TRANSFORMER: DASAR dina TRANSFORMASI subtitles

Minggu ayeuna, urang Bener-bener turun kana Dasar-dasarna kalayan ningali konsép anu masihan nami Transformers: transforming! Kamampuh ngarobih bentuk mangrupikeun atribut anu netepkeun tina lomba Cybertronian, sareng ngamungkinkeun aranjeunna ngarobih tina robot kana sababaraha jinis modeu alternatip. Alt-mode ieu paling sering dijantenkeun kendaraan atanapi sato, tapi Transformer henteu aya tungtungna variasi dina bentuk sareng tiasa ngajantenkeun objék henteu konvensional tina sagala bentuk sareng ukuran. Biasana aya dua tujuan utama pikeun transformasi: utiliti (naha nyetir kendaraan nalika anjeun tiasa Janten kendaraan?) sareng nyamur, ngamungkinkeun Transformer pikeun nyumput dina pandangan anu biasa tina mesin atanapi mahluk anu katingali normal, sok sanajan ngagunakeun driver holographic pikeun ngalangkungan ilusi. Sababaraha Transformator, boh ngalangkungan kamampuan alami atanapi sababaraha bentuk pamutahiran, tiasa nganggap sababaraha mode salian ti normal dua; tiasa ngarobih ukuranana ogé bentukna; atanapi bahkan ngabagi awakna kana sababaraha bentuk sakaligus. Modeu alternatip Transformator sering dikaitkeun kana kapribadianana, fungsina, atanapi tempatna di masarakat, tapi éta sanés sipat tetep; urang Cybertronian tiasa ngarobih alt-mode na ku ngonpigurasikeun deui logam hirup awakna ngagunakeun data anu dipindai tina mata pelajaran anu sanés, kamampuan anu ngagaduhan mangpaat dina planét alien, dimana aranjeunna tiasa nyalin bentuk mesin asli atanapi bentuk kahirupan sareng beroperasi salaku robot anu nyamar. Nalika transformasi diwanohkeun dina séri aslina "Transformers" dina taun 1980an, éta henteu dibéré kamampuan alami balapan Cybertronian lahir, sareng boh buku komik Marvel sareng séri animasi aslina "Transformers" nyarioskeun carita anu béda ngeunaan kumaha téknologi nimukeun. Numutkeun ka edisi munggaran buku komik, transformasi diciptakeun ku Decepticons sateuacan perang. Aranjeunna ngarobih awakna pikeun ngarobih kana mesin perang anu kuat sareng senjata, sareng nganggo bentuk-bentuk énggal ieu pikeun ngaluncurkeun serangan kahijina pikeun Autobots, anu teras nyalin téknologi pikeun ngalawan deui. Dina kartun, di sisi anu sanésna, transformasi diciptakeun pikeun Autobots nalika perang. Henteu diwangun pikeun ngempur sareng teu aya pertandingan pikeun kakuatan sareng kakuatan seuneu Decepticons, anu Autobots gantina perang nganggo siluman, nyiptakeun kamampuan pikeun transformasi salaku sarana nyamur diri ngarah tiasa nyerang musuhna nalika aranjeunna henteu ngarepkeun éta. Kartunna ngajajah mékanika transformasi sakedik langkung ti komik, netepkeun yén kamampuan Transformer pikeun transform dikontrol ku mékanisme dina awakna disebut "transformasi cog," atanapi "transforming cog, tanpa anu aranjeunna moal tiasa ngarobih bentuk, sedengkeun séri sekuel asli Jepang "The Headmasters" nunjukkeun perjuangan Transformers diajar kumaha transformasi, ngagambarkeun usaha sareng konsentrasi prosés anu diperyogikeun salaku 'bot nyangkut antara modeu nalika aranjeunna nyobian ngarobih pikeun anu munggaran. Sareng tangtosna, éta kartun anu ogé terkenal salaku transformasi ikon "noise". anu parantos dianggo deui sareng deui ngaliwat sajarah franchise urang! Luyu sareng ideu éta yén transformasi sanés kamampuan Cybertronian alami, ngarobah modeu alternatip umumna henteu ditepikeun ku média klasik salaku hal anu Transformer tiasa lakukeun nyalira, tibatan meryogikeun mesin luar pikeun ngawangun deui awakna. Ieu paling kawéntar ditampilkeun nalika Transformers mimiti sumping ka Bumi, sareng kedah didamel deui ku modeu alternatip asli anu asli ku komputer Autobots, ngagunakeun data anu parantos dipindai tina mesin Bumi. Nanging, dina akhir dékade ieu, asal anu katilu pikeun transformasi parantos dikedalkeun dina halaman versi Inggris ngeunaan komik Marvel. Nyarios deui vérsi édisi mimiti kajadian, carita