"A Iman anu Ngendalikeun Kasulitan" sareng Pastor Rick Warren subtitles

- Hai, sadayana, Abdi Rick Warren, pastor di Garéja Saddleback sareng panulis tina "Tujuan Maksudna Kahirupan" sareng narasumber dina program "Daily Hope". Hatur nuhun pikeun tuning dina siaran ieu. Anjeun terang, minggu ieu di dieu di Orange County, California, pamaréntah ngumumkeun yén aranjeunna nyaram sadaya rapat naon waé, ukuranana dugi ka akhir bulan. Mangka wilujeng sumping ka Saddleback Church di bumi ieu. Abdi syukur anjeun didieu. Sareng kuring badé ngajar anjeun ku pidéo antara ayeuna iraha waé krisis COVID-19 ieu lekasan. Mangka wilujeng sumping ka Saddleback Church di bumi ieu. Sareng kuring badé ngajak anjeun nuturkeun kuring unggal minggu, janten bagian tina jasa ibadah ieu babarengan. Kami badé gaduh musik sareng ibadah bareng, sareng kuring bakal ngirimkeun kecap tina Firman Allah. Anjeun terang, sakumaha pamikiran kuring ngeunaan ieu, ku jalan éta, kahiji kuring kedah nyarios. Kuring terang yén aranjeunna badé ngabatalkeun rapat urang. Sareng saminggu ieu, kuring ngagaduhan studio Saddleback pindah ka garasi kuring. Abdi leres-leres ngetok ieu di garasi abdi. Awak awak téknologi kuring. Alah, wah, ucapkeun ka sadayana. (seuri) Aranjeunna ngabantosan mindahkeun éta di dieu sareng nyetél éta sagala ku kituna urang tiasa diajak ngobrol sacara mingguan. Ayeuna, sakumaha kuring panginten ngeunaan naon anu kudu urang tutup salila krisis COVID-19 ieu, Kuring geuwat mikir tina buku Yakobus. Buku Yakobus mangrupikeun buku anu alit deukeut tungtung Perjangjian Anyar. Tapi maksadna praktis sareng éta pisan mantuan, sareng kuring nyauran buku ieu iman anu tiasa dianggo nalika kahirupan henteu. Sareng panginten upami aya diperyogikeun ayeuna, naha urang peryogi iman anu dianggo nalika hirup henteu. Kusabab éta teu acan tiasa dianggo ayeuna pisan. Sareng ayeuna, minggu ieu, urang badé ngamimitian perjalanan babarengan anu badé ajak anjeun ngalangkungan krisis ieu. Sareng abdi henteu hoyong anjeun sono salah sahiji pesen ieu. Kusabab buku Yakobus saleresna nyertakeun 14 utami blok wangunan kahirupan, 14 masalah konci kahirupan, 14 daérah anu unggal masing-masing anjeun parantos ngagaduhan urusan anjeun dina kahirupan, sareng anjeun badé paduli di hareup. Salaku conto, dina bab hiji James, pasihankeun kuring ngan ukur masihan panjelasan buku leutik. Éta ngan ukur opat bab. Bab hiji, éta mimiti ngabahas kasusah. Sareng urang badé ngobrol ngeunaan éta. Naon tujuan Allah pikeun masalah anjeun? Lajeng éta nyarioskeun ngeunaan pilihan. Kumaha anjeun parantos damel? Kumaha anjeun terang iraha bade cicing, iraha indit? Kumaha anjeun terang naon anu kedah dilakukeun, kumaha anjeun mutuskeun kaputusan? Terus éta nyarioskeun godaan. Sareng urang bakal ningali kumaha anjeun éléh ngagoda dina kahirupan anjeun anu sigana tetep ngabalukarkeun anjeun gagal. Terus éta nyarioskeun ngeunaan hidayah. Sareng perkawis perkawis kumaha urang tiasa kaberkahan ku Alkitab. Henteu ngan ukur maca éta, tapi diberkahan ku éta. Éta sadayana dina bab hiji. Sareng urang bakal ningali éta dina minggu payun. Bab dua omongan ngeunaan hubungan. Kami badé tingali kumaha anjeun ngubaran jalma anu leres. Sareng sareng jalma-jalma kedah cicing di bumi, sadayana dina kulawarga babarengan, murangkalih sareng ibu sareng bapak, sareng jalma-jalma nuju karasa saraf masing-masing. Éta gé janten pesen penting dina hubungan. Maka éta perkawis perkawis iman. Kumaha anjeun leres-leres percaya ka Allah nalika anjeun henteu resep sapertos kitu sareng iraha hal-hal anu jalan anu salah? Éta sadayana dina bab dua. Bab tilu, urang badé ngobrolkeun paguneman. Kakuatan paguneman. Sareng ieu anu salah sahiji petikan anu paling penting dina Alkitab ngeunaan kumaha anjeun ngatur sungut anjeun. Éta pentingna naha urang dina krisis atanapi henteu. Terus terasna perkawis silaturahim. Sareng éta masihan kami inpormasi anu praktis ngeunaan kumaha anjeun ngawangun babaturan silaturahim sareng nyingkahan silaturahim anu teu bijaksana. Éta bab tilu. Bab kaopay aya dina konflik. Sareng dina bab opat, urang nyarioskeun kumaha anjeun ngahindarkeun argumen. Sareng anu bakal saé mantuan. Nalika tegangan naék sareng frustrations ningkat, salaku jalma teu jalan, kumaha anjeun nyingkahan bantahan? Terus éta anu ngobrolkeun ngeunaan ditilik batur. Kumaha anjeun kaluar maén Gusti? Éta bakal ngabalukarkeun karapihan dina kahirupan urang upami urang tiasa ngalakukeun éta. Terus éta anu ngobrolkeun ngeunaan masa depan. Kumaha anjeun rencana pikeun masa depan? Éta sadayana dina bab opat. Ayeuna, dina bab terakhir, bab lima, kuring bébéja aya opat bab, aya anu saleresna lima bab dina Yakobus. Kami badé ngobrolkeun artos. Sareng seueur perkawis kumaha wijaksana sareng kabeungharan anjeun. Teras urang badé tingali kasabaran. Naon anu anjeun laksanakeun nalika anjeun ngantosan ka Gusti? Tempat anu paling hese calik aya dina ruang tungguan nalika anjeun kaburu sareng henteu Allah. Teras urang badé tingali doa, nyaéta pesen anu terakhir anu urang badé tingali. Kumaha anjeun neneda ngeunaan masalah anjeun? Alkitab nyebutkeun aya cara pikeun ngadoa sareng némbalan, sareng aya cara pikeun henteu solat. Sareng urang nuju ningali éta. Ayeuna ayeuna, urang badé ningali genep ayat kahiji tina buku Yakobus. Upami anjeun henteu ngagaduhan Alkitab, maka kuring badé diunduh luar halaman wéb ieu garis besar, catetan ngajar, sabab sagala ayat anu urang badé tingali aya di luar garis anjeun Yakub bab hiji, mimiti genep ayat. Sareng Alkitab nyebatkeun ieu nalika dibahas kedah ngatasi masalah anjeun. Mimiti, Yakobus 1: 1 nyarios ieu. Yakobus, abdi abdi sareng Gusti Gusti Yesus Kristus. ka 12 suku anu kasebar di antara bangsa-bangsa, salam. Ayeuna, pasihan abdi ngareureuhkeun dieu menit sareng say ieu mangrupikeun bubuka anu paling teu leres tina naon waé buku dina Alkitab. Kusabab anjeun terang saha James? Anjeunna mangrupikeun satengah lanceuk Yesus. Naon anu anjeun hartosna ku éta? Éta hartosna anjeunna Mary sareng putra Yusuf. Yesus ngan putra Mary. Anjeunna sanés putra Yusuf 'sabab Allah mangrupikeun bapa Yesus. Tapi Alkitab nyarioskeun ka urang yén Mary sareng Yusuf ngagaduhan seueur murangkalih engké, sareng masihan nami masing-masing. James henteu Kristen. Anjeunna henteu pengikut Kristus. Anjeunna henteu percanten ka dulur-dulur na nyaéta Al Masih salila Yesus sadayana palayanan. Anjeunna teu asa-asa. Sareng anjeun hoyong terang, adi rayi teu percanten di lanceuk sepuh, sakantenan, éta bakal geulis polos. Naon anu ngajantenkeun Yakobus anu pitados ka Yesus Kristus? Kiamat. Nalika Yesus sumping deui tina maot sareng leumpang di sabudeureun salila 40 dinten deui sareng Yakobus ningali anjeunna, anjeunna janten pangagem sareng salajengna janten pamimpin di Garéja Yerusalem. Janten upami saha waé ngagaduhan hak nyerat nami, ieu jalma. Anjeunna tiasa nyarios, Yakobus, jalma anu dewasa sareng Yesus. Yakobus, satengah dulurna Yesus. Yakobus, sahabatna Yesus ngembang. Éta jenis hal, tapi henteu. Anjeunna ngan ukur nyebatkeun Yakobus, hamba Allah. Anjeunna henteu narik pangkat, anjeunna henteu ngamajukeun silsilahna. Tapi teras dina ayat dua, anjeunna mimiti asup ieu masalah mimiti pisan tujuan Allah dina masalah anjeun. Wios anu ku kuring dibaca ku anjeun. Saur anjeunna, nalika sagala jinis percobaan balaréa kana kahirupan anjeun, ulah ambek-ambekan aranjeunna salaku penceroboh, tapi sawangsulna janten babaturan. Nyadar aranjeunna datang pikeun nguji iman anjeun. sarta ngahasilkeun kualitas ketahanan Anjeun. Tapi hayu prosés éta teraskeun dugi daya tahan dikembangkeun pinuh, sareng anjeun bakal janten jalmi tina karakter dewasa sareng integritas kalayan henteu aya bintik anu lemah. Éta tarjamahan Phillips tina James bab hiji, ayat dua dugi ka genep. Ayeuna anjeunna nyarios nalika sagala jinis uji coba kana kahirupan anjeun sareng aranjeunna ngiringan kana kahirupan anjeun, saur anjeunna, ulah ambek pisan salaku intruder, sawangsulna janten babaturan. Saur anjeunna, anjeun ngagaduhan masalah, janten bagja. Anjeun ngagaduhan masalah, girang. Anjeun ngagaduhan masalah, seuri. Ayeuna, kuring terang naon anu anjeun pikirkeun. Anjeun indit, naha anjeun heureuy kuring? Naha kuring kedah resep ngeunaan COVID-19? Naha kuring kedah ngabagéakeun cobaan ieu dina kahirupan kuring? Kumaha mungkin éta? Konci pikeun sadayana sikap ngajaga ieu dangong positip di tengah krisis nyaéta kecap éling, éta kecap éling. Cenah, nalika sagala rupa cobaan ieu balaréa kana kahirupan anjeun, ulah ambek-ambekan aranjeunna salaku penceroboh, tapi wilujeng sumping aranjeunna salaku babaturan, éling, sadar, aranjeunna sumping pikeun nguji iman anjeun. Terus anjeunna teraskeun, naon anu badé ngahasilkeun dina kahirupan maranéhna. Naon anu disarioskeun ka dieu nya éta kasuksésan dina nanganan minggu-minggu anu aya payuneun urang dina pandémik COVID-19 ieu éta ayeuna di sakumna dunya, sareng janten beuki seueur bangsa anu pareum, sareng aranjeunna nuju ditutup réstoran sareng aranjeunna nuju ditutup toko, sareng aranjeunna nuju sakola sareng aranjeunna nuju ngaitkeun gereja sareng aranjeunna nuju cicing di mana waé dimana jalma anu kumpul, sareng sapertos didieu di Orange County, dimana kami teu diidinan pendak sareng saha waé sasih ieu. Saur anjeunna, kasuksésan anjeun pikeun nungkulan masalah ieu bakal ditangtukeun ku pamahaman anjeun. Ku pamahaman anjeun. Sareng ku sikap anjeun pikeun masalah éta. Éta naon anu anjeun sadar, éta naon anu anjeun terang. Ayeuna, hal anu kahiji dina petikan ieu anu kuring hayang sadar nyaéta yén Gusti masihan urang opat panginget ngeunaan masalah. Anjeun meureun hoyong nyerat ieu. Opat panginget ngeunaan masalah dina kahirupan anjeun, anu ngalebetkeun krisis anu bakal kami laksanakeun ayeuna. Nomer hiji, anjeunna nyarios heula, masalah teu bisa dilawan. Masalah teu bisa dilawan. Ayeuna, kumaha anjeunna nyebatkeun éta? Saur anjeunna, nalika sagala jinis uji datang. Anjeunna henteu nyarios upami sagala jinis percobaan sumping, saurna nalika. Anjeun tiasa percanten ka éta. Ieu sanes sawarga dimana sadayana sampurna. Ieu Bumi dimana sadaya rusak. Sareng anjeunna nyarios anjeun bakal ngagaduhan masalah, anjeun bakal kasusah, anjeun tiasa percanten kana éta, anjeun tiasa mésér stok di jerona. Ayeuna, sanés sanés waé anu Yayasan nyalira waé. Sadaya ngalangkungan Alkitab nyebatkeun éta. Isa saurna di dunya anjeun bakal gaduh cobaan sareng godaan, sareng anjeun bakal kasiksa. Cenah anjeun bakal ngagaduhan masalah dina kahirupan. Janten naha urang heran nalika urang gaduh masalah? Peter saurna moal heran nalika anjeun ngalaman percobaan seuneu. Saurna henteu ngalakukeun sapertos anu énggal. Saha waé anu ngaliwat jaman susah. Hirupna susah. Ieu sanes sawarga, ieu bumi. Kekebalan jalma anu euweuh, taya anu terpencil, insulated euweuh urang, moal aya anu dikecualikan. Anjeunna nyebatkeun anjeun gaduh masalah sabab henteu bisa dilawan. Anjeun terang, kuring émut sakali nalika kuring kuliah. Mangtaun-taun ka pengker, kuring anu ngalangkungan sababaraha kali anu sesah. Sareng kuring mimiti ngado'a, saur kuring, "Gusti, pasihan abdi kasabaran." Sareng percobaan éta beuki hadé, aranjeunna langkung parah. Terus kuring saur, "Gusti, kuring saestuna peryogi kasabaran," jeung masalah éta beuki parah. Terus kuring saur, "Gusti, kuring saestuna peryogi kasabaran," jeung maranehna beuki parah. Aya naon? Nya, akhirna kuring sadar yén sanggeus kira genep bulan, Abdi langkung langkung sabar tibatan nalika kuring ngamimitian kaluar, yen cara Gusti ngajarkeun kuring kasabaran nyaéta ngaliwatan kasusah éta. Ayeuna, masalah sanés tipeu elektip yén anjeun gaduh pilihan pikeun nyandak dina kahirupan. Henteu, aranjeunna diperyogikeun, anjeun moal tiasa milih kaluar ti aranjeunna. Supaya lulus ti sakola kahirupan, anjeun badé ngiringan sakola anu teuas. Anjeun badé ngaliwat masalah, aranjeunna tiasa dilawan. Éta anu dicarioskeun dina Kitab Suci. Hal kadua anu nyebatkeun Alkitab ngeunaan masalah nyaéta. Masalah variabel, hartosna aranjeunna henteu sami sareng sami. Anjeun moal nampi masalah anu sami. Anjeun meunang seueur anu saé. Henteu ngan ukur anjeun nampi, tapi anjeun nampi anu béda. Anjeunna nyarios nalika anjeun cobaan, nalika anjeun ngagaduhan masalah sagala jinis. Anjeun tiasa ngurilingan yén upami anjeun nyandak catetan. Nalika sagala jinis uji coba kana kahirupan anjeun. Anjeun terang, abdi tukang kebon, sareng sakali henteu diajar sareng kuring mendakan pamaréntah di dieu di Amérika Serikat parantos diklasifikasikeun 205 rupa béda gandum. Jigana 80% di antarana tumbuh di kebon kuring. (seuri) Abdi sering nganggap yén nalika kuring ngembang sayuran, Kuring kedah ngeusikeun pangakuan ka Ladang Weeds Warren. Tapi aya seueur jinis suket, sareng aya seueur jinis percobaan, aya seueur jinis masalah. Aranjeunna datangna dina sagala ukuran, aranjeunna sadayana bentuk. Aya leuwih ti 31 rasa. Kecap ieu di dieu, sagala jinis, dimana éta nyarios aya sagala jinis percobaan dina kahirupan anjeun, eta saleresna dina basa Yunani hartosna seueur. Dina basa sejen, aya loba nuansa stres dina kahirupan anjeun, bakal anjeun satuju sareng éta? Aya loba nuansa stres. Aranjeunna henteu katingali sami. Aya setrés kauangan, aya setél relasi, aya setrés kaséhatan, aya setrés fisik, aya setrés waktos. Anjeunna nyatakeun yén aranjeunna sadayana sadayana warna. Tapi upami anjeun kaluar sareng anjeun mésér mobil sareng anjeun hoyong warna khusus, maka anjeun kedah ngantosan éta. Terus nalika eta dilakukeun, maka anjeun nampi warna adat anjeun. Éta saleresna éta kecap anu digunakeun di dieu. Ieu warna khusus, uji coba sababaraha warna dina kahirupan anjeun. Gusti ngamungkinkeun aranjeunna pikeun hiji alesan. Sababaraha masalah anjeun leres-leres dilakukeun. Sababaraha diantarana urang sadaya ngalaman babarengan, siga kieu salah, COVID-19. Tapi anjeunna nyarios masalah aya variabel. Sareng naon atuh hartosna nyaéta aranjeunna variasina dina inténsitas. Dina basa sanés, kumaha pédah sumping. Aranjeunna rupa-rupa frékuénsi, sareng éta sabaraha lila. Kami henteu terang sabaraha lami ieu terakhir. Kami henteu terang kumaha sesahna. Kuring ningal tanda lain dinten anu nyarios, "Ka unggal kahirupan sababaraha hujan kedah turun, "tapi ieu konyol." (seuri) Sareng kuring pikir yén éta jalanna loba jalma perasaan ayeuna. Ieu konyol. Masalah éta teu bisa dilawan na sipatna variabel. Hal katilu anu disarioskeun James ngarah urang henteu kagét aya masalah anu teu bisa diprediksi. Éta henteu bisa diprediksi. Anjeunna nyarios nalika percobaan riungan kana kahirupan anjeun, upami anjeun nyandak catetan, bunderan frasa éta. Aranjeunna balaréa kana kahirupan anjeun. Ningali, moal aya masalah anu pernah sumping nalika anjeun peryogiana atanapi nalika anjeun kedahna mah. Éta ngan saukur nalika hoyong sumping. Éta bagian tina alesan éta masalah. Masalah sumping dina waktos anu paling inopportune. Naha anjeun kantos ngarasa kawas masalah sumping kana kahirupan anjeun, anjeun angkat, sanés ayeuna. Emang, sapertos ayeuna? Di dieu di Saddleback Church, urang dina kampanyeu utama ngalamun ngeunaan masa depan. Sareng sadaya dumadak koronavirus hits. Sareng kuring angkat, sanés ayeuna. (bebek) Henteu ayeuna. Dupi anjeun kantos ban datar nalika anjeun telat? Anjeun moal nyandak ban datar nalika anjeun ngagaduhan seueur waktos. Anjeun buru-buru nuju angkat. Éta sapertos orok ngagem kana pakéan énggal anjeun nuju anjeun jalan kaluar pikeun papacangan soré penting. Atanapi anjeun kabagi calana sateuacan nyarios. Éta saleresna kajantenan kuring dina dinten Minggu lami pisan. Sababaraha jalma, aranjeunna teu sabar, aranjeunna moal tiasa ngantosan panto ngagulung. Aranjeunna parantos ngagaduhan, aranjeunna kedah ngalakukeunana, aranjeunna kedah ngalakukeun ayeuna, aranjeunna kedah ngalakukeun ayeuna. Kuring émut mangtaun-taun katukang kuring di Jepang, sareng kuring na nangtung di karéta api ngantosan kereta bawah tanah sumping, sareng nalika dibuka, pantona dibuka, sareng saurang nonoman Jepang langsung projectile utah dina kuring nalika kuring nangtung di dinya. Sareng kuring panginten, naha kuring, naha ayeuna? Éta henteu bisa diprediksi, aranjeunna sumping nalika anjeun henteu kedah diperyogikeun. Anjeun jarang tiasa ngaduga masalah dina kahirupan anjeun. Ayeuna perhatikeun, éta nyarios nalika sagala jinis uji, iraha aranjeunna teu bisa dilawan, sagala rupa, aranjeunna variabel, balaréa kana kahirupan anjeun, éta aranjeunna henteu bisa diprediksi, anjeunna nyarios yén ulah ambek-ambek aranjeunna janten penceroboh. Naon anu anjeunna nyebatkeun didieu? Nya, kuring badé ngajelaskeun hal ieu sacara jéntré. Tapi ieu mangrupikeun hal anu kaopat ngeunaan Alkitab ngeunaan masalah. Masalah aya waé. Masalah aya waé. Gusti gaduh tujuan dina sagala hal. Bahkan hal-hal anu buruk anu aya dina kahirupan urang, Gusti tiasa ngaluarkeun kahadéan ti aranjeunna. Gusti henteu kedah nyababkeun unggal masalah. Kalolobaan masalah urang nyababkeun urang sorangan. Jalma nyarios, naha jalma gering? Nya, salah sahiji alesan mangrupikeun urang henteu ngalakukeun naon anu disarioskeun ku Gusti. Upami urang tuang naon anu Gusti nitahkeun ka urang tuang. upami urang bobo sapertos Gusti nyarios ka urang ngaso. lamun urang laksana sakumaha anu disarioskeun ka Allah pikeun urang laksana, upami urang henteu ngartos émosional négatip kana kahirupan urang sapertos Gusti nyarios, upami urang nurut ka Allah, urang moal bakal gaduh seueur masalah. Studi parantos nunjukkeun yén sakitar 80% tina masalah kaséhatan di nagara ieu, di Amérika, disababkeun ku naon anu disebut pilihan gaya hirup kronis. Dina basa sanés, urang ngan ulah ngalakukeun anu leres. Kami henteu ngalakukeun hal anu séhat. Urang sering ngalakukeun perkara anu nyiptakeun ka diri. Tapi naon anu anjeunna nyebatkeun didieu, masalah mangrupikeun. Anjeunna nyarios nalika anjeun mendakan masalah, sadar sabab datang pikeun ngahasilkeun. Buleud frasa éta, aranjeunna badé ngahasilkeun. Masalah tiasa produktif. Ayeuna, aranjeunna henteu otomatis sacara produktif. Virus COVID ieu, upami kuring henteu ngabales dina dinten anu saé, éta moal ngahasilkeun anu hébat dina kahirupan kuring. Tapi upami kuring ngabales ku cara anu leres, komo hal anu paling négatip dina kahirupan kuring tiasa ngahasilkeun kamekaran sareng kauntungan sareng berkah, dina kahirupan anjeun sareng hirup kuring. Aranjeunna sumping pikeun ngahasilkeun. Anjeunna nyarios didieu yén sangsara sareng setrés sareng kasedih, nuhun, komo panyakit tiasa ngalaksanakeun hiji hal tina nilai upami urang ngantepkeun. Éta sadayana dina pilihan urang, éta sadayana dina sikap urang. Gusti nganggo kasusah dina kahirupan urang. Anjeun nyarios, ogé, kumaha anjeunna ngalakukeun kitu? Kumaha carana Gusti ngagunakeun kasusah sareng masalah dina kahirupan urang? Nya, hatur nuhun pikeun naros, sabab petikan salajengna atanapi sabagian tina ayat-ayat anu ngucapkeun yen Gusti nganggo aranjeunna ku tilu cara. Tilu cara, Gusti nganggo masalah dina kahirupan anjeun tilu cara. Anu mimiti, masalah nguji iman kuring. Ayeuna, iman anjeun sapertos otot. Otot teu tiasa dikuatkeun kacuali dites, kajaba éta mantep, kacuali tekenan dina tekenan. Anjeun henteu ngamekarkeun otot anu kuat ku teu ngalakukeun nanaon. Anjeun ngamekarkeun otot kuat ku manjangana jeung nguatkeun aranjeunna sareng nguji éta sareng ngadorong aranjeunna ka wates. Janten anjeunna nyarios masalah sumping pikeun nguji iman kuring. Anjeunna