Burgu Miami Mega - Burg nga Ferri subtitles

Ju jeni akuzuar për një krim të rëndë që insistoni se nuk e keni kryer. Ju jeni i pafajshëm derisa të provohet fajtor natyrisht, por ajo datë gjyqi mund të marrë një kohë për të arrijnë. Ndërkohë vendbanimi juaj do të jetë ai që quhet burgu i Mega Miami. Ju jeni akoma i ri, nuk keni qenë kurrë në burg më parë dhe nuk jeni djalë i ashpër, pra kur ju jeni çuar në dyshemenë ku do të vendoseni nuk mund ta besoni atë që shihni. Rreshta qelizash të mbushura me një numër burrash, duke bërtitur, ulëritur, duke dalë deri në shufra dhe kërcënuar ju. Shtë kaos i plotë. Të presim në qelinë tuaj është një komitet mikpritës i 20 burrave të zemëruar dhe të rrezikshëm. Ju nuk jeni ndeshje për këta djem, por do të duhet të luftoni, mos gaboni që. Sapo keni hyrë në një arenë të luftimeve mortore. Shtë e vështirë të zgjedhësh se cili është burgu më i keq i qarkut në SH.B.A. sepse për fat të keq ka shumëfish vendet që mund të garojnë për të qenë kryesori, ose mbase duhet të themi fundi i listës. Kushdo që ka qëndruar në vendin për të cilin do të flasim sot nuk do të ofendohet ne e kemi zgjedhur si më të keqen, kjo është e sigurt. Ne duhet të themi se nëse flisni me kriminelët e ngurtësuar që kanë qenë brenda dhe jashtë burgut dhe burgjet ata shpesh do t'ju thonë se burgu është shumë më keq. Shumë njerëz thonë se burgu është më i dobët se burgu dhe shumë më i dhunshëm. Vendi për të cilin po flasim sot është quajtur "Ferr në Parajsë", dhe pas hulumtimin tonë ne nuk do të pajtohemi. Ajo që ne po flasim në të vërtetë quhet "Korrigjimet dhe Rehabilitimi i Miami-Dade Departamenti ”, i cili në të vërtetë përbëhet nga disa njësi duke përfshirë një Camp Boot Camp famëkeq. Ata që nuk kalojnë nëpër atë kamp do të përfundojnë në burg, dhe disa prej tyre janë akoma në adoleshencën e tyre. Boot Camp është një histori tjetër, por do të themi në krahasim me burgun kamp pushimesh. I gjithë sistemi strehon rreth 7,000 njerëz, megjithëse diçka si 114,000 njerëz do kalojnë nëpër dyert çdo vit - kjo është rreth 312 në ditë. Ky është një vend i zënë, kjo është sigurisht. Megjithatë, është vetëm sistemi i 7-të më i madh i burgjeve në Shtetet e Bashkuara. Shumica e të burgosurve nuk do të kalojnë gjatë atje dhe kohën mesatare të kaluar në të gjithë sistemin është vetëm 22 ditë, por do të gjeni edhe njerëz që e prisni gjyqin për aq kohë sa pese vite. Kjo na sjell në njërën prej njësive kryesore, në një vend që godet më shumë titujt për kushtet e saj brutale. Quhet Qendra e Paraburgimit të Paraburgimit, ose nganjëherë quhet Burgu kryesor. Zakonisht strehon rreth 1.700 njerëz në të njëjtën kohë. Shumica e njerëzve atje janë teknikisht të pafajshëm pasi nuk janë provuar fajtor, por të presësh për atë datë gjyqi mund të duhen vite. Nuk është e thjeshtë të zgjidhesh kur je në këtë lloj harrese, dhe nëse ecësh nëpër qelizat disa kate do të shihni sa gjëra janë të pazgjidhura. Ka të burgosur që kanë pushuar madje edhe duke luftuar çështjet e tyre sepse thjesht duan të marrin nga atje, të pafajshëm apo jo, ata thjesht duan të futen në burg. Dyshemetë më të këqija janë aty ku mbahen autorët e dyshuar më të rrezikshëm dhe ato janë kate pesë dhe gjashtë. Qelizat këtu zakonisht strehojnë diku nga 15-25 burra dhe brenda këtij grupi ka një lloj hierarkie. Ndërsa djemtë atje dëshirojnë të thonë shumë, është mbijetesa e më të fortit, kështu që nëse nuk jeni një luftëtar mund të keni një kohë të vështirë. Ju dëshironi një bagazh të caktuar, do të duhet të luftoni për të. Në rregull, nuk ju intereson të keni pikën më të keqe në qeli, por çka nëse dikush vetëm merr sendet e tua? Siç tha një i burgosur atje, "Unë i shfrytëzoj të dobëtit". Nëse nuk luftoni për gjërat tuaja, ju do të keni një ferr të një kohe, dhe ne nënkuptojmë se në negativ. Nëse rrëshqitni, do të rriheni kudo që të shkoni nëse nuk viheni në mbrojtje. Siç tha një i burgosur tjetër në një intervistë ditën tuaj të parë në qelinë e tij ju duhet të luftoni