Yen Gusti, Napa Coronavirus subtitles

- Iki pitakonan, asring takon, dening filsuf ing kursi, lan sawetara kita bisa uga takon kanthi cara kaya ngono ing wektu ing gesang kita, nanging ora ana sing njaluk pitakon saiki saiki, Kenging punapa dijaluk kanthi emosi nyata, lan kanggo akeh wong, sanajan kanthi desperasi. Aku tansah nyoba eling yen omongan sing kapisan Aku tau nandhang sangsara, sawise aku dadi Kristen ing taun kuliah, iku karo bibi Regina, lan dheweke ngobrol karo aku babagan penderitaan serius ing urip lan ing urip putrane, sedulurku, Charles, lan sawise aku ngrungokake dheweke ngomong babagan iki, ing wektu, aku luwih narik pitakon babagan pitakon, pitakon filosofis, lan pitakon, lan aku cepet miwiti spouting sawetara panjelasan filsafat saya sebab apa Gusti Allah ngidini Charles nandhang sangsara lan lik Regina ngrungokake kula banjur ing pungkasan, dheweke kandha, nanging Vince, sing ora ngomong karo aku, lan aku wis mesthi nyoba ngelingake garis kasebut nalika nyoba nanggapi pitakon jinis iki. Gusti Yesus luwih apik tinimbang aku ing ngelingi sentimen kasebut nalika Lazarus kancane sing apik, Gusti Yesus ngenteni sawetara dina sadurunge dheweke nemoni dheweke, Sasampune Dane Dane Daud sampun seda, sakdurung Ida Hyang Yesus rauh. lan maca antarane garis lan wacana, Maria lan Marta ora kesusu banget, Para sadulur Lazarus lan dheweke ujar, Gusti Yesus, napa sampeyan enggal rawuh, yen sampeyan wis kene, sedulur kita isih urip, apa sing kudu dingerteni awakmu, lan minangka wong Kristen, Aku pracaya ing wektu kasebut, Gusti Yesus bisa menehi panjelasan, nanging ora. Teks kasebut ujar manawa Gusti Yesus nangis. Yaiku ayat paling cendhak ing Kitab Suci, lan penting banget kanggo aku minangka wong Kristen, sing pisanan lan paling penting, Gusti Allah nangis ing sangsaraing jagad iki, lan iku uga kudu dadi tanggapan pisanan kita. Aku bakal ngomong sawetara prekara liyane, nanging dakwenehake ing garis sing dikandhakake iki ora ateges dadi jawaban sing nyenengake kanggo pitakon iki. Aku rumangsa menarik, nalika ngobrol babagan Coronavirus. Ing filsafat, bakal diarani "alam ala". Lan ing dhewe minangka terminologi sing menarik, sampeyan bisa uga mikir iki minangka oxymoron, sampeyan bisa uga mikir yen pancen alami, yen mung cara sing kudune, yen mung cara fisika kudune, opo iku jahat? Apa sampeyan bisa entuk kategori moral kaya ala saka soko sing mung fisik lan alami? Lan yen iku ala, mula iku pancene alam? Yen pancen ala, ora bakal nggawe sing ora alami, lan ora alami, lan dadi terminologi sing menarik, Aku rumangsa kepingin weruh manawa klasifikasi kasebut, yen nuduhake menyang Gusti, tinimbang adoh saka Gusti Allah. Yen nuduhake arah menehi pamrentah sing bisa dadi landhesane standar moral kasunyatan sing luwih bisa entuk kita kategori kaya ala ala. Lan uga, menyang narasi sing nggawe sawetara kasunyatan manawa kedadeyan kasebut ora pati cetho, iki ora kaya cara barang sing kudune. Perspektif liyane sing arep dakkirim ing kene, apa kejahatan alami, dheweke ora tumindak ala ing awake dhewe. Yen sampeyan duwe tornado, sampeyan lagi nonton saka kadohan aman, iku bisa nggumunake, iku ayu kanggo ndeleng. Yen sampeyan sijine virus ing mikroskop, iku ayu kanggo ndeleng, malah ana jinis virus, virus sing ramah, kita butuh ing awak kita. Akeh-akehe virus ora duwe asil sing ala utawa duwe asil sing apik, lan nyatane, yen ora duwe virus ing jagad iki, bakteri bakal ngrancang kanthi cepet sing nutupi kabeh bumi lan ora ana sing bisa manggon ing bumi, kalebu kita. Nimbulake pitakon: Apa masalah dhasar, fitur alami alam semesta kita, utawa ana masalah cara kita digunakake ing lingkungane? Apa bisa dadi prekara, yen kita ora lagi aktif, badan kita, cara sing