SCP-087 - Stairwell subtitles

Првото нешто што ја принуди фондацијата на SCP-087 беше веста од многуте необјасниви исчезнувања на Универзитетот. Имаше некаква теорија за тоа што може да се крие зад нив, но агентите се сомневаа тоа исчезнување би било над цивилната фантазија. Секој знаеше дека секој што исчезнал така, сè уште бил последен пат виден во административна зграда на кампусот на универзитетот, и само исчезнуваат и тоа се случи кога лифтот не работеше. Универзитетите наскоро беа исполнети со агенти од фондацијата, создавајќи бариера за администрација зграда и предвидената околина на СЦП-087. Никој друг не можеше да влезе таму и се надевам дека она што беше внатре нема да излезе надвор. Еден од главните научници на фондацијата дојде да се консултира со истрагата. Што можеше да предизвика исчезнување на сите тие студенти? Прелиминарни интервјуа на доктор со вработени кои работеле во зградата на универзитетот Донесе неколку интересни детали: Различни звуци, како што се удирање, па дури и слаб продуптен звук штракаат, се слушаше од вратата што водеше до неискористеното скалило во салата 3Б. Персоналот во зградата сè уште немаше причина да се качува по тие скали имајќи го тоа предвид колку пријави чудно чувство на немир, иако тој стоеше непосредно пред вратата. Единствената причина што некој би се качувал по скалите е. Повреда на лифтот. Во тој момент, лекарот стави сè на едно место. Вработените се распрашувале бидејќи им е избришана меморијата благодарение на амнестик / специјални хемикалии користени од фондацијата со можност за бришење на човечки спомени. Фондацијата ги користела само за вработени или цивили кои потврдиле контакт со нив SCP, а докторот знаеше дека го имаат на свои раце Скалила. Сигурно имаше нешто исплашено во скалите, а тоа беше Фондацијата СЦП Откријте што пред тоа да исчезнат сите. Ова е приказна за СЦП-087 позната и како Бесконечно скалило и три осудени патеки до темните длабочини. Лекарот беше повеќе од желен да започне истражување на скалите и нејзините застрашувачки аномалии Својства. На крајот на краиштата, вие не влегувате во оние големи истражувачи на фондацијата без тоа да биде храбар, и малку луд. Како што беше стандардно, кога беше обезбеден периметар околу скалите, праша добар лекар за избор на испитаници од класа Д. За оние кои не знаат, Класа Д е учтив начин фондацијата да каже „експериментална“ Заморчиња “. Лекарот бил испратен кај тројца затвореници од Класа Д за да испита СЦП-087 Прво. Д-8432. тој имал 43 години, според официјалниот документ за инцидентот човек со просечен раст и изглед и обичен психолошки профил. Овој човек порано работел за фондацијата на официјална позиција, но честопати бил смртоносна деградација на класа Д поради опасно ракување со грешки SCP-682 доведе до смрт на неколку агенти. Изгледа дека е време сега. Лекарот му ги објаснил своите упатства: Испитај ги скалите, земи што повеќе информации, помогни ни да откриеме точно со што се занимаваме овде. Ако се вратите жив, тоа дури може да биде и промоција за вас. И со тоа ветување, Д-8432 доби 75-ватна ламба за поплавување со батерија за 24 часа, слушалки и рачен камкордер со пренос во живо и слушалки за комуникација со Dr.Bright Д-8432 бил фрлен низ вратата во ходникот 3Б, на скалите. Според некласифицирани досиеја, Фондацијата го опишува скалилото, SCP-087 е неосветлено скалило на платформата Скалилото се спушта под агол од 38 степени за 13 чекори пред да стигне до полукружната платформа со дијаметар од околу 3 метри. Насоката на спуштање ротира 180 степени со секоја платформа. Природата на SCP-087 ја ограничува видливоста на 1,5 кат. Но, во умот на Д-8432, „не осветлен“ навистина не изгледаше како вистинскиот збор. Тој беше избран за „апсорбирање на темнината“ И покрај моќната светилка од 75 вати, D-8432 можеше само делумно да свети платформа на која застана и успеа да осветли само 9 чекори од 13 чекори до следната платформа. Кога Д-8432 гледал колку малку свети ламбата, му било наложено да свети надвор од вратата кон коридорот 3Б Кога заблеска во ходникот, се чинеше дека тој сјае многу подалеку отколку во СЦП-087. Веќе, почетокот на аномалната активност беше очигледен: Насекаде има темнина само во отсуство на светлина. Во SCP-087, темнината јаде светлина. Изгледаше како црна материја што може да преживее само одредена количина светлина додека