Panyebaran Impian Killer Nyata - Inspirasi Kahirupan Nyata pikeun Freddy Krueger subtitles

Jeritan piercing ngahudangkeun anjeun tengah wengi. Anjeun ngalieuk ka pamajikan anjeun, anu ogé parantos ngagugulung hudang tina sora anu pikasieuneun, sareng ngawartosanna anjeun bakal milah-milah. Putra anjeun parantos kaserang ngimpi ngalamun parah anyar, ka titik dimana anjeunna kadang nolak bobo sadayana. Sigana mah éta téh salah sahiji deui peuting éta. Anjeun buru-buru muru lorong ka kamarna, ngarepkeun anjeun henteu kedah bobo sadayana wengi konsol anjeunna deui. Budak téh sakeupeul asli, tapi anjeunna parantos sering ngalaman sababaraha bulan ka pengker. Anjeun ngan ukur tiasa ngarepkeun yén naon anu kajantenan di Kamboja moal ngahukum anjeunna salami hirupna. Anjeun lebet ka kamar tidur putra anjeun, ngarepkeun mendakan anjeunna calik dina ranjang sareng ngageter. Sabalikna, anjeunna nuju ngagoler sareng teu gerak. Aneh. Anjeun ngadeukeutan awakna, nyauran namina, tapi anjeunna henteu némbalan. Meureun anjeunna parantos bobo deui. Tapi aya anu lepat. Naha anjeunna bahkan napas? Panik, anjeun mariksa pulsa na. Anjeun moal mendakan. Sareng anjeunna pasti henteu ngambekan ogé. Kumaha carana ieu tiasa dimungkinkeun? Ngan sababaraha jam ka pengker, anjeunna henteu kunanaon. Siga anjeunna maot dina ngimpina na. Ayeuna, anjeun anu ngagorowok. Upami anjeun ngarencanakeun bobo gancang, lirén pidéo ieu ayeuna. Dongéng anu pikasieuneun ieu bakal ngajantenkeun anjeun ngalungkeun sareng ngahurungkeun salami wengi ... Hirup di Kamboja ti 1975 nepi ka 1979 cukup pikeun mimpi ngalamun saha waé. Masa pamaréntahan diktator Pol Pot sareng partéyna, Khmer Rouge, dipinuhan ku teror sareng tragedi. Salami opat taun pésta éta ngagaduhan kakuatan, ampir dua juta jalma ti sababaraha kelompok minoritas pupus. Éta sakitar saparapat populasi, ngajantenkeun salah sahiji genosida paling parah di dunya kantos. Jalma-jalma anu maot dina kakuasaan Pol Pot dikubur di Killing Fields: anu ngagigil ngaran kuburan massal anu aya korban. Anu sanésna lolos salaku pangungsi. Tapi teu saeutik aranjeunna terang yén seueur di antara aranjeunna bakal nyanghareupan kaayaan ampir pikasieuneun nalika aranjeunna dugi ka tempat-tempat anu nawiskeun aranjeunna ngungsi. Sapanjang taun 1970an sareng 1980an, seueur jalma maot dina bobo saatos ngalamun. Bagian anu paling anéh nyaéta, aranjeunna sadayana ngagaduhan hiji hal anu sami: aranjeunna pangungsi lalaki ti Kidul Asia Wétan anu kabur ti Killing Fields ka Amérika Serikat. Impian Amérika? Langkung resep mimpi ngimpi Amérika. Fénoména janten nyebar sahingga dipikaterang salaku Asian Death Syndrome di waktos. Kami henteu acan ngartos kana sapinuhna. Hiji dinten di 1981, médis sumping di tempat pangungsian di Amérika Serikat saatos nguping aya lalaki gaduh sababaraha jenis pas dina bobo na. Aranjeunna mendakan haténa kaserang liar saolah-olah anjeunna ngagaduhan kaayaan jantung atanapi sieun. Tapi teu aya anu terang saha atanapi naon anu anjeunna sieun. Barina ogé bobo. Ahli médis ngalakukeun sagala anu bisa nyalametkeun nyawa lalaki éta, tapi aranjeunna ningali anjeunna lolos jauh payuneun panonna. Kasus ieu misterius sakumaha sedihna - korbanna séhat, lumayan ngora, sareng karek maot tanpa alesan anu jelas. Tapi bagian tina tatarucingan panginten nagara na di bumi: lalaki éta ti Laos. Tingali, sanés ngan ukur urang Kamboja anu ngalaman waktos anu sesah 70an sareng 80an. Di Laos, CIA parantos merekrut Hmong - hiji kelompok étnis di daérah éta - pikeun merangan Kalér Prajurit Vietnam dina Perang Vietnam. Saolah-olah Hmong henteu ngagaduhan hal anu cukup goréng ku dibunuh sacara teu proporsional nalika perang - prajurit Hmong maot sapuluh kali langkung sering tibatan réncang AS - aranjeunna ogé tungtungna dianiaya di