Затвор во Мајами - затвор од пекол subtitles

Вие сте обвинети за сериозно кривично дело инсистирање на тоа дека не сте сториле. Вие сте невини сè додека не се докаже виновен, секако, но тој датум на судот може да потрае некое време пристигне Во меѓувреме, вашето место на живеење ќе биде како што се нарече затвор во Мајами, Мега. Сè уште сте млади, никогаш порано не биле во затвор и не сте силен човек, па кога однесени сте на подот каде ќе бидете сместени не можете да верувате во она што го гледате. Редови на ќелии исполнети со голем број мажи, викаат, врескаат, доаѓаат до решетките и се закануваа ти Тоа е крајен хаос. Ве чекаат во вашата ќелија е комитет за пречек од 20 лути, опасни мажи. Вие не сте натпревар за овие момци, но ќе мора да се борите, да не правите грешка тоа Штотуку влеговте во арената на смртна борба. Тешко е да се избере кој е најлошиот окружен затвор во САД затоа што за жал има повеќе места што би можеле да се натпреваруваат за да бидат на врвот, или можеби треба да го кажеме дното, на списокот. Секој што има престој на местото за кое ќе разговараме денес нема да биде навреден ние го избравме како најлошото, тоа е сигурно. Треба да кажеме дека ако зборувате со закоравени криминалци кои биле во затвор и надвор и затворите тие често ќе ви кажат дека затворот е многу полош. Многу луѓе велат дека затворот е поточен од затворот и многу понасилен. Местото за кое зборуваме денес е наречено „Пекол во рајот“ и после нашето истражување нема да се согласиме. Она за што всушност зборуваме се нарекува „Корекција и рехабилитација на Мајами-Даде Одделение ”, што всушност се состои од неколку единици, вклучувајќи и озлогласен говорница. Оние што не поминуваат низ тој камп, ќе завршат во затвор, а некои од нив се уште во своите тинејџери. Кампот за подигање е друга приказна, но ќе кажеме во однос на затворот празничен камп. Целиот систем има околу 7.000 луѓе, иако нешто како 114.000 луѓе поминуваат низ вратите секоја година - тоа е околу 312 на ден. Ова е зафатено место, тоа е сигурно. Сепак, тоа е само 7-от најголем затворски систем во САД. Повеќето затвореници нема да поминат долго таму и просечното време поминато во целиот систем е само 22 дена, но ќе најдете и луѓе кои чекале судење онолку долго пет години. Ова нè носи до една од главните единици, на едно место што најмногу ги погоди насловните страни за нејзините брутални услови. Се нарекува Центар за притвор, или понекогаш се нарекува главен затвор. Обично има околу 1.700 луѓе истовремено. Повеќето луѓе таму сè уште се технички невини бидејќи не се докажани виновен, но чекањето на тој датум на судот може да трае со години. Не е лесно да се реши кога сте во ваков вид неизвесност, и ако шетате покрај ќелиите некои подови ќе видите колку се нерешени работите. Постојат затвореници кои престанале дури и да ги борат своите случаи затоа што тие само сакаат да ги добијат од таму, невини или не, тие само сакаат да излезат во затвор. Најлошите подови се таму каде што се чуваат наводните најопасни сторители и такви подови пет и шест. Клетките овде обично се сместени насекаде од 15 до 25 мажи и во рамките на оваа група има еден вид хиерархија. Како што момците од таму сакаат да кажат многу, тоа е опстанок на најсилните, па ако не сте борец можеби ќе имате тежок период. Сакате одредено легло, ќе мора да се борите за тоа. Ок, не ти е гајле за најлошото место во ќелијата, но што ако некој само ги зема вашите работи? Како што рече еден затвореник таму, „јас ги искористувам слабите“. Ако не се борите за вашите работи, ќе имате пекол од време, а ние мислиме на тоа негативните. Ако се кодошите, ќе бидете претепани каде и да одите, освен ако не станете во заштита. Како што рече друг затвореник во интервјуто на првиот ден во неговата ќелија, треба да се борите едноставно затоа што тие сакаат да ве проверат како човек. Но зошто? Неговиот одговор е ако не се борите, тоа е знак дека нешто не е во ред со вас. Можеби си кодош, затоа што не сакаше да се бориш. Звучи неразумно, но затвореникот рече дека тоа се правилата, тоа е кодот. Работата е дека затворениците никогаш не можат јасно да ги објаснат правилата на кодот. Еден човек објасни дека ако некое лице не се бори еден-на-еден, тогаш во придржување кон шифрирајте ја целата ќелија може да ја победи таа личност. Понекогаш човек може да биде претепан за најмала повреда, а понекогаш и можеби обвинет за нешто што всушност не го сторил. „Кој ми ја украде храната?