ieu nyatakeun yén Transformers memang parantos diciptakeun ku kamampuan ngarobih ku Primus, dewa cahaya, anu khusus masihan kakuatan ieu pikeun niru kamampuan musuhna, dewa gelap Unicron, anu tiasa ngarobih tina planét logam janten robot ageung. Transformasi ngalaman paningkatan dina taun 1996's "Beast Wars." Dina waktos séri ieu, atet set abad saatos aslina, Cybertron parantos ngalaman kabisat kuantum téknologi anu ngamungkinkeun Transformers ngarobih awakna kana bentuk organik ogé anu mékanis, ngamungkinkeun aranjeunna pikeun sacara otentik ngayakeun penampilan luar mahluk hirup, sanaos aranjeunna tetep meryogikeun mékanisme éksternal kanggo nyeken DNA sato sareng ngarobih awakna kanggo aranjeunna. Nalika tim Maximals sareng Predacons ngumbara deui dina waktos ka Bumi prasejarah, aranjeunna tiasa ngagunakeun kulit modeu kulit-organik ieu pikeun ngalindungan komponén robotic na ngalawan tingkat bahaya planét tina radiasi énergon. Beda sareng karuhunna, generasi anyar Cybertronians ieu ngagaduhan komputer dina awak dina awakna anu otomatis prosés transformasi pikeun aranjeunna, anu aranjeunna dipicu ku kode komando diucapkeun. CHEETOR: "Cheetor, Maksimalkeun!" MEGATRON: "Megatron, Teror!" Dina séri séri taun 1999 "Mesin Binatang," komputer ieu leungit saatos Maximals diformatkeun kana bentuk techno-organik anyar anu répolusionér, daging sato galak sareng logam Transformer ngahiji dina tingkat sélulér, sareng sapertos karuhunna, aranjeunna kedah diajar kumaha transformasi deui. Éta di antara dua séri ieu yén Jepang Jepang spin-off, "Beast Wars II," janten kartun "Transformers" munggaran anu ngenalkeun ideu urang Cybertronians gaduh kamampuan scanning sareng réplika internal, tiasa nyeken modeu alternatip sareng ngarobih awakna nyalira. Moal lami deui saatos, "Mesin Beast" ogé sacara mandiri ngenalkeun ideu ieu, netepkeun éta pamutahiran di planét parantos ngagabungkeun téknologi scanning kana awak unggal Transformator Saatos bubuka konsép ieu, ampir unggal kontinuitas "Transformers" anyar dina abad 21 parantos ngagambarkeun kakuatanana pikeun nyeken sareng ngarobih modeu alternatip salaku kamampuan internal lomba Cybertronian, meureun paling kasohor dipamerkeun dina séri pilem langsung-aksi, anu Transformers parantos teras-terasan ngarobih modeu gancang sareng santai sapertos manusa tiasa ngaganti papakéanana. Hiji-hijina pengecualian anu kasohor nyaéta taun 2007's "Transformers: Animated," numana urang Decepticons ngagaduhan kamampuan internal tapi Autobots tetep meryogikeun mékanisme luar pikeun ngarobih diri, sapertos dina média klasik. Cogs transformasi, jarang disebatkeun ti kartun aslina, anu jelas dikenalkeun dina 2010 "Transformers: Prime" dina nami disingkat "T-Cogs," sareng didirikeun henteu ngan ukur pikeun ngendalikeun transformasi, tapi ogé janten mékanisme na jawab scanning sareng adaptasi awak Transformers kana modeu anyar. Asal muasal transformasi henteu leres-leres digali dina séri anyar dina taun 2000an, tapi implikasi umum di dewan nyaéta yén, sapertos carita asalna ti komik Marvel, éta mangrupikeun kamampuan alami anu dipiboga ku bangsa Cybertronian. Dina taun 2010-an, Hasbro ngalegaan ideu ieu nalika ngembangkeun kontinuitas "Aligned" anyar, anu "Transformers: Perdana" mangrupikeun bagian, sareng nyiptakeun carita asal modéren pasti pikeun transformasi. Numutkeun carita ieu, transformasi dimimitian ku Amalgamous Prime, salah sahiji ti mimiti tilu belas urang Cybertronians anu didamel ku Primus di jaman baheula Cybertron. Jokester merkurial, Amalgamous mangrupikeun anggota kasalapan tina grup anu didamel, sareng anu munggaran sareng ngan ukur hiji anu gaduh kamampuan transformasi. Amalgamous henteu diwatesan ku dua modus; anjeunna henteu ngagaduhan bentuk anu tetep, sareng tiasa nganggap bentuk naon waé anu dipikahoyong, awakna terus ngagésér sareng ngarobih tina hiji menit ka menit salajengna, hiji kamampuan Primus parantos