Wadhah Impen Killer Nyatane - Inspirasi Nyata kanggo Freddy Krueger subtitles

Jeritan piercing sing nggugah sampeyan nalika tengah wengi. Sampeyan noleh menyang garwane, sing uga nate tangi saka swara sing medeni, lan kandhane sampeyan bakal ngatasi masalah. Putra sampeyan ngalami mimpi ngeri banget bubar, nganti saiki kadang nolak kabeh turu. Katon kaya wengi liyane. Sampeyan cepet-cepet mudhun ing lorong menyang kamar, ngarep-arep ora kudu turu sewengi nutug dheweke maneh. Bocah cilik tenan, nanging dheweke wis ngalami pirang-pirang wulan kepungkur. Sampeyan mung bisa ngarep-arep apa sing kedadeyan ing Kamboja ora bakal ngganggu dheweke sajrone sisa urip. Sampeyan mlebu kamar turu putra sampeyan, ngarepake bakal nemokake dheweke lungguh ing amben lan gemeter. Nanging dheweke mandheg lan ora obah. Aneh. Sampeyan nyedhaki awake, nyeluk jenenge, nanging dheweke ora nanggepi. Bisa uga dheweke wis turu maneh. Nanging ana sing salah. Apa dheweke malah napas? Panik, sampeyan mriksa pulsa. Sampeyan ora bisa nemokake. Lan dheweke mesthi uga ora ambegan. Kepiye carane bisa dadi? Mung sawetara jam kepungkur, dheweke ora apa-apa. Kayane seda nalika ngipi elek. Saiki sampeyan sing mbengok. Yen sampeyan rencanakake turu mengko, mandheg video iki saiki. Crita sing nggegirisi iki bakal nggawe sampeyan muter lan muter ing wayah wengi ... Manggen ing Kamboja wiwit taun 1975 nganti 1979 cukup kanggo ngipi elek sapa wae. Pamrentahan diktator Pol Pot lan partai kasebut, Khmer Rouge, kebak teror lan tragedi. Sajrone patang taun partai kasebut duwe kekuwatan, meh rong yuta wong saka macem-macem klompok minoritas seda. Kira-kira seprapat populasi, dadi salah sawijining genosida paling parah ing donya tau Wong-wong sing tilar donya ing pamrentahan Pol Pot dikubur ing Killing Fields: hawa anyep jeneng kanggo kuburan massal sing ngemot korban. Wong liya lolos dadi pengungsi. Nanging dheweke ora ngerti yen akeh sing bakal ngadhepi kahanan sing medeni banget nalika tekan ing papan kasebut menehi papan perlindungan. Sajrone taun 1970-an lan 1980-an, akeh wong sing mati nalika turu sawise ngipi elek. Sing paling aneh yaiku, kabeh padha duwe siji: padha pengungsi lanang saka Kidul Asia Wétan sing mlayu saka Killing Fields menyang Amerika Serikat. Ngimpi Amerika? Luwih kaya ngipi elek Amerika. Fenomena kasebut dadi nyebar mula dikenal minangka Sindrom Kematian Asia ing wektu. Kita durung ngerti kanthi lengkap. Ing sawijining dina ing taun 1981, para petugas medis teka ing kamp pengungsi ing AS sawise krungu manawa ana wong lanang duwe turu ing turu. Dheweke nemokake yen jantunge lara banget kaya yen lara jantung utawa wedi. Nanging ora ana sing ngerti sapa utawa sing diwedeni. Dheweke wis turu. Dokter nindakake kabeh sing bisa nylametake nyawane, nanging dheweke nyawang dheweke liwat adoh ing ngarepe mripate. Kasus kasebut minangka misterius kaya ngeselake - korban kasebut sehat, umur enom, lan nembe seda tanpa sebab sing jelas. Nanging bagean saka bedhekan bisa dadi negara asalé: wong lanang kasebut saka Laos. Deleng, dudu mung wong Kamboja sing ngalami jaman susah 70an lan 80an. Ing Laos, CIA direkrut Hmong - sawijining klompok etnis ing wilayah kasebut - kanggo nglawan Lor Prajurit Vietnam ing Perang Vietnam. Kaya-kaya Hmong ora duwe barang sing cukup ala amarga tiwas kanthi proporsional perang - prajurit Hmong seda luwih asring tikel kaping sepuluh tinimbang kanca-kanca AS - dheweke uga pungkasane dianiaya ing negarane