“ Никој не одговара, а најслабото го зема тепањето. Вие сте немоќни, вие ја превземате вината. Тој мораше да го стори тоа, затоа што ќе го изгуби лицето ако не го стори тоа. Како што сите велат таму, треба само да возвратат. Тие имаат многу непишани принципи што ги прифаќаат, а еден се нарекува ГАБОС. Тоа значи, „играта не се базира на симпатија“. За разлика од некои сојузни затвори, малку е веројатно дека ќе ве однесе под никого крило. Затворот е повеќе гладијаторски од затворот, иако помалку слушаме за бруталноста на затворски системи. Само одете на форуми каде поранешните затвореници зборуваат за нивното искуство во корекциите систем и ќе најдете многу од нив велејќи дека затворот е полош. Иронично е дека повеќето луѓе сè уште не се прогласени за виновни и се лекуваат полошо и се соочуваат со повеќе закани. Првите тајмери ​​се апсолутно преплашени и во многу случаи треба да бидат; ментално добро не се натоварувајте таму; храната е ужасна; клетките се гнасни и ќе потрошат најмногу од нивното време во таа ќелија. Findе најдете многу затвореници кои велат дека ќе направат „куршум“ само за да излезат од тоа пекол Куршумот е година затвор. Зошто затворите би биле дома во полоши услови, можеби се прашувате. Па, тие навистина не се наменети да задржат некоја личност премногу долго. Проблемот е, дури и краткиот стих може да биде пеколен, а некои луѓе прават многу повеќе од а краток престој ако се одложи нивното судење. Затворот треба да понуди некаков комфор… Затворот е пекол со придобивки, затворот чувствува постојана болка во чистилиштето и најлошиот дел зарем не го знаете излезот. Поради тоа, затворениците честопати се значи, лути и фрустрирани, а понекогаш и праведни обичен луд откако излегол од 18-месечна авантура на чудак. Сè што рече, замислете да бидете испратени во најлошото од овие места? Ајде да се вратиме на тоа дека ве однесе до 6-ти кат во Мајами. Откако во ќелијата, чуварот оди, и тие чувари признаа дека не можат да одговорат на насилство доволно брзо за да го запре. Тие признаваат дека ги оставаат затворениците на нивните кодови. Оние чувари отворено велат дека нема ништо што можат да направат во врска со тешките тепања, прободување, кражба. Едноставно нема доволно од нив да бидат насекаде и да видат сè. Откако тој чувар ќе се оддалечи, ти останува да се бориш на 5-ти и 6-ти кат од оваа грда, стара кафеава зграда. Но зошто? Зошто не можат само да се соберат? Еден затвореник одговори дека, велејќи: „Кодот е кодот“. Што значи тоа? Тоа значи дека ако ви се чини дека сте почитувале некого со кого се борите, се појавувате нагоре. Не се расправате со некоја личност затоа што ова не е разумно место за почеток. Луѓето што не се од улиците, велат тие, не го разбираат кодот на улиците. Овој вид на став за дивиот запад се враќа на она што научниците го нарекоа „култура“ на честа “. Негодувате дечко, се борите, цртате мечеви, земате десет чекори и пукате. Во надворешниот свет еволуиравме од ова во најголем дел, но во затвор овој код, оваа култура на честа, сè уште преовладува. Згора на кражбата и борбата против Главниот затвор во Мајами е наречен еден од најлошите во Америка за други видови злоупотреба од машки пол. Страшни работи можат да се случат кога чуварите само патролираат во ќелиите еднаш на час. Слабите затвореници се оставени како плен меѓу врвните предатори. За среќа, затворот направи многу подобрувања во последните неколку години, од кои едното е многу повеќе инсталирани се камери. Потоа, се наметнува прашањето за овој затвор во кој се сместени многу луѓе кои земаат психијатриски лекови. Затворените тепачки честопати избиваат кога психички болен човек делува на начин на кој другите затвореници не ми се допаѓа Како што објави проектот Маршал, „затворскиот систем во Мајами е најголемата институција ментално болни луѓе на Флорида “. Ментално болните луѓе честопати стануваат плен и завршуваат на подот со 20 мажи кои земаат се врти