TRANSFORMER: DASAR TRANSFORMASI subtitles

Minggu iki, kita pancen nyatane dhasar kanthi ndeleng konsep sing menehi Transformers jenenge: ganti! Kemampuan kanggo ngganti wujud yaiku atribut sing jelas saka lomba Cybertronia, lan ngaktifake supaya bisa malih saka robot dadi modhél alternatif. Mode alt iki asring dadi kendaraan utawa kewan, nanging Transformator beda-beda kanthi bentuk lan bisa malih dadi obyek sing ora umum saka kabeh wujud lan ukuran. Biasane ana rong tujuan utama kanggo transformasi: sarana (kenapa nyetir kendaraan yen sampeyan bisa dadi kendaraan?) lan nyamar, saéngga Transformer ndhelikake ing mesin sing katon normal utawa makhluk sing katon normal, kadhang kala nggunakake driver holographic kanggo nambah khayalan. Sawetara Transformer, liwat kemampuan alami utawa sawetara upgrade, bisa nganggep pirang-pirang mode saliyane loro sing normal; bisa ngganti ukuran uga bentuk; utawa malah dibagi awake dadi pirang-pirang bentuk kanthi bebarengan. Mode alternatif Transformer asring digandhengake karo kapribadene, fungsine, utawa papane ing masarakat, nanging dudu atribut tetep; wong Cybertronian bisa ngganti modus alt kanthi ngonfigurasi ulang logam sing ana ing awake nggunakake data sing dipindai saka subyek liyane, kemampuan sing migunani banget ing planet asing, ing ngendi dheweke bisa nyalin bentuk mesin asli utawa bentuk urip lan dadi robot sing nyamar. Nalika transformasi dikenalake ing seri "Transformer" asli ing taun 1980-an, ora diwenehi kemampuan alami sing dilahirake balapan Cybertronia, lan uga buku komik Marvel lan seri animasi "Transformer" asli nyritakake beda babagan kepiye teknologi kasebut digawe. Miturut edhisi pertama buku komik, transformasi ditemokake dening Decepticons sadurunge perang. Dheweke ngowahi awak kanggo diowahi dadi mesin perang lan senjata, lan nggunakake formulir anyar kasebut kanggo ngluncurake serangan pertama menyang Autobots, sing banjur nyalin teknologi kasebut supaya bisa nglawan maneh. Ing kartun, ing tangan liyane, transformasi ditemokake ing Autobots sajrone perang. Ora dibangun kanggo pertempuran lan ora cocog karo kekuwatan lan kekuatan senjata Decepticons, Autobots malah gelut nggunakake siluman, nyipta kemampuan kanggo malih dadi sarana nyamar supaya bisa nyerang mungsuh nalika ora dikarepake. Cartoon njelajah mekanik transformasi luwih saka komik, netepake yen kemampuan Transformator kanggo transform dikendhaleni kanthi mekanisme ing awak sing diarani "cog transformasi," utawa "cog transformasi, tanpa dheweke ora bisa ngganti bentuk, nalika seri sekuel asli Jepang "The Headmasters" nuduhake perjuangan para Transformer sinau babagan transformasi, nggambarake upaya lan konsentrasi proses sing dibutuhake minangka 'bot macet ing antarane mode nalika nyoba ngonversi kaping pisanan. Lan mesthine, kartun kasebut sing uga nggawe "gangguan" transformasi ikonik. sing wis bola-bali digunakake liwat sejarah franchise! Selaras karo ide kasebut, transformasi dudu kemampuan Cybertronia alami, ngganti mode alternatif umume ora ditampilake dening media klasik minangka Transformer sing bisa ditindakake dhewe, malah mbutuhake mesin eksternal kanggo mbangun awak. Iki paling misuwur ditampilake nalika Transformers teka ing Bumi, lan kudu direkonstruksi nganggo mode alternatif asli kanthi komputer Autobots, nggunakake data sing wis dipindai saka mesin Bumi. Nanging, ing pungkasan dasawarsa, asal usul transformasi anyar lan kaping telu ing kaca versi komik Marvel Inggris. Mikir maneh versi kedadeyan sing pertama, crita iki nyatakake yen Transformer pancen wis digawe kanthi kemampuan kanggo malih dening