nagara sorangan. Nalika Laos janten Komunis, éta ningali prajurit Hmong salaku hianat pikeun ngalawan Vietnam. Seueur anu tungtungna ngungsi ka Amérika Serikat, sareng pangungsi ti Kamboja sareng Vietnam. Nyatana, pasién anu tilar dunya di kubu pangungsian anu diawasan ku médik nyaéta lalaki Hmong kaopat maot di Amérika Serikat salami periode salapan bulan. Sareng, antara taun 1981 sareng 1988, langkung ti saratus lalaki ti Vietnam, Laos, sareng Kamboja maot misterius dina bobo aranjeunna. Éta panginten kabeneran waé, tapi lumayan teu biasa pikeun anu séhat sareng ngora jalma-jalma pikeun maot dina bobo kalayan henteu aya katerangan. Ampir sadayana anu maot dina umur 20-an sareng 30-an. Komo langkung merak, ampir kabéh korban lalaki sareng budak lalaki. Ngan hiji awéwé maot. Kumaha perkawis lalaki ngora Asia? Sareng carita hiji budak ngora ngajantenkeun sadaya kaayaan disada langkung parah tibatan éta parantos aya…. Upami anjeun nuju enteng kana pilem horor, carita ieu sigana bakal wawuh. Éta sabab misterius anu disebut Asian Death Syndrome janten inspirasi pikeun A Nightmare on Elm Street. Saatos sutradara pilem Wes Craven ngadangu carita dina berita dina hiji dinten, anjeunna sadar bakal ngajantenkeun plot anu sampurna pikeun pilem horor. Janten, upami anjeun kantos nonton pilem sareng Freddy Krueger ngabebaskeun anjeun, éta henteu aya gunana ngayakinkeun diri yén éta "ngan ukur carita." Hapunten, tapi sanés éta sanés. Nalika kuring atos nyobian, kuring ogé tiasa nyebatkeun sababaraha kanyataan anu langkung serem ka anjeun. Kraven ogé dumasar kana karakter Freddy Krueger ka dua jalma anu anjeunna kenal dina kahirupan nyata. Ngaran Freddy Krueger diideuan ku premanisme budak leutik, Fred Kruge, anu nyiksa Craven nalika anjeunna murangkalih. Sareng penampilan sareng getaran na sacara umum sumping saatos Kraven mangrupikeun budak lalaki di imah hiji dinten na nempo hiji lalaki kolot katingali anéh leumpang katukang. Dua panon anu dikonci, sareng anéh, lalaki éta ngadeukeutan sareng nangtung di luar jandéla na, neuteup ka anjeunna. Saatos sababaraha waktos tegang, lalaki sepuh éta angkat, tapi anjeunna écés ninggali kesan anu awét. Sial, sareng kuring pikir kuring ngagaduhan rasa humor anu dipintal. Tapi balik kana wabah impian killer. Carita ngeunaan lalaki anu maot dina saré na panginten misterius, tapi éta teu kunanaon caket sakumaha tiis sapertos kieu. Kulawarga Kamboja kabur ti genosida ka Amérika Serikat dina taun 1970an, siap ngamimitian kahirupan anyar. Ngan aya hiji masalah: putra mimiti ngalamun. Sami sapertos mimiti seueur pilem horor anu saé. Budak ngimpi diudag tuluy hudang sieun. Urang sadayana parantos gaduh impian anu pikasieuneun ngeunaan batur anu ngudag kami, tapi kuring pikir na mangrupikeun kiyeu di luhur mimpi buruk standar, kusabab aranjeunna ngaganggu anjeunna kaluar pisan anu anjeunna nyingkahan bobo sakabehna. Sacara harfiah, anjeunna bakal maksa nyalira angkat dinten-dinten tanpa bobo. Anjeunna pasti seueur nginum kopi. Kolotna prihatin, ku alesan anu jelas. Aranjeunna nyobian ngabujuk anjeunna kana bobo, teu hasil. Budak ieu yakin yén, upami anjeunna bobo, anjeunna bakal maot. Tina sudut pandang urang luar, éta sadayana katingalina rada melodramatik. Meureun murangkalih peryogi perhatian ti kolotna atanapi naon. Tapi anéh, tétéla yén anjeunna henteu réaksi teuing. Perkara teu sabaraha ganda Éspresso anu anjeun inuman, anjeun antukna kedah bobo. Nya, sanaos tekad na, budak ieu henteu terkecuali. Hiji dinten, anjeunna bobo. Kolotna lega, panginten aranjeunna tungtungna tiasa ngayakinkeun anjeunna yén anjeunna aman nalika anjeunna bobo sareng setan tina impianana moal pernah nganyenyeri anjeunna dina kahirupan nyata. Oh, ironisna. Bilas sareng balikeun deui - budak lalaki bobo, anjeunna ngalamun, sareng