да ги разгали. Вака се третира повлекувањето. Во секој датум, мажите одат во и надвор од болницата. Тоа е како врата што се врти распрскана со крв. Всушност, имало толку многу насилство што Министерството за правда соопшти дека Мајами-Даде затворскиот систем беше излез од контрола, а затворениците, како и чуварите се соочија со премногу опасности. Нешто мораше да се стори, рече одделот. Неколку години назад затворот се соочи со голем преглед откако осум луѓе починаа за само пет месеци. До Do рече дека трите смртни случаи на ментално недоволно луѓе биле особено вознемирувачки. Еден човек кој бил во возење додека бил суспендиран влегол во сабота и следниот ден бил мртов Понеделник. Уште двајца починаа во рок од една недела, при што комесарот рече дека системот е „исклучително расипан“. Се испостави дека од осуммината што починале еден скокнал од слетувањето за да избега од затворениците кои доаѓаа по него да го претепаат. Споменати се и ножеви. Најлошиот под, што оттогаш се затвори, понекогаш се нарекуваше „заборавен под“. Тоа беше деветто ниво каде се чуваа повеќето од ментално болните лица. Ова беше местото каде што затворениците честопати беа оставени и запоставени, а во премногу случаи ги земаа своите сопствен живот. Назад на ден на ова ниво затворениците спиеја на подот без ќебиња, иако како психијатриска установа требаше да биде хумана. Откриено е дека некои затвореници пиеле од тоалети, а кога ја погодиле веста на местото беше наречен „ужасен“. Имаше јавен негод. Но, како што сте слушнале, сè уште има проблеми кога некој со ментални проблеми се заклучува со модерни улични гладијатори и насилници чиј код намерно нема хумани вредности. Не сите подови се лоши како приказните за кои разговаравме, а во некои случаи особено опасните или ранливите луѓе ќе бидат сместени сами. Како и да е, завршете на еден од оние високи подови во главниот затвор и сигурно ќе видите како изгледа да се ограничи во еден од најтешките затвори во светот. Има и други проблеми со необичен ilон. Во 2019 година 17 лица биле итно пренесени во болница од ова место поради ненадејно заболување. Неколку вработени слегоа со тоа, исто така. Што се случи? Никој не знаеше. Одредот за бомби дури бил повикан откако била пронајдена чудна течност, но тоа се свртело надвор да биде безопасен. Најверојатната причина зошто луѓето почнаа да се шегуваат е издувните часови од токсични дрога. Ако вдишувањето на чад од дистанца може да донесе лице надолу со злобна мачнина, што на Земјата би можеле да пушат таму? Нервен гас? Само покажува колку е лудо тоа место. Youе ве оставиме со преглед што го најдовме на страница на Фејсбук, посветена на овој затвор: „Добредојдовте во пеколот. Едно лице би било подобро мртво отколку да издржи злоупотреба и маки да биде во затвор во оваа нечиста, одвратна канализација “. Вие не сакате да се испраќате во затворот во Мајами, но сакате да кликнете на една од овие две видеа. Па, погледнете го ова видео сега за уште едно одлично видео од шоуто Инфографик или ова тука. Може да изберете само едно, па затоа изберете и одете на друго видео сега!

Затвор во Мајами - затвор од пекол

View online
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>
<text sub="clublinks" start="1" dur="4.029"> Вие сте обвинети за сериозно кривично дело инсистирање на тоа дека не сте сториле. </text>
<text sub="clublinks" start="5.029" dur="4.521"> Вие сте невини сè додека не се докаже виновен, секако, но тој датум на судот може да потрае некое време </text>
<text sub="clublinks" start="9.55" dur="1"> пристигне </text>
<text sub="clublinks" start="10.55" dur="4.18"> Во меѓувреме, вашето место на живеење ќе биде како што се нарече затвор во Мајами, Мега. </text>
<text sub="clublinks" start="14.73" dur="3.93"> Сè уште сте млади, никогаш порано не биле во затвор и не сте силен човек, па кога </text>
<text sub="clublinks" start="18.66" dur="3.42"> однесени сте на подот каде ќе бидете сместени не можете да верувате во она што го гледате. </text>
<text sub="clublinks" start="22.08" dur="5.45"> Редови на ќелии исполнети со голем број мажи, викаат, врескаат, доаѓаат до решетките и се закануваа </text>
<text sub="clublinks" start="27.53" dur="1"> ти </text>
