Nëse Zoti, Pse Coronavirus subtitles

- Kjo "pse?" pyetje, shpesh bëhet, nga filozofët me karrige krahu, dhe disa prej nesh madje mund të kenë bërë një pyetje në atë mënyrë herë pas here në jetën tonë, por askush nuk po pyet pyetja në atë mënyrë tani. Kjo është arsyeja pse po kërkohet me emocion të vërtetë, dhe për shumë njerëz, madje edhe me dëshpërim. Gjithmonë përpiqem ta kujtoj atë bisedën e parë Kam pasur ndonjëherë për vuajtjet, pasi u bëra i krishterë në vitet e kolegjit tim, ishte me tezen time Regina, dhe ajo foli me mua për disa vuajtje serioze në jetën e saj dhe në jetën e djalit të saj, kushëririt tim, Charles, dhe pasi e dëgjova atë fliste për këtë, në atë kohë, unë u interesova më shumë për pyetjen, pyetja filozofike, sesa pyetësi, dhe shpejt fillova të spërkatja disa nga shpjegimet e mia filozofike pse Zoti mund të lejojë që Charles të pësonte dhe tezja ime Regina më dëgjoi me shumë mirësi dhe pastaj në fund, ajo tha, "por Vince, kjo nuk më flet si nënë ". Dhe gjithmonë jam përpjekur ta kujtoj atë rresht kur përpiqeni t'i përgjigjeni kësaj lloj pyetjeje. Jezusi ishte shumë më mirë se unë duke kujtuar atë ndjenjë kur shoku i tij i mirë Llazar ishte i sëmurë, Jezusi priti nja dy ditë para se të shkonte ta shihte, dhe Lazari u ngrit duke vdekur para se Jezusi të arrijë atje, dhe leximi midis rreshtave dhe pasazhit, Maria dhe Marta nuk u mahnitën shumë, Motrat e Llazarit dhe ata thanë: "Jezus, pse nuk erdhët më shpejt, sikur të ishe këtu, vëllai ynë do të ishte akoma gjallë, çfarë duhet të thuash vetë? " Dhe si i krishterë, Unë besoj në atë kohë, Jezusi mund të kishte dhënë një shpjegim, por ai jo. Teksti thotë se Jezusi qau. Ky është vargu më i shkurtër në Bibël, dhe është shumë e rëndësishme për mua si i krishterë, kjo para së gjithash, Zoti qan nga vuajtjet e kësaj bote, dhe kjo duhet të jetë edhe përgjigjja jonë e parë. Unë do të them disa gjëra të tjera, por ju lutem më dëgjoni në grupin për të thënë kjo në asnjë mënyrë nuk është menduar të jetë një përgjigje shteruese te kjo pyetje. Unë mendoj se është interesante, kur flasim për diçka si Coronavirus. Në filozofi, do të quhej "e keqja natyrore". Dhe kjo në vetvete është një terminologji interesante, ju mund të mendoni se është një oxymoron, ju mund të mendoni nëse është vërtet e natyrshme, nëse është ashtu siç supozohet të jetë, nëse është vetëm mënyra që fizika duhet të funksionojë, a eshte e keqe ne te vertete? A mund të merrni një kategori morale si e keqja nga diçka që është thjesht fizike dhe natyrore? Dhe nëse është e keqe, atëherë a është me të vërtetë e natyrshme? Nëse është vërtet e keqe, a nuk do ta bënte atë të panatyrshëm dhe jo të natyrshëm? Dhe kështu është një terminologji interesante, E gjej veten duke pyetur veten nëse ai klasifikim, nëse tregon për Zotin, sesa larg Zotit. Nëse tregon për një dhënës të ligjit moral kush mund të jetë baza e një standardi moral të më shumë realitetit që mund të na marrë një kategori si e keqja morale. Dhe gjithashtu, drejt një narrative kjo ka kuptim të faktit se kjo duket shumë e panatyrshme, kjo nuk duket se është ashtu gjërat supozohet të jenë. Një perspektivë tjetër që dua të hap këtu, është ajo e keqe natyrore, ata nuk janë thelbësisht të këqij në vetvete. Nëse keni një tornado, dhe po e shihni nga një distancë e sigurt, mund të jetë madhështore të shohësh, mund të duket bukur. Nëse vendosni një virus nën mikroskop, mund të jetë e bukur të vini