е остатокот едноставно нема да се појави. Д-8432 тешко проголта преку грутката во грлото. Вратата кон коридорот 3Б беше затворена зад него и од него беше побарано да слезе. Опстанокот покажа дека е малку веројатно унапредувањето, но не е дека тој имал избор. Ако се обиде да избега од СЦП-087 пред да му дозволат, ќе беше застрелан на самото место агенти на Фондацијата СКП. Затоа, тој ги следел упатствата на висок доктор и почнал да се спушта друга платформа. Ништо во физичкиот состав на самите скали не беше невообичаено - основата и wallsидовите тие беа обични, мат бетон, со метална ограда. Едно нешто што се чинеше единствено досега беа чудните својства на светлината. Тоа беше сè додека не стигна до втората платформа и слушна мек крик Бебе плаче .. Тоа беше напад на паника, па дури и болка одоздола. Тој праша зошто застана и го објасни звукот на грчењето што го слушна. Звучеше како да се симнуваше по скалите, можеби 200 метри под него. Тој можеше да ги препознае само зборовите „те молам“, „помогни“ и „овде долу“. темнина. Но, тимот не слушнал ништо надвор од скалите, па ги замолил да слезат даде. Уште една платформа надолу и тие исто така почнаа да ги слушаат, преплашени од плачење дете „Те молам“, „помогни“ и „овде долу“. На Д-8432 му беше наредено да продолжи и да застанува само кога забележа промени во визуелната средина или во звукот што го слушна. Д-8432, знаејќи дека неговиот живот е на пат, мораше да продолжи и се спушти дваесет подови по скалите пред да застане да каже дека не стигнал до детето воопшто поблиску. Сè уште звучеше далеку, како кога првпат го слушна. Му беше кажано дека неговите забелешки се запишани и беше принуден да продолжи понатаму. За половина час, Д-8432 достигна 50 ката, и сè уште нема дното. Обемот на бебето што плаче остана цело време исто како да се пресели од Д-8432 со иста брзина како и спуштањето. Во овој момент, Д-8432 објави дека се чувствува несигурен. Лекарот рече дека е природно со оглед на околностите. Тој гледаше малку цело време, како во видеото во живо, и нешто за вистинската природа на дното на скалите и сè уште да не стигне до звукот на плачење, беше неспорно страшно. Но, работите навистина се покажаа како најлоши. Како што Д-8432 направи чекор напред за следниот чекор, тој замрзна. Долу на платформата имаше нешто што сè уште не беше осветлено Сијалица од 75 вати. Тоа беше лице. Чудна човечка форма и големина, но имаше неколку застрашувачки разлики, сива кожа, која нема уста, ноздри и зеници. И јасно, Д-8432 се чувствуваше како да воспоставува контакт со очите со оваа работа. Не можеше да се помрдне, беше заробен во продорниот поглед на оваа работа. Во ова, лицето веднаш се грчеше напред и е на околу 1 чекор од лицето на Д-8432 неговите очи зјапаат во неговите. Д-8432 врескаше и истрча, трчаше по 50 ката за неверојатни 18 минути, пред да се фрли во коридорот 3Б. Таму тој пропадна од страв и исцрпеност од она што го виде. По испитувањето на ударот на чудното лице, тој беше назначен како SCP-087-1 Фасцинантно, време е за втор експеримент. Лекарот требаше само да знае повеќе. Вториот испитаник бил Д-9035, 28-годишен човек со историја на крајна омраза кон жените. Тој ги доби истите работи како и претходниот предмет, овојпат само посилен Сијалица од 100 вати. Тој исто така доби 100 мали LED светла со леплив грб со вклучена батерија 3 недели, со тоа тие сакаа трајно да го осветлуваат SCP-087 За жал, дополнителната моќност на вашата сијалица сè уште не можеше да се потроши понатаму деветти чекор. СЦП-087 не го дозволуваше тоа. Немаше идеја каков ужас гледаа, отиде на лекар цел, и започна да лепи LED диоди на wallидот на секоја платформа. ЛЕР-светлината секогаш го осветлува само подот, но светлото не свети како 1 чекор нанапред која било партија. Самите скали ќе останеа во вечна темнина После вториот кат, Д-9035 го пријавува истиот плач како кога го слушнал Д-8432 и не бил во мирување. Како и порано, кога Д-9035 се спушта, звукот на штракањето не се зголемува, како да направил чекор подолу, што изворот на стенкањето би повлекол чекор надолу и ќе се задржел на 200 метри под него. Сепак, му беше наложено да се спушти и да ги постави LED диодите кога неговата параноја порасна. Кога ќе го надмине 51-от кат, забележува оштетување на wallидот и скалите Беше како екстремна сила да удира по парчиња. Како што се симнуваше по