Епизода во живо на PBS NewsHour West, 15 септември 2020 година subtitles

ОДИМЕ ОД ГЛОБОРОТ ДО ОТКРИВЕТЕ КАКО СЕ ДРУГИТЕ ЗЕМЈИ РАБОТНО ОБРАЗОВАНИЕ. Шарлот Весли: Јас сум возбуден ВРАТИ СЕ ОТПРЕДАЛИ ПОПИШАВ БИДЕ ТУКА И BEЕ БОАМ ПОДОБИЈАТЕ НА ДОГОВОРНА РАБОТА И LЕ СЕ ОБЕДИМЕ СПОСОБНИ ДА ГИ ВИДИТЕ МОИТЕ ПРИЈАТЕЛИ, И НАСТАВНИЦИ, НО ОЧИЈАЧНО Е НЕРВЕСНО ВРАINGАЕ ПОРАДИ ОЧИЕНО ИМА ПРАВИЛА И СЕ. СУДИЈА: СИТЕ ТОА И ПОВЕЕ ВЕЧЕРВА „НВОСУР ПБС“. >> ГЛАВНО ФИНАНСИРАЕ ЗА „NEWУШУР“ ОБЕЗБЕДЕН ОД. >> Педијатриски хирург. ВОЛОНТЕР. ТОПИЈАРЕН УМЕТНИК. ФИНАНСИСКИ РЕЈМОНJАМИ СОВЕТНИК СОВЕТИ НА ТЕЈЛОР ДА ПОМОГНЕТЕ ВО ИВЕЕЕ ВАШИОТ ЖИВОТ. LИВОТ, ПЛАНИРАНО. >> 25 години, потрошувач ЦЕЛУЛАР ПОНУДИ БР ДИЗАНИРАНИ ДОГОВОРНИ БЕЗБЕСКИ ПЛАНИ ДА ПОМОГНЕТЕ НА ЛУEOЕТО НАПРАВИ ПОВЕЕ ШТО НИВ ИМ СЕ ДОПАЃА. НАША УСЛУГА ЗА КЛИНИТЕЛ ЗАСНОВАНА НА САД ЕКИПА МОANЕ ДА ПОМОГНЕ ДА НАЈДЕ ПЛАН ТОА ВИ СООБРАВУВА. ДА УЧЕТЕ ПОВЕЕ, ПОСЕТЕТЕ ПОТРОШУВАЧ НА ПОТРОШУВАЧОТ CELLULAR.TV. >> Hонсон и Hонсон. ILЕЛЕЗНИК БМС Ф. - RAЕЛЕЗНИК БНСФ. ♪ >> JOОН СА И Jејмс Л. ФОНДАЦИЈА НА ВИЧЕРОВИТЕ, Унапредување ИНФОРМИРАН И ИНГАЗИРАН ЗАЕДНИЦИ >> И со тековната поддршка ОД ОВИЕ ИНСТИТУЦИИ. ОВОЈ ПРОГРАМА СЕ НАПРАВИ МОOSНО ОД КОРПОРАЦИЈАТА ЗА ЈАВНОСТ ОБРАЗОВАНИЕ И СО ПРИДОНЕСИ ВО ВАШИТЕ РБС СТАНИЦА ОД ВИДНИЦИ КАКО ВАС. ВИ БЛАГОДАРАМ. СУДИЈА: НА ОВОЈ ДЕН СО ПОВЕЕ ОД ОВОЈ НЕГОВОТО СПОДЕЛУВА OFЕ НА КЛИМАТНИТЕ ВЕСТИ, НИЕ ПРВО Свртете се кон белата куќа ЈУOUTHНА ЛАВА И ПОТПИШУВАЕ НА ПРВИОТ ДОГОВОР АРАБ-ИСРАЕЛИ ВО КВАЛЕТЕН ВЕК, КАКО ИСРАЕЛ НОРМАЛИЗИРАНИ ОДНОСИ СО БАХРЕН И ОБЕДИНЕТА АРАБА ЕМИРАТИ. ВО МОМЕНТ, WЕ ГО ДОБИЕМЕ ПОГЛЕДИ НА ТОП ПРЕТСЕДАТЕЛОТ СОВЕТНИК ARАРЕД КУШНЕР. НО ПРВИ, СТРАНСКИ РАБОТИ КОРЕСПОНДЕНТЕН НИК ШИФФРИН ГО ОТВОРИ ОДБОРИТЕ НА ДОГОВОРОТ И ДЕНЕСКИОТ МОМЕНТ. [АПЛАУЗ] ИЗВЕШТАЈ: Исраил, Бахреин и ОБЕДИНЕТИТЕ АРАБИСКИ ЕМИРАТИ ИМАТ НИКОГАШ НЕ ЗАБОРАВЕТЕ ВОЈНА. НО СИТЕ СЕ надеваа дека денес искри МИР. >> ПО ДЕЦЕНИТЕ НА ПОДЕЛБАТА И Конфликт, ние ја обележуваме зората на А. НОВ СРЕДЕН ИСТОК >> ОВОЈ МИР EVЕ НАВИСТИНА ПРОДОЛИ ДА ГИ ВКЛУЧИ ДРУГИТЕ ДРATАВИ, И КОНЕЧНО МО CЕ ДА ГО КРАЈИ АРАБ-ИСРАЕЛИ КОНФЛИКТ ЗА СИТЕ. >> ВЕITЕ СВЕДОШТАМ А. ПРОМЕНА ВО СРЦЕТО НА СРЕДЕН ИСТОК, ПРОМЕНА КОЈ ILLЕ ИСПРАТИТЕ се надеж околу светот. ИЗВЕШТАЈ: НОРМАЛИЗАЦИЈА ДОГОВОРИТЕ СЕ ЗАГОВОРУВААТ ДА СЕ СПОСТАВАТ СПОРОВИ БЕЗ СИЛА, ОСНОВИ АМБАСАДИ, КРЕИРАЈ Директни летови и проширување ИНВЕСТИЦИИ, ТУРИЗАМ И ТРГОВИЈА. ЗЕМЈИТЕ СПОДЕЛУВААТ ЕКОНОМСКИ ИНТЕРЕСИ ЗА ЗДРАВИ КОИ ПРОДОЛУВААТ ОД ТЕЛ АВИВ, ВО Бизнис ОАЕ КАПИТАЛ ДУБАИ. >> ГОЛЕМИТЕ ЕКОНОМСКИ ПРИДОБИВКИ OЕ СЕ ЧУВСТВО НАШЕТО ПАРТНЕРСТВО НИЗ НАШИОТ РЕГИОН, И WЕ ПОСТИГНЕТЕ СЕКОЈ ОД НАШИТЕ ГРАIZАНИ. ИЗВЕШТАЈ: И ЗЕМЈИТЕ СПОДЕЛИ СТРАВИ НА ПОЛИТИЧКИОТ ИСЛАМ, И ИРАН. ШИЈАНСКИОТ ИРАН го загрозува Исраил и ЗЕМЈИ СУНИ СО РЕГИОНОТ НАЈГОЛЕМИОТ ПАТЕН ИНВЕКТ И ПРОЦИИ КОИ ИМААТ ПРОДОЛУВАЈТЕ го НИВНИОТ ВЛИЈАНИЕ. АНАЛИСТИ И СЕ КАAYАТ ДЕНЕС Е ЗА СПОДЕЛУВАНИ СОМНЕА ЗА НАС ОБВРСКА ИСРАЕЛ СЕГА СЕ ГЛЕДА НАЈСОЈА Веродостоен, регионален партнер. ОАЕ се надеваат да купат АМЕРИКАНСКИ ОРУЈА ВО ВКЛУЧУВАЕ НА Ф-35 И КУПИ ДОБРА ВОЛЈА ВО ВАШИНГТОН МЕGУ ОНИЕ КРИТИРАЈТЕ ја ЗЕМЈАТА ЗА ПОМОГНОСТА ВОДИ ВОЈНА ВО ЈЕМЕН ТОА СЕ УБИЕТЕ ДЕСЕТИ ИЛЈАДИ. ПРЕД ДЕНЕС, САД ИМААТ ДОМАEDЕНИ ПРВИ ДВА ДОГОВОРИ АРАБ-ИСРАЕЛИ, СО ЈОРДАН И ЕГИПТ, ШТО СЕ РАБОТИ ЗЕМЈА ЗА МИР. НО ОСТАНАТЕ ДЕНЕС Нерешен - ОСНОВЕН КОНФЛИКТ НА ИСРАЕЛ СО ПАЛЕСТИЈАНЦИ. ЕМИРАТИТЕ КААТ НОРМАЛИЗАЦИЈА АЛЕКСИРАНА ИСРАЕЛИ АНЕКС НА НАСЕЛБИ ВО ЗАПАДНАТА БАНКА. Но, за време на церемонијата, ВОЈНИЦИТЕ ВО ГАЗА ОГНЕВААТ ПРИКАЗНИЦИ ВО ГРАДИ ИЗРАЕЛИ. И ОВОЕ УТРО, ПАЛЕСТИНЦИ ВО Окупираната западна банка ПРОТЕСТРАНА НОРМАЛИЗАЦИЈА ПРЕД МИР. Палестинци и многу регионални АНАЛИСТИТЕ ПРЕДУПРЕДУВААТ РЕГИОНАЛЕН МИР НЕВОЗМОНО, БЕЗ ИСРАЕЛИ-ПАЛЕСТИНСКИ МИР. >> ВИСТИНСКИОТ КОНФЛИКТ Е А. ПАЛЕСТИНСКО-ИСРАЕЛСКИ КОНФЛИКТ И ТОА ТРЕБА ДА СЕ РЕШИ. ОВА Е ЕДИНСТВЕН ПАТ НА МИРОТ И БЕЗБЕДНОСТ И СТАБИЛНОСТ ВО ОВОЈ РЕГИОН. ИЗВЕШТАТ: САД СЕ надеваат денес КРЕИРА НЕПОВРАТЕН МОМЕНТУМ ТОА ИЗОЛИРА ПАЛЕСТИНЦИ. Во меѓувреме, денес прави ПРЕКУ ПОКРИВАНО ОНА ШТО ЕДНАШ - ДЕЛУМЕН ИЗРАЕЛ-ЗАЛЕК РЕАЛИГАНТИРА OFЕ НА СРЕДНОТО ИСТОК ЗА „НВОШУР ПБС“, НИК СУМ ШИФРИН. СУДИЈА: И СЕГА ДА ЈАРЕД КУШНЕР, СЕНИОР СОВЕТНИК ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ ТРАМП. ИГРА КЛУЧНА УЛОГ ВО ПРЕГОВОР ЗА ОВОЈ ДЕЛ. И тој ни се придружува од белиот ДОМА ВИ БЛАГОДАРАМ ЗА ПРИЛИГА Ајде да ве прашам за зделката СЕКОГАШ Е ДОБРО ДА ПРАШУВАШ - ПОТПИС ДОГОВОР за мир, но ова е МЕWУ ЗЕМЈИТЕ ТОА ВЕREЕ ИМААТ ТРГОВСКИ ВРСКИ И ДИПЛОМАТСКИ ВРСКИ СО ДРУГО. ШТО ТОЧНО ILLЕ БИДЕ ВАШ ПРИЈАТЕЛ? >> ПРВО ОД СЕ, ОДЛИЧНО Е БИДЕ СО ТЕБЕ, НО НЕ БИЛА ИМАТЕ ТРГОВСКИ ВРСКИ ИЛИ ДИПЛОМАТСКИ ВРСКИ. ПРЕД ДВЕ НЕДЕЛА, АРАБСКИТЕ ЕМИРАТИ ОТЧИНА БОЈКОТ ОДРЕДБА ТОА ПРОДОЛУВАЛЕ 48 години ОТВОРЕНИ ИСРАЕЛ И Саудиска Арабија ВОЗДУШНИОТ ВОЗДУХ ВО ДВИЕЕ ПРВО КОМЕРЦИЈАЛЕН ЛЕТ ОД ИСРАЕЛ ДО ЕМИРАТИ. Јас бев на тој лет. ЛУEOЕ КОИ ГО РАЗБИРААТ ИСТОРИЈА ЗНАЕ ЗНАЧЕЕ НА КОНФЛИКТ АРАБ-ИСРАЕЛИ И ГРАНИЦА ШТО БИЛ САМО СКРШЕН СО ОВИЕ ПРЕДМЕТИ НА МИР. ИСРАЕЛ ИМА ПО 72 ГОДИНИ ДВА зделки на мирот, а потоа во ПОСЛЕДНИ 29 ДЕНА, ИМА ДВА ПОВЕЕ БЛАГОДАРИЈА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРАМП НЕВОДОВОДЕН СТИЛ И БРОКЕРСКА ДА КРЕИРАТЕ РАЗЛИЧНО ПРОспектива за Блискиот исток. ШТО СЕ СЛАВИМЕ ДЕНЕС НАВИСТИНА ИСТОРИСКИ ПОВЕЕ И ШТО ПОКАУВА ПОЗИТИВЕН МОМЕНТУМ НАРОД ВО РЕГИОН ИМА ПО САКАЕ АРТИКУЛИРАТЕ НОВА ИДНИНА И НЕ БИДЕ ОДРЕДЕНИ СО Конфликтите на ПЛАСТ - ПОСЛЕДНО, ЗА ТОЈ ЛУEOЕ СИТЕ - СИТЕ ВЕРАТИ, САКААТ ДА ИМАМЕ ЕКОНОМСКА МО OPНОСТ И НЕ БИДЕТЕ СООБРАУВАНИ ОД ВОЈНИТЕ ТОА СЕ ОДРИ СРЕДНОТО ИСТОК ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 20 ПЛУС ГОДИНИ. СУДИЈА: СЕ УПАТУВАВ НЕОФИЦИЈАЛНИ ВРСКИ ПОМЕУ ОВИЕ ДВЕ ЗЕМИ, ТИЕ ИМААТ НИКОГАШ НЕ ЗАБОРАВЕТЕ ВОЈНА СО ЕДНА ДРУГО. НО ГОВОРИ СО ЕКОНОМСКИ МОPНОСТ, ОСТАНА ОВА СЕДИ СЕ НА ПАЛЕСТИЈАНЦИТЕ. ПОВЕЕ ОД 5 МИЛИОНИ ЛУЕ ИВЕЕЕ ВО НАПЛАТЕНО ТЕРИТОРИИ СО МНОГУ МНОГУ ЕКОНОМСКА МОPНОСТ ЗА НИВ, А. ШАНС за напредување, се надеваме на НИВНИТЕ ДЕЦА. ПЛАНОТ Е ТУКА ДА СЕ ОБИДИ И ИЗОЛИРАЈТЕ ГИ ПАЛЕСТИЈАНЦИТЕ ТАКА ТРЕБА ДА ДОЈДАТ ВО ОДБОР? >> НЕ, ПАЛЕСТИЈАНИТЕ ИМААТ ИЗОЛИРАНИ САМО. . НАШИОТ ПЛАН СЕ ПРАВИ ПРАКТИЧНИ РАБОТИ, КОЛ КОН СВЕТИ ТАЛПОВИ КОИ ПОМОГНАА Работите се враќаат долго време и ПРЕДМЕТЕ ПРАГМАТИЧКИ ПРИСТАП. ПРЕТСЕДАТЕЛСКИОТ ТРАМП НА ПРВ СТРАНСКО ПАТУВАЕ, НЕ ЗНАМ АКО ВАШИТЕ ПОГЛЕДНИЦИ ЗНААТ, ОТКАИ НЕГОВАТА СТРАТЕГИЈА И ЗГОВОРИ НА 54 АРАБСКИ ЗЕМЈИ И ТЕКОВ ТЕКА, Ако сакаме да го донесеме регионот ОКОЛУ ЗАЕДНИЧКИ ИНТЕРЕСИ, САКАМ TOЕ ПОВЕЕ ОДГОВОР Способност. ВО ВРЕМЕ ИСИС ТРЕБА НЕКОНТРОЛИРАНОТО. КАЛИФИРААТ ГОЛЕМИНА ОХИО СЕ ДЕСТАБИЛИЗИРАШЕ И ТРЕБАЛ ПРОЦИИ СИТЕ ВО РЕГИОНОТ. Имаше многу лоши работи во УСЛОВИ ЗА ФИНАНСИРАЕ НА ТЕРОР И РАДИКАЛИЗИРАЕ СЛЕДЕН ГЕНЕРАЦИЈА. ОБВИНИМЕ МНОГУ ТОА. ГИ РАБОТИМЕ ТЕРИТОРИЈАЛОТ КАЛИФАТ НА ИСИС. Излеговме од страшниот ран ДЕЛ - ИРАНСКИ ДЕЛ ОД ТЕК ВЕНО ЕДНА ОД НАЈЛОШИТЕ ЗДРАВИ. СЕКОГАШ СПРАВЕН СО ОБЛИГОВОЛНО КАТАЛИСТ КРОМОД - ПАЛЕСТИНЦИ, ГО ДОБИВМЕ НАЈДЕТАЛНИТЕ Предлог што има ставено НАПРЕД ВО ИСТОРИЈА. ОБЈАВУВАМЕ 100 СТРАНИЦИ ОД АН ЕКОНОМСКИ ПЛАН ШТО ЗЕМЕ 50 УСД МИЛИЈАРДА ШТО Е СЕ КРЕИРААТ МИЛИОН ПАЛЕСТИНСКИ РАБОТА, ДВОЈНИОТ ДВОЈ БДП И НАМАЛЕН НИВНИОТ стапка на сиромаштија. WЕ БИЛЕ ГОЛЕМ РАЗЛИКА. ИСТОРИЛ ДОБИВМЕ ДА СЕ ПОСТАВУВАМ НАПРЕД ПАЛЕСТИНСКА ДРATEАВА И МАПА. ИМА МНОГУ ПРОГРЕС Направени за нив, но на крајот од ДЕНОТ, НЕ МОANЕМЕ САКАМЕ МИР ПОВЕЕ ОД САКААТ МИР. НИВНОТО ЛИДЕРСТВО ИМА СОВРШЕН СНИМКА ЗА СНИМКА ДА НЕ СЕ ПРАВИ А. ДЕЛ ПА КОГА СЕ ПОДГОТВЕНИ ДА ДОЈДАТ НАПРЕД, ПРЕТСТАВЕН ТРАМП НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ МО CЕ ДА СЕ РАБОТИ НА СРЕДНОСТ ИСТОЧНИОТ И ГРАДЕН Е СИЛЕН ОДНОСИ СО ЛУPЕ КОИ ЧУВСТВУВААТ ИЗОЛИРАН ПРЕД ДА ВЛЕЗЕ Енергија и мислам дека има ТРЕМЕНДУСЕН ПЕРИЛ - ПОТЕНЦИЈАЛ ЗА ПАЛЕСТИЈАНЦИТЕ АКО СИТЕ РАБОТАТ ЗАЕДНО. СУДИЈА: НО ЗНАЕМЕ НА ОВОЈ поен Тие се спротивставуваат на овој договор, и тоа СЕ ЧУВСТВУВААТ КАКО ДА ИМ ПРЕДАВСТВО. ARАРЕД КУШНЕР , ТОЛКУ СЕ ТЕБЕ ЗА НЕ САКАМ да ве прашам за КОРОНАВИРУС, ПАНДЕМИКАТА. ВИЕ И ПРЕТСЕДАТЕЛОТ СТАВЕТЕ Суштината го предложи Претседателот СЕ НАПРАВИ ВЕЛИЧНА РАБОТА. КАКО ШТО СЕ ЗНАЕМЕ, 100 95 000 АМЕРИКАНЦИТЕ УМРИЛЕ ПОСЛЕДНО ПЕТОК. ДЕН ИМАЛЕ 1000 ЛИЦА УМРИ ВО ОВАА ЗЕМЈА. КАКО Е ТАА ВЕЛИЧНА РАБОТА? >> ПРВО ОД СЕ, ДА ВРАТАМ ВРАТА ВО ПОСЛЕДНИОТ Она што претходно го рековте ДОЈДЕМЕ ВО ВИРУСОТ, ВО ИНСТРИЈАТА ПРЕГОВОРИ, СИТЕ СЕ ЗНАЕТЕ ДОДЕКА СЕ ВО ДА. МИСЛАМ ШТО ШТО ГЛЕДАШ Е А. МНОГУ ПОСТУВАЕ ВО РЕГИОН И ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРАМП СЕ ОДРЕДИ ПРЕДИЗВИК ЗА НАЈМАЛКО МНОГУ МНОГУ ЛУPЕ СЕ ПОГОЛААТ ДА ЗЕМААТ ВО И РЕЗУЛТАТИ ВО НАС КОИ ИМААТ УПОТРЕБА ЗА ОБВИНУВАЕ СВЕТИТЕ ДОМ И ДА ИМААТ ПОМАЛКУ ЗАКАНА НА ТЕРОР ВО НАШАТА ЗЕМЈА И ПОВЕЕ ПАРИ ОВДЕ ДОМ ОБНОВУВАЕ НА НАШАТА ЗЕМЈА. ТОА Е ОНА ЗНАЧЕЕТО ДЕНЕСКИ НАСТАНИ НА БЕЛО КУUSАТА БЕШЕ. Во однос на коронавирусот, ОЧИШТЕНО Е ОВА НЕПРЕЦЕНЦИРАНА ПАНДЕМИЈА. Влијаеше на 180 земји ОКОЛУ СВЕТОТ. ПРЕТСЕДАТЕЛСКИОТ ТРАМП СКОПУВА ВО АКЦИЈА МНОГУ РАНО. . ГО ДОБИВВАМЕ СИТЕ ГУВЕНЕРИ Снабдувања што им се потребни. ДОБИВМЕ МНОГУ ХИСТЕРИЈА ПРЕД КОГА STЕ ПОТРЕБНИ ДРATАВИТЕ 40 000 вентилатори, ТОА НИЕ WЕ БИДЕ КРАТКО ПРОДАВНИ НАБАВКИ ПРЕДНИ ЛИНИИ НА БОЛНИЦИ, И РАБОТИМЕ ТЕШКО ОБЕДЕЛЕТЕ СЕ УШТЕ ОБЕЗБЕДЕНИ СИТЕ РЕСУРСИ ПОТРЕБНИ ни се. ДОДЕЛУВАМЕ ПАМНО И РАБОТНО СО СИТЕ ГУБНЕРИ И ДОБИ СИТЕ ШТО СЕ ПОТРЕБНИ. НАУЧИМЕ МНОГУ. И ИМЕ ИМАМЕ ДА МОЕМЕ да заштедуваме ЕКОНОМИЈАТА. ЛУPЕТО МИСЛИТЕ OЕ НАШАТА ЕКОНОМИЈА БИДЕТЕ над 20% невработеност на ова ПОЕН СЕ ЗАБАВИВАМЕ ДО 8,4 ТОЧКИ КОИ ПОВТОРНО НИКОЈ НЕМА ДА БИДЕ МОOSНО ДО СЛЕДНА ГОДИНА. Економијата се враќа добро. РАЗВИВАМЕ ВАКЦИНА И ТЕРАПЕВТИКА. ИМАМЕ ТРИ ВАКЦИНИ ДОСЕГА ВО ФАЗА ЧЕТИРИ ИСПИТУВАА НАЈБРЗОТ ВАКЦИНИРАЈ СЕКОГАШ НА ТРЕТА ФАЗА ИСПИТУВАЕТО Е 13 МЕСЕЦИ. СЕ НАПРАВИМЕ ДВЕ ОД нив за четири МЕСЕЦИ И ЕДЕН ПЕТ МЕСЕЦИ. Оние што се надеваат дека ќе докажат ЕФИКАСНОСТ. СО РАБОТА НА ТЕСТИРАЕ, ВОДИМЕ СВЕТОТ ВО ТЕСТИРАЕ, ИМАМЕ 100 МИЛИОНИ ТЕСТИ - JУДИЈА: АМА ПОВТОРНО - САМО СУМ ОДАМ ДА КАAYАМ АКО МОLDЕ ДА МИ ПОДВИШ ИНТЕРПУТ, САМО БРЗО, НА СМЕТ НА СМРТТА ВО ОВА ЗЕМЈА Е ЕДЕН ОД НАЈСЛАВИОТ НА СВЕТОТ. НЕШТО КАКО 10-то ОД 172 ЗЕМЈИ МОЕТО ПРАШАЕ Е, ТОА Е РЕКОРД ПРЕТСЕДАТЕЛОТ е горд? >> Погледнете, Претседателот зачекори ДО ПРЕДИЗВИКОТ. ОЧИГЛЕДНО ЕДНА СМРТ Е МНОГУ И НЕ СМЕ САКАЛЕ НЕ ДОЈДЕ ПАНДЕМИКАТА, НО ТОА Е ГЛОБАЛНА ПАНДЕМИКА И ИМА УДРИ СЕКОЈА ЗЕМЈА РАЗЛИЧНО. АКО ГО ПОГЛЕДНЕТЕ ЕВРОПА И ПОВЕЕ СМРТНОСТ, ИМААТ А. ПОВЕЕ СМРТНОСТ НА ПРЕГОВОР ПОРАДИ НА ПАНДЕМИКА ОТКА ШТО НИЕ Имаше ПОВТОРНО, ИМАМЕ НЕКОИ ДРATАВИ ТОА ПОДОБРО ОД ДРУГИТЕ. ГО НАПРАВИМЕ НАЈДОБРОТО ДА СЕ ПРОДАВАМЕ И ОБЕДЕЛЕТЕ СЕ УБЕДИТЕ СИТЕ РЕСУРСИ ИМА ПОТРЕБНИ КОЈА Е РАБОТА НА ФЕДЕРАЛНАТА ВЛАДА. ПОВТОРНО, Мислам дека сме земени - Зборувате за стапката на смрт. Мислам дека сме долу до 740 ЛУPЕ ДЕН. БЕШЕ НА 2200 НА ВРВОТ А. ПРЕД МЕСЕЦИ ВО ПАРА. ПОВТОРНО ЕДНА СМРТ Е ПАРИ - ПРЕМНОГУ, АМА ГИ ВАШИМЕ НАШИОТ НАЈДОБРИ ЗА ИДЕНТИФИКАЦИЈА НА СЛУЧАИТЕ И НИЕ НАПРАВИМЕ МНОГУ ДА ДОБИВАМЕ ТЕСТИ Медицински сестри заради тоа е така Ние го возевме стапката на смрт ДОЛУВААТ ОД ОБЕЗБЕДУВАЕ НА СТАРИЛНИ ДОМА ШТО НЕШТО НЕ СЕ ПРАВИ ГУВЕРИ ВО РАНИТЕ Држави. СУдија: Јас само ќе кажам дека РЕКОРД ЗА НАЈЕВРОПСКИ ЗЕМЈИТЕ Е ПОДОБРО ОД ПАТ ОН ОД ОБЕДИНЕТИТЕ ДРATАВИ, СИСТИНА ВО ГЕРМАНИЈА И ДРУГИТЕ. НО, САКАМ ДА ВЕ ПРАШАМ ЗА ИЗБОР, ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ИМА РЕЧЕ ВО НЕКОИ - >> НО ПОВТОРНО, НЕКОИ ДРATАВИ СЕ Подобро од другите држави. Споредете ја Флорида со NEWујорк и ТРЕБА ДА НЕ ПОГЛЕДНЕТЕ Компаративно. ПОВТОРНО, НЕ СЕ ЗА ТОА КОНСТРУКТИВНО НА ОВОЈ ПОЕН ДА БИДЕ ЦЕРИ ПОБИРА ПОДАТОЦИ ЗА БОРБА Назад Мислам дека мораме да го погледнеме Напори што се направени. JУДИЈА: ТРЕБА - ПОГЛЕДАМ ПОДАТОЦИ КОИ СЕ ГЛЕДАТ СИТЕ. НЕ СУМ ЦЕРИРАЕ. НО МНОГУ БРЗО. Претседателот рече по случај ВО МИНАТА КОЈ WЕ БИДЕ ДА ПОГЛЕДНЕТЕ АКО ГО ПРИФАИ РЕЗУЛТАТИ НА ИЗБОРИТЕ. КАКО ЗНАЕМЕ, ИМА СЛУБЕН ВЕСНИК НА ОДДЕЛЕНИЕТО ЗА ЗДРАВЈЕ И ЧОВЕЧКИ УСЛУГИ КОИ ПОСЛЕДНИ Неколку дена, тој е многу блиску до ПРЕТСЕДАТЕЛОТ, рече АМЕРИКАНОТ ТРЕБА ДА СЕ ПОДГОТВЕТЕ ЛУEOЕТО ЗЕМЕТЕ ГО ОРУИТЕ АКО ТРУМ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЗАГУБИ. СПОДЕЛУВАТЕ ВИЕ И ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ПОГЛЕД ТОА ОВА - ОВА ГРОБА ПОГЛЕДНЕТЕ ДОКОЛКУ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЗАГУБИ, ЛУPЕТО ТРЕБА ДА СЕ ПРЕТСТАВАТ АРМС? >> ПРАВО, ВЕРУВАМ НЕГО ИЗВИНИ ЗА ОВИЕ КОМЕНТАРИ. САМО ТОА ГО ПОГЛЕДНАВ НА ВЕСТИТЕ. НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ, ПРЕТСЕДАТЕЛОТ СЕ ПРАШАЛ АКО Е БИДЕ ПРИФАТЕТЕ ги РЕЗУЛТАТИТЕ И ДРУГИОТ СТРАНАТА НЕГО го исмеа за тоа што му рече WЕ МОРА ДА ГО ГЛЕДАМ И ТОГАШ ТОА ГИ ПРИФАТИЛЕ РЕЗУЛТАТИТЕ КОГА БЕШЕ ГОТОВО И ДРУГА СТРАНА НЕ И КРЕИРАЛ ЛАSEЕН РУССКИ РАБОТНИК ЗА ГОДИНИ И ТОА Е ИСТРАЕН Две години и беше тотално ОДОБРЕНО. НА КРАЈОТ НА ДЕНОТ, АМЕРИКАНСКИТЕ ЛУEOЕ ОДАТ ПОГЛЕДНЕТЕ ГО РЕКОРДОТ НА ЛИЦАТА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ. ДЕНЕС СМЕ ОВДЕ Зборуваме ЗА ИСТОРИСКИ СРЕДЕН ИСТОК СЕГА ЗА МИР. ТРИ И ПОЛОВИ ГОДИНИ ЈАС МЕДИУМИТЕ СЕ РАЗГИВААТ И СИТЕ ЕКСПЕРТИ ВО ВАШИНГТОН КОЈ ОБЈАВИ ДА СМЕ НАПРАВУВАМЕ НА ПОГРЕШЕН НАЧИН И НИЕ НЕ БИЛЕ ВИСТИНСКИТЕ ЛУEOЕ НАПРАВУВАЕ НО ТОГАШ ОСТВАРИМЕ ДЕНЕС СО ОВИЕ ЕКСПЕРТИ НЕ НАПРАВИ И ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРАМП СЕ ПРЕТСТАВЕ НЕКОНВЕНЦИОНАЛНИ ПРИСТАПИ НА А. МНОГУ РАБОТИ, АМА ОСТВАРУВА РЕЗУЛТАТИ И ЛУEOЕТО кои гласаа ЗА НЕ ЗНАЕ ТОЧНО ШТО ТИЕ ДОБИВААТ И НЕ МОLDЕАТ БИДЕТЕ ПОВЕRУВЕНИ. ШТО LDЕ БИДАМ НА ЛУ PЕТО - СУДИЈА: И - >> МНОГУ ЛУEOЕ КОИ ГО КАААТ ИСТИ СЕГА СЕ НАРОДОТ КОЈ СЕ КАА ПРЕТСЕДАТЕЛСКИОТ ТРАМП ИЗБОРИ И ANDЕ ИМАМЕ Трета светска војна и денес тој ПОТПИШУВАНИ ДВЕ ПАРЦИ СЕ Справува со СРЕДЕН ИСТОК. СУДИЈА: И ПРИЈАВУВАМЕ ТОА. ЕДЕН ПОСЛЕДНО ПРАШАЕ ЗА НАУКАТА. Претседателот беше повикан во неговиот ПОСЕТА НА КАЛИФОРНИЈА ОД ГРУПА НА НАУЧНИЦИТЕ ДА ПЛАКААТ - ПЛАТИ ЗАТВОРЕН ВНИМАНИЕ НА НАУКАТА И. КЛИМАТСКАТА ПРОМЕНА БЕШЕ НЕГОВА РЕАКЦИЈА „СЕ ПОСЛУДУВА“ И „НАУКАТА НЕ ЗНАЕ“, В. ЕФЕКТНО ОТКРИВА THEЕ НА ПОТПИСОТ СПОРЕДЕН Моето прашање е, е ова што ти САКАТЕ ДА ГИ УЧИТЕ СВОИТЕ ДЕЦА НА УЧИЛИШТЕ? >> МИСЛАМ ДЕКА ЧЕСТО СИ ИМАТЕ НАУЧНИЦИ КОИ СЕ РАКОВОДАТ ДРУГО И ПОГЛЕДНЕТЕ ШТО ТОА Е ПРЕТСЕДАТЕЛОТ И ОТВОРЕН Е МНОГУ РАБОТИ -- СУДИЈА: НО НЕКОГАШ ПО КЛИМА ПРОМЕНЕТЕ ОД ПОСТОИ ПРЕГЛЕД НА ВОЗНЕМИРУВАЕ. >> НО Она што би рекла дека сме ние СИТЕ СЕ СОГЛАСУВАМЕ САКАМЕ ЧИСТ ВОЗДУХ И ЧИСТ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ КАЖА ТОА. ТОГАШ ИМАТЕ РАЗЛИЧНИ РАБОТИ ДА НАПРАВИШ. ПРЕТСТАВНИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ ПРЕТСТАВУВАМЕ ДА СЕ ПРИДРУИТЕ ТРИЛИОНСКИТЕ ДРВА ПРЕДИЗВИК. ЗБОРИ АПСОЛУТНО, ТОА МОLDЕ СЕКВЕСТЕР ЈАглерод и помислете на тоа WЕ БИДЕ ПРОИЗВОДНИ НАЧИН ТОА НЕМА ДА ЈА УНИШТАТЕ ЕКОНОМИЈАТА. Зборуваме за про-климатските промени ИЛИ Анти-климатска промена, тоа СТАНУВА РАСПОРЕДЕН. МИСЛАМ ШТО Е МОЕ ДА НАПРАВИМЕ ПОСТАВИТЕ ТЕДОВИ КОН РЕШЕНИЈА. ШТО правиме за да можеме ЛИБРАТИРАЕ МЕWУ ПРАВАЕ НА СУРЕТИТ Имаме чист воздух и чист ВОДА, НО ИСТО И НЕ НАПРАВУВАЈ Радикални работи што би сакале ПОТРЕБИ ЈА ИНДУСТРИЈАТА И НАСИ НЕ ПОМАЛКУ ГЛОБАЛНО Натпреварувачко. АКО ПОГЛЕДНЕТЕ АДМИНИСТРАЦИЈА, ТОА ГО НАПРАВИЛЕ ПЛАТА ЗА КЛИМАТА НА ПАРИЗ ОВА ИМА ОГРОМНО ОГРАНИЧУВАА НА АМЕРИКАНСКИ Бизнис и без ограничувања Кина и Русија и најлошата Загадувачи и тоа белење - ДЕВЕТЕ СУДИЈА: Но, вие се согласувате за тоа ПРЕТСЕДАТЕЛОТ - СО ПРЕТСЕДАТЕЛ, КОЈА НАУКА НЕ ЗНАЕТЕ? >> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ SPЕ ЗБОРИ САМО. МОЈАТА РАБОТА Е КОГА МИ ДАВА А. ЗАДАЧА ДА РАБОТАМ, СЕ ОДАМ НАЈКОНТРУКТИВНИ НАЧИНИ ДА СЕ ПРАВИ ИТ ГИ ПОГЛЕДУВАМЕ ПОДАТОЦИТЕ ОВДЕ НА БЕЛА КУUSА И ШТО WЕ КААМ ТИ Е ПРЕТСЕДАТЕЛОТ Е АН ОТВОРЕНО ЛИЦЕ. ЈА ДОБИВ РЕФОРМАТА НА ЗАТВОРОТ И. РЕФОРМА НА КРИВИЧНА ПРАВДА. ПРЕТСЕДАТЕЛОТ БИДЕ А Бизнисменот немаше трошоци БЕЗ ТЕМА. НО КОГА ТОА ГО ПОКА SHАВ ЛИЦАТА ОСТАВУВААТ ВО ПРОТИВ затворот се повеќе АПЛИТ ЗА ДА СЕ КРИМИ КРИЛИМИ - КРИМИНАЛИ ОТИ КОИ НЕМААТ А. - ПОМИНАМЕ РЕФОРМА НА ПОЛИЦИЈАТА. ПРЕТСЕДАТЕЛСКИОТ ТРАМП Е ПРАГМАТИСТ. АКО ГО ПОКАУВАТЕ ПОДАТОЦИТЕ И КОНСТРУКТИВНИ РЕШЕНИЈА, МО CЕМЕ НАПРАВИ ГО. Мислам дека сите се согласуваме дека сакаме ЧИСТА ВОДА. НА КРАЈОТ НА ДЕНОТ АКО ТИ ДОЈДЕТЕ СО КОНСТРУКТИВНИ РЕШЕНИЈА ЗА НЕГО КАКО ДА СЕ НАПРАВИ, ТОЈ ДОБИВА РАБОТИ И HEЕ БИДЕ СРЕНО ДА ИЗВЕДЕТЕ ОДМЕ НАПРЕД. НИКОЈ НЕ ЈА САКА НИЕ ШУМСКИТЕ ПОIRАРИ ГЛЕДААТ МИСЛАМ ТОА .Е БИДЕ ГОЛЕМ АКО НИЕ РАБОТАТ ЗАЕДНО ДА СПРЕЧАТ НИВИ И ИДНИНАТА И ВО КРАТКО ВРЕМЕ ВАШИ НАШИОТ ФОКУС СИГУРНО НИЕ ПОМОГНУВАМЕ ДА ПРАВИМЕ Сè што е можно да се зачува LИВЕТЕ И ОДРУВАЈТЕ ГО ПОДРАЧЈЕТО БЕЗБЕДНО КАКО МО PНО. СУДИЈА: ОДИМЕ ДА МОРАМЕ ОСТАВЕТЕ ТУКА, АМА ЈАРТЕН КУШНЕР СЕНИОР СОВЕТНИК ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ ТРАМП, ВИ БЛАГОДАРАМ МНОГУ ЗА ПРИДРУУВАЕ НАС. >> БЛАГОДАРАМ ДОБРО ДА БИДЕ СО ВАС. СТЕФАНИ: ДОБРА ВЕЧЕР, ЈАС СУМ СТЕФАНИ СИ НА „NEWУШУР“ ЗАПАД. Е се вратиме на судијата и на ПОЛНА ПРОГРАМА ПО ДЕНЕС ЛИНИИ УРАГАНСКИОТ МОALLНО ИГРА ПРЕД НАСЛАВОТО НА БРАБОЛЕТО , ЗА АЛАБАМА-МИСИСИСИПИ ДР STАВНА ЛИНИЈА ДОЦНА ВЕЧЕРВА. ДВИУВА САМО ДВЕ МИЛИ АН ЧАС, И МОLDЕ ДОЛГ ДОЛINGНО ДОСТА Е ДА СЕ ИСПУШТИТЕ ДВЕ НО OFЕ ВРЕINЕ. НЕВРЕМЕНИ ХИРГИ ВОДИ ВТАВАНИ ВО ЗАЛОВИ И ПЛАГИ ПРЕД ПЛАИ МЕСТО КОРАСТАЛНА АЛАБАМА ДЕНЕС. ГУВЕРНОРОТ КЕЈ АИВЕ ПРЕДУПРЕДУВА ПРОТИВ Потценување на опасноста. >> УРАГАН ОБВИНО НЕМА ДА БИДЕ ЗЕМЕ ЗА ДОДЕЛЕНО. БАРАМЕ БРЗО ПОПЛАВУВАЕ, КРЕВЧУВАERЕ НА ЛИЦА ИСТОРИСКИ НИВОИ Знам дека сите сакате да заштитите ВАШАТА СЕМЕЈСТВО И ВАШАТА СВОЈСТВА Но, ова не вреди да се ризикува ВАШИОТ ЖИВОТ. СТЕФАНИ: НА ЗАПАД, ТЕХ ПОЛИКАНАТА СМРТ СЕ ПОСТИГНА 36 ВО СВЕТСКИТЕ СВЕТИ И ГРЕШКИТЕ СЕ ЗГРАДА ЗА СИТЕ ПУШЕЕ ВО ВОЗДУХОТ. ОРЕГОН беше под воздухопловен квалитет АЛЕРТ ДЕНЕС, ДОДЕКА НЕКОИ ЛЕТОВИ ВО И ПОРТЛЕНД И И СПОКАНОТ СЕ ИСКЛУЧИЛ. Млечна опасност од пушење од ПОESАРИ Дури и пренесени на ново ЈОРК ГРАДОТ НА ЛУИЗИЛ, КЕНТАКИ, ДОГОВОРЕН ДЕНЕС ДА ПЛААМ 12 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ВО А. НАСЕЛБА СО БЕОНА ТЕЈЛОР МАЈКА ДОЈДЕ ШЕСТ МЕСЕЦИ ПО ПОЛИЦИЈАТА СЕГА И УБИЕ ТЕЈЛОР ВО НЕА СТАН. ПОВЕЕ ДЕТАЛИ Подоцна во ПРОГРАМА ВКЛУЧЕН ВОЗАЧИ ВОЗАЧИ ВОЗАЧОТ ОД ПРВОТО САМО ВОЗАЕ ПОБЕДУВАНА ФАТАЛНОСТ ЗА ВОЗИЛА НАПЛАТЕН СО НЕДОСТАПКА УБИСТВО. ОБВИНИТЕЛИТЕ ОТКААТ ДЕКА НЕ УСПЕА ПОГЛЕДНЕТЕ ПАТ ПАТОТ БИДЕШЕ ДЕКА ГЛЕДАЕ ТВЕЗИЈА НА ТЕЛЕФОНОТ. НОВИТЕ РАБОТИ СЕ ПОДДРУВААТ ЗА ДОБИВАЕ УШТЕ ПАКЕТ ЗА ОБЛИКУВАЕ ОД КОВИДИ Низ КОНГРЕС. ЗБОРНИКОТ ЗА ДОМАШНИОТ НЕНСИ ПЕЛОСИ ТОА ДЕНЕСЕ HЕ ERЕ ОСТАНЕ нејзината комора СЕСИЈА ДОДЕКА ПОСТАПУВА. Средствено, двопартиска група од АДВИКАТИТЕ ОДНЕСУВААТ ТРОШОА 1,5 УСД ТРИЛИОНИ. ВИРGИНИЈА ДЕМОКРАТ АБИГЕЈЛ ШПАНБЕРГЕР ВЕЛИ ТОА Е НАЧИН НАПРЕД. >> НА АМЕРИКАНСКИОТ НАРОД ТРЕБА ПОМОШ, БИЗНИСИТЕ ПОТРЕБНИ ПОМОШ. ОВОЈ НЕМА ЗА НИКОЈ ЛИЧЕ, ОВА Е ЗА СТОТИЈАТА ОД Илјадници луѓе, на МИЛИОНИ КОИ СЕ ПОТРЕБНИ. ШТО ДОБИ КУUSАТА ЗА СМЕСЕЦИ ПРЕД, НЕ ПОДДРШУВАМ, НЕ ДОБИЕ ДЕЛО. СЕГА Следниот чекор е она што доаѓа СЛЕДНО? СТЕФАНИ: СРЕДА СЕ ВО ВЕЛИ ЈАПОНИЈА И НАРОДОТ ПРЕМИЕР МИНИСТЕРОТ НАЈДОЛГ ШИНZО АБЕ ОСТАВИ. ОБЈАВИ ПОСЛЕДЕН МЕСЕЦ ЧЕКОР ДАЛИ ЗА ЗДРАВЈЕ ПРОБЛЕМИ . Е најблизок заменик и лојалист IMЕ ГО УСПЕШЕТЕ КАКО ГЛАВА НА ПРОДОЛITYНА ПАРТИЈА, ВЕРТИВАЛНО ГАРАНТИРАЕ HEЕ БИДЕ СЛЕДЕН ПРЕМИЕР. ОБЕДИНЕТИТЕ ОБЕДИНЕТИ Држави А. ПОБЕДУВА NEWЕ НОВО ПРЕДУПРЕДУВАЕ ПРОТИВ ПАТУВАЈТЕ ВО ГЛАВНАТА КИНА И ХОНГ КОНГ. ИЗЈАВА ДЕНЕСКА РЕКАА АМЕРИКАНЦИ Може да се соочи со арбитражно задржување И ДОЛГОТИ ИСТРАУВАА. СТО ДЕНЕС ВЕДИШЕ ПРОТИВ НАС ТАРИФИ НА ВРЕМЕ НА 200 милијарди долари КИНЕСКИ СТОКИ. НО, ПРАВИЛОТ МОЕ ДА НЕМА МНОГУ ЕФЕКТ. САД МОANЕ ДА АПЕЛИРААТ, И ТОА СУД ЗА АПЕЛИ СЕ ВО ЛИМБО ПОРАДИ ВАШИНГТОН БЛОКИРАН ИМЕНУВАЕ НОВИ ЧЛЕНКИ. УШТЕ ДОЈДЕТЕ НА ВЕСНИКОТ СО КАМЕН УРИКАН МАЛКУ - ТОЈ ВУДРУФ, НАЈНОВО УРАГАНСКО МО HНО ХИТУВАЕ ВО БЕЗБОР НА ГОЛФ КАКО УЧИЛИШТАТА ВО ОТВОРУВАЕ ПРЕД СИТЕ ГЛОБОТ, И МНОГУ ПОВЕЕ. >> ОВА Е „ВЕСНИКОТ НА ПБС“ ВО ЗАПАДОТ ОД ПОВИДОТ КРОНКИТНО УЧИЛИШТЕ ЗА НОВИНАРИЗАМ НА ДРATEАВЕН УНИВЕРЗИТЕТ АРИЗОНА. СУДИЈА: УРАГАНСКИОТ МОALLНО Е БАРА ПРАВУВАЕ СО СВОЈОТ ПАТ НА ПЛОВОТО ПОЛО ВЕЧЕРВА И ОД СЕГА, АЛАБАМА КВЕРАЛНО Е НА ПАТАТА. ГРАДОТ НА МОБИЛНИОТ Е ВИСОК АЛЕРТА. Може да се види дожд од 10 до 20 инчи и наплив на вода ТОА Е 7 нозе над нормалното. СЕНДИ СТИМПСОН Е ГРАДОНАЧАЛНИК ОД МОБИЛНО И СЕГА МИ СЕ ПРИЈАВУВА. ВИ БЛАГОДАРАМ МНОГУ ЗА ЗБОРУВАЕ СО НАС. КАELLАЈТЕ ОД СЕГА, ШТО ПРАВИТЕ ОЧЕКУВА? >> ОЧЕКУВАМЕ КАКО ТИ ВЕЛИ, 10 до 20 инчи дожд. КОМБИНИРАНО ТОА СО НЕВРЕМЕТО ПОВЕЕ ПЛУС ВИСОКА ПЛОВА, И ВИЕ СЕДУМ ДО ДЕВЕТ НОЕ ОД ДОПОЛНИТЕЛНО ВЛИЈАНИЕ ОД ПОЛОГОТ ВО МОБИЛНА РЕКА И ЗАЛОВ. СУДИЈА: КАКО СЕ споредува тоа СЕ ГЛЕДАЛЕ ПРЕДВРЕМЕНИ НЕВРЕМЕНИ? >>>> НАЈНОВЕАТА Е 2018, И БЕШЕ ТРОПИЧКО НЕВРЕМЕ. БЕШЕ ПОВЕЕ ОД ПОПЛАВАЕТО. АКО СЕ ВРАТИТЕ ВО 2004 ГОДИНА, ИВАН БЕШЕ ПОСЛЕДНИОТ ГЛАВЕН Влијание што го погоди САМО ИСТОЧНО ОВДЕ АМА ДОДЕКА ПОВЕЕ ПОГОЛЕМ Бура навистина влијае на градот. JУДИЈА: Дали верувате дека сте Подготвени? >> Мислам дека сме многу подготвени. БЕШЕ МНОГУ бавно движење НЕВРЕМЕ. РАНО ВО ПОЧЕТНА КОНФЕРЕНЦИЈА, ЗБОРУВАМЕ ИМАМЕ НАВИСТИНА Илјадници први одговорни и ЛИЦЕ ОД ШЕРИФ ОДДЕЛЕНИЕ, ПОЛИЦИЈА, НАЦИОНАЛНО ЧУДАР, БРАБОВНИЧКИ ЧУВАР. СИТЕ СЕ НА ГОЛЕМО ЗДРАВЈЕ ОДГОВОРИ НА ПОТРЕБИТЕ ОД ГРАЃАНИ. СМЕ ПОДГОТВЕНИ КАКО МОANЕ МОOSНО БИДЕТЕ ЗА ОВАА СОСТОЈБА. СУДИЈА: ДО КОЛКУ ДОСТИ СИ Барајќи луѓе да се евакуираат, да бидат ПОДГОТВЕНИ, ДА ОДИТЕ ВО ПЕЛИЦИ И ТАКА ФОР? >> ПОРАНО ДЕНЕС, ГУВЕНОР ИЗДАВЕТЕ ВОЛОНТНА ЕВАКУАЦИЈА НАРАЧКА ЗА НЕСЛОЕЛЕН КОРТАЛ ОБЛАСТИ, ОСТРОВИ И ПЛАИ. СЕ РАБОТИ ВОЛУНТАРНО ПОРАДИ НЕКОИ ОД ТИЕ МЕСТА НЕ СЕ РАСЛИВИ КАКО ДРУГИ. АКО БЕШЕ КАТЕГОРИЈА ЧЕТИРИ ИЛИ ПЕТ, ВЕ PROНО Е БИДЕШЕ БЕШЕ ЗАДОЛИТЕЛНО. ПОГЛЕДНЕМЕ НЕКОИ НА МЕERУНАРОДНИ Автопатишта, но прилично многу луѓе ПРЕДАВААТ ВО СЕМЕЈСТВОТО И ПРИЈАТЕЛИТЕ ВО ЗЕМЈА КАДЕ .