re, dhe ka edhe një kategori virusesh, viruse miqësore, ne kemi nevojë për to në trupin tonë. Shumica e viruseve nuk kanë një rezultat të keq ata kanë një rezultat të mirë, dhe në fakt, nëse nuk kemi viruse në botë, bakteret do të përsëriteshin kaq shpejt se do të mbulonte tërë tokën dhe asgjë nuk mund të banojë në tokë, përfshirë edhe ne. Shtrohet pyetja: A është problemi tiparet themelore, natyrore të universit tonë, apo është problemi mënyra se si ne jemi duke funksionuar në mjedisin tonë? Mund të jetë rasti, që ne nuk po funksionojmë, trupat tanë, në mënyrën si do të duam në mjedisin ku jemi. Kur një fëmijë i egër është marrë nga të gjithë komunitetin, jashtë të gjitha marrëdhënieve, atë fëmijë ishte menduar për të, fëmija nuk funksionon siç duhet në mjedisin e saj. A mund të ndodhë që ne, si njerëzimi, si një e tërë, po jetojnë të ndarë nga jashtë kontekstit të marrëdhënies për të cilën ishim destinuar më shumë, dhe ne nuk po veprojmë siç duhet në mjedisin tonë? Ka shumë më tepër për të thënë në lidhje me këtë temë, Do të hap një kënd më shumë, vetëm për konsiderimin tuaj. Shpesh herë kur mendojmë të vuajmë, ne mendojmë për këtë si kjo: Ne e përshkruajmë veten në këtë botë, me gjithë vuajtjet e saj. Ne pastaj e fotografojmë veten në një botë shumë të ndryshme, pa vuajtje, ose shumë më pak vuajtje, dhe pastaj pyesim veten, mirë me siguri, Zoti duhet të më kishte krijuar në botën tjetër. Mendim i arsyeshëm, por potencialisht problematik, sepse ne kurrë nuk e bëmë pyetjen: A do të jetë akoma ti dhe unë, dhe njerëzit që i duam në atë botë shumë të ndryshme që ne mendojmë se dëshirojmë që Zoti ta kishte bërë. Në një moment zhgënjimi me babanë tim, kjo nuk do të ndodhte kurrë, baba, por në një moment zhgënjimi me babanë tim, Mund të dëshiroja që mamaja ime të ishte martuar me dikë tjetër. Mund të ketë qenë më i gjatë, si Abdu, mund të ketë qenë duke parë më mirë, si Abdu, Do të kisha qenë më mirë, Unë mund të mendoj në këtë mënyrë, por atëherë unë duhet të ndalem dhe të realizoj kjo nuk është mënyra e duhur për të menduar, nëse mamaja ime ishte plagosur me dikë tjetër përveç babait tim, nuk do të isha unë që erdha të ekzistoj, do të kishte qenë një fëmijë krejtësisht tjetër që erdhën në ekzistencë. Epo tani imagjinoni të ndryshoni jo vetëm ajo pjesë e vogël e historisë, por imagjinoni të ndryshoni mënyrën vepron e gjithë bota natyrore. Imagjinoni sikur të mos ishim kurrë të ndjeshëm ndaj sëmundjeve, ose imagjinoni nëse tektonika e pllakave nuk sillej mënyrën si vepruan nëse ligjet e fizikës kishte pësuar një ridizajnim, cili do të ishte rezultati? Dhe unë mendoj se një nga rezultatet është se askush prej nesh nuk do të kishte jetuar, dhe si i krishterë, Unë nuk mendoj se Zotit i pëlqen ai rezultat sepse mendoj një nga gjërat ai vlerëson për këtë botë, edhe pse unë mendoj se ai e urren vuajtjen brenda tij, është se është një botë që lejoi të ekzistosh, dhe më lejoi të ekzistoj, dhe lejoi për çdo person që ne shohim duke ecur në rrugë për të ardhur në ekzistencë. Unë besoj se Zoti ju ka dashur para themelimit të botës, se Ai ju thur ju së bashku në barkun e nënës suaj, se Ai ju ka njohur para se të keni lindur. Ai ju dëshiroi, dhe kjo ishte një botë kjo lejoi që ju të ekzistoni dhe të ftohen në një marrëdhënie me Të. A do të kemi të gjitha përgjigjet për këtë pyetje? Jo, nuk jemi, por nuk mendoj se duhet ta presim. Po mendoja këtë mëngjes se si djali im një vjeçar, Rafaeli, dhe