thjesht sepse duan të të kontrollojnë si burrë. Por pse? Përgjigja e tij ishte nëse nuk luftoni është një shenjë se diçka nuk është në rregull me ju. Ndoshta ju jeni një snack, sepse nuk keni dashur të luftoni. Duket e paarsyeshme, por i burgosuri tha se këto janë rregullat, ky është kodi. Gjë është se të burgosurit kurrë nuk mund të shpjegojnë qartë rregullat e kodit. Një djalë ka sqaruar se nëse një person nuk lufton një-me-një, atëherë në aderimin e kodoni tërë qelizën që mund ta rrahë atë person. Ndonjëherë një djalë mund të rrihet për shkeljen më të vogël, dhe nganjëherë ai mund të ketë qenë i akuzuar për diçka që ai në fakt nuk e bëri. "Kush vodhi ushqimin tim?" Askush nuk përgjigjet, dhe më i dobëti merr rrahjet. Ju jeni i pafuqishëm, ju merrni fajin. Ai duhej ta bënte, sepse do të humbiste fytyrën nëse nuk do ta bënte. Siç thonë të gjithë atje, thjesht duhet të luftosh. Ata kanë shumë parime të pashkruara që ato përqafojnë, dhe një quhet GABOS. Kjo do të thotë, "Lojë nuk bazohet në simpatinë". Për dallim nga disa burgje federale, nuk ka gjasa që ju të merrni nën krahun e askujt. Burgu është shumë më gladiatorial sesa burgu, edhe pse dëgjojmë më pak për brutalitetin të sistemeve të burgut. Thjesht shkoni në forume ku ish të burgosurit flasin për përvojën e tyre në korrigjime sistem dhe do të gjeni shumë prej tyre duke thënë se burgu ishte më keq. Ironia natyrisht është se shumica e njerëzve madje nuk janë shpallur fajtorë akoma dhe trajtohen më keq dhe përballen me kërcënime më shumë. Koha e parë është absolutisht e tmerruar dhe në shumë raste ato duhet të jenë; mendërisht mirë nuk do të ngarkohet atje; ushqimi është i tmerrshëm; qelizat janë të ndyra dhe ato do të shpenzojnë më së shumti të kohës së tyre në atë qelizë. Do të gjeni shumë të burgosur që thonë se do të bëjnë një “plumb” vetëm për të dalë nga kjo hellhole. Një plumb është një vit në burg. Pse burgjet mund të ishin shtëpi në kushte më të këqija, ju mund të pyesni veten. Epo, ata me të vërtetë nuk kanë për qëllim ta mbajnë një person shumë të gjatë. Problemi është, madje edhe një shkrim i shkurtër mund të jetë feristik dhe disa folks bëjnë shumë më tepër sesa një qëndrimi i shkurtër nëse gjyqi i tyre vonohet. Burgu është menduar të ofrojë një lloj rehati… Burgu është ferr me përfitime, burgu po ndjen dhimbje të vazhdueshme në purgator dhe pjesën më të keqe a nuk e dini rrugëdaljen Për shkak të kësaj, të burgosurit janë shpesh të nënkuptuar, të zemëruar, të irrituar, dhe ndonjëherë edhe të drejtë i çmendur pas shpërthimit të një atoni të cunguar 18 muajsh. Të gjitha ato që thanë, imagjinoni të dërgoheni në vendet më të këqija? Le të kthehemi tek ju duke u ngjitur në katin e 6-të në Miami. Pasi në një qeli rojet largohen, dhe ata roje kanë pranuar që nuk mund të përgjigjen të dhunës mjaft shpejt për ta ndaluar atë. Ata pranojnë se i lënë të burgosurit në kodet e tyre. Ata roje thonë hapur se nuk ka asgjë që mund të bëjnë në lidhje me rrahjet e rënda, goditje me thikë, vjedhje. Thjesht nuk janë të mjaftueshëm që të jenë kudo dhe të shohin gjithçka. Sapo ai roje të largohet, ju keni mbetur ta luftoni atë në katet e 5-të dhe të 6-të kjo ndërtesë e shëmtuar, e vjetër kafe. Por pse? Pse nuk mund të shkojnë vetëm? Një i burgosur u përgjigj se duke thënë: "Kodi është kodi". Cfare do te thote ajo? Do të thotë nëse shihet se nuk keni respektuar dikë me të cilin luftoni, ju merrni rrip. Ju nuk arsyetoheni me një person sepse ky nuk është një vend i arsyeshëm për të filluar. Njerëzit jo nga rrugët, thonë ata, nuk e kuptojnë kodin e rrugëve. Ky lloj qëndrimi i egër perëndimor kthehet në atë që shkencëtarët e kanë quajtur një kulturë e nderit. " Ju çnderoni një djalë, ju luftoni, ju tërheq shpata, ju merrni dhjetë hapa dhe qëlloni. Në botën e jashtme ne kemi evoluar nga kjo për pjesën më të madhe, por brenda burgut ky kod, kjo kulturë e nderit, ende mbizotëron. Në krye të vjedhjes dhe luftimit të burgut kryesor në Miami është quajtur një nga më të