mesthine ing lingkungan sing kita ing. Nalika bocah sing feral dijupuk saka kabeh komunitas, metu saka kabeh hubungan, bocah kasebut dimaksudake kanggo, bocah ora bisa mlaku kanthi bener ing lingkungane. Apa bisa kaya ngono, minangka djalmo manungso, umume urip dipisahake saka njaba konteks saka hubungan sing paling ditetepake kanggo, lan kita ora mlaku kanthi bener ing lingkungane. Ana akeh liyane sing dikandhakake babagan topik iki, Aku bakal mbukak siji sudut liyane, mung kanggo pertimbangan sampeyan. Asring kaping nalika kita mikir nandhang sangsara, kita mikir babagan iki: Kita nggambarake awake dhewe ing jagad iki, karo kabeh penderitaan. Banjur kita gambarake ing jagad sing beda banget, tanpa nandhang sangsara, utawa luwih nandhang sangsara, banjur kita mikir tenan, Mesthi wae, Gusti Allah wis nyipta aku ing jagad liyane. Panginten akal, nanging duweni masalah, amarga kita ora nate takon: Apa isih sampeyan, lan aku, lan wong-wong sing padha tresna ing jagad iki beda banget manawa kita rumangsa kersane Gusti Allah. Ing wayahe frustasi karo bapakku, iki ora bakal kelakon, bapak, nanging nalika keganggu karo bapakku, Aku bisa uga pengin ibu yen wis nikah wong liya. Bisa uga luwih dhuwur, kaya Abdu, bisa uga wis katon luwih apik, kaya Abdu, Aku luwih apik, Aku mikir kaya mangkene, nanging banjur aku kudu mandheg lan sadar kuwi dudu cara sing bener, yen ibu wis tatu karo wong liya saka bapak, Kuwi dudu sing dadi aku, iku mesthi anak sing beda sing tekan saiki. Saiki mbayangno ganti ora mung sing cilik riwayat, nanging mbayangno ganti cara jagad kabeh mlaku. Bayangake yen kita ora tau ngalami penyakit, utawa mbayangake yen tektonik piring ora tumindak cara padha nindakake yen ukum fisika wis ngalami desain ulang, apa sing dadi asil? Lan aku mikir salah sawijining asil Apa ora ana sing nate urip, lan minangka wong Kristen, Aku ora mikir yen Gusti seneng karo asil kasebut amarga aku mikir salah sawijining perkara Dheweke milih babagan jagad iki, sanajan aku gething marang gerah ing sajroning batine, Apa jagad iki ngidini sampeyan urip, lan ngidini kula urip, lan diidini kanggo saben wong sing kita weruh ing dalan teka, Aku percaya yen Gusti Allah ngrancang sampeyan sadurunge madegé jagad, yen Panjenengane nulungi sampeyan ing rahim ibumu, manawa dheweke ngerti sampeyan sadurunge lair, Dheweke pengin sampeyan, lan iki jagad sing ngidini sampeyan kasedhiya lan diundang menyang hubungan karo Panjenengane. Apa kita arep njawab kabeh pitakon iki? Ora, kita ora, nanging aku ora mikir yen kudu ngarep-arep. Aku esuk mikir kepiye carane anakku siji taun, Rafael, lan umume ora ngerti napa aku ngidini dheweke nandhang lara, lan aku mikir siji-siji kedadeyan ing kono dheweke kudu nyoba uji coba, Aku nang kono terus nyekel aku, nalika dheweke mbengok amarga medeni kanthi kabeh kabel kasebut metu saka ing dada nalika nindakake tes kasebut. Dheweke ora ngerti. Dheweke ora ngerti yen aku tresna marang dheweke liwat wektu sing, lan kabeh bisa daklakoni minangka bapak, apa aku tetep ujar aku mrene, aku saiki, ning kana, Aku tetep ujar manawa repetitively. Pungkasane, alasan aku percaya marang Gusti Allah liwat Coronavirus dudu amarga filsafat, nanging amarga aku precaya marang Gusti Allah Kristen teka lan nandhang sangsara karo kita. Aku percaya yen ana ing Gusti Yesus, Yaiku cara sing dikandhakake Gusti Aku neng kana, aku wis mrene, lan kayadene pangandikane Yesus dhewe, "Iki aku. Aku ngadek ing lawang lan tukok, Sapa sing ngrungokake swarane lan mbukak lawang, Aku bakal mlebu lan mangan bareng, lan dheweke karo aku. " Iki pangarep-arep sing kudu, pangarep-arep saka keintingan ayu kuwi bisa dadi langgeng lan minangka pangarep-arep Aku percaya kita kudu nyekel wektu iki.