ai përgjithësisht nuk e kupton pse ndonjëherë e lejoj atë të vuajë, dhe po mendoja posaçërisht për një rast ku ata duhej të bënin disa prova në zemrën e tij, dhe unë isha atje, duke e mbajtur poshtë, ndërsa ai u trondit në tmerr me të gjitha këto tela që dilnin nga gjoksi i tij pasi bënë këto prova. Ai nuk mund ta kuptonte. Ai nuk mund ta kuptonte që unë e dua brenda atij momenti, dhe gjithçka mund të bëja si baba, isha vetëm duke thënë: "Unë jam këtu, jam këtu, jam këtu". Unë thjesht vazhdova ta them atë në mënyrë të përsëritur. Në fund të fundit, arsyeja që unë i besoj Zotit përmes diçkaje si Coronavirus nuk është për shkak të filozofisë, por sepse besoj Zotin e krishterë erdhi dhe ai vuajti me ne. Unë besoj se në personin e Jezusit, kjo është mënyra e Zotit për të thënë, "Unë jam këtu, Unë jam këtu, unë jam këtu ". Dhe si fjalët e vetë Jezusit, "Ja ku jam. Unë qëndroj në derë dhe trokas, nëse dikush dëgjon zërin tim dhe hap derën, Do të hyj dhe do të ha me të, dhe ai me mua ". Kjo është shpresa që kemi, shpresa e një intimiteti të bukur kjo mund të jetë e përhershme dhe kjo është një shpresë Unë besoj se duhet të ndalemi në këtë kohë.

Nëse Zoti, Pse Coronavirus

View online
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>
<text sub="clublinks" start="4.28" dur="4.52"> - Kjo "pse?" pyetje, shpesh bëhet, </text>
<text sub="clublinks" start="8.8" dur="2.18"> nga filozofët me karrige krahu, </text>
<text sub="clublinks" start="10.98" dur="3.7"> dhe disa prej nesh madje mund të kenë bërë një pyetje në atë mënyrë </text>
<text sub="clublinks" start="14.68" dur="1.92"> herë pas here në jetën tonë, por askush nuk po pyet </text>
<text sub="clublinks" start="16.6" dur="2.06"> pyetja në atë mënyrë tani. </text>
<text sub="clublinks" start="18.66" dur="4.36"> Kjo është arsyeja pse po kërkohet me emocion të vërtetë, </text>
<text sub="clublinks" start="23.02" dur="3.4"> dhe për shumë njerëz, madje edhe me dëshpërim. </text>
<text sub="clublinks" start="26.42" dur="3.48"> Gjithmonë përpiqem ta kujtoj atë bisedën e parë </text>
<text sub="clublinks" start="29.9" dur="1.27"> Kam pasur ndonjëherë për vuajtjet, </text>
<text sub="clublinks" start="31.17" dur="3.05"> pasi u bëra i krishterë në vitet e kolegjit tim, </text>
<text sub="clublinks" start="34.22" dur="2.2"> ishte me tezen time Regina, </text>
<text sub="clublinks" start="36.42" dur="2.53"> dhe ajo foli me mua për disa vuajtje serioze </text>
<text sub="clublinks" start="38.95" dur="3.2"> në jetën e saj dhe në jetën e djalit të saj, kushëririt tim, Charles, </text>
<text sub="clublinks" start="42.15" dur="2.5"> dhe pasi e dëgjova atë fliste për këtë, </text>
<text sub="clublinks" start="44.65" dur="2.84"> në atë kohë, unë u interesova më shumë për pyetjen, </text>
<text sub="clublinks" start="47.49" dur="2.68"> pyetja filozofike, sesa pyetësi, </text>
<text sub="clublinks" start="50.17" dur="1.7"> dhe shpejt fillova të spërkatja </text>
<text sub="clublinks" start="51.87" dur="2.07"> disa nga shpjegimet e mia filozofike </text>
<text sub="clublinks" start="53.94" dur="4.39"> pse Zoti mund të lejojë që Charles të pësonte </text>
<text sub="clublinks" start="58.33" dur="3.74"> dhe tezja ime Regina më dëgjoi me shumë mirësi </text>
<text sub="clublinks" start="62.07" dur="2.14"> dhe pastaj në fund, ajo tha, "por Vince, </text>
<text sub="clublinks" start="64.21" dur="3.01"> kjo nuk më flet si nënë ". </text>