nyatakeun sadar yén aranjeunna datang pikeun nguji iman anjeun. Ayeuna, éta kecap tés kan aya, nyaéta istilah anu dina jaman Alkitab anu dianggo pikeun pemurnian logam. Sareng naon anu anjeun lakukeun nyaéta anjeun kukituna nyandak logam anu mulia sapertos pérak atanapi emas atanapi anu sanés, tur anjeun bakal nempatkeun éta dina pot gedé, anjeun bakal panas éta ka suhu anu luhur pisan, kunaon? Dina suhu anu luhur, sadaya najis dibakar. Sareng hiji-hijina anu tinggaleun nyaéta emas murni atawa perak murni. Éta kecap Yunani di dieu pikeun diuji. Éta seuneu nyaring nalika Gusti masihan hawa panas sareng ngamungkinkeun yén dina kahirupan urang, éta nyéépkeun barang anu henteu penting. Anjeun terang naon anu bakal lumangsung dina sababaraha minggu hareup? Barangna anu urang sadayana panginten leres urang badé sadar, hmm, kuring ngaraosan henteu kunanaon tanpa éta. Éta bakal nyusun ulang prioritas urang, sabab hal-hal anu bakal robih. Ayeuna, conto klasik kumaha masalah nguji iman anjeun nyaéta carita anu ngeunaan Ayub dina Alkitab. Aya buku anu lengkep ngeunaan Ayub. Anjeun terang, Ayub mangrupikeun jelema anu paling sugih dina Alkitab. sareng dina sadinten, anjeunna kaleungitan sadayana. Anjeunna kaleungitan sadaya kulawargana, anjeunna kaleungitan sagala kakayaan, anjeunna kaleungitan sadaya babaturan, teroris nyerang kulawargana, anjeunna ngagaduhan panyakit kronis anu leueur éta moal tiasa diubaran. Oke anjeunna terminal na. Jeung can Allah anu nguji iman-Na. Sareng Gusti engké nyaurkeun anjeunna saé dua kali naon anu anjeunna kantos sateuacan ngalangkungan ujian anu ageung. Dina hiji waktos kuring maca cutatan tempat anu lami pisan anu ceuk jalma sapertos kantong téh. Anjeun leres-leres henteu terang naon anu aya dugi ka leupaskeun anjeun dina cai panas. Terus anjeun tiasa ningali naon anu leres-leres di jeroeun aranjeunna. Naha anjeun kantos ngagaduhan salah sahiji dinten cai panas? Anjeun kantos ngagaduhan salah sahiji cai minggu atanapi bulan panas ieu? Kami dina kaayaan cai anu panas ayeuna. Sareng naon anu kaluar tina anjeun nyaéta naon anu aya di jero anjeun. Éta kawas odol. Upami abdi ngagaduhan pipah odol sareng kuring nyorong, naon anu kaluar? Saur anjeun, wah, odol. Henteu, teu kedah. Éta bisa ngomong odol di luar, tapi éta tiasa saos marinara atanapi suuk mentega atanapi mayon di jero. Naon anu bakal kaluar nalika dipasang dina tekenan naon wae anu aya di dinya. Sareng dina dinten-dinten payun nalika nungkulan virus COVID, naon anu kaluar tina anjeun naon anu aya di jero anjeun. Sareng upami anjeun ngeusi pait, éta bakal kaluar. Sareng upami anjeun ngeusi hanjelu, éta bakal kaluar. Sareng upami anjeun ngeusi amarah atanapi salempang atanapi kasalahan atanapi isin atanapi teu aman, éta bakal kaluar. Upami anjeun ngeusi kasieun éta, naon waé anu aya di jero anjeun nyaéta naon anu bakal kaluar nalika tekanan ditunda anjeun. Sareng éta naon anu anjeunna nyebatkeun di dieu, éta masalah nguji iman kuring. Anjeun terang, sababaraha taun ka pengker, kuring tepang hiji lalaki lawas bener-bener dina konperénsi mangtaun-taun ka pengker di Wétan. Abdi pikir Tennesse. Sareng anjeunna, jalma kolot ieu ngawartoskeun kuring kumaha cara turun éta benefit anu pangsaéna dina hirupna. Sareng kuring nyarios, "Oke, kuring hoyong ngadangukeun carita ieu. "Nyaritakeun kuring ngeunaan éta." Sareng naon éta anjeunna parantos damel dina jongkong sadaya hirupna. Anjeunna janten tukang rodaji sepanjang hirupna. Tapi dina hiji dinten nalika turunna ékonomi, bos na teras-terasan diumumkeun, "Anjeun dipecat." Sareng sadayana kaahlian na kaluar panto. Tur anjeunna parantos dipasang dina umur 40 taun sareng garwa sareng kulawarga sareng henteu aya kasempetan padamelan sanésna, sareng aya resesi anu aya dina waktos éta. Jeung anjeunna pundung, sareng anjeunna sieun. Sabagian anjeun bisa ngaraosan cara ayeuna. Anjeun meureun parantos dipareuman. Meureun anjeun sieun anjeun bakal aya disimpen nalika krisis ieu. Sareng anjeunna rada depresi, anjeunna tetep kasieun. Cenah, kuring nyerat ieu ka handap, saurna, "Kuring resep sapertos "Dunya abdi parantos diangkat dina dinten éta kuring dipecat. "Tapi nalika kuring balik ka imah, kuring bébéja ka pamajikan naon anu lumangsung, "sareng anjeunna naros, 'Jadi naon anu anjeun badé lakukeun ayeuna?' "Sareng saur kuring, ti harita saprak kuring ngecat, "Kuring ngaraos ngalakukeun naon anu sok kuring lakukeun. "Janten pembina. "Abdi nyéwa gading bumi "sareng Abdi badé angkat kana bisnis gedong." Sareng anjeunna nyarios ka kuring, "Anjeun terang, Rick, usaha munggaran kuring "nyaéta pangwangunan dua motel leutik." Éta naon anu anjeunna lakukeun. Tapi saur anjeunna, "Dina lima taun, kuring janten jutawan multi-jutawan." Éta ngaran lalaki éta, lalaki anu kuring ngobrol ieu Wallace Johnson, sareng usaha anu anjeunna ngamimitian saatosna dipecat disebat Holiday Inns. Liburan Internasional. Wallace ka kuring, "Rick, ayeuna, upami kuring tiasa mendakan "éta lalaki anu nyebarkeun kuring, kuring bakal ikhlas "hatur nuhun anjeunna pikeun naon anu anjeunna laksanakeun." Dina waktos éta nalika kajantenan, kuring henteu ngartos kunaon kuring dipecat, naha kuring teu pareum. Tapi ngan engké kuring tiasa ningali yén éta anu teu kaébat ku Gusti sareng rencana anu endah pisan pikeun ngajantenkeun karir abdi milih. Masalah aya waé. Aranjeunna ngagaduhan tujuan. Nyadar yén aranjeunna ngahasilkeun, sareng salah sahiji hal anu munggaran aranjeunna ngahasilkeun iman anu langkung ageung, aranjeunna nguji iman anjeun. Nomer dua, ieu mangrupikeun kauntungan kadua. Masalah ngembangkeun daya tahan kuring. Aranjeunna ngamekarkeun katahanan kuring. Éta bagian salajengna ngeunaan frasa éta, nyebutkeun masalah ieu muncul pikeun ngembangkeun daya tahan. Aranjeunna ngamekarkeun ketahanan dina kahirupan anjeun. Naon hasilna tina masalah dina kahirupan anjeun? Tetep kakuatan. Éta sacara harfiah kamampuan pikeun nanganan tekanan. Dinten ayeuna kami nyebutkeun deui daya tahan. Kamampuh mumbul deui. Sareng hiji kamampuan anu paling ageung unggal jalma kedah diajar sareng unggal sawawa kedah diajar ketahanan. Kusabab sadayana ragrag, sadayana anu ngalanggar, sadayana anu ngalangkungan kali tangguh, sadaya jelema sakitar dina waktu anu béda. Sadayana ngagaduhan gagal dina kahirupan. Éta kumaha anjeun ngadamel tekanan. Tahanana, anjeun tetep teraskeun sareng nongkrong. Nya, kumaha anjeun diajar ngalakukeun éta? Kumaha anjeun diajar ngadamel tekanan? Ngaliwatan pangalaman, éta hijina cara. Anjeun henteu diajar pikeun nanganan tekanan dina buku ajar. Anjeun henteu diajar kumaha pikeun nanganan tekanan dina seminar. Anjeun diajar ngadamel tekanan ku ditunda tekanan. Sareng anjeun teu terang naon anu aya dina anjeun dugi ka anjeun leres-leres parantos dipasang dina kaayaan éta. Dina taun kadua Garéja Saddleback, 1981, Kuring ngaliwat periode depresi dimana unggal minggu tunggal kuring badé mundur. Sareng kuring badé mundur unggal dinten Minggu soré. Sareng henteu, kuring ngalangkungan waktos susah dina kahirupan kuring, sareng kitu abdi bakal nempatkeun hiji suku di payuneun anu sanés salaku Gusti, moal nampi kuring ngawangun garéja anu hébat, tapi Gusti, pasihan abdi minggu ieu. Sareng kuring bakal nyerah. Abdi teu resep, abdi henteu nyerah. Tapi kuring langkung bungah yén Gusti henteu nyerah kuring. Kusabab éta tés. Sareng dina taun percobaan éta, kuring ngembangkeun sababaraha spiritual sareng kakuatan sareng émosional sareng kakuatan mental anu matak kuring taun-taun ka hareup pikeun nyusupkeun sagala jinis bal sareng nanganan jumlah setrés anu ageung di panon umum sabab kuring ngaliwat taun éta tina kasusah datar, hiji-hiji. Anjeun terang, Amérika ngagaduhan hubungan cinta kalayan genah. Kami resep genah. Dina dinten sareng minggu payun dina krisis ieu, aya anu tiasa janten seueur hal anu pikaresepeun. Sacara teu pikaresepeun. Sareng naon anu urang kedahkeun ku urang sorangan upami sadayana henteu raoseun iraha anjeun kedah tetep teraskeun nalika anjeun henteu resep tetep. Anjeun terang, tujuan tina triathlon atanapi tujuan Marathon bener teu perkawis kacepetan, gancangna anjeun ka ditu, éta langkung seueur ngeunaan daya tahan. Dupi anjeun atos balapan? Kumaha anjeun nyiapkeun jinis jalma? Ngan ku ngalangkungan aranjeunna. Janten nalika anjeun ngarepkeun di payuneun, entong hariwang ngeunaan eta, ulah hariwang ngeunaan éta. Masalah ngembangkeun daya tahan kuring. Masalah ngagaduhan tujuan, aranjeunna waé waé. Hal katilu anu James nyarioskeun ka urang ngeunaan masalah éta anu ngalangkungan urang nyaéta masalah anu dewasa karakter kuring. Sareng anjeunna nyarioskeun kieu dina ayat ka opat bab James bab hiji. Anjeunna nyarios tapi, ngantepkeun prosésna dugi ka anjeun janten jalma anu dewasa karakter sareng integritas tanpa bintik lemah. Rék teu boga éta? Naha anjeun teu hoyong ngadangu jalma nyarios, anjeun terang, awéwé éta teu ngagaduhan bintik lemah dina karakter na. Lalaki éta, lalaki éta henteu ngagaduhan bintik lemah dina karakter na. Kumaha anjeun kéngingkeun karakter anu modél kitu? Hayu proses terus dugi ka anjeun janten jalma, lalaki jeung awéwé, tina karakter dewasa sareng integritas tanpa bintik lemah. Anjeun terang, aya anu diajar terkenal anu dipigawe seueur, sababaraha taun ka pengker di Rusia yén kuring émut nyerat, sareng éta dina pangaruh kumaha kaayaan hirup anu béda kapangaruhan umur panjang atanapi umur sato anu béda. Sareng aranjeunna nempatkeun sababaraha sato pikeun hirup gampang, jeung aranjeunna nempatkeun sababaraha sato anu langkung saé sareng lingkungan kasar. Sareng élmuwan mendakan yén sato éta nya éta disimpen di éta teu nyaman sareng lingkungan gampang, kaayaan, kaayaan hirup éta, saleresna janten langkung lemah. Kusabab kaayaan éta gampang pisan, aranjeunna janten langkung lemah sareng langkung rentan kana panyakit. Sareng jalma anu dina kaayaan anu paéh maot gancang-gancang tibatan jalma anu diidinan kanyeri normal hirup. Henteu pikaresepeun éta? Naon sato naon atuh kuring yakin leres-leres tina karakter urang, oge. Sareng budaya Kulon khususna di dunya modéren, kami geus gampang pisan ku kitu ku seueur cara. Hirup kahirupan anu genah. Gusti nomer hiji tujuan dina kahirupan anjeun nyaéta ngajantenkeun anjeun sapertos Yesus Kristus dina karakter. Pikeun mikir sapertos Kristus, kalakuan sapertos Kristus, hirup sapertos Kristus, cinta sapertos Kristus, janten positip sapertos Kristus. Sareng upami éta leres, sareng Alkitab nyebatkeun anu teras-terasan, maka Allah tangtuna nyandak anjeun ngalangkungan anu sami yen Yesus ngaliwat ngembangkeun karakter anjeun. Anjeun nyarios, ogé, naon sapertos Yesus? Yesus nyaéta cinta sareng kabagjaan sareng karapihan sareng kasabaran sareng kahadean, buah Roh, sagala hal éta. Sareng kumaha Gusti ngahasilkeun aranjeunna? Ku nempatkeun kami dina kaayaan sabalikna. Urang diajar kasabaran nalika urang hoyong digoda. Urang diajar cinta nalika urang tiasa nempatkeun jalma-jalma anu teu pikaresepeun. Urang diajar kabagjaan di tengah-tengah kanalangsaan. Urang diajar ngantosan sareng ngagaduhan jinis kitu kasabaran iraha urang kedah ngantosan. Urang diajar kahadean nalika urang ngagoda janten egois. Dina dinten-dinten payun, éta badé pikabitaeun ngan ukur moro dina sampah, tarik deui, sareng saurna, urang badé ngurus kami. Kuring, kuring, sareng kuring, kulawarga, kami opat sareng teu aya deui sareng hilap ngeunaan saha waé. Tapi éta bakal nyusut jiwa anjeun. Upami anjeun bakal mimitian mikiran jalma-jalma sanés sareng ngabantosan jalma anu werit, yuswa sareng anu ngagaduhan kaayaan preexisting, sareng upami anjeun ngahontal, jiwa anjeun bakal tumbuh, haté anjeun bakal ningkat, anjeun janten jalma anu langkung saé dina ahir krisis ieu ti anjeun parantos ngamimitian, oke? Anjeun ningali, Allah, nalika anjeunna hoyong ngawangun karakter anjeun, anjeunna tiasa nganggo dua hal. Anjeunna tiasa nganggo Firman-Na, kaleresan parobihan ka urang, sareng anjeunna tiasa nganggo kaayaan, anu langkung hésé. Ayeuna, Gusti langkung resep nganggo cara anu munggaran, Firman. Tapi urang henteu teras-teras ngadangukeun Firman, jadi anjeunna nganggo kaayaan pikeun narik perhatian urang. Sareng langkung hese, tapi sering langkung efektif. Ayeuna anjeun nyarios, ogé, henteu saé, Rick, kuring kéngingkeun, yén masalah éta variabel sareng aranjeunna waé, sareng maranehna didieu pikeun nguji iman kuring, sareng aranjeunna bakal sagala rupa, sareng aranjeunna moal sumping iraha kuring hoyong. Sareng Gusti tiasa nganggo 'pikeun tumuwuh karakter kuring sareng dewasa dina kahirupan kuring. Janten naon anu kuring lakukeun? Dina sababaraha dinten salajengna sareng di minggu sareng meureun bulan payun nalika urang ngadangu krisis koronavirus ieu, kumaha kedah kuring ngabales masalah dina kahirupan kuring? Sareng kuring ngan saukur ngobrol ngeunaan virus. Kuring ngobrol ngeunaan masalah anu bakal datang salaku hasilna kaluar tina pagawean atanapi budak anu di bumi atawa sagala hal anu sanés anu ngaganggu kahirupan sakumaha biasana geus. Kumaha kuring kedah ngabales masalah kahirupan kuring? Nya, sakali deui, James spesifik pisan, sareng anjeunna masihan urang tilu praktis pisan, aranjeunna réspon radikal, tapi aranjeunna réspon leres. Nyatana, pas abdi nyarios heula ka anjeun. Anjeun badé angkat, anjeun kedah ngajak kuring. Tapi aya tilu réspon, sadayana sadayana mimitian ku Urang Sunda. Tanggepan anu kahiji saurna nyaéta nalika anjeun ngaliwat jaman hese, girang. Anjeun indit, anjeun heureuy? Éta disada masochistic. Abdi teu ngaraos ngucap bingah pikeun masalah. Turutan kuring mung sakedik menit. Anjeunna nyarioskeun nganggap hal éta kabagjaan murni. Ngubaran masalah ieu salaku réréncangan. Ayeuna, ulah salah kuring. Anjeunna teu ngucapkeun palsu éta. Anjeunna henteu ngucapkeun dina seuri plastik, pura-pura yén sagala henteu kunanaon sareng éta sanés, sabab henteu. Pollyanna, Little yatim Annie, panonpoé bakal kaluar isukan, éta moal kaluar isukan. Anjeunna moal ngucapkeun mungkir kanyataan, henteu pisan. Anjeunna teu acan nyarios janten masochist. Oh budak lalaki, kuring ngaliwat nyeri. Gusti hates nyeri sapertos anu anjeun laksanakeun. Duh, kuring menderita, saha anu. Sareng anjeun ngagaduhan kompleks syahid ieu, sareng anjeun terang, Kuring ngan ukur gaduh perasaan spiritual ieu nalika kuring ngaraosan goréng. Henteu, henteu, henteu, Gusti henteu hoyong anjeun jadi syahid. Gusti moal hoyong anjeun gaduh dangong anu masochistic kana nyeri. Anjeun terang, kuring émut hiji waktos anu kuring bakal lalui waktos anu sesah sareng babaturan ngusahakeun bageur sareng aranjeunna nyarios, "Anjeun terang, Rick, murak "margi hal-hal tiasa langkung goréng." Na nebak naon, aranjeunna meunang parah. Éta moal aya bantosan pisan. Kuring henteu surak sareng aranjeunna janten parah. (bebek) Janten sanés perkawis positip Pollyanna palsu. Upami kuring ngalakukeun sumanget, kuring bakal sumanget. Henteu, henteu, henteu, henteu, éta langkung tebih ti éta. Kami henteu girang, ngadangukeun, urang henteu bungah pikeun masalah na. Kami girang kana masalah, nalika urang dina masalah, masih aya seueur hal pikeun bingah. Henteu masalah sorangan, tapi lain hal yén urang tiasa gumbira dina masalah éta. Naha urang tiasa girang sanajan dina masalah éta? 'Sabab urang terang aya waé pikeun éta. Kusabab urang terang yén Gusti moal pernah ninggalkeun urang. Kusabab urang terang seueur hal anu béda. Urang terang yén Gusti gaduh tujuan. Perhatosan anjeunna nyarioskeun yén nganggap kabagjaan murni. Buleud kecap mertimbangkeun. Mertimbangkeun hartosna pikeun ngahaja nyieun pikiran. Anjeun ngagaduhan adjustment sikap yén anjeun kedah didamel di dieu. Naha anjeun pilihan pikeun girang? Dina Jabur 34 ayat salah, anjeunna nyarios Kuring bakal ngaberkahan Pangéran sepanjang waktos. Sadayana. Sareng anjeunna nyarios kuring bakal. Ieu mangrupikeun pilihan wasiat, éta kaputusan. Éta komitmen, mangrupikeun pilihan. Ayeuna, anjeun badé ngaliwat sasih payun bulan kalayan boh sikep anu hadé atanapi sikep goréng. Lamun sikep anjeun goréng, Anjeun bakal nyalira sareng sadaya jalma anu aya di sabudeureun anjeun henteu resep. Tapi upami sikep anjeun alus, éta pilihan anjeun girang. Anjeun nyarios, hayu urang tingali di sisi anu caang. Hayu urang milari hal-hal anu urang tiasa ngahatur nuhun ka Gusti. Sareng hayu urang sadar yén bahkan di goréng, Gusti tiasa nyangking hadé tina goréng. Janten lakukeun hiji adjustment sikap. Abdi henteu ngaraos pait dina krisis ieu. Abdi langkung saé dina krisis ieu. Kuring bakal milih, éta pilihan kuring girang. Oke, nomer dua, Sunda kadua mangrupikeun pamundut. Sareng anu nanyakeun ka Gusti hikmah. Ieu anu anjeun hoyong laksanakeun nalika anjeun aya di krisis. Anjeun miharep nyéwa ka Gusti. Minggu kamari, upami anjeun ngupingkeun pesen minggu kamari, sareng upami anjeun sono, balik deui sareng ningali pesen éta dina ngadamel lebak virus tanpa sieun. Ieu pilihan anjeun girang, tapi anjeun teraskeun ka Gusti hikmah. Sareng anjeun nyuhunkeun hikmahna ka Allah sareng anjeun ngadoakeun sareng anjeun neneda ngeunaan masalah anjeun. Ayat tujuh nyatakeun ieu dina Yakobus hiji. Upami dina prosés ieu aya waé anu anjeun henteu terang kumaha pendak sareng naon waé masalah, ieu sanés tina tarjamahan Phillips. Upami dina prosés naon waé anu anjeun henteu terang kumaha pendak naon waé masalah anu anjeun ngan ukur kedah naros ka Gusti anu masihan luhung ka sadayana lalaki tanpa ngajadikeun aranjeunna ngarasa kaliru. Sareng anjeun yakin waé yén hikmah anu diperyogikeun bakal dipasihan anjeun. Aranjeunna nyarios naha kunaon sagala hal kuring bakal ménta kawijaksanaan di tengah masalah? Janten anjeun diajar tina éta. Sangkan anjeun tiasa diajar tina masalah éta, naha éta anjeun ménta hikmah. Éta langkung seueur mantuan upami anjeun ngeureunkeun nanyakeun naha, naha ieu kajantenan, sareng mimitian naros naon, naon anu anjeun hoyong diajar? Naon anu anjeun pikahoyong janten abdi? Kumaha carana abdi tiasa tumbuh tina ieu? Kumaha carana kuring janten awéwé anu langkung hadé? Kumaha carana kuring janten jalma anu langkung hadé dina krisis ieu? Leres, abdi nuju diuji. Kuring henteu hariwang ngeunaan naha. Naha henteu bener-bener masalahna. Anu penting naon, naon anu bakal kuring laksana, sareng naon atuh anu bakal diajar tina kaayaan ieu? Sareng pikeun ngalakukeun éta, anjeun kedah naroskeun hikmah. Janten anjeunna nyarios nalika anjeun peryogi hikmah, kersa nyarios ka Gusti, Gusti bakal masihan eta ka anjeun. Janten anjeun nyarios, Gusti, kuring peryogi hikmah salaku ibu. Barudak abdi badé ngarep pikeun sasih payun. Abdi peryogi hikmah salaku bapak. Kumaha kuring ngajantenkeun padamelan urang nalika bahaya sareng abdi henteu tiasa damel ayeuna? Nyuhunkeun hikmah ka Gusti. Entong naros kunaon, tapi tanyakeun naon. Janten munggaran anjeun girang, anjeun gaduh sikep anu positif tina saurna Abdi badé alhamdulillah pikeun masalah na, tapi kuring badé alhamdulillah dina masalahna. Kusabab Allah alus sanajan hirup lebay. Kusabab kitu kuring nyauran séri ieu "Iman Nyata Nu Berjaga Nalika Kahirupan Henteu." Nalika hirup henteu jalan. Janten kuring girang sareng kuring nyuhunkeun. Hal katilu anu disarioskeun Yakobus pikeun ngalakukeun nyaéta bersantai. Hehehehe, ngan entong kaluar, moal meunang sorangan sadayana aya dina tumpukan saraf. Entong negeskeun pisan, anjeun moal tiasa ngalakukeun nanaon. Entong hariwang ngeunaan masa depan. Gusti nyarios kuring bakal ngurus anjeun, percanten ka kuring. Anjeun