Yen Gusti, Napa Coronavirus

View online
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>
<text sub="clublinks" start="4.28" dur="4.52"> - Iki pitakonan, asring takon, </text>
<text sub="clublinks" start="8.8" dur="2.18"> dening filsuf ing kursi, </text>
<text sub="clublinks" start="10.98" dur="3.7"> lan sawetara kita bisa uga takon kanthi cara kaya ngono </text>
<text sub="clublinks" start="14.68" dur="1.92"> ing wektu ing gesang kita, nanging ora ana sing njaluk </text>
<text sub="clublinks" start="16.6" dur="2.06"> pitakon saiki saiki, </text>
<text sub="clublinks" start="18.66" dur="4.36"> Kenging punapa dijaluk kanthi emosi nyata, </text>
<text sub="clublinks" start="23.02" dur="3.4"> lan kanggo akeh wong, sanajan kanthi desperasi. </text>
<text sub="clublinks" start="26.42" dur="3.48"> Aku tansah nyoba eling yen omongan sing kapisan </text>
<text sub="clublinks" start="29.9" dur="1.27"> Aku tau nandhang sangsara, </text>
<text sub="clublinks" start="31.17" dur="3.05"> sawise aku dadi Kristen ing taun kuliah, </text>
<text sub="clublinks" start="34.22" dur="2.2"> iku karo bibi Regina, </text>
<text sub="clublinks" start="36.42" dur="2.53"> lan dheweke ngobrol karo aku babagan penderitaan serius </text>
<text sub="clublinks" start="38.95" dur="3.2"> ing urip lan ing urip putrane, sedulurku, Charles, </text>
<text sub="clublinks" start="42.15" dur="2.5"> lan sawise aku ngrungokake dheweke ngomong babagan iki, </text>
<text sub="clublinks" start="44.65" dur="2.84"> ing wektu, aku luwih narik pitakon babagan pitakon, </text>
<text sub="clublinks" start="47.49" dur="2.68"> pitakon filosofis, lan pitakon, </text>
<text sub="clublinks" start="50.17" dur="1.7"> lan aku cepet miwiti spouting </text>
<text sub="clublinks" start="51.87" dur="2.07"> sawetara panjelasan filsafat saya </text>
<text sub="clublinks" start="53.94" dur="4.39"> sebab apa Gusti Allah ngidini Charles nandhang sangsara </text>
<text sub="clublinks" start="58.33" dur="3.74"> lan lik Regina ngrungokake kula </text>
<text sub="clublinks" start="62.07" dur="2.14"> banjur ing pungkasan, dheweke kandha, nanging Vince, </text>
<text sub="clublinks" start="64.21" dur="3.01"> sing ora ngomong karo aku, </text>
<text sub="clublinks" start="67.22" dur="2.6"> lan aku wis mesthi nyoba ngelingake garis kasebut </text>
<text sub="clublinks" start="69.82" dur="2.25"> nalika nyoba nanggapi pitakon jinis iki. </text>
<text sub="clublinks" start="72.07" dur="1.5"> Gusti Yesus luwih apik tinimbang aku </text>
<text sub="clublinks" start="73.57" dur="2.39"> ing ngelingi sentimen kasebut </text>
<text sub="clublinks" start="75.96" dur="2.04"> nalika Lazarus kancane sing apik, </text>
<text sub="clublinks" start="78" dur="1.27"> Gusti Yesus ngenteni sawetara dina </text>
<text sub="clublinks" start="79.27" dur="1.71"> sadurunge dheweke nemoni dheweke, </text>
<text sub="clublinks" start="80.98" dur="2.68"> Sasampune Dane Dane Daud sampun seda, sakdurung Ida Hyang Yesus rauh. </text>
<text sub="clublinks" start="83.66" dur="1.9"> lan maca antarane garis lan wacana, </text>
<text sub="clublinks" start="85.56" dur="2.1"> Maria lan Marta ora kesusu banget, </text>