dhewe. Nalika Laos dadi Komunis, tentara Hmong katon minangka pengkhianat kanggo nglawan Vietnam Akeh sing pungkasane ngungsi menyang AS, bebarengan karo para pengungsi saka Kamboja lan Vietnam. Kasunyatane, pasien sing tilar donya ing kamp pengungsi sing diawasi medhis yaiku wong Hmong kaping papat tilar donya ing AS sajrone sangang wulan. Lan, antara taun 1981 lan 1988, luwih saka satus wong lanang saka Vietnam, Laos, lan Kamboja tiwas misterius ing turu. Sampeyan bisa uga wis kebetulan, nanging ora umum yen sehat lan enom wong mati ing turu tanpa panjelasan. Meh kabeh wong sing tilar donya umure umur 20-an lan 30-an. Luwih serem, meh kabeh korban lanang lan wadon. Mung siji wanita sing tiwas. Kepiye babagan lanang enom Asia? Lan crita siji bocah enom nggawe kahanan kasebut luwih apik tinimbang dheweke wis ngunu .... Yen sampeyan malah dadi film horor, crita iki bisa uga wis dingerteni. Iki amarga sindrom Pati Asia sing misterius dadi inspirasi kanggo Nightmare ing Elm Street. Sawise direktur film Wes Craven krungu crita kasebut ing sawijining warta, dheweke sadhar bakal nggawe plot sing sampurna kanggo film horor. Dadi, yen sampeyan nate nonton film lan Freddy Krueger nggawe sampeyan keweden, ora ana gunane negesake dhewe manawa "mung crita." Nuwun sewu, nanging ora. Nalika aku nyoba, aku uga bisa menehi kasunyatan liyane babagan sampeyan. Kraven uga adhedhasar karakter Freddy Krueger marang rong wong sing dheweke kenal ing kasunyatane. Jeneng Freddy Krueger diilhami dening bocah cilik, Fred Kruge, sing nyiksa Craven nalika isih cilik. Lan penampilan lan getaran umume muncul sawise Kraven dadi bocah lanang ing omah sawijining dina weruh wong tuwa sing rupane aneh mlaku liwat. Mripat loro sing lagi ngunci, lan sing aneh, wong lanang mau nyedhak lan ngadeg ing njaba jendhela, nyawang dheweke. Sawise sawetara wayahe tegang, wong tuwa mau banjur lunga, nanging dheweke temenan menehi kesan sing tetep. Sial, lan dakkira duwe humor sing bengkong. Nanging bali menyang wabah impen pembunuh. Crita babagan wong sing tilar donya ing turu bisa uga misterius, nanging ora ana ing endi cedhak kaya hawa anyep kaya iki. Kulawarga Kamboja mlayu saka genosida menyang Amerika Serikat ing taun 1970-an, sing siyap miwiti urip anyar. Mung ana siji masalah: putra wiwit ngipi elek. Kaya wiwitane film horor sing apik. Bocah lanang mau ngimpi dioyak lan tangi keweden. Kita kabeh wis ngimpi ngeri babagan ana wong sing ngetutake, nanging dakkira padha kedudukan sadhuwure ngipi elek standar, amarga dheweke nggawe dheweke wedi banget supaya dheweke ora turu kabeh. Secara harfiah, dheweke bakal meksa nindakake perkara pirang-pirang dina tanpa turu. Dheweke mesthi ngombe akeh kopi. Wong tuwane kuwatir, amarga ana sebab sing jelas. Dheweke nyoba mbujuk dheweke supaya turu, nanging ora berhasil. Bocah iki yakin manawa dheweke turu, dheweke bakal mati. Saka perspektif wong njaba, kabeh katon rada melodramatis. Mungkin bocah kasebut butuh perhatian saka wong tuwa utawa liyane. Nanging sing aneh, ternyata dheweke ora kakehan reaksi. Ora preduli sampeyan ngombe kaping pindho saka Espresso, pungkasane sampeyan kudu turu. Sanajan ana tekade, bocah iki ora ana sing istiméwa. Ing sawijining dina, dheweke keturon. Wong tuwane lega, mikir yen pungkasane bisa nggawe dheweke yakin yen dheweke aman, dheweke uga isih aman turu lan dhemit saka impene ora nate nglarani dheweke ing kasunyatan. Oh, ironi. Bilas lan baleni maneh - bocah lanang