anjeunna mimiti ngagorowok. Kolotna buru-buru asup pikeun ngahibur anjeunna - ngan ukur terang yén anjeunna parantos maot. Luar biasa, ngimpina na parantos ngabunuh anjeunna, sapertos saratus lalaki ti Laos anu sanés, Kamboja, sareng Vietnam. Éta ngajantenkeun plot anu sampurna pikeun pilem horor - budak leutik anu sadar bahaya sareng logis déwasa anu nolak percanten tiori absurd na. Tapi kumaha mungkin budak leutik maot dina saré na? Pasti aya penjelasan logis anu henteu ngalibatkeun setan sapertos Freddy Krueger? Penyidik ​​nyobian sareng gagal mendakan sabab médis tina maotna. Aranjeunna mendakan sababaraha tautan kalayan detak jantung anu henteu teratur, tapi teu aya anu terang naon anu janten sabab henteu teratur keteg jajantung éta. Saprak harita, aya sababaraha téori deui. Hiji katerangan nyaéta yén para pangungsi kakeunaan agén saraf kimia anu dianggo nalika perang Vietnam. Hurungna rada logis, tapi teu aya dokter anu mendakan buktina saleresna. Di sagigireun éta, sanaos ide na aya sababaraha rasa ilmiah - anu henteu - éta gagal pikeun ngajelaskeun naha agén saraf ngan bakal mangaruhan lalaki sareng ngan ukur sapeupeuting. Gagasan anu sanés nyaéta yén pikasieuneun wengi mangrupikeun gejala gangguan setrés post-traumatis, diprovokasi ku pangalaman pikasieuneun para pangungsi sareng dunya anu teu dikenal aranjeunna lebet di Amérika Serikat. Tapi deui, sanaos ieu raos, teu aya buktos anu leres pikeun éta sareng henteu katerangan naha awéwé ogé henteu ngalaman PTSD. Janten, deui kana papan gambar. Kantos nguping dongéng istri anu lami yén upami urang maot dina impian maka urang ogé bakal maot sacara nyata kahirupan, janten urang sok hudang tina ngimpina sababaraha fraksi sadetik sateuacan urang kira-kira maot? Hapunten pikeun nguciwakeun - atanapi meureun éta sumber relief - tapi éta henteu leres. Leres pisan, nalika aya kajadian dina impian, éta tiasa memicu urang ngagaduhan anu sami réaksi fisiologis dina kaayaan gugah urang. Jiga kawas nalika anjeun ngagorowok dina impian anjeun maka anjeun hudang mendakan yén anjeun leres-leres ngagorowok. Atanapi nalika anjeun kiih dina impian anjeun teras anjeun hudang sareng sadar yén anjeun - oh, hayu, punten bilih sanés ngan ukur kuring. Dasarna, sacara téoritis mungkin yén impian tiasa memicu réaksi fisiologis éta ditungtungan ku anjeun maot. Nalika jalma maot ujug-ujug dina bobo, éta bakal ditumpes kana Pupusna Nocturnal Anu Henteu Dijelaskeun Sindrom. Aya sapotong jargon médis anu saé pikeun anjeun. Sababaraha studi akademik panginten fenomena ieu tiasa biologis atanapi genetik, ngajelaskeun naha jalma-jalma anu sami etnik, umur, sareng jinisna maot. Ogé kawanoh salaku sindrom Brugada, panyakit ieu mangrupikeun panyabab umum tina alam maot diantara pamuda, penduduk Asia anu séhat. Mangrupikeun gangguan wirahma jantung anu jarang anu tiasa nyababkeun serangan jantung anu ngadadak, hartosna rugi fungsi jantung, napas, sareng eling. Éta tiasa lumangsung nalika jalma-jalma hudang, tapi paling fatal nalika aranjeunna bobo. Leres, kuring terang. Panyakit genetik langka mangrupikeun antiklimaks dibandingkeun sareng tukang ngangon anu pikasieuneun asup impian peuting barudak. Tapi kami tetep henteu terang sadayana. Kusabab puncak dina pertengahan sareng akhir taun 1980an, maot tina Pupusna Nocturnal Anu Henteu Diterangkeun Sindrom, sindrom Brugada, atanapi naon waé anu anjeun pikahoyong disebatna, parantos turun ngirangan. Teu aya anu tiasa ngajelaskeun panurunannana, janten urang moal tiasa ngingkirkeun bisnis lucu naon atanapi tukang ngala surem lumayan. Atoh, éta geus telat. Waktos kanggo bobo ... Atanapi, parios pidéo kami "élmuwan ngungkabkeun kumaha impian tiasa maéhan anjeun dina kahirupan nyata" atanapi "Wengi hag, setan anu ngadatangan anjeun dina bobo anjeun."