<text sub="clublinks" start="87.66" dur="1.35"> Para sadulur Lazarus lan dheweke ujar, </text>
<text sub="clublinks" start="89.01" dur="1.65"> Gusti Yesus, napa sampeyan enggal rawuh, </text>
<text sub="clublinks" start="90.66" dur="1.95"> yen sampeyan wis kene, sedulur kita isih urip, </text>
<text sub="clublinks" start="92.61" dur="1.54"> apa sing kudu dingerteni awakmu, </text>
<text sub="clublinks" start="94.15" dur="1.11"> lan minangka wong Kristen, </text>
<text sub="clublinks" start="95.26" dur="2.27"> Aku pracaya ing wektu kasebut, </text>
<text sub="clublinks" start="97.53" dur="3.05"> Gusti Yesus bisa menehi panjelasan, nanging ora. </text>
<text sub="clublinks" start="100.58" dur="3.14"> Teks kasebut ujar manawa Gusti Yesus nangis. </text>
<text sub="clublinks" start="103.72" dur="2.49"> Yaiku ayat paling cendhak ing Kitab Suci, </text>
<text sub="clublinks" start="106.21" dur="3.08"> lan penting banget kanggo aku minangka wong Kristen, </text>
<text sub="clublinks" start="109.29" dur="1.42"> sing pisanan lan paling penting, </text>
<text sub="clublinks" start="110.71" dur="2.63"> Gusti Allah nangis ing sangsaraing jagad iki, </text>
<text sub="clublinks" start="113.34" dur="2.45"> lan iku uga kudu dadi tanggapan pisanan kita. </text>
<text sub="clublinks" start="115.79" dur="1.97"> Aku bakal ngomong sawetara prekara liyane, </text>
<text sub="clublinks" start="117.76" dur="1.95"> nanging dakwenehake ing garis sing dikandhakake </text>
<text sub="clublinks" start="119.71" dur="3.42"> iki ora ateges dadi jawaban sing nyenengake </text>
<text sub="clublinks" start="123.13" dur="1.29"> kanggo pitakon iki. </text>
<text sub="clublinks" start="124.42" dur="2.05"> Aku rumangsa menarik, </text>
<text sub="clublinks" start="126.47" dur="3.33"> nalika ngobrol babagan Coronavirus. </text>
<text sub="clublinks" start="129.8" dur="4.61"> Ing filsafat, bakal diarani "alam ala". </text>
<text sub="clublinks" start="134.41" dur="3.44"> Lan ing dhewe minangka terminologi sing menarik, </text>
<text sub="clublinks" start="137.85" dur="2.18"> sampeyan bisa uga mikir iki minangka oxymoron, </text>
<text sub="clublinks" start="140.03" dur="2.06"> sampeyan bisa uga mikir yen pancen alami, </text>
<text sub="clublinks" start="142.09" dur="2.23"> yen mung cara sing kudune, </text>
<text sub="clublinks" start="144.32" dur="4.08"> yen mung cara fisika kudune, </text>
<text sub="clublinks" start="148.4" dur="1.22"> opo iku jahat? </text>
<text sub="clublinks" start="149.62" dur="2.92"> Apa sampeyan bisa entuk kategori moral kaya ala </text>
<text sub="clublinks" start="152.54" dur="3.69"> saka soko sing mung fisik lan alami? </text>
<text sub="clublinks" start="156.23" dur="3.62"> Lan yen iku ala, mula iku pancene alam? </text>
<text sub="clublinks" start="159.85" dur="1.55"> Yen pancen ala, </text>
<text sub="clublinks" start="161.4" dur="3.27"> ora bakal nggawe sing ora alami, lan ora alami, </text>
<text sub="clublinks" start="164.67" dur="1.99"> lan dadi terminologi sing menarik, </text>
<text sub="clublinks" start="166.66" dur="2.996"> Aku rumangsa kepingin weruh manawa klasifikasi kasebut, </text>
<text sub="clublinks" start="169.656" dur="4.684"> yen nuduhake menyang Gusti, tinimbang adoh saka Gusti Allah. </text>
<text sub="clublinks" start="174.34" dur="2.92"> Yen nuduhake arah menehi pamrentah </text>
<text sub="clublinks" start="177.26" dur="2.06"> sing bisa dadi landhesane standar moral </text>
<text sub="clublinks" start="179.32" dur="2.65"> kasunyatan sing luwih bisa entuk kita kategori </text>
<text sub="clublinks" start="181.97" dur="1.67"> kaya ala ala. </text>
<text sub="clublinks" start="183.64" dur="2.29"> Lan uga, menyang narasi </text>
<text sub="clublinks" start="185.93" dur="2.89"> sing nggawe sawetara kasunyatan manawa kedadeyan kasebut </text>
<text sub="clublinks" start="188.82" dur="3.51"> ora pati cetho, iki ora kaya cara </text>
<text sub="clublinks" start="192.33" dur="1.523"> barang sing kudune. </text>
<text sub="clublinks" start="195.8" dur="3.78"> Perspektif liyane sing arep dakkirim ing kene, </text>
<text sub="clublinks" start="199.58" dur="2.21"> apa kejahatan alami, </text>
<text sub="clublinks" start="201.79" dur="3.09"> dheweke ora tumindak ala ing awake dhewe. </text>
<text sub="clublinks" start="204.88" dur="2.66"> Yen sampeyan duwe tornado, sampeyan lagi nonton </text>
<text sub="clublinks" start="207.54" dur="1.78"> saka kadohan aman, </text>
<text sub="clublinks" start="209.32" dur="2.53"> iku bisa nggumunake, </text>
<text sub="clublinks" start="211.85" dur="1.75"> iku ayu kanggo ndeleng. </text>
<text sub="clublinks" start="213.6" dur="2.16"> Yen sampeyan sijine virus ing mikroskop, </text>
<text sub="clublinks" start="215.76" dur="3.04"> iku ayu kanggo ndeleng, </text>
<text sub="clublinks" start="218.8" dur="2.33"> malah ana jinis virus, </text>
<text sub="clublinks" start="221.13" dur="3.17"> virus sing ramah, kita butuh ing awak kita. </text>
<text sub="clublinks" start="224.3" dur="3.9"> Akeh-akehe virus ora duwe asil sing ala </text>
<text sub="clublinks" start="228.2" dur="1.6"> utawa duwe asil sing apik, lan nyatane, </text>
<text sub="clublinks" start="229.8" dur="1.75"> yen ora duwe virus ing jagad iki, </text>
<text sub="clublinks" start="231.55" dur="1.9"> bakteri bakal ngrancang kanthi cepet </text>
<text sub="clublinks" start="233.45" dur="2.18"> sing nutupi kabeh bumi </text>
<text sub="clublinks" start="235.63" dur="4.39"> lan ora ana sing bisa manggon ing bumi, kalebu kita. </text>
<text sub="clublinks" start="240.02" dur="1.22"> Nimbulake pitakon: </text>
<text sub="clublinks" start="241.24" dur="3.03"> Apa masalah dhasar, fitur alami </text>
<text sub="clublinks" start="244.27" dur="1.66"> alam semesta kita, utawa ana masalah </text>
<text sub="clublinks" start="245.93" dur="4.22"> cara kita digunakake ing lingkungane? </text>
<text sub="clublinks" start="250.15" dur="2.9"> Apa bisa dadi prekara, yen kita ora lagi aktif, </text>
<text sub="clublinks" start="253.05" dur="1.88"> badan kita, cara sing mesthine </text>
<text sub="clublinks" start="254.93" dur="1.48"> ing lingkungan sing kita ing. </text>
<text sub="clublinks" start="256.41" dur="2.77"> Nalika bocah sing feral dijupuk saka kabeh komunitas, </text>