këqijat në Amerikë për lloje të tjera të abuzimit me burra. Gjëra të tmerrshme mund të ndodhin kur rojet vetëm patrullojnë qelizat një herë në orë. Të burgosurit më të dobët kanë mbetur thjesht si pre mes grabitqarëve të kulmin. Fatmirësisht, burgu ka bërë shumë përmirësime në vitet e fundit, një duke qenë shumë më tepër kamerat janë instaluar. Pastaj është çështja e këtij burgu që strehon shumë njerëz që po marrin ilaçe psikiatrike. Luftimet e të burgosurve shpesh shpërthejnë kur një i sëmurë mendor po vepron në atë mënyrë që të burgosur të tjerë nuk me pelqen Siç raportoi Marshall Project, “sistemi i burgjeve të Miami është institucioni më i madh për të njerëz të sëmurë mendorë në Florida. " Njerëzit e sëmurë mendorë shpesh bëhen pre dhe përfundojnë në dysheme me 20 burra duke marrë kthehet në pummel tyre. Kështu trajtohet tërheqja. Në çdo ditë të caktuar burrat ecin brenda dhe jashtë infermierisë. Shtë si një derë rrotulluese e shpërndarë me gjak. Në fakt, ka pasur kaq shumë dhunë sa që Departamenti i Drejtësisë tha Miami-Dade sistemi i burgjeve ishte rrugëdalje dhe të burgosurit si dhe rojet përballeshin me shumë rreziqe. Diçka duhej bërë, tha departamenti. Disa vjet mbrapa burgu u përball me shumë shqyrtim pasi tetë njerëz vdiqën në vetëm pesë muaj. DoJ tha se tre vdekjet e njerëzve të padëgjuar mendërisht ishte veçanërisht shqetësuese. Një djalë, i cili ishte në vozitje ndërsa ishte i pezulluar, hyri të shtunën dhe vdiq të nesërmen Të hënën. Dy të tjerë vdiqën brenda një jave, me një komisioner duke thënë se sistemi është "jashtëzakonisht i prishur". Doli se nga tetë që vdiqën një kishte hipur nga një tokë për të shpëtuar nga të burgosurit që po vinin pas tij për ta rrahur. Po ashtu u përmendën thikat. Kati më i keq, që nga mbyllja, nganjëherë quhej "Kati i harruar". Ishte niveli i nëntë ku mbaheshin shumica e njerëzve me sëmundje mendore. Kjo ishte ajo ku të burgosurit liheshin shpesh dhe liheshin pas dore, dhe në shumë raste i morën vetë jetën Në këtë nivel, të burgosurit flinin në dysheme pa batanije, megjithëse po ashtu një strukturë psikiatrike që supozohej të ishte humane. Disa të burgosur u zbuluan se pinin nga tualetet, dhe kur kjo goditi lajmet vendin u quajt, "e tmerrshme". Kishte një zhurmë publike. Por siç e keni dëgjuar, ka akoma probleme kur dikush me çështje mendore bllokohet me gladiatorët dhe ngacmuesit në rrugë moderne, kodi i të cilëve me dashje i mungojnë vlerat humane. Jo të gjitha dyshemetë janë aq të këqija sa tregimet për të cilat kemi folur, dhe në disa raste veçanërisht njerëzit e rrezikshëm ose të prekshëm do të strehohen vetëm. Sidoqoftë, përfundoni në një nga ato katet e larta në burgun kryesor dhe sigurisht që do të shihni si duket të kufizohet në një prej burgjeve më të vështira në botë. Ekzistojnë edhe probleme të tjera, të një iluzioni më të pazakontë. Në vitin 2019, 17 vetë u nxituan në spital nga ky vend për shkak të ndonjë sëmundjeje të papritur. Disa staf erdhën gjithashtu me të. Cfare ndodhi? Askush nuk e dinte. Skuadra e bombës u thirr madje pasi u gjet një lëng i çuditshëm, por që u kthye jashtë të padëmshme. Arsyeja më e mundshme që njerëzit sapo filluan të merren vesh ishte tymi i tymit nga ndonjë toksik drogës. Nëse thithja e tymit nga distanca mund të sjellë një person poshtë me një vjellje të egër, çfarë në Tokë mund të kishin qenë pirja e duhanit atje? Gaz nervor? Thjesht tregon se sa i çmendur është ai vend. Do t’ju ​​lemë me një përmbledhje që gjetëm në një faqe në Facebook kushtuar kësaj burg: "Mirësevini në Ferr. Një person do të ishte më mirë të vdiste sesa të duronte abuzimin dhe mundimin e burgut në këtë kanalizim të ndyrë dhe të pështirë. " Ju nuk dëshironi të dërgoheni në Miami Jail por dëshironi të klikoni në njërën nga këto dy videos. Prandaj shkoni shikoni këtë video tani për një tjetër video të shkëlqyer nga The Infographics Show ose kjo ketu. Mund të zgjidhni vetëm një, megjithëse kështu zgjedhni dhe shkoni të shikoni një video tjetër tani!