смачканите скали, почувствува како му растеат стравот, вознемиреноста и паранојата. Лекарот го забележал фактот дека СЦП-087 очигледно предизвикува вознемиреност кај неговите жители и терор, пред да се судрите со СЦП-087-1 Кога Д-9035 стигна до 89-от кат - цели 350 метри под почетната платформа - застана по неговите стапки, и виде како нешто зјапа од платформата подолу. Истото, сиво лице, со мртви бели очи. Тој беше охрабрен да се смири и се обиде да направи подобри снимки на лицето, но тој започна на него и Д-9035 истрча за неговиот живот. Тој се качи по скалите со неверојатна брзина, па дури и се струполи од истоштеност и беше неподвижен 14 минути на половина пат. Кога Д-9035 се здоби со сила да стане и се врати назад во коридорот 3Б и паднал во кататонска состојба. До денес, тој не реагира на нештата, не реагира и зјапа само во далечината со страшен израз. Беше скоро како да е коридорот сè уште таму. Лекарот сакаше да направи уште еден тест пред да нарача SCP-087 да се затвори засекогаш светло, и тоа беше најстрашно од сите. Последниот предмет беше Д-9884, 23-годишна жена со честа депресија поради употреба на прекумерна сила. Лекарот се надевал дека Д-Д-9884 ќе патува до најдлабоките можни, па и го дал. залиха од ранец 3,75 литри вода, 15 решетки за исхрана и 1 врело ќебе. Што се однесува до Фондацијата, таа беше далеку далеку. Но, никој од нив не знаеше колку се во право. Кога Д-9884 влезе во СЦП-087, сите светла од претходното истражување исчезнаа. Како и да е, му беше наложено да ги достигне длабочините. Го слушна плачот на мистериозно дете - ако воопшто беше дете - и повторно и беше наредено да замине во длабочините. На 496-от кат се појави дека Д-9884 влегол во смртоносен терор повторно и беше наредено да оди подлабоко. Секогаш и тогаш, тој се надеваше дека подетално ќе го погледне лицето на СЦП-087-1. И кога Д-9884 конечно се сруши и се качи горе, тој се стори. Нејзиното лице се појави, но овој пат беше неколку сантиметри зад неа, гледајќи директно во камери со празни очи, го изненадија дури и натприродниот ветеран. Лицето што се појави предизвика паника во Д-9884 и бегство, но наместо да се качува горе по скалите на сигурно, таа се спушти подлабоко по скалите обидувајќи се да избега. Подлабоко и подлабоко, и подлабоко сè додека видеото не беше прекинато. Д-9884 никогаш не се вратил. По тестовите, SCP беше оценет како Евклид - можеби беше опасно, но беше лесно да се стигне таму. Вратата на коридорот 3Б беше заменета со врата изработена од армиран челик со електричен механизам. Беше маскиран, како комора за одржување во согласност со остатокот од зградата. Бравата нема да се ослободи сè додека не се напојуваат волти и не во исто време го сврте клучот спротивно од стрелките на часовникот. И откако во внатрешноста на вратата се наредени неколку инчи индустриско обложување со пена, вработените во зградата никогаш не пријавиле никакви чудни звуци. Што се однесува до изгубените во бесконечните свртени подови и платформата СЦП 087 можеби никогаш нема да знаеме. Но, можам само да претпоставам дека нема да биде пријатно.

SCP-087 - Stairwell

View online
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>
<text sub="clublinks" start="0.14" dur="4.77"> Првото нешто што ја принуди фондацијата на SCP-087 беше веста </text>
<text sub="clublinks" start="4.91" dur="2.9"> од многуте необјасниви исчезнувања на Универзитетот. </text>
<text sub="clublinks" start="7.81" dur="4.24"> Имаше некаква теорија за тоа што може да се крие зад нив, но агентите се сомневаа </text>
<text sub="clublinks" start="12.05" dur="5.09"> тоа исчезнување би било над цивилната фантазија. </text>
<text sub="clublinks" start="17.14" dur="4.8"> Секој знаеше дека секој што исчезнал така, сè уште бил последен пат виден во </text>
<text sub="clublinks" start="21.94" dur="4.66"> административна зграда на кампусот на универзитетот, и само исчезнуваат </text>
<text sub="clublinks" start="26.6" dur="2.519"> и тоа се случи кога лифтот не работеше. </text>
<text sub="clublinks" start="29.119" dur="4.321"> Универзитетите наскоро беа исполнети со агенти од фондацијата, создавајќи бариера за администрација </text>
<text sub="clublinks" start="33.44" dur="4.73"> зграда и предвидената околина на СЦП-087. </text>
<text sub="clublinks" start="38.17" dur="4.2"> Никој друг не можеше да влезе таму и се надевам дека она што беше внатре нема да излезе надвор. </text>