<text sub="clublinks" start="259.18" dur="2.27"> metu saka kabeh hubungan, bocah kasebut </text>
<text sub="clublinks" start="261.45" dur="3.09"> dimaksudake kanggo, bocah ora bisa mlaku kanthi bener </text>
<text sub="clublinks" start="264.54" dur="1.26"> ing lingkungane. </text>
<text sub="clublinks" start="265.8" dur="2.71"> Apa bisa kaya ngono, </text>
<text sub="clublinks" start="268.51" dur="1.78"> minangka djalmo manungso, umume </text>
<text sub="clublinks" start="270.29" dur="2.89"> urip dipisahake saka njaba konteks </text>
<text sub="clublinks" start="273.18" dur="3.83"> saka hubungan sing paling ditetepake kanggo, </text>
<text sub="clublinks" start="277.01" dur="3.51"> lan kita ora mlaku kanthi bener ing lingkungane. </text>
<text sub="clublinks" start="280.52" dur="3.15"> Ana akeh liyane sing dikandhakake babagan topik iki, </text>
<text sub="clublinks" start="283.67" dur="3.76"> Aku bakal mbukak siji sudut liyane, mung kanggo pertimbangan sampeyan. </text>
<text sub="clublinks" start="287.43" dur="2.31"> Asring kaping nalika kita mikir nandhang sangsara, </text>
<text sub="clublinks" start="289.74" dur="1.79"> kita mikir babagan iki: </text>
<text sub="clublinks" start="291.53" dur="1.59"> Kita nggambarake awake dhewe ing jagad iki, </text>
<text sub="clublinks" start="293.12" dur="1.59"> karo kabeh penderitaan. </text>
<text sub="clublinks" start="294.71" dur="2.98"> Banjur kita gambarake ing jagad sing beda banget, </text>
<text sub="clublinks" start="297.69" dur="2.33"> tanpa nandhang sangsara, utawa luwih nandhang sangsara, </text>
<text sub="clublinks" start="300.02" dur="1.37"> banjur kita mikir tenan, </text>
<text sub="clublinks" start="301.39" dur="3.93"> Mesthi wae, Gusti Allah wis nyipta aku ing jagad liyane. </text>
<text sub="clublinks" start="305.32" dur="1.84"> Panginten akal, </text>
<text sub="clublinks" start="307.16" dur="1.97"> nanging duweni masalah, </text>
<text sub="clublinks" start="309.13" dur="2.2"> amarga kita ora nate takon: </text>
<text sub="clublinks" start="311.33" dur="3.67"> Apa isih sampeyan, lan aku, </text>
<text sub="clublinks" start="315" dur="2.08"> lan wong-wong sing padha tresna </text>
<text sub="clublinks" start="317.08" dur="2.06"> ing jagad iki beda banget </text>
<text sub="clublinks" start="319.14" dur="3.59"> manawa kita rumangsa kersane Gusti Allah. </text>
<text sub="clublinks" start="322.73" dur="1.94"> Ing wayahe frustasi karo bapakku, </text>
<text sub="clublinks" start="324.67" dur="1.4"> iki ora bakal kelakon, bapak, </text>
<text sub="clublinks" start="326.07" dur="1.78"> nanging nalika keganggu karo bapakku, </text>
<text sub="clublinks" start="327.85" dur="3.67"> Aku bisa uga pengin ibu yen wis nikah wong liya. </text>
<text sub="clublinks" start="331.52" dur="1.35"> Bisa uga luwih dhuwur, kaya Abdu, </text>
<text sub="clublinks" start="332.87" dur="1.72"> bisa uga wis katon luwih apik, kaya Abdu, </text>
<text sub="clublinks" start="334.59" dur="1.11"> Aku luwih apik, </text>
<text sub="clublinks" start="335.7" dur="1.59"> Aku mikir kaya mangkene, </text>