Burgu Miami Mega - Burg nga Ferri

View online
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>
<text sub="clublinks" start="1" dur="4.029"> Ju jeni akuzuar për një krim të rëndë që insistoni se nuk e keni kryer. </text>
<text sub="clublinks" start="5.029" dur="4.521"> Ju jeni i pafajshëm derisa të provohet fajtor natyrisht, por ajo datë gjyqi mund të marrë një kohë për të </text>
<text sub="clublinks" start="9.55" dur="1"> arrijnë. </text>
<text sub="clublinks" start="10.55" dur="4.18"> Ndërkohë vendbanimi juaj do të jetë ai që quhet burgu i Mega Miami. </text>
<text sub="clublinks" start="14.73" dur="3.93"> Ju jeni akoma i ri, nuk keni qenë kurrë në burg më parë dhe nuk jeni djalë i ashpër, pra kur </text>
<text sub="clublinks" start="18.66" dur="3.42"> ju jeni çuar në dyshemenë ku do të vendoseni nuk mund ta besoni atë që shihni. </text>
<text sub="clublinks" start="22.08" dur="5.45"> Rreshta qelizash të mbushura me një numër burrash, duke bërtitur, ulëritur, duke dalë deri në shufra dhe kërcënuar </text>
<text sub="clublinks" start="27.53" dur="1"> ju. </text>
<text sub="clublinks" start="28.53" dur="1"> Shtë kaos i plotë. </text>
<text sub="clublinks" start="29.53" dur="4.32"> Të presim në qelinë tuaj është një komitet mikpritës i 20 burrave të zemëruar dhe të rrezikshëm. </text>
<text sub="clublinks" start="33.85" dur="4.26"> Ju nuk jeni ndeshje për këta djem, por do të duhet të luftoni, mos gaboni </text>
<text sub="clublinks" start="38.11" dur="1"> që. </text>
<text sub="clublinks" start="39.11" dur="2.04"> Sapo keni hyrë në një arenë të luftimeve mortore. </text>
<text sub="clublinks" start="41.15" dur="4.83"> Shtë e vështirë të zgjedhësh se cili është burgu më i keq i qarkut në SH.B.A. sepse për fat të keq ka shumëfish </text>
<text sub="clublinks" start="45.98" dur="4.989"> vendet që mund të garojnë për të qenë kryesori, ose mbase duhet të themi fundi i listës. </text>
<text sub="clublinks" start="50.969" dur="3.721"> Kushdo që ka qëndruar në vendin për të cilin do të flasim sot nuk do të ofendohet </text>
<text sub="clublinks" start="54.69" dur="2.869"> ne e kemi zgjedhur si më të keqen, kjo është e sigurt. </text>
<text sub="clublinks" start="57.559" dur="3.631"> Ne duhet të themi se nëse flisni me kriminelët e ngurtësuar që kanë qenë brenda dhe jashtë burgut </text>
<text sub="clublinks" start="61.19" dur="3.35"> dhe burgjet ata shpesh do t'ju thonë se burgu është shumë më keq. </text>
<text sub="clublinks" start="64.54" dur="3.38"> Shumë njerëz thonë se burgu është më i dobët se burgu dhe shumë më i dhunshëm. </text>
<text sub="clublinks" start="67.92" dur="3.61"> Vendi për të cilin po flasim sot është quajtur "Ferr në Parajsë", dhe pas </text>
<text sub="clublinks" start="71.53" dur="2.62"> hulumtimin tonë ne nuk do të pajtohemi. </text>
<text sub="clublinks" start="74.15" dur="4.3"> Ajo që ne po flasim në të vërtetë quhet "Korrigjimet dhe Rehabilitimi i Miami-Dade </text>
<text sub="clublinks" start="78.45" dur="4.63"> Departamenti ”, i cili në të vërtetë përbëhet nga disa njësi duke përfshirë një Camp Boot Camp famëkeq. </text>
<text sub="clublinks" start="83.08" dur="3.6"> Ata që nuk kalojnë nëpër atë kamp do të përfundojnë në burg, dhe disa prej tyre janë akoma </text>
<text sub="clublinks" start="86.68" dur="1"> në adoleshencën e tyre. </text>
<text sub="clublinks" start="87.68" dur="4.11"> Boot Camp është një histori tjetër, por do të themi në krahasim me burgun </text>
<text sub="clublinks" start="91.79" dur="1.14"> kamp pushimesh. </text>
<text sub="clublinks" start="92.93" dur="5.5"> I gjithë sistemi strehon rreth 7,000 njerëz, megjithëse diçka si 114,000 njerëz do </text>
<text sub="clublinks" start="98.43" dur="4.2"> kalojnë nëpër dyert çdo vit - kjo është rreth 312 në ditë. </text>
<text sub="clublinks" start="102.63" dur="2.11"> Ky është një vend i zënë, kjo është sigurisht. </text>
<text sub="clublinks" start="104.74" dur="3.48"> Megjithatë, është vetëm sistemi i 7-të më i madh i burgjeve në Shtetet e Bashkuara. </text>
<text sub="clublinks" start="108.22" dur="3.64"> Shumica e të burgosurve nuk do të kalojnë gjatë atje dhe kohën mesatare të kaluar në të gjithë sistemin </text>
<text sub="clublinks" start="111.86" dur="4.07"> është vetëm 22 ditë, por do të gjeni edhe njerëz që e prisni gjyqin për aq kohë sa </text>
<text sub="clublinks" start="115.93" dur="1.74"> pese vite. </text>
<text sub="clublinks" start="117.67" dur="4.229"> Kjo na sjell në njërën prej njësive kryesore, në një vend që godet më shumë titujt </text>