Е БИДАТ ВЛИЕНИ СО ПОПЛАВАЕ. СУДИЈА: СУДИЈА: И ТИ СИ ПОМОРНО СО ТОА НИВО НА ПОДГОТОВКА? >> ПРОДОЛУВАМЕ ДА ГИ ИСПРАТИМЕ ПОРАКА ОАКА АКО СТЕ ВО А. ОБЛАСТА ЗА ЛАГАYЕ, ДА ИЗЛЕЗЕТЕ ИЛИ Ајде да знаеме за да можеме да дојдеме ТИ Еднаш штом ја имате титулата Влијание од поплавување, кога ПОВИКУВАТЕ НА ТОЈ ПОЕН, ИМАМЕ ДА ИСПРАТИТЕ ПРВИ ОДГОВОРИ И НИВНИТЕ ИВОТИ СЕ ВО EOЕОПАРДИЈА ВО ТОА ТОЧКА И СМЕ САМО Продолжува да го победува тој тапан. ВЕ МОЛИМЕ ДА ЗНАЕМЕ СЕГА КАКО НИЕ Може да ви помогне да излезете. СУДИЈА: СЛУШАМ ДА СЕ РЕФЕРИРАТЕ ДА ИМАТЕ МНОГУ ПРВИ ОДГОВОРИ. Дали сега имате доволно ЛИЧНОСТ И ЛУPЕ ДА ПРАВАТ ШТО Може да дојде и да се справи >> АПСОЛУТНО. СМЕ МНОГУ ФОРТУНИРАНИ, ТОА СОРАБОТКА МЕWУ ЧИСТЕЕ КРИВИ И СПРОВЕДУВА LAЕ НА ПРАВОТО Е ВТОР НА НИКОГА. ЕЛЕКТРИСКИ УСЛУГИ ИМААТ 500 ЛУ STЕ НА СТАНДБИ СО БЛИСКО ПРОКСИМИТЕТ, УШТЕ 500 КОИ МОANЕ БИДЕТЕ ОВДЕ НА ОБЈАВА ЗА МОМЕНТИ. Се чувствуваме многу пријатно, ќе се чувствуваме ПО ПОВЕЕ, ДА СЕ УВОЕТЕ МАСА - ПОСЛЕДНИОТ ОД ОВОЈ НЕВРЕМЕ И ВРАТИ ОД НЕКОЈ ЧИСТ ОД НОРМАЛНОСТ. СУДИЈА: КОНЕЧНО, КАДЕ ПЛАНИРАТЕ ДА СЕ ТРОШИМЕ ВЕЧЕРВА? >> [СМЕА] AЕ БИДАМ ТУКА ДОДЕКА. НЕ велам дека ќе бидам овде ДОЛГО СИТЕ НОIGH АМА НИЕ Луѓето што го следат објектот СИТЕ НОT, СПАС И ПОЛИЦИЈАТА ОДДЕЛЕНИЕ И ЈАВНИ РАБОТИ ВО НАСТАНОТ НА ДРВАТА ДА ПА .ААТ ТОА МО CЕ ДА СЕ УПРАВУВАМЕ ВО АДРЕСА КАКВА СОСТОЈБА. СУДИЈА: ОБВЕДНО ВИ ГО посакуваме НАЈДОБРИ И НАДЕ НЕ Е КАКО СЕРИОЗНО КАКО НЕКОИ ОД КААТ ПРОГНОЗИТЕ. ГРАДОНАЧАЛНИК СЕНДИ СТИМПСОН НА МОБИЛНО, АЛАБАМА, МНОГУ БЛАГОДАРАМ. >> БЛАГОДАРАМ ТОА ГО ПОЦЕНУВАМ. СУДИЈА: КАКО ДЕНЕС НА ИЗБОРНИОТ ДЕН, ТРКА ЗА ЦРКОЛИТЕ НА БЕЛАТА КУА Околу клучните држави во борбите. НАШИТЕ ИЗВЕШТАИ ЗА ЈАМИЧЕ АЛЦИНДОР. ЈАМИЧЕ: ДЕНЕС, ПОРАНЕШНО ПОРАЗ КАМПАНИРАН ПРЕТСЕДАТЕЛОТ О БАЈДЕН ВО ФЛОРИДА - НЕГОВА ПРВА ПОСЕТА НА ДР THEАВНИОТ ОД НОМИНИРАЕ. ТАМУ ДОСТАВИ ЗДРАВИ НА ХАРС ЗА ПОЛИТИКА НА ПРЕТСЕДАТЕЛСКИОТ ТРАМП И. РЕТОРИКА ПРЕД ВЕТЕРАНИТЕ. >> ПОВЕЕ ИСТРАНО, МЕ ВЕ ОДНЕСУВА МНОГУ НАВРЕДУВАЕ НАЧИНОТ НА ВЛЕЗ ПРЕД КАМЕРА И КРАВИ ЗА КОЛКУ СЕ ПРАВИ ВЕТЕРАНИ И ВРТНИЦИ ОКОЛУ И ЧЛЕНКИ НА УСЛУГИ НА ИНСУЛТИ И ПАALLАТИ ХЕРОИ КОГА КАМЕРИТЕ ИСКЛУЧЕНИ ГИ ПОВИКУВА КОРИЛИ И ГУБИТЕЛИ. ДОНАЛД ТРАМП НЕМА ИДЕА ЗА ИДЕИ НА WЕНИ И МАENИ КОИ ПРИЈАВЕТЕ ДА СЕ УСЛУГИТЕ. ДОЛНОСТ, ЧЕСТ, ЗЕМЈА. ТОА Е КОЈ УСЛУГА И ПАТРИОТИЗАМ СЕ СЕ. ЈАМИЧЕ: ДРATEАВАТА ЗА СОНЧЕСНОСТ ИМА ЕДЕН ОД НАЈГОЛЕМИОТ ВОЕН И ВЕТЕРАНСКИ НАСЕЛБА ВО ЗЕМЈА. БАЈДЕН ја нагласи потребата од ЈАКНЕТЕ ВА >> ИМАМЕ ОДГОВОРНОСТ ДО ОБЕДЕЛУВАТЕ ДЕКА ОБЕДУВАМЕ ЗДРАВСТВЕНИ СВЕТСКИ ЧАСОВИ ВЕТЕРАНЦИ ЗАСЛУУВААТ ВО СЕКОЈА СОСТОЈБА. ЈАМИЧЕ: Ветеринарите сочинуваат А. КРИТИЧЕН БЛОК ЗА ГЛАСАЕ ВО ЕДЕН ОД НАЈГОЛЕМИ БОРБИ. ДЕНЕС ОБЈАВЕНО АНКЕТСКО ДРУШТВО ПОКАЕН ОД УНИВЕРЗИТЕТОТ ЗА МОНМУТ БИДЕН САМО ЕДИНОВНО НАПРЕД. 50% ОД ФЛОРИДИЈАТА ГИ РЕКАА ПЛАН ЗА ПОДДРШКА НА БИДЕН, ДОДЕКА 45% ЗАВРШЕН ТРАМП НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ. ДЕНЕС ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРАМП ПОЧНИ НЕГОВО ДЕН СО ПОВИКУВАЕ ВО "ФОКС И ПРИЈАТЕЛИ “. ЗГОВОРИ ПОВЕЕ ВО ДОМАИТЕ ОД 45 МИНУТИ. ПОВТОРНО ТВРДИ КОРОНАВИРУС Вакцината може да биде одобрена од ИЗБОРНИ ДЕН И РАСПОРЕДЕН ВЕДНАШ. >> ОДИМЕ ВАКЦИНА ВО ЧЕСТИ НЕДЕЛА. ИЗВЕШТАТ: ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРАМП ИСТО ТРЕСЕН НА ДЕМОКРАТСКИОТ ГУВЕР НА НЕВАДА, КОЈ КРИТИРАЈ го заради пркосење Предупредувања и држење во затворен простор Митинг Лас Вегас минатата недела. Претседателот го обвини ГЛАВЕР БЕЗ ДОКАЗИ ЗА ПОМИСЛУВАЕ НА ИЗБОРТА. >> СЕГА,'Е ЈА ИЗМИРИТЕ НА ЛИСТИ НЕМАМ ДОБИВАЕ ЗА ТОА. ОВА Е ИСТИОТ ЧОВЕК КОЈ СЕ ВЛЕЧЕ ПРИБИРАЕ НА гласачките ливчиња. ЈАМИЧЕ: И СЛЕДЕТЕ ЈА НЕГОВАТА ПОСЕТА ДЕЛО КАЛИФОРНИЈА, ПРЕТСЕДАТЕЛСКИОТ ТРАМП ДУПЛИРАН ДАЛИ НЕГОВОО ОДБИВАЕ НА КЛИМАТСКАТА ПРОМЕНА. ПОВТОРИ ПОВЕЕ ТВРДЕЕ ТОА Е СИРОМНО УПРАВУВАЕ СО ШУМИТЕ Единствениот фактор позади ILЕБЕЕ НА ILЕБЕАТА НА ЗАПАД. >> Имате шуми од се СВЕТ. НЕМАШТЕ ПОIRУВАА КАКО ШТО ПРАВИТЕ ВО КАЛИФОРНИЈА, ЗНАЕТЕ. ВО ЕВРОПА ИМААТ ШУМ ГРАДИ ЈАМИЧЕ: ВО КАЛИФОРНИЈА ДЕНЕС, СЕНАТОР КАМАЛА Харис - ТЕ ДЕМОКРАТСКИ ПРЕТСЕДАТЕЛ ЗА ВИЦЕ НОМИНИРАН - ЛАМБАСТИРАНО НА ЗАБЕЛЕШКИ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЗА КЛИМАТА ПРОМЕНА >> ОВА НЕ Е ПАРТИЗАНСКО ПРАШАЕ. ИДЕОЛОГИЈАТА НЕ ТРЕБА ДА КОЧАТ. САМО Е ФАКТ. ОВА Е САМО ФАКТ. ЈАМИЧЕ: И ВЕТУВААТ А. Различен пристап. >> ТОА Е ПОТРЕБНО НА НАС И НА ЛИДЕРСТВОТО НА НАРОДОТ ШТО ТРЕБА СЕРИОЗНО ЕКСТРЕМИТЕ ПРОМЕНИ ВО Климата и да се направи она што ние МО CЕ ДА ЈА ПОМИНЕТЕ ПРОТИВ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ШТЕТА. ЈАМИЧЕ: ВЕЧЕРВА БИДЕН И , Харис се занимава со кампања СПРОТИ СТРАНИ НА ДР COUNTАВАТА - ХАРИС ВО НЕВАДА, БИДЕН ВО ФЛОРИДА. НО ИМААТ ЗАЕДНИЧКА ЦЕЛ, СУДИРА LЕ ГЛАСАЧИ ЛАТИНО. ДОДЕКА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРАМП ГЛАВИ ДО ФИЛАДЕЛФИЈА ЗА ГРАДСКИ САЛ СО ОДЛУЧЕНИ ГЛАСАЧИ. ЧЕТИРТ „НВОШУР ПБС“, ЈАС СУМ ЈАМИЧЕ АЛЦИНДОР. СУДИЈА: ДЕНЕС СВЕДОКИ ПОСЛЕДНИТЕ ПРИМАРНИ ИЗБОРИ ПРЕД НОЕМВРИ ОБЈАВЕНИ ЕДНАШ ПОБЕДНИЦИ ДЕЛАВЕР - WEЕ ЗНАЕМЕ КОЈ СИТЕ НОМИНИТЕ СЕ ЗА СЕКОЈ КОНГЕРЦИОНАЛНА ТРКА ОД НАШИОТ ЗЕМЈА. ОВДЕ ДА СУБИТЕ ШТО ДА ГЛЕДАТЕ ЗА ВО БОРБА ЗА КОНТРОЛА НА КАПИТОЛ ХИЛ НАШАТА САПА ЛИСА , ДЕСЈАРДИНС. ЗДРАВО. Ајде да започнеме со сенатот. ПАТИ НЕ НА КОНКУРСОТ ДО ИЛИ ПОВЕЕ ИЛИ ПРОДОЛУВАЈТЕ КОНТРОЛА НА ГОРНАТА КОМОРА СЕГА ТОА НИЕ СЕ САМО СЕДУМ НЕДЕЛА ОД ИЗБОРЕН ДЕН. ЛИСА: ТОА Е ПРАВО. ТОЛКУ ДА ЗБОРУВАМЕ. АЈДЕ ДА ГО КОГНЕМЕ ПРАВО. СЕНАТИОТ. ПОТРЕБНИ СЕ ДЕМОКРАТИ ИЛИ 3 - ТРИ ИЛИ Четири седишта. ТОА Е КЛУЧНИОТ БРОЈ ИЛИ ТИЕ ТРЕБА ДА ИЗБЕРЕТЕ ТРИ ИЛИ ЧЕТИРИ МЕСТА ЗА КОНТРОЛА. ДА ОДИМЕ НА ГРАФИКАТА. ПРВО ОД СЕ, ОВИЕ СЕ Места што се во право СЕГА ИМА ПОВЕЕ ТОСУП ПОСЕГОВОЛНО НА КАРТАТА. Тоа е околу 12 седишта. ЕВЕ КАКО ИМААТ ДЕМОКРАТИТЕ. АКО ПОГЛЕДНЕТЕ УШТЕ УШТЕ КАРТА, ОВИЕ се црвени држави, ранливи РЕПУБЛИКАНЦИ. 10 ОД нив СЕ РЕПУБЛИКАНИ. Демократите имаат 10 нивни шанси ВЕРУВАЈТЕ ДА ПОБЕДЕТЕ ТРИ ИЛИ ПОТРЕБНИ СЕ ЧЕТИРИ Седишта. Ајде да интересираме овде, уште еден МАПА ОВИЕ СЕ КОНКУРЕНТНИТЕ МЕСТА, Оние што се во сенатот Следење блиску до ПРЕТСЕДАТЕЛСТВО ТРКА. НЕМА ПРАШАЕ ДЕМОКРАТИ КОРИСТ ОД JOОЈ БАЈДЕН ДОБРО Претседателот падна зад него НАРОДНО. СЕНАТСКИТЕ ТРКИ МОLDЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ АКО ПРЕТСЕДАТЕЛСТВОТО ТРКА ПРОМЕНИ. ТОА Е НЕШТО ДА ГЛЕДАМ ЗАТВОРНО. СУДИЈА: НЕ НА ЛИСТА НА ПОВЕЕ РАСЛИВИ, АМА ТРКА СМЕ ГЛЕДАЈ, ЛЕДЕР НА МНОЗИНСТВОТО НА СЕНЕТ МИЦ МЕКОНЕЛ ВО КЕНТАКИ. ШТО ПОГЛЕДА ТОА? ЛИСА: ОВА Е ФАСТИНАТИВНА ТРКА . МИЧ МККОНЕЛ Е ТЕКОВНО ТРЕТИОТ НАЈСЕСИОТ СЕНАТОР ВО КОНГРЕС ПРЕ SИИ МНОГУ ПРЕДИЗВИЦИ ПРЕД НЕКОИ ЛУЕ ГО ГЛЕДААТ ТЕФЛОН, НО Е ГОДЕН ПРОТИВ ПРЕДИЗВИЦИ КОЈ СЕГА ИМА НАЦИОНАЛНО ПРИЗНАВАЕ. ЕМИ МЦГРАТ БЕШЕ ПРВА FEMALEЕНА Морска борбена борба - пилот. ТАА БИЗНО ИЗБОРИ ИЗБОР ПОСЛЕДЕН ПАТ. МАСИВНИ ИЗВЕДИ НА ПАРИ ПОМЕУ ДВЕТЕ ОД нив. БЕРЕСЕН 60 милиони долари ПОТРОШЕН ОВИЕ КАНДИДАТИ ТРОШАТ ПОВЕЕ ПАРИ ВО Фондовите за кампања ОД СЕКОЈА ДРУГА ТРКА. ДОДАТОК, СЕНЕТСКИ ДЕМОКРАТИ УШТЕ СЕГА ГО ГЛЕДАТЕ КАКО А. ДОЛГОКОРНО. THEЕ ПОТРЕБНИ ПОМОШ ОД ПРЕТСЕДАТЕЛСТВО ТРКА. ПРЕТСЕДАТЕЛСКИОТ ТРАМП Е ФАКТОР ВО КАНТАКИ. Тој е многу популарен во Кентаки. АКО ТОА НАМАЛУВА. Демократите може да имаат шанса кај НЕСЕДЕН МАКОНЕЛ. НО РЕПУБЛИКАНИ КАКО ОВАА ТРКА НЕ ЕДИНСТВЕНО ОБИДУВААТ CCЕ ПОБЕДИ МККОНЕЛ, НО ТИЕ ИСТО КАКО ДЕМОКРАТИТЕ ПРАТУВААТ ПАРИ ОВДЕ. МИСЛАТ ТОА Е ДОЛГОДОЛЕН ПАР НЕ САКААТ ПАРИ ДА ОДАТ ДРУГИТЕ РАЦИ ТИЕ МИСЛАТ ПОБЛИСКУ. Треба да гледаме на избори ДЕН СУДИЈА: КОИ СЕ ДВЕТЕ СТРАНИ КААТЕ ДЕСНО СЕГА? ЛИСА: ЕВЕ ГО ГОЛЕМИТЕ СЛИКИ. ДА ГО ПОГЛЕДНЕМЕ ГРАФИКАТА. ИМА 55 ДОМАШНИ СЕДИATА ВО ИГРАЈ ТОА Е ПОМАЛА ФРАКЦИЈА НА ЦЕЛА ДОМА. ТИЕ СЕ РАЦИТЕ ВО КОНТРОЛА. РЕПУБЛИКАНИТЕ ОСНОВНО ИМ ПОТРЕБНИ 20 ОД ТИЕ МЕСТИ. ШТО Е ИНТЕРЕСНО ПОЛОВИНА Натпреварувачки места во КУUSАТА СЕ ОДРУВААТ ДЕМОКРАТИТЕ, ПОЛОВО ОД РЕПУБЛИКАНИ. ТОА Е ДОБРА ВЕСТ ЗА ДЕМОКРАТИТЕ. ОБИЧНО ТИЕ BEЕ БИДААТ ОД ОДБРАНА ПО КОИ ИМАТЕ ТОЛКУ ГОДИНА. Демократите веруваат дека можат да бидат СПОСОБНО ДА ИЗБЕРЕТЕ НЕКОИ Седишта И ИМАТЕ ПОГОЛЕМО МНОЗИЈА ВО ПАALLАТ АКО РАБОТИТЕ ПРОДОЛУВААТ КАКО ТИЕ СЕ СУДИЈА: МИ КАELLУВАШ ДА, ОВИ СЕ БРОЕВИТЕ, АМА ТИ СЕ ИСТО ГЛЕДАМЕ ПОГОЛЕМИ ТРЕНДИ НА РАБОТЕТЕ ОВДЕ. КАELLЕТЕ ЗА ТОА. ЛИСА: ТОА Е ПРАВО. СЛЕДЕ INЕ ВО ДОБРАТА РАБОТА НА МОЈАТА ПРИЈАТЕЛСКО ЗБОРУВАЕ ЗА ТРЕНДИТЕ И ИЗБОРНО, SЕ THEЕ ПОСЕБНАТА ОДЛУЧИТЕ ТОЛКУ ЗА КУUSАТА. ТУКА ГРЕДАТ ДЕМОКРАТИТЕ ДОБИВА АМА ТУКА Е КРАЈОТ Мнозинство на конкурентни места СЕ НАДВОР ОД РИХМОНД, Хјустон, Феникс, Чикаго, ТУКА Е БАТКАТА ЗА СЕ СЛУЧУВА КУUSАТА НА САД. УШТЕ ЕДЕН ПАРНИ РАБОТИ, ПОГОЛЕМО ОД ОПШТИОТ БРОЈ НА ПРЕДМЕТИ. БЛИЗИНА ЕДНА четвртина од Натпреварувачки раси во куќата ГЛАСАЧИТЕ ГЛЕДААТ ПРЕД. ТОА Е ИСТАТА ТРКА ДО ГОДИНИТЕ ПРЕД ОВИЕ СЕ ПАТНИ РЕПУБЛИКАНИ ОБИДУВАЕ ДА СЕ ВРАТИТЕ СЕДНОСТ ТИЕ ИЗГУБЕНО ВО ОН ПОМИРУВАЕ. УШТЕ ЕДНО, ПАРИТЕ. ОВА ГО НАПОМНЕВ ВО МККОНЕЛ И МЦГРАТ СЕНАТ ТРКА. ВИСТИНСКО СЕКАДЕ ИСТОРИСКО НИВОИ НА ТРОШЕЕ. ORал ми е да им кажам на прегледниците, ако LИВЕЕТЕ ВО ЕДНО ОД ОВИЕ ДР STАВИ ВО БОРБА И ВИЕ МИСЛЕТЕ ШТО ГЛЕДАЛЕ МНОГУ Огласи за кампања, веројатно Сè уште не виделе ништо. СУДИЈА: УМ-БОГЛИНГ. МНОГУ. И ОДРУВАМЕ ДА БАРАМЕ НА НЕКОИ ОД ОГЛАСИТЕ ВО НЕДЕЛИ ДОЈДЕ ЛИСА ДЕСЈАРДИНС, ТИ БЛАГОДАРАМ МНОГУ ПО МЕСЕЦИ НА ДОМАШНО УСЛУГИ, СТУДЕНТИТЕ СЕ СОБРАНИ САМО. Сега ги гледаме прашањата со кои се соочуваме МИЛИОНИ УЧИЛИШНИ ДЕЦА, НИВНИТЕ РОДИТЕЛИ И НАСТАВНИЦИ Околу СВЕТОТ, ОД ЗЕМЈИТЕ ВО АСИЈА, АФРИКА И ЕВРОПА. НО ДА ПОЧНЕТЕ, ОД ОБЕДИНЕТИТЕ КРАЛСТВО, ЕВЕ СПЕЦИЈАЛНО ОПОРАЧНА ОЛИМЕ БАРАТ. ИЗВЕШТАЈ: БРИТАНСКИ УЧИЛИШТА СЕ Назад СО ВРАETАЕ НА ДЕЦА ЧАСОВИ ЗА ПРВ ПАТ ОД МАРТ. ПО НЕДЕЛИТЕ НА ДЕЛОВЕН УЧЕЕ ПОРАДИ ЛОКАДУВАЕ НА КОРОНАВИРУС, ОВОЈ СТАРТ НА УЧИЛИШТЕ ПРИМЕН А. ВНИМАНИЕ ДОБРЕДОЈДОВТЕ. >> Јас сум возбуден да се вратам ЗАТОА ШТО ПРОПУШТАВ ДА СЕ ОВДЕ И ЈАС BEЕ БОАМ ДА ГО ПОЧНАМ ДОГОВОРНА РАБОТА И Е БИДАМ УПОТРЕБА ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ МОИ ПРИЈАТЕЛИ И УЧИЛИЦИ, НО ОЧИЈАЧНО Е НЕРВО ВРАINGАЕ НАзад ИЗВЕШТАТ: СИТЕ ВО ОБЛИКАТА МАКЕДОНИЈА УЧИЛИШТА СЕ ОБЈАВИ ОТВОРЕТЕ, И СИТЕ ДЕЦА ПОТИГНИ ДА СЕ ВРАТИ. НО НЕПРЕЦЕНЦИРАНИОТ Влијание на САМИ ПАНДЕМИКАТА КОРОНАВИРУС ОТВОРУВАЕТО Е СО НЕГОВО МНОГУ ПРИРОДА, ЕКСПЕРИМЕНТ. УЧИЛИШТАТА ТРЕБА ДА СЛЕДАТ УПАТСТВО ОД ВЛАДАТА, ОГРАНИЧУВАЕ КОНТАКТИ МЕETУ РАЗЛИЧНИ Групи на деца, дополнителни МЕРКИ ЗА ЧИСТЕЕ, КАКОВИ СИТЕ СО ЛИЦЕ ИСТА ИСТРАА. БРИТАНСКИОТ ПРЕМИЕЈАР БОРИС HОНСОН ГО ОПИСИ КАКО А. Национален приоритет за добивање училишта Назад ПОСТАВУВААТ ПОЗНЕМИРУВАА ОД УНИЦИ НА УЧИЛИШТА И НЕКОИ РОДИТЕЛИ ЗА БЕЗБЕДНОСТА, И ИСТО ИЛИ ЗА КОИ СЕ УЧИЛИШТА ВРАТАТ Е ПРЕДИЗВИКУВАМЕ ВИРУСОТ ДА СЕ ШИРИ ПОБРЗО. НО МНОГУ НАСТАВНИЦИ СЕ ОБИЧНАА ДА СЕ ВРАТИТЕ ОД ЗАТВОРИТЕ ОД НИВНИТЕ ПАСИ. УЧИЛИШЕН ПРИНЦИПАНИЕН АНДИ ФИЦГИБОБОН. >> Имаме морална должност ОТВОРЕТЕ ГИ ВРАТИТЕ И ДОБИЈТЕ СЕ ДЕЦА ВРАТИ ВО ОБРАЗОВАНИЕТО, И ВРАТЕ И УЧЕТЕ. Сметам дека е навистина важно. ИЗВЕШТАЈ: НАЦИОНАЛЕН ПРИОРИТЕТ СТАТУС ДОДЕЛЕНИ НА УЧИЛИШТА ОТВОРЕНО Ефикасно значи дека ако И КОГА СЕ ПОТРЕБНИ МЕРКИ ЗА ВКЛУЧУВАЕ ДА СЕ РЕМОНСИРААТ УЧИЛИШТА Е ОСТАВЕТЕ ОТВОРЕН ДОДЕЛЕ ОСТАНАТИ ДЕЛОВИ НА ЕКОНОМИЈАТА ВАКВИ КАКО ПАБИ ПОВТОРНО БИДЕТЕ ФОРИРА TOЕ ДА СЕ ЗАТВОРИТЕ. НО ДА БИДЕ КОМПЛЕТНО СИГУРНО , ЧАСОВИТЕ НЕ ПРАЗАТЕ ЕДНО ПОВЕЕ, ТОА DEЕ ЗАВИСИ ОД НАСОКА НА КОВИД-19 ИЗЛЕЗ ВО ОБЕДИНЕТО КРАЛСТВО >> ОВА Е СРЕБО, СРЕА АНГЛИСКИОТ КАНАЛ ВО БЕЛГИЈА, КАДЕ И ШКОЛОТО СЕ ВРАТИ - СЛУЧАЈ СО ЗГОЛЕМУВАЕ НА КОВИД-19 БРОЕВИ ОД ЈУЛИ. ЗА ЛОРАНЦА ГИДЕН, МАЈКА НА ТРИ, ОБРАБОТКА Е. ШЕСТ МЕСЕЦИ НА ДОМОШНО УЧЕЕ СЕ ПРЕДИЗВИК. >> ОВАА ГОДИНА НАВИСТИНА Скратени од состојбата, НИЕ СЕГА ВЛЕГУВААТ ВТОР ОДДЕЛЕНИЕ И НЕМА ИСТО - НЕ е во состојба да чита или ПИШУВАЈТЕ КАКО МОИ ДРУГИ ДЕЦА ПРАВЕШЕ. ИЗВЕШТАТ: НЕ Е САМ ВО ПА FА ОД ЗАЕД. СТУДИИ ПОКАУВААТ ЗАТВОРИ НА УЧИЛИШТЕТО ГО ПРОСИГУРУВААТ ИЗВЕСТУВАЕТО ЗА ПРИВЕТУВАЕ МЕWУ РАЗОБЕДЕНИ СТУДЕНТИ И НИВНИТЕ ПАASSНИЦИ И НАЈГОЛЕМИ ИСТРАAPУВАА СЕ за помлади ДЕЦА. НА МОНТГОМЕРИСКО УЧИЛИШТЕ ВО БРИСЕЛ , БЕЛГИЈАНСКИОТ КАПИТАЛ, ИМА СЕ фаќаме за да биде готово и ново ПРАВИЛА >> ОСВЕНО СЕ СЛЕДЕЛЕ ОНЛАЈН ЧАСОВИ ПА ПРИМЕСТИМЕ РАСПОРЕДОТ БИТ ЗА НИВ, НО СЕ уште успеавме да го завршиме ПРОГРАМА ИЗВЕШТАЈ: УЧИЛИШТАТА НА БЕЛГИЈА ИМААТ ОТВОРЕН ПОД ЧЕТВРТ БОЈ КОД СИСТЕМ - ТЕКОВНО ВО ELLЕЛТА, СМИНУВАЕ ЦЕЛОВЕДЕН ДЕНЕСКА НЕДЕЛА. МАСКИТЕ СЕ ОБВОРНИ ВО СИТЕ ПАТИ ЗА ДЕЦА НАД 12, СО КОНТАКТ ОГРАНИЧУВАНИ ВО МАЛИ ЧЕСТИЧКИ КЛАСИ. АКО ИМА ПОГОЛЕМО ИЗВЕШТАЈ И КОД Е КРВЕН, ГОЛЕМИНА НА ЧАСОТ ЗА OЕ СЕ ИСПОЛНУВААТ СТАРИТЕ УЧЕНИЦИ И ВРЕМЕТО НА УЧИЛИШТЕТО СЕЧЕНО ДВЕ ДЕНА А. НЕДЕЛА. ИГРИ ЗЕМЈИ КАКО ОВА СЕ ИСТО ПРАВИЛНО ОД ОБИЧНИОТ. ВРАETАЕ НА ДЕЦА ОД ЛЕТО ПРАЗНИЦИ ОД ЦРВЕНИОТ РИЗИЧКИ РИЗИК ЗОНИТЕ ИМААТ КАРАНТИН ЗА 14 ДЕНА, Дури и како ново АКАДЕМСКАТА ГОДИНА ПОДДРУВА. НО ОД СЕГА ЕВРОПА, КАРКИ СЕ ВЕREЕ ПОЧНУВАМЕ ДА ПОКАУВАМЕ. ПОВЕЕ УЧИЛИШТА ВО БЕЛГИЈА ИМААТ ВЕREЕ ТРЕБА ДА ЗАТВОРИ ПОРАДИ ЛОКАЛИЗИРАНИ ИСТРАУВАА. И ФРАНЦИЈА И ГЕРМАНИЈА ГЛЕДАА ДОСЕЛНИ Затвори. КАКО ШИРЕЕ НА КОВИД-19 АЦЕЛЕРАТИ ОД СВЕТА ЕВРОПА, НАСТАВНИЦИТЕ И НИВНИТЕ УНИЈА СЕ ЗАгрижени за безбедноста со некои ПОВИКУВА FORЕ ЗА ПОСИЛНИ МЕРКИ И ГРАНИЦИ НА ГОЛЕМИНИ НА КЛАСОВИ. МЕРКИТЕ СЕ РАЗЛИЧУВААТ ОД НИВ ЕВРОПА - НО ИМА ДОГОВОР ТОЈ ПРИДОБИВКИ ОД УЧИЛИШТЕТО НАДВОРЕШЕН РИЗИКИ ИЗВЕШТАЈ: ОВА Е МАЈКЕЛ БАЛЕКЕ ВО УГАНДА. МИЛИОНИ ДЕЦА ВО ЗЕМЈИТЕ СО АФРИКА СЕ ВРАТИ ВО ЧАСОТ, ОСВЕТУВАЕ А. ХЕРВИРА INЕ ВО СЛУЧАИ НА КВИД-19 НА СОДРИНА. УЧИЛИШТА ВО ТАНЗАНИЈА РЕВОЧНИ ВО ЈУНИ ПО ТРИ МЕСЕЦИ НА ЦЕЛОСНО ЗАТВОРАЊЕ ПОРАДИ КОВИД19. МНОГУ БЕЗ ВОДА ИЗВРШАНА ИЛИ РАБОТНИ ТОЛЕТИ, НО ЧАСОВИ СПАКУВАНИ СО ЦЕЛОСНИОТ КАПАЦИТЕТ. >> ВЕРУВАМЕ ВО БОГ И БОГ Е ПОМОГНЕМЕ. ПЛУС ОСТАНУВАМЕ ОВИЕ ДЕНОВИ МАСКИ. ИЗВЕШТАТ: ТАНЗАНИЈА СТОПИРА ОБЈАВУВАЕ СЛУБЕНИ СЛИКИ Вклучено ДЕЛО НА КОРОНАВИРУСОТ ИЗВРШУВАЕ ВО АПРИЛ. ОВА ГО СЛЕДИ А. ДЕКЛАРАЦИЈА ОД ПРЕТСЕДАТЕЛОТ HОН МАГУФУЛИ КАКВА Е ЗЕМЈАТА БЕСПЛАТНО ОД ПАНДЕМИКАТА НАРАЧУВА ALLЕ СИТЕ УЧИЛИШТА ДА ОТВОРИТЕ СО УПАТСТВА ЗА КОВИД-19 ВО МЕСТО МЕ INTУНАРОДНО ЈАВНО ЗДРАВЈЕ Експерти се скептични за ТАА ТАНЗАНИЈА Е БЕСПЛАТНА ОД ПАНДЕМИКА, ПРЕДУПРЕДУВАЕ АКО ПОСТОИ ВО ЕДНА ЗЕМЈА, ВРСКА Е ШИРЕЊЕ. Студентите одат на училиште Јужна Африка продолжува да се носи НАЈВЕСЕТ ТРГОВИ ОД КОВИД-19 НА КОНТИНЕНТА, СО БЛИЗИНА ПОловина од сите нови случаи. ВЛАСТИТЕ ОТВОРЕНИ УЧИЛИШТА ВО ЈУНИ. НО ИМААТ НЕКОИ РОДИТЕЛИ РЕЛУКТАННО ДА ЈА ДОЗВОЛИМЕ НИВНО ДЕЦА ВРАТА НА ЧАСОТ ПОРАДИ НА ХИРУРСКИ ВО СЛУЧАИ. >> Повеќето од нив се плашеа од ОВА КВИД, ОДЛУКА ОДЛУКААТ ДА ОСТАНАТ ВО НИВНИТЕ ДОМА И НИВНИ Родителите не рекле НЕ, НИВНИ УЧЕНИЦИ НЕ СМЕЕТЕ ДА ОДАТ ВО УЧИЛИШТЕ. НО, повеќето од нив се на училиште. РАБОТАТ. ИЗВЕШТАЈ: ДЕМОКРАТСКИОТ РЕПУБЛИКА КОНГО КОРИСТИ А. Фазен пристап кон повторно отворање УЧИЛИШТА. ЗА СЕГА САМО ЧАСОВИ ВО СЕСИЈАТА СЕ ТИЕ ЗА УЧЕНИЦИ КОИ СЕ ВО НИВНИОТ ФИНАЛЕН ТЕРМИН ПРЕД ДОБЕЛУВАЕ. ПЛАНОТ Е ЗА ОСТАНА ОД Студентите да се вратат во октомври. СПОРЕД Центарот за Африка ЗА КОНТРОЛА НА БОЛЕСТА И Превенција, континенталот има ПОВЕЕ ОД 1,3 МИЛИОНИ ПОТВРДЕНИ СЛУЧАИ НА КОВИД-19 И НАД 31000 ПОЧИНАТИ. КАКО ОДГОВОР НА ВИРУСОТ СЛУЧУВА МИЛИОНИ ОБРАЗОТ НА УЧИЛИШТЕ ДЕЦАТА Е ИЗВОР ЗА ЗАгриженост ЗА СИТЕ 54 Африкански нации. ВО НЕКОИ АФРИКАНСКИ ЗЕМЈИ, КАКО ОВДЕ ВО УГАНДА, УЧИЛИШТА ОСТАНАТ ЗАТВОРЕНО ЗА СТРАВ ОД ТОА ПАНДЕМИКАТА МОAYЕ ДА ИЗБЕГНЕ ОД РАКА. ДИСТАНАНО УЧЕЕ ВО АФРИКА Е ТЕШКО И НЕКОГАШ НЕВОЗМОНО, ДОДЕЛЕ ТОА 80% ОД Студентите немаат пристап до ИНТЕРНЕТ ЗА МНОГУ УЧЕНИЦИ, ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА Е НЕВЕРОЈАТНО. ДРУГИТЕ НЕМААТ електрична енергија СИТЕ ВО НИВНИТЕ ДОМИ. >> ДОКОЛКУ ДЕЦАТА СЕ ИЗ УЧИЛИШТЕ, ПОГОЛЕМОТО РИЗИК КОЈ МОAYЕ ДА НЕ ВРАТАТ УЧИЛИШТЕ. ИЗВЕШТАТ: ООН ТАКА ТОА ОТВОРУВАЕ УЧИЛИШТА ПРЕЧИНО ВО АФРИКА МОLDЕ ДА ГО ПОТЦЕНЕ ДОБИВКИТЕ НАПРАВЕНО ДАЛКУ ВО ОБРАБОТКА ШЕРИЈА НА КОВИД-19. ИЗВЕШТАЈ: ОВА Е ПАТРИКАН ВО ПЕКИНГ. НА УЧИЛИШТА ОВДЕ, УЧЕНИЦИ ПРИСТИГНАТ ИЗГЛЕДЕНИ ОД ОДДЕЛЕНИЕ, И СЛЕДЕН ПРЕД НЕГОВИОТ НАСТАВНИК, ПРЕД ДОЗВОЛНИ СЕ ВНАТРЕ ПОМИНУВА THЕ ПРЕКУ СЦЕНИРАЕ ТОЧКА, КАДЕ СТУДЕНТИТЕ ГИ ИМАТ СВОИ ЗЕМЕНА ТЕМПЕРАТУРА. Има уште еден проверка еднаш ПОСТИГНЕТЕ ВО ЧАСОТ. Ова е дел од она што се нарекува АНТИПАНДЕМСКИОТ НОВ НОРМАЛЕН ВО ПЕКИНГ. ДА СЕ ЧУВИ КОВИД-19 ВО ЗАЛОВ, СТРОГ НАРАЧКА, ОД ДЕТСКА ГРАДИЛНИЦА, СИТЕ ПАТОТ ДО СРЕДНО УЧИЛИШТЕ. >> ТРЕБАТА МНОГУ РАБОТИ, КАКО ДИЗИНФЕКЦИЈА НА АЛКОХОЛ, КОРИСТЕЕ Оружје за мерење на температурата, и НЕ прават да носат маски цел ден ДОЛГО. ИЗВЕШТАЈ: ЗАТВОРНИ ДО 600.000 УЧЕНИЦИТЕ СЕГА СЕ ВРАТИТЕ ВО УЧИЛИШТЕ ВО КАПИТАЛОТ. ЗА НЕКОЈ Е ВТОР ОБИД НА ПОДГОТВУВАЕ НА ЧАСОТ ПОДВОД. НЕКОИ СРЕДНИ И Средношколци ВРАТИ ВО АПРИЛ, ПРЕД А. КЛАСТЕР НА ИНФЕКЦИИ ТУКА ВО ЗАКОНУВАНИ ЈУНИСКИ УБИЛИ ПОВТОРНО. НО НЕМАло НЕ ЛОКАЛНО-ПРЕВЕДЕНИ СЛУЧАИ ВО ПЕКИНГ ОД КРАЈОТ НА ЈУЛИ. ОД КИНА, НАРОДИ СЕ ДОВЕРЕТЕ СЕ НА ЗЕМЈАТА Надминување на вирусот. МАСКИ НЕ СЕ ЗАДОЛИТЕЛНИ ПОВЕЕ ВО ЈАВНОСТ. НЕКОИ УЧЕНИЦИ НЕ ГО ГЛЕДААТ ПОЕН ЗА СЛЕДЕЕ НА ПРАВИЛАТА НА УЧИЛИШТЕТО. >> Некогаш ќе го тргнам ЗА НЕКОЕ ВРЕМЕ. НЕ СЕ ГЛЕДАМ СТРОГО ЦЕЛО ВРЕМЕ. ИЗВЕШТАТ: ОТКАКО Е ТОА ПОЛИТИЧКО СРЦЕ НА КИНА, ПЕКИНГ ИМА НЕКОИ ОД НАЈСТРГА ПРЕВЕНЦИЈА НА КОВИДИ ПРОТОКОЛИ ВО ЗЕМЈАТА. МНОГУ ОГРАНИЧУВАА СЕ ПОСЕДНО СЕГА СЕ ПОСТАВУВААТ Особено како нови случаи Инфекциите се соблекоа НАЦИОНАЛНО, АМА ОРГАНИ НЕ ВЕIKИ ДА ЈА ПОСТАНЕТЕ ПОКОДАТА СОДРИНИ МЕРКИ ЗА СОДРИНА БИЛО СЕКОГАШ. КОМПАЛЕНЦИЈА МОLDЕ ДА ГО ПОГЛЕДНЕ ЗЕМЈА НАЗАД ПОД ГРИОТ НА ВИРУСОТ. НАУЧНАТА ЈУOUTHНА КОРЕА ТЕШКО НАЧИН САМИ СО СООБРААЈ ПО ОСЛАБЕНАТА ВЛАДА ОГРАНИЧУВАА РАНО ВО АВГУСТ. ПОВРЗУВААТ ОКОЛУ 200 СЛУЧАИ А. УЧИЛИШТЕ ВО СЕУЛ, ФОРИРАЕ АВТОРИТЕТИ ДА ПОСТАВАТ ЧАСОВИ Задржи >> ГРАДОВИ НА СЕУЛ, ИНХЕОН , И VЕОНГГИ ПРОВИНЦИЈА Е ВКЛУЧИТЕ ВО ЦЕЛОСНО ДАЛЕЧНО УЧЕЕ. ИЗВЕШТАЈ: УЧЕНИЦИ ЗА КОНЕЧНА ГОДИНА ПОСЛУУВАЕ ПРИВЕТНИ ИСПИТУВАА НА КОЛЕГ СЕ ОСЛОВЕНИ. НО Е нејасно КОГА ДРУГИТЕ МОANАТ ВРАТИ СЕ НАЗАД. СЛУЧАЈИ ОТКВИ ВО ЈАПОНИЈА СЕ Компаративно стабилно. УЧЕНИЦИТЕ РАНО ВРАТИ СЕ АВГУСТ САМО Е - ДАЛИЧНО УЧЕЕТО ТЕЧКО Е ОПЦИЈА. ИЗЛОИ ПАНДЕМИКАТА МАСИВНА ДИГИТАЛНА ПОДЕЛБА ВО ЗЕМЈАТА. ИНВЕРЗА ЗА МИНИСТЕРСТВО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ПРОНАЈДЕН САМО 10% ОД ЈАВНИ УЧИЛИШТА ПОНУДАНА ОНЛАЈН УПАТСТВО ПОСЛЕ УЧИЛИШТАТА ЗАТВОРЕНИ ВО МАРТ. КРИТИКИТЕ КАAYАААТ ЈАПОНСКИТА ПАENАНИ ПРЕД ТЕХНОЛОГИЈАТА НА ЧАСОТ, И УЧЕНИЦИТЕ СЕ ВЕРУВААТ УЧЕСНИЧКИ КНИГИ И ТАБЕЛЕТИ ЗА НЕДОСТАТОК. ВО ХОНГ КОНГ, ЕДНО ЕДНО РЕД НА УЧИЛНИЦИ, КАКО УЧИЛИШТА Подгответе се повторно да се отворите. ВЛАСТА СЕ ОБВАНУВААТ ЦЕНЗУРИРАЕ ГИ ДА ПРОМОВИРААТ ПАТРИОТСКО ОБРАЗОВАНИЕ. >> Јас не би рекла дека е ПОЛИТИЧКИ СКРИНГ, ШТО ПРАВИМЕ Е, ПРОФЕСИОНАЛНО, ГЛЕДАМЕ ТЕКСТ КНИГИТЕ ВЕADЕ ВО ПАЗАР И ОБЕБЕТЕ НЕКОИ ПРОФЕСИОНАЛЕН СОВЕТ НА ОБЈАВУВАЧ. ИЗВЕШТАТ: ИМА И СТРАВИ ЗА КАКО НОВИОТ, И НЕВИСТИЧНО ЗБОРУВАНА НАЦИОНАЛНА БЕЗБЕДНОСТ ЗАКОНОТ ILLЕ Влијае врз училиштата. ПОТРЕБЕНИ ПРЕКУ ПЕКИНГ ДО БЕЗБЕДНОСНО ИНВЕСТ И ПОВИКА ЗА НЕЗАВИСНОСТ, некакви наставници и Студентите не се грижат за што велат тие УЧИЛИШТА МОAYЕ ДА ГИ ЗЕМЈАТ ВО ПРОБЛЕМ И СО ТЕНЗИ Уште ВРЕМЕ МЕ AMУ МНОГУ УЧЕНИК ПРОТЕСТЕРИ, КАКО УЧИЛИШТА ВО ХОНГ РАКОТ КОНГ ОСТАНУВА САМО НИВНИТЕ ПРОБЛЕМИ. ЗА „НВОШУР ПБС“, ЈАС СУМ ПАТРИК ФОК, ВО ПЕКИНГ. ИЗВЕШТАТ: Јас сум Мајкл Балеке КАМПАЛА. СУДИЈА: ГРАДОТ НА ЛУИСВЕЛ ОБЈАВЕНИ СВОЕ НАСЕЛБА ДЕНЕС СО СЕМЕЈСТВОТО НА БРЕОНА ТЕЈЛОР, ШЕСТ МЕСЕЦИ ПО КОЈА СЕ СНИМА Полицијата и нејзината смрт станаа А. Воздржување на националните протести. КАКО АМНА НАВАЗ НИ КАА, ПОЛИЦИСКИ ПРОМЕНИТЕ СЕ ДЕЛ ОД ТОА ДОГОВОР. НО ПОГОЛЕМОТО ПРАШАЕ ОД ПОТЕНЦИЈАЛНИ КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ ПРОТИВ ОФИЦЕРИ ОСТАНУВА ПРЕДЕН И ЦЕНТАР ДО СЕМЕЈСТВОТО И многу низ целата земја. ИЗВЕШТАТ: Во нејзините очи СЕМЕЈСТВО, ЕДЕН ЧЕКОР ПРЕД ПРАВДА ЗА БРЕОНА ТЕЈЛОР. >> САМО Е ПОЧЕТОК НА ДОБИВАТЕ ЦЕЛОСНА ПРАВДА ЗА БРЕОНА. НЕГОВИОТ УБАВ ДУХ И ЛИЧНОСТА РАБОТИ ПРЕКУ СИТЕ НАШ НА ЗЕМЈАТА, ТАКА ВЕ МОЛИМЕ ПРОДОЛИТЕ ДА ГО КАAYАТЕ ИМЕТО. ИЗВЕШТАЈ: ДЕНЕС, ГРАДОТ НА ОБЈАВИ ЛУИСВИЛ А. НАСЕЛБА НА 12 МИЛИОНИ УНИДАРИ СО МАЈКАТА НА ТЕЈЛОР ТАМИКА ПАЛМЕР ОТКАГА СЕ ПОТВРИ ОД НЕГО УБИСТВО НА GЕРКАТА ПО ПОЛИЦИЈА. Градоначалник на Луисвил, Грег Фишер. >> НЕ МОАМ ДА ПОЧНАМ ДА ГИ ЗАМИСЛУВАМ МС. БОЛКА НА ПАЛМЕР, И ЈАС СУМ ВАН, ОБЈАСНО ИЗВИНИТЕЛИ БРЕОНА СМРТ. ИЗВЕШТАЈ: ТОА Е НАЈГОЛЕМО ЗБИР СЕКОГАШ ПЛАТЕНО ОД ГРАДОТ ВО А. СЛУЧАЈ ЗА ПОЛИЦИСКИ РАЗБИРАЕ И ТОА НАСЕЛБА ВКЛУЧУВА ПАКЕТ ОД РЕФОРМИ НА ПОЛИЦИЈАТА. >> КАAYИ ЈА ИМЕТО! >> БРЕОНА ТЕЈЛОР! ИЗВЕШТАЈ: ДОЈДЕ НАСЕЛБАТА ПО МЕСЕЦИ НА ПРОТЕСТИ СЛЕДЕТЕ БЕОНА ТЕЈЛОР СМРТ. 26-годишната итна состојба Снимен е медицинскиот техничар НЕГОВИОТ ДОМ 13 МАРТ ОД ЛОУСИЛ ПОЛИЦИЈА, СЛУУВАЕ А. ГАРАНЦИЈА ЗА ЛЕК. ПОЛИЦИЈАТА ГО КААТ ТОА НОT Идентификувани се пред себе СУЧЕЕ НА ВРАТАТА НА ТЕЈЛОР. НО НЕГОВОТО момче - Кенет Волкер - вели дека тој никогаш не го чул ТОА, МИСЛИ ТОА БЕШЕ УДАР, И ОБЕДИ ЕДЕН СЕГА ОД НЕГОВОТ ЛИЦЕНЦИРАНО ПОАР. ПОЛИЦИЈА ОДГОВОРИ, ПРЕКУВА ТЕЈЛОР ПОВЕЕ ОД 8 ПАТИ, И УБИЕЕ ЈА. НЕ ДОГОВОР ДОГОВОРИ ВО ДОМОТ. Вклучени тројца службеници, САМО ЕДЕН СЕ ОТКАЕ ОД ЈУНИ. Одделен, криминален ИСТРАУВАЕТО СЕ ПОДДРУВА ОД ОПШТ АДВОРА КАНТАКИ ДАНИЕЛ КАМЕРОН >> КАAYИ ЈА ИМЕТО. >> БРЕОНА ТЕЈЛОР. ИЗВЕШТАЈ: НО ТЕЈЛОРСКАТА ПРИКАЗНА ОСТАНУВА ВО ЦЕНТАРОТ НА А. Барање на движење низ целата земја РАЦИЈАЛНА ПРАВДА, ПОЛИЦИСКИ РЕФОРМИ, И потсетувајќи ги луѓето да ја кажат ИМЕ НАСЕЛБАТА МОAYЕ ДА СЕ ПРЕВЕДИ ШЕСТ МЕСЕЦИ, АМА ОВА САМО ПОВРЗА СО СЕМЕЈСТВОТО НА ТЕЈЛОР ЦИВИЛСКА ОДБЕЛБА. И НЕМА ПРИЈАВУВАЕ НА ПОГРЕШНО ОД ГРАДОТ НА Луисвил во денешната зделка. СИТЕ ОЧИ СЕГА СЕ НА КЕНТАКИ ГЕНЕРАЛНО АМВОРАТ, ДА ПОГЛЕДНЕТЕ АКО КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ ПРОТИВ СЛУБЕНИЦИТЕ Е БИДАТ ПРИЈАВУВАНИ ЈАС СЕГА ДА ДИСКУСИРАМ ОВА, Е ДРАКА НА ХАНА. ТОЈ Е АВТОР И АКТИВИСТ ВО Луисвил, кој беше предводник ПОВИКИТЕ ЗА ПРАВДА ВО БРОЕНА ИМЕ НА ТЕЈЛОР. ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВРАТИ ВО „ВЕСНИКОТ“. Благодарам што сте со нас. ПРЕД да ги ископаме овие ДЕТАЛИ, САКАМ ВАША РЕАКЦИЈА ДЕНЕСКИ ВЕСТИ. ДОЛГО ВРЕМЕ ДОАА. САКАМ ДА ЗНАМ, ШТО ВИ ПРАВИ РАЗМИСЛИШ? >> ОДГОВОРО Е. . ДОЈДУВАМ СЕ ОБИЧНО ЕМОЦИОНАЛНО. БЕШЕ МНОГУ ЕМОЦИОНАЛНО ЧУСТВО ЗА МЕНЕ ДА ГО ГЛЕДАМ БРЕОНА ТЕЈЛОР МАЈКА ДОБИЕ НЕКОЛКУ ФОРМА НА ПРАВДА ЗА НЕА ЕРКА. ИЗВЕШТАТ: СЕ НАПОМЕНАМ НЕ Е САМО 12 милиони. ЕДИНСТВЕНОТО НАЈГОЛЕМО ЦД - ГРАД ПЛААЕ ВО ПОЛИЦИСКО РАЗВИК СЛУЧАЈ ИМА ЦЕЛ СЛАТ РЕФОРМИ СЕГА Е БАРААТ ОДОБРУВАЕ ЗАГАРАНТИ ЗА ПРЕБАРУВАЕ ПРЕД ОВА ОДИ НА СУДИЈА. Е ПОнудат станбени кредити ЗА СЛУБЕНИЦИТЕ ВО LИВО ВО ВИСТИ ВО ВО ГРАДИТЕ ПОЛИЦИЈА. САКААТ ДА ЈА РАЗГОДАТЕ ДРОГОТ И АЛКОХОЛСКО ТЕСТИРАЕ ЗА ОФИЦЕРИ Вклучени во пукања. ТОА Е САМО неколку од нив ИЗВЕШТАЈИ. КОГА ГИ ГЛЕДАТЕ ОНИЕ РЕФОРМИ, КОГА ГО ГЛЕДАТЕ НЕСПРОПОРОЦИОНО НАСИЛСТВО ОД ПОЛИЦИЈА ПРОТИВ ЦРНИ АМЕРИКАНЦИ, КАКВА РАЗЛИКА ВИЕ Мислите дека ќе ги направат реформите? >> ОСВЕТНО Е ЗЕМА МАНИФЕСТИРАЕ ГИ ОВИЕ РЕФОРМИ НА ЗЕМЈА ВИСТИНСКО ВО ЗАЕДНИЦА Е КАAYАМ ДЕКА СЕ ОБРАБОТИВ ТОА ОВА да биде граѓански костум ЗА ПОЛИЦИСКАТА РЕФОРМА ДА СЕ ВРСКИ ИТ Јас не знам ако сум видел ТОА ШТО СЕ СЛУЧАЛ СЛУЧАЈОТ КОГА ИМАло ПЛАТЕЕ ПОЛИЦИСКО РАЗВОЈ, ПОЛИЦИЈА БРУТАЛНОСТ, И УБИСТВОТО НА А. ЛИЦЕ ПО РАЦЕТА НА ПОЛИЦИЈАТА. БЛАГОДАРНО СУМ БРЕОНА СЕМЕЈСТВО НА ТЕЈЛОР ТОА ТИЕ МИСЛИ ДА ИМАШ РЕФОРМА НА ПОЛИЦИЈАТА ВРСЕН НА ГРААНСКИОТ АДВОЗНИК И ЈАС ЗНАЕТЕ ТОА МСП. БЕКЕР ВЕЛИ ТАКА НЕПОГОВОРНО, НЕМА ДА БИДЕ ГРАSАНСКИ АДВИК БЕЗ НЕКОЈ ВИД ЗА ПОЛИЦИСКА РЕФОРМА. ИЗВЕШТАТ: ТОА Е ПРАВО. СЛУШАМ ОД. И ДВЕ АДВОРАЦИ ОД СЕМЕЈСТВОТО, КАА THЕ ДЕКА ЗНАЕТЕ РЕФОРМИ ТРЕБА ДА БИДЕ ДЕЛ ОД ДЕЛОТ. НО СЕ ЧУДАМ, ТАМУ СЕ Дополнителни реформи што мислите дека сте ПОТРЕБНО? >> Мислам дека има дополнителни РЕФОРМИ ИМАМЕ ДЕЛ ОД ПОЛУПАЦИЈА ОДЛИЧНО ПОВИКУВА ДЕФУНДИРАЕ НА ПОЛИЦИЈАТА. . КОГА ГЛЕДАТЕ ДЕФУНДИРАЕ НА ПОЛИЦИЈАТА И ИСТО ГЛЕДАЈТЕ РЕФОРМИРАЕ НА ПОЛИЦИЈАТА, КАКО ПРАВИМЕ РАБОТИ ЗАЕДНО КАКО ЗАЕДНИЦА Оние ДВЕ РАБОТИ ДА РАБОТАТ РАЦЕ СЕ ЗАЕДНО? СИГУРНО СМЕТАМ дека Е ГОЛЕМ МОORTНОСТ ЗА ПОЛИЦИЈА ДА ВИСТИНСКО LИВЕЕ ВО ЗАЕДНИЦИТЕ ДЕКА ПОЛИЦИРААТ, ДО ВИСТИНСКО ЗНАЕТЕ ЛУ PЕТО ВО СОСЕДИ ОБОУВАВ ДЕКА И СЕ МЕНУВААТ EREЕ БИДЕ НЕКОЈ ВИД ВОЛОНТЕРИЗАМ ЗА ПОЛИЦИЈАТА, ТАКА ТОЈ МО CЕ ВИСТИНСКО да го знаат ЛУEOЕ ТОА ПОЛИЦИРАА И НОВИНО, ТОА ENDЕ ЗАВРШИ НЕКОЕ БРУТАЛНОСТА НА ПОЛИЦИЈАТА. СИГУРНО МИСЛАМ дека сè уште имаме ТОЛКУ ДОЛГ ДОЛГ ПАТ ДА ОДЕТЕ КОГА ТОА ДОЈДУВА ВО ПРАВДАТА ЗА БРЕОНА ТЕЈЛОР И ПРАВДА ВО ЗАЕДНИЦА ИЗВЕШТАТ: И СЛУШАМ ОД НЕколкумина луѓе кои зборуваат денес НА ТАА ПРЕС-конференција и нејзиното ИМЕ, велејќи дека не веруваат UNе има целосна правда до кога ТИЕ СЛУБЕНИЦИ СЕ Уапсени И. НАПЛАТЕН. Го спомнавме тоа адвокатот ОПШТИ БАРА МО PНО КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ, ТОА ГОЛЕМО URИРИ СЕ СКАНУВА. Јас сум убопитен, заснован на вашата работа И ИСКУСТВО ВО ЛУИЗИЛ, КОЛКУ ВЕРА ВИЕ ТОЈ ПРОЦЕС ПРАВО СЕГА? >> ДА БИДАМ ИСКРЕН, НЕМАМ ВЕРА ВО ТОЈ ПРОЦЕС. . Се обидов да останам надежен НЕКОЈ ШТО Е АКТИВИСТ И ЗБОРУВА ВО ЗАЕДНИЦАТА, НО ПОГЛЕДНАВ КАКО ОВИЕ СЛУЧАИ ИГРААТ ОД КОГА СОЕДИНЕТИ ДРЖАВИ. НЕ СУМ ТОА НО HИВНО ТАА НИЕ HAЕ ИМАМЕ КОМПЛЕТНИ И ЦЕЛОСНИ ПРАВДА ЗА БРЕОНА ТЕЈЛОР. СЕКОЈ ДЕН, ОБИДУВАМ ДА СЕ РАЗБУДАМ И ВИДЕЕ НЕШТО РАЗЛИЧНО, ТОЈ ОПШТ КАМЕРОН АДВОКАТ WЕ ГЛЕДАТ БРИВА КАКО А. 26 годишна црна жена што беше УБИЕН ВО НЕГОВИОТ ДОМ, ТОА ТАА ТРЕБА ДА ИМА ДЕНЕС ТУКА, ТОА ТАА ЗАСЛУУВА ПРАВДА. АКО НИКОЈ ОД ОВА - АКО НИКОЈ ОД НАШ, ова отиде кај нас СОСЕДИТЕ ДОМ И ГО УБИВААТ, Е БИДЕ НАПЛАТЕНИ. НЕ ПИСМАМ НИШТО ПОМАЛКУ ТРЕБА ДА БИДЕШ ПОРАДИ НЕКОЈ Е ПОЛИЦИЈАР ЗА ПОЛИЦИЈА. ИЗВЕШТАЈ: И ЛЕГАЛНО ТИ ГИ ИМАШ СЛУШЕНО, НЕКОИ ЛУЕ КАAYААТ ДЕКА Е ЛЕГАЛНО ДА СЕ СРЕДНИ БОРБА НА УПИТ ОПАСНИОТ, ПОРАДИ СЛУБЕНИЦИТЕ МОANЕ ДА ТАААА САМО ОДБРАНА. ТОА ЗНАЕ ТУКА СЕ ОБЕЛЕНИ СЕКОН КОН НЕГО НА ПОЧЕТОК. Јас сум URубопитен АКО ДЕНЕС ВРАESTА ISЕТО Е САМО ПРАВДА ТОА ИМА ВО ИМЕТО НА Бреона Тејлор, што правиш СМЕТЕТЕ дека ОДГОВОРОТ Е БИДЕ ОД ВИЕ И ДРУГИТЕ ВО ЗАЕДНИЦАТА? >> ЛУEOЕТО ВО ОВАА ЗАЕДНИЦА Е БИДЕТЕ МНОГУ НАВРЕДЕН. ОВА Е ЗАЕДНИЦА КОЈА ИМА ЗАСЕКОГАШ СЕ ПРОМЕНИ ОД ШТО ИМА СЛУЧУВА ПОСТОИ ОДЛИЧНО ТОН ТРАУМА КОЈА СЕ СЛУЧИЛ ВО Луисвил и ова е град ТОА ПОТРЕБНО ЛЕКУВАЕ. ЗА СЛУБЕНИЦИТЕ да не добиваат НАПЛАТЕНА WЕ ПРИЧИНА САМО ТРАУМА ВО ЗАЕДНИЦАТА И Искрено, јас не мислам дека ќе СЕДЕТЕ ДОБРО ЗА ЛУЕТО КОИ ИМААТ ПРОТЕСТИРАНИ ПОВЕЕ ОД 100 ДЕНОВИ. ЛУEOЕ ШТО ПРОТЕСТИРАТ БАРАЕ ЦЕЛА ПРАВДА. СМЕ СРЕНИ ЗА РИХАНА МАЈКАТА НА ТЕЈЛОР. СЕГОВОРНО ОЧЕКУВАМЕ ТУКА WЕ БИДЕ НЕКОЈ - БРЕОНА МАЈКАТА НА ТЕЈЛОР. СЕГОВОРНО ОЧЕКУВАМЕ ТУКА WЕ БИДЕ НЕКОЈ ВРАТИ. НО САМО КАКО АВИОН, ТУКА СЕ ДВЕ КРИЛА. ИМАМЕ ОТСТРАНУВАЕ И ИСТО СЕ ПОТРЕБНИ КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ ПРОТИВ СЛУБЕНИЦИТЕ. ИЗВЕШТАЈ: Ги спомнавте деновите ПРОТЕСТИ, ПРОСЛАВИ, МАГАЗИН ПОКРИВАЧИ, ЛУEOЕ ОБИГУВАНИ НЕЈЗИ Името продолжува да се кажува и ПРИТИСОТ Е ПРОДОЛЕН. ШТО МИСЛИТЕ ОВОЈ ЧЕКОР ДЕНЕС СО ЗНАЧИ ЗА МНОГУ ДРУГИ СЛУЧАИ ВО КОИ НЕ ДЕЛУВАМЕ СЛУШАЈТЕ ЗА ИМЕНИТЕ НА ЦРНОТО УБИЕНИ ЕНИ? >> Мислам дека ова беше многу ВАORTЕН ЧЕКОР, Особено ЗА ЦРНИ THЕНИ што биле УБИЕН ОД ПОЛИЦИЈАТА И СЕ РАБОТИ БРУТАЛНОСТ ОД ПОЛИЦИЈАТА. СЕКОГАШ ВЕЛИВ БРЕОНА ТЕЈЛОР ДВЕ РАБОТИ кои работат против неа, ТАА Е ЦРНА И WЕНА. СЕ ПОЧЕСТ КАДЕ КАМА И А. ТЕШКО МЕСТО СОЛИД ЗА ЦРНО WЕНИТЕ ВО АМЕРИКА ОВА СЕ ПОВИКАА НЕ МОLDЕ ДА ПРОДОЛИТЕ БРУТАЛИЗИРАТЕ ЦРНИТЕ ЕНИ И УБИСТВОТО НИВ ВО НИВНИТЕ ДОМИ И ТОА Е ОДАМ ДА БИДЕ ОК ИЛИ ПРИФАТЛИВ. ТОА ЗАВРШУВА ДЕНЕС. ИЗВЕШТАТ: ТОА Е ДРВАТА НА Хана, ПРИЛИГУВАЕ ОД ЛУИЗИЛ, КАНТАКИ. МИСЛИТЕ МНОГУ ВАШЕ ВРЕМЕ. - БЛАГОДАРНОСТ ЗА ВАШИОТ ВРЕМЕ >> БЛАГОДАРАМ СУДИЈА: И ТОА Е „НОВИОТ ЧЕСТ“ ЗА ВЕЧЕРВА. СУДИМ ВУДРУФ. ПРИДРУЕТЕ СЕ ОНЛАЈН И ПОВТОРНО ТУКА УТРЕ ВЕЧЕР. ЗА СИТЕ НА НА „PBS NEWУШУР “, ВИ БЛАГОДАРАМ. ВЕ МОЛИМЕ ОСТАНЕТЕ БЕЗБЕДНО И SEЕ ВИДИМЕ НАскоро. >> ГЛАВНО ФИНАНСИРАЕ НА "PBS NEWУШУР “ОБЕЗБЕДЕН ОД - >> КОГА СВЕТОТ ДОБИВА СЛОБОДЕН, МНОГУ ОДИ ВАШИОТ УМ. СО БЛЕГОСТВЕНОСТ НА ФИДЕЛИТЕТ И УПРАВУВАЕ, посветен советник МО CЕ СОВЕТ ЗА КОМПЛЕТИКА И ПРЕПОРАКИ ВО ВАШИОТ ИВОТ. ТОА Е БОГАТСТВО ЗА ФИДЕЛИТЕТ >> ПОТРОШУВАЧКИ ЦЕЛУЛАРНИ. Hонсон и Hонсон. NЕЛЕЗНИК БНСФ. ФИНАНСИСКИ УСЛУГИ СВЕТСКИ РЕЈМОНД Jејмс КАРНЕГИ КОРПОРАЦИЈА НА НОВИ Јорк, поддршка на иновации во ОБРАЗОВАНИЕ, ДЕМОКРАТСКИ Вклучување и напредување НА МЕ INTУНАРОДНИОТ МИР И БЕЗБЕДНОСТ ВО CARNEGIE.ORG. И со постојана поддршка од ОВИЕ ПОЕДИНЕЦИ И ИНСТИТУЦИИ ОВОЈ ПРОГРАМА СЕ НАПРАВИ МОOSНО ОД КОРПОРАЦИЈАТА ЗА ЈАВНОСТ ОБРАЗОВАНИЕ И СО ПРИДОНЕСИ ВО ВАШИТЕ РБС СТАНИЦА ОД ВИДНИЦИ КАКО ВАС. ВИ БЛАГОДАРАМ. [КАПТИНГ ВРЕМЕ ОД Национален институт за снимање, ШТО Е ОДГОВОРНО ЗА НЕГОВИТЕ СОДРИНА НА ГЛАВАТА и точност.] >> ОВА Е „PBS NEWSHOUR WEST“, ОД СТУДИОТ ВЕТА ВО ВАШИНГТОН И НАШИТЕ партнери на Валтер КРОНКИТНО УЧИЛИШТЕ ЗА НОВИНАРИЗАМ НА ДРATEАВЕН УНИВЕРЗИТЕТ АРИЗОНА. ♪

Епизода во живо на PBS NewsHour West, 15 септември 2020 година

View online
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>
<text sub="clublinks" start="1.901" dur="2.369">ОДИМЕ ОД ГЛОБОРОТ ДО</text>
<text sub="clublinks" start="3.303" dur="5.338"> ОТКРИВЕТЕ КАКО СЕ ДРУГИТЕ ЗЕМЈИ</text>
<text sub="clublinks" start="4.404" dur="5.271"> РАБОТНО ОБРАЗОВАНИЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="8.775" dur="1.668"> Шарлот Весли: Јас сум возбуден</text>
<text sub="clublinks" start="9.809" dur="1.735"> ВРАТИ СЕ ОТПРЕДАЛИ ПОПИШАВ</text>
<text sub="clublinks" start="10.576" dur="4.471"> БИДЕ ТУКА И BEЕ БОАМ</text>
<text sub="clublinks" start="11.678" dur="4.07"> ПОДОБИЈАТЕ НА ДОГОВОРНА РАБОТА И LЕ СЕ ОБЕДИМЕ</text>
<text sub="clublinks" start="15.181" dur="1.501"> СПОСОБНИ ДА ГИ ВИДИТЕ МОИТЕ ПРИЈАТЕЛИ, И</text>
<text sub="clublinks" start="15.881" dur="1.469"> НАСТАВНИЦИ, НО ОЧИЈАЧНО Е</text>
<text sub="clublinks" start="16.816" dur="1.268"> НЕРВЕСНО ВРАINGАЕ ПОРАДИ</text>
<text sub="clublinks" start="17.483" dur="2.035"> ОЧИЕНО ИМА ПРАВИЛА И</text>
<text sub="clublinks" start="18.217" dur="4.371"> СЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="19.652" dur="15.582"> СУДИЈА: СИТЕ ТОА И ПОВЕЕ</text>
<text sub="clublinks" start="22.722" dur="16.65"> ВЕЧЕРВА „НВОСУР ПБС“.</text>
<text sub="clublinks" start="36.169" dur="5.305"> >> ГЛАВНО ФИНАНСИРАЕ ЗА</text>
<text sub="clublinks" start="39.505" dur="4.004"> „NEWУШУР“ ОБЕЗБЕДЕН ОД.</text>
<text sub="clublinks" start="41.674" dur="3.47"> >> Педијатриски хирург.</text>
<text sub="clublinks" start="44.744" dur="1.735"> ВОЛОНТЕР.</text>
<text sub="clublinks" start="46.112" dur="3.236"> ТОПИЈАРЕН УМЕТНИК.</text>
<text sub="clublinks" start="48.815" dur="0.867"> ФИНАНСИСКИ РЕЈМОНJАМИ</text>
<text sub="clublinks" start="49.482" dur="2.569"> СОВЕТНИК</text>
<text sub="clublinks" start="50.617" dur="1.801"> СОВЕТИ НА ТЕЈЛОР ДА ПОМОГНЕТЕ ВО ИВЕЕЕ</text>
<text sub="clublinks" start="52.184" dur="1.902"> ВАШИОТ ЖИВОТ.</text>
<text sub="clublinks" start="53.353" dur="5.238"> LИВОТ, ПЛАНИРАНО.</text>
<text sub="clublinks" start="54.32" dur="5.305"> >> 25 години, потрошувач</text>
<text sub="clublinks" start="58.858" dur="3.203"> ЦЕЛУЛАР ПОНУДИ БР</text>
<text sub="clublinks" start="59.759" dur="3.003"> ДИЗАНИРАНИ ДОГОВОРНИ БЕЗБЕСКИ ПЛАНИ</text>
<text sub="clublinks" start="62.195" dur="4.303"> ДА ПОМОГНЕТЕ НА ЛУEOЕТО НАПРАВИ ПОВЕЕ ШТО</text>
<text sub="clublinks" start="62.895" dur="4.337"> НИВ ИМ СЕ ДОПАЃА.</text>
<text sub="clublinks" start="66.632" dur="1.301"> НАША УСЛУГА ЗА КЛИНИТЕЛ ЗАСНОВАНА НА САД</text>
<text sub="clublinks" start="67.366" dur="0.934"> ЕКИПА МОANЕ ДА ПОМОГНЕ ДА НАЈДЕ ПЛАН ТОА</text>
<text sub="clublinks" start="68.067" dur="2.068"> ВИ СООБРАВУВА.</text>
<text sub="clublinks" start="68.935" dur="1.601"> ДА УЧЕТЕ ПОВЕЕ, ПОСЕТЕТЕ ПОТРОШУВАЧ НА ПОТРОШУВАЧОТ</text>
<text sub="clublinks" start="70.269" dur="3.037"> CELLULAR.TV.</text>
<text sub="clublinks" start="71.071" dur="7.039"> >> Hонсон и Hонсон.</text>
<text sub="clublinks" start="76.376" dur="5.204"> ILЕЛЕЗНИК БМС Ф.</text>
<text sub="clublinks" start="81.047" dur="2.168"> - RAЕЛЕЗНИК БНСФ.</text>
<text sub="clublinks" start="82.849" dur="5.505"> ♪</text>
<text sub="clublinks" start="83.483" dur="6.172"> >> JOОН СА И Jејмс Л.</text>
<text sub="clublinks" start="88.922" dur="1.567"> ФОНДАЦИЈА НА ВИЧЕРОВИТЕ, Унапредување</text>
<text sub="clublinks" start="89.789" dur="1.101"> ИНФОРМИРАН И ИНГАЗИРАН</text>
<text sub="clublinks" start="90.623" dur="6.873"> ЗАЕДНИЦИ</text>
<text sub="clublinks" start="93.026" dur="5.038"> >> И со тековната поддршка</text>
<text sub="clublinks" start="97.63" dur="9.91"> ОД ОВИЕ ИНСТИТУЦИИ.</text>
<text sub="clublinks" start="106.039" dur="4.437"> ОВОЈ ПРОГРАМА СЕ НАПРАВИ МОOSНО</text>
<text sub="clublinks" start="107.673" dur="3.937"> ОД КОРПОРАЦИЈАТА ЗА ЈАВНОСТ</text>
<text sub="clublinks" start="110.61" dur="2.869"> ОБРАЗОВАНИЕ И СО</text>
<text sub="clublinks" start="112.512" dur="1.668"> ПРИДОНЕСИ ВО ВАШИТЕ РБС</text>
<text sub="clublinks" start="113.613" dur="4.871"> СТАНИЦА ОД ВИДНИЦИ КАКО ВАС.</text>
<text sub="clublinks" start="114.414" dur="6.138"> ВИ БЛАГОДАРАМ.</text>
<text sub="clublinks" start="119.919" dur="1.801"> СУДИЈА: НА ОВОЈ ДЕН СО ПОВЕЕ ОД ОВОЈ</text>
<text sub="clublinks" start="120.686" dur="1.735"> НЕГОВОТО СПОДЕЛУВА OFЕ НА КЛИМАТНИТЕ ВЕСТИ, НИЕ</text>
<text sub="clublinks" start="121.854" dur="1.335"> ПРВО Свртете се кон белата куќа</text>
<text sub="clublinks" start="122.622" dur="4.771"> ЈУOUTHНА ЛАВА И ПОТПИШУВАЕ НА</text>
<text sub="clublinks" start="123.322" dur="5.005"> ПРВИОТ ДОГОВОР АРАБ-ИСРАЕЛИ</text>
<text sub="clublinks" start="127.527" dur="1.434"> ВО КВАЛЕТЕН ВЕК, КАКО ИСРАЕЛ</text>
<text sub="clublinks" start="128.461" dur="1.168"> НОРМАЛИЗИРАНИ ОДНОСИ СО</text>
<text sub="clublinks" start="129.095" dur="10.043"> БАХРЕН И ОБЕДИНЕТА АРАБА</text>
<text sub="clublinks" start="129.762" dur="10.243"> ЕМИРАТИ.</text>
<text sub="clublinks" start="139.272" dur="1.367"> ВО МОМЕНТ, WЕ ГО ДОБИЕМЕ</text>
<text sub="clublinks" start="140.139" dur="1.067"> ПОГЛЕДИ НА ТОП ПРЕТСЕДАТЕЛОТ</text>
<text sub="clublinks" start="140.773" dur="1.067"> СОВЕТНИК ARАРЕД КУШНЕР.</text>
<text sub="clublinks" start="141.34" dur="1.168"> НО ПРВИ, СТРАНСКИ РАБОТИ</text>
<text sub="clublinks" start="141.974" dur="1.301"> КОРЕСПОНДЕНТЕН НИК ШИФФРИН</text>
<text sub="clublinks" start="142.641" dur="1.669"> ГО ОТВОРИ ОДБОРИТЕ НА ДОГОВОРОТ</text>
<text sub="clublinks" start="143.409" dur="1.268"> И ДЕНЕСКИОТ МОМЕНТ.</text>
<text sub="clublinks" start="144.444" dur="3.269"> [АПЛАУЗ]</text>
<text sub="clublinks" start="145.478" dur="2.936"> ИЗВЕШТАЈ: Исраил, Бахреин и</text>
<text sub="clublinks" start="147.847" dur="1.668"> ОБЕДИНЕТИТЕ АРАБИСКИ ЕМИРАТИ ИМАТ</text>
<text sub="clublinks" start="148.547" dur="3.771"> НИКОГАШ НЕ ЗАБОРАВЕТЕ ВОЈНА.</text>
<text sub="clublinks" start="149.649" dur="2.97"> НО СИТЕ СЕ надеваа дека денес искри</text>
<text sub="clublinks" start="152.452" dur="2.135"> МИР.</text>
<text sub="clublinks" start="152.752" dur="2.635"> >> ПО ДЕЦЕНИТЕ НА ПОДЕЛБАТА И</text>
<text sub="clublinks" start="154.721" dur="2.435"> Конфликт, ние ја обележуваме зората на А.</text>
<text sub="clublinks" start="155.521" dur="4.971"> НОВ СРЕДЕН ИСТОК</text>
<text sub="clublinks" start="157.29" dur="6.306"> >> ОВОЈ МИР EVЕ НАВИСТИНА</text>
<text sub="clublinks" start="160.626" dur="4.371"> ПРОДОЛИ ДА ГИ ВКЛУЧИ ДРУГИТЕ ДРATАВИ,</text>
<text sub="clublinks" start="163.73" dur="8.374"> И КОНЕЧНО МО CЕ ДА ГО КРАЈИ</text>
<text sub="clublinks" start="165.131" dur="10.41"> АРАБ-ИСРАЕЛИ КОНФЛИКТ ЗА СИТЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="172.238" dur="3.937"> >> ВЕITЕ СВЕДОШТАМ А.</text>
<text sub="clublinks" start="175.675" dur="1.234"> ПРОМЕНА ВО СРЦЕТО НА</text>
<text sub="clublinks" start="176.309" dur="2.702"> СРЕДЕН ИСТОК, ПРОМЕНА КОЈ ILLЕ</text>
<text sub="clublinks" start="177.143" dur="6.473"> ИСПРАТИТЕ се надеж околу светот.</text>
<text sub="clublinks" start="179.145" dur="5.605"> ИЗВЕШТАЈ: НОРМАЛИЗАЦИЈА</text>
<text sub="clublinks" start="184.217" dur="1.868"> ДОГОВОРИТЕ СЕ ЗАГОВОРУВААТ ДА СЕ СПОСТАВАТ</text>
<text sub="clublinks" start="184.884" dur="4.004"> СПОРОВИ БЕЗ СИЛА,</text>
<text sub="clublinks" start="186.219" dur="3.87"> ОСНОВИ АМБАСАДИ, КРЕИРАЈ</text>
<text sub="clublinks" start="189.021" dur="4.137"> Директни летови и проширување</text>
<text sub="clublinks" start="191.791" dur="2.569"> ИНВЕСТИЦИИ, ТУРИЗАМ И ТРГОВИЈА.</text>
<text sub="clublinks" start="193.459" dur="1.602"> ЗЕМЈИТЕ СПОДЕЛУВААТ ЕКОНОМСКИ</text>
<text sub="clublinks" start="194.494" dur="1.301"> ИНТЕРЕСИ ЗА ЗДРАВИ КОИ ПРОДОЛУВААТ</text>
<text sub="clublinks" start="195.194" dur="1.201"> ОД ТЕЛ АВИВ, ВО Бизнис ОАЕ</text>
<text sub="clublinks" start="195.928" dur="2.469"> КАПИТАЛ ДУБАИ.</text>
<text sub="clublinks" start="196.529" dur="2.769"> >> ГОЛЕМИТЕ ЕКОНОМСКИ ПРИДОБИВКИ</text>
<text sub="clublinks" start="198.531" dur="2.936"> OЕ СЕ ЧУВСТВО НАШЕТО ПАРТНЕРСТВО</text>
<text sub="clublinks" start="199.432" dur="3.002"> НИЗ НАШИОТ РЕГИОН, И WЕ</text>
<text sub="clublinks" start="201.601" dur="4.404"> ПОСТИГНЕТЕ СЕКОЈ ОД НАШИТЕ ГРАIZАНИ.</text>
<text sub="clublinks" start="202.568" dur="4.171"> ИЗВЕШТАЈ: И ЗЕМЈИТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="206.139" dur="1.868"> СПОДЕЛИ СТРАВИ НА ПОЛИТИЧКИОТ ИСЛАМ,</text>
<text sub="clublinks" start="206.873" dur="2.802"> И ИРАН.</text>
<text sub="clublinks" start="208.474" dur="3.937"> ШИЈАНСКИОТ ИРАН го загрозува Исраил и</text>
<text sub="clublinks" start="209.809" dur="5.438"> ЗЕМЈИ СУНИ СО</text>
<text sub="clublinks" start="212.545" dur="3.77"> РЕГИОНОТ НАЈГОЛЕМИОТ ПАТЕН</text>
<text sub="clublinks" start="215.381" dur="1.935"> ИНВЕКТ И ПРОЦИИ КОИ ИМААТ</text>
<text sub="clublinks" start="216.449" dur="3.336"> ПРОДОЛУВАЈТЕ го НИВНИОТ ВЛИЈАНИЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="217.45" dur="4.47"> АНАЛИСТИ И СЕ КАAYАТ ДЕНЕС Е ЗА</text>
<text sub="clublinks" start="219.919" dur="2.602"> СПОДЕЛУВАНИ СОМНЕА ЗА НАС</text>
<text sub="clublinks" start="222.255" dur="1.701"> ОБВРСКА</text>
<text sub="clublinks" start="223.056" dur="1.568"> ИСРАЕЛ СЕГА СЕ ГЛЕДА НАЈСОЈА</text>
<text sub="clublinks" start="224.09" dur="4.47"> Веродостоен, регионален партнер.</text>
<text sub="clublinks" start="227.126" dur="3.87"> ОАЕ се надеваат да купат</text>
<text sub="clublinks" start="228.694" dur="4.271"> АМЕРИКАНСКИ ОРУЈА ВО ВКЛУЧУВАЕ НА</text>
<text sub="clublinks" start="232.465" dur="2.168"> Ф-35 И КУПИ ДОБРА ВОЛЈА ВО</text>
<text sub="clublinks" start="233.499" dur="2.669"> ВАШИНГТОН МЕGУ ОНИЕ</text>
<text sub="clublinks" start="234.767" dur="2.569"> КРИТИРАЈТЕ ја ЗЕМЈАТА ЗА</text>
<text sub="clublinks" start="236.302" dur="6.873"> ПОМОГНОСТА ВОДИ ВОЈНА ВО ЈЕМЕН</text>
<text sub="clublinks" start="237.47" dur="6.339"> ТОА СЕ УБИЕТЕ ДЕСЕТИ ИЛЈАДИ.</text>
<text sub="clublinks" start="243.309" dur="1.835"> ПРЕД ДЕНЕС, САД ИМААТ</text>
<text sub="clublinks" start="244.544" dur="1.301"> ДОМАEDЕНИ ПРВИ ДВА</text>
<text sub="clublinks" start="245.278" dur="3.302"> ДОГОВОРИ АРАБ-ИСРАЕЛИ, СО</text>
<text sub="clublinks" start="247.18" dur="1.968"> ЈОРДАН И ЕГИПТ, ШТО СЕ РАБОТИ</text>
<text sub="clublinks" start="248.714" dur="3.27"> ЗЕМЈА ЗА МИР.</text>
<text sub="clublinks" start="250.883" dur="1.935"> НО ОСТАНАТЕ ДЕНЕС Нерешен -</text>
