Изработка на реплика од 9-тиот ирачки лустер за садови од 9 век subtitles

Јас сум Ендру Хазелден и сум бил грнчар повеќе од 30 години. Мислам дека оној од фасцинациите со сјај во историјата беше дека тие создадоа злато од она што не беше злато и за нив се сметаше дека се алхемичари. Чувствувате дека може да се изгубите при гледањето на бесмисленоста на сјајот тенџере што ве тера да помислите дека сте во друг свет. Сјајот е техника каде што користите метални сулфиди да се создаде iridescent површина на тенџере. Тоа е многу суптилна и сложена техника. Оваа чинија е копија на чинија во Ирак од 9 век. Јас всушност го искористив во правењето на оваа чинија глина од Италија од Дерута што е тампон боја. Па ја земам топката од глина е нешто повеќе од килограм тежина и се фрла на тркалото на грнчарот и може да потрае пет минути за да се фрли формата. Оставено е за неколку дена да се добие кожа тешко. Откако е тешко кожа, тоа е превртено и дека стапалото е свртено. Откако ќе се сврти стапалото, чинијата треба целосно да се исуши на Сонцето и после тоа го има своето прво отпуштање, што е пукање со бисквити тогаш се зема и се натопи во бела глазура што првенствено е калај оксид за да стане бел тогаш повторно е отпуштена. Следниот процес е да се наслика со сјајен пигмент. Пигментот што јас го користам за да го насликам за овој сад главно е направен од бакар сулфид но во него има и малку сребро а ќе се направи и со црвен оксид и глина. Тогаш е калциниран, така што е отпуштен до околу светкава температура - 650 Целзиусови. Откако ќе се калцинираат, земени се и земени и а потоа се меша со оцет тоа е кога тогаш се наслика. Дизајнот на точки беше копиран од овој сад во Ирак од 9 век. Всушност, како да разработат какви четки ги користеле, и се обиделе да користат слична четка. На сјајно отпуштање му е потребна печка што има можност да го намали кислородот се обидувате да создадете атмосфера во која нема кислород со што се намалуваат пигментите за да се извадат среброто и бакарот. Вие создавате чад Начинот на кој го правам тоа е да објавам мали парчиња дрво во печката преку дупката за шпиони и тоа го турка кислородот. Потоа ќе дозволите кислородот да се врати во краток период за да ја исчистите комората и тој спазам на оксидација и намалување е важен за создавање на белката на тенџере. Кога тенџерето излегува од сјаен печки, сепак изгледа како само глина покриени во глина тогаш треба да го триете окерот со абразив. Тогаш ќе се запознаете дали експлозијата работела или не затоа што ако има работено, ќе започнете да гледате несетена црвена или сребрена боја. Така, тоа е најфантастичниот дел од триењето на садовите после отпуштањето никогаш не сте сигурни што ќе се случи и резултатите не се предвидливи но тоа е дека безизлезноста се чини дека има свој сопствен живот. Вие понекогаш треба да го навалите тенџерето кон светлината за да ја видите бесмисленоста така во зависност од аголот што го држите тенџере зависи од тоа дали ја гледате бесмисленоста или не. Па се чини дека се случува прилично мистериозно нешто што се случува