mau turu, dheweke ngipi elek, lan dheweke banjur njerit. Wong tuwané padha mlayu-mlayu nglipur dheweke - nuli ngerti yen dheweke wis seda. Luar biasa, ngipi elek dheweke wis mateni dheweke, kaya atus wong liyane saka Laos, Kamboja, lan Vietnam. Iki nggawe plot sing sampurna kanggo film horor - bocah cilik sing ngalami bahaya lan logis wong diwasa sing ora gelem percaya karo teori sing ora masuk akal. Nanging kepiye supaya bocah lanang lanang bisa mati nalika turu? Apa ana panjelasan logis sing ora ana gandhengane setan kaya Freddy Krueger? Penyidik ​​nyoba lan gagal nemokake sebab medis kematian. Dheweke nemokake sawetara tautan kanthi deg-degan sing ora teratur, nanging ora ana sing ngerti apa sebabe kelainan kasebut deg-degan yaiku. Wiwit kuwi, ana sawetara teori liyane. Salah sawijining panjelasan yaiku manawa para pengungsi kena agen saraf kimia sing digunakake nalika perang Vietnam. Kayane rada logis, nanging ora ana dokter sing bisa nemokake bukti nyata. Kajaba iku, sanajan ide kasebut nggawe pangerten ilmiah - sing ora - ide kasebut gagal kanggo nerangake sebabe agen saraf mung bakal mengaruhi pria lan mung ing wayah wengi. Gagasan liyane yaiku medeni wengi minangka gejala kelainan stres post-traumatic, diprovokasi karo pengalaman nggegirisi para pengungsi lan jagad sing durung dingerteni ing Amerika Serikat. Nanging maneh, sanajan iki bisa dingerteni, ora ana bukti sing bener lan ora panjelasan kenapa wanita uga ora nandhang PTSD. Dadi, bali menyang papan gambar. Nate krungu dongeng garwa tuwa yen kita mati ing ngimpi, kita uga bakal mati nyata urip, mula kita mesthi tangi saka ngipi elek sawetara fraksi detik sadurunge arep mati? Nuwun sewu amarga nguciwani - utawa bisa uga dadi sumber rasa lega - nanging ora bener. Bener, yen kedadeyan ing ngimpi, bisa nyebabake kita padha reaksi fisiologis ing negara sing tangi. Kaya nalika njerit ing impen, sampeyan banjur tangi ngerti sejatine sampeyan njerit. Utawa nalika nguyuh ing impen sampeyan banjur tangi lan ngerteni sampeyan - oh, ayo, tulung kandhane ora mung aku. Sejatine, miturut teori bisa uga impen bisa nyebabake reaksi fisiologis sing rampung karo sampeyan sekarat. Nalika wong mati tiba-tiba ing turu, mula bakal mati Nocturnal sing ora dijelasake kanthi tiba-tiba Sindrom Ana jargon medis sing apik kanggo sampeyan. Sawetara studi akademik nganggep fenomena iki bisa uga biologis utawa genetik, jelas kenapa wong sing duwe kesukuan, umur, lan jinis padha seda. Uga dikenal minangka sindrom Brugada, penyakit iki sejatine penyebab alami sing paling umum tiwas ing antarane warga Asia sing isih enom lan sehat. Kelainan irama jantung langka sing bisa nyebabake jantung tiba-tiba, tegese ilang fungsi jantung, napas, lan eling. Bisa kedadeyan nalika wong tangi, nanging paling fatal nalika lagi turu. Yo wis ngerti. Penyakit genetik langka yaiku jenis antiklimaks dibandhingake karo panen sing surem ngipi elek bocah. Nanging kita isih durung ngerti kabeh. Wiwit pucuk ing pertengahan lan pungkasan taun 1980-an, tiwas amarga Pati Nocturnal sing Ora Diterangake kanthi Sedih Sindrom, sindrom Brugada, utawa apa wae sing pengin diarani, wis mudhun banget. Ora ana sing bisa nerangake nyuda, mula kita ora bisa ngilangi bisnis lucu utawa panen sing surem durung. Oalah, wis sore. Wayahe turu ... Utawa, priksa video kita "ilmuwan nyritakake kepiye impen bisa mateni sampeyan ing kasunyatan nyata" utawa "Wengi hag, setan sing ngunjungi sampeyan nalika turu."

