NBC News x Noticias Telemundo Reports Present Decisión 2020 subtitles

ГРУПА >> Тој е мој ЦЕЛОСНА ПОДДРШКА. >> JOО БАЈДЕН. >> НЕ СМЕ ДОНЕСЕ ОДЛУКА Сепак. ЈАС ТАМ БЕШЕ ДРУГИ ОПЦИИ. >> Врвот на претседателот ОСТАНАЛ Зголемете го ГЛАСАЧИ ЛАТИНО. ТОА ЗНАЧИ ДОПА НЕ можам да земам НИВИ ЗА ДОДЕЛЕН, ПОСЕБНО ВО НЕКОИ ДР STАВИ КАДЕ ЛАТИНО ГЛАСАЕ МОLDЕ ОДЛУЧИ ГО ПОЛИТИЧКА ДРATEАВА ОД ОВАА ЗЕМЈА. >> ТИ СИ ГЛЕДАЕ ОДЛУКА 2020 година. СМЕ НА А. ПРЕСТАНИ ПАТИ ВО СОЕДИНЕТИТЕ ДРЖАВИ . АКО ПРАШАТЕ ПОВЕЌЕТО ЛУЃЕ ОКОЛУ ЗЕМЈА, МИСЛАМ ТОА СЕ ЧУВСТВУВААТ НАЧИН, БЕЗ ВАА КОЈА СТРАНА НА Патека ТИЕ СЕ НА. Дури и ако се ВООПШТО НЕ ПОЛИТИЧКИ И ПРАВО ВО СРЕДНО ОВА СЕ ЛАТИНОСИ. БЛИЗИНА 20% ОД НАСЕЛЕНИЕТО, ПРЕТСТАВУВАЕ Мнозинство, Најголемо малцинство ВО ЗЕМЈАТА, И ПОВЕЕ ОД 30 МИЛИОН ПОДОБНИ ДА ГЛАСАМ ОВА ДОЈДЕТЕ НОЕМВРИ И ДА, НА МАСИВНА ИЗВОР ОД Потенцијални гласачи НИКОГАШ НЕ ДОЈДЕ Надвор СИЛА. GEОР В. Буш БЕШЕ НА Висина на РЕПУБЛИКАНЦИ ДОБИВА ЛАТИНО ПОДДРШКА. МЕGУ ДЕМОКРАТСКИ ПРЕТСЕДАТЕЛИ, БАРАК ОБАМА БЕШЕ ЗАТВОРЕН ВТОР. ИМА ПОВЕЕ ЛАТИНОС ДА ГЛАСАМ ПОСТОИ СПАНИЈАРДИ ЗА ГЛАСАЕ ВО ШПАНИЈА. ПРЕГЛЕДУВА ПОВЕЕ ОД СЕКОГАШ, ЛАТИНОСИТЕ ИМААТ БИДЕ ВО ЦЕНТАР НА НАЦИОНАЛНО РАБОТА, ОД БЕГАЛЦИ, ДО ДАЦА, ДО СЕМЕЈСТВО ПОДЕЛБА. СЕГА КОРОНАВИРУС ИМА ЛАТИНОС ХАРД, И РАЗЛИВАЧКИ Влијание ДОЈДЕМЕ ОД И ИСТОРИСКИ НИСКО. КАКО ILLЕ ЛАТИНОС ОДЛУЧИ НА АНКЕТИ? НЕ Е САМО ЕДНА ЗАЕДНИЦА МЛАДИ И СТАРИ, ЛИБЕРАЛНО И КОНЗЕРВАТИВНО, ЛУ FЕ ОД НАСЛЕДУВАЕ ОД СЕГО 200 ЗЕМЈИ, ВЕТЕРАНЦИ, ПРЕД- РАБОТНИЦИ ЗА ЛИНИЈА, ОСНОВНИ РАБОТНИЦИ . ОВА Е ОДЛУКА 2020 година. ОД Невработеност до Инфекција, на ЗАЕДНИЦА ЛАТИНО БЕШЕ УНИШТУВАЕ ВО КОРОНАВИРУСОТ. Малку повеќе ШЕСТ МЕСЕЦИ ВО ПАНДЕМИКАТА, КАКО Е ЗАЕДНИЦА ЧУВСТВУВАЕ? КАКО ГЛЕДААТ СЛЕДНАТА ШЕСТА МЕСЕЦИ ИГРАЕ ИЗЛОГ? МОРГАН РАДФОРД Отиде во Хјустон, ТЕКСАС, КАДЕ БРОЕВИ СЕ ПОСЕБНО STВЕЗДА , ДА НАЈДЕМЕ >> Новинар: АТ ОВОЈ ресторан, МЕНАAGЕР МОНИКА РИЧАРДИ ВЕЛИ ВЕЧЕР ВЕЧНИК БАРА многу РАЗЛИЧНО ОД СЕ ПРАВИ. >> ВО ПОЧЕТОК, ТОА БЕШЕ ЦРК РЕНЧИРАЕ, НА ОБУКА. ТИЕ ПРВА МНОГУ МЕСЕЦИ, БЕШЕ ТРЧАЕ ОКОЛУ 40% ОД 50% ОД ШТО бевме СЕ ОБРАНУВА ЛАНИЕ ГОДИНА ЗА МАЈ, ТОА СКОПУВАЕ ДО ОКОЛУ 72% ОД ШТО бевме СЕ ОБВИНУВА ЛАНТА ГОДИНА. >> Новинар: НЕГОВ ТАТКОТО ПОЧНА РЕСТОРАНИТЕ ВО 1984 ПО НЕГО ПОТЕЕ ОД МЕКСИКО. КАКО МНОГУ ЛАТИНО- СОПСТВЕН БИЗНИС, СО КОВИД, ТИЕ ИМААТ ЗЕМЕ АН НЕПРЕЦЕНЦИРАНО УДРИ. ПОВЕЌЕ ЛУЃЕ БОРБА ОД ШТО ПО ВЛАДАТА Е ПРОЕКТИРАЕ ДА БИДЕ БОРБА. ПАТИ ПОВЕЕ. >> Новинар: ЗОШТО ДАЛИ ТОА ГО КААШ ТОА? НО ЗАТОА ПОГЛЕДНЕТЕ СЕКОГАШ ДЕН ГУБЕЕ ЛУEOЕ НИВНИТЕ РАБОТИ. ГУБЕЕ ЛУEOЕ НИВНИ ДОМА, НЕ ЗНАЕ КАДЕ ДА РАБОТНИК КАКО ДА ХРАНЕТЕ ги НИВНИТЕ ДЕЦА. >> Репортер: КОВИД ИМА НЕСПРОПОРОЦИОНО ВЛИЈАНО ЦРНО И ЛАТИНО ДОМАШНИ ДОМАИНИ. ВО ХИУСТОН, ТЕХ ЧЕТВРТА НА НАЦИЈАТА НАЈГОЛЕМ ГРАД СО 45% латино НАСЕЛЕНИЕ, НА БРОЕВИ СЕ НЕВЕРУВАЕ. 77% од ЛАТИНОС ПРИЈАВИ СЕРИОЗНО ФИНАНСИСКИ ПРОБЛЕМИ ОД ОДНОС ПОЧЕТОК НА КОРОНАВИРУС ИЗБИВАЊЕ НА ЗАРАЗА. ПОРАДИ КОЕ ШТО ПОМАЛКУ ОД 50 Милји, далеку ЛИНИЈА ЗА БАНКА ЗА ХРАНА НА ОВАА ЛОКАЛНА ЦРКВА ОБВИНА ОКОЛУ ПАРКИНГ ПРЕД ТИЕ ОТВОРЕНО ПРЕД ПАНДЕМИКА, КАКО МНОГУ АВТОМОБИЛИ, КАКО МНОГУ ЛУЕ БЕШЕ ДОАА? СЕ РАБОТАВЕ ОКОЛУ 200 СЕМЕЈСТВА НЕДЕЛА. >> Новинар: И СЕГА? ПРАВО СЕГА ОД СЕ 300 СЕМЕЈСТВА ВКЛУЧЕНИ Средното време ДЕН >> Новинар: ПЕР ДЕН? КОИ СЕ НАЧИНИТЕ КОВИД ИМА ВЛИЈАНИЕ НА ЗАЕДНИЦА? >> Имаме АДМИНИТЕ ТОА ИМА ИМААТ РАБОТИ ЗА 20 ГОДИНИ, 15 ГОДИНИ, 10 ГОДИНИ. СТАБИЛНА РАБОТА. СЕГА СЕ БЕЗ РАБОТА. ТИЕ ДОАЃААТ ОВДЕ ГИ ЗНАЕТЕ ТИЕ НЕ се мрзливи. ДОЈДААТ ТУКА РАНО. ОБЕДУВААТ ДА ГИ ХРАНИ НИВНИТЕ СЕМЕЈСТВА. ТИЕ НЕ СЕ Мрзливи луѓе. ТИЕ СЕ КАКО, ЈАС ДОБИВАМ ДА КРАЈМЕ СРЕДИТЕ >> Репортер: СЛУБЕНИ СЕМЕЈСТВА КОЈ НАЈДИ СЕБЕ ИВЕЕЕ ВО А. КОШМАР. Дали некогаш МИСЛЕТЕ ДЕКА БИДЕ ВО ОВА ПОЗИЦИЈА? >> НЕ НИКОЈ НЕ ОЧЕКУВА ОВА [ ЗБОРУВАЈЌИ СТРАНСКИ ЈАЗИК ] >> Новинар: ТИ ТУКА ПОРАДИ КОВИД-19 ИМА ВИ ВЛИЈАНИ >> [Зборувајќи СТРАНСКИ ЈАЗИК ] >> Преведувач: НЕМАМЕ ПАРИ ВЛЕГУВААТ, НО ИМАМЕ ПАРИ ИЗЛЕЗУВААТ. Треба да платиме ИЗДАВА СМЕТКИ. >> Новинар: АКО Може да зборувате НА НЕКОЈ ЛИДЕР ВО ВЛАДА, ШТО OUЕ КАAYЕШ? >> [Зборувајќи СТРАНСКИ ЈАЗИК ] >> Преведувач: Јас WЕ ГИ ПРАШАЛЕ ДА ПОМОГНЕТЕ ЗА СИТУАЦИЈАТА. >> Репортер: ПРАВО СЕГА, ТИЕ РАБОТИ СО ШТО ТИЕ ИМААТ, НЕШТО МОНИКА РИЧАРДИ ВЕЛИ МНОГУ ЛАТИНОС СЕКОГАШ ИМААТ ДА НАПРАВИШ. Дали мислите Е НАПРАВИ ДО ДРУГАТА СТРАНА ОД ОВАА ПАНДЕМИЈА ИНТАКТ? >> Се надевам дека така. НАВИСТИНА, НАВИСТИНА СЕ НАДЕВАМ. >> КАКО .Е БИДЕ ДР STАВА НА ЕКОНОМИЈА И Невработеност РАЗГОВОРИТЕ ИГРААТ ОВА НОЕМВРИ, ДО СРЕДИ НЕКОИ ПЕРСПЕКТИВНА. ХРИСТИНА Е ТОА ОСНОВИТЕЛ И СТРАТЕГИСКИ СЛУБЕНИК НА ЗДРАВОТ ОРГАНИЗАЦИЈА. ОВА Е АН ОРГАНИЗАЦИЈА ТОА ГО ПОГЛЕДУВА ENGAGE LATINO ГЛАСАЧИ ВО ТЕКСАС БИРЕ .. ВИ БЛАГОДАРАМ ЗА ДА БИДЕ СО САД Ајде да започнам СО ТЕБЕ, КРИСТИНА. ДРATEАВНОТО Битие ПОВИНО ЗА ЛАТИНОС, ТАМУ МИЛИОНИ - ИМА 3 МИЛИОН ЛАТИНОС НЕВРАБОТЕН. МИСЛИТЕ СИТЕ ОВА ОДИ ДА СВЕТИМЕ ЛУPЕ ВО АНКЕТИ? >> Ние сме А. ЗАЕДНИЦА ВО КРИЗА. СЕ НАПОМНЕТЕ ЧЕТИРИ НА 10 ЛАТИНСКИ СЕМЕЈСТВА, НИВНИТЕ ДЕЦА Се соочуваат ПОГЛЕД ПРАВО СЕГА. ТИЕ БЕА ЕДИНСТВЕНО ВЛИЈАНИ ОД КОВИД-19 ПОРАДИ ТОЛКУ ВО НАШИОТ ЗАЕДНИЦАТА БИЛА ОСНОВНО РАБОТНИЦИ 90% ОД ФАРМЕРСКИ РАБОТНИЦИ ВО ОВАА ЗЕМЈА СЕ ЛАТИНО. ВО ТЕКСАС, 70% ОД ИЗГРАДБАТА РАБОТА Е ЛАТИНО. РАБОТА ТУКА БЕШЕ НЕМОЕ ДА ОСТАНЕТЕ ДОМ РАБОТА А. НЕСРОПОРОЦИОНО РИЗИК ЗА ДОБИЕЕ БОЛЕН. НИЕ ВИДОВМЕ КОНГРЕС, РЕПУБЛИКАНЦИ Одбиено да ПРОДОЛИ Невработеност ПРИДОБИВКИ ПИКЕТ ИМА ЕДИНСТВЕНО ИМПАКТИРАНИ НАШИ ЗАЕДНИЦА Мислам дека имаме ВЕENЕ ВЕREЕ ДОАААТ ЛУЕ ИЗЛЕГИ НА АНКЕТИТЕ ВО ОЧАЈ ЗА ПРОМЕНА И АКЦИЈА. МИСЛАМ ТИЕ ВИСТИНСКО НЕВЕРОЈАТНО ПРАШАЕ А. ВЛАДА ПОД ТРАМП ИМА НАПАДЕН ЛАТИНОС, ТОА ЈА НАПАДИ НАШАТА ТЕШКА РАБОТА, И КОЈ СЕ САКА ПРИФАТЕТЕ ЈА ТРУДОТ БИДЕТЕ НАШИ НАПОЛНИ ЧОВЕЧКОСТ. СЕ ТОА Е СЕ ОДРУВА ВО ПРАШАЕ ВО ОВА ИЗБОР >> Дали се согласувате СО ТОА? Е ТИ ПАНДЕМСКИ НАПРАВИ ЛАТИНО ИЗБОРИ ОДИ ИЗЛЕЗ И ГЛАСАЈ ПРОТИВ ПРЕТСЕДАТЕЛ ДОНАЛД ТРАМП? >> НЕМА ПРАШАЕ ДЕКА ЈАС МИСЛЕТЕ МНОГУ НАРОДИ ВО ЗАЕДНИЦА, МИЛИОНИ ПРЕД СЕ ЗЕМЈАТА СЕ СКРЕПАЕ НИВНО КОЛЕНИ ВО МОЛИТВА, ЗАСТАПЕН ЗА СВОИ СЕМЕЈСТВА И СЕБЕ СЕ ТОА СЕ ЗБОГУВААТ НЕДЕЛА ДО НЕДЕЛА ЗАТОА ШТО КАРАНТИНИ ПРЕД ТОА ЗЕМЈА, ОД ГЛАВНИЦИ ВО РАЗЛИЧНИ ДРATАВИ СИТЕ ИМААТ РАЗЛИЧНИ ПРАВИЛА, РАЗЛИЧНО ПРОМЕНЛИВИ. ПРИЧИНУВА МНОГУ НА НЕВЕРОЈАТНОСТ ЗА ЕКОНОМИЈАТА. Мислам дека има НАЧИН ТОА НИЕ МО CЕ ШИРОКО ПОДОБРО УПРАВУВАЈТЕ СИТУАЦИЈАТА ТОА Е МНОГУ СЛОБОДЕН ЗА ПРЕМНОГУ ГЛАВНИЦИ ОД СЕГА ЗЕМЈАТА. Мислам дека знаеме ШТО ДА СЕ ПРАВИ СЕГА. Мислам дека знаеме ПОВЕЕ ОД ПРЕВЕНТИВНО МЕРКИ ЗА ТОА МО CЕ ДА ПОЧНИМЕ ОТВОРЕТЕ ГО ЕКОНОМИЈА БИТ ПОВЕЌЕ. ЕДНО ИМАШ ПОВЕЌЕ ПРОИЗВОДНОСТ, Имате повеќе МОPНОСТ ЗА РАБОТА ТОА Е ВАЖНО ТОА ГО ВИДИМЕ А. БУНЦИРАЈТЕ ГО ВРАТИ ТОА ОДИ СЕ ПРЕДМЕТЕ ДА ОБЕДБИТЕ ПОДОБРО МОPНОСТ ЗА ЛАТИНОС ПРОТИВ ЗЕМЈАТА. >> ХРИСТИНА, ДО ТИ МИСЛИШ КАМПАIGИ СЕ ДОСТА ДОСТА ENGAGE LATINO ГЛАСАЧИ ВО СРЕД ОВА ПАНДЕМСКИ? >> НЕ Треба да видиме ПОВЕЕ ВКЛУЧУВАЕ. ОД КАНДИДАТИ И ОД СТРАНИ, ПОСЕБНО ДЕМОКРАТСКИ ЗАБАВА. НЕ МИСЛАМ ГЛАСОТ ЛАТИНО Може да се преземе ДОДЕЛЕНО. ГЛАСАМЕ НЕВЕРОЈАТНО ЗА ДЕМОКРАТИТЕ. НИЕ ОДИМЕ НЕВЕРОЈАТНО ЗА ПРОГРЕСИВИ, ОСОБЕНО МЛАДИ ЛАТИНОС. БЕРНИ САНДЕРС Го освои ЛАТИНО Гласајте во ДЕМОКРАТСКИ ОСНОВНО. ГЛЕДАТЕ А. ЗАЕДНИЦА ТОА Е ОЧИЈАТ ЗА ПРЕТСТАВУВАЕ. НО ВО 2018 г. БЛИСКО ДО 60% ОД - рече ЛАТИНОС НИКОГАШ НЕ БИЛА КОНТАКТИРАНО А КАНДИДАТ ИЛИ ЗАБАВА. ТОА ИМА ДА СМЕНИ. ТОА Е НАЈГОЛЕМИОТ НЕ- ГЛАСАЕ ВО ЛЕТ БЛОК ВО ЗЕМЈА. >> ДАНИЕЛ, ТРАМП ПРЕТСЕДАТЕЛОТ БЕШЕ ФОКУСИРАЕ МНОГУ ВО ЛАТИНО Гласајте, особено ВО ФЛОРИДА. ШТО БИ РЕЗОНИРАЈТЕ СО ГЛАСОТ ЛАТИНО ВО ФЛОРИДА ВО ВРСКА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ПОРАКАТА НА ТРАМП? >> ОБВИНИ А. ФИНА РАБОТА СЕГА ПОКАУВАЕ А. СНИМИ ТОЈ ТОЈ НЕМАЛЕ ВО ПРЕТХОДНОТО ИЗБОРЕН ЦИКЛУС. ТОЈ РЕКОРД РЕЗУЛТАНИ ВО АН ЕКОНОМСКА БОНАНЦА ТОА ЛАТИНОСТ ПРИДОБИВ ОД. ПРЕД ОВА Уметнички РЕЦЕСИЈАТА БЕШЕ ИМПОЗИРАНИ, ИМАВЕ РЕКОРД УЧЕСТВО РАЈТЕ, РЕКОРД ДОМАУВАЕ. ТИЕ СРЕНИ ДЕНОВИ. Работите имаат СЕ ПРОМЕНИ ПОРАДИ ОД КОВИД-19. Дури и така, тој има ПРАВУВААТ А. ГОЛЕМА РАБОТА НА ГЕНЕРАЦИЈА НА МНОГУ На возбуда, ЕДНО ПОРАДИ НАСТАНИТЕ. ТОА ЛИКАВИОТ ГЛЕДАТЕ ЛАТИНОС. ЈАС МИСЛАМ ЕДЕН ОД НАЈДОБРИТЕ РАБОТИ ТОА Е СЕ СЛУЧУВА, јас МИСЛЕТЕ ДА СЕ ПОВРЗУВАЕ ПОДОБРО ПОРАДИ ТИЕ СЕ ВРСКА ПОДОБРА ДО ЛАТИНО ГЛАСАЈ Она што јас значи, ВРАБОТУВААТ ЗА ЛАТИНО ЗАЕДНИЦА ЕКИПА ЗА НАДВОРЕШНА ЛИЦЕ ЛАГА КАКО НАС, ИЗГЛЕДА КАКО ЛАТИНОС. МИСЛАМ ДЕКА Е ПОДОБРО КОГА ТИ Може да се поврзе ДВА ВАORTНА РАБОТИ ЕДЕН, ТОА ТИ ГРИА, ВТОРА ТОА ВАШИ ИДЕИ БЕА. ТОА, се разбира, ДОЈДУВА СЛЕДНО НАЈДОБРИ КОГА ЛАТИНОСИ СЕ ИНГАГИРАЕ И МОБИЛИЗИРАЕ ЛАТИНОС ПОРАДИ ДОВЕРУВААТ ЛАТИНОСИ КОИ ИМААТ СПОДЕЛЕНА ЈАЗИК, СПОДЕЛЕН КУЛТУРА И. СПОДЕЛЕНА ИСКУСТВА >> Дали мислите, КРИСТИНА, ТОА БАЈДЕН ВЕШИ ДОВОЛНО? ШТО ПРАВИ ТОЈ ГРЕШКО? >> ПРВ, САКАМ ДА КААМ ЈАС НЕ СЕ согласувам со ДАНИЕЛ, ТОЈ НАШ Заедницата беше во НЕКОЈ принудување БЕСПЛАТНОСТ ПРЕД ОВА РЕЦЕСИЈА. ИМАМЕ НАЈВИСОК НЕ ОСИГУРЕНО за било какво ЕТНИЧКА ГРУПА, ЗАШТО СМЕ ТАКА СТАВААТ НЕСПРОПОРОЦИОНО ВО 19-те. ТРАМПОТ АДМИНИСТРАЦИЈА СООБРАЗНО НАПАДНИ НА ИНТЕГРИТЕТ НА НАШИОТ СЕМЕЈСТВА, ИМА ЛЕД МАСИВЕН ПОДЕЛБА НА СЕМЕЈСТВА НА ЛАТИНО И ЦЕЛУВАЕ НА НАШАТА ЗАЕДНИЦА НЕ МИСЛАМ ТОА Е ЗАГУБЕНО ЛАТИНО ЗАЕДНИЦИ Како и да е, ни треба ПОНУДАТА КАМПАIGА ДО ИНВЕСТИРАЈТЕ ПОВЕЕ ТЕШКО ВО ПОСТИГУВАЕ ВО ЛАТИНО Гласачи, ПОВРЗУВАЕ СО ЛАТИНО ОРГАНИЗАЦИИ, И ПОДГОТВУВАЕ ШТО ИМААТ СРЕДЕНО ВО МИНАТА И КАДЕ ТИЕ ЗАСТАНЕТЕ НА ПРАШАА ТОА ОБЈАСНИ РАБОТИ ЗА ЛАТИНОС. ЛАТИНО ЗАЕДНИЦИ ИВЕЕ ВО КЛУЧНИТЕ Држави, ФЛОРИДА, ТЕКСАС, АРИЗОНА, КАЛИФОРНИЈА. Треба да направиме СИГУРНО ДЕКА СМЕ ГЛЕДАЕ НА ПОНУДАТА АДМИНИСТРАЦИЈА КАМПАIGА, ПОСЕБНО ВО АРИЗОНА И ТЕКСАС, КАДЕ ТИ ВИДИ ГОЛЕМ ПОДДРШКА МЕONУ ЛАТИНО ЗАЕДНИЦА ЗА ПОНУДАТА КАМПАIGА НАШАТА ЗАЕДНИЦА НЕ може да се преземе ЗДРАВО ЗА ГОТОВО. НЕ Е ДОВОЛНО ДА ПОПОДИТЕ ТРАМПИ И КАAYИ, ЦЕЛА ШТЕТА ТОА ИМА ПРЕДИЗВИКАНИ ЗА НАШИОТ ЗАЕДНИЦА, НИЕ Треба да знаеме како ОДИМЕ ДО ИЗРАБОТЕТЕ ОВА КРИЗА. ОВА Е АН ЕКОНОМСКИ И ЗДРАВСТВЕНА КРИЗА ТОА НАША ЗАЕДНИЦАТА ИМА НИКОГАШ НЕ СИЕ НИШТО КАКО ТОА. НЕ МОOTАМ ИТЕРАТИРАМ ОБЈАСИ ДОСТА КОЛКУ БОЛНО ОВА МОМЕНТОТ Е ЗА НАШАТА ЗАЕДНИЦА Јас СРЕДИТЕ ОВДЕ ВО ТЕКСАС СО ЧЛЕНОВИ НА СЕМЕЈСТВОТО КОЈ ИЗГУБИ LУБОВ ОВИЕ ПОРАДИ НЕМААТ ЗДРАВЈЕ И ЗДРАВЈЕ ОЧЕКУВААТ ОДЕТЕ НА ДОКТОР, Дури и ДОКОЛКУ БИЛА МНОГУ БОЛЕН. Јас се сретнав со луѓе КОИ СЕ НЕДУКУМЕНТИРАНО НИКОГАШ ПРИМЕНА А. ДОЛАР ОД ВЛАДА, Дури и ДОКОЛКУ ИМААТ БИДЕ ТУКА 25 ПЛУС ГОДИНИ И СЕКОГАШ ПЛАТИТЕ СВОИ ДАНОЦИ. СЕГА СЕ СЕГА БЕЗДОМНЕ. ОВА Е ШТО Е СЕ СЛУЧУВА ВО НАШИОТ ЗАЕДНИЦИ ПРЕД ТОА ЗЕМЈА. >> БЛАГОДАРАМ, КРИСТИНА. ДАНИЕЛ, БЛАГОДАРАМ МНОГУ ДА СЕ И ДВЕ ТИ ЗА СЕ БИДЕ СО НАС ВЕЧЕРВА. >>> ДОААЕ ПО КРАТКО ПАУК, ILLЕ РАСИЈА НА НАПАД Нееднаквости РАБОТА? >> РАЦИЗМОТ Е А. ПРОБЛЕМ ВО ЛАТИНО ЗАЕДНИЦИ ТРЕБА ДА ПОГЛЕДНЕМЕ НА, ШТО ВИД РАЦИЗАМ ДАЛИ СМЕ ОДРЕДУВАЕ? >> Е ПОВЕЕ ОТКА ШТО НИЕ ТРЕБА ДА БИДЕ ЗАГРИЖЕНИ ЗА РАТЕР ОД НЕПРАВДА МЕWУ СИРОМАШНИТЕ И БОГАТСТВО? >> МИСЛАМ, МОЕ UЕРКАТА Е ПОЛОВИНА ЦРНО. >> ПОЛИЦИЈАТА ПОСТАНАТ СИСТЕМАТСКА РАЦИЗАМ. ЦЕЛИМЕ НАШ ЗАЕДНИЦИ ОДАМ ДА БИДАМ СЛЕДНО? >> ТУКА СУМ Кажете им на сите ТОА НЕ АВТОРИТЕТОТ МОANЕ ОСЛОБОДИ СЕ ОД Малцинства. СИЛНИ СМЕ. ГИ ЗНАЕМЕ НАШИОТ ПРАВА >> [МАЛА ПАРАЕ] >>> ТИ си ГЛЕДАМ NBC ВЕСТИ СЕГА. ДОБИВМЕ НЕКОИ УДАРНИ ВЕСТИ. >> АКО ОДАТ ВРАТА ВО НИВНИТЕ РАБОТА, САКААТ ДА БИДЕ УБИВЕН ТОА СЕ ЗАШТИТЕН >> ВЕСТИ СЕ НАПРАВЕНИ ЗА ВАШИ СТЕМИРАЕ СВЕТ. ВО ИВО НЕДЕЛНИЦИ Почнувајќи во 6:00 часот АМ ВЕЛИГДЕН. ♪ >>> ОВА Е А. СИТУАЦИЈА КАДЕ ДРЖАВАТА Продолжува да БОРБА ДА ПРОДОЛИ ЈА СВОЈАТА ТЕСТИРАЕ Способност. >> ПРОТЕСТЕРИ ЧУВСТВЕТЕ СЕ ТОА Треба да излеземе ВО ЦЕЛА СИЛА И ПОДДРШКА НИВНАТА ЗАЕДНИЦА БИДЕЈЌИ ТИЕ Чувствувајте се како нив НЕ СЕ ДОБИВА ТАА ПОДДРШКА ОД ПОЛТЛАНСКА ПОЛИЦИЈА. >> ДРУГО ИЗБОРЕН ДЕН ПОСТАНУВАЕ ПРОТИВ ПОЗАДИ КАКО ДА ГО ЧУВАТ ГЛАСАЧИТЕ БЕЗБЕДНО АМИД А. ПАНДЕМСКИ. >> МОМЕНТ ДО НАВИСТИНА РАЗБИРА КОИ СМЕ И КОЈ НЕ КАAYАМЕ СЕ ПРАВИ ОВДЕ НА НАШ НОЗЕ >>> ДОБИВАТЕ ДОБИЈТЕ ЧЕТИРИ-ГОДИНА СТЕПЕН, АМА А. Четиригодишен степен Е СУПЕР СКАПНО. СОЗДАВАМЕ СИСТЕМ КАДЕ БИЛЕТ ДО СРЕДНА ЧАС Е ТОА ТОА СРЕДНА КЛАСА СЕМЕЈСТВАТА МОРА ДА СТРЕС ЗА И ПОВЕЕ ЗА И КРПИ ЗАЕДНО. >> „ЗОШТО Е ОВА СЕ СЛУЧУВА? СО ХРИС ХЕЈС ПРЕТПЛАТИ СЕ СЕГА. >>> ТИ си ГЛЕДАМ NBC ВЕСТИ СЕГА. ДОБИВМЕ НЕКОИ УДАРНИ ВЕСТИ. >> ВИСТИНА ВИДЕ ГОЛЕМ ДОБИВКА НА Национален чувар ДОЈДЕТЕ СЕ ОВДЕ >> ВЕСТИ СЕ НАПРАВЕНИ ЗА ВАШИ СТЕМИРАЕ СВЕТ. ВО ИВО НЕДЕЛНИЦИ Почнувајќи во 6:00 часот АМ ВЕЛИГДЕН. >>> ОВА УТРО ПРЕД ТОА ЗЕМЈА, ШТО НОВИОТ НОРМАЛЕН ЗА УЧИЛИШТА Е ИЗГЛЕДА КАКО. >> МНОГУ НАСТАВНИЦИ ЛЕВЕ MЕ ИЗРАБОТКА ДОБРИ ИЗБОРИ МЕWУ РАБОТАТА ТИЕ САКААТ И НИВНАТА СЕМЕЈСТВО. >> ШТО СУМ ОДИМЕ НА ОДЛУКА? ВНИМАВАЈТЕ се од моето ДЕЦА ИЛИ ИМАЈТЕ РАБОТА? ТОА Е НЕВОЗМОНО ОДЛУКА. >> ТИ СИ КРЕИРАЕ А. МАЛКУ ЗАЕДНИЦА УЧИЛИШТЕ. >> ОВА Е А. МОМЕНТ МО CЕМЕ САМО РАЗВОЈ САМИ СЕБЕ И РАЗВОЈ НА НАШОТО ЗАЕДНИЦА >> Ајде да го свртиме ПО ДО УЧЕНИЦИ. КАКО СЕ ТИЕ Навистина се чувствувате ЗА ВРАURNАЕ НА ШКОЛО? >> ШТО ПРОПУШТАМ Е МОЈ НАСТАВНИК. >> ТИЕ СЕ Отпорен. >>> ХИРУРГ ВО КОРОНАВИРУС Инфекции. НОВИ РАЗВОЈИ НА НЕКОЛКУ ФРОНТИ. >> ПРИКАЗНАТА. >> Вечерва ШАТЕРИНГ НА САД РЕКОРДОТ ЗА НАЈВЕСНИ СЛУЧАИ ЗА ЕДЕН ЕДЕН ДЕН. >> ОД СЕКОЕ АГОЛ. >> ШТО Е ВАШЕ НИВО НА ГОДИНА ТОА ДЕЦА КОЈ БИЛЕ КАLDАТ ТИЕ ОДАМ ДА БИДЕ ДОМ НЕОБИДНО НЕМА да бидеме во состојба СЕ ПАТУВААТ? >> НА ЗЕМЈА. >> Дали имате ВЕРА ВО ОВА ОДИМЕ ДОНЕСЕТЕ ЗА ПРОМЕНИ НАСКОРО? >> И во длабочина. >> ОВДЕ ВО ПОРТЛЕНД, ПОВЕЕ ПРОТЕСТИ ОЧЕКУВАНО ВЕЧЕРВА. >> Дали мислите ПОЛИЦИЈА ВО ОВА ЗЕМЈАТА СЕ ПОД НАПАД? >> "НБЦ НОTНО ВЕСТИ „СО ЛЕСТЕР ХОЛТ. >>> ВЕСТИТЕ БИЗНИС Е ДИНАМИЧКИ И ВЕBAНО ИМА НИКОГАШ НЕ БИДЕ ПОВЕЕ ВАЖНО. СО СИТЕ ТОА Ние се соочуваме, јас ТОЛКУ сум горд ДОНЕСЕТЕ го Перспектива на А. ЦРНА ,ЕНА, А. UЕРКА НА ИМИГРАНТИ, ТЕХ WЕНА И МАЈКА НА ЧОВЕК И ДЕЦА КОИ ЛАADНО СЕ ПОВЕЕ Ранлив на ПОЛИЦИСКО НАСИЛСТВО ПОРАДИ НИВНИ БОЈА, гордост НЕРД, И А. ПРЕТСТАВНИК НА ЕМЕРГИНГ АМЕРИКА ДО КАБЕЛ ТВ ВЕСТИ. Се надевам на големиот ГВЕН ИФИЛ И МОЈАТА МАЈКА, ФИЛОМЕНА КАРИЛ ЛОМЕНА, ILLЕ ПОГЛЕДНЕТЕ ОД НЕБО И БИДЕ ГОРДО >>> ОВА Е АН ИЗБОРНА ГОДИНА. >> ШТО СЕ СЛУЧИ НА GEОР ФЛОЈД НЕ Е АН ИЗОЛИРАНО ИНЦИДЕНТ. ЧОВЕК ЛАТИНО, ТОА МОЕ Е ОДГОВОРНОСТ ДА СЕ БИДЕ ВО СОЛИДАРНОСТ СО МОЈО ЦРНО И ПРАВНИ БРАTHА И СЕСТРИ. >> ЗАКОН ИЗВРШУВАЕТО Е РАЗМИСЛИ ДВО КОГА ТИЕ ДОЛУВААТ Малцинства. СМЕ ЧОВЕЧКИ, САМО КАКО ВАС. ВИ ГО ПОЧИТУВАМЕ РАБОТА, НО ПОЧИТУВАЈТЕ САД СЕ ПРЕДЛОГ ДА НЕ ПОЧИТУВАТЕ. >> НЕ САМО! НЕМА МИР! >> САКАМЕ Излези и кажи Ние го поддржуваме ЦРНИ ИВОТИ ДВИЕЕ НА РАБОТА. >> [МАЛА ПАРАЕ] >> ИМА ЦРНО ЛАТИНОС. БЕЗ РАЗЛИКА НА СЕ, ТЕНДУВААТ ЗАБОРАВИ ГО ТОА. НЕ МОANЕ ДА ЗАБОРАВИМЕ ОВА Е НАШО БОРЕТЕ, И ИЗ. >> [МАЛА ПАРАЕ] >>> АМЕРИКАНСКИ ПАТНИЦИТЕ СЕ ВАORTЕН ДЕЛ НА ПОБЕДУВАЕ НА Претседателство. НЕКОИ ОД ТРУБЛИ СЕ ПОГОЛЕМО ЛАТИНО. КАРИЕ ШВАРЦ ГЛАВИ ДОЛУ ДО НЕКОЈ ПОДГОДИНСКО ЛАТИНОС ДА НАЈДЕТЕ ИЗ КОИ ПРАШАА ВАATА НАЈДОБРО НИВ. >> Новинар: ЛОС АНГЕЛЕС ИМА НАЈ ЛАТИНОС ВО СЕКОЈА ЗЕМЈА ВО АМЕРИКА МНОГУ ОД НИВ LИВЕЕТЕ ОВДЕ ВО САН ФЕРНАНДО КОЛА КОЛИНА ЛАТИНОС БРОЈ БЕЛИ И НАПРАВИ ДО 42% ОД ПОПУЛАЦИЈА. КОГА СТАНУВА ЗБОР ЗА НОЕМВРИ ИЗБОР, ЛАТИНО ОГЛАСЕН МНОЗИЈА UBЕ БИДЕ ПОСЛИТЕ КЛУЧ. МИАМИ, Дата 40, И МАРИКОПА ЗЕМЈА НЕВАДА, ЛАС ВЕГАС, ПОВЕЕ ОД 30% ЛАТИНО УРБАНСКИ ОБЛАСТИ ТОА ВКЛУЧИ НАЈДОБРИ ПРЕДГРАДИЈА. ТАА ЖИВЕЕ ВО ЧАТСВОРТ ВО САН ФЕРНАНДО КОЛИНА СО НЕА ЧОВЕК И ДЕЦА НО >> Имате момци СЕКОГАШ ПОДДРШЕНО JOО БАЈДЕН? >> НЕ КУUSА БЕРНИ. >> Новинар: А. БЕРНИ КУUSА СИТЕ ПАТОТ? >> 'С. >> Новинар: ЗА НИВ, ТИЕ АЛТЕРНАТИВНА Е НЕ ОПЦИЈА. >> ЛУEOЕ НА БОЈАТА ТРУД >> Репортер: ТИЕ ВЕРУВААТ ТОА БАЈДЕН МОLDЕ НАПРАВЕТЕ ГО ПРОГРЕСОТ ИЗДАВАТЕ ГИ ГРИАТ ЗА >> ЗДРАВЈЕ Реформата е далеку НАЈМНОГУ ВАЖНО. ПОТРЕБНИ ЗДРАВСТВЕНОСТ ДА БИДЕ УНИВЕРЗАЛЕН, ЛЕСНО ПРИСТАПНО ДО БОЈ НАРОД. >> Новинар: Јас МОTЕ ДА НЕ БИДЕ ВО Опасност од губење ГЛАСОТ ЛАТИНО. Маргините се КРИТИЧНО. ТАА ГО ПОДДРУВА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ. ТОА Е ДЕЛ ОД 28% ОД ЛАТИНОС ТОА Гласаа за трамп. ГЛАСА ЗА МИТ РОМНЕ Четири ГОДИНИ ПОРАНИ. СЛИЧНИ АНКЕТИ ПОКАИ СЛИЧНО ПОДДРШКА ВО ОВА ИЗБОР ТОА ЈА ВИКА НИКОГАШ НИКОГАШ НИКОГАШ ПРЕД 20 - 2016 ТРАМП ГЛАСАЈ ЗАПОЧНА ЛАТИНОС ЗА ТРАМП. НЕГОВИОТ ГРУП ПОМОШ ОРГАНИЗИРАНО ОВА МИТИНГ ПОСЛЕДНИ ВИКЕНД. >> БЕЗБЕДНОСТА НА НАША НАЦИЈА. ЗА НЕ РОДЕНО. ТОЈ Е ЗА НАШ ВЕТЕРАНИ И ВОЕНИ. Оние што се БЕСПЛАТНО ЗА МЕНЕ. ИМА ЛУPЕ ДОААЕ НА Овална канцеларија. >> Новинар: ТАА РОДЕН Е ВО ЕЛ САЛВАДОР. КАКО ДЕТЕ, ТАА СЕМЕЈСТВО ОДИТЕ ДО ГРАНИЦА НА САД, ТЕШКО И ОПАСНО ПАТУВАЕ >> АКО СТЕ НЕ СРЕНО ВО ЗЕМЈА КАДЕ ТИ си, дојди ТУКА ПРАВНО. >> Новинар: НАПРАВИ ТИ МИСЛИШ НЕКОЈ ВО ЕЛ САЛВАДОР КОЈ Е ПОВЕЕ ПЕРСЕКУЦИЈАТА МОANЕ ДОЈДИ ОВДЕ ПРАВНО? >> ЗНАЕТЕ ШТО, НЕ ЈАС РАЗБИРАТ ЗОШТО Треба да се чувствуваат -- СИГУРЕН СУМ ИМА ПОМОШ. ТИЕ МОРААТ ПОГЛЕДНЕТЕ ГО. >> Репортер: КОГА СТАНУВА ЗБОР ЗА ЦРНИОТ ИВЕЕ ДВИЕЕ И ПРОТЕСТИ - >> СЕ БИДАМ СТОПИРАНО во секое време ОД ПОЛИЦИЈАТА. СЛЕДЕТЕ ПОЛИЦИЈА НАРАЧКИ. ТОА Е ТОА. >> Репортер: ТОГАШ НЕ ПОДДРШКА ИДЕА Зад црниот LИВЕЕ MИВЕЕ. >> НЕ, НЕ НА СИТЕ. МОЈОТ СИН Е ЦРН. Мојот син може да каже ВИЕ, СИТЕ ИВОТ РАБОТА. >> Репортер: СЕМЕЈСТВОТО НА СОФИЈА ГРАДЕЕ ЧИСТ НА СОЛИДАРНОСТ СО ДВИЕЕТО. МИСЛИТЕ А. Мнозинство на ПОДДРШКА НА ЛАТИНОС ШТО BLИВЕЕ ЦРНО СТЕНДИ ОД РАБОТА ЗА? >> МИСЛАМ ТИЕ НАПРАВИ Ние се соочуваме со истото ВИДОТ ТРГОВИ. Имавме ПРАШАА, ИМАМЕ ТРЕБА ПРОТЕСТ НАШИ ПРАВА, ИМИГРАНТСКИ ПРАВА, НАШИТЕ БРАTHА И СЕСТРИ ОД БОЈА, ЗА НАС, Треба да лепиме ЗАЕДНО. >>> БОРБА ЗА РАСНИ И ЕТНИЧКИ РАВОСНОСТА Е А. СЦЕНА ОВАА ГОДИНА. СПОРЕД ТЕЛЕМУНДО, 85% НА РЕГИСТРИРАНО НО ЛАТИНО Гласачите го кажуваат тоа СОЦИЈАЛНА ПРАВДА Е ГЛАВНИОТ ПРИЧИНА ЗОШТО ТИЕ Е ИЗЛЕЗИ И Гласајте оваа година. ДА ЈА ОТКРИЕТЕ Влијание на трката ГО ИЗДАВА ОВА НОЕМВРИ, СМЕ ПРИДРУЕНИ ОД АНТОН . ТОЈ Е ТОЈ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКАН НАЦИОНАЛНО ХИСПАНИЧКИ СОБРАНИЕ НА КАЛИФОРНИЈА. ИСТО [Нечуен], А. АДВОКАТ ЗА МЛАДИ, ЛАТИНСКА АМЕРИКА СТРАНСКА-ПОЛИТИКА АНАЛИСТ. ТИ БЛАГОДАРАМ МНОГУ МНОГУ ЗА БИДЕЕ СО ВЕЧЕРВА НАС. ФАЛА ЗА ПРИДВИДУВАЕ СЕ, ПРИДРУУВАЕ се ОВА ДИСКУСИЈА. Ајде да започнам СО ТЕБЕ. РАСИЛНИ ПРАШАА СЕ ВРВ ПРИОРИТЕТ ЗА ЛАТИНОС, ПОСЕБНО ВО ГЛАСАЧИ ЛАТИНО. ЗОШТО БИ БИ КАИ ТОА Е >> ИСТО, САКАМ ДА ВИ БЛАГОДАРАМ ДЕЦА ЗА РАБОТА МЕ ОВДЕ. Се надевам на сите ПОВРЗУВАЈТЕ, ИЗЛИКАЈТЕ, И ПРОМЕНЕТЕ ГО РАСКАЖУВАЧКО. И јас сум А. НАСТАВНИК. САКАМ ТОА МНОГУ да го кажам тоа ГЛАСНО И ЈАСНО ЗАТОА СО ОВОЈ ИЗБОР, јас Јас сум наставник, јас НАСТАВИ ШПАНСКИ ВО АФРО-АМЕРИКАН ЗАЕДНИЦА Јас го знам моето СЕНИОРИТЕ СЕ ОДАМ ДА СЕ ОДИМЕ И ОВАА ГОДИНА. ПРАШААТА СО ТРКАТА СЕ МНОГУ ВАЖНО ВО НАШАТА ЗЕМЈА. Јас сум имигрант И WЕНА ОД БОЈ КОЈ БЕШЕ ИСТО И АН ИМИГРАНТ КОЈ БИЛЕ И А. НАСТАВНИК. Јас се занимавам со, јас ЛИЦЕ МНОГУ РАБОТИ, КАКО МНОГУ НАС. САМО САКАМ КАИ НАВИСТИНА БРЗО ОД ДОЈДУВАМЕ ОД ЗЕМЈИ ВО ЛАТИНСКА АМЕРИКА ТОА ЗНАЕМЕ НЕМА ПРЕТСТАВУВАЕ ТОА Е АДЕКВАТНО, АЛАТЕРИ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО ТОА ИМАМЕ. ЗАТОА Е ТОА Е ВАORTНО ЗА НАС КАКО ЛАТИНОС ДА ОБЕДИНЕТЕ ВО БОРБА ЗА ЦРНИ ИВОТИ РАБОТА ВО СОЕДИНЕТИ ДРЖАВИ. Јас ЗНАЕТЕ ТОА ЧЛАВАЕ ЗА НАЈМЛАДИ Луѓе, расни ПРАШААТА СЕ ТАКА ВАЖНО ЗАТОА ТОА Е ШТО СМЕ ИВЕЕЕ. АКО ЗАстапувам НИЕ ДА ОДАТ И Гласајте, АКО СМЕ ЌЕ БИДЕ COMPалба ЗА СЕ, НИЕ НЕ СЕ МЕНУВААТ БИЛО ШТО. ДОБИВ Е ДА СЕ НАПРАВИ ИЗВИКУВАЕТО. НИЕ СЕ Предлагаат БИДЕ ЛЕКОВИ ТИЕ СМЕ АМЕРИКАНСКИ СОН. САМО МОРА ДА ОБЕДЕЛЕТЕ СЕ УШТЕ АМЕРИКАНСКИ СОН ПОЧНУВА да бара КАКО НАС. ТОА Е ЗОШТО ТРЕБА ОСИГУРАЈ СЕ ОДБИЕНА НА МЕНУВАЈТЕ ги работите. >> ТЕЛЕМУНДО УСЛУГА ТАКА ТРИ ОД ЧЕТИРИ МЛАДИ ПРИЈАВИ ЛАТИНОС ДЕКА ДОЈДААТ ПРЕКУ МИНАТОТО ДВЕ ГОДИНИ, ТИЕ БЕШЕ ЦЕЛ НА РАСИСТ НАПАД. САКАМ ДА ПРАШАМ ТИ, како се правиш РАЗМИСЛЕТЕ ОВОЈ WЕ ВЛИЈАТЕ НА НАЧИНОТ ГЛАСААТ? >> БЛАГОДАРАМ МНОГУ ОВА Е НАВИСТИНА ВАЖНО ПРАШАЕ НАПРАВИ СЕРИЈА ОД ПРИКАЗНИ ВКЛУЧЕНИ РАЦИЗАМ Внатре ЛАТИНО ЗАЕДНИЦА ЈАС МИСЛАМ ДЕКА МЛАДИ ЛАТИНОС БАРААТ ПОВЕЕ СЕБЕСИ И НИВНАТА КУЛТУРА ДО ШТО ВО ВИДИМЕ ОВИЕ МИНАТИ МЕСЕЦИ СО ЦРНИ ИВОТИ РАБОТА И СОЦИЈАЛНА ПРАВДА ДВИЕЕ, Е ТОА БЕШЕ Будење за ЛАТИНОС ДА ВИДИТЕ ТОА БИЛЕ ИСКУСТВО РАЦИЗАМ СО НЕА ДЕБА Назад домот, НО Бабаците се УШТЕ ВЕЛИ - ТОА ЗНАЧИ ПОДОБРО ОД ТРКАТА. ПОВЕУВААТ ПОВЕЕ ОД СЕБЕ И НИВНИ КУЛТУРА И НИВНИ ПРЕТСТАВУВАЕ ВО ОБЕДИНЕТИ ДР STАВИ >> АНТОНИЈА ПРОБЛЕМ АДМИНИСТРАЦИЈА СТАНА ПОПУЛАРНО СО МНОГУ ЛАТИНОС. ШТО ПО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ИМА УПАТЕН ИМИГРАНТИТЕ ДО ХИСПАНИЧКИ. ИСТО Е УПРАВУВАНИ ДА ЦИТАМ ДРУГИ КОНЗЕРВАТИВНО ХИСПАНИЧКИ АМЕРИКАНЦИ. ОД ДЕЛОТ ПОРАКАТА НА ТРАМП РЕЗОНИРА СО НИВ, И СО ВИЕ ПАТИКАЛНО? >> БЛАГОДАРАМ МНОГУ, ХУЛИО, ЗА ИМАТЕ МЕ ОВДЕ. МИСЛАМ ШТО Е МНОГУ ЛУPЕ НЕ РАЗБИРАЈТЕ ТОА Е МНОГУ ДРУГОТ ТОА ТРАМПОТ АДМИНИСТРАЦИЈА, ИЛИ САМО ТРАМП РЕЧЕ САМО, ИМА ИЗВЕДЕНО Од контекст, СЕриозно. КОГА ПОГЛЕДНЕТЕ ПОЛИТИКИТЕ, ГО ГЛЕДАТЕ ТОА ТОЈ ПОМОГНУВА НА ХИСПАНСКИ И ЗАЕДНИЦА ЛАТИНО. ВИДОВ НА ТОЈ МИ БАФЛИ Имате многу ОД ЛЕВО НАСЛОВ ИЛИ ДЕМОКРАТСКИ ЛАТИНОС ТОА БРЗО ЗАБОРАВИ ТОЈ ПОНУДА АДМИНИСТРАЦИЈА ПОД ОБАМА ГРАДЕЕ КАИ ДЕКА ДЕЦА БЕШЕ ВО И ТРАМП ВО ТОА ВО 2018 година И ЛУPЕТО ЗАБОРАВИ ГО ТОА БИДЕН БЕШЕ ЛИЦА, ТОЈ АДМИНИСТРАЦИЈА ТОА ДЕПОРТИРАНО НАЈМНОГУ НЕДУКУМЕНТИРАНО ОД СЕКОЈ ДРУГ АДМИНИСТРАЦИЈА ВО ИСТОРИЈАТА. ЈАС СУМ КОНЗЕРВАТИВНО САМО. ВЕРУВАМ ТОА НИ Е ПОТРЕБНО ПРЕТСТАВУВАЕ. ЗАТОА СУМ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЗА РЕПУБЛИКАН НАЦИОНАЛНО СОБРАНИЕ НА КАЛИФОРНИЈА. ПРЕТСТАВУВАЕ НЕ Е САМО ОДИМЕ ДА СЕ ОСТАВАТ ВО КОНГРЕС ИЛИ ВО КОМОРИТЕ НА КОНГРЕС. И ТРЕБА БИДЕТЕ НА ЛОКАЛНО НИВО. Имате црно LИВЕАТА е важно, КОЈА ВО МОЕ МИСЛЕЕ, Е НАВИСТИНА СИРОМНА РАБОТА НА ПОкажувајќи го РЕАЛНИ ПРАШАА ВО ЦРНОТО ЗАЕДНИЦА МОЈОТ ОРГАНИЗАЦИЈА, НИЕ ОДИМЕ ДА БИДЕ ИЗВЕШУВАЕ КОИ ПРАШАА СЕ Внатре во ХИСПАНСКИ И ЦРНА ЗАЕДНИЦА. ЗБОРУВАМЕ ЗА РАЦИЗАМ ТОА НИЕ ЗБОРИ ЗА СИСТЕМСКА ТРКА. НО КАКО ИМИГРАНТИ, ЈАС СУМ СИНОТ НА АН ИМИГРАНТ САМО. ЗА ЕДЕН LИВОТ, КОРИСТЕЕ НА СИСТЕМ, СМЕ ОСОБНОСТ ДА СТАНЕТЕ НАЈДОБАР ВЕРЗИИ НА СЕБЕ. ИМАМ НАВИСТИНА ТЕШКО ВРЕМЕ РАЗБИРАЕ КАКО СИСТЕМОТ ТОЈ ЛУPЕ Продолжете да кажувате Е РАЦИСТ, КАКО ДАЛИ СМЕ ДОБРО ПОСТИГНЕТЕ МНОГУ ПОД ОВА СИСТЕМСКИ РАЦИЗАМ? ТРЕБА ДА ПОГЛЕДНЕМЕ ВНАТРЕШЕН ВО НАШИОТ ЗАЕДНИЦИ И ВИСТИНСКИТЕ ПРАШАА КОИ СЕ Влијаат врз нас, КОЈ Е ВИСОК Развод, БЕЗБЕДНО ВО ДОМИТЕ, И СИТЕ РАБОТИ КОИ СЕ ВАORTНИ ПРАШАА ТОА ТРЕБА ДА БИДЕ СЕ РАБОТИ >> Дали се согласувате СО ШТО АНТОНИ САМО КАЖА? >> АНТОН, Јас САКАМ ДА КААМ СРЕЕН ДЕН НА НЕЗАВИСНОСТА НА СИТЕ ЦЕНТРАЛНО АМЕРИКАНСКО ЗЕМЈИ СИГУРНА СУМ ТИ СЕ СВЕСНИ ЗА ТОА. ЦЕЛОСНО НЕ СЕ СПОРЕДУВААТ. ИМАМ НЕ го имаше тоа ИСКУСТВО НА РАСТ КАКО А. ЦРНА WHЕНА КОЈА ИСТО И Е ИМИГРАНТ, А. НАСТАВНИК, И АДВОКИРАТ Јас НЕ ПОГЛЕДНЕТЕ ШТО ТИ ГЛЕДАШ. ДЕФИНИТЕЛНО Се надевам дека што ТЕБЕЛЕ И ШТО ВАШЕ ПОДАТОЦИТЕ ПОКАУВААТ ОВА РАБОТИ. СИСТЕМОТ Е НЕ РАБОТИ КАДЕ СУМ ВО ИН ВАШИНГТОН. НЕ Е БИДЕН РАБОТА ЗА МНОГУ ГОДИНИ. КАКО ИМИГРАНТ, ПОГЛЕДНАВ ВО НАШАТА ЗЕМЈА, ПРВИТЕ ШТО КАКО НЕ Е ДВИVEЕТЕ ВО А. СОЦИЈАЛЕН КЛУБ ПОРАДИ ВАШИОТ Позадина. ИН ОВАА ЗЕМЈА, НИЕ ИМАТЕ ГО МОORTНОСТ ДО ПОМИНЕТЕ ВО СОЦИЈАЛНИ КЛУБОВИ. НЕ САМО ТРЕБА ПРЕТСТАВУВАЕ, НО НИ ТРЕБА АДЕКВАТНА ПРОМЕНА. ТРЕБА ПОВЕЕ ЕМПАТИЈА ОД ЛУPЕ ШТО ГЛЕДААТ КАКО НАС И Звук како нас. ЗАТОА СЕ КААМ ЦРНИ ИВОТИ, НЕ САМО ВА MА, НО ТИЕ СОСТАВУВАЈТЕ ВО ЗАЕДНИЦА ЛАТИНО И во други ЗАЕДНИЦИ ТОА СЕ ДЕЛ ОД Малцинства. А. ЛАТИНА, ЈАС СЕ РАБОТАМ НЕ, ЗНАМ ТОЛКУ ЛАТИНО ОРГАНИЗАЦИИ ТОА СЕ КААТ ТИЕ СЕ НЕ ПОДДРШУВА ЦРНИ ИВОТИ МАТЕРИ ИЛИ ТИЕ НАПРАВИ ЦРНО LИВЕАТА е важно, НО КАДЕ СЕ ОДИТЕ И КАКО СИ РАЦИЈАЛНО КЛАСИФИКУВАЕ ЛУPЕ? И СЕ ОБРАБОТУВАМ НАШАТА ЗАЕДНИЦА ТИ НЕ СИ ОДИМЕ НА ЗБОР ЗА РАБОТИТЕ ТОА ИМАШ Никогаш не се чувствував ЛИЧНО. ЈАС СУМ ЖЕНА. ВАШЕТО ИМЕ, УБАВА КРАЛИЦА, ВИ БЛАГОДАРАМ. ТОА Е НЕШТО ТАКА ВАЖНО. МОЈАТА ГЕНЕРАЦИЈА, НИЕ СМЕ РАСТАНУВАЕ ОВА НАРАТИВНО ВРЕМЕ НАШИОТ ДОМАЕН дом. НО СЕГА ИМАМЕ ДА БИДЕ ВО ПОЗИЦИЈА КАКО ВИЕ, ПРЕТСТАВЕН НА РЕПУБЛИКАН ЗАБАВА. ГОЛЕМ ЗА ВАС. Јас сум среќен што си СПОСОБНО ДА ГО ПРАВАТ ТОА. И ТРЕБА РАЗБИРАТЕ ТОА НЕКОГАШ НИКОГАШ ИМАШЕ НА НАЧИН ТИ НАПРАВИ. САМО НЕМАЛЕ. ДОБРО Е ТОА САМО НЕ ИМААТ. Треба да имаме ЕМПАТИЈА И СИМПАТИЈА КОГА НИЕ Зборувајте за овие ПРАШАА >> АКО МОANАМ ОДГОВОРИ НА ТОА - >> ОКАЈ. >> НЕ сум сигурен ШТО МИСЛИШ. ВЕ фалам КОГА ГО КА SИШ РАБОТИ ШТО ВИЕ ИМАТЕ Јас дојдов од А. ЕДЕН РОДИТЕЛ ДОМ Јас пораснав во едно ОД ЗАЕДНИЦИ ВО КАЛИФОРНИЈА. ДОЈДАМ ОД А. ДЕМОКРАТСКИ ЗАЕДНИЦА МАЈКА ми беше А. ИМИГРАНТ ТОА Дојде до ЗЕМЈА ДА ГЛЕДА ЗА РАБОТА. ТАА БЕШЕ ТУКА ЗА 35 ГОДИНИ. ТАА Е РАБОТА НОTНА СМЕНА НА СТАВЕТЕ ХРАНА НА ТАБЕЛА Јас се извинувам ако сум НАПРАВЕНО ТОА ДОЈДАМ ОД А. ПРИВИЛЕГИРАНО Позадина. ЈАС НЕ. САМО ВЕРУВАМЕ ВО ТЕШКА РАБОТА. >> ТЕШКА РАБОТА НО ВО СИСТЕМ - >> РАБОТА - >> НАВИСТИНА БРЗО, ТОА РАБОТИ ЗА ВАС КАДЕ СТЕ СЕ, ТОА Е ДОБРО. ПРАВИТЕ А. РАЗЛИКА. НЕ ЗНАЧИВ КАИ ТИ СИ ПРИВИЛЕГИРАНО. НО БЕЗ СИМПАТИЈА, Можеби ТРЕБА ДА РАБОТИМЕ НА ТОА. >> ПОГОДАМ ШТО ВА IНО Е ДА ГО ИМА ОВА ДИСКУСИЈА И СЛИКАЈ КАКО ДА ПРЕДВИЕ НАПРЕД. ТИ БЛАГОДАРАМ МНОГУ МНОГУ НА СИТЕ ЗА ТРИ ВАС ПРИДРУУВАЕ се ОВА ДИСКУСИЈА. БЛАГОДАРАМ МНОГУ >>> ОБЕЛЕНЕТЕ ГО ВАШИОТ КАЛЕНДАРИ. ОВАА ГОДИНА, VЕ БИДЕ ГЛАСАЕ РАЗЛИЧНО. ЕВЕ ШТО ВИЕ ТРЕБА ДА ЗНАЕ ЗА КАКО ТИ МОANЕ ДА ГЛАСАМ. >>> САМО НАЧИН ОДИМЕ ДО ИЗГУБИ ОВА ИЗБОР Е ТОА ИЗБОРОТ Е КРЕСНИОТ СЕ СЕЌАВАМ ДЕКА. >> НАШАТА ЗЕМЈА ПЛАЧУВА ЗА ЛИДЕРСТВО. ВИГДЕТ ШТО МОANЕ ОБЕДИНЕТЕ НЕ. >> АКО ТИ НЕ СЕ КАUАШ Сè уште, ОВА ГОДИНАТА Е ИЗБОРНА ГОДИНА. НА 3 ноември НИЕ ЌЕ БИДЕМЕ ИЗБОРУВАЕ НЕ САМО СЛЕДНИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ, НО СЕНАТОРИ И ПРЕТСТАВНИЦИ. ЗА да се земе ДЕЛ, ТИ ТРЕБА ДА ГЛАСА . ИН НАРАЧАТЕ ЗА ТОА, ТИ ТРЕБА ДА РЕГИСТРИРАЈТЕ ПОВЕЕ ОД 150 МИЛИОНИ ЛУEOЕ ПРИЈАВЕНИ се ДА ГЛАСАМ ВО НЕ АКО СТЕ НЕ ЕДЕН ОД НИВ, СЕ уште имате ВРЕМЕ ПОЧЕТОК Брзо да се движиме. ДАЛИ КВАЛИФИКИРАТЕ? ТРЕБА ДА БИДЕТЕ А. САД ГРАIZАНИ И БАРМА 18 ГОДИНИ СТАР. ВО ДР STАВИТЕ, МОANЕ ДА РЕГИСТРИРАТЕ ДА ГЛАСАМ КАКО А. ДАЛИ МАЛИЛНИ НО НЕКОЕ ДОЈДУВА ОКОЛУ, ТИ си 18. И ТИ ТРЕБА БИДЕТЕ RESИВЕЕЕ ВО ДР STАВЕТЕ ГО ВАШИОТ ГЛАСАЕ ВО. КАКО ТИ РЕГИСТРИРАЈТЕ? ОНЛАЈН, ИСПОЛНУВАЈТЕ НАЦИОНАЛНОТО ОДБОР ФОРМУЛАР ЗА РЕГИСТРАЦИЈА И го машки. МОЖЕТЕ ИСТО ТАКА ДА ПОГЛЕДНО ОД ДО ВАШИОТ ЛОКАЛ ИЗБОРНИЦИ ПОРАДИ ВАШИОТ ИД И СОЦИЈАЛНО БЕЗБЕДНОСТ НА РАКА. ПОДГОТВЕТЕ СЕ ИЗБЕРЕТЕ СЕ ЗАБАВА. Е ДЕФИНИРАЕ МОМЕНТ. ДЕМОКРАТИ, РЕПУБЛИКАНЦИ. МОANЕ ДА СЕ ОДИТЕ УШТЕ ЕДНА ОПЦИЈА. НЕМА СТРАНА АФИЛИЈАЦИЈА. МО CЕ ДА БИДЕТЕ НЕЗАВИСНО. ПО ЕДНИТЕ СЛИКИ СТРАНА, ТОА НЕ ВИ ЗНАЧИ ТРЕБА ДА ГЛАСАМ КАНДИДАТ ВО ТАА ПАРТИЈА И ОПШТИОТ ИЗБОР МОANЕ да се смените ВАШИОТ УМ. ТОА Е ПОВЕЕ ОСНОВНИ И ПРИЧИНИ ПРЕМИС ПОЗАД САД РЕГИСТРАЦИЈА РОКОВИ МНОГУ ОД ДРATАВИТЕ, ТАКА - Ајде да одиме НЕШТО. АКО ИМАТЕ РЕГИСТРИРАНИ ВО МИНАТОТО НО ТИ ПОТЕЕ НА ДРУГО ДР STАВА ИЛИ СМЕНЕТЕ ВАШЕТО ИМЕ, ТОА СМЕТИ ТИ ТРЕБА ДА ГО Ажурирате ИНФОРМАЦИИ ЗАТОА ШТО СИ Американски граѓанин LИВЕЕЕ ОД ДР STАВА ИЛИ ДЕЛ ОД Вооружените сили СТАНИРАН ВО ДРУГА ЗЕМЈА, ОБИДЕТЕ СИГУРНО ТОА ТИ СИ РЕГИСТРИРАНО ЗАТОА ШТО МОANЕ ГЛАСАЈТЕ СО АН АБЛИЧНО гласачко ливче. ОДЕТЕ НА ОВА Веб-страница, пополнете ИЗ НЕВРЕМЕТО, И, вие сте добри ДА ОДИ. КОНЕЧНО, АКО ТИ РЕГИСТРИРАНИ ВО МИНАТОТО НО ТИ САКАТЕ ДА БИДЕТЕ УБЕДНИ Сè е во НАРАЧКА, проверка ЛЕСНО Е. ОВДЕ Е КАДЕ ТИ ОДИ. ИЗБОРНИОТ ДЕН Е НА 3 ноември. ОВАА ГОДИНА ВО ВРЕМЕ А. СВЕТСКО ПАНДЕМСКИ. ДВИ MOЕТЕ ГО ОВА КАИ, РАБОТИ Е БИДИ РАЗЛИЧЕН. ЌЕ БИДЕ ПОВЕЕ ГЛАСАЕ ЦЕНТРИ И СИТЕ НАШЕТО ГЛАСАЕ ОД МАШКИ, НЕШТО ТОА ВЕADЕ ПРИЧИНИ А. КОНТРОВЕРЗИЈА. КАКО Е ЗАВИСИ ОД ТЕБЕ. ОДБРАВИ ИЗБОР ЗА КОГО ГЛАСАТЕ ЗА АКО ПОСЕТАТЕ - ДА ОДЛУЧИТЕ ДА ФАТИ ГЛАСНО ОД АФАР, ЗЕМИ ВО УМ ТОА ЗЕМЕ ПОВЕЕ ВРЕМЕ. АКО СТЕ ПОДОБНИ ДА ГЛАСАТ, РЕГИСТРИРАЈТЕ >>> БЛАГОДАРАМ ЗА ГЛЕДАЕ ОДЛУКА 2020 година. ЈАС СУМ ULУЛИО. ИМАЈТЕ ГОЛЕМ НОIGH. >>> ПРАШААТА ТОА ВОЗА ЈАС ДА ГЛАСАМ ПРАВО СЕГА СЕ ДАНОЦИ, ТРОШОЦИТЕ ЗА ЖИВОТ, И ИМИГРАЦИЈА. >> ЦЕЛО ИЗБОР НАВАЈО ПОЛИТИЧКИ ЦИКЛУС ПРЕГЛАСЕН СЕКОЕ БРОЈ. >> ГЛАСАМ. >> КОЈ ОДИ ДА ПОМОГНЕТЕ ДА ГО ДОБИЕМЕ НАДВОР ОД АКТУЕЛНО СОСТОЈБА СМЕ ВО СО ПАНДЕМСКИ? >> ТЕКОВНО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ. ОСНОВНО ИМА КРЕИРАНИ ПОВЕЕ ПОДЕЛБА. >> МИСЛАМ ЕКОНОМИЈАТА Е ГОЛЕМА ЕДЕН ЗА МЕНЕ. Луѓето изгубија СЕ ПОРАДИ КОРОНАВИРУС. СЕ ЧУВСТВУВАМ КАКО ТОА НАВИСТИНА ВАORTНО ДА ПРОБРЕМЕ НАзад >> КАНДИДАТОТ КОЈ БОРЕ ГЛАСОТ ЛАТИНО. ГЛАСАМ ЗА БИДЕН ПОРАДИ ТОЈ НЕ Е ТРАМП. >> ВО ОВА ИЗБОР СУМ ГЛАСАЕ ЗА ТРАМП . >> БИДЕН. >> ТОА Е РУДО Будење. НЕ СИТЕ ЛАТИНОСИ СЕ НАПРАВЕНИ ИСТ. НЕ СИТЕ ЛАТИНОСИ ВЕРУВАЈ ВО ИСТО НЕШТО. НЕ СИТЕ ЛАТИНОСИ ГРУПИРАНИ ВО ИСТА ГРУПА. >>> Јас сум Алисон МОРИС. ГЛЕДАТЕ НБЦ ВЕСТИ СЕГА. Ајде да одиме во NBC ВЕСТИ КОРЕСПОНДЕНТ, МОЈАТА ДЕВОЈКА, Продавачи на Савана Подобро е да се добие НАЈНОВО ОДЛОГИ ОД NBCNEWS.COM НО НЕ СИ ГЛЕДАВ ВИЕ НЕДЕЛИ. ПРОПУШТИВ ТИ >> Новинар: Јас ТИ ПОПИШУВАШ, Премногу. ТОЛКУ ТИ МЕ ИСПУШТУВАШ МНОГУ СРЕНО ДА СЕ ВРАТИ СО ТЕБЕ. БЕШЕ ГОЛЕМ ПАУК ТОЛКУ СРЕНО СУМ БИДЕТЕ ОВДЕ, АЛИСОН. Ајде да скокнеме десно ИН. ГРАДОТ НА Луисвил, КАНТАКИ ИМА СТИГНАТ А. МУЛТИМИЛИОН ДОЛАР НАСЕЛБА СО СЕМЕЈСТВОТО НА БРЕОНА ТЕЈЛОР. ТЕЈЛОР Е СНИМАНО И УБИЕ ВО А. НЕГОВИОТ ДОМ ЗА ВО ВРЕМЕ ПОЛИЦИСКИ ДРОГ ОЦЕНУВАЈТЕ СЕ ПОСЕМЕ ПРЕД ШЕСТ МЕСЕЦИ. >>> ИЗ ДО БЕЗБОР НА ГОЛФ, КОЈ СО СПРЕЧУВА ЗА УРАГАН МО SНО. НЕВРЕМЕТО Е Предвидено за НАПРАВИ ДЕПОЛ РАНО Утре БЛИЗИ МИСИСИСИПИ И АЛАБАМА. БАРЕМ 36 Луѓето се мртви КАКО ЗАПАД Продолжува да БИТКА ILЕБЕИ ЕВЕ ГО ЗАГУБИТЕ Градоначалник на Ангелес ДЕНЕС. >> СЕКОГАШ ИМАМ РЕЧИ, АКО ТИ НЕ ВЕРУВАЈ КЛИМАТСКА ПРОМЕНА ПОСТОИ, Зборувајте ПОIАРНИК КОЈ БИЛ НАЈДЕЛ ИМА ОД НА ЛИНИИ >>> ПОГЛЕДНЕТЕ НА ОВОЈ ТЕЛЕФОН ВИДЕО. ЦРВЕН ПОIАР РЕТАРДАНТ ПОКРИВАЕ ЦЕЛО БЛОКОВИ ДОМА ВО ОРЕГОН. ИМААТ WИВОТНИ ОГНОВИ ЦЕЛОСНО УНИШТЕНО СОСЕДИ ВО ДР THEАВАТА И ОД БАРМА 22 ЛУEOЕ ПРИЈАВЕНИ ИСПИТУВАЕ. ДЕНЕС, СВЕТСКА ТРГОВИЈА ОРГАНИЗАЦИЈА НЕ УПРАВУВААТ ПОСТАВЕНИ ТАРИФИ НА КИНА СЕ НЕЛЕГАЛНО ПОРАДИ ТИЕ НАВИЛУВААТ ГЛОБАЛНА ТРГОВИЈА ПРАВИЛАТА СЕ ВРАТИ ВО 2010 г. ТРАМП ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ВКЛУЧЕТЕ ТАРИФИ МИЛИЈАРДИ ОД ДОЛАРИ ОД ВРЕМЕЕ ДОБРО, ТВРДУВАЕ ТОА ПЕКИНГ БЕШЕ ИНГАГИРАЕ ВО ШТЕТНА ТРГОВИЈА ПРАКТИКИ >>> ДЕЛТА ОБЈАВЕНО Е НЕ ОДИМЕ ПОВЕЕ ПОВЕЕ НЕГОВАТА РАБОТНА РАБОТА. КРЕДИТИРАНИ КУПИ, ЛИСТА НА АПСИСТИНА, А. ШОТЕР БЕШЕ РАСПОРЕДЕН КАКО ПРИЧИНИ ЗА БР ПРАВИ НА РАБОТА ВО ВО ВРЕМЕ ПАНДЕМИКАТА. >>> Оние од ЛИНИИ АЛИСОН, ЈАС СУМ СРЕНО ДА КАAYАМ ЈАС ЌЕ СЕ ВРАТИ СО ВАС наскоро. >> Јас сум толку Возбуден. Прекрасно е ДА ТЕ ВИДАМ. НИЕ СМЕ БИЛЕ БРОДОВИ ПАТУВААТ ВО НОЌТА. >> НАВИСТИНА ИМАТЕ ДОБРО Е ДА БИДЕ Назад >>> ПОЧНАМ ЧАС СО УДАРНИ ВЕСТИ МОONЕ ЗАЛЕКОТ БРБОВ. УРАГАНСКИ МОALLНО УСЛОВУВА TOЕ ДО А. ЛЕКА, ДВИЕЕ САМО 2 МИЛА ПЕР ЧАС ПРЕД ЗЕМЈАТА. АКО ТОА ЗВУЧИ НЕВЕРОЈАТНО ТАКА, Е. Може да одите ДВОЈ ПОбрзо. НА ТОА ЧУВСТВО КАКО ДОБРО НЕШТО, ТОА Е НЕ. ТОА Е ЛОПЕЗ СТАНИ ТОА МОALLНО ОДИМЕ ПРЕСТАНЕ ОКОЛУ, УПАТУВАЕ НА БРБА, И НИЕ ДОЛГ ДОЛLDУВАМ ПОСЛЕДНО НЕВРЕМЕ ПОПОЛНУВАЕ ОД БРЗО. Луизијана, MISSISSIPPI, И АЛАБАМА ГЛАВНИЦИТЕ ИМААТ ОБЈАВЕНА ДР STАВА НА ИТНОСТ. ФЛОРИДА ИМА ИЗДАВЕНО ЕДЕН ОД ДЕЛОВИ НА САМА СЕНИОР НАЦИОНАЛНО КОРЕСПОНДЕНТ КРИС ЈАНСЕН Е ВО ГОЛФ БОРСИ, АЛАБАМА. МО CЕ ДА ГО ПОГЛЕДНЕТЕ БРАВИ ТУКА. МО CЕ ДА СЛУШАТЕ ВИТВЕН ШИПАЕ. ЕДЕН ОД НАЈГОЛЕМИ ЗАгрижености ТИ БИЛЕ >> Новинар: НИЕ Продолжете да го чувствувате ПОВЕЌЕ И ПОВЕЌЕ И ПОВЕЕ, МНОГУ ПОГОЛЕМ ВРНЕ RAЕ. ВЕТРОТ НАЈДОБИ Продолжете да доаѓате. ГОЛЕМАТА ГРИА ЕВЕ LИВОТ- ЗАКАНУВАЧКИ УСЛОВИ. ТИ МО CЕ ДА ПОГЛЕДНЕТЕ КАКО ВРЕМЕ ТОП Горе ШТО СЕ ЗБОРУВАМЕ ЗА Е ВИДОТ ОД НЕВРЕМЕНСКИ ХИРУРГ, ТЕ ВИД НА НИВОИ ДО RAДУВА ТОА, ИЗБРАНО, МОLDЕ БИДЕТЕ НЕГОВА ПРОДАВНИЦА. ПОВИКААТ ТОЈ ПОТЕНЦИЈАЛ ЗА ИСТОРИСКИ ДОINДУВАЕ, АС МНОГУ Е ​​30 ИНЧИ ТОЧНО Е ЗА ВАС ПРИЧИНА РЕЧЕ, ТОА НЕВРЕМЕТО ДВИOVЕ ТАКА БОГО, Приближно ЗА ПАСОТ Јас ОДАМ ПРАВО СЕГА ОДИ СЕ Седнете над ова ОБЛАСТ ОД ДОЛГО КАКО 12 ЧАСА, ОТСТРАНУВАЕ ДО 30 ИНЧЕ ИЛИ ПОВЕЕ ДОINД, АС КОЛКУ ТИЕ НОРМАЛНО БИЛО ВЛЕЗЕТЕ ВО ЦЕЛ МЕСЕЦ. ОВАА ПЛАА ИМА ЗАТВОРЕНО САМО СЕГА ГЛЕДА ПАРА Луѓето што одат НИВНИОТ КУЧЕ. Мислам дека имаш КУЧЕ, АЛИЗОН. НЕ СУМ СИГУРЕН ШТО Е ДОГОВОРОТ СО НАРОД И НИВНИТЕ КУЧИА. ПРОПУШТАМ НИКОЈ ТУКА ПРИМНОГУ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ НЕКОЛКУ ЧАСОВИ ОВАА ПЛАА Е ТЕХНИЧКО ЗАТВОРЕНО. БЛИСКО Е. Всушност, ТИЕ САМО ИМПОЗИРАНО ОВДЕ ВО ГАЛФ АКЦИИ А. Задолжителен час Почнувајќи од 10:00 часот ВЕЧЕРВА Низ 6:00 часот УТРЕ НАУТРО. САМО ДОБИВ ЗБОР ОД СЛУБЕНИЦИ ВО ГРАДОТ ТОЈ ТИЕ БЕА ВЕREЕ БАРМО ПОЛО ДЕСЕТА ПАТОВИ ПОД ВОДА И НЕВИСНИ, ВКЛУЧУВАЕ ДЕЛОВИ НА ДР STАВАТА Автопат НИВНИТЕ РЕАЛНИ ЗАШТИТА Е ТОА НАРОДОТ ВО ДОЛНИ ОБЛАСТИ НЕ ДОБИЕ ОДНО, АРЕН ОДАМ ДА СЕ ДОБИЕ ИЗЛЕЗ ТИЕ ОДАТ ДА ОБИДАТ ДА ЈАВАМ ИЗ НЕВРЕМЕТО. ТОА ШАГА Екипи за итни случаи ВО РИЗИК. ИМА НЕКОИ КРИВИ ДОСТАПНИ, ОЧИШТЕНО ОЧЕКУВАЕ. АКО СЕ ПАТОИ НЕВИНИ, ТИЕ ВЕREЕ СЕ КАА THЕ ТАМУ МЕСТИ КАДЕ НЕ СЕ ВЕРУВАЈ ИТНОСТ ВОЗИЛА МОЕ ДА СЕ ДОБИЈАТ Низ тоа. ПОСТАВУВААТ ОД ЕДНА ПОСЛЕДНА Очајувај УТРЕ, РЕЧЕЕ ОВА Е LИВОТ- Заканувачки бура . ЗАмислете ги тие БРАВИ, WИД ОД ВОДА ДО СЕДУМ НОETИ високи, И ШТЕТА ТОА МО CЕ да предизвика. ОВАААТ СЕКОЕ, ЗЕМЕ СЕриозно. ОВА МОLDЕ ДА БИДЕ А. ЕДНАШ-ВО А- OИВОТЕН износ НА ВРЕINЕ ПОРАДИ ТОЛКУ СЕ ДВИА Полека. ИЛИ ХАНКЕРЕН ДОЛУ ЗА ТИ СЕ АКО СТЕ НА А. ПОВИСОКО НИВО. АКО СТЕ ВО А. ДОЛНО ЛЕINGЕНО ОБЛАСТ, ИЗЛЕЗИ. ТИЕ ИМААТ ШТО ПОВИКААТ ПОЛИЦА НА ПОСЛЕДНИКОТ РЕСТОР ОВДЕ ВО ЗЕМЈАТА. ТИ Луѓето имаат НИКАДЕ ДРУГ ОДЕТЕ, ГРИАТА ЗА ОДЕЕ ВО А. ПОЧИЛНИЦА КОРОНАВИРУС. ДОСТАПНО Е ЗА ЛУPЕ, НО НЕМАШ БИДЕ ЦЕЛО МНОГУ НА ДВИЕЕ ОСВЕН, КАКО И Јас КАIDА, ЗА А. ПАРА ЛУЕ I СЕ ГЛЕДАЛЕ ДОЛГ ПЛАИТЕ Последните неколку минути СО нивните кучиња, АЛИСОН. ТОА Е ВЕТО НАВИСТИНА БИРЕЕ Горе >> ДА СЕ ПРАШУВАМ ПРАШАЊЕТО. ИМАМ КУЧЕ ПОЧНАТ ДА ОДАМ МОЕ Куче на ПЛАА НО Ајде да кажам ТИ, НЕ ОДАТЕ МЕ КУЧЕ ПЛАACHА КОГА ИТ УРАГАН НА ОВАА ОГЛАСНОСТ СЕ РАБОТИ ОВА НАЧИН, КОГА ВЕСТ КОРЕСПОНДЕНЦИ КАКО САМО ЗАСТАНУВААТ ПЛАЖАТА БРИСИРАЕ СЕБЕ НЕ ДА ДА СЕ УДАРЕТЕ ЗАВРШИ ОВДЕ СЕ ЛУPЕ ЗЕМАЕ ОВА СЕриозно? >> ДОБИВАВ КАИ НАЈЛУЧИНИ СЕ ЈАС СУМ БИЛ ОДРУВАЕ ОБЛАСТА ОКО ОВА ОБЛАСТ. МНОГУ МЕСТА ЗАТВОРЕНИ се ДОЛУ МЕСТИТЕ СЕ СЕ РАНО ЗАТВОРУВАЕ ДЕНЕС. БЕШЕ ЕДЕН ЛИЦА ОВДЕ СО КУЧЕ КОЈ БИЛ МЕТЕОРОЛОГИЈА СТУДЕНТ КОЈ ДВИЕ ОД ФЛОРИДА. ТОЈ САКААТ ДА БИДЕ ВО СРЕДНОСТА НА А. УРАГАН ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ ПРИЧИНИ БЕШЕ ЗА ТОА ХУНКЕР ДОЛУ ЗАТОА ШТО ЗНАЕ САМО КАКО СЕРИОЗНО ОВА МОANЕ ДА СЕ ДОБИЕ, АЛИСОН. >> САКАМ ДА ПРАШАМ ЕДЕН ПОСЛЕДЕН ПРАШАЕ ПРЕД НИЕ ОДИМЕ. ОВА СИТЕ СЕ СЛУЧУВА ДОДЕКА Ние се занимаваме СО ПАНДЕМИКА. ИМА КОРОНАВИРУС И ГОРИСТИ , НА ВРВО ОД ЗАШТИТА ЗА ЛУPЕ ВО НЕВРЕМЕ. ШТО СИ ТИ СЛУШАЕ ОД ОФИЦИЈАЛНИ ТАМУ ЗА КОЛКУ ТИЕ Се обидуваат да ОБЕДЕТЕ СИГУРНИ НАРОДИ СЕ БЕЗБЕДНИ? СЕ ТИЕ ПОТЕНЦИЈАЛ ЕВАКУАЦИЈА, ОДАМ ДО ПА SHАРИ? REЕ БИДЕ ПОСТАВКИ РАБОТА ДА ПОМОГНЕТЕ ИМ >> Репортер: ТОА Е ГЛАВНОТО ПРАВО ЗА РАЗБИРАЕ СЕГА ТИЕ БЕА КАELLУВАЕ НА ЛУEOЕТО Над курсот НА ПОСЛЕДНИОТ ПАРА ДЕНОВИ, ДА НИЕ СМЕ ОДАМ ДА ИМАМ ИТНОСТ ПОЧЕТНИЦИ ВО МЕСТО Зборував за некои НАРОДИ ВО МОБИЛНИ, ЗА КОЈ СЕ РАБОТИ ЧАС ИЛИ ТАКА СЕВЕР ОД ТУКА. ГИ КАAYААТ ТИЕ ПОМАЛКУ ОД ПОЛО ДЕСЕТА ЛУEOЕ. РЕКААТ ВЕ МОЛАМ ОДЕТЕ НА БЕЗБЕДНО МЕСТО, ДОКОЛКУ Тоа е хотел или ЧЛЕНОВИ НА СЕМЕЈСТВОТО. ПОСЛЕДНОТО САКАТЕ ДА НАПРАВИТЕ ИМА А. СИТУАЦИЈА КАДЕ ИМАТЕ ЛУPЕ КОИ СЕ СЕГО НА АН ЗАКЛУЧЕН ПРОСТОР. ТИЕ СЕ НАПРАВИЛИ ОДРЕДБИ ВО ПО SHИЦИТЕ ЗА ДО 250-300 Низ ова ЦЕЛ РЕГИОН. ТОА Е А. ФРАКЦИЈА ШТО ИМААТ ВО МИНАТОТО ТОЧНО ВАС ПРИЧИНА ЗБОРУВААТ ЗА, ШТО Е КОРОНАВИРУС. АКО Е ПОСЛЕДНО РЕСТОР ИТНОСТ, ТИЕ Е ЗЕМЕ ЛУEOЕ ИН. НО ПОРАДИ КОРОНАВИРУСОТ, ТИЕ БЕА БАРАЕ НАРОД ЗА ПОСЛЕДНИОТ ПАРА ДЕНОВИ, НАПРАВИ СВОЈ ПЛАНИ И ДОБИЈТЕ ИМА БЕЗБЕДНО. >> ХРИС, СМЕ Надевајќи се на сите ПРАВИ И ТОА ОСТАНЕТЕ БИЗБЕДНО ДОБРО БЛАГОДАРАМ МНОГУ ЗА ИЗВЕШТАЈ СЕКОГАШ СМЕ ТАКА БЛАГОДАРНО. >> >>> ТИ си Новинар: БЛАГОДАРАМ ГЛЕДАМ NBC ВИЕ. НОВИ СЕГА. ДОБИВМЕ НЕКОИ УДАРНИ ВЕСТИ. >> АКО ОДАТ ВРАТА ВО НИВНИТЕ РАБОТА, САКААТ ДА БИДЕ УБИВЕН ТОА СЕ ЗАШТИТЕН >> ВЕСТИ СЕ НАПРАВЕНИ ЗА ВАШИ СТЕМИРАЕ СВЕТ. ВО ИВО НЕДЕЛНИЦИ Почнувајќи во 6:00 часот АМ ВЕЛИГДЕН.