<text sub="clublinks" start="67.22" dur="2.6"> Dhe gjithmonë jam përpjekur ta kujtoj atë rresht </text>
<text sub="clublinks" start="69.82" dur="2.25"> kur përpiqeni t'i përgjigjeni kësaj lloj pyetjeje. </text>
<text sub="clublinks" start="72.07" dur="1.5"> Jezusi ishte shumë më mirë se unë </text>
<text sub="clublinks" start="73.57" dur="2.39"> duke kujtuar atë ndjenjë </text>
<text sub="clublinks" start="75.96" dur="2.04"> kur shoku i tij i mirë Llazar ishte i sëmurë, </text>
<text sub="clublinks" start="78" dur="1.27"> Jezusi priti nja dy ditë </text>
<text sub="clublinks" start="79.27" dur="1.71"> para se të shkonte ta shihte, </text>
<text sub="clublinks" start="80.98" dur="2.68"> dhe Lazari u ngrit duke vdekur para se Jezusi të arrijë atje, </text>
<text sub="clublinks" start="83.66" dur="1.9"> dhe leximi midis rreshtave dhe pasazhit, </text>
<text sub="clublinks" start="85.56" dur="2.1"> Maria dhe Marta nuk u mahnitën shumë, </text>
<text sub="clublinks" start="87.66" dur="1.35"> Motrat e Llazarit dhe ata thanë: </text>
<text sub="clublinks" start="89.01" dur="1.65"> "Jezus, pse nuk erdhët më shpejt, </text>
<text sub="clublinks" start="90.66" dur="1.95"> sikur të ishe këtu, vëllai ynë do të ishte akoma gjallë, </text>
<text sub="clublinks" start="92.61" dur="1.54"> çfarë duhet të thuash vetë? " </text>
<text sub="clublinks" start="94.15" dur="1.11"> Dhe si i krishterë, </text>
<text sub="clublinks" start="95.26" dur="2.27"> Unë besoj në atë kohë, </text>
<text sub="clublinks" start="97.53" dur="3.05"> Jezusi mund të kishte dhënë një shpjegim, por ai jo. </text>
<text sub="clublinks" start="100.58" dur="3.14"> Teksti thotë se Jezusi qau. </text>
<text sub="clublinks" start="103.72" dur="2.49"> Ky është vargu më i shkurtër në Bibël, </text>
<text sub="clublinks" start="106.21" dur="3.08"> dhe është shumë e rëndësishme për mua si i krishterë, </text>
<text sub="clublinks" start="109.29" dur="1.42"> kjo para së gjithash, </text>
<text sub="clublinks" start="110.71" dur="2.63"> Zoti qan nga vuajtjet e kësaj bote, </text>
<text sub="clublinks" start="113.34" dur="2.45"> dhe kjo duhet të jetë edhe përgjigjja jonë e parë. </text>
<text sub="clublinks" start="115.79" dur="1.97"> Unë do të them disa gjëra të tjera, </text>
<text sub="clublinks" start="117.76" dur="1.95"> por ju lutem më dëgjoni në grupin për të thënë </text>
<text sub="clublinks" start="119.71" dur="3.42"> kjo në asnjë mënyrë nuk është menduar të jetë një përgjigje shteruese </text>
<text sub="clublinks" start="123.13" dur="1.29"> te kjo pyetje. </text>
<text sub="clublinks" start="124.42" dur="2.05"> Unë mendoj se është interesante, </text>
<text sub="clublinks" start="126.47" dur="3.33"> kur flasim për diçka si Coronavirus. </text>
<text sub="clublinks" start="129.8" dur="4.61"> Në filozofi, do të quhej "e keqja natyrore". </text>
<text sub="clublinks" start="134.41" dur="3.44"> Dhe kjo në vetvete është një terminologji interesante, </text>
<text sub="clublinks" start="137.85" dur="2.18"> ju mund të mendoni se është një oxymoron, </text>
<text sub="clublinks" start="140.03" dur="2.06"> ju mund të mendoni nëse është vërtet e natyrshme, </text>
<text sub="clublinks" start="142.09" dur="2.23"> nëse është ashtu siç supozohet të jetë, </text>
<text sub="clublinks" start="144.32" dur="4.08"> nëse është vetëm mënyra që fizika duhet të funksionojë, </text>
<text sub="clublinks" start="148.4" dur="1.22"> a eshte e keqe ne te vertete? </text>