Wadhah Impen Killer Nyatane - Inspirasi Nyata kanggo Freddy Krueger

View online
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>
<text sub="clublinks" start="0.25" dur="2.669"> Jeritan piercing sing nggugah sampeyan nalika tengah wengi. </text>
<text sub="clublinks" start="2.919" dur="4.531"> Sampeyan noleh menyang garwane, sing uga nate tangi saka swara sing medeni, lan kandhane </text>
<text sub="clublinks" start="7.45" dur="1"> sampeyan bakal ngatasi masalah. </text>
<text sub="clublinks" start="8.45" dur="3.75"> Putra sampeyan ngalami mimpi ngeri banget bubar, nganti saiki </text>
<text sub="clublinks" start="12.2" dur="2.399"> kadang nolak kabeh turu. </text>
<text sub="clublinks" start="14.599" dur="2.471"> Katon kaya wengi liyane. </text>
<text sub="clublinks" start="17.07" dur="4.049"> Sampeyan cepet-cepet mudhun ing lorong menyang kamar, ngarep-arep ora kudu turu sewengi nutug </text>
<text sub="clublinks" start="21.119" dur="1"> dheweke maneh. </text>
<text sub="clublinks" start="22.119" dur="3.451"> Bocah cilik tenan, nanging dheweke wis ngalami pirang-pirang wulan kepungkur. </text>
<text sub="clublinks" start="25.57" dur="4.32"> Sampeyan mung bisa ngarep-arep apa sing kedadeyan ing Kamboja ora bakal ngganggu dheweke sajrone sisa urip. </text>
<text sub="clublinks" start="29.89" dur="3.96"> Sampeyan mlebu kamar turu putra sampeyan, ngarepake bakal nemokake dheweke lungguh ing amben lan gemeter. </text>
<text sub="clublinks" start="33.85" dur="2.619"> Nanging dheweke mandheg lan ora obah. </text>
<text sub="clublinks" start="36.469" dur="1"> Aneh. </text>
<text sub="clublinks" start="37.469" dur="3.061"> Sampeyan nyedhaki awake, nyeluk jenenge, nanging dheweke ora nanggepi. </text>
<text sub="clublinks" start="40.53" dur="1.75"> Bisa uga dheweke wis turu maneh. </text>
<text sub="clublinks" start="42.28" dur="1.45"> Nanging ana sing salah. </text>
<text sub="clublinks" start="43.73" dur="1.04"> Apa dheweke malah napas? </text>
<text sub="clublinks" start="44.77" dur="1.6"> Panik, sampeyan mriksa pulsa. </text>
<text sub="clublinks" start="46.37" dur="1.04"> Sampeyan ora bisa nemokake. </text>
<text sub="clublinks" start="47.41" dur="1.78"> Lan dheweke mesthi uga ora ambegan. </text>
<text sub="clublinks" start="49.19" dur="1.38"> Kepiye carane bisa dadi? </text>
<text sub="clublinks" start="50.57" dur="1.579"> Mung sawetara jam kepungkur, dheweke ora apa-apa. </text>
<text sub="clublinks" start="52.149" dur="1.82"> Kayane seda nalika ngipi elek. </text>
<text sub="clublinks" start="53.969" dur="2.801"> Saiki sampeyan sing mbengok. </text>
<text sub="clublinks" start="56.77" dur="3.53"> Yen sampeyan rencanakake turu mengko, mandheg video iki saiki. </text>
<text sub="clublinks" start="60.3" dur="3.95"> Crita sing nggegirisi iki bakal nggawe sampeyan muter lan muter ing wayah wengi ... </text>
<text sub="clublinks" start="64.25" dur="5.86"> Manggen ing Kamboja wiwit taun 1975 nganti 1979 cukup kanggo ngipi elek sapa wae. </text>
<text sub="clublinks" start="70.11" dur="5.74"> Pamrentahan diktator Pol Pot lan partai kasebut, Khmer Rouge, kebak teror lan tragedi. </text>
<text sub="clublinks" start="75.85" dur="4.699"> Sajrone patang taun partai kasebut duwe kekuwatan, meh rong yuta wong saka macem-macem klompok minoritas </text>
<text sub="clublinks" start="80.549" dur="1"> seda. </text>
<text sub="clublinks" start="81.549" dur="4.5"> Kira-kira seprapat populasi, dadi salah sawijining genosida paling parah ing donya </text>
<text sub="clublinks" start="86.049" dur="1"> tau </text>
<text sub="clublinks" start="87.049" dur="3.561"> Wong-wong sing tilar donya ing pamrentahan Pol Pot dikubur ing Killing Fields: hawa anyep </text>
<text sub="clublinks" start="90.61" dur="2.92"> jeneng kanggo kuburan massal sing ngemot korban. </text>
<text sub="clublinks" start="93.53" dur="1.76"> Wong liya lolos dadi pengungsi. </text>
<text sub="clublinks" start="95.29" dur="3.97"> Nanging dheweke ora ngerti yen akeh sing bakal ngadhepi kahanan sing medeni banget </text>