NBC News x Noticias Telemundo Reports Present Decisión 2020

View online
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>
<text sub="clublinks" start="1.467" dur="3.47"> ГРУПА </text>
<text sub="clublinks" start="3.736" dur="5.272"> >> Тој е мој </text>
<text sub="clublinks" start="5.071" dur="9.976"> ЦЕЛОСНА ПОДДРШКА. </text>
<text sub="clublinks" start="9.142" dur="6.472"> >> JOО БАЈДЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="15.181" dur="1.001"> >> НЕ СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="15.748" dur="0.735"> ДОНЕСЕ ОДЛУКА </text>
<text sub="clublinks" start="16.316" dur="1.033"> Сепак. </text>
<text sub="clublinks" start="16.616" dur="1.935"> ЈАС ТАМ БЕШЕ </text>
<text sub="clublinks" start="17.483" dur="2.336"> ДРУГИ ОПЦИИ. </text>
<text sub="clublinks" start="18.685" dur="2.702"> >> Врвот на претседателот </text>
<text sub="clublinks" start="19.953" dur="2.034"> ОСТАНАЛ </text>
<text sub="clublinks" start="21.521" dur="1.701"> Зголемете го </text>
<text sub="clublinks" start="22.121" dur="4.404"> ГЛАСАЧИ ЛАТИНО. </text>
<text sub="clublinks" start="23.356" dur="3.837"> ТОА ЗНАЧИ ДОПА </text>
<text sub="clublinks" start="26.659" dur="1.034"> НЕ можам да земам </text>
<text sub="clublinks" start="27.327" dur="0.733"> НИВИ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="27.827" dur="0.667"> ДОДЕЛЕН, </text>
<text sub="clublinks" start="28.194" dur="0.7"> ПОСЕБНО ВО </text>
<text sub="clublinks" start="28.628" dur="0.767"> НЕКОИ ДР STАВИ </text>
<text sub="clublinks" start="29.028" dur="0.767"> КАДЕ ЛАТИНО </text>
<text sub="clublinks" start="29.528" dur="1.001"> ГЛАСАЕ МОLDЕ </text>
<text sub="clublinks" start="29.929" dur="1.701"> ОДЛУЧИ ГО </text>
<text sub="clublinks" start="30.663" dur="3.77"> ПОЛИТИЧКА ДРATEАВА </text>
<text sub="clublinks" start="31.764" dur="4.905"> ОД ОВАА ЗЕМЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="34.567" dur="4.471"> >> ТИ СИ </text>
<text sub="clublinks" start="36.803" dur="4.137"> ГЛЕДАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="39.172" dur="2.402"> ОДЛУКА 2020 година. </text>
<text sub="clublinks" start="41.074" dur="1.034"> СМЕ НА А. </text>
<text sub="clublinks" start="41.707" dur="2.703"> ПРЕСТАНИ ПАТИ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="42.242" dur="2.802"> СОЕДИНЕТИТЕ ДРЖАВИ </text>
<text sub="clublinks" start="44.544" dur="1"> . АКО ПРАШАТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="45.177" dur="0.768"> ПОВЕЌЕТО ЛУЃЕ </text>
<text sub="clublinks" start="45.678" dur="1.368"> ОКОЛУ </text>
<text sub="clublinks" start="46.078" dur="1.935"> ЗЕМЈА, МИСЛАМ </text>
<text sub="clublinks" start="47.18" dur="2.802"> ТОА СЕ ЧУВСТВУВААТ </text>
<text sub="clublinks" start="48.147" dur="2.97"> НАЧИН, БЕЗ ВАА </text>
<text sub="clublinks" start="50.116" dur="1.635"> КОЈА СТРАНА НА </text>
<text sub="clublinks" start="51.251" dur="0.767"> Патека ТИЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="51.884" dur="0.968"> НА. </text>
<text sub="clublinks" start="52.151" dur="1.835"> Дури и ако се </text>
<text sub="clublinks" start="52.986" dur="1.567"> ВООПШТО НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="54.12" dur="1.001"> ПОЛИТИЧКИ И </text>
<text sub="clublinks" start="54.687" dur="0.967"> ПРАВО ВО </text>
<text sub="clublinks" start="55.255" dur="0.866"> СРЕДНО ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="55.788" dur="1.535"> СЕ ЛАТИНОСИ. </text>
<text sub="clublinks" start="56.255" dur="2.169"> БЛИЗИНА 20% ОД </text>
<text sub="clublinks" start="57.457" dur="1.734"> НАСЕЛЕНИЕТО, </text>
<text sub="clublinks" start="58.558" dur="3.937"> ПРЕТСТАВУВАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="59.325" dur="3.671"> Мнозинство, </text>
<text sub="clublinks" start="62.629" dur="4.17"> Најголемо малцинство </text>
<text sub="clublinks" start="63.129" dur="4.537"> ВО ЗЕМЈАТА, </text>
<text sub="clublinks" start="66.933" dur="1.234"> И ПОВЕЕ ОД 30 </text>
<text sub="clublinks" start="67.8" dur="0.834"> МИЛИОН ПОДОБНИ </text>
<text sub="clublinks" start="68.3" dur="1.468"> ДА ГЛАСАМ ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="68.767" dur="1.836"> ДОЈДЕТЕ НОЕМВРИ </text>
<text sub="clublinks" start="69.902" dur="1.669"> И ДА, НА </text>
<text sub="clublinks" start="70.737" dur="3.736"> МАСИВНА ИЗВОР ОД </text>
<text sub="clublinks" start="72.405" dur="3.069"> Потенцијални гласачи </text>
<text sub="clublinks" start="74.607" dur="1.835"> НИКОГАШ НЕ ДОЈДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="75.608" dur="1.168"> Надвор </text>
<text sub="clublinks" start="76.576" dur="4.604"> СИЛА. </text>
<text sub="clublinks" start="76.909" dur="4.838"> GEОР В. Буш </text>
<text sub="clublinks" start="81.314" dur="1.267"> БЕШЕ НА </text>
<text sub="clublinks" start="81.881" dur="1.101"> Висина на </text>
<text sub="clublinks" start="82.715" dur="0.901"> РЕПУБЛИКАНЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="83.115" dur="1.235"> ДОБИВА ЛАТИНО </text>
<text sub="clublinks" start="83.75" dur="2.635"> ПОДДРШКА. </text>
<text sub="clublinks" start="84.484" dur="4.57"> МЕGУ ДЕМОКРАТСКИ </text>
<text sub="clublinks" start="86.519" dur="3.737"> ПРЕТСЕДАТЕЛИ, </text>
<text sub="clublinks" start="89.188" dur="3.136"> БАРАК ОБАМА БЕШЕ </text>
<text sub="clublinks" start="90.39" dur="3.336"> ЗАТВОРЕН ВТОР. </text>
<text sub="clublinks" start="92.458" dur="4.037"> ИМА ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="93.86" dur="3.503"> ЛАТИНОС ДА ГЛАСАМ </text>
<text sub="clublinks" start="96.629" dur="1.769"> ПОСТОИ </text>
<text sub="clublinks" start="97.497" dur="2.168"> СПАНИЈАРДИ ЗА ГЛАСАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="98.531" dur="2.102"> ВО ШПАНИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="99.799" dur="2.302"> ПРЕГЛЕДУВА ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="100.767" dur="1.768"> ОД СЕКОГАШ, </text>
<text sub="clublinks" start="102.235" dur="0.734"> ЛАТИНОСИТЕ ИМААТ </text>
<text sub="clublinks" start="102.668" dur="1.602"> БИДЕ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="103.102" dur="1.535"> ЦЕНТАР НА </text>
<text sub="clublinks" start="104.404" dur="0.933"> НАЦИОНАЛНО </text>
<text sub="clublinks" start="104.771" dur="1.167"> РАБОТА, </text>
<text sub="clublinks" start="105.471" dur="1.435"> ОД БЕГАЛЦИ, </text>
<text sub="clublinks" start="106.072" dur="3.269"> ДО ДАЦА, ДО </text>
<text sub="clublinks" start="107.04" dur="2.702"> СЕМЕЈСТВО </text>
<text sub="clublinks" start="109.475" dur="2.969"> ПОДЕЛБА. </text>
<text sub="clublinks" start="109.875" dur="4.004"> СЕГА </text>
<text sub="clublinks" start="112.578" dur="5.906"> КОРОНАВИРУС ИМА </text>
<text sub="clublinks" start="114.013" dur="7.107"> ЛАТИНОС ХАРД, </text>
<text sub="clublinks" start="118.618" dur="4.804"> И </text>
<text sub="clublinks" start="121.254" dur="2.502"> РАЗЛИВАЧКИ </text>
<text sub="clublinks" start="123.556" dur="0.634"> Влијание </text>
<text sub="clublinks" start="123.889" dur="1.302"> ДОЈДЕМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="124.323" dur="5.205"> ОД И </text>
<text sub="clublinks" start="125.325" dur="8.074"> ИСТОРИСКИ НИСКО. </text>
<text sub="clublinks" start="129.762" dur="4.805"> КАКО ILLЕ ЛАТИНОС </text>
<text sub="clublinks" start="133.533" dur="3.302"> ОДЛУЧИ НА </text>
<text sub="clublinks" start="134.701" dur="3.302"> АНКЕТИ? </text>
<text sub="clublinks" start="136.969" dur="4.738"> НЕ Е САМО </text>
<text sub="clublinks" start="138.137" dur="4.137"> ЕДНА ЗАЕДНИЦА </text>
<text sub="clublinks" start="141.841" dur="0.834"> МЛАДИ И СТАРИ, </text>
<text sub="clublinks" start="142.408" dur="0.7"> ЛИБЕРАЛНО И </text>
<text sub="clublinks" start="142.808" dur="0.868"> КОНЗЕРВАТИВНО, </text>
<text sub="clublinks" start="143.242" dur="1.501"> ЛУ FЕ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="143.81" dur="1.901"> НАСЛЕДУВАЕ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="144.877" dur="2.302"> СЕГО 200 </text>
<text sub="clublinks" start="145.845" dur="2.102"> ЗЕМЈИ, </text>
<text sub="clublinks" start="147.313" dur="2.068"> ВЕТЕРАНЦИ, ПРЕД- </text>
<text sub="clublinks" start="148.081" dur="2.702"> РАБОТНИЦИ ЗА ЛИНИЈА, </text>
<text sub="clublinks" start="149.515" dur="5.939"> ОСНОВНИ РАБОТНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="150.917" dur="6.372"> . ОВА Е </text>
<text sub="clublinks" start="155.588" dur="3.77"> ОДЛУКА 2020 година. </text>
<text sub="clublinks" start="157.423" dur="2.402"> ОД </text>
<text sub="clublinks" start="159.492" dur="0.9"> Невработеност до </text>
<text sub="clublinks" start="159.959" dur="1.001"> Инфекција, на </text>
<text sub="clublinks" start="160.526" dur="1.234"> ЗАЕДНИЦА ЛАТИНО </text>
<text sub="clublinks" start="161.094" dur="1.868"> БЕШЕ </text>
<text sub="clublinks" start="161.894" dur="3.204"> УНИШТУВАЕ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="163.096" dur="2.568"> КОРОНАВИРУСОТ. </text>
<text sub="clublinks" start="165.231" dur="1.468"> Малку повеќе </text>
<text sub="clublinks" start="165.798" dur="1.902"> ШЕСТ МЕСЕЦИ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="166.833" dur="2.268"> ПАНДЕМИКАТА, </text>
<text sub="clublinks" start="167.834" dur="1.634"> КАКО Е </text>
<text sub="clublinks" start="169.235" dur="0.6"> ЗАЕДНИЦА </text>
<text sub="clublinks" start="169.602" dur="0.7"> ЧУВСТВУВАЕ? </text>
<text sub="clublinks" start="169.969" dur="0.834"> КАКО ГЛЕДААТ </text>
<text sub="clublinks" start="170.436" dur="1.268"> СЛЕДНАТА ШЕСТА </text>
<text sub="clublinks" start="170.937" dur="2.802"> МЕСЕЦИ ИГРАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="171.838" dur="3.569"> ИЗЛОГ? </text>
<text sub="clublinks" start="173.873" dur="2.135"> МОРГАН РАДФОРД </text>
<text sub="clublinks" start="175.541" dur="1.034"> Отиде во Хјустон, </text>
<text sub="clublinks" start="176.142" dur="1.468"> ТЕКСАС, КАДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="176.709" dur="1.368"> БРОЕВИ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="177.744" dur="4.337"> ПОСЕБНО STВЕЗДА </text>
<text sub="clublinks" start="178.211" dur="6.906"> , ДА НАЈДЕМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="182.215" dur="4.103"> >> Новинар: АТ </text>
<text sub="clublinks" start="185.251" dur="2.702"> ОВОЈ ресторан, </text>
<text sub="clublinks" start="186.452" dur="2.569"> МЕНАAGЕР МОНИКА </text>
<text sub="clublinks" start="188.087" dur="2.002"> РИЧАРДИ ВЕЛИ </text>
<text sub="clublinks" start="189.155" dur="2.102"> ВЕЧЕР ВЕЧНИК </text>
<text sub="clublinks" start="190.223" dur="1.601"> БАРА многу </text>
<text sub="clublinks" start="191.391" dur="2.501"> РАЗЛИЧНО ОД </text>
<text sub="clublinks" start="191.958" dur="2.502"> СЕ ПРАВИ. </text>
<text sub="clublinks" start="194.026" dur="0.868"> >> ВО </text>
<text sub="clublinks" start="194.594" dur="0.634"> ПОЧЕТОК, ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="195.027" dur="1.068"> БЕШЕ ЦРК </text>
<text sub="clublinks" start="195.361" dur="2.269"> РЕНЧИРАЕ, НА </text>
<text sub="clublinks" start="196.229" dur="1.802"> ОБУКА. ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="197.764" dur="1.033"> ПРВА МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="198.164" dur="1.334"> МЕСЕЦИ, БЕШЕ </text>
<text sub="clublinks" start="198.931" dur="3.537"> ТРЧАЕ ОКОЛУ </text>
<text sub="clublinks" start="199.632" dur="3.504"> 40% ОД 50% ОД </text>
<text sub="clublinks" start="202.602" dur="1.101"> ШТО бевме </text>
<text sub="clublinks" start="203.269" dur="1.234"> СЕ ОБРАНУВА ЛАНИЕ ГОДИНА </text>
<text sub="clublinks" start="203.836" dur="2.002"> ЗА МАЈ, ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="204.636" dur="2.47"> СКОПУВАЕ ДО </text>
<text sub="clublinks" start="205.972" dur="1.801"> ОКОЛУ 72% ОД </text>
<text sub="clublinks" start="207.24" dur="3.503"> ШТО бевме </text>
<text sub="clublinks" start="207.907" dur="3.436"> СЕ ОБВИНУВА ЛАНТА ГОДИНА. </text>
<text sub="clublinks" start="210.877" dur="0.933"> >> Новинар: НЕГОВ </text>
<text sub="clublinks" start="211.477" dur="0.801"> ТАТКОТО ПОЧНА </text>
<text sub="clublinks" start="211.944" dur="0.901"> РЕСТОРАНИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="212.411" dur="0.934"> ВО 1984 ПО НЕГО </text>
<text sub="clublinks" start="212.978" dur="1.201"> ПОТЕЕ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="213.479" dur="1.402"> МЕКСИКО. </text>
<text sub="clublinks" start="214.313" dur="0.868"> КАКО МНОГУ ЛАТИНО- </text>
<text sub="clublinks" start="215.014" dur="0.668"> СОПСТВЕН </text>
<text sub="clublinks" start="215.314" dur="1.501"> БИЗНИС, СО </text>
<text sub="clublinks" start="215.815" dur="2.402"> КОВИД, ТИЕ ИМААТ </text>
<text sub="clublinks" start="216.949" dur="1.702"> ЗЕМЕ АН </text>
<text sub="clublinks" start="218.351" dur="1.968"> НЕПРЕЦЕНЦИРАНО </text>
<text sub="clublinks" start="218.784" dur="2.703"> УДРИ. </text>
<text sub="clublinks" start="220.72" dur="1.367"> ПОВЕЌЕ ЛУЃЕ </text>
<text sub="clublinks" start="221.621" dur="1.334"> БОРБА ОД </text>
<text sub="clublinks" start="222.221" dur="1.168"> ШТО ПО </text>
<text sub="clublinks" start="223.089" dur="1.234"> ВЛАДАТА Е </text>
<text sub="clublinks" start="223.522" dur="4.304"> ПРОЕКТИРАЕ ДА БИДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="224.457" dur="3.77"> БОРБА. </text>
<text sub="clublinks" start="227.96" dur="0.767"> ПАТИ ПОВЕЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="228.36" dur="1.201"> >> Новинар: ЗОШТО </text>
<text sub="clublinks" start="228.861" dur="1.268"> ДАЛИ ТОА ГО КААШ ТОА? </text>
<text sub="clublinks" start="229.695" dur="1.034"> НО ЗАТОА </text>
<text sub="clublinks" start="230.263" dur="0.767"> ПОГЛЕДНЕТЕ СЕКОГАШ </text>
<text sub="clublinks" start="230.863" dur="0.6"> ДЕН </text>
<text sub="clublinks" start="231.163" dur="0.701"> ГУБЕЕ ЛУEOЕ </text>
<text sub="clublinks" start="231.597" dur="0.7"> НИВНИТЕ РАБОТИ. </text>
<text sub="clublinks" start="231.997" dur="1.268"> ГУБЕЕ ЛУEOЕ </text>
<text sub="clublinks" start="232.431" dur="3.003"> НИВНИ ДОМА, НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="233.399" dur="2.602"> ЗНАЕ КАДЕ ДА </text>
<text sub="clublinks" start="235.568" dur="3.436"> РАБОТНИК КАКО ДА </text>
<text sub="clublinks" start="236.135" dur="3.303"> ХРАНЕТЕ ги НИВНИТЕ ДЕЦА. </text>
<text sub="clublinks" start="239.138" dur="0.667"> >> Репортер: </text>
<text sub="clublinks" start="239.571" dur="0.768"> КОВИД ИМА </text>
<text sub="clublinks" start="239.939" dur="0.867"> НЕСПРОПОРОЦИОНО </text>
<text sub="clublinks" start="240.472" dur="0.734"> ВЛИЈАНО ЦРНО </text>
<text sub="clublinks" start="240.94" dur="0.834"> И ЛАТИНО </text>
<text sub="clublinks" start="241.34" dur="2.469"> ДОМАШНИ ДОМАИНИ. </text>
<text sub="clublinks" start="241.908" dur="3.369"> ВО ХИУСТОН, ТЕХ </text>
<text sub="clublinks" start="243.943" dur="1.768"> ЧЕТВРТА НА НАЦИЈАТА </text>
<text sub="clublinks" start="245.411" dur="1.368"> НАЈГОЛЕМ ГРАД </text>
<text sub="clublinks" start="245.844" dur="1.469"> СО 45% латино </text>
<text sub="clublinks" start="246.913" dur="1.401"> НАСЕЛЕНИЕ, НА </text>
<text sub="clublinks" start="247.446" dur="3.737"> БРОЕВИ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="248.448" dur="3.302"> НЕВЕРУВАЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="251.317" dur="1.301"> 77% од ЛАТИНОС </text>
<text sub="clublinks" start="251.884" dur="1.101"> ПРИЈАВИ СЕРИОЗНО </text>
<text sub="clublinks" start="252.752" dur="0.7"> ФИНАНСИСКИ </text>
<text sub="clublinks" start="253.119" dur="1.467"> ПРОБЛЕМИ ОД ОДНОС </text>
<text sub="clublinks" start="253.586" dur="1.401"> ПОЧЕТОК НА </text>
<text sub="clublinks" start="254.72" dur="1.969"> КОРОНАВИРУС </text>
<text sub="clublinks" start="255.12" dur="2.136"> ИЗБИВАЊЕ НА ЗАРАЗА. </text>
<text sub="clublinks" start="256.823" dur="1.467"> ПОРАДИ КОЕ ШТО </text>
<text sub="clublinks" start="257.39" dur="1.467"> ПОМАЛКУ ОД 50 </text>
<text sub="clublinks" start="258.424" dur="1.001"> Милји, далеку </text>
<text sub="clublinks" start="258.991" dur="1.034"> ЛИНИЈА ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="259.559" dur="1.434"> БАНКА ЗА ХРАНА НА </text>
<text sub="clublinks" start="260.159" dur="1.668"> ОВАА ЛОКАЛНА ЦРКВА </text>
<text sub="clublinks" start="261.194" dur="1.734"> ОБВИНА </text>
<text sub="clublinks" start="261.961" dur="1.368"> ОКОЛУ </text>
<text sub="clublinks" start="263.062" dur="1.268"> ПАРКИНГ </text>
<text sub="clublinks" start="263.462" dur="5.606"> ПРЕД ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="264.464" dur="5.038"> ОТВОРЕНО </text>
<text sub="clublinks" start="269.202" dur="0.734"> ПРЕД </text>
<text sub="clublinks" start="269.635" dur="0.768"> ПАНДЕМИКА, КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="270.069" dur="0.868"> МНОГУ АВТОМОБИЛИ, КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="270.536" dur="0.734"> МНОГУ ЛУЕ БЕШЕ </text>
<text sub="clublinks" start="271.07" dur="0.701"> ДОАА? </text>
<text sub="clublinks" start="271.404" dur="0.767"> СЕ РАБОТАВЕ </text>
<text sub="clublinks" start="271.904" dur="0.835"> ОКОЛУ 200 </text>
<text sub="clublinks" start="272.305" dur="1.2"> СЕМЕЈСТВА НЕДЕЛА. </text>
<text sub="clublinks" start="272.872" dur="1.401"> >> Новинар: И </text>
<text sub="clublinks" start="273.639" dur="2.269"> СЕГА? </text>
<text sub="clublinks" start="274.407" dur="2.168"> ПРАВО СЕГА ОД СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="276.042" dur="1.701"> 300 СЕМЕЈСТВА ВКЛУЧЕНИ </text>
<text sub="clublinks" start="276.709" dur="2.102"> Средното време </text>
<text sub="clublinks" start="277.877" dur="1.901"> ДЕН </text>
<text sub="clublinks" start="278.945" dur="1.901"> >> Новинар: ПЕР </text>
<text sub="clublinks" start="279.912" dur="3.57"> ДЕН? </text>
<text sub="clublinks" start="280.98" dur="3.136"> КОИ СЕ НАЧИНИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="283.683" dur="0.933"> КОВИД ИМА </text>
<text sub="clublinks" start="284.249" dur="1.202"> ВЛИЈАНИЕ НА </text>
<text sub="clublinks" start="284.75" dur="3.47"> ЗАЕДНИЦА? </text>
<text sub="clublinks" start="285.585" dur="3.736"> >> Имаме </text>
<text sub="clublinks" start="288.354" dur="2.235"> АДМИНИТЕ ТОА ИМА </text>
<text sub="clublinks" start="289.455" dur="4.804"> ИМААТ РАБОТИ ЗА 20 </text>
<text sub="clublinks" start="290.723" dur="3.903"> ГОДИНИ, 15 ГОДИНИ, </text>
<text sub="clublinks" start="294.393" dur="0.634"> 10 ГОДИНИ. </text>
<text sub="clublinks" start="294.76" dur="0.7"> СТАБИЛНА РАБОТА. </text>
<text sub="clublinks" start="295.16" dur="1.936"> СЕГА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="295.594" dur="2.069"> БЕЗ РАБОТА. </text>
<text sub="clublinks" start="297.23" dur="0.734"> ТИЕ ДОАЃААТ </text>
<text sub="clublinks" start="297.797" dur="1.267"> ОВДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="298.097" dur="1.635"> ГИ ЗНАЕТЕ ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="299.198" dur="1.201"> НЕ се мрзливи. </text>
<text sub="clublinks" start="299.866" dur="0.867"> ДОЈДААТ ТУКА </text>
<text sub="clublinks" start="300.533" dur="0.667"> РАНО. </text>
<text sub="clublinks" start="300.866" dur="1.468"> ОБЕДУВААТ </text>
<text sub="clublinks" start="301.334" dur="1.567"> ДА ГИ ХРАНИ НИВНИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="302.468" dur="1.302"> СЕМЕЈСТВА. </text>
<text sub="clublinks" start="303.035" dur="1.168"> ТИЕ НЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="303.903" dur="1.735"> Мрзливи луѓе. </text>
<text sub="clublinks" start="304.337" dur="3.703"> ТИЕ СЕ КАКО, ЈАС </text>
<text sub="clublinks" start="305.771" dur="7.374"> ДОБИВАМ ДА КРАЈМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="308.174" dur="5.939"> СРЕДИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="313.279" dur="2.135"> >> Репортер: </text>
<text sub="clublinks" start="314.247" dur="1.534"> СЛУБЕНИ СЕМЕЈСТВА </text>
<text sub="clublinks" start="315.548" dur="0.634"> КОЈ НАЈДИ </text>
<text sub="clublinks" start="315.915" dur="1.067"> СЕБЕ </text>
<text sub="clublinks" start="316.315" dur="2.969"> ИВЕЕЕ ВО А. </text>
<text sub="clublinks" start="317.116" dur="2.736"> КОШМАР. </text>
<text sub="clublinks" start="319.418" dur="1.001"> Дали некогаш </text>
<text sub="clublinks" start="319.986" dur="1.467"> МИСЛЕТЕ ДЕКА </text>
<text sub="clublinks" start="320.553" dur="3.937"> БИДЕ ВО ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="321.587" dur="7.641"> ПОЗИЦИЈА? </text>
<text sub="clublinks" start="324.624" dur="5.371"> >> НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="329.362" dur="9.609"> НИКОЈ НЕ ОЧЕКУВА </text>
<text sub="clublinks" start="330.129" dur="9.242"> ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="339.104" dur="1.235"> [ ЗБОРУВАЈЌИ </text>
<text sub="clublinks" start="339.504" dur="7.174"> СТРАНСКИ ЈАЗИК </text>
<text sub="clublinks" start="340.473" dur="6.806"> ] </text>
<text sub="clublinks" start="346.812" dur="1.902"> >> Новинар: ТИ </text>
<text sub="clublinks" start="347.413" dur="2.268"> ТУКА ПОРАДИ </text>
<text sub="clublinks" start="348.848" dur="2.068"> КОВИД-19 ИМА </text>
<text sub="clublinks" start="349.815" dur="3.27"> ВИ ВЛИЈАНИ </text>
<text sub="clublinks" start="351.05" dur="3.103"> >> [Зборувајќи </text>
<text sub="clublinks" start="353.219" dur="2.802"> СТРАНСКИ ЈАЗИК </text>
<text sub="clublinks" start="354.287" dur="2.201"> ] </text>
<text sub="clublinks" start="356.155" dur="1.268"> >> Преведувач: </text>
<text sub="clublinks" start="356.622" dur="3.069"> НЕМАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="357.557" dur="2.802"> ПАРИ ВЛЕГУВААТ, </text>
<text sub="clublinks" start="359.825" dur="1.134"> НО ИМАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="360.493" dur="2.001"> ПАРИ ИЗЛЕЗУВААТ. </text>
<text sub="clublinks" start="361.093" dur="1.702"> Треба да платиме </text>
<text sub="clublinks" start="362.628" dur="2.536"> ИЗДАВА </text>
<text sub="clublinks" start="362.928" dur="2.836"> СМЕТКИ. </text>
<text sub="clublinks" start="365.298" dur="1.634"> >> Новинар: АКО </text>
<text sub="clublinks" start="365.898" dur="1.601"> Може да зборувате </text>
<text sub="clublinks" start="367.066" dur="0.767"> НА НЕКОЈ ЛИДЕР </text>
<text sub="clublinks" start="367.633" dur="0.734"> ВО </text>
<text sub="clublinks" start="367.966" dur="2.303"> ВЛАДА, ШТО </text>
<text sub="clublinks" start="368.5" dur="2.337"> OUЕ КАAYЕШ? </text>
<text sub="clublinks" start="370.403" dur="1.367"> >> [Зборувајќи </text>
<text sub="clublinks" start="370.97" dur="3.136"> СТРАНСКИ ЈАЗИК </text>
<text sub="clublinks" start="371.904" dur="2.769"> ] </text>
<text sub="clublinks" start="374.24" dur="1.901"> >> Преведувач: Јас </text>
<text sub="clublinks" start="374.807" dur="2.702"> WЕ ГИ ПРАШАЛЕ </text>
<text sub="clublinks" start="376.275" dur="2.702"> ДА ПОМОГНЕТЕ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="377.643" dur="1.768"> СИТУАЦИЈАТА. </text>
<text sub="clublinks" start="379.111" dur="0.767"> >> Репортер: </text>
<text sub="clublinks" start="379.544" dur="0.902"> ПРАВО СЕГА, ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="380.012" dur="0.835"> РАБОТИ СО ШТО </text>
<text sub="clublinks" start="380.58" dur="1.033"> ТИЕ ИМААТ, </text>
<text sub="clublinks" start="380.98" dur="1.801"> НЕШТО МОНИКА </text>
<text sub="clublinks" start="381.747" dur="1.902"> РИЧАРДИ ВЕЛИ </text>
<text sub="clublinks" start="382.915" dur="1.902"> МНОГУ ЛАТИНОС </text>
<text sub="clublinks" start="383.783" dur="2.301"> СЕКОГАШ ИМААТ </text>
<text sub="clublinks" start="384.951" dur="1.801"> ДА НАПРАВИШ. </text>
<text sub="clublinks" start="386.218" dur="1.468"> Дали мислите </text>
<text sub="clublinks" start="386.885" dur="1.402"> Е НАПРАВИ ДО </text>
<text sub="clublinks" start="387.82" dur="1.468"> ДРУГАТА СТРАНА </text>
<text sub="clublinks" start="388.421" dur="1.534"> ОД ОВАА ПАНДЕМИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="389.422" dur="2.068"> ИНТАКТ? </text>
<text sub="clublinks" start="390.089" dur="2.869"> >> Се надевам дека така. </text>
<text sub="clublinks" start="391.624" dur="4.771"> НАВИСТИНА, НАВИСТИНА </text>
<text sub="clublinks" start="393.092" dur="5.605"> СЕ НАДЕВАМ. </text>
<text sub="clublinks" start="396.529" dur="3.336"> >> КАКО .Е БИДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="398.831" dur="2.102"> ДР STАВА НА </text>
<text sub="clublinks" start="399.999" dur="1.368"> ЕКОНОМИЈА И </text>
<text sub="clublinks" start="401.067" dur="0.734"> Невработеност </text>
<text sub="clublinks" start="401.5" dur="0.668"> РАЗГОВОРИТЕ ИГРААТ </text>
<text sub="clublinks" start="401.934" dur="1.034"> ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="402.301" dur="1.402"> НОЕМВРИ, ДО </text>
<text sub="clublinks" start="403.102" dur="2.902"> СРЕДИ НЕКОИ </text>
<text sub="clublinks" start="403.836" dur="2.769"> ПЕРСПЕКТИВНА. </text>
<text sub="clublinks" start="406.138" dur="1.435"> ХРИСТИНА Е ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="406.739" dur="3.503"> ОСНОВИТЕЛ И </text>
<text sub="clublinks" start="407.707" dur="3.536"> СТРАТЕГИСКИ СЛУБЕНИК </text>
<text sub="clublinks" start="410.376" dur="3.136"> НА ЗДРАВОТ </text>
<text sub="clublinks" start="411.377" dur="2.702"> ОРГАНИЗАЦИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="413.646" dur="0.867"> ОВА Е АН </text>
<text sub="clublinks" start="414.213" dur="1.067"> ОРГАНИЗАЦИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="414.646" dur="2.736"> ТОА ГО ПОГЛЕДУВА </text>
<text sub="clublinks" start="415.414" dur="2.936"> ENGAGE LATINO </text>
<text sub="clublinks" start="417.516" dur="5.539"> ГЛАСАЧИ ВО ТЕКСАС </text>
<text sub="clublinks" start="418.484" dur="5.538"> БИРЕ .. ВИ БЛАГОДАРАМ </text>
<text sub="clublinks" start="423.189" dur="1.834"> ЗА ДА БИДЕ СО </text>
<text sub="clublinks" start="424.156" dur="2.169"> САД </text>
<text sub="clublinks" start="425.157" dur="2.102"> Ајде да започнам </text>
<text sub="clublinks" start="426.459" dur="3.903"> СО ТЕБЕ, </text>
<text sub="clublinks" start="427.393" dur="4.137"> КРИСТИНА. </text>
<text sub="clublinks" start="430.496" dur="1.435"> ДРATEАВНОТО Битие </text>
<text sub="clublinks" start="431.664" dur="0.734"> ПОВИНО ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="432.064" dur="1.568"> ЛАТИНОС, ТАМУ </text>
<text sub="clublinks" start="432.531" dur="2.035"> МИЛИОНИ - </text>
<text sub="clublinks" start="433.766" dur="6.973"> ИМА 3 </text>
<text sub="clublinks" start="434.7" dur="6.44"> МИЛИОН ЛАТИНОС </text>
<text sub="clublinks" start="440.873" dur="1.034"> НЕВРАБОТЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="441.273" dur="1.468"> МИСЛИТЕ СИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="442.041" dur="1.367"> ОВА ОДИ </text>
<text sub="clublinks" start="442.875" dur="1.101"> ДА СВЕТИМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="443.542" dur="0.768"> ЛУPЕ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="444.109" dur="1.068"> АНКЕТИ? </text>
<text sub="clublinks" start="444.443" dur="1.368"> >> Ние сме А. </text>
<text sub="clublinks" start="445.311" dur="1.467"> ЗАЕДНИЦА ВО </text>
<text sub="clublinks" start="445.945" dur="3.336"> КРИЗА. </text>
<text sub="clublinks" start="446.912" dur="3.236"> СЕ НАПОМНЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="449.415" dur="1.234"> ЧЕТИРИ НА 10 </text>
<text sub="clublinks" start="450.282" dur="1.368"> ЛАТИНСКИ СЕМЕЈСТВА, </text>
<text sub="clublinks" start="450.782" dur="1.535"> НИВНИТЕ ДЕЦА </text>
<text sub="clublinks" start="451.784" dur="2.569"> Се соочуваат </text>
<text sub="clublinks" start="452.451" dur="2.769"> ПОГЛЕД ПРАВО СЕГА. </text>
<text sub="clublinks" start="454.554" dur="1.033"> ТИЕ БЕА </text>
<text sub="clublinks" start="455.354" dur="0.967"> ЕДИНСТВЕНО </text>
<text sub="clublinks" start="455.721" dur="1.201"> ВЛИЈАНИ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="456.455" dur="2.769"> КОВИД-19 ПОРАДИ </text>
<text sub="clublinks" start="457.056" dur="2.735"> ТОЛКУ ВО НАШИОТ </text>
<text sub="clublinks" start="459.358" dur="1.234"> ЗАЕДНИЦАТА БИЛА </text>
<text sub="clublinks" start="459.925" dur="1.034"> ОСНОВНО </text>
<text sub="clublinks" start="460.726" dur="0.567"> РАБОТНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="461.093" dur="1.134"> 90% ОД </text>
<text sub="clublinks" start="461.426" dur="1.669"> ФАРМЕРСКИ РАБОТНИЦИ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="462.361" dur="1.668"> ОВАА ЗЕМЈА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="463.229" dur="2.435"> ЛАТИНО. </text>
<text sub="clublinks" start="464.163" dur="2.369"> ВО ТЕКСАС, 70% ОД </text>
<text sub="clublinks" start="465.798" dur="5.339"> ИЗГРАДБАТА </text>
<text sub="clublinks" start="466.666" dur="6.038"> РАБОТА Е ЛАТИНО. </text>
<text sub="clublinks" start="471.27" dur="2.736"> РАБОТА ТУКА БЕШЕ </text>
<text sub="clublinks" start="472.838" dur="2.836"> НЕМОЕ ДА ОСТАНЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="474.14" dur="1.868"> ДОМ </text>
<text sub="clublinks" start="475.808" dur="0.7"> РАБОТА А. </text>
<text sub="clublinks" start="476.141" dur="0.768"> НЕСРОПОРОЦИОНО </text>
<text sub="clublinks" start="476.642" dur="0.567"> РИЗИК ЗА ДОБИЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="477.042" dur="1.001"> БОЛЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="477.343" dur="3.002"> НИЕ ВИДОВМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="478.177" dur="2.569"> КОНГРЕС, </text>
<text sub="clublinks" start="480.479" dur="0.667"> РЕПУБЛИКАНЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="480.879" dur="0.601"> Одбиено да </text>
<text sub="clublinks" start="481.28" dur="0.633"> ПРОДОЛИ </text>
<text sub="clublinks" start="481.613" dur="0.935"> Невработеност </text>
<text sub="clublinks" start="482.047" dur="1.134"> ПРИДОБИВКИ ПИКЕТ </text>
<text sub="clublinks" start="482.682" dur="1.267"> ИМА ЕДИНСТВЕНО </text>
<text sub="clublinks" start="483.315" dur="1.702"> ИМПАКТИРАНИ НАШИ </text>
<text sub="clublinks" start="484.083" dur="1.601"> ЗАЕДНИЦА </text>
<text sub="clublinks" start="485.151" dur="1"> Мислам дека имаме </text>
<text sub="clublinks" start="485.818" dur="1.601"> ВЕENЕ ВЕREЕ </text>
<text sub="clublinks" start="486.285" dur="4.304"> ДОАААТ ЛУЕ </text>
<text sub="clublinks" start="487.553" dur="3.503"> ИЗЛЕГИ НА АНКЕТИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="490.723" dur="1.034"> ВО ОЧАЈ </text>
<text sub="clublinks" start="491.19" dur="0.901"> ЗА ПРОМЕНА И </text>
<text sub="clublinks" start="491.891" dur="1.634"> АКЦИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="492.224" dur="1.668"> МИСЛАМ ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="493.659" dur="0.634"> ВИСТИНСКО </text>
<text sub="clublinks" start="494.026" dur="0.734"> НЕВЕРОЈАТНО </text>
<text sub="clublinks" start="494.426" dur="1.101"> ПРАШАЕ А. </text>
<text sub="clublinks" start="494.893" dur="5.439"> ВЛАДА ПОД </text>
<text sub="clublinks" start="495.661" dur="5.038"> ТРАМП ИМА </text>
<text sub="clublinks" start="500.466" dur="0.667"> НАПАДЕН </text>
<text sub="clublinks" start="500.833" dur="0.801"> ЛАТИНОС, ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="501.267" dur="0.867"> ЈА НАПАДИ НАШАТА </text>
<text sub="clublinks" start="501.767" dur="2.135"> ТЕШКА РАБОТА, И </text>
<text sub="clublinks" start="502.268" dur="2.468"> КОЈ СЕ САКА </text>
<text sub="clublinks" start="504.069" dur="1.935"> ПРИФАТЕТЕ ЈА ТРУДОТ </text>
<text sub="clublinks" start="504.87" dur="1.501"> БИДЕТЕ НАШИ НАПОЛНИ </text>
<text sub="clublinks" start="506.138" dur="1.001"> ЧОВЕЧКОСТ. </text>
<text sub="clublinks" start="506.505" dur="1.234"> СЕ ТОА Е </text>
<text sub="clublinks" start="507.273" dur="1.467"> СЕ ОДРУВА ВО </text>
<text sub="clublinks" start="507.873" dur="1.902"> ПРАШАЕ ВО ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="508.874" dur="2.135"> ИЗБОР </text>
<text sub="clublinks" start="509.909" dur="1.501"> >> Дали се согласувате </text>
<text sub="clublinks" start="511.143" dur="1.234"> СО ТОА? </text>
<text sub="clublinks" start="511.543" dur="2.936"> Е ТИ </text>
<text sub="clublinks" start="512.511" dur="2.536"> ПАНДЕМСКИ НАПРАВИ </text>
<text sub="clublinks" start="514.613" dur="1.034"> ЛАТИНО ИЗБОРИ ОДИ </text>
<text sub="clublinks" start="515.181" dur="0.8"> ИЗЛЕЗ И ГЛАСАЈ </text>
<text sub="clublinks" start="515.781" dur="0.867"> ПРОТИВ </text>
<text sub="clublinks" start="516.114" dur="2.837"> ПРЕТСЕДАТЕЛ ДОНАЛД </text>
<text sub="clublinks" start="516.782" dur="2.736"> ТРАМП? </text>
<text sub="clublinks" start="519.085" dur="1.434"> >> НЕМА </text>
<text sub="clublinks" start="519.652" dur="2.702"> ПРАШАЕ ДЕКА ЈАС </text>
<text sub="clublinks" start="520.653" dur="2.702"> МИСЛЕТЕ МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="522.488" dur="1.434"> НАРОДИ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="523.489" dur="1.501"> ЗАЕДНИЦА, </text>
<text sub="clublinks" start="524.056" dur="2.335"> МИЛИОНИ ПРЕД СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="525.124" dur="2.135"> ЗЕМЈАТА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="526.525" dur="2.269"> СКРЕПАЕ НИВНО </text>