<text sub="clublinks" start="149.62" dur="2.92"> A mund të merrni një kategori morale si e keqja </text>
<text sub="clublinks" start="152.54" dur="3.69"> nga diçka që është thjesht fizike dhe natyrore? </text>
<text sub="clublinks" start="156.23" dur="3.62"> Dhe nëse është e keqe, atëherë a është me të vërtetë e natyrshme? </text>
<text sub="clublinks" start="159.85" dur="1.55"> Nëse është vërtet e keqe, </text>
<text sub="clublinks" start="161.4" dur="3.27"> a nuk do ta bënte atë të panatyrshëm dhe jo të natyrshëm? </text>
<text sub="clublinks" start="164.67" dur="1.99"> Dhe kështu është një terminologji interesante, </text>
<text sub="clublinks" start="166.66" dur="2.996"> E gjej veten duke pyetur veten nëse ai klasifikim, </text>
<text sub="clublinks" start="169.656" dur="4.684"> nëse tregon për Zotin, sesa larg Zotit. </text>
<text sub="clublinks" start="174.34" dur="2.92"> Nëse tregon për një dhënës të ligjit moral </text>
<text sub="clublinks" start="177.26" dur="2.06"> kush mund të jetë baza e një standardi moral </text>
<text sub="clublinks" start="179.32" dur="2.65"> të më shumë realitetit që mund të na marrë një kategori </text>
<text sub="clublinks" start="181.97" dur="1.67"> si e keqja morale. </text>
<text sub="clublinks" start="183.64" dur="2.29"> Dhe gjithashtu, drejt një narrative </text>
<text sub="clublinks" start="185.93" dur="2.89"> kjo ka kuptim të faktit se kjo duket </text>
<text sub="clublinks" start="188.82" dur="3.51"> shumë e panatyrshme, kjo nuk duket se është ashtu </text>
<text sub="clublinks" start="192.33" dur="1.523"> gjërat supozohet të jenë. </text>
<text sub="clublinks" start="195.8" dur="3.78"> Një perspektivë tjetër që dua të hap këtu, </text>
<text sub="clublinks" start="199.58" dur="2.21"> është ajo e keqe natyrore, </text>
<text sub="clublinks" start="201.79" dur="3.09"> ata nuk janë thelbësisht të këqij në vetvete. </text>
<text sub="clublinks" start="204.88" dur="2.66"> Nëse keni një tornado, dhe po e shihni </text>
<text sub="clublinks" start="207.54" dur="1.78"> nga një distancë e sigurt, </text>
<text sub="clublinks" start="209.32" dur="2.53"> mund të jetë madhështore të shohësh, </text>
<text sub="clublinks" start="211.85" dur="1.75"> mund të duket bukur. </text>
<text sub="clublinks" start="213.6" dur="2.16"> Nëse vendosni një virus nën mikroskop, </text>
<text sub="clublinks" start="215.76" dur="3.04"> mund të jetë e bukur të vini re, </text>
<text sub="clublinks" start="218.8" dur="2.33"> dhe ka edhe një kategori virusesh, </text>
<text sub="clublinks" start="221.13" dur="3.17"> viruse miqësore, ne kemi nevojë për to në trupin tonë. </text>
<text sub="clublinks" start="224.3" dur="3.9"> Shumica e viruseve nuk kanë një rezultat të keq </text>
<text sub="clublinks" start="228.2" dur="1.6"> ata kanë një rezultat të mirë, dhe në fakt, </text>
<text sub="clublinks" start="229.8" dur="1.75"> nëse nuk kemi viruse në botë, </text>
<text sub="clublinks" start="231.55" dur="1.9"> bakteret do të përsëriteshin kaq shpejt </text>
<text sub="clublinks" start="233.45" dur="2.18"> se do të mbulonte tërë tokën </text>
<text sub="clublinks" start="235.63" dur="4.39"> dhe asgjë nuk mund të banojë në tokë, përfshirë edhe ne. </text>
<text sub="clublinks" start="240.02" dur="1.22"> Shtrohet pyetja: </text>
<text sub="clublinks" start="241.24" dur="3.03"> A është problemi tiparet themelore, natyrore </text>
