Ngadamel abad ka-9 bokor cengkraman Irak subtitles

Abdi Andrew Hazelden sareng kuring janten tukang potter langkung ti 30 taun. Kuring salah sahiji anu pikaseurieun ku piksel tina sejarah ieu aranjeunna nyiptakeun emas tina naon anu teu emas sareng aranjeunna panginten janten alkimis. Anjeun ngarasa anjeun tiasa éléh dina nempo kana iridescence of pot luster anu ngajantenkeun anjeun mikir yén anjeun di dunya sanés. Anu luster nyaéta téhnik dimana anjeun nganggo sulfat logam ngadamel permukaan iridescent dina pot. Éta téhnik anu halus sareng kompleks. Mangkukna ieu mangrupikeun salinan tina mangkukna abad ka-9 Irak. Kuring saleresna dianggo dina ngadamel mangkok ieu lempeng ti Itali ti Deruta anu mangrupakeun warna buff. Janten kuring nyandak bal tina liat nyaéta ngan ukur beurat kilogram sareng éta dialungkeun dina roda potter sareng tiasa nyandak lima menit pikeun maledogna. Ninggalkeun pikeun sababaraha dinten janten sesah kulit. Sakali éta kulit susah éta dihurungkeun tur éta sukuna dihurungkeun. Sakali sukuna dihurungkeun mangkuk kedah garing garing dina Matahari sareng saatos éta parantos mimiti ditembakan nyaéta menembak biskuit teras dicandak sareng dicelup kana kelir bodas anu utamina dioksida tin supados ngajantenkeun éta bodas teras dipecat deui. Prosés salajengna nyaéta pikeun ngagétér éta ku pigmén luster. Pigmén anu dianggo ku ngiringan mangkok ieu utamana tina tambaga sulfat tambaga tapi ogé kagungan pérak di dinya sarta ogé bakal dilakukeun ku oksida beureum sareng liat. Teras langkung kalina supados dipecat sakitar suhu langkung - 650 sentigrade. Saatos éta kalkulus éta dicandak sareng taneuh sareng lajeng dicampur sareng cuka anu nalika éta dicét. Desain titik disalin ti mangkukna Irak abad ka-9 ieu. Nyatana kumaha ngerjakeun sikat naon anu aranjeunna dianggo sareng ortried nganggo sikat anu sami. Anu nembak luster peryogi kilogram anu ngagaduhan kamampuan ngirangan oksigén anjeun nyobian nyiptakeun suasana anu henteu aya oksigén nu ngirangan pigmén pikeun ngaluarkeun pérak sareng tambaga. Anjeun nyiptakeun ngaroko Cara anu kuring lakukeun nyaéta pikeun ngirimkeun potongan kai leutik kana kiln ngaliwatan liang nenjo sareng yén nyorong oksigén na. Teras anjeun ngantepkeun oksigén dina waktos anu cekap ngabersihan kamar sareng yén oksidasi sareng nyuda spasm penting pikeun nyiptakeun iridescence dina pot. Nalika panci kaluar tina kilem warni tetep katingalina ngan ukur lempeng ditutupan ku liat anjeun teras kedah ngagoskeun ocher kalayan nyiksa. Anjeun bakal terang upami ngabeledug ledakan atos damel atanapi henteu sabab upami éta damel anjeun badé mimiti ningali warna beureum atanapi pérak. Janten éta bagian anu paling magis nyaéta ngagosok pariuk saurna ditembongkeun anjeun teu pasti yakin kana naon anu bakal kajadian sareng hasilna teu tiasa katebak tapi éta pangarah sigana boga kahirupan nyalira. Anjeun sakapeung kedah ngiringan pot kana arah cahaya pikeun ningali iritasi janten gumantung kana sudut anu anjeun tahan kana panci gumantung kana anjeun ningali iridescence atanapi henteu. Janten sigana anu rada misterius kajantenan