<text sub="clublinks" start="99.26" dur="3.08"> nalika tekan ing papan kasebut menehi papan perlindungan. </text>
<text sub="clublinks" start="102.34" dur="4.1"> Sajrone taun 1970-an lan 1980-an, akeh wong sing mati nalika turu sawise ngipi elek. </text>
<text sub="clublinks" start="106.44" dur="5.179"> Sing paling aneh yaiku, kabeh padha duwe siji: padha pengungsi lanang saka Kidul </text>
<text sub="clublinks" start="111.619" dur="3.841"> Asia Wétan sing mlayu saka Killing Fields menyang Amerika Serikat. </text>
<text sub="clublinks" start="115.46" dur="1.29"> Ngimpi Amerika? </text>
<text sub="clublinks" start="116.75" dur="1.59"> Luwih kaya ngipi elek Amerika. </text>
<text sub="clublinks" start="118.34" dur="4.629"> Fenomena kasebut dadi nyebar mula dikenal minangka Sindrom Kematian Asia ing </text>
<text sub="clublinks" start="122.969" dur="1"> wektu. </text>
<text sub="clublinks" start="123.969" dur="1.531"> Kita durung ngerti kanthi lengkap. </text>
<text sub="clublinks" start="125.5" dur="4.75"> Ing sawijining dina ing taun 1981, para petugas medis teka ing kamp pengungsi ing AS sawise krungu manawa ana wong lanang </text>
<text sub="clublinks" start="130.25" dur="2.23"> duwe turu ing turu. </text>
<text sub="clublinks" start="132.48" dur="4.66"> Dheweke nemokake yen jantunge lara banget kaya yen lara jantung utawa wedi. </text>
<text sub="clublinks" start="137.14" dur="2.69"> Nanging ora ana sing ngerti sapa utawa sing diwedeni. </text>
<text sub="clublinks" start="139.83" dur="1.85"> Dheweke wis turu. </text>
<text sub="clublinks" start="141.68" dur="3.99"> Dokter nindakake kabeh sing bisa nylametake nyawane, nanging dheweke nyawang dheweke liwat </text>
<text sub="clublinks" start="145.67" dur="1.75"> adoh ing ngarepe mripate. </text>
<text sub="clublinks" start="147.42" dur="4.98"> Kasus kasebut minangka misterius kaya ngeselake - korban kasebut sehat, umur enom, lan </text>
<text sub="clublinks" start="152.4" dur="2.8"> nembe seda tanpa sebab sing jelas. </text>
<text sub="clublinks" start="155.2" dur="3.85"> Nanging bagean saka bedhekan bisa dadi negara asalé: wong lanang kasebut saka Laos. </text>
<text sub="clublinks" start="159.05" dur="4.07"> Deleng, dudu mung wong Kamboja sing ngalami jaman susah </text>
<text sub="clublinks" start="163.12" dur="1"> 70an lan 80an. </text>
<text sub="clublinks" start="164.12" dur="4.58"> Ing Laos, CIA direkrut Hmong - sawijining klompok etnis ing wilayah kasebut - kanggo nglawan Lor </text>
<text sub="clublinks" start="168.7" dur="2.49"> Prajurit Vietnam ing Perang Vietnam. </text>
<text sub="clublinks" start="171.19" dur="3.85"> Kaya-kaya Hmong ora duwe barang sing cukup ala amarga tiwas kanthi proporsional </text>
<text sub="clublinks" start="175.04" dur="5.03"> perang - prajurit Hmong seda luwih asring tikel kaping sepuluh tinimbang kanca-kanca AS - dheweke </text>
<text sub="clublinks" start="180.07" dur="2.28"> uga pungkasane dianiaya ing negarane dhewe. </text>
<text sub="clublinks" start="182.35" dur="4.719"> Nalika Laos dadi Komunis, tentara Hmong katon minangka pengkhianat kanggo nglawan </text>
<text sub="clublinks" start="187.069" dur="1.14"> Vietnam </text>
<text sub="clublinks" start="188.209" dur="4.421"> Akeh sing pungkasane ngungsi menyang AS, bebarengan karo para pengungsi saka Kamboja lan Vietnam. </text>
<text sub="clublinks" start="192.63" dur="4.08"> Kasunyatane, pasien sing tilar donya ing kamp pengungsi sing diawasi medhis yaiku </text>
<text sub="clublinks" start="196.71" dur="3.23"> wong Hmong kaping papat tilar donya ing AS sajrone sangang wulan. </text>
<text sub="clublinks" start="199.94" dur="6.21"> Lan, antara taun 1981 lan 1988, luwih saka satus wong lanang saka Vietnam, Laos, lan Kamboja tiwas </text>
<text sub="clublinks" start="206.15" dur="1.91"> misterius ing turu. </text>
<text sub="clublinks" start="208.06" dur="3.69"> Sampeyan bisa uga wis kebetulan, nanging ora umum yen sehat lan enom </text>
<text sub="clublinks" start="211.75" dur="3.25"> wong mati ing turu tanpa panjelasan. </text>
<text sub="clublinks" start="215" dur="2.989"> Meh kabeh wong sing tilar donya umure umur 20-an lan 30-an. </text>