ditepikeun ka anjeunna ngalangkungan artefak kakuatan pribadi na, Transformasi Cog. Tilubelas tanggung jawab ngahurungkeun Sumur Sadaya Spark, cai mancur anu masihan kahirupan ti mana sesa lomba Cybertronian bakal lahir. Amalgamous ngalebetkeun pola Transformasi Cog ka Sumur, ngajantenkeun supaya sadayana warga Cybertronians sumping saatos anjeunna gaduh cogs nyalira, pasihan aranjeunna édisi ngirangan kamampuan ngarobih bentukna, sareng modeu alternatip anu parantos disandikeun kana makeup genetikna ti saprak aranjeunna online. Urang Cybertronians henteu mimiti sadar kana kamampuanna pikeun ngarobah bentuk dugi ka Quintessons alien datang ka Cybertron sareng ngajarkeun aranjeunna kumaha transformasi salaku bagian tina rencana pikeun ngasongkeun diri sareng Transformers sareng nalukkeun planét. Carita kontinuitas Aligned ogé ngenalkeun ideu yén transformasi dihijikeun kana jabatan sosial di Cybertron sareng mangrupikeun panyabab utama perang éta sorangan. Dina dinten sateuacan perang, kapamimpinan ngarusak di Cybertron nyababkeun planet ieu dioperasikeun dina sistem kasta, di mana modeu alternatip Transformer dilahirkeun sareng dikonci kana padamelan sareng kelas masarakat. Prasangka sareng kateusaruaan anu disebarkeun ku sistem ieu pamustunganana bakal nyababkeun Megatron ngabentuk Decepticons salaku tentara révolusionér, pikeun ngagulingkeun rézim anu korupsi sareng ngarebut kakawasaan pikeun dirina. Tema ieu modeu alternatip disambungkeun kana ketidakadilan sosial, dina gilirannana ngarah kana timbulna Decepticons, bakal teras diulas dina sababaraha siri "Transformers" dina taun 2010-an, mangaruhan carita "Transformers: Cyberverse," "Perang pikeun Cybertron," sareng anu paling penting, komik IDW Publishing, anu ngajajah sistem langkung rinci, sareng masihan nami "Fungsionalisme," malah nawiskeun katingal dina semesta alternatip dystopian dimana éta henteu pernah dibongkar. Dina jihat sajarah dunya nyata, Transformers sanés cocooan robot anu pangheulana ngarobah; ngahargaan éta milik "Wani Raideen," dikaluarkeun ku perusahaan Jepang Popy di 1975, dumasar kana karakter judul anime anu namina sami, robot anu diciptakeun ku peradaban kuno anu ngajantenkeun janten pesawat sapertos manuk, sareng sababaraha baris cocooan robot anu tiasa diatur deui, sapertos Popy's “Machine Robo,” sareng Takara "Diaclone" sareng "Micro-Change," bakal ningali dileupaskeun di Jepang sateuacan Hasbro mutuskeun pikeun ngimpor dua anu terakhir sareng ngajantenkeun "The Transformers" di 1984. Sareng éta sanés mangrupikeun robot anu mimiti ngarobih di Amérika Serikat, ogé, kalayan Tonka khususna ngimpor "Mesin Robo" pikeun nyiptakeun "GoBots" sareng ngéléhkeun Hasbro kana rak ku sababaraha bulan. Tapi Transformers ANJEUN cocooan anu ngancik robot ngarobih bentuk kana fenomena di dunya Kulon, ngéléhkeun GoBots dina ritel, sareng mereun sajajalan anu niron, dugi ka "Transformer" parantos praktis janten budaya pondok-leungeun pikeun robot naon waé anu tiasa janten hal anu sanés. Justru kusabab alesan ieu yén, dina abad 21, Hasbro henteu resep ngagunakeun kecap "transform" pikeun ngajelaskeun naon anu dilakukeun ku Transformers. Kiwari, bungkus cocooan sareng pamasaran nganggo kecap "ngarobah", anu ngabantosan perusahaan ngajaga mérek dagang na nami "Transformers," ku nyegah kecap tina janten teuing dianggo sareng generikisasi. Tapi hayu urang nyanghareupan éta ... "Ngarobih sareng Ngaluarkeun Out" henteu ngagaduhan cincin anu sami sareng éta! Sareng éta Dasar-dasar dina ngarobih! Kuring bakal ningali konsép anu aya hubunganna sapertos ngarobih triple, ngarobih ukuran, sareng fungsionalisme dina pidéo sorangan dina hiji poé; kanggo ayeuna, tinggalkeun koméntar di handap ngeunaan kumaha, lamun anjeun tiasa ngarobih, kumaha modeu alternatip anjeun! Resep sareng langganan langkung seueur sajarah Transformers sareng lore, sareng ngabantosan séri kanggo neraskeun ku ngadukungna dina Patreon!