<text sub="clublinks" start="337.29" dur="1.5"> nanging banjur aku kudu mandheg lan sadar </text>
<text sub="clublinks" start="338.79" dur="1.14"> kuwi dudu cara sing bener, </text>
<text sub="clublinks" start="339.93" dur="2.44"> yen ibu wis tatu karo wong liya saka bapak, </text>
<text sub="clublinks" start="342.37" dur="1.46"> Kuwi dudu sing dadi aku, </text>
<text sub="clublinks" start="343.83" dur="1.88"> iku mesthi anak sing beda </text>
<text sub="clublinks" start="345.71" dur="1.39"> sing tekan saiki. </text>
<text sub="clublinks" start="347.1" dur="1.83"> Saiki mbayangno ganti ora mung </text>
<text sub="clublinks" start="348.93" dur="1.09"> sing cilik riwayat, </text>
<text sub="clublinks" start="350.02" dur="1.63"> nanging mbayangno ganti cara </text>
<text sub="clublinks" start="351.65" dur="2.72"> jagad kabeh mlaku. </text>
<text sub="clublinks" start="354.37" dur="2.86"> Bayangake yen kita ora tau ngalami penyakit, </text>
<text sub="clublinks" start="357.23" dur="2.43"> utawa mbayangake yen tektonik piring ora tumindak </text>
<text sub="clublinks" start="359.66" dur="1.92"> cara padha nindakake yen ukum fisika </text>
<text sub="clublinks" start="361.58" dur="1.19"> wis ngalami desain ulang, </text>
<text sub="clublinks" start="362.77" dur="1.78"> apa sing dadi asil? </text>
<text sub="clublinks" start="364.55" dur="1.77"> Lan aku mikir salah sawijining asil </text>
<text sub="clublinks" start="366.32" dur="2.97"> Apa ora ana sing nate urip, </text>
<text sub="clublinks" start="369.29" dur="1.76"> lan minangka wong Kristen, </text>
<text sub="clublinks" start="371.05" dur="1.87"> Aku ora mikir yen Gusti seneng karo asil kasebut </text>
<text sub="clublinks" start="372.92" dur="1.4"> amarga aku mikir salah sawijining perkara </text>
<text sub="clublinks" start="374.32" dur="1.62"> Dheweke milih babagan jagad iki, </text>
<text sub="clublinks" start="375.94" dur="3.46"> sanajan aku gething marang gerah ing sajroning batine, </text>
<text sub="clublinks" start="379.4" dur="2.91"> Apa jagad iki ngidini sampeyan urip, </text>
<text sub="clublinks" start="382.31" dur="1.64"> lan ngidini kula urip, </text>
<text sub="clublinks" start="383.95" dur="2.76"> lan diidini kanggo saben wong sing kita weruh ing dalan </text>
<text sub="clublinks" start="386.71" dur="0.93"> teka, </text>
<text sub="clublinks" start="387.64" dur="2.18"> Aku percaya yen Gusti Allah ngrancang sampeyan </text>
<text sub="clublinks" start="389.82" dur="1.91"> sadurunge madegé jagad, </text>
<text sub="clublinks" start="391.73" dur="2.66"> yen Panjenengane nulungi sampeyan ing rahim ibumu, </text>
<text sub="clublinks" start="394.39" dur="2.77"> manawa dheweke ngerti sampeyan sadurunge lair, </text>
<text sub="clublinks" start="397.16" dur="1.91"> Dheweke pengin sampeyan, lan iki jagad </text>
<text sub="clublinks" start="399.07" dur="2.08"> sing ngidini sampeyan kasedhiya </text>
<text sub="clublinks" start="401.15" dur="3.22"> lan diundang menyang hubungan karo Panjenengane. </text>
<text sub="clublinks" start="404.37" dur="2.65"> Apa kita arep njawab kabeh pitakon iki? </text>