Panyebaran Impian Killer Nyata - Inspirasi Kahirupan Nyata pikeun Freddy Krueger

View online
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>
<text sub="clublinks" start="0.25" dur="2.669"> Jeritan piercing ngahudangkeun anjeun tengah wengi. </text>
<text sub="clublinks" start="2.919" dur="4.531"> Anjeun ngalieuk ka pamajikan anjeun, anu ogé parantos ngagugulung hudang tina sora anu pikasieuneun, sareng ngawartosanna </text>
<text sub="clublinks" start="7.45" dur="1"> anjeun bakal milah-milah. </text>
<text sub="clublinks" start="8.45" dur="3.75"> Putra anjeun parantos kaserang ngimpi ngalamun parah anyar, ka titik dimana anjeunna </text>
<text sub="clublinks" start="12.2" dur="2.399"> kadang nolak bobo sadayana. </text>
<text sub="clublinks" start="14.599" dur="2.471"> Sigana mah éta téh salah sahiji deui peuting éta. </text>
<text sub="clublinks" start="17.07" dur="4.049"> Anjeun buru-buru muru lorong ka kamarna, ngarepkeun anjeun henteu kedah bobo sadayana wengi konsol </text>
<text sub="clublinks" start="21.119" dur="1"> anjeunna deui. </text>
<text sub="clublinks" start="22.119" dur="3.451"> Budak téh sakeupeul asli, tapi anjeunna parantos sering ngalaman sababaraha bulan ka pengker. </text>
<text sub="clublinks" start="25.57" dur="4.32"> Anjeun ngan ukur tiasa ngarepkeun yén naon anu kajantenan di Kamboja moal ngahukum anjeunna salami hirupna. </text>
<text sub="clublinks" start="29.89" dur="3.96"> Anjeun lebet ka kamar tidur putra anjeun, ngarepkeun mendakan anjeunna calik dina ranjang sareng ngageter. </text>
<text sub="clublinks" start="33.85" dur="2.619"> Sabalikna, anjeunna nuju ngagoler sareng teu gerak. </text>
<text sub="clublinks" start="36.469" dur="1"> Aneh. </text>
<text sub="clublinks" start="37.469" dur="3.061"> Anjeun ngadeukeutan awakna, nyauran namina, tapi anjeunna henteu némbalan. </text>
<text sub="clublinks" start="40.53" dur="1.75"> Meureun anjeunna parantos bobo deui. </text>
<text sub="clublinks" start="42.28" dur="1.45"> Tapi aya anu lepat. </text>
<text sub="clublinks" start="43.73" dur="1.04"> Naha anjeunna bahkan napas? </text>
<text sub="clublinks" start="44.77" dur="1.6"> Panik, anjeun mariksa pulsa na. </text>
<text sub="clublinks" start="46.37" dur="1.04"> Anjeun moal mendakan. </text>
<text sub="clublinks" start="47.41" dur="1.78"> Sareng anjeunna pasti henteu ngambekan ogé. </text>
<text sub="clublinks" start="49.19" dur="1.38"> Kumaha carana ieu tiasa dimungkinkeun? </text>
<text sub="clublinks" start="50.57" dur="1.579"> Ngan sababaraha jam ka pengker, anjeunna henteu kunanaon. </text>
<text sub="clublinks" start="52.149" dur="1.82"> Siga anjeunna maot dina ngimpina na. </text>
<text sub="clublinks" start="53.969" dur="2.801"> Ayeuna, anjeun anu ngagorowok. </text>
<text sub="clublinks" start="56.77" dur="3.53"> Upami anjeun ngarencanakeun bobo gancang, lirén pidéo ieu ayeuna. </text>
<text sub="clublinks" start="60.3" dur="3.95"> Dongéng anu pikasieuneun ieu bakal ngajantenkeun anjeun ngalungkeun sareng ngahurungkeun salami wengi ... </text>
<text sub="clublinks" start="64.25" dur="5.86"> Hirup di Kamboja ti 1975 nepi ka 1979 cukup pikeun mimpi ngalamun saha waé. </text>
<text sub="clublinks" start="70.11" dur="5.74"> Masa pamaréntahan diktator Pol Pot sareng partéyna, Khmer Rouge, dipinuhan ku teror sareng tragedi. </text>
<text sub="clublinks" start="75.85" dur="4.699"> Salami opat taun pésta éta ngagaduhan kakuatan, ampir dua juta jalma ti sababaraha kelompok minoritas </text>
<text sub="clublinks" start="80.549" dur="1"> pupus. </text>
<text sub="clublinks" start="81.549" dur="4.5"> Éta sakitar saparapat populasi, ngajantenkeun salah sahiji genosida paling parah di dunya </text>
<text sub="clublinks" start="86.049" dur="1"> kantos. </text>
<text sub="clublinks" start="87.049" dur="3.561"> Jalma-jalma anu maot dina kakuasaan Pol Pot dikubur di Killing Fields: anu ngagigil </text>
<text sub="clublinks" start="90.61" dur="2.92"> ngaran kuburan massal anu aya korban. </text>
<text sub="clublinks" start="93.53" dur="1.76"> Anu sanésna lolos salaku pangungsi. </text>
<text sub="clublinks" start="95.29" dur="3.97"> Tapi teu saeutik aranjeunna terang yén seueur di antara aranjeunna bakal nyanghareupan kaayaan ampir pikasieuneun </text>