<text sub="clublinks" start="217.989" dur="3.661"> Luwih serem, meh kabeh korban lanang lan wadon. </text>
<text sub="clublinks" start="221.65" dur="1.54"> Mung siji wanita sing tiwas. </text>
<text sub="clublinks" start="223.19" dur="1.799"> Kepiye babagan lanang enom Asia? </text>
<text sub="clublinks" start="224.989" dur="4.661"> Lan crita siji bocah enom nggawe kahanan kasebut luwih apik tinimbang dheweke </text>
<text sub="clublinks" start="229.65" dur="1.06"> wis ngunu .... </text>
<text sub="clublinks" start="230.71" dur="4.41"> Yen sampeyan malah dadi film horor, crita iki bisa uga wis dingerteni. </text>
<text sub="clublinks" start="235.12" dur="4.28"> Iki amarga sindrom Pati Asia sing misterius dadi inspirasi </text>
<text sub="clublinks" start="239.4" dur="2.14"> kanggo Nightmare ing Elm Street. </text>
<text sub="clublinks" start="241.54" dur="3.55"> Sawise direktur film Wes Craven krungu crita kasebut ing sawijining warta, dheweke sadhar </text>
<text sub="clublinks" start="245.09" dur="2.39"> bakal nggawe plot sing sampurna kanggo film horor. </text>
<text sub="clublinks" start="247.48" dur="4.069"> Dadi, yen sampeyan nate nonton film lan Freddy Krueger nggawe sampeyan keweden, ora ana gunane </text>
<text sub="clublinks" start="251.549" dur="2.751"> negesake dhewe manawa "mung crita." </text>
<text sub="clublinks" start="254.3" dur="1.139"> Nuwun sewu, nanging ora. </text>
<text sub="clublinks" start="255.439" dur="3.58"> Nalika aku nyoba, aku uga bisa menehi kasunyatan liyane babagan sampeyan. </text>
<text sub="clublinks" start="259.019" dur="4.101"> Kraven uga adhedhasar karakter Freddy Krueger marang rong wong sing dheweke kenal ing kasunyatane. </text>
<text sub="clublinks" start="263.12" dur="5.06"> Jeneng Freddy Krueger diilhami dening bocah cilik, Fred Kruge, sing nyiksa </text>
<text sub="clublinks" start="268.18" dur="1.73"> Craven nalika isih cilik. </text>
<text sub="clublinks" start="269.91" dur="4.95"> Lan penampilan lan getaran umume muncul sawise Kraven dadi bocah lanang ing omah sawijining dina </text>
<text sub="clublinks" start="274.86" dur="2.649"> weruh wong tuwa sing rupane aneh mlaku liwat. </text>
<text sub="clublinks" start="277.509" dur="5.471"> Mripat loro sing lagi ngunci, lan sing aneh, wong lanang mau nyedhak lan ngadeg ing njaba jendhela, </text>
<text sub="clublinks" start="282.98" dur="1.1"> nyawang dheweke. </text>
<text sub="clublinks" start="284.08" dur="4.74"> Sawise sawetara wayahe tegang, wong tuwa mau banjur lunga, nanging dheweke temenan menehi kesan sing tetep. </text>
<text sub="clublinks" start="288.82" dur="3.04"> Sial, lan dakkira duwe humor sing bengkong. </text>
<text sub="clublinks" start="291.86" dur="1.56"> Nanging bali menyang wabah impen pembunuh. </text>
<text sub="clublinks" start="293.42" dur="4.07"> Crita babagan wong sing tilar donya ing turu bisa uga misterius, nanging ora ana ing endi </text>
<text sub="clublinks" start="297.49" dur="1.89"> cedhak kaya hawa anyep kaya iki. </text>
<text sub="clublinks" start="299.38" dur="4.6"> Kulawarga Kamboja mlayu saka genosida menyang Amerika Serikat ing taun 1970-an, sing siyap </text>
<text sub="clublinks" start="303.98" dur="1"> miwiti urip anyar. </text>
<text sub="clublinks" start="304.98" dur="3.67"> Mung ana siji masalah: putra wiwit ngipi elek. </text>
<text sub="clublinks" start="308.65" dur="2.19"> Kaya wiwitane film horor sing apik. </text>
<text sub="clublinks" start="310.84" dur="2.4"> Bocah lanang mau ngimpi dioyak lan tangi keweden. </text>
<text sub="clublinks" start="313.24" dur="4.709"> Kita kabeh wis ngimpi ngeri babagan ana wong sing ngetutake, nanging dakkira padha kedudukan </text>
<text sub="clublinks" start="317.949" dur="4.091"> sadhuwure ngipi elek standar, amarga dheweke nggawe dheweke wedi banget supaya dheweke ora turu </text>
<text sub="clublinks" start="322.04" dur="1"> kabeh. </text>
<text sub="clublinks" start="323.04" dur="3.87"> Secara harfiah, dheweke bakal meksa nindakake perkara pirang-pirang dina tanpa turu. </text>