<text sub="clublinks" start="42.37" dur="5.31"> Еден од главните научници на фондацијата дојде да се консултира со истрагата. </text>
<text sub="clublinks" start="47.68" dur="2.35"> Што можеше да предизвика исчезнување на сите тие студенти? </text>
<text sub="clublinks" start="50.03" dur="3.89"> Прелиминарни интервјуа на доктор со вработени кои работеле во зградата на универзитетот </text>
<text sub="clublinks" start="53.92" dur="5.28"> Донесе неколку интересни детали: Различни звуци, како што се удирање, па дури и слаб продуптен звук </text>
<text sub="clublinks" start="59.24" dur="5.99"> штракаат, се слушаше од вратата што водеше до неискористеното скалило во салата 3Б. </text>
<text sub="clublinks" start="65.23" dur="3.98"> Персоналот во зградата сè уште немаше причина да се качува по тие скали имајќи го тоа предвид </text>
<text sub="clublinks" start="69.21" dur="4.99"> колку пријави чудно чувство на немир, иако тој стоеше непосредно пред вратата. </text>
<text sub="clublinks" start="74.2" dur="5.699"> Единствената причина што некој би се качувал по скалите е. Повреда на лифтот. </text>
<text sub="clublinks" start="79.899" dur="2.741"> Во тој момент, лекарот стави сè на едно место. </text>
<text sub="clublinks" start="82.64" dur="4.04"> Вработените се распрашувале бидејќи им е избришана меморијата благодарение на амнестик / специјални хемикалии </text>
<text sub="clublinks" start="86.68" dur="3.66"> користени од фондацијата со можност за бришење на човечки спомени. </text>
<text sub="clublinks" start="90.34" dur="4.6"> Фондацијата ги користела само за вработени или цивили кои потврдиле контакт со нив </text>
<text sub="clublinks" start="94.94" dur="3.609"> SCP, а докторот знаеше дека го имаат на свои раце </text>
<text sub="clublinks" start="98.549" dur="1.281"> Скалила. </text>
<text sub="clublinks" start="99.83" dur="5.12"> Сигурно имаше нешто исплашено во скалите, а тоа беше Фондацијата СЦП </text>
<text sub="clublinks" start="104.95" dur="4.58"> Откријте што пред тоа да исчезнат сите. </text>
<text sub="clublinks" start="109.53" dur="6.4"> Ова е приказна за СЦП-087 позната и како Бесконечно скалило и три </text>
<text sub="clublinks" start="115.93" dur="3.26"> осудени патеки до темните длабочини. </text>
<text sub="clublinks" start="119.19" dur="5.209"> Лекарот беше повеќе од желен да започне истражување на скалите и нејзините застрашувачки аномалии </text>
<text sub="clublinks" start="124.399" dur="1"> Својства. </text>
<text sub="clublinks" start="125.399" dur="4.11"> На крајот на краиштата, вие не влегувате во оние големи истражувачи на фондацијата </text>
<text sub="clublinks" start="129.509" dur="4.381"> без тоа да биде храбар, и малку луд. </text>
<text sub="clublinks" start="133.89" dur="4.61"> Како што беше стандардно, кога беше обезбеден периметар околу скалите, праша добар лекар </text>
<text sub="clublinks" start="138.5" dur="2.79"> за избор на испитаници од класа Д. </text>
<text sub="clublinks" start="141.29" dur="4.559"> За оние кои не знаат, Класа Д е учтив начин фондацијата да каже „експериментална“ </text>
<text sub="clublinks" start="145.849" dur="1"> Заморчиња “. </text>
<text sub="clublinks" start="146.849" dur="5.991"> Лекарот бил испратен кај тројца затвореници од Класа Д за да испита СЦП-087 </text>
<text sub="clublinks" start="152.84" dur="5.81"> Прво. Д-8432. тој имал 43 години, според официјалниот документ за инцидентот </text>
<text sub="clublinks" start="158.65" dur="4.869"> човек со просечен раст и изглед и обичен психолошки профил. </text>
<text sub="clublinks" start="163.519" dur="4.72"> Овој човек порано работел за фондацијата на официјална позиција, но честопати бил </text>
<text sub="clublinks" start="168.239" dur="6.311"> смртоносна деградација на класа Д поради опасно ракување со грешки SCP-682 </text>
<text sub="clublinks" start="174.55" dur="2.11"> доведе до смрт на неколку агенти. </text>
<text sub="clublinks" start="176.66" dur="2.969"> Изгледа дека е време сега. </text>
<text sub="clublinks" start="179.629" dur="4.791"> Лекарот му ги објаснил своите упатства: Испитај ги скалите, земи што повеќе информации, помогни ни да откриеме точно </text>
<text sub="clublinks" start="184.42" dur="2.08"> со што се занимаваме овде. </text>