<text sub="clublinks" start="99.26" dur="3.08"> nalika aranjeunna dugi ka tempat-tempat anu nawiskeun aranjeunna ngungsi. </text>
<text sub="clublinks" start="102.34" dur="4.1"> Sapanjang taun 1970an sareng 1980an, seueur jalma maot dina bobo saatos ngalamun. </text>
<text sub="clublinks" start="106.44" dur="5.179"> Bagian anu paling anéh nyaéta, aranjeunna sadayana ngagaduhan hiji hal anu sami: aranjeunna pangungsi lalaki ti Kidul </text>
<text sub="clublinks" start="111.619" dur="3.841"> Asia Wétan anu kabur ti Killing Fields ka Amérika Serikat. </text>
<text sub="clublinks" start="115.46" dur="1.29"> Impian Amérika? </text>
<text sub="clublinks" start="116.75" dur="1.59"> Langkung resep mimpi ngimpi Amérika. </text>
<text sub="clublinks" start="118.34" dur="4.629"> Fénoména janten nyebar sahingga dipikaterang salaku Asian Death Syndrome di </text>
<text sub="clublinks" start="122.969" dur="1"> waktos. </text>
<text sub="clublinks" start="123.969" dur="1.531"> Kami henteu acan ngartos kana sapinuhna. </text>
<text sub="clublinks" start="125.5" dur="4.75"> Hiji dinten di 1981, médis sumping di tempat pangungsian di Amérika Serikat saatos nguping aya lalaki </text>
<text sub="clublinks" start="130.25" dur="2.23"> gaduh sababaraha jenis pas dina bobo na. </text>
<text sub="clublinks" start="132.48" dur="4.66"> Aranjeunna mendakan haténa kaserang liar saolah-olah anjeunna ngagaduhan kaayaan jantung atanapi sieun. </text>
<text sub="clublinks" start="137.14" dur="2.69"> Tapi teu aya anu terang saha atanapi naon anu anjeunna sieun. </text>
<text sub="clublinks" start="139.83" dur="1.85"> Barina ogé bobo. </text>
<text sub="clublinks" start="141.68" dur="3.99"> Ahli médis ngalakukeun sagala anu bisa nyalametkeun nyawa lalaki éta, tapi aranjeunna ningali anjeunna lolos </text>
<text sub="clublinks" start="145.67" dur="1.75"> jauh payuneun panonna. </text>
<text sub="clublinks" start="147.42" dur="4.98"> Kasus ieu misterius sakumaha sedihna - korbanna séhat, lumayan ngora, sareng </text>
<text sub="clublinks" start="152.4" dur="2.8"> karek maot tanpa alesan anu jelas. </text>
<text sub="clublinks" start="155.2" dur="3.85"> Tapi bagian tina tatarucingan panginten nagara na di bumi: lalaki éta ti Laos. </text>
<text sub="clublinks" start="159.05" dur="4.07"> Tingali, sanés ngan ukur urang Kamboja anu ngalaman waktos anu sesah </text>
<text sub="clublinks" start="163.12" dur="1"> 70an sareng 80an. </text>
<text sub="clublinks" start="164.12" dur="4.58"> Di Laos, CIA parantos merekrut Hmong - hiji kelompok étnis di daérah éta - pikeun merangan Kalér </text>
<text sub="clublinks" start="168.7" dur="2.49"> Prajurit Vietnam dina Perang Vietnam. </text>
<text sub="clublinks" start="171.19" dur="3.85"> Saolah-olah Hmong henteu ngagaduhan hal anu cukup goréng ku dibunuh sacara teu proporsional nalika </text>
<text sub="clublinks" start="175.04" dur="5.03"> perang - prajurit Hmong maot sapuluh kali langkung sering tibatan réncang AS - aranjeunna </text>
<text sub="clublinks" start="180.07" dur="2.28"> ogé tungtungna dianiaya di nagara sorangan. </text>
<text sub="clublinks" start="182.35" dur="4.719"> Nalika Laos janten Komunis, éta ningali prajurit Hmong salaku hianat pikeun ngalawan </text>
<text sub="clublinks" start="187.069" dur="1.14"> Vietnam. </text>
<text sub="clublinks" start="188.209" dur="4.421"> Seueur anu tungtungna ngungsi ka Amérika Serikat, sareng pangungsi ti Kamboja sareng Vietnam. </text>
<text sub="clublinks" start="192.63" dur="4.08"> Nyatana, pasién anu tilar dunya di kubu pangungsian anu diawasan ku médik nyaéta </text>
<text sub="clublinks" start="196.71" dur="3.23"> lalaki Hmong kaopat maot di Amérika Serikat salami periode salapan bulan. </text>
<text sub="clublinks" start="199.94" dur="6.21"> Sareng, antara taun 1981 sareng 1988, langkung ti saratus lalaki ti Vietnam, Laos, sareng Kamboja maot </text>
<text sub="clublinks" start="206.15" dur="1.91"> misterius dina bobo aranjeunna. </text>
<text sub="clublinks" start="208.06" dur="3.69"> Éta panginten kabeneran waé, tapi lumayan teu biasa pikeun anu séhat sareng ngora </text>
<text sub="clublinks" start="211.75" dur="3.25"> jalma-jalma pikeun maot dina bobo kalayan henteu aya katerangan. </text>
<text sub="clublinks" start="215" dur="2.989"> Ampir sadayana anu maot dina umur 20-an sareng 30-an. </text>
