Битка на пристаништата - Контра духови subtitles

Контра е долга франшиза со врв на нејзината популарност да биде овој наслов, Contra Spirits инаку позната како Contra III The Alien Wars во САД или ужасно изменета Супер пробател: Туѓи бунтовници во Европа. Contra Spirits го погоди Супер Фамиком на 28-ми февруари 1992 година во време кога Конами не можеше да стори ништо лошо. Името Конами значеше квалитетна игра за разлика од изминатите 15 години. Contra Spirits има квалитетно филмско снимање, особено музика. Ова е главно благодарение на директорот на играта, Нобуја Наказато. Чувствуваше дека играта треба да има привлечност на холивудскиот филм за наука и наука успеаја благодарение на епскиот саундтрак и огромните области за игра што ги запозна со играта. Кога играте, исто така ќе забележите дека секоја фаза има мини шеф. Нобуја ги додаде овие, бидејќи го почувствува традиционалниот стил на игра каде трчате низ фаза за борба против шеф на крајот стануваше заморно. Тој сигурно донесе правилна одлука да додаде мини газди. Заедно со фантастичната игра на игри, одличната саундтракот и графиката плус повеќекратна завршувањата ги направија Контра духови најдобри во серијата. Така, првото пристаниште што ќе го разгледаме е на Game Boy Advance. Сега, ГБА беше дом на многу нездрави лоши напои со пристаништа Супер Фамиком и ова не е исклучок. Може да кажете дека ова е направено откако времето Конами престана да се грижи. Значи, да ги разгледаме прашањата што ги има оваа игра. Прво, зоната е прикажана во дисплејот, така што додека спритите се поголеми, тоа значи дека има нема простор. Графиките се значително блокирани во однос на оригиналната верзија. Боите се измиени или само ужасни. Ова е веројатно да ги натера да се истакнат повеќе на GBA екранот од првата генерација да бидам искрен. Играта исто така се смени. Нема веќе паметна бомба. Може да имате само едно оружје поради некоја причина и не можете да се движите додека висете и пукате во исто време. Ова руши многу делови од играта. Потоа, тука е изборот да ги замените надземни фази со фази од Mega Drive Contra игра Овие изгледаат толку надвор од своето место заради различниот стил на игра. Конечно го имаме аудио. Да, возбудлив и многу сиромашен во споредба со Супер Фамиком. Значи, да, Контра духовите на ГБА не е лепенка на оригиналната игра. О, да, интро исто така недостасува! Следното е оригиналното пристаниште за Game Boy според Фактор 5. Ова ја срами верзијата ГБА. Играта се чувствува како оригинална, ако не и малку побавна. Паметната бомба е присутна и имаме и вовед. Има многу резови што ве интересираат со тоа што некои нивоа се пократки или малку изменети. Велосипедската фаза е нема и некои шефови се однесуваат поинаку, но фундаментално ова е Контра Духови и одлична верзија за играње исто така. Contra Spirits, исто така, се врати на Фамиком благодарение на кинескиот кодер, Еи-Како Јанг. Се разбира, ова е неофицијална верзија која користи искинати уметнички средства од Супер Famicom игра, но никогаш помалку, сепак е кул да се види. Играта го следи оригиналот, а добро, но секако има разлики. Прво, моќните уреди се ограничени кога се споредуваат со оригиналната игра. Пиштолот за ширење пука само во 3 насоки, наспроти 5 поради ограничувања на хардверот на пример Контролите се прилично добро направени иако играчот не може да ја промени правецот додека е крцкање. Може да имате само едно оружје, исто така, но тоа не е голема работа. Постојат шест фази кои вид на следење на оригиналната игра. Првата фаза е слична, но недостасува шеф на резервоарот на средно ниво. Втората фаза е всушност третата фаза од оригиналот. Третата фаза е всушност четвртата фаза. И се обложувам дека мислите дека Четвртата фаза е всушност петта фаза, нели? Не, тоа е втора фаза од првичната игра. Дури сега екранот не се ротира, очигледно. Над сето ова е прилично кул напор. Вреди да се обидете ако можете да го најдете