<text sub="clublinks" start="527.393" dur="2.368"> КОЛЕНИ ВО МОЛИТВА, </text>
<text sub="clublinks" start="528.928" dur="1.968"> ЗАСТАПЕН ЗА СВОИ </text>
<text sub="clublinks" start="529.895" dur="2.636"> СЕМЕЈСТВА И </text>
<text sub="clublinks" start="531.03" dur="2.168"> СЕБЕ СЕ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="532.665" dur="3.069"> СЕ ЗБОГУВААТ </text>
<text sub="clublinks" start="533.331" dur="6.941"> НЕДЕЛА ДО НЕДЕЛА </text>
<text sub="clublinks" start="535.868" dur="4.805"> ЗАТОА ШТО </text>
<text sub="clublinks" start="540.406" dur="0.667"> КАРАНТИНИ </text>
<text sub="clublinks" start="540.806" dur="0.667"> ПРЕД ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="541.207" dur="1.234"> ЗЕМЈА, ОД </text>
<text sub="clublinks" start="541.607" dur="1.701"> ГЛАВНИЦИ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="542.575" dur="5.204"> РАЗЛИЧНИ ДРATАВИ </text>
<text sub="clublinks" start="543.543" dur="4.737"> СИТЕ ИМААТ </text>
<text sub="clublinks" start="547.913" dur="0.734"> РАЗЛИЧНИ ПРАВИЛА, </text>
<text sub="clublinks" start="548.413" dur="0.634"> РАЗЛИЧНО </text>
<text sub="clublinks" start="548.78" dur="0.734"> ПРОМЕНЛИВИ. </text>
<text sub="clublinks" start="549.181" dur="0.8"> ПРИЧИНУВА МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="549.648" dur="1.568"> НА НЕВЕРОЈАТНОСТ </text>
<text sub="clublinks" start="550.115" dur="1.769"> ЗА ЕКОНОМИЈАТА. </text>
<text sub="clublinks" start="551.35" dur="1.334"> Мислам дека има </text>
<text sub="clublinks" start="552.017" dur="1.802"> НАЧИН ТОА НИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="552.818" dur="2.435"> МО CЕ ШИРОКО </text>
<text sub="clublinks" start="553.953" dur="2.568"> ПОДОБРО УПРАВУВАЈТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="555.387" dur="2.102"> СИТУАЦИЈАТА </text>
<text sub="clublinks" start="556.655" dur="4.738"> ТОА Е МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="557.623" dur="4.337"> СЛОБОДЕН ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="561.527" dur="0.934"> ПРЕМНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="562.094" dur="0.801"> ГЛАВНИЦИ ОД СЕГА </text>
<text sub="clublinks" start="562.594" dur="0.901"> ЗЕМЈАТА. </text>
<text sub="clublinks" start="563.028" dur="1.234"> Мислам дека знаеме </text>
<text sub="clublinks" start="563.629" dur="1.501"> ШТО ДА СЕ ПРАВИ СЕГА. </text>
<text sub="clublinks" start="564.396" dur="1.868"> Мислам дека знаеме </text>
<text sub="clublinks" start="565.264" dur="1.434"> ПОВЕЕ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="566.398" dur="0.801"> ПРЕВЕНТИВНО </text>
<text sub="clublinks" start="566.831" dur="0.868"> МЕРКИ ЗА ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="567.332" dur="1.001"> МО CЕ ДА ПОЧНИМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="567.832" dur="1.636"> ОТВОРЕТЕ ГО </text>
<text sub="clublinks" start="568.466" dur="1.869"> ЕКОНОМИЈА БИТ </text>
<text sub="clublinks" start="569.602" dur="1.868"> ПОВЕЌЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="570.469" dur="4.137"> ЕДНО ИМАШ </text>
<text sub="clublinks" start="571.604" dur="3.436"> ПОВЕЌЕ </text>
<text sub="clublinks" start="574.74" dur="1.034"> ПРОИЗВОДНОСТ, </text>
<text sub="clublinks" start="575.173" dur="2.069"> Имате повеќе </text>
<text sub="clublinks" start="575.908" dur="1.635"> МОPНОСТ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="577.376" dur="0.7"> РАБОТА </text>
<text sub="clublinks" start="577.676" dur="1.268"> ТОА Е ВАЖНО </text>
<text sub="clublinks" start="578.21" dur="1.334"> ТОА ГО ВИДИМЕ А. </text>
<text sub="clublinks" start="579.078" dur="1.334"> БУНЦИРАЈТЕ ГО ВРАТИ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="579.678" dur="2.836"> ОДИ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="580.546" dur="2.335"> ПРЕДМЕТЕ ДА ОБЕДБИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="582.648" dur="0.7"> ПОДОБРО </text>
<text sub="clublinks" start="583.015" dur="1.267"> МОPНОСТ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="583.482" dur="3.503"> ЛАТИНОС ПРОТИВ </text>
<text sub="clublinks" start="584.416" dur="3.136"> ЗЕМЈАТА. </text>
<text sub="clublinks" start="587.119" dur="0.8"> >> ХРИСТИНА, ДО </text>
<text sub="clublinks" start="587.686" dur="0.667"> ТИ МИСЛИШ </text>
<text sub="clublinks" start="588.053" dur="1.335"> КАМПАIGИ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="588.487" dur="1.968"> ДОСТА ДОСТА </text>
<text sub="clublinks" start="589.522" dur="1.568"> ENGAGE LATINO </text>
<text sub="clublinks" start="590.589" dur="1.635"> ГЛАСАЧИ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="591.223" dur="2.269"> СРЕД ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="592.358" dur="1.468"> ПАНДЕМСКИ? </text>
<text sub="clublinks" start="593.626" dur="1.634"> >> НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="593.959" dur="7.04"> Треба да видиме </text>
<text sub="clublinks" start="595.394" dur="5.972"> ПОВЕЕ ВКЛУЧУВАЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="601.133" dur="0.7"> ОД </text>
<text sub="clublinks" start="601.5" dur="0.7"> КАНДИДАТИ И </text>
<text sub="clublinks" start="601.967" dur="0.6"> ОД </text>
<text sub="clublinks" start="602.334" dur="0.701"> СТРАНИ, </text>
<text sub="clublinks" start="602.701" dur="0.734"> ПОСЕБНО </text>
<text sub="clublinks" start="603.168" dur="0.601"> ДЕМОКРАТСКИ </text>
<text sub="clublinks" start="603.568" dur="0.634"> ЗАБАВА. </text>
<text sub="clublinks" start="603.902" dur="0.768"> НЕ МИСЛАМ </text>
<text sub="clublinks" start="604.336" dur="0.834"> ГЛАСОТ ЛАТИНО </text>
<text sub="clublinks" start="604.803" dur="0.734"> Може да се преземе </text>
<text sub="clublinks" start="605.304" dur="0.567"> ДОДЕЛЕНО. </text>
<text sub="clublinks" start="605.671" dur="0.667"> ГЛАСАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="606.004" dur="0.801"> НЕВЕРОЈАТНО </text>
<text sub="clublinks" start="606.471" dur="0.634"> ЗА ДЕМОКРАТИТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="606.939" dur="0.633"> НИЕ ОДИМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="607.239" dur="0.634"> НЕВЕРОЈАТНО </text>
<text sub="clublinks" start="607.706" dur="0.601"> ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="608.006" dur="0.868"> ПРОГРЕСИВИ, </text>
<text sub="clublinks" start="608.44" dur="1.902"> ОСОБЕНО </text>
<text sub="clublinks" start="609.008" dur="2.101"> МЛАДИ ЛАТИНОС. </text>
<text sub="clublinks" start="610.476" dur="6.039"> БЕРНИ САНДЕРС </text>
<text sub="clublinks" start="611.243" dur="5.839"> Го освои ЛАТИНО </text>
<text sub="clublinks" start="616.649" dur="0.834"> Гласајте во </text>
<text sub="clublinks" start="617.216" dur="0.634"> ДЕМОКРАТСКИ </text>
<text sub="clublinks" start="617.616" dur="0.634"> ОСНОВНО. </text>
<text sub="clublinks" start="617.983" dur="0.734"> ГЛЕДАТЕ А. </text>
<text sub="clublinks" start="618.384" dur="0.834"> ЗАЕДНИЦА ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="618.851" dur="0.834"> Е ОЧИЈАТ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="619.351" dur="0.768"> ПРЕТСТАВУВАЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="619.818" dur="1.034"> НО ВО 2018 г. </text>
<text sub="clublinks" start="620.252" dur="1.034"> БЛИСКО ДО 60% ОД </text>
<text sub="clublinks" start="620.986" dur="0.834"> - рече ЛАТИНОС </text>
<text sub="clublinks" start="621.419" dur="0.902"> НИКОГАШ НЕ БИЛА </text>
<text sub="clublinks" start="621.954" dur="1.334"> КОНТАКТИРАНО А </text>
<text sub="clublinks" start="622.454" dur="2.269"> КАНДИДАТ ИЛИ </text>
<text sub="clublinks" start="623.422" dur="3.77"> ЗАБАВА. ТОА ИМА </text>
<text sub="clublinks" start="624.857" dur="3.036"> ДА СМЕНИ. ТОА Е </text>
<text sub="clublinks" start="627.326" dur="1.634"> НАЈГОЛЕМИОТ НЕ- </text>
<text sub="clublinks" start="628.026" dur="2.169"> ГЛАСАЕ ВО ЛЕТ </text>
<text sub="clublinks" start="629.094" dur="3.537"> БЛОК ВО </text>
<text sub="clublinks" start="630.329" dur="5.205"> ЗЕМЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="632.765" dur="3.369"> >> ДАНИЕЛ, </text>
<text sub="clublinks" start="635.668" dur="0.833"> ТРАМП ПРЕТСЕДАТЕЛОТ </text>
<text sub="clublinks" start="636.268" dur="1.334"> БЕШЕ </text>
<text sub="clublinks" start="636.635" dur="1.768"> ФОКУСИРАЕ МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="637.736" dur="1.802"> ВО ЛАТИНО </text>
<text sub="clublinks" start="638.537" dur="5.539"> Гласајте, особено </text>
<text sub="clublinks" start="639.671" dur="4.806"> ВО ФЛОРИДА. </text>
<text sub="clublinks" start="644.21" dur="0.7"> ШТО БИ </text>
<text sub="clublinks" start="644.61" dur="1.434"> РЕЗОНИРАЈТЕ СО </text>
<text sub="clublinks" start="645.044" dur="1.567"> ГЛАСОТ ЛАТИНО </text>
<text sub="clublinks" start="646.178" dur="0.8"> ВО ФЛОРИДА </text>
<text sub="clublinks" start="646.745" dur="1.101"> ВО ВРСКА </text>
<text sub="clublinks" start="647.112" dur="1.768"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ </text>
<text sub="clublinks" start="647.98" dur="3.803"> ПОРАКАТА НА ТРАМП? </text>
<text sub="clublinks" start="649.014" dur="3.437"> >> ОБВИНИ А. </text>
<text sub="clublinks" start="651.917" dur="1.434"> ФИНА РАБОТА СЕГА </text>
<text sub="clublinks" start="652.584" dur="1.735"> ПОКАУВАЕ А. </text>
<text sub="clublinks" start="653.485" dur="3.17"> СНИМИ ТОЈ ТОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="654.453" dur="2.769"> НЕМАЛЕ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="656.789" dur="1.1"> ПРЕТХОДНОТО </text>
<text sub="clublinks" start="657.356" dur="1.267"> ИЗБОРЕН ЦИКЛУС. </text>
<text sub="clublinks" start="658.023" dur="2.436"> ТОЈ РЕКОРД </text>
<text sub="clublinks" start="658.757" dur="3.77"> РЕЗУЛТАНИ ВО АН </text>
<text sub="clublinks" start="660.593" dur="4.003"> ЕКОНОМСКА БОНАНЦА </text>
<text sub="clublinks" start="662.661" dur="2.869"> ТОА ЛАТИНОСТ </text>
<text sub="clublinks" start="664.73" dur="2.669"> ПРИДОБИВ ОД. </text>
<text sub="clublinks" start="665.664" dur="2.136"> ПРЕД ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="667.533" dur="0.7"> Уметнички </text>
<text sub="clublinks" start="667.933" dur="1.067"> РЕЦЕСИЈАТА БЕШЕ </text>
<text sub="clublinks" start="668.367" dur="2.102"> ИМПОЗИРАНИ, ИМАВЕ </text>
<text sub="clublinks" start="669.134" dur="2.103"> РЕКОРД </text>
<text sub="clublinks" start="670.603" dur="1.601"> УЧЕСТВО </text>
<text sub="clublinks" start="671.37" dur="4.17"> РАЈТЕ, РЕКОРД </text>
<text sub="clublinks" start="672.338" dur="4.17"> ДОМАУВАЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="675.674" dur="1.135"> ТИЕ СРЕНИ </text>
<text sub="clublinks" start="676.642" dur="1.101"> ДЕНОВИ. </text>
<text sub="clublinks" start="676.942" dur="3.203"> Работите имаат </text>
<text sub="clublinks" start="677.877" dur="4.136"> СЕ ПРОМЕНИ ПОРАДИ </text>
<text sub="clublinks" start="680.279" dur="6.739"> ОД КОВИД-19. </text>
<text sub="clublinks" start="682.147" dur="5.439"> Дури и така, тој има </text>
<text sub="clublinks" start="687.152" dur="1.001"> ПРАВУВААТ А. </text>
<text sub="clublinks" start="687.72" dur="1.067"> ГОЛЕМА РАБОТА НА </text>
<text sub="clublinks" start="688.287" dur="1"> ГЕНЕРАЦИЈА НА МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="688.92" dur="1.602"> На возбуда, </text>
<text sub="clublinks" start="689.421" dur="2.369"> ЕДНО ПОРАДИ </text>
<text sub="clublinks" start="690.656" dur="1.734"> НАСТАНИТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="691.924" dur="1.467"> ТОА ЛИКАВИОТ </text>
<text sub="clublinks" start="692.524" dur="4.137"> ГЛЕДАТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="693.525" dur="3.971"> ЛАТИНОС. ЈАС МИСЛАМ </text>
<text sub="clublinks" start="696.795" dur="1.702"> ЕДЕН ОД НАЈДОБРИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="697.63" dur="1.968"> РАБОТИ ТОА Е </text>
<text sub="clublinks" start="698.631" dur="1.534"> СЕ СЛУЧУВА, јас </text>
<text sub="clublinks" start="699.732" dur="0.834"> МИСЛЕТЕ ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="700.299" dur="0.734"> ПОВРЗУВАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="700.699" dur="1.068"> ПОДОБРО ПОРАДИ </text>
<text sub="clublinks" start="701.166" dur="1.068"> ТИЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="701.901" dur="0.767"> ВРСКА ПОДОБРА </text>
<text sub="clublinks" start="702.368" dur="0.6"> ДО ЛАТИНО </text>
<text sub="clublinks" start="702.802" dur="0.967"> ГЛАСАЈ </text>
<text sub="clublinks" start="703.102" dur="1.268"> Она што јас значи, </text>
<text sub="clublinks" start="703.903" dur="1.434"> ВРАБОТУВААТ </text>
<text sub="clublinks" start="704.503" dur="1.235"> ЗА ЛАТИНО </text>
<text sub="clublinks" start="705.471" dur="3.202"> ЗАЕДНИЦА </text>
<text sub="clublinks" start="705.871" dur="3.67"> ЕКИПА ЗА НАДВОРЕШНА ЛИЦЕ </text>
<text sub="clublinks" start="708.908" dur="1.034"> ЛАГА КАКО НАС, </text>
<text sub="clublinks" start="709.675" dur="0.634"> ИЗГЛЕДА КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="710.075" dur="0.834"> ЛАТИНОС. </text>
<text sub="clublinks" start="710.442" dur="1.468"> МИСЛАМ ДЕКА Е </text>
<text sub="clublinks" start="711.043" dur="1.468"> ПОДОБРО КОГА ТИ </text>
<text sub="clublinks" start="712.044" dur="1.468"> Може да се поврзе </text>
<text sub="clublinks" start="712.645" dur="1.201"> ДВА ВАORTНА </text>
<text sub="clublinks" start="713.646" dur="0.9"> РАБОТИ </text>
<text sub="clublinks" start="713.979" dur="1.001"> ЕДЕН, ТОА ТИ </text>
<text sub="clublinks" start="714.68" dur="1.267"> ГРИА, ВТОРА </text>
<text sub="clublinks" start="715.113" dur="4.338"> ТОА ВАШИ ИДЕИ </text>
<text sub="clublinks" start="716.081" dur="3.937"> БЕА. </text>
<text sub="clublinks" start="719.585" dur="0.867"> ТОА, се разбира, </text>
<text sub="clublinks" start="720.152" dur="0.667"> ДОЈДУВА СЛЕДНО </text>
<text sub="clublinks" start="720.585" dur="0.634"> НАЈДОБРИ КОГА </text>
<text sub="clublinks" start="720.953" dur="0.7"> ЛАТИНОСИ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="721.353" dur="0.701"> ИНГАГИРАЕ И </text>
<text sub="clublinks" start="721.787" dur="1.067"> МОБИЛИЗИРАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="722.187" dur="3.136"> ЛАТИНОС ПОРАДИ </text>
<text sub="clublinks" start="722.988" dur="2.903"> ДОВЕРУВААТ </text>
<text sub="clublinks" start="725.457" dur="0.801"> ЛАТИНОСИ КОИ ИМААТ </text>
<text sub="clublinks" start="726.025" dur="0.734"> СПОДЕЛЕНА </text>
<text sub="clublinks" start="726.392" dur="1.334"> ЈАЗИК, СПОДЕЛЕН </text>
<text sub="clublinks" start="726.892" dur="1.168"> КУЛТУРА И. </text>
<text sub="clublinks" start="727.86" dur="2.135"> СПОДЕЛЕНА </text>
<text sub="clublinks" start="728.193" dur="2.503"> ИСКУСТВА </text>
<text sub="clublinks" start="730.129" dur="1.034"> >> Дали мислите, </text>
<text sub="clublinks" start="730.829" dur="1.368"> КРИСТИНА, ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="731.296" dur="4.171"> БАЈДЕН ВЕШИ </text>
<text sub="clublinks" start="732.331" dur="4.304"> ДОВОЛНО? </text>
<text sub="clublinks" start="735.601" dur="3.503"> ШТО ПРАВИ ТОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="736.769" dur="3.069"> ГРЕШКО? </text>
<text sub="clublinks" start="739.271" dur="1.068"> >> ПРВ, САКАМ </text>
<text sub="clublinks" start="739.971" dur="0.901"> ДА КААМ ЈАС </text>
<text sub="clublinks" start="740.472" dur="1.468"> НЕ СЕ согласувам со </text>
<text sub="clublinks" start="741.006" dur="3.27"> ДАНИЕЛ, ТОЈ НАШ </text>
<text sub="clublinks" start="742.074" dur="2.636"> Заедницата беше во </text>
<text sub="clublinks" start="744.41" dur="0.7"> НЕКОЈ принудување </text>
<text sub="clublinks" start="744.843" dur="0.668"> БЕСПЛАТНОСТ </text>
<text sub="clublinks" start="745.244" dur="0.667"> ПРЕД ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="745.644" dur="0.668"> РЕЦЕСИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="746.045" dur="0.6"> ИМАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="746.445" dur="5.705"> НАЈВИСОК </text>
<text sub="clublinks" start="746.779" dur="5.805"> НЕ ОСИГУРЕНО за било какво </text>
<text sub="clublinks" start="752.284" dur="1.001"> ЕТНИЧКА ГРУПА, </text>
<text sub="clublinks" start="752.717" dur="1.135"> ЗАШТО СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="753.419" dur="0.967"> ТАКА СТАВААТ </text>
<text sub="clublinks" start="753.986" dur="0.801"> НЕСПРОПОРОЦИОНО </text>
<text sub="clublinks" start="754.52" dur="0.634"> ВО 19-те. </text>
<text sub="clublinks" start="754.92" dur="0.701"> ТРАМПОТ </text>
<text sub="clublinks" start="755.287" dur="0.834"> АДМИНИСТРАЦИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="755.754" dur="0.801"> СООБРАЗНО </text>
<text sub="clublinks" start="756.255" dur="0.9"> НАПАДНИ НА </text>
<text sub="clublinks" start="756.688" dur="1.802"> ИНТЕГРИТЕТ НА НАШИОТ </text>
<text sub="clublinks" start="757.289" dur="3.169"> СЕМЕЈСТВА, ИМА ЛЕД </text>
<text sub="clublinks" start="759.258" dur="2.168"> МАСИВЕН </text>
<text sub="clublinks" start="760.592" dur="2.936"> ПОДЕЛБА НА </text>
<text sub="clublinks" start="761.56" dur="3.103"> СЕМЕЈСТВА НА ЛАТИНО </text>
<text sub="clublinks" start="763.662" dur="2.903"> И ЦЕЛУВАЕ НА </text>
<text sub="clublinks" start="764.797" dur="2.335"> НАШАТА ЗАЕДНИЦА </text>
<text sub="clublinks" start="766.699" dur="1.1"> НЕ МИСЛАМ </text>
<text sub="clublinks" start="767.266" dur="1.034"> ТОА Е ЗАГУБЕНО </text>
<text sub="clublinks" start="767.932" dur="0.802"> ЛАТИНО </text>
<text sub="clublinks" start="768.434" dur="0.801"> ЗАЕДНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="768.867" dur="1.101"> Како и да е, ни треба </text>
<text sub="clublinks" start="769.368" dur="1.267"> ПОНУДАТА </text>
<text sub="clublinks" start="770.102" dur="1.101"> КАМПАIGА ДО </text>
<text sub="clublinks" start="770.769" dur="1.201"> ИНВЕСТИРАЈТЕ ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="771.337" dur="2.735"> ТЕШКО ВО </text>
<text sub="clublinks" start="772.104" dur="2.302"> ПОСТИГУВАЕ ВО ЛАТИНО </text>
<text sub="clublinks" start="774.206" dur="0.667"> Гласачи, </text>
<text sub="clublinks" start="774.539" dur="0.668"> ПОВРЗУВАЕ СО </text>
<text sub="clublinks" start="775.007" dur="0.667"> ЛАТИНО </text>
<text sub="clublinks" start="775.34" dur="0.768"> ОРГАНИЗАЦИИ, </text>
<text sub="clublinks" start="775.807" dur="1.068"> И ПОДГОТВУВАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="776.241" dur="4.104"> ШТО ИМААТ </text>
<text sub="clublinks" start="777.009" dur="3.937"> СРЕДЕНО ВО МИНАТА </text>
<text sub="clublinks" start="780.479" dur="1.034"> И КАДЕ ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="781.08" dur="0.834"> ЗАСТАНЕТЕ НА </text>
<text sub="clublinks" start="781.647" dur="0.801"> ПРАШАА ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="782.047" dur="0.768"> ОБЈАСНИ РАБОТИ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="782.581" dur="0.967"> ЛАТИНОС. </text>
<text sub="clublinks" start="782.948" dur="2.702"> ЛАТИНО </text>
<text sub="clublinks" start="783.682" dur="2.67"> ЗАЕДНИЦИ ИВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="785.784" dur="1.035"> ВО КЛУЧНИТЕ Држави, </text>
<text sub="clublinks" start="786.485" dur="0.701"> ФЛОРИДА, ТЕКСАС, </text>
<text sub="clublinks" start="786.952" dur="0.634"> АРИЗОНА, </text>
<text sub="clublinks" start="787.319" dur="0.934"> КАЛИФОРНИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="787.72" dur="1.667"> Треба да направиме </text>
<text sub="clublinks" start="788.387" dur="2.302"> СИГУРНО ДЕКА СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="789.521" dur="1.635"> ГЛЕДАЕ НА ПОНУДАТА </text>
<text sub="clublinks" start="790.823" dur="2.101"> АДМИНИСТРАЦИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="791.29" dur="2.902"> КАМПАIGА, </text>
<text sub="clublinks" start="793.058" dur="1.535"> ПОСЕБНО ВО </text>
<text sub="clublinks" start="794.326" dur="1.234"> АРИЗОНА И </text>
<text sub="clublinks" start="794.726" dur="1.502"> ТЕКСАС, КАДЕ ТИ </text>
<text sub="clublinks" start="795.694" dur="1.668"> ВИДИ ГОЛЕМ </text>
<text sub="clublinks" start="796.362" dur="2.502"> ПОДДРШКА МЕONУ </text>
<text sub="clublinks" start="797.496" dur="2.302"> ЛАТИНО </text>
<text sub="clublinks" start="798.998" dur="4.937"> ЗАЕДНИЦА ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="799.932" dur="4.37"> ПОНУДАТА </text>
<text sub="clublinks" start="804.069" dur="0.667"> КАМПАIGА </text>
<text sub="clublinks" start="804.436" dur="0.767"> НАШАТА ЗАЕДНИЦА </text>
<text sub="clublinks" start="804.87" dur="0.767"> НЕ може да се преземе </text>
<text sub="clublinks" start="805.337" dur="0.767"> ЗДРАВО ЗА ГОТОВО. </text>
<text sub="clublinks" start="805.77" dur="0.801"> НЕ Е ДОВОЛНО </text>
<text sub="clublinks" start="806.238" dur="1.134"> ДА ПОПОДИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="806.705" dur="1.334"> ТРАМПИ И КАAYИ, </text>
<text sub="clublinks" start="807.506" dur="1.301"> ЦЕЛА ШТЕТА </text>
<text sub="clublinks" start="808.173" dur="1.201"> ТОА ИМА </text>
<text sub="clublinks" start="808.941" dur="0.867"> ПРЕДИЗВИКАНИ ЗА НАШИОТ </text>
<text sub="clublinks" start="809.508" dur="1.034"> ЗАЕДНИЦА, НИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="809.941" dur="1.468"> Треба да знаеме како </text>
<text sub="clublinks" start="810.676" dur="1.801"> ОДИМЕ ДО </text>
<text sub="clublinks" start="811.543" dur="1.268"> ИЗРАБОТЕТЕ ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="812.611" dur="0.734"> КРИЗА. </text>
<text sub="clublinks" start="812.944" dur="1.502"> ОВА Е АН </text>
<text sub="clublinks" start="813.479" dur="2.435"> ЕКОНОМСКИ И </text>
<text sub="clublinks" start="814.58" dur="2.001"> ЗДРАВСТВЕНА КРИЗА </text>
<text sub="clublinks" start="816.148" dur="0.934"> ТОА НАША </text>
<text sub="clublinks" start="816.714" dur="0.769"> ЗАЕДНИЦАТА ИМА </text>
<text sub="clublinks" start="817.216" dur="1.367"> НИКОГАШ НЕ СИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="817.616" dur="2.736"> НИШТО КАКО ТОА. </text>
<text sub="clublinks" start="818.818" dur="4.437"> НЕ МОOTАМ ИТЕРАТИРАМ </text>
<text sub="clublinks" start="820.486" dur="3.336"> ОБЈАСИ ДОСТА </text>
<text sub="clublinks" start="823.389" dur="1"> КОЛКУ БОЛНО ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="823.956" dur="5.772"> МОМЕНТОТ Е ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="824.523" dur="5.772"> НАШАТА ЗАЕДНИЦА Јас </text>
<text sub="clublinks" start="829.862" dur="0.834"> СРЕДИТЕ ОВДЕ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="830.429" dur="0.734"> ТЕКСАС СО </text>
<text sub="clublinks" start="830.829" dur="0.901"> ЧЛЕНОВИ НА СЕМЕЈСТВОТО </text>
<text sub="clublinks" start="831.296" dur="0.868"> КОЈ ИЗГУБИ LУБОВ </text>
<text sub="clublinks" start="831.864" dur="0.801"> ОВИЕ ПОРАДИ </text>
<text sub="clublinks" start="832.297" dur="0.901"> НЕМААТ </text>
<text sub="clublinks" start="832.798" dur="0.967"> ЗДРАВЈЕ И ЗДРАВЈЕ </text>
<text sub="clublinks" start="833.332" dur="1.034"> ОЧЕКУВААТ </text>
<text sub="clublinks" start="833.899" dur="0.901"> ОДЕТЕ НА </text>
<text sub="clublinks" start="834.5" dur="0.834"> ДОКТОР, Дури и </text>
<text sub="clublinks" start="834.933" dur="0.867"> ДОКОЛКУ БИЛА </text>
<text sub="clublinks" start="835.467" dur="0.901"> МНОГУ БОЛЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="835.934" dur="0.801"> Јас се сретнав со луѓе </text>
<text sub="clublinks" start="836.502" dur="0.734"> КОИ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="836.869" dur="1.968"> НЕДУКУМЕНТИРАНО </text>
<text sub="clublinks" start="837.369" dur="2.069"> НИКОГАШ ПРИМЕНА А. </text>
<text sub="clublinks" start="838.971" dur="0.967"> ДОЛАР ОД </text>
<text sub="clublinks" start="839.571" dur="1.501"> ВЛАДА, Дури и </text>
<text sub="clublinks" start="840.072" dur="1.835"> ДОКОЛКУ ИМААТ </text>
<text sub="clublinks" start="841.206" dur="1.335"> БИДЕ ТУКА 25 </text>
<text sub="clublinks" start="842.041" dur="1.667"> ПЛУС ГОДИНИ И </text>
<text sub="clublinks" start="842.674" dur="1.602"> СЕКОГАШ ПЛАТИТЕ СВОИ </text>
<text sub="clublinks" start="843.842" dur="1.301"> ДАНОЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="844.41" dur="1.1"> СЕГА СЕ СЕГА </text>
<text sub="clublinks" start="845.277" dur="1.301"> БЕЗДОМНЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="845.644" dur="1.501"> ОВА Е ШТО Е </text>
<text sub="clublinks" start="846.712" dur="0.834"> СЕ СЛУЧУВА ВО НАШИОТ </text>
<text sub="clublinks" start="847.279" dur="0.9"> ЗАЕДНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="847.679" dur="1.969"> ПРЕД ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="848.313" dur="2.903"> ЗЕМЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="849.782" dur="2.635"> >> БЛАГОДАРАМ, </text>
<text sub="clublinks" start="851.35" dur="3.57"> КРИСТИНА. </text>
<text sub="clublinks" start="852.551" dur="3.003"> ДАНИЕЛ, БЛАГОДАРАМ </text>
<text sub="clublinks" start="855.054" dur="1.334"> МНОГУ ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="855.687" dur="1.802"> И ДВЕ ТИ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="856.522" dur="2.869"> СЕ БИДЕ СО НАС </text>
<text sub="clublinks" start="857.623" dur="3.803"> ВЕЧЕРВА. </text>
<text sub="clublinks" start="859.525" dur="2.869"> >>> ДОААЕ </text>
<text sub="clublinks" start="861.56" dur="3.303"> ПО КРАТКО </text>
<text sub="clublinks" start="862.528" dur="3.102"> ПАУК, ILLЕ </text>
<text sub="clublinks" start="864.997" dur="5.571"> РАСИЈА НА НАПАД </text>
<text sub="clublinks" start="865.764" dur="5.138"> Нееднаквости </text>
<text sub="clublinks" start="870.702" dur="2.569"> РАБОТА? </text>
<text sub="clublinks" start="871.035" dur="5.606"> >> РАЦИЗМОТ Е А. </text>
<text sub="clublinks" start="873.405" dur="3.837"> ПРОБЛЕМ ВО ЛАТИНО </text>
<text sub="clublinks" start="876.876" dur="1.033"> ЗАЕДНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="877.376" dur="1.868"> ТРЕБА ДА ПОГЛЕДНЕМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="878.043" dur="3.47"> НА, ШТО </text>
<text sub="clublinks" start="879.378" dur="3.303"> ВИД РАЦИЗАМ </text>
<text sub="clublinks" start="881.647" dur="1.468"> ДАЛИ СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="882.815" dur="1.734"> ОДРЕДУВАЕ? </text>
<text sub="clublinks" start="883.248" dur="1.902"> >> Е ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="884.683" dur="0.834"> ОТКА ШТО НИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="885.284" dur="0.7"> ТРЕБА ДА БИДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="885.651" dur="1.1"> ЗАГРИЖЕНИ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="886.118" dur="1"> РАТЕР ОД </text>
<text sub="clublinks" start="886.885" dur="0.8"> НЕПРАВДА </text>
<text sub="clublinks" start="887.252" dur="1.001"> МЕWУ СИРОМАШНИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="887.819" dur="3.737"> И БОГАТСТВО? </text>
<text sub="clublinks" start="888.387" dur="4.27"> >> МИСЛАМ, МОЕ </text>
<text sub="clublinks" start="891.69" dur="6.039"> UЕРКАТА Е ПОЛОВИНА </text>
<text sub="clublinks" start="892.791" dur="6.907"> ЦРНО. </text>
<text sub="clublinks" start="897.863" dur="3.136"> >> ПОЛИЦИЈАТА </text>
<text sub="clublinks" start="899.832" dur="1.568"> ПОСТАНАТ </text>
<text sub="clublinks" start="901.133" dur="2.135"> СИСТЕМАТСКА </text>
<text sub="clublinks" start="901.533" dur="2.702"> РАЦИЗАМ. </text>
<text sub="clublinks" start="903.402" dur="3.736"> ЦЕЛИМЕ НАШ </text>
<text sub="clublinks" start="904.369" dur="3.637"> ЗАЕДНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="907.272" dur="1.035"> ОДАМ ДА БИДАМ </text>
<text sub="clublinks" start="908.14" dur="1.201"> СЛЕДНО? </text>
<text sub="clublinks" start="908.44" dur="1.335"> >> ТУКА СУМ </text>
<text sub="clublinks" start="909.475" dur="0.733"> Кажете им на сите </text>
<text sub="clublinks" start="909.908" dur="0.867"> ТОА НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="910.342" dur="1.034"> АВТОРИТЕТОТ МОANЕ </text>
<text sub="clublinks" start="910.909" dur="0.868"> ОСЛОБОДИ СЕ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="911.51" dur="1.434"> Малцинства. </text>
<text sub="clublinks" start="911.91" dur="2.069"> СИЛНИ СМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="913.078" dur="2.369"> ГИ ЗНАЕМЕ НАШИОТ </text>
<text sub="clublinks" start="914.113" dur="2.501"> ПРАВА </text>
<text sub="clublinks" start="915.581" dur="3.636"> >> [МАЛА </text>
<text sub="clublinks" start="916.748" dur="3.237"> ПАРАЕ] </text>
<text sub="clublinks" start="919.351" dur="1.068"> >>> ТИ си </text>
<text sub="clublinks" start="920.119" dur="0.667"> ГЛЕДАМ NBC </text>
<text sub="clublinks" start="920.552" dur="0.701"> ВЕСТИ СЕГА. </text>
<text sub="clublinks" start="920.92" dur="0.8"> ДОБИВМЕ НЕКОИ </text>
<text sub="clublinks" start="921.387" dur="0.834"> УДАРНИ ВЕСТИ. </text>
<text sub="clublinks" start="921.854" dur="1.4"> >> АКО ОДАТ </text>
<text sub="clublinks" start="922.354" dur="1.601"> ВРАТА ВО НИВНИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="923.388" dur="1.001"> РАБОТА, САКААТ </text>
<text sub="clublinks" start="924.089" dur="0.767"> ДА БИДЕ УБИВЕН </text>
<text sub="clublinks" start="924.522" dur="0.735"> ТОА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="924.99" dur="0.9"> ЗАШТИТЕН </text>
<text sub="clublinks" start="925.39" dur="1.168"> >> ВЕСТИ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="926.024" dur="2.336"> НАПРАВЕНИ ЗА ВАШИ </text>
<text sub="clublinks" start="926.692" dur="2.902"> СТЕМИРАЕ СВЕТ. </text>
<text sub="clublinks" start="928.494" dur="1.734"> ВО ИВО НЕДЕЛНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="929.728" dur="0.801"> Почнувајќи во 6:00 часот </text>
<text sub="clublinks" start="930.362" dur="5.339"> АМ </text>
<text sub="clublinks" start="930.662" dur="5.039"> ВЕЛИГДЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="945.244" dur="5.906"> ♪ </text>
<text sub="clublinks" start="959.691" dur="0.767"> >>> ОВА Е А. </text>
<text sub="clublinks" start="960.124" dur="0.935"> СИТУАЦИЈА КАДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="960.592" dur="1.201"> ДРЖАВАТА </text>
<text sub="clublinks" start="961.193" dur="1.367"> Продолжува да </text>
<text sub="clublinks" start="961.927" dur="1.034"> БОРБА ДА </text>
<text sub="clublinks" start="962.694" dur="0.934"> ПРОДОЛИ ЈА СВОЈАТА </text>
<text sub="clublinks" start="963.094" dur="2.036"> ТЕСТИРАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="963.762" dur="1.802"> Способност. </text>
<text sub="clublinks" start="965.264" dur="0.933"> >> ПРОТЕСТЕРИ </text>
<text sub="clublinks" start="965.697" dur="1.435"> ЧУВСТВЕТЕ СЕ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="966.331" dur="1.668"> Треба да излеземе </text>
<text sub="clublinks" start="967.266" dur="1.134"> ВО ЦЕЛА СИЛА </text>
<text sub="clublinks" start="968.133" dur="1.301"> И ПОДДРШКА </text>
<text sub="clublinks" start="968.533" dur="1.568"> НИВНАТА ЗАЕДНИЦА </text>
<text sub="clublinks" start="969.568" dur="1.201"> БИДЕЈЌИ ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="970.235" dur="1.202"> Чувствувајте се како нив </text>
<text sub="clublinks" start="970.903" dur="0.967"> НЕ СЕ ДОБИВА </text>
<text sub="clublinks" start="971.57" dur="0.934"> ТАА ПОДДРШКА </text>
<text sub="clublinks" start="972.004" dur="2.068"> ОД </text>
<text sub="clublinks" start="972.638" dur="1.835"> ПОЛТЛАНСКА ПОЛИЦИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="974.206" dur="0.834"> >> ДРУГО </text>
<text sub="clublinks" start="974.606" dur="0.801"> ИЗБОРЕН ДЕН </text>
<text sub="clublinks" start="975.174" dur="0.933"> ПОСТАНУВАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="975.541" dur="1.133"> ПРОТИВ </text>
<text sub="clublinks" start="976.241" dur="1.034"> ПОЗАДИ КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="976.808" dur="1.468"> ДА ГО ЧУВАТ ГЛАСАЧИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="977.409" dur="4.037"> БЕЗБЕДНО АМИД А. </text>
<text sub="clublinks" start="978.41" dur="3.537"> ПАНДЕМСКИ. </text>
<text sub="clublinks" start="981.58" dur="1.334"> >> МОМЕНТ ДО </text>
<text sub="clublinks" start="982.08" dur="1.301"> НАВИСТИНА РАЗБИРА </text>
<text sub="clublinks" start="983.048" dur="1.267"> КОИ СМЕ И </text>
<text sub="clublinks" start="983.515" dur="1.234"> КОЈ НЕ КАAYАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="984.449" dur="0.867"> СЕ ПРАВИ </text>
<text sub="clublinks" start="984.882" dur="3.137"> ОВДЕ НА НАШ </text>
<text sub="clublinks" start="985.45" dur="3.036"> НОЗЕ </text>
<text sub="clublinks" start="988.153" dur="1.067"> >>> ДОБИВАТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="988.62" dur="1.334"> ДОБИЈТЕ ЧЕТИРИ-ГОДИНА </text>
<text sub="clublinks" start="989.354" dur="1.101"> СТЕПЕН, АМА А. </text>
<text sub="clublinks" start="990.088" dur="1.001"> Четиригодишен степен </text>
<text sub="clublinks" start="990.588" dur="1.101"> Е СУПЕР </text>
<text sub="clublinks" start="991.223" dur="1.367"> СКАПНО. </text>