<text sub="clublinks" start="28.53" dur="1"> Тоа е крајен хаос. </text>
<text sub="clublinks" start="29.53" dur="4.32"> Ве чекаат во вашата ќелија е комитет за пречек од 20 лути, опасни мажи. </text>
<text sub="clublinks" start="33.85" dur="4.26"> Вие не сте натпревар за овие момци, но ќе мора да се борите, да не правите грешка </text>
<text sub="clublinks" start="38.11" dur="1"> тоа </text>
<text sub="clublinks" start="39.11" dur="2.04"> Штотуку влеговте во арената на смртна борба. </text>
<text sub="clublinks" start="41.15" dur="4.83"> Тешко е да се избере кој е најлошиот окружен затвор во САД затоа што за жал има повеќе </text>
<text sub="clublinks" start="45.98" dur="4.989"> места што би можеле да се натпреваруваат за да бидат на врвот, или можеби треба да го кажеме дното, на списокот. </text>
<text sub="clublinks" start="50.969" dur="3.721"> Секој што има престој на местото за кое ќе разговараме денес нема да биде навреден </text>
<text sub="clublinks" start="54.69" dur="2.869"> ние го избравме како најлошото, тоа е сигурно. </text>
<text sub="clublinks" start="57.559" dur="3.631"> Треба да кажеме дека ако зборувате со закоравени криминалци кои биле во затвор и надвор </text>
<text sub="clublinks" start="61.19" dur="3.35"> и затворите тие често ќе ви кажат дека затворот е многу полош. </text>
<text sub="clublinks" start="64.54" dur="3.38"> Многу луѓе велат дека затворот е поточен од затворот и многу понасилен. </text>
<text sub="clublinks" start="67.92" dur="3.61"> Местото за кое зборуваме денес е наречено „Пекол во рајот“ и после </text>
<text sub="clublinks" start="71.53" dur="2.62"> нашето истражување нема да се согласиме. </text>
<text sub="clublinks" start="74.15" dur="4.3"> Она за што всушност зборуваме се нарекува „Корекција и рехабилитација на Мајами-Даде </text>
<text sub="clublinks" start="78.45" dur="4.63"> Одделение ”, што всушност се состои од неколку единици, вклучувајќи и озлогласен говорница. </text>
<text sub="clublinks" start="83.08" dur="3.6"> Оние што не поминуваат низ тој камп, ќе завршат во затвор, а некои од нив се уште </text>
<text sub="clublinks" start="86.68" dur="1"> во своите тинејџери. </text>
<text sub="clublinks" start="87.68" dur="4.11"> Кампот за подигање е друга приказна, но ќе кажеме во однос на затворот </text>
<text sub="clublinks" start="91.79" dur="1.14"> празничен камп. </text>
<text sub="clublinks" start="92.93" dur="5.5"> Целиот систем има околу 7.000 луѓе, иако нешто како 114.000 луѓе </text>
<text sub="clublinks" start="98.43" dur="4.2"> поминуваат низ вратите секоја година - тоа е околу 312 на ден. </text>
<text sub="clublinks" start="102.63" dur="2.11"> Ова е зафатено место, тоа е сигурно. </text>
<text sub="clublinks" start="104.74" dur="3.48"> Сепак, тоа е само 7-от најголем затворски систем во САД. </text>
<text sub="clublinks" start="108.22" dur="3.64"> Повеќето затвореници нема да поминат долго таму и просечното време поминато во целиот систем </text>
<text sub="clublinks" start="111.86" dur="4.07"> е само 22 дена, но ќе најдете и луѓе кои чекале судење онолку долго </text>
<text sub="clublinks" start="115.93" dur="1.74"> пет години. </text>
<text sub="clublinks" start="117.67" dur="4.229"> Ова нè носи до една од главните единици, на едно место што најмногу ги погоди насловните страни </text>
<text sub="clublinks" start="121.899" dur="1.151"> за нејзините брутални услови. </text>
<text sub="clublinks" start="123.05" dur="4.98"> Се нарекува Центар за притвор, или понекогаш се нарекува главен затвор. </text>
<text sub="clublinks" start="128.03" dur="3.34"> Обично има околу 1.700 луѓе истовремено. </text>
<text sub="clublinks" start="131.37" dur="3.83"> Повеќето луѓе таму сè уште се технички невини бидејќи не се докажани </text>
<text sub="clublinks" start="135.2" dur="2.77"> виновен, но чекањето на тој датум на судот може да трае со години. </text>
<text sub="clublinks" start="137.97" dur="3.96"> Не е лесно да се реши кога сте во ваков вид неизвесност, и ако шетате покрај ќелиите </text>
<text sub="clublinks" start="141.93" dur="2.89"> некои подови ќе видите колку се нерешени работите. </text>