Битка на пристаништата - Контра духови

View online
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>
<text sub="clublinks" start="68.88" dur="5.44"> Контра е долга франшиза со врв на нејзината популарност да биде овој наслов, </text>
<text sub="clublinks" start="74.32" dur="4.92"> Contra Spirits инаку позната како Contra III The Alien Wars во САД или ужасно изменета </text>
<text sub="clublinks" start="79.24" dur="2.4"> Супер пробател: Туѓи бунтовници во Европа. </text>
<text sub="clublinks" start="82.4" dur="7.02"> Contra Spirits го погоди Супер Фамиком на 28-ми февруари 1992 година во време кога Конами не можеше да стори ништо лошо. </text>
<text sub="clublinks" start="90.1" dur="4.26"> Името Конами значеше квалитетна игра за разлика од изминатите 15 години. </text>
<text sub="clublinks" start="95.42" dur="4.6"> Contra Spirits има квалитетно филмско снимање, особено музика. </text>
<text sub="clublinks" start="100.02" dur="3.48"> Ова е главно благодарение на директорот на играта, Нобуја Наказато. </text>
<text sub="clublinks" start="104.44" dur="4.24"> Чувствуваше дека играта треба да има привлечност на холивудскиот филм за наука и наука </text>
<text sub="clublinks" start="108.68" dur="5.74"> успеаја благодарение на епскиот саундтрак и огромните области за игра што ги запозна со играта. </text>
<text sub="clublinks" start="115.28" dur="3.78"> Кога играте, исто така ќе забележите дека секоја фаза има мини шеф. </text>
<text sub="clublinks" start="119.07" dur="4.359"> Нобуја ги додаде овие, бидејќи го почувствува традиционалниот стил на игра каде трчате низ </text>
<text sub="clublinks" start="123.429" dur="3.551"> фаза за борба против шеф на крајот стануваше заморно. </text>
<text sub="clublinks" start="127.58" dur="2.4"> Тој сигурно донесе правилна одлука да додаде мини газди. </text>
<text sub="clublinks" start="130.44" dur="4.22"> Заедно со фантастичната игра на игри, одличната саундтракот и графиката плус повеќекратна </text>
<text sub="clublinks" start="134.66" dur="4.34"> завршувањата ги направија Контра духови најдобри во серијата. </text>
<text sub="clublinks" start="230.96" dur="3.88"> Така, првото пристаниште што ќе го разгледаме е на Game Boy Advance. </text>
<text sub="clublinks" start="234.85" dur="7.05"> Сега, ГБА беше дом на многу нездрави лоши напои со пристаништа Супер Фамиком и ова не е исклучок. </text>
<text sub="clublinks" start="241.9" dur="3.48"> Може да кажете дека ова е направено откако времето Конами престана да се грижи. </text>
<text sub="clublinks" start="246.18" dur="3.1"> Значи, да ги разгледаме прашањата што ги има оваа игра. </text>
<text sub="clublinks" start="250.04" dur="4.9"> Прво, зоната е прикажана во дисплејот, така што додека спритите се поголеми, тоа значи дека има </text>
<text sub="clublinks" start="254.94" dur="1.54"> нема простор. </text>
<text sub="clublinks" start="256.48" dur="4.37"> Графиките се значително блокирани во однос на оригиналната верзија. </text>
<text sub="clublinks" start="260.85" dur="2.77"> Боите се измиени или само ужасни. </text>
<text sub="clublinks" start="264.04" dur="4.46"> Ова е веројатно да ги натера да се истакнат повеќе на GBA екранот од првата генерација </text>
<text sub="clublinks" start="268.5" dur="0.88"> да бидам искрен. </text>
<text sub="clublinks" start="270.14" dur="1.92"> Играта исто така се смени. </text>
<text sub="clublinks" start="272.32" dur="1.72"> Нема веќе паметна бомба. </text>
<text sub="clublinks" start="274.36" dur="4.32"> Може да имате само едно оружје поради некоја причина и не можете да се движите додека висете и пукате </text>
<text sub="clublinks" start="278.68" dur="1.18"> во исто време. </text>