TRANSFORMER: DASAR dina TRANSFORMASI

View online
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>
<text sub="clublinks" start="3.86" dur="2.38">Minggu ayeuna, urang Bener-bener turun kana Dasar-dasarna</text>
<text sub="clublinks" start="6.24" dur="7.68"> kalayan ningali konsép anu masihan nami Transformers: transforming!</text>
<text sub="clublinks" start="13.92" dur="5.12"> Kamampuh ngarobih bentuk mangrupikeun atribut anu netepkeun tina lomba Cybertronian,</text>
<text sub="clublinks" start="19.04" dur="5.59"> sareng ngamungkinkeun aranjeunna ngarobih tina robot kana sababaraha jinis modeu alternatip.</text>
<text sub="clublinks" start="24.63" dur="7.658"> Alt-mode ieu paling sering dijantenkeun kendaraan atanapi sato, tapi Transformer henteu aya tungtungna variasi dina bentuk</text>
<text sub="clublinks" start="32.3" dur="4.48"> sareng tiasa ngajantenkeun objék henteu konvensional tina sagala bentuk sareng ukuran.</text>
<text sub="clublinks" start="36.78" dur="3.76"> Biasana aya dua tujuan utama pikeun transformasi:</text>
<text sub="clublinks" start="40.54" dur="4.33"> utiliti (naha nyetir kendaraan nalika anjeun tiasa Janten kendaraan?)</text>
<text sub="clublinks" start="44.87" dur="7.082"> sareng nyamur, ngamungkinkeun Transformer pikeun nyumput dina pandangan anu biasa tina mesin atanapi mahluk anu katingali normal,</text>
<text sub="clublinks" start="51.96" dur="4.71"> sok sanajan ngagunakeun driver holographic pikeun ngalangkungan ilusi.</text>
<text sub="clublinks" start="56.67" dur="4.57"> Sababaraha Transformator, boh ngalangkungan kamampuan alami atanapi sababaraha bentuk pamutahiran,</text>
<text sub="clublinks" start="61.24" dur="4.11"> tiasa nganggap sababaraha mode salian ti normal dua;</text>
<text sub="clublinks" start="65.35" dur="3.18"> tiasa ngarobih ukuranana ogé bentukna;</text>
<text sub="clublinks" start="68.53" dur="3.84"> atanapi bahkan ngabagi awakna kana sababaraha bentuk sakaligus.</text>
<text sub="clublinks" start="72.37" dur="5.66"> Modeu alternatip Transformator sering dikaitkeun kana kapribadianana, fungsina,</text>
<text sub="clublinks" start="78.03" dur="4.04"> atanapi tempatna di masarakat, tapi éta sanés sipat tetep;</text>
<text sub="clublinks" start="82.07" dur="5.29"> urang Cybertronian tiasa ngarobih alt-mode na ku ngonpigurasikeun deui logam hirup awakna</text>
<text sub="clublinks" start="87.36" dur="6.878"> ngagunakeun data anu dipindai tina mata pelajaran anu sanés, kamampuan anu ngagaduhan mangpaat dina planét alien,</text>
<text sub="clublinks" start="94.25" dur="9.159"> dimana aranjeunna tiasa nyalin bentuk mesin asli atanapi bentuk kahirupan sareng beroperasi salaku robot anu nyamar.</text>
<text sub="clublinks" start="103.409" dur="4.551"> Nalika transformasi diwanohkeun dina séri aslina "Transformers" dina taun 1980an,</text>
<text sub="clublinks" start="107.96" dur="6.15"> éta henteu dibéré kamampuan alami balapan Cybertronian lahir,</text>
<text sub="clublinks" start="114.11" dur="4.41"> sareng boh buku komik Marvel sareng séri animasi aslina "Transformers"</text>
<text sub="clublinks" start="118.52" dur="5.27"> nyarioskeun carita anu béda ngeunaan kumaha téknologi nimukeun.</text>
<text sub="clublinks" start="123.79" dur="7.027"> Numutkeun ka edisi munggaran buku komik, transformasi diciptakeun ku Decepticons sateuacan perang.</text>
<text sub="clublinks" start="130.817" dur="4.983"> Aranjeunna ngarobih awakna pikeun ngarobih kana mesin perang anu kuat sareng senjata,</text>
<text sub="clublinks" start="135.8" dur="4.33"> sareng nganggo bentuk-bentuk énggal ieu pikeun ngaluncurkeun serangan kahijina pikeun Autobots,</text>
<text sub="clublinks" start="140.13" dur="3.91"> anu teras nyalin téknologi pikeun ngalawan deui.</text>
<text sub="clublinks" start="144.04" dur="6.441"> Dina kartun, di sisi anu sanésna, transformasi diciptakeun pikeun Autobots nalika perang.</text>
<text sub="clublinks" start="150.5" dur="5.12"> Henteu diwangun pikeun ngempur sareng teu aya pertandingan pikeun kakuatan sareng kakuatan seuneu Decepticons,</text>