<text sub="clublinks" start="121.899" dur="1.151"> për kushtet e saj brutale. </text>
<text sub="clublinks" start="123.05" dur="4.98"> Quhet Qendra e Paraburgimit të Paraburgimit, ose nganjëherë quhet Burgu kryesor. </text>
<text sub="clublinks" start="128.03" dur="3.34"> Zakonisht strehon rreth 1.700 njerëz në të njëjtën kohë. </text>
<text sub="clublinks" start="131.37" dur="3.83"> Shumica e njerëzve atje janë teknikisht të pafajshëm pasi nuk janë provuar </text>
<text sub="clublinks" start="135.2" dur="2.77"> fajtor, por të presësh për atë datë gjyqi mund të duhen vite. </text>
<text sub="clublinks" start="137.97" dur="3.96"> Nuk është e thjeshtë të zgjidhesh kur je në këtë lloj harrese, dhe nëse ecësh nëpër qelizat </text>
<text sub="clublinks" start="141.93" dur="2.89"> disa kate do të shihni sa gjëra janë të pazgjidhura. </text>
<text sub="clublinks" start="144.82" dur="3.559"> Ka të burgosur që kanë pushuar madje edhe duke luftuar çështjet e tyre sepse thjesht duan të marrin </text>
<text sub="clublinks" start="148.379" dur="3.781"> nga atje, të pafajshëm apo jo, ata thjesht duan të futen në burg. </text>
<text sub="clublinks" start="152.16" dur="3.7"> Dyshemetë më të këqija janë aty ku mbahen autorët e dyshuar më të rrezikshëm dhe ato janë </text>
<text sub="clublinks" start="155.86" dur="1.22"> kate pesë dhe gjashtë. </text>
<text sub="clublinks" start="157.08" dur="4.44"> Qelizat këtu zakonisht strehojnë diku nga 15-25 burra dhe brenda këtij grupi ka </text>
<text sub="clublinks" start="161.52" dur="1.249"> një lloj hierarkie. </text>
<text sub="clublinks" start="162.769" dur="4.382"> Ndërsa djemtë atje dëshirojnë të thonë shumë, është mbijetesa e më të fortit, kështu që nëse nuk jeni </text>
<text sub="clublinks" start="167.151" dur="2.599"> një luftëtar mund të keni një kohë të vështirë. </text>
<text sub="clublinks" start="169.75" dur="2.6"> Ju dëshironi një bagazh të caktuar, do të duhet të luftoni për të. </text>
<text sub="clublinks" start="172.35" dur="3.49"> Në rregull, nuk ju intereson të keni pikën më të keqe në qeli, por çka nëse dikush vetëm </text>
<text sub="clublinks" start="175.84" dur="1.02"> merr sendet e tua? </text>
<text sub="clublinks" start="176.86" dur="2.599"> Siç tha një i burgosur atje, "Unë i shfrytëzoj të dobëtit". </text>
<text sub="clublinks" start="179.459" dur="3.691"> Nëse nuk luftoni për gjërat tuaja, ju do të keni një ferr të një kohe, dhe ne nënkuptojmë se në </text>
<text sub="clublinks" start="183.15" dur="1.19"> negativ. </text>
<text sub="clublinks" start="184.34" dur="4.72"> Nëse rrëshqitni, do të rriheni kudo që të shkoni nëse nuk viheni në mbrojtje. </text>
<text sub="clublinks" start="189.06" dur="3.899"> Siç tha një i burgosur tjetër në një intervistë ditën tuaj të parë në qelinë e tij ju duhet të luftoni </text>
<text sub="clublinks" start="192.959" dur="2.301"> thjesht sepse duan të të kontrollojnë si burrë. </text>
<text sub="clublinks" start="195.26" dur="1"> Por pse? </text>
<text sub="clublinks" start="196.26" dur="3.38"> Përgjigja e tij ishte nëse nuk luftoni është një shenjë se diçka nuk është në rregull me ju. </text>
<text sub="clublinks" start="199.64" dur="2.269"> Ndoshta ju jeni një snack, sepse nuk keni dashur të luftoni. </text>
<text sub="clublinks" start="201.909" dur="4.151"> Duket e paarsyeshme, por i burgosuri tha se këto janë rregullat, ky është kodi. </text>
<text sub="clublinks" start="206.06" dur="4.04"> Gjë është se të burgosurit kurrë nuk mund të shpjegojnë qartë rregullat e kodit. </text>
<text sub="clublinks" start="210.1" dur="4.67"> Një djalë ka sqaruar se nëse një person nuk lufton një-me-një, atëherë në aderimin e </text>
<text sub="clublinks" start="214.77" dur="2.87"> kodoni tërë qelizën që mund ta rrahë atë person. </text>
<text sub="clublinks" start="217.64" dur="3.33"> Ndonjëherë një djalë mund të rrihet për shkeljen më të vogël, dhe nganjëherë ai mund të ketë qenë </text>
<text sub="clublinks" start="220.97" dur="2"> i akuzuar për diçka që ai në fakt nuk e bëri. </text>
<text sub="clublinks" start="222.97" dur="1.5"> "Kush vodhi ushqimin tim?" </text>
<text sub="clublinks" start="224.47" dur="3.03"> Askush nuk përgjigjet, dhe më i dobëti merr rrahjet. </text>
<text sub="clublinks" start="227.5" dur="1.849"> Ju jeni i pafuqishëm, ju merrni fajin. </text>
<text sub="clublinks" start="229.349" dur="2.851"> Ai duhej ta bënte, sepse do të humbiste fytyrën nëse nuk do ta bënte. </text>