<text sub="clublinks" start="144.82" dur="3.559"> Постојат затвореници кои престанале дури и да ги борат своите случаи затоа што тие само сакаат да ги добијат </text>
<text sub="clublinks" start="148.379" dur="3.781"> од таму, невини или не, тие само сакаат да излезат во затвор. </text>
<text sub="clublinks" start="152.16" dur="3.7"> Најлошите подови се таму каде што се чуваат наводните најопасни сторители и такви </text>
<text sub="clublinks" start="155.86" dur="1.22"> подови пет и шест. </text>
<text sub="clublinks" start="157.08" dur="4.44"> Клетките овде обично се сместени насекаде од 15 до 25 мажи и во рамките на оваа група има </text>
<text sub="clublinks" start="161.52" dur="1.249"> еден вид хиерархија. </text>
<text sub="clublinks" start="162.769" dur="4.382"> Како што момците од таму сакаат да кажат многу, тоа е опстанок на најсилните, па ако не сте </text>
<text sub="clublinks" start="167.151" dur="2.599"> борец можеби ќе имате тежок период. </text>
<text sub="clublinks" start="169.75" dur="2.6"> Сакате одредено легло, ќе мора да се борите за тоа. </text>
<text sub="clublinks" start="172.35" dur="3.49"> Ок, не ти е гајле за најлошото место во ќелијата, но што ако некој само </text>
<text sub="clublinks" start="175.84" dur="1.02"> ги зема вашите работи? </text>
<text sub="clublinks" start="176.86" dur="2.599"> Како што рече еден затвореник таму, „јас ги искористувам слабите“. </text>
<text sub="clublinks" start="179.459" dur="3.691"> Ако не се борите за вашите работи, ќе имате пекол од време, а ние мислиме на тоа </text>
<text sub="clublinks" start="183.15" dur="1.19"> негативните. </text>
<text sub="clublinks" start="184.34" dur="4.72"> Ако се кодошите, ќе бидете претепани каде и да одите, освен ако не станете во заштита. </text>
<text sub="clublinks" start="189.06" dur="3.899"> Како што рече друг затвореник во интервјуто на првиот ден во неговата ќелија, треба да се борите </text>
<text sub="clublinks" start="192.959" dur="2.301"> едноставно затоа што тие сакаат да ве проверат како човек. </text>
<text sub="clublinks" start="195.26" dur="1"> Но зошто? </text>
<text sub="clublinks" start="196.26" dur="3.38"> Неговиот одговор е ако не се борите, тоа е знак дека нешто не е во ред со вас. </text>
<text sub="clublinks" start="199.64" dur="2.269"> Можеби си кодош, затоа што не сакаше да се бориш. </text>
<text sub="clublinks" start="201.909" dur="4.151"> Звучи неразумно, но затвореникот рече дека тоа се правилата, тоа е кодот. </text>
<text sub="clublinks" start="206.06" dur="4.04"> Работата е дека затворениците никогаш не можат јасно да ги објаснат правилата на кодот. </text>
<text sub="clublinks" start="210.1" dur="4.67"> Еден човек објасни дека ако некое лице не се бори еден-на-еден, тогаш во придржување кон </text>
<text sub="clublinks" start="214.77" dur="2.87"> шифрирајте ја целата ќелија може да ја победи таа личност. </text>
<text sub="clublinks" start="217.64" dur="3.33"> Понекогаш човек може да биде претепан за најмала повреда, а понекогаш и можеби </text>
<text sub="clublinks" start="220.97" dur="2"> обвинет за нешто што всушност не го сторил. </text>
<text sub="clublinks" start="222.97" dur="1.5"> „Кој ми ја украде храната?“ </text>
<text sub="clublinks" start="224.47" dur="3.03"> Никој не одговара, а најслабото го зема тепањето. </text>
<text sub="clublinks" start="227.5" dur="1.849"> Вие сте немоќни, вие ја превземате вината. </text>
<text sub="clublinks" start="229.349" dur="2.851"> Тој мораше да го стори тоа, затоа што ќе го изгуби лицето ако не го стори тоа. </text>
<text sub="clublinks" start="232.2" dur="2.7"> Како што сите велат таму, треба само да возвратат. </text>
<text sub="clublinks" start="234.9" dur="4.039"> Тие имаат многу непишани принципи што ги прифаќаат, а еден се нарекува ГАБОС. </text>
<text sub="clublinks" start="238.939" dur="3.281"> Тоа значи, „играта не се базира на симпатија“. </text>
<text sub="clublinks" start="242.22" dur="3.82"> За разлика од некои сојузни затвори, малку е веројатно дека ќе ве однесе под никого крило. </text>
<text sub="clublinks" start="246.04" dur="4.059"> Затворот е повеќе гладијаторски од затворот, иако помалку слушаме за бруталноста </text>