<text sub="clublinks" start="326.91" dur="2.46"> Dheweke mesthi ngombe akeh kopi. </text>
<text sub="clublinks" start="329.37" dur="2.32"> Wong tuwane kuwatir, amarga ana sebab sing jelas. </text>
<text sub="clublinks" start="331.69" dur="2.44"> Dheweke nyoba mbujuk dheweke supaya turu, nanging ora berhasil. </text>
<text sub="clublinks" start="334.13" dur="3.45"> Bocah iki yakin manawa dheweke turu, dheweke bakal mati. </text>
<text sub="clublinks" start="337.58" dur="3.14"> Saka perspektif wong njaba, kabeh katon rada melodramatis. </text>
<text sub="clublinks" start="340.72" dur="2.569"> Mungkin bocah kasebut butuh perhatian saka wong tuwa utawa liyane. </text>
<text sub="clublinks" start="343.289" dur="3.041"> Nanging sing aneh, ternyata dheweke ora kakehan reaksi. </text>
<text sub="clublinks" start="346.33" dur="4.83"> Ora preduli sampeyan ngombe kaping pindho saka Espresso, pungkasane sampeyan kudu turu. </text>
<text sub="clublinks" start="351.16" dur="3.5"> Sanajan ana tekade, bocah iki ora ana sing istiméwa. </text>
<text sub="clublinks" start="354.66" dur="1.58"> Ing sawijining dina, dheweke keturon. </text>
<text sub="clublinks" start="356.24" dur="3.769"> Wong tuwane lega, mikir yen pungkasane bisa nggawe dheweke yakin yen dheweke aman, dheweke uga isih aman </text>
<text sub="clublinks" start="360.009" dur="3.331"> turu lan dhemit saka impene ora nate nglarani dheweke ing kasunyatan. </text>
<text sub="clublinks" start="363.34" dur="1.18"> Oh, ironi. </text>
<text sub="clublinks" start="364.52" dur="4.39"> Bilas lan baleni maneh - bocah lanang mau turu, dheweke ngipi elek, lan dheweke banjur njerit. </text>
<text sub="clublinks" start="368.91" dur="3.72"> Wong tuwané padha mlayu-mlayu nglipur dheweke - nuli ngerti yen dheweke wis seda. </text>
<text sub="clublinks" start="372.63" dur="4.39"> Luar biasa, ngipi elek dheweke wis mateni dheweke, kaya atus wong liyane saka Laos, </text>
<text sub="clublinks" start="377.02" dur="1.5"> Kamboja, lan Vietnam. </text>
<text sub="clublinks" start="378.52" dur="4.71"> Iki nggawe plot sing sampurna kanggo film horor - bocah cilik sing ngalami bahaya lan logis </text>
<text sub="clublinks" start="383.23" dur="3.14"> wong diwasa sing ora gelem percaya karo teori sing ora masuk akal. </text>
<text sub="clublinks" start="386.37" dur="2.85"> Nanging kepiye supaya bocah lanang lanang bisa mati nalika turu? </text>
<text sub="clublinks" start="389.22" dur="4.539"> Apa ana panjelasan logis sing ora ana gandhengane setan kaya Freddy Krueger? </text>
<text sub="clublinks" start="393.759" dur="3.361"> Penyidik ​​nyoba lan gagal nemokake sebab medis kematian. </text>
<text sub="clublinks" start="397.12" dur="4.84"> Dheweke nemokake sawetara tautan kanthi deg-degan sing ora teratur, nanging ora ana sing ngerti apa sebabe kelainan kasebut </text>
<text sub="clublinks" start="401.96" dur="1.29"> deg-degan yaiku. </text>
<text sub="clublinks" start="403.25" dur="2.44"> Wiwit kuwi, ana sawetara teori liyane. </text>
<text sub="clublinks" start="405.69" dur="4.28"> Salah sawijining panjelasan yaiku manawa para pengungsi kena agen saraf kimia sing digunakake nalika </text>
<text sub="clublinks" start="409.97" dur="1.13"> perang Vietnam. </text>
<text sub="clublinks" start="411.1" dur="4.53"> Kayane rada logis, nanging ora ana dokter sing bisa nemokake bukti nyata. </text>
<text sub="clublinks" start="415.63" dur="4.06"> Kajaba iku, sanajan ide kasebut nggawe pangerten ilmiah - sing ora - ide kasebut gagal </text>
<text sub="clublinks" start="419.69" dur="4.5"> kanggo nerangake sebabe agen saraf mung bakal mengaruhi pria lan mung ing wayah wengi. </text>
<text sub="clublinks" start="424.19" dur="4.09"> Gagasan liyane yaiku medeni wengi minangka gejala kelainan stres post-traumatic, </text>
<text sub="clublinks" start="428.28" dur="4.789"> diprovokasi karo pengalaman nggegirisi para pengungsi lan jagad sing durung dingerteni </text>
<text sub="clublinks" start="433.069" dur="1.121"> ing Amerika Serikat. </text>
<text sub="clublinks" start="434.19" dur="4.11"> Nanging maneh, sanajan iki bisa dingerteni, ora ana bukti sing bener lan ora </text>