<text sub="clublinks" start="991.823" dur="1.635"> СОЗДАВАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="992.724" dur="1.735"> СИСТЕМ КАДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="993.592" dur="2.368"> БИЛЕТ ДО </text>
<text sub="clublinks" start="994.593" dur="2.669"> СРЕДНА ЧАС </text>
<text sub="clublinks" start="996.094" dur="2.302"> Е ТОА ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="997.396" dur="2.869"> СРЕДНА КЛАСА </text>
<text sub="clublinks" start="998.53" dur="3.003"> СЕМЕЈСТВАТА МОРА ДА </text>
<text sub="clublinks" start="1000.399" dur="2.035"> СТРЕС ЗА И </text>
<text sub="clublinks" start="1001.667" dur="1.968"> ПОВЕЕ ЗА И </text>
<text sub="clublinks" start="1002.568" dur="1.667"> КРПИ ЗАЕДНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1003.769" dur="0.867"> >> „ЗОШТО Е ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="1004.369" dur="0.667"> СЕ СЛУЧУВА? </text>
<text sub="clublinks" start="1004.769" dur="0.868"> СО ХРИС </text>
<text sub="clublinks" start="1005.17" dur="5.005"> ХЕЈС </text>
<text sub="clublinks" start="1005.771" dur="4.805"> ПРЕТПЛАТИ СЕ СЕГА. </text>
<text sub="clublinks" start="1010.309" dur="0.7"> >>> ТИ си </text>
<text sub="clublinks" start="1010.709" dur="0.767"> ГЛЕДАМ NBC </text>
<text sub="clublinks" start="1011.143" dur="0.8"> ВЕСТИ СЕГА. </text>
<text sub="clublinks" start="1011.61" dur="0.801"> ДОБИВМЕ НЕКОИ </text>
<text sub="clublinks" start="1012.077" dur="0.801"> УДАРНИ ВЕСТИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1012.544" dur="1.101"> >> ВИСТИНА </text>
<text sub="clublinks" start="1013.011" dur="1.068"> ВИДЕ ГОЛЕМ </text>
<text sub="clublinks" start="1013.779" dur="0.767"> ДОБИВКА НА </text>
<text sub="clublinks" start="1014.212" dur="0.768"> Национален чувар </text>
<text sub="clublinks" start="1014.68" dur="0.9"> ДОЈДЕТЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1015.113" dur="0.901"> ОВДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1015.714" dur="1.034"> >> ВЕСТИ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1016.147" dur="1.201"> НАПРАВЕНИ ЗА ВАШИ </text>
<text sub="clublinks" start="1016.882" dur="1.935"> СТЕМИРАЕ СВЕТ. </text>
<text sub="clublinks" start="1017.482" dur="2.97"> ВО ИВО НЕДЕЛНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="1018.951" dur="1.802"> Почнувајќи во 6:00 часот </text>
<text sub="clublinks" start="1020.586" dur="1.868"> АМ </text>
<text sub="clublinks" start="1020.886" dur="2.069"> ВЕЛИГДЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="1022.588" dur="0.767"> >>> ОВА УТРО </text>
<text sub="clublinks" start="1023.088" dur="0.867"> ПРЕД ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="1023.489" dur="0.933"> ЗЕМЈА, ШТО </text>
<text sub="clublinks" start="1024.089" dur="0.934"> НОВИОТ НОРМАЛЕН </text>
<text sub="clublinks" start="1024.556" dur="1.701"> ЗА УЧИЛИШТА Е </text>
<text sub="clublinks" start="1025.157" dur="1.834"> ИЗГЛЕДА КАКО. </text>
<text sub="clublinks" start="1026.391" dur="1.568"> >> МНОГУ НАСТАВНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="1027.125" dur="1.435"> ЛЕВЕ MЕ ИЗРАБОТКА </text>
<text sub="clublinks" start="1028.093" dur="1.334"> ДОБРИ ИЗБОРИ </text>
<text sub="clublinks" start="1028.694" dur="1.167"> МЕWУ РАБОТАТА </text>
<text sub="clublinks" start="1029.561" dur="0.867"> ТИЕ САКААТ И </text>
<text sub="clublinks" start="1029.994" dur="1.068"> НИВНАТА СЕМЕЈСТВО. </text>
<text sub="clublinks" start="1030.562" dur="1.167"> >> ШТО СУМ </text>
<text sub="clublinks" start="1031.196" dur="1.134"> ОДИМЕ НА ОДЛУКА? </text>
<text sub="clublinks" start="1031.863" dur="0.968"> ВНИМАВАЈТЕ се од моето </text>
<text sub="clublinks" start="1032.464" dur="0.934"> ДЕЦА ИЛИ ИМАЈТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1032.964" dur="0.801"> РАБОТА? </text>
<text sub="clublinks" start="1033.532" dur="0.833"> ТОА Е </text>
<text sub="clublinks" start="1033.899" dur="1.134"> НЕВОЗМОНО </text>
<text sub="clublinks" start="1034.499" dur="1.034"> ОДЛУКА. </text>
<text sub="clublinks" start="1035.167" dur="0.767"> >> ТИ СИ </text>
<text sub="clublinks" start="1035.667" dur="0.767"> КРЕИРАЕ А. </text>
<text sub="clublinks" start="1036.067" dur="0.968"> МАЛКУ ЗАЕДНИЦА </text>
<text sub="clublinks" start="1036.568" dur="0.901"> УЧИЛИШТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1037.169" dur="1.234"> >> ОВА Е А. </text>
<text sub="clublinks" start="1037.602" dur="1.668"> МОМЕНТ МО CЕМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1038.537" dur="1.2"> САМО РАЗВОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="1039.404" dur="0.934"> САМИ СЕБЕ И </text>
<text sub="clublinks" start="1039.871" dur="0.868"> РАЗВОЈ НА НАШОТО </text>
<text sub="clublinks" start="1040.472" dur="0.801"> ЗАЕДНИЦА </text>
<text sub="clublinks" start="1040.872" dur="1.268"> >> Ајде да го свртиме </text>
<text sub="clublinks" start="1041.406" dur="1.101"> ПО ДО </text>
<text sub="clublinks" start="1042.274" dur="0.9"> УЧЕНИЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1042.641" dur="0.934"> КАКО СЕ ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1043.308" dur="0.867"> Навистина се чувствувате </text>
<text sub="clublinks" start="1043.708" dur="1.268"> ЗА ВРАURNАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1044.309" dur="2.302"> НА ШКОЛО? </text>
<text sub="clublinks" start="1045.11" dur="2.736"> >> ШТО ПРОПУШТАМ </text>
<text sub="clublinks" start="1046.745" dur="1.502"> Е МОЈ НАСТАВНИК. </text>
<text sub="clublinks" start="1047.98" dur="4.37"> >> ТИЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1048.38" dur="4.437"> Отпорен. </text>
<text sub="clublinks" start="1052.484" dur="0.867"> >>> ХИРУРГ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1052.951" dur="1.101"> КОРОНАВИРУС </text>
<text sub="clublinks" start="1053.485" dur="1.068"> Инфекции. </text>
<text sub="clublinks" start="1054.186" dur="0.767"> НОВИ РАЗВОЈИ </text>
<text sub="clublinks" start="1054.686" dur="1.101"> НА НЕКОЛКУ </text>
<text sub="clublinks" start="1055.087" dur="2.068"> ФРОНТИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1055.921" dur="1.701"> >> ПРИКАЗНАТА. </text>
<text sub="clublinks" start="1057.289" dur="1"> >> Вечерва </text>
<text sub="clublinks" start="1057.756" dur="1"> ШАТЕРИНГ НА САД </text>
<text sub="clublinks" start="1058.423" dur="1.635"> РЕКОРДОТ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="1058.89" dur="2.302"> НАЈВЕСНИ СЛУЧАИ </text>
<text sub="clublinks" start="1060.192" dur="1.434"> ЗА ЕДЕН ЕДЕН ДЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="1061.326" dur="1.001"> >> ОД СЕКОЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1061.759" dur="1.168"> АГОЛ. </text>
<text sub="clublinks" start="1062.461" dur="1.2"> >> ШТО Е ВАШЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1063.061" dur="1.201"> НИВО НА ГОДИНА </text>
<text sub="clublinks" start="1063.795" dur="0.901"> ТОА ДЕЦА </text>
<text sub="clublinks" start="1064.396" dur="0.934"> КОЈ БИЛЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1064.829" dur="1.002"> КАLDАТ ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1065.464" dur="0.9"> ОДАМ ДА БИДЕ ДОМ </text>
<text sub="clublinks" start="1065.964" dur="0.901"> НЕОБИДНО </text>
<text sub="clublinks" start="1066.498" dur="0.867"> НЕМА да бидеме во состојба </text>
<text sub="clublinks" start="1066.998" dur="0.734"> СЕ ПАТУВААТ? </text>
<text sub="clublinks" start="1067.499" dur="1.501"> >> НА </text>
<text sub="clublinks" start="1067.866" dur="1.835"> ЗЕМЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="1069.134" dur="1.201"> >> Дали имате </text>
<text sub="clublinks" start="1069.835" dur="1.234"> ВЕРА ВО ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="1070.469" dur="1.001"> ОДИМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1071.203" dur="1.367"> ДОНЕСЕТЕ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="1071.603" dur="1.669"> ПРОМЕНИ НАСКОРО? </text>
<text sub="clublinks" start="1072.704" dur="1.234"> >> И во длабочина. </text>
<text sub="clublinks" start="1073.405" dur="1"> >> ОВДЕ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1074.072" dur="0.734"> ПОРТЛЕНД, ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1074.539" dur="0.634"> ПРОТЕСТИ </text>
<text sub="clublinks" start="1074.939" dur="1.302"> ОЧЕКУВАНО </text>
<text sub="clublinks" start="1075.306" dur="1.869"> ВЕЧЕРВА. </text>
<text sub="clublinks" start="1076.375" dur="1.267"> >> Дали мислите </text>
<text sub="clublinks" start="1077.309" dur="0.734"> ПОЛИЦИЈА ВО ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="1077.776" dur="1.201"> ЗЕМЈАТА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1078.176" dur="1.268"> ПОД НАПАД? </text>
<text sub="clublinks" start="1079.111" dur="1.034"> >> "НБЦ НОTНО </text>
<text sub="clublinks" start="1079.578" dur="2.769"> ВЕСТИ „СО </text>
<text sub="clublinks" start="1080.279" dur="2.502"> ЛЕСТЕР ХОЛТ. </text>
<text sub="clublinks" start="1082.481" dur="1.2"> >>> ВЕСТИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1082.914" dur="1.168"> БИЗНИС Е </text>
<text sub="clublinks" start="1083.815" dur="0.867"> ДИНАМИЧКИ И </text>
<text sub="clublinks" start="1084.215" dur="0.934"> ВЕBAНО ИМА </text>
<text sub="clublinks" start="1084.816" dur="1.668"> НИКОГАШ НЕ БИДЕ ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1085.283" dur="1.835"> ВАЖНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1086.618" dur="1.234"> СО СИТЕ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="1087.252" dur="1.601"> Ние се соочуваме, јас </text>
<text sub="clublinks" start="1087.986" dur="1.668"> ТОЛКУ сум горд </text>
<text sub="clublinks" start="1088.987" dur="1.902"> ДОНЕСЕТЕ го </text>
<text sub="clublinks" start="1089.788" dur="2.202"> Перспектива на А. </text>
<text sub="clublinks" start="1091.023" dur="1.701"> ЦРНА ,ЕНА, А. </text>
<text sub="clublinks" start="1092.124" dur="1.334"> UЕРКА НА </text>
<text sub="clublinks" start="1092.858" dur="1.334"> ИМИГРАНТИ, ТЕХ </text>
<text sub="clublinks" start="1093.592" dur="1.267"> WЕНА И МАЈКА </text>
<text sub="clublinks" start="1094.326" dur="1.167"> НА ЧОВЕК И </text>
<text sub="clublinks" start="1094.993" dur="1.101"> ДЕЦА КОИ ЛАADНО </text>
<text sub="clublinks" start="1095.627" dur="0.901"> СЕ ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1096.228" dur="1.668"> Ранлив на </text>
<text sub="clublinks" start="1096.661" dur="2.503"> ПОЛИЦИСКО НАСИЛСТВО </text>
<text sub="clublinks" start="1098.03" dur="2.502"> ПОРАДИ НИВНИ </text>
<text sub="clublinks" start="1099.298" dur="2.034"> БОЈА, гордост </text>
<text sub="clublinks" start="1100.666" dur="1.467"> НЕРД, И А. </text>
<text sub="clublinks" start="1101.466" dur="1.568"> ПРЕТСТАВНИК </text>
<text sub="clublinks" start="1102.267" dur="1.534"> НА ЕМЕРГИНГ </text>
<text sub="clublinks" start="1103.168" dur="1.702"> АМЕРИКА ДО КАБЕЛ </text>
<text sub="clublinks" start="1103.935" dur="2.569"> ТВ ВЕСТИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1105.003" dur="1.968"> Се надевам на големиот </text>
<text sub="clublinks" start="1106.638" dur="1.134"> ГВЕН ИФИЛ И </text>
<text sub="clublinks" start="1107.105" dur="1.334"> МОЈАТА МАЈКА, </text>
<text sub="clublinks" start="1107.906" dur="1.201"> ФИЛОМЕНА КАРИЛ </text>
<text sub="clublinks" start="1108.573" dur="1.234"> ЛОМЕНА, ILLЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1109.241" dur="1"> ПОГЛЕДНЕТЕ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="1109.941" dur="6.54"> НЕБО И БИДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1110.374" dur="8.376"> ГОРДО </text>
<text sub="clublinks" start="1116.615" dur="3.136"> >>> ОВА Е АН </text>
<text sub="clublinks" start="1118.884" dur="3.636"> ИЗБОРНА ГОДИНА. </text>
<text sub="clublinks" start="1119.885" dur="3.236"> >> ШТО СЕ СЛУЧИ </text>
<text sub="clublinks" start="1122.654" dur="1.568"> НА GEОР ФЛОЈД </text>
<text sub="clublinks" start="1123.255" dur="3.636"> НЕ Е АН </text>
<text sub="clublinks" start="1124.356" dur="2.902"> ИЗОЛИРАНО </text>
<text sub="clublinks" start="1127.025" dur="0.734"> ИНЦИДЕНТ. </text>
<text sub="clublinks" start="1127.392" dur="0.734"> ЧОВЕК ЛАТИНО, ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="1127.892" dur="0.701"> МОЕ Е </text>
<text sub="clublinks" start="1128.259" dur="0.968"> ОДГОВОРНОСТ </text>
<text sub="clublinks" start="1128.726" dur="0.968"> ДА СЕ БИДЕ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1129.361" dur="1"> СОЛИДАРНОСТ СО </text>
<text sub="clublinks" start="1129.828" dur="1"> МОЈО ЦРНО И </text>
<text sub="clublinks" start="1130.495" dur="1.034"> ПРАВНИ БРАTHА </text>
<text sub="clublinks" start="1130.962" dur="1.435"> И СЕСТРИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1131.663" dur="1.902"> >> ЗАКОН </text>
<text sub="clublinks" start="1132.531" dur="1.601"> ИЗВРШУВАЕТО Е </text>
<text sub="clublinks" start="1133.699" dur="1.467"> РАЗМИСЛИ ДВО КОГА </text>
<text sub="clublinks" start="1134.266" dur="3.002"> ТИЕ ДОЛУВААТ </text>
<text sub="clublinks" start="1135.3" dur="2.535"> Малцинства. </text>
<text sub="clublinks" start="1137.402" dur="1.601"> СМЕ ЧОВЕЧКИ, </text>
<text sub="clublinks" start="1137.969" dur="3.77"> САМО КАКО ВАС. </text>
<text sub="clublinks" start="1139.137" dur="3.304"> ВИ ГО ПОЧИТУВАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1141.873" dur="0.835"> РАБОТА, НО ПОЧИТУВАЈТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1142.574" dur="0.634"> САД </text>
<text sub="clublinks" start="1142.841" dur="0.934"> СЕ ПРЕДЛОГ </text>
<text sub="clublinks" start="1143.342" dur="2.201"> ДА НЕ ПОЧИТУВАТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1143.909" dur="3.469"> >> НЕ САМО! </text>
<text sub="clublinks" start="1145.677" dur="6.606"> НЕМА МИР! </text>
<text sub="clublinks" start="1147.512" dur="5.405"> >> САКАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1152.417" dur="1.101"> Излези и кажи </text>
<text sub="clublinks" start="1153.05" dur="0.968"> Ние го поддржуваме </text>
<text sub="clublinks" start="1153.651" dur="0.868"> ЦРНИ ИВОТИ </text>
<text sub="clublinks" start="1154.152" dur="0.834"> ДВИЕЕ НА РАБОТА. </text>
<text sub="clublinks" start="1154.652" dur="1.235"> >> [МАЛА </text>
<text sub="clublinks" start="1155.12" dur="4.204"> ПАРАЕ] </text>
<text sub="clublinks" start="1156.021" dur="5.805"> >> ИМА </text>
<text sub="clublinks" start="1159.458" dur="3.836"> ЦРНО ЛАТИНОС. </text>
<text sub="clublinks" start="1161.96" dur="2.869"> БЕЗ РАЗЛИКА НА СЕ, </text>
<text sub="clublinks" start="1163.428" dur="2.469"> ТЕНДУВААТ </text>
<text sub="clublinks" start="1164.963" dur="2.569"> ЗАБОРАВИ ГО ТОА. </text>
<text sub="clublinks" start="1166.031" dur="2.669"> НЕ МОANЕ ДА ЗАБОРАВИМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1167.666" dur="2.302"> ОВА Е НАШО </text>
<text sub="clublinks" start="1168.834" dur="2.301"> БОРЕТЕ, И ИЗ. </text>
<text sub="clublinks" start="1170.102" dur="5.305"> >> [МАЛА </text>
<text sub="clublinks" start="1171.269" dur="4.138"> ПАРАЕ] </text>
<text sub="clublinks" start="1178.076" dur="1.301"> >>> АМЕРИКАНСКИ </text>
<text sub="clublinks" start="1178.577" dur="1.267"> ПАТНИЦИТЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1179.511" dur="1.234"> ВАORTЕН ДЕЛ </text>
<text sub="clublinks" start="1179.978" dur="1.168"> НА ПОБЕДУВАЕ НА </text>
<text sub="clublinks" start="1180.879" dur="2.435"> Претседателство. </text>
<text sub="clublinks" start="1181.279" dur="3.67"> НЕКОИ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="1183.448" dur="2.936"> ТРУБЛИ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1185.083" dur="2.702"> ПОГОЛЕМО </text>
<text sub="clublinks" start="1186.518" dur="2.535"> ЛАТИНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1187.919" dur="2.302"> КАРИЕ ШВАРЦ </text>
<text sub="clublinks" start="1189.187" dur="3.403"> ГЛАВИ ДОЛУ ДО </text>
<text sub="clublinks" start="1190.355" dur="2.702"> НЕКОЈ ПОДГОДИНСКО </text>
<text sub="clublinks" start="1192.724" dur="0.801"> ЛАТИНОС ДА НАЈДЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1193.191" dur="1.101"> ИЗ КОИ ПРАШАА </text>
<text sub="clublinks" start="1193.658" dur="2.169"> ВАATА НАЈДОБРО </text>
<text sub="clublinks" start="1194.426" dur="1.935"> НИВ. </text>
<text sub="clublinks" start="1195.961" dur="0.967"> >> Новинар: ЛОС </text>
<text sub="clublinks" start="1196.495" dur="1.467"> АНГЕЛЕС ИМА </text>
<text sub="clublinks" start="1197.062" dur="2.435"> НАЈ ЛАТИНОС ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1198.096" dur="1.768"> СЕКОЈА ЗЕМЈА ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1199.631" dur="0.734"> АМЕРИКА </text>
<text sub="clublinks" start="1199.998" dur="1.234"> МНОГУ ОД НИВ </text>
<text sub="clublinks" start="1200.499" dur="1.167"> LИВЕЕТЕ ОВДЕ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1201.366" dur="1.268"> САН ФЕРНАНДО </text>
<text sub="clublinks" start="1201.799" dur="3.103"> КОЛА КОЛИНА </text>
<text sub="clublinks" start="1202.768" dur="2.969"> ЛАТИНОС БРОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="1205.137" dur="1.501"> БЕЛИ И НАПРАВИ </text>
<text sub="clublinks" start="1205.871" dur="1.167"> ДО 42% ОД </text>
<text sub="clublinks" start="1206.771" dur="0.801"> ПОПУЛАЦИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="1207.171" dur="0.901"> КОГА СТАНУВА ЗБОР ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="1207.705" dur="0.868"> НОЕМВРИ </text>
<text sub="clublinks" start="1208.206" dur="0.867"> ИЗБОР, ЛАТИНО </text>
<text sub="clublinks" start="1208.706" dur="0.834"> ОГЛАСЕН МНОЗИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="1209.207" dur="0.634"> UBЕ БИДЕ ПОСЛИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1209.674" dur="2.936"> КЛУЧ. </text>
<text sub="clublinks" start="1209.974" dur="3.604"> МИАМИ, Дата 40, </text>
<text sub="clublinks" start="1212.744" dur="4.538"> И МАРИКОПА </text>
<text sub="clublinks" start="1213.712" dur="4.938"> ЗЕМЈА НЕВАДА, </text>
<text sub="clublinks" start="1217.416" dur="2.735"> ЛАС ВЕГАС, ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1218.784" dur="2.235"> ОД 30% ЛАТИНО </text>
<text sub="clublinks" start="1220.285" dur="1.634"> УРБАНСКИ ОБЛАСТИ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="1221.153" dur="3.202"> ВКЛУЧИ НАЈДОБРИ </text>
<text sub="clublinks" start="1222.053" dur="3.737"> ПРЕДГРАДИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="1224.489" dur="5.005"> ТАА ЖИВЕЕ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1225.924" dur="4.004"> ЧАТСВОРТ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1229.628" dur="0.767"> САН ФЕРНАНДО </text>
<text sub="clublinks" start="1230.061" dur="1.401"> КОЛИНА СО НЕА </text>
<text sub="clublinks" start="1230.529" dur="1.968"> ЧОВЕК И </text>
<text sub="clublinks" start="1231.596" dur="3.336"> ДЕЦА НО </text>
<text sub="clublinks" start="1232.631" dur="3.569"> >> Имате момци </text>
<text sub="clublinks" start="1235.066" dur="2.102"> СЕКОГАШ ПОДДРШЕНО </text>
<text sub="clublinks" start="1236.334" dur="2.436"> JOО БАЈДЕН? </text>
<text sub="clublinks" start="1237.302" dur="5.405"> >> НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1238.904" dur="4.37"> КУUSА БЕРНИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1242.841" dur="1.034"> >> Новинар: А. </text>
<text sub="clublinks" start="1243.408" dur="1.268"> БЕРНИ КУUSА СИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1244.009" dur="2.335"> ПАТОТ? </text>
<text sub="clublinks" start="1244.81" dur="2.134"> >> 'С. </text>
<text sub="clublinks" start="1246.478" dur="0.833"> >> Новинар: ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="1247.078" dur="0.7"> НИВ, ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1247.445" dur="1.301"> АЛТЕРНАТИВНА Е </text>
<text sub="clublinks" start="1247.912" dur="3.27"> НЕ ОПЦИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="1248.88" dur="7.641"> >> ЛУEOЕ НА </text>
<text sub="clublinks" start="1251.316" dur="5.772"> БОЈАТА ТРУД </text>
<text sub="clublinks" start="1256.655" dur="0.867"> >> Репортер: </text>
<text sub="clublinks" start="1257.222" dur="0.801"> ТИЕ ВЕРУВААТ </text>
<text sub="clublinks" start="1257.655" dur="0.935"> ТОА БАЈДЕН МОLDЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1258.156" dur="1.735"> НАПРАВЕТЕ ГО ПРОГРЕСОТ </text>
<text sub="clublinks" start="1258.723" dur="1.502"> ИЗДАВАТЕ ГИ ГРИАТ </text>
<text sub="clublinks" start="1260.025" dur="1.367"> ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="1260.358" dur="2.269"> >> ЗДРАВЈЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1261.526" dur="1.835"> Реформата е далеку </text>
<text sub="clublinks" start="1262.761" dur="2.101"> НАЈМНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="1263.495" dur="1.935"> ВАЖНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1264.996" dur="2.903"> ПОТРЕБНИ ЗДРАВСТВЕНОСТ </text>
<text sub="clublinks" start="1265.564" dur="2.669"> ДА БИДЕ УНИВЕРЗАЛЕН, </text>
<text sub="clublinks" start="1268.033" dur="0.634"> ЛЕСНО </text>
<text sub="clublinks" start="1268.366" dur="1.301"> ПРИСТАПНО ДО </text>
<text sub="clublinks" start="1268.8" dur="5.171"> БОЈ НАРОД. </text>
<text sub="clublinks" start="1269.801" dur="5.038"> >> Новинар: Јас </text>
<text sub="clublinks" start="1274.105" dur="1.335"> МОTЕ ДА НЕ БИДЕ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1274.973" dur="1.134"> Опасност од губење </text>
<text sub="clublinks" start="1275.574" dur="1.601"> ГЛАСОТ ЛАТИНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1276.241" dur="2.769"> Маргините се </text>
<text sub="clublinks" start="1277.309" dur="4.003"> КРИТИЧНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1279.144" dur="2.569"> ТАА ГО ПОДДРУВА </text>
<text sub="clublinks" start="1281.446" dur="1.001"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ. </text>
<text sub="clublinks" start="1281.846" dur="1.768"> ТОА Е ДЕЛ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="1282.581" dur="2.001"> 28% ОД </text>
<text sub="clublinks" start="1283.748" dur="1.401"> ЛАТИНОС ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="1284.716" dur="2.702"> Гласаа за трамп. </text>
<text sub="clublinks" start="1285.283" dur="3.103"> ГЛАСА ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="1287.552" dur="1.902"> МИТ РОМНЕ Четири </text>
<text sub="clublinks" start="1288.52" dur="1.701"> ГОДИНИ ПОРАНИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1289.588" dur="3.736"> СЛИЧНИ АНКЕТИ </text>
<text sub="clublinks" start="1290.355" dur="3.636"> ПОКАИ СЛИЧНО </text>
<text sub="clublinks" start="1293.458" dur="0.9"> ПОДДРШКА ВО ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="1294.125" dur="0.667"> ИЗБОР </text>
<text sub="clublinks" start="1294.492" dur="0.901"> ТОА ЈА ВИКА </text>
<text sub="clublinks" start="1294.926" dur="2.235"> НИКОГАШ НИКОГАШ НИКОГАШ </text>
<text sub="clublinks" start="1295.527" dur="2.068"> ПРЕД 20 - </text>
<text sub="clublinks" start="1297.295" dur="0.6"> 2016 ТРАМП </text>
<text sub="clublinks" start="1297.728" dur="1.035"> ГЛАСАЈ </text>
<text sub="clublinks" start="1298.029" dur="2.602"> ЗАПОЧНА </text>
<text sub="clublinks" start="1298.897" dur="2.068"> ЛАТИНОС ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="1300.765" dur="1.635"> ТРАМП. </text>
<text sub="clublinks" start="1301.098" dur="2.37"> НЕГОВИОТ ГРУП ПОМОШ </text>
<text sub="clublinks" start="1302.534" dur="1.701"> ОРГАНИЗИРАНО ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="1303.602" dur="3.102"> МИТИНГ ПОСЛЕДНИ </text>
<text sub="clublinks" start="1304.369" dur="3.737"> ВИКЕНД. </text>
<text sub="clublinks" start="1306.838" dur="3.27"> >> БЕЗБЕДНОСТА НА </text>
<text sub="clublinks" start="1308.24" dur="4.77"> НАША НАЦИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="1310.242" dur="3.636"> ЗА НЕ РОДЕНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1313.144" dur="1.635"> ТОЈ Е ЗА НАШ </text>
<text sub="clublinks" start="1314.012" dur="1.434"> ВЕТЕРАНИ И </text>
<text sub="clublinks" start="1314.913" dur="1.134"> ВОЕНИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1315.58" dur="3.737"> Оние што се </text>
<text sub="clublinks" start="1316.181" dur="3.736"> БЕСПЛАТНО ЗА МЕНЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1319.451" dur="1.634"> ИМА ЛУPЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1320.051" dur="3.737"> ДОААЕ НА </text>
<text sub="clublinks" start="1321.219" dur="3.136"> Овална канцеларија. </text>
<text sub="clublinks" start="1323.922" dur="1.101"> >> Новинар: ТАА </text>
<text sub="clublinks" start="1324.489" dur="0.901"> РОДЕН Е ВО ЕЛ </text>
<text sub="clublinks" start="1325.156" dur="0.934"> САЛВАДОР. </text>
<text sub="clublinks" start="1325.523" dur="1.168"> КАКО ДЕТЕ, ТАА </text>
<text sub="clublinks" start="1326.224" dur="1.067"> СЕМЕЈСТВО ОДИТЕ ДО </text>
<text sub="clublinks" start="1326.825" dur="1.134"> ГРАНИЦА НА САД, </text>
<text sub="clublinks" start="1327.425" dur="1.401"> ТЕШКО И </text>
<text sub="clublinks" start="1328.093" dur="1.1"> ОПАСНО </text>
<text sub="clublinks" start="1328.96" dur="1.701"> ПАТУВАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1329.327" dur="1.969"> >> АКО СТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1330.795" dur="1.034"> НЕ СРЕНО ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1331.429" dur="1.635"> ЗЕМЈА КАДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1331.963" dur="1.768"> ТИ си, дојди </text>
<text sub="clublinks" start="1333.198" dur="1.701"> ТУКА ПРАВНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1333.865" dur="1.401"> >> Новинар: НАПРАВИ </text>
<text sub="clublinks" start="1335.033" dur="0.767"> ТИ МИСЛИШ </text>
<text sub="clublinks" start="1335.4" dur="1.534"> НЕКОЈ ВО ЕЛ </text>
<text sub="clublinks" start="1335.933" dur="2.837"> САЛВАДОР КОЈ Е </text>
<text sub="clublinks" start="1337.068" dur="2.169"> ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1338.904" dur="1.067"> ПЕРСЕКУЦИЈАТА МОANЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1339.371" dur="1.467"> ДОЈДИ ОВДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1340.104" dur="1.335"> ПРАВНО? </text>
<text sub="clublinks" start="1340.972" dur="1.435"> >> ЗНАЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1341.573" dur="1.701"> ШТО, НЕ ЈАС </text>
<text sub="clublinks" start="1342.541" dur="5.605"> РАЗБИРАТ ЗОШТО </text>
<text sub="clublinks" start="1343.408" dur="5.605"> Треба да се чувствуваат </text>
<text sub="clublinks" start="1348.347" dur="1.333"> -- СИГУРЕН СУМ </text>
<text sub="clublinks" start="1349.147" dur="1.068"> ИМА ПОМОШ. </text>
<text sub="clublinks" start="1349.814" dur="1.602"> ТИЕ МОРААТ </text>
<text sub="clublinks" start="1350.348" dur="1.635"> ПОГЛЕДНЕТЕ ГО. </text>
<text sub="clublinks" start="1351.55" dur="1.1"> >> Репортер: </text>
<text sub="clublinks" start="1352.117" dur="1.334"> КОГА СТАНУВА ЗБОР ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="1352.783" dur="1.102"> ЦРНИОТ ИВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1353.585" dur="0.7"> ДВИЕЕ И </text>
<text sub="clublinks" start="1354.018" dur="1.168"> ПРОТЕСТИ - </text>
<text sub="clublinks" start="1354.419" dur="1.234"> >> СЕ БИДАМ </text>
<text sub="clublinks" start="1355.32" dur="5.038"> СТОПИРАНО во секое време </text>
<text sub="clublinks" start="1355.787" dur="5.005"> ОД ПОЛИЦИЈАТА. </text>
<text sub="clublinks" start="1360.492" dur="0.634"> СЛЕДЕТЕ ПОЛИЦИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="1360.925" dur="0.601"> НАРАЧКИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1361.259" dur="0.701"> ТОА Е ТОА. </text>
<text sub="clublinks" start="1361.66" dur="0.767"> >> Репортер: </text>
<text sub="clublinks" start="1362.093" dur="1.268"> ТОГАШ НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1362.56" dur="2.87"> ПОДДРШКА ИДЕА </text>
<text sub="clublinks" start="1363.495" dur="2.502"> Зад црниот </text>
<text sub="clublinks" start="1365.564" dur="1.067"> LИВЕЕ MИВЕЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1366.131" dur="0.8"> >> НЕ, НЕ НА </text>
<text sub="clublinks" start="1366.764" dur="0.968"> СИТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1367.065" dur="1.568"> МОЈОТ СИН Е ЦРН. </text>
<text sub="clublinks" start="1367.866" dur="1.768"> Мојот син може да каже </text>
<text sub="clublinks" start="1368.767" dur="1.467"> ВИЕ, СИТЕ ИВОТ </text>
<text sub="clublinks" start="1369.768" dur="1.034"> РАБОТА. </text>
<text sub="clublinks" start="1370.368" dur="1.502"> >> Репортер: </text>
<text sub="clublinks" start="1370.936" dur="3.569"> СЕМЕЈСТВОТО НА СОФИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="1372.003" dur="2.969"> ГРАДЕЕ ЧИСТ НА </text>
<text sub="clublinks" start="1374.639" dur="1.268"> СОЛИДАРНОСТ СО </text>
<text sub="clublinks" start="1375.106" dur="1.368"> ДВИЕЕТО. </text>
<text sub="clublinks" start="1376.041" dur="1.334"> МИСЛИТЕ А. </text>
<text sub="clublinks" start="1376.608" dur="2.235"> Мнозинство на </text>
<text sub="clublinks" start="1377.509" dur="2.502"> ПОДДРШКА НА ЛАТИНОС </text>
<text sub="clublinks" start="1378.977" dur="1.901"> ШТО BLИВЕЕ ЦРНО </text>
<text sub="clublinks" start="1380.145" dur="1.034"> СТЕНДИ ОД РАБОТА </text>
<text sub="clublinks" start="1381.012" dur="1.468"> ЗА? </text>
<text sub="clublinks" start="1381.312" dur="1.935"> >> МИСЛАМ ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1382.614" dur="3.002"> НАПРАВИ </text>
<text sub="clublinks" start="1383.381" dur="3.403"> Ние се соочуваме со истото </text>
<text sub="clublinks" start="1385.75" dur="2.169"> ВИДОТ ТРГОВИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1386.918" dur="2.836"> Имавме </text>
<text sub="clublinks" start="1388.053" dur="2.902"> ПРАШАА, ИМАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1389.888" dur="2.068"> ТРЕБА ПРОТЕСТ </text>
<text sub="clublinks" start="1391.089" dur="1.768"> НАШИ ПРАВА, </text>
<text sub="clublinks" start="1392.09" dur="1.634"> ИМИГРАНТСКИ ПРАВА, </text>
<text sub="clublinks" start="1393.058" dur="1.067"> НАШИТЕ БРАTHА И </text>
<text sub="clublinks" start="1393.858" dur="3.036"> СЕСТРИ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="1394.258" dur="4.438"> БОЈА, ЗА НАС, </text>
<text sub="clublinks" start="1397.028" dur="2.035"> Треба да лепиме </text>
<text sub="clublinks" start="1398.83" dur="1.535"> ЗАЕДНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1399.197" dur="4.004"> >>> БОРБА ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="1400.532" dur="3.536"> РАСНИ И ЕТНИЧКИ </text>
<text sub="clublinks" start="1403.435" dur="1.234"> РАВОСНОСТА Е А. </text>
<text sub="clublinks" start="1404.202" dur="1.935"> СЦЕНА ОВАА ГОДИНА. </text>
<text sub="clublinks" start="1404.803" dur="2.802"> СПОРЕД </text>
<text sub="clublinks" start="1406.271" dur="4.871"> ТЕЛЕМУНДО, 85% </text>
<text sub="clublinks" start="1407.739" dur="3.804"> НА РЕГИСТРИРАНО </text>
<text sub="clublinks" start="1411.276" dur="0.734"> НО ЛАТИНО </text>
<text sub="clublinks" start="1411.676" dur="0.801"> Гласачите го кажуваат тоа </text>
<text sub="clublinks" start="1412.143" dur="1.034"> СОЦИЈАЛНА ПРАВДА </text>
<text sub="clublinks" start="1412.61" dur="1.134"> Е ГЛАВНИОТ </text>
<text sub="clublinks" start="1413.311" dur="1.068"> ПРИЧИНА ЗОШТО ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1413.878" dur="4.171"> Е ИЗЛЕЗИ И </text>
<text sub="clublinks" start="1414.512" dur="4.104"> Гласајте оваа година. </text>
<text sub="clublinks" start="1418.183" dur="1.434"> ДА ЈА ОТКРИЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1418.75" dur="1.935"> Влијание на трката </text>
<text sub="clublinks" start="1419.751" dur="2.102"> ГО ИЗДАВА ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="1420.819" dur="2.335"> НОЕМВРИ, СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1421.987" dur="2.468"> ПРИДРУЕНИ ОД АНТОН </text>
<text sub="clublinks" start="1423.288" dur="2.802"> . ТОЈ Е ТОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="1424.589" dur="1.902"> ПРЕТСЕДАТЕЛ НА </text>
<text sub="clublinks" start="1426.224" dur="0.734"> РЕПУБЛИКАН </text>
<text sub="clublinks" start="1426.624" dur="0.701"> НАЦИОНАЛНО </text>
<text sub="clublinks" start="1427.092" dur="0.867"> ХИСПАНИЧКИ </text>
<text sub="clublinks" start="1427.459" dur="7.84"> СОБРАНИЕ НА </text>
<text sub="clublinks" start="1428.093" dur="7.808"> КАЛИФОРНИЈА. ИСТО </text>
<text sub="clublinks" start="1435.433" dur="1.701"> [Нечуен], А. </text>
<text sub="clublinks" start="1436.034" dur="4.137"> АДВОКАТ ЗА МЛАДИ, </text>
<text sub="clublinks" start="1437.268" dur="3.37"> ЛАТИНСКА АМЕРИКА </text>
<text sub="clublinks" start="1440.304" dur="0.701"> СТРАНСКА-ПОЛИТИКА </text>
<text sub="clublinks" start="1440.771" dur="0.768"> АНАЛИСТ. </text>
<text sub="clublinks" start="1441.138" dur="3.604"> ТИ БЛАГОДАРАМ МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="1441.673" dur="3.636"> МНОГУ ЗА БИДЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1444.876" dur="1.534"> СО ВЕЧЕРВА НАС. </text>
<text sub="clublinks" start="1445.443" dur="2.436"> ФАЛА ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="1446.544" dur="1.935"> ПРИДВИДУВАЕ СЕ, </text>