<text sub="clublinks" start="217.989" dur="3.661"> Komo langkung merak, ampir kabéh korban lalaki sareng budak lalaki. </text>
<text sub="clublinks" start="221.65" dur="1.54"> Ngan hiji awéwé maot. </text>
<text sub="clublinks" start="223.19" dur="1.799"> Kumaha perkawis lalaki ngora Asia? </text>
<text sub="clublinks" start="224.989" dur="4.661"> Sareng carita hiji budak ngora ngajantenkeun sadaya kaayaan disada langkung parah tibatan éta </text>
<text sub="clublinks" start="229.65" dur="1.06"> parantos aya…. </text>
<text sub="clublinks" start="230.71" dur="4.41"> Upami anjeun nuju enteng kana pilem horor, carita ieu sigana bakal wawuh. </text>
<text sub="clublinks" start="235.12" dur="4.28"> Éta sabab misterius anu disebut Asian Death Syndrome janten inspirasi </text>
<text sub="clublinks" start="239.4" dur="2.14"> pikeun A Nightmare on Elm Street. </text>
<text sub="clublinks" start="241.54" dur="3.55"> Saatos sutradara pilem Wes Craven ngadangu carita dina berita dina hiji dinten, anjeunna sadar </text>
<text sub="clublinks" start="245.09" dur="2.39"> bakal ngajantenkeun plot anu sampurna pikeun pilem horor. </text>
<text sub="clublinks" start="247.48" dur="4.069"> Janten, upami anjeun kantos nonton pilem sareng Freddy Krueger ngabebaskeun anjeun, éta henteu aya gunana </text>
<text sub="clublinks" start="251.549" dur="2.751"> ngayakinkeun diri yén éta "ngan ukur carita." </text>
<text sub="clublinks" start="254.3" dur="1.139"> Hapunten, tapi sanés éta sanés. </text>
<text sub="clublinks" start="255.439" dur="3.58"> Nalika kuring atos nyobian, kuring ogé tiasa nyebatkeun sababaraha kanyataan anu langkung serem ka anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="259.019" dur="4.101"> Kraven ogé dumasar kana karakter Freddy Krueger ka dua jalma anu anjeunna kenal dina kahirupan nyata. </text>
<text sub="clublinks" start="263.12" dur="5.06"> Ngaran Freddy Krueger diideuan ku premanisme budak leutik, Fred Kruge, anu nyiksa </text>
<text sub="clublinks" start="268.18" dur="1.73"> Craven nalika anjeunna murangkalih. </text>
<text sub="clublinks" start="269.91" dur="4.95"> Sareng penampilan sareng getaran na sacara umum sumping saatos Kraven mangrupikeun budak lalaki di imah hiji dinten na </text>
<text sub="clublinks" start="274.86" dur="2.649"> nempo hiji lalaki kolot katingali anéh leumpang katukang. </text>
<text sub="clublinks" start="277.509" dur="5.471"> Dua panon anu dikonci, sareng anéh, lalaki éta ngadeukeutan sareng nangtung di luar jandéla na, </text>
<text sub="clublinks" start="282.98" dur="1.1"> neuteup ka anjeunna. </text>
<text sub="clublinks" start="284.08" dur="4.74"> Saatos sababaraha waktos tegang, lalaki sepuh éta angkat, tapi anjeunna écés ninggali kesan anu awét. </text>
<text sub="clublinks" start="288.82" dur="3.04"> Sial, sareng kuring pikir kuring ngagaduhan rasa humor anu dipintal. </text>
<text sub="clublinks" start="291.86" dur="1.56"> Tapi balik kana wabah impian killer. </text>
<text sub="clublinks" start="293.42" dur="4.07"> Carita ngeunaan lalaki anu maot dina saré na panginten misterius, tapi éta teu kunanaon </text>
<text sub="clublinks" start="297.49" dur="1.89"> caket sakumaha tiis sapertos kieu. </text>
<text sub="clublinks" start="299.38" dur="4.6"> Kulawarga Kamboja kabur ti genosida ka Amérika Serikat dina taun 1970an, siap </text>
<text sub="clublinks" start="303.98" dur="1"> ngamimitian kahirupan anyar. </text>
<text sub="clublinks" start="304.98" dur="3.67"> Ngan aya hiji masalah: putra mimiti ngalamun. </text>
<text sub="clublinks" start="308.65" dur="2.19"> Sami sapertos mimiti seueur pilem horor anu saé. </text>
<text sub="clublinks" start="310.84" dur="2.4"> Budak ngimpi diudag tuluy hudang sieun. </text>
<text sub="clublinks" start="313.24" dur="4.709"> Urang sadayana parantos gaduh impian anu pikasieuneun ngeunaan batur anu ngudag kami, tapi kuring pikir na mangrupikeun kiyeu </text>
<text sub="clublinks" start="317.949" dur="4.091"> di luhur mimpi buruk standar, kusabab aranjeunna ngaganggu anjeunna kaluar pisan anu anjeunna nyingkahan bobo </text>
<text sub="clublinks" start="322.04" dur="1"> sakabehna. </text>
<text sub="clublinks" start="323.04" dur="3.87"> Sacara harfiah, anjeunna bakal maksa nyalira angkat dinten-dinten tanpa bobo. </text>