Primus, dewa cahya, sing khusus menehi kekuwatan kasebut kanggo niru kemampuane musuhe, dewa peteng Unicron, sing bisa ngowahi saka planet logam dadi robot gedhe. Transformasi ngalami upgrade ing "Perang Beast" ing taun 1996. Nalika seri iki, wis ditemtokake pirang-pirang abad sawise asline, Cybertron wis ngalami kabisat kuantum teknologi sing ngidini Transformers ngowahi awak dadi wujud organik uga mekanik, supaya bisa nduwe otentik tampilan njaba makhluk urip, sanadyan isih mbutuhake mekanisme eksternal kanggo mindai DNA kewan lan ngowahi awak kanggo awake. Nalika tim Maximals lan Predacons kesah bali menyang Bumi prasejarah, dheweke bisa nggunakake kulit mode kulit organik kanggo nglindhungi komponen robot nglawan level radiasi energon sing mbebayani planet iki. Ora kaya para leluhure, generasi anyar Cybertronian iki duwe komputer ing awak ing awake sing otomatis proses transformasi kanggo dheweke, sing dipicu karo kode komando sing diucapake. CHEETOR: "Cheetor, Maksimalake!" MEGATRON: "Megatron, Teror!" Ing seri sekuel "Beast Machines" taun 1999, komputer kasebut ilang sawise Maximals diformat ulang dadi bentuk teknologi-organik anyar sing revolusioner, daging kéwan lan logam Transformer nyawiji ing tingkat mRNA, lan kaya para leluhure, dheweke kudu sinau cara malih. Ana ing antarane rong seri kasebut nalika spin-off Jepang taun 1998, "Beast Wars II," dadi kartun "Transformer" pisanan sing ngenalake ide kasebut wong Cybertronians duwe kemampuan mindhai lan replikasi internal, bisa mindhai mode alternatif lan ngowahi format awake dhewe. Ora suwe, "Mesin Beast" uga independen ngenalake ide iki, nggawe ide kasebut upgrade ing saindenging jagad wis nggabungake teknologi pemindaian menyang awak saben Transformer Sawise ngenalake konsep iki, sakbenere kabeh kesinambungan "Transformers" anyar ing abad kaping 21 nggambarake kekuwatan kasebut kanggo mindhai lan ngganti mode alternatif minangka kemampuan internal balapan Cybertronian, bisa uga dipamerake kanthi nyata ing seri film live-action, ing Transformers wis bola-bali ngganti mode kanthi cepet lan santai kaya manungsa bisa ngganti klambi. Siji-sijine pengecualian penting yaiku "Transformers: Animasi" taun 2007. ing ngendi Decepticons duwe kemampuan internal nanging Autobots isih mbutuhake mekanisme eksternal kanggo ngatur ulang awake dhewe, kaya ing media klasik. Cogs transformasi, arang kasebut wiwit kartun asli, dipuntepangaken malih ing taun 2010 “Transformers: Prime” kanthi jeneng singkatan "T-Cogs," lan digawe ora mung kanggo ngontrol transformasi, nanging uga dadi mekanisme tanggung jawab kanggo mindhai lan adaptasi awak Transformers menyang mode anyar. Asal-Usul Transformasi ora ditemokake ing seri anyar sajrone taun 2000an, nanging implikasi umum ing papan kasebut yaiku, kaya ing crita asal Usul komik Marvel, iku sawijining kemampuan alamiah sing wis ana ing balapan Cybertronian. Ing taun 2010-an, Hasbro ngembangake ide iki nalika nggawe kontinuitas "Selaras" anyar, "Transformers: Perdana" dadi bagean, lan nyipta crita asal usul modern kanggo transformasi. Miturut crita iki, transformasi diwiwiti karo Amalgamous Prime, salah siji saka telung belas wong Cybertron pisanan sing digawe dening Primus ing jaman biyen Cybertron. Lawakan merkuriial, Amalgamous minangka anggota kaping sanga ing klompok sing bakal digawe, lan sing pertama lan mung siji sing duwe kemampuan ngowahi. Amalgamous ora diwatesi dadi rong mode; dheweke ora duwe bentuk sing tetep, lan bisa njupuk bentuk sing dikarepake, awake ajeg ganti lan ganti saka siji menit menyang sabanjure, kemampuan sing wis diwenehake Primus marang dheweke