<text sub="clublinks" start="1448.013" dur="0.867"> ПРИДРУУВАЕ се ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="1448.613" dur="0.7"> ДИСКУСИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="1449.013" dur="1.235"> Ајде да започнам </text>
<text sub="clublinks" start="1449.447" dur="1.235"> СО ТЕБЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1450.382" dur="1.334"> РАСИЛНИ ПРАШАА </text>
<text sub="clublinks" start="1450.815" dur="2.102"> СЕ ВРВ </text>
<text sub="clublinks" start="1451.85" dur="1.434"> ПРИОРИТЕТ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="1453.051" dur="1.701"> ЛАТИНОС, </text>
<text sub="clublinks" start="1453.418" dur="2.402"> ПОСЕБНО ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1454.886" dur="1.535"> ГЛАСАЧИ ЛАТИНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1455.954" dur="2.635"> ЗОШТО БИ БИ </text>
<text sub="clublinks" start="1456.554" dur="4.304"> КАИ ТОА Е </text>
<text sub="clublinks" start="1458.723" dur="2.702"> >> ИСТО, САКАМ </text>
<text sub="clublinks" start="1460.992" dur="1.668"> ДА ВИ БЛАГОДАРАМ </text>
<text sub="clublinks" start="1461.559" dur="2.369"> ДЕЦА ЗА РАБОТА </text>
<text sub="clublinks" start="1462.794" dur="2.302"> МЕ ОВДЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1464.062" dur="3.203"> Се надевам на сите </text>
<text sub="clublinks" start="1465.23" dur="2.602"> ПОВРЗУВАЈТЕ, ИЗЛИКАЈТЕ, </text>
<text sub="clublinks" start="1467.399" dur="0.834"> И ПРОМЕНЕТЕ ГО </text>
<text sub="clublinks" start="1467.966" dur="1.401"> РАСКАЖУВАЧКО. </text>
<text sub="clublinks" start="1468.366" dur="2.235"> И јас сум А. </text>
<text sub="clublinks" start="1469.501" dur="1.767"> НАСТАВНИК. САКАМ </text>
<text sub="clublinks" start="1470.735" dur="1.501"> ТОА МНОГУ да го кажам тоа </text>
<text sub="clublinks" start="1471.402" dur="2.036"> ГЛАСНО И ЈАСНО </text>
<text sub="clublinks" start="1472.37" dur="2.536"> ЗАТОА СО </text>
<text sub="clublinks" start="1473.571" dur="2.903"> ОВОЈ ИЗБОР, јас </text>
<text sub="clublinks" start="1475.04" dur="4.904"> Јас сум наставник, јас </text>
<text sub="clublinks" start="1476.608" dur="5.605"> НАСТАВИ ШПАНСКИ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1480.078" dur="2.536"> АФРО-АМЕРИКАН </text>
<text sub="clublinks" start="1482.347" dur="0.634"> ЗАЕДНИЦА </text>
<text sub="clublinks" start="1482.747" dur="0.634"> Јас го знам моето </text>
<text sub="clublinks" start="1483.114" dur="1.134"> СЕНИОРИТЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1483.515" dur="1.3"> ОДАМ ДА СЕ ОДИМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1484.382" dur="1.635"> И ОВАА ГОДИНА. </text>
<text sub="clublinks" start="1484.949" dur="2.536"> ПРАШААТА СО </text>
<text sub="clublinks" start="1486.151" dur="1.934"> ТРКАТА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1487.619" dur="1.501"> МНОГУ ВАЖНО </text>
<text sub="clublinks" start="1488.219" dur="2.035"> ВО НАШАТА ЗЕМЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="1489.254" dur="2.669"> Јас сум имигрант </text>
<text sub="clublinks" start="1490.388" dur="2.669"> И WЕНА ОД </text>
<text sub="clublinks" start="1492.057" dur="1.367"> БОЈ КОЈ БЕШЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1493.191" dur="0.734"> ИСТО И АН </text>
<text sub="clublinks" start="1493.558" dur="1.267"> ИМИГРАНТ КОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="1494.059" dur="1.133"> БИЛЕ И А. </text>
<text sub="clublinks" start="1494.959" dur="2.97"> НАСТАВНИК. </text>
<text sub="clublinks" start="1495.326" dur="3.904"> Јас се занимавам со, јас </text>
<text sub="clublinks" start="1498.063" dur="2.335"> ЛИЦЕ МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="1499.364" dur="1.601"> РАБОТИ, КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="1500.532" dur="1.3"> МНОГУ НАС. </text>
<text sub="clublinks" start="1501.099" dur="1.634"> САМО САКАМ </text>
<text sub="clublinks" start="1501.966" dur="3.004"> КАИ НАВИСТИНА БРЗО </text>
<text sub="clublinks" start="1502.867" dur="2.736"> ОД ДОЈДУВАМЕ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="1505.17" dur="0.933"> ЗЕМЈИ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1505.736" dur="2.269"> ЛАТИНСКА АМЕРИКА </text>
<text sub="clublinks" start="1506.237" dur="2.336"> ТОА ЗНАЕМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1508.139" dur="0.901"> НЕМА </text>
<text sub="clublinks" start="1508.707" dur="4.804"> ПРЕТСТАВУВАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1509.174" dur="5.204"> ТОА Е АДЕКВАТНО, </text>
<text sub="clublinks" start="1513.712" dur="1.133"> АЛАТЕРИ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="1514.512" dur="1.001"> НАСЕЛЕНИЕТО </text>
<text sub="clublinks" start="1514.979" dur="1.168"> ТОА ИМАМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1515.647" dur="1.201"> ЗАТОА Е </text>
<text sub="clublinks" start="1516.28" dur="1.268"> ТОА Е ВАORTНО </text>
<text sub="clublinks" start="1516.982" dur="1.133"> ЗА НАС КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="1517.682" dur="1.301"> ЛАТИНОС ДА ОБЕДИНЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1518.249" dur="1.501"> ВО БОРБА ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="1519.117" dur="3.069"> ЦРНИ ИВОТИ </text>
<text sub="clublinks" start="1519.884" dur="5.005"> РАБОТА ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1522.32" dur="4.571"> СОЕДИНЕТИ ДРЖАВИ. Јас </text>
<text sub="clublinks" start="1525.023" dur="3.236"> ЗНАЕТЕ ТОА ЧЛАВАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1527.125" dur="4.37"> ЗА НАЈМЛАДИ </text>
<text sub="clublinks" start="1528.393" dur="3.97"> Луѓе, расни </text>
<text sub="clublinks" start="1531.629" dur="1.101"> ПРАШААТА СЕ ТАКА </text>
<text sub="clublinks" start="1532.497" dur="0.834"> ВАЖНО </text>
<text sub="clublinks" start="1532.864" dur="2.135"> ЗАТОА ТОА Е </text>
<text sub="clublinks" start="1533.465" dur="4.203"> ШТО СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1535.133" dur="3.102"> ИВЕЕЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1537.802" dur="1.068"> АКО ЗАстапувам </text>
<text sub="clublinks" start="1538.369" dur="1.368"> НИЕ ДА ОДАТ И </text>
<text sub="clublinks" start="1539.003" dur="2.936"> Гласајте, АКО СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1539.87" dur="2.47"> ЌЕ БИДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1542.073" dur="0.567"> COMPалба </text>
<text sub="clublinks" start="1542.473" dur="0.634"> ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="1542.773" dur="0.935"> СЕ, НИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1543.241" dur="1.334"> НЕ СЕ МЕНУВААТ </text>
<text sub="clublinks" start="1543.842" dur="2.301"> БИЛО ШТО. </text>
<text sub="clublinks" start="1544.709" dur="2.402"> ДОБИВ Е ДА СЕ НАПРАВИ </text>
<text sub="clublinks" start="1546.277" dur="2.102"> ИЗВИКУВАЕТО. НИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1547.245" dur="5.071"> СЕ Предлагаат </text>
<text sub="clublinks" start="1548.513" dur="4.404"> БИДЕ ЛЕКОВИ </text>
<text sub="clublinks" start="1552.45" dur="0.934"> ТИЕ СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1553.051" dur="1"> АМЕРИКАНСКИ СОН. </text>
<text sub="clublinks" start="1553.518" dur="1.101"> САМО МОРА ДА </text>
<text sub="clublinks" start="1554.185" dur="0.901"> ОБЕДЕЛЕТЕ СЕ УШТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1554.753" dur="1.367"> АМЕРИКАНСКИ СОН </text>
<text sub="clublinks" start="1555.22" dur="2.135"> ПОЧНУВА да бара </text>
<text sub="clublinks" start="1556.254" dur="1.735"> КАКО НАС. ТОА Е </text>
<text sub="clublinks" start="1557.489" dur="1.033"> ЗОШТО ТРЕБА </text>
<text sub="clublinks" start="1558.122" dur="1.435"> ОСИГУРАЈ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1558.656" dur="4.538"> ОДБИЕНА НА </text>
<text sub="clublinks" start="1559.691" dur="7.84"> МЕНУВАЈТЕ ги работите. </text>
<text sub="clublinks" start="1563.328" dur="4.804"> >> ТЕЛЕМУНДО </text>
<text sub="clublinks" start="1567.665" dur="1.034"> УСЛУГА ТАКА </text>
<text sub="clublinks" start="1568.266" dur="1.434"> ТРИ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="1568.833" dur="1.535"> ЧЕТИРИ МЛАДИ </text>
<text sub="clublinks" start="1569.834" dur="1.134"> ПРИЈАВИ ЛАТИНОС </text>
<text sub="clublinks" start="1570.502" dur="1.033"> ДЕКА ДОЈДААТ </text>
<text sub="clublinks" start="1571.102" dur="1.001"> ПРЕКУ МИНАТОТО </text>
<text sub="clublinks" start="1571.669" dur="1.001"> ДВЕ ГОДИНИ, ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1572.237" dur="1.334"> БЕШЕ ЦЕЛ </text>
<text sub="clublinks" start="1572.804" dur="1.1"> НА РАСИСТ </text>
<text sub="clublinks" start="1573.704" dur="0.801"> НАПАД. </text>
<text sub="clublinks" start="1574.038" dur="1.268"> САКАМ ДА ПРАШАМ </text>
<text sub="clublinks" start="1574.638" dur="1.769"> ТИ, како се правиш </text>
<text sub="clublinks" start="1575.44" dur="2.535"> РАЗМИСЛЕТЕ ОВОЈ WЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1576.541" dur="2.335"> ВЛИЈАТЕ НА НАЧИНОТ </text>
<text sub="clublinks" start="1578.109" dur="3.837"> ГЛАСААТ? </text>
<text sub="clublinks" start="1579.01" dur="3.236"> >> БЛАГОДАРАМ </text>
<text sub="clublinks" start="1582.079" dur="1.035"> МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="1582.38" dur="1.101"> ОВА Е НАВИСТИНА </text>
<text sub="clublinks" start="1583.248" dur="0.6"> ВАЖНО </text>
<text sub="clublinks" start="1583.615" dur="2.402"> ПРАШАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1583.982" dur="2.669"> НАПРАВИ СЕРИЈА ОД </text>
<text sub="clublinks" start="1586.251" dur="1.567"> ПРИКАЗНИ ВКЛУЧЕНИ </text>
<text sub="clublinks" start="1586.784" dur="2.269"> РАЦИЗАМ Внатре </text>
<text sub="clublinks" start="1587.952" dur="1.502"> ЛАТИНО </text>
<text sub="clublinks" start="1589.187" dur="0.7"> ЗАЕДНИЦА </text>
<text sub="clublinks" start="1589.587" dur="0.734"> ЈАС МИСЛАМ ДЕКА </text>
<text sub="clublinks" start="1590.021" dur="0.734"> МЛАДИ ЛАТИНОС </text>
<text sub="clublinks" start="1590.455" dur="0.634"> БАРААТ </text>
<text sub="clublinks" start="1590.888" dur="1.168"> ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1591.222" dur="1.701"> СЕБЕСИ И </text>
<text sub="clublinks" start="1592.19" dur="2.969"> НИВНАТА КУЛТУРА ДО </text>
<text sub="clublinks" start="1593.057" dur="2.803"> ШТО ВО ВИДИМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1595.293" dur="1.101"> ОВИЕ МИНАТИ МЕСЕЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="1595.993" dur="1.568"> СО ЦРНИ ИВОТИ </text>
<text sub="clublinks" start="1596.527" dur="2.269"> РАБОТА И </text>
<text sub="clublinks" start="1597.695" dur="2.102"> СОЦИЈАЛНА ПРАВДА </text>
<text sub="clublinks" start="1598.93" dur="1.501"> ДВИЕЕ, Е </text>
<text sub="clublinks" start="1599.931" dur="1.101"> ТОА БЕШЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1600.565" dur="1.668"> Будење за </text>
<text sub="clublinks" start="1601.166" dur="3.069"> ЛАТИНОС ДА ВИДИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1602.367" dur="2.935"> ТОА БИЛЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1604.369" dur="1.534"> ИСКУСТВО </text>
<text sub="clublinks" start="1605.436" dur="0.901"> РАЦИЗАМ СО НЕА </text>
<text sub="clublinks" start="1606.037" dur="1.935"> ДЕБА </text>
<text sub="clublinks" start="1606.47" dur="2.069"> Назад домот, </text>
<text sub="clublinks" start="1608.106" dur="1.434"> НО </text>
<text sub="clublinks" start="1608.673" dur="7.14"> Бабаците се </text>
<text sub="clublinks" start="1609.674" dur="8.842"> УШТЕ ВЕЛИ - </text>
<text sub="clublinks" start="1615.947" dur="3.136"> ТОА ЗНАЧИ </text>
<text sub="clublinks" start="1618.65" dur="1.034"> ПОДОБРО ОД ТРКАТА. </text>
<text sub="clublinks" start="1619.217" dur="0.901"> ПОВЕУВААТ ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1619.818" dur="0.7"> ОД СЕБЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1620.251" dur="0.668"> И НИВНИ </text>
<text sub="clublinks" start="1620.652" dur="0.567"> КУЛТУРА И </text>
<text sub="clublinks" start="1621.052" dur="0.634"> НИВНИ </text>
<text sub="clublinks" start="1621.353" dur="0.767"> ПРЕТСТАВУВАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1621.82" dur="0.9"> ВО ОБЕДИНЕТИ </text>
<text sub="clublinks" start="1622.253" dur="1.968"> ДР STАВИ </text>
<text sub="clublinks" start="1622.854" dur="2.168"> >> АНТОНИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="1624.355" dur="1.134"> ПРОБЛЕМ </text>
<text sub="clublinks" start="1625.156" dur="1.034"> АДМИНИСТРАЦИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="1625.623" dur="1.768"> СТАНА </text>
<text sub="clublinks" start="1626.324" dur="2.736"> ПОПУЛАРНО СО </text>
<text sub="clublinks" start="1627.525" dur="2.302"> МНОГУ ЛАТИНОС. </text>
<text sub="clublinks" start="1629.194" dur="1.667"> ШТО ПО </text>
<text sub="clublinks" start="1629.961" dur="2.535"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ИМА </text>
<text sub="clublinks" start="1630.995" dur="2.969"> УПАТЕН </text>
<text sub="clublinks" start="1632.63" dur="1.701"> ИМИГРАНТИТЕ ДО </text>
<text sub="clublinks" start="1634.098" dur="0.634"> ХИСПАНИЧКИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1634.465" dur="1.268"> ИСТО Е </text>
<text sub="clublinks" start="1634.865" dur="4.138"> УПРАВУВАНИ ДА ЦИТАМ </text>
<text sub="clublinks" start="1635.867" dur="3.57"> ДРУГИ </text>
<text sub="clublinks" start="1639.137" dur="0.667"> КОНЗЕРВАТИВНО </text>
<text sub="clublinks" start="1639.57" dur="0.668"> ХИСПАНИЧКИ </text>
<text sub="clublinks" start="1639.938" dur="0.734"> АМЕРИКАНЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1640.371" dur="0.768"> ОД ДЕЛОТ </text>
<text sub="clublinks" start="1640.805" dur="0.867"> ПОРАКАТА НА ТРАМП </text>
<text sub="clublinks" start="1641.272" dur="1.067"> РЕЗОНИРА СО </text>
<text sub="clublinks" start="1641.806" dur="1.434"> НИВ, И СО </text>
<text sub="clublinks" start="1642.473" dur="1.168"> ВИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1643.374" dur="1.702"> ПАТИКАЛНО? </text>
<text sub="clublinks" start="1643.774" dur="4.071"> >> БЛАГОДАРАМ </text>
<text sub="clublinks" start="1645.21" dur="3.236"> МНОГУ, ХУЛИО, ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="1647.979" dur="1.334"> ИМАТЕ МЕ ОВДЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1648.58" dur="1.3"> МИСЛАМ ШТО Е </text>
<text sub="clublinks" start="1649.447" dur="1.534"> МНОГУ ЛУPЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1650.014" dur="2.235"> НЕ РАЗБИРАЈТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1651.115" dur="1.835"> ТОА Е МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="1652.383" dur="0.934"> ДРУГОТ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="1653.084" dur="0.7"> ТРАМПОТ </text>
<text sub="clublinks" start="1653.451" dur="0.767"> АДМИНИСТРАЦИЈА, </text>
<text sub="clublinks" start="1653.918" dur="0.734"> ИЛИ САМО ТРАМП </text>
<text sub="clublinks" start="1654.352" dur="0.734"> РЕЧЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1654.786" dur="1.434"> САМО, ИМА </text>
<text sub="clublinks" start="1655.219" dur="1.902"> ИЗВЕДЕНО </text>
<text sub="clublinks" start="1656.354" dur="1.168"> Од контекст, </text>
<text sub="clublinks" start="1657.255" dur="1.034"> СЕриозно. </text>
<text sub="clublinks" start="1657.655" dur="1.068"> КОГА ПОГЛЕДНЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1658.423" dur="1"> ПОЛИТИКИТЕ, </text>
<text sub="clublinks" start="1658.856" dur="1.134"> ГО ГЛЕДАТЕ ТОА ТОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="1659.557" dur="1.568"> ПОМОГНУВА НА </text>
<text sub="clublinks" start="1660.124" dur="1.502"> ХИСПАНСКИ И </text>
<text sub="clublinks" start="1661.259" dur="1.301"> ЗАЕДНИЦА ЛАТИНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1661.759" dur="1.835"> ВИДОВ НА </text>
<text sub="clublinks" start="1662.694" dur="1.568"> ТОЈ МИ БАФЛИ </text>
<text sub="clublinks" start="1663.728" dur="1.034"> Имате многу </text>
<text sub="clublinks" start="1664.395" dur="1.201"> ОД ЛЕВО НАСЛОВ </text>
<text sub="clublinks" start="1664.896" dur="3.603"> ИЛИ ДЕМОКРАТСКИ </text>
<text sub="clublinks" start="1665.73" dur="3.336"> ЛАТИНОС ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="1668.633" dur="0.9"> БРЗО ЗАБОРАВИ </text>
<text sub="clublinks" start="1669.2" dur="1.268"> ТОЈ ПОНУДА </text>
<text sub="clublinks" start="1669.667" dur="2.47"> АДМИНИСТРАЦИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="1670.602" dur="2.068"> ПОД ОБАМА </text>
<text sub="clublinks" start="1672.27" dur="0.767"> ГРАДЕЕ КАИ </text>
<text sub="clublinks" start="1672.804" dur="0.667"> ДЕКА </text>
<text sub="clublinks" start="1673.171" dur="0.367"> ДЕЦА БЕШЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1673.638" dur="3.369"> ВО И ТРАМП </text>
<text sub="clublinks" start="1676.541" dur="0.767"> ВО ТОА ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1677.141" dur="0.567"> 2018 година </text>
<text sub="clublinks" start="1677.441" dur="0.667"> И ЛУPЕТО </text>
<text sub="clublinks" start="1677.841" dur="1.168"> ЗАБОРАВИ ГО ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="1678.242" dur="4.338"> БИДЕН БЕШЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1679.143" dur="3.904"> ЛИЦА, ТОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="1682.714" dur="0.767"> АДМИНИСТРАЦИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="1683.181" dur="0.667"> ТОА ДЕПОРТИРАНО </text>
<text sub="clublinks" start="1683.615" dur="0.667"> НАЈМНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="1683.982" dur="1.968"> НЕДУКУМЕНТИРАНО </text>
<text sub="clublinks" start="1684.415" dur="2.002"> ОД СЕКОЈ ДРУГ </text>
<text sub="clublinks" start="1686.084" dur="0.734"> АДМИНИСТРАЦИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="1686.551" dur="0.567"> ВО ИСТОРИЈАТА. </text>
<text sub="clublinks" start="1686.951" dur="0.601"> ЈАС СУМ </text>
<text sub="clublinks" start="1687.252" dur="0.634"> КОНЗЕРВАТИВНО </text>
<text sub="clublinks" start="1687.685" dur="2.536"> САМО. </text>
<text sub="clublinks" start="1688.019" dur="2.869"> ВЕРУВАМ </text>
<text sub="clublinks" start="1690.355" dur="1"> ТОА НИ Е ПОТРЕБНО </text>
<text sub="clublinks" start="1691.022" dur="0.934"> ПРЕТСТАВУВАЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1691.489" dur="1.067"> ЗАТОА СУМ </text>
<text sub="clublinks" start="1692.09" dur="0.967"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="1692.69" dur="0.734"> РЕПУБЛИКАН </text>
<text sub="clublinks" start="1693.19" dur="0.834"> НАЦИОНАЛНО </text>
<text sub="clublinks" start="1693.557" dur="2.336"> СОБРАНИЕ НА </text>
<text sub="clublinks" start="1694.158" dur="2.202"> КАЛИФОРНИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="1696.027" dur="0.734"> ПРЕТСТАВУВАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1696.494" dur="1.601"> НЕ Е САМО </text>
<text sub="clublinks" start="1696.894" dur="3.27"> ОДИМЕ ДА СЕ ОСТАВАТ </text>
<text sub="clublinks" start="1698.229" dur="2.703"> ВО КОНГРЕС ИЛИ </text>
<text sub="clublinks" start="1700.298" dur="1.068"> ВО КОМОРИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1701.066" dur="1.133"> НА КОНГРЕС. </text>
<text sub="clublinks" start="1701.499" dur="1.368"> И ТРЕБА </text>
<text sub="clublinks" start="1702.333" dur="0.868"> БИДЕТЕ НА ЛОКАЛНО </text>
<text sub="clublinks" start="1703.001" dur="0.667"> НИВО. </text>
<text sub="clublinks" start="1703.334" dur="0.901"> Имате црно </text>
<text sub="clublinks" start="1703.802" dur="1"> LИВЕАТА е важно, </text>
<text sub="clublinks" start="1704.369" dur="0.834"> КОЈА ВО МОЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1704.936" dur="0.734"> МИСЛЕЕ, Е </text>
<text sub="clublinks" start="1705.336" dur="0.901"> НАВИСТИНА </text>
<text sub="clublinks" start="1705.803" dur="1.635"> СИРОМНА РАБОТА НА </text>
<text sub="clublinks" start="1706.371" dur="1.634"> ПОкажувајќи го </text>
<text sub="clublinks" start="1707.571" dur="1.268"> РЕАЛНИ ПРАШАА ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1708.139" dur="3.169"> ЦРНОТО </text>
<text sub="clublinks" start="1708.973" dur="3.67"> ЗАЕДНИЦА МОЈОТ </text>
<text sub="clublinks" start="1711.442" dur="2.502"> ОРГАНИЗАЦИЈА, НИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1712.777" dur="3.036"> ОДИМЕ ДА БИДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1714.078" dur="2.302"> ИЗВЕШУВАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1715.947" dur="1"> КОИ ПРАШАА </text>
<text sub="clublinks" start="1716.514" dur="1.501"> СЕ Внатре во </text>
<text sub="clublinks" start="1717.081" dur="1.435"> ХИСПАНСКИ И </text>
<text sub="clublinks" start="1718.149" dur="1.267"> ЦРНА ЗАЕДНИЦА. </text>
<text sub="clublinks" start="1718.649" dur="2.536"> ЗБОРУВАМЕ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="1719.55" dur="2.736"> РАЦИЗАМ ТОА НИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1721.319" dur="2.635"> ЗБОРИ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="1722.42" dur="1.868"> СИСТЕМСКА ТРКА. </text>
<text sub="clublinks" start="1724.088" dur="0.734"> НО КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="1724.421" dur="1.702"> ИМИГРАНТИ, ЈАС СУМ </text>
<text sub="clublinks" start="1724.955" dur="4.271"> СИНОТ НА АН </text>
<text sub="clublinks" start="1726.257" dur="3.303"> ИМИГРАНТ </text>
<text sub="clublinks" start="1729.36" dur="0.7"> САМО. </text>
<text sub="clublinks" start="1729.693" dur="0.734"> ЗА ЕДЕН LИВОТ, </text>
<text sub="clublinks" start="1730.194" dur="0.767"> КОРИСТЕЕ НА </text>
<text sub="clublinks" start="1730.561" dur="1.001"> СИСТЕМ, СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1731.095" dur="0.868"> ОСОБНОСТ ДА СТАНЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1731.696" dur="0.667"> НАЈДОБАР </text>
<text sub="clublinks" start="1732.096" dur="0.667"> ВЕРЗИИ НА </text>
<text sub="clublinks" start="1732.497" dur="0.967"> СЕБЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1732.897" dur="0.934"> ИМАМ НАВИСТИНА </text>
<text sub="clublinks" start="1733.598" dur="0.667"> ТЕШКО ВРЕМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1733.965" dur="0.934"> РАЗБИРАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1734.399" dur="0.901"> КАКО СИСТЕМОТ </text>
<text sub="clublinks" start="1735.033" dur="0.767"> ТОЈ ЛУPЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1735.433" dur="0.934"> Продолжете да кажувате </text>
<text sub="clublinks" start="1735.934" dur="3.369"> Е РАЦИСТ, КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="1736.501" dur="5.271"> ДАЛИ СМЕ ДОБРО </text>
<text sub="clublinks" start="1739.437" dur="4.237"> ПОСТИГНЕТЕ МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="1741.906" dur="2.269"> ПОД ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="1743.808" dur="1.001"> СИСТЕМСКИ РАЦИЗАМ? </text>
<text sub="clublinks" start="1744.308" dur="1.535"> ТРЕБА ДА ПОГЛЕДНЕМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1744.943" dur="3.402"> ВНАТРЕШЕН ВО НАШИОТ </text>
<text sub="clublinks" start="1745.977" dur="3.036"> ЗАЕДНИЦИ И </text>
<text sub="clublinks" start="1748.479" dur="0.967"> ВИСТИНСКИТЕ ПРАШАА </text>
<text sub="clublinks" start="1749.146" dur="0.734"> КОИ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1749.58" dur="1.001"> Влијаат врз нас, </text>
<text sub="clublinks" start="1750.013" dur="0.935"> КОЈ Е ВИСОК </text>
<text sub="clublinks" start="1750.715" dur="1.234"> Развод, </text>
<text sub="clublinks" start="1751.082" dur="2.202"> БЕЗБЕДНО ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1752.083" dur="1.801"> ДОМИТЕ, И </text>
<text sub="clublinks" start="1753.418" dur="0.833"> СИТЕ РАБОТИ </text>
<text sub="clublinks" start="1754.018" dur="0.734"> КОИ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1754.385" dur="1.601"> ВАORTНИ ПРАШАА </text>
<text sub="clublinks" start="1754.885" dur="1.702"> ТОА ТРЕБА ДА БИДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1756.12" dur="2.102"> СЕ РАБОТИ </text>
<text sub="clublinks" start="1756.721" dur="3.203"> >> Дали се согласувате </text>
<text sub="clublinks" start="1758.356" dur="2.002"> СО ШТО </text>
<text sub="clublinks" start="1760.058" dur="1.033"> АНТОНИ САМО </text>
<text sub="clublinks" start="1760.491" dur="2.602"> КАЖА? </text>
<text sub="clublinks" start="1761.225" dur="2.536"> >> АНТОН, Јас </text>
<text sub="clublinks" start="1763.227" dur="1.501"> САКАМ ДА КААМ </text>
<text sub="clublinks" start="1763.895" dur="1.501"> СРЕЕН </text>
<text sub="clublinks" start="1764.862" dur="1.501"> ДЕН НА НЕЗАВИСНОСТА </text>
<text sub="clublinks" start="1765.53" dur="1.501"> НА СИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1766.497" dur="0.935"> ЦЕНТРАЛНО АМЕРИКАНСКО </text>
<text sub="clublinks" start="1767.165" dur="1.267"> ЗЕМЈИ </text>
<text sub="clublinks" start="1767.565" dur="4.537"> СИГУРНА СУМ ТИ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1768.566" dur="4.271"> СВЕСНИ ЗА ТОА. </text>
<text sub="clublinks" start="1772.236" dur="4.404"> ЦЕЛОСНО </text>
<text sub="clublinks" start="1772.971" dur="6.839"> НЕ СЕ СПОРЕДУВААТ. ИМАМ </text>
<text sub="clublinks" start="1776.774" dur="3.47"> НЕ го имаше тоа </text>
<text sub="clublinks" start="1779.944" dur="0.734"> ИСКУСТВО НА </text>
<text sub="clublinks" start="1780.377" dur="0.868"> РАСТ КАКО А. </text>
<text sub="clublinks" start="1780.811" dur="1.068"> ЦРНА WHЕНА КОЈА </text>
<text sub="clublinks" start="1781.379" dur="1"> ИСТО И Е </text>
<text sub="clublinks" start="1782.012" dur="1.202"> ИМИГРАНТ, А. </text>
<text sub="clublinks" start="1782.513" dur="1.268"> НАСТАВНИК, И </text>
<text sub="clublinks" start="1783.348" dur="1.033"> АДВОКИРАТ Јас </text>
<text sub="clublinks" start="1783.915" dur="1.534"> НЕ ПОГЛЕДНЕТЕ ШТО </text>
<text sub="clublinks" start="1784.515" dur="2.402"> ТИ ГЛЕДАШ. </text>
<text sub="clublinks" start="1785.583" dur="1.935"> ДЕФИНИТЕЛНО </text>
<text sub="clublinks" start="1787.051" dur="1.034"> Се надевам дека што </text>
<text sub="clublinks" start="1787.652" dur="1.301"> ТЕБЕЛЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1788.219" dur="4.804"> И ШТО ВАШЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1789.087" dur="4.504"> ПОДАТОЦИТЕ ПОКАУВААТ </text>
<text sub="clublinks" start="1793.157" dur="1.001"> ОВА РАБОТИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1793.725" dur="0.834"> СИСТЕМОТ Е </text>
<text sub="clublinks" start="1794.292" dur="2.402"> НЕ РАБОТИ </text>
<text sub="clublinks" start="1794.692" dur="2.569"> КАДЕ СУМ ВО ИН </text>
<text sub="clublinks" start="1796.828" dur="1.134"> ВАШИНГТОН. </text>
<text sub="clublinks" start="1797.395" dur="1.334"> НЕ Е БИДЕН </text>
<text sub="clublinks" start="1798.096" dur="0.967"> РАБОТА ЗА МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="1798.863" dur="1.301"> ГОДИНИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1799.196" dur="2.469"> КАКО ИМИГРАНТ, </text>
<text sub="clublinks" start="1800.298" dur="4.27"> ПОГЛЕДНАВ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1801.799" dur="3.771"> НАШАТА ЗЕМЈА, </text>
<text sub="clublinks" start="1804.702" dur="2.002"> ПРВИТЕ ШТО </text>
<text sub="clublinks" start="1805.703" dur="2.502"> КАКО НЕ Е </text>
<text sub="clublinks" start="1806.838" dur="2.435"> ДВИVEЕТЕ ВО А. </text>
<text sub="clublinks" start="1808.339" dur="1.902"> СОЦИЈАЛЕН КЛУБ </text>
<text sub="clublinks" start="1809.407" dur="3.002"> ПОРАДИ ВАШИОТ </text>
<text sub="clublinks" start="1810.375" dur="2.602"> Позадина. ИН </text>
<text sub="clublinks" start="1812.543" dur="0.801"> ОВАА ЗЕМЈА, НИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1813.111" dur="0.734"> ИМАТЕ ГО </text>
<text sub="clublinks" start="1813.478" dur="0.933"> МОORTНОСТ ДО </text>
<text sub="clublinks" start="1813.978" dur="0.867"> ПОМИНЕТЕ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1814.545" dur="2.436"> СОЦИЈАЛНИ КЛУБОВИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1814.978" dur="2.304"> НЕ САМО </text>
<text sub="clublinks" start="1817.115" dur="0.634"> ТРЕБА </text>
<text sub="clublinks" start="1817.415" dur="1.935"> ПРЕТСТАВУВАЕ, </text>
<text sub="clublinks" start="1817.882" dur="3.169"> НО НИ ТРЕБА </text>
<text sub="clublinks" start="1819.484" dur="2.135"> АДЕКВАТНА ПРОМЕНА. </text>
<text sub="clublinks" start="1821.185" dur="1.068"> ТРЕБА ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1821.753" dur="1.734"> ЕМПАТИЈА ОД </text>
<text sub="clublinks" start="1822.387" dur="1.667"> ЛУPЕ ШТО ГЛЕДААТ </text>
<text sub="clublinks" start="1823.621" dur="2.702"> КАКО НАС И </text>
<text sub="clublinks" start="1824.188" dur="3.704"> Звук како нас. </text>
<text sub="clublinks" start="1826.457" dur="2.002"> ЗАТОА СЕ КААМ </text>
<text sub="clublinks" start="1828.026" dur="1.5"> ЦРНИ ИВОТИ, </text>
<text sub="clublinks" start="1828.593" dur="1.768"> НЕ САМО </text>
<text sub="clublinks" start="1829.66" dur="2.569"> ВА MА, НО ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1830.495" dur="2.235"> СОСТАВУВАЈТЕ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1832.363" dur="1.234"> ЗАЕДНИЦА ЛАТИНО </text>
<text sub="clublinks" start="1832.863" dur="1.402"> И во други </text>
<text sub="clublinks" start="1833.731" dur="1.701"> ЗАЕДНИЦИ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="1834.399" dur="2.635"> СЕ ДЕЛ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="1835.566" dur="2.636"> Малцинства. А. </text>
<text sub="clublinks" start="1837.168" dur="2.502"> ЛАТИНА, ЈАС СЕ РАБОТАМ </text>
<text sub="clublinks" start="1838.336" dur="2.603"> НЕ, ЗНАМ </text>
<text sub="clublinks" start="1839.804" dur="1.568"> ТОЛКУ ЛАТИНО </text>
<text sub="clublinks" start="1841.072" dur="1.267"> ОРГАНИЗАЦИИ </text>
<text sub="clublinks" start="1841.506" dur="1.968"> ТОА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1842.473" dur="1.468"> КААТ ТИЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1843.608" dur="1"> НЕ ПОДДРШУВА </text>
<text sub="clublinks" start="1844.075" dur="1.234"> ЦРНИ ИВОТИ </text>
<text sub="clublinks" start="1844.742" dur="1.134"> МАТЕРИ ИЛИ ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1845.443" dur="1.568"> НАПРАВИ ЦРНО </text>
<text sub="clublinks" start="1846.01" dur="5.705"> LИВЕАТА е важно, </text>
<text sub="clublinks" start="1847.145" dur="5.238"> НО КАДЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1851.849" dur="1.101"> ОДИТЕ И </text>
<text sub="clublinks" start="1852.516" dur="1.368"> КАКО СИ </text>
<text sub="clublinks" start="1853.083" dur="1.202"> РАЦИЈАЛНО </text>
<text sub="clublinks" start="1854.018" dur="0.934"> КЛАСИФИКУВАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1854.418" dur="1.702"> ЛУPЕ? </text>
<text sub="clublinks" start="1855.086" dur="4.137"> И СЕ ОБРАБОТУВАМ </text>
<text sub="clublinks" start="1856.254" dur="3.636"> НАШАТА ЗАЕДНИЦА </text>
<text sub="clublinks" start="1859.357" dur="1.668"> ТИ НЕ СИ </text>
<text sub="clublinks" start="1860.023" dur="2.47"> ОДИМЕ НА ЗБОР </text>
<text sub="clublinks" start="1861.159" dur="1.968"> ЗА РАБОТИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1862.627" dur="1.067"> ТОА ИМАШ </text>
<text sub="clublinks" start="1863.261" dur="0.834"> Никогаш не се чувствував </text>
<text sub="clublinks" start="1863.828" dur="5.071"> ЛИЧНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1864.228" dur="5.939"> ЈАС СУМ ЖЕНА. </text>
<text sub="clublinks" start="1869.033" dur="2.937"> ВАШЕТО ИМЕ, </text>
<text sub="clublinks" start="1870.301" dur="2.569"> УБАВА КРАЛИЦА, </text>
<text sub="clublinks" start="1872.103" dur="2.769"> ВИ БЛАГОДАРАМ. ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="1873.004" dur="2.635"> Е НЕШТО ТАКА </text>
<text sub="clublinks" start="1875.006" dur="3.67"> ВАЖНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1875.773" dur="3.97"> МОЈАТА ГЕНЕРАЦИЈА, </text>
<text sub="clublinks" start="1878.81" dur="1.701"> НИЕ СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1879.877" dur="2.069"> РАСТАНУВАЕ ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="1880.645" dur="4.804"> НАРАТИВНО ВРЕМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1882.08" dur="4.003"> НАШИОТ ДОМАЕН дом. </text>
<text sub="clublinks" start="1885.583" dur="1.301"> НО СЕГА ИМАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1886.217" dur="1.601"> ДА БИДЕ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1887.018" dur="2.869"> ПОЗИЦИЈА КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="1887.952" dur="2.869"> ВИЕ, ПРЕТСТАВЕН </text>
<text sub="clublinks" start="1890.021" dur="5.571"> НА РЕПУБЛИКАН </text>
<text sub="clublinks" start="1891.322" dur="4.871"> ЗАБАВА. </text>
<text sub="clublinks" start="1895.726" dur="1.135"> ГОЛЕМ ЗА ВАС. </text>
<text sub="clublinks" start="1896.327" dur="1.367"> Јас сум среќен што си </text>
<text sub="clublinks" start="1896.994" dur="1.468"> СПОСОБНО ДА ГО ПРАВАТ ТОА. </text>
<text sub="clublinks" start="1897.828" dur="1.235"> И ТРЕБА </text>