<text sub="clublinks" start="252.118" dur="1.134"> ОСНОВЕН КОНФЛИКТ НА ИСРАЕЛ СО</text>
<text sub="clublinks" start="252.952" dur="2.335"> ПАЛЕСТИЈАНЦИ.</text>
<text sub="clublinks" start="254.354" dur="1.834"> ЕМИРАТИТЕ КААТ НОРМАЛИЗАЦИЈА</text>
<text sub="clublinks" start="255.421" dur="4.17"> АЛЕКСИРАНА ИСРАЕЛИ АНЕКС НА</text>
<text sub="clublinks" start="256.322" dur="4.07"> НАСЕЛБИ ВО ЗАПАДНАТА БАНКА.</text>
<text sub="clublinks" start="259.725" dur="1.468"> Но, за време на церемонијата,</text>
<text sub="clublinks" start="260.526" dur="6.907"> ВОЈНИЦИТЕ ВО ГАЗА ОГНЕВААТ ПРИКАЗНИЦИ</text>
<text sub="clublinks" start="261.327" dur="7.04"> ВО ГРАДИ ИЗРАЕЛИ.</text>
<text sub="clublinks" start="267.567" dur="1.434"> И ОВОЕ УТРО, ПАЛЕСТИНЦИ</text>
<text sub="clublinks" start="268.501" dur="1.201"> ВО Окупираната западна банка</text>
<text sub="clublinks" start="269.135" dur="2.068"> ПРОТЕСТРАНА НОРМАЛИЗАЦИЈА ПРЕД</text>
<text sub="clublinks" start="269.835" dur="2.803"> МИР.</text>
<text sub="clublinks" start="271.337" dur="3.303"> Палестинци и многу регионални</text>
<text sub="clublinks" start="272.772" dur="2.402"> АНАЛИСТИТЕ ПРЕДУПРЕДУВААТ РЕГИОНАЛЕН МИР</text>
<text sub="clublinks" start="274.774" dur="3.536"> НЕВОЗМОНО, БЕЗ</text>
<text sub="clublinks" start="275.308" dur="4.57"> ИСРАЕЛИ-ПАЛЕСТИНСКИ МИР.</text>
<text sub="clublinks" start="278.444" dur="3.536"> >> ВИСТИНСКИОТ КОНФЛИКТ Е А.</text>
<text sub="clublinks" start="280.012" dur="4.071"> ПАЛЕСТИНСКО-ИСРАЕЛСКИ КОНФЛИКТ И</text>
<text sub="clublinks" start="282.114" dur="3.403"> ТОА ТРЕБА ДА СЕ РЕШИ.</text>
<text sub="clublinks" start="284.217" dur="2.001"> ОВА Е ЕДИНСТВЕН ПАТ НА МИРОТ</text>
<text sub="clublinks" start="285.651" dur="7.574"> И БЕЗБЕДНОСТ И СТАБИЛНОСТ ВО</text>
<text sub="clublinks" start="286.351" dur="8.309"> ОВОЈ РЕГИОН.</text>
<text sub="clublinks" start="293.359" dur="2.235"> ИЗВЕШТАТ: САД СЕ надеваат денес</text>
<text sub="clublinks" start="294.794" dur="1.534"> КРЕИРА НЕПОВРАТЕН МОМЕНТУМ</text>
<text sub="clublinks" start="295.728" dur="3.803"> ТОА ИЗОЛИРА ПАЛЕСТИНЦИ.</text>
<text sub="clublinks" start="296.462" dur="5.239"> Во меѓувреме, денес прави</text>
<text sub="clublinks" start="299.665" dur="3.27"> ПРЕКУ ПОКРИВАНО ОНА ШТО ЕДНАШ</text>
<text sub="clublinks" start="301.834" dur="1.835"> - ДЕЛУМЕН ИЗРАЕЛ-ЗАЛЕК</text>
<text sub="clublinks" start="303.069" dur="1.501"> РЕАЛИГАНТИРА OFЕ НА СРЕДНОТО ИСТОК</text>
<text sub="clublinks" start="303.803" dur="2.268"> ЗА „НВОШУР ПБС“, НИК СУМ</text>
<text sub="clublinks" start="304.704" dur="6.539"> ШИФРИН.</text>
<text sub="clublinks" start="306.205" dur="5.805"> СУДИЈА: И СЕГА ДА ЈАРЕД КУШНЕР,</text>
<text sub="clublinks" start="311.377" dur="1.067"> СЕНИОР СОВЕТНИК ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ</text>
<text sub="clublinks" start="312.144" dur="1.101"> ТРАМП.</text>
<text sub="clublinks" start="312.578" dur="1.234"> ИГРА КЛУЧНА УЛОГ ВО</text>
<text sub="clublinks" start="313.379" dur="1.134"> ПРЕГОВОР ЗА ОВОЈ ДЕЛ.</text>
<text sub="clublinks" start="313.946" dur="7.14"> И тој ни се придружува од белиот</text>
<text sub="clublinks" start="314.647" dur="7.073"> ДОМА</text>
<text sub="clublinks" start="321.22" dur="4.671"> ВИ БЛАГОДАРАМ ЗА ПРИЛИГА</text>
<text sub="clublinks" start="323.623" dur="4.604"> Ајде да ве прашам за зделката</text>
<text sub="clublinks" start="326.159" dur="6.205"> СЕКОГАШ Е ДОБРО ДА ПРАШУВАШ - ПОТПИС</text>
<text sub="clublinks" start="328.36" dur="4.705"> ДОГОВОР за мир, но ова е</text>
<text sub="clublinks" start="332.498" dur="3.837"> МЕWУ ЗЕМЈИТЕ ТОА ВЕREЕ</text>
<text sub="clublinks" start="333.7" dur="3.269"> ИМААТ ТРГОВСКИ ВРСКИ И</text>
<text sub="clublinks" start="336.469" dur="1.401"> ДИПЛОМАТСКИ ВРСКИ СО</text>
<text sub="clublinks" start="337.67" dur="1.401"> ДРУГО.</text>
<text sub="clublinks" start="338.003" dur="1.402"> ШТО ТОЧНО ILLЕ БИДЕ ВАШ</text>
<text sub="clublinks" start="339.205" dur="2.97"> ПРИЈАТЕЛ?</text>
<text sub="clublinks" start="339.538" dur="5.039"> >> ПРВО ОД СЕ, ОДЛИЧНО Е</text>
<text sub="clublinks" start="342.308" dur="3.303"> БИДЕ СО ТЕБЕ, НО НЕ БИЛА</text>
<text sub="clublinks" start="345.144" dur="1.034"> ИМАТЕ ТРГОВСКИ ВРСКИ ИЛИ</text>
<text sub="clublinks" start="345.744" dur="3.837"> ДИПЛОМАТСКИ ВРСКИ.</text>
<text sub="clublinks" start="347.48" dur="3.002"> ПРЕД ДВЕ НЕДЕЛА, АРАБСКИТЕ ЕМИРАТИ</text>
<text sub="clublinks" start="349.882" dur="3.87"> ОТЧИНА БОЈКОТ ОДРЕДБА ТОА</text>
<text sub="clublinks" start="350.616" dur="4.438"> ПРОДОЛУВАЛЕ 48 години</text>
<text sub="clublinks" start="354.32" dur="2.001"> ОТВОРЕНИ ИСРАЕЛ И Саудиска Арабија</text>
<text sub="clublinks" start="355.187" dur="4.338"> ВОЗДУШНИОТ ВОЗДУХ ВО ДВИЕЕ ПРВО</text>
<text sub="clublinks" start="356.455" dur="3.804"> КОМЕРЦИЈАЛЕН ЛЕТ ОД ИСРАЕЛ ДО</text>
<text sub="clublinks" start="359.659" dur="6.506"> ЕМИРАТИ.</text>
<text sub="clublinks" start="360.393" dur="6.406"> Јас бев на тој лет.</text>
<text sub="clublinks" start="366.298" dur="1.235"> ЛУEOЕ КОИ ГО РАЗБИРААТ</text>
<text sub="clublinks" start="366.932" dur="1.301"> ИСТОРИЈА ЗНАЕ ЗНАЧЕЕ НА</text>
<text sub="clublinks" start="367.666" dur="1.235"> КОНФЛИКТ АРАБ-ИСРАЕЛИ И</text>
<text sub="clublinks" start="368.367" dur="1.268"> ГРАНИЦА ШТО БИЛ САМО</text>
<text sub="clublinks" start="369.034" dur="4.571"> СКРШЕН СО ОВИЕ ПРЕДМЕТИ НА МИР.</text>
<text sub="clublinks" start="370.903" dur="3.436"> ИСРАЕЛ ИМА ПО 72 ГОДИНИ</text>
<text sub="clublinks" start="373.739" dur="4.872"> ДВА зделки на мирот, а потоа во</text>
<text sub="clublinks" start="375.541" dur="4.738"> ПОСЛЕДНИ 29 ДЕНА, ИМА ДВА</text>
<text sub="clublinks" start="378.744" dur="2.135"> ПОВЕЕ БЛАГОДАРИЈА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРАМП</text>
<text sub="clublinks" start="380.412" dur="2.736"> НЕВОДОВОДЕН СТИЛ И</text>
<text sub="clublinks" start="381.013" dur="8.074"> БРОКЕРСКА ДА КРЕИРАТЕ РАЗЛИЧНО</text>
<text sub="clublinks" start="383.282" dur="6.473"> ПРОспектива за Блискиот исток.</text>
<text sub="clublinks" start="389.221" dur="1.234"> ШТО СЕ СЛАВИМЕ ДЕНЕС</text>
<text sub="clublinks" start="389.888" dur="1.268"> НАВИСТИНА ИСТОРИСКИ ПОВЕЕ</text>
<text sub="clublinks" start="390.589" dur="1.768"> И ШТО ПОКАУВА</text>
<text sub="clublinks" start="391.29" dur="1.969"> ПОЗИТИВЕН МОМЕНТУМ НАРОД ВО</text>
<text sub="clublinks" start="392.491" dur="2.869"> РЕГИОН ИМА ПО САКАЕ</text>
<text sub="clublinks" start="393.392" dur="2.87"> АРТИКУЛИРАТЕ НОВА ИДНИНА И НЕ</text>
<text sub="clublinks" start="395.494" dur="4.605"> БИДЕ ОДРЕДЕНИ СО Конфликтите на</text>
<text sub="clublinks" start="397.73" dur="6.74"> ПЛАСТ - ПОСЛЕДНО, ЗА ТОЈ ЛУEOЕ</text>
<text sub="clublinks" start="400.232" dur="6.873"> СИТЕ - СИТЕ ВЕРАТИ, САКААТ</text>
<text sub="clublinks" start="404.603" dur="3.971"> ДА ИМАМЕ ЕКОНОМСКА МО OPНОСТ И</text>
<text sub="clublinks" start="407.239" dur="2.703"> НЕ БИДЕТЕ СООБРАУВАНИ ОД ВОЈНИТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="408.708" dur="2.002"> ТОА СЕ ОДРИ СРЕДНОТО</text>
<text sub="clublinks" start="410.076" dur="3.77"> ИСТОК ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 20 ПЛУС ГОДИНИ.</text>
<text sub="clublinks" start="410.843" dur="4.004"> СУДИЈА: СЕ УПАТУВАВ</text>
<text sub="clublinks" start="413.979" dur="2.236"> НЕОФИЦИЈАЛНИ ВРСКИ ПОМЕУ</text>
<text sub="clublinks" start="414.98" dur="1.902"> ОВИЕ ДВЕ ЗЕМИ, ТИЕ ИМААТ</text>
<text sub="clublinks" start="416.349" dur="0.867"> НИКОГАШ НЕ ЗАБОРАВЕТЕ ВОЈНА СО ЕДНА</text>
<text sub="clublinks" start="417.016" dur="3.503"> ДРУГО.</text>
<text sub="clublinks" start="418.184" dur="3.47"> НО ГОВОРИ СО ЕКОНОМСКИ</text>
<text sub="clublinks" start="420.653" dur="7.574"> МОPНОСТ, ОСТАНА ОВА</text>
<text sub="clublinks" start="421.787" dur="7.074"> СЕДИ СЕ НА ПАЛЕСТИЈАНЦИТЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="428.36" dur="1.068"> ПОВЕЕ ОД 5 МИЛИОНИ ЛУЕ</text>
<text sub="clublinks" start="428.994" dur="1.101"> ИВЕЕЕ ВО НАПЛАТЕНО</text>
<text sub="clublinks" start="429.561" dur="2.937"> ТЕРИТОРИИ СО МНОГУ МНОГУ</text>
<text sub="clublinks" start="430.229" dur="2.97"> ЕКОНОМСКА МОPНОСТ ЗА НИВ, А.</text>
<text sub="clublinks" start="432.632" dur="1.034"> ШАНС за напредување, се надеваме на</text>
<text sub="clublinks" start="433.332" dur="4.805"> НИВНИТЕ ДЕЦА.</text>
<text sub="clublinks" start="436.068" dur="3.336"> ПЛАНОТ Е ТУКА ДА СЕ ОБИДИ И</text>
<text sub="clublinks" start="438.27" dur="1.802"> ИЗОЛИРАЈТЕ ГИ ПАЛЕСТИЈАНЦИТЕ ТАКА</text>
<text sub="clublinks" start="439.538" dur="3.67"> ТРЕБА ДА ДОЈДАТ ВО ОДБОР?</text>
<text sub="clublinks" start="442.675" dur="1.668"> >> НЕ, ПАЛЕСТИЈАНИТЕ ИМААТ</text>
<text sub="clublinks" start="443.342" dur="1.234"> ИЗОЛИРАНИ САМО.</text>
<text sub="clublinks" start="444.476" dur="2.903"> .</text>
<text sub="clublinks" start="444.71" dur="3.403"> НАШИОТ ПЛАН СЕ ПРАВИ</text>
<text sub="clublinks" start="447.513" dur="3.403"> ПРАКТИЧНИ РАБОТИ, КОЛ КОН</text>
<text sub="clublinks" start="449.449" dur="2.535"> СВЕТИ ТАЛПОВИ КОИ ПОМОГНАА</text>
<text sub="clublinks" start="451.049" dur="1.603"> Работите се враќаат долго време и</text>
<text sub="clublinks" start="452.151" dur="4.104"> ПРЕДМЕТЕ ПРАГМАТИЧКИ ПРИСТАП.</text>
<text sub="clublinks" start="454.52" dur="3.103"> ПРЕТСЕДАТЕЛСКИОТ ТРАМП НА ПРВ</text>
<text sub="clublinks" start="456.388" dur="2.536"> СТРАНСКО ПАТУВАЕ, НЕ ЗНАМ АКО</text>
<text sub="clublinks" start="458.324" dur="2.936"> ВАШИТЕ ПОГЛЕДНИЦИ ЗНААТ, ОТКАИ</text>
<text sub="clublinks" start="459.058" dur="6.106"> НЕГОВАТА СТРАТЕГИЈА И ЗГОВОРИ НА</text>
<text sub="clublinks" start="462.895" dur="4.905"> 54 АРАБСКИ ЗЕМЈИ И ТЕКОВ ТЕКА,</text>
<text sub="clublinks" start="465.431" dur="3.103"> Ако сакаме да го донесеме регионот</text>
<text sub="clublinks" start="467.933" dur="2.169"> ОКОЛУ ЗАЕДНИЧКИ ИНТЕРЕСИ, САКАМ</text>
<text sub="clublinks" start="468.667" dur="1.769"> TOЕ ПОВЕЕ ОДГОВОР</text>
<text sub="clublinks" start="470.236" dur="2.636"> Способност.</text>
<text sub="clublinks" start="471.437" dur="1.768"> ВО ВРЕМЕ ИСИС ТРЕБА</text>
<text sub="clublinks" start="473.005" dur="3.87"> НЕКОНТРОЛИРАНОТО.</text>
<text sub="clublinks" start="474.841" dur="3.002"> КАЛИФИРААТ ГОЛЕМИНА ОХИО</text>
<text sub="clublinks" start="477.009" dur="5.305"> СЕ ДЕСТАБИЛИЗИРАШЕ И ТРЕБАЛ</text>
<text sub="clublinks" start="477.976" dur="5.105"> ПРОЦИИ СИТЕ ВО РЕГИОНОТ.</text>
<text sub="clublinks" start="482.447" dur="1.335"> Имаше многу лоши работи во</text>
<text sub="clublinks" start="483.215" dur="1.134"> УСЛОВИ ЗА ФИНАНСИРАЕ НА ТЕРОР И</text>
<text sub="clublinks" start="483.915" dur="0.834"> РАДИКАЛИЗИРАЕ СЛЕДЕН</text>
<text sub="clublinks" start="484.483" dur="2.202"> ГЕНЕРАЦИЈА.</text>
<text sub="clublinks" start="484.883" dur="2.47"> ОБВИНИМЕ МНОГУ ТОА.</text>
<text sub="clublinks" start="486.819" dur="1.034"> ГИ РАБОТИМЕ ТЕРИТОРИЈАЛОТ</text>
<text sub="clublinks" start="487.486" dur="3.77"> КАЛИФАТ НА ИСИС.</text>
<text sub="clublinks" start="488.154" dur="5.438"> Излеговме од страшниот ран</text>
<text sub="clublinks" start="491.39" dur="5.472"> ДЕЛ - ИРАНСКИ ДЕЛ ОД ТЕК</text>
<text sub="clublinks" start="493.726" dur="3.836"> ВЕНО ЕДНА ОД НАЈЛОШИТЕ ЗДРАВИ.</text>
<text sub="clublinks" start="496.995" dur="3.972"> СЕКОГАШ СПРАВЕН СО ОБЛИГОВОЛНО</text>
<text sub="clublinks" start="497.696" dur="4.738"> КАТАЛИСТ КРОМОД - ПАЛЕСТИНЦИ,</text>
<text sub="clublinks" start="501.2" dur="2.102"> ГО ДОБИВМЕ НАЈДЕТАЛНИТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="502.568" dur="1.268"> Предлог што има ставено</text>
<text sub="clublinks" start="503.435" dur="4.505"> НАПРЕД ВО ИСТОРИЈА.</text>
<text sub="clublinks" start="505.171" dur="4.203"> ОБЈАВУВАМЕ 100 СТРАНИЦИ ОД АН</text>
<text sub="clublinks" start="508.073" dur="3.07"> ЕКОНОМСКИ ПЛАН ШТО ЗЕМЕ 50 УСД</text>
<text sub="clublinks" start="509.508" dur="4.104"> МИЛИЈАРДА ШТО Е СЕ КРЕИРААТ</text>
<text sub="clublinks" start="512.111" dur="2.202"> МИЛИОН ПАЛЕСТИНСКИ РАБОТА,</text>
<text sub="clublinks" start="513.746" dur="2.235"> ДВОЈНИОТ ДВОЈ БДП И НАМАЛЕН</text>
<text sub="clublinks" start="514.446" dur="2.136"> НИВНИОТ стапка на сиромаштија.</text>
<text sub="clublinks" start="516.115" dur="0.867"> WЕ БИЛЕ ГОЛЕМ</text>
<text sub="clublinks" start="516.715" dur="3.303"> РАЗЛИКА.</text>
<text sub="clublinks" start="518.217" dur="2.535"> ИСТОРИЛ ДОБИВМЕ ДА СЕ ПОСТАВУВАМ</text>
<text sub="clublinks" start="520.152" dur="3.537"> НАПРЕД ПАЛЕСТИНСКА ДРATEАВА И</text>
<text sub="clublinks" start="520.886" dur="3.571"> МАПА.</text>
<text sub="clublinks" start="523.823" dur="1.368"> ИМА МНОГУ ПРОГРЕС</text>
<text sub="clublinks" start="524.59" dur="5.872"> Направени за нив, но на крајот од</text>
<text sub="clublinks" start="525.324" dur="5.772"> ДЕНОТ, НЕ МОANЕМЕ САКАМЕ МИР</text>
<text sub="clublinks" start="530.596" dur="1.201"> ПОВЕЕ ОД САКААТ МИР.</text>
<text sub="clublinks" start="531.23" dur="1.234"> НИВНОТО ЛИДЕРСТВО ИМА СОВРШЕН</text>
<text sub="clublinks" start="531.93" dur="1.535"> СНИМКА ЗА СНИМКА ДА НЕ СЕ ПРАВИ А.</text>
<text sub="clublinks" start="533.299" dur="0.867"> ДЕЛ</text>
<text sub="clublinks" start="533.599" dur="1.268"> ПА КОГА СЕ ПОДГОТВЕНИ ДА ДОЈДАТ</text>
<text sub="clublinks" start="534.3" dur="1.634"> НАПРЕД, ПРЕТСТАВЕН ТРАМП НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ</text>
<text sub="clublinks" start="535" dur="3.204"> МО CЕ ДА СЕ РАБОТИ НА СРЕДНОСТ</text>
<text sub="clublinks" start="536.469" dur="2.469"> ИСТОЧНИОТ И ГРАДЕН Е СИЛЕН</text>
<text sub="clublinks" start="538.337" dur="2.469"> ОДНОСИ СО ЛУPЕ КОИ ЧУВСТВУВААТ</text>
<text sub="clublinks" start="539.639" dur="1.901"> ИЗОЛИРАН ПРЕД ДА ВЛЕЗЕ</text>
<text sub="clublinks" start="540.973" dur="2.669"> Енергија и мислам дека има</text>
<text sub="clublinks" start="541.673" dur="2.67"> ТРЕМЕНДУСЕН ПЕРИЛ - ПОТЕНЦИЈАЛ</text>
<text sub="clublinks" start="543.776" dur="1.001"> ЗА ПАЛЕСТИЈАНЦИТЕ АКО СИТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="544.476" dur="2.403"> РАБОТАТ ЗАЕДНО.</text>
<text sub="clublinks" start="544.91" dur="4.271"> СУДИЈА: НО ЗНАЕМЕ НА ОВОЈ поен</text>
<text sub="clublinks" start="547.012" dur="4.738"> Тие се спротивставуваат на овој договор, и тоа</text>
<text sub="clublinks" start="550.416" dur="1.768"> СЕ ЧУВСТВУВААТ КАКО ДА ИМ ПРЕДАВСТВО.</text>
<text sub="clublinks" start="551.884" dur="1.067"> ARАРЕД КУШНЕР</text>
<text sub="clublinks" start="552.317" dur="0.935"> , ТОЛКУ СЕ ТЕБЕ</text>
<text sub="clublinks" start="553.085" dur="1.769"> ЗА</text>
<text sub="clublinks" start="553.686" dur="4.838"> НЕ САКАМ да ве прашам за</text>
<text sub="clublinks" start="555.521" dur="3.704"> КОРОНАВИРУС, ПАНДЕМИКАТА.</text>
<text sub="clublinks" start="558.658" dur="2.102"> ВИЕ И ПРЕТСЕДАТЕЛОТ СТАВЕТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="559.358" dur="2.669"> Суштината го предложи Претседателот</text>
<text sub="clublinks" start="560.893" dur="4.604"> СЕ НАПРАВИ ВЕЛИЧНА РАБОТА.</text>
<text sub="clublinks" start="562.161" dur="4.071"> КАКО ШТО СЕ ЗНАЕМЕ, 100 95 000</text>
<text sub="clublinks" start="565.631" dur="0.934"> АМЕРИКАНЦИТЕ УМРИЛЕ ПОСЛЕДНО</text>
<text sub="clublinks" start="566.365" dur="4.204"> ПЕТОК.</text>
<text sub="clublinks" start="569.468" dur="1.702"> ДЕН ИМАЛЕ 1000 ЛИЦА</text>
<text sub="clublinks" start="570.703" dur="3.737"> УМРИ ВО ОВАА ЗЕМЈА.</text>
<text sub="clublinks" start="573.639" dur="5.439"> КАКО Е ТАА ВЕЛИЧНА РАБОТА?</text>
<text sub="clublinks" start="578.511" dur="1.267"> >> ПРВО ОД СЕ, ДА ВРАТАМ ВРАТА ВО</text>
<text sub="clublinks" start="579.211" dur="1.168"> ПОСЛЕДНИОТ Она што претходно го рековте</text>
<text sub="clublinks" start="579.912" dur="3.102"> ДОЈДЕМЕ ВО ВИРУСОТ, ВО ИНСТРИЈАТА</text>
<text sub="clublinks" start="582.481" dur="2.335"> ПРЕГОВОРИ, СИТЕ СЕ</text>
<text sub="clublinks" start="583.148" dur="3.87"> ЗНАЕТЕ ДОДЕКА СЕ ВО ДА.</text>
<text sub="clublinks" start="584.95" dur="3.771"> МИСЛАМ ШТО ШТО ГЛЕДАШ Е А.</text>
<text sub="clublinks" start="587.152" dur="2.47"> МНОГУ ПОСТУВАЕ ВО РЕГИОН</text>
<text sub="clublinks" start="588.854" dur="3.303"> И ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРАМП СЕ ОДРЕДИ</text>
<text sub="clublinks" start="589.755" dur="3.403"> ПРЕДИЗВИК ЗА НАЈМАЛКО МНОГУ</text>
<text sub="clublinks" start="592.324" dur="3.203"> МНОГУ ЛУPЕ СЕ ПОГОЛААТ ДА ЗЕМААТ</text>
<text sub="clublinks" start="593.392" dur="4.271"> ВО И РЕЗУЛТАТИ ВО НАС</text>
<text sub="clublinks" start="595.66" dur="2.771"> КОИ ИМААТ УПОТРЕБА ЗА ОБВИНУВАЕ</text>
<text sub="clublinks" start="597.797" dur="3.202"> СВЕТИТЕ ДОМ И ДА ИМААТ ПОМАЛКУ ЗАКАНА</text>
<text sub="clublinks" start="598.564" dur="4.938"> НА ТЕРОР ВО НАШАТА ЗЕМЈА И</text>
<text sub="clublinks" start="601.133" dur="2.97"> ПОВЕЕ ПАРИ ОВДЕ ДОМ</text>
<text sub="clublinks" start="603.636" dur="3.77"> ОБНОВУВАЕ НА НАШАТА ЗЕМЈА.</text>
<text sub="clublinks" start="604.236" dur="3.904"> ТОА Е ОНА ЗНАЧЕЕТО</text>
<text sub="clublinks" start="607.539" dur="3.303"> ДЕНЕСКИ НАСТАНИ НА БЕЛО</text>
<text sub="clublinks" start="608.273" dur="3.303"> КУUSАТА БЕШЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="610.976" dur="1.134"> Во однос на коронавирусот,</text>
<text sub="clublinks" start="611.71" dur="1.001"> ОЧИШТЕНО Е ОВА</text>
<text sub="clublinks" start="612.244" dur="3.604"> НЕПРЕЦЕНЦИРАНА ПАНДЕМИЈА.</text>
<text sub="clublinks" start="614.647" dur="1.701"> Влијаеше на 180 земји</text>
<text sub="clublinks" start="615.981" dur="2.436"> ОКОЛУ СВЕТОТ.</text>
<text sub="clublinks" start="617.717" dur="2.902"> ПРЕТСЕДАТЕЛСКИОТ ТРАМП СКОПУВА ВО</text>
<text sub="clublinks" start="618.55" dur="2.303"> АКЦИЈА МНОГУ РАНО.</text>
<text sub="clublinks" start="620.752" dur="0.768"> .</text>
<text sub="clublinks" start="620.986" dur="1.101"> ГО ДОБИВВАМЕ СИТЕ ГУВЕНЕРИ</text>
<text sub="clublinks" start="621.653" dur="2.603"> Снабдувања што им се потребни.</text>
<text sub="clublinks" start="623.189" dur="2.302"> ДОБИВМЕ МНОГУ ХИСТЕРИЈА</text>
<text sub="clublinks" start="624.49" dur="4.237"> ПРЕД КОГА STЕ ПОТРЕБНИ ДРATАВИТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="625.624" dur="4.438"> 40 000 вентилатори, ТОА НИЕ</text>
<text sub="clublinks" start="628.861" dur="1.768"> WЕ БИДЕ КРАТКО ПРОДАВНИ НАБАВКИ</text>
<text sub="clublinks" start="630.195" dur="3.004"> ПРЕДНИ ЛИНИИ НА</text>
<text sub="clublinks" start="630.762" dur="3.404"> БОЛНИЦИ, И РАБОТИМЕ ТЕШКО</text>
<text sub="clublinks" start="633.633" dur="1.034"> ОБЕДЕЛЕТЕ СЕ УШТЕ ОБЕЗБЕДЕНИ СИТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="634.3" dur="3.303"> РЕСУРСИ ПОТРЕБНИ ни се.</text>
<text sub="clublinks" start="636.335" dur="2.168"> ДОДЕЛУВАМЕ ПАМНО И РАБОТНО</text>
<text sub="clublinks" start="637.736" dur="2.269"> СО СИТЕ ГУБНЕРИ И ДОБИ</text>
<text sub="clublinks" start="638.637" dur="2.502"> СИТЕ ШТО СЕ ПОТРЕБНИ.</text>
<text sub="clublinks" start="640.606" dur="1.869"> НАУЧИМЕ МНОГУ.</text>
<text sub="clublinks" start="641.306" dur="2.803"> И ИМЕ ИМАМЕ ДА МОЕМЕ да заштедуваме</text>
<text sub="clublinks" start="642.608" dur="3.937"> ЕКОНОМИЈАТА.</text>
<text sub="clublinks" start="644.243" dur="3.336"> ЛУPЕТО МИСЛИТЕ OЕ НАШАТА ЕКОНОМИЈА</text>
<text sub="clublinks" start="646.879" dur="1"> БИДЕТЕ над 20% невработеност на ова</text>
<text sub="clublinks" start="647.713" dur="3.57"> ПОЕН</text>
<text sub="clublinks" start="648.914" dur="3.437"> СЕ ЗАБАВИВАМЕ ДО 8,4 ТОЧКИ КОИ</text>
<text sub="clublinks" start="651.417" dur="1.568"> ПОВТОРНО НИКОЈ НЕМА ДА БИДЕ</text>
<text sub="clublinks" start="652.485" dur="3.302"> МОOSНО ДО СЛЕДНА ГОДИНА.</text>
<text sub="clublinks" start="654.053" dur="2.735"> Економијата се враќа добро.</text>