<text sub="clublinks" start="232.2" dur="2.7"> Siç thonë të gjithë atje, thjesht duhet të luftosh. </text>
<text sub="clublinks" start="234.9" dur="4.039"> Ata kanë shumë parime të pashkruara që ato përqafojnë, dhe një quhet GABOS. </text>
<text sub="clublinks" start="238.939" dur="3.281"> Kjo do të thotë, "Lojë nuk bazohet në simpatinë". </text>
<text sub="clublinks" start="242.22" dur="3.82"> Për dallim nga disa burgje federale, nuk ka gjasa që ju të merrni nën krahun e askujt. </text>
<text sub="clublinks" start="246.04" dur="4.059"> Burgu është shumë më gladiatorial sesa burgu, edhe pse dëgjojmë më pak për brutalitetin </text>
<text sub="clublinks" start="250.099" dur="1.081"> të sistemeve të burgut. </text>
<text sub="clublinks" start="251.18" dur="4.01"> Thjesht shkoni në forume ku ish të burgosurit flasin për përvojën e tyre në korrigjime </text>
<text sub="clublinks" start="255.19" dur="3.53"> sistem dhe do të gjeni shumë prej tyre duke thënë se burgu ishte më keq. </text>
<text sub="clublinks" start="258.72" dur="4.55"> Ironia natyrisht është se shumica e njerëzve madje nuk janë shpallur fajtorë akoma dhe trajtohen </text>
<text sub="clublinks" start="263.27" dur="2.01"> më keq dhe përballen me kërcënime më shumë. </text>
<text sub="clublinks" start="265.28" dur="4.35"> Koha e parë është absolutisht e tmerruar dhe në shumë raste ato duhet të jenë; mendërisht </text>
<text sub="clublinks" start="269.63" dur="4.68"> mirë nuk do të ngarkohet atje; ushqimi është i tmerrshëm; qelizat janë të ndyra dhe ato do të shpenzojnë më së shumti </text>
<text sub="clublinks" start="274.31" dur="1.3"> të kohës së tyre në atë qelizë. </text>
<text sub="clublinks" start="275.61" dur="3.36"> Do të gjeni shumë të burgosur që thonë se do të bëjnë një “plumb” vetëm për të dalë nga kjo </text>
<text sub="clublinks" start="278.97" dur="1"> hellhole. </text>
<text sub="clublinks" start="279.97" dur="1.669"> Një plumb është një vit në burg. </text>
<text sub="clublinks" start="281.639" dur="3.121"> Pse burgjet mund të ishin shtëpi në kushte më të këqija, ju mund të pyesni veten. </text>
<text sub="clublinks" start="284.76" dur="3.159"> Epo, ata me të vërtetë nuk kanë për qëllim ta mbajnë një person shumë të gjatë. </text>
<text sub="clublinks" start="287.919" dur="4.191"> Problemi është, madje edhe një shkrim i shkurtër mund të jetë feristik dhe disa folks bëjnë shumë më tepër sesa një </text>
<text sub="clublinks" start="292.11" dur="2.149"> qëndrimi i shkurtër nëse gjyqi i tyre vonohet. </text>
<text sub="clublinks" start="294.259" dur="2.171"> Burgu është menduar të ofrojë një lloj rehati… </text>
<text sub="clublinks" start="296.43" dur="4.72"> Burgu është ferr me përfitime, burgu po ndjen dhimbje të vazhdueshme në purgator dhe pjesën më të keqe </text>
<text sub="clublinks" start="301.15" dur="1.859"> a nuk e dini rrugëdaljen </text>
<text sub="clublinks" start="303.009" dur="4.111"> Për shkak të kësaj, të burgosurit janë shpesh të nënkuptuar, të zemëruar, të irrituar, dhe ndonjëherë edhe të drejtë </text>
<text sub="clublinks" start="307.12" dur="3.63"> i çmendur pas shpërthimit të një atoni të cunguar 18 muajsh. </text>
<text sub="clublinks" start="310.75" dur="3.13"> Të gjitha ato që thanë, imagjinoni të dërgoheni në vendet më të këqija? </text>
<text sub="clublinks" start="313.88" dur="4.379"> Le të kthehemi tek ju duke u ngjitur në katin e 6-të në Miami. </text>
<text sub="clublinks" start="318.259" dur="3.861"> Pasi në një qeli rojet largohen, dhe ata roje kanë pranuar që nuk mund të përgjigjen </text>
<text sub="clublinks" start="322.12" dur="2.03"> të dhunës mjaft shpejt për ta ndaluar atë. </text>
<text sub="clublinks" start="324.15" dur="2.57"> Ata pranojnë se i lënë të burgosurit në kodet e tyre. </text>
<text sub="clublinks" start="326.72" dur="3.6"> Ata roje thonë hapur se nuk ka asgjë që mund të bëjnë në lidhje me rrahjet e rënda, </text>
<text sub="clublinks" start="330.32" dur="1.37"> goditje me thikë, vjedhje. </text>
<text sub="clublinks" start="331.69" dur="3.34"> Thjesht nuk janë të mjaftueshëm që të jenë kudo dhe të shohin gjithçka. </text>
<text sub="clublinks" start="335.03" dur="4.17"> Sapo ai roje të largohet, ju keni mbetur ta luftoni atë në katet e 5-të dhe të 6-të </text>
<text sub="clublinks" start="339.2" dur="2.469"> kjo ndërtesë e shëmtuar, e vjetër kafe. </text>
<text sub="clublinks" start="341.669" dur="1"> Por pse? </text>