<text sub="clublinks" start="1898.596" dur="1.134"> РАЗБИРАТЕ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="1899.197" dur="2.034"> НЕКОГАШ НИКОГАШ </text>
<text sub="clublinks" start="1899.864" dur="3.002"> ИМАШЕ НА НАЧИН </text>
<text sub="clublinks" start="1901.365" dur="2.102"> ТИ НАПРАВИ. САМО </text>
<text sub="clublinks" start="1903" dur="1.034"> НЕМАЛЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1903.601" dur="1"> ДОБРО Е ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="1904.168" dur="0.8"> САМО НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1904.735" dur="1.102"> ИМААТ. </text>
<text sub="clublinks" start="1905.102" dur="1.168"> Треба да имаме </text>
<text sub="clublinks" start="1905.97" dur="0.9"> ЕМПАТИЈА И </text>
<text sub="clublinks" start="1906.404" dur="1.534"> СИМПАТИЈА КОГА НИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1907.004" dur="4.237"> Зборувајте за овие </text>
<text sub="clublinks" start="1908.072" dur="3.804"> ПРАШАА </text>
<text sub="clublinks" start="1911.375" dur="3.87"> >> АКО МОANАМ </text>
<text sub="clublinks" start="1912.009" dur="3.503"> ОДГОВОРИ НА ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="1915.379" dur="4.404"> - </text>
<text sub="clublinks" start="1915.646" dur="4.971"> >> ОКАЈ. </text>
<text sub="clublinks" start="1919.917" dur="1.301"> >> НЕ сум сигурен </text>
<text sub="clublinks" start="1920.751" dur="1.802"> ШТО МИСЛИШ. </text>
<text sub="clublinks" start="1921.352" dur="2.636"> ВЕ фалам </text>
<text sub="clublinks" start="1922.687" dur="3.169"> КОГА ГО КА SИШ </text>
<text sub="clublinks" start="1924.122" dur="2.035"> РАБОТИ ШТО ВИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1925.99" dur="1.301"> ИМАТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1926.29" dur="1.568"> Јас дојдов од А. </text>
<text sub="clublinks" start="1927.425" dur="0.734"> ЕДЕН РОДИТЕЛ </text>
<text sub="clublinks" start="1927.992" dur="1.668"> ДОМ </text>
<text sub="clublinks" start="1928.292" dur="7.708"> Јас пораснав во едно </text>
<text sub="clublinks" start="1929.794" dur="6.839"> ОД </text>
<text sub="clublinks" start="1936.134" dur="0.9"> ЗАЕДНИЦИ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1936.767" dur="1.401"> КАЛИФОРНИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="1937.167" dur="2.469"> ДОЈДАМ ОД А. </text>
<text sub="clublinks" start="1938.302" dur="1.735"> ДЕМОКРАТСКИ </text>
<text sub="clublinks" start="1939.77" dur="3.57"> ЗАЕДНИЦА </text>
<text sub="clublinks" start="1940.17" dur="3.637"> МАЈКА ми беше А. </text>
<text sub="clublinks" start="1943.474" dur="0.734"> ИМИГРАНТ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="1943.941" dur="0.801"> Дојде до </text>
<text sub="clublinks" start="1944.341" dur="0.802"> ЗЕМЈА ДА ГЛЕДА </text>
<text sub="clublinks" start="1944.876" dur="3.936"> ЗА РАБОТА. </text>
<text sub="clublinks" start="1945.276" dur="4.104"> ТАА БЕШЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1948.946" dur="0.768"> ТУКА ЗА 35 </text>
<text sub="clublinks" start="1949.514" dur="0.634"> ГОДИНИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1949.847" dur="1.001"> ТАА Е РАБОТА </text>
<text sub="clublinks" start="1950.281" dur="1.168"> НОTНА СМЕНА НА </text>
<text sub="clublinks" start="1950.982" dur="0.801"> СТАВЕТЕ ХРАНА НА </text>
<text sub="clublinks" start="1951.582" dur="0.967"> ТАБЕЛА </text>
<text sub="clublinks" start="1951.916" dur="1.234"> Јас се извинувам ако сум </text>
<text sub="clublinks" start="1952.683" dur="1.335"> НАПРАВЕНО ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="1953.284" dur="1.135"> ДОЈДАМ ОД А. </text>
<text sub="clublinks" start="1954.152" dur="0.667"> ПРИВИЛЕГИРАНО </text>
<text sub="clublinks" start="1954.552" dur="0.634"> Позадина. </text>
<text sub="clublinks" start="1954.953" dur="0.7"> ЈАС НЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1955.32" dur="1"> САМО ВЕРУВАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1955.787" dur="1.867"> ВО ТЕШКА РАБОТА. </text>
<text sub="clublinks" start="1956.454" dur="3.469"> >> ТЕШКА РАБОТА НО </text>
<text sub="clublinks" start="1957.788" dur="7.274"> ВО СИСТЕМ - </text>
<text sub="clublinks" start="1960.057" dur="5.272"> >> РАБОТА </text>
<text sub="clublinks" start="1965.196" dur="2.302"> - </text>
<text sub="clublinks" start="1965.463" dur="2.736"> >> НАВИСТИНА БРЗО, </text>
<text sub="clublinks" start="1967.632" dur="1.133"> ТОА РАБОТИ </text>
<text sub="clublinks" start="1968.332" dur="1.768"> ЗА ВАС КАДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1968.899" dur="1.768"> СТЕ СЕ, </text>
<text sub="clublinks" start="1970.234" dur="1.902"> ТОА Е ДОБРО. </text>
<text sub="clublinks" start="1970.801" dur="2.769"> ПРАВИТЕ А. </text>
<text sub="clublinks" start="1972.27" dur="1.968"> РАЗЛИКА. </text>
<text sub="clublinks" start="1973.704" dur="1.868"> НЕ ЗНАЧИВ </text>
<text sub="clublinks" start="1974.372" dur="6.339"> КАИ ТИ СИ </text>
<text sub="clublinks" start="1975.706" dur="5.406"> ПРИВИЛЕГИРАНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1980.845" dur="0.734"> НО БЕЗ </text>
<text sub="clublinks" start="1981.245" dur="1.501"> СИМПАТИЈА, Можеби </text>
<text sub="clublinks" start="1981.712" dur="1.401"> ТРЕБА ДА РАБОТИМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1982.88" dur="1.434"> НА ТОА. </text>
<text sub="clublinks" start="1983.247" dur="2.235"> >> ПОГОДАМ ШТО </text>
<text sub="clublinks" start="1984.448" dur="1.702"> ВА IНО Е </text>
<text sub="clublinks" start="1985.616" dur="1.535"> ДА ГО ИМА ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="1986.284" dur="1.734"> ДИСКУСИЈА И </text>
<text sub="clublinks" start="1987.285" dur="1.467"> СЛИКАЈ КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="1988.152" dur="1.101"> ДА ПРЕДВИЕ НАПРЕД. </text>
<text sub="clublinks" start="1988.886" dur="1.134"> ТИ БЛАГОДАРАМ МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="1989.386" dur="3.037"> МНОГУ НА СИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1990.154" dur="3.97"> ЗА ТРИ ВАС </text>
<text sub="clublinks" start="1992.557" dur="1.968"> ПРИДРУУВАЕ се ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="1994.258" dur="1.234"> ДИСКУСИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="1994.658" dur="3.504"> БЛАГОДАРАМ </text>
<text sub="clublinks" start="1995.626" dur="3.136"> МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="1998.296" dur="0.867"> >>> ОБЕЛЕНЕТЕ ГО ВАШИОТ </text>
<text sub="clublinks" start="1998.896" dur="0.667"> КАЛЕНДАРИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1999.296" dur="0.734"> ОВАА ГОДИНА, </text>
<text sub="clublinks" start="1999.697" dur="0.734"> VЕ БИДЕ ГЛАСАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2000.164" dur="0.734"> РАЗЛИЧНО. </text>
<text sub="clublinks" start="2000.564" dur="1.068"> ЕВЕ ШТО ВИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2001.031" dur="1.769"> ТРЕБА ДА ЗНАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2001.766" dur="3.704"> ЗА КАКО ТИ </text>
<text sub="clublinks" start="2002.934" dur="3.169"> МОANЕ ДА ГЛАСАМ. </text>
<text sub="clublinks" start="2005.603" dur="1.301"> >>> САМО НАЧИН </text>
<text sub="clublinks" start="2006.236" dur="1.635"> ОДИМЕ ДО </text>
<text sub="clublinks" start="2007.038" dur="1.801"> ИЗГУБИ ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="2008.005" dur="1.401"> ИЗБОР Е ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2008.973" dur="1.167"> ИЗБОРОТ Е </text>
<text sub="clublinks" start="2009.54" dur="1.368"> КРЕСНИОТ </text>
<text sub="clublinks" start="2010.274" dur="4.237"> СЕ СЕЌАВАМ ДЕКА. </text>
<text sub="clublinks" start="2011.042" dur="4.037"> >> НАШАТА ЗЕМЈА </text>
<text sub="clublinks" start="2014.645" dur="0.935"> ПЛАЧУВА </text>
<text sub="clublinks" start="2015.213" dur="1.601"> ЗА ЛИДЕРСТВО. </text>
<text sub="clublinks" start="2015.713" dur="2.769"> ВИГДЕТ ШТО МОANЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2016.948" dur="2.101"> ОБЕДИНЕТЕ НЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2018.616" dur="0.9"> >> АКО ТИ </text>
<text sub="clublinks" start="2019.183" dur="0.767"> НЕ СЕ КАUАШ </text>
<text sub="clublinks" start="2019.65" dur="0.934"> Сè уште, ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="2020.084" dur="1"> ГОДИНАТА Е </text>
<text sub="clublinks" start="2020.717" dur="0.968"> ИЗБОРНА ГОДИНА. </text>
<text sub="clublinks" start="2021.218" dur="1.034"> НА 3 ноември </text>
<text sub="clublinks" start="2021.819" dur="0.867"> НИЕ ЌЕ БИДЕМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2022.386" dur="4.438"> ИЗБОРУВАЕ НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2022.819" dur="4.472"> САМО СЛЕДНИОТ </text>
<text sub="clublinks" start="2026.958" dur="0.767"> ПРЕТСЕДАТЕЛ, НО </text>
<text sub="clublinks" start="2027.425" dur="0.801"> СЕНАТОРИ И </text>
<text sub="clublinks" start="2027.859" dur="0.867"> ПРЕТСТАВНИЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2028.359" dur="0.834"> ЗА да се земе </text>
<text sub="clublinks" start="2028.86" dur="1"> ДЕЛ, ТИ ТРЕБА </text>
<text sub="clublinks" start="2029.327" dur="1.2"> ДА ГЛАСА . ИН </text>
<text sub="clublinks" start="2029.994" dur="1.634"> НАРАЧАТЕ ЗА ТОА, </text>
<text sub="clublinks" start="2030.661" dur="4.671"> ТИ ТРЕБА ДА </text>
<text sub="clublinks" start="2031.762" dur="4.171"> РЕГИСТРИРАЈТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2035.466" dur="0.934"> ПОВЕЕ ОД 150 </text>
<text sub="clublinks" start="2036.067" dur="0.801"> МИЛИОНИ ЛУEOЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2036.534" dur="1.401"> ПРИЈАВЕНИ се </text>
<text sub="clublinks" start="2037.001" dur="4.204"> ДА ГЛАСАМ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="2038.069" dur="3.97"> НЕ АКО СТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2041.339" dur="1.3"> НЕ ЕДЕН ОД НИВ, </text>
<text sub="clublinks" start="2042.173" dur="0.933"> СЕ уште имате </text>
<text sub="clublinks" start="2042.773" dur="0.834"> ВРЕМЕ ПОЧЕТОК </text>
<text sub="clublinks" start="2043.24" dur="0.867"> Брзо да се движиме. </text>
<text sub="clublinks" start="2043.74" dur="1.502"> ДАЛИ КВАЛИФИКИРАТЕ? </text>
<text sub="clublinks" start="2044.241" dur="1.602"> ТРЕБА ДА БИДЕТЕ А. </text>
<text sub="clublinks" start="2045.376" dur="1.034"> САД ГРАIZАНИ И </text>
<text sub="clublinks" start="2045.977" dur="0.834"> БАРМА 18 </text>
<text sub="clublinks" start="2046.544" dur="0.867"> ГОДИНИ СТАР. </text>
<text sub="clublinks" start="2046.944" dur="1.068"> ВО ДР STАВИТЕ, </text>
<text sub="clublinks" start="2047.544" dur="1.769"> МОANЕ ДА РЕГИСТРИРАТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2048.146" dur="5.037"> ДА ГЛАСАМ КАКО А. </text>
<text sub="clublinks" start="2049.447" dur="4.17"> ДАЛИ МАЛИЛНИ </text>
<text sub="clublinks" start="2053.317" dur="0.734"> НО НЕКОЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2053.75" dur="0.701"> ДОЈДУВА ОКОЛУ, </text>
<text sub="clublinks" start="2054.184" dur="1.102"> ТИ си 18. </text>
<text sub="clublinks" start="2054.585" dur="1.501"> И ТИ ТРЕБА </text>
<text sub="clublinks" start="2055.419" dur="1.334"> БИДЕТЕ RESИВЕЕЕ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="2056.22" dur="1.034"> ДР STАВЕТЕ ГО ВАШИОТ </text>
<text sub="clublinks" start="2056.887" dur="1.535"> ГЛАСАЕ ВО. </text>
<text sub="clublinks" start="2057.388" dur="1.401"> КАКО ТИ </text>
<text sub="clublinks" start="2058.556" dur="1.668"> РЕГИСТРИРАЈТЕ? </text>
<text sub="clublinks" start="2058.923" dur="1.735"> ОНЛАЈН, ИСПОЛНУВАЈТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2060.358" dur="1.134"> НАЦИОНАЛНОТО </text>
<text sub="clublinks" start="2060.791" dur="1.368"> ОДБОР </text>
<text sub="clublinks" start="2061.626" dur="1.4"> ФОРМУЛАР ЗА РЕГИСТРАЦИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="2062.36" dur="1.234"> И го машки. </text>
<text sub="clublinks" start="2063.16" dur="1.768"> МОЖЕТЕ ИСТО ТАКА ДА </text>
<text sub="clublinks" start="2063.728" dur="3.302"> ПОГЛЕДНО ОД ДО </text>
<text sub="clublinks" start="2065.062" dur="2.569"> ВАШИОТ ЛОКАЛ </text>
<text sub="clublinks" start="2067.164" dur="1.034"> ИЗБОРНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="2067.765" dur="0.834"> ПОРАДИ ВАШИОТ ИД </text>
<text sub="clublinks" start="2068.332" dur="0.7"> И СОЦИЈАЛНО </text>
<text sub="clublinks" start="2068.732" dur="0.601"> БЕЗБЕДНОСТ НА </text>
<text sub="clublinks" start="2069.166" dur="0.734"> РАКА. </text>
<text sub="clublinks" start="2069.466" dur="0.835"> ПОДГОТВЕТЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2070.034" dur="0.6"> ИЗБЕРЕТЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2070.434" dur="0.634"> ЗАБАВА. </text>
<text sub="clublinks" start="2070.768" dur="1.101"> Е ДЕФИНИРАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2071.202" dur="1.068"> МОМЕНТ. </text>
<text sub="clublinks" start="2072.003" dur="0.7"> ДЕМОКРАТИ, </text>
<text sub="clublinks" start="2072.403" dur="0.9"> РЕПУБЛИКАНЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2072.837" dur="1.467"> МОANЕ ДА СЕ ОДИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2073.437" dur="5.605"> УШТЕ ЕДНА ОПЦИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="2074.438" dur="5.038"> НЕМА СТРАНА </text>
<text sub="clublinks" start="2079.176" dur="0.7"> АФИЛИЈАЦИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="2079.609" dur="0.701"> МО CЕ ДА БИДЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2080.01" dur="0.801"> НЕЗАВИСНО. </text>
<text sub="clublinks" start="2080.444" dur="0.767"> ПО ЕДНИТЕ СЛИКИ </text>
<text sub="clublinks" start="2080.944" dur="1.502"> СТРАНА, ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2081.345" dur="2.269"> НЕ ВИ ЗНАЧИ </text>
<text sub="clublinks" start="2082.58" dur="1.601"> ТРЕБА ДА ГЛАСАМ </text>
<text sub="clublinks" start="2083.748" dur="1"> КАНДИДАТ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="2084.315" dur="1.034"> ТАА ПАРТИЈА И </text>
<text sub="clublinks" start="2084.882" dur="0.834"> ОПШТИОТ </text>
<text sub="clublinks" start="2085.483" dur="1.234"> ИЗБОР </text>
<text sub="clublinks" start="2085.85" dur="4.57"> МОANЕ да се смените </text>
<text sub="clublinks" start="2086.851" dur="4.204"> ВАШИОТ УМ. </text>
<text sub="clublinks" start="2090.554" dur="1.001"> ТОА Е ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2091.188" dur="0.734"> ОСНОВНИ И </text>
<text sub="clublinks" start="2091.689" dur="0.734"> ПРИЧИНИ </text>
<text sub="clublinks" start="2092.056" dur="0.634"> ПРЕМИС ПОЗАД </text>
<text sub="clublinks" start="2092.556" dur="0.567"> САД </text>
<text sub="clublinks" start="2092.823" dur="0.768"> РЕГИСТРАЦИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="2093.257" dur="3.904"> РОКОВИ МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="2093.724" dur="4.104"> ОД ДРATАВИТЕ, ТАКА - </text>
<text sub="clublinks" start="2097.295" dur="0.934"> Ајде да одиме </text>
<text sub="clublinks" start="2097.962" dur="1.267"> НЕШТО. </text>
<text sub="clublinks" start="2098.362" dur="1.434"> АКО ИМАТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2099.363" dur="1.601"> РЕГИСТРИРАНИ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="2099.93" dur="2.803"> МИНАТОТО НО ТИ </text>
<text sub="clublinks" start="2101.098" dur="2.202"> ПОТЕЕ НА ДРУГО </text>
<text sub="clublinks" start="2102.867" dur="1.734"> ДР STАВА ИЛИ СМЕНЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2103.434" dur="3.036"> ВАШЕТО ИМЕ, ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2104.735" dur="2.402"> СМЕТИ ТИ ТРЕБА </text>
<text sub="clublinks" start="2106.604" dur="0.967"> ДА ГО Ажурирате </text>
<text sub="clublinks" start="2107.271" dur="0.767"> ИНФОРМАЦИИ </text>
<text sub="clublinks" start="2107.705" dur="0.934"> ЗАТОА ШТО СИ </text>
<text sub="clublinks" start="2108.172" dur="1.001"> Американски граѓанин </text>
<text sub="clublinks" start="2108.772" dur="1.201"> LИВЕЕЕ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2109.306" dur="1.369"> ДР STАВА ИЛИ ДЕЛ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2110.107" dur="1.035"> Вооружените сили </text>
<text sub="clublinks" start="2110.808" dur="0.834"> СТАНИРАН ВО </text>
<text sub="clublinks" start="2111.275" dur="0.834"> ДРУГА ЗЕМЈА, </text>
<text sub="clublinks" start="2111.776" dur="0.767"> ОБИДЕТЕ СИГУРНО ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2112.243" dur="0.701"> ТИ СИ </text>
<text sub="clublinks" start="2112.677" dur="0.734"> РЕГИСТРИРАНО </text>
<text sub="clublinks" start="2113.077" dur="1.501"> ЗАТОА ШТО МОANЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2113.544" dur="2.902"> ГЛАСАЈТЕ СО АН </text>
<text sub="clublinks" start="2114.712" dur="2.302"> АБЛИЧНО гласачко ливче. </text>
<text sub="clublinks" start="2116.58" dur="0.868"> ОДЕТЕ НА ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="2117.148" dur="0.767"> Веб-страница, пополнете </text>
<text sub="clublinks" start="2117.581" dur="1.201"> ИЗ НЕВРЕМЕТО, </text>
<text sub="clublinks" start="2118.049" dur="1.467"> И, вие сте добри </text>
<text sub="clublinks" start="2118.916" dur="1.234"> ДА ОДИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2119.65" dur="1.001"> КОНЕЧНО, АКО ТИ </text>
<text sub="clublinks" start="2120.283" dur="1.202"> РЕГИСТРИРАНИ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="2120.785" dur="4.604"> МИНАТОТО НО ТИ </text>
<text sub="clublinks" start="2121.619" dur="4.637"> САКАТЕ ДА БИДЕТЕ УБЕДНИ </text>
<text sub="clublinks" start="2125.623" dur="1.134"> Сè е во </text>
<text sub="clublinks" start="2126.39" dur="0.734"> НАРАЧКА, проверка </text>
<text sub="clublinks" start="2126.89" dur="1.368"> ЛЕСНО Е. </text>
<text sub="clublinks" start="2127.257" dur="1.335"> ОВДЕ Е КАДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2128.392" dur="0.734"> ТИ ОДИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2128.725" dur="1.902"> ИЗБОРНИОТ ДЕН Е </text>
<text sub="clublinks" start="2129.26" dur="1.968"> НА 3 ноември. </text>
<text sub="clublinks" start="2130.761" dur="1.501"> ОВАА ГОДИНА </text>
<text sub="clublinks" start="2131.362" dur="1.267"> ВО ВРЕМЕ А. </text>
<text sub="clublinks" start="2132.396" dur="1.134"> СВЕТСКО </text>
<text sub="clublinks" start="2132.763" dur="1.368"> ПАНДЕМСКИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2133.664" dur="1.434"> ДВИ MOЕТЕ ГО ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="2134.265" dur="2.502"> КАИ, РАБОТИ Е </text>
<text sub="clublinks" start="2135.232" dur="2.202"> БИДИ РАЗЛИЧЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="2136.901" dur="1.034"> ЌЕ БИДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2137.567" dur="0.935"> ПОВЕЕ ГЛАСАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2138.069" dur="0.967"> ЦЕНТРИ И СИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2138.636" dur="1.101"> НАШЕТО ГЛАСАЕ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2139.17" dur="1.134"> МАШКИ, НЕШТО </text>
<text sub="clublinks" start="2139.871" dur="0.9"> ТОА ВЕADЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2140.437" dur="0.767"> ПРИЧИНИ А. </text>
<text sub="clublinks" start="2140.904" dur="0.801"> КОНТРОВЕРЗИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="2141.338" dur="1.568"> КАКО Е </text>
<text sub="clublinks" start="2141.838" dur="1.769"> ЗАВИСИ ОД ТЕБЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2143.04" dur="1.268"> ОДБРАВИ ИЗБОР </text>
<text sub="clublinks" start="2143.74" dur="0.869"> ЗА КОГО ГЛАСАТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2144.442" dur="1.1"> ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="2144.742" dur="1.368"> АКО ПОСЕТАТЕ - </text>
<text sub="clublinks" start="2145.675" dur="1.235"> ДА ОДЛУЧИТЕ ДА </text>
<text sub="clublinks" start="2146.243" dur="1.234"> ФАТИ ГЛАСНО </text>
<text sub="clublinks" start="2147.044" dur="1.101"> ОД АФАР, ЗЕМИ </text>
<text sub="clublinks" start="2147.611" dur="1.468"> ВО УМ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2148.278" dur="1.368"> ЗЕМЕ ПОВЕЕ ВРЕМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2149.213" dur="2.402"> АКО СТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2149.78" dur="6.841"> ПОДОБНИ ДА ГЛАСАТ, </text>
<text sub="clublinks" start="2152.216" dur="4.405"> РЕГИСТРИРАЈТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2158.155" dur="4.137"> >>> БЛАГОДАРАМ </text>
<text sub="clublinks" start="2159.824" dur="3.169"> ЗА ГЛЕДАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2162.426" dur="1.601"> ОДЛУКА 2020 година. </text>
<text sub="clublinks" start="2163.127" dur="2.035"> ЈАС СУМ ULУЛИО. </text>
<text sub="clublinks" start="2164.161" dur="3.103"> ИМАЈТЕ ГОЛЕМ </text>
<text sub="clublinks" start="2165.296" dur="2.535"> НОIGH. </text>
<text sub="clublinks" start="2167.398" dur="1.034"> >>> ПРАШААТА </text>
<text sub="clublinks" start="2167.965" dur="1.167"> ТОА ВОЗА </text>
<text sub="clublinks" start="2168.566" dur="1.334"> ЈАС ДА ГЛАСАМ ПРАВО </text>
<text sub="clublinks" start="2169.266" dur="1.802"> СЕГА СЕ ДАНОЦИ, </text>
<text sub="clublinks" start="2170.034" dur="3.269"> ТРОШОЦИТЕ ЗА ЖИВОТ, </text>
<text sub="clublinks" start="2171.202" dur="2.702"> И ИМИГРАЦИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="2173.437" dur="1.301"> >> ЦЕЛО </text>
<text sub="clublinks" start="2174.071" dur="1.902"> ИЗБОР НАВАЈО </text>
<text sub="clublinks" start="2174.872" dur="1.568"> ПОЛИТИЧКИ ЦИКЛУС </text>
<text sub="clublinks" start="2176.107" dur="0.767"> ПРЕГЛАСЕН </text>
<text sub="clublinks" start="2176.574" dur="6.105"> СЕКОЕ БРОЈ. </text>
<text sub="clublinks" start="2177.008" dur="6.372"> >> ГЛАСАМ. </text>
<text sub="clublinks" start="2182.813" dur="1.334"> >> КОЈ ОДИ </text>
<text sub="clublinks" start="2183.514" dur="1.268"> ДА ПОМОГНЕТЕ ДА ГО ДОБИЕМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2184.281" dur="0.835"> НАДВОР ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2184.915" dur="1.234"> АКТУЕЛНО </text>
<text sub="clublinks" start="2185.249" dur="1.468"> СОСТОЈБА СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2186.283" dur="0.801"> ВО СО </text>
<text sub="clublinks" start="2186.851" dur="0.7"> ПАНДЕМСКИ? </text>
<text sub="clublinks" start="2187.218" dur="0.734"> >> ТЕКОВНО </text>
<text sub="clublinks" start="2187.685" dur="1.067"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ. </text>
<text sub="clublinks" start="2188.085" dur="2.068"> ОСНОВНО ИМА </text>
<text sub="clublinks" start="2188.886" dur="1.935"> КРЕИРАНИ ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2190.287" dur="1.401"> ПОДЕЛБА. </text>
<text sub="clublinks" start="2190.955" dur="1.567"> >> МИСЛАМ </text>
<text sub="clublinks" start="2191.822" dur="5.705"> ЕКОНОМИЈАТА Е ГОЛЕМА </text>
<text sub="clublinks" start="2192.656" dur="5.539"> ЕДЕН ЗА МЕНЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2197.661" dur="0.935"> Луѓето изгубија </text>
<text sub="clublinks" start="2198.329" dur="0.667"> СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2198.729" dur="0.701"> ПОРАДИ </text>
<text sub="clublinks" start="2199.13" dur="0.7"> КОРОНАВИРУС. </text>
<text sub="clublinks" start="2199.563" dur="0.701"> СЕ ЧУВСТВУВАМ КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="2199.964" dur="1.134"> ТОА НАВИСТИНА </text>
<text sub="clublinks" start="2200.398" dur="2.001"> ВАORTНО ДА </text>
<text sub="clublinks" start="2201.232" dur="4.203"> ПРОБРЕМЕ НАзад </text>
<text sub="clublinks" start="2202.533" dur="3.504"> >> КАНДИДАТОТ </text>
<text sub="clublinks" start="2205.569" dur="2.903"> КОЈ БОРЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2206.17" dur="2.969"> ГЛАСОТ ЛАТИНО. </text>
<text sub="clublinks" start="2208.606" dur="1.134"> ГЛАСАМ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="2209.272" dur="2.069"> БИДЕН ПОРАДИ ТОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="2209.873" dur="2.035"> НЕ Е ТРАМП. </text>
<text sub="clublinks" start="2211.475" dur="1.001"> >> ВО ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="2212.042" dur="2.936"> ИЗБОР СУМ </text>
<text sub="clublinks" start="2212.61" dur="2.602"> ГЛАСАЕ ЗА ТРАМП </text>
<text sub="clublinks" start="2215.112" dur="0.467"> . </text>
<text sub="clublinks" start="2215.345" dur="1.101"> >> БИДЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="2215.712" dur="1.135"> >> ТОА Е РУДО </text>
<text sub="clublinks" start="2216.58" dur="1.168"> Будење. </text>
<text sub="clublinks" start="2216.98" dur="2.403"> НЕ СИТЕ ЛАТИНОСИ </text>
<text sub="clublinks" start="2217.882" dur="1.802"> СЕ НАПРАВЕНИ </text>
<text sub="clublinks" start="2219.517" dur="1.968"> ИСТ. </text>
<text sub="clublinks" start="2219.817" dur="2.235"> НЕ СИТЕ ЛАТИНОСИ </text>
<text sub="clublinks" start="2221.619" dur="0.834"> ВЕРУВАЈ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="2222.186" dur="0.734"> ИСТО НЕШТО. </text>
<text sub="clublinks" start="2222.586" dur="1.001"> НЕ СИТЕ ЛАТИНОСИ </text>
<text sub="clublinks" start="2223.053" dur="4.271"> ГРУПИРАНИ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="2223.72" dur="5.773"> ИСТА ГРУПА. </text>
<text sub="clublinks" start="2227.458" dur="2.369"> >>> Јас сум Алисон </text>
<text sub="clublinks" start="2229.627" dur="0.734"> МОРИС. </text>
<text sub="clublinks" start="2229.96" dur="1.234"> ГЛЕДАТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2230.494" dur="1.902"> НБЦ ВЕСТИ СЕГА. </text>
<text sub="clublinks" start="2231.328" dur="2.769"> Ајде да одиме во NBC </text>
<text sub="clublinks" start="2232.53" dur="2.034"> ВЕСТИ </text>
<text sub="clublinks" start="2234.231" dur="0.7"> КОРЕСПОНДЕНТ, </text>
<text sub="clublinks" start="2234.698" dur="1.835"> МОЈАТА ДЕВОЈКА, </text>
<text sub="clublinks" start="2235.065" dur="3.237"> Продавачи на Савана </text>
<text sub="clublinks" start="2236.734" dur="3.002"> Подобро е да се добие </text>
<text sub="clublinks" start="2238.436" dur="1.767"> НАЈНОВО </text>
<text sub="clublinks" start="2239.87" dur="0.801"> ОДЛОГИ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2240.337" dur="0.4"> NBCNEWS.COM НО </text>
<text sub="clublinks" start="2240.837" dur="0.935"> НЕ СИ ГЛЕДАВ </text>
<text sub="clublinks" start="2241.304" dur="1.669"> ВИЕ НЕДЕЛИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2241.906" dur="3.97"> ПРОПУШТИВ </text>
<text sub="clublinks" start="2243.107" dur="3.336"> ТИ </text>
<text sub="clublinks" start="2246.01" dur="1"> >> Новинар: Јас </text>
<text sub="clublinks" start="2246.577" dur="0.734"> ТИ ПОПИШУВАШ, </text>
<text sub="clublinks" start="2247.144" dur="0.801"> Премногу. </text>
<text sub="clublinks" start="2247.444" dur="0.801"> ТОЛКУ ТИ МЕ ИСПУШТУВАШ </text>
<text sub="clublinks" start="2248.078" dur="0.934"> МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="2248.379" dur="1.034"> СРЕНО ДА СЕ ВРАТИ </text>
<text sub="clublinks" start="2249.146" dur="1.034"> СО ТЕБЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2249.546" dur="0.968"> БЕШЕ ГОЛЕМ </text>
<text sub="clublinks" start="2250.314" dur="1.101"> ПАУК </text>
<text sub="clublinks" start="2250.647" dur="1.402"> ТОЛКУ СРЕНО СУМ </text>
<text sub="clublinks" start="2251.548" dur="1.335"> БИДЕТЕ ОВДЕ, АЛИСОН. </text>
<text sub="clublinks" start="2252.182" dur="0.968"> Ајде да скокнеме десно </text>
<text sub="clublinks" start="2253.017" dur="0.6"> ИН. </text>
<text sub="clublinks" start="2253.284" dur="0.734"> ГРАДОТ НА </text>
<text sub="clublinks" start="2253.751" dur="0.734"> Луисвил, </text>
<text sub="clublinks" start="2254.151" dur="0.701"> КАНТАКИ ИМА </text>
<text sub="clublinks" start="2254.618" dur="0.668"> СТИГНАТ А. </text>
<text sub="clublinks" start="2254.985" dur="0.634"> МУЛТИМИЛИОН </text>
<text sub="clublinks" start="2255.419" dur="0.967"> ДОЛАР </text>
<text sub="clublinks" start="2255.753" dur="2.936"> НАСЕЛБА СО </text>
<text sub="clublinks" start="2256.52" dur="2.736"> СЕМЕЈСТВОТО НА </text>
<text sub="clublinks" start="2258.823" dur="1.033"> БРЕОНА ТЕЈЛОР. </text>
<text sub="clublinks" start="2259.39" dur="1.034"> ТЕЈЛОР Е СНИМАНО </text>
<text sub="clublinks" start="2259.99" dur="1.001"> И УБИЕ ВО А. </text>
<text sub="clublinks" start="2260.558" dur="1.033"> НЕГОВИОТ ДОМ ЗА ВО ВРЕМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2261.125" dur="1.034"> ПОЛИЦИСКИ ДРОГ </text>
<text sub="clublinks" start="2261.725" dur="5.706"> ОЦЕНУВАЈТЕ СЕ ПОСЕМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2262.293" dur="5.805"> ПРЕД ШЕСТ МЕСЕЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2267.565" dur="0.967"> >>> ИЗ ДО </text>
<text sub="clublinks" start="2268.232" dur="0.867"> БЕЗБОР НА ГОЛФ, </text>
<text sub="clublinks" start="2268.665" dur="0.867"> КОЈ СО СПРЕЧУВА </text>
<text sub="clublinks" start="2269.232" dur="0.634"> ЗА УРАГАН </text>
<text sub="clublinks" start="2269.666" dur="0.734"> МО SНО. </text>
<text sub="clublinks" start="2270" dur="0.834"> НЕВРЕМЕТО Е </text>
<text sub="clublinks" start="2270.534" dur="0.734"> Предвидено за </text>
<text sub="clublinks" start="2270.967" dur="0.768"> НАПРАВИ ДЕПОЛ </text>
<text sub="clublinks" start="2271.401" dur="0.834"> РАНО Утре </text>
<text sub="clublinks" start="2271.868" dur="0.801"> БЛИЗИ МИСИСИСИПИ </text>
<text sub="clublinks" start="2272.369" dur="0.701"> И АЛАБАМА. </text>
<text sub="clublinks" start="2272.803" dur="0.734"> БАРЕМ 36 </text>
<text sub="clublinks" start="2273.203" dur="0.968"> Луѓето се мртви </text>
<text sub="clublinks" start="2273.67" dur="0.934"> КАКО ЗАПАД </text>
<text sub="clublinks" start="2274.304" dur="0.634"> Продолжува да </text>
<text sub="clublinks" start="2274.738" dur="0.934"> БИТКА </text>
<text sub="clublinks" start="2275.072" dur="2.369"> ILЕБЕИ </text>
<text sub="clublinks" start="2275.806" dur="2.536"> ЕВЕ ГО ЗАГУБИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2277.575" dur="2.435"> Градоначалник на Ангелес </text>
<text sub="clublinks" start="2278.476" dur="2.235"> ДЕНЕС. </text>
<text sub="clublinks" start="2280.144" dur="1.834"> >> СЕКОГАШ ИМАМ </text>
<text sub="clublinks" start="2280.844" dur="1.568"> РЕЧИ, АКО ТИ </text>
<text sub="clublinks" start="2282.112" dur="0.767"> НЕ ВЕРУВАЈ </text>
<text sub="clublinks" start="2282.545" dur="0.868"> КЛИМАТСКА ПРОМЕНА </text>
<text sub="clublinks" start="2283.013" dur="0.967"> ПОСТОИ, Зборувајте </text>
<text sub="clublinks" start="2283.547" dur="1.034"> ПОIАРНИК </text>
<text sub="clublinks" start="2284.114" dur="1.535"> КОЈ БИЛ НАЈДЕЛ </text>
<text sub="clublinks" start="2284.715" dur="3.203"> ИМА ОД НА </text>
<text sub="clublinks" start="2285.783" dur="4.37"> ЛИНИИ </text>
<text sub="clublinks" start="2288.052" dur="2.669"> >>> ПОГЛЕДНЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2290.287" dur="0.768"> НА ОВОЈ ТЕЛЕФОН </text>
<text sub="clublinks" start="2290.855" dur="1.067"> ВИДЕО. </text>
<text sub="clublinks" start="2291.188" dur="1.101"> ЦРВЕН ПОIАР </text>
<text sub="clublinks" start="2292.056" dur="1.167"> РЕТАРДАНТ </text>
<text sub="clublinks" start="2292.423" dur="2.168"> ПОКРИВАЕ ЦЕЛО </text>
<text sub="clublinks" start="2293.357" dur="3.103"> БЛОКОВИ ДОМА </text>
<text sub="clublinks" start="2294.725" dur="2.202"> ВО ОРЕГОН. </text>
<text sub="clublinks" start="2296.594" dur="1.033"> ИМААТ WИВОТНИ ОГНОВИ </text>
<text sub="clublinks" start="2297.061" dur="0.933"> ЦЕЛОСНО </text>
<text sub="clublinks" start="2297.761" dur="1.735"> УНИШТЕНО </text>
<text sub="clublinks" start="2298.128" dur="2.236"> СОСЕДИ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="2299.63" dur="1.301"> ДР THEАВАТА И ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2300.498" dur="1.4"> БАРМА 22 ЛУEOЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2301.065" dur="1.401"> ПРИЈАВЕНИ </text>
<text sub="clublinks" start="2302.032" dur="1.034"> ИСПИТУВАЕ. ДЕНЕС, </text>
<text sub="clublinks" start="2302.6" dur="0.9"> СВЕТСКА ТРГОВИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="2303.2" dur="0.934"> ОРГАНИЗАЦИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="2303.633" dur="1.769"> НЕ УПРАВУВААТ </text>
<text sub="clublinks" start="2304.268" dur="2.002"> ПОСТАВЕНИ ТАРИФИ </text>
<text sub="clublinks" start="2305.536" dur="1.801"> НА КИНА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2306.403" dur="1.835"> НЕЛЕГАЛНО ПОРАДИ </text>
<text sub="clublinks" start="2307.471" dur="1.534"> ТИЕ НАВИЛУВААТ </text>
<text sub="clublinks" start="2308.372" dur="2.002"> ГЛОБАЛНА ТРГОВИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="2309.139" dur="2.269"> ПРАВИЛАТА СЕ ВРАТИ </text>
<text sub="clublinks" start="2310.508" dur="1.934"> ВО 2010 г. </text>
<text sub="clublinks" start="2311.542" dur="3.503"> ТРАМП ПРЕТСЕДАТЕЛОТ </text>
<text sub="clublinks" start="2312.576" dur="2.87"> ВКЛУЧЕТЕ ТАРИФИ </text>
<text sub="clublinks" start="2315.179" dur="0.767"> МИЛИЈАРДИ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2315.579" dur="1.535"> ДОЛАРИ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2316.08" dur="1.901"> ВРЕМЕЕ ДОБРО, </text>