<text sub="clublinks" start="244.27" dur="1.66"> të universit tonë, apo është problemi </text>
<text sub="clublinks" start="245.93" dur="4.22"> mënyra se si ne jemi duke funksionuar në mjedisin tonë? </text>
<text sub="clublinks" start="250.15" dur="2.9"> Mund të jetë rasti, që ne nuk po funksionojmë, </text>
<text sub="clublinks" start="253.05" dur="1.88"> trupat tanë, në mënyrën si do të duam </text>
<text sub="clublinks" start="254.93" dur="1.48"> në mjedisin ku jemi. </text>
<text sub="clublinks" start="256.41" dur="2.77"> Kur një fëmijë i egër është marrë nga të gjithë komunitetin, </text>
<text sub="clublinks" start="259.18" dur="2.27"> jashtë të gjitha marrëdhënieve, atë fëmijë </text>
<text sub="clublinks" start="261.45" dur="3.09"> ishte menduar për të, fëmija nuk funksionon siç duhet </text>
<text sub="clublinks" start="264.54" dur="1.26"> në mjedisin e saj. </text>
<text sub="clublinks" start="265.8" dur="2.71"> A mund të ndodhë që ne, </text>
<text sub="clublinks" start="268.51" dur="1.78"> si njerëzimi, si një e tërë, </text>
<text sub="clublinks" start="270.29" dur="2.89"> po jetojnë të ndarë nga jashtë kontekstit </text>
<text sub="clublinks" start="273.18" dur="3.83"> të marrëdhënies për të cilën ishim destinuar më shumë, </text>
<text sub="clublinks" start="277.01" dur="3.51"> dhe ne nuk po veprojmë siç duhet në mjedisin tonë? </text>
<text sub="clublinks" start="280.52" dur="3.15"> Ka shumë më tepër për të thënë në lidhje me këtë temë, </text>
<text sub="clublinks" start="283.67" dur="3.76"> Do të hap një kënd më shumë, vetëm për konsiderimin tuaj. </text>
<text sub="clublinks" start="287.43" dur="2.31"> Shpesh herë kur mendojmë të vuajmë, </text>
<text sub="clublinks" start="289.74" dur="1.79"> ne mendojmë për këtë si kjo: </text>
<text sub="clublinks" start="291.53" dur="1.59"> Ne e përshkruajmë veten në këtë botë, </text>
<text sub="clublinks" start="293.12" dur="1.59"> me gjithë vuajtjet e saj. </text>
<text sub="clublinks" start="294.71" dur="2.98"> Ne pastaj e fotografojmë veten në një botë shumë të ndryshme, </text>
<text sub="clublinks" start="297.69" dur="2.33"> pa vuajtje, ose shumë më pak vuajtje, </text>
<text sub="clublinks" start="300.02" dur="1.37"> dhe pastaj pyesim veten, </text>
<text sub="clublinks" start="301.39" dur="3.93"> mirë me siguri, Zoti duhet të më kishte krijuar në botën tjetër. </text>
<text sub="clublinks" start="305.32" dur="1.84"> Mendim i arsyeshëm, </text>
<text sub="clublinks" start="307.16" dur="1.97"> por potencialisht problematik, </text>
<text sub="clublinks" start="309.13" dur="2.2"> sepse ne kurrë nuk e bëmë pyetjen: </text>
<text sub="clublinks" start="311.33" dur="3.67"> A do të jetë akoma ti dhe unë, </text>
<text sub="clublinks" start="315" dur="2.08"> dhe njerëzit që i duam </text>
<text sub="clublinks" start="317.08" dur="2.06"> në atë botë shumë të ndryshme </text>
<text sub="clublinks" start="319.14" dur="3.59"> që ne mendojmë se dëshirojmë që Zoti ta kishte bërë. </text>
<text sub="clublinks" start="322.73" dur="1.94"> Në një moment zhgënjimi me babanë tim, </text>
<text sub="clublinks" start="324.67" dur="1.4"> kjo nuk do të ndodhte kurrë, baba, </text>
<text sub="clublinks" start="326.07" dur="1.78"> por në një moment zhgënjimi me babanë tim, </text>
<text sub="clublinks" start="327.85" dur="3.67"> Mund të dëshiroja që mamaja ime të ishte martuar me dikë tjetër. </text>