percanten ka Allah pikeun terang naon anu pangsaéna. Anjeun kerja sama sareng anjeunna. Anjeun henteu pondok-circuit kaayaan anu anjeun pikahoyong. Tapi anjeun ngan ukur nyarios, Allah, kuring badé bersantai. Abdi henteu ragu. Abdi henteu ragu. Abdi percanten ka anjeun dina kaayaan ieu. Ayat dalapan mangrupikeun ayat terakhir anu urang badé tingali. Nya, urang tingali dina hiji menit deui. Tapi ayat ka dalapan nyarios, tapi anjeun kedah naros ku ikhlas iman tanpa mamang rusiah. Naon anu anjeun minta dina iman tulus? Ménta hikmah. Saurna, Gusti, abdi peryogi hikmat, sareng kuring hatur nuhun Anjeun badé masihan hikmah abdi. Kuring hatur nuhun, anjeun anu masihan kawicaksanan kuring. Entong macét, tong cangcaya, tapi kéngingkeun éta ka Allah. Anjeun terang, saur Alkitab, sateuacanna pas kuring nunjuk yén éta nyarios seueur jinis masalah. Anjeun terang, urang nyarioskeun soal aranjeunna seueur warna, seueur, seueur jinis masalah. Éta kecap dina basa Yunani, seueur jinis masalah, nyaéta kecap anu sami anu katutup dina Kapisan Peter bab ka opat, ayat opat anu saurna Gusti kagungan seueur jinis anugrah pikeun masihan anjeun. Kéngingkeun seueur jinis Gusti. Éta sami multicolored, multifeatured, sapertos inten. Naon anu anjeunna nyebatkeun didinya? Pikeun unggal masalah anu anjeun gaduh, aya rahmat ti Allah anu sayogi. Kanggo unggal seueur jinis percobaan sareng kasusah jeung kasusah, aya nanaon sih sareng rahmat sareng kakuatan anu Allah hoyongkeun ka anjeun pikeun nyocogkeun masalah anu khusus. Anjeun peryogi rahmat pikeun ieu, anjeun peryogi rahmat pikeun éta, anjeun peryogi rahmat pikeun ieu. Gusti ngucapkeun rahmat abdi sapertos multifeatured salaku masalah anu anjeun hadapi. Janten naon anu kuring nyarios? Abdi nyebatkeun yén sadaya masalah anu aya dina kahirupan anjeun, kaasup krisis COVID ieu, setan hartosna pikeun ngéléhkeun anjeun ku masalah-masalah ieu. Tapi Allah tegesna ngamekarkeun anjeun ngaliwatan masalah ieu. Anjeunna badé éléh anjeun Sétan, tapi Gusti hoyong ngamekarkeun anjeun. Ayeuna, masalah anu aya dina kahirupan anjeun ulah otomatis ngajantenkeun anjeun janten jalma anu langkung saé. Seueur jalma janten jalma pait ti 'em. Éta henteu otomatis ngajantenkeun anjeun jalmi anu langkung saé. Éta sikap anjeun anu ngajantenkeun. Sareng di mana kuring badé masihan anjeun hal anu émut. Nomer opat, anu kaopat hoyong diinget nalika anjeun ngalaman masalah nyaéta émut jangji Allah. Émut jangji Allah. Éta turun dina ayat 12. Pasihan ku kuring maca jangji ieu. Yakub bab hiji, ayat 12. Rahayu jalma anu tabah dina sidang, sabab nalika anjeunna parantos tahan ujian, Anjeunna bakal nampa makuta kahirupan anu geus dijanjikeun ku Allah. aya kecap, kanggo jalma anu mikaasih. Wios ku kuring dibaca deui. Abdi hoyong anjeun ngadangukeun pisan. Rahayu jalma anu tabah dina sidang, anu ngadamel kasusah, siga kaayaan urang ayeuna. Rahayu jalma anu sabar, anu tabah. anu percanten ka Allah, anu tetep percanten dina percobaan, sabab nalika anjeunna parantos tahan ujian, kaluar dina tonggong, sidang ieu henteu lepas. Teu aya anu tungtungna. Anjeun bakal kaluar dina tungtung torowongan anu sanés. Anjeun bakal nampi makuta kahirupan. Nya, kuring henteu terang sadayana hartosna, tapi éta saé. Mahkota kahirupan anu geus dijanjikeun ku Gusti pikeun jalma anu mikaasih. Ieu pilihan anjeun girang. Anjeun pilihan pikeun percanten kana hikmah Allah malah cangcaya. Nyuhunkeun hikmahna ka Allah pikeun ngabantosan anjeun tina kaayaan anjeun. Maka teraskeun ka Gusti supaya Iman tetep sabar. Sareng saurna, Gusti, abdi henteu nyerah. Ieu oge bakal lulus. Jalma anu pernah ditanya, naon anu anjeun karep ayat Alkitab? Saur, éta maot. Sareng naha anjeun resep ayat éta? Kusabab nalika masalah sumping, kuring terang aranjeunna moal sumping. Aranjeunna sumping. (bebek) Sareng leres dina kaayaan tinangtu ieu. Éta henteu datang pikeun tetep, éta badé lulus. Ayeuna, kuring badé caket ku pikir ieu. Krisis henteu ngan ukur ngadamel masalah. Éta sering ngungkabkeun aranjeunna, éta sering nembongkeun aranjeunna. Krisis ieu tiasa ngungkabkeun sababaraha retakan dina nikah anjeun. Krisis ieu tiasa ngungkabkeun sababaraha retakan dina hubungan anjeun ka Allah. Krisis ieu tiasa nyebarkeun sababaraha retakan dina gaya hirup anjeun, yén anjeun jalan anu ngadorong diri teuing sesah. Sareng jantenkeun Allah ngantepkeun nyarios ka anjeun ngeunaan naon anu kedah robih dina kahirupan anjeun, henteu kunanaon? Abdi hoyong anjeun mikir ngeunaan minggu ieu, sareng hayu atuh masihan anjeun sababaraha léngkah anu lumayan? Léngkah anu praktis, nomer hiji, kuring miharep anjeun ajak batur lain ngadangukeun pesen ieu. Naha anjeun bakal laksanakeun? Dupi anjeun tiasa ngintunkeun tautan ieu sareng dikirim ka réréncangan? Upami ieu parantos ajak anjeun, paskeunana, sareng janten pangareping minggu ieu. Saha waé di sabudeureun anjeun peryogi dorongan nalika krisis ieu. Janten ngirimkeun tautan. Dua minggu ka tukang nalika urang garéja di kampus kami, di Tasik Hutan sareng sadaya kampus kami anu saddleback, kira-kira 30,000 urang muncul di gareja. Tapi minggu kamari ayeuna nalika urang kedah ngabatalkeun jasa sareng urang sadayana kedah nonton online, ceuk kuring mah. sadayana angkat ka grup alit anjeun sareng ngajak tatanggana anjeun sareng ngajak babaturan anjeun ka grup alit anjeun, urang ngagaduhan 181,000 ISPs imah kami nyambung kana jasa éta. Éta hartosna meureun satengah juta jalma diawaskeun pesen minggu kamari. Satengah juta jalma atanapi langkung. Naha, sabab anjeun nitah ka batur pikeun lalajo. Sareng kuring hoyong ajak anjeun janten saksi kana warta anu saé minggu ieu di dunya anu peryogi pisan ku warta saé. Jalma kedah ngadangukeun ieu. Kirim tautan. Kuring yakin urang tiasa nyorong sajuta urang saminggu ieu upami urang sadaya bakal ngirim pesen, oke? Nomer dua, upami anjeun aya dina grup alit, kami sanés tiasa pendak, sahenteuna bulan ieu, éta pasti. Sareng bakal kuring ajak anjeun nyetel rapat virtual. Anjeun tiasa gaduh grup online. Kumaha anjeun lakukeun? Nya, produkna aya di luar sapertos Zoom. Anjeun hoyong pariksa kaluar, Zum, éta gratis. Sareng anjeun tiasa angkat di dinya sareng nyarios ka sadayana pikeun ngadeukeutkeun dina teleponna atanapi dina komputerna, jeung anjeun tiasa nyambung genep atanapi dalapan atanapi 10 urang, sareng anjeun tiasa gaduh grup anjeun dina minggu ayeuna on Zoom. Sareng anjeun tiasa tingali unggal pameunteu, sapertos Facebook Live, atanapi éta sapertos sabagian anu lain, anjeun terang, naon dina iPhone nalika anjeun ningali FaceTime. Nya, anjeun moal tiasa ngalakukeun éta ku grup gedé, tapi anjeun tiasa ngalakukeun ku salah sahiji jalma. Sareng unggal-unggal ieu ajak silih pameunteu ngalangkungan téknologi. Urang ayeuna gaduh téknologi anu henteu sayogi. Janten pariksa kaluar pikeun ngadeukeutkeun grup virtual. Sareng sabenerna didieu online anjeun tiasa nyandak sababaraha inpormasi. Nomer tilu, upami anjeun henteu dina grup alit. Abdi gé ngabantosan anjeun kana grup online minggu ieu, ku kuring bakal. Sadaya anu anjeun kedah lakukeun nyaéta email kuring, PastorRick@saddleback.com. PastorRick @ saddleback, hiji kecap, SADDLEBACK, saddleback.com, sareng kuring bakal nyambungkeun anjeun pikeun grup online, henteu kunanaon? Teras pastikeun upami anjeun bagian tina Garéja Saddleback pikeun maca buletin sapopoé anu kuring kirimkeun unggal dinten salami krisis ieu. Disebut "Saddleback di Imah." Éta ngagaduhan tip, éta ngagaduhan pesen anu mendorong, éta ngagaduhan warta anu anjeun tiasa dianggo. Hiji hal anu praktis. Kami hoyong hubungan sareng anjeun unggal dinten. Kéngingkeun "Saddleback di Imah." Upami abdi henteu ngagaduhan alamat email anjeun, teras anjeun teu meunang deui. Sareng anjeun tiasa email ka alamat email kuring ka PastorRick@saddleback.com, sareng kuring bakal nempatkeun anjeun dina daptar, tur anjeun bakal kéngingkeun sambungan sapopoé, buletin "Saddleback di Imah" buletin. Kuring ngan hoyong caket sateuacan narékahan ku nyarios deui sabaraha kuring bogoh ka anjeun. Kuring parantos ngado'a unggal dinten anjeun sareng Abdi teras-terasan neneda pikeun anjeun. Kami bakal ngaliwat ieu babarengan. Ieu sanés tungtung carita. Allah tetep aya dina tahta, sareng Gusti bakal ngagunakeun ieu tumuwuh iman anjeun, mawa jalma iman. Sareng saha anu terang naon anu bakal kajadian. Urang tiasa janten kabangkitan spiritual tina sadayana ieu sabab jalma sering tobat ka Gusti nalika aranjeunna bakal teras-terasan. Wios ku kuring pikeun anjeun. Bapa, Abdi hoyong hatur nuhun kanggo sadayana anu ngadangukeun ayeuna. Hayu urang hirup pesen James bab one, kahiji genep atanapi tujuh ayat. Hayu urang diajar yén masalah aya, aranjeunna bakal kajadian, aranjeunna nuju variabel, aranjeunna waé, sareng anjeun badé paké aranjeunna pikeun alus dina kahirupan urang upami kami bakal percanten ka anjeun. Bantosan kami pikeun henteu cangcaya. Bantu kami girang, nyuhunkeun, Gusti, sareng nginget janjina. Sareng kuring ngadoakeun kanggo sadayana yén maranéhna bakal ngagaduhan minggu séhat. Dina nami Yesus, amin. Alhamdulilah, sadayana. Paskeun ieu ka jalma anu sanés.

"A Iman anu Ngendalikeun Kasulitan" sareng Pastor Rick Warren

View online
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>
<text sub="clublinks" start="1.34" dur="1.42"> - Hai, sadayana, Abdi Rick Warren, </text>
<text sub="clublinks" start="2.76" dur="1.6"> pastor di Garéja Saddleback sareng panulis </text>
<text sub="clublinks" start="4.36" dur="2.58"> tina "Tujuan Maksudna Kahirupan" sareng narasumber </text>
<text sub="clublinks" start="6.94" dur="2.71"> dina program "Daily Hope". </text>
<text sub="clublinks" start="9.65" dur="2.53"> Hatur nuhun pikeun tuning dina siaran ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="12.18" dur="3.59"> Anjeun terang, minggu ieu di dieu di Orange County, California, </text>
<text sub="clublinks" start="15.77" dur="2.47"> pamaréntah ngumumkeun yén aranjeunna nyaram </text>
<text sub="clublinks" start="18.24" dur="4.19"> sadaya rapat naon waé, ukuranana </text>
<text sub="clublinks" start="22.43" dur="1.46"> dugi ka akhir bulan. </text>
<text sub="clublinks" start="23.89" dur="2.81"> Mangka wilujeng sumping ka Saddleback Church di bumi ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="26.7" dur="1.41"> Abdi syukur anjeun didieu. </text>
<text sub="clublinks" start="28.11" dur="5"> Sareng kuring badé ngajar anjeun ku pidéo </text>
<text sub="clublinks" start="33.31" dur="4.59"> antara ayeuna iraha waé krisis COVID-19 ieu lekasan. </text>
<text sub="clublinks" start="37.9" dur="2.12"> Mangka wilujeng sumping ka Saddleback Church di bumi ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="40.02" dur="3.34"> Sareng kuring badé ngajak anjeun nuturkeun kuring unggal minggu, </text>
<text sub="clublinks" start="43.36" dur="2.25"> janten bagian tina jasa ibadah ieu babarengan. </text>
<text sub="clublinks" start="45.61" dur="2.91"> Kami badé gaduh musik sareng ibadah bareng, </text>
<text sub="clublinks" start="48.52" dur="2.44"> sareng kuring bakal ngirimkeun kecap tina Firman Allah. </text>
<text sub="clublinks" start="50.96" dur="3.01"> Anjeun terang, sakumaha pamikiran kuring ngeunaan ieu, </text>
<text sub="clublinks" start="53.97" dur="2.15"> ku jalan éta, kahiji kuring kedah nyarios. </text>
<text sub="clublinks" start="56.12" dur="3.84"> Kuring terang yén aranjeunna badé ngabatalkeun rapat urang. </text>
<text sub="clublinks" start="59.96" dur="3.6"> Sareng saminggu ieu, kuring ngagaduhan studio Saddleback </text>
<text sub="clublinks" start="63.56" dur="1.32"> pindah ka garasi kuring. </text>
<text sub="clublinks" start="64.88" dur="2.34"> Abdi leres-leres ngetok ieu di garasi abdi. </text>
<text sub="clublinks" start="67.22" dur="2.46"> Awak awak téknologi kuring. </text>
<text sub="clublinks" start="69.68" dur="1.979"> Alah, wah, ucapkeun ka sadayana. </text>
<text sub="clublinks" start="71.659" dur="2.101"> (seuri) </text>
<text sub="clublinks" start="73.76" dur="3.12"> Aranjeunna ngabantosan mindahkeun éta di dieu sareng nyetél éta sagala </text>
<text sub="clublinks" start="76.88" dur="4.74"> ku kituna urang tiasa diajak ngobrol sacara mingguan. </text>
<text sub="clublinks" start="81.62" dur="3.32"> Ayeuna, sakumaha kuring panginten ngeunaan naon anu kudu urang tutup </text>
<text sub="clublinks" start="84.94" dur="3.22"> salila krisis COVID-19 ieu, </text>
<text sub="clublinks" start="88.16" dur="2.98"> Kuring geuwat mikir tina buku Yakobus. </text>
<text sub="clublinks" start="91.14" dur="2.67"> Buku Yakobus mangrupikeun buku anu alit </text>
<text sub="clublinks" start="93.81" dur="2.15"> deukeut tungtung Perjangjian Anyar. </text>
<text sub="clublinks" start="95.96" dur="3.81"> Tapi maksadna praktis sareng éta pisan mantuan, </text>
<text sub="clublinks" start="99.77" dur="5"> sareng kuring nyauran buku ieu iman anu tiasa dianggo nalika kahirupan henteu. </text>
<text sub="clublinks" start="105.56" dur="3.67"> Sareng panginten upami aya diperyogikeun ayeuna, </text>
<text sub="clublinks" start="109.23" dur="4.75"> naha urang peryogi iman anu dianggo nalika hirup henteu. </text>
<text sub="clublinks" start="113.98" dur="2.86"> Kusabab éta teu acan tiasa dianggo ayeuna pisan. </text>
<text sub="clublinks" start="116.84" dur="2.75"> Sareng ayeuna, minggu ieu, urang badé ngamimitian </text>
<text sub="clublinks" start="119.59" dur="3.25"> perjalanan babarengan anu badé ajak anjeun </text>
<text sub="clublinks" start="122.84" dur="1.03"> ngalangkungan krisis ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="123.87" dur="3.22"> Sareng abdi henteu hoyong anjeun sono salah sahiji pesen ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="127.09" dur="4.1"> Kusabab buku Yakobus saleresna nyertakeun 14 utami </text>
<text sub="clublinks" start="131.19" dur="4.34"> blok wangunan kahirupan, 14 masalah konci kahirupan, </text>
<text sub="clublinks" start="135.53" dur="3.76"> 14 daérah anu unggal masing-masing anjeun </text>
<text sub="clublinks" start="139.29" dur="1.91"> parantos ngagaduhan urusan anjeun dina kahirupan, </text>
<text sub="clublinks" start="141.2" dur="3.17"> sareng anjeun badé paduli di hareup. </text>
<text sub="clublinks" start="144.37" dur="3.52"> Salaku conto, dina bab hiji James, </text>
<text sub="clublinks" start="147.89" dur="1.6"> pasihankeun kuring ngan ukur masihan panjelasan buku leutik. </text>
<text sub="clublinks" start="149.49" dur="1.42"> Éta ngan ukur opat bab. </text>
<text sub="clublinks" start="150.91" dur="2.99"> Bab hiji, éta mimiti ngabahas kasusah. </text>
<text sub="clublinks" start="153.9" dur="1.77"> Sareng urang badé ngobrol ngeunaan éta. </text>
<text sub="clublinks" start="155.67" dur="4.13"> Naon tujuan Allah pikeun masalah anjeun? </text>
<text sub="clublinks" start="159.8" dur="1.6"> Lajeng éta nyarioskeun ngeunaan pilihan. </text>
<text sub="clublinks" start="161.4" dur="1.62"> Kumaha anjeun parantos damel? </text>
<text sub="clublinks" start="163.02" dur="2.085"> Kumaha anjeun terang iraha bade cicing, iraha indit? </text>
<text sub="clublinks" start="165.105" dur="2.335"> Kumaha anjeun terang naon anu kedah dilakukeun, kumaha anjeun mutuskeun kaputusan? </text>
<text sub="clublinks" start="167.44" dur="2.41"> Terus éta nyarioskeun godaan. </text>
<text sub="clublinks" start="169.85" dur="3.29"> Sareng urang bakal ningali kumaha anjeun éléh ngagoda </text>
<text sub="clublinks" start="173.14" dur="3.24"> dina kahirupan anjeun anu sigana tetep ngabalukarkeun anjeun gagal. </text>
<text sub="clublinks" start="176.38" dur="2.04"> Terus éta nyarioskeun ngeunaan hidayah. </text>
<text sub="clublinks" start="178.42" dur="2.68"> Sareng perkawis perkawis kumaha urang tiasa kaberkahan ku Alkitab. </text>
<text sub="clublinks" start="181.1" dur="2.24"> Henteu ngan ukur maca éta, tapi diberkahan ku éta. </text>
<text sub="clublinks" start="183.34" dur="1.56"> Éta sadayana dina bab hiji. </text>
<text sub="clublinks" start="184.9" dur="2.36"> Sareng urang bakal ningali éta dina minggu payun. </text>
<text sub="clublinks" start="187.26" dur="2.7"> Bab dua omongan ngeunaan hubungan. </text>
<text sub="clublinks" start="189.96" dur="3.06"> Kami badé tingali kumaha anjeun ngubaran jalma anu leres. </text>
<text sub="clublinks" start="193.02" dur="2.628"> Sareng sareng jalma-jalma kedah cicing di bumi, </text>
<text sub="clublinks" start="195.648" dur="4.242"> sadayana dina kulawarga babarengan, murangkalih sareng ibu sareng bapak, </text>
<text sub="clublinks" start="199.89" dur="2.32"> sareng jalma-jalma nuju karasa saraf masing-masing. </text>
<text sub="clublinks" start="202.21" dur="2.74"> Éta gé janten pesen penting dina hubungan. </text>
<text sub="clublinks" start="204.95" dur="1.39"> Maka éta perkawis perkawis iman. </text>
<text sub="clublinks" start="206.34" dur="4.76"> Kumaha anjeun leres-leres percaya ka Allah nalika anjeun henteu resep sapertos kitu </text>
<text sub="clublinks" start="211.1" dur="2.18"> sareng iraha hal-hal anu jalan anu salah? </text>
<text sub="clublinks" start="213.28" dur="1.64"> Éta sadayana dina bab dua. </text>
<text sub="clublinks" start="214.92" dur="3.32"> Bab tilu, urang badé ngobrolkeun paguneman. </text>
<text sub="clublinks" start="218.24" dur="1.66"> Kakuatan paguneman. </text>
<text sub="clublinks" start="219.9" dur="2.12"> Sareng ieu anu salah sahiji petikan anu paling penting </text>
<text sub="clublinks" start="222.02" dur="3.73"> dina Alkitab ngeunaan kumaha anjeun ngatur sungut anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="225.75" dur="2.25"> Éta pentingna naha urang dina krisis atanapi henteu. </text>
<text sub="clublinks" start="228" dur="2.27"> Terus terasna perkawis silaturahim. </text>
<text sub="clublinks" start="230.27" dur="2.21"> Sareng éta masihan kami inpormasi anu praktis </text>
<text sub="clublinks" start="232.48" dur="2.71"> ngeunaan kumaha anjeun ngawangun babaturan silaturahim </text>
<text sub="clublinks" start="235.19" dur="2.7"> sareng nyingkahan silaturahim anu teu bijaksana. </text>
<text sub="clublinks" start="237.89" dur="2.24"> Éta bab tilu. </text>
<text sub="clublinks" start="240.13" dur="3.5"> Bab kaopay aya dina konflik. </text>
<text sub="clublinks" start="243.63" dur="2.39"> Sareng dina bab opat, urang nyarioskeun </text>
<text sub="clublinks" start="246.02" dur="1.88"> kumaha anjeun ngahindarkeun argumen. </text>
<text sub="clublinks" start="247.9" dur="1.56"> Sareng anu bakal saé mantuan. </text>
<text sub="clublinks" start="249.46" dur="2.78"> Nalika tegangan naék sareng frustrations ningkat, </text>
<text sub="clublinks" start="252.24" dur="2.94"> salaku jalma teu jalan, kumaha anjeun nyingkahan bantahan? </text>
<text sub="clublinks" start="255.18" dur="2.03"> Terus éta anu ngobrolkeun ngeunaan ditilik batur. </text>
<text sub="clublinks" start="257.21" dur="2.74"> Kumaha anjeun kaluar maén Gusti? </text>
<text sub="clublinks" start="259.95" dur="1.84"> Éta bakal ngabalukarkeun karapihan dina kahirupan urang </text>
<text sub="clublinks" start="261.79" dur="1.08"> upami urang tiasa ngalakukeun éta. </text>
<text sub="clublinks" start="262.87" dur="1.67"> Terus éta anu ngobrolkeun ngeunaan masa depan. </text>
<text sub="clublinks" start="264.54" dur="1.82"> Kumaha anjeun rencana pikeun masa depan? </text>
<text sub="clublinks" start="266.36" dur="1.56"> Éta sadayana dina bab opat. </text>