<text sub="clublinks" start="250.099" dur="1.081"> на затворски системи. </text>
<text sub="clublinks" start="251.18" dur="4.01"> Само одете на форуми каде поранешните затвореници зборуваат за нивното искуство во корекциите </text>
<text sub="clublinks" start="255.19" dur="3.53"> систем и ќе најдете многу од нив велејќи дека затворот е полош. </text>
<text sub="clublinks" start="258.72" dur="4.55"> Иронично е дека повеќето луѓе сè уште не се прогласени за виновни и се лекуваат </text>
<text sub="clublinks" start="263.27" dur="2.01"> полошо и се соочуваат со повеќе закани. </text>
<text sub="clublinks" start="265.28" dur="4.35"> Првите тајмери ​​се апсолутно преплашени и во многу случаи треба да бидат; ментално </text>
<text sub="clublinks" start="269.63" dur="4.68"> добро не се натоварувајте таму; храната е ужасна; клетките се гнасни и ќе потрошат најмногу </text>
<text sub="clublinks" start="274.31" dur="1.3"> од нивното време во таа ќелија. </text>
<text sub="clublinks" start="275.61" dur="3.36"> Findе најдете многу затвореници кои велат дека ќе направат „куршум“ само за да излезат од тоа </text>
<text sub="clublinks" start="278.97" dur="1"> пекол </text>
<text sub="clublinks" start="279.97" dur="1.669"> Куршумот е година затвор. </text>
<text sub="clublinks" start="281.639" dur="3.121"> Зошто затворите би биле дома во полоши услови, можеби се прашувате. </text>
<text sub="clublinks" start="284.76" dur="3.159"> Па, тие навистина не се наменети да задржат некоја личност премногу долго. </text>
<text sub="clublinks" start="287.919" dur="4.191"> Проблемот е, дури и краткиот стих може да биде пеколен, а некои луѓе прават многу повеќе од а </text>
<text sub="clublinks" start="292.11" dur="2.149"> краток престој ако се одложи нивното судење. </text>
<text sub="clublinks" start="294.259" dur="2.171"> Затворот треба да понуди некаков комфор… </text>
<text sub="clublinks" start="296.43" dur="4.72"> Затворот е пекол со придобивки, затворот чувствува постојана болка во чистилиштето и најлошиот дел </text>
<text sub="clublinks" start="301.15" dur="1.859"> зарем не го знаете излезот. </text>
<text sub="clublinks" start="303.009" dur="4.111"> Поради тоа, затворениците честопати се значи, лути и фрустрирани, а понекогаш и праведни </text>
<text sub="clublinks" start="307.12" dur="3.63"> обичен луд откако излегол од 18-месечна авантура на чудак. </text>
<text sub="clublinks" start="310.75" dur="3.13"> Сè што рече, замислете да бидете испратени во најлошото од овие места? </text>
<text sub="clublinks" start="313.88" dur="4.379"> Ајде да се вратиме на тоа дека ве однесе до 6-ти кат во Мајами. </text>
<text sub="clublinks" start="318.259" dur="3.861"> Откако во ќелијата, чуварот оди, и тие чувари признаа дека не можат да одговорат </text>
<text sub="clublinks" start="322.12" dur="2.03"> на насилство доволно брзо за да го запре. </text>
<text sub="clublinks" start="324.15" dur="2.57"> Тие признаваат дека ги оставаат затворениците на нивните кодови. </text>
<text sub="clublinks" start="326.72" dur="3.6"> Оние чувари отворено велат дека нема ништо што можат да направат во врска со тешките тепања, </text>
<text sub="clublinks" start="330.32" dur="1.37"> прободување, кражба. </text>
<text sub="clublinks" start="331.69" dur="3.34"> Едноставно нема доволно од нив да бидат насекаде и да видат сè. </text>
<text sub="clublinks" start="335.03" dur="4.17"> Откако тој чувар ќе се оддалечи, ти останува да се бориш на 5-ти и 6-ти кат од </text>
<text sub="clublinks" start="339.2" dur="2.469"> оваа грда, стара кафеава зграда. </text>
<text sub="clublinks" start="341.669" dur="1"> Но зошто? </text>
<text sub="clublinks" start="342.669" dur="1.361"> Зошто не можат само да се соберат? </text>
<text sub="clublinks" start="344.03" dur="2.729"> Еден затвореник одговори дека, велејќи: „Кодот е кодот“. </text>
<text sub="clublinks" start="346.759" dur="1.19"> Што значи тоа? </text>
<text sub="clublinks" start="347.949" dur="3.981"> Тоа значи дека ако ви се чини дека сте почитувале некого со кого се борите, се појавувате нагоре. </text>
<text sub="clublinks" start="351.93" dur="4.2"> Не се расправате со некоја личност затоа што ова не е разумно место за почеток. </text>