<text sub="clublinks" start="280.32" dur="2.34"> Ова руши многу делови од играта. </text>
<text sub="clublinks" start="282.66" dur="3.85"> Потоа, тука е изборот да ги замените надземни фази со фази од Mega Drive Contra </text>
<text sub="clublinks" start="286.51" dur="0.49"> игра </text>
<text sub="clublinks" start="287.18" dur="2.86"> Овие изгледаат толку надвор од своето место заради различниот стил на игра. </text>
<text sub="clublinks" start="291.24" dur="1.54"> Конечно го имаме аудио. </text>
<text sub="clublinks" start="292.78" dur="4.34"> Да, возбудлив и многу сиромашен во споредба со Супер Фамиком. </text>
<text sub="clublinks" start="297.12" dur="4.21"> Значи, да, Контра духовите на ГБА не е лепенка на оригиналната игра. </text>
<text sub="clublinks" start="301.33" dur="3.17"> О, да, интро исто така недостасува! </text>
<text sub="clublinks" start="370.24" dur="2.94"> Следното е оригиналното пристаниште за Game Boy според Фактор 5. </text>
<text sub="clublinks" start="373.72" dur="1.96"> Ова ја срами верзијата ГБА. </text>
<text sub="clublinks" start="376.2" dur="2.82"> Играта се чувствува како оригинална, ако не и малку побавна. </text>
<text sub="clublinks" start="379.02" dur="3.02"> Паметната бомба е присутна и имаме и вовед. </text>
<text sub="clublinks" start="382.6" dur="4.08"> Има многу резови што ве интересираат со тоа што некои нивоа се пократки или малку изменети. </text>
<text sub="clublinks" start="387.14" dur="4.84"> Велосипедската фаза е нема и некои шефови се однесуваат поинаку, но фундаментално ова е Контра </text>
<text sub="clublinks" start="391.98" dur="3.2"> Духови и одлична верзија за играње исто така. </text>
<text sub="clublinks" start="497.36" dur="4.96"> Contra Spirits, исто така, се врати на Фамиком благодарение на кинескиот кодер, Еи-Како Јанг. </text>
<text sub="clublinks" start="502.92" dur="4.06"> Се разбира, ова е неофицијална верзија која користи искинати уметнички средства од Супер </text>
<text sub="clublinks" start="506.98" dur="3.54"> Famicom игра, но никогаш помалку, сепак е кул да се види. </text>
<text sub="clublinks" start="511.18" dur="3.66"> Играта го следи оригиналот, а добро, но секако има разлики. </text>
<text sub="clublinks" start="515.54" dur="3.16"> Прво, моќните уреди се ограничени кога се споредуваат со оригиналната игра. </text>
<text sub="clublinks" start="518.7" dur="5.009"> Пиштолот за ширење пука само во 3 насоки, наспроти 5 поради ограничувања на хардверот </text>
<text sub="clublinks" start="523.709" dur="0.871"> на пример </text>
<text sub="clublinks" start="525.1" dur="3.44"> Контролите се прилично добро направени иако играчот не може да ја промени правецот додека е </text>
<text sub="clublinks" start="528.54" dur="1"> крцкање. </text>
<text sub="clublinks" start="529.88" dur="3.36"> Може да имате само едно оружје, исто така, но тоа не е голема работа. </text>
<text sub="clublinks" start="533.78" dur="2.9"> Постојат шест фази кои вид на следење на оригиналната игра. </text>
<text sub="clublinks" start="537.18" dur="3.44"> Првата фаза е слична, но недостасува шеф на резервоарот на средно ниво. </text>
<text sub="clublinks" start="541.12" dur="3.18"> Втората фаза е всушност третата фаза од оригиналот. </text>
<text sub="clublinks" start="544.3" dur="2.03"> Третата фаза е всушност четвртата фаза. </text>
<text sub="clublinks" start="546.33" dur="3.37"> И се обложувам дека мислите дека Четвртата фаза е всушност петта фаза, нели? </text>
<text sub="clublinks" start="550.18" dur="2.26"> Не, тоа е втора фаза од првичната игра. </text>
<text sub="clublinks" start="552.9" dur="2.78"> Дури сега екранот не се ротира, очигледно. </text>
<text sub="clublinks" start="556.22" dur="1.62"> Над сето ова е прилично кул напор. </text>
<text sub="clublinks" start="557.98" dur="1.84"> Вреди да се обидете ако можете да го најдете </text>