<text sub="clublinks" start="656.288" dur="5.939"> РАЗВИВАМЕ ВАКЦИНА И</text>
<text sub="clublinks" start="661.927" dur="1.034"> ТЕРАПЕВТИКА.</text>
<text sub="clublinks" start="662.36" dur="1.335"> ИМАМЕ ТРИ ВАКЦИНИ ДОСЕГА</text>
<text sub="clublinks" start="663.094" dur="1.302"> ВО ФАЗА ЧЕТИРИ ИСПИТУВАА НАЈБРЗОТ</text>
<text sub="clublinks" start="663.828" dur="1.102"> ВАКЦИНИРАЈ СЕКОГАШ НА ТРЕТА ФАЗА</text>
<text sub="clublinks" start="664.529" dur="1.969"> ИСПИТУВАЕТО Е 13 МЕСЕЦИ.</text>
<text sub="clublinks" start="665.063" dur="2.136"> СЕ НАПРАВИМЕ ДВЕ ОД нив за четири</text>
<text sub="clublinks" start="666.631" dur="3.103"> МЕСЕЦИ И ЕДЕН ПЕТ МЕСЕЦИ.</text>
<text sub="clublinks" start="669.201" dur="1.668"> Оние што се надеваат дека ќе докажат</text>
<text sub="clublinks" start="670.636" dur="2.77"> ЕФИКАСНОСТ.</text>
<text sub="clublinks" start="671.003" dur="4.404"> СО РАБОТА НА ТЕСТИРАЕ, ВОДИМЕ</text>
<text sub="clublinks" start="673.539" dur="2.402"> СВЕТОТ ВО ТЕСТИРАЕ, ИМАМЕ</text>
<text sub="clublinks" start="675.54" dur="3.003"> 100 МИЛИОНИ ТЕСТИ -</text>
<text sub="clublinks" start="676.074" dur="3.604"> JУДИЈА: АМА ПОВТОРНО - САМО СУМ</text>
<text sub="clublinks" start="679.078" dur="3.67"> ОДАМ ДА КАAYАМ АКО МОLDЕ ДА МИ ПОДВИШ</text>
<text sub="clublinks" start="681.414" dur="2.968"> ИНТЕРПУТ, САМО БРЗО, НА</text>
<text sub="clublinks" start="682.881" dur="2.235"> СМЕТ НА СМРТТА ВО ОВА ЗЕМЈА Е</text>
<text sub="clublinks" start="684.516" dur="4.671"> ЕДЕН ОД НАЈСЛАВИОТ НА СВЕТОТ.</text>
<text sub="clublinks" start="688.02" dur="1.534"> НЕШТО КАКО 10-то ОД 172</text>
<text sub="clublinks" start="689.321" dur="3.971"> ЗЕМЈИ</text>
<text sub="clublinks" start="691.624" dur="2.302"> МОЕТО ПРАШАЕ Е, ТОА Е РЕКОРД</text>
<text sub="clublinks" start="693.425" dur="4.104"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ е горд?</text>
<text sub="clublinks" start="694.126" dur="7.707"> >> Погледнете, Претседателот зачекори</text>
<text sub="clublinks" start="697.663" dur="4.905"> ДО ПРЕДИЗВИКОТ.</text>
<text sub="clublinks" start="701.967" dur="1.301"> ОЧИГЛЕДНО ЕДНА СМРТ Е МНОГУ</text>
<text sub="clublinks" start="702.701" dur="2.87"> И НЕ СМЕ САКАЛЕ НЕ</text>
<text sub="clublinks" start="703.402" dur="2.903"> ДОЈДЕ ПАНДЕМИКАТА, НО ТОА</text>
<text sub="clublinks" start="705.704" dur="7.508"> Е ГЛОБАЛНА ПАНДЕМИКА И ИМА</text>
<text sub="clublinks" start="706.438" dur="7.508"> УДРИ СЕКОЈА ЗЕМЈА РАЗЛИЧНО.</text>
<text sub="clublinks" start="713.345" dur="1.235"> АКО ГО ПОГЛЕДНЕТЕ ЕВРОПА И ПОВЕЕ</text>
<text sub="clublinks" start="714.079" dur="1.235"> СМРТНОСТ, ИМААТ А.</text>
<text sub="clublinks" start="714.713" dur="1.268"> ПОВЕЕ СМРТНОСТ НА ПРЕГОВОР ПОРАДИ</text>
<text sub="clublinks" start="715.447" dur="0.801"> НА ПАНДЕМИКА ОТКА ШТО НИЕ</text>
<text sub="clublinks" start="716.115" dur="0.901"> Имаше</text>
<text sub="clublinks" start="716.382" dur="6.506"> ПОВТОРНО, ИМАМЕ НЕКОИ ДРATАВИ</text>
<text sub="clublinks" start="717.149" dur="6.473"> ТОА ПОДОБРО ОД ДРУГИТЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="723.021" dur="1.301"> ГО НАПРАВИМЕ НАЈДОБРОТО ДА СЕ ПРОДАВАМЕ И</text>
<text sub="clublinks" start="723.755" dur="1.302"> ОБЕДЕЛЕТЕ СЕ УБЕДИТЕ СИТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="724.456" dur="1.301"> РЕСУРСИ ИМА ПОТРЕБНИ КОЈА Е</text>
<text sub="clublinks" start="725.19" dur="1.868"> РАБОТА НА ФЕДЕРАЛНАТА ВЛАДА.</text>
<text sub="clublinks" start="725.891" dur="2.202"> ПОВТОРНО, Мислам дека сме земени -</text>
<text sub="clublinks" start="727.192" dur="2.803"> Зборувате за стапката на смрт.</text>
<text sub="clublinks" start="728.227" dur="3.203"> Мислам дека сме долу до 740</text>
<text sub="clublinks" start="730.596" dur="3.603"> ЛУPЕ ДЕН.</text>
<text sub="clublinks" start="731.931" dur="2.935"> БЕШЕ НА 2200 НА ВРВОТ А.</text>
<text sub="clublinks" start="734.333" dur="3.636"> ПРЕД МЕСЕЦИ ВО ПАРА.</text>
<text sub="clublinks" start="735" dur="4.638"> ПОВТОРНО ЕДНА СМРТ Е ПАРИ -</text>
<text sub="clublinks" start="738.136" dur="2.837"> ПРЕМНОГУ, АМА ГИ ВАШИМЕ НАШИОТ</text>
<text sub="clublinks" start="739.772" dur="3.97"> НАЈДОБРИ ЗА ИДЕНТИФИКАЦИЈА НА СЛУЧАИТЕ И НИЕ</text>
<text sub="clublinks" start="741.106" dur="3.471"> НАПРАВИМЕ МНОГУ ДА ДОБИВАМЕ ТЕСТИ</text>
<text sub="clublinks" start="743.876" dur="2.168"> Медицински сестри заради тоа е така</text>
<text sub="clublinks" start="744.71" dur="3.604"> Ние го возевме стапката на смрт</text>
<text sub="clublinks" start="746.178" dur="3.269"> ДОЛУВААТ ОД ОБЕЗБЕДУВАЕ НА СТАРИЛНИ ДОМА</text>
<text sub="clublinks" start="748.614" dur="1.467"> ШТО НЕШТО НЕ СЕ ПРАВИ</text>
<text sub="clublinks" start="749.581" dur="3.804"> ГУВЕРИ ВО РАНИТЕ Држави.</text>
<text sub="clublinks" start="750.215" dur="4.237"> СУдија: Јас само ќе кажам дека</text>
<text sub="clublinks" start="753.518" dur="2.069"> РЕКОРД ЗА НАЈЕВРОПСКИ</text>
<text sub="clublinks" start="754.586" dur="2.57"> ЗЕМЈИТЕ Е ПОДОБРО ОД ПАТ</text>
<text sub="clublinks" start="756.388" dur="5.105"> ОН ОД ОБЕДИНЕТИТЕ ДРATАВИ,</text>
<text sub="clublinks" start="757.289" dur="4.904"> СИСТИНА ВО ГЕРМАНИЈА И ДРУГИТЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="761.626" dur="1.301"> НО, САКАМ ДА ВЕ ПРАШАМ ЗА</text>
<text sub="clublinks" start="762.327" dur="1.068"> ИЗБОР, ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ИМА</text>
<text sub="clublinks" start="763.061" dur="2.303"> РЕЧЕ ВО НЕКОИ -</text>
<text sub="clublinks" start="763.528" dur="2.47"> >> НО ПОВТОРНО, НЕКОИ ДРATАВИ СЕ</text>
<text sub="clublinks" start="765.497" dur="2.536"> Подобро од другите држави.</text>
<text sub="clublinks" start="767.433" dur="1.501"> Споредете ја Флорида со NEWујорк и</text>
<text sub="clublinks" start="768.501" dur="0.867"> ТРЕБА ДА НЕ ПОГЛЕДНЕТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="769.068" dur="2.568"> Компаративно.</text>
<text sub="clublinks" start="771.203" dur="3.97"> ПОВТОРНО, НЕ СЕ ЗА ТОА</text>
<text sub="clublinks" start="772.071" dur="3.77"> КОНСТРУКТИВНО НА ОВОЈ ПОЕН ДА БИДЕ</text>
<text sub="clublinks" start="775.307" dur="0.834"> ЦЕРИ ПОБИРА ПОДАТОЦИ ЗА БОРБА</text>
<text sub="clublinks" start="775.974" dur="2.436"> Назад</text>
<text sub="clublinks" start="777.343" dur="1.735"> Мислам дека мораме да го погледнеме</text>
<text sub="clublinks" start="778.544" dur="5.137"> Напори што се направени.</text>
<text sub="clublinks" start="779.345" dur="8.308"> JУДИЈА: ТРЕБА - ПОГЛЕДАМ</text>
<text sub="clublinks" start="783.815" dur="4.505"> ПОДАТОЦИ КОИ СЕ ГЛЕДАТ СИТЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="787.786" dur="1.035"> НЕ СУМ ЦЕРИРАЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="788.454" dur="1.568"> НО МНОГУ БРЗО.</text>
<text sub="clublinks" start="788.954" dur="2.402"> Претседателот рече по случај</text>
<text sub="clublinks" start="790.156" dur="2.402"> ВО МИНАТА КОЈ WЕ БИДЕ</text>
<text sub="clublinks" start="791.49" dur="1.668"> ДА ПОГЛЕДНЕТЕ АКО ГО ПРИФАИ</text>
<text sub="clublinks" start="792.691" dur="4.638"> РЕЗУЛТАТИ НА ИЗБОРИТЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="794.627" dur="3.436"> КАКО ЗНАЕМЕ, ИМА СЛУБЕН ВЕСНИК</text>
<text sub="clublinks" start="797.463" dur="1.467"> НА ОДДЕЛЕНИЕТО ЗА ЗДРАВЈЕ И</text>
<text sub="clublinks" start="798.197" dur="3.937"> ЧОВЕЧКИ УСЛУГИ КОИ ПОСЛЕДНИ</text>
<text sub="clublinks" start="799.063" dur="4.772"> Неколку дена, тој е многу блиску до</text>
<text sub="clublinks" start="802.267" dur="2.436"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ, рече АМЕРИКАНОТ</text>
<text sub="clublinks" start="804.002" dur="1.669"> ТРЕБА ДА СЕ ПОДГОТВЕТЕ ЛУEOЕТО</text>
<text sub="clublinks" start="804.837" dur="1.168"> ЗЕМЕТЕ ГО ОРУИТЕ АКО ТРУМ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ</text>
<text sub="clublinks" start="805.838" dur="2.669"> ЗАГУБИ.</text>
<text sub="clublinks" start="807.807" dur="4.871"> СПОДЕЛУВАТЕ ВИЕ И ПРЕТСЕДАТЕЛОТ</text>
<text sub="clublinks" start="808.64" dur="5.372"> ПОГЛЕД ТОА ОВА - ОВА ГРОБА</text>
<text sub="clublinks" start="812.811" dur="1.869"> ПОГЛЕДНЕТЕ ДОКОЛКУ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ</text>
<text sub="clublinks" start="814.146" dur="0.834"> ЗАГУБИ, ЛУPЕТО ТРЕБА ДА СЕ ПРЕТСТАВАТ</text>
<text sub="clublinks" start="814.813" dur="3.437"> АРМС?</text>
<text sub="clublinks" start="815.147" dur="3.87"> >> ПРАВО, ВЕРУВАМ НЕГО</text>
<text sub="clublinks" start="818.384" dur="2.302"> ИЗВИНИ ЗА ОВИЕ КОМЕНТАРИ.</text>
<text sub="clublinks" start="819.451" dur="3.937"> САМО ТОА ГО ПОГЛЕДНАВ НА ВЕСТИТЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="820.819" dur="3.303"> НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ,</text>
<text sub="clublinks" start="823.521" dur="2.703"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ СЕ ПРАШАЛ АКО Е БИДЕ</text>
<text sub="clublinks" start="824.256" dur="3.103"> ПРИФАТЕТЕ ги РЕЗУЛТАТИТЕ И ДРУГИОТ</text>
<text sub="clublinks" start="826.391" dur="3.17"> СТРАНАТА НЕГО го исмеа за тоа што му рече</text>
<text sub="clublinks" start="827.493" dur="3.269"> WЕ МОРА ДА ГО ГЛЕДАМ И ТОГАШ ТОА</text>
<text sub="clublinks" start="829.695" dur="1.868"> ГИ ПРИФАТИЛЕ РЕЗУЛТАТИТЕ КОГА БЕШЕ</text>
<text sub="clublinks" start="830.896" dur="5.472"> ГОТОВО И ДРУГА СТРАНА НЕ И</text>
<text sub="clublinks" start="832.464" dur="5.105"> КРЕИРАЛ ЛАSEЕН РУССКИ РАБОТНИК ЗА</text>
<text sub="clublinks" start="836.501" dur="1.769"> ГОДИНИ И ТОА Е ИСТРАЕН</text>
<text sub="clublinks" start="837.703" dur="4.471"> Две години и беше тотално</text>
<text sub="clublinks" start="841.941" dur="0.867"> ОДОБРЕНО.</text>
<text sub="clublinks" start="842.308" dur="1.167"> НА КРАЈОТ НА ДЕНОТ,</text>
<text sub="clublinks" start="842.942" dur="1.267"> АМЕРИКАНСКИТЕ ЛУEOЕ ОДАТ</text>
<text sub="clublinks" start="843.609" dur="0.967"> ПОГЛЕДНЕТЕ ГО РЕКОРДОТ НА ЛИЦАТА</text>
<text sub="clublinks" start="844.343" dur="3.069"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ.</text>
<text sub="clublinks" start="845.477" dur="2.636"> ДЕНЕС СМЕ ОВДЕ Зборуваме</text>
<text sub="clublinks" start="847.546" dur="1.801"> ЗА ИСТОРИСКИ СРЕДЕН ИСТОК</text>
<text sub="clublinks" start="848.246" dur="2.736"> СЕГА ЗА МИР.</text>
<text sub="clublinks" start="849.481" dur="2.87"> ТРИ И ПОЛОВИ ГОДИНИ ЈАС</text>
<text sub="clublinks" start="851.116" dur="2.336"> МЕДИУМИТЕ СЕ РАЗГИВААТ</text>
<text sub="clublinks" start="852.785" dur="1.334"> И СИТЕ ЕКСПЕРТИ ВО</text>
<text sub="clublinks" start="853.585" dur="1.635"> ВАШИНГТОН КОЈ ОБЈАВИ ДА СМЕ</text>
<text sub="clublinks" start="854.253" dur="2.502"> НАПРАВУВАМЕ НА ПОГРЕШЕН НАЧИН И НИЕ</text>
<text sub="clublinks" start="855.354" dur="2.902"> НЕ БИЛЕ ВИСТИНСКИТЕ ЛУEOЕ</text>
<text sub="clublinks" start="856.889" dur="2.202"> НАПРАВУВАЕ НО ТОГАШ ОСТВАРИМЕ</text>
<text sub="clublinks" start="858.39" dur="0.968"> ДЕНЕС СО ОВИЕ ЕКСПЕРТИ НЕ</text>
<text sub="clublinks" start="859.224" dur="3.737"> НАПРАВИ</text>
<text sub="clublinks" start="861.193" dur="2.469"> И ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРАМП СЕ ПРЕТСТАВЕ</text>
<text sub="clublinks" start="863.095" dur="1.468"> НЕКОНВЕНЦИОНАЛНИ ПРИСТАПИ НА А.</text>
<text sub="clublinks" start="863.795" dur="1.768"> МНОГУ РАБОТИ, АМА ОСТВАРУВА</text>
<text sub="clublinks" start="864.696" dur="1.702"> РЕЗУЛТАТИ И ЛУEOЕТО кои гласаа</text>
<text sub="clublinks" start="865.697" dur="2.57"> ЗА НЕ ЗНАЕ ТОЧНО ШТО ТИЕ</text>
<text sub="clublinks" start="866.532" dur="2.402"> ДОБИВААТ И НЕ МОLDЕАТ</text>
<text sub="clublinks" start="868.4" dur="1.268"> БИДЕТЕ ПОВЕRУВЕНИ.</text>
<text sub="clublinks" start="869.068" dur="0.834"> ШТО LDЕ БИДАМ НА ЛУ PЕТО</text>
<text sub="clublinks" start="869.802" dur="1.968"> -</text>
<text sub="clublinks" start="870.035" dur="4.804"> СУДИЈА: И -</text>
<text sub="clublinks" start="871.971" dur="4.604"> >> МНОГУ ЛУEOЕ КОИ ГО КАААТ</text>
<text sub="clublinks" start="875.274" dur="2.035"> ИСТИ СЕГА СЕ НАРОДОТ</text>
<text sub="clublinks" start="876.708" dur="3.136"> КОЈ СЕ КАА ПРЕТСЕДАТЕЛСКИОТ ТРАМП</text>
<text sub="clublinks" start="877.442" dur="3.671"> ИЗБОРИ И ANDЕ ИМАМЕ</text>
<text sub="clublinks" start="879.978" dur="1.836"> Трета светска војна и денес тој</text>
<text sub="clublinks" start="881.246" dur="0.968"> ПОТПИШУВАНИ ДВЕ ПАРЦИ СЕ Справува со</text>
<text sub="clublinks" start="881.947" dur="2.736"> СРЕДЕН ИСТОК.</text>
<text sub="clublinks" start="882.348" dur="2.735"> СУДИЈА: И ПРИЈАВУВАМЕ</text>
<text sub="clublinks" start="884.816" dur="1.668"> ТОА.</text>
<text sub="clublinks" start="885.217" dur="4.003"> ЕДЕН ПОСЛЕДНО ПРАШАЕ ЗА НАУКАТА.</text>
<text sub="clublinks" start="888.387" dur="3.302"> Претседателот беше повикан во неговиот</text>
<text sub="clublinks" start="891.056" dur="5.305"> ПОСЕТА НА КАЛИФОРНИЈА ОД ГРУПА</text>
<text sub="clublinks" start="892.591" dur="8.074"> НА НАУЧНИЦИТЕ ДА ПЛАКААТ - ПЛАТИ</text>
<text sub="clublinks" start="896.495" dur="4.904"> ЗАТВОРЕН ВНИМАНИЕ НА НАУКАТА И.</text>
<text sub="clublinks" start="900.799" dur="2.335"> КЛИМАТСКАТА ПРОМЕНА БЕШЕ НЕГОВА РЕАКЦИЈА</text>
<text sub="clublinks" start="901.533" dur="4.905"> „СЕ ПОСЛУДУВА“ И</text>
<text sub="clublinks" start="903.268" dur="4.337"> „НАУКАТА НЕ ЗНАЕ“, В.</text>
<text sub="clublinks" start="906.605" dur="2.102"> ЕФЕКТНО ОТКРИВА THEЕ НА ПОТПИСОТ СПОРЕДЕН</text>
<text sub="clublinks" start="907.739" dur="1.969"> Моето прашање е, е ова што ти</text>
<text sub="clublinks" start="908.941" dur="1.134"> САКАТЕ ДА ГИ УЧИТЕ СВОИТЕ ДЕЦА</text>
<text sub="clublinks" start="909.842" dur="4.003"> НА УЧИЛИШТЕ?</text>
<text sub="clublinks" start="910.376" dur="4.27"> >> МИСЛАМ ДЕКА ЧЕСТО СИ ИМАТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="913.979" dur="1.401"> НАУЧНИЦИ КОИ СЕ РАКОВОДАТ</text>
<text sub="clublinks" start="914.78" dur="0.867"> ДРУГО И ПОГЛЕДНЕТЕ ШТО ТОА</text>
<text sub="clublinks" start="915.514" dur="2.569"> Е</text>
<text sub="clublinks" start="917.283" dur="1.234"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ И ОТВОРЕН Е</text>
<text sub="clublinks" start="918.217" dur="2.969"> МНОГУ РАБОТИ --</text>
<text sub="clublinks" start="918.65" dur="3.403"> СУДИЈА: НО НЕКОГАШ ПО КЛИМА</text>
<text sub="clublinks" start="921.42" dur="1.134"> ПРОМЕНЕТЕ ОД ПОСТОИ</text>
<text sub="clublinks" start="922.187" dur="5.072"> ПРЕГЛЕД НА ВОЗНЕМИРУВАЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="926.692" dur="1.301"> >> НО Она што би рекла дека сме ние</text>
<text sub="clublinks" start="927.392" dur="1.302"> СИТЕ СЕ СОГЛАСУВАМЕ САКАМЕ ЧИСТ</text>
<text sub="clublinks" start="928.126" dur="0.935"> ВОЗДУХ И ЧИСТ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ</text>
<text sub="clublinks" start="928.827" dur="0.934"> КАЖА ТОА.</text>
<text sub="clublinks" start="929.194" dur="0.868"> ТОГАШ ИМАТЕ РАЗЛИЧНИ РАБОТИ</text>
<text sub="clublinks" start="929.895" dur="2.535"> ДА НАПРАВИШ.</text>
<text sub="clublinks" start="930.663" dur="3.836"> ПРЕТСТАВНИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ ПРЕТСТАВУВАМЕ</text>
<text sub="clublinks" start="933.799" dur="5.538"> ДА СЕ ПРИДРУИТЕ ТРИЛИОНСКИТЕ ДРВА</text>
<text sub="clublinks" start="939.104" dur="0.934"> ПРЕДИЗВИК.</text>
<text sub="clublinks" start="939.471" dur="1.301"> ЗБОРИ АПСОЛУТНО, ТОА МОLDЕ</text>
<text sub="clublinks" start="940.171" dur="1.302"> СЕКВЕСТЕР ЈАглерод и помислете на тоа</text>
<text sub="clublinks" start="940.905" dur="9.11"> WЕ БИДЕ ПРОИЗВОДНИ НАЧИН ТОА</text>
<text sub="clublinks" start="941.606" dur="9.143"> НЕМА ДА ЈА УНИШТАТЕ ЕКОНОМИЈАТА.</text>
<text sub="clublinks" start="950.148" dur="1.235"> Зборуваме за про-климатските промени</text>
<text sub="clublinks" start="950.882" dur="1.001"> ИЛИ Анти-климатска промена, тоа</text>
<text sub="clublinks" start="951.516" dur="1.068"> СТАНУВА РАСПОРЕДЕН.</text>
<text sub="clublinks" start="952.017" dur="1.268"> МИСЛАМ ШТО Е МОЕ ДА НАПРАВИМЕ</text>
<text sub="clublinks" start="952.717" dur="1.268"> ПОСТАВИТЕ ТЕДОВИ КОН РЕШЕНИЈА.</text>
<text sub="clublinks" start="953.418" dur="2.202"> ШТО правиме за да можеме</text>
<text sub="clublinks" start="954.552" dur="1.736"> ЛИБРАТИРАЕ МЕWУ ПРАВАЕ НА СУРЕТИТ</text>
<text sub="clublinks" start="955.754" dur="3.002"> Имаме чист воздух и чист</text>
<text sub="clublinks" start="957.456" dur="2.435"> ВОДА, НО ИСТО И НЕ НАПРАВУВАЈ</text>
<text sub="clublinks" start="958.89" dur="2.135"> Радикални работи што би сакале</text>
<text sub="clublinks" start="960.492" dur="1.201"> ПОТРЕБИ ЈА ИНДУСТРИЈАТА И НАСИ НЕ</text>
<text sub="clublinks" start="961.159" dur="3.837"> ПОМАЛКУ ГЛОБАЛНО Натпреварувачко.</text>
<text sub="clublinks" start="962.027" dur="3.937"> АКО ПОГЛЕДНЕТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="965.13" dur="2.769"> АДМИНИСТРАЦИЈА, ТОА ГО НАПРАВИЛЕ</text>
<text sub="clublinks" start="966.131" dur="2.769"> ПЛАТА ЗА КЛИМАТА НА ПАРИЗ ОВА ИМА ОГРОМНО</text>
<text sub="clublinks" start="968.033" dur="1.902"> ОГРАНИЧУВАА НА АМЕРИКАНСКИ</text>
<text sub="clublinks" start="969.335" dur="2.802"> Бизнис и без ограничувања</text>
<text sub="clublinks" start="970.069" dur="3.035"> Кина и Русија и најлошата</text>
<text sub="clublinks" start="972.271" dur="5.772"> Загадувачи и тоа белење -</text>
<text sub="clublinks" start="977.476" dur="1.201"> ДЕВЕТЕ СУДИЈА: Но, вие се согласувате за тоа</text>
<text sub="clublinks" start="978.176" dur="1.302"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ - СО</text>
<text sub="clublinks" start="978.81" dur="0.968"> ПРЕТСЕДАТЕЛ, КОЈА НАУКА НЕ</text>
<text sub="clublinks" start="979.611" dur="0.901"> ЗНАЕТЕ?</text>
<text sub="clublinks" start="979.911" dur="0.935"> >> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ SPЕ ЗБОРИ</text>
<text sub="clublinks" start="980.645" dur="3.237"> САМО.</text>
<text sub="clublinks" start="981.48" dur="4.905"> МОЈАТА РАБОТА Е КОГА МИ ДАВА А.</text>
<text sub="clublinks" start="984.015" dur="3.104"> ЗАДАЧА ДА РАБОТАМ, СЕ ОДАМ</text>
<text sub="clublinks" start="986.518" dur="0.868"> НАЈКОНТРУКТИВНИ НАЧИНИ ДА СЕ ПРАВИ</text>
<text sub="clublinks" start="987.252" dur="2.169"> ИТ</text>
<text sub="clublinks" start="988.12" dur="2.302"> ГИ ПОГЛЕДУВАМЕ ПОДАТОЦИТЕ ОВДЕ НА</text>
<text sub="clublinks" start="989.554" dur="1.635"> БЕЛА КУUSА И ШТО WЕ КААМ</text>
<text sub="clublinks" start="990.556" dur="1.167"> ТИ Е ПРЕТСЕДАТЕЛОТ Е АН</text>
<text sub="clublinks" start="991.323" dur="3.437"> ОТВОРЕНО ЛИЦЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="993.625" dur="4.705"> ЈА ДОБИВ РЕФОРМАТА НА ЗАТВОРОТ И.</text>
<text sub="clublinks" start="994.893" dur="4.004"> РЕФОРМА НА КРИВИЧНА ПРАВДА.</text>
<text sub="clublinks" start="998.463" dur="1.068"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ БИДЕ А</text>
<text sub="clublinks" start="999.03" dur="0.968"> Бизнисменот немаше трошоци</text>
<text sub="clublinks" start="999.664" dur="3.537"> БЕЗ ТЕМА.</text>
<text sub="clublinks" start="1000.132" dur="3.803"> НО КОГА ТОА ГО ПОКА SHАВ</text>
<text sub="clublinks" start="1003.335" dur="1.868"> ЛИЦАТА ОСТАВУВААТ ВО ПРОТИВ затворот се повеќе</text>
<text sub="clublinks" start="1004.069" dur="8.608"> АПЛИТ ЗА ДА СЕ КРИМИ КРИЛИМИ -</text>
<text sub="clublinks" start="1005.337" dur="9.343"> КРИМИНАЛИ ОТИ КОИ НЕМААТ А.</text>
<text sub="clublinks" start="1012.811" dur="6.273"> - ПОМИНАМЕ РЕФОРМА НА ПОЛИЦИЈАТА.</text>
<text sub="clublinks" start="1017.683" dur="3.369"> ПРЕТСЕДАТЕЛСКИОТ ТРАМП Е ПРАГМАТИСТ.</text>
<text sub="clublinks" start="1019.217" dur="2.536"> АКО ГО ПОКАУВАТЕ ПОДАТОЦИТЕ И</text>
<text sub="clublinks" start="1021.186" dur="1.068"> КОНСТРУКТИВНИ РЕШЕНИЈА, МО CЕМЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1021.886" dur="1.669"> НАПРАВИ ГО.</text>