liwat artefak kekuwatane, Transformasi Cog. Telulas wong sing tanggung jawab kanggo ngobong Sumur Kabeh Spark, sumber panguripan sing bakal nglairake kabeh balapan Cybertronia. Amalgamous ngirimake pola Transformasi Cog menyang Sumur, nggawe supaya kabeh wong Cybertronia teka sawise dheweke duwe cogs dhewe, menehi versi suda saka kemampuan sing bisa ngowahi bentuk, lan mode alternatif sing wis dienkode dadi tata genetis wiwit saiki online. Wong Cybertronian wiwitane ora ngerti kabisane ngowahi bentuk nganti Quintessons asing teka ing Cybertron lan mulang babagan cara transformasi minangka bagean saka rencana kanggo nggabungake Transformer lan ngrebut planet iki. Crita tuturane Aligned uga ngenalake ide babagan transformasi kaiket karo posisi sosial ing Cybertron lan dadi sebab utama perang kasebut. Ing dina sadurunge perang, kepemimpinan ngrusak Cybertron nyebabake planet iki digunakake ing sistem kasta, ing endi mode alternatif Transformer lair karo dikunci dadi lapangan kerja lan kelas sosial tartamtu. Prasangka lan ketimpangan sing disebar dening sistem iki pungkasane bakal nyebabake Megatron mbentuk Decepticons minangka tentara revolusioner, kanggo nggulingake rezim korupsi lan ngrebut kekuwatan kanggo awake dhewe. Tema mode alternatif iki disambungake karo ketidakadilan sosial, nalika ngarahake munggah saka Decepticons, bakal terus ditampilake ing pirang-pirang seri "Transformer" ing taun 2010-an, nyebabake crita "Transformer: Cyberverse," "Perang kanggo Cybertron," lan sing paling penting, komik IDW Publishing, sing njelajah sistem kanthi luwih rinci, lan menehi jeneng "Fungsionalisme," malah menehi tampilan ing alam semesta alternatif dystopian sing ora nate dibubarake. Ing babagan sejarah nyata, Transformer dudu dolanan robot pangowahan sing pertama; pakurmatan kasebut kagungane "Brave Raideen," sing dirilis dening perusahaan Jepang Popy ing taun 1975, adhedhasar karakter judhul anime kanthi jeneng sing padha, robot sing digawe dening peradaban kuno sing malih dadi pesawat kaya manuk, lan sawetara dolanan robot sing bisa dikonfigurasi maneh, kayata Popy's "Machine Robo," lan "Diaclone" lan "Micro-Change" Takara bakal dirilis ing Jepang sadurunge Hasbro mutusake ngimpor sing terakhir lan malih dadi "Transformers" ing taun 1984. Lan uga dudu robot pangubah pisanan sing dirilis ing AS, karo Tonka utamane ngimpor "Mesin Robo" kanggo nggawe "GoBots" lan ngalahake Hasbro ing rak-rak kanthi pirang-pirang wulan. Nanging Transformer IKI dolanan sing ngowahi robot sing ganti wujud dadi fenomena ing jagad Kulon, ngalahake GoBots kanthi ritel, lan menehi inspirasi kanggo para peniru, nganti "Transformer" wis praktis dadi budaya cendhak kanggo robot apa wae sing bisa malih dadi perkara liya. Amarga sebab iki, ing abad kaping 21, Hasbro pancen ora seneng nggunakake tembung "transform" kanggo nggambarake apa sing ditindakake Transformer maneh. Saiki, kemasan dolanan lan pemasaran nggunakake tembung "ngonversi", sing mbantu perusahaan nglindhungi merek dagang kanthi jeneng "Transformers," kanthi ngalang-alangi tembung kasebut supaya ora kakehan nggunakake lan ngasilake generik. Nanging ayo diadhepi ... "Ngonversi lan Gulung" ora duwe cincin sing padha! Lan iku Dasar-dasar kanggo ngowahi! Aku bakal ndeleng konsep sing gegandhengan kayata ganti telung, ngowahi ukuran, lan fungsionalisme ing video dhewe ing sawijining dina; saiki, tinggalake komentar ing ngisor iki babagan kepiye, yen sampeyan bisa ndandani, apa mode alternatif sampeyan! Seneng lan langganan riwayat Transformasi liyane lan sejarah, lan ngewangi seri kasebut kanthi terus ndhukung ing Patreon!