<text sub="clublinks" start="356.13" dur="4.349"> Луѓето што не се од улиците, велат тие, не го разбираат кодот на улиците. </text>
<text sub="clublinks" start="360.479" dur="3.681"> Овој вид на став за дивиот запад се враќа на она што научниците го нарекоа „култура“ </text>
<text sub="clublinks" start="364.16" dur="1"> на честа “. </text>
<text sub="clublinks" start="365.16" dur="4.09"> Негодувате дечко, се борите, цртате мечеви, земате десет чекори и пукате. </text>
<text sub="clublinks" start="369.25" dur="4.069"> Во надворешниот свет еволуиравме од ова во најголем дел, но во затвор </text>
<text sub="clublinks" start="373.319" dur="3.231"> овој код, оваа култура на честа, сè уште преовладува. </text>
<text sub="clublinks" start="376.55" dur="4.18"> Згора на кражбата и борбата против Главниот затвор во Мајами е наречен еден од најлошите </text>
<text sub="clublinks" start="380.73" dur="3.23"> во Америка за други видови злоупотреба од машки пол. </text>
<text sub="clublinks" start="383.96" dur="3.84"> Страшни работи можат да се случат кога чуварите само патролираат во ќелиите еднаш на час. </text>
<text sub="clublinks" start="387.8" dur="3.54"> Слабите затвореници се оставени како плен меѓу врвните предатори. </text>
<text sub="clublinks" start="391.34" dur="4.09"> За среќа, затворот направи многу подобрувања во последните неколку години, од кои едното е многу повеќе </text>
<text sub="clublinks" start="395.43" dur="2.269"> инсталирани се камери. </text>
<text sub="clublinks" start="397.699" dur="4.44"> Потоа, се наметнува прашањето за овој затвор во кој се сместени многу луѓе кои земаат психијатриски лекови. </text>
<text sub="clublinks" start="402.139" dur="4.241"> Затворените тепачки честопати избиваат кога психички болен човек делува на начин на кој другите затвореници </text>
<text sub="clublinks" start="406.38" dur="1"> не ми се допаѓа </text>
<text sub="clublinks" start="407.38" dur="3.88"> Како што објави проектот Маршал, „затворскиот систем во Мајами е најголемата институција </text>
<text sub="clublinks" start="411.26" dur="1.7"> ментално болни луѓе на Флорида “. </text>
<text sub="clublinks" start="412.96" dur="4.42"> Ментално болните луѓе честопати стануваат плен и завршуваат на подот со 20 мажи кои земаат </text>
<text sub="clublinks" start="417.38" dur="1.39"> се врти да ги разгали. </text>
<text sub="clublinks" start="418.77" dur="2.23"> Вака се третира повлекувањето. </text>
<text sub="clublinks" start="421" dur="2.58"> Во секој датум, мажите одат во и надвор од болницата. </text>
<text sub="clublinks" start="423.58" dur="2.25"> Тоа е како врата што се врти распрскана со крв. </text>
<text sub="clublinks" start="425.83" dur="4.18"> Всушност, имало толку многу насилство што Министерството за правда соопшти дека Мајами-Даде </text>
<text sub="clublinks" start="430.01" dur="5.409"> затворскиот систем беше излез од контрола, а затворениците, како и чуварите се соочија со премногу опасности. </text>
<text sub="clublinks" start="435.419" dur="1.84"> Нешто мораше да се стори, рече одделот. </text>
<text sub="clublinks" start="437.259" dur="4.771"> Неколку години назад затворот се соочи со голем преглед откако осум луѓе починаа за само пет месеци. </text>
<text sub="clublinks" start="442.03" dur="5.1"> До Do рече дека трите смртни случаи на ментално недоволно луѓе биле особено вознемирувачки. </text>
<text sub="clublinks" start="447.13" dur="4.39"> Еден човек кој бил во возење додека бил суспендиран влегол во сабота и следниот ден бил мртов </text>
<text sub="clublinks" start="451.52" dur="1"> Понеделник. </text>
<text sub="clublinks" start="452.52" dur="3.869"> Уште двајца починаа во рок од една недела, при што комесарот рече дека системот е „исклучително расипан“. </text>
<text sub="clublinks" start="456.389" dur="4.601"> Се испостави дека од осуммината што починале еден скокнал од слетувањето за да избега од затворениците </text>
<text sub="clublinks" start="460.99" dur="1.76"> кои доаѓаа по него да го претепаат. </text>
<text sub="clublinks" start="462.75" dur="1.62"> Споменати се и ножеви. </text>