<text sub="clublinks" start="1022.488" dur="1.568"> Мислам дека сите се согласуваме дека сакаме</text>
<text sub="clublinks" start="1023.688" dur="3.671"> ЧИСТА ВОДА.</text>
<text sub="clublinks" start="1025.557" dur="3.103"> НА КРАЈОТ НА ДЕНОТ АКО ТИ</text>
<text sub="clublinks" start="1027.492" dur="3.104"> ДОЈДЕТЕ СО КОНСТРУКТИВНИ РЕШЕНИЈА</text>
<text sub="clublinks" start="1028.793" dur="2.87"> ЗА НЕГО КАКО ДА СЕ НАПРАВИ, ТОЈ</text>
<text sub="clublinks" start="1030.729" dur="2.369"> ДОБИВА РАБОТИ И HEЕ БИДЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1031.797" dur="4.004"> СРЕНО ДА ИЗВЕДЕТЕ ОДМЕ НАПРЕД.</text>
<text sub="clublinks" start="1034.8" dur="5.939"> НИКОЈ НЕ ЈА САКА НИЕ ШУМСКИТЕ ПОIRАРИ</text>
<text sub="clublinks" start="1035.934" dur="5.539"> ГЛЕДААТ</text>
<text sub="clublinks" start="1040.872" dur="1.335"> МИСЛАМ ТОА .Е БИДЕ ГОЛЕМ АКО НИЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1041.606" dur="1.302"> РАБОТАТ ЗАЕДНО ДА СПРЕЧАТ</text>
<text sub="clublinks" start="1042.34" dur="1.969"> НИВИ И ИДНИНАТА И ВО</text>
<text sub="clublinks" start="1043.041" dur="2.702"> КРАТКО ВРЕМЕ ВАШИ НАШИОТ ФОКУС</text>
<text sub="clublinks" start="1044.443" dur="2.969"> СИГУРНО НИЕ ПОМОГНУВАМЕ ДА ПРАВИМЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1046.245" dur="1.934"> Сè што е можно да се зачува</text>
<text sub="clublinks" start="1047.546" dur="1"> LИВЕТЕ И ОДРУВАЈТЕ ГО ПОДРАЧЈЕТО БЕЗБЕДНО КАКО</text>
<text sub="clublinks" start="1048.313" dur="3.17"> МО PНО.</text>
<text sub="clublinks" start="1048.981" dur="5.238"> СУДИЈА: ОДИМЕ ДА МОРАМЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1051.617" dur="5.271"> ОСТАВЕТЕ ТУКА, АМА ЈАРТЕН</text>
<text sub="clublinks" start="1054.353" dur="3.57"> КУШНЕР СЕНИОР СОВЕТНИК ЗА</text>
<text sub="clublinks" start="1057.022" dur="1.435"> ПРЕТСЕДАТЕЛ ТРАМП, ВИ БЛАГОДАРАМ</text>
<text sub="clublinks" start="1058.056" dur="2.168"> МНОГУ ЗА ПРИДРУУВАЕ НАС.</text>
<text sub="clublinks" start="1058.59" dur="2.168"> >> БЛАГОДАРАМ</text>
<text sub="clublinks" start="1060.358" dur="11.612"> ДОБРО ДА БИДЕ СО ВАС.</text>
<text sub="clublinks" start="1069.501" dur="3.67"> СТЕФАНИ: ДОБРА ВЕЧЕР, ЈАС СУМ</text>
<text sub="clublinks" start="1072.103" dur="4.438"> СТЕФАНИ СИ НА „NEWУШУР“ ЗАПАД.</text>
<text sub="clublinks" start="1074.673" dur="2.602"> Е се вратиме на судијата и на</text>
<text sub="clublinks" start="1076.674" dur="0.968"> ПОЛНА ПРОГРАМА ПО ДЕНЕС</text>
<text sub="clublinks" start="1077.408" dur="2.303"> ЛИНИИ</text>
<text sub="clublinks" start="1079.178" dur="2.468"> УРАГАНСКИОТ МОALLНО ИГРА</text>
<text sub="clublinks" start="1079.845" dur="2.735"> ПРЕД НАСЛАВОТО НА БРАБОЛЕТО</text>
<text sub="clublinks" start="1081.847" dur="1.334"> , ЗА АЛАБАМА-МИСИСИСИПИ</text>
<text sub="clublinks" start="1082.714" dur="1.301"> ДР STАВНА ЛИНИЈА ДОЦНА ВЕЧЕРВА.</text>
<text sub="clublinks" start="1083.314" dur="16.35"> ДВИУВА САМО ДВЕ МИЛИ АН</text>
<text sub="clublinks" start="1099.031" dur="1.401"> ЧАС, И МОLDЕ ДОЛГ ДОЛINGНО</text>
<text sub="clublinks" start="1099.798" dur="1.568"> ДОСТА Е ДА СЕ ИСПУШТИТЕ ДВЕ НО OFЕ ВРЕINЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="1100.565" dur="1.469"> НЕВРЕМЕНИ ХИРГИ ВОДИ ВТАВАНИ ВО</text>
<text sub="clublinks" start="1101.5" dur="1.167"> ЗАЛОВИ И ПЛАГИ ПРЕД ПЛАИ МЕСТО</text>
<text sub="clublinks" start="1102.167" dur="1.234"> КОРАСТАЛНА АЛАБАМА ДЕНЕС.</text>
<text sub="clublinks" start="1102.801" dur="1.368"> ГУВЕРНОРОТ КЕЈ АИВЕ ПРЕДУПРЕДУВА ПРОТИВ</text>
<text sub="clublinks" start="1103.535" dur="2.736"> Потценување на опасноста.</text>
<text sub="clublinks" start="1104.303" dur="2.469"> >> УРАГАН ОБВИНО НЕМА ДА БИДЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1106.405" dur="1.001"> ЗЕМЕ ЗА ДОДЕЛЕНО.</text>
<text sub="clublinks" start="1106.905" dur="1.135"> БАРАМЕ БРЗО</text>
<text sub="clublinks" start="1107.539" dur="0.968"> ПОПЛАВУВАЕ, КРЕВЧУВАERЕ НА ЛИЦА</text>
<text sub="clublinks" start="1108.173" dur="1.101"> ИСТОРИСКИ НИВОИ</text>
<text sub="clublinks" start="1108.64" dur="1.335"> Знам дека сите сакате да заштитите</text>
<text sub="clublinks" start="1109.408" dur="1.268"> ВАШАТА СЕМЕЈСТВО И ВАШАТА СВОЈСТВА</text>
<text sub="clublinks" start="1110.108" dur="5.472"> Но, ова не вреди да се ризикува</text>
<text sub="clublinks" start="1110.809" dur="8.141"> ВАШИОТ ЖИВОТ.</text>
<text sub="clublinks" start="1115.714" dur="4.738"> СТЕФАНИ: НА ЗАПАД, ТЕХ</text>
<text sub="clublinks" start="1119.318" dur="1.768"> ПОЛИКАНАТА СМРТ СЕ ПОСТИГНА 36 ВО</text>
<text sub="clublinks" start="1120.585" dur="1.235"> СВЕТСКИТЕ СВЕТИ И ГРЕШКИТЕ СЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1121.219" dur="0.935"> ЗГРАДА ЗА СИТЕ ПУШЕЕ ВО</text>
<text sub="clublinks" start="1121.953" dur="0.935"> ВОЗДУХОТ.</text>
<text sub="clublinks" start="1122.287" dur="1.335"> ОРЕГОН беше под воздухопловен квалитет</text>
<text sub="clublinks" start="1123.021" dur="1.334"> АЛЕРТ ДЕНЕС, ДОДЕКА НЕКОИ ЛЕТОВИ</text>
<text sub="clublinks" start="1123.755" dur="6.373"> ВО И ПОРТЛЕНД И И</text>
<text sub="clublinks" start="1124.489" dur="6.406"> СПОКАНОТ СЕ ИСКЛУЧИЛ.</text>
<text sub="clublinks" start="1130.262" dur="1.401"> Млечна опасност од пушење од</text>
<text sub="clublinks" start="1131.029" dur="8.208"> ПОESАРИ Дури и пренесени на ново</text>
<text sub="clublinks" start="1131.797" dur="8.041"> ЈОРК</text>
<text sub="clublinks" start="1139.371" dur="2.502"> ГРАДОТ НА ЛУИЗИЛ,</text>
<text sub="clublinks" start="1139.971" dur="2.503"> КЕНТАКИ, ДОГОВОРЕН ДЕНЕС ДА ПЛААМ</text>
<text sub="clublinks" start="1142.007" dur="3.469"> 12 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ВО А.</text>
<text sub="clublinks" start="1142.607" dur="3.203"> НАСЕЛБА СО БЕОНА ТЕЈЛОР</text>
<text sub="clublinks" start="1145.61" dur="0.934"> МАЈКА</text>
<text sub="clublinks" start="1145.943" dur="1.302"> ДОЈДЕ ШЕСТ МЕСЕЦИ ПО ПОЛИЦИЈАТА</text>
<text sub="clublinks" start="1146.677" dur="0.935"> СЕГА И УБИЕ ТЕЈЛОР ВО НЕА</text>
<text sub="clublinks" start="1147.378" dur="4.338"> СТАН.</text>
<text sub="clublinks" start="1150.149" dur="2.068"> ПОВЕЕ ДЕТАЛИ Подоцна во</text>
<text sub="clublinks" start="1152.017" dur="2.535"> ПРОГРАМА</text>
<text sub="clublinks" start="1153.085" dur="3.069"> ВКЛУЧЕН ВОЗАЧИ ВОЗАЧИ ВОЗАЧОТ</text>
<text sub="clublinks" start="1155.053" dur="1.735"> ОД ПРВОТО САМО ВОЗАЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1156.287" dur="5.406"> ПОБЕДУВАНА ФАТАЛНОСТ ЗА ВОЗИЛА</text>
<text sub="clublinks" start="1156.921" dur="5.139"> НАПЛАТЕН СО НЕДОСТАПКА</text>
<text sub="clublinks" start="1161.827" dur="4.271"> УБИСТВО.</text>
<text sub="clublinks" start="1164.496" dur="2.369"> ОБВИНИТЕЛИТЕ ОТКААТ ДЕКА НЕ УСПЕА</text>
<text sub="clublinks" start="1166.231" dur="2.87"> ПОГЛЕДНЕТЕ ПАТ ПАТОТ БИДЕШЕ ДЕКА</text>
<text sub="clublinks" start="1168.066" dur="1.935"> ГЛЕДАЕ ТВЕЗИЈА НА ТЕЛЕФОНОТ.</text>
<text sub="clublinks" start="1169.334" dur="1.335"> НОВИТЕ РАБОТИ СЕ ПОДДРУВААТ ЗА ДОБИВАЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1170.135" dur="1.034"> УШТЕ ПАКЕТ ЗА ОБЛИКУВАЕ ОД КОВИДИ</text>
<text sub="clublinks" start="1170.802" dur="1.101"> Низ КОНГРЕС.</text>
<text sub="clublinks" start="1171.303" dur="1.301"> ЗБОРНИКОТ ЗА ДОМАШНИОТ НЕНСИ ПЕЛОСИ ТОА</text>
<text sub="clublinks" start="1172.037" dur="2.368"> ДЕНЕСЕ HЕ ERЕ ОСТАНЕ нејзината комора</text>
<text sub="clublinks" start="1172.737" dur="7.374"> СЕСИЈА ДОДЕКА ПОСТАПУВА.</text>
<text sub="clublinks" start="1174.539" dur="6.774"> Средствено, двопартиска група од</text>
<text sub="clublinks" start="1180.245" dur="1.435"> АДВИКАТИТЕ ОДНЕСУВААТ ТРОШОА 1,5 УСД</text>
<text sub="clublinks" start="1181.446" dur="1.001"> ТРИЛИОНИ.</text>
<text sub="clublinks" start="1181.813" dur="1.368"> ВИРGИНИЈА ДЕМОКРАТ АБИГЕЈЛ</text>
<text sub="clublinks" start="1182.581" dur="0.934"> ШПАНБЕРГЕР ВЕЛИ ТОА Е НАЧИН</text>
<text sub="clublinks" start="1183.315" dur="2.602"> НАПРЕД.</text>
<text sub="clublinks" start="1183.648" dur="7.908"> >> НА АМЕРИКАНСКИОТ НАРОД ТРЕБА</text>
<text sub="clublinks" start="1186.051" dur="6.573"> ПОМОШ, БИЗНИСИТЕ ПОТРЕБНИ ПОМОШ.</text>
<text sub="clublinks" start="1191.69" dur="1.968"> ОВОЈ НЕМА ЗА НИКОЈ ЛИЧЕ,</text>
<text sub="clublinks" start="1192.758" dur="1.934"> ОВА Е ЗА СТОТИЈАТА ОД</text>
<text sub="clublinks" start="1193.792" dur="1.868"> Илјадници луѓе, на</text>
<text sub="clublinks" start="1194.826" dur="2.636"> МИЛИОНИ КОИ СЕ ПОТРЕБНИ.</text>
<text sub="clublinks" start="1195.794" dur="2.402"> ШТО ДОБИ КУUSАТА ЗА СМЕСЕЦИ</text>
<text sub="clublinks" start="1197.596" dur="2.969"> ПРЕД, НЕ ПОДДРШУВАМ,</text>
<text sub="clublinks" start="1198.33" dur="3.102"> НЕ ДОБИЕ ДЕЛО.</text>
<text sub="clublinks" start="1200.699" dur="4.571"> СЕГА Следниот чекор е она што доаѓа</text>
<text sub="clublinks" start="1201.566" dur="7.441"> СЛЕДНО?</text>
<text sub="clublinks" start="1208.073" dur="2.936"> СТЕФАНИ: СРЕДА СЕ ВО ВЕЛИ</text>
<text sub="clublinks" start="1209.141" dur="2.569"> ЈАПОНИЈА И НАРОДОТ</text>
<text sub="clublinks" start="1211.142" dur="1.168"> ПРЕМИЕР МИНИСТЕРОТ НАЈДОЛГ</text>
<text sub="clublinks" start="1211.843" dur="2.669"> ШИНZО АБЕ ОСТАВИ.</text>
<text sub="clublinks" start="1213.245" dur="3.269"> ОБЈАВИ ПОСЛЕДЕН МЕСЕЦ</text>
<text sub="clublinks" start="1214.646" dur="2.235"> ЧЕКОР ДАЛИ ЗА ЗДРАВЈЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1216.648" dur="0.901"> ПРОБЛЕМИ</text>
<text sub="clublinks" start="1217.449" dur="1.868"> .</text>
<text sub="clublinks" start="1217.682" dur="4.571"> Е најблизок заменик и лојалист</text>
<text sub="clublinks" start="1219.985" dur="3.537"> IMЕ ГО УСПЕШЕТЕ КАКО ГЛАВА НА</text>
<text sub="clublinks" start="1222.554" dur="1.935"> ПРОДОЛITYНА ПАРТИЈА, ВЕРТИВАЛНО</text>
<text sub="clublinks" start="1223.889" dur="1.067"> ГАРАНТИРАЕ HEЕ БИДЕ СЛЕДЕН</text>
<text sub="clublinks" start="1224.623" dur="3.67"> ПРЕМИЕР.</text>
<text sub="clublinks" start="1226.658" dur="2.702"> ОБЕДИНЕТИТЕ ОБЕДИНЕТИ Држави А.</text>
<text sub="clublinks" start="1228.493" dur="3.136"> ПОБЕДУВА NEWЕ НОВО ПРЕДУПРЕДУВАЕ ПРОТИВ</text>
<text sub="clublinks" start="1229.494" dur="2.502"> ПАТУВАЈТЕ ВО ГЛАВНАТА КИНА И</text>
<text sub="clublinks" start="1231.763" dur="1.869"> ХОНГ КОНГ.</text>
<text sub="clublinks" start="1232.364" dur="3.67"> ИЗЈАВА ДЕНЕСКА РЕКАА АМЕРИКАНЦИ</text>
<text sub="clublinks" start="1233.765" dur="6.406"> Може да се соочи со арбитражно задржување</text>
<text sub="clublinks" start="1236.168" dur="4.771"> И ДОЛГОТИ ИСТРАУВАА.</text>
<text sub="clublinks" start="1240.305" dur="1.368"> СТО ДЕНЕС ВЕДИШЕ ПРОТИВ НАС</text>
<text sub="clublinks" start="1241.072" dur="1.101"> ТАРИФИ НА ВРЕМЕ НА 200 милијарди долари</text>
<text sub="clublinks" start="1241.806" dur="2.769"> КИНЕСКИ СТОКИ.</text>
<text sub="clublinks" start="1243.842" dur="1.301"> НО, ПРАВИЛОТ МОЕ ДА НЕМА</text>
<text sub="clublinks" start="1244.709" dur="1.335"> МНОГУ ЕФЕКТ.</text>
<text sub="clublinks" start="1245.277" dur="3.936"> САД МОANЕ ДА АПЕЛИРААТ, И ТОА</text>
<text sub="clublinks" start="1246.178" dur="6.272"> СУД ЗА АПЕЛИ СЕ ВО ЛИМБО</text>
<text sub="clublinks" start="1249.347" dur="6.173"> ПОРАДИ ВАШИНГТОН БЛОКИРАН</text>
<text sub="clublinks" start="1252.584" dur="3.637"> ИМЕНУВАЕ НОВИ ЧЛЕНКИ.</text>
<text sub="clublinks" start="1255.654" dur="6.739"> УШТЕ ДОЈДЕТЕ НА ВЕСНИКОТ</text>
<text sub="clublinks" start="1257.623" dur="6.505"> СО КАМЕН УРИКАН МАЛКУ - ТОЈ</text>
<text sub="clublinks" start="1263.562" dur="2.802"> ВУДРУФ, НАЈНОВО</text>
<text sub="clublinks" start="1264.262" dur="2.503"> УРАГАНСКО МО HНО ХИТУВАЕ ВО</text>
<text sub="clublinks" start="1266.498" dur="4.071"> БЕЗБОР НА ГОЛФ</text>
<text sub="clublinks" start="1269.568" dur="1.635"> КАКО УЧИЛИШТАТА ВО ОТВОРУВАЕ ПРЕД СИТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1270.702" dur="12.379"> ГЛОБОТ, И МНОГУ ПОВЕЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="1273.805" dur="10.877"> >> ОВА Е „ВЕСНИКОТ НА ПБС“ ВО</text>
<text sub="clublinks" start="1283.214" dur="2.203"> ЗАПАДОТ ОД ПОВИДОТ</text>
<text sub="clublinks" start="1284.816" dur="1.234"> КРОНКИТНО УЧИЛИШТЕ ЗА НОВИНАРИЗАМ НА</text>
<text sub="clublinks" start="1285.55" dur="7.207"> ДРATEАВЕН УНИВЕРЗИТЕТ АРИЗОНА.</text>
<text sub="clublinks" start="1287.352" dur="6.239"> СУДИЈА: УРАГАНСКИОТ МОALLНО Е БАРА</text>
<text sub="clublinks" start="1292.891" dur="1.401"> ПРАВУВАЕ СО СВОЈОТ ПАТ НА ПЛОВОТО ПОЛО</text>
<text sub="clublinks" start="1293.725" dur="5.905"> ВЕЧЕРВА И ОД СЕГА, АЛАБАМА</text>
<text sub="clublinks" start="1294.425" dur="6.106"> КВЕРАЛНО Е НА ПАТАТА.</text>
<text sub="clublinks" start="1299.764" dur="1.068"> ГРАДОТ НА МОБИЛНИОТ Е ВИСОК</text>
<text sub="clublinks" start="1300.665" dur="2.436"> АЛЕРТА.</text>
<text sub="clublinks" start="1300.965" dur="3.137"> Може да се види дожд од 10 до</text>
<text sub="clublinks" start="1303.235" dur="1.868"> 20 инчи и наплив на вода</text>
<text sub="clublinks" start="1304.236" dur="4.47"> ТОА Е 7 нозе над нормалното.</text>
<text sub="clublinks" start="1306.171" dur="4.737"> СЕНДИ СТИМПСОН Е ГРАДОНАЧАЛНИК</text>
<text sub="clublinks" start="1308.84" dur="3.804"> ОД МОБИЛНО И СЕГА МИ СЕ ПРИЈАВУВА.</text>
<text sub="clublinks" start="1312.01" dur="3.537"> ВИ БЛАГОДАРАМ МНОГУ ЗА ЗБОРУВАЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1312.777" dur="3.471"> СО НАС.</text>
<text sub="clublinks" start="1315.68" dur="0.901"> КАELLАЈТЕ ОД СЕГА, ШТО ПРАВИТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1316.381" dur="3.837"> ОЧЕКУВА?</text>
<text sub="clublinks" start="1316.715" dur="7.507"> >> ОЧЕКУВАМЕ КАКО ТИ ВЕЛИ,</text>
<text sub="clublinks" start="1320.352" dur="4.538"> 10 до 20 инчи дожд.</text>
<text sub="clublinks" start="1324.356" dur="1.234"> КОМБИНИРАНО ТОА СО НЕВРЕМЕТО</text>
<text sub="clublinks" start="1325.023" dur="1.501"> ПОВЕЕ ПЛУС ВИСОКА ПЛОВА, И ВИЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1325.724" dur="3.703"> СЕДУМ ДО ДЕВЕТ НОЕ ОД</text>
<text sub="clublinks" start="1328.36" dur="1.701"> ДОПОЛНИТЕЛНО ВЛИЈАНИЕ ОД ПОЛОГОТ ВО</text>
<text sub="clublinks" start="1329.56" dur="4.138"> МОБИЛНА РЕКА И ЗАЛОВ.</text>
<text sub="clublinks" start="1330.362" dur="4.037"> СУДИЈА: КАКО СЕ споредува тоа</text>
<text sub="clublinks" start="1333.831" dur="4.505"> СЕ ГЛЕДАЛЕ ПРЕДВРЕМЕНИ НЕВРЕМЕНИ?</text>
<text sub="clublinks" start="1336.034" dur="4.471"> >>>> НАЈНОВЕАТА Е 2018,</text>
<text sub="clublinks" start="1338.47" dur="3.836"> И БЕШЕ ТРОПИЧКО НЕВРЕМЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="1340.939" dur="5.338"> БЕШЕ ПОВЕЕ ОД ПОПЛАВАЕТО.</text>
<text sub="clublinks" start="1342.473" dur="5.139"> АКО СЕ ВРАТИТЕ ВО 2004 ГОДИНА, ИВАН БЕШЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1346.611" dur="2.469"> ПОСЛЕДНИОТ ГЛАВЕН Влијание што го погоди</text>
<text sub="clublinks" start="1347.746" dur="2.135"> САМО ИСТОЧНО ОВДЕ АМА</text>
<text sub="clublinks" start="1349.213" dur="2.003"> ДОДЕКА ПОВЕЕ ПОГОЛЕМ</text>
<text sub="clublinks" start="1350.649" dur="2.602"> Бура навистина влијае на градот.</text>
<text sub="clublinks" start="1351.349" dur="2.269"> JУДИЈА: Дали верувате дека сте</text>
<text sub="clublinks" start="1353.385" dur="3.303"> Подготвени?</text>
<text sub="clublinks" start="1353.752" dur="3.803"> >> Мислам дека сме многу подготвени.</text>
<text sub="clublinks" start="1356.822" dur="1.033"> БЕШЕ МНОГУ бавно движење</text>
<text sub="clublinks" start="1357.688" dur="3.938"> НЕВРЕМЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="1359.791" dur="3.87"> РАНО ВО ПОЧЕТНА КОНФЕРЕНЦИЈА,</text>
<text sub="clublinks" start="1361.76" dur="2.602"> ЗБОРУВАМЕ ИМАМЕ НАВИСТИНА</text>
<text sub="clublinks" start="1363.795" dur="3.603"> Илјадници први одговорни и</text>
<text sub="clublinks" start="1365.497" dur="3.069"> ЛИЦЕ ОД ШЕРИФ</text>
<text sub="clublinks" start="1367.999" dur="1.101"> ОДДЕЛЕНИЕ, ПОЛИЦИЈА, НАЦИОНАЛНО</text>
<text sub="clublinks" start="1368.699" dur="3.671"> ЧУДАР, БРАБОВНИЧКИ ЧУВАР.</text>
<text sub="clublinks" start="1371.336" dur="1.635"> СИТЕ СЕ НА ГОЛЕМО ЗДРАВЈЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1372.504" dur="0.834"> ОДГОВОРИ НА ПОТРЕБИТЕ ОД</text>
<text sub="clublinks" start="1373.104" dur="3.47"> ГРАЃАНИ.</text>
<text sub="clublinks" start="1375.14" dur="2.168"> СМЕ ПОДГОТВЕНИ КАКО МОANЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1376.708" dur="3.87"> МОOSНО БИДЕТЕ ЗА ОВАА СОСТОЈБА.</text>
<text sub="clublinks" start="1380.045" dur="2.635"> СУДИЈА: ДО КОЛКУ ДОСТИ СИ</text>
<text sub="clublinks" start="1380.712" dur="3.303"> Барајќи луѓе да се евакуираат, да бидат</text>
<text sub="clublinks" start="1383.181" dur="1.201"> ПОДГОТВЕНИ, ДА ОДИТЕ ВО ПЕЛИЦИ И</text>
<text sub="clublinks" start="1384.149" dur="4.771"> ТАКА ФОР?</text>
<text sub="clublinks" start="1384.516" dur="5.105"> >> ПОРАНО ДЕНЕС, ГУВЕНОР</text>
<text sub="clublinks" start="1389.054" dur="2.702"> ИЗДАВЕТЕ ВОЛОНТНА ЕВАКУАЦИЈА</text>
<text sub="clublinks" start="1390.589" dur="5.204"> НАРАЧКА ЗА НЕСЛОЕЛЕН КОРТАЛ</text>
<text sub="clublinks" start="1393.291" dur="5.272"> ОБЛАСТИ, ОСТРОВИ И ПЛАИ.</text>
<text sub="clublinks" start="1395.927" dur="4.838"> СЕ РАБОТИ ВОЛУНТАРНО ПОРАДИ</text>
<text sub="clublinks" start="1398.964" dur="2.368"> НЕКОИ ОД ТИЕ МЕСТА НЕ СЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1400.898" dur="3.871"> РАСЛИВИ КАКО ДРУГИ.</text>
<text sub="clublinks" start="1402.968" dur="2.702"> АКО БЕШЕ КАТЕГОРИЈА ЧЕТИРИ ИЛИ ПЕТ,</text>
<text sub="clublinks" start="1404.903" dur="1.234"> ВЕ PROНО Е БИДЕШЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1405.803" dur="7.741"> БЕШЕ ЗАДОЛИТЕЛНО.</text>
<text sub="clublinks" start="1407.506" dur="8.274"> ПОГЛЕДНЕМЕ НЕКОИ НА МЕERУНАРОДНИ</text>
<text sub="clublinks" start="1414.413" dur="2.936"> Автопатишта, но прилично многу луѓе</text>
<text sub="clublinks" start="1415.914" dur="2.835"> ПРЕДАВААТ ВО СЕМЕЈСТВОТО И ПРИЈАТЕЛИТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1417.482" dur="1.834"> ВО ЗЕМЈА КАДЕ .Е БИДАТ</text>
<text sub="clublinks" start="1418.883" dur="2.803"> ВЛИЕНИ СО ПОПЛАВАЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="1421.253" dur="1.568"> СУДИЈА: СУДИЈА: И ТИ СИ</text>
<text sub="clublinks" start="1421.82" dur="1.567"> ПОМОРНО СО ТОА НИВО НА</text>
<text sub="clublinks" start="1423.021" dur="3.203"> ПОДГОТОВКА?</text>
<text sub="clublinks" start="1423.521" dur="3.504"> >> ПРОДОЛУВАМЕ ДА ГИ ИСПРАТИМЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1426.358" dur="4.77"> ПОРАКА ОАКА АКО СТЕ ВО А.</text>
<text sub="clublinks" start="1427.159" dur="4.67"> ОБЛАСТА ЗА ЛАГАYЕ, ДА ИЗЛЕЗЕТЕ ИЛИ</text>
<text sub="clublinks" start="1431.262" dur="0.834"> Ајде да знаеме за да можеме да дојдеме</text>
<text sub="clublinks" start="1431.963" dur="2.702"> ТИ</text>
<text sub="clublinks" start="1433.165" dur="2.568"> Еднаш штом ја имате титулата</text>
<text sub="clublinks" start="1434.799" dur="2.77"> Влијание од поплавување, кога</text>
<text sub="clublinks" start="1435.866" dur="3.437"> ПОВИКУВАТЕ НА ТОЈ ПОЕН, ИМАМЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1437.702" dur="2.502"> ДА ИСПРАТИТЕ ПРВИ ОДГОВОРИ И</text>
<text sub="clublinks" start="1439.437" dur="2.002"> НИВНИТЕ ИВОТИ СЕ ВО EOЕОПАРДИЈА ВО</text>
<text sub="clublinks" start="1440.505" dur="3.87"> ТОА ТОЧКА И СМЕ САМО</text>
<text sub="clublinks" start="1441.572" dur="3.504"> Продолжува да го победува тој тапан.</text>
<text sub="clublinks" start="1444.509" dur="1.134"> ВЕ МОЛИМЕ ДА ЗНАЕМЕ СЕГА КАКО НИЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1445.21" dur="3.169"> Може да ви помогне да излезете.</text>