<text sub="clublinks" start="186.5" dur="3.57"> Ако се вратите жив, тоа дури може да биде и промоција за вас. </text>
<text sub="clublinks" start="190.07" dur="5.57"> И со тоа ветување, Д-8432 доби 75-ватна ламба за поплавување со батерија </text>
<text sub="clublinks" start="195.64" dur="5.159"> за 24 часа, слушалки и рачен камкордер со </text>
<text sub="clublinks" start="200.8" dur="5.22"> пренос во живо и слушалки за комуникација со Dr.Bright </text>
<text sub="clublinks" start="206.02" dur="5.94"> Д-8432 бил фрлен низ вратата во ходникот 3Б, на скалите. </text>
<text sub="clublinks" start="211.96" dur="5.24"> Според некласифицирани досиеја, Фондацијата го опишува скалилото, SCP-087 е </text>
<text sub="clublinks" start="217.209" dur="2.361"> неосветлено скалило на платформата </text>
<text sub="clublinks" start="219.57" dur="5.33"> Скалилото се спушта под агол од 38 степени за 13 чекори пред да стигне до полукружната платформа </text>
<text sub="clublinks" start="224.9" dur="2.82"> со дијаметар од околу 3 метри. </text>
<text sub="clublinks" start="227.72" dur="3.799"> Насоката на спуштање ротира 180 степени со секоја платформа. </text>
<text sub="clublinks" start="231.519" dur="6.701"> Природата на SCP-087 ја ограничува видливоста на 1,5 кат. </text>
<text sub="clublinks" start="238.22" dur="4.609"> Но, во умот на Д-8432, „не осветлен“ навистина не изгледаше како вистинскиот збор. </text>
<text sub="clublinks" start="242.829" dur="3.171"> Тој беше избран за „апсорбирање на темнината“ </text>
<text sub="clublinks" start="246" dur="5.939"> И покрај моќната светилка од 75 вати, D-8432 можеше само делумно да свети </text>
<text sub="clublinks" start="251.939" dur="4.501"> платформа на која застана и успеа да осветли само 9 чекори од </text>
<text sub="clublinks" start="256.44" dur="2.97"> 13 чекори до следната платформа. </text>
<text sub="clublinks" start="259.41" dur="4.73"> Кога Д-8432 гледал колку малку свети ламбата, му било наложено да свети </text>
<text sub="clublinks" start="264.14" dur="2.97"> надвор од вратата кон коридорот 3Б </text>
<text sub="clublinks" start="267.11" dur="6.48"> Кога заблеска во ходникот, се чинеше дека тој сјае многу подалеку отколку во СЦП-087. </text>
<text sub="clublinks" start="273.59" dur="4.86"> Веќе, почетокот на аномалната активност беше очигледен: Насекаде има темнина </text>
<text sub="clublinks" start="278.45" dur="1.75"> само во отсуство на светлина. </text>
<text sub="clublinks" start="280.2" dur="3.16"> Во SCP-087, темнината јаде светлина. </text>
<text sub="clublinks" start="283.36" dur="4.77"> Изгледаше како црна материја што може да преживее само одредена количина светлина додека е </text>
<text sub="clublinks" start="288.13" dur="1.95"> остатокот едноставно нема да се појави. </text>
<text sub="clublinks" start="290.08" dur="3.2"> Д-8432 тешко проголта преку грутката во грлото. </text>
<text sub="clublinks" start="293.28" dur="4.51"> Вратата кон коридорот 3Б беше затворена зад него и од него беше побарано да слезе. </text>
<text sub="clublinks" start="297.79" dur="5"> Опстанокот покажа дека е малку веројатно унапредувањето, но не е дека тој имал избор. </text>
<text sub="clublinks" start="302.79" dur="5.54"> Ако се обиде да избега од СЦП-087 пред да му дозволат, ќе беше застрелан на самото место </text>
<text sub="clublinks" start="308.33" dur="1.49"> агенти на Фондацијата СКП. </text>
<text sub="clublinks" start="309.82" dur="4.03"> Затоа, тој ги следел упатствата на висок доктор и почнал да се спушта </text>
<text sub="clublinks" start="313.85" dur="1.22"> друга платформа. </text>
<text sub="clublinks" start="315.07" dur="5.09"> Ништо во физичкиот состав на самите скали не беше невообичаено - основата и wallsидовите </text>
<text sub="clublinks" start="320.16" dur="3.44"> тие беа обични, мат бетон, со метална ограда. </text>
<text sub="clublinks" start="323.6" dur="4.99"> Едно нешто што се чинеше единствено досега беа чудните својства на светлината. </text>
<text sub="clublinks" start="328.59" dur="6.4"> Тоа беше сè додека не стигна до втората платформа и слушна мек крик </text>
<text sub="clublinks" start="334.99" dur="1.16"> Бебе плаче .. </text>
<text sub="clublinks" start="336.15" dur="4.99"> Тоа беше напад на паника, па дури и болка одоздола. </text>
<text sub="clublinks" start="341.14" dur="4.38"> Тој праша зошто застана и го објасни звукот на грчењето што го слушна. </text>