<text sub="clublinks" start="342.669" dur="1.361"> Pse nuk mund të shkojnë vetëm? </text>
<text sub="clublinks" start="344.03" dur="2.729"> Një i burgosur u përgjigj se duke thënë: "Kodi është kodi". </text>
<text sub="clublinks" start="346.759" dur="1.19"> Cfare do te thote ajo? </text>
<text sub="clublinks" start="347.949" dur="3.981"> Do të thotë nëse shihet se nuk keni respektuar dikë me të cilin luftoni, ju merrni rrip. </text>
<text sub="clublinks" start="351.93" dur="4.2"> Ju nuk arsyetoheni me një person sepse ky nuk është një vend i arsyeshëm për të filluar. </text>
<text sub="clublinks" start="356.13" dur="4.349"> Njerëzit jo nga rrugët, thonë ata, nuk e kuptojnë kodin e rrugëve. </text>
<text sub="clublinks" start="360.479" dur="3.681"> Ky lloj qëndrimi i egër perëndimor kthehet në atë që shkencëtarët e kanë quajtur një kulturë </text>
<text sub="clublinks" start="364.16" dur="1"> e nderit. " </text>
<text sub="clublinks" start="365.16" dur="4.09"> Ju çnderoni një djalë, ju luftoni, ju tërheq shpata, ju merrni dhjetë hapa dhe qëlloni. </text>
<text sub="clublinks" start="369.25" dur="4.069"> Në botën e jashtme ne kemi evoluar nga kjo për pjesën më të madhe, por brenda burgut </text>
<text sub="clublinks" start="373.319" dur="3.231"> ky kod, kjo kulturë e nderit, ende mbizotëron. </text>
<text sub="clublinks" start="376.55" dur="4.18"> Në krye të vjedhjes dhe luftimit të burgut kryesor në Miami është quajtur një nga më të këqijat </text>
<text sub="clublinks" start="380.73" dur="3.23"> në Amerikë për lloje të tjera të abuzimit me burra. </text>
<text sub="clublinks" start="383.96" dur="3.84"> Gjëra të tmerrshme mund të ndodhin kur rojet vetëm patrullojnë qelizat një herë në orë. </text>
<text sub="clublinks" start="387.8" dur="3.54"> Të burgosurit më të dobët kanë mbetur thjesht si pre mes grabitqarëve të kulmin. </text>
<text sub="clublinks" start="391.34" dur="4.09"> Fatmirësisht, burgu ka bërë shumë përmirësime në vitet e fundit, një duke qenë shumë më tepër </text>
<text sub="clublinks" start="395.43" dur="2.269"> kamerat janë instaluar. </text>
<text sub="clublinks" start="397.699" dur="4.44"> Pastaj është çështja e këtij burgu që strehon shumë njerëz që po marrin ilaçe psikiatrike. </text>
<text sub="clublinks" start="402.139" dur="4.241"> Luftimet e të burgosurve shpesh shpërthejnë kur një i sëmurë mendor po vepron në atë mënyrë që të burgosur të tjerë </text>
<text sub="clublinks" start="406.38" dur="1"> nuk me pelqen </text>
<text sub="clublinks" start="407.38" dur="3.88"> Siç raportoi Marshall Project, “sistemi i burgjeve të Miami është institucioni më i madh për të </text>
<text sub="clublinks" start="411.26" dur="1.7"> njerëz të sëmurë mendorë në Florida. " </text>
<text sub="clublinks" start="412.96" dur="4.42"> Njerëzit e sëmurë mendorë shpesh bëhen pre dhe përfundojnë në dysheme me 20 burra duke marrë </text>
<text sub="clublinks" start="417.38" dur="1.39"> kthehet në pummel tyre. </text>
<text sub="clublinks" start="418.77" dur="2.23"> Kështu trajtohet tërheqja. </text>
<text sub="clublinks" start="421" dur="2.58"> Në çdo ditë të caktuar burrat ecin brenda dhe jashtë infermierisë. </text>
<text sub="clublinks" start="423.58" dur="2.25"> Shtë si një derë rrotulluese e shpërndarë me gjak. </text>
<text sub="clublinks" start="425.83" dur="4.18"> Në fakt, ka pasur kaq shumë dhunë sa që Departamenti i Drejtësisë tha Miami-Dade </text>
<text sub="clublinks" start="430.01" dur="5.409"> sistemi i burgjeve ishte rrugëdalje dhe të burgosurit si dhe rojet përballeshin me shumë rreziqe. </text>
<text sub="clublinks" start="435.419" dur="1.84"> Diçka duhej bërë, tha departamenti. </text>
<text sub="clublinks" start="437.259" dur="4.771"> Disa vjet mbrapa burgu u përball me shumë shqyrtim pasi tetë njerëz vdiqën në vetëm pesë muaj. </text>
<text sub="clublinks" start="442.03" dur="5.1"> DoJ tha se tre vdekjet e njerëzve të padëgjuar mendërisht ishte veçanërisht shqetësuese. </text>
<text sub="clublinks" start="447.13" dur="4.39"> Një djalë, i cili ishte në vozitje ndërsa ishte i pezulluar, hyri të shtunën dhe vdiq të nesërmen </text>
<text sub="clublinks" start="451.52" dur="1"> Të hënën. </text>
<text sub="clublinks" start="452.52" dur="3.869"> Dy të tjerë vdiqën brenda një jave, me një komisioner duke thënë se sistemi është "jashtëzakonisht i prishur". </text>
<text sub="clublinks" start="456.389" dur="4.601"> Doli se nga tetë që vdiqën një kishte hipur nga një tokë për të shpëtuar nga të burgosurit </text>