<text sub="clublinks" start="155.62" dur="5.229"> anu Autobots gantina perang nganggo siluman, nyiptakeun kamampuan pikeun transformasi salaku sarana</text>
<text sub="clublinks" start="160.849" dur="5.63"> nyamur diri ngarah tiasa nyerang musuhna nalika aranjeunna henteu ngarepkeun éta.</text>
<text sub="clublinks" start="166.48" dur="4.49"> Kartunna ngajajah mékanika transformasi sakedik langkung ti komik,</text>
<text sub="clublinks" start="170.97" dur="3.12"> netepkeun yén kamampuan Transformer pikeun transform dikontrol</text>
<text sub="clublinks" start="174.09" dur="6.721"> ku mékanisme dina awakna disebut "transformasi cog," atanapi "transforming cog,</text>
<text sub="clublinks" start="180.83" dur="2.34"> tanpa anu aranjeunna moal tiasa ngarobih bentuk,</text>
<text sub="clublinks" start="183.17" dur="5.48"> sedengkeun séri sekuel asli Jepang "The Headmasters" nunjukkeun perjuangan Transformers</text>
<text sub="clublinks" start="188.65" dur="5.24"> diajar kumaha transformasi, ngagambarkeun usaha sareng konsentrasi prosés anu diperyogikeun</text>
<text sub="clublinks" start="193.89" dur="5.35"> salaku 'bot nyangkut antara modeu nalika aranjeunna nyobian ngarobih pikeun anu munggaran.</text>
<text sub="clublinks" start="199.24" dur="5.42"> Sareng tangtosna, éta kartun anu ogé terkenal salaku transformasi ikon "noise".</text>
<text sub="clublinks" start="204.66" dur="10.969"> anu parantos dianggo deui sareng deui ngaliwat sajarah franchise urang!</text>
<text sub="clublinks" start="215.629" dur="4.931"> Luyu sareng ideu éta yén transformasi sanés kamampuan Cybertronian alami,</text>
<text sub="clublinks" start="220.56" dur="3.94"> ngarobah modeu alternatip umumna henteu ditepikeun ku média klasik</text>
<text sub="clublinks" start="224.5" dur="3.24"> salaku hal anu Transformer tiasa lakukeun nyalira,</text>
<text sub="clublinks" start="227.74" dur="4.49"> tibatan meryogikeun mesin luar pikeun ngawangun deui awakna.</text>
<text sub="clublinks" start="232.23" dur="4.089"> Ieu paling kawéntar ditampilkeun nalika Transformers mimiti sumping ka Bumi,</text>
<text sub="clublinks" start="236.319" dur="5.131"> sareng kedah didamel deui ku modeu alternatip asli anu asli ku komputer Autobots,</text>
<text sub="clublinks" start="241.45" dur="3.61"> ngagunakeun data anu parantos dipindai tina mesin Bumi.</text>
<text sub="clublinks" start="245.06" dur="6.73"> Nanging, dina akhir dékade ieu, asal anu katilu pikeun transformasi parantos dikedalkeun</text>
<text sub="clublinks" start="251.79" dur="4.789"> dina halaman versi Inggris ngeunaan komik Marvel.</text>
<text sub="clublinks" start="256.579" dur="4.98"> Nyarios deui vérsi édisi mimiti kajadian, carita ieu nyatakeun yén Transformers</text>
<text sub="clublinks" start="261.559" dur="7.681"> memang parantos diciptakeun ku kamampuan ngarobih ku Primus, dewa cahaya,</text>
<text sub="clublinks" start="269.24" dur="7.349"> anu khusus masihan kakuatan ieu pikeun niru kamampuan musuhna, dewa gelap Unicron,</text>
<text sub="clublinks" start="276.589" dur="6.591"> anu tiasa ngarobih tina planét logam janten robot ageung.</text>
<text sub="clublinks" start="283.18" dur="4.939"> Transformasi ngalaman paningkatan dina taun 1996's "Beast Wars."</text>
<text sub="clublinks" start="288.119" dur="4.94"> Dina waktos séri ieu, atet set abad saatos aslina, Cybertron parantos ngalaman</text>
<text sub="clublinks" start="293.059" dur="4.98"> kabisat kuantum téknologi anu ngamungkinkeun Transformers ngarobih awakna</text>
<text sub="clublinks" start="298.039" dur="4.011"> kana bentuk organik ogé anu mékanis,</text>
<text sub="clublinks" start="302.05" dur="4.58"> ngamungkinkeun aranjeunna pikeun sacara otentik ngayakeun penampilan luar mahluk hirup,</text>
<text sub="clublinks" start="306.63" dur="7.08"> sanaos aranjeunna tetep meryogikeun mékanisme éksternal kanggo nyeken DNA sato sareng ngarobih awakna kanggo aranjeunna.</text>
<text sub="clublinks" start="313.719" dur="5.07"> Nalika tim Maximals sareng Predacons ngumbara deui dina waktos ka Bumi prasejarah,</text>