<text sub="clublinks" start="345.52" dur="4.64"> Звучеше како да се симнуваше по скалите, можеби 200 метри под него. </text>
<text sub="clublinks" start="350.16" dur="4.97"> Тој можеше да ги препознае само зборовите „те молам“, „помогни“ и „овде долу“. </text>
<text sub="clublinks" start="355.13" dur="1"> темнина. </text>
<text sub="clublinks" start="356.13" dur="3.65"> Но, тимот не слушнал ништо надвор од скалите, па ги замолил да слезат </text>
<text sub="clublinks" start="359.78" dur="1.04"> даде. </text>
<text sub="clublinks" start="360.82" dur="4.92"> Уште една платформа надолу и тие исто така почнаа да ги слушаат, преплашени од плачење </text>
<text sub="clublinks" start="365.74" dur="1"> дете </text>
<text sub="clublinks" start="366.74" dur="2.35"> „Те молам“, „помогни“ и „овде долу“. </text>
<text sub="clublinks" start="369.09" dur="5.88"> На Д-8432 му беше наредено да продолжи и да застанува само кога забележа промени во визуелната средина </text>
<text sub="clublinks" start="374.97" dur="2.18"> или во звукот што го слушна. </text>
<text sub="clublinks" start="377.15" dur="4.98"> Д-8432, знаејќи дека неговиот живот е на пат, мораше да продолжи и се спушти дваесет </text>
<text sub="clublinks" start="382.13" dur="4.06"> подови по скалите пред да застане да каже дека не стигнал до детето </text>
<text sub="clublinks" start="386.19" dur="1"> воопшто поблиску. </text>
<text sub="clublinks" start="387.19" dur="3.471"> Сè уште звучеше далеку, како кога првпат го слушна. </text>
<text sub="clublinks" start="390.661" dur="3.869"> Му беше кажано дека неговите забелешки се запишани и беше принуден да продолжи понатаму. </text>
<text sub="clublinks" start="394.53" dur="5.94"> За половина час, Д-8432 достигна 50 ката, и сè уште нема </text>
<text sub="clublinks" start="400.47" dur="1.18"> дното. </text>
<text sub="clublinks" start="401.65" dur="3.97"> Обемот на бебето што плаче остана цело време исто како да </text>
<text sub="clublinks" start="405.62" dur="4.3"> се пресели од Д-8432 со иста брзина како и спуштањето. </text>
<text sub="clublinks" start="409.92" dur="4.27"> Во овој момент, Д-8432 објави дека се чувствува несигурен. </text>
<text sub="clublinks" start="414.19" dur="3.25"> Лекарот рече дека е природно со оглед на околностите. </text>
<text sub="clublinks" start="417.44" dur="4.93"> Тој гледаше малку цело време, како во видеото во живо, </text>
<text sub="clublinks" start="422.37" dur="5.06"> и нешто за вистинската природа на дното на скалите и сè уште да не стигне до звукот на плачење, </text>
<text sub="clublinks" start="427.43" dur="1.33"> беше неспорно страшно. </text>
<text sub="clublinks" start="428.76" dur="3.92"> Но, работите навистина се покажаа како најлоши. </text>
<text sub="clublinks" start="432.68" dur="4.18"> Како што Д-8432 направи чекор напред за следниот чекор, тој замрзна. </text>
<text sub="clublinks" start="436.86" dur="4.6"> Долу на платформата имаше нешто што сè уште не беше осветлено </text>
<text sub="clublinks" start="441.46" dur="1"> Сијалица од 75 вати. </text>
<text sub="clublinks" start="442.46" dur="1.39"> Тоа беше лице. </text>
<text sub="clublinks" start="443.85" dur="5.53"> Чудна човечка форма и големина, но имаше неколку застрашувачки разлики, сива кожа, </text>
<text sub="clublinks" start="449.38" dur="3.66"> која нема уста, ноздри и зеници. </text>
<text sub="clublinks" start="453.04" dur="5.38"> И јасно, Д-8432 се чувствуваше како да воспоставува контакт со очите со оваа работа. </text>
<text sub="clublinks" start="458.42" dur="2.98"> Не можеше да се помрдне, беше заробен во продорниот поглед на оваа работа. </text>
<text sub="clublinks" start="461.4" dur="5.98"> Во ова, лицето веднаш се грчеше напред и е на околу 1 чекор од лицето на Д-8432 </text>
<text sub="clublinks" start="467.38" dur="1.86"> неговите очи зјапаат во неговите. </text>
<text sub="clublinks" start="469.24" dur="5.84"> Д-8432 врескаше и истрча, трчаше по 50 ката за неверојатни 18 минути, </text>
<text sub="clublinks" start="475.08" dur="2.25"> пред да се фрли во коридорот 3Б. </text>
<text sub="clublinks" start="477.33" dur="4.89"> Таму тој пропадна од страв и исцрпеност од она што го виде. </text>
<text sub="clublinks" start="482.22" dur="5.68"> По испитувањето на ударот на чудното лице, тој беше назначен како SCP-087-1 </text>