<text sub="clublinks" start="267.92" dur="2.75"> Ayeuna, dina bab terakhir, bab lima, kuring bébéja </text>
<text sub="clublinks" start="270.67" dur="0.98"> aya opat bab, aya anu saleresna </text>
<text sub="clublinks" start="271.65" dur="1.683"> lima bab dina Yakobus. </text>
<text sub="clublinks" start="274.327" dur="2.243"> Kami badé ngobrolkeun artos. </text>
<text sub="clublinks" start="276.57" dur="3.65"> Sareng seueur perkawis kumaha wijaksana sareng kabeungharan anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="280.22" dur="1.73"> Teras urang badé tingali kasabaran. </text>
<text sub="clublinks" start="281.95" dur="3.26"> Naon anu anjeun laksanakeun nalika anjeun ngantosan ka Gusti? </text>
<text sub="clublinks" start="285.21" dur="1.92"> Tempat anu paling hese calik </text>
<text sub="clublinks" start="287.13" dur="3.87"> aya dina ruang tungguan nalika anjeun kaburu sareng henteu Allah. </text>
<text sub="clublinks" start="291" dur="1.29"> Teras urang badé tingali doa, </text>
<text sub="clublinks" start="292.29" dur="2.07"> nyaéta pesen anu terakhir anu urang badé tingali. </text>
<text sub="clublinks" start="294.36" dur="1.94"> Kumaha anjeun neneda ngeunaan masalah anjeun? </text>
<text sub="clublinks" start="296.3" dur="2.58"> Alkitab nyebutkeun aya cara pikeun ngadoa sareng némbalan, </text>
<text sub="clublinks" start="298.88" dur="2.29"> sareng aya cara pikeun henteu solat. </text>
<text sub="clublinks" start="301.17" dur="1.27"> Sareng urang nuju ningali éta. </text>
<text sub="clublinks" start="302.44" dur="3.763"> Ayeuna ayeuna, urang badé ningali genep ayat kahiji </text>
<text sub="clublinks" start="306.203" dur="2.072"> tina buku Yakobus. </text>
<text sub="clublinks" start="308.275" dur="5"> Upami anjeun henteu ngagaduhan Alkitab, maka kuring badé diunduh </text>
<text sub="clublinks" start="313.46" dur="3.73"> luar halaman wéb ieu garis besar, catetan ngajar, </text>
<text sub="clublinks" start="317.19" dur="2.02"> sabab sagala ayat anu urang badé tingali </text>
<text sub="clublinks" start="319.21" dur="2.04"> aya di luar garis anjeun </text>
<text sub="clublinks" start="321.25" dur="3.22"> Yakub bab hiji, mimiti genep ayat. </text>
<text sub="clublinks" start="324.47" dur="4.07"> Sareng Alkitab nyebatkeun ieu nalika dibahas </text>
<text sub="clublinks" start="328.54" dur="2.33"> kedah ngatasi masalah anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="330.87" dur="2.35"> Mimiti, Yakobus 1: 1 nyarios ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="333.22" dur="5"> Yakobus, abdi abdi sareng Gusti Gusti Yesus Kristus. </text>
<text sub="clublinks" start="338.86" dur="4.18"> ka 12 suku anu kasebar di antara bangsa-bangsa, salam. </text>
<text sub="clublinks" start="343.04" dur="2.23"> Ayeuna, pasihan abdi ngareureuhkeun dieu menit sareng say </text>
<text sub="clublinks" start="345.27" dur="2.95"> ieu mangrupikeun bubuka anu paling teu leres </text>
<text sub="clublinks" start="348.22" dur="1.71"> tina naon waé buku dina Alkitab. </text>
<text sub="clublinks" start="349.93" dur="2.01"> Kusabab anjeun terang saha James? </text>
<text sub="clublinks" start="351.94" dur="3.073"> Anjeunna mangrupikeun satengah lanceuk Yesus. </text>
<text sub="clublinks" start="355.013" dur="1.507"> Naon anu anjeun hartosna ku éta? </text>
<text sub="clublinks" start="356.52" dur="2.19"> Éta hartosna anjeunna Mary sareng putra Yusuf. </text>
<text sub="clublinks" start="358.71" dur="2.899"> Yesus ngan putra Mary. </text>
<text sub="clublinks" start="361.609" dur="4.591"> Anjeunna sanés putra Yusuf 'sabab Allah mangrupikeun bapa Yesus. </text>
<text sub="clublinks" start="366.2" dur="2.47"> Tapi Alkitab nyarioskeun ka urang yén Mary sareng Yusuf </text>
<text sub="clublinks" start="368.67" dur="3.52"> ngagaduhan seueur murangkalih engké, sareng masihan nami masing-masing. </text>
<text sub="clublinks" start="372.19" dur="2.87"> James henteu Kristen. </text>
<text sub="clublinks" start="375.06" dur="2.27"> Anjeunna henteu pengikut Kristus. </text>
<text sub="clublinks" start="377.33" dur="3.54"> Anjeunna henteu percanten ka dulur-dulur na nyaéta Al Masih </text>
<text sub="clublinks" start="380.87" dur="1.78"> salila Yesus sadayana palayanan. </text>
<text sub="clublinks" start="382.65" dur="1.29"> Anjeunna teu asa-asa. </text>
<text sub="clublinks" start="383.94" dur="3.14"> Sareng anjeun hoyong terang, adi rayi teu percanten </text>
<text sub="clublinks" start="387.08" dur="3.22"> di lanceuk sepuh, sakantenan, éta bakal geulis polos. </text>
<text sub="clublinks" start="390.3" dur="3.81"> Naon anu ngajantenkeun Yakobus anu pitados ka Yesus Kristus? </text>
<text sub="clublinks" start="394.11" dur="1.56"> Kiamat. </text>
<text sub="clublinks" start="395.67" dur="4.42"> Nalika Yesus sumping deui tina maot sareng leumpang di sabudeureun </text>
<text sub="clublinks" start="400.09" dur="1.96"> salila 40 dinten deui sareng Yakobus ningali anjeunna, </text>
<text sub="clublinks" start="402.05" dur="3.79"> anjeunna janten pangagem sareng salajengna janten pamimpin </text>
<text sub="clublinks" start="405.84" dur="2.09"> di Garéja Yerusalem. </text>
<text sub="clublinks" start="407.93" dur="3.82"> Janten upami saha waé ngagaduhan hak nyerat nami, ieu jalma. </text>
<text sub="clublinks" start="411.75" dur="4.06"> Anjeunna tiasa nyarios, Yakobus, jalma anu dewasa sareng Yesus. </text>
<text sub="clublinks" start="415.81" dur="2.95"> Yakobus, satengah dulurna Yesus. </text>
<text sub="clublinks" start="418.76" dur="3.87"> Yakobus, sahabatna Yesus ngembang. </text>
<text sub="clublinks" start="422.63" dur="1.47"> Éta jenis hal, tapi henteu. </text>
<text sub="clublinks" start="424.1" dur="2.68"> Anjeunna ngan ukur nyebatkeun Yakobus, hamba Allah. </text>
<text sub="clublinks" start="426.78" dur="4.97"> Anjeunna henteu narik pangkat, anjeunna henteu ngamajukeun silsilahna. </text>
<text sub="clublinks" start="431.75" dur="2.24"> Tapi teras dina ayat dua, anjeunna mimiti asup </text>
<text sub="clublinks" start="433.99" dur="5"> ieu masalah mimiti pisan tujuan Allah dina masalah anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="439.07" dur="1.86"> Wios anu ku kuring dibaca ku anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="440.93" dur="2.41"> Saur anjeunna, nalika sagala jinis percobaan </text>
<text sub="clublinks" start="444.2" dur="5"> balaréa kana kahirupan anjeun, ulah ambek-ambekan aranjeunna salaku penceroboh, </text>
<text sub="clublinks" start="449.52" dur="3.15"> tapi sawangsulna janten babaturan. </text>
<text sub="clublinks" start="452.67" dur="2.82"> Nyadar aranjeunna datang pikeun nguji iman anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="455.49" dur="4.8"> sarta ngahasilkeun kualitas ketahanan Anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="460.29" dur="4.32"> Tapi hayu prosés éta teraskeun dugi daya tahan </text>
<text sub="clublinks" start="464.61" dur="5"> dikembangkeun pinuh, sareng anjeun bakal janten jalmi </text>
<text sub="clublinks" start="470.01" dur="5"> tina karakter dewasa sareng integritas </text>
<text sub="clublinks" start="475.11" dur="2.71"> kalayan henteu aya bintik anu lemah. </text>
<text sub="clublinks" start="477.82" dur="2.24"> Éta tarjamahan Phillips </text>
<text sub="clublinks" start="480.06" dur="2.73"> tina James bab hiji, ayat dua dugi ka genep. </text>
<text sub="clublinks" start="482.79" dur="3.377"> Ayeuna anjeunna nyarios nalika sagala jinis uji coba kana kahirupan anjeun </text>
<text sub="clublinks" start="486.167" dur="2.963"> sareng aranjeunna ngiringan kana kahirupan anjeun, saur anjeunna, ulah ambek pisan </text>
<text sub="clublinks" start="489.13" dur="1.69"> salaku intruder, sawangsulna janten babaturan. </text>
<text sub="clublinks" start="490.82" dur="2.57"> Saur anjeunna, anjeun ngagaduhan masalah, janten bagja. </text>
<text sub="clublinks" start="493.39" dur="2.09"> Anjeun ngagaduhan masalah, girang. </text>
<text sub="clublinks" start="495.48" dur="1.807"> Anjeun ngagaduhan masalah, seuri. </text>
<text sub="clublinks" start="499.51" dur="0.87"> Ayeuna, kuring terang naon anu anjeun pikirkeun. </text>
<text sub="clublinks" start="500.38" dur="1.94"> Anjeun indit, naha anjeun heureuy kuring? </text>
<text sub="clublinks" start="502.32" dur="3.15"> Naha kuring kedah resep ngeunaan COVID-19? </text>
<text sub="clublinks" start="505.47" dur="5"> Naha kuring kedah ngabagéakeun cobaan ieu dina kahirupan kuring? </text>
<text sub="clublinks" start="510.6" dur="2.31"> Kumaha mungkin éta? </text>
<text sub="clublinks" start="512.91" dur="3.74"> Konci pikeun sadayana sikap ngajaga ieu </text>
<text sub="clublinks" start="516.65" dur="2.85"> dangong positip di tengah krisis </text>
<text sub="clublinks" start="519.5" dur="3.65"> nyaéta kecap éling, éta kecap éling. </text>
<text sub="clublinks" start="523.15" dur="2.19"> Cenah, nalika sagala rupa cobaan ieu </text>
<text sub="clublinks" start="525.34" dur="2.99"> balaréa kana kahirupan anjeun, ulah ambek-ambekan aranjeunna salaku penceroboh, </text>
<text sub="clublinks" start="528.33" dur="4.89"> tapi wilujeng sumping aranjeunna salaku babaturan, éling, sadar, </text>
<text sub="clublinks" start="533.22" dur="3.75"> aranjeunna sumping pikeun nguji iman anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="536.97" dur="3.839"> Terus anjeunna teraskeun, naon anu badé ngahasilkeun dina kahirupan maranéhna. </text>
<text sub="clublinks" start="540.809" dur="5"> Naon anu disarioskeun ka dieu nya éta kasuksésan dina nanganan </text>
<text sub="clublinks" start="545.99" dur="4.44"> minggu-minggu anu aya payuneun urang dina pandémik COVID-19 ieu </text>
<text sub="clublinks" start="550.43" dur="2.87"> éta ayeuna di sakumna dunya, sareng janten beuki seueur </text>
<text sub="clublinks" start="553.3" dur="3.11"> bangsa anu pareum, sareng aranjeunna nuju ditutup </text>
<text sub="clublinks" start="556.41" dur="2.31"> réstoran sareng aranjeunna nuju ditutup toko, </text>
<text sub="clublinks" start="558.72" dur="1.89"> sareng aranjeunna nuju sakola </text>
<text sub="clublinks" start="560.61" dur="1.57"> sareng aranjeunna nuju ngaitkeun gereja </text>
<text sub="clublinks" start="562.18" dur="1.69"> sareng aranjeunna nuju cicing di mana waé </text>
<text sub="clublinks" start="563.87" dur="3.86"> dimana jalma anu kumpul, sareng sapertos didieu di Orange County, </text>
<text sub="clublinks" start="567.73" dur="4.29"> dimana kami teu diidinan pendak sareng saha waé sasih ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="572.02" dur="3.75"> Saur anjeunna, kasuksésan anjeun pikeun nungkulan masalah ieu </text>
<text sub="clublinks" start="575.77" dur="3.49"> bakal ditangtukeun ku pamahaman anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="579.26" dur="1.3"> Ku pamahaman anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="580.56" dur="3.24"> Sareng ku sikap anjeun pikeun masalah éta. </text>
<text sub="clublinks" start="583.8" dur="3.69"> Éta naon anu anjeun sadar, éta naon anu anjeun terang. </text>
<text sub="clublinks" start="587.49" dur="3.79"> Ayeuna, hal anu kahiji dina petikan ieu anu kuring hayang sadar </text>
<text sub="clublinks" start="591.28" dur="3.957"> nyaéta yén Gusti masihan urang opat panginget ngeunaan masalah. </text>
<text sub="clublinks" start="595.237" dur="2.253"> Anjeun meureun hoyong nyerat ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="597.49" dur="2.07"> Opat panginget ngeunaan masalah dina kahirupan anjeun, </text>
<text sub="clublinks" start="599.56" dur="2.35"> anu ngalebetkeun krisis anu bakal kami laksanakeun ayeuna. </text>
<text sub="clublinks" start="601.91" dur="5"> Nomer hiji, anjeunna nyarios heula, masalah teu bisa dilawan. </text>
<text sub="clublinks" start="607.42" dur="2.34"> Masalah teu bisa dilawan. </text>
<text sub="clublinks" start="609.76" dur="1.04"> Ayeuna, kumaha anjeunna nyebatkeun éta? </text>
<text sub="clublinks" start="610.8" dur="4.33"> Saur anjeunna, nalika sagala jinis uji datang. </text>
<text sub="clublinks" start="615.13" dur="4.41"> Anjeunna henteu nyarios upami sagala jinis percobaan sumping, saurna nalika. </text>
<text sub="clublinks" start="619.54" dur="1.72"> Anjeun tiasa percanten ka éta. </text>
<text sub="clublinks" start="621.26" dur="3.27"> Ieu sanes sawarga dimana sadayana sampurna. </text>
<text sub="clublinks" start="624.53" dur="2.66"> Ieu Bumi dimana sadaya rusak. </text>
<text sub="clublinks" start="627.19" dur="2.05"> Sareng anjeunna nyarios anjeun bakal ngagaduhan masalah, </text>
<text sub="clublinks" start="629.24" dur="3.44"> anjeun bakal kasusah, anjeun tiasa percanten kana éta, </text>
<text sub="clublinks" start="632.68" dur="2.37"> anjeun tiasa mésér stok di jerona. </text>
<text sub="clublinks" start="635.05" dur="2.99"> Ayeuna, sanés sanés waé anu Yayasan nyalira waé. </text>
<text sub="clublinks" start="638.04" dur="1.62"> Sadaya ngalangkungan Alkitab nyebatkeun éta. </text>
<text sub="clublinks" start="639.66" dur="2.77"> Isa saurna di dunya anjeun bakal gaduh cobaan </text>
<text sub="clublinks" start="642.43" dur="3.68"> sareng godaan, sareng anjeun bakal kasiksa. </text>
<text sub="clublinks" start="646.11" dur="2.29"> Cenah anjeun bakal ngagaduhan masalah dina kahirupan. </text>
<text sub="clublinks" start="648.4" dur="3.07"> Janten naha urang heran nalika urang gaduh masalah? </text>
<text sub="clublinks" start="651.47" dur="1.632"> Peter saurna moal heran </text>
<text sub="clublinks" start="653.102" dur="2.558"> nalika anjeun ngalaman percobaan seuneu. </text>
<text sub="clublinks" start="655.66" dur="1.786"> Saurna henteu ngalakukeun sapertos anu énggal. </text>
<text sub="clublinks" start="657.446" dur="2.744"> Saha waé anu ngaliwat jaman susah. </text>
<text sub="clublinks" start="660.19" dur="2.04"> Hirupna susah. </text>
<text sub="clublinks" start="662.23" dur="2.53"> Ieu sanes sawarga, ieu bumi. </text>
<text sub="clublinks" start="664.76" dur="3.18"> Kekebalan jalma anu euweuh, taya anu terpencil, </text>
<text sub="clublinks" start="667.94" dur="2.94"> insulated euweuh urang, moal aya anu dikecualikan. </text>
<text sub="clublinks" start="670.88" dur="1.73"> Anjeunna nyebatkeun anjeun gaduh masalah </text>
<text sub="clublinks" start="672.61" dur="2.78"> sabab henteu bisa dilawan. </text>
<text sub="clublinks" start="675.39" dur="3.84"> Anjeun terang, kuring émut sakali nalika kuring kuliah. </text>
<text sub="clublinks" start="679.23" dur="2.27"> Mangtaun-taun ka pengker, kuring anu ngalangkungan </text>
<text sub="clublinks" start="681.5" dur="1.71"> sababaraha kali anu sesah. </text>
<text sub="clublinks" start="683.21" dur="3.09"> Sareng kuring mimiti ngado'a, saur kuring, "Gusti, pasihan abdi kasabaran." </text>
<text sub="clublinks" start="686.3" dur="2.91"> Sareng percobaan éta beuki hadé, aranjeunna langkung parah. </text>
<text sub="clublinks" start="689.21" dur="2.22"> Terus kuring saur, "Gusti, kuring saestuna peryogi kasabaran," </text>
<text sub="clublinks" start="691.43" dur="1.72"> jeung masalah éta beuki parah. </text>
<text sub="clublinks" start="693.15" dur="2.43"> Terus kuring saur, "Gusti, kuring saestuna peryogi kasabaran," </text>
<text sub="clublinks" start="695.58" dur="2.93"> jeung maranehna beuki parah. </text>
<text sub="clublinks" start="698.51" dur="1.77"> Aya naon? </text>
<text sub="clublinks" start="700.28" dur="1.82"> Nya, akhirna kuring sadar yén sanggeus kira genep bulan, </text>
<text sub="clublinks" start="702.1" dur="2.64"> Abdi langkung langkung sabar tibatan nalika kuring ngamimitian kaluar, </text>
<text sub="clublinks" start="704.74" dur="2.07"> yen cara Gusti ngajarkeun kuring kasabaran </text>
<text sub="clublinks" start="706.81" dur="3.2"> nyaéta ngaliwatan kasusah éta. </text>
<text sub="clublinks" start="710.01" dur="2.85"> Ayeuna, masalah sanés tipeu elektip </text>
<text sub="clublinks" start="712.86" dur="2.44"> yén anjeun gaduh pilihan pikeun nyandak dina kahirupan. </text>
<text sub="clublinks" start="715.3" dur="2.863"> Henteu, aranjeunna diperyogikeun, anjeun moal tiasa milih kaluar ti aranjeunna. </text>
<text sub="clublinks" start="719.01" dur="3.71"> Supaya lulus ti sakola kahirupan, </text>
<text sub="clublinks" start="722.72" dur="1.96"> anjeun badé ngiringan sakola anu teuas. </text>
<text sub="clublinks" start="724.68" dur="2.87"> Anjeun badé ngaliwat masalah, aranjeunna tiasa dilawan. </text>
<text sub="clublinks" start="727.55" dur="1.35"> Éta anu dicarioskeun dina Kitab Suci. </text>
<text sub="clublinks" start="728.9" dur="2.43"> Hal kadua anu nyebatkeun Alkitab ngeunaan masalah nyaéta. </text>
<text sub="clublinks" start="731.33" dur="3.923"> Masalah variabel, hartosna aranjeunna henteu sami sareng sami. </text>
<text sub="clublinks" start="735.253" dur="2.817"> Anjeun moal nampi masalah anu sami. </text>
<text sub="clublinks" start="738.07" dur="1.89"> Anjeun meunang seueur anu saé. </text>
<text sub="clublinks" start="739.96" dur="2.11"> Henteu ngan ukur anjeun nampi, tapi anjeun nampi anu béda. </text>
<text sub="clublinks" start="742.07" dur="5"> Anjeunna nyarios nalika anjeun cobaan, nalika anjeun ngagaduhan masalah sagala jinis. </text>
<text sub="clublinks" start="748.25" dur="2.09"> Anjeun tiasa ngurilingan yén upami anjeun nyandak catetan. </text>
<text sub="clublinks" start="750.34" dur="3.54"> Nalika sagala jinis uji coba kana kahirupan anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="753.88" dur="3.25"> Anjeun terang, abdi tukang kebon, sareng sakali henteu diajar </text>
<text sub="clublinks" start="757.13" dur="2.32"> sareng kuring mendakan pamaréntah di dieu </text>
<text sub="clublinks" start="759.45" dur="2.18"> di Amérika Serikat parantos diklasifikasikeun </text>
<text sub="clublinks" start="761.63" dur="3.493"> 205 rupa béda gandum. </text>
<text sub="clublinks" start="765.123" dur="4.767"> Jigana 80% di antarana tumbuh di kebon kuring. (seuri) </text>
<text sub="clublinks" start="769.89" dur="2.52"> Abdi sering nganggap yén nalika kuring ngembang sayuran, </text>
<text sub="clublinks" start="772.41" dur="2.85"> Kuring kedah ngeusikeun pangakuan ka Ladang Weeds Warren. </text>
<text sub="clublinks" start="775.26" dur="3.62"> Tapi aya seueur jinis suket, </text>
<text sub="clublinks" start="778.88" dur="1.82"> sareng aya seueur jinis percobaan, </text>
<text sub="clublinks" start="780.7" dur="1.76"> aya seueur jinis masalah. </text>
<text sub="clublinks" start="782.46" dur="2.282"> Aranjeunna datangna dina sagala ukuran, aranjeunna sadayana bentuk. </text>
<text sub="clublinks" start="784.742" dur="2.898"> Aya leuwih ti 31 rasa. </text>
<text sub="clublinks" start="787.64" dur="2.75"> Kecap ieu di dieu, sagala jinis, dimana éta nyarios </text>
<text sub="clublinks" start="790.39" dur="1.55"> aya sagala jinis percobaan dina kahirupan anjeun, </text>
<text sub="clublinks" start="791.94" dur="4.26"> eta saleresna dina basa Yunani hartosna seueur. </text>
<text sub="clublinks" start="796.2" dur="2.795"> Dina basa sejen, aya loba nuansa stres </text>
<text sub="clublinks" start="798.995" dur="2.205"> dina kahirupan anjeun, bakal anjeun satuju sareng éta? </text>
<text sub="clublinks" start="801.2" dur="1.9"> Aya loba nuansa stres. </text>
<text sub="clublinks" start="803.1" dur="1.62"> Aranjeunna henteu katingali sami. </text>
<text sub="clublinks" start="804.72" dur="2.67"> Aya setrés kauangan, aya setél relasi, </text>