<text sub="clublinks" start="460.99" dur="1.76"> që po vinin pas tij për ta rrahur. </text>
<text sub="clublinks" start="462.75" dur="1.62"> Po ashtu u përmendën thikat. </text>
<text sub="clublinks" start="464.37" dur="4.04"> Kati më i keq, që nga mbyllja, nganjëherë quhej "Kati i harruar". </text>
<text sub="clublinks" start="468.41" dur="3.979"> Ishte niveli i nëntë ku mbaheshin shumica e njerëzve me sëmundje mendore. </text>
<text sub="clublinks" start="472.389" dur="3.861"> Kjo ishte ajo ku të burgosurit liheshin shpesh dhe liheshin pas dore, dhe në shumë raste i morën </text>
<text sub="clublinks" start="476.25" dur="1.55"> vetë jetën </text>
<text sub="clublinks" start="477.8" dur="3.92"> Në këtë nivel, të burgosurit flinin në dysheme pa batanije, megjithëse po ashtu </text>
<text sub="clublinks" start="481.72" dur="2.91"> një strukturë psikiatrike që supozohej të ishte humane. </text>
<text sub="clublinks" start="484.63" dur="3.759"> Disa të burgosur u zbuluan se pinin nga tualetet, dhe kur kjo goditi lajmet vendin </text>
<text sub="clublinks" start="488.389" dur="1.24"> u quajt, "e tmerrshme". </text>
<text sub="clublinks" start="489.629" dur="1.401"> Kishte një zhurmë publike. </text>
<text sub="clublinks" start="491.03" dur="3.65"> Por siç e keni dëgjuar, ka akoma probleme kur dikush me çështje mendore bllokohet </text>
<text sub="clublinks" start="494.68" dur="5.84"> me gladiatorët dhe ngacmuesit në rrugë moderne, kodi i të cilëve me dashje i mungojnë vlerat humane. </text>
<text sub="clublinks" start="500.52" dur="4.84"> Jo të gjitha dyshemetë janë aq të këqija sa tregimet për të cilat kemi folur, dhe në disa raste veçanërisht </text>
<text sub="clublinks" start="505.36" dur="2.81"> njerëzit e rrezikshëm ose të prekshëm do të strehohen vetëm. </text>
<text sub="clublinks" start="508.17" dur="4.24"> Sidoqoftë, përfundoni në një nga ato katet e larta në burgun kryesor dhe sigurisht që do të shihni </text>
<text sub="clublinks" start="512.41" dur="4.66"> si duket të kufizohet në një prej burgjeve më të vështira në botë. </text>
<text sub="clublinks" start="517.07" dur="3.82"> Ekzistojnë edhe probleme të tjera, të një iluzioni më të pazakontë. </text>
<text sub="clublinks" start="520.89" dur="5.35"> Në vitin 2019, 17 vetë u nxituan në spital nga ky vend për shkak të ndonjë sëmundjeje të papritur. </text>
<text sub="clublinks" start="526.24" dur="1.76"> Disa staf erdhën gjithashtu me të. </text>
<text sub="clublinks" start="528" dur="1"> Cfare ndodhi? </text>
<text sub="clublinks" start="529" dur="1.35"> Askush nuk e dinte. </text>
<text sub="clublinks" start="530.35" dur="3.66"> Skuadra e bombës u thirr madje pasi u gjet një lëng i çuditshëm, por që u kthye </text>
<text sub="clublinks" start="534.01" dur="1.09"> jashtë të padëmshme. </text>
<text sub="clublinks" start="535.1" dur="4.23"> Arsyeja më e mundshme që njerëzit sapo filluan të merren vesh ishte tymi i tymit nga ndonjë toksik </text>
<text sub="clublinks" start="539.33" dur="1"> drogës. </text>
<text sub="clublinks" start="540.33" dur="3.75"> Nëse thithja e tymit nga distanca mund të sjellë një person poshtë me një vjellje të egër, </text>
<text sub="clublinks" start="544.08" dur="2.24"> çfarë në Tokë mund të kishin qenë pirja e duhanit atje? </text>
<text sub="clublinks" start="546.32" dur="1"> Gaz nervor? </text>
<text sub="clublinks" start="547.32" dur="2.36"> Thjesht tregon se sa i çmendur është ai vend. </text>
<text sub="clublinks" start="549.68" dur="4.37"> Do t’ju ​​lemë me një përmbledhje që gjetëm në një faqe në Facebook kushtuar kësaj burg: </text>
<text sub="clublinks" start="554.05" dur="1.12"> "Mirësevini në Ferr. </text>
<text sub="clublinks" start="555.17" dur="4.77"> Një person do të ishte më mirë të vdiste sesa të duronte abuzimin dhe mundimin e burgut </text>
<text sub="clublinks" start="559.94" dur="3.05"> në këtë kanalizim të ndyrë dhe të pështirë. " </text>
<text sub="clublinks" start="562.99" dur="4.21"> Ju nuk dëshironi të dërgoheni në Miami Jail por dëshironi të klikoni në njërën nga këto dy </text>
<text sub="clublinks" start="567.2" dur="1"> videos. </text>
<text sub="clublinks" start="568.2" dur="4.36"> Prandaj shkoni shikoni këtë video tani për një tjetër video të shkëlqyer nga The Infographics Show ose kjo </text>
<text sub="clublinks" start="572.56" dur="1"> ketu. </text>
<text sub="clublinks" start="573.56" dur="3.48"> Mund të zgjidhni vetëm një, megjithëse kështu zgjedhni dhe shkoni të shikoni një video tjetër tani! </text>