TRANSFORMER: DASAR TRANSFORMASI

View online
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>
<text sub="clublinks" start="3.86" dur="2.38">Minggu iki, kita pancen nyatane dhasar</text>
<text sub="clublinks" start="6.24" dur="7.68"> kanthi ndeleng konsep sing menehi Transformers jenenge: ganti!</text>
<text sub="clublinks" start="13.92" dur="5.12"> Kemampuan kanggo ngganti wujud yaiku atribut sing jelas saka lomba Cybertronia,</text>
<text sub="clublinks" start="19.04" dur="5.59"> lan ngaktifake supaya bisa malih saka robot dadi modhél alternatif.</text>
<text sub="clublinks" start="24.63" dur="7.658"> Mode alt iki asring dadi kendaraan utawa kewan, nanging Transformator beda-beda kanthi bentuk</text>
<text sub="clublinks" start="32.3" dur="4.48"> lan bisa malih dadi obyek sing ora umum saka kabeh wujud lan ukuran.</text>
<text sub="clublinks" start="36.78" dur="3.76"> Biasane ana rong tujuan utama kanggo transformasi:</text>
<text sub="clublinks" start="40.54" dur="4.33"> sarana (kenapa nyetir kendaraan yen sampeyan bisa dadi kendaraan?)</text>
<text sub="clublinks" start="44.87" dur="7.082"> lan nyamar, saéngga Transformer ndhelikake ing mesin sing katon normal utawa makhluk sing katon normal,</text>
<text sub="clublinks" start="51.96" dur="4.71"> kadhang kala nggunakake driver holographic kanggo nambah khayalan.</text>
<text sub="clublinks" start="56.67" dur="4.57"> Sawetara Transformer, liwat kemampuan alami utawa sawetara upgrade,</text>
<text sub="clublinks" start="61.24" dur="4.11"> bisa nganggep pirang-pirang mode saliyane loro sing normal;</text>
<text sub="clublinks" start="65.35" dur="3.18"> bisa ngganti ukuran uga bentuk;</text>
<text sub="clublinks" start="68.53" dur="3.84"> utawa malah dibagi awake dadi pirang-pirang bentuk kanthi bebarengan.</text>
<text sub="clublinks" start="72.37" dur="5.66"> Mode alternatif Transformer asring digandhengake karo kapribadene, fungsine,</text>
<text sub="clublinks" start="78.03" dur="4.04"> utawa papane ing masarakat, nanging dudu atribut tetep;</text>
<text sub="clublinks" start="82.07" dur="5.29"> wong Cybertronian bisa ngganti modus alt kanthi ngonfigurasi ulang logam sing ana ing awake</text>
<text sub="clublinks" start="87.36" dur="6.878"> nggunakake data sing dipindai saka subyek liyane, kemampuan sing migunani banget ing planet asing,</text>
<text sub="clublinks" start="94.25" dur="9.159"> ing ngendi dheweke bisa nyalin bentuk mesin asli utawa bentuk urip lan dadi robot sing nyamar.</text>
<text sub="clublinks" start="103.409" dur="4.551"> Nalika transformasi dikenalake ing seri "Transformer" asli ing taun 1980-an,</text>
<text sub="clublinks" start="107.96" dur="6.15"> ora diwenehi kemampuan alami sing dilahirake balapan Cybertronia,</text>
<text sub="clublinks" start="114.11" dur="4.41"> lan uga buku komik Marvel lan seri animasi "Transformer" asli</text>
<text sub="clublinks" start="118.52" dur="5.27"> nyritakake beda babagan kepiye teknologi kasebut digawe.</text>
<text sub="clublinks" start="123.79" dur="7.027"> Miturut edhisi pertama buku komik, transformasi ditemokake dening Decepticons sadurunge perang.</text>
<text sub="clublinks" start="130.817" dur="4.983"> Dheweke ngowahi awak kanggo diowahi dadi mesin perang lan senjata,</text>
<text sub="clublinks" start="135.8" dur="4.33"> lan nggunakake formulir anyar kasebut kanggo ngluncurake serangan pertama menyang Autobots,</text>
<text sub="clublinks" start="140.13" dur="3.91"> sing banjur nyalin teknologi kasebut supaya bisa nglawan maneh.</text>
<text sub="clublinks" start="144.04" dur="6.441"> Ing kartun, ing tangan liyane, transformasi ditemokake ing Autobots sajrone perang.</text>
<text sub="clublinks" start="150.5" dur="5.12"> Ora dibangun kanggo pertempuran lan ora cocog karo kekuwatan lan kekuatan senjata Decepticons,</text>