<text sub="clublinks" start="487.9" dur="3.62"> Фасцинантно, време е за втор експеримент. </text>
<text sub="clublinks" start="491.57" dur="2.39"> Лекарот требаше само да знае повеќе. </text>
<text sub="clublinks" start="493.96" dur="6.01"> Вториот испитаник бил Д-9035, 28-годишен човек со историја на крајна омраза </text>
<text sub="clublinks" start="499.97" dur="1"> кон жените. </text>
<text sub="clublinks" start="500.97" dur="5.15"> Тој ги доби истите работи како и претходниот предмет, овојпат само посилен </text>
<text sub="clublinks" start="506.12" dur="1.4"> Сијалица од 100 вати. </text>
<text sub="clublinks" start="507.52" dur="5.84"> Тој исто така доби 100 мали LED светла со леплив грб со вклучена батерија </text>
<text sub="clublinks" start="513.36" dur="5.059"> 3 недели, со тоа тие сакаа трајно да го осветлуваат SCP-087 </text>
<text sub="clublinks" start="518.419" dur="4.391"> За жал, дополнителната моќност на вашата сијалица сè уште не можеше да се потроши понатаму </text>
<text sub="clublinks" start="522.81" dur="1.24"> деветти чекор. </text>
<text sub="clublinks" start="524.05" dur="2.96"> СЦП-087 не го дозволуваше тоа. </text>
<text sub="clublinks" start="527.01" dur="3.91"> Немаше идеја каков ужас гледаа, отиде на лекар </text>
<text sub="clublinks" start="530.92" dur="4.7"> цел, и започна да лепи LED диоди на wallидот на секоја платформа. </text>
<text sub="clublinks" start="535.62" dur="4.15"> ЛЕР-светлината секогаш го осветлува само подот, но светлото не свети како 1 чекор нанапред </text>
<text sub="clublinks" start="539.77" dur="1.25"> која било партија. </text>
<text sub="clublinks" start="541.02" dur="4.44"> Самите скали ќе останеа во вечна темнина </text>
<text sub="clublinks" start="545.46" dur="7.38"> После вториот кат, Д-9035 го пријавува истиот плач како кога го слушнал Д-8432 и не бил во мирување. </text>
<text sub="clublinks" start="552.84" dur="5.92"> Како и порано, кога Д-9035 се спушта, звукот на штракањето не се зголемува, </text>
<text sub="clublinks" start="558.76" dur="4.94"> како да направил чекор подолу, што изворот на стенкањето би повлекол чекор надолу и ќе се задржел </text>
<text sub="clublinks" start="563.7" dur="3.29"> на 200 метри под него. </text>
<text sub="clublinks" start="566.99" dur="5.4"> Сепак, му беше наложено да се спушти и да ги постави LED диодите кога неговата параноја </text>
<text sub="clublinks" start="572.39" dur="1"> порасна. </text>
<text sub="clublinks" start="573.39" dur="4.59"> Кога ќе го надмине 51-от кат, забележува оштетување на wallидот и скалите </text>
<text sub="clublinks" start="577.98" dur="3.71"> Беше како екстремна сила да удира по парчиња. </text>
<text sub="clublinks" start="581.69" dur="6.08"> Како што се симнуваше по смачканите скали, почувствува како му растеат стравот, вознемиреноста и паранојата. </text>
<text sub="clublinks" start="587.77" dur="5.16"> Лекарот го забележал фактот дека СЦП-087 очигледно предизвикува вознемиреност кај неговите жители </text>
<text sub="clublinks" start="592.93" dur="5.87"> и терор, пред да се судрите со СЦП-087-1 </text>
<text sub="clublinks" start="598.8" dur="7.39"> Кога Д-9035 стигна до 89-от кат - цели 350 метри под почетната платформа - застана </text>
<text sub="clublinks" start="606.19" dur="5.09"> по неговите стапки, и виде како нешто зјапа од платформата подолу. </text>
<text sub="clublinks" start="611.28" dur="5.68"> Истото, сиво лице, со мртви бели очи. </text>
<text sub="clublinks" start="616.96" dur="4.41"> Тој беше охрабрен да се смири и се обиде да направи подобри снимки на лицето, но тој започна </text>
<text sub="clublinks" start="621.37" dur="3.32"> на него и Д-9035 истрча за неговиот живот. </text>
<text sub="clublinks" start="624.69" dur="4.02"> Тој се качи по скалите со неверојатна брзина, па дури и се струполи од истоштеност </text>
<text sub="clublinks" start="628.71" dur="3.44"> и беше неподвижен 14 минути на половина пат. </text>
<text sub="clublinks" start="632.15" dur="5.53"> Кога Д-9035 се здоби со сила да стане и се врати назад во коридорот 3Б </text>
<text sub="clublinks" start="637.68" dur="2.01"> и паднал во кататонска состојба. </text>
<text sub="clublinks" start="639.69" dur="5.95"> До денес, тој не реагира на нештата, не реагира и зјапа само во далечината </text>