Ngadamel abad ka-9 bokor cengkraman Irak

View online
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>
<text sub="clublinks" start="7.76" dur="5.24"> Abdi Andrew Hazelden sareng kuring janten tukang potter langkung ti 30 taun. </text>
<text sub="clublinks" start="13" dur="3.96"> Kuring salah sahiji anu pikaseurieun ku piksel tina sejarah </text>
<text sub="clublinks" start="16.96" dur="2.42"> ieu aranjeunna nyiptakeun emas </text>
<text sub="clublinks" start="19.38" dur="2.2"> tina naon anu teu emas </text>
<text sub="clublinks" start="21.58" dur="2.8"> sareng aranjeunna panginten janten alkimis. </text>
<text sub="clublinks" start="24.38" dur="1.92"> Anjeun ngarasa anjeun tiasa éléh </text>
<text sub="clublinks" start="26.3" dur="2.96"> dina nempo kana iridescence of pot luster </text>
<text sub="clublinks" start="29.26" dur="5.4"> anu ngajantenkeun anjeun mikir yén anjeun di dunya sanés. </text>
<text sub="clublinks" start="34.66" dur="5.28"> Anu luster nyaéta téhnik dimana anjeun nganggo sulfat logam </text>
<text sub="clublinks" start="39.94" dur="4.8"> ngadamel permukaan iridescent dina pot. </text>
<text sub="clublinks" start="44.74" dur="4.06"> Éta téhnik anu halus sareng kompleks. </text>
<text sub="clublinks" start="48.8" dur="6.14"> Mangkukna ieu mangrupikeun salinan tina mangkukna abad ka-9 Irak. </text>
<text sub="clublinks" start="54.94" dur="7.92"> Kuring saleresna dianggo dina ngadamel mangkok ieu lempeng ti Itali ti Deruta </text>
<text sub="clublinks" start="62.86" dur="4.8"> anu mangrupakeun warna buff. </text>
<text sub="clublinks" start="67.66" dur="1.46"> Janten kuring nyandak bal tina liat nyaéta </text>
<text sub="clublinks" start="69.12" dur="4.48"> ngan ukur beurat kilogram sareng éta dialungkeun dina roda potter </text>
<text sub="clublinks" start="73.6" dur="7.2"> sareng tiasa nyandak lima menit pikeun maledogna. </text>
<text sub="clublinks" start="80.8" dur="4.58"> Ninggalkeun pikeun sababaraha dinten janten sesah kulit. </text>
<text sub="clublinks" start="85.38" dur="4.33"> Sakali éta kulit susah éta dihurungkeun tur éta sukuna dihurungkeun. </text>
<text sub="clublinks" start="89.71" dur="5.77"> Sakali sukuna dihurungkeun mangkuk kedah garing garing dina Matahari </text>
<text sub="clublinks" start="95.48" dur="5.12"> sareng saatos éta parantos mimiti ditembakan nyaéta menembak biskuit </text>
<text sub="clublinks" start="100.6" dur="4.54"> teras dicandak sareng dicelup kana kelir bodas </text>
<text sub="clublinks" start="105.14" dur="3.689"> anu utamina dioksida tin supados ngajantenkeun éta bodas </text>
<text sub="clublinks" start="108.829" dur="3.651"> teras dipecat deui. </text>
<text sub="clublinks" start="112.48" dur="4.16"> Prosés salajengna nyaéta pikeun ngagétér éta ku pigmén luster. </text>
<text sub="clublinks" start="116.64" dur="7.26"> Pigmén anu dianggo ku ngiringan mangkok ieu utamana tina tambaga sulfat tambaga </text>
<text sub="clublinks" start="123.9" dur="4.46"> tapi ogé kagungan pérak di dinya </text>
<text sub="clublinks" start="128.36" dur="4.86"> sarta ogé bakal dilakukeun ku oksida beureum sareng liat. </text>
<text sub="clublinks" start="133.22" dur="6.96"> Teras langkung kalina supados dipecat sakitar suhu langkung - 650 sentigrade. </text>
<text sub="clublinks" start="140.18" dur="3"> Saatos éta kalkulus éta dicandak sareng taneuh sareng </text>
<text sub="clublinks" start="143.18" dur="6.72"> lajeng dicampur sareng cuka anu nalika éta dicét. </text>
<text sub="clublinks" start="150.12" dur="6.06"> Desain titik disalin ti mangkukna Irak abad ka-9 ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="156.18" dur="4.6"> Nyatana kumaha ngerjakeun sikat naon anu aranjeunna dianggo sareng ortried nganggo sikat anu sami. </text>
<text sub="clublinks" start="160.78" dur="6.15"> Anu nembak luster peryogi kilogram anu ngagaduhan kamampuan ngirangan oksigén </text>
<text sub="clublinks" start="166.93" dur="3.59"> anjeun nyobian nyiptakeun suasana anu henteu aya oksigén </text>
<text sub="clublinks" start="170.52" dur="5.68"> nu ngirangan pigmén pikeun ngaluarkeun pérak sareng tambaga. </text>
<text sub="clublinks" start="176.2" dur="1.46"> Anjeun nyiptakeun ngaroko </text>
<text sub="clublinks" start="177.66" dur="6.96"> Cara anu kuring lakukeun nyaéta pikeun ngirimkeun potongan kai leutik kana kiln ngaliwatan liang nenjo </text>
<text sub="clublinks" start="184.62" dur="2.84"> sareng yén nyorong oksigén na. </text>
<text sub="clublinks" start="187.46" dur="4.68"> Teras anjeun ngantepkeun oksigén dina waktos anu cekap ngabersihan kamar </text>
<text sub="clublinks" start="192.14" dur="9.069"> sareng yén oksidasi sareng nyuda spasm penting pikeun nyiptakeun iridescence dina pot. </text>
<text sub="clublinks" start="201.5" dur="5.129"> Nalika panci kaluar tina kilem warni tetep katingalina ngan ukur lempeng </text>
<text sub="clublinks" start="206.629" dur="2.351"> ditutupan ku liat </text>
<text sub="clublinks" start="208.98" dur="8.82"> anjeun teras kedah ngagoskeun ocher kalayan nyiksa. </text>
<text sub="clublinks" start="217.8" dur="5.4"> Anjeun bakal terang upami ngabeledug ledakan atos damel atanapi henteu </text>
<text sub="clublinks" start="223.2" dur="4.4"> sabab upami éta damel anjeun badé mimiti ningali warna beureum atanapi pérak. </text>
<text sub="clublinks" start="227.6" dur="5.43"> Janten éta bagian anu paling magis nyaéta ngagosok pariuk saurna ditembongkeun </text>
<text sub="clublinks" start="233.03" dur="5.51"> anjeun teu pasti yakin kana naon anu bakal kajadian sareng hasilna teu tiasa katebak </text>
<text sub="clublinks" start="238.54" dur="5.6"> tapi éta pangarah sigana boga kahirupan nyalira. </text>
<text sub="clublinks" start="244.18" dur="7.1"> Anjeun sakapeung kedah ngiringan pot kana arah cahaya pikeun ningali iritasi </text>
<text sub="clublinks" start="251.28" dur="2.819"> janten gumantung kana sudut anu anjeun tahan kana panci gumantung kana </text>
<text sub="clublinks" start="254.099" dur="2.421"> anjeun ningali iridescence atanapi henteu. </text>
<text sub="clublinks" start="256.52" dur="7.42"> Janten sigana anu rada misterius kajantenan </text>