<text sub="clublinks" start="155.62" dur="5.229"> Autobots malah gelut nggunakake siluman, nyipta kemampuan kanggo malih dadi sarana</text>
<text sub="clublinks" start="160.849" dur="5.63"> nyamar supaya bisa nyerang mungsuh nalika ora dikarepake.</text>
<text sub="clublinks" start="166.48" dur="4.49"> Cartoon njelajah mekanik transformasi luwih saka komik,</text>
<text sub="clublinks" start="170.97" dur="3.12"> netepake yen kemampuan Transformator kanggo transform dikendhaleni</text>
<text sub="clublinks" start="174.09" dur="6.721"> kanthi mekanisme ing awak sing diarani "cog transformasi," utawa "cog transformasi,</text>
<text sub="clublinks" start="180.83" dur="2.34"> tanpa dheweke ora bisa ngganti bentuk,</text>
<text sub="clublinks" start="183.17" dur="5.48"> nalika seri sekuel asli Jepang "The Headmasters" nuduhake perjuangan para Transformer</text>
<text sub="clublinks" start="188.65" dur="5.24"> sinau babagan transformasi, nggambarake upaya lan konsentrasi proses sing dibutuhake</text>
<text sub="clublinks" start="193.89" dur="5.35"> minangka 'bot macet ing antarane mode nalika nyoba ngonversi kaping pisanan.</text>
<text sub="clublinks" start="199.24" dur="5.42"> Lan mesthine, kartun kasebut sing uga nggawe "gangguan" transformasi ikonik.</text>
<text sub="clublinks" start="204.66" dur="10.969"> sing wis bola-bali digunakake liwat sejarah franchise!</text>
<text sub="clublinks" start="215.629" dur="4.931"> Selaras karo ide kasebut, transformasi dudu kemampuan Cybertronia alami,</text>
<text sub="clublinks" start="220.56" dur="3.94"> ngganti mode alternatif umume ora ditampilake dening media klasik</text>
<text sub="clublinks" start="224.5" dur="3.24"> minangka Transformer sing bisa ditindakake dhewe,</text>
<text sub="clublinks" start="227.74" dur="4.49"> malah mbutuhake mesin eksternal kanggo mbangun awak.</text>
<text sub="clublinks" start="232.23" dur="4.089"> Iki paling misuwur ditampilake nalika Transformers teka ing Bumi,</text>
<text sub="clublinks" start="236.319" dur="5.131"> lan kudu direkonstruksi nganggo mode alternatif asli kanthi komputer Autobots,</text>
<text sub="clublinks" start="241.45" dur="3.61"> nggunakake data sing wis dipindai saka mesin Bumi.</text>
<text sub="clublinks" start="245.06" dur="6.73"> Nanging, ing pungkasan dasawarsa, asal usul transformasi anyar lan kaping telu</text>
<text sub="clublinks" start="251.79" dur="4.789"> ing kaca versi komik Marvel Inggris.</text>
<text sub="clublinks" start="256.579" dur="4.98"> Mikir maneh versi kedadeyan sing pertama, crita iki nyatakake yen Transformer</text>
<text sub="clublinks" start="261.559" dur="7.681"> pancen wis digawe kanthi kemampuan kanggo malih dening Primus, dewa cahya,</text>
<text sub="clublinks" start="269.24" dur="7.349"> sing khusus menehi kekuwatan kasebut kanggo niru kemampuane musuhe, dewa peteng Unicron,</text>
<text sub="clublinks" start="276.589" dur="6.591"> sing bisa ngowahi saka planet logam dadi robot gedhe.</text>
<text sub="clublinks" start="283.18" dur="4.939"> Transformasi ngalami upgrade ing "Perang Beast" ing taun 1996.</text>
<text sub="clublinks" start="288.119" dur="4.94"> Nalika seri iki, wis ditemtokake pirang-pirang abad sawise asline, Cybertron wis ngalami</text>
<text sub="clublinks" start="293.059" dur="4.98"> kabisat kuantum teknologi sing ngidini Transformers ngowahi awak</text>
<text sub="clublinks" start="298.039" dur="4.011"> dadi wujud organik uga mekanik,</text>
<text sub="clublinks" start="302.05" dur="4.58"> supaya bisa nduwe otentik tampilan njaba makhluk urip,</text>
<text sub="clublinks" start="306.63" dur="7.08"> sanadyan isih mbutuhake mekanisme eksternal kanggo mindai DNA kewan lan ngowahi awak kanggo awake.</text>
<text sub="clublinks" start="313.719" dur="5.07"> Nalika tim Maximals lan Predacons kesah bali menyang Bumi prasejarah,</text>
<text sub="clublinks" start="318.789" dur="5.59"> dheweke bisa nggunakake kulit mode kulit organik kanggo nglindhungi komponen robot</text>
