Конференција за новости Коронавирус во Белата куќа subtitles

ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ПРЕТСЕДАТЕЛ: БЛАГОДАРАТЕ МНОГУ. СО. Убаво да се биде со вас. АМЕРИКА ПРОДОЛУВА ДА СЕ ЗДРАВИТЕ ГРУНД ВО ВОЈНАТА ПРОТИВ ВИРУС. САКАМ ДА БЛАГОДАРАМ АМЕРИКАН Луѓе за одговор на повик, СЛЕДЕТЕ НАШИТЕ Упатства и ОБЕЗБЕДУВАЕ НА САКРИФИКИ ДА ГО ОБВРЗУВАМЕ ОВОЈ ВЕРНИЧКО ТРЕБА ПОВЕЕ АГГРЕСИВЕЛНО. СОВЕТУВАМЕ ДА СОЦИЈАЛНО ПОСТАВУВАЕ, САМО важно. СОЦИЈАЛНО ПОСТАВУВА ,Е, МНОГУ АН ВАНА ФРАЗА. И ние правиме сега. ПОВЕЕ LИВОТ МОЕ МОЕ ДА ГО СПАСУВАМЕ И ПОВТОРНОТО МОЕ МОЕ ДА СЕ ДОБИВНИМЕ ЛУЕ НАПРАВНИК ДА ​​РАБОТЕ, СТАН ДО УЧИЛИШТЕ И ПОВЕЕ НА НОРМАЛНО. И ОВИЕ се големи делови од НАШАТА СТРАНА БЕЗБЕДНО МОЕ ДА СЕ ОДГОВОРИ МНОГУ ПОВЕЕ ОД ДРУГИ СЕКЦИИ И НИЕ ОБВРДУВАМЕ ДА ГО ОБУУВАМЕ ТОА ИСТО. Луѓето се прашуваат, Е тоа АЛТЕРНАТИВНО? САКАМ, АБСОЛУТНО, Е Е ДА АЛТЕРНАТИВНО. СЕГА СЕ ОДГОВОРИ ОДГОВОР ДЕКЛАРАЦИИ ЗА ДИЗАТАРИ ЗА НОВА ЈОРК, Калифорнија, Вашингтон, IOWA, LOUISIANA, TEXAS AND ФЛОРИДА. ТОА ИМА МО GREНА БЕЗБЕДНОСТ, АС ДА ЗНАЕТЕ, И ПРАВНИ ЗНАЧЕЊЕ. Ние сме во постојан груп и МОЕМА ОВОЈ, САМО ЛАГА ГРУПИРА OFЕ НА ЛУЕТО ТОА СЕ НИКОГАШ НО КОМУНИКАТ СО РАЗЛИЧНИ ОФИЦИЈАЛИ, ВКЛУЧУВА BEЕ СМЕ РЕГУДИРАМЕ МНОГУ ОД ВРЕМЕ СО НОВИ YОРК СЛУБЕНИЦИ Бидејќи навистина е далеку од далеку НАЈПОЛНИОТ СПОТ. OTЕ СЕ БАРАМ БРОЈ НА МНОГУ ПОВЕЕ - - ОДИЕ ДОБИВНО - - ОДИМЕ БРОЈ БРОЈ НИВНИ ВЕДЕКИ ПОГЛАВЈЕ НА нив. Владичот прави добар успех РАБОТА ПОСТОВИМЕ ДО ГОЛЕМОВНИОТ КУОМО КОНЕКО НО И ОВАА УТРАЕ. И тој го спомна тоа, НЕГО ЗАБЕЛЕШКИ, КОИ СЕ КОРИСТЕТЕ - ТИЕ СЕ КОРИСНИМЕ - САМО САКАМ ЧУВЕРИ, ПОДНЕСУВАЈТЕ ДА СЕ ПОСТОИ НЕГОТИАЦИЈА, МИСЛИ СМЕ КОРИСТЕЕ НА МНОГУ БЕСПЛАТНО НА ДЕФЕНСКИ ПРОИЗВОДСТВО АКТ И НАС СВЕТЕ КОРИСТЕМЕ НИКОГА НЕ Е ПОТРЕБНО. Тоа е една голема точка на зафаќање. Тоа е одлична алатка за преговарање. Но, СЕ СЕ РЕАЛНО - ELLЕ ДА ГО ПРАВОМ ВИЕ, ОВОЈ, ДВЕЕТО ДУХОВ ОД ЛУЕ И ВРЕМЕ ДУХ СО ОДГОВОР НА ОВАА КОМПАНИИ. И НЕ МОРА ДА ЈА УПОТРЕБАМ МНОГУ МНОГУ СИТЕ. САКАТЕ ДА СЕ ДА ПРАВИТЕ, КАКО ЗНАЕТЕ, ОПШТИ МОТОРИ Е ВКЛУЧИ. Вклучен во ФОРД. 3-МВР ВНАТРЕШНО. Другите се вклучени. СИТЕ СИТЕ РАБОТНИ МНОГУ РАБОТНО ДА СЕ РАБОТИ ПРОИЗВОД НА ПРОИЗВОДОТ, СИТЕ РАЗЛИЧНИ ПРОИЗВОДИ. НЕМА МНОГУ МНОГУ ЛИТЕЛ ПРОИЗВОД КОГА НИЕ ДОЈДОВМЕ. ГИ ГИ ГРАДДУВАМЕ И ДА ГО ГОДИМЕ ПОДГОТОВО КАКО МОЕ ДА СМЕ Различни држави. СИЕ СЕ, исто како што знаете, ГРАДЕЕ НА БЕЗБЕДНИ БОЛНИЦИ И Медицински центри преку ЦЕРТИВНИ ПРЕДНОСТИ ВО NEWУЈОРК. ВО NEWујорк е во КОНВЕНЦИСКИ ЦЕНТАР. СЕ ПРАВУВАМЕ ЧЕТВРИ БОЛНИЦИ И СЕ ПРАВУВАМЕ, ПРЕКУ ТОА ДР STАВ, ЧЕТВРИ Медицински центри ОВДЕ. НЕКОИ РАЗЛИЧНО. САКАМ ДА ДА ЗНАЕТЕ ТОА СЕ СЕ СЕ СЛУЧИ СЕ МОЕ МОЕ ДА ПОМОГНЕТЕ ГО ГОЛЕМОТ ПОЛОВ ОД ОВАА ПРЕДИЗВИК. РАБОТАМ МНОГУ РАЗВОЈ ВО НОВА ЈОРК. РЕАЛНО СЕ ПОДНОГ НАШИОТ НАЈГОЛЕМИ ПРОБЛЕМ, МОAYЕТЕ ITЕ БИДЕ, МАЕ WЕ ДА БИДЕ. НО, ТОА Е ПОГОЛНО ДОБРА, СООБРААНИ РАБОТНИ РАБОТНИЦИ НА ИТ СО НАС И НАШИТЕ ТИМИ СЕ РАБОТА МНОГУ ДОБРО СО ДР THEАВА ПРЕТСТАВНИЦИ. СЕКОГАШ ДА СЕ ПРАВИМЕ НЕКОИ МНОГУ ЛЕР ИСПИТУВАА НИЗ ВЕЕ. ЈАС ДА ГО БИДЕМЕ ДЕКА ТОА - И Јужна Кореја, и ова не е ЗНАЕТЕ ВО СЕКОЈ НАД. САМО СПИСО СО ПРЕТСЕДАТЕЛ МОН, НИЕ МОНО ДОБРО КОНВЕРЗАЦИЈА ЗА БРОЈОТ ДРУГИТЕ СЕ, СО ГО ДОГОВОРИТЕ МНОГУ ДОБРА РАБОТА ВО ТЕСТИРАЕ. НО, СЕГА СЕ ПРАВИМЕ ПОВЕЕ ИСПИТУВА THЕ ОД АНИБОДА ПОД ПЕДНО. ПОВЕЕМЕ ПОВЕIGHЕ ВО Осум дена од тоа ТЕА ДА СЕ НАВЕТЕ НЕДЕЛИ. ОДИМЕ ДО ДНЕВНАТА ОСНОВА ИСКОЛНО. Толку е навистина добро. ПО ПАТОТ, Додека јас сум почестен, - ЗА ТОА, ИСТО СЕ зборувам со нив ПРИМЕНА МИНИСТЕР НА ЈАПАН НОВА И СОГРИРАНА СОСТОЈБА НА А ПОБЕДИ ИЗБОР. Мислам дека ќе одам да бидам А. Фантастична олимпијада. 2021 година. Мислам дека ќе одам да бидам А. Фантастична олимпијада. ИМА ДА СЕ РАБОТИ АБСОЛУТНО ПРАВО ОДЛУКА ДА СЕ ДА ГО ДОСТАВИТЕ. ЗА ЦЕНА ГОДИНА. И СЕГА САМО ПОСТОЈБА УБАВО ОЛИМПИКА. GЕ СЕ ДА БИДЕ МНОГУ важен Бидејќи тоа е ПРОБАВНО ПРВО ВРЕМЕ МОЕ ДА СЕКОЈ ИЛИ ПОСТОИ ВО ДОЛНО ВРЕМЕ ТОА Е ДА СЕ ЕДНО ОДД ГОДИНА. СЕКОГАШ СЕ ЕДНО ГОДИНА ГОДИНА, Тие ми кажаа. Но, тој ќе оди да има Фантастичен успех и сега YЕ EVЕ ДА СЕ ПОВЕЕ ПОВЕЕ ВРЕМЕ. НЕ МОЕТЕ ПОВЕЕ ПОВЕЕ ВРЕМЕ. EЕ СЕ СЕКОГАШ REЕ ГО ПОДГОТВИ. КАКО ГО РАБОТЕ РАБОТА. НО САКАМ ДА СЕ РАБОТИРАМ ЈАПАН, МОК И ОСНОВНИОТ МИНИСТЕР АБЕ НА А ВЕЛИНА ОДЛУКА. Мислам дека ќе одам да бидам А. Фантастична олимпијада. САКАМ ДА, Е БИДАМЕ ТАА. ЌЕ БИДАМ ТАМУ. ЕД СИТЕ БОРБА ЗА ЗАШТИТА - КАКО СЕ БОРБА ДА ЗАШТИТУВАМ АМЕРИКАН LИВОТИ, СЕ СЕ ЗАШТИТУВАМ АМЕРИКАНСКИ LИВОВИ. ДЕМОКРАТИ И РЕПУБЛИКАНИ ВО СЕНАТИТЕ СМЕТЕ МНОГУ БЕСПЛАТНО ДА СЕ РАБОТУВА СМЕТКА ЗА РАБОТНА ЗА РАБОТНА ИНТЕРГЕНЦИЈА АМЕРИКАНСКИ РАБОТНИЦИ, ФАМИЛИИ И БИЗНИС. ОВАА ЛЕГИСЛАЦИЈА, ДОПОЛНИТЕНА НА ДВЕТЕ СМЕТКИ кои ги потпишав ОВА МЕСЕЦ, ВКЛУЧУВА, КАКО ЗНАЕТЕ, ПОСЛЕДУВААТ И СМЕТЕ СИТЕ СЕРВИ НА СЕКТОРИТЕ ЗА РАБОТНИЦИ, ЗА СЕМЕЈСТВА. НО, САМО ДА СЕ НАПРАВИМЕ ДВЕЕ ПОВЕЕ ОД ОБЈАВУВА FORЕ ЗА РАБОТНИЦИ НЕМА КОА СИТЕ до Вработените. И тоа е голема работа. БЕЗ ТРОШОЦИ НА ВРАБОТНИЦИ. САКАМЕ ДА СЕ ДОБИРАМЕ СЕКОГОВОР РАБОТА. ОД ОВОЈ ТРИЛИОН 2,2 УСД ПРАВНИОТ ПАКЕТ Е ГОЛЕМО СЕКОГАШ СЕ ВЕРУВАМ СЕКОГАШ ПОСТАВЕН ВО КОНГРЕС ПЕРАТИВНИ РАБОТНИ ЗБОРУВА СЕ ПОГЛЕДАТЕ СО НОВИОТ ДЕЛ Денови, тоа е време на валидност, но ова Е ПОДОБРИ И ПОДГОЛЕМ НАЈГОЛЕМИТЕ СЕКОГАШ ГОДИНА И ТОА Е ПРЕКРШОНА ОВИЕ ПОГОЛЕМУ МНОГУ ОВА ПАРИ ОДБАВИ НА РАБОТИ, РАБОТИ, РАБОТИ, И ФАМИЛИ, СЕМЕЈСТВО, СЕМЕЈСТВО. СЕНАТИТЕ СМЕТКИ Вклучува 350 УСД БИЛИОНИ ВО РАБОТНИ кредити за работо За мали деловни активности со заем ПОДНЕСУВА FORЕ ЗА БИЗНИСИ ТОА Продолжете да ги плаќате нивните работи. Сакаме да ги задржиме РАБОТНИЦИ И ПЛАТИТЕ СИТЕ РАБОТНИЦИ. ОВА Е ПОМОГНЕТЕ ДА ГО ПРОДАВНИТЕ РАБОТНИЦИ ВО ПЕРИЛОЛОТ И ДОЗВОЛНИОТ ПРИСТАП КАКО КАКО ДА ГО ОБВРУВАМЕ ВИРУС. 300 $ милијарди индиректни плаќања ЗА ЗАБАВУВАЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ГРААНИ 99.000 американски долари. 3.000 400 УСД ЗА ТИПСКО СЕМЕЈСТВО НА ЗА. НИКОГАШ ДА НЕ СЕ ПОСТОИ ДА СЕ ПРИРАМ. До 250 милијарди американски долари во продолжени ПРИДОБИВКИ ЗА ВРАБОТУВАЕ. РАБОТНИКОТ ILLЕ ПОБИДИ 100% од НИВОТО ПАРИНА ЗА ПОВЕЕ ПОВЕULЕ МЕСЕЦИ И НЕВЕДНИЦИ ЦЕЛИ ДОПОЛНИТЕЛИ, НЕЗАВИСНИ ДОГОВОРИ И САМО-Вработените ќе бидат квалификувани. ВИЕ НЕВЕРНИ ДОГОВОРИ SЕ БИДЕ САМО-ВРАБОТЕН ЛУ PEЕ ДОБИВНО ЗА ОВОЈ. ОД ОД 100 милијарди долари за да се поддржат ХЕРОИСКА РАБОТА НА НАШИТЕ ДОКТОРИ, НЕВЕДОВИТЕ И БОЛНИЦИТЕ ПОДОБРУВААТ НЕВЕЕ, 45 милијарди долари за ФИНД ЗА РЕАЛИФИРАISЕ НА РАЗВОЈОТ И СМЕ ПОСТАВУВА AЕ ФОНД НА 45 милијарди американски долари ЗА РАЗГОВОРНА ВЕРУВАЕ. ПОВЕЕ ОД ДОБИВУВАЕ НА СИРОМОТ НА ДОСТАПНО ДА ГО ПОДДРШИТЕ МОЈОТ НАЦИОНАЛНО ИЗВЕСТУВАЕ И РАЗГОВОР ДЕКЛАРАЦИИ. 27 $ милијарди за градење на СТРАТЕГИСКИ НАЦИОНАЛЕН СТОКПИЛ СО КРИТИЧКИ НАДВОРЕШНИЦИ Вклучувајќи Маски, респиратори и ФАРМАЦЕВИЗИКИ И СЕ МОЕТЕ ДА МИСИТЕ ДА СЕ БИДЕТЕ МНОГУ ОДГОВОРНО ДОБИВНИКОТ НАШИОТ ВОВЕД РАЗГОВОРЕТЕ ДА СЕ СЕГА ВО ПОГОЛЕМИОТ ДЕЛ. НО, НИЕ Имаме многу работи што ONЕ СЕ ПОДНЕСУВА, ПЛАНИ, МИСИЛИ, РОКЕТИ, МНОГУ НА СЕ. НО СТОКПИЛОТ БЕЗ МНОГУ ОДГОВОРНО, САКАТЕ СЕКОЈ ДВЕ. ОВОЈ ДА Вклучува СИГНИФИКАНСКО ФОНДИРА FORЕ ЗА РАЗВОЈ НА ВАКЦИИТЕ НА ТОП ОД ОД ДОГОВОРИТЕ 8 $ ОДРУВААТ СЕРВИЛНИ НЕДЕЛИ АГО. ПОД 500 милијарди американски долари како поддршка за НАЈДОБРИОТ ХИТ ИНДУСТРИИ, СО Забрана за корпоративна берза КУПУВАЧИ КОИ Е СЕКОЈ Јас ИНСИСТИРАНА И Искрено, јас раскажувам ВИ РЕПУБЛИКАНИТЕ САКАТЕ ТОА И ДЕМОКРАТИТЕ САКААТ ТОА. САКАМ ДА ГО УПОТРЕБУВАМЕ ПАРИТЕ За компаниите и плановите ИЛИ СЕКОЈ ДА СЕ МОЕ ДА ПОМОГНЕТЕ ДА СЕ ДОБИЕ ОВОЈ РУ TH ПАТЧЕ. И НЕ МИСЛАМ ДА СЕ ОДМЕ ДА БИДЕТЕ РУGНА ПАТЕ. КОГА ПОВТОРНО, СВЕТОТ НА ПОДОБРИ, ДА СЕ ОДБАВА ДА ОТВОРИ САКАТЕ РОКЕТИШТЕ И ОДИМЕ МНОГУ Добро и многу брзо и многу НОВИ ОСНОВИ ЗА ИЗВРШНИ КОМПАНИЗАЦИИ СЕ. САМА ПАРИ. СЕ ОДБЕАТ ДА СЕ ДАМА ДА ЈА ДА ЈА ДА ПРАВИТЕ РАБОТНИТЕ РАБОТИ ПОВЕЕ СМЕ ИНТЕРЕСИРАНА ВО РАБОТНИЦИ, ТОА РАБОТА И НИЕ СЕ ИНТЕРЕСИРАНА ВО КОМПАНИИ ПОСТОИТЕ ТОА ШТО ГОТВЕЕ РАБОТНИЦИТЕ ВО ОВОЈ ГОЛЕМ РАБОТА Имаме 16 милијарди американски долари во финансирање ЗА НАДОМЕРУВАЕ НА ЛИЦА ЗАШТИТА НА ЗАШТИТА. ЗНАЕМЕ ЗА ТОА МОЕ КАКО МАСКИ И РЕСПИРАТОРИ ОД ОВА СТРАТЕГИСКИ НАЦИОНАЛЕН СТОКПИЛ. ЈА ПОДГОТВУВАМ ДОМОТ ДА ЈА ПАС ОВАА ВИТЕЛНА ЛЕГИСЛАЦИЈА И ПРАВО СМЕТКА НА МОРА ДЕША ЗА СИГНАТУРА БЕЗ ОДЛОЖУВАЊЕ. SЕ ИСПОСТАВ ИМАМЕДНО. Е HAЕ ИМА ПРИМАТ И МОЛО СЛЕДЕ ANDЕ И ГОЛЕМО ДЕН ЗА АМЕРИКАНСКИ РАБОТНИК И ЗА АМЕРИКАН СЕМЕЈСТВА И ЗА АМЕРИКАН КОМПАНИИ КОИ ИМААТ НАЈДОБРИ ГОДИНИ СИТЕ САМО, ТОА ПОСЛЕДНИ ПАРИ ГОДИНИ И ТОА МАЕ ГОЛЕМО ДА ПОСЛЕТИ ДА МЕСЕЧНА АГО, ТИЕ ВИДАТ ВО ТОА ПОЗИЦИЈА НЕ ГО ПОДГОТОВИ ДЕКОЛКУ СЕ Скриени непријатели, вирусот. ПОСЛЕДНИ ДЕНЕС, СЕ ГЛАСАМ ДА ЛИДЕРИ НА МНОГУ АМЕРИКА ЗАБОЛУВАЕ НА ОБРАЗОВАНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ. САМА БАРАМ ЗА нив ПОГОЛЕМ ДИВЕРЗИЈА ВО АМЕРИКАН Луѓе, до американски семејства, до НАШАТА НАЦИЈА И СИТЕ СИТЕ Фантастично и собирање НАДВОРЕШНИЦИ, РАСПОЛЕУВА FЕ НА ХРАНА И ПОДДРШКА РАБОТНИЦИ ЗА ЗДРАВСТВЕНА ГРИА, ГРИА ЗА РАБОТНИ РАБОТНИЦИ И СЕМЕЈСТВО. ГО ПОДГОТВУВАМ ДА ГО ПРОДОЛИМЕ ДА НАПРАВИ ГО. НЕПОДВИДНИЦИТЕ СИТЕ Фантастична и голема. Тие се големи. Знам многу од нив. САКАМ ДА СЕ ДА ГО ПРАВИМЕ ДОДГОВОР КРИТИЧКИ СУБОВИ. ФЕМА ПРОДАВА 9.4 РЕСПИРАТОРИ, МИСЛИТЕ ОД ТОА, 9.4. 20 милиони хируршки маски и ние ДАМА ДРУГИ ОД ОВИЕ СМЕ СМЕ ДА БИДЕ ДА БИДЕ ДА РАБОТИ БАРА. СВЕТСКИ СВЕТ, НЕ Е ДА СМЕ ИЛИ ДРATАВИТЕ, СВЕТ СВЕТ Е ПРЕБАРУВА GЕ ДА СЕ ДАМАТЕ ОВАА НЕГОВИ ВО КОНКУРЕНЦИЈА СО МНОГУ, МНОГУ Земји. ВЕРУВАМ ДЕНЕС ДА ГО БРАЗИРАМЕ 150 МАРК ЗА ВИРУС. Имаме 150 земји, над 150 Земји што имаат овој вирус И НОБОДА BЕ ВЕРУВАТЕ СЕ САКАТЕ ДЕКА Е МОНА. НОБОДНИОТ СОВЕТ МОЕ ДА ГО ОДГОВОРНО НЕКОЈ САКАТЕ ОВОЈ ДОСТА. ДА ЗНАЕМЕ ДА СЕ СМЕАМ СВЕТЕ ПОТРЕБА. И АКО ДА Е, СЕКОГАШ Е ОДБЕ ДА БИДЕ ДОБРО Подготвени ПОДНЕСУВАЈТЕ ОД КОЈ УЧЕМЕ. КАКО НЕВРЗДИВНА ШТО СМЕ НАПРАВЕНО. ОВИЕ ПОВЕЕ ТЕСТИРА BYЕ ПО СЕКОЈ БЕБЕ ОД ДАЛЕКУ. И ВЕСТИ, ИЗВЕДУВАЧИТЕ, ТОА МЕДИУМИТЕ ГИ СЕ РАЗВОЈУВААТ И МО AMУВАМЕ ВАШИТЕ ПРОЦЕДУРИ ЗА ТЕСТИРАЕ СЕ Зачудувачки и ние имаме високо ниво ИСПИТУВАЕ И ТОА Е ТЕСТ ТОА Е ТОЧЕН. 3.1 МИЛИОНСКИ ЛИЦА СВЕТИ. 14,6 милиони ракавици и 6.000 Вентилатори, кои одат кон нив АВИРИ НА НАЈДОБРИТЕ ПОТРЕБИ. ПОСТАВУВАМЕ НА ПОСЛЕДНИОТ ДЕН 4.000 Вентилатори во NEWУЈОРК. И СЕ ГО ПРАВИМЕ СО ВЛАДА ЗА ТОА. Тој беше среќен. СЕ СЛЕДИМЕ СО ГОЛЕМОТО ДА СЕ ЗА ТОА. МАЈОР ДЕ БЛАСИО КОИ Е МНОГУ СРЕAPНО НЕ СМЕ ДА СЕ СРЕAPНО СО РАБОТА СЕ ПРАВАТ. ОД ОВОЈ НАЦИОНАЛНО ЕМЕРГЕНЦИЈА, СЕКОЈ ДЕН Овде ПРОДОЛУВА ДА СЕ ЧЕКОРИТЕ ПРЕД И ДО ПОГЛЕДУВАЈТЕ КАРАКТЕР НА НАШИОТ НАЦИЈА Вклучувајќи го народот ПОГОДНЕТЕ СЕ, ПО ПАТОТ. ОВИЕ ЛУЕТО КАКО ВЕЗБЕДНО. Тие се воодушевени луѓе и МОAYЕ МОЕ ДА ЈА ПРИСТАПУВАМ ЗА МИСЕЛ, ДА СЕ МОАТ ДА ИМАМ ДОБИРНИ ПРИЈАТЕЛИ. МОAYЕТЕ ДА НЕ МОЕТЕ, МАAYЕ ТИЕ ПРАВАТ. ТЕА РАБОТА МНОГУ ДВЕЕ. ВО МАРИЛАНД, СЕДНО-ГОДИНА БОЈ КОРИСТИТЕ СВОИ РОДЕНДЕН ПАР ДА Купете оброци за сениор. ВО НЕВАДА, ОДГОВОРНО ДОБИВНИК ЗЕМЈОДЕЛИ И НАДВОРЕШНИЦИ. ОВА СЕ СЛУЧУВА. Илјадници и илјадници. МО COЕ ДА СЕ ПРОДАМ ТУКА. ВО МИННЕСОТА, УНИЦИ НА СИТЕ ИСКОЛИВИ МЕДИЦИНИ ВОЛОНТЕРИРАН ДА ДОБИВЕ ДЕЦА ГРИА ЗА БОЛНИТЕ РАБОТНИЦИ ПОМОШУВА TOЕ ДА ГО ЧУВААТТЕ НАШИТЕ ДОКТОРИ И Медицински сестри на фронтовата линија БОРБА ЗА СОБИРАVEЕ НА IVИВОТ. ОВОЈ АМЕРИКАНСКИ ОСТАВУВАТЕ НЕ ОБЕДИЕ УЛАГА ДА ГО УПОТРЕБУВАТЕ ПОБЕДУВАЕ ОВАА ГОЛЕМА НАЦИОНАЛНА БАТЛА И Тоа е светска битка. САМО се занимаваме со ДРУГИ НАЦИИ. ЈАС САМО ЛИЦА - ЗАПОМНЕТЕ ПОВИК. Многу земји се големи ТРОБЕЛ. СЕГА WEЕ HEЕ СЕ СЕ СЛУЧУВА ОД НАШИТЕ ВЕЛИКИ СЕКРЕТАР НА ТРЕREА. СЕ РАБОТИ РАТЕР ХАРД, ЈАС ЌЕ ТИ КАЖАМ. СВЕТЕ МНУЧИН Е ФАНДАСТИЧКО ГУY И СПОДЕЛУВА WITHЕ СО ДЕТИ СИТЕ, ДЕМОКРАТИ И РЕПУБЛИКАНИ. ЕДНА НА НАЈДОБРИОТ УБАВИ ГРАДЕИ И ДОБИВ ДА ЗНАЕТЕ, СВЕТЕ, МОЕ ДОБРО И ДАМА А. ЛИТЕЛНО Ажурирање WЕ БИДЕ Удобно ДА СЕ Слушаме што правиме и ШТО Е ДА ГО ДОБИ. СЕКРЕТАР МНУЧИН: САКАМ ДА СЕ САКАМ ДА БЛАГОДАРАМ СМЕТКА МКЦОНЕЛЕЛ ЗА НЕГОВО ЛИДЕРСКИОТ И САКАМ ДА СЕ ДА СЕ Благодарам ШУМЕР ЗА ШУМЕР НЕГОВОРНА ПОДДРШКА ДОВЕРНА ДВД САМО НА ОВАА Сметка и ДЕМОКРАТИ И РЕПУБЛИКАНИ ШТО РАБОТНА ТИЕЛЕСНО. ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ПОСТОИ, ДА СЕ ДОБИ LИВОТ ВО СВЕТСОТ НА ЛБЈ ПЕТИ ДЕНИ И НЕ МОUЕ ДА БИДЕ ПОВЕЕ БЕСПЛАТНО СО НЕПРЕЦЕНДЕНИТЕ ОДГОВОР ОД СЕНАТИТЕ ДО ЗАШТИТЕТЕ АМЕРИКАНСКИ РАБОТНИЦИ И АМЕРИКАНСКИ БИЗНИС ВО ОВАА СОСТОЈБА. ПРЕТСЕДАТЕТО Е НАДВОРЕШНА МНОГУ ОД ОВАА НО, МОЕ ДА СЕ ОДИМАМ ПРЕКУ ОВА Брзо. КАРТИ ЗА МИЛО РЕЗИЦИЈА НА БИЗНИС, ОВОЈ COЕ ЗАВРШИ РУГИ 50% од ПРИВАТНИОТ ПЕРИЛАЛ ВО МАЛ БИЗНИС КАДЕ WEЕ Е ВЕДНО ДОБИВТЕ КОАРИ КОИ Е НАДВОРЕШЕТЕ Осум недели на саларите КАКО ДА ГО ЧУВААТ РАБОТНИЦИТЕ ВРАБОТУВА И НАГОВОР. И ТОА КОANАРИ BEЕ БИДЕ ЗАБОЛНИ НА КРАЈОТ НА ПЕРИОДОТ КАКО ДОЛГО КАКО ГО ВРАБОТЕНИТЕ РАБОТНИЦИТЕ РАБОТНИЦИ. ОВИЕ САБА КАРКИ, НО БЕЗБЕДНОСТА ILLЕ СЕ ОБВРЗУВА СЕКОЈ ЕДИНСТВЕНА ФДИК ОСИГУРНА БАНКА ДА ГО УПОТРЕБА ОВИЕ ИЗВЕДУВАМЕ СО КРАЈ НА СЛЕДНОСТА НЕДЕЛА, ILLЕ ИМАМЕ ЕДНОСТА ПРОЦЕС КОГА ОВОЕ МОЕ ДА СЕ РАБОТИТЕ И ПОПУСТ ВО САМО ДЕН. ОВОЈ BEЕ БИДЕ МНОГУ Едноставно СИСТЕМ ДА ГО ПОБЕДАТ ПАРИТЕ МАЛКО РАБОТНИ РАБОТИ. ЗА КОМПАНИИ, кои НЕ Е КВАЛИФИ ТОА, НИЕ ЕКОНОМСКИ ПРОГРАМА НА ДАНОЦИТЕ ИНЦЕНТИВИ ДА РЕТАНИНИ РАБОТНИЦИ И КАКО ПРЕТСЕДАТЕЛ СЕ ПОСТОИ, САМО ПОГОЛЕМУВАМЕ ОСИГУРУВАЕ НА ВРАБОТУВАЕ ЗА ЛУЕ КОИ НЕ ДА СЕ ОПШТУВААТ ВО ОВИЕ ДВЕ ПРОГРАМИ КОИ Е Е АДИМИНИСТЕРИ ПРЕД ДРАВИТЕ. VEЕ ИМАМЕ ЕКОНОМСКО ИСПОЛНУВАЕ ПЛААА. ОВИЕ BEЕ БЕЗ СЛЕДНОСТА Три недели. ДИРЕКТНИ ПЛААИ ВО МОНО СМЕТКИ ЗА ДОПОЗИТУВА PEЕ НА НАРОДОТ. И ЗА ОВИЕ КОИ НЕМА ДА СЕ, BEЕ БИДЕ ДА СЕ ПРИРАЧНИК ВО МАШАТА. НАШАТА ДЕНА Е Е СЕ ДОПОЛНИТЕЛНИ ОРГАНИ, ние ги имаме 500 милијарди американски долари за работа со ФЕДЕРАЛНА РЕЗЕРВИ ДА РАБОТЕ ЗА ПРОГРАМИ ЗА ИСПИТУВАЕ И КРЕИРАЕ 4 УСД ТРИЛИНА ДА СЕ ПОТРЕБА ДА ПОДДРШКА АМЕРИКАНСКИ БИЗНИС И АМЕРИКАН РАБОТНИЦИ НА НЕПРЕЦЕДЕНТИВНИ НАЧИН. И ПРЕТСЕДАТЕТО ПРИМЕНА 100 долари БИЛИОНИ ДО СОБИРНИЦИ И 150 УСД БИЛИОНИ ДРАВИТЕ ОВИЕ СЕ СПЕЦИФИКСКИ ТРОШОЦИ КОРОНАВИРУС. Г. ПРЕТСЕДАТЕЛ, САКАМ ДА Благодарам ВАС И ВАICEЕ ПРЕТСЕДАТЕЛ. СЕ ДОГОВОРИТЕ ДОСТАПНО ДА САД ПОСТОЈАНУВАМЕ СИТЕ ПРЕСУДА ДЕНОТ И ВАШАТЕ НАДВОРЕШЕТЕ НАДВОРЕШЕ И БЕЗ РАБОТНИЦИ НА МНОГУ ПРАШАА. И ПОТВРД, БЛАГОДАРАМЕ СЕКОЈ ДЕЛ ЗА ОВАА БИПАРТИЗАНСКА РАБОТА. ОВА СЕ СМЕЕ ДА СЕ ЕНЕРМИВНО ПОМОШ ЗА АМЕРИКАНСКИТЕ РАБОТНИЦИ И АМЕРИКАНСКА ЕКОНОМИЈА. ПРЕТСЕДАТЕКОТ ОД ОДГОВОР ТОА СОГЛАСНО БЕЗ ПОВЕЕ ДВЕЕ ДА ЗАШТИТИТЕ АМЕРИКАНИ ВО ОВАА НЕПРЕЦЕНДИРАНА СОСТОЈБА. ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: ДЕН и НО. МНОГУ РАБОТА И Гледајте КАКО СИТЕ ОДДЕТЕ И ГО ПОБЕДУВАМЕ ГЛАСОТ. Дали имате прашање? ИЗВЕШТАЈ: КАКО ДА СЕ СМЕЕТЕ ОВА БИЛЕ KЕ ОДБИРАТЕ ЕКОНОМИЈА ПОВЕЕ? ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: ОДИМЕ ДА СЕ ВААТ РАБОТА НА АМЕРИКАН РАБОТНИЦИ И ОБЕЗБЕДУВА СТРАНА МОЛО НЕ Е НЕГОВИОТ РАЗГОВОР. НЕ Е НЕГОВИОТ РАЗВОЈ. НО МИСЛИМЕ - ИЗВЕШТАЈ: ДА СЕ АНТИЦИРАТЕТЕ НА Три месеци и нема да треба ОВАА Три месеци. ОВОЈ ВОЈНА BEЕ БИДЕ QUЕ ПОДОБРИ. Секретарот МНУЧИН: ОВА Е А ПОДНЕСУВАЕ НА ПАРИ, АКО ПОТРЕБНО, ДА ЈА РЕГОВИРАМЕ ЕКОНОМИЈА. ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: ОВА Е ДА ГО УЧЕТИ ЕКОНОМИ. КОМПАНИИ со рангирање на ААА за да ги задржат ОДЕ ANDЕ И GЕ ДА СЕ БИДАТ ВО ФОРМА на заеми. ПАРИ ПАРИТЕ ДОГОВОР. ИЗВЕШТАЈ: Ајде да ве прашам НЕКОГАШ, ДА СЕ ПРАВДИТЕ ВЕРУВАЕ НА НАДВОРЕШНА КОМПАНИЈА ЗА СИЛИТЕ НА НАШИОТ НАРОДОТ, ШТО МИСЛИШ? ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: РЕЛЕГНИРАМЕ Земји што ги даваме нашата набавка СОЦИИ И ПОДДЕТЕ НАШИТЕ ПРОИЗВОДСТВО ОБВРСКИ И КУПИТЕ ИТ НЕКОЈ ЕЛЕС ЗА LИВОНА ЦЕНА НО, ГИ ГО ГО ГОДИМЕМЕ BSЕБОВИТЕ И СЕ И ГО изгуби нашата НАДВОРЕШНА И НЕ МОЕ ДА СЕ СЛУЧИ. BEЕ БЕГАМЕ НЕКОИ ПРОМЕНИ. САМО ДА ГО ПРАВИМЕ ТИЕ ПРОМЕНИ. ИЗВЕШТАЈ: Дали имате забрана за Извозот на медицинска опрема? ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: Е СЕ СЛУЧУВА ОД САМИОТ СЕБЕ. НЕКОИ ЛУЕ, ГО НАПРАВУВАМЕ НАЈДОБРИОТ Медицинска опрема во светот И ВИЕ САКАТЕ НЕКОИ ЛУЕ ЕВРОПСКАТА УНИЈА, НЕ СЕ СЛЕДЕТЕ ДА СЕ ТОА ИМА СПЕЦИФИКАЦИИ КОИ НЕ СЕ ДОСТАВУВА НАШАТА ОПРЕМА ВО ПОДАТОЦИ Е ДИЗАЈНИРАНА НА РАЗЛИЧНИ НАЧИН, ДА СЕ ДА СЕ ПОДОБРЕН НАЧИН. СИТЕ СИТЕ ИГРИ НАГРАДИ ПРОТИВ НАС. СИТЕ ДА ГО ПОВЕЕТЕ ИГРИ ПРОТИВ НАС И НЕМА ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ СЕКОЈ ДОНЕСНО НИКОГАШ ЗА ИТ. НО ЕВРОПСКАТА УНИЈА, ПАКАТЕ НА МЕДИЦИНСКИОТ ОПРЕМА, НЕ НАПРАВЕТЕ НАЈДОБРИОТ, НЕ МОЕМА ПРОДА SБА ЗА ДА НЕ Е НЕ ПОДНЕСУВА. И НИЕ ГО ЗДРУУВАМЕ СИТЕ МЕДИЦИНСКИ ОПРЕМА ВО НАШАТА СТРАНА. СМЕ ПРОМЕНУВАМЕ СЕ. СИТЕ ОВА СЕ ПРОМЕНИ. НО, НИЕ СПЕЦИФИКАЦИИ ОВИЕ НАША ОПРЕМА ДИЗИГНИРАНА ПОСЕБНО ДА НАША ОПРЕМА НЕ МОАТ ДА СЕ ВААТ ВО СВОИТЕ СТРАНА. Тоа е многу успешна работа што СЕ СЛУЧИ. НЕКОИ НА ЛУЕТОТ КОИ СЕ ПОСЕБА НАЈДОБРИОТ ПРЕДВИД НА НАС се НАШИОТ АЛЕТИ ПОВЕЕТЕ ПОВЕЕ НА НАС ВО МНОГУ НАЧИНИ, ФИНАНСИСКО И МИЛИТАРИЛНО. КОГА СЕ OOИВЕТЕТЕ НА ПОВЕЕ - Гледајте, СЕ ДАМА - Ако гледате во НАТО, ТОА АБУЗИРАЈТЕ ДЕКОЈ ДА СЕ ДА СЕ НАША ЗЕМЈА НА НАТО каде и тие НЕ СЕ ПЛАТИТЕ. И НИЕ СПОРЕДУВАМЕ ЗА СЕКОЈ. СЕГА, ЗАЕДНИЦА НА МИЕ, ОВИЕ СЕ ПЛААЕ ЛОТ. СЕГА ПАТ ПОВЕ 125Е 125 милиони долари повеќе И ТОА УЛТИМАТЕЛНА СЕКРЕТАР ОПШТИ КОЈ СЕ МИСЛУВАМ ДА СЕ СЛУЧУВАМЕ Е МОИТЕ НАЈДОБРИОТ ФАН ДА ГО ДОБИВИМЕ ДА ПЛАТИТЕ ДОДАЛНИ 400 милијарди долари. И ТОА ТОА ТРГОВИЈА. ДА СЕ ДОСТАВУВА СЕ МОMНО НЕМО МОНО ЗА НАС ДА САМО САМО РАБОТА. Тие го знаат ова. НИЕ САМО чекаме. ГИ НИЕ СИТЕ ПОДРАБОТНИЦИ. OЕ СЕ ДА СЕ ДОБИРАТЕ КАКО Јас Одлучете да го направите тоа. НО, НИЕ СМЕ ТРЕТИРАНА Непосредно од европската унија. ИЗВЕШТАЈ: Г-н. ПРЕТСЕДАТЕЛ, ЧЕТВРИ РЕПУБЛИКАНСКИ СЕНАТОРИ ИНДИКАЦИИ ДЕКА EXЕ ИСКУДИ 600 УСД ЗА МОЕ МОЕ ДО ОБИДУВАЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО ВРАБОТУВАЕ ВРАБОТНИЦИ ДА ГО ГУБУВААТ СИТЕ РАБОТИ. ШТО МИСЛИШ? ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРУМП: ГО ЗНАЕМЕ ПРАШАЕ МНОГУ добро. СВЕТЕ, МОAYЕТЕ МОЕТЕ ДА ДИСКУСНИТЕ ТОА СЕКЕРТАР МНУЧИН: САКАМ ДА САМО ИСКЛУЧИТЕ ПРАШАА, КОЈ Е НЕ САКАТЕ ДА СЕ РАБОТНО ОСИГУРУВАЕ НА ВРАБОТУВАЕ. ПОВЕЕ НА ОВОЈ ДРАВНИ СИСТЕМИ ТЕХНОЛОГИЈА ТОА Е 30 ГОДИНИ СТАР ИЛИ СТАРИ. АКО САМО ДА ГО ПОДОБРУВАМЕ ДОСТАВА УПОТРЕБА ОВОЈ СО МНОГУ ПОВЕЕ СПЕЦИФИКИ, WЕ Е СМЕ. ОВА Е САМО НАЧИН ТОА ДРATАВНИТЕ ПОДГОТОВКИ ДОБИТЕ ПАРИ Брзо во слободна работа и употреба 600 УСД ОД СОВЕТОТ. НАЈДОБРИ АМЕРИКАНИ, ШТО САКАТЕ, САКАТЕ ДА ГИ ОБИДУВАТЕТЕ РАБОТИ. ЗА 50% од овие БИЗНИС, THEЕ ИМАА БИЗНИС Чувајте ги овие работи. СО ОВОЈ БЕГА - НАШИОТ БРОЈ НА ЕДНА ПРАШАЕТО КАКО ДА СЕ ГО ОБВРУВАМЕ ОВИЕ ПОТРЕБНИ АМЕРИКАНСКИ РАБОТНИЦИ ДА ГИ ОБИДЕ ДА СЕ ДА ГО ПРАВИМЕ, ОВА Е НЕ РАБОТНИК НА СВОЈОТ, ТОА БИЗНИСКИТЕ ПОСЛЕТУВА, ПРЕТСЕДАТЕЛОТ И ВЕЕ ПРЕТСЕДАТЕЛ САКАТЕ ДА ГИ ОБЕЗБЕДИМЕ РАБОТНИ АМЕРИКАНИ ДОБАВ ПАРИ И ОВА Е НАЈДОБРИОТ Ефикасен НАЧИН >> СИТЕ СЕ ДОГОВОРИТЕ СЕГА? СЕКРЕТАР МНУЧИН: WЕ AYЕ ПРИМАВА НАШИОТ ИЗВЕДУВА THЕ ОВАА БИЛНИ ПАСИ ЦЕЛО И ДОБИ ДО КОАТА УТРЕ И ПОСТАВИТЕ ИСТО. НИКОГАШ ДА СЕ ДА ГО ДОДВИМЕМЕ ОВАА ПАР ВО ВАС АМЕРИКАНСКА ЕКОНОМИЈА И АМЕРИКАНСКИ РАБОТНИЦИ. Тоа е важноста на ова. ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: PEЕ PEЕ БИДЕ ЛУЕ АКТУЕЛНО ДОБИВ ПОВЕЕ ПАРИ НО НЕ САКАТЕ ДА СЕ ДА ГО ПОБЕДАМ ДИЗИНЦЕНТИВНО. ДОБРА ПРАШАА, АКТУАЛНО. ИЗВЕШТАЈ: СЕМЕЈНА СО РЕТИЗИРА ФБИ АГЕНТИ РОБЕРТ ЛЕФЕН СИНА ТОА НАС ПРВИ ТОА МОЕ ДА СЕ УПОТРЕБА Иранската увереност, СЕ СВЕТЕТЕ НА ТОА? ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ: СЕ СИМЕ МНОГУ ВКЛУЧНО ВКЛУЧУВА ВО ОВОЕ И Тој беше голем ГЕНТЛЕМАН И Велика фамилија. ЈАС ДА САКАМ ДА И ОВА МОРА СЕ ДА ГО ОДГОВОРИТЕ СОСТОЈБАТА НА СЕМЕЈНА СЕ ВЕРУВАМ, НО НЕ Е ИЗГЛЕДА ДОБРО. НЕ МОЕ ДА ДОБИ ЗА ГОДИНИ ВО Иран. НЕ Е Е Е ПРОМИСИРАISЕ. Имаме многу луѓе ВРАА ОДИМЕ ДВЕ ЛУЕ НАПРЕД ОВОЈ НЕДЕЛА НО РОБЕРТ ЛЕФЕНСОН, ИМА ПОДГОТВУВА ЗА ДОГОЛНО ВРЕМЕ И РОБОВНИ ПРОБЛЕМИ ПРИОР ОД НЕГА ПОДАТОЦИ ИЛИ КАПУРТ. И САМО САМО УБАВИМЕ ЗА СЕМЕЈНО Јас не прифаќам дека тој е СМРТ. НЕ Е ДА ГО ГОЛЕМИОТ МОЛО. НО ЈАС ДА ЈА ПРИСТАПУВАМЕ ТОА Е СМРТ. НО МНОГУ МНОГУ ЛУЕ Тоа е случајот. ИЗВЕШТАЈ: КОГА СЕ ДВЕЕ СЕРВЕНА ЛИНКИРАINGЕ НА ЗАБАВУВА THEЕТО ЗЕМЈА ДА ВАША ИЗБОР. ПОВЕЕ ОВОЈ НАДВОРЕШНА ВРЕМЕ линија ДО ВАШИТЕ ПОЛИТИЧКИ ИНТЕРЕСИ. ВИ ПОСЛЕДИТЕ МЕДИУМИТЕ САКАТЕ ДА ОТВОРИТЕ ЗАВРШНИ - [НЕВЕДНО] ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРУМП: THEЕ БИДЕ МЕДИУМИТЕ САКАТЕ ДА ГОДИТЕ ДА МНОГУ БЕЗБЕДНО. ИЗВЕШТАЈ: ОТВОРАЕ НА ЗЕМЈА НЕ Е ДОБРА ИДЕА. ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: САМО ВАС РАЗГОВОР. САМО ЛУЕ ДА СЕ Е НЕ СЕ ОТВОРИТЕ толку брз и НЕКОИ ЛУЕ LЕ IKЕ ДА СЕ Е ДА СЕ ФИНАНСИРАЕ МНОГУ БЕЗБЕДНО КАКО ДА БИДЕ ДОБРО ДА СЕ ОБВРЗУВААТ НА НА ПОЛИТИ. И ДА НЕ ЗНАЕМЕ ДА Е ОВА МОЕ НО, ОВИЕ СЕ ЛУЕ ВО ВАШИТЕ ПРОФЕСИРА THЕ КОГА САКААТ ТОА ДА СЕ СЛУЧИ. Мислам дека е многу чисто тоа ОВИЕ СЕ ЛУЕ ВО ВАШИТЕ ПРОФЕСИРА THЕ КОИ СМЕТЕ ДА СЕ ПОВЕЕ. ТИ ПРАВИШ. ТАА ПРАВИ. ОВИЕ СЕ ЛУЕ ВО ВАШИТЕ ПРОФЕСИРА THЕ КОИ СМЕТЕ ДА СЕ ПОВЕЕ. YЕ LOУБОВ ДА ГО ЈА ВИДИТЕ ДА ГО ЈА ВИДИТЕ СЕКОГАШ ДРУГИ ПРИЧИНИ НОБОДИ РАБОТА САМО ДА СЕ РАБОТИМЕ И САМО ТОА ГО ОВДЕ ГО ОВАА ГРУПА СЕГА ПРАВО ОВДЕ ИЛИ НЕ МОРАТЕ ЗЕМЈА ЛЕСНА. ДОБРО. ИЗВЕШТАЈ: ОДГОВОРЕТЕ ДА СВЕТЕТЕ ПАКЕТ, КАКО МОЕ ДА ВИЕ - >> КОЈ СЕ СО СЕ? TRUM CBS. [НЕВЕДНО] >> ВО ТРИ ВЕДЕРИ, WЕ Е ДАЛИ ДИРЕКТНИ ПЛААИ ОД КАДЕ Имаме депонија КАКО ИНФОРМАЦИИ И ДА ГО ОБЕДУВАТЕ А ПОВЕЕ ПОВЕЕ ИНФОРМАЦИИ ОД НИЕ САМО ПОСТАПКИ ДА СЕ РАБОТЕ ДА. Три ВЕДЕРИ ЗА ТОА И КРАЈ НА СЛЕДНА ВИДЕНА САКАМ СИТЕ БАНКИ ДО ОРИГИНИРА LOЕ НА КАРИНИТЕ ЕДЕН ДЕН. ИЗВЕШТАЈ: ИМА ДВЕ ПРАШАА ЗА ВАС - [ЗБОРУВА СО Г-20 И БАН БЕСПЛАТНО ТОЛНИ ANИВОТНИ ПАЗАРИ ПРЕВЕНТЕН ПОВЕТНИК-19 ШТО СЕ РАБОТИ ПРЕВОДЕН ДОГОВОРИ. ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРУМП: ДА НЕ ЗНАМ ДА СЕ ОВОЈ ПРЕДМЕТ ОДДАВА ДО СОДРИ УП. Доаѓа од Кина и да речеме ТОА КАКО СЕ СЛУЧУВА НА КИНА. НЕКОГАШ Е СЕ РАБОТИ ЗА НАС. НО НЕ Е ТОП НА СВОЈОТ ЛИСТА. [НЕВЕДНО] ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: КАКО МНОГУ СМРТИ СЕ ДОГОВОРИТЕ ДА СЕ МЕ? Ништо. Ништо. АКО ТОВА ВАША ПРАШАА. Гледам НЕГОВИОТ ИЗВЕШТАЈ. НЕ СЕ ИСПИТУВА ОД ПОВЕДНО ПОВЕЕ АНБЕДИЈА. СЕ ПРВУДУВАМЕ ПОВЕЕ ОД АНИБОДИЈА ВЕДНАШ. ТОА НОБОДНО ЕВЕНА КЛУБА. И НАШИТЕ ТЕСТИ се НАЈДОБРИТЕ ТЕСТИ И НАЈДОБРНИ ТЕСТИ. АКО СЕ СЛУЧУВАТЕ ДА СЕ ОДИМЕ ДА ТЕСТИРА 350 милиони луѓе. Гледав во изјавата. СЕ ПОПОЛНУВАМ СО ИТ. МОЕ ДА ГО ОДРУВАм ИЗВЕШТАИ НО, НЕ СМЕ ДА СЕ ДАМА ДА СЕ ДАМАМ НЕ, НО ДЕЛОВНИ ИЗВЕШТАИ. НЕМАМЕ ДА ГО ИСПИТУВАМЕ УСВОТ ДРАВ НА СЕКОЈНО. Мислам дека е радосен. НЕ МОРАТЕ ДА ГО ДРАВАМЕ. МНОГУ ОВИ ДРАВНИ ДРATАВИ, МОUЕТ ДА СЕ ПРАВИ ВЕДНАШ. ПОДНЕСУВААТ НЕКОГО ПОВЕЕ ВО НЕ ПОСЕБНА ДОДЕЛНА ИДНИНА, МОAYЕ НОВО ЈОРК И КАЛИФОРНИЈА НЕ МОАТ. МОAYЕТЕ ДРАВАТА НА ВАШИНГТОН НЕ МОЕ. НО, КОГА СЕ ИВЕТЕ САМО нив, нивни НАЈГОЛЕМИОТ ПРОБЛЕМ ПОСТОИ ВО ЕДНА ДОМАШНА НЕГА. ИЗВЕШТАЈ: ДАЛИ ТЕСТАТЕ ЕДНА ДРАВА И ЛИЦАТА ОД ДОГОВОР ДРУГ ДРАВА. ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: САМО ПОГЛЕДНЕТЕ НА ТОА АКО ГЛЕДАТТЕ НА ДРАВИТЕ И МНОГУ ДРАВИ СЕ РАБОТУВАМЕ ЗА, НЕМА ДА ИМА ПРОБЛЕМ. Имаме НЕКОИ ГОЛЕМИ ПРОБЛЕМИ, НО ПРОДОЛУВА ДА СЕ ОДГОВОРИ висока густина ПРИДОБИВНИЦИ. ЗОШТО WEЕ ГО ИСПИТУВАМЕ ЕНТИРИ НАЦИЈА 350 милиони луѓе. ТЕРИВИРАМЕ ПОВЕЕ ПОВЕЕ ОД АНИБОДИЈА ЕЛЕС. САМО СПОДЕЛУВАМЕ СООБРААЕ, НИЕ ДА СЕ ДОГОВИТЕ НАЧИН ОД А СВЕТСКИ СИСТЕМ СЕ ПОСТОИВ. НИЕ ИСПИТУВАМЕ ПОВЕЕ ОД ПОВЕЕ НЕКОЈ ДРУГ. КОГА САКАМ ДОГОВОРНО ДРУГО, ДРУГО Земји. Ниту една земја не е затворена. Тие излегоа со СТАТИСТИКА Јас ГУСЕТ СЕКОЈ ДЕЛ дека слушам ОД ДР. БИРКС КАДЕ ДА Е ДА Осум дена дена ОВДЕ ПОВЕЕ ОД Осум години НЕДЕЛИ ВО Јужна Кореја и југ КОРЕА ДРУГИ ГОЛЕМА РАБОТА. НО, НЕ ПОСТОИВЕМЕ ВО осум дена ДА ШТО Јужна Кореја помина во осум недели. Тоа е голем број. И СЕ реков дека СМЕ ДА СЕ ДОБИВМЕ ПОДОБРИ. СЕКОЈ ДЕН ГО ПОДНЕСУВА. Имаме НЕВРЗВЕН АПАРАТУС. Не сакам да пробам 350 милиони ЛУЕ. Мислам дека е радосен. >> ДВЕ ПРАШАА. [НЕВЕДНО] ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: СО ОДГОВОР ДА ШТО? [НЕВИДНО ПРАШАЕ] ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: САМО САМО ГРАНИЦИ. [НЕВЕДНО] ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: ЛУЕ СВЕТЕ Влезете и имав цело РАЗЛИЧНИ ДЕЛ И ДО 164 МИЛЕС, МИСЛИ ОД ТОА. 164 МИЛИ НА Wид ГОЛЕМ, УБАВ ALLид. И ВО ОВИЕ ПОДНЕСУВА СЕ МНОГУ, МНОГУ ДВЕЕ ДА ДА СЕ ВААТ. НИЕ СМЕТЕ МНОГУ ПОВЕЕ НА ГРАНИЦИ. СЕ СМЕ ДАМЕ КАКО НИЕ СВЕТЕ СВЕТОТ ГРАДЕЕ, НОБОДНИКОТ СЕ ДОБАВ Преку. ОТВОРЕТЕ НЕ, НО ТОА ДОЛГО ПРАВО. ТОА ПОСТОЕ ДА СЕ ПОСТОИ. Но, јас сум многу јака на границите И НЕ САКАТЕ ЛУЕ ДА СЕ ВААТ ОВДЕ АКО ДА СЕ ОДБАВА ДА ВААТ, Тие треба да дојдат преку тоа ПРАВНИ И МЕРИТ. НЕ САКАМЕ ДА ГО ВАШИТЕ ЛУЕ СЕ РАБОТЕ ЗА ВАШАТА ЗЕМЈА. ИЗВЕШТАЈ: РЕПУБЛИКАНИ И ДЕМОКРАТИ ДА СЕ ДОБИРАТЕ СТИМУЛУС И ЦЕНТРИТЕ НА КЕНТНИЧКИТЕ УСЛОВИ ОВДЕ ВО WASHINGTON, DC ,. НЕ МОРА ДА СЕ ДА ГО ПАРИТЕ ПАРИТЕ Маски и известувачи? ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: ТОА 35 МИЛИОНИ И ПОСТОИ 10. Јас сум фан на тоа. WЕ УБОВ ДА СЕ ОДИМЕ ТУКА НАДВОРЕШНИЦИ, НО СЕ САКАМ ДА ГО БУЗИРАМ СИТЕ ПОСТОИТЕ ТОА ПОВЕЕ ВАЖНО. НО, СО СОГЛАСНИОТ ЦЕНТАР ПОДНЕСУВА ГОЛЕМО БИДЕ НОБОДИ МОЕ ДА ОВДЕ. НЕ Е ЗАШТИТЕ И ДАЛИ НЕКОГО ФИНАНСИРА ANDЕ И СЕ СЕ ПРИМЕ ДЕКА Е А БАРАOCЕ ДЕМОКРАТ, НЕ МОЈОТ БАРАЕ НО, МОРА ДА ДА ГО ДОБИТЕТЕ НЕСТО. РАБОТИ ТОА ПАТ. ДЕМОКРАТСИВ ГО ПОДГОТВУВААТ САД САМО. ВЕРУВАМЕ ДА СЕ ДАМА ДОБРО НАПРАВО И ДОГОВОР И ЈАС ТАКА СО ОДГОВОР НА ЧУКИ ШУМЕР И ИЗВЕДУВАТЕ ДА ГО БРАБОТЕ БРОЈ НА ВРЕМЕ И ОВОЈ БАРА ООЛ. Дојде до 25. ПОДНЕСЕ ДО 25-ти. СЕ ПОСЕБИМЕ ТОА Е ЛУСКО ЗВУК. Но, тоа е начинот на кој работи РАБОТИТЕ. ЦЕНТАР НА КЕННЕДИ, ОВА НЕВЕЕНА РАБОТА. ДАВИД ДА СЕ НЕВЕДНО РАБОТА И ПОДНЕСУВА ПАРИ И ПАРИ СИТЕ КОИ МНОГУ ЛУЕ НЕ МОЕТЕ ДА СЕ УПОТРЕБУВАТЕ ДА СЕ ПРАВИ ИЛИ СЕ. ОВИЕ ЗАВРШЕНИ. ТЕА ДА СЕ РАБОТНИ ДЕФИКИТИ. НЕ СМЕАМ ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ. ОВА СЕ БАРА БАРА ОД ДЕМОКРАТИТЕ ПОДНЕСУВААТ СИТЕ ФАСИЛНОСТ ТОА Е ОСНОВНО ЗАВРШНО. АКО САКАМ ДА ОДАМ ДА ДА ГО Гледам ВО „РОМЕО И YЕ YЕ Уште“, јас WЕ УБОВТЕ ДА ГО ГЛАСАТ ДА. ИЗВЕШТАЈ: СЕНАТОР РУБИЈА СВЕТСКО ОРГАНИЗАЦИЈА ЗА ЗДРАВЈЕ ПОСТАВУВА Омилени на Кина и ПРЕТСТАВНИК МЦМАУЛ НА НАДВОРЕШНА ПОДНЕСУВАА ЗА КУUSА КОМИСТА ПРАШАА НА ИНТЕГРИТЕТ НА СВЕТСКО ЗДРАВЈЕ ДИРЕКТОР ЗА ОРГАНИЗАЦИЈА И САМИ ОВИЕ СЕКОГАШНИ РРДИ ФЛАГИ СО ОДГОВОР НА НЕГОВИОТ ВРСКА СО КИНА. САКАТЕ СВЕТЕ СВЕТСКО ЗДРАВЈЕ ОРГАНИЗАЦИЈА ПОГЛАВНА ФАВОРИТИЗАМ. САКАТЕ ДА ГЛЕДАТЕТЕ ОБЕДИНЕТИТЕ држави МОРА ДА ОБЕЗБЕДНОСИТЕ СЕ ПОДНЕСУВАЕ СО СВЕТОТ ЗДРАВЈЕ ОРГАНИЗАЦИЈА? ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: ТОА Е ТАЛКО ТОА ШТО БИДЕ МНОГУ ПОВЕЕ. БИДНО МНОГУ БЕГА НА ЛИЦЕ НА ЛИЦЕ МНОГУ ПОВЕЕ И ЕДНО СОДРИНА СО Кина и многу луѓе се НЕ СРЕAPНА СО ТОА. ДРП ФАУЦИ И МИСЕЛНО И ДРУГО ЛУЕ, ОВИЕ се луѓе што ние САКАТЕ И ЗНАЕТЕ. Мислам дека имам пријатели, многу НА ДОБРИ ПРОФЕСИОНАЛИ. WЕ БИДЕ ИНТЕРЕСИРА IFЕ СО ВАС LЕ Е Е ДА СЕ РАБОТИ ЗА ОД СЗО НО, СЕ СЛУЧУВАМ ЗА ГОДИНИ ТОА ТОА Е МНОГУ МНОГУ БИЗНИНА ПРОТИВ КИНА. Не знам. САКАТЕ ДА СЕ ДОБИВТЕ ВО ОВОЈ ПОЛИТИЧКО ПРАШАА? ДР ФАУЦИ: Не. САМО СЕ Е НАДВОРЕШНА ЛИЦА И САМО ЗНАМ ДА СЕ СЛУЧИ БЕШЕ ПРЕДИЗВИК ВО ТИЕ ЕТИОПИЈА ЈАЕ. НЕКОЈ КОИ СЕ ДОБИВ КОЈ НЕ САМО ПРОБЛЕМИ. НО ПОД НЕГОВИТЕ ЛИДЕРСИП, ТИЕ СВЕДЕТЕ МНОГУ добро. СЕ СИТЕ СИТЕ ОД ОВОЈ. СЕ СЛЕДУВАМЕ НА ТЕЛЕФОНОТ СО МНОГУ МНОГУ ЧАСОВИТЕ АГО ПОСТАВУВА КОЈ ПОВИК. НЕ САКАМ ЗА КИНА. ИЗВЕШТАЈ: КОЈ СЕ ПАРИЗИРА Кина на нејзината одговорност ПАНДЕМИЧКИ. ДР ФАУЦИ: Не можам да коментирам ТОА Не знам ШТО ВАША ПРАШАА Е. [НЕВЕДНО] ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: СУМ СОГЛАС ТОА ЗА ГОДИНИ И СЕ ТАКА ДО НЕГОВИ ДЕН ВИДИ ДВЕЕ ДА ДО МОЕ. НО ДА ГО ДОБИВМЕМЕ ГОЛЕМОТО ОДГОВОР И КЕПТ КИНА ОД ОВДЕ. И АКО НЕМА ДА СЕ ДАМЕ ТОА, Илјадници и илјадници лица од ЛУЕТЕ EDЕ СИ УМЕТЕ ДА СЕ СЕ СЕГА ИВОТ И СРЕAPНА. АКО НЕ СЕ ДАМАМ ДА СЕ УШТЕ, НОБОДОТ САКАТЕ ТОА ДА СЕ СЛУЧИ. СЕКОГАШ ТОА ДА СЕ ДА СЕ ЕДНО Непотребно да се направи тоа. И АКО НЕ Е ДА ГО ДРУИМЕ, Илјадници и илјадници лица од Луѓето би умреле повеќе од тоа ШТО СЕ СЛУЧИ. МОAYЕ ЕДНА ПОВЕЕ. ИЗВЕШТАЈ: КОГА САМО ОВИЕ Средба на Г-20, КАКО СЕРВИ КООРДИНАТИНА ОДГОВОР ДА СЕ ВИЕ ОЧЕКУВА? ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: НЕ ОДГОВОР. ERЕ БИДЕ ПОВИК ЗА КОНФЕРЕНЦИЈА УТРЕ НАУТРО. СЕ Гледам напред, пред да зборувам Луѓето знам и сакам. САКАМ СЕКОЕ ЕДНА ОД нив. ILLе биде интересен повик И BEЕ БИДЕ ПРВИТЕ ДА ЗНАЕТЕ. ИЗВЕШТАЈ: ДАЛИ СЕ ДА СЕ ИЗГОРИТЕ? ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРУП: .е бидам ЗБОРУВА СО ТОНИ И ДЕБОРАХ И ТИЕ СЕ ДА СЕ ПОДНЕСУВА САМО СО нив. И ЗБОВУВА TOЕ НА ВИЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ МИКЕ ПЕНЦЕ И СВЕТЕ И WEЕ Е БИДЕТЕ ДА ГО ЗБИРУВАТЕ СЕКОЈ. НЕ САКАМ ДА СЕ ДА ПРАВАМ СЕ Набрзина. МОЕ, ЗЕМЈАТА САКАТЕ ДА СЕ ДОБИЕ ПОВЕЕ ДА РАБОТА. НЕМА ДА СМЕЕ ДЕЛА КАДЕ САКАТЕ ДА СЕ ЗАТВОРИТЕ ДВЕ ГОДИНИ. НЕ МОАМ ДА ГО ИСПРАВИМЕ. САКО СМЕ ДА СЕ ОБУ DOУВАМЕ. ОВОЈ МОЕ ДА ГО ГОЛЕМИ СЕКЦИИ НА НАШИОТ СЕГА ШТО Е САМО ПОДНЕСУВА ОД ШТО СЕ ДА СЕ ОБИДУВА И ДРУГИ СЕКЦИИ кои се РОБОВНО ПОВТОРНО. WЕ SЕ SЕ БИДЕ ДА СЕ ОСТАВИМЕ, WEЕ Е САМО ПРЕПОРАКА И МОЕ ПРЕД исток и на крајот на 15-ти ДЕН ИЛИ ОД 15-ти ДЕН, ILLЕ ИМАМЕ НЕКОИ ОДГОВОР НА ПРЕПОРАКА, НО НАШАТА СТРАНА САКАТЕ ДА СЕ ДОБИРАТЕ ДА СЕ РАБОТИТЕ. САМО МОЕ МНОГУ МНОГУ ЛУ PEЕ И САКАТЕ ДА ПРАКТИЦА СОЦИЈАЛНА ПОСТАВУВА ANDЕ И САКАТЕ ДА СЕ ПРАКТИКА БЕЗ РАБОТНО И НЕ ГОЛЕМИ И КИСИНГ, ДОСЕКО ДА СЕ МОAYЕ ДА ГО САКААТ ДА ГО САКААТ. СЕ СЕ ОДБАВУВААТ Рацете и направете ги сите работи ПОДГОТВУВА ДА СЕ ДА СЕ ПРАШАТ. НО СВЕТЕ, ВРЕМЕ, ЛУЕ САКАТЕ ДА СЕ ДОБИРАТЕ ДО РАБОТА. ДА ГО ДОБИВМЕ ОД ДЕЛИ СИТЕ СИТЕ БЕСПЛАТНО И МОAYЕТЕ Е А КОМБИНАЦИЈА НА КОА. Тони рече пред, КОМБИНАЦИЈА НА КОГА Е НЕКОИ ДОБРО ДОБРО. НО, ОВИЕ СЕ ПОДНЕСУВАТЕ ТОА МОЕ НЕ МОЕТЕ КВАЛИФИКИ И ТИЕ ДРУГИ ПОДГОТОВНИЦИТЕ, кои можат да бидат квалитетни СЕГА. НО, ќе биде интересен ПЕРИОД НА ВРЕМЕ. IKЕ СЕ Е Е ДА ГО ПОБАРАМ НАШАТА СТРАНА ВРАА САМО ТАРНИ Бројки од Луѓето кои сакаат да одат назад. HAЕ СЕ ЧУВАЕ СОГЛАСНИЦИ СО ПРОДАВНИЦИ СИТЕ ОВДЕ. Тие треба да се вратат. ОВИЕ БИЗНИСИТЕ ТИЕ СЕ СЕ ДА БИДЕ ДА ЗАВРШИ. ДОЛГОРОТ ОД ОСТАВУВАМЕ, САКАМ ДА БИДЕ БЕЗНО, ПОСТОРНО Е Е ДА САКАМЕ ОВОЈ - САКАМЕ НАЈДОБРИОТ ГОДИНИ ТОА СЕКОГАШ СМЕ ВО ИСТОРИЈАТА НА НАШАТА СТРАНА. ПОГЛАВИ ШТО СЕ СЛУЧИ СО СО СТОРКИТЕ И ДЕНЕСЕ СЕ ДОГОВОРИТЕ. АКО ДА СЕ ДОБИЕ ДОГОВОРНА ГОДИНА, GЕ СЕ ДА СЕ ГРИАМ ЛУЕ И РАБОТНИЦИ И КОМПАНИИ РАБОТЕТЕ НАШИТЕ РАБОТНИЦИ, МАЛКО И ГОЛЕМО. Ние трошиме повеќе време. ОВИЕ СЕ ПРАШААТТЕ ЛУЕ. СПОРЕДУВАМЕ ПОВЕЕ ВРЕМЕ СМЕСУВАМЕ ОД МАЛИТЕ БИЗНИСИ ОД ПОВЕЕ ГОЛЕМАТА. И тоа навистина навистина гориво ЗЕМЈА. САКАМЕ ДА СЕ ДОБИРАМЕ НАПАДОТ И ЛУЕ САКАТЕ ДА СЕ ДОБИРАТЕ. САКАМЕ ДА СЕ ДА ГО ДА СЕ ГО ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ПРАВДАТЕТЕ СЕГА ПРОТИВ И САКАТЕ ДА БИДЕ ДА СО ПРИМЕНА ТОА ПОСЕТНИКОТ ПРЕТСЕДАТЕ СЕ ОДБАВИ Останете со вас и земете неколку ПОВЕЕ ПРАШАА ПОСЕБНО и ЌЕ СЕ ВИДИМЕ УТРЕ. [НЕВЕДНАТА ПОГЛАВЈЕ] ВИЗОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ: БЛАГОДАРАМ СИТЕ. 'Е ИЗВЕСТУВАМЕ СЕКОГАШНА АКЦИЈА ОД БЕЛИСКИ ДОМАИНСКИ КОРОНАВИРУС Задачата ПРЕТСЕДАТЕЛОТ И НАШИОТ ВЕЕ Тимот продолжува да биде инспириран од НАЧИНОТ ЛИЦЕ СИТЕ ПРЕД ОВАА Земја се става во ПРАКТИКА 15 дена за да се забави ШИРЕЊЕ. СМЕ 10 ДЕНИ ВО 15 ДЕН И СЕ ДА ГО СМАСАТ ДА СЕ СЛУЧИТЕ САМО ПРИРАЧНИКОТ ШТО Е ПОДНЕСУВА КОРОНАВИРУС, Е Е АБСОЛУТЕЛНО ОСНОВНО ОВА ВАС Слушајте до држава и локална ОБВРСКИ ЗА НАДВОРЕШНИЦИ. НО ЗА СЕКОЈ АМЕРИКАН, ШТО СИ МОANЕ ДА СЕ ИСПИТУВАТЕ ПРАКТИКИ ОТВОРЕНИ ВО КОРОНАВИРУС НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ УПАТСТВО ДЕНЕС ОД НИВ ВИСТИНСКО ДА ВЕРУВААТ МИЛИОНИ НА АМЕРИКАНЦИТЕ СЕ ГО СВЕТЕ И ILLЕ Продолжете да се сториме, тоа можеме СИГНИФИЧНО ВРАБОТУВА THEЕ НА ДОСТАВОТ НА Расте во оваа епидемија во НАША ЗЕМЈА И РАЗВОЈ АМЕРИКАНИ ОД Изложеност на коронавирус и МОЕМЕ да заштедиме животи. НА БЕГАЛА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ, јас САКАТЕ ДА СЕ БЛАГОДАРАТЕ ДА СЕ АМЕРИКАНСКИ ЛУЕ И БЛАГОДАРАТЕ ЗА ВАШАТА СОРАБОТКА И ЕМБРАКЦИРА THEЕ НА ПРИНЦИПИТЕ ВО 15 дена за да се забави ПРОСТОР. СЕ СЛУЧУВАМЕ ЗА ОВОЈ СОРАБОТКА ДЕНЕС ВО СЕРИИ НА КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВИКИ. СПОРЕДИ СО ОПРЕМА ПРОИЗВОДНИЦИ КОИ СЕ ЧЕКУВААТ ПРЕД ДА НИКОГАШ ПРЕД ДА ПОМОШНИТЕ НИЕ ВО РАЗВОЈУВА INЕ НА Медицинска опрема што е ОСНОВНО КОГА ИМА МАСКИ ИЛИ ДРУГИ МЕДИЦИНСКИ УСЛОВИ ИЛИ Вентилатори. ФЕМА ИЗВЕШТАЈ ДО НАШАТА РАБОТА ДЕНЕСЕ ТОА СИТЕ САМО НА ФИРМИ ОТВОРИ ДА СЕ ПРОДОЛИ Вклучени во снабдувачката мрежа и СМЕТЕ ДА СЕ ПОДНЕСУВА СТРАНА 70 ОД ОВИЕ КОМПАНИИ ЗА ПОСЕБНО ИЗВЕДУВАЕ НА ТИЕ ПРОИЗВОДСТВО НА ПРОДАВНИТЕ МАСКИ, ДЕВИЦИ И ДАНОВИ И ДО Вентилатори. САМО ПРОИЗВОДЕН ПОВИК СО СЕКРЕТАРНИ ДЕВОС СО ОБРАЗОВАНИЕ ЛИДЕРИ. И Благодарам на СИТЕ НАШИТЕ НАСТАВНИЦИ. МНОГУ НА КОИ СЕГА ДОМА НАСТАВНИЦИ ДЕЦА ОД АФАР ЕВЕН ВО МНОГУ СЛУБИ ДА ДА СЕ ТОА СИТЕ ДЕЦА ОД УЧИЛИШТЕ. ВИЕ СЕ ВРАНИ ХЕРОИ. И ОДДЕЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕ КАКО ДА СЕ ДА ГО ВАШИОТ ДРАВ НА ОДДЕЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО БЕСПЛАТНО КОЈ ДОГОВОРИТЕ ОБРАЗОВАНИЕ НА ДОМОТ И СО ОДДЕЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО Е СЛОБОДНА ВЕБЕРНА НА КОРОНАВИРУС ПРЕПОРАКИ, ЕД. EDV / CORONAVIRUS. ДЕВОВИТЕ НА СЕКРЕТАРИТЕ И СЕКРЕТАРИЈА PERDUE Е БЕСПЛАТУВАТЕ НА НАС ПЕТОК ДА ГО ЗДРУУВАТЕ ОД ПОСЕЛУВАЕ ПРЕПОРАКИ НА УЧЕЕТО ТОА ДА СЕ ДОБИВНИК НЕ Е ДА СЕ ДОСТАВ ВТОРНО И ОБРАЗОВАНИЕ ОБРАЗОВАНИЕ НО ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО К-12. НИЕ ОТВОРУВАМЕ ПОДАТОЦИ И КРЕИРА NEWЕ НА НОВ Флексибилитет ПО СТУДЕНТИТЕ НА КОЛЕГ МОЕ ДА СЕ ПРОДОЛИТЕ ВИДИТЕ ВО УЧЕ LEЕ ОД АФАР НО ДЕЦАТА К-12 МОЕ ДА СЕ ДА СЕ ИСТО. СЕКРЕТАРНА ПЕРВО ќе биде овде РАБОТЕТЕ ЗА ЛУЕТО ЗА ХРАНА ПРОГРАМА И БЕСПЛАТНО И РЕДУЦИРАНА ЛУCHНИ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ И СЕ СЛУЧУВАМЕ до 150 Главен извршен директор на врв на невоздржаност ОРГАНИЗАЦИИ. БЕЛАГОДАРИМЕ ЗА НИВНИОТ РАКОВЕД РАБОТНО ОБЕЗБЕДУВАЕ НА ПОТРЕБИТЕ НА ЛУЕ НЕ Е ВИД ИМПАКТИРАН КОРОНАВИРУС НО НАЈГОЛЕМО РАСНОВНИ ЗДРАВЈЕ НАША ВО НАШИТЕ ЗАЕДНИЦИ, СО ПОВЕЕ ЦРВЕН КРСО, ТОА АРМИНА ЗА САЛАЦИЈА, САМО АМЕРИКА СЕ СЕ РАБОТЕТЕ СЕКОЈ ДЕН. И НИЕ ПРОМИСУВАМЕ И УРГУВАМЕ СЕКОГАШ АМЕРИКАН ДАКО СИ СИТЕ СИТЕ И САМО ДОБИВОТ, Продолжете ДА БИДЕ ОПШТИ ДА НЕ ОБЈАВУВА Организации кои помагаат ОВИЕ ПОТРЕБНИ ПОТРЕБНИ ВО ВАС ЗАЕДНИЦА. ПРЕТСЕДАТЕЛОТ МАРТ ШАЛА А. WHOLE OF AAPPROACH за ВЛАДА И ПРЕТСЕДАТЕЛОТ И ВИЕ СЕ ВО КОНТАКТ СО ГРАВЕРИ ДЕНЕС. РАБОТА НА КАПАЦИТЕТ И САКАМ ЛУЕ ДА ЗНАЕТЕ НА ДРАВИТЕ ТОА ПОВЕЕ ИМПАКТИРАНИ ОД КОРОНАВИРУС КОИ СМЕ СО ВАС И ќе одам да останат со тебе и Продолжете да работам ОД ЧАСОТ ДА СЕ ОБИДЕТЕ ВАШЕ ВАШЕ КАРАКТИВНИ РАБОТНИЦИ ЗА ЗДРАВСТВЕНА ЗДРАВЈЕ, ЗДРАВЈЕ Системи и држава ВЛАДИТЕ ИМААТ РЕСУРСИ ДА ПОДДРШИТЕ ВАШАТА ОДГОВОР. НА ПРЕДМЕТ НА ТЕСТИРАЕ, Д-р. БИРКС REЕ РЕФЛЕКТИ ЗА ШТО СЕ ПОДАТОЦИТЕ ПОКАУВААТ ДА СЕ МОМЕНТ И НЕ Вклучувајќи Локални ЛАБИ И БОЛНИЦИ. СМЕ НА 432.000 тестови КОМПЛЕТНИРАНИ И СМЕ СИТЕ САМО ДА СМЕ ВИДЕ ОВИЕ ЛИТЕРАЛНО ДРАВ-ПРЕКУ И ЗАЕДНИЦА СОСТОЈБИ ОД ЗЕМЈАТА И ПОМОШНИ ДРАВИ ВО СТАНДИНГ ОД СЕКОЈ И СЕКОЈ ДЕН. Ги потсетуваме болниците и лабурите ОД ЗЕМЈАТА И НА МОМЕНТ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ СИГНИ БИЛЕ ДА СЕ Е НЕГОВОРНО ТОА ОБЕУВА РЕЗУЛТАТИ НА ИСПИТУВА TOЕ НА САД И ДАЛИ НАС ВИДНОСНОСТ НА ШТО СЕ СЛУЧУВА НА ЗЕМЈА. ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРУМ ПОВЕЕ СО ОВИЕ ЛАБИ ПРОТИВ СЕГАТА СЕ ПОДНЕСУВАТЕ десетици илјади илјади од ТЕСТИРА EЕ СИТЕ ЕДЕН ДЕН. НА ПРЕДМЕТ НА СУБВИ, ПРЕД КРАЈ НА НЕДЕЛАТА, НЕ TЕ ПОГЛЕДАТЕ ПО ПОВЕЕ БИД СОВЕТНИЧКИОТ ПРАВО. СЕ СЕ БИДЕМЕ НА ФЕМА ПОСЛЕДНА НО И ЛИТЕРАЛНО ПОГЛАВИ СО СВЕТСКО ОД ЛУЕ СО ЛАП ТОПИ И ЦЕЛО ТЕЛЕФОНИ И не оставајќи камен НЕВЕРОЈАТНО КАКО САКАМ ДА ГО ВРАНЕВНИЦИ ДА Пронајдете медицински снабдувања уште кога тоа БИДЕ МАСКИ ИЛИ ДЕЛАРИ ИЛИ ЛАБОВИ ИЛИ ОБРАЗОВАНИЕ И ТИМОТ Е РАБОТА ОД ЧАСОТ ДА СЕ СРЕДБА ТОА ПОТРЕБНИ. МНОГУ БЕЗ ИНТЕМИ. ПРВИОТ И ПРЕДГОВОР, ЦДЦ Е РАЗВОЈ НА УПРАВУВАЕТО КОГА НИЕ BEЕ ЈА објавува УТРЕ ЗА НАЈДОБРИОТ НАЧИН ЗА Употреба НАШИТЕ НАРОДНИ РЕСУРСИ НАШИТЕ ПАРКИ ТОА ОД СВЕТСКИ НЕДЕЛИ АГО ТОА НАШАТА УСЛУГА НА ПАРК ПОВЕЕ СИТЕ ВНАТРЕШНИ НАДВОРЕШНИЦИ И НАДВИДУВАМЕ ЦДЦ за производство на упатства ДО ПРАКТИКОТ СОЦИЈАЛНО ПОСТАВУВАЕ И БИДЕТЕ ВРАТИ И ВРАБОТ НАШИТЕ НАЦИОНАЛНИ ПАРКИ И WEЕ Е БИДЕТЕ ГО СПОДЕЛУВАТЕ СО ПОГОЛЕМО ДРАВНИ ПАРКСКИ СИСТЕМИ ПО ПОВЕЕ СЕГА И СЕ РАБОТУВА СИТЕ ПОДДРШКА ДА СЕ НАЈГОЛЕМЕ ПОСЛЕТНО, СЕ СЕ НИКОГАШ ПОВЕЕ ВАНО ЗА АМЕРИКАНСКИ ЛУЕ ДА СЕ ДА СЕ СЛУ SLААТ СПОРЕДОТ ОД ДА СЕ ГЛАВИ ВАШИТЕ ДРATEАВНА И ЛОКАЛНА УПРАВУВА ANDЕ И ПРИРАЧНИКИ ИМПАКТИРАНИ ОД КОРОНАВИРУС И ЗА СЕКОЈ ПОВТОРНИ ДА ВААТ ВО ПРАКТИЦА 15 дена за да се забави ПРОСТОР. ДР ФАУЦИ REЕ СЕ РЕФЛЕКТИ НА ВЛИЈАНИЕ КОГА СЕ ВЕРУВАМЕ ДА Е САМО ОД ЗЕМЈА. НО, МО THEЕТЕ ПРАШАА ОД НАРОДОТ ВРЕМЕ ВРЕМЕ ШТО МОЕ ДА ДА ПРАВО. И САКАМ ОД СВОЈОТ СРЦЕ ДО СЕКОЈ АМЕРИКАН. ОВА Е ШТО МОЕТЕ ДА СЕ ПРАВИТЕ, НЕ МОРА ДА ЗАШТИТИТЕ ВАШАТА ЗДРАВЈЕ И ВАШЕТО СЕМЕЈСТВО, НО БЕЗ АМЕРИКАН САМО ДА СЕЛЕВНО ПОСТОИТЕ КОРОНАВИРУС ОДГОВОРНО ДО ОВИЕ КОИ МОЕ ДА БИДАТ РАЗВОЈ. РИЗИК НА СЕРИОНА ИЛИНОСТ до АВЕРИЧКИ АМЕРИКАНСКИ ОСТАВУВА СЛЕДНО MAЕ ЈО ГОЛЕМОТ НА АМЕРИКАНЦИТЕ ДАЛИ МЛАДИ СИМПТОМИ И WЕ РЕГОВОР. НО ЗА ГОДИНИТЕ СО СЕРИОСНО НЕДВИНИ УСЛОВИ, СИТЕ Треба да се практикуваат принципите ОД 15 ДЕН ДА ГИ ЗАСЛУБИ ПРОСТОР. ПРЕТСЕДАТЕТ НАЈАВИ ОВА НЕДЕЛА ДА СЕ СМЕДАМЕ НАДВОР ДЕН, МОЕ МОЕ ДА ОТВОРИМЕ ЗЕМЈА И ОВОЈ ТИМ Е БИДЕ СОВЕТУВА ПОВЕЕ ПРЕПОРАКИ ЗА КАКО ДА БЕЗБЕДНО И ОДГОВОРНО ДА СЕ ПРАВИ ТОА. НО ЗА СЕКОЈ АМЕРИКАН, кој сака ДА ГИ Гледате АМЕРИКА ПОВЕЕ ВО БИЗНИС, МОЕТЕ да ставите во пракса. Одете во КОРОНАВИРУС.