<text sub="clublinks" start="807.39" dur="2.37"> aya setrés kaséhatan, aya setrés fisik, </text>
<text sub="clublinks" start="809.76" dur="1.62"> aya setrés waktos. </text>
<text sub="clublinks" start="811.38" dur="5"> Anjeunna nyatakeun yén aranjeunna sadayana sadayana warna. </text>
<text sub="clublinks" start="816.41" dur="2.82"> Tapi upami anjeun kaluar sareng anjeun mésér mobil sareng anjeun hoyong </text>
<text sub="clublinks" start="819.23" dur="3.44"> warna khusus, maka anjeun kedah ngantosan éta. </text>
<text sub="clublinks" start="822.67" dur="2.98"> Terus nalika eta dilakukeun, maka anjeun nampi warna adat anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="825.65" dur="2.01"> Éta saleresna éta kecap anu digunakeun di dieu. </text>
<text sub="clublinks" start="827.66" dur="4.99"> Ieu warna khusus, uji coba sababaraha warna dina kahirupan anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="832.65" dur="2.14"> Gusti ngamungkinkeun aranjeunna pikeun hiji alesan. </text>
<text sub="clublinks" start="834.79" dur="3.07"> Sababaraha masalah anjeun leres-leres dilakukeun. </text>
<text sub="clublinks" start="837.86" dur="1.842"> Sababaraha diantarana urang sadaya ngalaman babarengan, </text>
<text sub="clublinks" start="839.702" dur="2.908"> siga kieu salah, COVID-19. </text>
<text sub="clublinks" start="842.61" dur="1.95"> Tapi anjeunna nyarios masalah aya variabel. </text>
<text sub="clublinks" start="844.56" dur="2.845"> Sareng naon atuh hartosna nyaéta aranjeunna variasina dina inténsitas. </text>
<text sub="clublinks" start="847.405" dur="3.143"> Dina basa sanés, kumaha pédah sumping. </text>
<text sub="clublinks" start="850.548" dur="3.792"> Aranjeunna rupa-rupa frékuénsi, sareng éta sabaraha lila. </text>
<text sub="clublinks" start="854.34" dur="1.421"> Kami henteu terang sabaraha lami ieu terakhir. </text>
<text sub="clublinks" start="855.761" dur="2.699"> Kami henteu terang kumaha sesahna. </text>
<text sub="clublinks" start="858.46" dur="2.197"> Kuring ningal tanda lain dinten anu nyarios, </text>
<text sub="clublinks" start="860.657" dur="3.98"> "Ka unggal kahirupan sababaraha hujan kedah turun, </text>
<text sub="clublinks" start="864.637" dur="2.743"> "tapi ieu konyol." (seuri) </text>
<text sub="clublinks" start="867.38" dur="1.9"> Sareng kuring pikir yén éta jalanna </text>
<text sub="clublinks" start="869.28" dur="1.77"> loba jalma perasaan ayeuna. </text>
<text sub="clublinks" start="871.05" dur="1.92"> Ieu konyol. </text>
<text sub="clublinks" start="872.97" dur="3.07"> Masalah éta teu bisa dilawan na sipatna variabel. </text>
<text sub="clublinks" start="876.04" dur="2.86"> Hal katilu anu disarioskeun James ngarah urang henteu kagét </text>
<text sub="clublinks" start="878.9" dur="2.87"> aya masalah anu teu bisa diprediksi. </text>
<text sub="clublinks" start="881.77" dur="1.6"> Éta henteu bisa diprediksi. </text>
<text sub="clublinks" start="883.37" dur="4.01"> Anjeunna nyarios nalika percobaan riungan kana kahirupan anjeun, </text>
<text sub="clublinks" start="887.38" dur="2.05"> upami anjeun nyandak catetan, bunderan frasa éta. </text>
<text sub="clublinks" start="889.43" dur="3.13"> Aranjeunna balaréa kana kahirupan anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="892.56" dur="3.28"> Ningali, moal aya masalah anu pernah sumping nalika anjeun peryogiana </text>
<text sub="clublinks" start="895.84" dur="1.6"> atanapi nalika anjeun kedahna mah. </text>
<text sub="clublinks" start="897.44" dur="1.97"> Éta ngan saukur nalika hoyong sumping. </text>
<text sub="clublinks" start="899.41" dur="1.97"> Éta bagian tina alesan éta masalah. </text>
<text sub="clublinks" start="901.38" dur="3.05"> Masalah sumping dina waktos anu paling inopportune. </text>
<text sub="clublinks" start="904.43" dur="1.582"> Naha anjeun kantos ngarasa kawas masalah </text>
<text sub="clublinks" start="906.012" dur="2.778"> sumping kana kahirupan anjeun, anjeun angkat, sanés ayeuna. </text>
<text sub="clublinks" start="908.79" dur="2.51"> Emang, sapertos ayeuna? </text>
<text sub="clublinks" start="911.3" dur="3.82"> Di dieu di Saddleback Church, urang dina kampanyeu utama </text>
<text sub="clublinks" start="915.12" dur="2.45"> ngalamun ngeunaan masa depan. </text>
<text sub="clublinks" start="917.57" dur="3.27"> Sareng sadaya dumadak koronavirus hits. </text>
<text sub="clublinks" start="920.84" dur="2.06"> Sareng kuring angkat, sanés ayeuna. </text>
<text sub="clublinks" start="922.9" dur="1.673"> (bebek) Henteu ayeuna. </text>
<text sub="clublinks" start="926.75" dur="3.073"> Dupi anjeun kantos ban datar nalika anjeun telat? </text>
<text sub="clublinks" start="931.729" dur="2.361"> Anjeun moal nyandak ban datar nalika anjeun ngagaduhan seueur waktos. </text>
<text sub="clublinks" start="934.09" dur="1.823"> Anjeun buru-buru nuju angkat. </text>
<text sub="clublinks" start="937.12" dur="4.08"> Éta sapertos orok ngagem kana pakéan énggal anjeun </text>
<text sub="clublinks" start="941.2" dur="4.952"> nuju anjeun jalan kaluar pikeun papacangan soré penting. </text>
<text sub="clublinks" start="946.152" dur="2.918"> Atanapi anjeun kabagi calana sateuacan nyarios. </text>
<text sub="clublinks" start="949.07" dur="2.55"> Éta saleresna kajantenan kuring </text>
<text sub="clublinks" start="951.62" dur="1.713"> dina dinten Minggu lami pisan. </text>
<text sub="clublinks" start="956" dur="4.64"> Sababaraha jalma, aranjeunna teu sabar, </text>
<text sub="clublinks" start="960.64" dur="1.77"> aranjeunna moal tiasa ngantosan panto ngagulung. </text>
<text sub="clublinks" start="962.41" dur="1.72"> Aranjeunna parantos ngagaduhan, aranjeunna kedah ngalakukeunana, </text>
<text sub="clublinks" start="964.13" dur="2.38"> aranjeunna kedah ngalakukeun ayeuna, aranjeunna kedah ngalakukeun ayeuna. </text>
<text sub="clublinks" start="966.51" dur="3.99"> Kuring émut mangtaun-taun katukang kuring di Jepang, </text>
<text sub="clublinks" start="970.5" dur="3.34"> sareng kuring na nangtung di karéta api ngantosan kereta bawah tanah </text>
<text sub="clublinks" start="973.84" dur="2.55"> sumping, sareng nalika dibuka, pantona dibuka, </text>
<text sub="clublinks" start="976.39" dur="3.33"> sareng saurang nonoman Jepang langsung </text>
<text sub="clublinks" start="979.72" dur="4.49"> projectile utah dina kuring nalika kuring nangtung di dinya. </text>
<text sub="clublinks" start="984.21" dur="5"> Sareng kuring panginten, naha kuring, naha ayeuna? </text>
<text sub="clublinks" start="989.9" dur="3.583"> Éta henteu bisa diprediksi, aranjeunna sumping nalika anjeun henteu kedah diperyogikeun. </text>
<text sub="clublinks" start="994.47" dur="2.94"> Anjeun jarang tiasa ngaduga masalah dina kahirupan anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="997.41" dur="3.69"> Ayeuna perhatikeun, éta nyarios nalika sagala jinis uji, iraha </text>
<text sub="clublinks" start="1001.1" dur="3"> aranjeunna teu bisa dilawan, sagala rupa, aranjeunna variabel, </text>
<text sub="clublinks" start="1004.1" dur="3.98"> balaréa kana kahirupan anjeun, éta aranjeunna henteu bisa diprediksi, </text>
<text sub="clublinks" start="1008.08" dur="3.213"> anjeunna nyarios yén ulah ambek-ambek aranjeunna janten penceroboh. </text>
<text sub="clublinks" start="1012.19" dur="1.01"> Naon anu anjeunna nyebatkeun didieu? </text>
<text sub="clublinks" start="1013.2" dur="2.16"> Nya, kuring badé ngajelaskeun hal ieu sacara jéntré. </text>
<text sub="clublinks" start="1015.36" dur="2.6"> Tapi ieu mangrupikeun hal anu kaopat ngeunaan Alkitab ngeunaan masalah. </text>
<text sub="clublinks" start="1017.96" dur="2.553"> Masalah aya waé. </text>
<text sub="clublinks" start="1021.4" dur="2.69"> Masalah aya waé. </text>
<text sub="clublinks" start="1024.09" dur="3.07"> Gusti gaduh tujuan dina sagala hal. </text>
<text sub="clublinks" start="1027.16" dur="2.72"> Bahkan hal-hal anu buruk anu aya dina kahirupan urang, </text>
<text sub="clublinks" start="1029.88" dur="2.16"> Gusti tiasa ngaluarkeun kahadéan ti aranjeunna. </text>
<text sub="clublinks" start="1032.04" dur="1.64"> Gusti henteu kedah nyababkeun unggal masalah. </text>
<text sub="clublinks" start="1033.68" dur="2.62"> Kalolobaan masalah urang nyababkeun urang sorangan. </text>
<text sub="clublinks" start="1036.3" dur="2.1"> Jalma nyarios, naha jalma gering? </text>
<text sub="clublinks" start="1038.4" dur="3.69"> Nya, salah sahiji alesan mangrupikeun urang henteu ngalakukeun naon anu disarioskeun ku Gusti. </text>
<text sub="clublinks" start="1042.09" dur="3.02"> Upami urang tuang naon anu Gusti nitahkeun ka urang tuang. </text>
<text sub="clublinks" start="1045.11" dur="2.71"> upami urang bobo sapertos Gusti nyarios ka urang ngaso. </text>
<text sub="clublinks" start="1047.82" dur="3.28"> lamun urang laksana sakumaha anu disarioskeun ka Allah pikeun urang laksana, </text>
<text sub="clublinks" start="1051.1" dur="3.16"> upami urang henteu ngartos émosional négatip kana kahirupan urang </text>
<text sub="clublinks" start="1054.26" dur="2.06"> sapertos Gusti nyarios, upami urang nurut ka Allah, </text>
<text sub="clublinks" start="1056.32" dur="2.65"> urang moal bakal gaduh seueur masalah. </text>
<text sub="clublinks" start="1058.97" dur="3.07"> Studi parantos nunjukkeun yén sakitar 80% tina masalah kaséhatan </text>
<text sub="clublinks" start="1062.04" dur="3.57"> di nagara ieu, di Amérika, disababkeun ku naon anu disebut </text>
<text sub="clublinks" start="1065.61" dur="3"> pilihan gaya hirup kronis. </text>
<text sub="clublinks" start="1068.61" dur="3.05"> Dina basa sanés, urang ngan ulah ngalakukeun anu leres. </text>
<text sub="clublinks" start="1071.66" dur="1.14"> Kami henteu ngalakukeun hal anu séhat. </text>
<text sub="clublinks" start="1072.8" dur="2.66"> Urang sering ngalakukeun perkara anu nyiptakeun ka diri. </text>
<text sub="clublinks" start="1075.46" dur="2.58"> Tapi naon anu anjeunna nyebatkeun didieu, masalah mangrupikeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1078.04" dur="3.53"> Anjeunna nyarios nalika anjeun mendakan masalah, </text>
<text sub="clublinks" start="1081.57" dur="3.46"> sadar sabab datang pikeun ngahasilkeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1085.03" dur="3.56"> Buleud frasa éta, aranjeunna badé ngahasilkeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1088.59" dur="3.22"> Masalah tiasa produktif. </text>
<text sub="clublinks" start="1091.81" dur="2.23"> Ayeuna, aranjeunna henteu otomatis sacara produktif. </text>
<text sub="clublinks" start="1094.04" dur="3.06"> Virus COVID ieu, upami kuring henteu ngabales dina dinten anu saé, </text>
<text sub="clublinks" start="1097.1" dur="3.35"> éta moal ngahasilkeun anu hébat dina kahirupan kuring. </text>
<text sub="clublinks" start="1100.45" dur="2.17"> Tapi upami kuring ngabales ku cara anu leres, </text>
<text sub="clublinks" start="1102.62" dur="2.25"> komo hal anu paling négatip dina kahirupan kuring </text>
<text sub="clublinks" start="1104.87" dur="3.89"> tiasa ngahasilkeun kamekaran sareng kauntungan sareng berkah, </text>
<text sub="clublinks" start="1108.76" dur="2.23"> dina kahirupan anjeun sareng hirup kuring. </text>
<text sub="clublinks" start="1110.99" dur="2.26"> Aranjeunna sumping pikeun ngahasilkeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1113.25" dur="4.59"> Anjeunna nyarios didieu yén sangsara sareng setrés </text>
<text sub="clublinks" start="1117.84" dur="5"> sareng kasedih, nuhun, komo panyakit tiasa ngalaksanakeun hiji hal </text>
<text sub="clublinks" start="1123.42" dur="2.913"> tina nilai upami urang ngantepkeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1127.363" dur="3.887"> Éta sadayana dina pilihan urang, éta sadayana dina sikap urang. </text>
<text sub="clublinks" start="1131.25" dur="4.043"> Gusti nganggo kasusah dina kahirupan urang. </text>
<text sub="clublinks" start="1136.9" dur="2.33"> Anjeun nyarios, ogé, kumaha anjeunna ngalakukeun kitu? </text>
<text sub="clublinks" start="1139.23" dur="4.04"> Kumaha carana Gusti ngagunakeun kasusah sareng masalah dina kahirupan urang? </text>
<text sub="clublinks" start="1143.27" dur="3.29"> Nya, hatur nuhun pikeun naros, sabab petikan salajengna </text>
<text sub="clublinks" start="1146.56" dur="1.75"> atanapi sabagian tina ayat-ayat anu ngucapkeun </text>
<text sub="clublinks" start="1148.31" dur="2.61"> yen Gusti nganggo aranjeunna ku tilu cara. </text>
<text sub="clublinks" start="1150.92" dur="3.09"> Tilu cara, Gusti nganggo masalah dina kahirupan anjeun tilu cara. </text>
<text sub="clublinks" start="1154.01" dur="4.18"> Anu mimiti, masalah nguji iman kuring. </text>
<text sub="clublinks" start="1158.19" dur="2.03"> Ayeuna, iman anjeun sapertos otot. </text>
<text sub="clublinks" start="1160.22" dur="3.8"> Otot teu tiasa dikuatkeun kacuali dites, </text>
<text sub="clublinks" start="1164.02" dur="3.3"> kajaba éta mantep, kacuali tekenan dina tekenan. </text>
<text sub="clublinks" start="1167.32" dur="4.99"> Anjeun henteu ngamekarkeun otot anu kuat ku teu ngalakukeun nanaon. </text>
<text sub="clublinks" start="1172.31" dur="3.09"> Anjeun ngamekarkeun otot kuat ku manjangana </text>
<text sub="clublinks" start="1175.4" dur="2.53"> jeung nguatkeun aranjeunna sareng nguji éta </text>
<text sub="clublinks" start="1177.93" dur="2.7"> sareng ngadorong aranjeunna ka wates. </text>
<text sub="clublinks" start="1180.63" dur="5"> Janten anjeunna nyarios masalah sumping pikeun nguji iman kuring. </text>
<text sub="clublinks" start="1185.88" dur="4.38"> Anjeunna nyatakeun sadar yén aranjeunna datang pikeun nguji iman anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1190.26" dur="3.28"> Ayeuna, éta kecap tés kan aya, nyaéta istilah anu </text>
<text sub="clublinks" start="1193.54" dur="5"> dina jaman Alkitab anu dianggo pikeun pemurnian logam. </text>
<text sub="clublinks" start="1198.61" dur="3.05"> Sareng naon anu anjeun lakukeun nyaéta anjeun kukituna nyandak logam anu mulia </text>
<text sub="clublinks" start="1201.66" dur="1.768"> sapertos pérak atanapi emas atanapi anu sanés, </text>
<text sub="clublinks" start="1203.428" dur="2.932"> tur anjeun bakal nempatkeun éta dina pot gedé, anjeun bakal panas éta </text>
<text sub="clublinks" start="1206.36" dur="2.54"> ka suhu anu luhur pisan, kunaon? </text>
<text sub="clublinks" start="1208.9" dur="1.17"> Dina suhu anu luhur, </text>
<text sub="clublinks" start="1210.07" dur="3.34"> sadaya najis dibakar. </text>
<text sub="clublinks" start="1213.41" dur="4.05"> Sareng hiji-hijina anu tinggaleun nyaéta emas murni </text>
<text sub="clublinks" start="1217.46" dur="1.946"> atawa perak murni. </text>
<text sub="clublinks" start="1219.406" dur="3.164"> Éta kecap Yunani di dieu pikeun diuji. </text>
<text sub="clublinks" start="1222.57" dur="4.54"> Éta seuneu nyaring nalika Gusti masihan hawa panas </text>
<text sub="clublinks" start="1227.11" dur="1.705"> sareng ngamungkinkeun yén dina kahirupan urang, </text>
<text sub="clublinks" start="1228.815" dur="3.345"> éta nyéépkeun barang anu henteu penting. </text>
<text sub="clublinks" start="1232.16" dur="2.94"> Anjeun terang naon anu bakal lumangsung dina sababaraha minggu hareup? </text>
<text sub="clublinks" start="1235.1" dur="2.134"> Barangna anu urang sadayana panginten leres </text>
<text sub="clublinks" start="1237.234" dur="1.726"> urang badé sadar, hmm, kuring ngaraosan </text>
<text sub="clublinks" start="1238.96" dur="1.273"> henteu kunanaon tanpa éta. </text>
<text sub="clublinks" start="1241.1" dur="2.51"> Éta bakal nyusun ulang prioritas urang, </text>
<text sub="clublinks" start="1243.61" dur="2.41"> sabab hal-hal anu bakal robih. </text>
<text sub="clublinks" start="1246.02" dur="4.22"> Ayeuna, conto klasik kumaha masalah nguji iman anjeun </text>
<text sub="clublinks" start="1251.17" dur="4.02"> nyaéta carita anu ngeunaan Ayub dina Alkitab. </text>
<text sub="clublinks" start="1255.19" dur="1.75"> Aya buku anu lengkep ngeunaan Ayub. </text>
<text sub="clublinks" start="1256.94" dur="3.49"> Anjeun terang, Ayub mangrupikeun jelema anu paling sugih dina Alkitab. </text>
<text sub="clublinks" start="1260.43" dur="2.74"> sareng dina sadinten, anjeunna kaleungitan sadayana. </text>
<text sub="clublinks" start="1263.17" dur="2.82"> Anjeunna kaleungitan sadaya kulawargana, anjeunna kaleungitan sagala kakayaan, </text>
<text sub="clublinks" start="1265.99" dur="3.97"> anjeunna kaleungitan sadaya babaturan, teroris nyerang kulawargana, </text>
<text sub="clublinks" start="1269.96" dur="4.567"> anjeunna ngagaduhan panyakit kronis anu leueur </text>
<text sub="clublinks" start="1276.283" dur="3.437"> éta moal tiasa diubaran. </text>
<text sub="clublinks" start="1279.72" dur="1.323"> Oke anjeunna terminal na. </text>
<text sub="clublinks" start="1282.109" dur="3.721"> Jeung can Allah anu nguji iman-Na. </text>
<text sub="clublinks" start="1285.83" dur="3.27"> Sareng Gusti engké nyaurkeun anjeunna saé dua kali </text>
<text sub="clublinks" start="1289.1" dur="3.423"> naon anu anjeunna kantos sateuacan ngalangkungan ujian anu ageung. </text>
<text sub="clublinks" start="1293.59" dur="2.82"> Dina hiji waktos kuring maca cutatan tempat anu lami pisan </text>
<text sub="clublinks" start="1296.41" dur="2.92"> anu ceuk jalma sapertos kantong téh. </text>
<text sub="clublinks" start="1299.33" dur="1.34"> Anjeun leres-leres henteu terang naon anu aya </text>
<text sub="clublinks" start="1300.67" dur="2.67"> dugi ka leupaskeun anjeun dina cai panas. </text>
<text sub="clublinks" start="1303.34" dur="3.09"> Terus anjeun tiasa ningali naon anu leres-leres di jeroeun aranjeunna. </text>
<text sub="clublinks" start="1306.43" dur="2.77"> Naha anjeun kantos ngagaduhan salah sahiji dinten cai panas? </text>
<text sub="clublinks" start="1309.2" dur="3.763"> Anjeun kantos ngagaduhan salah sahiji cai minggu atanapi bulan panas ieu? </text>
<text sub="clublinks" start="1313.82" dur="3.78"> Kami dina kaayaan cai anu panas ayeuna. </text>
<text sub="clublinks" start="1317.6" dur="2.41"> Sareng naon anu kaluar tina anjeun nyaéta naon anu aya di jero anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1320.01" dur="1.33"> Éta kawas odol. </text>
<text sub="clublinks" start="1321.34" dur="4.15"> Upami abdi ngagaduhan pipah odol sareng kuring nyorong, </text>
<text sub="clublinks" start="1325.49" dur="1.18"> naon anu kaluar? </text>
<text sub="clublinks" start="1326.67" dur="0.9"> Saur anjeun, wah, odol. </text>
<text sub="clublinks" start="1327.57" dur="1.65"> Henteu, teu kedah. </text>
<text sub="clublinks" start="1329.22" dur="1.95"> Éta bisa ngomong odol di luar, </text>
<text sub="clublinks" start="1331.17" dur="1.67"> tapi éta tiasa saos marinara </text>
<text sub="clublinks" start="1332.84" dur="2.6"> atanapi suuk mentega atanapi mayon di jero. </text>
<text sub="clublinks" start="1335.44" dur="2.92"> Naon anu bakal kaluar nalika dipasang dina tekenan </text>
<text sub="clublinks" start="1338.36" dur="1.403"> naon wae anu aya di dinya. </text>
<text sub="clublinks" start="1341.13" dur="3.603"> Sareng dina dinten-dinten payun nalika nungkulan virus COVID, </text>
<text sub="clublinks" start="1346.266" dur="2.224"> naon anu kaluar tina anjeun naon anu aya di jero anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1348.49" dur="2.24"> Sareng upami anjeun ngeusi pait, éta bakal kaluar. </text>