<text sub="clublinks" start="407.02" dur="3.1"> Ora, kita ora, nanging aku ora mikir yen kudu ngarep-arep. </text>
<text sub="clublinks" start="410.12" dur="1.82"> Aku esuk mikir kepiye carane </text>
<text sub="clublinks" start="411.94" dur="2.17"> anakku siji taun, Rafael, </text>
<text sub="clublinks" start="414.11" dur="3.08"> lan umume ora ngerti </text>
<text sub="clublinks" start="417.19" dur="2.38"> napa aku ngidini dheweke nandhang lara, </text>
<text sub="clublinks" start="419.57" dur="2.04"> lan aku mikir siji-siji kedadeyan </text>
<text sub="clublinks" start="421.61" dur="2.34"> ing kono dheweke kudu nyoba uji coba, </text>
<text sub="clublinks" start="423.95" dur="3.063"> Aku nang kono terus nyekel aku, </text>
<text sub="clublinks" start="427.88" dur="1.73"> nalika dheweke mbengok amarga medeni </text>
<text sub="clublinks" start="429.61" dur="3.39"> kanthi kabeh kabel kasebut metu saka ing dada </text>
<text sub="clublinks" start="433" dur="1.96"> nalika nindakake tes kasebut. </text>
<text sub="clublinks" start="434.96" dur="2.22"> Dheweke ora ngerti. </text>
<text sub="clublinks" start="437.18" dur="2.2"> Dheweke ora ngerti yen aku tresna marang dheweke </text>
<text sub="clublinks" start="439.38" dur="0.833"> liwat wektu sing, </text>
<text sub="clublinks" start="440.213" dur="1.397"> lan kabeh bisa daklakoni minangka bapak, </text>
<text sub="clublinks" start="441.61" dur="3.61"> apa aku tetep ujar aku mrene, aku saiki, ning kana, </text>
<text sub="clublinks" start="445.22" dur="2.52"> Aku tetep ujar manawa repetitively. </text>
<text sub="clublinks" start="447.74" dur="2.38"> Pungkasane, alasan aku percaya marang Gusti Allah </text>
<text sub="clublinks" start="450.12" dur="2.41"> liwat Coronavirus </text>
<text sub="clublinks" start="452.53" dur="2.03"> dudu amarga filsafat, </text>
<text sub="clublinks" start="454.56" dur="1.78"> nanging amarga aku precaya marang Gusti Allah Kristen </text>
<text sub="clublinks" start="456.34" dur="2.53"> teka lan nandhang sangsara karo kita. </text>
<text sub="clublinks" start="458.87" dur="2.04"> Aku percaya yen ana ing Gusti Yesus, </text>
<text sub="clublinks" start="460.91" dur="2.33"> Yaiku cara sing dikandhakake Gusti </text>
<text sub="clublinks" start="463.24" dur="2.5"> Aku neng kana, aku wis mrene, </text>
<text sub="clublinks" start="465.74" dur="2.62"> lan kayadene pangandikane Yesus dhewe, "Iki aku. </text>
<text sub="clublinks" start="468.36" dur="1.85"> Aku ngadek ing lawang lan tukok, </text>
<text sub="clublinks" start="470.21" dur="2.49"> Sapa sing ngrungokake swarane lan mbukak lawang, </text>
<text sub="clublinks" start="472.7" dur="1.77"> Aku bakal mlebu lan mangan bareng, </text>
<text sub="clublinks" start="474.47" dur="1.47"> lan dheweke karo aku. " </text>
<text sub="clublinks" start="475.94" dur="1.65"> Iki pangarep-arep sing kudu, </text>
<text sub="clublinks" start="477.59" dur="3.06"> pangarep-arep saka keintingan ayu </text>
<text sub="clublinks" start="480.65" dur="1.73"> kuwi bisa dadi langgeng lan minangka pangarep-arep </text>
<text sub="clublinks" start="482.38" dur="2.483"> Aku percaya kita kudu nyekel wektu iki. </text>