ГОВ И НЕ DOЕ ДА СЕ ОДГОВИМЕ СЕ МОЕ. Wе ги успориме ПРОСТОР И HEЕ ЗДРАВИМЕ НАШАТА ЗЕМЈА. СО ТОА, ДА СЕ РЕГОСНИРАМ Д-р. Тони ФАУЦИ - Д-р. БИРКС ПРВ И ТОА ДР. ФАУЦИ. ДР БИРКС: Благодарам за нас Зборувајќи се до американскиот народ. НИЕ СЕ ГЛЕДАМЕ Резултати од тестирање и тоа е КРИТИЧКО ДА ГО ГЛАСАТ ОД ОВИЕ МНОГУ. ДОЗВОЛЕТЕ МИ ДА ВИ КАЖАМ. НАШИОТ СИСТЕМ ДА ГО ОБЕДУВАТЕ НА ФЛУ-ЛИКЕ ИЛИНСКИТЕ СЕ ПОВЕЕ ВО ВЕРУВАЕ. И ЗОШТО Е ТОА ВАНО? ЗА ОВИЕ СЕ СЛЕДНИТЕ ЕПИДЕМИСКИОТ ФРУК, НИЕ СМЕ ФЛУК А И ТОА БРИШЕЕ БИ И ТИЕ СИМПТОМИТЕ Е ПЛАТФОРМАТА КАДЕ МОЕМЕ ДА ГО ГОДИМЕ КАКО Е Е Зголемете се. Ако имате многу случаи во ВАШАТА држава и земји, ОДРУВАЕ НА ВАШИОТ НАДВОРЕШНИ РАЗВОЈ НА ДВД И РАБОТНО ЗАВРШНА СО ЦДЦ И ПОГЛЕДНЕТЕ ЗА ПРОМЕНИ ВО ВАШИТЕ СЛЕПА НА НОВИ ЛИЛНИ ИЛИНСИИ И ТИЕ НОВИ ТЕТЕРСКИ ПОДАТОЦИ И ОВИЕ СЕКОГАШ ТЕСТИЧКИ ПОВЕЕ ТОА РАНОВИ НА ВАШИОТ СВЕТСКИ УСЛОВИ ПРОГРАМА. МО CЕ МОЕ да учествуваат во НАДВОРЕШНО КАКО ДА СЕ ИМАМЕ ДА СЕ ОВДЕ СЕГА. NEWУЈОРК ГРАД, ВЕСТЧЕСТЕР, НОВО Земја од Јорк, суфолк и НАСАУ. ТИЕ СЕ ЧЕТВРИТЕ СТРИ Здружение со NEWУЈОРК И НОВО ПОДРАЧЈЕ НА ЈОРК МЕТРО. ОВОЈ НЕВЕДЕ МНОГУ МНОГУ земји JЕРСИ, НО 56% од СЛУЧОЦИТЕ СЕ И ИМАШНО ВАНО ВАНО ЛУЕ ПОГЛЕДНЕТЕ НА БРОЈ НОВО СЛУЧАИ ПО ДЕН. ЗАПОМНЕТЕ ДА СЕ РЕДУВАМЕ ЗЕМА ДА ДЕКА ДА РАБОТИТЕ НИЗ ТОА ИСПИТУВА BЕ НА РАБОТА. САМО СМЕТЕ ДА СЕ ЗАБЕЛУВАМЕ ДА МОЕ ИНТЕРПРЕС БРОЈ СЛУЧАЈ ПОД ДЕН И YЕ SEЕ ВИДИТЕ ВО НОВА ЈАРК ГРАД ДО БРОЈОТ НА СЛУБИ ПОД ДНЕВНИЦИ РЕЛАТИВНО СОГЛАСНО ПОВЕЕ ПОСЛЕДНИ ТРИ ДЕН. ТИЕ СЕ БРОЈ НОВ СЛУЧАИ ПО ДЕН. ОВА Е ВИСТИНА ПОВИК ДА ​​СЕКОГА ЛИЦА ВО NEWУЈОРК ГРАД и НОВО ПОДГОТОВКА ПРИРОДАТА НА ЈОРК МЕТРО СЕКОЈ ЕД ОД ОВАА 15 ДЕН до Полекајте ја раскошот и да направите тоа ДЕЛ ОД ОВОЈ САМО ВРЕМЕ СЕ СЛЕДАТ МАЈОВИТЕ И ВЛАДИ. ПЕТНИК, РАЗГОВОРЕТЕ ЗА ОВОЈ Луѓето кои можат да остават МЕТРО ПОДРАЧЈЕ ОД ШТЕТНИТЕ ТОА МОЕ ДА СЕ ОДБИ ДА СЕКОНДАРИ Домови или други места за живеење И ги побаравме од монитор ТИЕ ТЕМПЕРАТУРИ И САМО-ИЗОЛАТНИ ТЕМА ЛИ Е ДА СЕ ДА СЕ ОБЕЗБЕДУВАТЕ СВОИТЕ ЗДРАВЈЕ И ТОА ЗДРАВЈЕ на нивните заедници Додека луѓето се движат ОД ЗЕМЈА. ЗОШТО ОВА Е ВАНО ВАНО, ТОА МНОГУ ВАНО ДА СЕ ЛЕДНО, ПОДНЕСУВАМ МОЈОТ Грандмитор за 88 ГОДИНИ LИВОТ СО ФАКТОТ ТОА ТОА ЕДЕН ЕДЕН НА 11-ти години СЗО БРИГУТ ДОМ ДОПОЛНИЦА ДО НЕГО Мајка КОГА НЕМА МАЈКА МАКЕДОНСКО ПОДНЕСУВАНИ И НЕГО Мајка УСПЕШЕН ДО ГОЛЕМИОТ Флуксот од 1918 година. НИВО Северно-северно заборави тоа ТОА ДЕЦА ВО УЧИЛИШТЕ ТОА ИНОЦЕНТИЛНО ПРИРАЧНИК ОД ОВОЈ флукс ДОМ ОВА Е ЗОШТО ДА ГИ ОБУУВАМЕ СЕ СЛУБА СЕКОЈ АМЕРИКАН, САМО УЛОГА ДА ЗАШТИТЕТЕ СЕКОЈ И СЕКОЈ ЛИЦА ТОА СЕ ИНТЕРАКТ СО. ТОА Е ЗОШТО СОЦИЈАЛНИ ПОСТАВУВА ANDЕ И ВИЕ СОЦИЈАЛНИ ПОСТАВУВАЕ. ДО СЕКОЈ АМЕРИКАН, КОГА СМЕ ЗАШТИТУВА НА СВОЈОТ, ВИ СЕ ЗАШТИТА ДРУГИ. Ако сте ненамерно разгледувајте ОВОЈ ВИРУС ДОМ СО МОOMЕ ДО ПРЕГОВОРНА УСД, МОЈОТ Грандмито жив со што за 88 ГОДИНИ. ТОА Е ПОМЕСНА ТОА Е ВАЖНО. Ова е реалност. МОЕТЕ ДА ГИ ГЛЕДАТ БРОЈОТ СМРТИ ТОА СЕ ОДГОВОР. СИТЕ САМОМА УЛОГА ВО ПРЕДВИДУВАЕ НИВ. БЛАГОДАРАМ ЗА РАБОТА ДА СЕ ДА СЕ Добијте ја нашата порака до други до ОБЕЗБЕДИТЕ СЕКОЈ АМЕРИКАН ПОДНЕСУВА КАКО ВАPORTНО НИВНО УЛОГАТА КАКО ДА СЕ ПРИМАНИ НИКОГО СЛЕДНИ ПЕТИ ДЕН ДА НЕ ОСТАВУВА. Ги слушам извештаите што постојат НОВИ СЛУЧОЦИ ПОДГОВОРНИ ИЛИ Хоспитализациите се зголемуваат. Бројот на нови случаи во текот на ПОСЛЕТНИТЕ ТРИ ДЕНИ СОСТОЈБА, НО НЕ ПОСТОИ. SEЕ ВИДИТЕ СЛУБЕН ВЕСНИК Продолжете да го зголемите бидејќи Тие се рефлексија на ШТО СЕ СЛОБОДУВА ЕДЕН ДВЕ ДЕБИ АГО ПРЕД СИТЕ МИТИГАЦИЈА Ефектите биле ставени во место. НЕМА ПОГОЛЕМА ШТО ЗЕМЈОД, СЕГА ИЛИ ДР STАВНА МОANЕ ДА РАБОТИ СО НАС ОБЕЗБЕДУВАТЕ ДА СЕ ПРЕГЛЕДУВАМЕ СПОРЕД НА ОВОЈ ВИРУС ДРУГИ ДРУГИ. ВИ БЛАГОДАРАМ. ДР ФАУЦИ: САКАМ ДА ЈА ПАСАМ А КУПЕЛ НА МИНУТИТЕ ВИ ГО ПОСВЕТУВААТ ЗА ИНФОРМАЦИИТЕ ДА СЕ ОСТАВУВАМЕ НЕДЕЛАТА ПОВИКИТЕ САМО САМО ЕДНА СЕДМИЦА ОД КОЈ ДА ГО ДОДАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ ВО ТИЕ, САКАМ ДА АПОЛОГИЗИРА СО МО MИТЕ ОДГОВОР ОДГОВОР ДА СЕ КОГА ДА СЕ ПРАВИЛИВЕТЕ ЗА ВАС ЗДРАВЈЕ НА КИНА. SHЕ СЕ ОДГОВОРИ ДА ВИЕ, Но, тоа не е мојот стил. МОЈАТА РАБОТА Е СУМ НАУЧНИК ФИЗИЧКИ И НЕ ДОБИВ ВКЛУЧЕНИ ВО ОВОЈ СТУФ. ПОДГОТВУВАЕ НА КОЈ ПОВЕЕМЕ НЕКОЈ НОВО ИНТЕРЕСИРАЕ ИНФОРМАЦИИ, КИНА И ДРУГИ ДАЛИ СЕ УПОВЕТУВАМЕ ПРИОР ОД ДОСЕ СЕ УПОТРЕБУВАвме. Едно од работите што беа СТРИКУВА TOЕ СО МОИ И ЈАС ИСТО НАДВОРЕШЕ ДА Е НЕКОГАШ FЕ СЕ СЛУЧИТЕ, НО НЕ ФАКТИРАЈТЕ СЕГА, НАШИТЕ КЛИНСКИ КОЛЕГИ се СЕ МНОГУ БЕЗБЕДНО ПОВЕЕ ДА СЕ ОБИЕ НИКОГАШНО ЦИКЛЕ НА СИТЕ ВИ СЕ СМЕЕТЕ ДА СЕ ОДГОВОРИТЕ. Тие имаат многу случаи. НО КОИ СЕ ОТВОРИТЕ Гледајте ги ОГЛАСНИЦИ НА ПАТНИЦА И БАРАЕ ДА ГИ ПРЕДУПРЕДУВАМЕ КАКО КОГА СЕ ДА ГО ДОДЕМЕ УСПЕШНО, ПОСТАВИТЕ МНОГУ МНОГУ ВНИМАНИЕ ПОГЛЕДНЕТЕ КАКО СИ СЕ ПРЕДГОВОРУВА НА УСВОТИТЕ Влезен. ЗНАЕМЕ ДА СЕ СМЕЕ ДА СЕ БИДЕ УСПЕШНО ЗА ПОСТАВУВА THЕ НА ОВОЈ ПОДВИД КОНТРОЛА. НЕ САКАМЕ ДА Внесуваме случаи во. Тоа е првото нешто. Второто нешто што беше ВАНО, ТОА Е ДОГОВОРЕ ДА ДР БИРКС МЕНТИЕН. КОГА СЕ ИВЕТЕ НА ИНФЛЕКС СОНЦЕ НА ЦЕЛО, НЕГО сега МНОГУ РАЗЛИЧНИ ДЕЈНИЦИ ТОА ИМА ОД НИВО ВАРИВНО СТАНИИ НА НИВНИОТ ИНДИВИДУАЛ НАДВОРЕШНИЦИ И МО COЕТЕ УЧЕЕ НЕКОГАШ ОД ОДГОВЕКО ВИЕ СВОЕТЕ ВАШИОТ РАЗВОЈ. ЗА ПРИМЕР, КОГА ПОДНЕСЕ КИНА, ШТО СЕ СЛУЧУВА Е САМО НЕ ВРВЕТЕ ОД ТИЕ ДА СЕ ПОСТОЕ ОД ОДВЕАМ НИКОГАШ, LLЕ СЕ ЗНАМАМ АРБИТНАР БРОЈ, 500 СЛУЧАИ, Следниот ден беше 1.000 и тогаш 1.500 И ТЕАНИ 2.000. ПОВЕЕ ОД НОВИТЕ СЛУЧАИ ЛЕТУВАЈТЕ ДА СЕ ДОБИВТЕТЕ НА ТОЧКАТА КОГА ОД ПОВЕЕ ИНФЛЕКСКИОТ ШОН Спуштено. СЕ ТОА ДР. БИРКС МЕНТИНИРАНИ, НЕ ДЕКЛАРИРАТЕ ПОБЕДА, НО ВИ СВЕТЕ НА ПАТОТ КАДЕ САКАШ ДА ОДИШ. И САМО мислам дека е многу ВАЖНО. ТРЕТИОТ И ЗАВРШНО СЕ МИСЛЕЕ ДА СЕ ДОБИРА ДО СЕ ПРАШАЕ ТОА МНОГУ БЕЗ ВАС ВО ПУБЛИКА ПРАШАЕ НА НАС, САМО ОВА БИДЕ СЕЗОНАЛНИ ЦИКЛИ СЕ? Мислам дека многу добро, можеби. ПРИЧИНОТ ЈАС ЈАС ТОА, ШТО СЕ ПОЧЕТУВАТЕ ДА ГЛЕДАТ СЕГА ВО ЈАРИНСКИ ХЕМИСФЕРСКИ ЗЕМЈИ Е ТИЕ САКАМЕ ДА СЕ СЛУЧУВААТ СЛУЧНИТЕ ТОА СЕ ПОДГОТВУВААТ КАКО ОБЕДУВАТЕ Нивната зимска сезона и нив САМО ПОДДРШКА НАДВОР, ИТ BEЕ БИДЕ НЕВОДНО ДОГОВОМ НИЕ ДА СЕ ПОДГОТВИМЕ ДЕКА GЕ СЕ ДА ГО ПОДГОТОВИМЕ ЦИКЛИРА ВТОРА ВРЕМЕ. ШТО ДА СЕ СМЕЕ ЗА САД? ТОАЛНО ГО ПОТВРДУВА НЕМА ДА СЕ ДА СМЕТЕ ОД ШТО СМЕ правиме РАЗВОЈ НА ВАКЦИНА, ИСПИТУВАЕ ИТ Брзо и обидете се да го добиете подготвен И ДАСЕ ДОСТАПНО ВАКЦИНА. И ДА СЕ ПРАВДАТЕ НА ПРАВИЛНИЦИТЕ ДЕКОВИ HAЕ ИМА МЕНЕУ НА ДЕКОВИТЕ ТОА МОЕ ДА СЕ РАБОТИ ДА СЕ ЕФЕКТИВНИ И БЕЗБЕДНО. ЗНАЕМ ДА БИДЕ УСПЕШНО Внесувајќи го ова СЕГА, НЕМА ДА СЕ ПОДГОТВУВАТЕ ЗА ДРУГИ Цикл И НИЕ СПОРЕДУВАМЕ Добро. ИЗВЕШТАЈ: НА Вентилаторите, ОВДЕ ИЗВЕСТУВА ДА СЕ ТОА Е САМО 16000 ВО НАЦИОНАЛНО СТОКПИЛ. Дајте КЛАРИТЕТ за САД, КАКО МНОГУ Вентилаторите ги имате во НАЦИОНАЛЕН СТОКПИЛ? КОЈ ЕЛЕС Е ДА ГО ПРАВИ И КАКО ДОЛГО Е BEЕ БИДЕ ДА ГО ОБЕДИМЕ. НЕ Е ДА СЕ ЗНАЕ? ВИЗОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ: Е Е СИНГУЛАР ФОКУС И ДОБРА ПОРЦИЈА НА НАШАТА РАБОТА ЗА НАДВОРЕШНА РАБОТА FORЕСТА НА ФЕМА ПОВЕЕ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ СТРД ДО ФЕМА Национален центар за одговор и ние ПРАВЕЕТЕ ПРОГРЕС НА ВАРИЕТ НА НАЧИНИТЕ. ПРВИ, ТОА Е НАЦИОНАЛНО СТОКПИЛ КОИ СЕ РЕФЕРИРАТЕ И ПОДНЕСУВАЕ ШТО СЕ ДА СЕ РАСПРЕДЕЛНИ, РАЗГОВОРИРАМЕ 4.000 Вентилатори до NEWујорк Вклучувајќи вентилатори што ги испраќаме ЊУЈОРК. ТОА Е ТОА БРОЈ НЕКОИ 20.000 - ПОД 20.000. ЈАС НЕ ДА ИМА ДА ПРИРААМ БАРАЕ БРОЈ. ОД ПОВЕЕ ЛИТЕРАЛНО ОЦЕНУВА ПОВЕЕ ОД 150.000 Вентилатори во ЗДРАВЈЕ ЗДРАВЈЕ ГРИЕН СИСТЕМ СИТЕ ПОСЕГО ЗЕМЈА. И РАБОТА СО ДОКТОРИ И ОВИЕ БЕЗ ВАНО ВАНО ПОВИК ЗА КОНФЕРЕНЦИЈА ДЕНЕС, НИЕ ОДРЕДНИ СЕВЕРАЛНИ НЕДЕЛИ АГО ТЕА ДЕВИЦИТЕ ТОА КОРИСТЕЕ НА ДЕКТОРИТЕ ЗА НАДВОРЕШНИК Хирургија МО CЕ ДА СЕ КОНВЕРИРА СО А. МНОГУ корисен вентилатор. ОБЕЗБЕДУВАМЕ НА ВЛАДА КУОМО ЗА ОВДЕ ТОА ДЕНЕС И НЕ Е ВО ПРОЦЕС НА УСЛУГУВА GЕ НА ВРАБОТНИЦИ ОД ЗЕМЈАТА. СЕ ВЕРУВАМЕ ОВИЕ СЕ ДЕЦА НА Илјадници Вентилатори што МОЕ ДА СЕ КОНВЕРИРА СЕГА ТОА ТОА ФДА ЈА ДОДЕЛУВА УПРАВУВАЕ. НИЕ ПРОИЗВОДИвме ПОМОШНО ВИДЕО ДА ИСКЛУЧУВА КАКО ТОА УСЛОВИ МОЕ БИДЕТЕ КОНВЕРИ. НО, РАБОТНИМЕ СО ОПШТИ МОТОРИ И КОМПАНИИ ДА ГО БРЗИРААТ УП. ДОГОВОРИТЕ СЕ РЕВИЗИРАТЕ И ВЕТЕРИРАIRЕ НА СВОЈОТ СООБРАА. НО ЕДНА ОД ДРУГИТЕ ИДЕИ КАКО СЕ ПОГЛЕДНЕТЕ ПО ПРЕДГОВОРИТЕ НА ЗЕМЈАТА ТОА СЕ ПОВЕЕ ИНПАКТ И ПОВЕЕ ОД ПОВЕЕ НА СЛУЧОЦИТЕ ЗА КОРОНАВИРУС се во NEWУЈОРК ДРАВНИ И ВО РЕГИОНОТ ОД ОВДЕ, FЕ ФОКУСНИТЕ НАШИТЕ РЕСУРСИ Вклучувајќи Вентилатори на КАДЕ ЗАЕДНИЦИТЕ СЕ РАЗГОВОРИТЕ МОOSTЕ СО КОРОНАВИРУС. ЕДНА НАЧИНИТЕ РАБОТНИМЕ ПРЕКО ШТО СЕ НА ФЕМА СЕГА СЕ СЕ ПРИРОДАЕ ПРОИЗВОДСТВО И ДА САМО ВРЕМЕ РАБОТА СО СО НАЦИОНАЛНА снабдување може да биде во области ТОА НЕМА ДОДЕЛУВАЕ ПОСТОЕ СО СО КОРОНАВИРУС И ПРАВУДУВАМЕ ВИЕ СМЕ ПРОИЗВОДСТВО И РЕЗБИРАЕ И СРЕДБА ОД ПОТРЕБА. ШТО СЕ ти кажувам, НИЕ ИСКЛУЧЕН ТИМ. ДВЕ-СВЕТСКИОТ АДМИРАЛ ДА СЕ ПРАВО НЕВЕЕНА РАБОТА. САМО ИДЕНТИФИКУВАМЕ РЕСУРСИ И ДОГОВОРЕН ДОГОВОР. ДР БИРКС, МОAYЕТЕ МОЕ ДА МОЕТЕ ДА ЈА ЗБИРАТЕ ДА Вентилаторите. ДР БИРКС: САКАМ ДРУГОВСКО МАРТ ПЕТЕРОН И АМЕРИКАН ЗДРУЕНИЕ, ПОСТОИТЕ СИТЕ ВЕДНАШ КОГА ГИ ГО ГО ПОПОДВИЕМЕ, САКАТЕ ДА РАБОТИТЕ СО ИМА ИМА ПРАШАА И ОДГОВОР ЗА СЕКОЈ ДЕКТОР ВО СЕКОЈ ГРИЕ СЕ БИДЕ РАБОТА СО СВОЈАТА ДР STАВА И ЛОКАЛНИ ОФИЦИЈАЛИ КАКО ДА СЕ ПРОМЕНИ ОВА. НЕ Е САМО Вентилаторите ТОА ДА СЕ ПОДНЕСУВААТ НО, ЛУЕ СВЕТЕ ТОА Вентилатори ТОА НЕ Е ДА ГО ИЗБОРИТЕ ЕЛЕКТИВНИ Хирургија. ПРОМЕНА ДА СЕ ЕЛЕКТИВНА хирургија ПИЦЕ СЕ БЕСПЛАТНИ МНОГУ многу ДОПОЛНИТЕЛНИ РЕСУРСИ. КОГА СЕ РАБОТИ ДА ГО ВАС - НЕ ДА СЕ ДОНЕСЕТЕ НЕКОИ работи што се ХОРИЗОНТАЛ ПРОГРАВЕ ДЕТЕ НО, ДОБИВНИТЕ ПОДАТОЦИ СЕГА ВО А. СЕРВО ПО ПРИЧИНСКИ НАЧИН. НЕ Е ЕКВАЛНА СЕКОГАШ. ОВИЕ се места што се многу Поштедени и места каде што има ПОВЕЌЕ. Имаме огромна земја што има Многу способност и многу ИНФРАСТРУКТУРА. ПОГЛЕДА СПЕЦИФИКАЛНО КАДЕ СЕ ВИРУС ТОА Е И КАДЕ Е ОДДЕТЕ И КОЈ СЕ БЕСПЛАТНО РЕСУРСИ ОД КОГА ИМА СЕ. Тоа е хит Вашингтон пред државата Тоа е хит NEWујорк и гледам на ОВИЕ ПИЦЕ ДА ОБЕЗБЕДУВААТ КАКО НЕ МОANЕ МОЕ ДА ПРЕДВИД ОПРЕМА ОСНОВА ПОТРЕБНО. И ПА ДА ЗНАЕМ ДА СЕ БИДЕ А МЕСТО КАДЕ ЛУЕ ЛУЕ БРОЈНИ ВЕРУС ШТО Е ПОТРЕБА. АКО ДАЛИ СЕ ОВИЕ ПРОЕКЦИИ И ДОБИТЕ ДА СО ТИЕ ПРОЕКЦИИ ПОДНЕСУВААТ ВО ГЕРМАНИЈА И ДРУГИ ОД ИМПЛИ ATЕ БЕГААТ 50% од населението ДОБИВ ИНФЕКТИРАНА, САКАМ ДА БИДЕ МНОГУ ЧИСТ, САМО НАЧИН ТОА СРЕAPА, ПОСТОИТЕ ОВА ВИРУС ОСТАНУВА ПРОДОЛНО ДВДЕЕ ПРЕКУ ПОПУЛАЦИИ ВО ОВАА ЦИКЛЕ, ВО ПАСКИОТ ЦИКЛЕ И ДОВЕР ЦИКЛЕ. ОВОЈ ДОГОВОРНИ ТРИ ЦИКЛИ СО НИКОГАШ НЕ ГО ГОТОРНО. САМО се занимаваме со ЦИКЛ А ПРАВЕТЕ СЕГА, НЕ ЕДНО ДЕКОЈ СОВЕТНО ДА СЕ СЛЕДАТ ПОВЕЕ НА 2020 година ИЛИ ДРУГИ ИНОВАЦИИ И НЕ 2021 година. ПЛАНИРАМЕ ЗА ИДНИНАТА. И МИСЛИРАМЕ БРОЈОТ ТОА ИМАТЕ ДА ИМА, ОВИЕ СЕ АКТУЕЛНО МНОГУ БЕЗБЕДНО ДА ЛУЕ. НО МО CЕ МОЕ ДА ГО РАСУВАМЕ ДА, КАКО ДА ОДИТЕ НАПРАВНИК И Гледајте во Вухан и СИТЕ ОД ОВИЕ ПРОВИНИ И ТАЛКО ОД 60.000 луѓе ИНФЕКТИРАНА, АКО СЕ СЛУЧУВАТЕТЕ СИТЕ АСИМПТОМАТИК, 60,000 луѓе ОД 80 МИЛИОНИ, ТИЕ СЕГА Близу Бројот. СЕ СВЕТУВА АМЕРИКАН ЛУЕ. НА МОДЕЛ ПОВЕЕ РАБОТНО. АКО ДАЛИ ЗЕРО КОНТРОЛИ И НИЕ НИЕ И НЕ ЗНАЕМЕ ТОА СЕ СЕ СЕ ПРАВИ СЕКОЈ АМЕРИКАН НЕСТО. И така мислам што е нашиот труд ПРАВО СЕГА Е ДА ГОДИШНО ДЕТАЛНО НА БОЛНИЦА ОД СРЦЕНА, ДРATEАВА ПО ДРАВАТА, СЕГА ПО СЕКО ШТО СЕ ПОТРЕБИТЕ НА ИНФРАСТРУКТУРАТА КОГА ОД СТОКПИЛОТ И ОПШТИ НА АМЕРИКАН ЛУЕ. ИЗВЕШТАЈ: Добро наменети се ПРОДАБА НА МАСКИ ЗА Облека. МОANЕТЕ ДА ВИГОВИТЕ ВО. Тие имаат големи намери и Смешан знак за тоа кога Е ДОБРА ИДЕА. Производители на облека. Е ДОГОВОРНО И НЕШТО ПРЕБАРУВАТЕ? ДР ФАУЦИ: ШТО СЕ ГЛЕДАМЕ Е ПОВТОРНИ СИГНИФИКАНТ ВЛЕЗ НА Маски кои доаѓаат во тоа што се Достапен. АКО НЕ СМЕТЕ МАСКО И ВАС ПОТРЕБА МАСКО И СЕ СОДРИНА ЗА ДА СЕ ОБИДЕТЕ, ДА СЕ КАКО СЕ МОЕ. Но, НЕ ДА ГО Гледам СЕГА КАКО А. НЕВЕСНОСТА ДОДАВА ДЕКА ОД ОДГОВОР ВЕДНАШ. ПОСЕТНА ПРЕДИЗВИНА ПРЕТСЕДАТЕЛ: WEЕ ТРЕБА ПОВЕЕ ПОВЕЕ. ИЗВЕШТАЈ: ОДГОВОРУВАМЕ ИЗВЕШТАИ НА НЕГОВОРНИТЕ АМОНГ ДРATАВИ, ГРАВЕРНИК НА КЕНТУКЦИ ПОДНЕСУВА СЕДЕЛ ДЕКА ОВА НЕГОВИОТ ДРАВ ПОДНЕСУВА ЛИНИ ДА ГО купивте НЕКОИ ОПРЕМА НО ФЕМА ВЕЕ ВО И КАКО ИСТО, ПРИГОДЕН ИЗ ОД Под нив. Тој рече, ова е создавање А. ПРОБЛЕМ ЗА ДРАВНИТЕ ПОВЕЕ ЕДНА РАБОТЕ ДА СЕ ПРОДАВА ДА ГО ПОБЕДИ ОПРЕМА СОГЛАСИ ДА СЕ МОАТ И ДА СЕ ДРУГИТЕ РЕД ФЕДЕРАЛ УПРАВУВАЕТО ГО ГО купува СОВЕТНИЧКО ПОВЕЕ. Е, ОВОЈ СВЕТЕ ПРОБЛЕМ ЗА И ШТО Е ВАШАТА СОВЕТ ДА ДР LАВИТЕ САКААТ КЕНТУКЦИ ДА СЕ ОВДЕ ПРОБЛЕМ? ПОСЕТНА ПРЕДИЗВИЧКО ПРЕТСЕДАТЕЛ: ИСКУВАМ ДА Владиката на Мичиген, ВЛАГОВНИ БЕРМЕР, ЗА ВАС ТОА Ние ја ставаме нашата регионална фема ПРЕТСТАВНИОТ ПРАВО НА СЛУЧАЈ САКАМЕ ДА ГО УПОТРЕБУВАМЕ ДА СЕ СМЕ - САМО ПОБАВУВАМЕ СЕКОЈ ГОЛЕМО КАКО МНОГУ МОЕ МОЕ. НИВ ФЕМА. НО КАКО РАБОТИРАМ СО СОБЕЕ СОЦИНА, САКАМЕ ДА СЕ ПОСТОЕ Координација со државите и ВО - И НЕ ГО ОБВРУВАМЕ ТОА МАТЕРИ. НЕ СЕ ПОСТАВУВАТЕ СО ИТ. ОВОЈ ФИМАТА ТЕМА НА ДИВЕЦИЈАТА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЛИНГ ВО ОВОЕ ПОДДРШКА, ОВАА НЕМА Камен неискрен. ЛИТЕРАЛНО ПРЕБАРУВА NOTЕ НЕ Е ДА СЕ НАЦИЈА, но целиот свет ОВАА КРИТИЧКИ НАДВОРЕШКИ И КАКО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ДА СЕ ПРИМЕНО ДА ВИЕ, СМЕ ВО ПРОЦЕС НА ТСИПЛАКОВ - НА БАРАЕ 9.4 МИЛИОНИ Н-95С РАБОТНИЦИ, Милиони хируршки грешки, 3.1 МИЛИОНСКИ ЛИЦЕ СВЕТИ, ЛИСТА ПРОДОЛЖУВА. БИДЕ - BEЕ БЕГАШ ПРАВИМЕ ТОА СЕКОЈ ДЕН. КАКО САКАМ ДАЛИ ВЛАДА ВЕЧЕР, НЕ САКАТЕ ДА ПАРТНЕР СО НЕГО И СЕКОГА ВЛАДЕERNЕ И ОБЕДИНЕТЕ ГО ВИДОВО Левата рака знаете што е тоа право РАКОТ Е ДА СЕ РАБОТЕ ВО УСЛОВИ НА РЕКУЛАРНИ ИЗВОРИ НА РЕКОВИ. ИЗВЕШТАЈ: НА ПРАШАЕТО НА МАСКИ, ЛУЕ, ЗДРАВЈЕ ЗА РАБОТА ОДГОВОРНИОТ СИТЕ ИЗВЕШТАЈ ОВИЕ СЕ КРАТКИ ЗА МАСКИ. ЗА КАКО ТИМЕЛИНА Е ТОА ОБЕЗБЕДУВАЕ СИТЕ СЕКОЈ КОГО МОЕ МАСКИ ДОБИТЕ ТИЕ? ПОСЕТНА ПРЕДИЗВИНА ПРЕТСЕДАТЕЛ: LLЕ LЕ Е ДР БИРКС АДРЕСА КАКО Добро. Ајде да кажам ПРОТИВ ЈАС САМО ДОБИВ ЧИТАЈ ПОРТА, BEЕ БИДЕ ДА СЕ ДА СЕ ОБУУВАМЕ ПРЕД КРАЈ НА НЕДЕЛАТА, КАДЕ ЛИТЕРАЛНО Идентификувани СИГНИФИКАНСНИТЕ РЕСУРСИ НЕ Е САМО ОД ЗЕМЈАТА НО ОДГОВОР СВЕТОТ НА МАСКИТЕ ТОЕ МОАТ КОРИСТЕТЕ ОД РАБОТНИЦИТЕ ЗА ЗДРАВСТВЕНА ГРИА. И - НО КАКО ДР. БИРКС рекол, НИЕ ФОКУСИРАТЕ ОД ОВИЕ РЕСУРСИ НА НАД ПРИРАЧНИКИ КАДЕ ЗДРАВЈЕ ЗАШТИНА РАБОТНИЦИТЕ СЕ НАЈГОЛЕМИ ПРОСПЕКТ НА ДОГОВОР НА КОРОНАВИРУС. ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЈА ДА ЈА ПОСТОИ ОД ОДГОВОРНО, ПРАВО ПО СЕ Гледајќи ги потребите на американците КОИ СЕ РАБОТИ СО КОРОНАВИРУС, ОБЕДИНЕТЕ ОД СВЕТЕ ПОДДРШКА ПОДДРШКА ОВА ПОТРЕБА НА САМО ЛИВЕЛ НА ПРИОРИТЕТ, САКАМЕ НАШИТЕ РАБОТНИЦИ ЗА ЗДРАВСТВЕНА ГРИА ДА СЕ ЈАВИ ЛИЧНИ ЗАШТИТА ОПРЕМА да се биде во можност да ги направи РАБОТНА БЕЗБЕДНО И РАБОТНО РАБОТА ТОА Tе ти кажам, зборувам за тоа ОВОЈ ДЕНЕСЕ ДА СЕ РАБОТНИ ВЛАДИ, НЕ САМО Владимир на МИХИГАН, НО ГРАВЕРОТ НА ИНДИЈАНА И ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРАМП И Не можам да бидам повеќе благодарен. НАЧИНОТ ВЛАДИНИ ОД НАС Земја се спојуваат во нас ПОВИКУВАЕ НА БИЗНИСИ ДА ОД ОДГОВОР ДО НИВНИТЕ СКУПНИ И ИДЕНТИФИ Индустриски маски, N-95 маски ТОА ПОСТОИ НА ПРОМЕНА ТОА ПРЕТСЕДАТЕЛНИОТ ТРУМ ПОДНЕСУВА НА ВЛЕГ ЗАКОНОТ МОANЕ МОЕ ДА ГО УПОТРЕБУВА БОЛНИЦИ РАБОТНИЦИ. И ТИЕ СЕКОГАШ ПРИСТАП ДО ВЕРУВАЈТЕ ЗАШТИТЕ ЗДРАВЈЕ ЗАШТИНА РАБОТНИК ОД МОНОСТА НА А. РЕСПИРАТОРНА болест. СЕ ПОВИКУВАМЕ НА СИТЕ БИЗНИС ПРЕД АМЕРИКА, КОГА МНОГУ БИЗНИСИТЕ СЕ ИСТОРЕНИ, ДА СЕ ОДГОВОР ВНАТРЕШНИ ДРOREАВИ, ИДЕНТИФИ N-95 маски, МОANЕ МОЕ да ја повикаат ФЕМА, УСЛУГИ ЗА ДРАВА ЗДРАВЈЕ ЗА ЗДРАВЈЕ ИЛИ ДАЛИ Е ПОГЛЕДАТЕ СЕ НА А ПРОДАВНИЦИ И ЦРВЕТЕ ГО СВИЕ ЛОКАЛНО БОЛНИЦА. Слушаме приказна НЕВРВИНА ДРАВА ВО Унијата на луѓето што прават тоа. ПОТРЕБА СИТЕ СО СЕ ИСТО ВРЕМЕ. BEЕ БЕСПЛАТУВАМЕ ПРОГРЕСОТ Ние се правиме на маски. СЕКОЈ ПОВЕЕ? ДР БИРКС: САКАМ да додадам ЕДНА ПИЦЕ. Тоа е повик над државата ОД ОВИЕ И СЕКОЈ СЕКОТ ТОА ДА СЕ РАБОТИ ОСНОВА ЗА ЗАЕДНИЦАТА ТЕСТИРАЕ ФДУ ВА NEWА НОВИ УПАТСТВО, РАБОТИРАМЕ ЗА НИВНИ ДЕНА АГО ШТО МОЕ МОЕ МОЕ САМО-ТЕСТИРАЕ ВО ДРIVEАВАТА НИКО КАДЕ ДА ГО ДАЛИТЕ СИТЕ МАТЕРИЈАЛИ ДА СЕ РАБОТИТЕ ВО СВОЕТО ЦАРИ И ВИ ПОБИРАТЕ ВО А. БИОХАЗАРСКА ТАГА. ОВОЈ БЕСПЛАТНО СИТЕ ОВА СОВЕТЕ ДАЛИ ДАЛИ СЕ ДА СЕ УПОТРЕБАНИ ВО ОВИЕ ДРАВ НИКОГАШ НАПРАВОТ ПО СООБРАITАНИТЕ И НАПАД ДО КЛИНИЧКИТЕ КОИ ИМА НИЕ НАЈДОБРИ. МОРА ДА ДВДИМЕ ДО НОВОТО ТЕХНОЛОГИЈА, ФДА, РАБОТА ТИЕЛЕСНО ДА СЕ ДА ЈА ДА СЕ ДА СЕ ДАМЕ ОВО Значи, може да биде поштеден од придобивките И РАБОТИ И ЦЕЛО РЕСПИРАТОРИ Н-95'С. ОВА Е ВО МОМЕНТНО ПОСТАВУВАЕ ТОА САМО-ТЕСТИРАЕ ПРИРОДА НА НОСОВИТЕ СО НОВИ АПЛИКАТЕРИ ТОА МОЕ ДА СЕ УПОТРЕБИ ДА СЕКОЈ СЕ ЕДИНСТВО ГОЛЕМИ НА Н-95 МОЕ ДА БИДЕ ПОВЕТЕТЕ ВО БОЛНИЦИТЕ ТОА ПОТРЕБНИ ИТ ПОСЕТНА ПРЕТСЕДАТЕЛНА ПРЕДИЗВИЦА: САКАМ ДА ДАЛИ САМИТЕ ДА СЕ ГЛЕДАМЕ ДА СЕ ГО ВИДИТЕ СИТЕ УТРЕ. BEЕ БИДЕМЕ ОВДЕ СО ПОВЕДНО Прогрес и новости. НО, МОЕ ДА СЕ МОАМ ДА СЕ СМЕЕ СЕКОГАШ АМЕРИКАН, ETЕ GЕ ВИДИМЕ НИКО ОВА. ETЕ ETЕ СЕ ДАМЕ ОД ОВАА. ETЕ GЕ ВИДЕМЕ ОД ОВОЈ ДОГОВОР. СЕКОГАШ АМЕРИКАН ПОТРЕБНО ДА ПОСЛЕТИТЕ ТОА КОГА СЕ СЕ ВО ПОДРАЧЈЕ ОД ОВОЈ ДОМОГОВОР КОРОНАВИРУС ИЛИ ПРАВНА КАКО ОВИЕ МНОГУ МНОГУ СЛУЧАЈ, ДАЛИ ВАШИОТ ДЕЛ ДА ВААТ ВО ПРАКТИКА 15 дена за да се забави ПРОСТОР, ВАС DOЕ ДА СЕ ДА СЕ ТОА. IMЕ ИМПАКТИТЕ ПРОСТОР НА ОВОЈ КОРОНАВИРУС ЕПИДЕМИК ВО НАША ЗЕМЈА. ОВИЕ ИСПИТНИЦИ ми кажуваат дека можеме ОДГОВОРНО ПОВТОРНО БРОЈ НА АМЕРИКАНИТЕ КОИ Е БИДАТ Изложена на КОРОНАВИРУС А.С. СЕКОЈ АМЕРИКАН ПРОДОЛУВА ДА ГО ВИДИ ОВИЕ Упатства во практика. И ДА СЕ ЗНАЕМЕ ТОА СИ СИТЕ ИСКЛУЧНИОТ ЕВФОРТ ТОА ДА СЕ БИДЕ НА ФЕДЕРАЛНА ЛЕВЕЛ ОД ОВОЈ ТРЕТЕН ДОГОВОР И СИТЕ НА НАШАТА АГЕНЦИЈА, СИТЕ САМО ВИДЕРСТВО ОД ГОВЕВНИЦИТЕ ВО КОГА ПАРТИИ ПРЕД ЗЕМЈА, СО СИТЕ НЕВРШНИ И КУРАТИВНА РАБОТА СО ЗДРАВСТВЕНА ГРИА РАБОТНИЦИ, СО СОРАБОТКАТА И молитви на АМЕРИКАН ЛУЕ, WЕ GЕ ГО ДОБИВИМЕ ОВА. НЕ СМЕ САМО - НЕМА САМО ЗАСЛЕДУВА ПРОСТОР,'Е ЗАШТИТЕТЕ ВИСНИЧКИ И ЗДРАВЈЕ НАШАТА ЗЕМЈА. ВИ БЛАГОДАРАМ НА СИТЕ. ЗБОЛКО КАКО РАБОТНИ РАПИ ТОА КОЛОРАДО - РАБОТИ, КОЛОРАДО ПОДНЕСУВА НА НАЈДОБРИОТ ДРАВ ДА СЕ ЗЕМЕ Спуштено. ГЛАВНИОТ ПОЛИС ТЕЛИНГ 5. МИЛИОНСКИ КОЛОРАДАНИ ДА ОД ОД ДОДЕЕ ПОЧЕТУВА НА ЧЕТВРКО МОННИНГ. СВЕТЕ МНУЧИН, ТРЕБА СЕКЕРТАР, ПРИГОДИНА ПОСЕТУВА ОД НАС ТРИЛИОН КОРОНАВИР 2 $ ЕКОНОМСКИ СМЕТКИ СТИМУЛУС, НАША ИЗВЕДУВАЕ Е ОВОЈ БИЛЕ ПАСНИ ЦЕЛО И ДОБИ ДО КОАТА УТРЕ. СЛЕДЕТЕ СЕНАТ СОВЕТ НА ПОВЕЕ НАШАТА КОМПАНИСКА Мрежа C-SPAN 24E678 РЕЗУМИРАЕ НА КУАТА ЗА УЈП РАБОТНО СОСТОЈБА НА УСЛОВИТЕ РАБОТЕ ВО 11:00 часот ЕВИДЕРНА LИВЕТЕ ТУКА НА C-SPAN. Следете го федералниот одговор КОН КОНОНАВИРУС НАДВОРЕШНИК C-SPAN.ORG/CORONAVIRUS. КОНГРЕС НА ВАШИНГ, бел дом БРИШЕЕ, И Ажурирања ОД Владици. СЛЕДЕТЕ ГО ПРОВЕТОТ ПРЕКУ СЕ САД и СВЕТ СО ИНТЕРАКТИВНИ мапи. ВАНО ДА БИДЕТЕ СЕКОЈ ВРЕМЕ НЕФИЛТЕРИ ВО А. C-SPAN.ORG/CORONAVIRUS.