<text sub="clublinks" start="1350.73" dur="2.23"> Sareng upami anjeun ngeusi hanjelu, éta bakal kaluar. </text>
<text sub="clublinks" start="1352.96" dur="3.79"> Sareng upami anjeun ngeusi amarah atanapi salempang atanapi kasalahan </text>
<text sub="clublinks" start="1356.75" dur="3.46"> atanapi isin atanapi teu aman, éta bakal kaluar. </text>
<text sub="clublinks" start="1360.21" dur="4"> Upami anjeun ngeusi kasieun éta, naon waé anu aya di jero anjeun </text>
<text sub="clublinks" start="1364.21" dur="3.52"> nyaéta naon anu bakal kaluar nalika tekanan ditunda anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1367.73" dur="1.44"> Sareng éta naon anu anjeunna nyebatkeun di dieu, </text>
<text sub="clublinks" start="1369.17" dur="2.23"> éta masalah nguji iman kuring. </text>
<text sub="clublinks" start="1371.4" dur="5"> Anjeun terang, sababaraha taun ka pengker, kuring tepang hiji lalaki lawas bener-bener </text>
<text sub="clublinks" start="1376.98" dur="3.23"> dina konperénsi mangtaun-taun ka pengker di Wétan. </text>
<text sub="clublinks" start="1380.21" dur="1.74"> Abdi pikir Tennesse. </text>
<text sub="clublinks" start="1381.95" dur="3.91"> Sareng anjeunna, jalma kolot ieu ngawartoskeun kuring kumaha cara turun </text>
<text sub="clublinks" start="1387.13" dur="4.8"> éta benefit anu pangsaéna dina hirupna. </text>
<text sub="clublinks" start="1391.93" dur="2.017"> Sareng kuring nyarios, "Oke, kuring hoyong ngadangukeun carita ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="1393.947" dur="1.523"> "Nyaritakeun kuring ngeunaan éta." </text>
<text sub="clublinks" start="1395.47" dur="1.67"> Sareng naon éta anjeunna parantos damel </text>
<text sub="clublinks" start="1397.14" dur="2.823"> dina jongkong sadaya hirupna. </text>
<text sub="clublinks" start="1400.83" dur="2.41"> Anjeunna janten tukang rodaji sepanjang hirupna. </text>
<text sub="clublinks" start="1403.24" dur="3.34"> Tapi dina hiji dinten nalika turunna ékonomi, </text>
<text sub="clublinks" start="1406.58" dur="3.607"> bos na teras-terasan diumumkeun, "Anjeun dipecat." </text>
<text sub="clublinks" start="1411.19" dur="3.54"> Sareng sadayana kaahlian na kaluar panto. </text>
<text sub="clublinks" start="1414.73" dur="4.62"> Tur anjeunna parantos dipasang dina umur 40 taun sareng garwa </text>
<text sub="clublinks" start="1419.35" dur="3.85"> sareng kulawarga sareng henteu aya kasempetan padamelan sanésna, </text>
<text sub="clublinks" start="1423.2" dur="2.923"> sareng aya resesi anu aya dina waktos éta. </text>
<text sub="clublinks" start="1427.03" dur="3.5"> Jeung anjeunna pundung, sareng anjeunna sieun. </text>
<text sub="clublinks" start="1430.53" dur="1.77"> Sabagian anjeun bisa ngaraosan cara ayeuna. </text>
<text sub="clublinks" start="1432.3" dur="1.58"> Anjeun meureun parantos dipareuman. </text>
<text sub="clublinks" start="1433.88" dur="1.76"> Meureun anjeun sieun anjeun bakal aya </text>
<text sub="clublinks" start="1435.64" dur="2.63"> disimpen nalika krisis ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="1438.27" dur="2.45"> Sareng anjeunna rada depresi, anjeunna tetep kasieun. </text>
<text sub="clublinks" start="1440.72" dur="1.827"> Cenah, kuring nyerat ieu ka handap, saurna, "Kuring resep sapertos </text>
<text sub="clublinks" start="1442.547" dur="3.97"> "Dunya abdi parantos diangkat dina dinten éta kuring dipecat. </text>
<text sub="clublinks" start="1446.517" dur="2.2"> "Tapi nalika kuring balik ka imah, kuring bébéja ka pamajikan naon anu lumangsung, </text>
<text sub="clublinks" start="1448.717" dur="3.57"> "sareng anjeunna naros, 'Jadi naon anu anjeun badé lakukeun ayeuna?' </text>
<text sub="clublinks" start="1452.287" dur="2.98"> "Sareng saur kuring, ti harita saprak kuring ngecat, </text>
<text sub="clublinks" start="1455.267" dur="3.9"> "Kuring ngaraos ngalakukeun naon anu sok kuring lakukeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1459.167" dur="1.84"> "Janten pembina. </text>
<text sub="clublinks" start="1461.007" dur="1.61"> "Abdi nyéwa gading bumi </text>
<text sub="clublinks" start="1462.617" dur="2.413"> "sareng Abdi badé angkat kana bisnis gedong." </text>
<text sub="clublinks" start="1465.03" dur="2.887"> Sareng anjeunna nyarios ka kuring, "Anjeun terang, Rick, usaha munggaran kuring </text>
<text sub="clublinks" start="1467.917" dur="4.13"> "nyaéta pangwangunan dua motel leutik." </text>
<text sub="clublinks" start="1472.965" dur="2.115"> Éta naon anu anjeunna lakukeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1475.08" dur="4.267"> Tapi saur anjeunna, "Dina lima taun, kuring janten jutawan multi-jutawan." </text>
<text sub="clublinks" start="1480.21" dur="2.99"> Éta ngaran lalaki éta, lalaki anu kuring ngobrol </text>
<text sub="clublinks" start="1483.2" dur="3.5"> ieu Wallace Johnson, sareng usaha anu anjeunna ngamimitian </text>
<text sub="clublinks" start="1486.7" dur="4.39"> saatosna dipecat disebat Holiday Inns. </text>
<text sub="clublinks" start="1491.09" dur="1.44"> Liburan Internasional. </text>
<text sub="clublinks" start="1492.53" dur="2.877"> Wallace ka kuring, "Rick, ayeuna, upami kuring tiasa mendakan </text>
<text sub="clublinks" start="1495.407" dur="3.13"> "éta lalaki anu nyebarkeun kuring, kuring bakal ikhlas </text>
<text sub="clublinks" start="1498.537" dur="2.143"> "hatur nuhun anjeunna pikeun naon anu anjeunna laksanakeun." </text>
<text sub="clublinks" start="1500.68" dur="2.56"> Dina waktos éta nalika kajantenan, kuring henteu ngartos </text>
<text sub="clublinks" start="1503.24" dur="2.83"> kunaon kuring dipecat, naha kuring teu pareum. </text>
<text sub="clublinks" start="1506.07" dur="3.94"> Tapi ngan engké kuring tiasa ningali yén éta anu teu kaébat ku Gusti </text>
<text sub="clublinks" start="1510.01" dur="4.483"> sareng rencana anu endah pisan pikeun ngajantenkeun karir abdi milih. </text>
<text sub="clublinks" start="1515.76" dur="3.05"> Masalah aya waé. </text>
<text sub="clublinks" start="1518.81" dur="1.17"> Aranjeunna ngagaduhan tujuan. </text>
<text sub="clublinks" start="1519.98" dur="4.18"> Nyadar yén aranjeunna ngahasilkeun, sareng salah sahiji hal anu munggaran </text>
<text sub="clublinks" start="1524.16" dur="3.984"> aranjeunna ngahasilkeun iman anu langkung ageung, aranjeunna nguji iman anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1528.144" dur="3.226"> Nomer dua, ieu mangrupikeun kauntungan kadua. </text>
<text sub="clublinks" start="1531.37" dur="3.27"> Masalah ngembangkeun daya tahan kuring. </text>
<text sub="clublinks" start="1534.64" dur="1.52"> Aranjeunna ngamekarkeun katahanan kuring. </text>
<text sub="clublinks" start="1536.16" dur="2.23"> Éta bagian salajengna ngeunaan frasa éta, nyebutkeun </text>
<text sub="clublinks" start="1538.39" dur="5"> masalah ieu muncul pikeun ngembangkeun daya tahan. </text>
<text sub="clublinks" start="1543.45" dur="2.33"> Aranjeunna ngamekarkeun ketahanan dina kahirupan anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1545.78" dur="1.91"> Naon hasilna tina masalah dina kahirupan anjeun? </text>
<text sub="clublinks" start="1547.69" dur="1.52"> Tetep kakuatan. </text>
<text sub="clublinks" start="1549.21" dur="2.82"> Éta sacara harfiah kamampuan pikeun nanganan tekanan. </text>
<text sub="clublinks" start="1552.03" dur="2.253"> Dinten ayeuna kami nyebutkeun deui daya tahan. </text>
<text sub="clublinks" start="1555.12" dur="1.79"> Kamampuh mumbul deui. </text>
<text sub="clublinks" start="1556.91" dur="3.197"> Sareng hiji kamampuan anu paling ageung unggal jalma kedah diajar </text>
<text sub="clublinks" start="1560.107" dur="3.473"> sareng unggal sawawa kedah diajar ketahanan. </text>
<text sub="clublinks" start="1563.58" dur="2.92"> Kusabab sadayana ragrag, sadayana anu ngalanggar, </text>
<text sub="clublinks" start="1566.5" dur="2.05"> sadayana anu ngalangkungan kali tangguh, </text>
<text sub="clublinks" start="1568.55" dur="3.31"> sadaya jelema sakitar dina waktu anu béda. </text>
<text sub="clublinks" start="1571.86" dur="2.39"> Sadayana ngagaduhan gagal dina kahirupan. </text>
<text sub="clublinks" start="1574.25" dur="2.7"> Éta kumaha anjeun ngadamel tekanan. </text>
<text sub="clublinks" start="1576.95" dur="3.613"> Tahanana, anjeun tetep teraskeun sareng nongkrong. </text>
<text sub="clublinks" start="1581.52" dur="1.99"> Nya, kumaha anjeun diajar ngalakukeun éta? </text>
<text sub="clublinks" start="1583.51" dur="3.53"> Kumaha anjeun diajar ngadamel tekanan? </text>
<text sub="clublinks" start="1587.04" dur="2.28"> Ngaliwatan pangalaman, éta hijina cara. </text>
<text sub="clublinks" start="1589.32" dur="4.93"> Anjeun henteu diajar pikeun nanganan tekanan dina buku ajar. </text>
<text sub="clublinks" start="1594.25" dur="4.02"> Anjeun henteu diajar kumaha pikeun nanganan tekanan dina seminar. </text>
<text sub="clublinks" start="1598.27" dur="3.76"> Anjeun diajar ngadamel tekanan ku ditunda tekanan. </text>
<text sub="clublinks" start="1602.03" dur="2.53"> Sareng anjeun teu terang naon anu aya dina anjeun </text>
<text sub="clublinks" start="1604.56" dur="3.063"> dugi ka anjeun leres-leres parantos dipasang dina kaayaan éta. </text>
<text sub="clublinks" start="1609.77" dur="2.7"> Dina taun kadua Garéja Saddleback, 1981, </text>
<text sub="clublinks" start="1612.47" dur="1.36"> Kuring ngaliwat periode depresi </text>
<text sub="clublinks" start="1613.83" dur="2.823"> dimana unggal minggu tunggal kuring badé mundur. </text>
<text sub="clublinks" start="1617.64" dur="3.88"> Sareng kuring badé mundur unggal dinten Minggu soré. </text>
<text sub="clublinks" start="1621.52" dur="3.14"> Sareng henteu, kuring ngalangkungan waktos susah dina kahirupan kuring, </text>
<text sub="clublinks" start="1624.66" dur="2.3"> sareng kitu abdi bakal nempatkeun hiji suku di payuneun anu sanés </text>
<text sub="clublinks" start="1626.96" dur="3.19"> salaku Gusti, moal nampi kuring ngawangun garéja anu hébat, </text>
<text sub="clublinks" start="1630.15" dur="1.973"> tapi Gusti, pasihan abdi minggu ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="1633.01" dur="2.1"> Sareng kuring bakal nyerah. </text>
<text sub="clublinks" start="1635.11" dur="2.22"> Abdi teu resep, abdi henteu nyerah. </text>
<text sub="clublinks" start="1637.33" dur="3.09"> Tapi kuring langkung bungah yén Gusti henteu nyerah kuring. </text>
<text sub="clublinks" start="1640.42" dur="1.46"> Kusabab éta tés. </text>
<text sub="clublinks" start="1641.88" dur="5"> Sareng dina taun percobaan éta, kuring ngembangkeun sababaraha spiritual </text>
<text sub="clublinks" start="1647.51" dur="3.56"> sareng kakuatan sareng émosional sareng kakuatan mental </text>
<text sub="clublinks" start="1651.07" dur="4.28"> anu matak kuring taun-taun ka hareup pikeun nyusupkeun sagala jinis bal </text>
<text sub="clublinks" start="1655.35" dur="4.64"> sareng nanganan jumlah setrés anu ageung di panon umum </text>
<text sub="clublinks" start="1659.99" dur="2.01"> sabab kuring ngaliwat taun éta </text>
<text sub="clublinks" start="1662" dur="3.363"> tina kasusah datar, hiji-hiji. </text>
<text sub="clublinks" start="1666.51" dur="5"> Anjeun terang, Amérika ngagaduhan hubungan cinta kalayan genah. </text>
<text sub="clublinks" start="1672.57" dur="2.113"> Kami resep genah. </text>
<text sub="clublinks" start="1675.593" dur="3.187"> Dina dinten sareng minggu payun dina krisis ieu, </text>
<text sub="clublinks" start="1678.78" dur="2.58"> aya anu tiasa janten seueur hal anu pikaresepeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1681.36" dur="1.13"> Sacara teu pikaresepeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1682.49" dur="2.95"> Sareng naon anu urang kedahkeun ku urang sorangan </text>
<text sub="clublinks" start="1685.44" dur="2.503"> upami sadayana henteu raoseun </text>
<text sub="clublinks" start="1688.96" dur="2.52"> iraha anjeun kedah tetep teraskeun </text>
<text sub="clublinks" start="1691.48" dur="2.1"> nalika anjeun henteu resep tetep. </text>
<text sub="clublinks" start="1693.58" dur="5"> Anjeun terang, tujuan tina triathlon atanapi tujuan Marathon </text>
<text sub="clublinks" start="1698.71" dur="3.1"> bener teu perkawis kacepetan, gancangna anjeun ka ditu, </text>
<text sub="clublinks" start="1701.81" dur="1.86"> éta langkung seueur ngeunaan daya tahan. </text>
<text sub="clublinks" start="1703.67" dur="2.34"> Dupi anjeun atos balapan? </text>
<text sub="clublinks" start="1706.01" dur="2.43"> Kumaha anjeun nyiapkeun jinis jalma? </text>
<text sub="clublinks" start="1708.44" dur="2.13"> Ngan ku ngalangkungan aranjeunna. </text>
<text sub="clublinks" start="1710.57" dur="3.487"> Janten nalika anjeun ngarepkeun di payuneun, </text>
<text sub="clublinks" start="1714.057" dur="2.213"> entong hariwang ngeunaan eta, ulah hariwang ngeunaan éta. </text>
<text sub="clublinks" start="1716.27" dur="3.02"> Masalah ngembangkeun daya tahan kuring. </text>
<text sub="clublinks" start="1719.29" dur="3.21"> Masalah ngagaduhan tujuan, aranjeunna waé waé. </text>
<text sub="clublinks" start="1722.5" dur="2.6"> Hal katilu anu James nyarioskeun ka urang ngeunaan masalah éta </text>
<text sub="clublinks" start="1725.1" dur="3.68"> anu ngalangkungan urang nyaéta masalah anu dewasa karakter kuring. </text>
<text sub="clublinks" start="1728.78" dur="3.68"> Sareng anjeunna nyarioskeun kieu dina ayat ka opat bab James bab hiji. </text>
<text sub="clublinks" start="1732.46" dur="4.18"> Anjeunna nyarios tapi, ngantepkeun prosésna </text>
<text sub="clublinks" start="1736.64" dur="4.49"> dugi ka anjeun janten jalma anu dewasa karakter </text>
<text sub="clublinks" start="1741.13" dur="3.663"> sareng integritas tanpa bintik lemah. </text>
<text sub="clublinks" start="1746.3" dur="1.32"> Rék teu boga éta? </text>
<text sub="clublinks" start="1747.62" dur="2.42"> Naha anjeun teu hoyong ngadangu jalma nyarios, anjeun terang, </text>
<text sub="clublinks" start="1750.04" dur="3.32"> awéwé éta teu ngagaduhan bintik lemah dina karakter na. </text>
<text sub="clublinks" start="1753.36" dur="4.53"> Lalaki éta, lalaki éta henteu ngagaduhan bintik lemah dina karakter na. </text>
<text sub="clublinks" start="1757.89" dur="3.04"> Kumaha anjeun kéngingkeun karakter anu modél kitu? </text>
<text sub="clublinks" start="1760.93" dur="4.58"> Hayu proses terus dugi ka anjeun janten jalma, </text>
<text sub="clublinks" start="1765.51" dur="3.38"> lalaki jeung awéwé, tina karakter dewasa </text>
<text sub="clublinks" start="1768.89" dur="3.33"> sareng integritas tanpa bintik lemah. </text>
<text sub="clublinks" start="1772.22" dur="2.6"> Anjeun terang, aya anu diajar terkenal anu dipigawe seueur, </text>
<text sub="clublinks" start="1774.82" dur="4"> sababaraha taun ka pengker di Rusia yén kuring émut nyerat, </text>
<text sub="clublinks" start="1778.82" dur="4.08"> sareng éta dina pangaruh kumaha kaayaan hirup anu béda </text>
<text sub="clublinks" start="1782.9" dur="5"> kapangaruhan umur panjang atanapi umur sato anu béda. </text>
<text sub="clublinks" start="1789.11" dur="3.6"> Sareng aranjeunna nempatkeun sababaraha sato pikeun hirup gampang, </text>
<text sub="clublinks" start="1792.71" dur="2.91"> jeung aranjeunna nempatkeun sababaraha sato anu langkung saé </text>
<text sub="clublinks" start="1795.62" dur="1.89"> sareng lingkungan kasar. </text>
<text sub="clublinks" start="1797.51" dur="2.87"> Sareng élmuwan mendakan yén sato éta </text>
<text sub="clublinks" start="1800.38" dur="2.22"> nya éta disimpen di éta teu nyaman </text>
<text sub="clublinks" start="1802.6" dur="2.88"> sareng lingkungan gampang, kaayaan, </text>
<text sub="clublinks" start="1805.48" dur="4.73"> kaayaan hirup éta, saleresna janten langkung lemah. </text>
<text sub="clublinks" start="1810.21" dur="4.41"> Kusabab kaayaan éta gampang pisan, aranjeunna janten langkung lemah </text>
<text sub="clublinks" start="1814.62" dur="2.22"> sareng langkung rentan kana panyakit. </text>
<text sub="clublinks" start="1816.84" dur="5"> Sareng jalma anu dina kaayaan anu paéh maot gancang-gancang </text>
<text sub="clublinks" start="1821.9" dur="2.418"> tibatan jalma anu diidinan </text>
<text sub="clublinks" start="1824.318" dur="3.105"> kanyeri normal hirup. </text>
<text sub="clublinks" start="1828.72" dur="1.163"> Henteu pikaresepeun éta? </text>
<text sub="clublinks" start="1830.81" dur="2.2"> Naon sato naon atuh kuring yakin leres-leres </text>
<text sub="clublinks" start="1833.01" dur="1.94"> tina karakter urang, oge. </text>
<text sub="clublinks" start="1834.95" dur="4.92"> Sareng budaya Kulon khususna di dunya modéren, </text>
<text sub="clublinks" start="1839.87" dur="3.38"> kami geus gampang pisan ku kitu ku seueur cara. </text>
<text sub="clublinks" start="1843.25" dur="1.973"> Hirup kahirupan anu genah. </text>
<text sub="clublinks" start="1846.94" dur="1.71"> Gusti nomer hiji tujuan dina kahirupan anjeun </text>
<text sub="clublinks" start="1848.65" dur="2.67"> nyaéta ngajantenkeun anjeun sapertos Yesus Kristus dina karakter. </text>
<text sub="clublinks" start="1851.32" dur="1.87"> Pikeun mikir sapertos Kristus, kalakuan sapertos Kristus, </text>
<text sub="clublinks" start="1853.19" dur="3.94"> hirup sapertos Kristus, cinta sapertos Kristus, </text>
<text sub="clublinks" start="1857.13" dur="2.2"> janten positip sapertos Kristus. </text>
<text sub="clublinks" start="1859.33" dur="3.62"> Sareng upami éta leres, sareng Alkitab nyebatkeun anu teras-terasan, </text>
<text sub="clublinks" start="1862.95" dur="2.13"> maka Allah tangtuna nyandak anjeun ngalangkungan anu sami </text>
<text sub="clublinks" start="1865.08" dur="4.304"> yen Yesus ngaliwat ngembangkeun karakter anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1869.384" dur="2.786"> Anjeun nyarios, ogé, naon sapertos Yesus? </text>
<text sub="clublinks" start="1872.17" dur="3.8"> Yesus nyaéta cinta sareng kabagjaan sareng karapihan sareng kasabaran sareng kahadean, </text>
<text sub="clublinks" start="1875.97" dur="2.34"> buah Roh, sagala hal éta. </text>
<text sub="clublinks" start="1878.31" dur="1.4"> Sareng kumaha Gusti ngahasilkeun aranjeunna? </text>
<text sub="clublinks" start="1879.71" dur="2.9"> Ku nempatkeun kami dina kaayaan sabalikna. </text>
<text sub="clublinks" start="1882.61" dur="3.76"> Urang diajar kasabaran nalika urang hoyong digoda. </text>
<text sub="clublinks" start="1886.37" dur="3.37"> Urang diajar cinta nalika urang tiasa nempatkeun jalma-jalma anu teu pikaresepeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1889.74" dur="2.49"> Urang diajar kabagjaan di tengah-tengah kanalangsaan. </text>
<text sub="clublinks" start="1892.23" dur="4.67"> Urang diajar ngantosan sareng ngagaduhan jinis kitu kasabaran </text>
<text sub="clublinks" start="1896.9" dur="1.56"> iraha urang kedah ngantosan. </text>
<text sub="clublinks" start="1898.46" dur="3.423"> Urang diajar kahadean nalika urang ngagoda janten egois. </text>
<text sub="clublinks" start="1902.77" dur="3.66"> Dina dinten-dinten payun, éta badé pikabitaeun </text>
<text sub="clublinks" start="1906.43" dur="2.83"> ngan ukur moro dina sampah, tarik deui, </text>
<text sub="clublinks" start="1909.26" dur="2.54"> sareng saurna, urang badé ngurus kami. </text>
<text sub="clublinks" start="1911.8" dur="4.22"> Kuring, kuring, sareng kuring, kulawarga, kami opat sareng teu aya deui </text>
<text sub="clublinks" start="1916.02" dur="2.14"> sareng hilap ngeunaan saha waé. </text>