<text sub="clublinks" start="438.3" dur="3.39"> panjelasan kenapa wanita uga ora nandhang PTSD. </text>
<text sub="clublinks" start="441.69" dur="2.03"> Dadi, bali menyang papan gambar. </text>
<text sub="clublinks" start="443.72" dur="3.979"> Nate krungu dongeng garwa tuwa yen kita mati ing ngimpi, kita uga bakal mati nyata </text>
<text sub="clublinks" start="447.699" dur="3.81"> urip, mula kita mesthi tangi saka ngipi elek sawetara fraksi detik sadurunge </text>
<text sub="clublinks" start="451.509" dur="1"> arep mati? </text>
<text sub="clublinks" start="452.509" dur="3.831"> Nuwun sewu amarga nguciwani - utawa bisa uga dadi sumber rasa lega - nanging ora bener. </text>
<text sub="clublinks" start="456.34" dur="3.44"> Bener, yen kedadeyan ing ngimpi, bisa nyebabake kita padha </text>
<text sub="clublinks" start="459.78" dur="2.63"> reaksi fisiologis ing negara sing tangi. </text>
<text sub="clublinks" start="462.41" dur="3.73"> Kaya nalika njerit ing impen, sampeyan banjur tangi ngerti sejatine sampeyan </text>
<text sub="clublinks" start="466.14" dur="1"> njerit. </text>
<text sub="clublinks" start="467.14" dur="4.179"> Utawa nalika nguyuh ing impen sampeyan banjur tangi lan ngerteni sampeyan - oh, ayo, </text>
<text sub="clublinks" start="471.319" dur="1.581"> tulung kandhane ora mung aku. </text>
<text sub="clublinks" start="472.9" dur="4.44"> Sejatine, miturut teori bisa uga impen bisa nyebabake reaksi fisiologis </text>
<text sub="clublinks" start="477.34" dur="1.609"> sing rampung karo sampeyan sekarat. </text>
<text sub="clublinks" start="478.949" dur="4.661"> Nalika wong mati tiba-tiba ing turu, mula bakal mati Nocturnal sing ora dijelasake kanthi tiba-tiba </text>
<text sub="clublinks" start="483.61" dur="1"> Sindrom </text>
<text sub="clublinks" start="484.61" dur="2.24"> Ana jargon medis sing apik kanggo sampeyan. </text>
<text sub="clublinks" start="486.85" dur="4.34"> Sawetara studi akademik nganggep fenomena iki bisa uga biologis utawa genetik, jelas </text>
<text sub="clublinks" start="491.19" dur="3.42"> kenapa wong sing duwe kesukuan, umur, lan jinis padha seda. </text>
<text sub="clublinks" start="494.61" dur="4.19"> Uga dikenal minangka sindrom Brugada, penyakit iki sejatine penyebab alami sing paling umum </text>
<text sub="clublinks" start="498.8" dur="2.269"> tiwas ing antarane warga Asia sing isih enom lan sehat. </text>
<text sub="clublinks" start="501.069" dur="5.231"> Kelainan irama jantung langka sing bisa nyebabake jantung tiba-tiba, tegese ilang </text>
<text sub="clublinks" start="506.3" dur="1.869"> fungsi jantung, napas, lan eling. </text>
<text sub="clublinks" start="508.169" dur="4.131"> Bisa kedadeyan nalika wong tangi, nanging paling fatal nalika lagi turu. </text>
<text sub="clublinks" start="512.3" dur="1"> Yo wis ngerti. </text>
<text sub="clublinks" start="513.3" dur="5.13"> Penyakit genetik langka yaiku jenis antiklimaks dibandhingake karo panen sing surem </text>
<text sub="clublinks" start="518.43" dur="1"> ngipi elek bocah. </text>
<text sub="clublinks" start="519.43" dur="1.64"> Nanging kita isih durung ngerti kabeh. </text>
<text sub="clublinks" start="521.07" dur="4.329"> Wiwit pucuk ing pertengahan lan pungkasan taun 1980-an, tiwas amarga Pati Nocturnal sing Ora Diterangake kanthi Sedih </text>
<text sub="clublinks" start="525.399" dur="4.921"> Sindrom, sindrom Brugada, utawa apa wae sing pengin diarani, wis mudhun banget. </text>
<text sub="clublinks" start="530.32" dur="4.23"> Ora ana sing bisa nerangake nyuda, mula kita ora bisa ngilangi bisnis lucu utawa </text>
<text sub="clublinks" start="534.55" dur="1.62"> panen sing surem durung. </text>
<text sub="clublinks" start="536.17" dur="2.07"> Oalah, wis sore. </text>
<text sub="clublinks" start="538.24" dur="1"> Wayahe turu ... </text>
<text sub="clublinks" start="539.24" dur="5.57"> Utawa, priksa video kita "ilmuwan nyritakake kepiye impen bisa mateni sampeyan ing kasunyatan nyata" utawa </text>
<text sub="clublinks" start="544.81" dur="2.25"> "Wengi hag, setan sing ngunjungi sampeyan nalika turu." </text>