<text sub="clublinks" start="326.91" dur="2.46"> Anjeunna pasti seueur nginum kopi. </text>
<text sub="clublinks" start="329.37" dur="2.32"> Kolotna prihatin, ku alesan anu jelas. </text>
<text sub="clublinks" start="331.69" dur="2.44"> Aranjeunna nyobian ngabujuk anjeunna kana bobo, teu hasil. </text>
<text sub="clublinks" start="334.13" dur="3.45"> Budak ieu yakin yén, upami anjeunna bobo, anjeunna bakal maot. </text>
<text sub="clublinks" start="337.58" dur="3.14"> Tina sudut pandang urang luar, éta sadayana katingalina rada melodramatik. </text>
<text sub="clublinks" start="340.72" dur="2.569"> Meureun murangkalih peryogi perhatian ti kolotna atanapi naon. </text>
<text sub="clublinks" start="343.289" dur="3.041"> Tapi anéh, tétéla yén anjeunna henteu réaksi teuing. </text>
<text sub="clublinks" start="346.33" dur="4.83"> Perkara teu sabaraha ganda Éspresso anu anjeun inuman, anjeun antukna kedah bobo. </text>
<text sub="clublinks" start="351.16" dur="3.5"> Nya, sanaos tekad na, budak ieu henteu terkecuali. </text>
<text sub="clublinks" start="354.66" dur="1.58"> Hiji dinten, anjeunna bobo. </text>
<text sub="clublinks" start="356.24" dur="3.769"> Kolotna lega, panginten aranjeunna tungtungna tiasa ngayakinkeun anjeunna yén anjeunna aman nalika anjeunna </text>
<text sub="clublinks" start="360.009" dur="3.331"> bobo sareng setan tina impianana moal pernah nganyenyeri anjeunna dina kahirupan nyata. </text>
<text sub="clublinks" start="363.34" dur="1.18"> Oh, ironisna. </text>
<text sub="clublinks" start="364.52" dur="4.39"> Bilas sareng balikeun deui - budak lalaki bobo, anjeunna ngalamun, sareng anjeunna mimiti ngagorowok. </text>
<text sub="clublinks" start="368.91" dur="3.72"> Kolotna buru-buru asup pikeun ngahibur anjeunna - ngan ukur terang yén anjeunna parantos maot. </text>
<text sub="clublinks" start="372.63" dur="4.39"> Luar biasa, ngimpina na parantos ngabunuh anjeunna, sapertos saratus lalaki ti Laos anu sanés, </text>
<text sub="clublinks" start="377.02" dur="1.5"> Kamboja, sareng Vietnam. </text>
<text sub="clublinks" start="378.52" dur="4.71"> Éta ngajantenkeun plot anu sampurna pikeun pilem horor - budak leutik anu sadar bahaya sareng logis </text>
<text sub="clublinks" start="383.23" dur="3.14"> déwasa anu nolak percanten tiori absurd na. </text>
<text sub="clublinks" start="386.37" dur="2.85"> Tapi kumaha mungkin budak leutik maot dina saré na? </text>
<text sub="clublinks" start="389.22" dur="4.539"> Pasti aya penjelasan logis anu henteu ngalibatkeun setan sapertos Freddy Krueger? </text>
<text sub="clublinks" start="393.759" dur="3.361"> Penyidik ​​nyobian sareng gagal mendakan sabab médis tina maotna. </text>
<text sub="clublinks" start="397.12" dur="4.84"> Aranjeunna mendakan sababaraha tautan kalayan detak jantung anu henteu teratur, tapi teu aya anu terang naon anu janten sabab henteu teratur </text>
<text sub="clublinks" start="401.96" dur="1.29"> keteg jajantung éta. </text>
<text sub="clublinks" start="403.25" dur="2.44"> Saprak harita, aya sababaraha téori deui. </text>
<text sub="clublinks" start="405.69" dur="4.28"> Hiji katerangan nyaéta yén para pangungsi kakeunaan agén saraf kimia anu dianggo nalika </text>
<text sub="clublinks" start="409.97" dur="1.13"> perang Vietnam. </text>
<text sub="clublinks" start="411.1" dur="4.53"> Hurungna rada logis, tapi teu aya dokter anu mendakan buktina saleresna. </text>
<text sub="clublinks" start="415.63" dur="4.06"> Di sagigireun éta, sanaos ide na aya sababaraha rasa ilmiah - anu henteu - éta gagal </text>
<text sub="clublinks" start="419.69" dur="4.5"> pikeun ngajelaskeun naha agén saraf ngan bakal mangaruhan lalaki sareng ngan ukur sapeupeuting. </text>
<text sub="clublinks" start="424.19" dur="4.09"> Gagasan anu sanés nyaéta yén pikasieuneun wengi mangrupikeun gejala gangguan setrés post-traumatis, </text>
<text sub="clublinks" start="428.28" dur="4.789"> diprovokasi ku pangalaman pikasieuneun para pangungsi sareng dunya anu teu dikenal aranjeunna lebet </text>
<text sub="clublinks" start="433.069" dur="1.121"> di Amérika Serikat. </text>
<text sub="clublinks" start="434.19" dur="4.11"> Tapi deui, sanaos ieu raos, teu aya buktos anu leres pikeun éta sareng henteu </text>
<text sub="clublinks" start="438.3" dur="3.39"> katerangan naha awéwé ogé henteu ngalaman PTSD. </text>