Конференција за новости Коронавирус во Белата куќа

View online
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>
<text sub="clublinks" start="72.939" dur="6.072"> ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ПРЕТСЕДАТЕЛ: БЛАГОДАРАТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="74.207" dur="6.74"> МНОГУ. </text>
<text sub="clublinks" start="79.145" dur="3.77"> СО. </text>
<text sub="clublinks" start="81.08" dur="3.136"> Убаво да се биде со вас. </text>
<text sub="clublinks" start="83.049" dur="3.937"> АМЕРИКА ПРОДОЛУВА ДА СЕ ЗДРАВИТЕ ГРУНД </text>
<text sub="clublinks" start="84.35" dur="5.706"> ВО ВОЈНАТА ПРОТИВ ВИРУС. </text>
<text sub="clublinks" start="87.119" dur="4.905"> САКАМ ДА БЛАГОДАРАМ АМЕРИКАН </text>
<text sub="clublinks" start="90.189" dur="2.936"> Луѓе за одговор на повик, </text>
<text sub="clublinks" start="92.158" dur="2.903"> СЛЕДЕТЕ НАШИТЕ Упатства и </text>
<text sub="clublinks" start="93.259" dur="6.773"> ОБЕЗБЕДУВАЕ НА САКРИФИКИ </text>
<text sub="clublinks" start="95.194" dur="5.839"> ДА ГО ОБВРЗУВАМЕ ОВОЈ ВЕРНИЧКО ТРЕБА </text>
<text sub="clublinks" start="100.166" dur="5.839"> ПОВЕЕ АГГРЕСИВЕЛНО. </text>
<text sub="clublinks" start="101.167" dur="5.873"> СОВЕТУВАМЕ ДА СОЦИЈАЛНО ПОСТАВУВАЕ, </text>
<text sub="clublinks" start="106.138" dur="1.935"> САМО важно. </text>
<text sub="clublinks" start="107.173" dur="2.836"> СОЦИЈАЛНО ПОСТАВУВА ,Е, МНОГУ АН </text>
<text sub="clublinks" start="108.207" dur="3.036"> ВАНА ФРАЗА. </text>
<text sub="clublinks" start="110.142" dur="3.905"> И ние правиме сега. </text>
<text sub="clublinks" start="111.41" dur="4.638"> ПОВЕЕ LИВОТ МОЕ МОЕ ДА ГО СПАСУВАМЕ И </text>
<text sub="clublinks" start="114.18" dur="4.137"> ПОВТОРНОТО МОЕ МОЕ ДА СЕ ДОБИВНИМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="116.182" dur="4.972"> ЛУЕ НАПРАВНИК ДА ​​РАБОТЕ, СТАН ДО </text>
<text sub="clublinks" start="118.451" dur="5.705"> УЧИЛИШТЕ И ПОВЕЕ НА НОРМАЛНО. </text>
<text sub="clublinks" start="121.287" dur="4.904"> И ОВИЕ се големи делови од </text>
<text sub="clublinks" start="124.289" dur="3.838"> НАШАТА СТРАНА БЕЗБЕДНО МОЕ ДА СЕ ОДГОВОРИ </text>
<text sub="clublinks" start="126.325" dur="2.803"> МНОГУ ПОВЕЕ ОД ДРУГИ СЕКЦИИ </text>
<text sub="clublinks" start="128.26" dur="2.87"> И НИЕ ОБВРДУВАМЕ ДА ГО ОБУУВАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="129.261" dur="3.17"> ТОА ИСТО. </text>
<text sub="clublinks" start="131.264" dur="1.567"> Луѓето се прашуваат, Е тоа </text>
<text sub="clublinks" start="132.564" dur="2.704"> АЛТЕРНАТИВНО? </text>
<text sub="clublinks" start="132.965" dur="3.27"> САКАМ, АБСОЛУТНО, Е Е ДА </text>
<text sub="clublinks" start="135.401" dur="3.07"> АЛТЕРНАТИВНО. </text>
<text sub="clublinks" start="136.369" dur="4.237"> СЕГА СЕ ОДГОВОРИ ОДГОВОР </text>
<text sub="clublinks" start="138.605" dur="4.671"> ДЕКЛАРАЦИИ ЗА ДИЗАТАРИ ЗА НОВА </text>
<text sub="clublinks" start="140.74" dur="5.638"> ЈОРК, Калифорнија, Вашингтон, </text>
<text sub="clublinks" start="143.409" dur="3.87"> IOWA, LOUISIANA, TEXAS AND </text>
<text sub="clublinks" start="146.512" dur="2.837"> ФЛОРИДА. </text>
<text sub="clublinks" start="147.413" dur="2.937"> ТОА ИМА МО GREНА БЕЗБЕДНОСТ, АС </text>
<text sub="clublinks" start="149.482" dur="2.87"> ДА ЗНАЕТЕ, И ПРАВНИ </text>
<text sub="clublinks" start="150.483" dur="7.174"> ЗНАЧЕЊЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="152.485" dur="6.94"> Ние сме во постојан груп и </text>
<text sub="clublinks" start="157.79" dur="2.736"> МОЕМА ОВОЈ, САМО ЛАГА </text>
<text sub="clublinks" start="159.558" dur="3.904"> ГРУПИРА OFЕ НА ЛУЕТО ТОА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="160.659" dur="4.806"> НИКОГАШ НО КОМУНИКАТ СО </text>
<text sub="clublinks" start="163.596" dur="3.871"> РАЗЛИЧНИ ОФИЦИЈАЛИ, ВКЛУЧУВА </text>
<text sub="clublinks" start="165.598" dur="2.903"> BEЕ СМЕ РЕГУДИРАМЕ МНОГУ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="167.6" dur="2.002"> ВРЕМЕ СО НОВИ YОРК СЛУБЕНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="168.634" dur="5.972"> Бидејќи навистина е далеку од далеку </text>
<text sub="clublinks" start="169.735" dur="6.774"> НАЈПОЛНИОТ СПОТ. </text>
<text sub="clublinks" start="174.74" dur="3.904"> OTЕ СЕ БАРАМ БРОЈ НА МНОГУ ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="176.642" dur="3.103"> - - ОДИЕ ДОБИВНО - - </text>
<text sub="clublinks" start="178.777" dur="1.902"> ОДИМЕ БРОЈ БРОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="179.879" dur="2.202"> НИВНИ ВЕДЕКИ ПОГЛАВЈЕ НА нив. </text>
<text sub="clublinks" start="180.813" dur="1.802"> Владичот прави добар успех </text>
<text sub="clublinks" start="182.215" dur="1.568"> РАБОТА </text>
<text sub="clublinks" start="182.749" dur="1.902"> ПОСТОВИМЕ ДО ГОЛЕМОВНИОТ КУОМО КОНЕКО </text>
<text sub="clublinks" start="183.916" dur="3.771"> НО И ОВАА УТРАЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="184.784" dur="5.038"> И тој го спомна тоа, НЕГО </text>
<text sub="clublinks" start="187.82" dur="4.972"> ЗАБЕЛЕШКИ, КОИ СЕ КОРИСТЕТЕ - </text>
<text sub="clublinks" start="189.955" dur="4.071"> ТИЕ СЕ КОРИСНИМЕ - САМО САКАМ </text>
<text sub="clublinks" start="192.925" dur="2.97"> ЧУВЕРИ, ПОДНЕСУВАЈТЕ ДА СЕ ПОСТОИ </text>
<text sub="clublinks" start="194.16" dur="3.77"> НЕГОТИАЦИЈА, МИСЛИ СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="196.028" dur="3.971"> КОРИСТЕЕ НА МНОГУ БЕСПЛАТНО НА </text>
<text sub="clublinks" start="198.064" dur="2.802"> ДЕФЕНСКИ ПРОИЗВОДСТВО АКТ И НАС </text>
<text sub="clublinks" start="200.132" dur="2.736"> СВЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="201" dur="3.871"> КОРИСТЕМЕ НИКОГА НЕ Е ПОТРЕБНО. </text>
<text sub="clublinks" start="203.002" dur="3.937"> Тоа е една голема точка на зафаќање. </text>
<text sub="clublinks" start="205.004" dur="3.97"> Тоа е одлична алатка за преговарање. </text>
<text sub="clublinks" start="207.073" dur="3.836"> Но, СЕ СЕ РЕАЛНО - ELLЕ ДА ГО ПРАВОМ </text>
<text sub="clublinks" start="209.108" dur="3.771"> ВИЕ, ОВОЈ, ДВЕЕТО ДУХОВ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="211.043" dur="5.906"> ЛУЕ И ВРЕМЕ ДУХ </text>
<text sub="clublinks" start="213.012" dur="6.072"> СО ОДГОВОР НА ОВАА КОМПАНИИ. </text>
<text sub="clublinks" start="217.082" dur="3.837"> И НЕ МОРА ДА ЈА УПОТРЕБАМ МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="219.218" dur="3.77"> МНОГУ СИТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="221.053" dur="3.103"> САКАТЕ ДА СЕ ДА ПРАВИТЕ, КАКО ЗНАЕТЕ, </text>
<text sub="clublinks" start="223.122" dur="2.836"> ОПШТИ МОТОРИ Е ВКЛУЧИ. </text>
<text sub="clublinks" start="224.29" dur="2.135"> Вклучен во ФОРД. </text>
<text sub="clublinks" start="226.092" dur="1"> 3-МВР ВНАТРЕШНО. </text>
<text sub="clublinks" start="226.559" dur="3.403"> Другите се вклучени. </text>
<text sub="clublinks" start="227.226" dur="3.737"> СИТЕ СИТЕ РАБОТНИ МНОГУ РАБОТНО ДА СЕ РАБОТИ </text>
<text sub="clublinks" start="230.096" dur="4.905"> ПРОИЗВОД НА ПРОИЗВОДОТ, СИТЕ РАЗЛИЧНИ </text>
<text sub="clublinks" start="231.096" dur="6.307"> ПРОИЗВОДИ. </text>
<text sub="clublinks" start="235.134" dur="2.969"> НЕМА МНОГУ МНОГУ ЛИТЕЛ ПРОИЗВОД КОГА </text>
<text sub="clublinks" start="237.537" dur="2.502"> НИЕ ДОЈДОВМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="238.237" dur="4.939"> ГИ ГИ ГРАДДУВАМЕ И ДА ГО ГОДИМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="240.172" dur="3.938"> ПОДГОТОВО КАКО МОЕ ДА СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="243.309" dur="1.935"> Различни држави. </text>
<text sub="clublinks" start="244.243" dur="2.903"> СИЕ СЕ, исто како што знаете, </text>
<text sub="clublinks" start="245.377" dur="3.771"> ГРАДЕЕ НА БЕЗБЕДНИ БОЛНИЦИ И </text>
<text sub="clublinks" start="247.279" dur="5.005"> Медицински центри преку </text>
<text sub="clublinks" start="249.281" dur="4.872"> ЦЕРТИВНИ ПРЕДНОСТИ ВО NEWУЈОРК. </text>
<text sub="clublinks" start="252.418" dur="3.703"> ВО NEWујорк е во </text>
<text sub="clublinks" start="254.286" dur="2.936"> КОНВЕНЦИСКИ ЦЕНТАР. </text>
<text sub="clublinks" start="256.255" dur="2.135"> СЕ ПРАВУВАМЕ ЧЕТВРИ БОЛНИЦИ И </text>
<text sub="clublinks" start="257.356" dur="2.903"> СЕ ПРАВУВАМЕ, ПРЕКУ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="258.524" dur="3.637"> ДР STАВ, ЧЕТВРИ Медицински центри </text>
<text sub="clublinks" start="260.393" dur="2.969"> ОВДЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="262.295" dur="2.169"> НЕКОИ РАЗЛИЧНО. </text>
<text sub="clublinks" start="263.496" dur="1.935"> САКАМ ДА ДА ЗНАЕТЕ ТОА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="264.597" dur="2.603"> СЕ СЕ СЛУЧИ СЕ МОЕ МОЕ ДА </text>
<text sub="clublinks" start="265.565" dur="2.002"> ПОМОГНЕТЕ ГО ГОЛЕМОТ ПОЛОВ ОД ОВАА </text>
<text sub="clublinks" start="267.333" dur="1.935"> ПРЕДИЗВИК. </text>
<text sub="clublinks" start="267.7" dur="1.869"> РАБОТАМ МНОГУ РАЗВОЈ ВО НОВА </text>
<text sub="clublinks" start="269.402" dur="2.769"> ЈОРК. </text>
<text sub="clublinks" start="269.702" dur="3.203"> РЕАЛНО СЕ ПОДНОГ НАШИОТ НАЈГОЛЕМИ </text>
<text sub="clublinks" start="272.304" dur="1.869"> ПРОБЛЕМ, МОAYЕТЕ ITЕ БИДЕ, МАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="273.038" dur="2.203"> WЕ ДА БИДЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="274.306" dur="2.87"> НО, ТОА Е ПОГОЛНО ДОБРА, </text>
<text sub="clublinks" start="275.374" dur="2.97"> СООБРААНИ РАБОТНИ РАБОТНИЦИ НА ИТ </text>
<text sub="clublinks" start="277.309" dur="3.971"> СО НАС И НАШИТЕ ТИМИ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="278.477" dur="4.838"> РАБОТА МНОГУ ДОБРО СО ДР THEАВА </text>
<text sub="clublinks" start="281.414" dur="5.004"> ПРЕТСТАВНИЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="283.449" dur="5.038"> СЕКОГАШ ДА СЕ ПРАВИМЕ НЕКОИ МНОГУ ЛЕР </text>
<text sub="clublinks" start="286.552" dur="5.839"> ИСПИТУВАА НИЗ ВЕЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="288.621" dur="4.771"> ЈАС ДА ГО БИДЕМЕ ДЕКА ТОА - И </text>
<text sub="clublinks" start="292.524" dur="1.969"> Јужна Кореја, и ова не е </text>
<text sub="clublinks" start="293.525" dur="3.037"> ЗНАЕТЕ ВО СЕКОЈ НАД. </text>
<text sub="clublinks" start="294.627" dur="3.771"> САМО СПИСО СО ПРЕТСЕДАТЕЛ </text>
<text sub="clublinks" start="296.696" dur="2.836"> МОН, НИЕ МОНО ДОБРО </text>
<text sub="clublinks" start="298.531" dur="3.103"> КОНВЕРЗАЦИЈА ЗА БРОЈОТ </text>
<text sub="clublinks" start="299.666" dur="3.903"> ДРУГИТЕ СЕ, СО ГО ДОГОВОРИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="301.768" dur="3.637"> МНОГУ ДОБРА РАБОТА ВО ТЕСТИРАЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="303.703" dur="3.703"> НО, СЕГА СЕ ПРАВИМЕ ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="305.538" dur="3.871"> ИСПИТУВА THЕ ОД АНИБОДА ПОД ПЕДНО. </text>
<text sub="clublinks" start="307.54" dur="4.972"> ПОВЕЕМЕ ПОВЕIGHЕ ВО Осум дена од тоа </text>
<text sub="clublinks" start="309.542" dur="5.939"> ТЕА ДА СЕ НАВЕТЕ НЕДЕЛИ. </text>
<text sub="clublinks" start="312.645" dur="3.803"> ОДИМЕ ДО ДНЕВНАТА ОСНОВА </text>
<text sub="clublinks" start="315.614" dur="1.835"> ИСКОЛНО. </text>
<text sub="clublinks" start="316.582" dur="3.103"> Толку е навистина добро. </text>
<text sub="clublinks" start="317.583" dur="3.971"> ПО ПАТОТ, Додека јас сум почестен, </text>
<text sub="clublinks" start="319.819" dur="2.836"> - ЗА ТОА, ИСТО СЕ зборувам со нив </text>
<text sub="clublinks" start="321.687" dur="2.236"> ПРИМЕНА МИНИСТЕР НА ЈАПАН </text>
<text sub="clublinks" start="322.788" dur="1.869"> НОВА И СОГРИРАНА СОСТОЈБА НА А </text>
<text sub="clublinks" start="324.056" dur="1.668"> ПОБЕДИ ИЗБОР. </text>
<text sub="clublinks" start="324.79" dur="3.838"> Мислам дека ќе одам да бидам А. </text>
<text sub="clublinks" start="325.858" dur="3.07"> Фантастична олимпијада. </text>
<text sub="clublinks" start="328.761" dur="0.934"> 2021 година. </text>
<text sub="clublinks" start="329.061" dur="1.569"> Мислам дека ќе одам да бидам А. </text>
<text sub="clublinks" start="329.828" dur="2.136"> Фантастична олимпијада. </text>
<text sub="clublinks" start="330.763" dur="2.035"> ИМА ДА СЕ РАБОТИ АБСОЛУТНО ПРАВО </text>
<text sub="clublinks" start="332.097" dur="1.769"> ОДЛУКА ДА СЕ ДА ГО ДОСТАВИТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="332.932" dur="3.003"> ЗА ЦЕНА ГОДИНА. </text>
<text sub="clublinks" start="333.999" dur="2.637"> И СЕГА САМО ПОСТОЈБА УБАВО </text>
<text sub="clublinks" start="336.068" dur="2.769"> ОЛИМПИКА. </text>
<text sub="clublinks" start="336.769" dur="4.171"> GЕ СЕ ДА БИДЕ МНОГУ важен </text>
<text sub="clublinks" start="338.971" dur="3.671"> Бидејќи тоа е ПРОБАВНО ПРВО </text>
<text sub="clublinks" start="341.073" dur="4.705"> ВРЕМЕ МОЕ ДА СЕКОЈ ИЛИ ПОСТОИ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="342.775" dur="4.037"> ДОЛНО ВРЕМЕ ТОА Е ДА СЕ ЕДНО </text>
<text sub="clublinks" start="345.911" dur="2.904"> ОДД ГОДИНА. </text>
<text sub="clublinks" start="346.945" dur="2.303"> СЕКОГАШ СЕ ЕДНО ГОДИНА ГОДИНА, </text>
<text sub="clublinks" start="348.948" dur="1.902"> Тие ми кажаа. </text>
<text sub="clublinks" start="349.382" dur="2.436"> Но, тој ќе оди да има </text>
<text sub="clublinks" start="350.983" dur="2.803"> Фантастичен успех и сега </text>
<text sub="clublinks" start="351.951" dur="3.871"> YЕ EVЕ ДА СЕ ПОВЕЕ ПОВЕЕ ВРЕМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="353.92" dur="3.036"> НЕ МОЕТЕ ПОВЕЕ ПОВЕЕ ВРЕМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="355.955" dur="1.401"> EЕ СЕ СЕКОГАШ </text>
<text sub="clublinks" start="357.089" dur="1.101"> REЕ ГО ПОДГОТВИ. </text>
<text sub="clublinks" start="357.49" dur="2.402"> КАКО ГО РАБОТЕ РАБОТА. </text>
<text sub="clublinks" start="358.323" dur="2.67"> НО САКАМ ДА СЕ РАБОТИРАМ </text>
<text sub="clublinks" start="360.025" dur="2.937"> ЈАПАН, МОК </text>
<text sub="clublinks" start="361.126" dur="2.303"> И ОСНОВНИОТ МИНИСТЕР АБЕ НА А </text>
<text sub="clublinks" start="363.095" dur="1.902"> ВЕЛИНА ОДЛУКА. </text>
<text sub="clublinks" start="363.562" dur="1.969"> Мислам дека ќе одам да бидам А. </text>
<text sub="clublinks" start="365.13" dur="1.202"> Фантастична олимпијада. </text>
<text sub="clublinks" start="365.664" dur="3.437"> САКАМ ДА, Е БИДАМЕ ТАА. </text>
<text sub="clublinks" start="366.465" dur="4.605"> ЌЕ БИДАМ ТАМУ. </text>
<text sub="clublinks" start="369.235" dur="3.837"> ЕД СИТЕ БОРБА ЗА ЗАШТИТА - КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="371.203" dur="2.87"> СЕ БОРБА ДА ЗАШТИТУВАМ АМЕРИКАН </text>
<text sub="clublinks" start="373.205" dur="1.869"> LИВОТИ, СЕ СЕ ЗАШТИТУВАМ </text>
<text sub="clublinks" start="374.206" dur="1.835"> АМЕРИКАНСКИ LИВОВИ. </text>
<text sub="clublinks" start="375.207" dur="2.836"> ДЕМОКРАТИ И РЕПУБЛИКАНИ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="376.175" dur="5.004"> СЕНАТИТЕ СМЕТЕ МНОГУ БЕСПЛАТНО ДА СЕ РАБОТУВА </text>
<text sub="clublinks" start="378.177" dur="4.938"> СМЕТКА ЗА РАБОТНА ЗА РАБОТНА ИНТЕРГЕНЦИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="381.313" dur="2.202"> АМЕРИКАНСКИ РАБОТНИЦИ, ФАМИЛИИ И </text>
<text sub="clublinks" start="383.248" dur="1.835"> БИЗНИС. </text>
<text sub="clublinks" start="383.648" dur="4.472"> ОВАА ЛЕГИСЛАЦИЈА, ДОПОЛНИТЕНА НА </text>
<text sub="clublinks" start="385.217" dur="4.871"> ДВЕТЕ СМЕТКИ кои ги потпишав ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="388.253" dur="3.27"> МЕСЕЦ, ВКЛУЧУВА, КАКО ЗНАЕТЕ, </text>
<text sub="clublinks" start="390.222" dur="4.872"> ПОСЛЕДУВААТ И СМЕТЕ СИТЕ СЕРВИ </text>
<text sub="clublinks" start="391.657" dur="4.471"> НА СЕКТОРИТЕ ЗА РАБОТНИЦИ, </text>
<text sub="clublinks" start="395.227" dur="3.97"> ЗА СЕМЕЈСТВА. </text>
<text sub="clublinks" start="396.261" dur="6.941"> НО, САМО ДА СЕ НАПРАВИМЕ ДВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="399.331" dur="6.073"> ПОВЕЕ ОД ОБЈАВУВА FORЕ ЗА РАБОТНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="403.336" dur="2.835"> НЕМА КОА СИТЕ до </text>
<text sub="clublinks" start="405.537" dur="1.769"> Вработените. </text>
<text sub="clublinks" start="406.305" dur="2.068"> И тоа е голема работа. </text>
<text sub="clublinks" start="407.439" dur="2.87"> БЕЗ ТРОШОЦИ НА ВРАБОТНИЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="408.507" dur="3.77"> САКАМЕ ДА СЕ ДОБИРАМЕ СЕКОГОВОР </text>
<text sub="clublinks" start="410.443" dur="4.871"> РАБОТА. </text>
<text sub="clublinks" start="412.411" dur="5.005"> ОД ОВОЈ ТРИЛИОН 2,2 УСД </text>
<text sub="clublinks" start="415.447" dur="5.973"> ПРАВНИОТ ПАКЕТ Е ГОЛЕМО </text>
<text sub="clublinks" start="417.549" dur="11.645"> СЕКОГАШ СЕ ВЕРУВАМ СЕКОГАШ </text>
<text sub="clublinks" start="421.553" dur="8.809"> ПОСТАВЕН ВО КОНГРЕС </text>
<text sub="clublinks" start="429.328" dur="3.971"> ПЕРАТИВНИ РАБОТНИ ЗБОРУВА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="430.495" dur="8.91"> ПОГЛЕДАТЕ СО НОВИОТ ДЕЛ </text>
<text sub="clublinks" start="433.432" dur="9.943"> Денови, тоа е време на валидност, но ова </text>
<text sub="clublinks" start="439.539" dur="5.839"> Е ПОДОБРИ И ПОДГОЛЕМ НАЈГОЛЕМИТЕ СЕКОГАШ </text>
<text sub="clublinks" start="443.509" dur="3.937"> ГОДИНА И ТОА Е ПРЕКРШОНА </text>
<text sub="clublinks" start="445.511" dur="4.972"> ОВИЕ ПОГОЛЕМУ МНОГУ ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="447.58" dur="5.806"> ПАРИ ОДБАВИ НА РАБОТИ, РАБОТИ, РАБОТИ, </text>
<text sub="clublinks" start="450.616" dur="3.137"> И ФАМИЛИ, СЕМЕЈСТВО, </text>
<text sub="clublinks" start="453.519" dur="4.938"> СЕМЕЈСТВО. </text>
<text sub="clublinks" start="453.886" dur="6.607"> СЕНАТИТЕ СМЕТКИ Вклучува 350 УСД </text>
<text sub="clublinks" start="458.591" dur="4.805"> БИЛИОНИ ВО РАБОТНИ кредити за работо </text>
<text sub="clublinks" start="460.626" dur="5.005"> За мали деловни активности со заем </text>
<text sub="clublinks" start="463.529" dur="5.005"> ПОДНЕСУВА FORЕ ЗА БИЗНИСИ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="465.764" dur="4.639"> Продолжете да ги плаќате нивните работи. </text>
<text sub="clublinks" start="468.668" dur="4.704"> Сакаме да ги задржиме </text>
<text sub="clublinks" start="470.536" dur="4.037"> РАБОТНИЦИ И ПЛАТИТЕ СИТЕ РАБОТНИЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="473.506" dur="4.171"> ОВА Е ПОМОГНЕТЕ ДА ГО ПРОДАВНИТЕ РАБОТНИЦИ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="474.706" dur="8.809"> ПЕРИЛОЛОТ И ДОЗВОЛНИОТ ПРИСТАП </text>
<text sub="clublinks" start="477.81" dur="8.642"> КАКО КАКО ДА ГО ОБВРУВАМЕ ВИРУС. </text>
<text sub="clublinks" start="483.649" dur="7.974"> 300 $ милијарди индиректни плаќања </text>
<text sub="clublinks" start="486.585" dur="5.973"> ЗА ЗАБАВУВАЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ГРААНИ </text>
<text sub="clublinks" start="491.757" dur="5.84"> 99.000 американски долари. </text>
<text sub="clublinks" start="492.692" dur="5.906"> 3.000 400 УСД ЗА ТИПСКО СЕМЕЈСТВО </text>
<text sub="clublinks" start="497.73" dur="2.969"> НА ЗА. </text>
<text sub="clublinks" start="498.731" dur="6.039"> НИКОГАШ ДА НЕ СЕ ПОСТОИ ДА СЕ ПРИРАМ. </text>
<text sub="clublinks" start="500.833" dur="5.906"> До 250 милијарди американски долари во продолжени </text>
<text sub="clublinks" start="504.904" dur="4.705"> ПРИДОБИВКИ ЗА ВРАБОТУВАЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="506.873" dur="5.738"> РАБОТНИКОТ ILLЕ ПОБИДИ 100% од </text>
<text sub="clublinks" start="509.742" dur="6.039"> НИВОТО ПАРИНА ЗА ПОВЕЕ ПОВЕULЕ </text>
<text sub="clublinks" start="512.745" dur="4.905"> МЕСЕЦИ И НЕВЕДНИЦИ ЦЕЛИ ДОПОЛНИТЕЛИ, </text>
<text sub="clublinks" start="515.915" dur="3.903"> НЕЗАВИСНИ ДОГОВОРИ И </text>
<text sub="clublinks" start="517.783" dur="3.87"> САМО-Вработените ќе бидат квалификувани. </text>
<text sub="clublinks" start="519.952" dur="4.704"> ВИЕ НЕВЕРНИ ДОГОВОРИ </text>
<text sub="clublinks" start="521.787" dur="4.938"> SЕ БИДЕ САМО-ВРАБОТЕН ЛУ PEЕ </text>
<text sub="clublinks" start="524.79" dur="5.939"> ДОБИВНО ЗА ОВОЈ. </text>
<text sub="clublinks" start="526.859" dur="5.906"> ОД ОД 100 милијарди долари за да се поддржат </text>
<text sub="clublinks" start="530.863" dur="3.937"> ХЕРОИСКА РАБОТА НА НАШИТЕ ДОКТОРИ, </text>
<text sub="clublinks" start="532.898" dur="3.97"> НЕВЕДОВИТЕ И БОЛНИЦИТЕ ПОДОБРУВААТ </text>
<text sub="clublinks" start="534.933" dur="3.938"> НЕВЕЕ, 45 милијарди долари за </text>
<text sub="clublinks" start="537.002" dur="5.839"> ФИНД ЗА РЕАЛИФИРАISЕ НА РАЗВОЈОТ И СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="539.004" dur="5.94"> ПОСТАВУВА AЕ ФОНД НА 45 милијарди американски долари </text>
<text sub="clublinks" start="542.975" dur="4.104"> ЗА РАЗГОВОРНА ВЕРУВАЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="545.077" dur="5.138"> ПОВЕЕ ОД ДОБИВУВАЕ НА СИРОМОТ НА </text>
<text sub="clublinks" start="547.213" dur="4.871"> ДОСТАПНО ДА ГО ПОДДРШИТЕ МОЈОТ НАЦИОНАЛНО </text>
<text sub="clublinks" start="550.349" dur="2.77"> ИЗВЕСТУВАЕ И РАЗГОВОР </text>
<text sub="clublinks" start="552.217" dur="3.905"> ДЕКЛАРАЦИИ. </text>
<text sub="clublinks" start="553.252" dur="4.872"> 27 $ милијарди за градење на </text>
<text sub="clublinks" start="556.255" dur="4.904"> СТРАТЕГИСКИ НАЦИОНАЛЕН СТОКПИЛ </text>
<text sub="clublinks" start="558.257" dur="5.906"> СО КРИТИЧКИ НАДВОРЕШНИЦИ Вклучувајќи </text>
<text sub="clublinks" start="561.293" dur="4.071"> Маски, респиратори и </text>
<text sub="clublinks" start="564.296" dur="3.871"> ФАРМАЦЕВИЗИКИ И СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="565.497" dur="6.641"> МОЕТЕ ДА МИСИТЕ ДА СЕ БИДЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="568.3" dur="8.943"> МНОГУ ОДГОВОРНО ДОБИВНИКОТ НАШИОТ ВОВЕД </text>
<text sub="clublinks" start="572.271" dur="5.939"> РАЗГОВОРЕТЕ ДА СЕ СЕГА </text>
<text sub="clublinks" start="577.376" dur="3.77"> ВО ПОГОЛЕМИОТ ДЕЛ. </text>
<text sub="clublinks" start="578.344" dur="4.971"> НО, НИЕ Имаме многу работи што </text>
<text sub="clublinks" start="581.28" dur="3.871"> ONЕ СЕ ПОДНЕСУВА, ПЛАНИ, </text>
<text sub="clublinks" start="583.449" dur="2.703"> МИСИЛИ, РОКЕТИ, МНОГУ НА </text>
<text sub="clublinks" start="585.284" dur="3.871"> СЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="586.285" dur="4.872"> НО СТОКПИЛОТ БЕЗ МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="589.288" dur="3.103"> ОДГОВОРНО, САКАТЕ СЕКОЈ ДВЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="591.29" dur="2.903"> ОВОЈ ДА Вклучува </text>
<text sub="clublinks" start="592.525" dur="2.936"> СИГНИФИКАНСКО ФОНДИРА FORЕ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="594.326" dur="4.104"> РАЗВОЈ НА ВАКЦИИТЕ НА ТОП </text>
<text sub="clublinks" start="595.594" dur="4.804"> ОД ОД ДОГОВОРИТЕ 8 $ ОДРУВААТ </text>
<text sub="clublinks" start="598.564" dur="4.937"> СЕРВИЛНИ НЕДЕЛИ АГО. </text>
<text sub="clublinks" start="600.532" dur="5.806"> ПОД 500 милијарди американски долари како поддршка за </text>
<text sub="clublinks" start="603.635" dur="5.706"> НАЈДОБРИОТ ХИТ ИНДУСТРИИ, СО </text>
<text sub="clublinks" start="606.472" dur="3.903"> Забрана за корпоративна берза </text>
<text sub="clublinks" start="609.474" dur="3.204"> КУПУВАЧИ КОИ Е СЕКОЈ Јас </text>
<text sub="clublinks" start="610.508" dur="4.105"> ИНСИСТИРАНА И Искрено, јас раскажувам </text>
<text sub="clublinks" start="612.811" dur="4.571"> ВИ РЕПУБЛИКАНИТЕ САКАТЕ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="614.746" dur="4.672"> И ДЕМОКРАТИТЕ САКААТ ТОА. </text>
<text sub="clublinks" start="617.516" dur="4.004"> САКАМ ДА ГО УПОТРЕБУВАМЕ ПАРИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="619.551" dur="4.838"> За компаниите и плановите </text>
<text sub="clublinks" start="621.653" dur="4.872"> ИЛИ СЕКОЈ ДА СЕ МОЕ ДА ПОМОГНЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="624.523" dur="3.036"> ДА СЕ ДОБИЕ ОВОЈ РУ TH ПАТЧЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="626.658" dur="3.905"> И НЕ МИСЛАМ ДА СЕ ОДМЕ ДА </text>
<text sub="clublinks" start="627.693" dur="5.773"> БИДЕТЕ РУGНА ПАТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="630.696" dur="4.838"> КОГА ПОВТОРНО, СВЕТОТ НА </text>
<text sub="clublinks" start="633.599" dur="4.971"> ПОДОБРИ, ДА СЕ ОДБАВА ДА ОТВОРИ </text>
<text sub="clublinks" start="635.667" dur="4.972"> САКАТЕ РОКЕТИШТЕ И ОДИМЕ МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="638.704" dur="4.003"> Добро и многу брзо и многу </text>
<text sub="clublinks" start="640.772" dur="2.836"> НОВИ ОСНОВИ ЗА ИЗВРШНИ </text>
<text sub="clublinks" start="642.841" dur="2.769"> КОМПАНИЗАЦИИ СЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="643.742" dur="4.905"> САМА ПАРИ. </text>
<text sub="clublinks" start="645.744" dur="4.037"> СЕ ОДБЕАТ ДА СЕ ДАМА ДА ЈА ДА ЈА ДА ПРАВИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="648.78" dur="2.837"> РАБОТНИТЕ РАБОТИ ПОВЕЕ СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="649.915" dur="2.002"> ИНТЕРЕСИРАНА ВО РАБОТНИЦИ, ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="651.75" dur="2.202"> РАБОТА </text>
<text sub="clublinks" start="652.05" dur="2.903"> И НИЕ СЕ ИНТЕРЕСИРАНА ВО </text>
<text sub="clublinks" start="654.085" dur="3.571"> КОМПАНИИ ПОСТОИТЕ ТОА ШТО </text>
<text sub="clublinks" start="655.087" dur="2.87"> ГОТВЕЕ РАБОТНИЦИТЕ ВО ОВОЈ ГОЛЕМ </text>
<text sub="clublinks" start="657.79" dur="2.869"> РАБОТА </text>
<text sub="clublinks" start="658.09" dur="5.572"> Имаме 16 милијарди американски долари во финансирање </text>
<text sub="clublinks" start="660.792" dur="4.037"> ЗА НАДОМЕРУВАЕ НА ЛИЦА </text>
<text sub="clublinks" start="663.795" dur="3.937"> ЗАШТИТА НА ЗАШТИТА. </text>
<text sub="clublinks" start="664.963" dur="5.706"> ЗНАЕМЕ ЗА ТОА МОЕ КАКО МАСКИ </text>
<text sub="clublinks" start="667.866" dur="4.772"> И РЕСПИРАТОРИ ОД ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="670.802" dur="3.838"> СТРАТЕГИСКИ НАЦИОНАЛЕН СТОКПИЛ. </text>
<text sub="clublinks" start="672.771" dur="3.871"> ЈА ПОДГОТВУВАМ ДОМОТ ДА ЈА ПАС </text>
<text sub="clublinks" start="674.773" dur="5.071"> ОВАА ВИТЕЛНА ЛЕГИСЛАЦИЈА И ПРАВО </text>
<text sub="clublinks" start="676.775" dur="4.004"> СМЕТКА НА МОРА ДЕША ЗА СИГНАТУРА </text>
<text sub="clublinks" start="679.978" dur="2.703"> БЕЗ ОДЛОЖУВАЊЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="680.912" dur="3.737"> SЕ ИСПОСТАВ ИМАМЕДНО. </text>
<text sub="clublinks" start="682.814" dur="3.904"> Е HAЕ ИМА ПРИМАТ И МОЛО </text>
<text sub="clublinks" start="684.783" dur="5.872"> СЛЕДЕ ANDЕ И ГОЛЕМО ДЕН ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="686.852" dur="5.806"> АМЕРИКАНСКИ РАБОТНИК И ЗА АМЕРИКАН </text>
<text sub="clublinks" start="690.789" dur="4.872"> СЕМЕЈСТВА И ЗА АМЕРИКАН </text>
<text sub="clublinks" start="692.791" dur="4.971"> КОМПАНИИ КОИ ИМААТ </text>
<text sub="clublinks" start="695.794" dur="4.071"> НАЈДОБРИ ГОДИНИ СИТЕ САМО, ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="697.896" dur="4.972"> ПОСЛЕДНИ ПАРИ ГОДИНИ И ТОА МАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="699.998" dur="5.706"> ГОЛЕМО ДА ПОСЛЕТИ ДА МЕСЕЧНА АГО, ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="703.001" dur="3.804"> ВИДАТ ВО ТОА ПОЗИЦИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="705.837" dur="2.97"> НЕ ГО ПОДГОТОВИ ДЕКОЛКУ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="706.938" dur="3.838"> Скриени непријатели, вирусот. </text>
<text sub="clublinks" start="708.94" dur="4.906"> ПОСЛЕДНИ ДЕНЕС, СЕ ГЛАСАМ ДА </text>
<text sub="clublinks" start="710.909" dur="4.171"> ЛИДЕРИ НА МНОГУ АМЕРИКА </text>
<text sub="clublinks" start="713.979" dur="4.872"> ЗАБОЛУВАЕ НА ОБРАЗОВАНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ. </text>
<text sub="clublinks" start="715.214" dur="6.606"> САМА БАРАМ ЗА нив </text>
<text sub="clublinks" start="718.984" dur="5.872"> ПОГОЛЕМ ДИВЕРЗИЈА ВО АМЕРИКАН </text>
<text sub="clublinks" start="721.954" dur="5.973"> Луѓе, до американски семејства, до </text>
<text sub="clublinks" start="724.99" dur="4.138"> НАШАТА НАЦИЈА И СИТЕ СИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="728.06" dur="2.87"> Фантастично и собирање </text>
<text sub="clublinks" start="729.261" dur="3.671"> НАДВОРЕШНИЦИ, РАСПОЛЕУВА FЕ НА ХРАНА И </text>
<text sub="clublinks" start="731.063" dur="4.171"> ПОДДРШКА РАБОТНИЦИ ЗА ЗДРАВСТВЕНА ГРИА, </text>
<text sub="clublinks" start="733.065" dur="3.036"> ГРИА ЗА РАБОТНИ РАБОТНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="735.367" dur="2.536"> И СЕМЕЈСТВО. </text>
<text sub="clublinks" start="736.235" dur="2.669"> ГО ПОДГОТВУВАМ ДА ГО ПРОДОЛИМЕ ДА </text>
<text sub="clublinks" start="738.036" dur="2.837"> НАПРАВИ ГО. </text>
<text sub="clublinks" start="739.037" dur="3.938"> НЕПОДВИДНИЦИТЕ СИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="741.006" dur="3.037"> Фантастична и голема. </text>
<text sub="clublinks" start="743.108" dur="2.002"> Тие се големи. </text>
<text sub="clublinks" start="744.176" dur="4.037"> Знам многу од нив. </text>
<text sub="clublinks" start="745.243" dur="6.874"> САКАМ ДА СЕ ДА ГО ПРАВИМЕ ДОДГОВОР </text>
<text sub="clublinks" start="748.347" dur="8.908"> КРИТИЧКИ СУБОВИ. </text>
<text sub="clublinks" start="752.251" dur="7.907"> ФЕМА ПРОДАВА 9.4 </text>
<text sub="clublinks" start="757.389" dur="5.005"> РЕСПИРАТОРИ, МИСЛИТЕ ОД ТОА, 9.4. </text>
<text sub="clublinks" start="760.292" dur="3.971"> 20 милиони хируршки маски и ние </text>
<text sub="clublinks" start="762.527" dur="3.871"> ДАМА ДРУГИ ОД ОВИЕ СМЕ СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="764.396" dur="4.07"> ДА БИДЕ ДА БИДЕ ДА РАБОТИ БАРА. </text>
<text sub="clublinks" start="766.532" dur="4.738"> СВЕТСКИ СВЕТ, НЕ Е ДА СМЕ ИЛИ </text>
<text sub="clublinks" start="768.6" dur="4.705"> ДРATАВИТЕ, СВЕТ СВЕТ Е </text>
<text sub="clublinks" start="771.403" dur="3.904"> ПРЕБАРУВА GЕ ДА СЕ ДАМАТЕ ОВАА НЕГОВИ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="773.438" dur="2.236"> КОНКУРЕНЦИЈА СО МНОГУ, МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="775.44" dur="1.969"> Земји. </text>
<text sub="clublinks" start="775.807" dur="4.639"> ВЕРУВАМ ДЕНЕС ДА ГО БРАЗИРАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="777.543" dur="6.907"> 150 МАРК ЗА ВИРУС. </text>
<text sub="clublinks" start="780.579" dur="6.039"> Имаме 150 земји, над 150 </text>
<text sub="clublinks" start="784.583" dur="4.037"> Земји што имаат овој вирус </text>
<text sub="clublinks" start="786.751" dur="3.804"> И НОБОДА BЕ ВЕРУВАТЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="788.753" dur="3.971"> САКАТЕ ДЕКА Е МОНА. </text>
<text sub="clublinks" start="790.689" dur="3.904"> НОБОДНИОТ СОВЕТ МОЕ ДА ГО ОДГОВОРНО НЕКОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="792.858" dur="3.837"> САКАТЕ ОВОЈ ДОСТА. </text>
<text sub="clublinks" start="794.726" dur="3.938"> ДА ЗНАЕМЕ ДА СЕ СМЕАМ СВЕТЕ ПОТРЕБА. </text>
<text sub="clublinks" start="796.828" dur="3.838"> И АКО ДА Е, СЕКОГАШ Е </text>
<text sub="clublinks" start="798.797" dur="4.104"> ОДБЕ ДА БИДЕ ДОБРО Подготвени </text>
<text sub="clublinks" start="800.799" dur="3.938"> ПОДНЕСУВАЈТЕ ОД КОЈ УЧЕМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="803.035" dur="2.002"> КАКО НЕВРЗДИВНА ШТО СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="804.87" dur="2.001"> НАПРАВЕНО. </text>
<text sub="clublinks" start="805.17" dur="3.67"> ОВИЕ ПОВЕЕ ТЕСТИРА BYЕ ПО СЕКОЈ БЕБЕ </text>
<text sub="clublinks" start="807.005" dur="3.804"> ОД ДАЛЕКУ. </text>
<text sub="clublinks" start="808.974" dur="5.973"> И ВЕСТИ, ИЗВЕДУВАЧИТЕ, ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="810.942" dur="5.907"> МЕДИУМИТЕ ГИ СЕ РАЗВОЈУВААТ И МО AMУВАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="815.08" dur="4.971"> ВАШИТЕ ПРОЦЕДУРИ ЗА ТЕСТИРАЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="816.982" dur="4.971"> Зачудувачки и ние имаме високо ниво </text>
<text sub="clublinks" start="820.185" dur="3.704"> ИСПИТУВАЕ И ТОА Е ТЕСТ ТОА Е </text>
<text sub="clublinks" start="822.087" dur="4.805"> ТОЧЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="824.022" dur="6.874"> 3.1 МИЛИОНСКИ ЛИЦА СВЕТИ. </text>
<text sub="clublinks" start="827.025" dur="5.038"> 14,6 милиони ракавици и 6.000 </text>
<text sub="clublinks" start="831.029" dur="2.97"> Вентилатори, кои одат кон нив </text>
<text sub="clublinks" start="832.197" dur="5.673"> АВИРИ НА НАЈДОБРИТЕ ПОТРЕБИ. </text>
<text sub="clublinks" start="834.132" dur="5.74"> ПОСТАВУВАМЕ НА ПОСЛЕДНИОТ ДЕН 4.000 </text>
<text sub="clublinks" start="838.003" dur="4.271"> Вентилатори во NEWУЈОРК. </text>
<text sub="clublinks" start="840.005" dur="2.97"> И СЕ ГО ПРАВИМЕ СО ВЛАДА </text>
<text sub="clublinks" start="842.407" dur="1.569"> ЗА ТОА. </text>
<text sub="clublinks" start="843.108" dur="3.904"> Тој беше среќен. </text>
<text sub="clublinks" start="844.109" dur="5.94"> СЕ СЛЕДИМЕ СО ГОЛЕМОТО ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="847.145" dur="4.972"> ЗА ТОА. </text>
<text sub="clublinks" start="850.182" dur="2.236"> МАЈОР ДЕ БЛАСИО КОИ Е МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="852.251" dur="1.935"> СРЕAPНО </text>
<text sub="clublinks" start="852.551" dur="2.669"> НЕ СМЕ ДА СЕ СРЕAPНО СО РАБОТА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="854.319" dur="2.837"> ПРАВАТ. </text>
<text sub="clublinks" start="855.353" dur="2.87"> ОД ОВОЈ НАЦИОНАЛНО </text>
<text sub="clublinks" start="857.289" dur="3.002"> ЕМЕРГЕНЦИЈА, СЕКОЈ ДЕН Овде </text>
<text sub="clublinks" start="858.357" dur="3.87"> ПРОДОЛУВА ДА СЕ ЧЕКОРИТЕ ПРЕД И ДО </text>
<text sub="clublinks" start="860.425" dur="3.003"> ПОГЛЕДУВАЈТЕ КАРАКТЕР НА НАШИОТ </text>
<text sub="clublinks" start="862.361" dur="3.036"> НАЦИЈА Вклучувајќи го народот </text>
<text sub="clublinks" start="863.562" dur="4.738"> ПОГОДНЕТЕ СЕ, ПО ПАТОТ. </text>
<text sub="clublinks" start="865.531" dur="4.771"> ОВИЕ ЛУЕТО КАКО ВЕЗБЕДНО. </text>
<text sub="clublinks" start="868.433" dur="3.938"> Тие се воодушевени луѓе и </text>
<text sub="clublinks" start="870.435" dur="4.906"> МОAYЕ МОЕ ДА ЈА ПРИСТАПУВАМ ЗА МИСЕЛ, </text>
<text sub="clublinks" start="872.504" dur="5.005"> ДА СЕ МОАТ ДА ИМАМ ДОБИРНИ ПРИЈАТЕЛИ. </text>
<text sub="clublinks" start="875.474" dur="3.937"> МОAYЕТЕ ДА НЕ МОЕТЕ, МАAYЕ </text>
<text sub="clublinks" start="877.643" dur="2.969"> ТИЕ ПРАВАТ. </text>
<text sub="clublinks" start="879.544" dur="6.24"> ТЕА РАБОТА МНОГУ ДВЕЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="880.746" dur="7.774"> ВО МАРИЛАНД, СЕДНО-ГОДИНА </text>
<text sub="clublinks" start="885.917" dur="4.605"> БОЈ КОРИСТИТЕ СВОИ РОДЕНДЕН ПАР ДА </text>
<text sub="clublinks" start="888.654" dur="5.972"> Купете оброци за сениор. </text>
<text sub="clublinks" start="890.655" dur="5.138"> ВО НЕВАДА, ОДГОВОРНО ДОБИВНИК </text>
<text sub="clublinks" start="894.759" dur="3.036"> ЗЕМЈОДЕЛИ И НАДВОРЕШНИЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="895.927" dur="2.903"> ОВА СЕ СЛУЧУВА. </text>
<text sub="clublinks" start="897.929" dur="3.804"> Илјадници и илјадници. </text>
<text sub="clublinks" start="898.964" dur="4.738"> МО COЕ ДА СЕ ПРОДАМ ТУКА. </text>
<text sub="clublinks" start="901.867" dur="3.804"> ВО МИННЕСОТА, УНИЦИ НА </text>
<text sub="clublinks" start="903.835" dur="3.838"> СИТЕ ИСКОЛИВИ МЕДИЦИНИ </text>
<text sub="clublinks" start="905.804" dur="3.036"> ВОЛОНТЕРИРАН ДА ДОБИВЕ ДЕЦА </text>
<text sub="clublinks" start="907.806" dur="3.971"> ГРИА ЗА БОЛНИТЕ РАБОТНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="908.974" dur="4.838"> ПОМОШУВА TOЕ ДА ГО ЧУВААТТЕ НАШИТЕ ДОКТОРИ И </text>
<text sub="clublinks" start="911.91" dur="3.938"> Медицински сестри на фронтовата линија </text>
<text sub="clublinks" start="913.945" dur="4.004"> БОРБА ЗА СОБИРАVEЕ НА IVИВОТ. </text>
<text sub="clublinks" start="915.981" dur="4.938"> ОВОЈ АМЕРИКАНСКИ ОСТАВУВАТЕ НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="918.083" dur="3.903"> ОБЕДИЕ УЛАГА ДА ГО УПОТРЕБУВАТЕ ПОБЕДУВАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="921.052" dur="3.003"> ОВАА ГОЛЕМА НАЦИОНАЛНА БАТЛА И </text>
<text sub="clublinks" start="922.12" dur="4.805"> Тоа е светска битка. </text>