Изработка на реплика од 9-тиот ирачки лустер за садови од 9 век

View online
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>
<text sub="clublinks" start="7.76" dur="5.24"> Јас сум Ендру Хазелден и сум бил грнчар повеќе од 30 години. </text>
<text sub="clublinks" start="13" dur="3.96"> Мислам дека оној од фасцинациите со сјај во историјата </text>
<text sub="clublinks" start="16.96" dur="2.42"> беше дека тие создадоа злато </text>
<text sub="clublinks" start="19.38" dur="2.2"> од она што не беше злато </text>
<text sub="clublinks" start="21.58" dur="2.8"> и за нив се сметаше дека се алхемичари. </text>
<text sub="clublinks" start="24.38" dur="1.92"> Чувствувате дека може да се изгубите </text>
<text sub="clublinks" start="26.3" dur="2.96"> при гледањето на бесмисленоста на сјајот тенџере </text>
<text sub="clublinks" start="29.26" dur="5.4"> што ве тера да помислите дека сте во друг свет. </text>
<text sub="clublinks" start="34.66" dur="5.28"> Сјајот е техника каде што користите метални сулфиди </text>
<text sub="clublinks" start="39.94" dur="4.8"> да се создаде iridescent површина на тенџере. </text>
<text sub="clublinks" start="44.74" dur="4.06"> Тоа е многу суптилна и сложена техника. </text>
<text sub="clublinks" start="48.8" dur="6.14"> Оваа чинија е копија на чинија во Ирак од 9 век. </text>
<text sub="clublinks" start="54.94" dur="7.92"> Јас всушност го искористив во правењето на оваа чинија глина од Италија од Дерута </text>
<text sub="clublinks" start="62.86" dur="4.8"> што е тампон боја. </text>
<text sub="clublinks" start="67.66" dur="1.46"> Па ја земам топката од глина е </text>
<text sub="clublinks" start="69.12" dur="4.48"> нешто повеќе од килограм тежина и се фрла на тркалото на грнчарот </text>
<text sub="clublinks" start="73.6" dur="7.2"> и може да потрае пет минути за да се фрли формата. </text>
<text sub="clublinks" start="80.8" dur="4.58"> Оставено е за неколку дена да се добие кожа тешко. </text>
<text sub="clublinks" start="85.38" dur="4.33"> Откако е тешко кожа, тоа е превртено и дека стапалото е свртено. </text>
<text sub="clublinks" start="89.71" dur="5.77"> Откако ќе се сврти стапалото, чинијата треба целосно да се исуши на Сонцето </text>
<text sub="clublinks" start="95.48" dur="5.12"> и после тоа го има своето прво отпуштање, што е пукање со бисквити </text>
<text sub="clublinks" start="100.6" dur="4.54"> тогаш се зема и се натопи во бела глазура </text>
<text sub="clublinks" start="105.14" dur="3.689"> што првенствено е калај оксид за да стане бел </text>
<text sub="clublinks" start="108.829" dur="3.651"> тогаш повторно е отпуштена. </text>
<text sub="clublinks" start="112.48" dur="4.16"> Следниот процес е да се наслика со сјајен пигмент. </text>
<text sub="clublinks" start="116.64" dur="7.26"> Пигментот што јас го користам за да го насликам за овој сад главно е направен од бакар сулфид </text>
<text sub="clublinks" start="123.9" dur="4.46"> но во него има и малку сребро </text>
<text sub="clublinks" start="128.36" dur="4.86"> а ќе се направи и со црвен оксид и глина. </text>
<text sub="clublinks" start="133.22" dur="6.96"> Тогаш е калциниран, така што е отпуштен до околу светкава температура - 650 Целзиусови. </text>
<text sub="clublinks" start="140.18" dur="3"> Откако ќе се калцинираат, земени се и земени и </text>
<text sub="clublinks" start="143.18" dur="6.72"> а потоа се меша со оцет тоа е кога тогаш се наслика. </text>
<text sub="clublinks" start="150.12" dur="6.06"> Дизајнот на точки беше копиран од овој сад во Ирак од 9 век. </text>
<text sub="clublinks" start="156.18" dur="4.6"> Всушност, како да разработат какви четки ги користеле, и се обиделе да користат слична четка. </text>
<text sub="clublinks" start="160.78" dur="6.15"> На сјајно отпуштање му е потребна печка што има можност да го намали кислородот </text>
<text sub="clublinks" start="166.93" dur="3.59"> се обидувате да создадете атмосфера во која нема кислород </text>
<text sub="clublinks" start="170.52" dur="5.68"> со што се намалуваат пигментите за да се извадат среброто и бакарот. </text>
<text sub="clublinks" start="176.2" dur="1.46"> Вие создавате чад </text>
<text sub="clublinks" start="177.66" dur="6.96"> Начинот на кој го правам тоа е да објавам мали парчиња дрво во печката преку дупката за шпиони </text>
<text sub="clublinks" start="184.62" dur="2.84"> и тоа го турка кислородот. </text>
<text sub="clublinks" start="187.46" dur="4.68"> Потоа ќе дозволите кислородот да се врати во краток период за да ја исчистите комората </text>
<text sub="clublinks" start="192.14" dur="9.069"> и тој спазам на оксидација и намалување е важен за создавање на белката на тенџере. </text>
<text sub="clublinks" start="201.5" dur="5.129"> Кога тенџерето излегува од сјаен печки, сепак изгледа како само глина </text>
<text sub="clublinks" start="206.629" dur="2.351"> покриени во глина </text>
<text sub="clublinks" start="208.98" dur="8.82"> тогаш треба да го триете окерот со абразив. </text>
<text sub="clublinks" start="217.8" dur="5.4"> Тогаш ќе се запознаете дали експлозијата работела или не </text>
<text sub="clublinks" start="223.2" dur="4.4"> затоа што ако има работено, ќе започнете да гледате несетена црвена или сребрена боја. </text>
<text sub="clublinks" start="227.6" dur="5.43"> Така, тоа е најфантастичниот дел од триењето на садовите после отпуштањето </text>
<text sub="clublinks" start="233.03" dur="5.51"> никогаш не сте сигурни што ќе се случи и резултатите не се предвидливи </text>
<text sub="clublinks" start="238.54" dur="5.6"> но тоа е дека безизлезноста се чини дека има свој сопствен живот. </text>
<text sub="clublinks" start="244.18" dur="7.1"> Вие понекогаш треба да го навалите тенџерето кон светлината за да ја видите бесмисленоста </text>
<text sub="clublinks" start="251.28" dur="2.819"> така во зависност од аголот што го држите тенџере зависи од тоа дали </text>
<text sub="clublinks" start="254.099" dur="2.421"> ја гледате бесмисленоста или не. </text>
<text sub="clublinks" start="256.52" dur="7.42"> Па се чини дека се случува прилично мистериозно нешто што се случува </text>