<text sub="clublinks" start="2317.248" dur="1.134"> ТВРДУВАЕ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2318.115" dur="1.034"> ПЕКИНГ БЕШЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2318.515" dur="3.136"> ИНГАГИРАЕ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="2319.283" dur="2.769"> ШТЕТНА ТРГОВИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="2321.785" dur="0.634"> ПРАКТИКИ </text>
<text sub="clublinks" start="2322.185" dur="0.701"> >>> ДЕЛТА </text>
<text sub="clublinks" start="2322.552" dur="1.101"> ОБЈАВЕНО Е </text>
<text sub="clublinks" start="2323.019" dur="1.836"> НЕ ОДИМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2323.787" dur="4.972"> ПОВЕЕ ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2324.989" dur="4.204"> НЕГОВАТА РАБОТНА РАБОТА. </text>
<text sub="clublinks" start="2328.893" dur="0.767"> КРЕДИТИРАНИ </text>
<text sub="clublinks" start="2329.326" dur="0.768"> КУПИ, ЛИСТА </text>
<text sub="clublinks" start="2329.794" dur="1.334"> НА АПСИСТИНА, А. </text>
<text sub="clublinks" start="2330.227" dur="1.568"> ШОТЕР БЕШЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2331.262" dur="1.201"> РАСПОРЕДЕН КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="2331.929" dur="1.168"> ПРИЧИНИ ЗА БР </text>
<text sub="clublinks" start="2332.596" dur="0.934"> ПРАВИ НА РАБОТА ВО ВО ВРЕМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2333.23" dur="1.568"> ПАНДЕМИКАТА. </text>
<text sub="clublinks" start="2333.664" dur="1.535"> >>> Оние од </text>
<text sub="clublinks" start="2334.932" dur="0.767"> ЛИНИИ </text>
<text sub="clublinks" start="2335.332" dur="1.168"> АЛИСОН, ЈАС СУМ </text>
<text sub="clublinks" start="2335.832" dur="1.335"> СРЕНО ДА КАAYАМ ЈАС </text>
<text sub="clublinks" start="2336.634" dur="1.3"> ЌЕ СЕ ВРАТИ </text>
<text sub="clublinks" start="2337.301" dur="1.869"> СО ВАС наскоро. </text>
<text sub="clublinks" start="2338.068" dur="1.469"> >> Јас сум толку </text>
<text sub="clublinks" start="2339.303" dur="3.47"> Возбуден. </text>
<text sub="clublinks" start="2339.67" dur="3.67"> Прекрасно е </text>
<text sub="clublinks" start="2342.907" dur="1"> ДА ТЕ ВИДАМ. </text>
<text sub="clublinks" start="2343.474" dur="1.668"> НИЕ СМЕ БИЛЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2344.041" dur="1.968"> БРОДОВИ ПАТУВААТ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="2345.276" dur="1.3"> НОЌТА. </text>
<text sub="clublinks" start="2346.143" dur="0.734"> >> НАВИСТИНА </text>
<text sub="clublinks" start="2346.71" dur="1.301"> ИМАТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2347.01" dur="3.103"> ДОБРО Е ДА БИДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2348.145" dur="2.535"> Назад </text>
<text sub="clublinks" start="2350.247" dur="0.8"> >>> ПОЧНАМ </text>
<text sub="clublinks" start="2350.814" dur="0.667"> ЧАС СО </text>
<text sub="clublinks" start="2351.181" dur="0.767"> УДАРНИ ВЕСТИ </text>
<text sub="clublinks" start="2351.615" dur="1.134"> МОONЕ ЗАЛЕКОТ </text>
<text sub="clublinks" start="2352.082" dur="1.134"> БРБОВ. </text>
<text sub="clublinks" start="2352.883" dur="0.767"> УРАГАНСКИ МОALLНО </text>
<text sub="clublinks" start="2353.35" dur="1.168"> УСЛОВУВА TOЕ ДО А. </text>
<text sub="clublinks" start="2353.784" dur="2.168"> ЛЕКА, ДВИЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2354.652" dur="4.771"> САМО 2 МИЛА ПЕР </text>
<text sub="clublinks" start="2356.086" dur="4.204"> ЧАС ПРЕД ЗЕМЈАТА. </text>
<text sub="clublinks" start="2359.657" dur="1.2"> АКО ТОА ЗВУЧИ </text>
<text sub="clublinks" start="2360.424" dur="0.767"> НЕВЕРОЈАТНО ТАКА, </text>
<text sub="clublinks" start="2360.991" dur="0.734"> Е. </text>
<text sub="clublinks" start="2361.324" dur="3.804"> Може да одите </text>
<text sub="clublinks" start="2361.859" dur="3.936"> ДВОЈ ПОбрзо. </text>
<text sub="clublinks" start="2365.262" dur="1.101"> НА ТОА ЧУВСТВО </text>
<text sub="clublinks" start="2365.929" dur="1.201"> КАКО ДОБРО </text>
<text sub="clublinks" start="2366.497" dur="0.934"> НЕШТО, ТОА Е </text>
<text sub="clublinks" start="2367.264" dur="0.6"> НЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2367.564" dur="0.801"> ТОА Е ЛОПЕЗ </text>
<text sub="clublinks" start="2367.998" dur="0.867"> СТАНИ ТОА МОALLНО </text>
<text sub="clublinks" start="2368.498" dur="0.801"> ОДИМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2368.999" dur="0.734"> ПРЕСТАНЕ ОКОЛУ, </text>
<text sub="clublinks" start="2369.432" dur="0.868"> УПАТУВАЕ НА </text>
<text sub="clublinks" start="2369.866" dur="1.101"> БРБА, И НИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2370.434" dur="1.201"> ДОЛГ ДОЛLDУВАМ </text>
<text sub="clublinks" start="2371.101" dur="1.501"> ПОСЛЕДНО НЕВРЕМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2371.769" dur="2.902"> ПОПОЛНУВАЕ ОД БРЗО. </text>
<text sub="clublinks" start="2372.736" dur="2.736"> Луизијана, </text>
<text sub="clublinks" start="2374.805" dur="1.034"> MISSISSIPPI, И </text>
<text sub="clublinks" start="2375.606" dur="0.834"> АЛАБАМА </text>
<text sub="clublinks" start="2375.973" dur="1.901"> ГЛАВНИЦИТЕ ИМААТ </text>
<text sub="clublinks" start="2376.574" dur="2.368"> ОБЈАВЕНА ДР STАВА </text>
<text sub="clublinks" start="2378.008" dur="1.335"> НА ИТНОСТ. </text>
<text sub="clublinks" start="2379.076" dur="0.867"> ФЛОРИДА ИМА </text>
<text sub="clublinks" start="2379.476" dur="1.034"> ИЗДАВЕНО ЕДЕН ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2380.077" dur="1.234"> ДЕЛОВИ НА </text>
<text sub="clublinks" start="2380.644" dur="3.57"> САМА </text>
<text sub="clublinks" start="2381.445" dur="3.203"> СЕНИОР НАЦИОНАЛНО </text>
<text sub="clublinks" start="2384.348" dur="0.767"> КОРЕСПОНДЕНТ </text>
<text sub="clublinks" start="2384.781" dur="1.201"> КРИС ЈАНСЕН Е </text>
<text sub="clublinks" start="2385.249" dur="4.237"> ВО ГОЛФ БОРСИ, </text>
<text sub="clublinks" start="2386.116" dur="4.037"> АЛАБАМА. </text>
<text sub="clublinks" start="2389.62" dur="0.967"> МО CЕ ДА ГО ПОГЛЕДНЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2390.286" dur="1.469"> БРАВИ ТУКА. </text>
<text sub="clublinks" start="2390.72" dur="1.602"> МО CЕ ДА СЛУШАТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2391.889" dur="1"> ВИТВЕН ШИПАЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2392.456" dur="0.934"> ЕДЕН ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2393.023" dur="1.501"> НАЈГОЛЕМИ ЗАгрижености </text>
<text sub="clublinks" start="2393.523" dur="2.469"> ТИ БИЛЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2394.658" dur="2.002"> >> Новинар: НИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2396.126" dur="1.702"> Продолжете да го чувствувате </text>
<text sub="clublinks" start="2396.793" dur="1.602"> ПОВЕЌЕ И ПОВЕЌЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2397.962" dur="0.867"> И ПОВЕЕ, МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="2398.529" dur="0.767"> ПОГОЛЕМ ВРНЕ RAЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2398.962" dur="0.935"> ВЕТРОТ НАЈДОБИ </text>
<text sub="clublinks" start="2399.43" dur="1.601"> Продолжете да доаѓате. </text>
<text sub="clublinks" start="2400.03" dur="2.436"> ГОЛЕМАТА ГРИА </text>
<text sub="clublinks" start="2401.165" dur="1.702"> ЕВЕ LИВОТ- </text>
<text sub="clublinks" start="2402.6" dur="0.734"> ЗАКАНУВАЧКИ </text>
<text sub="clublinks" start="2403" dur="2.735"> УСЛОВИ. ТИ </text>
<text sub="clublinks" start="2403.467" dur="3.003"> МО CЕ ДА ПОГЛЕДНЕТЕ КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="2405.869" dur="0.868"> ВРЕМЕ ТОП </text>
<text sub="clublinks" start="2406.604" dur="1.3"> Горе </text>
<text sub="clublinks" start="2406.87" dur="1.935"> ШТО СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2408.038" dur="1.368"> ЗБОРУВАМЕ ЗА Е </text>
<text sub="clublinks" start="2408.939" dur="1.868"> ВИДОТ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2409.539" dur="1.902"> НЕВРЕМЕНСКИ ХИРУРГ, ТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2410.941" dur="2.936"> ВИД НА НИВОИ </text>
<text sub="clublinks" start="2411.575" dur="2.903"> ДО RAДУВА ТОА, </text>
<text sub="clublinks" start="2414.011" dur="1.034"> ИЗБРАНО, МОLDЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2414.612" dur="1.467"> БИДЕТЕ НЕГОВА ПРОДАВНИЦА. </text>
<text sub="clublinks" start="2415.179" dur="2.669"> ПОВИКААТ </text>
<text sub="clublinks" start="2416.213" dur="2.102"> ТОЈ ПОТЕНЦИЈАЛ </text>
<text sub="clublinks" start="2417.982" dur="0.767"> ЗА ИСТОРИСКИ </text>
<text sub="clublinks" start="2418.449" dur="0.833"> ДОINДУВАЕ, АС </text>
<text sub="clublinks" start="2418.883" dur="0.733"> МНОГУ Е ​​30 </text>
<text sub="clublinks" start="2419.416" dur="0.734"> ИНЧИ </text>
<text sub="clublinks" start="2419.749" dur="1.402"> ТОЧНО Е ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="2420.283" dur="1.769"> ВАС ПРИЧИНА </text>
<text sub="clublinks" start="2421.285" dur="2.302"> РЕЧЕ, ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2422.185" dur="7.941"> НЕВРЕМЕТО ДВИOVЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2423.721" dur="6.839"> ТАКА БОГО, </text>
<text sub="clublinks" start="2430.26" dur="1.034"> Приближно </text>
<text sub="clublinks" start="2430.693" dur="1.169"> ЗА ПАСОТ Јас </text>
<text sub="clublinks" start="2431.428" dur="0.735"> ОДАМ ПРАВО </text>
<text sub="clublinks" start="2431.996" dur="0.8"> СЕГА </text>
<text sub="clublinks" start="2432.296" dur="1.301"> ОДИ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2432.929" dur="1.335"> Седнете над ова </text>
<text sub="clublinks" start="2433.731" dur="1.167"> ОБЛАСТ ОД ДОЛГО </text>
<text sub="clublinks" start="2434.398" dur="1.234"> КАКО 12 ЧАСА, </text>
<text sub="clublinks" start="2435.031" dur="1.135"> ОТСТРАНУВАЕ ДО </text>
<text sub="clublinks" start="2435.766" dur="1.267"> 30 ИНЧЕ ИЛИ </text>
<text sub="clublinks" start="2436.3" dur="1.334"> ПОВЕЕ ДОINД, АС </text>
<text sub="clublinks" start="2437.167" dur="0.934"> КОЛКУ ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2437.768" dur="0.734"> НОРМАЛНО БИЛО </text>
<text sub="clublinks" start="2438.235" dur="0.834"> ВЛЕЗЕТЕ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="2438.635" dur="0.968"> ЦЕЛ МЕСЕЦ. </text>
<text sub="clublinks" start="2439.203" dur="0.967"> ОВАА ПЛАА ИМА </text>
<text sub="clublinks" start="2439.77" dur="1.301"> ЗАТВОРЕНО </text>
<text sub="clublinks" start="2440.304" dur="1.335"> САМО СЕГА </text>
<text sub="clublinks" start="2441.204" dur="0.902"> ГЛЕДА ПАРА </text>
<text sub="clublinks" start="2441.772" dur="0.734"> Луѓето што одат </text>
<text sub="clublinks" start="2442.239" dur="1.635"> НИВНИОТ КУЧЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2442.64" dur="1.934"> Мислам дека имаш </text>
<text sub="clublinks" start="2444.008" dur="1.2"> КУЧЕ, АЛИЗОН. </text>
<text sub="clublinks" start="2444.708" dur="2.702"> НЕ СУМ СИГУРЕН </text>
<text sub="clublinks" start="2445.342" dur="2.936"> ШТО Е ДОГОВОРОТ </text>
<text sub="clublinks" start="2447.611" dur="1.068"> СО НАРОД И </text>
<text sub="clublinks" start="2448.412" dur="0.733"> НИВНИТЕ КУЧИА. </text>
<text sub="clublinks" start="2448.812" dur="0.767"> ПРОПУШТАМ </text>
<text sub="clublinks" start="2449.279" dur="0.801"> НИКОЈ ТУКА </text>
<text sub="clublinks" start="2449.712" dur="1.002"> ПРИМНОГУ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="2450.213" dur="1.402"> ПОСЛЕДНИТЕ НЕКОЛКУ </text>
<text sub="clublinks" start="2450.847" dur="2.236"> ЧАСОВИ </text>
<text sub="clublinks" start="2451.749" dur="2.101"> ОВАА ПЛАА Е </text>
<text sub="clublinks" start="2453.217" dur="0.967"> ТЕХНИЧКО </text>
<text sub="clublinks" start="2453.984" dur="2.669"> ЗАТВОРЕНО. </text>
<text sub="clublinks" start="2454.317" dur="3.237"> БЛИСКО Е. </text>
<text sub="clublinks" start="2456.787" dur="1.201"> Всушност, ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2457.688" dur="1.234"> САМО ИМПОЗИРАНО </text>
<text sub="clublinks" start="2458.121" dur="2.069"> ОВДЕ ВО ГАЛФ </text>
<text sub="clublinks" start="2459.056" dur="1.635"> АКЦИИ А. </text>
<text sub="clublinks" start="2460.324" dur="1.234"> Задолжителен час </text>
<text sub="clublinks" start="2460.824" dur="1.835"> Почнувајќи од </text>
<text sub="clublinks" start="2461.692" dur="1.935"> 10:00 часот ВЕЧЕРВА </text>
<text sub="clublinks" start="2462.793" dur="4.504"> Низ 6:00 часот </text>
<text sub="clublinks" start="2463.761" dur="4.67"> УТРЕ НАУТРО. </text>
<text sub="clublinks" start="2467.531" dur="1.367"> САМО ДОБИВ ЗБОР </text>
<text sub="clublinks" start="2468.565" dur="1.001"> ОД СЛУБЕНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="2469.032" dur="1.101"> ВО ГРАДОТ ТОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="2469.7" dur="1"> ТИЕ БЕА </text>
<text sub="clublinks" start="2470.267" dur="1.001"> ВЕREЕ БАРМО </text>
<text sub="clublinks" start="2470.834" dur="1.501"> ПОЛО ДЕСЕТА </text>
<text sub="clublinks" start="2471.402" dur="1.801"> ПАТОВИ ПОД ВОДА </text>
<text sub="clublinks" start="2472.469" dur="1.301"> И НЕВИСНИ, </text>
<text sub="clublinks" start="2473.337" dur="1.434"> ВКЛУЧУВАЕ ДЕЛОВИ </text>
<text sub="clublinks" start="2473.904" dur="2.569"> НА ДР STАВАТА </text>
<text sub="clublinks" start="2474.905" dur="1.969"> Автопат </text>
<text sub="clublinks" start="2476.607" dur="0.734"> НИВНИТЕ РЕАЛНИ </text>
<text sub="clublinks" start="2477.007" dur="1.635"> ЗАШТИТА Е ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2477.474" dur="4.504"> НАРОДОТ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="2478.776" dur="3.669"> ДОЛНИ ОБЛАСТИ </text>
<text sub="clublinks" start="2482.112" dur="0.734"> НЕ ДОБИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2482.579" dur="0.734"> ОДНО, АРЕН </text>
<text sub="clublinks" start="2482.979" dur="0.634"> ОДАМ ДА СЕ ДОБИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2483.446" dur="0.634"> ИЗЛЕЗ </text>
<text sub="clublinks" start="2483.747" dur="1.101"> ТИЕ ОДАТ </text>
<text sub="clublinks" start="2484.214" dur="1.768"> ДА ОБИДАТ ДА ЈАВАМ </text>
<text sub="clublinks" start="2484.982" dur="1.367"> ИЗ НЕВРЕМЕТО. </text>
<text sub="clublinks" start="2486.116" dur="0.7"> ТОА ШАГА </text>
<text sub="clublinks" start="2486.483" dur="0.7"> Екипи за итни случаи </text>
<text sub="clublinks" start="2486.95" dur="1.435"> ВО РИЗИК. </text>
<text sub="clublinks" start="2487.317" dur="2.869"> ИМА НЕКОИ </text>
<text sub="clublinks" start="2488.519" dur="2.034"> КРИВИ ДОСТАПНИ, </text>
<text sub="clublinks" start="2490.32" dur="4.838"> ОЧИШТЕНО </text>
<text sub="clublinks" start="2490.687" dur="5.038"> ОЧЕКУВАЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2495.292" dur="0.934"> АКО СЕ ПАТОИ </text>
<text sub="clublinks" start="2495.859" dur="0.767"> НЕВИНИ, ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2496.359" dur="0.768"> ВЕREЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2496.76" dur="0.8"> КАА THЕ ТАМУ </text>
<text sub="clublinks" start="2497.26" dur="0.701"> МЕСТИ КАДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2497.694" dur="0.6"> НЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2498.094" dur="0.568"> ВЕРУВАЈ </text>
<text sub="clublinks" start="2498.428" dur="1.168"> ИТНОСТ </text>
<text sub="clublinks" start="2498.795" dur="1.168"> ВОЗИЛА МОЕ ДА СЕ ДОБИЈАТ </text>
<text sub="clublinks" start="2499.73" dur="0.734"> Низ тоа. </text>
<text sub="clublinks" start="2500.097" dur="0.801"> ПОСТАВУВААТ </text>
<text sub="clublinks" start="2500.597" dur="0.668"> ОД ЕДНА ПОСЛЕДНА </text>
<text sub="clublinks" start="2501.031" dur="0.701"> Очајувај </text>
<text sub="clublinks" start="2501.398" dur="0.801"> УТРЕ, РЕЧЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2501.865" dur="1.001"> ОВА Е LИВОТ- </text>
<text sub="clublinks" start="2502.332" dur="1.468"> Заканувачки бура </text>
<text sub="clublinks" start="2503" dur="2.535"> . ЗАмислете ги тие </text>
<text sub="clublinks" start="2503.934" dur="2.169"> БРАВИ, WИД ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2505.668" dur="2.87"> ВОДА ДО </text>
<text sub="clublinks" start="2506.236" dur="3.003"> СЕДУМ НОETИ високи, </text>
<text sub="clublinks" start="2508.672" dur="1.168"> И ШТЕТА </text>
<text sub="clublinks" start="2509.372" dur="1.202"> ТОА МО CЕ да предизвика. </text>
<text sub="clublinks" start="2509.973" dur="1.068"> ОВАААТ </text>
<text sub="clublinks" start="2510.708" dur="0.767"> СЕКОЕ, ЗЕМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2511.175" dur="2.402"> СЕриозно. </text>
<text sub="clublinks" start="2511.609" dur="2.335"> ОВА МОLDЕ ДА БИДЕ А. </text>
<text sub="clublinks" start="2513.711" dur="1.1"> ЕДНАШ-ВО А- </text>
<text sub="clublinks" start="2514.078" dur="1.767"> OИВОТЕН износ </text>
<text sub="clublinks" start="2514.945" dur="2.302"> НА ВРЕINЕ ПОРАДИ </text>
<text sub="clublinks" start="2515.979" dur="5.639"> ТОЛКУ СЕ ДВИА </text>
<text sub="clublinks" start="2517.381" dur="4.671"> Полека. ИЛИ </text>
<text sub="clublinks" start="2521.752" dur="1.634"> ХАНКЕРЕН ДОЛУ </text>
<text sub="clublinks" start="2522.185" dur="1.869"> ЗА ТИ СЕ АКО </text>
<text sub="clublinks" start="2523.52" dur="1.001"> СТЕ НА А. </text>
<text sub="clublinks" start="2524.188" dur="2.135"> ПОВИСОКО НИВО. </text>
<text sub="clublinks" start="2524.655" dur="2.135"> АКО СТЕ ВО А. </text>
<text sub="clublinks" start="2526.457" dur="0.734"> ДОЛНО ЛЕINGЕНО ОБЛАСТ, </text>
<text sub="clublinks" start="2526.924" dur="0.833"> ИЗЛЕЗИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2527.324" dur="1.301"> ТИЕ ИМААТ </text>
<text sub="clublinks" start="2527.891" dur="1.301"> ШТО ПОВИКААТ </text>
<text sub="clublinks" start="2528.759" dur="1.668"> ПОЛИЦА НА ПОСЛЕДНИКОТ </text>
<text sub="clublinks" start="2529.326" dur="1.668"> РЕСТОР ОВДЕ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="2530.561" dur="0.867"> ЗЕМЈАТА. ТИ </text>
<text sub="clublinks" start="2531.128" dur="1.201"> Луѓето имаат </text>
<text sub="clublinks" start="2531.561" dur="1.469"> НИКАДЕ ДРУГ </text>
<text sub="clublinks" start="2532.463" dur="3.903"> ОДЕТЕ, ГРИАТА </text>
<text sub="clublinks" start="2533.163" dur="3.57"> ЗА ОДЕЕ ВО А. </text>
<text sub="clublinks" start="2536.5" dur="0.667"> ПОЧИЛНИЦА </text>
<text sub="clublinks" start="2536.867" dur="0.767"> КОРОНАВИРУС. </text>
<text sub="clublinks" start="2537.301" dur="0.8"> ДОСТАПНО Е </text>
<text sub="clublinks" start="2537.768" dur="0.8"> ЗА ЛУPЕ, НО </text>
<text sub="clublinks" start="2538.235" dur="1.701"> НЕМАШ </text>
<text sub="clublinks" start="2538.702" dur="3.37"> БИДЕ ЦЕЛО МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="2540.07" dur="2.569"> НА ДВИЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2542.206" dur="1"> ОСВЕН, КАКО И Јас </text>
<text sub="clublinks" start="2542.773" dur="1"> КАIDА, ЗА А. </text>
<text sub="clublinks" start="2543.34" dur="1.001"> ПАРА ЛУЕ I </text>
<text sub="clublinks" start="2543.907" dur="1.034"> СЕ ГЛЕДАЛЕ ДОЛГ </text>
<text sub="clublinks" start="2544.475" dur="1.167"> ПЛАИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2545.075" dur="1.801"> Последните неколку минути </text>
<text sub="clublinks" start="2545.775" dur="1.969"> СО нивните кучиња, </text>
<text sub="clublinks" start="2547.01" dur="1.335"> АЛИСОН. </text>
<text sub="clublinks" start="2547.878" dur="1.234"> ТОА Е ВЕТО </text>
<text sub="clublinks" start="2548.479" dur="2.735"> НАВИСТИНА БИРЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2549.246" dur="3.503"> Горе </text>
<text sub="clublinks" start="2551.348" dur="4.537"> >> ДА СЕ ПРАШУВАМ </text>
<text sub="clublinks" start="2552.883" dur="3.87"> ПРАШАЊЕТО. </text>
<text sub="clublinks" start="2556.019" dur="1.602"> ИМАМ КУЧЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2556.887" dur="1.301"> ПОЧНАТ ДА ОДАМ МОЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2557.755" dur="0.767"> Куче на </text>
<text sub="clublinks" start="2558.322" dur="0.833"> ПЛАА </text>
<text sub="clublinks" start="2558.655" dur="1.268"> НО Ајде да кажам </text>
<text sub="clublinks" start="2559.289" dur="1.268"> ТИ, НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2560.057" dur="1.134"> ОДАТЕ МЕ КУЧЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2560.69" dur="1.268"> ПЛАACHА КОГА </text>
<text sub="clublinks" start="2561.325" dur="1.1"> ИТ УРАГАН НА </text>
<text sub="clublinks" start="2562.092" dur="1.268"> ОВАА ОГЛАСНОСТ </text>
<text sub="clublinks" start="2562.559" dur="2.002"> СЕ РАБОТИ ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="2563.494" dur="1.534"> НАЧИН, КОГА ВЕСТ </text>
<text sub="clublinks" start="2564.695" dur="1.067"> КОРЕСПОНДЕНЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="2565.162" dur="1.868"> КАКО САМО </text>
<text sub="clublinks" start="2565.896" dur="1.735"> ЗАСТАНУВААТ </text>
<text sub="clublinks" start="2567.164" dur="0.801"> ПЛАЖАТА </text>
<text sub="clublinks" start="2567.765" dur="0.667"> БРИСИРАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2568.098" dur="0.768"> СЕБЕ НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2568.566" dur="0.6"> ДА ДА СЕ УДАРЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2568.999" dur="1.234"> ЗАВРШИ </text>
<text sub="clublinks" start="2569.3" dur="2.134"> ОВДЕ СЕ ЛУPЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2570.367" dur="2.936"> ЗЕМАЕ ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="2571.568" dur="2.402"> СЕриозно? </text>
<text sub="clublinks" start="2573.437" dur="1.534"> >> ДОБИВАВ </text>
<text sub="clublinks" start="2574.103" dur="1.169"> КАИ НАЈЛУЧИНИ </text>
<text sub="clublinks" start="2575.105" dur="1.234"> СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2575.405" dur="3.604"> ЈАС СУМ БИЛ </text>
<text sub="clublinks" start="2576.473" dur="3.703"> ОДРУВАЕ ОБЛАСТА </text>
<text sub="clublinks" start="2579.143" dur="4.136"> ОКО ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="2580.31" dur="3.704"> ОБЛАСТ. </text>
<text sub="clublinks" start="2583.413" dur="1.168"> МНОГУ МЕСТА </text>
<text sub="clublinks" start="2584.147" dur="0.734"> ЗАТВОРЕНИ се </text>
<text sub="clublinks" start="2584.714" dur="0.668"> ДОЛУ </text>
<text sub="clublinks" start="2585.014" dur="0.901"> МЕСТИТЕ СЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2585.515" dur="0.734"> РАНО ЗАТВОРУВАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2586.049" dur="0.634"> ДЕНЕС. </text>
<text sub="clublinks" start="2586.382" dur="0.968"> БЕШЕ ЕДЕН </text>
<text sub="clublinks" start="2586.816" dur="1.368"> ЛИЦА ОВДЕ СО </text>
<text sub="clublinks" start="2587.484" dur="1.101"> КУЧЕ КОЈ БИЛ </text>
<text sub="clublinks" start="2588.318" dur="0.667"> МЕТЕОРОЛОГИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="2588.718" dur="1.235"> СТУДЕНТ КОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="2589.119" dur="2.402"> ДВИЕ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2590.087" dur="2.302"> ФЛОРИДА. ТОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="2591.655" dur="1.568"> САКААТ ДА БИДЕ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="2592.523" dur="1.501"> СРЕДНОСТА НА А. </text>
<text sub="clublinks" start="2593.357" dur="1.334"> УРАГАН ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="2594.158" dur="0.9"> ПРОФЕСИОНАЛНИ </text>
<text sub="clublinks" start="2594.825" dur="3.937"> ПРИЧИНИ </text>
<text sub="clublinks" start="2595.192" dur="3.971"> БЕШЕ ЗА ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2598.896" dur="0.767"> ХУНКЕР ДОЛУ </text>
<text sub="clublinks" start="2599.296" dur="0.901"> ЗАТОА ШТО ЗНАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2599.797" dur="0.967"> САМО КАКО СЕРИОЗНО </text>
<text sub="clublinks" start="2600.33" dur="1.435"> ОВА МОANЕ ДА СЕ ДОБИЕ, </text>
<text sub="clublinks" start="2600.898" dur="2.769"> АЛИСОН. </text>
<text sub="clublinks" start="2601.899" dur="2.368"> >> САКАМ ДА ПРАШАМ </text>
<text sub="clublinks" start="2603.8" dur="1.602"> ЕДЕН ПОСЛЕДЕН </text>
<text sub="clublinks" start="2604.401" dur="1.635"> ПРАШАЕ ПРЕД </text>
<text sub="clublinks" start="2605.536" dur="0.867"> НИЕ ОДИМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2606.17" dur="0.7"> ОВА СИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2606.537" dur="0.801"> СЕ СЛУЧУВА ДОДЕКА </text>
<text sub="clublinks" start="2607.004" dur="1.801"> Ние се занимаваме </text>
<text sub="clublinks" start="2607.471" dur="1.701"> СО ПАНДЕМИКА. </text>
<text sub="clublinks" start="2608.939" dur="0.634"> ИМА </text>
<text sub="clublinks" start="2609.306" dur="1.001"> КОРОНАВИРУС </text>
<text sub="clublinks" start="2609.706" dur="2.169"> И ГОРИСТИ </text>
<text sub="clublinks" start="2610.44" dur="4.538"> , НА ВРВО ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2612.009" dur="3.536"> ЗАШТИТА ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="2615.112" dur="0.767"> ЛУPЕ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="2615.679" dur="0.634"> НЕВРЕМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2616.012" dur="0.734"> ШТО СИ ТИ </text>
<text sub="clublinks" start="2616.446" dur="0.768"> СЛУШАЕ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2616.88" dur="0.801"> ОФИЦИЈАЛНИ ТАМУ </text>
<text sub="clublinks" start="2617.347" dur="0.868"> ЗА КОЛКУ ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2617.814" dur="1.802"> Се обидуваат да </text>
<text sub="clublinks" start="2618.348" dur="3.837"> ОБЕДЕТЕ СИГУРНИ НАРОДИ </text>
<text sub="clublinks" start="2619.75" dur="2.902"> СЕ БЕЗБЕДНИ? СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2622.319" dur="0.734"> ТИЕ ПОТЕНЦИЈАЛ </text>
<text sub="clublinks" start="2622.786" dur="0.634"> ЕВАКУАЦИЈА, </text>
<text sub="clublinks" start="2623.186" dur="0.601"> ОДАМ ДО </text>
<text sub="clublinks" start="2623.553" dur="0.668"> ПА SHАРИ? </text>
<text sub="clublinks" start="2623.92" dur="0.834"> REЕ БИДЕ ПОСТАВКИ </text>
<text sub="clublinks" start="2624.354" dur="1.535"> РАБОТА ДА </text>
<text sub="clublinks" start="2624.888" dur="1.601"> ПОМОГНЕТЕ ИМ </text>
<text sub="clublinks" start="2626.023" dur="5.405"> >> Репортер: </text>
<text sub="clublinks" start="2626.623" dur="5.239"> ТОА Е ГЛАВНОТО </text>
<text sub="clublinks" start="2631.562" dur="0.6"> ПРАВО ЗА РАЗБИРАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2631.995" dur="0.634"> СЕГА </text>
<text sub="clublinks" start="2632.296" dur="0.801"> ТИЕ БЕА </text>
<text sub="clublinks" start="2632.763" dur="0.834"> КАELLУВАЕ НА ЛУEOЕТО </text>
<text sub="clublinks" start="2633.23" dur="0.9"> Над курсот </text>
<text sub="clublinks" start="2633.731" dur="0.866"> НА ПОСЛЕДНИОТ </text>
<text sub="clublinks" start="2634.264" dur="0.867"> ПАРА ДЕНОВИ, </text>
<text sub="clublinks" start="2634.731" dur="1.001"> ДА НИЕ СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2635.265" dur="0.834"> ОДАМ ДА ИМАМ </text>
<text sub="clublinks" start="2635.866" dur="0.634"> ИТНОСТ </text>
<text sub="clublinks" start="2636.233" dur="0.6"> ПОЧЕТНИЦИ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="2636.633" dur="0.834"> МЕСТО </text>
<text sub="clublinks" start="2636.967" dur="3.57"> Зборував за некои </text>
<text sub="clublinks" start="2637.601" dur="3.67"> НАРОДИ ВО МОБИЛНИ, </text>
<text sub="clublinks" start="2640.671" dur="1.367"> ЗА КОЈ СЕ РАБОТИ </text>
<text sub="clublinks" start="2641.404" dur="1.301"> ЧАС ИЛИ ТАКА </text>
<text sub="clublinks" start="2642.172" dur="1.134"> СЕВЕР ОД ТУКА. </text>
<text sub="clublinks" start="2642.839" dur="1.101"> ГИ КАAYААТ ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2643.44" dur="1.067"> ПОМАЛКУ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2644.074" dur="0.767"> ПОЛО ДЕСЕТА </text>
<text sub="clublinks" start="2644.641" dur="0.7"> ЛУEOЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2644.974" dur="1.202"> РЕКААТ ВЕ МОЛАМ </text>
<text sub="clublinks" start="2645.475" dur="1.168"> ОДЕТЕ НА БЕЗБЕДНО </text>
<text sub="clublinks" start="2646.31" dur="1.3"> МЕСТО, ДОКОЛКУ </text>
<text sub="clublinks" start="2646.777" dur="1.3"> Тоа е хотел или </text>
<text sub="clublinks" start="2647.744" dur="0.834"> ЧЛЕНОВИ НА СЕМЕЈСТВОТО. </text>
<text sub="clublinks" start="2648.211" dur="1.168"> ПОСЛЕДНОТО </text>
<text sub="clublinks" start="2648.711" dur="1.969"> САКАТЕ ДА НАПРАВИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2649.513" dur="1.634"> ИМА А. </text>
<text sub="clublinks" start="2650.814" dur="0.834"> СИТУАЦИЈА КАДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2651.281" dur="0.834"> ИМАТЕ ЛУPЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2651.781" dur="1.535"> КОИ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2652.249" dur="2.135"> СЕГО НА АН </text>
<text sub="clublinks" start="2653.45" dur="3.169"> ЗАКЛУЧЕН ПРОСТОР. </text>
<text sub="clublinks" start="2654.518" dur="2.535"> ТИЕ СЕ НАПРАВИЛИ </text>
<text sub="clublinks" start="2656.753" dur="1.101"> ОДРЕДБИ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="2657.186" dur="4.705"> ПО SHИЦИТЕ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="2657.988" dur="4.37"> ДО 250-300 </text>
<text sub="clublinks" start="2662.025" dur="0.801"> Низ ова </text>
<text sub="clublinks" start="2662.492" dur="0.701"> ЦЕЛ РЕГИОН. </text>
<text sub="clublinks" start="2662.959" dur="0.968"> ТОА Е А. </text>
<text sub="clublinks" start="2663.326" dur="1.235"> ФРАКЦИЈА ШТО </text>
<text sub="clublinks" start="2664.061" dur="1.868"> ИМААТ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="2664.694" dur="4.538"> МИНАТОТО ТОЧНО </text>
<text sub="clublinks" start="2666.063" dur="3.736"> ВАС ПРИЧИНА </text>
<text sub="clublinks" start="2669.366" dur="0.8"> ЗБОРУВААТ ЗА, </text>
<text sub="clublinks" start="2669.933" dur="0.667"> ШТО Е </text>
<text sub="clublinks" start="2670.3" dur="0.967"> КОРОНАВИРУС. </text>
<text sub="clublinks" start="2670.734" dur="0.867"> АКО Е ПОСЛЕДНО </text>
<text sub="clublinks" start="2671.401" dur="0.667"> РЕСТОР </text>
<text sub="clublinks" start="2671.734" dur="0.835"> ИТНОСТ, ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2672.202" dur="0.633"> Е ЗЕМЕ ЛУEOЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2672.702" dur="0.634"> ИН. </text>
<text sub="clublinks" start="2672.969" dur="0.867"> НО ПОРАДИ </text>
<text sub="clublinks" start="2673.469" dur="0.968"> КОРОНАВИРУСОТ, </text>
<text sub="clublinks" start="2673.97" dur="0.934"> ТИЕ БЕА </text>
<text sub="clublinks" start="2674.604" dur="0.834"> БАРАЕ НАРОД </text>
<text sub="clublinks" start="2675.038" dur="0.867"> ЗА ПОСЛЕДНИОТ </text>
<text sub="clublinks" start="2675.572" dur="1.201"> ПАРА ДЕНОВИ, </text>
<text sub="clublinks" start="2676.039" dur="2.069"> НАПРАВИ СВОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="2676.907" dur="3.837"> ПЛАНИ И ДОБИЈТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2678.242" dur="8.174"> ИМА БЕЗБЕДНО. </text>
<text sub="clublinks" start="2680.878" dur="6.039"> >> ХРИС, СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2686.55" dur="0.967"> Надевајќи се на сите </text>
<text sub="clublinks" start="2687.05" dur="1.135"> ПРАВИ И ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2687.651" dur="0.834"> ОСТАНЕТЕ БИЗБЕДНО </text>
<text sub="clublinks" start="2688.318" dur="0.667"> ДОБРО </text>
<text sub="clublinks" start="2688.619" dur="0.933"> БЛАГОДАРАМ </text>
<text sub="clublinks" start="2689.119" dur="0.834"> МНОГУ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="2689.686" dur="0.767"> ИЗВЕШТАЈ </text>
<text sub="clublinks" start="2690.086" dur="0.734"> СЕКОГАШ СМЕ ТАКА </text>
<text sub="clublinks" start="2690.587" dur="0.5"> БЛАГОДАРНО. </text>
<text sub="clublinks" start="2690.954" dur="0.534"> >> </text>
<text sub="clublinks" start="2691.221" dur="0.734"> >>> ТИ си </text>
<text sub="clublinks" start="2691.621" dur="0.767"> Новинар: БЛАГОДАРАМ </text>
<text sub="clublinks" start="2692.088" dur="0.734"> ГЛЕДАМ NBC </text>
<text sub="clublinks" start="2692.522" dur="0.767"> ВИЕ. НОВИ СЕГА. </text>
<text sub="clublinks" start="2692.956" dur="0.8"> ДОБИВМЕ НЕКОИ </text>
<text sub="clublinks" start="2693.423" dur="0.834"> УДАРНИ ВЕСТИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2693.89" dur="0.801"> >> АКО ОДАТ </text>
<text sub="clublinks" start="2694.39" dur="0.768"> ВРАТА ВО НИВНИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2694.824" dur="0.768"> РАБОТА, САКААТ </text>
<text sub="clublinks" start="2695.291" dur="0.734"> ДА БИДЕ УБИВЕН </text>
<text sub="clublinks" start="2695.725" dur="0.701"> ТОА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2696.159" dur="0.701"> ЗАШТИТЕН </text>
<text sub="clublinks" start="2696.559" dur="0.734"> >> ВЕСТИ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2696.993" dur="0.801"> НАПРАВЕНИ ЗА ВАШИ </text>
<text sub="clublinks" start="2697.427" dur="2.636"> СТЕМИРАЕ СВЕТ. </text>
<text sub="clublinks" start="2697.927" dur="2.637"> ВО ИВО НЕДЕЛНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="2700.197" dur="0.667"> Почнувајќи во 6:00 часот </text>
<text sub="clublinks" start="2700.697" dur="5.673"> АМ </text>
<text sub="clublinks" start="2700.998" dur="5.372"> ВЕЛИГДЕН. </text>