<text sub="clublinks" start="924.189" dur="3.069"> САМО се занимаваме со ДРУГИ </text>
<text sub="clublinks" start="927.058" dur="3.837"> НАЦИИ. </text>
<text sub="clublinks" start="927.392" dur="5.539"> ЈАС САМО ЛИЦА - ЗАПОМНЕТЕ ПОВИК. </text>
<text sub="clublinks" start="931.029" dur="2.869"> Многу земји се големи </text>
<text sub="clublinks" start="933.064" dur="3.871"> ТРОБЕЛ. </text>
<text sub="clublinks" start="934.032" dur="4.838"> СЕГА WEЕ HEЕ СЕ СЕ СЛУЧУВА ОД НАШИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="937.068" dur="4.872"> ВЕЛИКИ СЕКРЕТАР НА ТРЕREА. </text>
<text sub="clublinks" start="939.004" dur="4.938"> СЕ РАБОТИ РАТЕР ХАРД, </text>
<text sub="clublinks" start="942.074" dur="7.04"> ЈАС ЌЕ ТИ КАЖАМ. </text>
<text sub="clublinks" start="944.076" dur="8.842"> СВЕТЕ МНУЧИН Е ФАНДАСТИЧКО ГУY </text>
<text sub="clublinks" start="949.247" dur="5.639"> И СПОДЕЛУВА WITHЕ СО ДЕТИ СИТЕ, </text>
<text sub="clublinks" start="953.051" dur="4.037"> ДЕМОКРАТИ И РЕПУБЛИКАНИ. </text>
<text sub="clublinks" start="955.02" dur="5.872"> ЕДНА НА НАЈДОБРИОТ УБАВИ </text>
<text sub="clublinks" start="957.222" dur="4.871"> ГРАДЕИ И ДОБИВ ДА ЗНАЕТЕ, </text>
<text sub="clublinks" start="961.026" dur="5.072"> СВЕТЕ, МОЕ ДОБРО И ДАМА А. </text>
<text sub="clublinks" start="962.227" dur="6.807"> ЛИТЕЛНО Ажурирање WЕ БИДЕ Удобно </text>
<text sub="clublinks" start="966.231" dur="4.805"> ДА СЕ Слушаме што правиме и </text>
<text sub="clublinks" start="969.167" dur="3.905"> ШТО Е ДА ГО ДОБИ. </text>
<text sub="clublinks" start="971.169" dur="3.871"> СЕКРЕТАР МНУЧИН: САКАМ ДА СЕ САКАМ </text>
<text sub="clublinks" start="973.205" dur="4.07"> ДА БЛАГОДАРАМ СМЕТКА МКЦОНЕЛЕЛ ЗА НЕГОВО </text>
<text sub="clublinks" start="975.174" dur="6.006"> ЛИДЕРСКИОТ И САКАМ ДА СЕ ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="977.409" dur="4.772"> Благодарам ШУМЕР ЗА ШУМЕР </text>
<text sub="clublinks" start="981.313" dur="3.937"> НЕГОВОРНА ПОДДРШКА ДОВЕРНА ДВД </text>
<text sub="clublinks" start="982.314" dur="4.905"> САМО НА ОВАА Сметка и </text>
<text sub="clublinks" start="985.384" dur="3.035"> ДЕМОКРАТИ И РЕПУБЛИКАНИ ШТО </text>
<text sub="clublinks" start="987.352" dur="3.938"> РАБОТНА ТИЕЛЕСНО. </text>
<text sub="clublinks" start="988.553" dur="6.773"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ПОСТОИ, ДА СЕ ДОБИ </text>
<text sub="clublinks" start="991.423" dur="6.006"> LИВОТ ВО СВЕТСОТ НА ЛБЈ </text>
<text sub="clublinks" start="995.46" dur="4.238"> ПЕТИ ДЕНИ И НЕ МОUЕ ДА БИДЕ ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="997.562" dur="3.938"> БЕСПЛАТНО СО НЕПРЕЦЕНДЕНИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="999.832" dur="2.869"> ОДГОВОР ОД СЕНАТИТЕ ДО </text>
<text sub="clublinks" start="1001.633" dur="2.87"> ЗАШТИТЕТЕ АМЕРИКАНСКИ РАБОТНИЦИ И </text>
<text sub="clublinks" start="1002.834" dur="2.036"> АМЕРИКАНСКИ БИЗНИС ВО ОВАА </text>
<text sub="clublinks" start="1004.636" dur="1.968"> СОСТОЈБА. </text>
<text sub="clublinks" start="1005.003" dur="3.704"> ПРЕТСЕДАТЕТО Е НАДВОРЕШНА МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="1006.738" dur="2.903"> ОД ОВАА НО, МОЕ ДА СЕ ОДИМАМ ПРЕКУ </text>
<text sub="clublinks" start="1008.84" dur="3.738"> ОВА Брзо. </text>
<text sub="clublinks" start="1009.775" dur="4.938"> КАРТИ ЗА МИЛО РЕЗИЦИЈА НА БИЗНИС, </text>
<text sub="clublinks" start="1012.711" dur="4.103"> ОВОЈ COЕ ЗАВРШИ РУГИ 50% од </text>
<text sub="clublinks" start="1014.847" dur="3.837"> ПРИВАТНИОТ ПЕРИЛАЛ ВО МАЛ </text>
<text sub="clublinks" start="1016.948" dur="3.704"> БИЗНИС КАДЕ WEЕ Е </text>
<text sub="clublinks" start="1018.817" dur="4.037"> ВЕДНО ДОБИВТЕ КОАРИ КОИ Е </text>
<text sub="clublinks" start="1020.786" dur="4.938"> НАДВОРЕШЕТЕ Осум недели на саларите </text>
<text sub="clublinks" start="1022.988" dur="4.871"> КАКО ДА ГО ЧУВААТ РАБОТНИЦИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1025.857" dur="4.838"> ВРАБОТУВА И НАГОВОР. </text>
<text sub="clublinks" start="1027.993" dur="3.87"> И ТОА КОANАРИ BEЕ БИДЕ ЗАБОЛНИ </text>
<text sub="clublinks" start="1030.829" dur="4.304"> НА КРАЈОТ НА ПЕРИОДОТ КАКО ДОЛГО </text>
<text sub="clublinks" start="1031.996" dur="5.84"> КАКО ГО ВРАБОТЕНИТЕ РАБОТНИЦИТЕ РАБОТНИЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1035.267" dur="4.638"> ОВИЕ САБА КАРКИ, НО </text>
<text sub="clublinks" start="1037.969" dur="5.939"> БЕЗБЕДНОСТА ILLЕ СЕ ОБВРЗУВА СЕКОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="1040.038" dur="4.171"> ЕДИНСТВЕНА ФДИК ОСИГУРНА БАНКА ДА ГО УПОТРЕБА </text>
<text sub="clublinks" start="1044.042" dur="2.036"> ОВИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1044.342" dur="4.806"> ИЗВЕДУВАМЕ СО КРАЈ НА СЛЕДНОСТА </text>
<text sub="clublinks" start="1046.211" dur="4.705"> НЕДЕЛА, ILLЕ ИМАМЕ ЕДНОСТА </text>
<text sub="clublinks" start="1049.281" dur="3.703"> ПРОЦЕС КОГА ОВОЕ МОЕ ДА СЕ РАБОТИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1051.049" dur="4.004"> И ПОПУСТ ВО САМО ДЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="1053.118" dur="4.037"> ОВОЈ BEЕ БИДЕ МНОГУ Едноставно </text>
<text sub="clublinks" start="1055.187" dur="2.936"> СИСТЕМ ДА ГО ПОБЕДАТ ПАРИТЕ МАЛКО </text>
<text sub="clublinks" start="1057.288" dur="3.905"> РАБОТНИ РАБОТИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1058.256" dur="7.074"> ЗА КОМПАНИИ, кои НЕ Е КВАЛИФИ </text>
<text sub="clublinks" start="1061.326" dur="6.907"> ТОА, НИЕ ЕКОНОМСКИ </text>
<text sub="clublinks" start="1065.464" dur="3.836"> ПРОГРАМА НА ДАНОЦИТЕ ИНЦЕНТИВИ ДА </text>
<text sub="clublinks" start="1068.366" dur="3.804"> РЕТАНИНИ РАБОТНИЦИ И КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="1069.434" dur="3.738"> ПРЕТСЕДАТЕЛ СЕ ПОСТОИ, САМО ПОГОЛЕМУВАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1072.304" dur="3.036"> ОСИГУРУВАЕ НА ВРАБОТУВАЕ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="1073.305" dur="3.971"> ЛУЕ КОИ НЕ ДА СЕ ОПШТУВААТ ВО ОВИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1075.473" dur="2.904"> ДВЕ ПРОГРАМИ КОИ Е Е </text>
<text sub="clublinks" start="1077.409" dur="3.971"> АДИМИНИСТЕРИ ПРЕД ДРАВИТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1078.51" dur="3.237"> VEЕ ИМАМЕ ЕКОНОМСКО ИСПОЛНУВАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1081.513" dur="2.002"> ПЛААА. </text>
<text sub="clublinks" start="1081.88" dur="2.603"> ОВИЕ BEЕ БЕЗ СЛЕДНОСТА </text>
<text sub="clublinks" start="1083.649" dur="3.737"> Три недели. </text>
<text sub="clublinks" start="1084.616" dur="3.904"> ДИРЕКТНИ ПЛААИ ВО МОНО </text>
<text sub="clublinks" start="1087.519" dur="2.903"> СМЕТКИ ЗА ДОПОЗИТУВА PEЕ НА НАРОДОТ. </text>
<text sub="clublinks" start="1088.654" dur="4.904"> И ЗА ОВИЕ КОИ НЕМА ДА СЕ, </text>
<text sub="clublinks" start="1090.555" dur="3.938"> BEЕ БИДЕ ДА СЕ ПРИРАЧНИК ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1093.692" dur="2.035"> МАШАТА. </text>
<text sub="clublinks" start="1094.626" dur="3.771"> НАШАТА ДЕНА Е Е СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1095.861" dur="5.605"> ДОПОЛНИТЕЛНИ ОРГАНИ, ние ги имаме </text>
<text sub="clublinks" start="1098.53" dur="4.071"> 500 милијарди американски долари за работа со </text>
<text sub="clublinks" start="1101.6" dur="4.737"> ФЕДЕРАЛНА РЕЗЕРВИ ДА РАБОТЕ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="1102.734" dur="5.739"> ПРОГРАМИ ЗА ИСПИТУВАЕ И КРЕИРАЕ 4 УСД </text>
<text sub="clublinks" start="1106.471" dur="4.037"> ТРИЛИНА ДА СЕ ПОТРЕБА ДА ПОДДРШКА </text>
<text sub="clublinks" start="1108.607" dur="4.771"> АМЕРИКАНСКИ БИЗНИС И АМЕРИКАН </text>
<text sub="clublinks" start="1110.642" dur="5.805"> РАБОТНИЦИ НА НЕПРЕЦЕДЕНТИВНИ НАЧИН. </text>
<text sub="clublinks" start="1113.512" dur="5.938"> И ПРЕТСЕДАТЕТО ПРИМЕНА 100 долари </text>
<text sub="clublinks" start="1116.581" dur="5.872"> БИЛИОНИ ДО СОБИРНИЦИ И 150 УСД </text>
<text sub="clublinks" start="1119.584" dur="4.938"> БИЛИОНИ ДРАВИТЕ ОВИЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1122.587" dur="3.036"> СПЕЦИФИКСКИ ТРОШОЦИ КОРОНАВИРУС. </text>
<text sub="clublinks" start="1124.656" dur="2.736"> Г. ПРЕТСЕДАТЕЛ, САКАМ ДА Благодарам </text>
<text sub="clublinks" start="1125.757" dur="3.637"> ВАС И ВАICEЕ ПРЕТСЕДАТЕЛ. </text>
<text sub="clublinks" start="1127.525" dur="2.87"> СЕ ДОГОВОРИТЕ ДОСТАПНО ДА </text>
<text sub="clublinks" start="1129.527" dur="2.069"> САД </text>
<text sub="clublinks" start="1130.528" dur="4.071"> ПОСТОЈАНУВАМЕ СИТЕ ПРЕСУДА </text>
<text sub="clublinks" start="1131.729" dur="4.739"> ДЕНОТ И ВАШАТЕ НАДВОРЕШЕТЕ НАДВОРЕШЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1134.733" dur="2.068"> И БЕЗ РАБОТНИЦИ НА МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="1136.601" dur="2.069"> ПРАШАА. </text>
<text sub="clublinks" start="1136.935" dur="2.77"> И ПОТВРД, БЛАГОДАРАМЕ СЕКОЈ ДЕЛ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="1138.804" dur="2.869"> ОВАА БИПАРТИЗАНСКА РАБОТА. </text>
<text sub="clublinks" start="1139.838" dur="4.671"> ОВА СЕ СМЕЕ ДА СЕ ЕНЕРМИВНО </text>
<text sub="clublinks" start="1141.806" dur="4.872"> ПОМОШ ЗА АМЕРИКАНСКИТЕ РАБОТНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="1144.642" dur="3.972"> И АМЕРИКАНСКА ЕКОНОМИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="1146.812" dur="3.937"> ПРЕТСЕДАТЕКОТ ОД ОДГОВОР </text>
<text sub="clublinks" start="1148.747" dur="6.907"> ТОА СОГЛАСНО БЕЗ ПОВЕЕ ДВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1150.882" dur="6.74"> ДА ЗАШТИТИТЕ АМЕРИКАНИ ВО ОВАА </text>
<text sub="clublinks" start="1155.787" dur="4.839"> НЕПРЕЦЕНДИРАНА СОСТОЈБА. </text>
<text sub="clublinks" start="1157.756" dur="5.005"> ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: ДЕН и НО. </text>
<text sub="clublinks" start="1160.759" dur="4.905"> МНОГУ РАБОТА И Гледајте КАКО СИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1162.894" dur="5.873"> ОДДЕТЕ И ГО ПОБЕДУВАМЕ ГЛАСОТ. </text>
<text sub="clublinks" start="1165.797" dur="5.005"> Дали имате прашање? </text>
<text sub="clublinks" start="1168.9" dur="3.871"> ИЗВЕШТАЈ: КАКО ДА СЕ СМЕЕТЕ ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="1170.935" dur="2.837"> БИЛЕ KЕ ОДБИРАТЕ ЕКОНОМИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="1172.904" dur="2.002"> ПОВЕЕ? </text>
<text sub="clublinks" start="1173.905" dur="3.036"> ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: ОДИМЕ ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1175.04" dur="4.004"> ВААТ РАБОТА НА АМЕРИКАН </text>
<text sub="clublinks" start="1177.075" dur="2.802"> РАБОТНИЦИ И ОБЕЗБЕДУВА СТРАНА </text>
<text sub="clublinks" start="1179.211" dur="1.868"> МОЛО </text>
<text sub="clublinks" start="1180.011" dur="2.869"> НЕ Е НЕГОВИОТ РАЗГОВОР. </text>
<text sub="clublinks" start="1181.212" dur="3.671"> НЕ Е НЕГОВИОТ РАЗВОЈ. </text>
<text sub="clublinks" start="1183.014" dur="2.87"> НО МИСЛИМЕ - </text>
<text sub="clublinks" start="1185.016" dur="3.07"> ИЗВЕШТАЈ: ДА СЕ АНТИЦИРАТЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1186.017" dur="4.905"> НА Три месеци и нема да треба </text>
<text sub="clublinks" start="1188.219" dur="5.74"> ОВАА Три месеци. </text>
<text sub="clublinks" start="1191.056" dur="4.004"> ОВОЈ ВОЈНА BEЕ БИДЕ QUЕ ПОДОБРИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1194.092" dur="2.903"> Секретарот МНУЧИН: ОВА Е А </text>
<text sub="clublinks" start="1195.193" dur="3.937"> ПОДНЕСУВАЕ НА ПАРИ, АКО </text>
<text sub="clublinks" start="1197.128" dur="4.905"> ПОТРЕБНО, ДА ЈА РЕГОВИРАМЕ ЕКОНОМИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="1199.264" dur="4.804"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: ОВА Е ДА ГО УЧЕТИ </text>
<text sub="clublinks" start="1202.167" dur="3.136"> ЕКОНОМИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1204.202" dur="3.069"> КОМПАНИИ со рангирање на ААА за да ги задржат </text>
<text sub="clublinks" start="1205.436" dur="3.704"> ОДЕ ANDЕ И GЕ ДА СЕ БИДАТ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1207.405" dur="4.771"> ФОРМА на заеми. </text>
<text sub="clublinks" start="1209.274" dur="5.973"> ПАРИ ПАРИТЕ ДОГОВОР. </text>
<text sub="clublinks" start="1212.31" dur="5.139"> ИЗВЕШТАЈ: Ајде да ве прашам </text>
<text sub="clublinks" start="1215.38" dur="3.27"> НЕКОГАШ, ДА СЕ ПРАВДИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1217.583" dur="3.936"> ВЕРУВАЕ НА НАДВОРЕШНА КОМПАНИЈА ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="1218.784" dur="4.604"> СИЛИТЕ НА НАШИОТ НАРОДОТ, </text>
<text sub="clublinks" start="1221.653" dur="3.77"> ШТО МИСЛИШ? </text>
<text sub="clublinks" start="1223.521" dur="3.871"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: РЕЛЕГНИРАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1225.556" dur="3.971"> Земји што ги даваме нашата набавка </text>
<text sub="clublinks" start="1227.525" dur="5.839"> СОЦИИ И ПОДДЕТЕ НАШИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1229.661" dur="6.806"> ПРОИЗВОДСТВО ОБВРСКИ И КУПИТЕ ИТ </text>
<text sub="clublinks" start="1233.498" dur="5.84"> НЕКОЈ ЕЛЕС ЗА LИВОНА ЦЕНА </text>
<text sub="clublinks" start="1236.601" dur="4.005"> НО, ГИ ГО ГО ГОДИМЕМЕ BSЕБОВИТЕ И СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1239.471" dur="2.069"> И ГО изгуби нашата НАДВОРЕШНА И </text>
<text sub="clublinks" start="1240.739" dur="2.802"> НЕ МОЕ ДА СЕ СЛУЧИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1241.673" dur="4.805"> BEЕ БЕГАМЕ НЕКОИ ПРОМЕНИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1243.675" dur="3.136"> САМО ДА ГО ПРАВИМЕ ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1246.611" dur="1.968"> ПРОМЕНИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1246.945" dur="5.639"> ИЗВЕШТАЈ: Дали имате забрана за </text>
<text sub="clublinks" start="1248.713" dur="4.871"> Извозот на медицинска опрема? </text>
<text sub="clublinks" start="1252.717" dur="1.868"> ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: Е СЕ СЛУЧУВА </text>
<text sub="clublinks" start="1253.718" dur="2.969"> ОД САМИОТ СЕБЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1254.719" dur="4.004"> НЕКОИ ЛУЕ, ГО НАПРАВУВАМЕ НАЈДОБРИОТ </text>
<text sub="clublinks" start="1256.821" dur="4.004"> Медицинска опрема во светот </text>
<text sub="clublinks" start="1258.856" dur="3.971"> И ВИЕ САКАТЕ НЕКОИ ЛУЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1260.958" dur="4.672"> ЕВРОПСКАТА УНИЈА, НЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1262.96" dur="3.771"> СЛЕДЕТЕ ДА СЕ ТОА ИМА </text>
<text sub="clublinks" start="1265.763" dur="3.871"> СПЕЦИФИКАЦИИ КОИ НЕ СЕ ДОСТАВУВА </text>
<text sub="clublinks" start="1266.864" dur="4.038"> НАШАТА ОПРЕМА ВО ПОДАТОЦИ Е </text>
<text sub="clublinks" start="1269.767" dur="4.838"> ДИЗАЈНИРАНА НА РАЗЛИЧНИ НАЧИН, </text>
<text sub="clublinks" start="1271.035" dur="5.606"> ДА СЕ ДА СЕ ПОДОБРЕН НАЧИН. </text>
<text sub="clublinks" start="1274.739" dur="2.903"> СИТЕ СИТЕ ИГРИ НАГРАДИ </text>
<text sub="clublinks" start="1276.774" dur="1.869"> ПРОТИВ НАС. </text>
<text sub="clublinks" start="1277.775" dur="3.137"> СИТЕ ДА ГО ПОВЕЕТЕ ИГРИ </text>
<text sub="clublinks" start="1278.776" dur="3.938"> ПРОТИВ НАС И НЕМА ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1281.046" dur="4.604"> СЕКОЈ ДОНЕСНО НИКОГАШ ЗА ИТ. </text>
<text sub="clublinks" start="1282.847" dur="4.839"> НО ЕВРОПСКАТА УНИЈА, ПАКАТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1285.784" dur="3.203"> НА МЕДИЦИНСКИОТ ОПРЕМА, НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1287.819" dur="3.871"> НАПРАВЕТЕ НАЈДОБРИОТ, НЕ МОЕМА ПРОДА SБА </text>
<text sub="clublinks" start="1289.12" dur="3.003"> ЗА ДА НЕ Е НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1291.823" dur="1.968"> ПОДНЕСУВА. </text>
<text sub="clublinks" start="1292.257" dur="3.403"> И НИЕ ГО ЗДРУУВАМЕ СИТЕ МЕДИЦИНСКИ </text>
<text sub="clublinks" start="1293.925" dur="2.869"> ОПРЕМА ВО НАШАТА СТРАНА. </text>
<text sub="clublinks" start="1295.793" dur="3.003"> СМЕ ПРОМЕНУВАМЕ СЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1296.928" dur="4.738"> СИТЕ ОВА СЕ ПРОМЕНИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1298.93" dur="4.738"> НО, НИЕ СПЕЦИФИКАЦИИ </text>
<text sub="clublinks" start="1301.799" dur="4.872"> ОВИЕ НАША ОПРЕМА ДИЗИГНИРАНА </text>
<text sub="clublinks" start="1303.801" dur="5.906"> ПОСЕБНО ДА НАША ОПРЕМА </text>
<text sub="clublinks" start="1306.804" dur="5.974"> НЕ МОАТ ДА СЕ ВААТ ВО СВОИТЕ СТРАНА. </text>
<text sub="clublinks" start="1309.841" dur="3.37"> Тоа е многу успешна работа што </text>
<text sub="clublinks" start="1312.911" dur="2.902"> СЕ СЛУЧИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1313.345" dur="5.505"> НЕКОИ НА ЛУЕТОТ КОИ СЕ ПОСЕБА </text>
<text sub="clublinks" start="1315.947" dur="3.236"> НАЈДОБРИОТ ПРЕДВИД НА НАС се НАШИОТ </text>
<text sub="clublinks" start="1318.983" dur="2.87"> АЛЕТИ </text>
<text sub="clublinks" start="1319.317" dur="4.538"> ПОВЕЕТЕ ПОВЕЕ НА НАС ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1321.986" dur="2.269"> МНОГУ НАЧИНИ, ФИНАНСИСКО И </text>
<text sub="clublinks" start="1323.988" dur="3.07"> МИЛИТАРИЛНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1324.388" dur="6.508"> КОГА СЕ OOИВЕТЕТЕ НА ПОВЕЕ - Гледајте, СЕ ДАМА </text>
<text sub="clublinks" start="1327.191" dur="6.741"> - Ако гледате во НАТО, ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="1331.029" dur="5.038"> АБУЗИРАЈТЕ ДЕКОЈ ДА СЕ ДА СЕ НАША </text>
<text sub="clublinks" start="1334.065" dur="2.969"> ЗЕМЈА НА НАТО каде и тие </text>
<text sub="clublinks" start="1336.2" dur="2.737"> НЕ СЕ ПЛАТИТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1337.168" dur="2.136"> И НИЕ СПОРЕДУВАМЕ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="1339.07" dur="2.135"> СЕКОЈ. </text>
<text sub="clublinks" start="1339.437" dur="3.571"> СЕГА, ЗАЕДНИЦА НА МИЕ, ОВИЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1341.339" dur="7.908"> ПЛААЕ ЛОТ. </text>
<text sub="clublinks" start="1343.141" dur="8.341"> СЕГА ПАТ ПОВЕ 125Е 125 милиони долари повеќе </text>
<text sub="clublinks" start="1349.381" dur="5.772"> И ТОА УЛТИМАТЕЛНА СЕКРЕТАР </text>
<text sub="clublinks" start="1351.616" dur="6.574"> ОПШТИ КОЈ СЕ МИСЛУВАМ ДА СЕ СЛУЧУВАМЕ Е </text>
<text sub="clublinks" start="1355.287" dur="7.04"> МОИТЕ НАЈДОБРИОТ ФАН ДА ГО ДОБИВИМЕ ДА </text>
<text sub="clublinks" start="1358.323" dur="5.973"> ПЛАТИТЕ ДОДАЛНИ 400 милијарди долари. </text>
<text sub="clublinks" start="1362.461" dur="4.738"> И ТОА ТОА ТРГОВИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="1364.429" dur="4.872"> ДА СЕ ДОСТАВУВА СЕ МОMНО НЕМО МОНО </text>
<text sub="clublinks" start="1367.332" dur="3.871"> ЗА НАС ДА САМО САМО РАБОТА. </text>
<text sub="clublinks" start="1369.434" dur="2.702"> Тие го знаат ова. </text>
<text sub="clublinks" start="1371.336" dur="2.035"> НИЕ САМО чекаме. </text>
<text sub="clublinks" start="1372.27" dur="3.036"> ГИ НИЕ СИТЕ ПОДРАБОТНИЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1373.504" dur="3.771"> OЕ СЕ ДА СЕ ДОБИРАТЕ КАКО Јас </text>
<text sub="clublinks" start="1375.44" dur="3.804"> Одлучете да го направите тоа. </text>
<text sub="clublinks" start="1377.408" dur="5.84"> НО, НИЕ СМЕ ТРЕТИРАНА </text>
<text sub="clublinks" start="1379.41" dur="5.906"> Непосредно од европската унија. </text>
<text sub="clublinks" start="1383.381" dur="3.938"> ИЗВЕШТАЈ: Г-н. ПРЕТСЕДАТЕЛ, ЧЕТВРИ </text>
<text sub="clublinks" start="1385.45" dur="5.839"> РЕПУБЛИКАНСКИ СЕНАТОРИ </text>
<text sub="clublinks" start="1387.452" dur="5.905"> ИНДИКАЦИИ ДЕКА EXЕ ИСКУДИ 600 УСД </text>
<text sub="clublinks" start="1391.422" dur="5.206"> ЗА МОЕ МОЕ ДО ОБИДУВАЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО </text>
<text sub="clublinks" start="1393.491" dur="3.971"> ВРАБОТУВАЕ ВРАБОТНИЦИ ДА ГО ГУБУВААТ </text>
<text sub="clublinks" start="1396.761" dur="3.603"> СИТЕ РАБОТИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1397.595" dur="3.937"> ШТО МИСЛИШ? </text>
<text sub="clublinks" start="1400.498" dur="2.869"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРУМП: ГО ЗНАЕМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1401.666" dur="4.705"> ПРАШАЕ МНОГУ добро. </text>
<text sub="clublinks" start="1403.501" dur="3.838"> СВЕТЕ, МОAYЕТЕ МОЕТЕ ДА ДИСКУСНИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1406.504" dur="1.836"> ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="1407.472" dur="3.07"> СЕКЕРТАР МНУЧИН: САКАМ ДА САМО </text>
<text sub="clublinks" start="1408.473" dur="4.004"> ИСКЛУЧИТЕ ПРАШАА, КОЈ Е НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1410.675" dur="3.704"> САКАТЕ ДА СЕ РАБОТНО </text>
<text sub="clublinks" start="1412.611" dur="3.769"> ОСИГУРУВАЕ НА ВРАБОТУВАЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1414.512" dur="3.97"> ПОВЕЕ НА ОВОЈ ДРАВНИ СИСТЕМИ </text>
<text sub="clublinks" start="1416.514" dur="3.003"> ТЕХНОЛОГИЈА ТОА Е 30 ГОДИНИ СТАР </text>
<text sub="clublinks" start="1418.616" dur="3.871"> ИЛИ СТАРИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1419.65" dur="4.839"> АКО САМО ДА ГО ПОДОБРУВАМЕ ДОСТАВА </text>
<text sub="clublinks" start="1422.62" dur="2.97"> УПОТРЕБА ОВОЈ СО МНОГУ ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1424.622" dur="2.937"> СПЕЦИФИКИ, WЕ Е СМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1425.723" dur="3.838"> ОВА Е САМО НАЧИН ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="1427.692" dur="4.905"> ДРATАВНИТЕ ПОДГОТОВКИ ДОБИТЕ ПАРИ </text>
<text sub="clublinks" start="1429.694" dur="5.872"> Брзо во слободна работа и употреба </text>
<text sub="clublinks" start="1432.73" dur="4.972"> 600 УСД ОД СОВЕТОТ. </text>
<text sub="clublinks" start="1435.7" dur="4.004"> НАЈДОБРИ АМЕРИКАНИ, ШТО САКАТЕ, </text>
<text sub="clublinks" start="1437.835" dur="3.971"> САКАТЕ ДА ГИ ОБИДУВАТЕТЕ РАБОТИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1439.837" dur="3.937"> ЗА 50% од овие БИЗНИС, </text>
<text sub="clublinks" start="1441.939" dur="3.637"> THEЕ ИМАА БИЗНИС </text>
<text sub="clublinks" start="1443.908" dur="4.004"> Чувајте ги овие работи. </text>
<text sub="clublinks" start="1445.71" dur="5.005"> СО ОВОЈ БЕГА - НАШИОТ БРОЈ НА ЕДНА </text>
<text sub="clublinks" start="1448.046" dur="4.871"> ПРАШАЕТО КАКО ДА СЕ ГО ОБВРУВАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1450.848" dur="4.071"> ОВИЕ ПОТРЕБНИ АМЕРИКАНСКИ РАБОТНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="1453.05" dur="3.805"> ДА ГИ ОБИДЕ ДА СЕ ДА ГО ПРАВИМЕ, ОВА Е НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1455.053" dur="3.837"> РАБОТНИК НА СВОЈОТ, ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="1456.988" dur="2.936"> БИЗНИСКИТЕ ПОСЛЕТУВА, </text>
<text sub="clublinks" start="1459.023" dur="3.938"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ И ВЕЕ ПРЕТСЕДАТЕЛ </text>
<text sub="clublinks" start="1460.058" dur="4.004"> САКАТЕ ДА ГИ ОБЕЗБЕДИМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1463.094" dur="5.005"> РАБОТНИ АМЕРИКАНИ ДОБАВ ПАРИ </text>
<text sub="clublinks" start="1464.195" dur="4.871"> И ОВА Е НАЈДОБРИОТ Ефикасен </text>
<text sub="clublinks" start="1468.232" dur="2.87"> НАЧИН </text>
<text sub="clublinks" start="1469.2" dur="3.904"> >> СИТЕ СЕ ДОГОВОРИТЕ СЕГА? </text>
<text sub="clublinks" start="1471.235" dur="3.837"> СЕКРЕТАР МНУЧИН: WЕ AYЕ ПРИМАВА </text>
<text sub="clublinks" start="1473.237" dur="3.036"> НАШИОТ ИЗВЕДУВА THЕ ОВАА БИЛНИ ПАСИ </text>
<text sub="clublinks" start="1475.206" dur="2.035"> ЦЕЛО И ДОБИ ДО КОАТА </text>
<text sub="clublinks" start="1476.407" dur="3.738"> УТРЕ И ПОСТАВИТЕ ИСТО. </text>
<text sub="clublinks" start="1477.375" dur="4.772"> НИКОГАШ ДА СЕ ДА ГО ДОДВИМЕМЕ ОВАА ПАР ВО ВАС </text>
<text sub="clublinks" start="1480.278" dur="2.369"> АМЕРИКАНСКА ЕКОНОМИЈА И </text>
<text sub="clublinks" start="1482.28" dur="3.837"> АМЕРИКАНСКИ РАБОТНИЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1482.781" dur="4.471"> Тоа е важноста на ова. </text>
<text sub="clublinks" start="1486.251" dur="3.135"> ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: PEЕ PEЕ БИДЕ ЛУЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1487.385" dur="4.838"> АКТУЕЛНО ДОБИВ ПОВЕЕ ПАРИ НО </text>
<text sub="clublinks" start="1489.52" dur="3.136"> НЕ САКАТЕ ДА СЕ ДА ГО ПОБЕДАМ </text>
<text sub="clublinks" start="1492.356" dur="3.904"> ДИЗИНЦЕНТИВНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1492.79" dur="6.507"> ДОБРА ПРАШАА, АКТУАЛНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1496.394" dur="5.94"> ИЗВЕШТАЈ: СЕМЕЈНА СО РЕТИЗИРА </text>
<text sub="clublinks" start="1499.43" dur="5.873"> ФБИ АГЕНТИ РОБЕРТ ЛЕФЕН СИНА </text>
<text sub="clublinks" start="1502.467" dur="5.005"> ТОА НАС ПРВИ ТОА МОЕ ДА СЕ УПОТРЕБА </text>
<text sub="clublinks" start="1505.436" dur="5.906"> Иранската увереност, СЕ СВЕТЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1507.605" dur="4.839"> НА ТОА? </text>
<text sub="clublinks" start="1511.476" dur="2.903"> ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ: СЕ СИМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1512.577" dur="5.105"> МНОГУ ВКЛУЧНО ВКЛУЧУВА ВО ОВОЕ И </text>
<text sub="clublinks" start="1514.512" dur="4.071"> Тој беше голем ГЕНТЛЕМАН И </text>
<text sub="clublinks" start="1517.816" dur="2.936"> Велика фамилија. </text>
<text sub="clublinks" start="1518.717" dur="4.771"> ЈАС ДА САКАМ ДА И ОВА МОРА </text>
<text sub="clublinks" start="1520.885" dur="4.638"> СЕ ДА ГО ОДГОВОРИТЕ СОСТОЈБАТА НА </text>
<text sub="clublinks" start="1523.621" dur="2.937"> СЕМЕЈНА СЕ ВЕРУВАМ, НО НЕ Е </text>
<text sub="clublinks" start="1525.657" dur="4.771"> ИЗГЛЕДА ДОБРО. </text>
<text sub="clublinks" start="1526.691" dur="4.772"> НЕ МОЕ ДА ДОБИ ЗА ГОДИНИ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1530.561" dur="3.938"> Иран. </text>
<text sub="clublinks" start="1531.596" dur="4.972"> НЕ Е Е Е ПРОМИСИРАISЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1534.632" dur="2.236"> Имаме многу луѓе </text>
<text sub="clublinks" start="1536.701" dur="1.935"> ВРАА </text>
<text sub="clublinks" start="1537.001" dur="2.603"> ОДИМЕ ДВЕ ЛУЕ НАПРЕД ОВОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="1538.77" dur="4.971"> НЕДЕЛА </text>
<text sub="clublinks" start="1539.737" dur="8.042"> НО РОБЕРТ ЛЕФЕНСОН, ИМА </text>
<text sub="clublinks" start="1543.875" dur="6.874"> ПОДГОТВУВА ЗА ДОГОЛНО ВРЕМЕ И </text>
<text sub="clublinks" start="1547.912" dur="4.972"> РОБОВНИ ПРОБЛЕМИ ПРИОР ОД НЕГА </text>
<text sub="clublinks" start="1550.882" dur="4.938"> ПОДАТОЦИ ИЛИ КАПУРТ. </text>
<text sub="clublinks" start="1553.018" dur="5.739"> И САМО САМО УБАВИМЕ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="1555.954" dur="5.872"> СЕМЕЈНО </text>
<text sub="clublinks" start="1558.89" dur="3.237"> Јас не прифаќам дека тој е </text>
<text sub="clublinks" start="1561.96" dur="2.836"> СМРТ. </text>
<text sub="clublinks" start="1562.26" dur="5.639"> НЕ Е ДА ГО ГОЛЕМИОТ МОЛО. </text>
<text sub="clublinks" start="1564.929" dur="3.27"> НО ЈАС ДА ЈА ПРИСТАПУВАМЕ ТОА Е </text>
<text sub="clublinks" start="1568.032" dur="1.902"> СМРТ. </text>
<text sub="clublinks" start="1568.332" dur="4.472"> НО МНОГУ МНОГУ ЛУЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1570.068" dur="4.871"> Тоа е случајот. </text>
<text sub="clublinks" start="1572.937" dur="5.873"> ИЗВЕШТАЈ: КОГА СЕ ДВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1575.073" dur="5.038"> СЕРВЕНА ЛИНКИРАINGЕ НА ЗАБАВУВА THEЕТО </text>
<text sub="clublinks" start="1578.943" dur="4.971"> ЗЕМЈА ДА ВАША ИЗБОР. </text>
<text sub="clublinks" start="1580.245" dur="4.87"> ПОВЕЕ ОВОЈ НАДВОРЕШНА ВРЕМЕ линија </text>
<text sub="clublinks" start="1584.048" dur="3.97"> ДО ВАШИТЕ ПОЛИТИЧКИ ИНТЕРЕСИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1585.249" dur="5.706"> ВИ ПОСЛЕДИТЕ МЕДИУМИТЕ САКАТЕ ДА </text>
<text sub="clublinks" start="1588.152" dur="3.771"> ОТВОРИТЕ ЗАВРШНИ - </text>
<text sub="clublinks" start="1591.088" dur="2.936"> [НЕВЕДНО] </text>
<text sub="clublinks" start="1592.056" dur="5.106"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРУМП: THEЕ БИДЕ МЕДИУМИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1594.158" dur="4.906"> САКАТЕ ДА ГОДИТЕ ДА МНОГУ БЕЗБЕДНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1597.295" dur="4.805"> ИЗВЕШТАЈ: ОТВОРАЕ НА ЗЕМЈА </text>
<text sub="clublinks" start="1599.197" dur="4.003"> НЕ Е ДОБРА ИДЕА. </text>
<text sub="clublinks" start="1602.233" dur="1.902"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: САМО ВАС </text>
<text sub="clublinks" start="1603.334" dur="2.87"> РАЗГОВОР. </text>
<text sub="clublinks" start="1604.268" dur="4.105"> САМО ЛУЕ ДА СЕ Е НЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1606.337" dur="4.071"> ОТВОРИТЕ толку брз и НЕКОИ ЛУЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1608.506" dur="3.97"> LЕ IKЕ ДА СЕ Е ДА СЕ ФИНАНСИРАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1610.542" dur="4.771"> МНОГУ БЕЗБЕДНО КАКО ДА БИДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1612.61" dur="3.003"> ДОБРО ДА СЕ ОБВРЗУВААТ НА НА </text>
<text sub="clublinks" start="1615.446" dur="3.103"> ПОЛИТИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1615.746" dur="4.739"> И ДА НЕ ЗНАЕМЕ ДА Е ОВА МОЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1618.682" dur="2.971"> НО, ОВИЕ СЕ ЛУЕ ВО ВАШИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1620.618" dur="1.869"> ПРОФЕСИРА THЕ КОГА САКААТ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="1621.786" dur="4.705"> ДА СЕ СЛУЧИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1622.62" dur="5.873"> Мислам дека е многу чисто тоа </text>
<text sub="clublinks" start="1626.624" dur="3.837"> ОВИЕ СЕ ЛУЕ ВО ВАШИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1628.626" dur="2.803"> ПРОФЕСИРА THЕ КОИ СМЕТЕ ДА СЕ ПОВЕЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1630.595" dur="1.201"> ТИ ПРАВИШ. </text>
<text sub="clublinks" start="1631.562" dur="2.069"> ТАА ПРАВИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1631.929" dur="3.67"> ОВИЕ СЕ ЛУЕ ВО ВАШИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1633.764" dur="4.839"> ПРОФЕСИРА THЕ КОИ СМЕТЕ ДА СЕ ПОВЕЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1635.733" dur="5.005"> YЕ LOУБОВ ДА ГО ЈА ВИДИТЕ ДА ГО ЈА ВИДИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1638.736" dur="3.971"> СЕКОГАШ ДРУГИ ПРИЧИНИ НОБОДИ </text>
<text sub="clublinks" start="1640.872" dur="4.804"> РАБОТА САМО ДА СЕ РАБОТИМЕ И САМО </text>
<text sub="clublinks" start="1642.84" dur="5.105"> ТОА ГО ОВДЕ ГО ОВАА ГРУПА СЕГА </text>
<text sub="clublinks" start="1645.81" dur="3.904"> ПРАВО ОВДЕ ИЛИ НЕ МОРАТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1648.079" dur="4.738"> ЗЕМЈА ЛЕСНА. </text>
<text sub="clublinks" start="1649.847" dur="6.007"> ДОБРО. </text>
<text sub="clublinks" start="1652.95" dur="4.005"> ИЗВЕШТАЈ: ОДГОВОРЕТЕ ДА СВЕТЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1655.987" dur="3.97"> ПАКЕТ, КАКО МОЕ ДА ВИЕ - </text>
<text sub="clublinks" start="1657.088" dur="8.875"> >> КОЈ СЕ СО СЕ? </text>
<text sub="clublinks" start="1660.091" dur="9.843"> TRUM CBS. </text>
<text sub="clublinks" start="1666.097" dur="6.807"> [НЕВЕДНО] </text>
<text sub="clublinks" start="1670.067" dur="4.171"> >> ВО ТРИ ВЕДЕРИ, WЕ Е </text>
<text sub="clublinks" start="1673.037" dur="2.97"> ДАЛИ ДИРЕКТНИ ПЛААИ ОД КАДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1674.372" dur="3.537"> Имаме депонија КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="1676.14" dur="3.103"> ИНФОРМАЦИИ И ДА ГО ОБЕДУВАТЕ А </text>
<text sub="clublinks" start="1678.042" dur="3.036"> ПОВЕЕ ПОВЕЕ ИНФОРМАЦИИ ОД НИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1679.377" dur="4.571"> САМО ПОСТАПКИ ДА СЕ РАБОТЕ ДА. </text>
<text sub="clublinks" start="1681.212" dur="4.738"> Три ВЕДЕРИ ЗА ТОА И КРАЈ НА </text>
<text sub="clublinks" start="1684.081" dur="5.839"> СЛЕДНА ВИДЕНА САКАМ СИТЕ БАНКИ </text>
<text sub="clublinks" start="1686.083" dur="5.072"> ДО ОРИГИНИРА LOЕ НА КАРИНИТЕ ЕДЕН ДЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="1690.054" dur="3.036"> ИЗВЕШТАЈ: ИМА ДВЕ ПРАШАА </text>
<text sub="clublinks" start="1691.289" dur="9.843"> ЗА ВАС - </text>
<text sub="clublinks" start="1693.224" dur="10.977"> [ЗБОРУВА СО Г-20 И БАН </text>
<text sub="clublinks" start="1701.265" dur="5.84"> БЕСПЛАТНО ТОЛНИ ANИВОТНИ ПАЗАРИ </text>
<text sub="clublinks" start="1704.335" dur="4.772"> ПРЕВЕНТЕН ПОВЕТНИК-19 ШТО СЕ РАБОТИ </text>
<text sub="clublinks" start="1707.238" dur="3.136"> ПРЕВОДЕН ДОГОВОРИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1709.24" dur="3.938"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРУМП: ДА НЕ ЗНАМ ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1710.508" dur="2.937"> ОВОЈ ПРЕДМЕТ ОДДАВА ДО СОДРИ </text>
<text sub="clublinks" start="1713.311" dur="2.903"> УП. </text>
<text sub="clublinks" start="1713.578" dur="4.604"> Доаѓа од Кина и да речеме </text>
<text sub="clublinks" start="1716.347" dur="3.838"> ТОА КАКО СЕ СЛУЧУВА НА КИНА. </text>
<text sub="clublinks" start="1718.316" dur="2.169"> НЕКОГАШ Е СЕ РАБОТИ </text>
<text sub="clublinks" start="1720.318" dur="3.87"> ЗА НАС. </text>
<text sub="clublinks" start="1720.618" dur="34.634"> НО НЕ Е ТОП НА СВОЈОТ ЛИСТА. </text>
<text sub="clublinks" start="1724.322" dur="31.965"> [НЕВЕДНО] </text>
<text sub="clublinks" start="1755.386" dur="2.869"> ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: КАКО МНОГУ СМРТИ </text>
<text sub="clublinks" start="1756.42" dur="2.77"> СЕ ДОГОВОРИТЕ ДА СЕ МЕ? </text>
<text sub="clublinks" start="1758.389" dur="1.101"> Ништо. </text>
<text sub="clublinks" start="1759.323" dur="2.002"> Ништо. </text>
<text sub="clublinks" start="1759.623" dur="4.572"> АКО ТОВА ВАША ПРАШАА. </text>
<text sub="clublinks" start="1761.459" dur="4.904"> Гледам НЕГОВИОТ ИЗВЕШТАЈ. </text>
<text sub="clublinks" start="1764.328" dur="2.87"> НЕ СЕ ИСПИТУВА ОД ПОВЕДНО ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1766.497" dur="1.836"> АНБЕДИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="1767.332" dur="1.968"> СЕ ПРВУДУВАМЕ ПОВЕЕ ОД АНИБОДИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="1768.466" dur="2.102"> ВЕДНАШ. </text>
<text sub="clublinks" start="1769.434" dur="3.87"> ТОА НОБОДНО ЕВЕНА КЛУБА. </text>
<text sub="clublinks" start="1770.701" dur="4.505"> И НАШИТЕ ТЕСТИ се НАЈДОБРИТЕ ТЕСТИ </text>
<text sub="clublinks" start="1773.438" dur="4.805"> И НАЈДОБРНИ ТЕСТИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1775.34" dur="5.104"> АКО СЕ СЛУЧУВАТЕ ДА СЕ ОДИМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1778.376" dur="3.136"> ДА ТЕСТИРА 350 милиони луѓе. </text>
<text sub="clublinks" start="1780.578" dur="2.903"> Гледав во изјавата. </text>
<text sub="clublinks" start="1781.646" dur="3.904"> СЕ ПОПОЛНУВАМ СО ИТ. </text>
<text sub="clublinks" start="1783.615" dur="5.805"> МОЕ ДА ГО ОДРУВАм ИЗВЕШТАИ </text>
<text sub="clublinks" start="1785.683" dur="4.705"> НО, НЕ СМЕ ДА СЕ ДАМА ДА СЕ ДАМАМ НЕ, НО </text>
<text sub="clublinks" start="1789.553" dur="3.938"> ДЕЛОВНИ ИЗВЕШТАИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1790.521" dur="8.008"> НЕМАМЕ ДА ГО ИСПИТУВАМЕ УСВОТ </text>
<text sub="clublinks" start="1793.624" dur="6.973"> ДРАВ НА СЕКОЈНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1798.663" dur="3.77"> Мислам дека е радосен. </text>
<text sub="clublinks" start="1800.731" dur="3.904"> НЕ МОРАТЕ ДА ГО ДРАВАМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1802.566" dur="2.937"> МНОГУ ОВИ ДРАВНИ ДРATАВИ, МОUЕТ ДА СЕ ПРАВИ </text>
<text sub="clublinks" start="1804.769" dur="3.736"> ВЕДНАШ. </text>
<text sub="clublinks" start="1805.636" dur="7.04"> ПОДНЕСУВААТ НЕКОГО ПОВЕЕ ВО НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1808.639" dur="5.106"> ПОСЕБНА ДОДЕЛНА ИДНИНА, МОAYЕ НОВО </text>
<text sub="clublinks" start="1812.81" dur="2.837"> ЈОРК И КАЛИФОРНИЈА НЕ МОАТ. </text>
<text sub="clublinks" start="1813.878" dur="2.069"> МОAYЕТЕ ДРАВАТА НА ВАШИНГТОН </text>
<text sub="clublinks" start="1815.78" dur="3.036"> НЕ МОЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1816.08" dur="4.638"> НО, КОГА СЕ ИВЕТЕ САМО нив, нивни </text>