<text sub="clublinks" start="464.37" dur="4.04"> Најлошиот под, што оттогаш се затвори, понекогаш се нарекуваше „заборавен под“. </text>
<text sub="clublinks" start="468.41" dur="3.979"> Тоа беше деветто ниво каде се чуваа повеќето од ментално болните лица. </text>
<text sub="clublinks" start="472.389" dur="3.861"> Ова беше местото каде што затворениците честопати беа оставени и запоставени, а во премногу случаи ги земаа своите </text>
<text sub="clublinks" start="476.25" dur="1.55"> сопствен живот. </text>
<text sub="clublinks" start="477.8" dur="3.92"> Назад на ден на ова ниво затворениците спиеја на подот без ќебиња, иако како </text>
<text sub="clublinks" start="481.72" dur="2.91"> психијатриска установа требаше да биде хумана. </text>
<text sub="clublinks" start="484.63" dur="3.759"> Откриено е дека некои затвореници пиеле од тоалети, а кога ја погодиле веста на местото </text>
<text sub="clublinks" start="488.389" dur="1.24"> беше наречен „ужасен“. </text>
<text sub="clublinks" start="489.629" dur="1.401"> Имаше јавен негод. </text>
<text sub="clublinks" start="491.03" dur="3.65"> Но, како што сте слушнале, сè уште има проблеми кога некој со ментални проблеми се заклучува </text>
<text sub="clublinks" start="494.68" dur="5.84"> со модерни улични гладијатори и насилници чиј код намерно нема хумани вредности. </text>
<text sub="clublinks" start="500.52" dur="4.84"> Не сите подови се лоши како приказните за кои разговаравме, а во некои случаи особено </text>
<text sub="clublinks" start="505.36" dur="2.81"> опасните или ранливите луѓе ќе бидат сместени сами. </text>
<text sub="clublinks" start="508.17" dur="4.24"> Како и да е, завршете на еден од оние високи подови во главниот затвор и сигурно ќе видите </text>
<text sub="clublinks" start="512.41" dur="4.66"> како изгледа да се ограничи во еден од најтешките затвори во светот. </text>
<text sub="clublinks" start="517.07" dur="3.82"> Има и други проблеми со необичен ilон. </text>
<text sub="clublinks" start="520.89" dur="5.35"> Во 2019 година 17 лица биле итно пренесени во болница од ова место поради ненадејно заболување. </text>
<text sub="clublinks" start="526.24" dur="1.76"> Неколку вработени слегоа со тоа, исто така. </text>
<text sub="clublinks" start="528" dur="1"> Што се случи? </text>
<text sub="clublinks" start="529" dur="1.35"> Никој не знаеше. </text>
<text sub="clublinks" start="530.35" dur="3.66"> Одредот за бомби дури бил повикан откако била пронајдена чудна течност, но тоа се свртело </text>
<text sub="clublinks" start="534.01" dur="1.09"> надвор да биде безопасен. </text>
<text sub="clublinks" start="535.1" dur="4.23"> Најверојатната причина зошто луѓето почнаа да се шегуваат е издувните часови од токсични </text>
<text sub="clublinks" start="539.33" dur="1"> дрога. </text>
<text sub="clublinks" start="540.33" dur="3.75"> Ако вдишувањето на чад од дистанца може да донесе лице надолу со злобна мачнина, </text>
<text sub="clublinks" start="544.08" dur="2.24"> што на Земјата би можеле да пушат таму? </text>
<text sub="clublinks" start="546.32" dur="1"> Нервен гас? </text>
<text sub="clublinks" start="547.32" dur="2.36"> Само покажува колку е лудо тоа место. </text>
<text sub="clublinks" start="549.68" dur="4.37"> Youе ве оставиме со преглед што го најдовме на страница на Фејсбук, посветена на овој затвор: </text>
<text sub="clublinks" start="554.05" dur="1.12"> „Добредојдовте во пеколот. </text>
<text sub="clublinks" start="555.17" dur="4.77"> Едно лице би било подобро мртво отколку да издржи злоупотреба и маки да биде во затвор </text>
<text sub="clublinks" start="559.94" dur="3.05"> во оваа нечиста, одвратна канализација “. </text>
<text sub="clublinks" start="562.99" dur="4.21"> Вие не сакате да се испраќате во затворот во Мајами, но сакате да кликнете на една од овие две </text>
<text sub="clublinks" start="567.2" dur="1"> видеа. </text>
<text sub="clublinks" start="568.2" dur="4.36"> Па, погледнете го ова видео сега за уште едно одлично видео од шоуто Инфографик или ова </text>
<text sub="clublinks" start="572.56" dur="1"> тука. </text>
<text sub="clublinks" start="573.56" dur="3.48"> Може да изберете само едно, па затоа изберете и одете на друго видео сега! </text>