<text sub="clublinks" start="1445.777" dur="3.236"> СУДИЈА: СЛУШАМ ДА СЕ РЕФЕРИРАТЕ ДА ИМАТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1448.513" dur="3.404"> МНОГУ ПРВИ ОДГОВОРИ.</text>
<text sub="clublinks" start="1450.749" dur="7.039"> Дали сега имате доволно</text>
<text sub="clublinks" start="1453.585" dur="5.839"> ЛИЧНОСТ И ЛУPЕ ДА ПРАВАТ ШТО</text>
<text sub="clublinks" start="1457.922" dur="3.804"> Може да дојде и да се справи</text>
<text sub="clublinks" start="1459.557" dur="5.005"> >> АПСОЛУТНО.</text>
<text sub="clublinks" start="1461.86" dur="5.939"> СМЕ МНОГУ ФОРТУНИРАНИ, ТОА</text>
<text sub="clublinks" start="1464.963" dur="3.636"> СОРАБОТКА МЕWУ ЧИСТЕЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1468.066" dur="3.336"> КРИВИ И СПРОВЕДУВА LAЕ НА ПРАВОТО Е</text>
<text sub="clublinks" start="1468.733" dur="3.337"> ВТОР НА НИКОГА.</text>
<text sub="clublinks" start="1471.536" dur="3.002"> ЕЛЕКТРИСКИ УСЛУГИ ИМААТ 500</text>
<text sub="clublinks" start="1472.203" dur="3.403"> ЛУ STЕ НА СТАНДБИ СО БЛИСКО</text>
<text sub="clublinks" start="1474.672" dur="3.07"> ПРОКСИМИТЕТ, УШТЕ 500 КОИ МОANЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1475.74" dur="3.637"> БИДЕТЕ ОВДЕ НА ОБЈАВА ЗА МОМЕНТИ.</text>
<text sub="clublinks" start="1478.243" dur="3.103"> Се чувствуваме многу пријатно, ќе се чувствуваме</text>
<text sub="clublinks" start="1479.51" dur="6.64"> ПО ПОВЕЕ, ДА СЕ УВОЕТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1483.381" dur="3.403"> МАСА - ПОСЛЕДНИОТ ОД ОВОЈ НЕВРЕМЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1486.284" dur="0.867"> И ВРАТИ ОД НЕКОЈ ЧИСТ ОД</text>
<text sub="clublinks" start="1486.918" dur="2.902"> НОРМАЛНОСТ.</text>
<text sub="clublinks" start="1487.285" dur="3.036"> СУДИЈА: КОНЕЧНО, КАДЕ ПЛАНИРАТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1489.954" dur="1.134"> ДА СЕ ТРОШИМЕ ВЕЧЕРВА?</text>
<text sub="clublinks" start="1490.454" dur="3.805"> >> [СМЕА]</text>
<text sub="clublinks" start="1492.324" dur="3.102"> AЕ БИДАМ ТУКА ДОДЕКА.</text>
<text sub="clublinks" start="1494.392" dur="2.302"> НЕ велам дека ќе бидам овде</text>
<text sub="clublinks" start="1495.56" dur="3.203"> ДОЛГО СИТЕ НОIGH АМА НИЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1496.828" dur="4.037"> Луѓето што го следат објектот</text>
<text sub="clublinks" start="1499.598" dur="3.403"> СИТЕ НОT, СПАС И ПОЛИЦИЈАТА</text>
<text sub="clublinks" start="1500.999" dur="3.536"> ОДДЕЛЕНИЕ И ЈАВНИ РАБОТИ ВО</text>
<text sub="clublinks" start="1503.134" dur="2.336"> НАСТАНОТ НА ДРВАТА ДА ПА .ААТ</text>
<text sub="clublinks" start="1504.769" dur="1.568"> ТОА МО CЕ ДА СЕ УПРАВУВАМЕ ВО АДРЕСА</text>
<text sub="clublinks" start="1505.603" dur="3.57"> КАКВА СОСТОЈБА.</text>
<text sub="clublinks" start="1506.471" dur="5.772"> СУДИЈА: ОБВЕДНО ВИ ГО посакуваме</text>
<text sub="clublinks" start="1509.306" dur="3.504"> НАЈДОБРИ И НАДЕ НЕ Е КАКО</text>
<text sub="clublinks" start="1512.377" dur="0.934"> СЕРИОЗНО КАКО НЕКОИ ОД</text>
<text sub="clublinks" start="1512.944" dur="6.807"> КААТ ПРОГНОЗИТЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="1515.247" dur="5.204"> ГРАДОНАЧАЛНИК СЕНДИ СТИМПСОН НА МОБИЛНО,</text>
<text sub="clublinks" start="1519.884" dur="3.103"> АЛАБАМА, МНОГУ БЛАГОДАРАМ.</text>
<text sub="clublinks" start="1520.585" dur="11.111"> >> БЛАГОДАРАМ ТОА ГО ПОЦЕНУВАМ.</text>
<text sub="clublinks" start="1529.227" dur="3.503"> СУДИЈА: КАКО ДЕНЕС НА ИЗБОРНИОТ ДЕН,</text>
<text sub="clublinks" start="1531.83" dur="3.503"> ТРКА ЗА ЦРКОЛИТЕ НА БЕЛАТА КУА</text>
<text sub="clublinks" start="1532.864" dur="5.839"> Околу клучните држави во борбите.</text>
<text sub="clublinks" start="1535.467" dur="4.937"> НАШИТЕ ИЗВЕШТАИ ЗА ЈАМИЧЕ АЛЦИНДОР.</text>
<text sub="clublinks" start="1538.837" dur="2.268"> ЈАМИЧЕ: ДЕНЕС, ПОРАНЕШНО ПОРАЗ</text>
<text sub="clublinks" start="1540.538" dur="1.301"> КАМПАНИРАН ПРЕТСЕДАТЕЛОТ О БАЈДЕН</text>
<text sub="clublinks" start="1541.238" dur="2.803"> ВО ФЛОРИДА - НЕГОВА ПРВА ПОСЕТА НА</text>
<text sub="clublinks" start="1541.972" dur="3.07"> ДР THEАВНИОТ ОД НОМИНИРАЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="1544.175" dur="1.902"> ТАМУ ДОСТАВИ ЗДРАВИ НА ХАРС</text>
<text sub="clublinks" start="1545.176" dur="4.237"> ЗА ПОЛИТИКА НА ПРЕТСЕДАТЕЛСКИОТ ТРАМП И.</text>
<text sub="clublinks" start="1546.211" dur="7.474"> РЕТОРИКА ПРЕД ВЕТЕРАНИТЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="1549.547" dur="6.34"> >> ПОВЕЕ ИСТРАНО, МЕ ВЕ ОДНЕСУВА</text>
<text sub="clublinks" start="1553.818" dur="2.903"> МНОГУ НАВРЕДУВАЕ НАЧИНОТ НА ВЛЕЗ</text>
<text sub="clublinks" start="1556.02" dur="1.568"> ПРЕД КАМЕРА И КРАВИ</text>
<text sub="clublinks" start="1556.855" dur="5.138"> ЗА КОЛКУ СЕ ПРАВИ</text>
<text sub="clublinks" start="1560.358" dur="3.136"> ВЕТЕРАНИ И ВРТНИЦИ ОКОЛУ И</text>
<text sub="clublinks" start="1562.126" dur="2.102"> ЧЛЕНКИ НА УСЛУГИ НА ИНСУЛТИ И</text>
<text sub="clublinks" start="1563.628" dur="2.001"> ПАALLАТИ ХЕРОИ КОГА КАМЕРИТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1564.362" dur="3.203"> ИСКЛУЧЕНИ</text>
<text sub="clublinks" start="1565.763" dur="6.707"> ГИ ПОВИКУВА КОРИЛИ И ГУБИТЕЛИ.</text>
<text sub="clublinks" start="1568.5" dur="7.007"> ДОНАЛД ТРАМП НЕМА ИДЕА ЗА</text>
<text sub="clublinks" start="1572.604" dur="3.67"> ИДЕИ НА WЕНИ И МАENИ КОИ</text>
<text sub="clublinks" start="1575.64" dur="4.237"> ПРИЈАВЕТЕ ДА СЕ УСЛУГИТЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="1578.91" dur="3.803"> ДОЛНОСТ, ЧЕСТ, ЗЕМЈА.</text>
<text sub="clublinks" start="1581.613" dur="2.101"> ТОА Е КОЈ УСЛУГА И</text>
<text sub="clublinks" start="1582.847" dur="3.804"> ПАТРИОТИЗАМ СЕ СЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="1584.516" dur="2.869"> ЈАМИЧЕ: ДРATEАВАТА ЗА СОНЧЕСНОСТ ИМА</text>
<text sub="clublinks" start="1586.785" dur="1.367"> ЕДЕН ОД НАЈГОЛЕМИОТ ВОЕН И</text>
<text sub="clublinks" start="1587.519" dur="1.067"> ВЕТЕРАНСКИ НАСЕЛБА ВО</text>
<text sub="clublinks" start="1588.286" dur="2.435"> ЗЕМЈА.</text>
<text sub="clublinks" start="1588.72" dur="4.304"> БАЈДЕН ја нагласи потребата од</text>
<text sub="clublinks" start="1590.855" dur="4.037"> ЈАКНЕТЕ ВА</text>
<text sub="clublinks" start="1593.558" dur="3.103"> >> ИМАМЕ ОДГОВОРНОСТ ДО</text>
<text sub="clublinks" start="1595.16" dur="2.502"> ОБЕДЕЛУВАТЕ ДЕКА ОБЕДУВАМЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1596.795" dur="3.236"> ЗДРАВСТВЕНИ СВЕТСКИ ЧАСОВИ ВЕТЕРАНЦИ</text>
<text sub="clublinks" start="1597.796" dur="4.003"> ЗАСЛУУВААТ ВО СЕКОЈА СОСТОЈБА.</text>
<text sub="clublinks" start="1600.165" dur="2.401"> ЈАМИЧЕ: Ветеринарите сочинуваат А.</text>
<text sub="clublinks" start="1601.933" dur="1.501"> КРИТИЧЕН БЛОК ЗА ГЛАСАЕ ВО ЕДЕН ОД</text>
<text sub="clublinks" start="1602.7" dur="1.868"> НАЈГОЛЕМИ БОРБИ.</text>
<text sub="clublinks" start="1603.568" dur="1.968"> ДЕНЕС ОБЈАВЕНО АНКЕТСКО ДРУШТВО</text>
<text sub="clublinks" start="1604.702" dur="4.871"> ПОКАЕН ОД УНИВЕРЗИТЕТОТ ЗА МОНМУТ</text>
<text sub="clublinks" start="1605.67" dur="5.839"> БИДЕН САМО ЕДИНОВНО НАПРЕД.</text>
<text sub="clublinks" start="1610.075" dur="5.237"> 50% ОД ФЛОРИДИЈАТА ГИ РЕКАА</text>
<text sub="clublinks" start="1613.745" dur="2.835"> ПЛАН ЗА ПОДДРШКА НА БИДЕН, ДОДЕКА 45%</text>
<text sub="clublinks" start="1615.446" dur="6.006"> ЗАВРШЕН ТРАМП НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ.</text>
<text sub="clublinks" start="1619.551" dur="3.402"> ДЕНЕС ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРАМП ПОЧНИ НЕГОВО</text>
<text sub="clublinks" start="1621.586" dur="1.968"> ДЕН СО ПОВИКУВАЕ ВО "ФОКС И</text>
<text sub="clublinks" start="1623.087" dur="2.202"> ПРИЈАТЕЛИ “.</text>
<text sub="clublinks" start="1624.489" dur="2.435"> ЗГОВОРИ ПОВЕЕ ВО ДОМАИТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1625.423" dur="2.235"> ОД 45 МИНУТИ.</text>
<text sub="clublinks" start="1627.058" dur="1.434"> ПОВТОРНО ТВРДИ КОРОНАВИРУС</text>
<text sub="clublinks" start="1627.792" dur="1.368"> Вакцината може да биде одобрена од</text>
<text sub="clublinks" start="1628.626" dur="2.669"> ИЗБОРНИ ДЕН И РАСПОРЕДЕН</text>
<text sub="clublinks" start="1629.293" dur="6.607"> ВЕДНАШ.</text>
<text sub="clublinks" start="1631.429" dur="5.038"> >> ОДИМЕ ВАКЦИНА</text>
<text sub="clublinks" start="1636.034" dur="2.902"> ВО ЧЕСТИ НЕДЕЛА.</text>
<text sub="clublinks" start="1636.601" dur="3.937"> ИЗВЕШТАТ: ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРАМП ИСТО</text>
<text sub="clublinks" start="1639.07" dur="4.104"> ТРЕСЕН НА ДЕМОКРАТСКИОТ</text>
<text sub="clublinks" start="1641.439" dur="2.469"> ГУВЕР НА НЕВАДА, КОЈ</text>
<text sub="clublinks" start="1643.308" dur="1.301"> КРИТИРАЈ го заради пркосење</text>
<text sub="clublinks" start="1644.042" dur="1.201"> Предупредувања и држење во затворен простор</text>
<text sub="clublinks" start="1644.742" dur="4.137"> Митинг Лас Вегас минатата недела.</text>
<text sub="clublinks" start="1646.244" dur="3.87"> Претседателот го обвини</text>
<text sub="clublinks" start="1649.013" dur="1.802"> ГЛАВЕР БЕЗ ДОКАЗИ ЗА</text>
<text sub="clublinks" start="1650.248" dur="2.335"> ПОМИСЛУВАЕ НА ИЗБОРТА.</text>
<text sub="clublinks" start="1650.949" dur="1.968"> >> СЕГА,'Е ЈА ИЗМИРИТЕ НА</text>
<text sub="clublinks" start="1652.717" dur="0.834"> ЛИСТИ</text>
<text sub="clublinks" start="1653.05" dur="1.268"> НЕМАМ ДОБИВАЕ ЗА ТОА.</text>
<text sub="clublinks" start="1653.684" dur="1.368"> ОВА Е ИСТИОТ ЧОВЕК КОЈ СЕ ВЛЕЧЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1654.452" dur="3.336"> ПРИБИРАЕ НА гласачките ливчиња.</text>
<text sub="clublinks" start="1655.186" dur="3.203"> ЈАМИЧЕ: И СЛЕДЕТЕ ЈА НЕГОВАТА ПОСЕТА</text>
<text sub="clublinks" start="1657.922" dur="1.201"> ДЕЛО КАЛИФОРНИЈА,</text>
<text sub="clublinks" start="1658.522" dur="2.002"> ПРЕТСЕДАТЕЛСКИОТ ТРАМП ДУПЛИРАН ДАЛИ</text>
<text sub="clublinks" start="1659.256" dur="2.803"> НЕГОВОО ОДБИВАЕ НА КЛИМАТСКАТА ПРОМЕНА.</text>
<text sub="clublinks" start="1660.658" dur="2.102"> ПОВТОРИ ПОВЕЕ ТВРДЕЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1662.193" dur="1.201"> ТОА Е СИРОМНО УПРАВУВАЕ СО ШУМИТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1662.893" dur="8.275"> Единствениот фактор позади</text>
<text sub="clublinks" start="1663.527" dur="8.475"> ILЕБЕЕ НА ILЕБЕАТА НА ЗАПАД.</text>
<text sub="clublinks" start="1671.302" dur="1.635"> >> Имате шуми од се</text>
<text sub="clublinks" start="1672.136" dur="2.069"> СВЕТ.</text>
<text sub="clublinks" start="1673.071" dur="1.735"> НЕМАШТЕ ПОIRУВАА КАКО ШТО ПРАВИТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1674.339" dur="1.434"> ВО КАЛИФОРНИЈА, ЗНАЕТЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="1674.939" dur="3.003"> ВО ЕВРОПА ИМААТ ШУМ</text>
<text sub="clublinks" start="1675.907" dur="3.837"> ГРАДИ</text>
<text sub="clublinks" start="1678.076" dur="2.336"> ЈАМИЧЕ: ВО КАЛИФОРНИЈА ДЕНЕС,</text>
<text sub="clublinks" start="1679.878" dur="1.201"> СЕНАТОР КАМАЛА Харис - ТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1680.545" dur="1.135"> ДЕМОКРАТСКИ ПРЕТСЕДАТЕЛ ЗА ВИЦЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1681.212" dur="2.269"> НОМИНИРАН - ЛАМБАСТИРАНО НА</text>
<text sub="clublinks" start="1681.813" dur="2.002"> ЗАБЕЛЕШКИ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЗА КЛИМАТА</text>
<text sub="clublinks" start="1683.615" dur="3.169"> ПРОМЕНА</text>
<text sub="clublinks" start="1683.948" dur="8.609"> >> ОВА НЕ Е ПАРТИЗАНСКО ПРАШАЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="1690.689" dur="3.769"> ИДЕОЛОГИЈАТА НЕ ТРЕБА ДА КОЧАТ.</text>
<text sub="clublinks" start="1692.69" dur="4.138"> САМО Е ФАКТ.</text>
<text sub="clublinks" start="1696.428" dur="2.501"> ОВА Е САМО ФАКТ.</text>
<text sub="clublinks" start="1696.961" dur="2.502"> ЈАМИЧЕ: И ВЕТУВААТ А.</text>
<text sub="clublinks" start="1699.063" dur="4.672"> Различен пристап.</text>
<text sub="clublinks" start="1699.597" dur="6.439"> >> ТОА Е ПОТРЕБНО НА НАС И НА</text>
<text sub="clublinks" start="1703.868" dur="2.902"> ЛИДЕРСТВОТО НА НАРОДОТ ШТО ТРЕБА</text>
<text sub="clublinks" start="1706.17" dur="3.27"> СЕРИОЗНО ЕКСТРЕМИТЕ ПРОМЕНИ ВО</text>
<text sub="clublinks" start="1706.904" dur="3.203"> Климата и да се направи она што ние</text>
<text sub="clublinks" start="1709.574" dur="1.234"> МО CЕ ДА ЈА ПОМИНЕТЕ ПРОТИВ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА</text>
<text sub="clublinks" start="1710.608" dur="2.569"> ШТЕТА.</text>
<text sub="clublinks" start="1711.076" dur="2.902"> ЈАМИЧЕ: ВЕЧЕРВА БИДЕН И</text>
<text sub="clublinks" start="1713.31" dur="1.535"> , Харис се занимава со кампања</text>
<text sub="clublinks" start="1714.112" dur="1.367"> СПРОТИ СТРАНИ НА ДР COUNTАВАТА -</text>
<text sub="clublinks" start="1714.979" dur="2.502"> ХАРИС ВО НЕВАДА, БИДЕН ВО</text>
<text sub="clublinks" start="1715.613" dur="4.104"> ФЛОРИДА.</text>
<text sub="clublinks" start="1717.615" dur="3.47"> НО ИМААТ ЗАЕДНИЧКА ЦЕЛ,</text>
<text sub="clublinks" start="1719.85" dur="1.936"> СУДИРА LЕ ГЛАСАЧИ ЛАТИНО.</text>
<text sub="clublinks" start="1721.219" dur="1.467"> ДОДЕКА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРАМП ГЛАВИ ДО</text>
<text sub="clublinks" start="1721.953" dur="3.536"> ФИЛАДЕЛФИЈА ЗА ГРАДСКИ САЛ</text>
<text sub="clublinks" start="1722.82" dur="6.74"> СО ОДЛУЧЕНИ ГЛАСАЧИ.</text>
<text sub="clublinks" start="1725.623" dur="5.038"> ЧЕТИРТ „НВОШУР ПБС“, ЈАС СУМ</text>
<text sub="clublinks" start="1729.694" dur="2.836"> ЈАМИЧЕ АЛЦИНДОР.</text>
<text sub="clublinks" start="1730.795" dur="2.402"> СУДИЈА: ДЕНЕС СВЕДОКИ ПОСЛЕДНИТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1732.664" dur="3.87"> ПРИМАРНИ ИЗБОРИ ПРЕД</text>
<text sub="clublinks" start="1733.331" dur="3.871"> НОЕМВРИ</text>
<text sub="clublinks" start="1736.668" dur="1.268"> ОБЈАВЕНИ ЕДНАШ ПОБЕДНИЦИ</text>
<text sub="clublinks" start="1737.335" dur="1.268"> ДЕЛАВЕР - WEЕ ЗНАЕМЕ КОЈ СИТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1738.069" dur="3.069"> НОМИНИТЕ СЕ ЗА СЕКОЈ</text>
<text sub="clublinks" start="1738.736" dur="3.336"> КОНГЕРЦИОНАЛНА ТРКА ОД НАШИОТ</text>
<text sub="clublinks" start="1741.272" dur="1.735"> ЗЕМЈА.</text>
<text sub="clublinks" start="1742.206" dur="3.103"> ОВДЕ ДА СУБИТЕ ШТО ДА ГЛЕДАТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1743.141" dur="2.802"> ЗА ВО БОРБА ЗА КОНТРОЛА НА</text>
<text sub="clublinks" start="1745.443" dur="2.268"> КАПИТОЛ ХИЛ НАШАТА САПА ЛИСА</text>
<text sub="clublinks" start="1746.077" dur="2.302"> , ДЕСЈАРДИНС.</text>
<text sub="clublinks" start="1747.845" dur="2.97"> ЗДРАВО.</text>
<text sub="clublinks" start="1750.215" dur="4.47"> Ајде да започнеме со сенатот.</text>
<text sub="clublinks" start="1752.517" dur="3.069"> ПАТИ НЕ НА КОНКУРСОТ ДО</text>
<text sub="clublinks" start="1754.819" dur="3.169"> ИЛИ ПОВЕЕ ИЛИ ПРОДОЛУВАЈТЕ КОНТРОЛА</text>
<text sub="clublinks" start="1755.72" dur="3.269"> НА ГОРНАТА КОМОРА СЕГА ТОА НИЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1758.155" dur="1.268"> СЕ САМО СЕДУМ НЕДЕЛА ОД</text>
<text sub="clublinks" start="1759.123" dur="1.735"> ИЗБОРЕН ДЕН.</text>
<text sub="clublinks" start="1759.557" dur="3.136"> ЛИСА: ТОА Е ПРАВО.</text>
<text sub="clublinks" start="1762.193" dur="2.369"> ТОЛКУ ДА ЗБОРУВАМЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="1764.095" dur="1.134"> АЈДЕ ДА ГО КОГНЕМЕ ПРАВО.</text>
<text sub="clublinks" start="1764.695" dur="4.204"> СЕНАТИОТ.</text>
<text sub="clublinks" start="1767.165" dur="2.135"> ПОТРЕБНИ СЕ ДЕМОКРАТИ ИЛИ 3 - ТРИ ИЛИ</text>
<text sub="clublinks" start="1769.033" dur="2.969"> Четири седишта.</text>
<text sub="clublinks" start="1769.667" dur="3.637"> ТОА Е КЛУЧНИОТ БРОЈ ИЛИ ТИЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1772.136" dur="1.768"> ТРЕБА ДА ИЗБЕРЕТЕ ТРИ ИЛИ ЧЕТИРИ</text>
<text sub="clublinks" start="1773.437" dur="1.936"> МЕСТА ЗА КОНТРОЛА.</text>
<text sub="clublinks" start="1774.806" dur="4.004"> ДА ОДИМЕ НА ГРАФИКАТА.</text>
<text sub="clublinks" start="1776.508" dur="3.636"> ПРВО ОД СЕ, ОВИЕ СЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1778.943" dur="1.468"> Места што се во право</text>
<text sub="clublinks" start="1780.278" dur="2.235"> СЕГА</text>
<text sub="clublinks" start="1780.545" dur="4.271"> ИМА ПОВЕЕ ТОСУП</text>
<text sub="clublinks" start="1782.646" dur="3.671"> ПОСЕГОВОЛНО НА КАРТАТА.</text>
<text sub="clublinks" start="1784.949" dur="2.602"> Тоа е околу 12 седишта.</text>
<text sub="clublinks" start="1786.451" dur="3.236"> ЕВЕ КАКО ИМААТ ДЕМОКРАТИТЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="1787.685" dur="4.004"> АКО ПОГЛЕДНЕТЕ УШТЕ УШТЕ КАРТА,</text>
<text sub="clublinks" start="1790.522" dur="1.934"> ОВИЕ се црвени држави, ранливи</text>
<text sub="clublinks" start="1792.19" dur="2.735"> РЕПУБЛИКАНЦИ.</text>
<text sub="clublinks" start="1794.392" dur="4.07"> 10 ОД нив СЕ РЕПУБЛИКАНИ.</text>
<text sub="clublinks" start="1797.195" dur="2.502"> Демократите имаат 10 нивни шанси</text>
<text sub="clublinks" start="1798.596" dur="2.068"> ВЕРУВАЈТЕ ДА ПОБЕДЕТЕ ТРИ ИЛИ</text>
<text sub="clublinks" start="1799.83" dur="4.438"> ПОТРЕБНИ СЕ ЧЕТИРИ Седишта.</text>
<text sub="clublinks" start="1802.3" dur="2.235"> Ајде да интересираме овде, уште еден</text>
<text sub="clublinks" start="1804.402" dur="2.336"> МАПА</text>
<text sub="clublinks" start="1804.669" dur="3.97"> ОВИЕ СЕ КОНКУРЕНТНИТЕ МЕСТА,</text>
<text sub="clublinks" start="1807.138" dur="2.102"> Оние што се во сенатот</text>
<text sub="clublinks" start="1808.772" dur="0.968"> Следење блиску до</text>
<text sub="clublinks" start="1809.373" dur="4.104"> ПРЕТСЕДАТЕЛСТВО ТРКА.</text>
<text sub="clublinks" start="1812.076" dur="2.102"> НЕМА ПРАШАЕ ДЕМОКРАТИ</text>
<text sub="clublinks" start="1813.611" dur="2.302"> КОРИСТ ОД JOОЈ БАЈДЕН</text>
<text sub="clublinks" start="1814.311" dur="3.004"> ДОБРО</text>
<text sub="clublinks" start="1816.347" dur="1.368"> Претседателот падна зад него</text>
<text sub="clublinks" start="1817.448" dur="3.303"> НАРОДНО.</text>
<text sub="clublinks" start="1819.184" dur="4.103"> СЕНАТСКИТЕ ТРКИ МОLDЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ АКО</text>
<text sub="clublinks" start="1820.885" dur="3.37"> ПРЕТСЕДАТЕЛСТВОТО ТРКА ПРОМЕНИ.</text>
<text sub="clublinks" start="1823.421" dur="1.168"> ТОА Е НЕШТО ДА ГЛЕДАМ</text>
<text sub="clublinks" start="1824.389" dur="4.303"> ЗАТВОРНО.</text>
<text sub="clublinks" start="1825.223" dur="5.504"> СУДИЈА: НЕ НА ЛИСТА НА ПОВЕЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1829.427" dur="2.068"> РАСЛИВИ, АМА ТРКА СМЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1830.861" dur="3.704"> ГЛЕДАЈ, ЛЕДЕР НА МНОЗИНСТВОТО НА СЕНЕТ</text>
<text sub="clublinks" start="1833.364" dur="2.035"> МИЦ МЕКОНЕЛ ВО КЕНТАКИ.</text>
<text sub="clublinks" start="1834.698" dur="5.272"> ШТО ПОГЛЕДА ТОА?</text>
<text sub="clublinks" start="1836.034" dur="4.17"> ЛИСА: ОВА Е ФАСТИНАТИВНА ТРКА</text>
<text sub="clublinks" start="1840.104" dur="1.602"> .</text>
<text sub="clublinks" start="1840.337" dur="2.036"> МИЧ МККОНЕЛ Е ТЕКОВНО</text>
<text sub="clublinks" start="1841.839" dur="2.202"> ТРЕТИОТ НАЈСЕСИОТ СЕНАТОР ВО</text>
<text sub="clublinks" start="1843.641" dur="1.768"> КОНГРЕС</text>
<text sub="clublinks" start="1844.809" dur="2.402"> ПРЕ SИИ МНОГУ ПРЕДИЗВИЦИ</text>
<text sub="clublinks" start="1847.011" dur="3.336"> ПРЕД</text>
<text sub="clublinks" start="1847.344" dur="5.105"> НЕКОИ ЛУЕ ГО ГЛЕДААТ ТЕФЛОН,</text>
<text sub="clublinks" start="1850.548" dur="2.569"> НО Е ГОДЕН ПРОТИВ ПРЕДИЗВИЦИ</text>
<text sub="clublinks" start="1852.583" dur="0.934"> КОЈ СЕГА ИМА НАЦИОНАЛНО</text>