<text sub="clublinks" start="645.64" dur="1.72"> со страшен израз. </text>
<text sub="clublinks" start="647.36" dur="2.84"> Беше скоро како да е коридорот сè уште таму. </text>
<text sub="clublinks" start="650.2" dur="4.94"> Лекарот сакаше да направи уште еден тест пред да нарача SCP-087 да се затвори засекогаш </text>
<text sub="clublinks" start="655.14" dur="3.79"> светло, и тоа беше најстрашно од сите. </text>
<text sub="clublinks" start="658.93" dur="5.751"> Последниот предмет беше Д-9884, 23-годишна жена со честа депресија </text>
<text sub="clublinks" start="664.681" dur="1.599"> поради употреба на прекумерна сила. </text>
<text sub="clublinks" start="666.28" dur="5.64"> Лекарот се надевал дека Д-Д-9884 ќе патува до најдлабоките можни, па и го дал. </text>
<text sub="clublinks" start="671.92" dur="6.52"> залиха од ранец 3,75 литри вода, 15 решетки за исхрана и 1 врело </text>
<text sub="clublinks" start="678.44" dur="1"> ќебе. </text>
<text sub="clublinks" start="679.44" dur="3.81"> Што се однесува до Фондацијата, таа беше далеку далеку. </text>
<text sub="clublinks" start="683.25" dur="3.94"> Но, никој од нив не знаеше колку се во право. </text>
<text sub="clublinks" start="687.19" dur="6.6"> Кога Д-9884 влезе во СЦП-087, сите светла од претходното истражување исчезнаа. </text>
<text sub="clublinks" start="693.79" dur="3.02"> Како и да е, му беше наложено да ги достигне длабочините. </text>
<text sub="clublinks" start="696.81" dur="4.32"> Го слушна плачот на мистериозно дете - ако воопшто беше дете - и </text>
<text sub="clublinks" start="701.13" dur="1.5"> повторно и беше наредено да замине во длабочините. </text>
<text sub="clublinks" start="702.63" dur="7.32"> На 496-от кат се појави дека Д-9884 влегол во смртоносен терор </text>
<text sub="clublinks" start="709.95" dur="3.11"> повторно и беше наредено да оди подлабоко. </text>
<text sub="clublinks" start="713.06" dur="4.49"> Секогаш и тогаш, тој се надеваше дека подетално ќе го погледне лицето на СЦП-087-1. </text>
<text sub="clublinks" start="717.55" dur="6.5"> И кога Д-9884 конечно се сруши и се качи горе, тој се стори. </text>
<text sub="clublinks" start="724.05" dur="5.67"> Нејзиното лице се појави, но овој пат беше неколку сантиметри зад неа, гледајќи директно во </text>
<text sub="clublinks" start="729.72" dur="4.75"> камери со празни очи, го изненадија дури и натприродниот ветеран. </text>
<text sub="clublinks" start="734.47" dur="4.88"> Лицето што се појави предизвика паника во Д-9884 и бегство, но наместо да се качува горе </text>
<text sub="clublinks" start="739.35" dur="4.41"> по скалите на сигурно, таа се спушти подлабоко по скалите обидувајќи се да избега. </text>
<text sub="clublinks" start="743.76" dur="5.48"> Подлабоко и подлабоко, и подлабоко сè додека видеото не беше прекинато. </text>
<text sub="clublinks" start="749.24" dur="2.35"> Д-9884 никогаш не се вратил. </text>
<text sub="clublinks" start="751.59" dur="5.1"> По тестовите, SCP беше оценет како Евклид - можеби беше </text>
<text sub="clublinks" start="756.69" dur="3.36"> опасно, но беше лесно да се стигне таму. </text>
<text sub="clublinks" start="760.05" dur="4.45"> Вратата на коридорот 3Б беше заменета со врата изработена од армиран челик со електричен </text>
<text sub="clublinks" start="764.5" dur="1"> механизам. </text>
<text sub="clublinks" start="765.5" dur="4.24"> Беше маскиран, како комора за одржување во согласност со остатокот од зградата. </text>
<text sub="clublinks" start="769.74" dur="4.14"> Бравата нема да се ослободи сè додека не се напојуваат волти и не во исто време </text>
<text sub="clublinks" start="773.88" dur="2.31"> го сврте клучот спротивно од стрелките на часовникот. </text>
<text sub="clublinks" start="776.19" dur="4.04"> И откако во внатрешноста на вратата се наредени неколку инчи индустриско обложување со пена, </text>
<text sub="clublinks" start="780.23" dur="2.83"> вработените во зградата никогаш не пријавиле никакви чудни звуци. </text>
<text sub="clublinks" start="783.06" dur="5.25"> Што се однесува до изгубените во бесконечните свртени подови и платформата СЦП 087 </text>
<text sub="clublinks" start="788.31" dur="2.66"> можеби никогаш нема да знаеме. </text>
<text sub="clublinks" start="790.97" dur="3.75"> Но, можам само да претпоставам дека нема да биде пријатно. </text>