<text sub="clublinks" start="441.69" dur="2.03"> Janten, deui kana papan gambar. </text>
<text sub="clublinks" start="443.72" dur="3.979"> Kantos nguping dongéng istri anu lami yén upami urang maot dina impian maka urang ogé bakal maot sacara nyata </text>
<text sub="clublinks" start="447.699" dur="3.81"> kahirupan, janten urang sok hudang tina ngimpina sababaraha fraksi sadetik sateuacan urang </text>
<text sub="clublinks" start="451.509" dur="1"> kira-kira maot? </text>
<text sub="clublinks" start="452.509" dur="3.831"> Hapunten pikeun nguciwakeun - atanapi meureun éta sumber relief - tapi éta henteu leres. </text>
<text sub="clublinks" start="456.34" dur="3.44"> Leres pisan, nalika aya kajadian dina impian, éta tiasa memicu urang ngagaduhan anu sami </text>
<text sub="clublinks" start="459.78" dur="2.63"> réaksi fisiologis dina kaayaan gugah urang. </text>
<text sub="clublinks" start="462.41" dur="3.73"> Jiga kawas nalika anjeun ngagorowok dina impian anjeun maka anjeun hudang mendakan yén anjeun leres-leres </text>
<text sub="clublinks" start="466.14" dur="1"> ngagorowok. </text>
<text sub="clublinks" start="467.14" dur="4.179"> Atanapi nalika anjeun kiih dina impian anjeun teras anjeun hudang sareng sadar yén anjeun - oh, hayu, </text>
<text sub="clublinks" start="471.319" dur="1.581"> punten bilih sanés ngan ukur kuring. </text>
<text sub="clublinks" start="472.9" dur="4.44"> Dasarna, sacara téoritis mungkin yén impian tiasa memicu réaksi fisiologis </text>
<text sub="clublinks" start="477.34" dur="1.609"> éta ditungtungan ku anjeun maot. </text>
<text sub="clublinks" start="478.949" dur="4.661"> Nalika jalma maot ujug-ujug dina bobo, éta bakal ditumpes kana Pupusna Nocturnal Anu Henteu Dijelaskeun </text>
<text sub="clublinks" start="483.61" dur="1"> Sindrom. </text>
<text sub="clublinks" start="484.61" dur="2.24"> Aya sapotong jargon médis anu saé pikeun anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="486.85" dur="4.34"> Sababaraha studi akademik panginten fenomena ieu tiasa biologis atanapi genetik, ngajelaskeun </text>
<text sub="clublinks" start="491.19" dur="3.42"> naha jalma-jalma anu sami etnik, umur, sareng jinisna maot. </text>
<text sub="clublinks" start="494.61" dur="4.19"> Ogé kawanoh salaku sindrom Brugada, panyakit ieu mangrupikeun panyabab umum tina alam </text>
<text sub="clublinks" start="498.8" dur="2.269"> maot diantara pamuda, penduduk Asia anu séhat. </text>
<text sub="clublinks" start="501.069" dur="5.231"> Mangrupikeun gangguan wirahma jantung anu jarang anu tiasa nyababkeun serangan jantung anu ngadadak, hartosna rugi </text>
<text sub="clublinks" start="506.3" dur="1.869"> fungsi jantung, napas, sareng eling. </text>
<text sub="clublinks" start="508.169" dur="4.131"> Éta tiasa lumangsung nalika jalma-jalma hudang, tapi paling fatal nalika aranjeunna bobo. </text>
<text sub="clublinks" start="512.3" dur="1"> Leres, kuring terang. </text>
<text sub="clublinks" start="513.3" dur="5.13"> Panyakit genetik langka mangrupikeun antiklimaks dibandingkeun sareng tukang ngangon anu pikasieuneun asup </text>
<text sub="clublinks" start="518.43" dur="1"> impian peuting barudak. </text>
<text sub="clublinks" start="519.43" dur="1.64"> Tapi kami tetep henteu terang sadayana. </text>
<text sub="clublinks" start="521.07" dur="4.329"> Kusabab puncak dina pertengahan sareng akhir taun 1980an, maot tina Pupusna Nocturnal Anu Henteu Diterangkeun </text>
<text sub="clublinks" start="525.399" dur="4.921"> Sindrom, sindrom Brugada, atanapi naon waé anu anjeun pikahoyong disebatna, parantos turun ngirangan. </text>
<text sub="clublinks" start="530.32" dur="4.23"> Teu aya anu tiasa ngajelaskeun panurunannana, janten urang moal tiasa ngingkirkeun bisnis lucu naon atanapi </text>
<text sub="clublinks" start="534.55" dur="1.62"> tukang ngala surem lumayan. </text>
<text sub="clublinks" start="536.17" dur="2.07"> Atoh, éta geus telat. </text>
<text sub="clublinks" start="538.24" dur="1"> Waktos kanggo bobo ... </text>
<text sub="clublinks" start="539.24" dur="5.57"> Atanapi, parios pidéo kami "élmuwan ngungkabkeun kumaha impian tiasa maéhan anjeun dina kahirupan nyata" atanapi </text>
<text sub="clublinks" start="544.81" dur="2.25"> "Wengi hag, setan anu ngadatangan anjeun dina bobo anjeun." </text>