<text sub="clublinks" start="1818.949" dur="2.87"> НАЈГОЛЕМИОТ ПРОБЛЕМ ПОСТОИ ВО ЕДНА </text>
<text sub="clublinks" start="1820.851" dur="2.97"> ДОМАШНА НЕГА. </text>
<text sub="clublinks" start="1821.952" dur="3.871"> ИЗВЕШТАЈ: ДАЛИ ТЕСТАТЕ ЕДНА ДРАВА </text>
<text sub="clublinks" start="1823.954" dur="2.87"> И ЛИЦАТА ОД ДОГОВОР </text>
<text sub="clublinks" start="1825.956" dur="1.902"> ДРУГ ДРАВА. </text>
<text sub="clublinks" start="1826.957" dur="1.201"> ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: САМО ПОГЛЕДНЕТЕ НА </text>
<text sub="clublinks" start="1827.992" dur="1.935"> ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="1828.292" dur="3.604"> АКО ГЛЕДАТТЕ НА ДРАВИТЕ И </text>
<text sub="clublinks" start="1830.061" dur="3.87"> МНОГУ ДРАВИ СЕ РАБОТУВАМЕ ЗА, </text>
<text sub="clublinks" start="1832.03" dur="3.77"> НЕМА ДА ИМА ПРОБЛЕМ. </text>
<text sub="clublinks" start="1834.065" dur="4.738"> Имаме НЕКОИ ГОЛЕМИ ПРОБЛЕМИ, НО </text>
<text sub="clublinks" start="1835.933" dur="3.17"> ПРОДОЛУВА ДА СЕ ОДГОВОРИ висока густина </text>
<text sub="clublinks" start="1838.936" dur="2.069"> ПРИДОБИВНИЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1839.236" dur="5.606"> ЗОШТО WEЕ ГО ИСПИТУВАМЕ ЕНТИРИ </text>
<text sub="clublinks" start="1841.138" dur="6.808"> НАЦИЈА 350 милиони луѓе. </text>
<text sub="clublinks" start="1844.976" dur="3.27"> ТЕРИВИРАМЕ ПОВЕЕ ПОВЕЕ ОД АНИБОДИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="1848.079" dur="4.004"> ЕЛЕС. </text>
<text sub="clublinks" start="1848.379" dur="6.707"> САМО СПОДЕЛУВАМЕ СООБРААЕ, НИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1852.217" dur="4.937"> ДА СЕ ДОГОВИТЕ НАЧИН ОД А </text>
<text sub="clublinks" start="1855.219" dur="4.772"> СВЕТСКИ СИСТЕМ СЕ ПОСТОИВ. </text>
<text sub="clublinks" start="1857.288" dur="3.704"> НИЕ ИСПИТУВАМЕ ПОВЕЕ ОД ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1860.124" dur="3.838"> НЕКОЈ ДРУГ. </text>
<text sub="clublinks" start="1861.125" dur="3.204"> КОГА САКАМ ДОГОВОРНО ДРУГО, ДРУГО </text>
<text sub="clublinks" start="1864.095" dur="2.035"> Земји. </text>
<text sub="clublinks" start="1864.462" dur="3.77"> Ниту една земја не е затворена. </text>
<text sub="clublinks" start="1866.263" dur="5.873"> Тие излегоа со СТАТИСТИКА Јас </text>
<text sub="clublinks" start="1868.366" dur="6.807"> ГУСЕТ СЕКОЈ ДЕЛ дека слушам </text>
<text sub="clublinks" start="1872.269" dur="4.872"> ОД ДР. БИРКС КАДЕ ДА Е ДА </text>
<text sub="clublinks" start="1875.306" dur="4.003"> Осум дена дена ОВДЕ ПОВЕЕ ОД Осум години </text>
<text sub="clublinks" start="1877.274" dur="3.971"> НЕДЕЛИ ВО Јужна Кореја и југ </text>
<text sub="clublinks" start="1879.443" dur="5.74"> КОРЕА ДРУГИ ГОЛЕМА РАБОТА. </text>
<text sub="clublinks" start="1881.379" dur="5.906"> НО, НЕ ПОСТОИВЕМЕ ВО осум дена ДА ШТО </text>
<text sub="clublinks" start="1885.316" dur="3.971"> Јужна Кореја помина во осум недели. </text>
<text sub="clublinks" start="1887.418" dur="3.771"> Тоа е голем број. </text>
<text sub="clublinks" start="1889.42" dur="2.77"> И СЕ реков дека СМЕ ДА СЕ ДОБИВМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1891.322" dur="3.837"> ПОДОБРИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1892.323" dur="5.038"> СЕКОЈ ДЕН ГО ПОДНЕСУВА. </text>
<text sub="clublinks" start="1895.293" dur="5.872"> Имаме НЕВРЗВЕН АПАРАТУС. </text>
<text sub="clublinks" start="1897.495" dur="4.004"> Не сакам да пробам 350 милиони </text>
<text sub="clublinks" start="1901.299" dur="2.101"> ЛУЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1901.632" dur="4.605"> Мислам дека е радосен. </text>
<text sub="clublinks" start="1903.534" dur="20.053"> >> ДВЕ ПРАШАА. </text>
<text sub="clublinks" start="1906.37" dur="19.219"> [НЕВЕДНО] </text>
<text sub="clublinks" start="1923.721" dur="6.94"> ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: СО ОДГОВОР ДА </text>
<text sub="clublinks" start="1925.722" dur="6.874"> ШТО? </text>
<text sub="clublinks" start="1931.496" dur="3.136"> [НЕВИДНО ПРАШАЕ] </text>
<text sub="clublinks" start="1932.73" dur="5.939"> ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: САМО САМО </text>
<text sub="clublinks" start="1934.765" dur="4.905"> ГРАНИЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1938.803" dur="2.002"> [НЕВЕДНО] </text>
<text sub="clublinks" start="1939.803" dur="2.904"> ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: ЛУЕ СВЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1940.938" dur="4.804"> Влезете и имав цело </text>
<text sub="clublinks" start="1942.84" dur="5.873"> РАЗЛИЧНИ ДЕЛ И ДО 164 </text>
<text sub="clublinks" start="1945.876" dur="5.973"> МИЛЕС, МИСЛИ ОД ТОА. </text>
<text sub="clublinks" start="1948.846" dur="3.871"> 164 МИЛИ НА Wид ГОЛЕМ, УБАВ </text>
<text sub="clublinks" start="1951.983" dur="2.836"> ALLид. </text>
<text sub="clublinks" start="1952.85" dur="3.904"> И ВО ОВИЕ ПОДНЕСУВА СЕ МНОГУ, </text>
<text sub="clublinks" start="1954.952" dur="3.804"> МНОГУ ДВЕЕ ДА ДА СЕ ВААТ. </text>
<text sub="clublinks" start="1956.887" dur="2.202"> НИЕ СМЕТЕ МНОГУ ПОВЕЕ НА </text>
<text sub="clublinks" start="1958.889" dur="2.069"> ГРАНИЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1959.223" dur="3.67"> СЕ СМЕ ДАМЕ КАКО НИЕ СВЕТЕ СВЕТОТ </text>
<text sub="clublinks" start="1961.092" dur="2.702"> ГРАДЕЕ, НОБОДНИКОТ СЕ ДОБАВ </text>
<text sub="clublinks" start="1963.027" dur="1.969"> Преку. </text>
<text sub="clublinks" start="1963.928" dur="2.101"> ОТВОРЕТЕ НЕ, НО </text>
<text sub="clublinks" start="1965.129" dur="3.87"> ТОА ДОЛГО ПРАВО. </text>
<text sub="clublinks" start="1966.163" dur="4.705"> ТОА ПОСТОЕ ДА СЕ ПОСТОИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1969.133" dur="3.737"> Но, јас сум многу јака на границите </text>
<text sub="clublinks" start="1971.001" dur="2.169"> И НЕ САКАТЕ ЛУЕ ДА СЕ ВААТ </text>
<text sub="clublinks" start="1973.003" dur="2.87"> ОВДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1973.303" dur="4.606"> АКО ДА СЕ ОДБАВА ДА ВААТ, </text>
<text sub="clublinks" start="1976.006" dur="3.871"> Тие треба да дојдат преку тоа </text>
<text sub="clublinks" start="1978.042" dur="3.87"> ПРАВНИ И МЕРИТ. </text>
<text sub="clublinks" start="1980.044" dur="3.904"> НЕ САКАМЕ ДА ГО ВАШИТЕ ЛУЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1982.046" dur="6.906"> СЕ РАБОТЕ ЗА ВАШАТА </text>
<text sub="clublinks" start="1984.081" dur="5.972"> ЗЕМЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="1989.086" dur="5.006"> ИЗВЕШТАЈ: РЕПУБЛИКАНИ И </text>
<text sub="clublinks" start="1990.187" dur="6.974"> ДЕМОКРАТИ ДА СЕ ДОБИРАТЕ СТИМУЛУС </text>
<text sub="clublinks" start="1994.225" dur="4.872"> И ЦЕНТРИТЕ НА КЕНТНИЧКИТЕ УСЛОВИ ОВДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1997.295" dur="3.837"> ВО WASHINGTON, DC ,. </text>
<text sub="clublinks" start="1999.23" dur="6.873"> НЕ МОРА ДА СЕ ДА ГО ПАРИТЕ ПАРИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2001.265" dur="5.906"> Маски и известувачи? </text>
<text sub="clublinks" start="2006.237" dur="2.903"> ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: ТОА 35 </text>
<text sub="clublinks" start="2007.305" dur="4.837"> МИЛИОНИ И ПОСТОИ 10. </text>
<text sub="clublinks" start="2009.273" dur="4.972"> Јас сум фан на тоа. </text>
<text sub="clublinks" start="2012.276" dur="5.005"> WЕ УБОВ ДА СЕ ОДИМЕ ТУКА </text>
<text sub="clublinks" start="2014.378" dur="4.138"> НАДВОРЕШНИЦИ, НО СЕ САКАМ ДА ГО БУЗИРАМ </text>
<text sub="clublinks" start="2017.414" dur="1.869"> СИТЕ ПОСТОИТЕ ТОА ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2018.649" dur="2.703"> ВАЖНО. </text>
<text sub="clublinks" start="2019.417" dur="4.971"> НО, СО СОГЛАСНИОТ ЦЕНТАР </text>
<text sub="clublinks" start="2021.485" dur="4.004"> ПОДНЕСУВА ГОЛЕМО БИДЕ НОБОДИ </text>
<text sub="clublinks" start="2024.521" dur="3.938"> МОЕ ДА ОВДЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2025.622" dur="4.806"> НЕ Е ЗАШТИТЕ И ДАЛИ НЕКОГО </text>
<text sub="clublinks" start="2028.592" dur="3.838"> ФИНАНСИРА ANDЕ И СЕ СЕ ПРИМЕ ДЕКА Е А </text>
<text sub="clublinks" start="2030.561" dur="2.202"> БАРАOCЕ ДЕМОКРАТ, НЕ МОЈОТ </text>
<text sub="clublinks" start="2032.563" dur="1.935"> БАРАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2032.897" dur="2.535"> НО, МОРА ДА ДА ГО ДОБИТЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2034.632" dur="2.802"> НЕСТО. </text>
<text sub="clublinks" start="2035.566" dur="3.837"> РАБОТИ ТОА ПАТ. </text>
<text sub="clublinks" start="2037.568" dur="2.168"> ДЕМОКРАТСИВ ГО ПОДГОТВУВААТ САД </text>
<text sub="clublinks" start="2039.536" dur="1.969"> САМО. </text>
<text sub="clublinks" start="2039.87" dur="3.571"> ВЕРУВАМЕ ДА СЕ ДАМА ДОБРО </text>
<text sub="clublinks" start="2041.638" dur="3.805"> НАПРАВО И ДОГОВОР И ЈАС ТАКА </text>
<text sub="clublinks" start="2043.574" dur="3.938"> СО ОДГОВОР НА ЧУКИ ШУМЕР </text>
<text sub="clublinks" start="2045.576" dur="4.07"> И ИЗВЕДУВАТЕ ДА ГО БРАБОТЕ БРОЈ НА </text>
<text sub="clublinks" start="2047.645" dur="4.037"> ВРЕМЕ И ОВОЈ БАРА ООЛ. </text>
<text sub="clublinks" start="2049.78" dur="3.904"> Дојде до 25. </text>
<text sub="clublinks" start="2051.816" dur="5.905"> ПОДНЕСЕ ДО 25-ти. </text>
<text sub="clublinks" start="2053.817" dur="6.007"> СЕ ПОСЕБИМЕ ТОА Е ЛУСКО ЗВУК. </text>
<text sub="clublinks" start="2057.855" dur="6.874"> Но, тоа е начинот на кој работи РАБОТИТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2059.957" dur="6.84"> ЦЕНТАР НА КЕННЕДИ, ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="2064.862" dur="3.971"> НЕВЕЕНА РАБОТА. </text>
<text sub="clublinks" start="2066.931" dur="4.805"> ДАВИД ДА СЕ НЕВЕДНО РАБОТА И </text>
<text sub="clublinks" start="2068.966" dur="3.97"> ПОДНЕСУВА ПАРИ И ПАРИ </text>
<text sub="clublinks" start="2071.869" dur="4.003"> СИТЕ КОИ МНОГУ ЛУЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2073.07" dur="4.738"> НЕ МОЕТЕ ДА СЕ УПОТРЕБУВАТЕ ДА СЕ ПРАВИ ИЛИ СЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2076.006" dur="4.972"> ОВИЕ ЗАВРШЕНИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2077.941" dur="6.073"> ТЕА ДА СЕ РАБОТНИ ДЕФИКИТИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2081.112" dur="5.905"> НЕ СМЕАМ ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ. </text>
<text sub="clublinks" start="2084.148" dur="4.805"> ОВА СЕ БАРА БАРА ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2087.151" dur="3.07"> ДЕМОКРАТИТЕ ПОДНЕСУВААТ СИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2089.086" dur="1.902"> ФАСИЛНОСТ ТОА Е ОСНОВНО </text>
<text sub="clublinks" start="2090.354" dur="3.67"> ЗАВРШНО. </text>
<text sub="clublinks" start="2091.121" dur="6.841"> АКО САКАМ ДА ОДАМ ДА ДА ГО Гледам </text>
<text sub="clublinks" start="2094.158" dur="9.843"> ВО „РОМЕО И YЕ YЕ Уште“, јас </text>
<text sub="clublinks" start="2098.095" dur="9.91"> WЕ УБОВТЕ ДА ГО ГЛАСАТ ДА. </text>
<text sub="clublinks" start="2104.135" dur="5.939"> ИЗВЕШТАЈ: СЕНАТОР РУБИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="2108.139" dur="4.036"> СВЕТСКО ОРГАНИЗАЦИЈА ЗА ЗДРАВЈЕ ПОСТАВУВА </text>
<text sub="clublinks" start="2110.207" dur="4.104"> Омилени на Кина и </text>
<text sub="clublinks" start="2112.309" dur="4.071"> ПРЕТСТАВНИК МЦМАУЛ НА </text>
<text sub="clublinks" start="2114.445" dur="3.771"> НАДВОРЕШНА ПОДНЕСУВАА ЗА КУUSА </text>
<text sub="clublinks" start="2116.514" dur="3.97"> КОМИСТА ПРАШАА НА </text>
<text sub="clublinks" start="2118.349" dur="3.136"> ИНТЕГРИТЕТ НА СВЕТСКО ЗДРАВЈЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2120.617" dur="2.87"> ДИРЕКТОР ЗА ОРГАНИЗАЦИЈА И САМИ </text>
<text sub="clublinks" start="2121.619" dur="3.803"> ОВИЕ СЕКОГАШНИ РРДИ ФЛАГИ </text>
<text sub="clublinks" start="2123.62" dur="2.203"> СО ОДГОВОР НА НЕГОВИОТ ВРСКА </text>
<text sub="clublinks" start="2125.556" dur="3.17"> СО КИНА. </text>
<text sub="clublinks" start="2125.956" dur="4.672"> САКАТЕ СВЕТЕ СВЕТСКО ЗДРАВЈЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2128.859" dur="3.871"> ОРГАНИЗАЦИЈА ПОГЛАВНА ФАВОРИТИЗАМ. </text>
<text sub="clublinks" start="2130.761" dur="5.673"> САКАТЕ ДА ГЛЕДАТЕТЕ ОБЕДИНЕТИТЕ држави </text>
<text sub="clublinks" start="2132.863" dur="5.673"> МОРА ДА ОБЕЗБЕДНОСИТЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2136.567" dur="2.836"> ПОДНЕСУВАЕ СО СВЕТОТ </text>
<text sub="clublinks" start="2138.669" dur="1.968"> ЗДРАВЈЕ ОРГАНИЗАЦИЈА? </text>
<text sub="clublinks" start="2139.537" dur="3.003"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: ТОА Е ТАЛКО </text>
<text sub="clublinks" start="2140.771" dur="4.838"> ТОА ШТО БИДЕ МНОГУ ПОВЕЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2142.673" dur="5.973"> БИДНО МНОГУ БЕГА НА ЛИЦЕ НА ЛИЦЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2145.743" dur="4.171"> МНОГУ ПОВЕЕ И ЕДНО СОДРИНА СО </text>
<text sub="clublinks" start="2148.779" dur="2.936"> Кина и многу луѓе се </text>
<text sub="clublinks" start="2150.047" dur="3.737"> НЕ СРЕAPНА СО ТОА. </text>
<text sub="clublinks" start="2151.849" dur="3.87"> ДРП ФАУЦИ И МИСЕЛНО И ДРУГО </text>
<text sub="clublinks" start="2153.917" dur="2.87"> ЛУЕ, ОВИЕ се луѓе што ние </text>
<text sub="clublinks" start="2155.853" dur="3.937"> САКАТЕ И ЗНАЕТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2156.921" dur="4.103"> Мислам дека имам пријатели, многу </text>
<text sub="clublinks" start="2159.923" dur="3.904"> НА ДОБРИ ПРОФЕСИОНАЛИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2161.158" dur="4.605"> WЕ БИДЕ ИНТЕРЕСИРА IFЕ СО ВАС </text>
<text sub="clublinks" start="2163.961" dur="2.802"> LЕ Е Е ДА СЕ РАБОТИ ЗА ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2165.896" dur="2.969"> СЗО </text>
<text sub="clublinks" start="2166.897" dur="5.94"> НО, СЕ СЛУЧУВАМ ЗА ГОДИНИ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2168.999" dur="4.805"> ТОА Е МНОГУ МНОГУ БИЗНИНА ПРОТИВ </text>
<text sub="clublinks" start="2172.97" dur="1.869"> КИНА. </text>
<text sub="clublinks" start="2173.938" dur="2.903"> Не знам. </text>
<text sub="clublinks" start="2174.972" dur="3.837"> САКАТЕ ДА СЕ ДОБИВТЕ ВО ОВОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="2176.974" dur="4.871"> ПОЛИТИЧКО ПРАШАА? </text>
<text sub="clublinks" start="2178.942" dur="5.039"> ДР ФАУЦИ: Не. </text>
<text sub="clublinks" start="2181.979" dur="4.938"> САМО СЕ Е НАДВОРЕШНА ЛИЦА </text>
<text sub="clublinks" start="2184.115" dur="4.938"> И САМО ЗНАМ ДА СЕ СЛУЧИ </text>
<text sub="clublinks" start="2187.05" dur="2.87"> БЕШЕ ПРЕДИЗВИК ВО ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2189.186" dur="3.003"> ЕТИОПИЈА ЈАЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2190.054" dur="4.104"> НЕКОЈ КОИ СЕ ДОБИВ КОЈ НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2192.322" dur="3.037"> САМО ПРОБЛЕМИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2194.292" dur="2.868"> НО ПОД НЕГОВИТЕ ЛИДЕРСИП, ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2195.492" dur="3.77"> СВЕДЕТЕ МНОГУ добро. </text>
<text sub="clublinks" start="2197.294" dur="4.971"> СЕ СИТЕ СИТЕ ОД ОВОЈ. </text>
<text sub="clublinks" start="2199.396" dur="6.907"> СЕ СЛЕДУВАМЕ НА ТЕЛЕФОНОТ СО МНОГУ МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="2202.399" dur="7.908"> ЧАСОВИТЕ АГО ПОСТАВУВА КОЈ ПОВИК. </text>
<text sub="clublinks" start="2206.437" dur="7.975"> НЕ САКАМ ЗА КИНА. </text>
<text sub="clublinks" start="2210.441" dur="7.941"> ИЗВЕШТАЈ: КОЈ СЕ ПАРИЗИРА </text>
<text sub="clublinks" start="2214.545" dur="4.204"> Кина на нејзината одговорност </text>
<text sub="clublinks" start="2218.515" dur="1.869"> ПАНДЕМИЧКИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2218.882" dur="1.802"> ДР ФАУЦИ: Не можам да коментирам </text>
<text sub="clublinks" start="2220.517" dur="2.002"> ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2220.817" dur="4.572"> Не знам ШТО ВАША ПРАШАА </text>
<text sub="clublinks" start="2222.653" dur="5.773"> Е. </text>
<text sub="clublinks" start="2225.522" dur="3.938"> [НЕВЕДНО] </text>
<text sub="clublinks" start="2228.559" dur="2.068"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: СУМ СОГЛАС </text>
<text sub="clublinks" start="2229.593" dur="2.836"> ТОА ЗА ГОДИНИ И СЕ ТАКА ДО </text>
<text sub="clublinks" start="2230.761" dur="3.737"> НЕГОВИ ДЕН </text>
<text sub="clublinks" start="2232.563" dur="4.138"> ВИДИ ДВЕЕ ДА ДО МОЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2234.632" dur="4.771"> НО ДА ГО ДОБИВМЕМЕ ГОЛЕМОТО ОДГОВОР </text>
<text sub="clublinks" start="2236.834" dur="4.571"> И КЕПТ КИНА ОД ОВДЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2239.536" dur="2.536"> И АКО НЕМА ДА СЕ ДАМЕ ТОА, </text>
<text sub="clublinks" start="2241.538" dur="2.002"> Илјадници и илјадници лица од </text>
<text sub="clublinks" start="2242.205" dur="3.204"> ЛУЕТЕ EDЕ СИ УМЕТЕ ДА СЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2243.674" dur="3.971"> СЕГА ИВОТ И СРЕAPНА. </text>
<text sub="clublinks" start="2245.542" dur="4.939"> АКО НЕ СЕ ДАМАМ ДА СЕ УШТЕ, </text>
<text sub="clublinks" start="2247.778" dur="4.804"> НОБОДОТ САКАТЕ ТОА ДА СЕ СЛУЧИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2250.614" dur="3.904"> СЕКОГАШ ТОА ДА СЕ ДА СЕ ЕДНО </text>
<text sub="clublinks" start="2252.716" dur="2.903"> Непотребно да се направи тоа. </text>
<text sub="clublinks" start="2254.651" dur="2.102"> И АКО НЕ Е ДА ГО ДРУИМЕ, </text>
<text sub="clublinks" start="2255.752" dur="3.804"> Илјадници и илјадници лица од </text>
<text sub="clublinks" start="2256.887" dur="3.804"> Луѓето би умреле повеќе од тоа </text>
<text sub="clublinks" start="2259.69" dur="2.903"> ШТО СЕ СЛУЧИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2260.825" dur="4.771"> МОAYЕ ЕДНА ПОВЕЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2262.726" dur="6.974"> ИЗВЕШТАЈ: КОГА САМО ОВИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2265.729" dur="5.006"> Средба на Г-20, КАКО СЕРВИ </text>
<text sub="clublinks" start="2269.833" dur="1.869"> КООРДИНАТИНА ОДГОВОР ДА СЕ ВИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2270.868" dur="2.001"> ОЧЕКУВА? </text>
<text sub="clublinks" start="2271.836" dur="3.87"> ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ: НЕ ОДГОВОР. </text>
<text sub="clublinks" start="2273.003" dur="3.837"> ERЕ БИДЕ ПОВИК ЗА КОНФЕРЕНЦИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="2275.839" dur="2.87"> УТРЕ НАУТРО. </text>
<text sub="clublinks" start="2276.974" dur="3.804"> СЕ Гледам напред, пред да зборувам </text>
<text sub="clublinks" start="2278.842" dur="3.07"> Луѓето знам и сакам. </text>
<text sub="clublinks" start="2280.911" dur="3.203"> САКАМ СЕКОЕ ЕДНА ОД нив. </text>
<text sub="clublinks" start="2282.046" dur="4.904"> ILLе биде интересен повик </text>
<text sub="clublinks" start="2284.247" dur="6.807"> И BEЕ БИДЕ ПРВИТЕ ДА ЗНАЕТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2287.084" dur="6.973"> ИЗВЕШТАЈ: ДАЛИ СЕ ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2291.188" dur="3.871"> ИЗГОРИТЕ? </text>
<text sub="clublinks" start="2294.191" dur="4.037"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРУП: .е бидам </text>
<text sub="clublinks" start="2295.192" dur="4.972"> ЗБОРУВА СО ТОНИ И ДЕБОРАХ </text>
<text sub="clublinks" start="2298.362" dur="2.969"> И ТИЕ СЕ ДА СЕ ПОДНЕСУВА </text>
<text sub="clublinks" start="2300.297" dur="2.903"> САМО СО нив. </text>
<text sub="clublinks" start="2301.465" dur="3.837"> И ЗБОВУВА TOЕ НА ВИЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ </text>
<text sub="clublinks" start="2303.333" dur="3.07"> МИКЕ ПЕНЦЕ И СВЕТЕ И WEЕ Е </text>
<text sub="clublinks" start="2305.436" dur="4.838"> БИДЕТЕ ДА ГО ЗБИРУВАТЕ СЕКОЈ. </text>
<text sub="clublinks" start="2306.537" dur="4.771"> НЕ САКАМ ДА СЕ ДА ПРАВАМ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2310.407" dur="2.969"> Набрзина. </text>
<text sub="clublinks" start="2311.442" dur="3.003"> МОЕ, ЗЕМЈАТА САКАТЕ ДА СЕ ДОБИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2313.51" dur="4.939"> ПОВЕЕ ДА РАБОТА. </text>
<text sub="clublinks" start="2314.578" dur="5.906"> НЕМА ДА СМЕЕ ДЕЛА КАДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2318.582" dur="2.836"> САКАТЕ ДА СЕ ЗАТВОРИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2320.617" dur="1.902"> ДВЕ ГОДИНИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2321.552" dur="4.938"> НЕ МОАМ ДА ГО ИСПРАВИМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2322.653" dur="5.072"> САКО СМЕ ДА СЕ ОБУ DOУВАМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2326.623" dur="3.971"> ОВОЈ МОЕ ДА ГО ГОЛЕМИ СЕКЦИИ НА </text>
<text sub="clublinks" start="2327.858" dur="4.872"> НАШИОТ СЕГА ШТО Е САМО </text>
<text sub="clublinks" start="2330.727" dur="4.004"> ПОДНЕСУВА ОД ШТО СЕ ДА СЕ ОБИДУВА </text>
<text sub="clublinks" start="2332.863" dur="2.902"> И ДРУГИ СЕКЦИИ кои се </text>
<text sub="clublinks" start="2334.865" dur="3.837"> РОБОВНО ПОВТОРНО. </text>
<text sub="clublinks" start="2335.899" dur="5.706"> WЕ SЕ SЕ БИДЕ ДА СЕ ОСТАВИМЕ, WEЕ Е </text>
<text sub="clublinks" start="2338.835" dur="4.004"> САМО ПРЕПОРАКА И МОЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2341.738" dur="3.937"> ПРЕД исток и на крајот на </text>
<text sub="clublinks" start="2342.973" dur="4.871"> 15-ти ДЕН ИЛИ ОД 15-ти </text>
<text sub="clublinks" start="2345.809" dur="3.971"> ДЕН, ILLЕ ИМАМЕ НЕКОИ ОДГОВОР НА </text>
<text sub="clublinks" start="2347.978" dur="3.87"> ПРЕПОРАКА, НО НАШАТА СТРАНА </text>
<text sub="clublinks" start="2349.913" dur="4.205"> САКАТЕ ДА СЕ ДОБИРАТЕ ДА СЕ РАБОТИТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2351.982" dur="3.203"> САМО МОЕ МНОГУ МНОГУ ЛУ PEЕ И </text>
<text sub="clublinks" start="2354.251" dur="3.737"> САКАТЕ ДА ПРАКТИЦА СОЦИЈАЛНА </text>
<text sub="clublinks" start="2355.319" dur="6.706"> ПОСТАВУВА ANDЕ И САКАТЕ ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2358.121" dur="7.841"> ПРАКТИКА БЕЗ РАБОТНО И НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2362.159" dur="4.871"> ГОЛЕМИ И КИСИНГ, ДОСЕКО ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2366.096" dur="2.87"> МОAYЕ ДА ГО САКААТ ДА ГО САКААТ. </text>
<text sub="clublinks" start="2367.163" dur="3.938"> СЕ СЕ ОДБАВУВААТ </text>
<text sub="clublinks" start="2369.099" dur="3.938"> Рацете и направете ги сите работи </text>
<text sub="clublinks" start="2371.235" dur="3.937"> ПОДГОТВУВА ДА СЕ ДА СЕ ПРАШАТ. </text>
<text sub="clublinks" start="2373.17" dur="3.136"> НО СВЕТЕ, ВРЕМЕ, ЛУЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2375.306" dur="3.869"> САКАТЕ ДА СЕ ДОБИРАТЕ ДО РАБОТА. </text>
<text sub="clublinks" start="2376.44" dur="4.805"> ДА ГО ДОБИВМЕ ОД ДЕЛИ СИТЕ СИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2379.309" dur="3.003"> БЕСПЛАТНО И МОAYЕТЕ Е А </text>
<text sub="clublinks" start="2381.378" dur="3.837"> КОМБИНАЦИЈА НА КОА. </text>
<text sub="clublinks" start="2382.446" dur="4.804"> Тони рече пред, КОМБИНАЦИЈА НА </text>
<text sub="clublinks" start="2385.349" dur="4.972"> КОГА Е НЕКОИ ДОБРО ДОБРО. </text>
<text sub="clublinks" start="2387.384" dur="6.039"> НО, ОВИЕ СЕ ПОДНЕСУВАТЕ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2390.454" dur="5.005"> МОЕ НЕ МОЕТЕ КВАЛИФИКИ И ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2393.557" dur="2.836"> ДРУГИ ПОДГОТОВНИЦИТЕ, кои можат да бидат квалитетни </text>
<text sub="clublinks" start="2395.592" dur="2.102"> СЕГА. </text>
<text sub="clublinks" start="2396.527" dur="1.935"> НО, ќе биде интересен </text>
<text sub="clublinks" start="2397.828" dur="2.636"> ПЕРИОД НА ВРЕМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2398.595" dur="2.169"> IKЕ СЕ Е Е ДА ГО ПОБАРАМ НАШАТА СТРАНА </text>
<text sub="clublinks" start="2400.597" dur="1.836"> ВРАА </text>
<text sub="clublinks" start="2400.897" dur="3.604"> САМО ТАРНИ Бројки од </text>
<text sub="clublinks" start="2402.566" dur="3.17"> Луѓето кои сакаат да одат назад. </text>
<text sub="clublinks" start="2404.635" dur="2.903"> HAЕ СЕ ЧУВАЕ СОГЛАСНИЦИ СО </text>
<text sub="clublinks" start="2405.869" dur="2.703"> ПРОДАВНИЦИ СИТЕ ОВДЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2407.671" dur="2.77"> Тие треба да се вратат. </text>
<text sub="clublinks" start="2408.706" dur="2.936"> ОВИЕ БИЗНИСИТЕ ТИЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2410.574" dur="4.07"> СЕ ДА БИДЕ ДА ЗАВРШИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2411.776" dur="5.805"> ДОЛГОРОТ ОД ОСТАВУВАМЕ, САКАМ </text>
<text sub="clublinks" start="2414.778" dur="4.972"> ДА БИДЕ БЕЗНО, ПОСТОРНО Е Е </text>
<text sub="clublinks" start="2417.714" dur="4.105"> ДА САКАМЕ ОВОЈ - САКАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2419.884" dur="4.003"> НАЈДОБРИОТ ГОДИНИ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2421.952" dur="3.87"> СЕКОГАШ СМЕ ВО ИСТОРИЈАТА НА </text>
<text sub="clublinks" start="2424.021" dur="3.67"> НАШАТА СТРАНА. </text>
<text sub="clublinks" start="2425.956" dur="4.838"> ПОГЛАВИ ШТО СЕ СЛУЧИ СО СО </text>
<text sub="clublinks" start="2427.824" dur="5.139"> СТОРКИТЕ И ДЕНЕСЕ СЕ ДОГОВОРИТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2430.928" dur="4.137"> АКО ДА СЕ ДОБИЕ ДОГОВОРНА ГОДИНА, </text>
<text sub="clublinks" start="2433.096" dur="4.905"> GЕ СЕ ДА СЕ ГРИАМ </text>
<text sub="clublinks" start="2435.199" dur="4.638"> ЛУЕ И РАБОТНИЦИ И КОМПАНИИ </text>
<text sub="clublinks" start="2438.135" dur="3.803"> РАБОТЕТЕ НАШИТЕ РАБОТНИЦИ, МАЛКО </text>
<text sub="clublinks" start="2439.97" dur="4.038"> И ГОЛЕМО. </text>
<text sub="clublinks" start="2442.072" dur="3.937"> Ние трошиме повеќе време. </text>
<text sub="clublinks" start="2444.141" dur="3.236"> ОВИЕ СЕ ПРАШААТТЕ ЛУЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2446.143" dur="2.902"> СПОРЕДУВАМЕ ПОВЕЕ ВРЕМЕ СМЕСУВАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2447.511" dur="2.535"> ОД МАЛИТЕ БИЗНИСИ ОД ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2449.179" dur="3.904"> ГОЛЕМАТА. </text>
<text sub="clublinks" start="2450.18" dur="3.236"> И тоа навистина навистина гориво </text>
<text sub="clublinks" start="2453.216" dur="1.836"> ЗЕМЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="2453.55" dur="2.67"> САКАМЕ ДА СЕ ДОБИРАМЕ НАПАДОТ И ЛУЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2455.185" dur="4.004"> САКАТЕ ДА СЕ ДОБИРАТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2456.353" dur="4.939"> САКАМЕ ДА СЕ ДА ГО ДА СЕ ГО ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ПРАВДАТЕТЕ СЕГА </text>
<text sub="clublinks" start="2459.323" dur="2.269"> ПРОТИВ И САКАТЕ ДА БИДЕ ДА СО ПРИМЕНА </text>
<text sub="clublinks" start="2461.425" dur="1.034"> ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2461.725" dur="3.603"> ПОСЕТНИКОТ ПРЕТСЕДАТЕ СЕ ОДБАВИ </text>
<text sub="clublinks" start="2462.593" dur="4.004"> Останете со вас и земете неколку </text>
<text sub="clublinks" start="2465.462" dur="4.871"> ПОВЕЕ ПРАШАА ПОСЕБНО и </text>
<text sub="clublinks" start="2466.73" dur="14.781"> ЌЕ СЕ ВИДИМЕ УТРЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2470.467" dur="12.012"> [НЕВЕДНАТА ПОГЛАВЈЕ] </text>
<text sub="clublinks" start="2481.645" dur="1.101"> ВИЗОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ: БЛАГОДАРАМ </text>
<text sub="clublinks" start="2482.612" dur="2.87"> СИТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2482.879" dur="4.639"> 'Е ИЗВЕСТУВАМЕ СЕКОГАШНА АКЦИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="2485.615" dur="3.037"> ОД БЕЛИСКИ ДОМАИНСКИ КОРОНАВИРУС </text>
<text sub="clublinks" start="2487.651" dur="3.036"> Задачата </text>
<text sub="clublinks" start="2488.785" dur="5.84"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ И НАШИОТ ВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2490.821" dur="4.938"> Тимот продолжува да биде инспириран од </text>
<text sub="clublinks" start="2494.758" dur="3.07"> НАЧИНОТ ЛИЦЕ СИТЕ ПРЕД ОВАА </text>
<text sub="clublinks" start="2495.892" dur="4.872"> Земја се става во </text>
<text sub="clublinks" start="2497.961" dur="3.136"> ПРАКТИКА 15 дена за да се забави </text>
<text sub="clublinks" start="2500.897" dur="3.003"> ШИРЕЊЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2501.231" dur="5.572"> СМЕ 10 ДЕНИ ВО 15 ДЕН </text>
<text sub="clublinks" start="2504.034" dur="4.171"> И СЕ ДА ГО СМАСАТ ДА СЕ СЛУЧИТЕ САМО </text>
<text sub="clublinks" start="2506.936" dur="3.905"> ПРИРАЧНИКОТ ШТО Е ПОДНЕСУВА </text>
<text sub="clublinks" start="2508.338" dur="3.57"> КОРОНАВИРУС, Е Е </text>
<text sub="clublinks" start="2510.974" dur="2.87"> АБСОЛУТЕЛНО ОСНОВНО ОВА ВАС </text>
<text sub="clublinks" start="2512.042" dur="2.969"> Слушајте до држава и локална </text>
<text sub="clublinks" start="2513.977" dur="3.904"> ОБВРСКИ ЗА НАДВОРЕШНИЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2515.145" dur="5.972"> НО ЗА СЕКОЈ АМЕРИКАН, ШТО СИ </text>
<text sub="clublinks" start="2518.014" dur="4.938"> МОANЕ ДА СЕ ИСПИТУВАТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2521.251" dur="3.738"> ПРАКТИКИ ОТВОРЕНИ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="2523.086" dur="4.939"> КОРОНАВИРУС НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ </text>
<text sub="clublinks" start="2525.122" dur="4.938"> УПАТСТВО ДЕНЕС ОД НИВ </text>
<text sub="clublinks" start="2528.158" dur="3.069"> ВИСТИНСКО ДА ВЕРУВААТ МИЛИОНИ НА </text>
<text sub="clublinks" start="2530.193" dur="3.905"> АМЕРИКАНЦИТЕ СЕ ГО СВЕТЕ И ILLЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2531.361" dur="6.773"> Продолжете да се сториме, тоа можеме </text>
<text sub="clublinks" start="2534.231" dur="7.073"> СИГНИФИЧНО ВРАБОТУВА THEЕ НА ДОСТАВОТ НА </text>
<text sub="clublinks" start="2538.268" dur="5.906"> Расте во оваа епидемија во НАША </text>
<text sub="clublinks" start="2541.438" dur="4.838"> ЗЕМЈА И РАЗВОЈ АМЕРИКАНИ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2544.308" dur="3.903"> Изложеност на коронавирус и </text>
<text sub="clublinks" start="2546.41" dur="3.87"> МОЕМЕ да заштедиме животи. </text>
<text sub="clublinks" start="2548.345" dur="3.937"> НА БЕГАЛА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ, јас </text>
<text sub="clublinks" start="2550.413" dur="3.036"> САКАТЕ ДА СЕ БЛАГОДАРАТЕ ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2552.415" dur="2.97"> АМЕРИКАНСКИ ЛУЕ И БЛАГОДАРАТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2553.583" dur="3.738"> ЗА ВАШАТА СОРАБОТКА И </text>
<text sub="clublinks" start="2555.519" dur="3.937"> ЕМБРАКЦИРА THEЕ НА ПРИНЦИПИТЕ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="2557.454" dur="3.904"> 15 дена за да се забави ПРОСТОР. </text>
<text sub="clublinks" start="2559.59" dur="3.77"> СЕ СЛУЧУВАМЕ ЗА ОВОЈ СОРАБОТКА </text>
<text sub="clublinks" start="2561.491" dur="2.169"> ДЕНЕС ВО СЕРИИ НА КОНФЕРЕНЦИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="2563.493" dur="2.035"> ПОВИКИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2563.793" dur="3.737"> СПОРЕДИ СО ОПРЕМА </text>
<text sub="clublinks" start="2565.662" dur="4.705"> ПРОИЗВОДНИЦИ КОИ СЕ ЧЕКУВААТ </text>
<text sub="clublinks" start="2567.664" dur="4.839"> ПРЕД ДА НИКОГАШ ПРЕД ДА </text>
<text sub="clublinks" start="2570.5" dur="3.938"> ПОМОШНИТЕ НИЕ ВО РАЗВОЈУВА INЕ НА </text>
<text sub="clublinks" start="2572.636" dur="4.771"> Медицинска опрема што е </text>
<text sub="clublinks" start="2574.571" dur="4.839"> ОСНОВНО КОГА ИМА МАСКИ ИЛИ </text>
<text sub="clublinks" start="2577.541" dur="2.269"> ДРУГИ МЕДИЦИНСКИ УСЛОВИ ИЛИ </text>
<text sub="clublinks" start="2579.543" dur="2.068"> Вентилатори. </text>
<text sub="clublinks" start="2579.943" dur="3.67"> ФЕМА ИЗВЕШТАЈ ДО НАШАТА РАБОТА </text>
<text sub="clublinks" start="2581.745" dur="4.772"> ДЕНЕСЕ ТОА СИТЕ САМО НА ФИРМИ </text>
<text sub="clublinks" start="2583.747" dur="4.771"> ОТВОРИ ДА СЕ ПРОДОЛИ </text>
<text sub="clublinks" start="2586.65" dur="5.005"> Вклучени во снабдувачката мрежа и </text>
<text sub="clublinks" start="2588.652" dur="5.905"> СМЕТЕ ДА СЕ ПОДНЕСУВА СТРАНА 70 ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2591.788" dur="4.872"> ОВИЕ КОМПАНИИ ЗА ПОСЕБНО </text>
<text sub="clublinks" start="2594.691" dur="4.105"> ИЗВЕДУВАЕ НА ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2596.793" dur="3.938"> ПРОИЗВОДСТВО НА ПРОДАВНИТЕ МАСКИ, </text>
<text sub="clublinks" start="2598.929" dur="2.802"> ДЕВИЦИ И ДАНОВИ И ДО </text>
<text sub="clublinks" start="2600.864" dur="3.136"> Вентилатори. </text>
<text sub="clublinks" start="2601.865" dur="8.042"> САМО ПРОИЗВОДЕН ПОВИК СО </text>
<text sub="clublinks" start="2604.134" dur="6.806"> СЕКРЕТАРНИ ДЕВОС СО ОБРАЗОВАНИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2610.04" dur="2.903"> ЛИДЕРИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2611.074" dur="2.903"> И Благодарам на СИТЕ НАШИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2613.076" dur="3.07"> НАСТАВНИЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2614.11" dur="4.105"> МНОГУ НА КОИ СЕГА ДОМА </text>
<text sub="clublinks" start="2616.28" dur="4.805"> НАСТАВНИЦИ ДЕЦА ОД АФАР ЕВЕН </text>
<text sub="clublinks" start="2618.349" dur="4.704"> ВО МНОГУ СЛУБИ ДА ДА СЕ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2621.218" dur="3.136"> СИТЕ ДЕЦА ОД УЧИЛИШТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2623.186" dur="2.937"> ВИЕ СЕ ВРАНИ ХЕРОИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2624.488" dur="3.87"> И ОДДЕЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2626.256" dur="3.838"> КАКО ДА СЕ ДА ГО ВАШИОТ ДРАВ НА </text>
<text sub="clublinks" start="2628.492" dur="4.705"> ОДДЕЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО </text>
<text sub="clublinks" start="2630.227" dur="5.038"> БЕСПЛАТНО КОЈ ДОГОВОРИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2633.33" dur="3.904"> ОБРАЗОВАНИЕ НА ДОМОТ И СО </text>
<text sub="clublinks" start="2635.399" dur="5.806"> ОДДЕЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО Е </text>
<text sub="clublinks" start="2637.367" dur="8.909"> СЛОБОДНА ВЕБЕРНА НА КОРОНАВИРУС </text>
<text sub="clublinks" start="2641.338" dur="5.973"> ПРЕПОРАКИ, ЕД. </text>
<text sub="clublinks" start="2646.41" dur="3.069"> EDV / CORONAVIRUS. </text>
<text sub="clublinks" start="2647.444" dur="4.971"> ДЕВОВИТЕ НА СЕКРЕТАРИТЕ И СЕКРЕТАРИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="2649.613" dur="5.739"> PERDUE Е БЕСПЛАТУВАТЕ НА НАС </text>
<text sub="clublinks" start="2652.549" dur="3.804"> ПЕТОК ДА ГО ЗДРУУВАТЕ ОД ПОСЕЛУВАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2655.485" dur="3.871"> ПРЕПОРАКИ НА УЧЕЕТО ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2656.486" dur="4.905"> ДА СЕ ДОБИВНИК НЕ Е ДА СЕ ДОСТАВ </text>
<text sub="clublinks" start="2659.489" dur="4.07"> ВТОРНО И ОБРАЗОВАНИЕ ОБРАЗОВАНИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2661.524" dur="5.94"> НО ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО К-12. </text>
<text sub="clublinks" start="2663.693" dur="5.74"> НИЕ ОТВОРУВАМЕ ПОДАТОЦИ И </text>
<text sub="clublinks" start="2667.597" dur="2.903"> КРЕИРА NEWЕ НА НОВ Флексибилитет ПО </text>
<text sub="clublinks" start="2669.566" dur="2.87"> СТУДЕНТИТЕ НА КОЛЕГ МОЕ ДА СЕ ПРОДОЛИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2670.633" dur="4.806"> ВИДИТЕ ВО УЧЕ LEЕ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2672.569" dur="3.971"> АФАР НО ДЕЦАТА К-12 МОЕ ДА СЕ ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2675.572" dur="2.169"> ИСТО. </text>
<text sub="clublinks" start="2676.673" dur="3.871"> СЕКРЕТАРНА ПЕРВО ќе биде овде </text>
<text sub="clublinks" start="2677.875" dur="4.738"> РАБОТЕТЕ ЗА ЛУЕТО ЗА ХРАНА </text>
<text sub="clublinks" start="2680.71" dur="2.236"> ПРОГРАМА И БЕСПЛАТНО И РЕДУЦИРАНА </text>
<text sub="clublinks" start="2682.746" dur="4.871"> ЛУCHНИ </text>
<text sub="clublinks" start="2683.08" dur="6.573"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ И СЕ СЛУЧУВАМЕ до 150 </text>
<text sub="clublinks" start="2687.751" dur="2.936"> Главен извршен директор на врв на невоздржаност </text>