<text sub="clublinks" start="1918.16" dur="2.62"> Tapi éta bakal nyusut jiwa anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1920.78" dur="2.51"> Upami anjeun bakal mimitian mikiran jalma-jalma sanés </text>
<text sub="clublinks" start="1923.29" dur="3.254"> sareng ngabantosan jalma anu werit, yuswa </text>
<text sub="clublinks" start="1926.544" dur="4.026"> sareng anu ngagaduhan kaayaan preexisting, </text>
<text sub="clublinks" start="1930.57" dur="3.47"> sareng upami anjeun ngahontal, jiwa anjeun bakal tumbuh, </text>
<text sub="clublinks" start="1934.04" dur="3.34"> haté anjeun bakal ningkat, anjeun janten jalma anu langkung saé </text>
<text sub="clublinks" start="1937.38" dur="5"> dina ahir krisis ieu ti anjeun parantos ngamimitian, oke? </text>
<text sub="clublinks" start="1943.52" dur="2.98"> Anjeun ningali, Allah, nalika anjeunna hoyong ngawangun karakter anjeun, </text>
<text sub="clublinks" start="1946.5" dur="1.37"> anjeunna tiasa nganggo dua hal. </text>
<text sub="clublinks" start="1947.87" dur="2.92"> Anjeunna tiasa nganggo Firman-Na, kaleresan parobihan ka urang, </text>
<text sub="clublinks" start="1950.79" dur="3.56"> sareng anjeunna tiasa nganggo kaayaan, anu langkung hésé. </text>
<text sub="clublinks" start="1954.35" dur="4"> Ayeuna, Gusti langkung resep nganggo cara anu munggaran, Firman. </text>
<text sub="clublinks" start="1958.35" dur="1.63"> Tapi urang henteu teras-teras ngadangukeun Firman, </text>
<text sub="clublinks" start="1959.98" dur="3.77"> jadi anjeunna nganggo kaayaan pikeun narik perhatian urang. </text>
<text sub="clublinks" start="1963.75" dur="4.6"> Sareng langkung hese, tapi sering langkung efektif. </text>
<text sub="clublinks" start="1968.35" dur="3.23"> Ayeuna anjeun nyarios, ogé, henteu saé, Rick, kuring kéngingkeun, </text>
<text sub="clublinks" start="1971.58" dur="4.22"> yén masalah éta variabel sareng aranjeunna waé, </text>
<text sub="clublinks" start="1975.8" dur="3.18"> sareng maranehna didieu pikeun nguji iman kuring, sareng aranjeunna bakal </text>
<text sub="clublinks" start="1978.98" dur="2.47"> sagala rupa, sareng aranjeunna moal sumping iraha kuring hoyong. </text>
<text sub="clublinks" start="1981.45" dur="4.393"> Sareng Gusti tiasa nganggo 'pikeun tumuwuh karakter kuring sareng dewasa dina kahirupan kuring. </text>
<text sub="clublinks" start="1986.95" dur="1.72"> Janten naon anu kuring lakukeun? </text>
<text sub="clublinks" start="1988.67" dur="4.94"> Dina sababaraha dinten salajengna sareng di minggu sareng meureun bulan payun </text>
<text sub="clublinks" start="1993.61" dur="3.75"> nalika urang ngadangu krisis koronavirus ieu, </text>
<text sub="clublinks" start="1997.36" dur="4.09"> kumaha kedah kuring ngabales masalah dina kahirupan kuring? </text>
<text sub="clublinks" start="2001.45" dur="1.98"> Sareng kuring ngan saukur ngobrol ngeunaan virus. </text>
<text sub="clublinks" start="2003.43" dur="2.747"> Kuring ngobrol ngeunaan masalah anu bakal datang salaku hasilna </text>
<text sub="clublinks" start="2006.177" dur="5"> kaluar tina pagawean atanapi budak anu di bumi </text>
<text sub="clublinks" start="2011.26" dur="3.12"> atawa sagala hal anu sanés anu ngaganggu kahirupan </text>
<text sub="clublinks" start="2014.38" dur="1.553"> sakumaha biasana geus. </text>
<text sub="clublinks" start="2017.04" dur="2.24"> Kumaha kuring kedah ngabales masalah kahirupan kuring? </text>
<text sub="clublinks" start="2019.28" dur="2.9"> Nya, sakali deui, James spesifik pisan, </text>
<text sub="clublinks" start="2022.18" dur="3.39"> sareng anjeunna masihan urang tilu praktis pisan, </text>
<text sub="clublinks" start="2025.57" dur="4.45"> aranjeunna réspon radikal, tapi aranjeunna réspon leres. </text>
<text sub="clublinks" start="2030.02" dur="1.32"> Nyatana, pas abdi nyarios heula ka anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="2031.34" dur="2.21"> Anjeun badé angkat, anjeun kedah ngajak kuring. </text>
<text sub="clublinks" start="2033.55" dur="3.07"> Tapi aya tilu réspon, sadayana sadayana mimitian ku Urang Sunda. </text>
<text sub="clublinks" start="2036.62" dur="2.76"> Tanggepan anu kahiji saurna nyaéta nalika anjeun </text>
<text sub="clublinks" start="2039.38" dur="4.46"> ngaliwat jaman hese, girang. </text>
<text sub="clublinks" start="2043.84" dur="2.41"> Anjeun indit, anjeun heureuy? </text>
<text sub="clublinks" start="2046.25" dur="1.73"> Éta disada masochistic. </text>
<text sub="clublinks" start="2047.98" dur="2.29"> Abdi teu ngaraos ngucap bingah pikeun masalah. </text>
<text sub="clublinks" start="2050.27" dur="1.69"> Turutan kuring mung sakedik menit. </text>
<text sub="clublinks" start="2051.96" dur="3.54"> Anjeunna nyarioskeun nganggap hal éta kabagjaan murni. </text>
<text sub="clublinks" start="2055.5" dur="2.69"> Ngubaran masalah ieu salaku réréncangan. </text>
<text sub="clublinks" start="2058.19" dur="1.78"> Ayeuna, ulah salah kuring. </text>
<text sub="clublinks" start="2059.97" dur="3.14"> Anjeunna teu ngucapkeun palsu éta. </text>
<text sub="clublinks" start="2063.11" dur="3.57"> Anjeunna henteu ngucapkeun dina seuri plastik, </text>
<text sub="clublinks" start="2066.68" dur="2.33"> pura-pura yén sagala henteu kunanaon sareng éta sanés, </text>
<text sub="clublinks" start="2069.01" dur="1.36"> sabab henteu. </text>
<text sub="clublinks" start="2070.37" dur="3.12"> Pollyanna, Little yatim Annie, panonpoé </text>
<text sub="clublinks" start="2073.49" dur="3.512"> bakal kaluar isukan, éta moal kaluar isukan. </text>
<text sub="clublinks" start="2077.002" dur="3.568"> Anjeunna moal ngucapkeun mungkir kanyataan, henteu pisan. </text>
<text sub="clublinks" start="2080.57" dur="2.76"> Anjeunna teu acan nyarios janten masochist. </text>
<text sub="clublinks" start="2083.33" dur="2.87"> Oh budak lalaki, kuring ngaliwat nyeri. </text>
<text sub="clublinks" start="2086.2" dur="1.72"> Gusti hates nyeri sapertos anu anjeun laksanakeun. </text>
<text sub="clublinks" start="2087.92" dur="2.1"> Duh, kuring menderita, saha anu. </text>
<text sub="clublinks" start="2090.02" dur="3.49"> Sareng anjeun ngagaduhan kompleks syahid ieu, sareng anjeun terang, </text>
<text sub="clublinks" start="2093.51" dur="1.937"> Kuring ngan ukur gaduh perasaan spiritual ieu nalika kuring ngaraosan goréng. </text>
<text sub="clublinks" start="2095.447" dur="2.983"> Henteu, henteu, henteu, Gusti henteu hoyong anjeun jadi syahid. </text>
<text sub="clublinks" start="2098.43" dur="1.54"> Gusti moal hoyong anjeun gaduh </text>
<text sub="clublinks" start="2099.97" dur="3.453"> dangong anu masochistic kana nyeri. </text>
<text sub="clublinks" start="2104.74" dur="2.5"> Anjeun terang, kuring émut hiji waktos anu kuring bakal lalui </text>
<text sub="clublinks" start="2107.24" dur="3.21"> waktos anu sesah sareng babaturan ngusahakeun bageur </text>
<text sub="clublinks" start="2110.45" dur="2.307"> sareng aranjeunna nyarios, "Anjeun terang, Rick, murak </text>
<text sub="clublinks" start="2112.757" dur="1.86"> "margi hal-hal tiasa langkung goréng." </text>
<text sub="clublinks" start="2115.61" dur="2.14"> Na nebak naon, aranjeunna meunang parah. </text>
<text sub="clublinks" start="2117.75" dur="2.23"> Éta moal aya bantosan pisan. </text>
<text sub="clublinks" start="2119.98" dur="2.225"> Kuring henteu surak sareng aranjeunna janten parah. </text>
<text sub="clublinks" start="2122.205" dur="1.105"> (bebek) </text>
<text sub="clublinks" start="2123.31" dur="4.588"> Janten sanés perkawis positip Pollyanna palsu. </text>
<text sub="clublinks" start="2127.898" dur="3.352"> Upami kuring ngalakukeun sumanget, kuring bakal sumanget. </text>
<text sub="clublinks" start="2131.25" dur="2.88"> Henteu, henteu, henteu, henteu, éta langkung tebih ti éta. </text>
<text sub="clublinks" start="2134.13" dur="5"> Kami henteu girang, ngadangukeun, urang henteu bungah pikeun masalah na. </text>
<text sub="clublinks" start="2140.17" dur="5"> Kami girang kana masalah, nalika urang dina masalah, </text>
<text sub="clublinks" start="2145.71" dur="2.13"> masih aya seueur hal pikeun bingah. </text>
<text sub="clublinks" start="2147.84" dur="2.92"> Henteu masalah sorangan, tapi lain hal </text>
<text sub="clublinks" start="2150.76" dur="2.514"> yén urang tiasa gumbira dina masalah éta. </text>
<text sub="clublinks" start="2153.274" dur="2.836"> Naha urang tiasa girang sanajan dina masalah éta? </text>
<text sub="clublinks" start="2156.11" dur="2.54"> 'Sabab urang terang aya waé pikeun éta. </text>
<text sub="clublinks" start="2158.65" dur="1.74"> Kusabab urang terang yén Gusti moal pernah ninggalkeun urang. </text>
<text sub="clublinks" start="2160.39" dur="2.97"> Kusabab urang terang seueur hal anu béda. </text>
<text sub="clublinks" start="2163.36" dur="1.81"> Urang terang yén Gusti gaduh tujuan. </text>
<text sub="clublinks" start="2165.17" dur="4.58"> Perhatosan anjeunna nyarioskeun yén nganggap kabagjaan murni. </text>
<text sub="clublinks" start="2169.75" dur="1.98"> Buleud kecap mertimbangkeun. </text>
<text sub="clublinks" start="2171.73" dur="4.8"> Mertimbangkeun hartosna pikeun ngahaja nyieun pikiran. </text>
<text sub="clublinks" start="2176.53" dur="2.22"> Anjeun ngagaduhan adjustment sikap </text>
<text sub="clublinks" start="2178.75" dur="1.71"> yén anjeun kedah didamel di dieu. </text>
<text sub="clublinks" start="2180.46" dur="3.869"> Naha anjeun pilihan pikeun girang? </text>
<text sub="clublinks" start="2184.329" dur="3.201"> Dina Jabur 34 ayat salah, anjeunna nyarios </text>
<text sub="clublinks" start="2187.53" dur="3.69"> Kuring bakal ngaberkahan Pangéran sepanjang waktos. </text>
<text sub="clublinks" start="2191.22" dur="1.39"> Sadayana. </text>
<text sub="clublinks" start="2192.61" dur="0.92"> Sareng anjeunna nyarios kuring bakal. </text>
<text sub="clublinks" start="2193.53" dur="2.48"> Ieu mangrupikeun pilihan wasiat, éta kaputusan. </text>
<text sub="clublinks" start="2196.01" dur="1.66"> Éta komitmen, mangrupikeun pilihan. </text>
<text sub="clublinks" start="2197.67" dur="4.08"> Ayeuna, anjeun badé ngaliwat sasih payun bulan </text>
<text sub="clublinks" start="2201.75" dur="2.4"> kalayan boh sikep anu hadé atanapi sikep goréng. </text>
<text sub="clublinks" start="2204.15" dur="2.7"> Lamun sikep anjeun goréng, Anjeun bakal nyalira </text>
<text sub="clublinks" start="2206.85" dur="2.35"> sareng sadaya jalma anu aya di sabudeureun anjeun henteu resep. </text>
<text sub="clublinks" start="2209.2" dur="3.15"> Tapi upami sikep anjeun alus, éta pilihan anjeun girang. </text>
<text sub="clublinks" start="2212.35" dur="1.76"> Anjeun nyarios, hayu urang tingali di sisi anu caang. </text>
<text sub="clublinks" start="2214.11" dur="3.09"> Hayu urang milari hal-hal anu urang tiasa ngahatur nuhun ka Gusti. </text>
<text sub="clublinks" start="2217.2" dur="2.15"> Sareng hayu urang sadar yén bahkan di goréng, </text>
<text sub="clublinks" start="2219.35" dur="2.88"> Gusti tiasa nyangking hadé tina goréng. </text>
<text sub="clublinks" start="2222.23" dur="2.29"> Janten lakukeun hiji adjustment sikap. </text>
<text sub="clublinks" start="2224.52" dur="3.25"> Abdi henteu ngaraos pait dina krisis ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="2227.77" dur="3.23"> Abdi langkung saé dina krisis ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="2231" dur="4.39"> Kuring bakal milih, éta pilihan kuring girang. </text>
<text sub="clublinks" start="2235.39" dur="3.41"> Oke, nomer dua, Sunda kadua mangrupikeun pamundut. </text>
<text sub="clublinks" start="2238.8" dur="4.08"> Sareng anu nanyakeun ka Gusti hikmah. </text>
<text sub="clublinks" start="2242.88" dur="3.29"> Ieu anu anjeun hoyong laksanakeun nalika anjeun aya di krisis. </text>
<text sub="clublinks" start="2246.17" dur="2.39"> Anjeun miharep nyéwa ka Gusti. </text>
<text sub="clublinks" start="2248.56" dur="2.1"> Minggu kamari, upami anjeun ngupingkeun pesen minggu kamari, </text>
<text sub="clublinks" start="2250.66" dur="2.72"> sareng upami anjeun sono, balik deui sareng ningali pesen éta </text>
<text sub="clublinks" start="2253.38" dur="5"> dina ngadamel lebak virus tanpa sieun. </text>
<text sub="clublinks" start="2260.09" dur="2.15"> Ieu pilihan anjeun girang, </text>
<text sub="clublinks" start="2262.24" dur="2.733"> tapi anjeun teraskeun ka Gusti hikmah. </text>
<text sub="clublinks" start="2265.89" dur="2.13"> Sareng anjeun nyuhunkeun hikmahna ka Allah sareng anjeun ngadoakeun </text>
<text sub="clublinks" start="2268.02" dur="1.51"> sareng anjeun neneda ngeunaan masalah anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="2269.53" dur="2.99"> Ayat tujuh nyatakeun ieu dina Yakobus hiji. </text>
<text sub="clublinks" start="2272.52" dur="4.83"> Upami dina prosés ieu aya waé anu anjeun henteu terang kumaha pendak sareng </text>
<text sub="clublinks" start="2277.35" dur="4.05"> naon waé masalah, ieu sanés tina tarjamahan Phillips. </text>
<text sub="clublinks" start="2281.4" dur="2.24"> Upami dina prosés naon waé anu anjeun henteu terang kumaha pendak </text>
<text sub="clublinks" start="2283.64" dur="3.44"> naon waé masalah anu anjeun ngan ukur kedah naros ka Gusti </text>
<text sub="clublinks" start="2287.08" dur="2.65"> anu masihan luhung ka sadayana lalaki </text>
<text sub="clublinks" start="2289.73" dur="2.6"> tanpa ngajadikeun aranjeunna ngarasa kaliru. </text>
<text sub="clublinks" start="2292.33" dur="3.45"> Sareng anjeun yakin waé yén hikmah anu diperyogikeun </text>
<text sub="clublinks" start="2295.78" dur="1.963"> bakal dipasihan anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="2298.65" dur="2.18"> Aranjeunna nyarios naha kunaon sagala hal kuring bakal ménta kawijaksanaan </text>
<text sub="clublinks" start="2300.83" dur="1.35"> di tengah masalah? </text>
<text sub="clublinks" start="2303.29" dur="2.07"> Janten anjeun diajar tina éta. </text>
<text sub="clublinks" start="2305.36" dur="1.57"> Sangkan anjeun tiasa diajar tina masalah éta, </text>
<text sub="clublinks" start="2306.93" dur="1.48"> naha éta anjeun ménta hikmah. </text>
<text sub="clublinks" start="2308.41" dur="4.26"> Éta langkung seueur mantuan upami anjeun ngeureunkeun nanyakeun naha, </text>
<text sub="clublinks" start="2312.67" dur="3.04"> naha ieu kajantenan, sareng mimitian naros naon, </text>
<text sub="clublinks" start="2315.71" dur="1.45"> naon anu anjeun hoyong diajar? </text>
<text sub="clublinks" start="2318.09" dur="1.92"> Naon anu anjeun pikahoyong janten abdi? </text>
<text sub="clublinks" start="2320.01" dur="2.27"> Kumaha carana abdi tiasa tumbuh tina ieu? </text>
<text sub="clublinks" start="2322.28" dur="2.17"> Kumaha carana kuring janten awéwé anu langkung hadé? </text>
<text sub="clublinks" start="2324.45" dur="4.51"> Kumaha carana kuring janten jalma anu langkung hadé dina krisis ieu? </text>
<text sub="clublinks" start="2328.96" dur="1.32"> Leres, abdi nuju diuji. </text>
<text sub="clublinks" start="2330.28" dur="1.53"> Kuring henteu hariwang ngeunaan naha. </text>
<text sub="clublinks" start="2331.81" dur="1.71"> Naha henteu bener-bener masalahna. </text>
<text sub="clublinks" start="2333.52" dur="3.77"> Anu penting naon, naon anu bakal kuring laksana, </text>
<text sub="clublinks" start="2337.29" dur="3.7"> sareng naon atuh anu bakal diajar tina kaayaan ieu? </text>
<text sub="clublinks" start="2340.99" dur="2.71"> Sareng pikeun ngalakukeun éta, anjeun kedah naroskeun hikmah. </text>
<text sub="clublinks" start="2343.7" dur="2.56"> Janten anjeunna nyarios nalika anjeun peryogi hikmah, kersa nyarios ka Gusti, </text>
<text sub="clublinks" start="2346.26" dur="1.61"> Gusti bakal masihan eta ka anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="2347.87" dur="2.2"> Janten anjeun nyarios, Gusti, kuring peryogi hikmah salaku ibu. </text>
<text sub="clublinks" start="2350.07" dur="3.23"> Barudak abdi badé ngarep pikeun sasih payun. </text>
<text sub="clublinks" start="2353.3" dur="2.22"> Abdi peryogi hikmah salaku bapak. </text>
<text sub="clublinks" start="2355.52" dur="3.48"> Kumaha kuring ngajantenkeun padamelan urang nalika bahaya </text>
<text sub="clublinks" start="2359" dur="1.553"> sareng abdi henteu tiasa damel ayeuna? </text>
<text sub="clublinks" start="2362.05" dur="1.45"> Nyuhunkeun hikmah ka Gusti. </text>
<text sub="clublinks" start="2363.5" dur="1.84"> Entong naros kunaon, tapi tanyakeun naon. </text>
<text sub="clublinks" start="2365.34" dur="2.99"> Janten munggaran anjeun girang, anjeun gaduh sikep anu positif </text>
<text sub="clublinks" start="2368.33" dur="3.14"> tina saurna Abdi badé alhamdulillah pikeun masalah na, </text>
<text sub="clublinks" start="2371.47" dur="3.14"> tapi kuring badé alhamdulillah dina masalahna. </text>
<text sub="clublinks" start="2374.61" dur="2.92"> Kusabab Allah alus sanajan hirup lebay. </text>
<text sub="clublinks" start="2377.53" dur="2.137"> Kusabab kitu kuring nyauran séri ieu </text>
<text sub="clublinks" start="2379.667" dur="5"> "Iman Nyata Nu Berjaga Nalika Kahirupan Henteu." </text>
<text sub="clublinks" start="2385.41" dur="1.473"> Nalika hirup henteu jalan. </text>
<text sub="clublinks" start="2387.96" dur="1.69"> Janten kuring girang sareng kuring nyuhunkeun. </text>
<text sub="clublinks" start="2389.65" dur="4.32"> Hal katilu anu disarioskeun Yakobus pikeun ngalakukeun nyaéta bersantai. </text>
<text sub="clublinks" start="2393.97" dur="4.83"> Hehehehe, ngan entong kaluar, moal meunang sorangan </text>
<text sub="clublinks" start="2398.8" dur="3.86"> sadayana aya dina tumpukan saraf. </text>
<text sub="clublinks" start="2402.66" dur="2.64"> Entong negeskeun pisan, anjeun moal tiasa ngalakukeun nanaon. </text>
<text sub="clublinks" start="2405.3" dur="1.33"> Entong hariwang ngeunaan masa depan. </text>
<text sub="clublinks" start="2406.63" dur="2.83"> Gusti nyarios kuring bakal ngurus anjeun, percanten ka kuring. </text>
<text sub="clublinks" start="2409.46" dur="2.42"> Anjeun percanten ka Allah pikeun terang naon anu pangsaéna. </text>
<text sub="clublinks" start="2411.88" dur="2.17"> Anjeun kerja sama sareng anjeunna. </text>
<text sub="clublinks" start="2414.05" dur="4.84"> Anjeun henteu pondok-circuit kaayaan anu anjeun pikahoyong. </text>
<text sub="clublinks" start="2418.89" dur="3.07"> Tapi anjeun ngan ukur nyarios, Allah, kuring badé bersantai. </text>
<text sub="clublinks" start="2421.96" dur="2.28"> Abdi henteu ragu. </text>
<text sub="clublinks" start="2424.24" dur="1.87"> Abdi henteu ragu. </text>
<text sub="clublinks" start="2426.11" dur="2.76"> Abdi percanten ka anjeun dina kaayaan ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="2428.87" dur="3.15"> Ayat dalapan mangrupikeun ayat terakhir anu urang badé tingali. </text>
<text sub="clublinks" start="2432.02" dur="1.26"> Nya, urang tingali dina hiji menit deui. </text>
<text sub="clublinks" start="2433.28" dur="5"> Tapi ayat ka dalapan nyarios, tapi anjeun kedah naros ku ikhlas iman </text>
<text sub="clublinks" start="2438.9" dur="2.49"> tanpa mamang rusiah. </text>
<text sub="clublinks" start="2441.39" dur="1.86"> Naon anu anjeun minta dina iman tulus? </text>
<text sub="clublinks" start="2443.25" dur="1.57"> Ménta hikmah. </text>
<text sub="clublinks" start="2444.82" dur="2.07"> Saurna, Gusti, abdi peryogi hikmat, sareng kuring hatur nuhun </text>
<text sub="clublinks" start="2446.89" dur="1.26"> Anjeun badé masihan hikmah abdi. </text>
<text sub="clublinks" start="2448.15" dur="2.89"> Kuring hatur nuhun, anjeun anu masihan kawicaksanan kuring. </text>