<text sub="clublinks" start="318.789" dur="5.59"> aranjeunna tiasa ngagunakeun kulit modeu kulit-organik ieu pikeun ngalindungan komponén robotic na</text>
<text sub="clublinks" start="324.379" dur="4.801"> ngalawan tingkat bahaya planét tina radiasi énergon.</text>
<text sub="clublinks" start="329.18" dur="7.027"> Beda sareng karuhunna, generasi anyar Cybertronians ieu ngagaduhan komputer dina awak dina awakna</text>
<text sub="clublinks" start="336.24" dur="3.17"> anu otomatis prosés transformasi pikeun aranjeunna,</text>
<text sub="clublinks" start="339.41" dur="3.379"> anu aranjeunna dipicu ku kode komando diucapkeun.</text>
<text sub="clublinks" start="342.789" dur="4.926"> CHEETOR: "Cheetor, Maksimalkeun!"</text>
<text sub="clublinks" start="347.715" dur="6.365"> MEGATRON: "Megatron, Teror!"</text>
<text sub="clublinks" start="354.11" dur="5.289"> Dina séri séri taun 1999 "Mesin Binatang," komputer ieu leungit</text>
<text sub="clublinks" start="359.399" dur="5.531"> saatos Maximals diformatkeun kana bentuk techno-organik anyar anu répolusionér,</text>
<text sub="clublinks" start="364.93" dur="3.749"> daging sato galak sareng logam Transformer ngahiji dina tingkat sélulér,</text>
<text sub="clublinks" start="368.679" dur="6.531"> sareng sapertos karuhunna, aranjeunna kedah diajar kumaha transformasi deui.</text>
<text sub="clublinks" start="375.21" dur="6.7"> Éta di antara dua séri ieu yén Jepang Jepang spin-off, "Beast Wars II,"</text>
<text sub="clublinks" start="381.91" dur="3.78"> janten kartun "Transformers" munggaran anu ngenalkeun ideu</text>
<text sub="clublinks" start="385.69" dur="5.089"> urang Cybertronians gaduh kamampuan scanning sareng réplika internal,</text>
<text sub="clublinks" start="390.779" dur="4.44"> tiasa nyeken modeu alternatip sareng ngarobih awakna nyalira.</text>
<text sub="clublinks" start="395.219" dur="6.69"> Moal lami deui saatos, "Mesin Beast" ogé sacara mandiri ngenalkeun ideu ieu, netepkeun éta</text>
<text sub="clublinks" start="401.909" dur="7.43"> pamutahiran di planét parantos ngagabungkeun téknologi scanning kana awak unggal Transformator</text>
<text sub="clublinks" start="409.339" dur="2.771"> Saatos bubuka konsép ieu,</text>
<text sub="clublinks" start="412.11" dur="5.47"> ampir unggal kontinuitas "Transformers" anyar dina abad 21 parantos ngagambarkeun kakuatanana</text>
<text sub="clublinks" start="417.58" dur="5.94"> pikeun nyeken sareng ngarobih modeu alternatip salaku kamampuan internal lomba Cybertronian,</text>
<text sub="clublinks" start="423.52" dur="5.2"> meureun paling kasohor dipamerkeun dina séri pilem langsung-aksi, anu Transformers</text>
<text sub="clublinks" start="428.72" dur="5.86"> parantos teras-terasan ngarobih modeu gancang sareng santai sapertos manusa tiasa ngaganti papakéanana.</text>
<text sub="clublinks" start="434.58" dur="4.569"> Hiji-hijina pengecualian anu kasohor nyaéta taun 2007's "Transformers: Animated,"</text>
<text sub="clublinks" start="439.149" dur="2.75"> numana urang Decepticons ngagaduhan kamampuan internal</text>
<text sub="clublinks" start="441.899" dur="7"> tapi Autobots tetep meryogikeun mékanisme luar pikeun ngarobih diri, sapertos dina média klasik.</text>
<text sub="clublinks" start="448.899" dur="3.54"> Cogs transformasi, jarang disebatkeun ti kartun aslina,</text>
<text sub="clublinks" start="452.439" dur="5.159"> anu jelas dikenalkeun dina 2010 "Transformers: Prime"</text>
<text sub="clublinks" start="457.598" dur="3.01"> dina nami disingkat "T-Cogs,"</text>
<text sub="clublinks" start="460.649" dur="4.881"> sareng didirikeun henteu ngan ukur pikeun ngendalikeun transformasi, tapi ogé janten mékanisme na</text>
<text sub="clublinks" start="465.53" dur="6.879"> jawab scanning sareng adaptasi awak Transformers kana modeu anyar.</text>
<text sub="clublinks" start="472.409" dur="6.07"> Asal muasal transformasi henteu leres-leres digali dina séri anyar dina taun 2000an,</text>
<text sub="clublinks" start="478.479" dur="5.543"> tapi implikasi umum di dewan nyaéta yén, sapertos carita asalna ti komik Marvel,</text>