<text sub="clublinks" start="2689.786" dur="3.07"> ОРГАНИЗАЦИИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2690.821" dur="3.036"> БЕЛАГОДАРИМЕ ЗА НИВНИОТ РАКОВЕД </text>
<text sub="clublinks" start="2692.99" dur="3.07"> РАБОТНО ОБЕЗБЕДУВАЕ НА ПОТРЕБИТЕ НА </text>
<text sub="clublinks" start="2693.991" dur="3.937"> ЛУЕ НЕ Е ВИД ИМПАКТИРАН </text>
<text sub="clublinks" start="2696.193" dur="4.638"> КОРОНАВИРУС НО НАЈГОЛЕМО </text>
<text sub="clublinks" start="2698.061" dur="4.771"> РАСНОВНИ ЗДРАВЈЕ НАША ВО НАШИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2700.964" dur="3.904"> ЗАЕДНИЦИ, СО ПОВЕЕ ЦРВЕН КРСО, ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2702.966" dur="3.97"> АРМИНА ЗА САЛАЦИЈА, САМО АМЕРИКА </text>
<text sub="clublinks" start="2705.001" dur="4.939"> СЕ СЕ РАБОТЕТЕ СЕКОЈ ДЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="2707.07" dur="3.971"> И НИЕ ПРОМИСУВАМЕ И УРГУВАМЕ СЕКОГАШ </text>
<text sub="clublinks" start="2710.073" dur="2.937"> АМЕРИКАН ДАКО СИ СИТЕ СИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2711.174" dur="4.037"> И САМО ДОБИВОТ, Продолжете </text>
<text sub="clublinks" start="2713.143" dur="3.904"> ДА БИДЕ ОПШТИ ДА НЕ ОБЈАВУВА </text>
<text sub="clublinks" start="2715.345" dur="3.737"> Организации кои помагаат </text>
<text sub="clublinks" start="2717.18" dur="2.869"> ОВИЕ ПОТРЕБНИ ПОТРЕБНИ ВО ВАС </text>
<text sub="clublinks" start="2719.215" dur="2.87"> ЗАЕДНИЦА. </text>
<text sub="clublinks" start="2720.183" dur="4.872"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ МАРТ ШАЛА А. </text>
<text sub="clublinks" start="2722.218" dur="5.94"> WHOLE OF AAPPROACH за ВЛАДА </text>
<text sub="clublinks" start="2725.188" dur="57.124"> И ПРЕТСЕДАТЕЛОТ И ВИЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2728.291" dur="57.157"> ВО КОНТАКТ СО ГРАВЕРИ ДЕНЕС. </text>
<text sub="clublinks" start="2782.446" dur="5.071"> РАБОТА НА КАПАЦИТЕТ И САКАМ </text>
<text sub="clublinks" start="2785.582" dur="3.737"> ЛУЕ ДА ЗНАЕТЕ НА ДРАВИТЕ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2787.65" dur="2.837"> ПОВЕЕ ИМПАКТИРАНИ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2789.452" dur="2.97"> КОРОНАВИРУС КОИ СМЕ СО ВАС </text>
<text sub="clublinks" start="2790.621" dur="3.737"> И ќе одам да останат со тебе и </text>
<text sub="clublinks" start="2792.556" dur="4.838"> Продолжете да работам ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2794.491" dur="4.037"> ЧАСОТ ДА СЕ ОБИДЕТЕ ВАШЕ ВАШЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2797.527" dur="2.169"> КАРАКТИВНИ РАБОТНИЦИ ЗА ЗДРАВСТВЕНА ЗДРАВЈЕ, </text>
<text sub="clublinks" start="2798.662" dur="2.969"> ЗДРАВЈЕ Системи и држава </text>
<text sub="clublinks" start="2799.829" dur="3.77"> ВЛАДИТЕ ИМААТ РЕСУРСИ </text>
<text sub="clublinks" start="2801.765" dur="3.97"> ДА ПОДДРШИТЕ ВАШАТА ОДГОВОР. </text>
<text sub="clublinks" start="2803.733" dur="3.738"> НА ПРЕДМЕТ НА ТЕСТИРАЕ, Д-р. </text>
<text sub="clublinks" start="2805.869" dur="3.77"> БИРКС REЕ РЕФЛЕКТИ ЗА ШТО СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2807.604" dur="4.971"> ПОДАТОЦИТЕ ПОКАУВААТ ДА СЕ МОМЕНТ </text>
<text sub="clublinks" start="2809.772" dur="3.804"> И НЕ Вклучувајќи Локални ЛАБИ И </text>
<text sub="clublinks" start="2812.709" dur="3.904"> БОЛНИЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2813.71" dur="5.906"> СМЕ НА 432.000 тестови </text>
<text sub="clublinks" start="2816.746" dur="4.872"> КОМПЛЕТНИРАНИ И СМЕ СИТЕ САМО ДА СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2819.749" dur="3.036"> ВИДЕ ОВИЕ ЛИТЕРАЛНО </text>
<text sub="clublinks" start="2821.751" dur="4.872"> ДРАВ-ПРЕКУ И ЗАЕДНИЦА </text>
<text sub="clublinks" start="2822.919" dur="4.705"> СОСТОЈБИ ОД ЗЕМЈАТА И </text>
<text sub="clublinks" start="2826.756" dur="2.936"> ПОМОШНИ ДРАВИ ВО СТАНДИНГ </text>
<text sub="clublinks" start="2827.757" dur="4.872"> ОД СЕКОЈ И СЕКОЈ ДЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="2829.826" dur="4.905"> Ги потсетуваме болниците и лабурите </text>
<text sub="clublinks" start="2832.763" dur="3.069"> ОД ЗЕМЈАТА И НА </text>
<text sub="clublinks" start="2834.865" dur="3.87"> МОМЕНТ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ СИГНИ </text>
<text sub="clublinks" start="2835.966" dur="3.87"> БИЛЕ ДА СЕ Е НЕГОВОРНО ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2838.868" dur="7.074"> ОБЕУВА РЕЗУЛТАТИ НА </text>
<text sub="clublinks" start="2839.97" dur="8.942"> ИСПИТУВА TOЕ НА САД И ДАЛИ НАС </text>
<text sub="clublinks" start="2846.076" dur="3.87"> ВИДНОСНОСТ НА ШТО СЕ СЛУЧУВА </text>
<text sub="clublinks" start="2849.045" dur="3.037"> НА ЗЕМЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="2850.08" dur="3.97"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРУМ ПОВЕЕ СО </text>
<text sub="clublinks" start="2852.215" dur="4.905"> ОВИЕ ЛАБИ ПРОТИВ СЕГАТА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2854.183" dur="4.038"> ПОДНЕСУВАТЕ десетици илјади илјади од </text>
<text sub="clublinks" start="2857.253" dur="2.937"> ТЕСТИРА EЕ СИТЕ ЕДЕН ДЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="2858.355" dur="3.837"> НА ПРЕДМЕТ НА СУБВИ, </text>
<text sub="clublinks" start="2860.323" dur="4.037"> ПРЕД КРАЈ НА НЕДЕЛАТА, НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2862.325" dur="3.07"> TЕ ПОГЛЕДАТЕ ПО ПОВЕЕ БИД </text>
<text sub="clublinks" start="2864.494" dur="3.871"> СОВЕТНИЧКИОТ ПРАВО. </text>
<text sub="clublinks" start="2865.528" dur="5.84"> СЕ СЕ БИДЕМЕ НА ФЕМА ПОСЛЕДНА НО И </text>
<text sub="clublinks" start="2868.498" dur="4.872"> ЛИТЕРАЛНО ПОГЛАВИ СО СВЕТСКО ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2871.501" dur="4.905"> ЛУЕ СО ЛАП ТОПИ И ЦЕЛО </text>
<text sub="clublinks" start="2873.503" dur="5.973"> ТЕЛЕФОНИ И не оставајќи камен </text>
<text sub="clublinks" start="2876.539" dur="5.205"> НЕВЕРОЈАТНО КАКО САКАМ ДА ГО ВРАНЕВНИЦИ ДА </text>
<text sub="clublinks" start="2879.609" dur="5.005"> Пронајдете медицински снабдувања уште кога тоа </text>
<text sub="clublinks" start="2881.878" dur="5.773"> БИДЕ МАСКИ ИЛИ ДЕЛАРИ ИЛИ ЛАБОВИ ИЛИ </text>
<text sub="clublinks" start="2884.747" dur="4.973"> ОБРАЗОВАНИЕ И ТИМОТ Е РАБОТА </text>
<text sub="clublinks" start="2887.784" dur="2.936"> ОД ЧАСОТ ДА СЕ СРЕДБА ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2889.853" dur="3.07"> ПОТРЕБНИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2890.854" dur="5.138"> МНОГУ БЕЗ ИНТЕМИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2893.056" dur="5.005"> ПРВИОТ И ПРЕДГОВОР, ЦДЦ </text>
<text sub="clublinks" start="2896.126" dur="3.837"> Е РАЗВОЈ НА УПРАВУВАЕТО КОГА НИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2898.195" dur="3.77"> BEЕ ЈА објавува УТРЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2900.096" dur="3.838"> ЗА НАЈДОБРИОТ НАЧИН ЗА Употреба </text>
<text sub="clublinks" start="2902.098" dur="2.836"> НАШИТЕ НАРОДНИ РЕСУРСИ НАШИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2904.067" dur="2.836"> ПАРКИ </text>
<text sub="clublinks" start="2905.068" dur="4.838"> ТОА ОД СВЕТСКИ НЕДЕЛИ АГО ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2907.036" dur="5.005"> НАШАТА УСЛУГА НА ПАРК ПОВЕЕ СИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2910.039" dur="6.106"> ВНАТРЕШНИ НАДВОРЕШНИЦИ И НАДВИДУВАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2912.175" dur="5.105"> ЦДЦ за производство на упатства </text>
<text sub="clublinks" start="2916.279" dur="3.804"> ДО ПРАКТИКОТ СОЦИЈАЛНО ПОСТАВУВАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2917.413" dur="4.806"> И БИДЕТЕ ВРАТИ И ВРАБОТ </text>
<text sub="clublinks" start="2920.216" dur="3.871"> НАШИТЕ НАЦИОНАЛНИ ПАРКИ И WEЕ Е </text>
<text sub="clublinks" start="2922.352" dur="3.671"> БИДЕТЕ ГО СПОДЕЛУВАТЕ СО ПОГОЛЕМО </text>
<text sub="clublinks" start="2924.221" dur="4.838"> ДРАВНИ ПАРКСКИ СИСТЕМИ ПО ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2926.156" dur="3.236"> СЕГА И СЕ РАБОТУВА СИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2929.192" dur="2.937"> ПОДДРШКА </text>
<text sub="clublinks" start="2929.526" dur="4.671"> ДА СЕ НАЈГОЛЕМЕ ПОСЛЕТНО, СЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2932.262" dur="4.037"> НИКОГАШ ПОВЕЕ ВАНО ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="2934.331" dur="5.005"> АМЕРИКАНСКИ ЛУЕ ДА СЕ ДА СЕ СЛУ SLААТ </text>
<text sub="clublinks" start="2936.433" dur="5.038"> СПОРЕДОТ ОД ДА СЕ ГЛАВИ ВАШИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2939.469" dur="3.804"> ДРATEАВНА И ЛОКАЛНА УПРАВУВА ANDЕ И </text>
<text sub="clublinks" start="2941.605" dur="4.671"> ПРИРАЧНИКИ ИМПАКТИРАНИ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2943.406" dur="4.938"> КОРОНАВИРУС И ЗА СЕКОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="2946.409" dur="4.104"> ПОВТОРНИ ДА ВААТ ВО ПРАКТИЦА </text>
<text sub="clublinks" start="2948.478" dur="5.973"> 15 дена за да се забави ПРОСТОР. </text>
<text sub="clublinks" start="2950.647" dur="5.038"> ДР ФАУЦИ REЕ СЕ РЕФЛЕКТИ НА </text>
<text sub="clublinks" start="2954.584" dur="3.837"> ВЛИЈАНИЕ КОГА СЕ ВЕРУВАМЕ ДА Е </text>
<text sub="clublinks" start="2955.819" dur="5.806"> САМО ОД ЗЕМЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="2958.555" dur="5.005"> НО, МО THEЕТЕ ПРАШАА ОД НАРОДОТ </text>
<text sub="clublinks" start="2961.758" dur="3.937"> ВРЕМЕ ВРЕМЕ ШТО МОЕ ДА ДА ПРАВО. </text>
<text sub="clublinks" start="2963.693" dur="2.87"> И САКАМ ОД СВОЈОТ СРЦЕ ДО СЕКОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="2965.829" dur="2.869"> АМЕРИКАН. </text>
<text sub="clublinks" start="2966.696" dur="4.338"> ОВА Е ШТО МОЕТЕ ДА СЕ ПРАВИТЕ, НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2968.832" dur="4.871"> МОРА ДА ЗАШТИТИТЕ ВАШАТА ЗДРАВЈЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2971.167" dur="5.639"> И ВАШЕТО СЕМЕЈСТВО, НО БЕЗ АМЕРИКАН </text>
<text sub="clublinks" start="2973.837" dur="4.871"> САМО ДА СЕЛЕВНО ПОСТОИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2976.94" dur="4.004"> КОРОНАВИРУС ОДГОВОРНО ДО </text>
<text sub="clublinks" start="2978.841" dur="6.04"> ОВИЕ КОИ МОЕ ДА БИДАТ РАЗВОЈ. </text>
<text sub="clublinks" start="2981.077" dur="6.841"> РИЗИК НА СЕРИОНА ИЛИНОСТ до </text>
<text sub="clublinks" start="2985.015" dur="3.17"> АВЕРИЧКИ АМЕРИКАНСКИ ОСТАВУВА </text>
<text sub="clublinks" start="2988.051" dur="2.97"> СЛЕДНО </text>
<text sub="clublinks" start="2988.318" dur="6.64"> MAЕ ЈО ГОЛЕМОТ НА АМЕРИКАНЦИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2991.154" dur="4.137"> ДАЛИ МЛАДИ СИМПТОМИ И WЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2995.091" dur="2.937"> РЕГОВОР. </text>
<text sub="clublinks" start="2995.425" dur="5.606"> НО ЗА ГОДИНИТЕ СО СЕРИОСНО </text>
<text sub="clublinks" start="2998.161" dur="5.038"> НЕДВИНИ УСЛОВИ, СИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3001.164" dur="4.004"> Треба да се практикуваат принципите </text>
<text sub="clublinks" start="3003.333" dur="3.237"> ОД 15 ДЕН ДА ГИ ЗАСЛУБИ ПРОСТОР. </text>
<text sub="clublinks" start="3005.301" dur="3.003"> ПРЕТСЕДАТЕТ НАЈАВИ ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="3006.703" dur="4.438"> НЕДЕЛА ДА СЕ СМЕДАМЕ НАДВОР </text>
<text sub="clublinks" start="3008.438" dur="4.771"> ДЕН, МОЕ МОЕ ДА ОТВОРИМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3011.274" dur="3.938"> ЗЕМЈА И ОВОЈ ТИМ Е БИДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3013.342" dur="3.938"> СОВЕТУВА ПОВЕЕ ПРЕПОРАКИ </text>
<text sub="clublinks" start="3015.345" dur="3.937"> ЗА КАКО ДА БЕЗБЕДНО И </text>
<text sub="clublinks" start="3017.414" dur="4.904"> ОДГОВОРНО ДА СЕ ПРАВИ ТОА. </text>
<text sub="clublinks" start="3019.415" dur="6.073"> НО ЗА СЕКОЈ АМЕРИКАН, кој сака </text>
<text sub="clublinks" start="3022.452" dur="5.105"> ДА ГИ Гледате АМЕРИКА ПОВЕЕ ВО БИЗНИС, </text>
<text sub="clublinks" start="3025.622" dur="6.973"> МОЕТЕ да ставите во пракса. </text>
<text sub="clublinks" start="3027.691" dur="6.906"> Одете во КОРОНАВИРУС.ГОВ И НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3032.729" dur="4.07"> DOЕ ДА СЕ ОДГОВИМЕ СЕ МОЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="3034.731" dur="2.936"> Wе ги успориме ПРОСТОР И HEЕ ЗДРАВИМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3036.933" dur="5.739"> НАШАТА ЗЕМЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="3037.8" dur="10.077"> СО ТОА, ДА СЕ РЕГОСНИРАМ Д-р. </text>
<text sub="clublinks" start="3042.806" dur="7.841"> Тони ФАУЦИ - Д-р. БИРКС ПРВ И </text>
<text sub="clublinks" start="3048.011" dur="4.705"> ТОА ДР. ФАУЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="3050.78" dur="4.972"> ДР БИРКС: Благодарам за нас </text>
<text sub="clublinks" start="3052.849" dur="3.97"> Зборувајќи се до американскиот народ. </text>
<text sub="clublinks" start="3055.885" dur="2.903"> НИЕ СЕ ГЛЕДАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3056.953" dur="4.838"> Резултати од тестирање и тоа е </text>
<text sub="clublinks" start="3058.921" dur="4.972"> КРИТИЧКО ДА ГО ГЛАСАТ ОД ОВИЕ МНОГУ. </text>
<text sub="clublinks" start="3061.924" dur="5.974"> ДОЗВОЛЕТЕ МИ ДА ВИ КАЖАМ. </text>
<text sub="clublinks" start="3064.027" dur="6.94"> НАШИОТ СИСТЕМ ДА ГО ОБЕДУВАТЕ НА ФЛУ-ЛИКЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3068.031" dur="3.269"> ИЛИНСКИТЕ СЕ ПОВЕЕ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="3071.1" dur="1.101"> ВЕРУВАЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="3071.434" dur="4.704"> И ЗОШТО Е ТОА ВАНО? </text>
<text sub="clublinks" start="3072.335" dur="8.909"> ЗА ОВИЕ СЕ СЛЕДНИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3076.272" dur="7.808"> ЕПИДЕМИСКИОТ ФРУК, НИЕ СМЕ ФЛУК А </text>
<text sub="clublinks" start="3081.377" dur="4.805"> И ТОА БРИШЕЕ БИ И ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3084.213" dur="5.907"> СИМПТОМИТЕ Е ПЛАТФОРМАТА КАДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3086.315" dur="4.172"> МОЕМЕ ДА ГО ГОДИМЕ КАКО Е Е </text>
<text sub="clublinks" start="3090.253" dur="2.903"> Зголемете се. </text>
<text sub="clublinks" start="3090.62" dur="4.704"> Ако имате многу случаи во </text>
<text sub="clublinks" start="3093.289" dur="5.139"> ВАШАТА држава и земји, </text>
<text sub="clublinks" start="3095.458" dur="5.84"> ОДРУВАЕ НА ВАШИОТ НАДВОРЕШНИ РАЗВОЈ НА ДВД </text>
<text sub="clublinks" start="3098.562" dur="4.704"> И РАБОТНО ЗАВРШНА СО ЦДЦ </text>
<text sub="clublinks" start="3101.431" dur="4.972"> И ПОГЛЕДНЕТЕ ЗА ПРОМЕНИ ВО ВАШИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3103.399" dur="4.972"> СЛЕПА НА НОВИ ЛИЛНИ ИЛИНСИИ </text>
<text sub="clublinks" start="3106.536" dur="4.738"> И ТИЕ НОВИ ТЕТЕРСКИ ПОДАТОЦИ И </text>
<text sub="clublinks" start="3108.505" dur="7.907"> ОВИЕ СЕКОГАШ ТЕСТИЧКИ ПОВЕЕ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="3111.407" dur="15.115"> РАНОВИ НА ВАШИОТ СВЕТСКИ УСЛОВИ </text>
<text sub="clublinks" start="3116.546" dur="12.046"> ПРОГРАМА. </text>
<text sub="clublinks" start="3126.656" dur="3.904"> МО CЕ МОЕ да учествуваат во </text>
<text sub="clublinks" start="3128.725" dur="30.997"> НАДВОРЕШНО КАКО ДА СЕ ИМАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3130.693" dur="32.032"> ДА СЕ ОВДЕ СЕГА. </text>
<text sub="clublinks" start="3159.856" dur="7.841"> NEWУЈОРК ГРАД, ВЕСТЧЕСТЕР, НОВО </text>
<text sub="clublinks" start="3162.859" dur="6.039"> Земја од Јорк, суфолк и НАСАУ. </text>
<text sub="clublinks" start="3167.831" dur="2.936"> ТИЕ СЕ ЧЕТВРИТЕ СТРИ </text>
<text sub="clublinks" start="3169.032" dur="2.835"> Здружение со NEWУЈОРК И НОВО </text>
<text sub="clublinks" start="3170.9" dur="3.003"> ПОДРАЧЈЕ НА ЈОРК МЕТРО. </text>
<text sub="clublinks" start="3172.001" dur="4.971"> ОВОЈ НЕВЕДЕ МНОГУ МНОГУ земји </text>
<text sub="clublinks" start="3174.036" dur="6.841"> JЕРСИ, НО 56% од СЛУЧОЦИТЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3177.106" dur="5.772"> И ИМАШНО ВАНО ВАНО </text>
<text sub="clublinks" start="3181.01" dur="2.869"> ЛУЕ ПОГЛЕДНЕТЕ НА БРОЈ НОВО </text>
<text sub="clublinks" start="3183.012" dur="3.037"> СЛУЧАИ ПО ДЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="3184.013" dur="4.038"> ЗАПОМНЕТЕ ДА СЕ РЕДУВАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3186.182" dur="3.003"> ЗЕМА ДА ДЕКА ДА РАБОТИТЕ НИЗ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="3188.184" dur="5.005"> ИСПИТУВА BЕ НА РАБОТА. </text>
<text sub="clublinks" start="3189.319" dur="5.806"> САМО СМЕТЕ ДА СЕ ЗАБЕЛУВАМЕ ДА МОЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3193.323" dur="3.87"> ИНТЕРПРЕС БРОЈ СЛУЧАЈ </text>
<text sub="clublinks" start="3195.258" dur="3.871"> ПОД ДЕН И YЕ SEЕ ВИДИТЕ ВО НОВА </text>
<text sub="clublinks" start="3197.327" dur="3.837"> ЈАРК ГРАД ДО БРОЈОТ НА </text>
<text sub="clublinks" start="3199.262" dur="2.969"> СЛУБИ ПОД ДНЕВНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="3201.297" dur="1.935"> РЕЛАТИВНО СОГЛАСНО ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3202.365" dur="2.803"> ПОСЛЕДНИ ТРИ ДЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="3203.366" dur="2.769"> ТИЕ СЕ БРОЈ НОВ </text>
<text sub="clublinks" start="3205.301" dur="2.87"> СЛУЧАИ ПО ДЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="3206.269" dur="3.069"> ОВА Е ВИСТИНА ПОВИК ДА ​​СЕКОГА </text>
<text sub="clublinks" start="3208.304" dur="3.103"> ЛИЦА ВО NEWУЈОРК ГРАД и НОВО </text>
<text sub="clublinks" start="3209.472" dur="4.738"> ПОДГОТОВКА ПРИРОДАТА НА ЈОРК МЕТРО </text>
<text sub="clublinks" start="3211.54" dur="4.839"> СЕКОЈ ЕД ОД ОВАА 15 ДЕН до </text>
<text sub="clublinks" start="3214.343" dur="3.304"> Полекајте ја раскошот и да направите тоа </text>
<text sub="clublinks" start="3216.513" dur="3.904"> ДЕЛ ОД ОВОЈ САМО ВРЕМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3217.78" dur="3.504"> СЕ СЛЕДАТ МАЈОВИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3220.55" dur="2.77"> И ВЛАДИ. </text>
<text sub="clublinks" start="3221.418" dur="4.003"> ПЕТНИК, РАЗГОВОРЕТЕ ЗА ОВОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="3223.453" dur="4.972"> Луѓето кои можат да остават </text>
<text sub="clublinks" start="3225.555" dur="4.872"> МЕТРО ПОДРАЧЈЕ ОД ШТЕТНИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3228.558" dur="4.905"> ТОА МОЕ ДА СЕ ОДБИ ДА СЕКОНДАРИ </text>
<text sub="clublinks" start="3230.56" dur="5.038"> Домови или други места за живеење </text>
<text sub="clublinks" start="3233.596" dur="4.939"> И ги побаравме од монитор </text>
<text sub="clublinks" start="3235.732" dur="3.87"> ТИЕ ТЕМПЕРАТУРИ И </text>
<text sub="clublinks" start="3238.668" dur="2.87"> САМО-ИЗОЛАТНИ ТЕМА ЛИ Е ДА СЕ ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3239.735" dur="3.805"> ОБЕЗБЕДУВАТЕ СВОИТЕ ЗДРАВЈЕ И ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="3241.671" dur="3.904"> ЗДРАВЈЕ на нивните заедници </text>
<text sub="clublinks" start="3243.673" dur="2.235"> Додека луѓето се движат ОД </text>
<text sub="clublinks" start="3245.708" dur="3.004"> ЗЕМЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="3246.042" dur="4.704"> ЗОШТО ОВА Е ВАНО ВАНО, ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="3248.845" dur="3.937"> МНОГУ ВАНО ДА СЕ ЛЕДНО, </text>
<text sub="clublinks" start="3250.88" dur="4.004"> ПОДНЕСУВАМ МОЈОТ Грандмитор за 88 </text>
<text sub="clublinks" start="3252.915" dur="4.906"> ГОДИНИ LИВОТ СО ФАКТОТ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="3255.017" dur="6.841"> ТОА ЕДЕН ЕДЕН НА 11-ти години СЗО </text>
<text sub="clublinks" start="3257.954" dur="5.973"> БРИГУТ ДОМ ДОПОЛНИЦА ДО НЕГО Мајка </text>
<text sub="clublinks" start="3261.991" dur="4.905"> КОГА НЕМА МАЈКА МАКЕДОНСКО </text>
<text sub="clublinks" start="3264.06" dur="6.005"> ПОДНЕСУВАНИ И НЕГО Мајка </text>
<text sub="clublinks" start="3267.029" dur="5.038"> УСПЕШЕН ДО ГОЛЕМИОТ Флуксот од 1918 година. </text>
<text sub="clublinks" start="3270.199" dur="4.805"> НИВО Северно-северно заборави тоа </text>
<text sub="clublinks" start="3272.201" dur="4.872"> ТОА ДЕЦА ВО УЧИЛИШТЕ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="3275.137" dur="2.236"> ИНОЦЕНТИЛНО ПРИРАЧНИК ОД ОВОЈ флукс </text>
<text sub="clublinks" start="3277.206" dur="2.035"> ДОМ </text>
<text sub="clublinks" start="3277.506" dur="3.738"> ОВА Е ЗОШТО ДА ГИ ОБУУВАМЕ СЕ СЛУБА </text>
<text sub="clublinks" start="3279.375" dur="3.971"> СЕКОЈ АМЕРИКАН, САМО УЛОГА </text>
<text sub="clublinks" start="3281.378" dur="4.838"> ДА ЗАШТИТЕТЕ СЕКОЈ И СЕКОЈ ЛИЦА </text>
<text sub="clublinks" start="3283.479" dur="5.706"> ТОА СЕ ИНТЕРАКТ СО. </text>
<text sub="clublinks" start="3286.349" dur="4.938"> ТОА Е ЗОШТО СОЦИЈАЛНИ </text>
<text sub="clublinks" start="3289.318" dur="2.369"> ПОСТАВУВА ANDЕ И ВИЕ СОЦИЈАЛНИ </text>
<text sub="clublinks" start="3291.42" dur="1.902"> ПОСТАВУВАЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="3291.821" dur="3.503"> ДО СЕКОЈ АМЕРИКАН, КОГА СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3293.456" dur="2.903"> ЗАШТИТУВА НА СВОЈОТ, ВИ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3295.458" dur="4.971"> ЗАШТИТА ДРУГИ. </text>
<text sub="clublinks" start="3296.492" dur="6.006"> Ако сте ненамерно разгледувајте </text>
<text sub="clublinks" start="3300.563" dur="4.871"> ОВОЈ ВИРУС ДОМ СО МОOMЕ ДО </text>
<text sub="clublinks" start="3302.632" dur="4.738"> ПРЕГОВОРНА УСД, МОЈОТ </text>
<text sub="clublinks" start="3305.568" dur="2.803"> Грандмито жив со што за </text>
<text sub="clublinks" start="3307.503" dur="3.171"> 88 ГОДИНИ. </text>
<text sub="clublinks" start="3308.504" dur="2.903"> ТОА Е ПОМЕСНА ТОА Е </text>
<text sub="clublinks" start="3310.807" dur="1.802"> ВАЖНО. </text>
<text sub="clublinks" start="3311.541" dur="3.17"> Ова е реалност. </text>
<text sub="clublinks" start="3312.742" dur="3.704"> МОЕТЕ ДА ГИ ГЛЕДАТ БРОЈОТ СМРТИ </text>
<text sub="clublinks" start="3314.844" dur="4.638"> ТОА СЕ ОДГОВОР. </text>
<text sub="clublinks" start="3316.579" dur="3.204"> СИТЕ САМОМА УЛОГА ВО ПРЕДВИДУВАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3319.616" dur="2.001"> НИВ. </text>
<text sub="clublinks" start="3319.916" dur="5.738"> БЛАГОДАРАМ ЗА РАБОТА ДА СЕ ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3321.751" dur="5.839"> Добијте ја нашата порака до други до </text>
<text sub="clublinks" start="3325.788" dur="3.938"> ОБЕЗБЕДИТЕ СЕКОЈ АМЕРИКАН </text>
<text sub="clublinks" start="3327.723" dur="4.138"> ПОДНЕСУВА КАКО ВАPORTНО НИВНО </text>
<text sub="clublinks" start="3329.859" dur="4.871"> УЛОГАТА КАКО ДА СЕ ПРИМАНИ НИКОГО </text>
<text sub="clublinks" start="3331.994" dur="4.672"> СЛЕДНИ ПЕТИ ДЕН ДА НЕ ОСТАВУВА. </text>
<text sub="clublinks" start="3334.864" dur="4.872"> Ги слушам извештаите што постојат </text>
<text sub="clublinks" start="3336.799" dur="4.07"> НОВИ СЛУЧОЦИ ПОДГОВОРНИ ИЛИ </text>
<text sub="clublinks" start="3339.869" dur="3.87"> Хоспитализациите се зголемуваат. </text>
<text sub="clublinks" start="3341.003" dur="4.806"> Бројот на нови случаи во текот на </text>
<text sub="clublinks" start="3343.873" dur="6.006"> ПОСЛЕТНИТЕ ТРИ ДЕНИ </text>
<text sub="clublinks" start="3345.942" dur="5.939"> СОСТОЈБА, НО НЕ ПОСТОИ. </text>
<text sub="clublinks" start="3350.012" dur="3.871"> SEЕ ВИДИТЕ СЛУБЕН ВЕСНИК </text>
<text sub="clublinks" start="3352.014" dur="4.972"> Продолжете да го зголемите бидејќи </text>
<text sub="clublinks" start="3354.016" dur="5.94"> Тие се рефлексија на ШТО </text>
<text sub="clublinks" start="3357.12" dur="5.071"> СЕ СЛОБОДУВА ЕДЕН ДВЕ ДЕБИ АГО </text>
<text sub="clublinks" start="3360.089" dur="4.971"> ПРЕД СИТЕ МИТИГАЦИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="3362.324" dur="4.906"> Ефектите биле ставени во место. </text>
<text sub="clublinks" start="3365.194" dur="3.938"> НЕМА ПОГОЛЕМА ШТО ЗЕМЈОД, СЕГА </text>
<text sub="clublinks" start="3367.363" dur="3.771"> ИЛИ ДР STАВНА МОANЕ ДА РАБОТИ СО НАС </text>
<text sub="clublinks" start="3369.265" dur="4.037"> ОБЕЗБЕДУВАТЕ ДА СЕ ПРЕГЛЕДУВАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3371.267" dur="5.939"> СПОРЕД НА ОВОЈ ВИРУС ДРУГИ ДРУГИ. </text>
<text sub="clublinks" start="3373.436" dur="5.906"> ВИ БЛАГОДАРАМ. </text>
<text sub="clublinks" start="3377.34" dur="3.103"> ДР ФАУЦИ: САКАМ ДА ЈА ПАСАМ А </text>
<text sub="clublinks" start="3379.476" dur="2.902"> КУПЕЛ НА МИНУТИТЕ ВИ ГО ПОСВЕТУВААТ </text>
<text sub="clublinks" start="3380.576" dur="5.806"> ЗА ИНФОРМАЦИИТЕ ДА СЕ ОСТАВУВАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3382.511" dur="9.009"> НЕДЕЛАТА ПОВИКИТЕ САМО САМО </text>
<text sub="clublinks" start="3386.516" dur="5.805"> ЕДНА СЕДМИЦА ОД КОЈ ДА ГО ДОДАШИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3391.654" dur="3.671"> ИНФОРМАЦИИ </text>
<text sub="clublinks" start="3392.455" dur="4.004"> ВО ТИЕ, САКАМ ДА </text>
<text sub="clublinks" start="3395.458" dur="2.97"> АПОЛОГИЗИРА СО МО MИТЕ ОДГОВОР ОДГОВОР </text>
<text sub="clublinks" start="3396.593" dur="2.836"> ДА СЕ КОГА ДА СЕ ПРАВИЛИВЕТЕ ЗА ВАС </text>
<text sub="clublinks" start="3398.561" dur="2.936"> ЗДРАВЈЕ НА КИНА. </text>
<text sub="clublinks" start="3399.562" dur="3.97"> SHЕ СЕ ОДГОВОРИ ДА ВИЕ, </text>
<text sub="clublinks" start="3401.631" dur="6.906"> Но, тоа не е мојот стил. </text>
<text sub="clublinks" start="3403.666" dur="5.972"> МОЈАТА РАБОТА Е СУМ НАУЧНИК </text>
<text sub="clublinks" start="3408.671" dur="2.803"> ФИЗИЧКИ И НЕ ДОБИВ </text>
<text sub="clublinks" start="3409.772" dur="4.705"> ВКЛУЧЕНИ ВО ОВОЈ СТУФ. </text>
<text sub="clublinks" start="3411.607" dur="5.105"> ПОДГОТВУВАЕ НА КОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="3414.611" dur="4.104"> ПОВЕЕМЕ НЕКОЈ НОВО ИНТЕРЕСИРАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3416.846" dur="3.871"> ИНФОРМАЦИИ, КИНА И ДРУГИ </text>
<text sub="clublinks" start="3418.848" dur="3.87"> ДАЛИ СЕ УПОВЕТУВАМЕ ПРИОР ОД ДОСЕ СЕ УПОТРЕБУВАвме. </text>
<text sub="clublinks" start="3420.85" dur="3.003"> Едно од работите што беа </text>
<text sub="clublinks" start="3422.852" dur="3.97"> СТРИКУВА TOЕ СО МОИ И ЈАС ИСТО </text>
<text sub="clublinks" start="3423.987" dur="5.772"> НАДВОРЕШЕ ДА Е НЕКОГАШ </text>
<text sub="clublinks" start="3426.956" dur="5.071"> FЕ СЕ СЛУЧИТЕ, НО НЕ ФАКТИРАЈТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3429.892" dur="4.004"> СЕГА, НАШИТЕ КЛИНСКИ КОЛЕГИ се СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3432.161" dur="4.905"> МНОГУ БЕЗБЕДНО ПОВЕЕ ДА СЕ ОБИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3434.03" dur="4.972"> НИКОГАШНО ЦИКЛЕ НА СИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3437.199" dur="3.771"> ВИ СЕ СМЕЕТЕ ДА СЕ ОДГОВОРИТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="3439.135" dur="4.838"> Тие имаат многу случаи. </text>
<text sub="clublinks" start="3441.103" dur="7.007"> НО КОИ СЕ ОТВОРИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3444.106" dur="5.106"> Гледајте ги </text>
<text sub="clublinks" start="3448.243" dur="3.938"> ОГЛАСНИЦИ НА ПАТНИЦА И БАРАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3449.345" dur="5.906"> ДА ГИ ПРЕДУПРЕДУВАМЕ КАКО КОГА СЕ ДА ГО ДОДЕМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3452.314" dur="5.006"> УСПЕШНО, ПОСТАВИТЕ МНОГУ МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="3455.384" dur="4.171"> ВНИМАНИЕ ПОГЛЕДНЕТЕ КАКО СИ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3457.453" dur="3.07"> ПРЕДГОВОРУВА НА УСВОТИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3459.689" dur="2.769"> Влезен. </text>
<text sub="clublinks" start="3460.656" dur="3.97"> ЗНАЕМЕ ДА СЕ СМЕЕ ДА СЕ БИДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3462.591" dur="2.836"> УСПЕШНО ЗА ПОСТАВУВА THЕ НА ОВОЈ ПОДВИД </text>
<text sub="clublinks" start="3464.76" dur="3.771"> КОНТРОЛА. </text>
<text sub="clublinks" start="3465.561" dur="4.071"> НЕ САКАМЕ ДА Внесуваме случаи во. </text>
<text sub="clublinks" start="3468.664" dur="2.904"> Тоа е првото нешто. </text>
<text sub="clublinks" start="3469.765" dur="3.871"> Второто нешто што беше </text>
<text sub="clublinks" start="3471.701" dur="3.837"> ВАНО, ТОА Е ДОГОВОРЕ ДА </text>
<text sub="clublinks" start="3473.77" dur="3.804"> ДР БИРКС МЕНТИЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="3475.671" dur="4.137"> КОГА СЕ ИВЕТЕ НА ИНФЛЕКС </text>
<text sub="clublinks" start="3477.707" dur="4.17"> СОНЦЕ НА ЦЕЛО, НЕГО сега </text>
<text sub="clublinks" start="3479.942" dur="3.771"> МНОГУ РАЗЛИЧНИ ДЕЈНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="3482.011" dur="4.705"> ТОА ИМА ОД НИВО ВАРИВНО </text>
<text sub="clublinks" start="3483.846" dur="3.971"> СТАНИИ НА НИВНИОТ ИНДИВИДУАЛ </text>
<text sub="clublinks" start="3486.849" dur="2.903"> НАДВОРЕШНИЦИ И МО COЕТЕ УЧЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3487.95" dur="4.839"> НЕКОГАШ ОД ОДГОВЕКО </text>
<text sub="clublinks" start="3489.885" dur="4.972"> ВИЕ СВОЕТЕ ВАШИОТ РАЗВОЈ. </text>
<text sub="clublinks" start="3492.922" dur="5.005"> ЗА ПРИМЕР, КОГА ПОДНЕСЕ КИНА, </text>
<text sub="clublinks" start="3494.99" dur="4.138"> ШТО СЕ СЛУЧУВА Е САМО </text>
<text sub="clublinks" start="3498.06" dur="3.937"> НЕ ВРВЕТЕ ОД ТИЕ ДА СЕ ПОСТОЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3499.262" dur="5.739"> ОД ОДВЕАМ НИКОГАШ, LLЕ СЕ ЗНАМАМ </text>
<text sub="clublinks" start="3502.131" dur="5.84"> АРБИТНАР БРОЈ, 500 СЛУЧАИ, </text>
<text sub="clublinks" start="3505.134" dur="5.973"> Следниот ден беше 1.000 и тогаш </text>
<text sub="clublinks" start="3508.104" dur="5.973"> 1.500 И ТЕАНИ 2.000. </text>
<text sub="clublinks" start="3511.24" dur="4.905"> ПОВЕЕ ОД НОВИТЕ СЛУЧАИ </text>
<text sub="clublinks" start="3514.21" dur="4.872"> ЛЕТУВАЈТЕ ДА СЕ ДОБИВТЕТЕ НА ТОЧКАТА </text>
<text sub="clublinks" start="3516.279" dur="3.103"> КОГА ОД ПОВЕЕ ИНФЛЕКСКИОТ ШОН </text>
<text sub="clublinks" start="3519.215" dur="4.971"> Спуштено. </text>
<text sub="clublinks" start="3519.515" dur="6.607"> СЕ ТОА ДР. БИРКС </text>
<text sub="clublinks" start="3524.32" dur="3.07"> МЕНТИНИРАНИ, НЕ ДЕКЛАРИРАТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3526.255" dur="2.936"> ПОБЕДА, НО ВИ СВЕТЕ НА ПАТОТ </text>
<text sub="clublinks" start="3527.523" dur="2.769"> КАДЕ САКАШ ДА ОДИШ. </text>
<text sub="clublinks" start="3529.325" dur="1.868"> И САМО мислам дека е многу </text>
<text sub="clublinks" start="3530.426" dur="2.802"> ВАЖНО. </text>
<text sub="clublinks" start="3531.327" dur="3.07"> ТРЕТИОТ И ЗАВРШНО СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3533.362" dur="3.971"> МИСЛЕЕ ДА СЕ ДОБИРА ДО СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3534.53" dur="5.84"> ПРАШАЕ ТОА МНОГУ БЕЗ ВАС ВО </text>
<text sub="clublinks" start="3537.466" dur="6.007"> ПУБЛИКА ПРАШАЕ НА НАС, САМО ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="3540.503" dur="6.039"> БИДЕ СЕЗОНАЛНИ ЦИКЛИ СЕ? </text>
<text sub="clublinks" start="3543.606" dur="5.071"> Мислам дека многу добро, можеби. </text>
<text sub="clublinks" start="3546.675" dur="6.974"> ПРИЧИНОТ ЈАС ЈАС ТОА, ШТО СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3548.811" dur="5.973"> ПОЧЕТУВАТЕ ДА ГЛЕДАТ СЕГА ВО </text>
<text sub="clublinks" start="3553.783" dur="2.969"> ЈАРИНСКИ ХЕМИСФЕРСКИ ЗЕМЈИ Е </text>
<text sub="clublinks" start="3554.917" dur="4.739"> ТИЕ САКАМЕ ДА СЕ СЛУЧУВААТ СЛУЧНИТЕ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="3556.886" dur="4.972"> СЕ ПОДГОТВУВААТ КАКО ОБЕДУВАТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3559.789" dur="4.972"> Нивната зимска сезона и нив </text>
<text sub="clublinks" start="3561.991" dur="3.971"> САМО ПОДДРШКА НАДВОР, ИТ </text>
<text sub="clublinks" start="3564.894" dur="4.971"> BEЕ БИДЕ НЕВОДНО ДОГОВОМ НИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3566.095" dur="5.705"> ДА СЕ ПОДГОТВИМЕ ДЕКА GЕ СЕ ДА ГО ПОДГОТОВИМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3569.998" dur="2.97"> ЦИКЛИРА ВТОРА ВРЕМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="3571.934" dur="4.237"> ШТО ДА СЕ СМЕЕ ЗА САД? </text>
<text sub="clublinks" start="3573.102" dur="5.806"> ТОАЛНО ГО ПОТВРДУВА НЕМА </text>
<text sub="clublinks" start="3576.305" dur="4.638"> ДА СЕ ДА СМЕТЕ ОД ШТО СМЕ правиме </text>
<text sub="clublinks" start="3579.041" dur="4.972"> РАЗВОЈ НА ВАКЦИНА, ИСПИТУВАЕ ИТ </text>
<text sub="clublinks" start="3581.076" dur="7.008"> Брзо и обидете се да го добиете подготвен </text>
<text sub="clublinks" start="3584.146" dur="6.006"> И ДАСЕ ДОСТАПНО ВАКЦИНА. </text>
<text sub="clublinks" start="3588.217" dur="4.939"> И ДА СЕ ПРАВДАТЕ НА ПРАВИЛНИЦИТЕ ДЕКОВИ </text>
<text sub="clublinks" start="3590.285" dur="4.139"> HAЕ ИМА МЕНЕУ НА ДЕКОВИТЕ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="3593.289" dur="2.97"> МОЕ ДА СЕ РАБОТИ ДА СЕ ЕФЕКТИВНИ </text>
<text sub="clublinks" start="3594.557" dur="3.604"> И БЕЗБЕДНО. </text>
<text sub="clublinks" start="3596.392" dur="3.87"> ЗНАЕМ ДА БИДЕ УСПЕШНО </text>
<text sub="clublinks" start="3598.294" dur="4.971"> Внесувајќи го ова СЕГА, НЕМА </text>
<text sub="clublinks" start="3600.396" dur="7.841"> ДА СЕ ПОДГОТВУВАТЕ ЗА ДРУГИ Цикл </text>
<text sub="clublinks" start="3603.399" dur="6.874"> И НИЕ СПОРЕДУВАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3608.371" dur="4.037"> Добро. </text>
<text sub="clublinks" start="3610.406" dur="5.939"> ИЗВЕШТАЈ: НА Вентилаторите, ОВДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3612.541" dur="4.805"> ИЗВЕСТУВА ДА СЕ ТОА Е САМО </text>
<text sub="clublinks" start="3616.478" dur="1.902"> 16000 ВО НАЦИОНАЛНО </text>
<text sub="clublinks" start="3617.479" dur="2.036"> СТОКПИЛ. </text>
<text sub="clublinks" start="3618.514" dur="2.969"> Дајте КЛАРИТЕТ за САД, КАКО МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="3619.649" dur="2.935"> Вентилаторите ги имате во </text>
<text sub="clublinks" start="3621.617" dur="3.904"> НАЦИОНАЛЕН СТОКПИЛ? </text>
<text sub="clublinks" start="3622.718" dur="6.874"> КОЈ ЕЛЕС Е ДА ГО ПРАВИ И КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="3625.655" dur="5.939"> ДОЛГО Е BEЕ БИДЕ ДА ГО ОБЕДИМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="3629.725" dur="5.906"> НЕ Е ДА СЕ ЗНАЕ? </text>
<text sub="clublinks" start="3631.727" dur="6.073"> ВИЗОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ: Е Е </text>
<text sub="clublinks" start="3635.764" dur="4.906"> СИНГУЛАР ФОКУС И ДОБРА ПОРЦИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="3637.934" dur="5.839"> НА НАШАТА РАБОТА ЗА НАДВОРЕШНА РАБОТА </text>
<text sub="clublinks" start="3640.803" dur="5.105"> FORЕСТА НА ФЕМА ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3643.906" dur="3.937"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ СТРД ДО ФЕМА </text>
<text sub="clublinks" start="3646.041" dur="3.938"> Национален центар за одговор и ние </text>
<text sub="clublinks" start="3647.976" dur="2.97"> ПРАВЕЕТЕ ПРОГРЕС НА ВАРИЕТ </text>
<text sub="clublinks" start="3650.112" dur="2.936"> НА НАЧИНИТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="3651.08" dur="4.872"> ПРВИ, ТОА Е НАЦИОНАЛНО </text>
<text sub="clublinks" start="3653.182" dur="4.772"> СТОКПИЛ КОИ СЕ РЕФЕРИРАТЕ И </text>
<text sub="clublinks" start="3656.085" dur="3.871"> ПОДНЕСУВАЕ ШТО СЕ ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3658.087" dur="4.037"> РАСПРЕДЕЛНИ, РАЗГОВОРИРАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3660.089" dur="4.904"> 4.000 Вентилатори до NEWујорк </text>
<text sub="clublinks" start="3662.258" dur="3.169"> Вклучувајќи вентилатори што ги испраќаме </text>
<text sub="clublinks" start="3665.127" dur="2.87"> ЊУЈОРК. </text>
<text sub="clublinks" start="3665.56" dur="4.572"> ТОА Е ТОА БРОЈ НЕКОИ </text>
<text sub="clublinks" start="3668.13" dur="4.071"> 20.000 - ПОД 20.000. </text>
<text sub="clublinks" start="3670.266" dur="4.738"> ЈАС НЕ ДА ИМА ДА ПРИРААМ БАРАЕ БРОЈ. </text>
<text sub="clublinks" start="3672.334" dur="4.672"> ОД ПОВЕЕ ЛИТЕРАЛНО </text>
<text sub="clublinks" start="3675.137" dur="3.971"> ОЦЕНУВА ПОВЕЕ ОД 150.000 </text>
<text sub="clublinks" start="3677.139" dur="4.939"> Вентилатори во ЗДРАВЈЕ ЗДРАВЈЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3679.241" dur="3.17"> ГРИЕН СИСТЕМ СИТЕ ПОСЕГО </text>