<text sub="clublinks" start="331.52" dur="1.35"> Mund të ketë qenë më i gjatë, si Abdu, </text>
<text sub="clublinks" start="332.87" dur="1.72"> mund të ketë qenë duke parë më mirë, si Abdu, </text>
<text sub="clublinks" start="334.59" dur="1.11"> Do të kisha qenë më mirë, </text>
<text sub="clublinks" start="335.7" dur="1.59"> Unë mund të mendoj në këtë mënyrë, </text>
<text sub="clublinks" start="337.29" dur="1.5"> por atëherë unë duhet të ndalem dhe të realizoj </text>
<text sub="clublinks" start="338.79" dur="1.14"> kjo nuk është mënyra e duhur për të menduar, </text>
<text sub="clublinks" start="339.93" dur="2.44"> nëse mamaja ime ishte plagosur me dikë tjetër përveç babait tim, </text>
<text sub="clublinks" start="342.37" dur="1.46"> nuk do të isha unë që erdha të ekzistoj, </text>
<text sub="clublinks" start="343.83" dur="1.88"> do të kishte qenë një fëmijë krejtësisht tjetër </text>
<text sub="clublinks" start="345.71" dur="1.39"> që erdhën në ekzistencë. </text>
<text sub="clublinks" start="347.1" dur="1.83"> Epo tani imagjinoni të ndryshoni jo vetëm </text>
<text sub="clublinks" start="348.93" dur="1.09"> ajo pjesë e vogël e historisë, </text>
<text sub="clublinks" start="350.02" dur="1.63"> por imagjinoni të ndryshoni mënyrën </text>
<text sub="clublinks" start="351.65" dur="2.72"> vepron e gjithë bota natyrore. </text>
<text sub="clublinks" start="354.37" dur="2.86"> Imagjinoni sikur të mos ishim kurrë të ndjeshëm ndaj sëmundjeve, </text>
<text sub="clublinks" start="357.23" dur="2.43"> ose imagjinoni nëse tektonika e pllakave nuk sillej </text>
<text sub="clublinks" start="359.66" dur="1.92"> mënyrën si vepruan nëse ligjet e fizikës </text>
<text sub="clublinks" start="361.58" dur="1.19"> kishte pësuar një ridizajnim, </text>
<text sub="clublinks" start="362.77" dur="1.78"> cili do të ishte rezultati? </text>
<text sub="clublinks" start="364.55" dur="1.77"> Dhe unë mendoj se një nga rezultatet </text>
<text sub="clublinks" start="366.32" dur="2.97"> është se askush prej nesh nuk do të kishte jetuar, </text>
<text sub="clublinks" start="369.29" dur="1.76"> dhe si i krishterë, </text>
<text sub="clublinks" start="371.05" dur="1.87"> Unë nuk mendoj se Zotit i pëlqen ai rezultat </text>
<text sub="clublinks" start="372.92" dur="1.4"> sepse mendoj një nga gjërat </text>
<text sub="clublinks" start="374.32" dur="1.62"> ai vlerëson për këtë botë, </text>
<text sub="clublinks" start="375.94" dur="3.46"> edhe pse unë mendoj se ai e urren vuajtjen brenda tij, </text>
<text sub="clublinks" start="379.4" dur="2.91"> është se është një botë që lejoi të ekzistosh, </text>
<text sub="clublinks" start="382.31" dur="1.64"> dhe më lejoi të ekzistoj, </text>
<text sub="clublinks" start="383.95" dur="2.76"> dhe lejoi për çdo person që ne shohim duke ecur në rrugë </text>
<text sub="clublinks" start="386.71" dur="0.93"> për të ardhur në ekzistencë. </text>
<text sub="clublinks" start="387.64" dur="2.18"> Unë besoj se Zoti ju ka dashur </text>
<text sub="clublinks" start="389.82" dur="1.91"> para themelimit të botës, </text>
<text sub="clublinks" start="391.73" dur="2.66"> se Ai ju thur ju së bashku në barkun e nënës suaj, </text>
<text sub="clublinks" start="394.39" dur="2.77"> se Ai ju ka njohur para se të keni lindur. </text>
<text sub="clublinks" start="397.16" dur="1.91"> Ai ju dëshiroi, dhe kjo ishte një botë </text>
<text sub="clublinks" start="399.07" dur="2.08"> kjo lejoi që ju të ekzistoni </text>