<text sub="clublinks" start="324.379" dur="4.801"> nglawan level radiasi energon sing mbebayani planet iki.</text>
<text sub="clublinks" start="329.18" dur="7.027"> Ora kaya para leluhure, generasi anyar Cybertronian iki duwe komputer ing awak ing awake</text>
<text sub="clublinks" start="336.24" dur="3.17"> sing otomatis proses transformasi kanggo dheweke,</text>
<text sub="clublinks" start="339.41" dur="3.379"> sing dipicu karo kode komando sing diucapake.</text>
<text sub="clublinks" start="342.789" dur="4.926"> CHEETOR: "Cheetor, Maksimalake!"</text>
<text sub="clublinks" start="347.715" dur="6.365"> MEGATRON: "Megatron, Teror!"</text>
<text sub="clublinks" start="354.11" dur="5.289"> Ing seri sekuel "Beast Machines" taun 1999, komputer kasebut ilang</text>
<text sub="clublinks" start="359.399" dur="5.531"> sawise Maximals diformat ulang dadi bentuk teknologi-organik anyar sing revolusioner,</text>
<text sub="clublinks" start="364.93" dur="3.749"> daging kéwan lan logam Transformer nyawiji ing tingkat mRNA,</text>
<text sub="clublinks" start="368.679" dur="6.531"> lan kaya para leluhure, dheweke kudu sinau cara malih.</text>
<text sub="clublinks" start="375.21" dur="6.7"> Ana ing antarane rong seri kasebut nalika spin-off Jepang taun 1998, "Beast Wars II,"</text>
<text sub="clublinks" start="381.91" dur="3.78"> dadi kartun "Transformer" pisanan sing ngenalake ide kasebut</text>
<text sub="clublinks" start="385.69" dur="5.089"> wong Cybertronians duwe kemampuan mindhai lan replikasi internal,</text>
<text sub="clublinks" start="390.779" dur="4.44"> bisa mindhai mode alternatif lan ngowahi format awake dhewe.</text>
<text sub="clublinks" start="395.219" dur="6.69"> Ora suwe, "Mesin Beast" uga independen ngenalake ide iki, nggawe ide kasebut</text>
<text sub="clublinks" start="401.909" dur="7.43"> upgrade ing saindenging jagad wis nggabungake teknologi pemindaian menyang awak saben Transformer</text>
<text sub="clublinks" start="409.339" dur="2.771"> Sawise ngenalake konsep iki,</text>
<text sub="clublinks" start="412.11" dur="5.47"> sakbenere kabeh kesinambungan "Transformers" anyar ing abad kaping 21 nggambarake kekuwatan kasebut</text>
<text sub="clublinks" start="417.58" dur="5.94"> kanggo mindhai lan ngganti mode alternatif minangka kemampuan internal balapan Cybertronian,</text>
<text sub="clublinks" start="423.52" dur="5.2"> bisa uga dipamerake kanthi nyata ing seri film live-action, ing Transformers</text>
<text sub="clublinks" start="428.72" dur="5.86"> wis bola-bali ngganti mode kanthi cepet lan santai kaya manungsa bisa ngganti klambi.</text>
<text sub="clublinks" start="434.58" dur="4.569"> Siji-sijine pengecualian penting yaiku "Transformers: Animasi" taun 2007.</text>
<text sub="clublinks" start="439.149" dur="2.75"> ing ngendi Decepticons duwe kemampuan internal</text>
<text sub="clublinks" start="441.899" dur="7"> nanging Autobots isih mbutuhake mekanisme eksternal kanggo ngatur ulang awake dhewe, kaya ing media klasik.</text>
<text sub="clublinks" start="448.899" dur="3.54"> Cogs transformasi, arang kasebut wiwit kartun asli,</text>
<text sub="clublinks" start="452.439" dur="5.159"> dipuntepangaken malih ing taun 2010 “Transformers: Prime”</text>
<text sub="clublinks" start="457.598" dur="3.01"> kanthi jeneng singkatan "T-Cogs,"</text>
<text sub="clublinks" start="460.649" dur="4.881"> lan digawe ora mung kanggo ngontrol transformasi, nanging uga dadi mekanisme</text>
<text sub="clublinks" start="465.53" dur="6.879"> tanggung jawab kanggo mindhai lan adaptasi awak Transformers menyang mode anyar.</text>
<text sub="clublinks" start="472.409" dur="6.07"> Asal-Usul Transformasi ora ditemokake ing seri anyar sajrone taun 2000an,</text>
<text sub="clublinks" start="478.479" dur="5.543"> nanging implikasi umum ing papan kasebut yaiku, kaya ing crita asal Usul komik Marvel,</text>