<text sub="clublinks" start="3682.211" dur="2.936"> ЗЕМЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="3682.545" dur="4.737"> И РАБОТА СО ДОКТОРИ И </text>
<text sub="clublinks" start="3685.281" dur="4.872"> ОВИЕ БЕЗ ВАНО ВАНО </text>
<text sub="clublinks" start="3687.416" dur="3.804"> ПОВИК ЗА КОНФЕРЕНЦИЈА ДЕНЕС, НИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3690.286" dur="3.937"> ОДРЕДНИ СЕВЕРАЛНИ НЕДЕЛИ АГО </text>
<text sub="clublinks" start="3691.354" dur="5.906"> ТЕА ДЕВИЦИТЕ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="3694.356" dur="5.94"> КОРИСТЕЕ НА ДЕКТОРИТЕ ЗА НАДВОРЕШНИК </text>
<text sub="clublinks" start="3697.393" dur="4.938"> Хирургија МО CЕ ДА СЕ КОНВЕРИРА СО А. </text>
<text sub="clublinks" start="3700.429" dur="4.171"> МНОГУ корисен вентилатор. </text>
<text sub="clublinks" start="3702.464" dur="5.973"> ОБЕЗБЕДУВАМЕ НА ВЛАДА КУОМО ЗА ОВДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3704.733" dur="4.905"> ТОА ДЕНЕС И НЕ Е ВО </text>
<text sub="clublinks" start="3708.57" dur="2.971"> ПРОЦЕС НА УСЛУГУВА GЕ НА ВРАБОТНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="3709.772" dur="3.771"> ОД ЗЕМЈАТА. </text>
<text sub="clublinks" start="3711.674" dur="4.004"> СЕ ВЕРУВАМЕ ОВИЕ СЕ ДЕЦА НА </text>
<text sub="clublinks" start="3713.676" dur="6.039"> Илјадници Вентилатори што </text>
<text sub="clublinks" start="3715.811" dur="7.141"> МОЕ ДА СЕ КОНВЕРИРА СЕГА ТОА ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="3719.848" dur="7.107"> ФДА ЈА ДОДЕЛУВА УПРАВУВАЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="3723.086" dur="6.939"> НИЕ ПРОИЗВОДИвме ПОМОШНО ВИДЕО </text>
<text sub="clublinks" start="3727.089" dur="4.905"> ДА ИСКЛУЧУВА КАКО ТОА УСЛОВИ МОЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3730.158" dur="3.838"> БИДЕТЕ КОНВЕРИ. </text>
<text sub="clublinks" start="3732.127" dur="4.906"> НО, РАБОТНИМЕ СО ОПШТИ </text>
<text sub="clublinks" start="3734.129" dur="3.171"> МОТОРИ И КОМПАНИИ ДА ГО БРЗИРААТ </text>
<text sub="clublinks" start="3737.166" dur="2.069"> УП. </text>
<text sub="clublinks" start="3737.433" dur="3.77"> ДОГОВОРИТЕ СЕ РЕВИЗИРАТЕ И </text>
<text sub="clublinks" start="3739.368" dur="3.737"> ВЕТЕРИРАIRЕ НА СВОЈОТ СООБРАА. </text>
<text sub="clublinks" start="3741.336" dur="3.838"> НО ЕДНА ОД ДРУГИТЕ ИДЕИ КАКО СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3743.239" dur="4.037"> ПОГЛЕДНЕТЕ ПО ПРЕДГОВОРИТЕ НА ЗЕМЈАТА </text>
<text sub="clublinks" start="3745.308" dur="3.904"> ТОА СЕ ПОВЕЕ ИНПАКТ И ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3747.41" dur="2.969"> ОД ПОВЕЕ НА СЛУЧОЦИТЕ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="3749.345" dur="4.004"> КОРОНАВИРУС се во NEWУЈОРК </text>
<text sub="clublinks" start="3750.513" dur="7.006"> ДРАВНИ И ВО РЕГИОНОТ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="3753.482" dur="6.907"> ОВДЕ, FЕ ФОКУСНИТЕ НАШИТЕ РЕСУРСИ </text>
<text sub="clublinks" start="3757.653" dur="4.038"> Вклучувајќи Вентилатори на КАДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3760.522" dur="3.104"> ЗАЕДНИЦИТЕ СЕ РАЗГОВОРИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3761.824" dur="3.737"> МОOSTЕ СО КОРОНАВИРУС. </text>
<text sub="clublinks" start="3763.759" dur="5.673"> ЕДНА НАЧИНИТЕ РАБОТНИМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3765.695" dur="5.772"> ПРЕКО ШТО СЕ НА ФЕМА СЕГА СЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3769.565" dur="2.969"> ПРИРОДАЕ ПРОИЗВОДСТВО И ДА </text>
<text sub="clublinks" start="3771.6" dur="2.87"> САМО ВРЕМЕ РАБОТА СО СО </text>
<text sub="clublinks" start="3772.668" dur="3.203"> НАЦИОНАЛНА снабдување може да биде во области </text>
<text sub="clublinks" start="3774.603" dur="3.07"> ТОА НЕМА ДОДЕЛУВАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3776.004" dur="3.504"> ПОСТОЕ СО СО КОРОНАВИРУС </text>
<text sub="clublinks" start="3777.806" dur="2.937"> И ПРАВУДУВАМЕ ВИЕ СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3779.641" dur="3.938"> ПРОИЗВОДСТВО И РЕЗБИРАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3780.876" dur="5.872"> И СРЕДБА ОД ПОТРЕБА. </text>
<text sub="clublinks" start="3783.713" dur="4.871"> ШТО СЕ ти кажувам, НИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3786.882" dur="6.807"> ИСКЛУЧЕН ТИМ. </text>
<text sub="clublinks" start="3788.717" dur="6.007"> ДВЕ-СВЕТСКИОТ АДМИРАЛ ДА СЕ ПРАВО </text>
<text sub="clublinks" start="3793.823" dur="4.871"> НЕВЕЕНА РАБОТА. </text>
<text sub="clublinks" start="3794.857" dur="5.071"> САМО ИДЕНТИФИКУВАМЕ РЕСУРСИ И </text>
<text sub="clublinks" start="3798.828" dur="4.037"> ДОГОВОРЕН ДОГОВОР. </text>
<text sub="clublinks" start="3800.062" dur="4.771"> ДР БИРКС, МОAYЕТЕ МОЕ ДА МОЕТЕ ДА ЈА ЗБИРАТЕ ДА </text>
<text sub="clublinks" start="3802.998" dur="4.839"> Вентилаторите. </text>
<text sub="clublinks" start="3804.967" dur="5.072"> ДР БИРКС: САКАМ ДРУГОВСКО МАРТ </text>
<text sub="clublinks" start="3807.97" dur="4.939"> ПЕТЕРОН И АМЕРИКАН </text>
<text sub="clublinks" start="3810.172" dur="4.739"> ЗДРУЕНИЕ, ПОСТОИТЕ СИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3813.042" dur="5.038"> ВЕДНАШ КОГА ГИ ГО ГО ПОПОДВИЕМЕ, </text>
<text sub="clublinks" start="3815.044" dur="6.907"> САКАТЕ ДА РАБОТИТЕ СО ИМА ИМА </text>
<text sub="clublinks" start="3818.214" dur="5.739"> ПРАШАА И ОДГОВОР ЗА СЕКОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="3822.084" dur="3.937"> ДЕКТОР ВО СЕКОЈ ГРИЕ СЕ БИДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3824.086" dur="3.904"> РАБОТА СО СВОЈАТА ДР STАВА И </text>
<text sub="clublinks" start="3826.155" dur="2.903"> ЛОКАЛНИ ОФИЦИЈАЛИ КАКО ДА СЕ ПРОМЕНИ </text>
<text sub="clublinks" start="3828.124" dur="3.169"> ОВА. </text>
<text sub="clublinks" start="3829.191" dur="3.937"> НЕ Е САМО Вентилаторите </text>
<text sub="clublinks" start="3831.426" dur="3.637"> ТОА ДА СЕ ПОДНЕСУВААТ НО, </text>
<text sub="clublinks" start="3833.262" dur="4.872"> ЛУЕ СВЕТЕ ТОА Вентилатори </text>
<text sub="clublinks" start="3835.197" dur="3.27"> ТОА НЕ Е ДА ГО ИЗБОРИТЕ ЕЛЕКТИВНИ </text>
<text sub="clublinks" start="3838.267" dur="3.003"> Хирургија. </text>
<text sub="clublinks" start="3838.601" dur="5.572"> ПРОМЕНА ДА СЕ ЕЛЕКТИВНА хирургија </text>
<text sub="clublinks" start="3841.404" dur="3.336"> ПИЦЕ СЕ БЕСПЛАТНИ МНОГУ многу </text>
<text sub="clublinks" start="3844.306" dur="3.036"> ДОПОЛНИТЕЛНИ РЕСУРСИ. </text>
<text sub="clublinks" start="3844.873" dur="4.438"> КОГА СЕ РАБОТИ ДА ГО ВАС - НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3847.476" dur="3.937"> ДА СЕ ДОНЕСЕТЕ НЕКОИ работи што се </text>
<text sub="clublinks" start="3849.445" dur="5.939"> ХОРИЗОНТАЛ ПРОГРАВЕ ДЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3851.547" dur="5.839"> НО, ДОБИВНИТЕ ПОДАТОЦИ СЕГА ВО А. </text>
<text sub="clublinks" start="3855.517" dur="3.837"> СЕРВО ПО ПРИЧИНСКИ НАЧИН. </text>
<text sub="clublinks" start="3857.519" dur="3.905"> НЕ Е ЕКВАЛНА СЕКОГАШ. </text>
<text sub="clublinks" start="3859.488" dur="4.971"> ОВИЕ се места што се многу </text>
<text sub="clublinks" start="3861.557" dur="3.203"> Поштедени и места каде што има </text>
<text sub="clublinks" start="3864.593" dur="1.902"> ПОВЕЌЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="3864.893" dur="4.639"> Имаме огромна земја што има </text>
<text sub="clublinks" start="3866.628" dur="3.371"> Многу способност и многу </text>
<text sub="clublinks" start="3869.665" dur="1.935"> ИНФРАСТРУКТУРА. </text>
<text sub="clublinks" start="3870.132" dur="3.604"> ПОГЛЕДА СПЕЦИФИКАЛНО КАДЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3871.734" dur="4.871"> ВИРУС ТОА Е И КАДЕ Е </text>
<text sub="clublinks" start="3873.869" dur="4.804"> ОДДЕТЕ И КОЈ СЕ БЕСПЛАТНО </text>
<text sub="clublinks" start="3876.738" dur="2.236"> РЕСУРСИ ОД КОГА ИМА </text>
<text sub="clublinks" start="3878.807" dur="2.035"> СЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="3879.107" dur="3.771"> Тоа е хит Вашингтон пред државата </text>
<text sub="clublinks" start="3880.976" dur="4.772"> Тоа е хит NEWујорк и гледам на </text>
<text sub="clublinks" start="3883.011" dur="5.84"> ОВИЕ ПИЦЕ ДА ОБЕЗБЕДУВААТ КАКО НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3885.881" dur="4.004"> МОANЕ МОЕ ДА ПРЕДВИД ОПРЕМА ОСНОВА </text>
<text sub="clublinks" start="3888.984" dur="3.971"> ПОТРЕБНО. </text>
<text sub="clublinks" start="3890.019" dur="6.873"> И ПА ДА ЗНАЕМ ДА СЕ БИДЕ А </text>
<text sub="clublinks" start="3893.089" dur="6.839"> МЕСТО КАДЕ ЛУЕ ЛУЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3897.025" dur="5.24"> БРОЈНИ ВЕРУС ШТО Е ПОТРЕБА. </text>
<text sub="clublinks" start="3900.062" dur="5.038"> АКО ДАЛИ СЕ ОВИЕ ПРОЕКЦИИ И </text>
<text sub="clublinks" start="3902.398" dur="4.771"> ДОБИТЕ ДА СО ТИЕ ПРОЕКЦИИ ПОДНЕСУВААТ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="3905.233" dur="4.839"> ГЕРМАНИЈА И ДРУГИ ОД ИМПЛИ </text>
<text sub="clublinks" start="3907.303" dur="5.706"> ATЕ БЕГААТ 50% од населението </text>
<text sub="clublinks" start="3910.206" dur="4.838"> ДОБИВ ИНФЕКТИРАНА, САКАМ ДА БИДЕ МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="3913.142" dur="5.005"> ЧИСТ, САМО НАЧИН ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="3915.177" dur="5.105"> СРЕAPА, ПОСТОИТЕ ОВА ВИРУС </text>
<text sub="clublinks" start="3918.28" dur="4.905"> ОСТАНУВА ПРОДОЛНО ДВДЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3920.415" dur="4.806"> ПРЕКУ ПОПУЛАЦИИ ВО ОВАА </text>
<text sub="clublinks" start="3923.318" dur="3.004"> ЦИКЛЕ, ВО ПАСКИОТ ЦИКЛЕ И </text>
<text sub="clublinks" start="3925.354" dur="2.87"> ДОВЕР ЦИКЛЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="3926.455" dur="3.904"> ОВОЈ ДОГОВОРНИ ТРИ </text>
<text sub="clublinks" start="3928.357" dur="4.905"> ЦИКЛИ СО НИКОГАШ НЕ ГО ГОТОРНО. </text>
<text sub="clublinks" start="3930.492" dur="4.772"> САМО се занимаваме со ЦИКЛ А </text>
<text sub="clublinks" start="3933.395" dur="4.872"> ПРАВЕТЕ СЕГА, НЕ ЕДНО ДЕКОЈ СОВЕТНО </text>
<text sub="clublinks" start="3935.397" dur="6.941"> ДА СЕ СЛЕДАТ ПОВЕЕ НА 2020 година ИЛИ </text>
<text sub="clublinks" start="3938.4" dur="5.939"> ДРУГИ ИНОВАЦИИ И НЕ 2021 година. </text>
<text sub="clublinks" start="3942.471" dur="4.805"> ПЛАНИРАМЕ ЗА ИДНИНАТА. </text>
<text sub="clublinks" start="3944.473" dur="4.838"> И МИСЛИРАМЕ БРОЈОТ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="3947.409" dur="3.204"> ИМАТЕ ДА ИМА, ОВИЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3949.444" dur="1.903"> АКТУЕЛНО МНОГУ БЕЗБЕДНО ДА </text>
<text sub="clublinks" start="3950.746" dur="2.702"> ЛУЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="3951.48" dur="7.074"> НО МО CЕ МОЕ ДА ГО РАСУВАМЕ ДА, КАКО ДА ОДИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3953.582" dur="7.908"> НАПРАВНИК И Гледајте во Вухан и СИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3958.688" dur="4.804"> ОД ОВИЕ ПРОВИНИ И ТАЛКО </text>
<text sub="clublinks" start="3961.623" dur="9.042"> ОД 60.000 луѓе </text>
<text sub="clublinks" start="3963.625" dur="8.976"> ИНФЕКТИРАНА, АКО СЕ СЛУЧУВАТЕТЕ СИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3970.799" dur="4.905"> АСИМПТОМАТИК, 60,000 луѓе </text>
<text sub="clublinks" start="3972.734" dur="4.872"> ОД 80 МИЛИОНИ, ТИЕ СЕГА </text>
<text sub="clublinks" start="3975.837" dur="3.905"> Близу Бројот. </text>
<text sub="clublinks" start="3977.74" dur="2.335"> СЕ СВЕТУВА АМЕРИКАН </text>
<text sub="clublinks" start="3979.875" dur="2.936"> ЛУЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="3980.209" dur="5.606"> НА МОДЕЛ ПОВЕЕ РАБОТНО. </text>
<text sub="clublinks" start="3982.945" dur="4.905"> АКО ДАЛИ ЗЕРО КОНТРОЛИ И </text>
<text sub="clublinks" start="3985.948" dur="3.003"> НИЕ НИЕ И НЕ ЗНАЕМЕ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="3987.983" dur="1.868"> СЕ СЕ СЕ ПРАВИ СЕКОЈ АМЕРИКАН </text>
<text sub="clublinks" start="3989.084" dur="2.97"> НЕСТО. </text>
<text sub="clublinks" start="3989.985" dur="4.905"> И така мислам што е нашиот труд </text>
<text sub="clublinks" start="3992.188" dur="6.839"> ПРАВО СЕГА Е ДА ГОДИШНО ДЕТАЛНО </text>
<text sub="clublinks" start="3995.024" dur="6.139"> НА БОЛНИЦА ОД СРЦЕНА, ДРATEАВА </text>
<text sub="clublinks" start="3999.161" dur="6.005"> ПО ДРАВАТА, СЕГА ПО СЕКО ШТО СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4001.296" dur="6.707"> ПОТРЕБИТЕ НА ИНФРАСТРУКТУРАТА </text>
<text sub="clublinks" start="4005.3" dur="4.806"> КОГА ОД СТОКПИЛОТ И </text>
<text sub="clublinks" start="4008.136" dur="2.971"> ОПШТИ НА АМЕРИКАН </text>
<text sub="clublinks" start="4010.239" dur="3.871"> ЛУЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="4011.24" dur="5.939"> ИЗВЕШТАЈ: Добро наменети се </text>
<text sub="clublinks" start="4014.243" dur="4.972"> ПРОДАБА НА МАСКИ ЗА Облека. </text>
<text sub="clublinks" start="4017.312" dur="3.938"> МОANЕТЕ ДА ВИГОВИТЕ ВО. </text>
<text sub="clublinks" start="4019.348" dur="4.972"> Тие имаат големи намери и </text>
<text sub="clublinks" start="4021.383" dur="6.941"> Смешан знак за тоа кога </text>
<text sub="clublinks" start="4024.453" dur="5.873"> Е ДОБРА ИДЕА. </text>
<text sub="clublinks" start="4028.457" dur="5.906"> Производители на облека. </text>
<text sub="clublinks" start="4030.459" dur="10.81"> Е ДОГОВОРНО И НЕШТО </text>
<text sub="clublinks" start="4034.496" dur="8.008"> ПРЕБАРУВАТЕ? </text>
<text sub="clublinks" start="4041.403" dur="4.004"> ДР ФАУЦИ: ШТО СЕ ГЛЕДАМЕ Е </text>
<text sub="clublinks" start="4042.638" dur="3.936"> ПОВТОРНИ СИГНИФИКАНТ ВЛЕЗ НА </text>
<text sub="clublinks" start="4045.54" dur="1.401"> Маски кои доаѓаат во тоа што се </text>
<text sub="clublinks" start="4046.708" dur="1.735"> Достапен. </text>
<text sub="clublinks" start="4047.075" dur="2.637"> АКО НЕ СМЕТЕ МАСКО И ВАС </text>
<text sub="clublinks" start="4048.576" dur="3.004"> ПОТРЕБА МАСКО И СЕ СОДРИНА </text>
<text sub="clublinks" start="4049.845" dur="2.002"> ЗА ДА СЕ ОБИДЕТЕ, ДА СЕ КАКО СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4051.714" dur="1.801"> МОЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="4051.98" dur="3.504"> Но, НЕ ДА ГО Гледам СЕГА КАКО А. </text>
<text sub="clublinks" start="4053.649" dur="7.874"> НЕВЕСНОСТА ДОДАВА ДЕКА ОД ОДГОВОР </text>
<text sub="clublinks" start="4055.617" dur="7.107"> ВЕДНАШ. </text>
<text sub="clublinks" start="4061.657" dur="2.902"> ПОСЕТНА ПРЕДИЗВИНА ПРЕТСЕДАТЕЛ: WEЕ ТРЕБА </text>
<text sub="clublinks" start="4062.858" dur="3.771"> ПОВЕЕ ПОВЕЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="4064.693" dur="4.038"> ИЗВЕШТАЈ: ОДГОВОРУВАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4066.762" dur="4.004"> ИЗВЕШТАИ НА НЕГОВОРНИТЕ АМОНГ </text>
<text sub="clublinks" start="4068.864" dur="3.17"> ДРATАВИ, ГРАВЕРНИК НА КЕНТУКЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="4070.9" dur="2.902"> ПОДНЕСУВА СЕДЕЛ ДЕКА ОВА НЕГОВИОТ ДРАВ </text>
<text sub="clublinks" start="4072.167" dur="3.671"> ПОДНЕСУВА ЛИНИ ДА ГО купивте НЕКОИ </text>
<text sub="clublinks" start="4073.936" dur="3.837"> ОПРЕМА НО ФЕМА ВЕЕ ВО И </text>
<text sub="clublinks" start="4075.971" dur="2.77"> КАКО ИСТО, ПРИГОДЕН ИЗ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="4077.907" dur="1.968"> Под нив. </text>
<text sub="clublinks" start="4078.874" dur="2.069"> Тој рече, ова е создавање А. </text>
<text sub="clublinks" start="4080.009" dur="2.735"> ПРОБЛЕМ ЗА ДРАВНИТЕ ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4081.076" dur="2.903"> ЕДНА РАБОТЕ ДА СЕ ПРОДАВА </text>
<text sub="clublinks" start="4082.878" dur="3.002"> ДА ГО ПОБЕДИ ОПРЕМА </text>
<text sub="clublinks" start="4084.112" dur="2.736"> СОГЛАСИ ДА СЕ МОАТ И ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4086.014" dur="2.803"> ДРУГИТЕ РЕД ФЕДЕРАЛ </text>
<text sub="clublinks" start="4086.982" dur="2.87"> УПРАВУВАЕТО ГО ГО купува </text>
<text sub="clublinks" start="4088.95" dur="2.77"> СОВЕТНИЧКО ПОВЕЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="4089.985" dur="3.803"> Е, ОВОЈ СВЕТЕ ПРОБЛЕМ </text>
<text sub="clublinks" start="4091.854" dur="3.002"> ЗА И ШТО Е ВАШАТА СОВЕТ ДА </text>
<text sub="clublinks" start="4093.922" dur="1.868"> ДР LАВИТЕ САКААТ КЕНТУКЦИ ДА СЕ ОВДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4094.99" dur="2.936"> ПРОБЛЕМ? </text>
<text sub="clublinks" start="4095.924" dur="3.938"> ПОСЕТНА ПРЕДИЗВИЧКО ПРЕТСЕДАТЕЛ: ИСКУВАМ ДА </text>
<text sub="clublinks" start="4098.06" dur="3.169"> Владиката на Мичиген, </text>
<text sub="clublinks" start="4099.995" dur="2.937"> ВЛАГОВНИ БЕРМЕР, ЗА ВАС </text>
<text sub="clublinks" start="4101.363" dur="4.572"> ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="4103.065" dur="3.537"> Ние ја ставаме нашата регионална фема </text>
<text sub="clublinks" start="4106.068" dur="0.834"> ПРЕТСТАВНИОТ ПРАВО НА </text>
<text sub="clublinks" start="4106.735" dur="3.136"> СЛУЧАЈ </text>
<text sub="clublinks" start="4107.036" dur="4.871"> САКАМЕ ДА ГО УПОТРЕБУВАМЕ ДА СЕ СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4110.005" dur="2.903"> - САМО ПОБАВУВАМЕ СЕКОЈ ГОЛЕМО КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="4112.04" dur="1.903"> МНОГУ МОЕ МОЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="4113.041" dur="3.137"> НИВ ФЕМА. </text>
<text sub="clublinks" start="4114.076" dur="4.171"> НО КАКО РАБОТИРАМ СО СОБЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4116.311" dur="3.937"> СОЦИНА, САКАМЕ ДА СЕ ПОСТОЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4118.38" dur="8.875"> Координација со државите и </text>
<text sub="clublinks" start="4120.382" dur="7.941"> ВО - И НЕ ГО ОБВРУВАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4127.389" dur="2.803"> ТОА МАТЕРИ. </text>
<text sub="clublinks" start="4128.457" dur="3.837"> НЕ СЕ ПОСТАВУВАТЕ СО ИТ. </text>
<text sub="clublinks" start="4130.325" dur="3.237"> ОВОЈ ФИМАТА ТЕМА НА </text>
<text sub="clublinks" start="4132.427" dur="3.003"> ДИВЕЦИЈАТА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЛИНГ </text>
<text sub="clublinks" start="4133.696" dur="3.503"> ВО ОВОЕ ПОДДРШКА, ОВАА НЕМА </text>
<text sub="clublinks" start="4135.564" dur="2.736"> Камен неискрен. </text>
<text sub="clublinks" start="4137.332" dur="2.202"> ЛИТЕРАЛНО ПРЕБАРУВА NOTЕ НЕ Е ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4138.433" dur="3.104"> НАЦИЈА, но целиот свет </text>
<text sub="clublinks" start="4139.668" dur="3.671"> ОВАА КРИТИЧКИ НАДВОРЕШКИ И КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="4141.67" dur="3.671"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ДА СЕ ПРИМЕНО ДА </text>
<text sub="clublinks" start="4143.472" dur="3.937"> ВИЕ, СМЕ ВО ПРОЦЕС НА </text>
<text sub="clublinks" start="4145.474" dur="7.073"> ТСИПЛАКОВ - НА БАРАЕ 9.4 </text>
<text sub="clublinks" start="4147.543" dur="7.974"> МИЛИОНИ Н-95С РАБОТНИЦИ, </text>
<text sub="clublinks" start="4152.681" dur="5.873"> Милиони хируршки грешки, 3.1 </text>
<text sub="clublinks" start="4155.65" dur="3.237"> МИЛИОНСКИ ЛИЦЕ СВЕТИ, ЛИСТА </text>
<text sub="clublinks" start="4158.687" dur="4.171"> ПРОДОЛЖУВА. </text>
<text sub="clublinks" start="4159.021" dur="5.505"> БИДЕ - BEЕ БЕГАШ ПРАВИМЕ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="4162.991" dur="2.803"> СЕКОЈ ДЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="4164.66" dur="3.937"> КАКО САКАМ ДАЛИ ВЛАДА ВЕЧЕР, НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4165.927" dur="3.838"> САКАТЕ ДА ПАРТНЕР СО НЕГО И </text>
<text sub="clublinks" start="4168.73" dur="2.203"> СЕКОГА ВЛАДЕERNЕ И ОБЕДИНЕТЕ ГО ВИДОВО </text>
<text sub="clublinks" start="4169.899" dur="2.769"> Левата рака знаете што е тоа право </text>
<text sub="clublinks" start="4171.066" dur="9.676"> РАКОТ Е ДА СЕ РАБОТЕ ВО УСЛОВИ НА </text>
<text sub="clublinks" start="4172.801" dur="11.011"> РЕКУЛАРНИ ИЗВОРИ НА РЕКОВИ. </text>
<text sub="clublinks" start="4180.876" dur="4.071"> ИЗВЕШТАЈ: НА ПРАШАЕТО НА МАСКИ, </text>
<text sub="clublinks" start="4183.945" dur="2.904"> ЛУЕ, ЗДРАВЈЕ ЗА РАБОТА </text>
<text sub="clublinks" start="4185.08" dur="3.771"> ОДГОВОРНИОТ СИТЕ ИЗВЕШТАЈ ОВИЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4186.982" dur="3.904"> КРАТКИ ЗА МАСКИ. </text>
<text sub="clublinks" start="4188.984" dur="3.937"> ЗА КАКО ТИМЕЛИНА Е ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="4191.019" dur="5.94"> ОБЕЗБЕДУВАЕ СИТЕ СЕКОЈ КОГО МОЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4193.054" dur="5.105"> МАСКИ ДОБИТЕ ТИЕ? </text>
<text sub="clublinks" start="4197.092" dur="2.903"> ПОСЕТНА ПРЕДИЗВИНА ПРЕТСЕДАТЕЛ: LLЕ LЕ Е </text>
<text sub="clublinks" start="4198.293" dur="3.971"> ДР БИРКС АДРЕСА КАКО Добро. </text>
<text sub="clublinks" start="4200.129" dur="3.936"> Ајде да кажам ПРОТИВ ЈАС САМО ДОБИВ </text>
<text sub="clublinks" start="4202.397" dur="2.803"> ЧИТАЈ ПОРТА, BEЕ БИДЕ ДА СЕ ДА СЕ ОБУУВАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4204.199" dur="5.872"> ПРЕД КРАЈ НА НЕДЕЛАТА, </text>
<text sub="clublinks" start="4205.333" dur="6.974"> КАДЕ ЛИТЕРАЛНО Идентификувани </text>
<text sub="clublinks" start="4210.205" dur="3.938"> СИГНИФИКАНСНИТЕ РЕСУРСИ НЕ Е САМО </text>
<text sub="clublinks" start="4212.441" dur="3.836"> ОД ЗЕМЈАТА НО ОДГОВОР </text>
<text sub="clublinks" start="4214.276" dur="4.07"> СВЕТОТ НА МАСКИТЕ ТОЕ МОАТ </text>
<text sub="clublinks" start="4216.411" dur="6.84"> КОРИСТЕТЕ ОД РАБОТНИЦИТЕ ЗА ЗДРАВСТВЕНА ГРИА. </text>
<text sub="clublinks" start="4218.48" dur="6.74"> И - НО КАКО ДР. БИРКС рекол, НИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4223.384" dur="3.237"> ФОКУСИРАТЕ ОД ОВИЕ РЕСУРСИ НА НАД </text>
<text sub="clublinks" start="4225.353" dur="3.004"> ПРИРАЧНИКИ КАДЕ ЗДРАВЈЕ ЗАШТИНА </text>
<text sub="clublinks" start="4226.754" dur="2.837"> РАБОТНИЦИТЕ СЕ НАЈГОЛЕМИ </text>
<text sub="clublinks" start="4228.49" dur="1.835"> ПРОСПЕКТ НА ДОГОВОР НА </text>
<text sub="clublinks" start="4229.724" dur="2.67"> КОРОНАВИРУС. </text>
<text sub="clublinks" start="4230.459" dur="3.971"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЈА ДА ЈА ПОСТОИ </text>
<text sub="clublinks" start="4232.527" dur="3.137"> ОД ОДГОВОРНО, ПРАВО ПО СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4234.563" dur="3.269"> Гледајќи ги потребите на американците </text>
<text sub="clublinks" start="4235.797" dur="3.87"> КОИ СЕ РАБОТИ СО </text>
<text sub="clublinks" start="4237.966" dur="3.604"> КОРОНАВИРУС, ОБЕДИНЕТЕ ОД СВЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4239.801" dur="3.003"> ПОДДРШКА ПОДДРШКА ОВА ПОТРЕБА </text>
<text sub="clublinks" start="4241.703" dur="3.871"> НА САМО ЛИВЕЛ НА ПРИОРИТЕТ, </text>
<text sub="clublinks" start="4242.938" dur="4.837"> САКАМЕ НАШИТЕ РАБОТНИЦИ ЗА ЗДРАВСТВЕНА ГРИА </text>
<text sub="clublinks" start="4245.707" dur="5.038"> ДА СЕ ЈАВИ ЛИЧНИ ЗАШТИТА </text>
<text sub="clublinks" start="4247.909" dur="4.938"> ОПРЕМА да се биде во можност да ги направи </text>
<text sub="clublinks" start="4250.879" dur="2.837"> РАБОТНА БЕЗБЕДНО И РАБОТНО РАБОТА </text>
<text sub="clublinks" start="4252.981" dur="2.737"> ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="4253.849" dur="4.037"> Tе ти кажам, зборувам за тоа </text>
<text sub="clublinks" start="4255.851" dur="3.07"> ОВОЈ ДЕНЕСЕ ДА СЕ РАБОТНИ ВЛАДИ, </text>
<text sub="clublinks" start="4258.02" dur="2.969"> НЕ САМО Владимир на </text>
<text sub="clublinks" start="4259.054" dur="3.737"> МИХИГАН, НО ГРАВЕРОТ НА </text>
<text sub="clublinks" start="4261.122" dur="3.671"> ИНДИЈАНА И ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРАМП И </text>
<text sub="clublinks" start="4262.924" dur="3.971"> Не можам да бидам повеќе благодарен. </text>
<text sub="clublinks" start="4264.927" dur="3.97"> НАЧИНОТ ВЛАДИНИ ОД НАС </text>
<text sub="clublinks" start="4267.029" dur="2.602"> Земја се спојуваат во нас </text>
<text sub="clublinks" start="4269.03" dur="4.105"> ПОВИКУВАЕ НА БИЗНИСИ ДА ОД ОДГОВОР </text>
<text sub="clublinks" start="4269.764" dur="6.274"> ДО НИВНИТЕ СКУПНИ И ИДЕНТИФИ </text>
<text sub="clublinks" start="4273.268" dur="3.904"> Индустриски маски, N-95 маски </text>
<text sub="clublinks" start="4276.171" dur="2.936"> ТОА ПОСТОИ НА ПРОМЕНА ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="4277.305" dur="2.903"> ПРЕТСЕДАТЕЛНИОТ ТРУМ ПОДНЕСУВА НА ВЛЕГ </text>
<text sub="clublinks" start="4279.24" dur="2.77"> ЗАКОНОТ МОANЕ МОЕ ДА ГО УПОТРЕБУВА </text>
<text sub="clublinks" start="4280.341" dur="3.771"> БОЛНИЦИ РАБОТНИЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="4282.143" dur="3.27"> И ТИЕ СЕКОГАШ ПРИСТАП ДО </text>
<text sub="clublinks" start="4284.245" dur="2.837"> ВЕРУВАЈТЕ ЗАШТИТЕ ЗДРАВЈЕ ЗАШТИНА </text>
<text sub="clublinks" start="4285.547" dur="13.58"> РАБОТНИК ОД МОНОСТА НА А. </text>
<text sub="clublinks" start="4287.215" dur="14.916"> РЕСПИРАТОРНА болест. </text>
<text sub="clublinks" start="4299.261" dur="3.937"> СЕ ПОВИКУВАМЕ НА СИТЕ БИЗНИС </text>
<text sub="clublinks" start="4302.264" dur="3.036"> ПРЕД АМЕРИКА, КОГА МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="4303.332" dur="5.806"> БИЗНИСИТЕ СЕ ИСТОРЕНИ, ДА СЕ ОДГОВОР </text>
<text sub="clublinks" start="4305.434" dur="5.806"> ВНАТРЕШНИ ДРOREАВИ, ИДЕНТИФИ </text>
<text sub="clublinks" start="4309.271" dur="4.037"> N-95 маски, МОANЕ МОЕ да ја повикаат ФЕМА, </text>
<text sub="clublinks" start="4311.373" dur="3.771"> УСЛУГИ ЗА ДРАВА ЗДРАВЈЕ ЗА ЗДРАВЈЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4313.442" dur="3.837"> ИЛИ ДАЛИ Е ПОГЛЕДАТЕ СЕ НА А </text>
<text sub="clublinks" start="4315.277" dur="2.903"> ПРОДАВНИЦИ И ЦРВЕТЕ ГО СВИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4317.412" dur="2.102"> ЛОКАЛНО БОЛНИЦА. </text>
<text sub="clublinks" start="4318.313" dur="3.003"> Слушаме приказна НЕВРВИНА ДРАВА ВО </text>
<text sub="clublinks" start="4319.647" dur="5.74"> Унијата на луѓето што прават тоа. </text>
<text sub="clublinks" start="4321.449" dur="4.872"> ПОТРЕБА СИТЕ СО СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4325.521" dur="2.102"> ИСТО ВРЕМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="4326.455" dur="3.836"> BEЕ БЕСПЛАТУВАМЕ ПРОГРЕСОТ </text>
<text sub="clublinks" start="4327.756" dur="3.036"> Ние се правиме на маски. </text>
<text sub="clublinks" start="4330.425" dur="2.87"> СЕКОЈ ПОВЕЕ? </text>
<text sub="clublinks" start="4330.925" dur="2.67"> ДР БИРКС: САКАМ да додадам ЕДНА </text>
<text sub="clublinks" start="4333.428" dur="0.868"> ПИЦЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="4333.728" dur="1.769"> Тоа е повик над државата </text>
<text sub="clublinks" start="4334.429" dur="3.17"> ОД ОВИЕ И СЕКОЈ СЕКОТ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="4335.63" dur="3.737"> ДА СЕ РАБОТИ ОСНОВА ЗА ЗАЕДНИЦАТА </text>
<text sub="clublinks" start="4337.732" dur="3.804"> ТЕСТИРАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4339.501" dur="4.138"> ФДУ ВА NEWА НОВИ УПАТСТВО, </text>
<text sub="clublinks" start="4341.67" dur="4.805"> РАБОТИРАМЕ ЗА НИВНИ ДЕНА </text>
<text sub="clublinks" start="4343.772" dur="3.704"> АГО ШТО МОЕ МОЕ МОЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4346.608" dur="2.937"> САМО-ТЕСТИРАЕ ВО ДРIVEАВАТА </text>
<text sub="clublinks" start="4347.609" dur="4.004"> НИКО КАДЕ ДА ГО ДАЛИТЕ СИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4349.678" dur="3.871"> МАТЕРИЈАЛИ ДА СЕ РАБОТИТЕ ВО СВОЕТО ЦАРИ </text>
<text sub="clublinks" start="4351.747" dur="2.802"> И ВИ ПОБИРАТЕ ВО А. </text>
<text sub="clublinks" start="4353.682" dur="3.036"> БИОХАЗАРСКА ТАГА. </text>
<text sub="clublinks" start="4354.683" dur="4.004"> ОВОЈ БЕСПЛАТНО СИТЕ ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="4356.852" dur="3.87"> СОВЕТЕ ДАЛИ ДАЛИ СЕ ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4358.82" dur="3.871"> УПОТРЕБАНИ ВО ОВИЕ ДРАВ НИКОГАШ </text>
<text sub="clublinks" start="4360.856" dur="3.837"> НАПРАВОТ ПО СООБРАITАНИТЕ И НАПАД </text>
<text sub="clublinks" start="4362.824" dur="2.169"> ДО КЛИНИЧКИТЕ КОИ ИМА НИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4364.826" dur="2.87"> НАЈДОБРИ. </text>
<text sub="clublinks" start="4365.126" dur="4.705"> МОРА ДА ДВДИМЕ ДО НОВОТО </text>
<text sub="clublinks" start="4367.829" dur="3.837"> ТЕХНОЛОГИЈА, ФДА, РАБОТА </text>
<text sub="clublinks" start="4369.965" dur="3.704"> ТИЕЛЕСНО ДА СЕ ДА ЈА ДА СЕ ДА СЕ ДАМЕ ОВО </text>
<text sub="clublinks" start="4371.8" dur="7.941"> Значи, може да биде поштеден од придобивките </text>
<text sub="clublinks" start="4373.802" dur="6.273"> И РАБОТИ И ЦЕЛО РЕСПИРАТОРИ </text>
<text sub="clublinks" start="4379.875" dur="0.967"> Н-95'С. </text>
<text sub="clublinks" start="4380.208" dur="3.571"> ОВА Е ВО МОМЕНТНО ПОСТАВУВАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4380.976" dur="4.771"> ТОА САМО-ТЕСТИРАЕ ПРИРОДА НА НОСОВИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4383.912" dur="3.937"> СО НОВИ АПЛИКАТЕРИ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="4385.88" dur="5.039"> МОЕ ДА СЕ УПОТРЕБИ ДА СЕКОЈ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4387.982" dur="4.138"> ЕДИНСТВО ГОЛЕМИ НА Н-95 МОЕ ДА БИДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4391.052" dur="6.907"> ПОВЕТЕТЕ ВО БОЛНИЦИТЕ ТОА ПОТРЕБНИ </text>
<text sub="clublinks" start="4392.253" dur="6.707"> ИТ </text>
<text sub="clublinks" start="4398.093" dur="2.803"> ПОСЕТНА ПРЕТСЕДАТЕЛНА ПРЕДИЗВИЦА: САКАМ ДА </text>
<text sub="clublinks" start="4399.094" dur="2.969"> ДАЛИ САМИТЕ ДА СЕ ГЛЕДАМЕ ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4401.029" dur="2.903"> ГО ВИДИТЕ СИТЕ УТРЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="4402.197" dur="3.77"> BEЕ БИДЕМЕ ОВДЕ СО ПОВЕДНО </text>
<text sub="clublinks" start="4404.065" dur="4.972"> Прогрес и новости. </text>
<text sub="clublinks" start="4406.101" dur="4.204"> НО, МОЕ ДА СЕ МОАМ ДА СЕ СМЕЕ СЕКОГАШ </text>
<text sub="clublinks" start="4409.171" dur="2.803"> АМЕРИКАН, ETЕ GЕ ВИДИМЕ НИКО </text>
<text sub="clublinks" start="4410.438" dur="3.638"> ОВА. </text>
<text sub="clublinks" start="4412.107" dur="4.971"> ETЕ ETЕ СЕ ДАМЕ ОД ОВАА. </text>
<text sub="clublinks" start="4414.209" dur="4.07"> ETЕ GЕ ВИДЕМЕ ОД ОВОЈ ДОГОВОР. </text>
<text sub="clublinks" start="4417.212" dur="2.302"> СЕКОГАШ АМЕРИКАН ПОТРЕБНО ДА </text>
<text sub="clublinks" start="4418.413" dur="2.97"> ПОСЛЕТИТЕ ТОА КОГА СЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4419.648" dur="4.537"> ВО ПОДРАЧЈЕ ОД ОВОЈ ДОМОГОВОР </text>
<text sub="clublinks" start="4421.516" dur="3.871"> КОРОНАВИРУС ИЛИ ПРАВНА КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="4424.319" dur="3.036"> ОВИЕ МНОГУ МНОГУ СЛУЧАЈ, ДАЛИ </text>
<text sub="clublinks" start="4425.52" dur="4.872"> ВАШИОТ ДЕЛ ДА ВААТ ВО ПРАКТИКА </text>
<text sub="clublinks" start="4427.489" dur="4.704"> 15 дена за да се забави ПРОСТОР, ВАС </text>
<text sub="clublinks" start="4430.525" dur="5.672"> DOЕ ДА СЕ ДА СЕ ТОА. </text>
<text sub="clublinks" start="4432.327" dur="4.905"> IMЕ ИМПАКТИТЕ ПРОСТОР НА ОВОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="4436.331" dur="1.234"> КОРОНАВИРУС ЕПИДЕМИК ВО НАША </text>
<text sub="clublinks" start="4437.365" dur="2.904"> ЗЕМЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="4437.699" dur="3.304"> ОВИЕ ИСПИТНИЦИ ми кажуваат дека можеме </text>
<text sub="clublinks" start="4440.402" dur="1.835"> ОДГОВОРНО ПОВТОРНО БРОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="4441.136" dur="2.335"> НА АМЕРИКАНИТЕ КОИ Е БИДАТ </text>
<text sub="clublinks" start="4442.37" dur="2.97"> Изложена на КОРОНАВИРУС А.С. </text>
<text sub="clublinks" start="4443.605" dur="4.638"> СЕКОЈ АМЕРИКАН ПРОДОЛУВА ДА ГО ВИДИ </text>
<text sub="clublinks" start="4445.473" dur="4.872"> ОВИЕ Упатства во практика. </text>
<text sub="clublinks" start="4448.376" dur="3.371"> И ДА СЕ ЗНАЕМЕ ТОА СИ СИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4450.479" dur="2.936"> ИСКЛУЧНИОТ ЕВФОРТ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="4451.88" dur="2.836"> ДА СЕ БИДЕ НА ФЕДЕРАЛНА ЛЕВЕЛ </text>
<text sub="clublinks" start="4453.548" dur="2.903"> ОД ОВОЈ ТРЕТЕН ДОГОВОР И СИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4454.849" dur="3.504"> НА НАШАТА АГЕНЦИЈА, СИТЕ САМО </text>
<text sub="clublinks" start="4456.584" dur="4.738"> ВИДЕРСТВО ОД ГОВЕВНИЦИТЕ ВО КОГА </text>
<text sub="clublinks" start="4458.486" dur="3.905"> ПАРТИИ ПРЕД ЗЕМЈА, СО </text>
<text sub="clublinks" start="4461.456" dur="2.97"> СИТЕ НЕВРШНИ И </text>
<text sub="clublinks" start="4462.524" dur="3.103"> КУРАТИВНА РАБОТА СО ЗДРАВСТВЕНА ГРИА </text>
<text sub="clublinks" start="4464.559" dur="3.871"> РАБОТНИЦИ, СО СОРАБОТКАТА </text>
<text sub="clublinks" start="4465.76" dur="5.706"> И молитви на АМЕРИКАН </text>
<text sub="clublinks" start="4468.563" dur="5.072"> ЛУЕ, WЕ GЕ ГО ДОБИВИМЕ ОВА. </text>
<text sub="clublinks" start="4471.6" dur="4.17"> НЕ СМЕ САМО - НЕМА </text>
<text sub="clublinks" start="4473.769" dur="3.903"> САМО ЗАСЛЕДУВА ПРОСТОР,'Е </text>
<text sub="clublinks" start="4475.904" dur="2.703"> ЗАШТИТЕТЕ ВИСНИЧКИ И ЗДРАВЈЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4477.806" dur="3.837"> НАШАТА ЗЕМЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="4478.74" dur="6.04"> ВИ БЛАГОДАРАМ НА СИТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="4481.777" dur="4.17"> ЗБОЛКО КАКО РАБОТНИ РАПИ </text>
<text sub="clublinks" start="4484.913" dur="2.97"> ТОА КОЛОРАДО - РАБОТИ, КОЛОРАДО </text>
<text sub="clublinks" start="4486.081" dur="2.603"> ПОДНЕСУВА НА НАЈДОБРИОТ ДРАВ ДА СЕ ЗЕМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4488.016" dur="2.67"> Спуштено. </text>
<text sub="clublinks" start="4488.817" dur="3.036"> ГЛАВНИОТ ПОЛИС ТЕЛИНГ 5. </text>
<text sub="clublinks" start="4490.819" dur="2.87"> МИЛИОНСКИ КОЛОРАДАНИ ДА ОД ОД ДОДЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4491.987" dur="4.705"> ПОЧЕТУВА НА ЧЕТВРКО МОННИНГ. </text>
<text sub="clublinks" start="4493.822" dur="3.971"> СВЕТЕ МНУЧИН, ТРЕБА </text>
<text sub="clublinks" start="4496.825" dur="3.103"> СЕКЕРТАР, ПРИГОДИНА ПОСЕТУВА ОД НАС </text>
<text sub="clublinks" start="4497.926" dur="2.969"> ТРИЛИОН КОРОНАВИР 2 $ </text>
<text sub="clublinks" start="4500.061" dur="2.803"> ЕКОНОМСКИ СМЕТКИ СТИМУЛУС, НАША </text>
<text sub="clublinks" start="4501.029" dur="4.738"> ИЗВЕДУВАЕ Е ОВОЈ БИЛЕ ПАСНИ </text>
<text sub="clublinks" start="4502.997" dur="3.137"> ЦЕЛО И ДОБИ ДО КОАТА </text>
<text sub="clublinks" start="4505.9" dur="1.001"> УТРЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="4506.267" dur="2.77"> СЛЕДЕТЕ СЕНАТ СОВЕТ НА ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4507.035" dur="4.037"> НАШАТА КОМПАНИСКА Мрежа C-SPAN </text>
<text sub="clublinks" start="4509.17" dur="2.937"> 24E678 РЕЗУМИРАЕ НА КУАТА ЗА УЈП </text>
<text sub="clublinks" start="4511.205" dur="2.803"> РАБОТНО СОСТОЈБА НА УСЛОВИТЕ РАБОТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4512.24" dur="6.707"> ВО 11:00 часот ЕВИДЕРНА LИВЕТЕ ТУКА </text>
<text sub="clublinks" start="4514.142" dur="6.006"> НА C-SPAN. </text>
<text sub="clublinks" start="4519.081" dur="2.936"> Следете го федералниот одговор </text>
<text sub="clublinks" start="4520.282" dur="4.771"> КОН КОНОНАВИРУС НАДВОРЕШНИК </text>
<text sub="clublinks" start="4522.15" dur="3.938"> C-SPAN.ORG/CORONAVIRUS. </text>
<text sub="clublinks" start="4525.186" dur="2.169"> КОНГРЕС НА ВАШИНГ, бел дом </text>
<text sub="clublinks" start="4526.221" dur="2.936"> БРИШЕЕ, И Ажурирања ОД </text>
<text sub="clublinks" start="4527.488" dur="2.937"> Владици. </text>
<text sub="clublinks" start="4529.291" dur="2.202"> СЛЕДЕТЕ ГО ПРОВЕТОТ ПРЕКУ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4530.559" dur="2.636"> САД и СВЕТ СО </text>
<text sub="clublinks" start="4531.626" dur="3.704"> ИНТЕРАКТИВНИ мапи. </text>
<text sub="clublinks" start="4533.328" dur="3.904"> ВАНО ДА БИДЕТЕ СЕКОЈ ВРЕМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="4535.463" dur="6.04"> НЕФИЛТЕРИ ВО А. </text>
<text sub="clublinks" start="4537.365" dur="4.138"> C-SPAN.ORG/CORONAVIRUS. </text>