<text sub="clublinks" start="401.15" dur="3.22"> dhe të ftohen në një marrëdhënie me Të. </text>
<text sub="clublinks" start="404.37" dur="2.65"> A do të kemi të gjitha përgjigjet për këtë pyetje? </text>
<text sub="clublinks" start="407.02" dur="3.1"> Jo, nuk jemi, por nuk mendoj se duhet ta presim. </text>
<text sub="clublinks" start="410.12" dur="1.82"> Po mendoja këtë mëngjes se si </text>
<text sub="clublinks" start="411.94" dur="2.17"> djali im një vjeçar, Rafaeli, </text>
<text sub="clublinks" start="414.11" dur="3.08"> dhe ai përgjithësisht nuk e kupton </text>
<text sub="clublinks" start="417.19" dur="2.38"> pse ndonjëherë e lejoj atë të vuajë, </text>
<text sub="clublinks" start="419.57" dur="2.04"> dhe po mendoja posaçërisht për një rast </text>
<text sub="clublinks" start="421.61" dur="2.34"> ku ata duhej të bënin disa prova në zemrën e tij, </text>
<text sub="clublinks" start="423.95" dur="3.063"> dhe unë isha atje, duke e mbajtur poshtë, </text>
<text sub="clublinks" start="427.88" dur="1.73"> ndërsa ai u trondit në tmerr </text>
<text sub="clublinks" start="429.61" dur="3.39"> me të gjitha këto tela që dilnin nga gjoksi i tij </text>
<text sub="clublinks" start="433" dur="1.96"> pasi bënë këto prova. </text>
<text sub="clublinks" start="434.96" dur="2.22"> Ai nuk mund ta kuptonte. </text>
<text sub="clublinks" start="437.18" dur="2.2"> Ai nuk mund ta kuptonte që unë e dua </text>
<text sub="clublinks" start="439.38" dur="0.833"> brenda atij momenti, </text>
<text sub="clublinks" start="440.213" dur="1.397"> dhe gjithçka mund të bëja si baba, </text>
<text sub="clublinks" start="441.61" dur="3.61"> isha vetëm duke thënë: "Unë jam këtu, jam këtu, jam këtu". </text>
<text sub="clublinks" start="445.22" dur="2.52"> Unë thjesht vazhdova ta them atë në mënyrë të përsëritur. </text>
<text sub="clublinks" start="447.74" dur="2.38"> Në fund të fundit, arsyeja që unë i besoj Zotit </text>
<text sub="clublinks" start="450.12" dur="2.41"> përmes diçkaje si Coronavirus </text>
<text sub="clublinks" start="452.53" dur="2.03"> nuk është për shkak të filozofisë, </text>
<text sub="clublinks" start="454.56" dur="1.78"> por sepse besoj Zotin e krishterë </text>
<text sub="clublinks" start="456.34" dur="2.53"> erdhi dhe ai vuajti me ne. </text>
<text sub="clublinks" start="458.87" dur="2.04"> Unë besoj se në personin e Jezusit, </text>
<text sub="clublinks" start="460.91" dur="2.33"> kjo është mënyra e Zotit për të thënë, "Unë jam këtu, </text>
<text sub="clublinks" start="463.24" dur="2.5"> Unë jam këtu, unë jam këtu ". </text>
<text sub="clublinks" start="465.74" dur="2.62"> Dhe si fjalët e vetë Jezusit, "Ja ku jam. </text>
<text sub="clublinks" start="468.36" dur="1.85"> Unë qëndroj në derë dhe trokas, </text>
<text sub="clublinks" start="470.21" dur="2.49"> nëse dikush dëgjon zërin tim dhe hap derën, </text>
<text sub="clublinks" start="472.7" dur="1.77"> Do të hyj dhe do të ha me të, </text>
<text sub="clublinks" start="474.47" dur="1.47"> dhe ai me mua ". </text>
<text sub="clublinks" start="475.94" dur="1.65"> Kjo është shpresa që kemi, </text>
<text sub="clublinks" start="477.59" dur="3.06"> shpresa e një intimiteti të bukur </text>
<text sub="clublinks" start="480.65" dur="1.73"> kjo mund të jetë e përhershme dhe kjo është një shpresë </text>
<text sub="clublinks" start="482.38" dur="2.483"> Unë besoj se duhet të ndalemi në këtë kohë. </text>