<text sub="clublinks" start="484.039" dur="4.451"> iku sawijining kemampuan alamiah sing wis ana ing balapan Cybertronian.</text>
<text sub="clublinks" start="488.49" dur="6.959"> Ing taun 2010-an, Hasbro ngembangake ide iki nalika nggawe kontinuitas "Selaras" anyar,</text>
<text sub="clublinks" start="495.449" dur="7.57"> "Transformers: Perdana" dadi bagean, lan nyipta crita asal usul modern kanggo transformasi.</text>
<text sub="clublinks" start="503.06" dur="5.27"> Miturut crita iki, transformasi diwiwiti karo Amalgamous Prime,</text>
<text sub="clublinks" start="508.33" dur="6.93"> salah siji saka telung belas wong Cybertron pisanan sing digawe dening Primus ing jaman biyen Cybertron.</text>
<text sub="clublinks" start="515.26" dur="6.399"> Lawakan merkuriial, Amalgamous minangka anggota kaping sanga ing klompok sing bakal digawe,</text>
<text sub="clublinks" start="521.659" dur="4.811"> lan sing pertama lan mung siji sing duwe kemampuan ngowahi.</text>
<text sub="clublinks" start="526.47" dur="6.962"> Amalgamous ora diwatesi dadi rong mode; dheweke ora duwe bentuk sing tetep, lan bisa njupuk bentuk sing dikarepake,</text>
<text sub="clublinks" start="533.449" dur="4.371"> awake ajeg ganti lan ganti saka siji menit menyang sabanjure,</text>
<text sub="clublinks" start="537.82" dur="7.985"> kemampuan sing wis diwenehake Primus marang dheweke liwat artefak kekuwatane, Transformasi Cog.</text>
<text sub="clublinks" start="545.82" dur="5.2"> Telulas wong sing tanggung jawab kanggo ngobong Sumur Kabeh Spark,</text>
<text sub="clublinks" start="551.02" dur="5.739"> sumber panguripan sing bakal nglairake kabeh balapan Cybertronia.</text>
<text sub="clublinks" start="556.759" dur="4.401"> Amalgamous ngirimake pola Transformasi Cog menyang Sumur,</text>
<text sub="clublinks" start="561.16" dur="5.15"> nggawe supaya kabeh wong Cybertronia teka sawise dheweke duwe cogs dhewe,</text>
<text sub="clublinks" start="566.31" dur="3.969"> menehi versi suda saka kemampuan sing bisa ngowahi bentuk,</text>
<text sub="clublinks" start="570.279" dur="6.231"> lan mode alternatif sing wis dienkode dadi tata genetis wiwit saiki online.</text>
<text sub="clublinks" start="576.519" dur="4.331"> Wong Cybertronian wiwitane ora ngerti kabisane ngowahi bentuk</text>
<text sub="clublinks" start="580.85" dur="5.669"> nganti Quintessons asing teka ing Cybertron lan mulang babagan cara transformasi</text>
<text sub="clublinks" start="586.519" dur="6.651"> minangka bagean saka rencana kanggo nggabungake Transformer lan ngrebut planet iki.</text>
<text sub="clublinks" start="593.17" dur="4.31"> Crita tuturane Aligned uga ngenalake ide babagan transformasi</text>
<text sub="clublinks" start="597.48" dur="7.469"> kaiket karo posisi sosial ing Cybertron lan dadi sebab utama perang kasebut.</text>
<text sub="clublinks" start="604.949" dur="3.771"> Ing dina sadurunge perang, kepemimpinan ngrusak Cybertron</text>
<text sub="clublinks" start="608.72" dur="3.77"> nyebabake planet iki digunakake ing sistem kasta,</text>
<text sub="clublinks" start="612.49" dur="7.889"> ing endi mode alternatif Transformer lair karo dikunci dadi lapangan kerja lan kelas sosial tartamtu.</text>
<text sub="clublinks" start="620.389" dur="5.521"> Prasangka lan ketimpangan sing disebar dening sistem iki pungkasane bakal nyebabake Megatron</text>
<text sub="clublinks" start="625.91" dur="9.3"> mbentuk Decepticons minangka tentara revolusioner, kanggo nggulingake rezim korupsi lan ngrebut kekuwatan kanggo awake dhewe.</text>
<text sub="clublinks" start="635.24" dur="4.029"> Tema mode alternatif iki disambungake karo ketidakadilan sosial,</text>
<text sub="clublinks" start="639.269" dur="3.701"> nalika ngarahake munggah saka Decepticons, bakal terus ditampilake</text>