<text sub="clublinks" start="2451.04" dur="3.06"> Entong macét, tong cangcaya, </text>
<text sub="clublinks" start="2454.1" dur="2.57"> tapi kéngingkeun éta ka Allah. </text>
<text sub="clublinks" start="2456.67" dur="5"> Anjeun terang, saur Alkitab, sateuacanna pas kuring nunjuk </text>
<text sub="clublinks" start="2461.67" dur="3.24"> yén éta nyarios seueur jinis masalah. </text>
<text sub="clublinks" start="2464.91" dur="1.8"> Anjeun terang, urang nyarioskeun soal aranjeunna seueur warna, </text>
<text sub="clublinks" start="2466.71" dur="2.23"> seueur, seueur jinis masalah. </text>
<text sub="clublinks" start="2468.94" dur="2.81"> Éta kecap dina basa Yunani, seueur jinis masalah, </text>
<text sub="clublinks" start="2471.75" dur="3.11"> nyaéta kecap anu sami anu katutup dina Kapisan Peter </text>
<text sub="clublinks" start="2474.86" dur="1.97"> bab ka opat, ayat opat anu saurna </text>
<text sub="clublinks" start="2476.83" dur="4.11"> Gusti kagungan seueur jinis anugrah pikeun masihan anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="2480.94" dur="3.35"> Kéngingkeun seueur jinis Gusti. </text>
<text sub="clublinks" start="2484.29" dur="5"> Éta sami multicolored, multifeatured, sapertos inten. </text>
<text sub="clublinks" start="2489.339" dur="1.694"> Naon anu anjeunna nyebatkeun didinya? </text>
<text sub="clublinks" start="2492.28" dur="2.08"> Pikeun unggal masalah anu anjeun gaduh, </text>
<text sub="clublinks" start="2494.36" dur="2.87"> aya rahmat ti Allah anu sayogi. </text>
<text sub="clublinks" start="2497.23" dur="5"> Kanggo unggal seueur jinis percobaan sareng kasusah </text>
<text sub="clublinks" start="2502.74" dur="4.5"> jeung kasusah, aya nanaon sih sareng rahmat </text>
<text sub="clublinks" start="2507.24" dur="2.25"> sareng kakuatan anu Allah hoyongkeun ka anjeun </text>
<text sub="clublinks" start="2509.49" dur="2.05"> pikeun nyocogkeun masalah anu khusus. </text>
<text sub="clublinks" start="2511.54" dur="2.04"> Anjeun peryogi rahmat pikeun ieu, anjeun peryogi rahmat pikeun éta, </text>
<text sub="clublinks" start="2513.58" dur="1"> anjeun peryogi rahmat pikeun ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="2514.58" dur="3.76"> Gusti ngucapkeun rahmat abdi sapertos multifeatured </text>
<text sub="clublinks" start="2518.34" dur="1.99"> salaku masalah anu anjeun hadapi. </text>
<text sub="clublinks" start="2520.33" dur="1.27"> Janten naon anu kuring nyarios? </text>
<text sub="clublinks" start="2521.6" dur="1.74"> Abdi nyebatkeun yén sadaya masalah anu aya dina kahirupan anjeun, </text>
<text sub="clublinks" start="2523.34" dur="2.44"> kaasup krisis COVID ieu, </text>
<text sub="clublinks" start="2525.78" dur="4.03"> setan hartosna pikeun ngéléhkeun anjeun ku masalah-masalah ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="2529.81" dur="4.41"> Tapi Allah tegesna ngamekarkeun anjeun ngaliwatan masalah ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="2534.22" dur="3.543"> Anjeunna badé éléh anjeun Sétan, tapi Gusti hoyong ngamekarkeun anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="2539.44" dur="2.12"> Ayeuna, masalah anu aya dina kahirupan anjeun </text>
<text sub="clublinks" start="2541.56" dur="3.34"> ulah otomatis ngajantenkeun anjeun janten jalma anu langkung saé. </text>
<text sub="clublinks" start="2544.9" dur="2.51"> Seueur jalma janten jalma pait ti 'em. </text>
<text sub="clublinks" start="2547.41" dur="3.28"> Éta henteu otomatis ngajantenkeun anjeun jalmi anu langkung saé. </text>
<text sub="clublinks" start="2550.69" dur="2.96"> Éta sikap anjeun anu ngajantenkeun. </text>
<text sub="clublinks" start="2553.65" dur="2.86"> Sareng di mana kuring badé masihan anjeun hal anu émut. </text>
<text sub="clublinks" start="2556.51" dur="3.07"> Nomer opat, anu kaopat hoyong diinget </text>
<text sub="clublinks" start="2559.58" dur="3.75"> nalika anjeun ngalaman masalah nyaéta émut </text>
<text sub="clublinks" start="2563.33" dur="1.99"> jangji Allah. </text>
<text sub="clublinks" start="2565.32" dur="1.84"> Émut jangji Allah. </text>
<text sub="clublinks" start="2567.16" dur="1.28"> Éta turun dina ayat 12. </text>
<text sub="clublinks" start="2568.44" dur="1.52"> Pasihan ku kuring maca jangji ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="2569.96" dur="2.363"> Yakub bab hiji, ayat 12. </text>
<text sub="clublinks" start="2573.55" dur="5"> Rahayu jalma anu tabah dina sidang, </text>
<text sub="clublinks" start="2579.84" dur="2.67"> sabab nalika anjeunna parantos tahan ujian, </text>
<text sub="clublinks" start="2582.51" dur="5"> Anjeunna bakal nampa makuta kahirupan anu geus dijanjikeun ku Allah. </text>
<text sub="clublinks" start="2587.82" dur="2.75"> aya kecap, kanggo jalma anu mikaasih. </text>
<text sub="clublinks" start="2590.57" dur="0.833"> Wios ku kuring dibaca deui. </text>
<text sub="clublinks" start="2591.403" dur="2.057"> Abdi hoyong anjeun ngadangukeun pisan. </text>
<text sub="clublinks" start="2593.46" dur="5"> Rahayu jalma anu tabah dina sidang, </text>
<text sub="clublinks" start="2598.84" dur="3.36"> anu ngadamel kasusah, </text>
<text sub="clublinks" start="2602.2" dur="2.12"> siga kaayaan urang ayeuna. </text>
<text sub="clublinks" start="2604.32" dur="3.67"> Rahayu jalma anu sabar, anu tabah. </text>
<text sub="clublinks" start="2607.99" dur="3.87"> anu percanten ka Allah, anu tetep percanten dina percobaan, </text>
<text sub="clublinks" start="2611.86" dur="3.12"> sabab nalika anjeunna parantos tahan ujian, kaluar </text>
<text sub="clublinks" start="2614.98" dur="2.72"> dina tonggong, sidang ieu henteu lepas. </text>
<text sub="clublinks" start="2617.7" dur="1.4"> Teu aya anu tungtungna. </text>
<text sub="clublinks" start="2619.1" dur="2.07"> Anjeun bakal kaluar dina tungtung torowongan anu sanés. </text>
<text sub="clublinks" start="2621.17" dur="4.41"> Anjeun bakal nampi makuta kahirupan. </text>
<text sub="clublinks" start="2625.58" dur="3.38"> Nya, kuring henteu terang sadayana hartosna, tapi éta saé. </text>
<text sub="clublinks" start="2628.96" dur="2.7"> Mahkota kahirupan anu geus dijanjikeun ku Gusti </text>
<text sub="clublinks" start="2631.66" dur="2.373"> pikeun jalma anu mikaasih. </text>
<text sub="clublinks" start="2635.73" dur="2.32"> Ieu pilihan anjeun girang. </text>
<text sub="clublinks" start="2638.05" dur="2.92"> Anjeun pilihan pikeun percanten kana hikmah Allah </text>
<text sub="clublinks" start="2640.97" dur="1.72"> malah cangcaya. </text>
<text sub="clublinks" start="2642.69" dur="4.21"> Nyuhunkeun hikmahna ka Allah pikeun ngabantosan anjeun tina kaayaan anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="2646.9" dur="3.23"> Maka teraskeun ka Gusti supaya Iman tetep sabar. </text>
<text sub="clublinks" start="2650.13" dur="2.27"> Sareng saurna, Gusti, abdi henteu nyerah. </text>
<text sub="clublinks" start="2652.4" dur="1.793"> Ieu oge bakal lulus. </text>
<text sub="clublinks" start="2655.329" dur="2.111"> Jalma anu pernah ditanya, naon anu anjeun karep </text>
<text sub="clublinks" start="2657.44" dur="0.833"> ayat Alkitab? </text>
<text sub="clublinks" start="2658.273" dur="1.297"> Saur, éta maot. </text>
<text sub="clublinks" start="2659.57" dur="1.273"> Sareng naha anjeun resep ayat éta? </text>
<text sub="clublinks" start="2660.843" dur="2.687"> Kusabab nalika masalah sumping, kuring terang aranjeunna moal sumping. </text>
<text sub="clublinks" start="2663.53" dur="1.194"> Aranjeunna sumping. </text>
<text sub="clublinks" start="2664.724" dur="1.116"> (bebek) </text>
<text sub="clublinks" start="2665.84" dur="2.88"> Sareng leres dina kaayaan tinangtu ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="2668.72" dur="3.983"> Éta henteu datang pikeun tetep, éta badé lulus. </text>
<text sub="clublinks" start="2673.56" dur="2.24"> Ayeuna, kuring badé caket ku pikir ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="2675.8" dur="3.77"> Krisis henteu ngan ukur ngadamel masalah. </text>
<text sub="clublinks" start="2679.57" dur="3.23"> Éta sering ngungkabkeun aranjeunna, éta sering nembongkeun aranjeunna. </text>
<text sub="clublinks" start="2682.8" dur="4.563"> Krisis ieu tiasa ngungkabkeun sababaraha retakan dina nikah anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="2688.77" dur="2.76"> Krisis ieu tiasa ngungkabkeun sababaraha retakan </text>
<text sub="clublinks" start="2691.53" dur="1.823"> dina hubungan anjeun ka Allah. </text>
<text sub="clublinks" start="2694.26" dur="5"> Krisis ieu tiasa nyebarkeun sababaraha retakan dina gaya hirup anjeun, </text>
<text sub="clublinks" start="2699.29" dur="2.593"> yén anjeun jalan anu ngadorong diri teuing sesah. </text>
<text sub="clublinks" start="2702.949" dur="3.181"> Sareng jantenkeun Allah ngantepkeun nyarios ka anjeun </text>
<text sub="clublinks" start="2706.13" dur="5"> ngeunaan naon anu kedah robih dina kahirupan anjeun, henteu kunanaon? </text>
<text sub="clublinks" start="2711.45" dur="1.7"> Abdi hoyong anjeun mikir ngeunaan minggu ieu, </text>
<text sub="clublinks" start="2713.15" dur="3.44"> sareng hayu atuh masihan anjeun sababaraha léngkah anu lumayan? </text>
<text sub="clublinks" start="2716.59" dur="2.47"> Léngkah anu praktis, nomer hiji, kuring miharep anjeun </text>
<text sub="clublinks" start="2719.06" dur="5"> ajak batur lain ngadangukeun pesen ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="2724.55" dur="1.25"> Naha anjeun bakal laksanakeun? </text>
<text sub="clublinks" start="2725.8" dur="3.603"> Dupi anjeun tiasa ngintunkeun tautan ieu sareng dikirim ka réréncangan? </text>
<text sub="clublinks" start="2729.403" dur="3.337"> Upami ieu parantos ajak anjeun, paskeunana, </text>
<text sub="clublinks" start="2732.74" dur="2.3"> sareng janten pangareping minggu ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="2735.04" dur="4.84"> Saha waé di sabudeureun anjeun peryogi dorongan nalika krisis ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="2739.88" dur="1.779"> Janten ngirimkeun tautan. </text>
<text sub="clublinks" start="2741.659" dur="5"> Dua minggu ka tukang nalika urang garéja di kampus kami, </text>
<text sub="clublinks" start="2747.52" dur="3.11"> di Tasik Hutan sareng sadaya kampus kami anu saddleback, </text>
<text sub="clublinks" start="2750.63" dur="3.53"> kira-kira 30,000 urang muncul di gareja. </text>
<text sub="clublinks" start="2754.16" dur="4.14"> Tapi minggu kamari ayeuna nalika urang kedah ngabatalkeun jasa </text>
<text sub="clublinks" start="2758.3" dur="1.87"> sareng urang sadayana kedah nonton online, ceuk kuring mah. </text>
<text sub="clublinks" start="2760.17" dur="3.38"> sadayana angkat ka grup alit anjeun sareng ngajak tatanggana anjeun </text>
<text sub="clublinks" start="2763.55" dur="2.94"> sareng ngajak babaturan anjeun ka grup alit anjeun, </text>
<text sub="clublinks" start="2766.49" dur="0.95"> urang ngagaduhan 181,000 </text>
<text sub="clublinks" start="2767.44" dur="5"> ISPs imah kami nyambung kana jasa éta. </text>
<text sub="clublinks" start="2776.3" dur="3.41"> Éta hartosna meureun satengah juta jalma </text>
<text sub="clublinks" start="2779.71" dur="1.96"> diawaskeun pesen minggu kamari. </text>
<text sub="clublinks" start="2781.67" dur="3.04"> Satengah juta jalma atanapi langkung. </text>
<text sub="clublinks" start="2784.71" dur="3.63"> Naha, sabab anjeun nitah ka batur pikeun lalajo. </text>
<text sub="clublinks" start="2788.34" dur="4.56"> Sareng kuring hoyong ajak anjeun janten saksi kana warta anu saé </text>
<text sub="clublinks" start="2792.9" dur="2.79"> minggu ieu di dunya anu peryogi pisan ku warta saé. </text>
<text sub="clublinks" start="2795.69" dur="1.4"> Jalma kedah ngadangukeun ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="2797.09" dur="1.18"> Kirim tautan. </text>
<text sub="clublinks" start="2798.27" dur="5"> Kuring yakin urang tiasa nyorong sajuta urang saminggu ieu </text>
<text sub="clublinks" start="2803.29" dur="3.8"> upami urang sadaya bakal ngirim pesen, oke? </text>
<text sub="clublinks" start="2807.09" dur="3.16"> Nomer dua, upami anjeun aya dina grup alit, kami sanés </text>
<text sub="clublinks" start="2810.25" dur="3.45"> tiasa pendak, sahenteuna bulan ieu, éta pasti. </text>
<text sub="clublinks" start="2813.7" dur="3.95"> Sareng bakal kuring ajak anjeun nyetel rapat virtual. </text>
<text sub="clublinks" start="2817.65" dur="1.79"> Anjeun tiasa gaduh grup online. </text>
<text sub="clublinks" start="2819.44" dur="0.97"> Kumaha anjeun lakukeun? </text>
<text sub="clublinks" start="2820.41" dur="2.63"> Nya, produkna aya di luar sapertos Zoom. </text>
<text sub="clublinks" start="2823.04" dur="2.52"> Anjeun hoyong pariksa kaluar, Zum, éta gratis. </text>
<text sub="clublinks" start="2825.56" dur="2.56"> Sareng anjeun tiasa angkat di dinya sareng nyarios ka sadayana pikeun ngadeukeutkeun </text>
<text sub="clublinks" start="2828.12" dur="1.74"> dina teleponna atanapi dina komputerna, </text>
<text sub="clublinks" start="2829.86" dur="3.58"> jeung anjeun tiasa nyambung genep atanapi dalapan atanapi 10 urang, </text>
<text sub="clublinks" start="2833.44" dur="3.15"> sareng anjeun tiasa gaduh grup anjeun dina minggu ayeuna on Zoom. </text>
<text sub="clublinks" start="2836.59" dur="3.19"> Sareng anjeun tiasa tingali unggal pameunteu, sapertos Facebook Live, </text>
<text sub="clublinks" start="2839.78" dur="2.933"> atanapi éta sapertos sabagian anu lain, anjeun terang, </text>
<text sub="clublinks" start="2844.84" dur="5"> naon dina iPhone nalika anjeun ningali FaceTime. </text>
<text sub="clublinks" start="2850.12" dur="1.82"> Nya, anjeun moal tiasa ngalakukeun éta ku grup gedé, </text>
<text sub="clublinks" start="2851.94" dur="2.39"> tapi anjeun tiasa ngalakukeun ku salah sahiji jalma. </text>
<text sub="clublinks" start="2854.33" dur="3.52"> Sareng unggal-unggal ieu ajak silih pameunteu ngalangkungan téknologi. </text>
<text sub="clublinks" start="2857.85" dur="2.66"> Urang ayeuna gaduh téknologi anu henteu sayogi. </text>
<text sub="clublinks" start="2860.51" dur="3.59"> Janten pariksa kaluar pikeun ngadeukeutkeun grup virtual. </text>
<text sub="clublinks" start="2864.1" dur="1.17"> Sareng sabenerna didieu online </text>
<text sub="clublinks" start="2865.27" dur="1.85"> anjeun tiasa nyandak sababaraha inpormasi. </text>
<text sub="clublinks" start="2867.12" dur="3.244"> Nomer tilu, upami anjeun henteu dina grup alit. </text>
<text sub="clublinks" start="2870.364" dur="4.096"> Abdi gé ngabantosan anjeun kana grup online minggu ieu, ku kuring bakal. </text>
<text sub="clublinks" start="2874.46" dur="2.33"> Sadaya anu anjeun kedah lakukeun nyaéta email kuring, </text>
<text sub="clublinks" start="2876.79" dur="3.225"> PastorRick@saddleback.com. </text>
<text sub="clublinks" start="2880.015" dur="4.815"> PastorRick @ saddleback, hiji kecap, SADDLEBACK, </text>
<text sub="clublinks" start="2884.83" dur="2.81"> saddleback.com, sareng kuring bakal nyambungkeun anjeun </text>
<text sub="clublinks" start="2887.64" dur="2.57"> pikeun grup online, henteu kunanaon? </text>
<text sub="clublinks" start="2890.21" dur="2.79"> Teras pastikeun upami anjeun bagian tina Garéja Saddleback </text>
<text sub="clublinks" start="2893" dur="2.84"> pikeun maca buletin sapopoé anu kuring kirimkeun </text>
<text sub="clublinks" start="2895.84" dur="2.03"> unggal dinten salami krisis ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="2897.87" dur="2.1"> Disebut "Saddleback di Imah." </text>
<text sub="clublinks" start="2899.97" dur="3.5"> Éta ngagaduhan tip, éta ngagaduhan pesen anu mendorong, </text>
<text sub="clublinks" start="2903.47" dur="2.14"> éta ngagaduhan warta anu anjeun tiasa dianggo. </text>
<text sub="clublinks" start="2905.61" dur="1.56"> Hiji hal anu praktis. </text>
<text sub="clublinks" start="2907.17" dur="2.17"> Kami hoyong hubungan sareng anjeun unggal dinten. </text>
<text sub="clublinks" start="2909.34" dur="1.32"> Kéngingkeun "Saddleback di Imah." </text>
<text sub="clublinks" start="2910.66" dur="2.69"> Upami abdi henteu ngagaduhan alamat email anjeun, </text>
<text sub="clublinks" start="2913.35" dur="1.42"> teras anjeun teu meunang deui. </text>
<text sub="clublinks" start="2914.77" dur="2.46"> Sareng anjeun tiasa email ka alamat email kuring </text>
<text sub="clublinks" start="2917.23" dur="4.41"> ka PastorRick@saddleback.com, sareng kuring bakal nempatkeun anjeun dina daptar, </text>
<text sub="clublinks" start="2921.64" dur="2.37"> tur anjeun bakal kéngingkeun sambungan sapopoé, </text>
<text sub="clublinks" start="2924.01" dur="3.76"> buletin "Saddleback di Imah" buletin. </text>
<text sub="clublinks" start="2927.77" dur="2.09"> Kuring ngan hoyong caket sateuacan narékahan </text>
<text sub="clublinks" start="2929.86" dur="2.15"> ku nyarios deui sabaraha kuring bogoh ka anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="2932.01" dur="1.72"> Kuring parantos ngado'a unggal dinten anjeun </text>
<text sub="clublinks" start="2933.73" dur="1.9"> sareng Abdi teras-terasan neneda pikeun anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="2935.63" dur="2.68"> Kami bakal ngaliwat ieu babarengan. </text>
<text sub="clublinks" start="2938.31" dur="2.33"> Ieu sanés tungtung carita. </text>
<text sub="clublinks" start="2940.64" dur="3.4"> Allah tetep aya dina tahta, sareng Gusti bakal ngagunakeun ieu </text>
<text sub="clublinks" start="2944.04" dur="4.16"> tumuwuh iman anjeun, mawa jalma iman. </text>
<text sub="clublinks" start="2948.2" dur="1.8"> Sareng saha anu terang naon anu bakal kajadian. </text>
<text sub="clublinks" start="2950" dur="3.07"> Urang tiasa janten kabangkitan spiritual tina sadayana ieu </text>
<text sub="clublinks" start="2953.07" dur="2.66"> sabab jalma sering tobat ka Gusti </text>
<text sub="clublinks" start="2955.73" dur="1.87"> nalika aranjeunna bakal teras-terasan. </text>
<text sub="clublinks" start="2957.6" dur="1.09"> Wios ku kuring pikeun anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="2958.69" dur="1.66"> Bapa, Abdi hoyong hatur nuhun kanggo sadayana </text>
<text sub="clublinks" start="2960.35" dur="1.48"> anu ngadangukeun ayeuna. </text>
<text sub="clublinks" start="2961.83" dur="5"> Hayu urang hirup pesen James bab one, </text>
<text sub="clublinks" start="2967.39" dur="2.78"> kahiji genep atanapi tujuh ayat. </text>
<text sub="clublinks" start="2970.17" dur="4.25"> Hayu urang diajar yén masalah aya, aranjeunna bakal kajadian, </text>
<text sub="clublinks" start="2974.42" dur="5"> aranjeunna nuju variabel, aranjeunna waé, sareng anjeun badé </text>
<text sub="clublinks" start="2979.81" dur="2.41"> paké aranjeunna pikeun alus dina kahirupan urang upami kami bakal percanten ka anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="2982.22" dur="1.49"> Bantosan kami pikeun henteu cangcaya. </text>
<text sub="clublinks" start="2983.71" dur="4"> Bantu kami girang, nyuhunkeun, Gusti, </text>
<text sub="clublinks" start="2987.71" dur="3.53"> sareng nginget janjina. </text>
<text sub="clublinks" start="2991.24" dur="3.45"> Sareng kuring ngadoakeun kanggo sadayana yén maranéhna bakal ngagaduhan minggu séhat. </text>
<text sub="clublinks" start="2994.69" dur="2.87"> Dina nami Yesus, amin. </text>
<text sub="clublinks" start="2997.56" dur="1.07"> Alhamdulilah, sadayana. </text>
<text sub="clublinks" start="2998.63" dur="1.823"> Paskeun ieu ka jalma anu sanés. </text>