<text sub="clublinks" start="484.039" dur="4.451"> éta mangrupikeun kamampuan alami anu dipiboga ku bangsa Cybertronian.</text>
<text sub="clublinks" start="488.49" dur="6.959"> Dina taun 2010-an, Hasbro ngalegaan ideu ieu nalika ngembangkeun kontinuitas "Aligned" anyar,</text>
<text sub="clublinks" start="495.449" dur="7.57"> anu "Transformers: Perdana" mangrupikeun bagian, sareng nyiptakeun carita asal modéren pasti pikeun transformasi.</text>
<text sub="clublinks" start="503.06" dur="5.27"> Numutkeun carita ieu, transformasi dimimitian ku Amalgamous Prime,</text>
<text sub="clublinks" start="508.33" dur="6.93"> salah sahiji ti mimiti tilu belas urang Cybertronians anu didamel ku Primus di jaman baheula Cybertron.</text>
<text sub="clublinks" start="515.26" dur="6.399"> Jokester merkurial, Amalgamous mangrupikeun anggota kasalapan tina grup anu didamel,</text>
<text sub="clublinks" start="521.659" dur="4.811"> sareng anu munggaran sareng ngan ukur hiji anu gaduh kamampuan transformasi.</text>
<text sub="clublinks" start="526.47" dur="6.962"> Amalgamous henteu diwatesan ku dua modus; anjeunna henteu ngagaduhan bentuk anu tetep, sareng tiasa nganggap bentuk naon waé anu dipikahoyong,</text>
<text sub="clublinks" start="533.449" dur="4.371"> awakna terus ngagésér sareng ngarobih tina hiji menit ka menit salajengna,</text>
<text sub="clublinks" start="537.82" dur="7.985"> hiji kamampuan Primus parantos ditepikeun ka anjeunna ngalangkungan artefak kakuatan pribadi na, Transformasi Cog.</text>
<text sub="clublinks" start="545.82" dur="5.2"> Tilubelas tanggung jawab ngahurungkeun Sumur Sadaya Spark,</text>
<text sub="clublinks" start="551.02" dur="5.739"> cai mancur anu masihan kahirupan ti mana sesa lomba Cybertronian bakal lahir.</text>
<text sub="clublinks" start="556.759" dur="4.401"> Amalgamous ngalebetkeun pola Transformasi Cog ka Sumur,</text>
<text sub="clublinks" start="561.16" dur="5.15"> ngajantenkeun supaya sadayana warga Cybertronians sumping saatos anjeunna gaduh cogs nyalira,</text>
<text sub="clublinks" start="566.31" dur="3.969"> pasihan aranjeunna édisi ngirangan kamampuan ngarobih bentukna,</text>
<text sub="clublinks" start="570.279" dur="6.231"> sareng modeu alternatip anu parantos disandikeun kana makeup genetikna ti saprak aranjeunna online.</text>
<text sub="clublinks" start="576.519" dur="4.331"> Urang Cybertronians henteu mimiti sadar kana kamampuanna pikeun ngarobah bentuk</text>
<text sub="clublinks" start="580.85" dur="5.669"> dugi ka Quintessons alien datang ka Cybertron sareng ngajarkeun aranjeunna kumaha transformasi</text>
<text sub="clublinks" start="586.519" dur="6.651"> salaku bagian tina rencana pikeun ngasongkeun diri sareng Transformers sareng nalukkeun planét.</text>
<text sub="clublinks" start="593.17" dur="4.31"> Carita kontinuitas Aligned ogé ngenalkeun ideu yén transformasi</text>
<text sub="clublinks" start="597.48" dur="7.469"> dihijikeun kana jabatan sosial di Cybertron sareng mangrupikeun panyabab utama perang éta sorangan.</text>
<text sub="clublinks" start="604.949" dur="3.771"> Dina dinten sateuacan perang, kapamimpinan ngarusak di Cybertron</text>
<text sub="clublinks" start="608.72" dur="3.77"> nyababkeun planet ieu dioperasikeun dina sistem kasta,</text>
<text sub="clublinks" start="612.49" dur="7.889"> di mana modeu alternatip Transformer dilahirkeun sareng dikonci kana padamelan sareng kelas masarakat.</text>
<text sub="clublinks" start="620.389" dur="5.521"> Prasangka sareng kateusaruaan anu disebarkeun ku sistem ieu pamustunganana bakal nyababkeun Megatron</text>
<text sub="clublinks" start="625.91" dur="9.3"> ngabentuk Decepticons salaku tentara révolusionér, pikeun ngagulingkeun rézim anu korupsi sareng ngarebut kakawasaan pikeun dirina.</text>
<text sub="clublinks" start="635.24" dur="4.029"> Tema ieu modeu alternatip disambungkeun kana ketidakadilan sosial,</text>
<text sub="clublinks" start="639.269" dur="3.701"> dina gilirannana ngarah kana timbulna Decepticons, bakal teras diulas</text>