<text sub="clublinks" start="642.97" dur="6.572"> ing pirang-pirang seri "Transformer" ing taun 2010-an, nyebabake crita "Transformer: Cyberverse,"</text>
<text sub="clublinks" start="649.56" dur="6.019"> "Perang kanggo Cybertron," lan sing paling penting, komik IDW Publishing,</text>
<text sub="clublinks" start="655.579" dur="5.07"> sing njelajah sistem kanthi luwih rinci, lan menehi jeneng "Fungsionalisme,"</text>
<text sub="clublinks" start="660.649" dur="6.94"> malah menehi tampilan ing alam semesta alternatif dystopian sing ora nate dibubarake.</text>
<text sub="clublinks" start="667.589" dur="6.021"> Ing babagan sejarah nyata, Transformer dudu dolanan robot pangowahan sing pertama;</text>
<text sub="clublinks" start="673.61" dur="7.469"> pakurmatan kasebut kagungane "Brave Raideen," sing dirilis dening perusahaan Jepang Popy ing taun 1975,</text>
<text sub="clublinks" start="681.079" dur="3.25"> adhedhasar karakter judhul anime kanthi jeneng sing padha,</text>
<text sub="clublinks" start="684.329" dur="6.081"> robot sing digawe dening peradaban kuno sing malih dadi pesawat kaya manuk,</text>
<text sub="clublinks" start="690.41" dur="5.56"> lan sawetara dolanan robot sing bisa dikonfigurasi maneh, kayata Popy's "Machine Robo,"</text>
<text sub="clublinks" start="695.97" dur="4.539"> lan "Diaclone" lan "Micro-Change" Takara bakal dirilis ing Jepang</text>
<text sub="clublinks" start="700.509" dur="7.4"> sadurunge Hasbro mutusake ngimpor sing terakhir lan malih dadi "Transformers" ing taun 1984.</text>
<text sub="clublinks" start="707.95" dur="4.079"> Lan uga dudu robot pangubah pisanan sing dirilis ing AS,</text>
<text sub="clublinks" start="712.029" dur="4.341"> karo Tonka utamane ngimpor "Mesin Robo" kanggo nggawe "GoBots"</text>
<text sub="clublinks" start="716.37" dur="3.389"> lan ngalahake Hasbro ing rak-rak kanthi pirang-pirang wulan.</text>
<text sub="clublinks" start="719.759" dur="4.49"> Nanging Transformer IKI dolanan sing ngowahi robot sing ganti wujud</text>
<text sub="clublinks" start="724.249" dur="4.58"> dadi fenomena ing jagad Kulon, ngalahake GoBots kanthi ritel,</text>
<text sub="clublinks" start="728.829" dur="5.827"> lan menehi inspirasi kanggo para peniru, nganti "Transformer" wis praktis dadi</text>
<text sub="clublinks" start="734.689" dur="3.38"> budaya cendhak kanggo robot apa wae sing bisa malih dadi perkara liya.</text>
<text sub="clublinks" start="738.069" dur="3.841"> Amarga sebab iki, ing abad kaping 21,</text>
<text sub="clublinks" start="741.91" dur="6.453"> Hasbro pancen ora seneng nggunakake tembung "transform" kanggo nggambarake apa sing ditindakake Transformer maneh.</text>
<text sub="clublinks" start="748.389" dur="4.841"> Saiki, kemasan dolanan lan pemasaran nggunakake tembung "ngonversi",</text>
<text sub="clublinks" start="753.23" dur="4.16"> sing mbantu perusahaan nglindhungi merek dagang kanthi jeneng "Transformers,"</text>
<text sub="clublinks" start="757.39" dur="4.629"> kanthi ngalang-alangi tembung kasebut supaya ora kakehan nggunakake lan ngasilake generik.</text>
<text sub="clublinks" start="762.019" dur="8.049"> Nanging ayo diadhepi ... "Ngonversi lan Gulung" ora duwe cincin sing padha!</text>
<text sub="clublinks" start="770.069" dur="2.18"> Lan iku Dasar-dasar kanggo ngowahi!</text>
<text sub="clublinks" start="772.249" dur="4.481"> Aku bakal ndeleng konsep sing gegandhengan kayata ganti telung, ngowahi ukuran, lan fungsionalisme</text>
<text sub="clublinks" start="776.73" dur="3.789"> ing video dhewe ing sawijining dina; saiki, tinggalake komentar ing ngisor iki babagan kepiye,</text>
<text sub="clublinks" start="780.519" dur="3.541"> yen sampeyan bisa ndandani, apa mode alternatif sampeyan!</text>
<text sub="clublinks" start="784.06" dur="2.6"> Seneng lan langganan riwayat Transformasi liyane lan sejarah,</text>
<text sub="clublinks" start="786.66" dur="2.85"> lan ngewangi seri kasebut kanthi terus ndhukung ing Patreon!</text>