<text sub="clublinks" start="642.97" dur="6.572"> dina sababaraha siri "Transformers" dina taun 2010-an, mangaruhan carita "Transformers: Cyberverse,"</text>
<text sub="clublinks" start="649.56" dur="6.019"> "Perang pikeun Cybertron," sareng anu paling penting, komik IDW Publishing,</text>
<text sub="clublinks" start="655.579" dur="5.07"> anu ngajajah sistem langkung rinci, sareng masihan nami "Fungsionalisme,"</text>
<text sub="clublinks" start="660.649" dur="6.94"> malah nawiskeun katingal dina semesta alternatip dystopian dimana éta henteu pernah dibongkar.</text>
<text sub="clublinks" start="667.589" dur="6.021"> Dina jihat sajarah dunya nyata, Transformers sanés cocooan robot anu pangheulana ngarobah;</text>
<text sub="clublinks" start="673.61" dur="7.469"> ngahargaan éta milik "Wani Raideen," dikaluarkeun ku perusahaan Jepang Popy di 1975,</text>
<text sub="clublinks" start="681.079" dur="3.25"> dumasar kana karakter judul anime anu namina sami,</text>
<text sub="clublinks" start="684.329" dur="6.081"> robot anu diciptakeun ku peradaban kuno anu ngajantenkeun janten pesawat sapertos manuk,</text>
<text sub="clublinks" start="690.41" dur="5.56"> sareng sababaraha baris cocooan robot anu tiasa diatur deui, sapertos Popy's “Machine Robo,”</text>
<text sub="clublinks" start="695.97" dur="4.539"> sareng Takara "Diaclone" sareng "Micro-Change," bakal ningali dileupaskeun di Jepang</text>
<text sub="clublinks" start="700.509" dur="7.4"> sateuacan Hasbro mutuskeun pikeun ngimpor dua anu terakhir sareng ngajantenkeun "The Transformers" di 1984.</text>
<text sub="clublinks" start="707.95" dur="4.079"> Sareng éta sanés mangrupikeun robot anu mimiti ngarobih di Amérika Serikat, ogé,</text>
<text sub="clublinks" start="712.029" dur="4.341"> kalayan Tonka khususna ngimpor "Mesin Robo" pikeun nyiptakeun "GoBots"</text>
<text sub="clublinks" start="716.37" dur="3.389"> sareng ngéléhkeun Hasbro kana rak ku sababaraha bulan.</text>
<text sub="clublinks" start="719.759" dur="4.49"> Tapi Transformers ANJEUN cocooan anu ngancik robot ngarobih bentuk</text>
<text sub="clublinks" start="724.249" dur="4.58"> kana fenomena di dunya Kulon, ngéléhkeun GoBots dina ritel,</text>
<text sub="clublinks" start="728.829" dur="5.827"> sareng mereun sajajalan anu niron, dugi ka "Transformer" parantos praktis janten</text>
<text sub="clublinks" start="734.689" dur="3.38"> budaya pondok-leungeun pikeun robot naon waé anu tiasa janten hal anu sanés.</text>
<text sub="clublinks" start="738.069" dur="3.841"> Justru kusabab alesan ieu yén, dina abad 21,</text>
<text sub="clublinks" start="741.91" dur="6.453"> Hasbro henteu resep ngagunakeun kecap "transform" pikeun ngajelaskeun naon anu dilakukeun ku Transformers.</text>
<text sub="clublinks" start="748.389" dur="4.841"> Kiwari, bungkus cocooan sareng pamasaran nganggo kecap "ngarobah",</text>
<text sub="clublinks" start="753.23" dur="4.16"> anu ngabantosan perusahaan ngajaga mérek dagang na nami "Transformers,"</text>
<text sub="clublinks" start="757.39" dur="4.629"> ku nyegah kecap tina janten teuing dianggo sareng generikisasi.</text>
<text sub="clublinks" start="762.019" dur="8.049"> Tapi hayu urang nyanghareupan éta ... "Ngarobih sareng Ngaluarkeun Out" henteu ngagaduhan cincin anu sami sareng éta!</text>
<text sub="clublinks" start="770.069" dur="2.18"> Sareng éta Dasar-dasar dina ngarobih!</text>
<text sub="clublinks" start="772.249" dur="4.481"> Kuring bakal ningali konsép anu aya hubunganna sapertos ngarobih triple, ngarobih ukuran, sareng fungsionalisme</text>
<text sub="clublinks" start="776.73" dur="3.789"> dina pidéo sorangan dina hiji poé; kanggo ayeuna, tinggalkeun koméntar di handap ngeunaan kumaha,</text>
<text sub="clublinks" start="780.519" dur="3.541"> lamun anjeun tiasa ngarobih, kumaha modeu alternatip anjeun!</text>
<text sub="clublinks" start="784.06" dur="2.6"> Resep sareng langganan langkung seueur sajarah Transformers sareng lore,</text>
<text sub="clublinks" start="786.66" dur="2.85"> sareng ngabantosan séri kanggo neraskeun ku ngadukungna dina Patreon!</text>