<text sub="clublinks" start="1853.25" dur="3.003"> ПРИЗНАВАЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="1855.353" dur="2.302"> ЕМИ МЦГРАТ БЕШЕ ПРВА FEMALEЕНА</text>
<text sub="clublinks" start="1856.387" dur="5.439"> Морска борбена борба - пилот.</text>
<text sub="clublinks" start="1858.823" dur="3.37"> ТАА БИЗНО ИЗБОРИ ИЗБОР</text>
<text sub="clublinks" start="1861.96" dur="2.568"> ПОСЛЕДЕН ПАТ.</text>
<text sub="clublinks" start="1863.528" dur="1.467"> МАСИВНИ ИЗВЕДИ НА ПАРИ ПОМЕУ</text>
<text sub="clublinks" start="1864.661" dur="4.939"> ДВЕТЕ ОД нив.</text>
<text sub="clublinks" start="1867.932" dur="1.969"> БЕРЕСЕН 60 милиони долари</text>
<text sub="clublinks" start="1869.734" dur="1.801"> ПОТРОШЕН</text>
<text sub="clublinks" start="1870.501" dur="2.202"> ОВИЕ КАНДИДАТИ ТРОШАТ</text>
<text sub="clublinks" start="1871.669" dur="3.87"> ПОВЕЕ ПАРИ ВО Фондовите за кампања</text>
<text sub="clublinks" start="1872.87" dur="4.004"> ОД СЕКОЈА ДРУГА ТРКА.</text>
<text sub="clublinks" start="1876.307" dur="3.604"> ДОДАТОК, СЕНЕТСКИ ДЕМОКРАТИ</text>
<text sub="clublinks" start="1877.007" dur="4.138"> УШТЕ СЕГА ГО ГЛЕДАТЕ КАКО А.</text>
<text sub="clublinks" start="1880.912" dur="0.934"> ДОЛГОКОРНО.</text>
<text sub="clublinks" start="1881.279" dur="2.135"> THEЕ ПОТРЕБНИ ПОМОШ ОД</text>
<text sub="clublinks" start="1881.979" dur="3.17"> ПРЕТСЕДАТЕЛСТВО ТРКА.</text>
<text sub="clublinks" start="1883.547" dur="1.969"> ПРЕТСЕДАТЕЛСКИОТ ТРАМП Е ФАКТОР ВО</text>
<text sub="clublinks" start="1885.282" dur="2.469"> КАНТАКИ.</text>
<text sub="clublinks" start="1885.649" dur="2.603"> Тој е многу популарен во Кентаки.</text>
<text sub="clublinks" start="1887.885" dur="9.343"> АКО ТОА НАМАЛУВА.</text>
<text sub="clublinks" start="1895.793" dur="2.202"> Демократите може да имаат шанса кај</text>
<text sub="clublinks" start="1897.495" dur="2.669"> НЕСЕДЕН МАКОНЕЛ.</text>
<text sub="clublinks" start="1898.329" dur="2.569"> НО РЕПУБЛИКАНИ КАКО ОВАА ТРКА</text>
<text sub="clublinks" start="1900.298" dur="3.336"> НЕ ЕДИНСТВЕНО ОБИДУВААТ</text>
<text sub="clublinks" start="1901.032" dur="3.703"> CCЕ ПОБЕДИ МККОНЕЛ, НО ТИЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1903.768" dur="1.368"> ИСТО КАКО ДЕМОКРАТИТЕ ПРАТУВААТ</text>
<text sub="clublinks" start="1904.869" dur="2.135"> ПАРИ ОВДЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="1905.57" dur="3.002"> МИСЛАТ ТОА Е ДОЛГОДОЛЕН ПАР</text>
<text sub="clublinks" start="1907.137" dur="2.169"> НЕ САКААТ ПАРИ ДА ОДАТ</text>
<text sub="clublinks" start="1908.706" dur="0.934"> ДРУГИТЕ РАЦИ ТИЕ МИСЛАТ</text>
<text sub="clublinks" start="1909.44" dur="2.736"> ПОБЛИСКУ.</text>
<text sub="clublinks" start="1911.009" dur="1.434"> Треба да гледаме на избори</text>
<text sub="clublinks" start="1912.309" dur="8.041"> ДЕН</text>
<text sub="clublinks" start="1919.817" dur="1.434"> СУДИЈА: КОИ СЕ ДВЕТЕ СТРАНИ</text>
<text sub="clublinks" start="1920.484" dur="4.771"> КААТЕ ДЕСНО СЕГА?</text>
<text sub="clublinks" start="1923.187" dur="4.838"> ЛИСА: ЕВЕ ГО ГОЛЕМИТЕ СЛИКИ.</text>
<text sub="clublinks" start="1927.125" dur="5.137"> ДА ГО ПОГЛЕДНЕМЕ ГРАФИКАТА.</text>
<text sub="clublinks" start="1928.159" dur="4.404"> ИМА 55 ДОМАШНИ СЕДИATА ВО</text>
<text sub="clublinks" start="1932.396" dur="1.034"> ИГРАЈ</text>
<text sub="clublinks" start="1932.73" dur="1.234"> ТОА Е ПОМАЛА ФРАКЦИЈА НА</text>
<text sub="clublinks" start="1933.564" dur="6.239"> ЦЕЛА ДОМА.</text>
<text sub="clublinks" start="1934.666" dur="6.039"> ТИЕ СЕ РАЦИТЕ ВО КОНТРОЛА.</text>
<text sub="clublinks" start="1939.937" dur="1.268"> РЕПУБЛИКАНИТЕ ОСНОВНО ИМ ПОТРЕБНИ 20</text>
<text sub="clublinks" start="1940.838" dur="2.87"> ОД ТИЕ МЕСТИ.</text>
<text sub="clublinks" start="1941.339" dur="3.069"> ШТО Е ИНТЕРЕСНО ПОЛОВИНА</text>
<text sub="clublinks" start="1943.841" dur="3.737"> Натпреварувачки места во</text>
<text sub="clublinks" start="1944.542" dur="3.57"> КУUSАТА СЕ ОДРУВААТ ДЕМОКРАТИТЕ,</text>
<text sub="clublinks" start="1947.712" dur="1.368"> ПОЛОВО ОД РЕПУБЛИКАНИ.</text>
<text sub="clublinks" start="1948.413" dur="3.869"> ТОА Е ДОБРА ВЕСТ ЗА ДЕМОКРАТИТЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="1950.715" dur="2.268"> ОБИЧНО ТИЕ BEЕ БИДААТ ОД ОДБРАНА</text>
<text sub="clublinks" start="1952.416" dur="3.403"> ПО КОИ ИМАТЕ ТОЛКУ ГОДИНА.</text>
<text sub="clublinks" start="1955.219" dur="3.069"> Демократите веруваат дека можат да бидат</text>
<text sub="clublinks" start="1955.953" dur="3.37"> СПОСОБНО ДА ИЗБЕРЕТЕ НЕКОИ Седишта И</text>
<text sub="clublinks" start="1958.422" dur="1.635"> ИМАТЕ ПОГОЛЕМО МНОЗИЈА ВО</text>
<text sub="clublinks" start="1959.457" dur="0.867"> ПАALLАТ АКО РАБОТИТЕ ПРОДОЛУВААТ КАКО ТИЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1960.191" dur="4.37"> СЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1960.558" dur="5.705"> СУДИЈА: МИ КАELLУВАШ ДА,</text>
<text sub="clublinks" start="1964.695" dur="2.236"> ОВИ СЕ БРОЕВИТЕ, АМА ТИ СЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1966.397" dur="0.901"> ИСТО ГЛЕДАМЕ ПОГОЛЕМИ ТРЕНДИ НА</text>
<text sub="clublinks" start="1967.064" dur="0.901"> РАБОТЕТЕ ОВДЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="1967.431" dur="5.172"> КАELLЕТЕ ЗА ТОА.</text>
<text sub="clublinks" start="1969.033" dur="5.438"> ЛИСА: ТОА Е ПРАВО.</text>
<text sub="clublinks" start="1972.736" dur="3.77"> СЛЕДЕ INЕ ВО ДОБРАТА РАБОТА НА МОЈАТА</text>
<text sub="clublinks" start="1974.605" dur="3.07"> ПРИЈАТЕЛСКО ЗБОРУВАЕ ЗА ТРЕНДИТЕ И</text>
<text sub="clublinks" start="1977.108" dur="3.103"> ИЗБОРНО, SЕ THEЕ ПОСЕБНАТА</text>
<text sub="clublinks" start="1977.875" dur="3.503"> ОДЛУЧИТЕ ТОЛКУ ЗА КУUSАТА.</text>
<text sub="clublinks" start="1980.545" dur="3.669"> ТУКА ГРЕДАТ ДЕМОКРАТИТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="1982.547" dur="2.368"> ДОБИВА АМА ТУКА Е КРАЈОТ</text>
<text sub="clublinks" start="1984.348" dur="2.869"> Мнозинство на конкурентни места</text>
<text sub="clublinks" start="1985.55" dur="4.27"> СЕ НАДВОР ОД РИХМОНД,</text>
<text sub="clublinks" start="1987.351" dur="3.904"> Хјустон, Феникс, Чикаго,</text>
<text sub="clublinks" start="1990.054" dur="1.801"> ТУКА Е БАТКАТА ЗА</text>
<text sub="clublinks" start="1991.388" dur="4.672"> СЕ СЛУЧУВА КУUSАТА НА САД.</text>
<text sub="clublinks" start="1994.492" dur="3.469"> УШТЕ ЕДЕН ПАРНИ РАБОТИ, ПОГОЛЕМО</text>
<text sub="clublinks" start="1996.193" dur="3.303"> ОД ОПШТИОТ БРОЈ НА ПРЕДМЕТИ.</text>
<text sub="clublinks" start="1999.063" dur="2.001"> БЛИЗИНА ЕДНА четвртина од</text>
<text sub="clublinks" start="1999.63" dur="2.67"> Натпреварувачки раси во куќата</text>
<text sub="clublinks" start="2001.366" dur="4.036"> ГЛАСАЧИТЕ ГЛЕДААТ ПРЕД.</text>
<text sub="clublinks" start="2002.433" dur="3.236"> ТОА Е ИСТАТА ТРКА ДО ГОДИНИТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2005.536" dur="1.435"> ПРЕД</text>
<text sub="clublinks" start="2006.204" dur="1.467"> ОВИЕ СЕ ПАТНИ РЕПУБЛИКАНИ</text>
<text sub="clublinks" start="2007.137" dur="2.27"> ОБИДУВАЕ ДА СЕ ВРАТИТЕ СЕДНОСТ ТИЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2009.007" dur="2.535"> ИЗГУБЕНО ВО ОН ПОМИРУВАЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="2010.675" dur="4.47"> УШТЕ ЕДНО, ПАРИТЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="2013.911" dur="1.902"> ОВА ГО НАПОМНЕВ ВО</text>
<text sub="clublinks" start="2015.279" dur="0.834"> МККОНЕЛ И МЦГРАТ СЕНАТ</text>
<text sub="clublinks" start="2015.946" dur="2.87"> ТРКА.</text>
<text sub="clublinks" start="2017.915" dur="2.369"> ВИСТИНСКО СЕКАДЕ ИСТОРИСКО</text>
<text sub="clublinks" start="2018.949" dur="4.204"> НИВОИ НА ТРОШЕЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="2021.953" dur="3.135"> ORал ми е да им кажам на прегледниците, ако</text>
<text sub="clublinks" start="2023.721" dur="2.569"> LИВЕЕТЕ ВО ЕДНО ОД ОВИЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2025.222" dur="1.802"> ДР STАВИ ВО БОРБА И ВИЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2026.424" dur="2.168"> МИСЛЕТЕ ШТО ГЛЕДАЛЕ МНОГУ</text>
<text sub="clublinks" start="2027.158" dur="2.168"> Огласи за кампања, веројатно</text>
<text sub="clublinks" start="2028.725" dur="2.87"> Сè уште не виделе ништо.</text>
<text sub="clublinks" start="2029.459" dur="4.639"> СУДИЈА: УМ-БОГЛИНГ.</text>
<text sub="clublinks" start="2033.698" dur="1.801"> МНОГУ.</text>
<text sub="clublinks" start="2034.231" dur="2.769"> И ОДРУВАМЕ ДА БАРАМЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2035.633" dur="1.734"> НА НЕКОИ ОД ОГЛАСИТЕ ВО НЕДЕЛИ</text>
<text sub="clublinks" start="2037.201" dur="5.472"> ДОЈДЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2040.505" dur="2.668"> ЛИСА ДЕСЈАРДИНС, ТИ БЛАГОДАРАМ</text>
<text sub="clublinks" start="2043.007" dur="12.279"> МНОГУ</text>
<text sub="clublinks" start="2052.383" dur="21.688"> ПО МЕСЕЦИ НА ДОМАШНО УСЛУГИ,</text>
<text sub="clublinks" start="2057.188" dur="18.751"> СТУДЕНТИТЕ СЕ СОБРАНИ САМО.</text>
<text sub="clublinks" start="2075.339" dur="1.601"> Сега ги гледаме прашањата со кои се соочуваме</text>
<text sub="clublinks" start="2076.24" dur="1.334"> МИЛИОНИ УЧИЛИШНИ ДЕЦА,</text>
<text sub="clublinks" start="2077.074" dur="1.234"> НИВНИТЕ РОДИТЕЛИ И НАСТАВНИЦИ</text>
<text sub="clublinks" start="2077.708" dur="1.268"> Околу СВЕТОТ, ОД ЗЕМЈИТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2078.442" dur="1.234"> ВО АСИЈА, АФРИКА И ЕВРОПА.</text>
<text sub="clublinks" start="2079.109" dur="1.235"> НО ДА ПОЧНЕТЕ, ОД ОБЕДИНЕТИТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2079.81" dur="1.335"> КРАЛСТВО, ЕВЕ СПЕЦИЈАЛНО</text>
<text sub="clublinks" start="2080.477" dur="2.503"> ОПОРАЧНА ОЛИМЕ БАРАТ.</text>
<text sub="clublinks" start="2081.279" dur="1.968"> ИЗВЕШТАЈ: БРИТАНСКИ УЧИЛИШТА СЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2083.114" dur="1.467"> Назад</text>
<text sub="clublinks" start="2083.381" dur="1.901"> СО ВРАETАЕ НА ДЕЦА</text>
<text sub="clublinks" start="2084.715" dur="1.034"> ЧАСОВИ ЗА ПРВ ПАТ</text>
<text sub="clublinks" start="2085.415" dur="1.135"> ОД МАРТ.</text>
<text sub="clublinks" start="2085.883" dur="1.401"> ПО НЕДЕЛИТЕ НА ДЕЛОВЕН УЧЕЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2086.684" dur="1.468"> ПОРАДИ ЛОКАДУВАЕ НА КОРОНАВИРУС,</text>
<text sub="clublinks" start="2087.418" dur="5.138"> ОВОЈ СТАРТ НА УЧИЛИШТЕ ПРИМЕН А.</text>
<text sub="clublinks" start="2088.286" dur="6.806"> ВНИМАНИЕ ДОБРЕДОЈДОВТЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="2092.69" dur="3.17"> >> Јас сум возбуден да се вратам</text>
<text sub="clublinks" start="2095.226" dur="1.434"> ЗАТОА ШТО ПРОПУШТАВ ДА СЕ ОВДЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2095.993" dur="1.468"> И ЈАС BEЕ БОАМ ДА ГО ПОЧНАМ</text>
<text sub="clublinks" start="2096.794" dur="1.368"> ДОГОВОРНА РАБОТА И Е БИДАМ УПОТРЕБА</text>
<text sub="clublinks" start="2097.595" dur="1.301"> ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ МОИ ПРИЈАТЕЛИ И УЧИЛИЦИ,</text>
<text sub="clublinks" start="2098.295" dur="2.169"> НО ОЧИЈАЧНО Е НЕРВО</text>
<text sub="clublinks" start="2099.03" dur="5.405"> ВРАINGАЕ НАзад</text>
<text sub="clublinks" start="2100.598" dur="4.471"> ИЗВЕШТАТ: СИТЕ ВО ОБЛИКАТА МАКЕДОНИЈА</text>
<text sub="clublinks" start="2104.568" dur="1.202"> УЧИЛИШТА СЕ ОБЈАВИ</text>
<text sub="clublinks" start="2105.202" dur="0.935"> ОТВОРЕТЕ, И СИТЕ ДЕЦА ПОТИГНИ</text>
<text sub="clublinks" start="2105.903" dur="1.534"> ДА СЕ ВРАТИ.</text>
<text sub="clublinks" start="2106.437" dur="1.801"> НО НЕПРЕЦЕНЦИРАНИОТ Влијание на</text>
<text sub="clublinks" start="2107.571" dur="1.435"> САМИ ПАНДЕМИКАТА КОРОНАВИРУС</text>
<text sub="clublinks" start="2108.372" dur="6.239"> ОТВОРУВАЕТО Е СО НЕГОВО МНОГУ ПРИРОДА,</text>
<text sub="clublinks" start="2109.139" dur="7.741"> ЕКСПЕРИМЕНТ.</text>
<text sub="clublinks" start="2114.745" dur="12.546"> УЧИЛИШТАТА ТРЕБА ДА СЛЕДАТ УПАТСТВО</text>
<text sub="clublinks" start="2117.014" dur="10.977"> ОД ВЛАДАТА, ОГРАНИЧУВАЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2127.425" dur="1.2"> КОНТАКТИ МЕETУ РАЗЛИЧНИ</text>
<text sub="clublinks" start="2128.125" dur="1.201"> Групи на деца, дополнителни</text>
<text sub="clublinks" start="2128.759" dur="3.57"> МЕРКИ ЗА ЧИСТЕЕ, КАКОВИ</text>
<text sub="clublinks" start="2131.796" dur="1.401"> СИТЕ СО ЛИЦЕ ИСТА ИСТРАА.</text>
<text sub="clublinks" start="2132.463" dur="1.435"> БРИТАНСКИОТ ПРЕМИЕЈАР БОРИС</text>
<text sub="clublinks" start="2133.331" dur="1.301"> HОНСОН ГО ОПИСИ КАКО А.</text>
<text sub="clublinks" start="2134.031" dur="0.901"> Национален приоритет за добивање училишта</text>
<text sub="clublinks" start="2134.765" dur="0.901"> Назад</text>
<text sub="clublinks" start="2135.066" dur="1.334"> ПОСТАВУВААТ ПОЗНЕМИРУВАА</text>
<text sub="clublinks" start="2135.8" dur="1.301"> ОД УНИЦИ НА УЧИЛИШТА И НЕКОИ</text>
<text sub="clublinks" start="2136.534" dur="1.301"> РОДИТЕЛИ ЗА БЕЗБЕДНОСТА, И ИСТО ИЛИ</text>
<text sub="clublinks" start="2137.235" dur="1.301"> ЗА КОИ СЕ УЧИЛИШТА ВРАТАТ</text>
<text sub="clublinks" start="2137.969" dur="5.538"> Е ПРЕДИЗВИКУВАМЕ ВИРУСОТ ДА СЕ ШИРИ</text>
<text sub="clublinks" start="2138.669" dur="5.572"> ПОБРЗО.</text>
<text sub="clublinks" start="2143.641" dur="2.101"> НО МНОГУ НАСТАВНИЦИ СЕ ОБИЧНАА</text>
<text sub="clublinks" start="2144.375" dur="2.068"> ДА СЕ ВРАТИТЕ ОД ЗАТВОРИТЕ ОД НИВНИТЕ ПАСИ.</text>
<text sub="clublinks" start="2145.876" dur="1.368"> УЧИЛИШЕН ПРИНЦИПАНИЕН АНДИ</text>
<text sub="clublinks" start="2146.577" dur="3.336"> ФИЦГИБОБОН.</text>
<text sub="clublinks" start="2147.378" dur="3.636"> >> Имаме морална должност</text>
<text sub="clublinks" start="2150.047" dur="2.202"> ОТВОРЕТЕ ГИ ВРАТИТЕ И ДОБИЈТЕ СЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2151.148" dur="5.138"> ДЕЦА ВРАТИ ВО ОБРАЗОВАНИЕТО,</text>
<text sub="clublinks" start="2152.383" dur="4.771"> И ВРАТЕ И УЧЕТЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="2156.42" dur="2.602"> Сметам дека е навистина важно.</text>
<text sub="clublinks" start="2157.321" dur="2.469"> ИЗВЕШТАЈ: НАЦИОНАЛЕН ПРИОРИТЕТ</text>
<text sub="clublinks" start="2159.156" dur="3.236"> СТАТУС ДОДЕЛЕНИ НА УЧИЛИШТА</text>
<text sub="clublinks" start="2159.924" dur="5.738"> ОТВОРЕНО Ефикасно значи дека ако</text>
<text sub="clublinks" start="2162.526" dur="4.171"> И КОГА СЕ ПОТРЕБНИ МЕРКИ ЗА ВКЛУЧУВАЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2165.796" dur="1.602"> ДА СЕ РЕМОНСИРААТ УЧИЛИШТА Е</text>
<text sub="clublinks" start="2166.831" dur="1.268"> ОСТАВЕТЕ ОТВОРЕН ДОДЕЛЕ ОСТАНАТИ ДЕЛОВИ НА</text>
<text sub="clublinks" start="2167.531" dur="4.504"> ЕКОНОМИЈАТА ВАКВИ КАКО ПАБИ</text>
<text sub="clublinks" start="2168.232" dur="6.373"> ПОВТОРНО БИДЕТЕ ФОРИРА TOЕ ДА СЕ ЗАТВОРИТЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="2172.169" dur="6.106"> НО ДА БИДЕ КОМПЛЕТНО СИГУРНО</text>
<text sub="clublinks" start="2175.973" dur="3.737"> , ЧАСОВИТЕ НЕ ПРАЗАТЕ ЕДНО</text>
<text sub="clublinks" start="2178.409" dur="1.935"> ПОВЕЕ, ТОА DEЕ ЗАВИСИ ОД</text>
<text sub="clublinks" start="2179.844" dur="2.635"> НАСОКА НА КОВИД-19</text>
<text sub="clublinks" start="2180.578" dur="3.936"> ИЗЛЕЗ ВО ОБЕДИНЕТО КРАЛСТВО</text>
<text sub="clublinks" start="2182.613" dur="3.036"> >> ОВА Е СРЕБО, СРЕА</text>
<text sub="clublinks" start="2184.648" dur="2.369"> АНГЛИСКИОТ КАНАЛ ВО БЕЛГИЈА,</text>
<text sub="clublinks" start="2185.783" dur="1.902"> КАДЕ И ШКОЛОТО СЕ ВРАТИ -</text>
<text sub="clublinks" start="2187.151" dur="8.708"> СЛУЧАЈ СО ЗГОЛЕМУВАЕ НА КОВИД-19</text>
<text sub="clublinks" start="2187.818" dur="8.775"> БРОЕВИ ОД ЈУЛИ.</text>
<text sub="clublinks" start="2195.993" dur="2.102"> ЗА ЛОРАНЦА ГИДЕН, МАЈКА НА</text>
<text sub="clublinks" start="2196.727" dur="4.304"> ТРИ, ОБРАБОТКА Е.</text>
<text sub="clublinks" start="2198.229" dur="5.272"> ШЕСТ МЕСЕЦИ НА ДОМОШНО УЧЕЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2201.165" dur="5.471"> СЕ ПРЕДИЗВИК.</text>
<text sub="clublinks" start="2204.101" dur="3.236"> >> ОВАА ГОДИНА НАВИСТИНА</text>
<text sub="clublinks" start="2206.77" dur="1.268"> Скратени од состојбата, НИЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2207.471" dur="4.704"> СЕГА ВЛЕГУВААТ ВТОР ОДДЕЛЕНИЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2208.171" dur="6.341"> И НЕМА ИСТО</text>
<text sub="clublinks" start="2212.376" dur="5.071"> - НЕ е во состојба да чита или</text>
<text sub="clublinks" start="2214.645" dur="3.069"> ПИШУВАЈТЕ КАКО МОИ ДРУГИ ДЕЦА</text>
<text sub="clublinks" start="2217.581" dur="2.469"> ПРАВЕШЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="2217.848" dur="3.47"> ИЗВЕШТАТ: НЕ Е САМ ВО</text>
<text sub="clublinks" start="2220.184" dur="1.868"> ПА FА ОД ЗАЕД.</text>
<text sub="clublinks" start="2221.452" dur="1.334"> СТУДИИ ПОКАУВААТ ЗАТВОРИ НА УЧИЛИШТЕТО</text>
<text sub="clublinks" start="2222.186" dur="3.403"> ГО ПРОСИГУРУВААТ ИЗВЕСТУВАЕТО ЗА ПРИВЕТУВАЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2222.92" dur="3.703"> МЕWУ РАЗОБЕДЕНИ СТУДЕНТИ</text>
<text sub="clublinks" start="2225.723" dur="1.734"> И НИВНИТЕ ПАASSНИЦИ И</text>
<text sub="clublinks" start="2226.757" dur="2.502"> НАЈГОЛЕМИ ИСТРАAPУВАА СЕ за помлади</text>
<text sub="clublinks" start="2227.925" dur="4.671"> ДЕЦА.</text>
<text sub="clublinks" start="2229.393" dur="4.838"> НА МОНТГОМЕРИСКО УЧИЛИШТЕ ВО БРИСЕЛ</text>
<text sub="clublinks" start="2232.73" dur="2.235"> , БЕЛГИЈАНСКИОТ КАПИТАЛ, ИМА</text>
<text sub="clublinks" start="2234.365" dur="0.901"> СЕ фаќаме за да биде готово и ново</text>
<text sub="clublinks" start="2235.099" dur="1.534"> ПРАВИЛА</text>
<text sub="clublinks" start="2235.399" dur="1.935"> >> ОСВЕНО СЕ СЛЕДЕЛЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2236.766" dur="1.302"> ОНЛАЈН ЧАСОВИ ПА ПРИМЕСТИМЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2237.467" dur="1.301"> РАСПОРЕДОТ БИТ ЗА НИВ, НО</text>
<text sub="clublinks" start="2238.201" dur="1.402"> СЕ уште успеавме да го завршиме</text>
<text sub="clublinks" start="2238.902" dur="2.569"> ПРОГРАМА</text>
<text sub="clublinks" start="2239.737" dur="2.468"> ИЗВЕШТАЈ: УЧИЛИШТАТА НА БЕЛГИЈА ИМААТ</text>
<text sub="clublinks" start="2241.605" dur="1.301"> ОТВОРЕН ПОД ЧЕТВРТ БОЈ КОД</text>
<text sub="clublinks" start="2242.339" dur="2.769"> СИСТЕМ - ТЕКОВНО ВО ELLЕЛТА,</text>
<text sub="clublinks" start="2243.039" dur="2.97"> СМИНУВАЕ ЦЕЛОВЕДЕН ДЕНЕСКА НЕДЕЛА.</text>
<text sub="clublinks" start="2245.242" dur="1.468"> МАСКИТЕ СЕ ОБВОРНИ ВО СИТЕ ПАТИ</text>
<text sub="clublinks" start="2246.143" dur="6.306"> ЗА ДЕЦА НАД 12, СО КОНТАКТ</text>
<text sub="clublinks" start="2246.843" dur="6.841"> ОГРАНИЧУВАНИ ВО МАЛИ ЧЕСТИЧКИ КЛАСИ.</text>
<text sub="clublinks" start="2252.583" dur="3.303"> АКО ИМА ПОГОЛЕМО ИЗВЕШТАЈ И</text>
<text sub="clublinks" start="2253.818" dur="3.636"> КОД Е КРВЕН, ГОЛЕМИНА НА ЧАСОТ ЗА</text>
<text sub="clublinks" start="2256.02" dur="2.135"> OЕ СЕ ИСПОЛНУВААТ СТАРИТЕ УЧЕНИЦИ И</text>
<text sub="clublinks" start="2257.588" dur="8.341"> ВРЕМЕТО НА УЧИЛИШТЕТО СЕЧЕНО ДВЕ ДЕНА А.</text>
<text sub="clublinks" start="2258.288" dur="9.91"> НЕДЕЛА.</text>
<text sub="clublinks" start="2266.063" dur="2.736"> ИГРИ ЗЕМЈИ КАКО ОВА СЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2268.331" dur="2.169"> ИСТО ПРАВИЛНО ОД ОБИЧНИОТ.</text>
<text sub="clublinks" start="2269.367" dur="3.769"> ВРАETАЕ НА ДЕЦА ОД ЛЕТО</text>
<text sub="clublinks" start="2272.603" dur="1.301"> ПРАЗНИЦИ ОД ЦРВЕНИОТ РИЗИЧКИ РИЗИК</text>
<text sub="clublinks" start="2273.27" dur="1.334"> ЗОНИТЕ ИМААТ КАРАНТИН ЗА</text>
<text sub="clublinks" start="2274.037" dur="1.235"> 14 ДЕНА, Дури и како ново</text>
<text sub="clublinks" start="2274.738" dur="2.235"> АКАДЕМСКАТА ГОДИНА ПОДДРУВА.</text>
<text sub="clublinks" start="2276.007" dur="5.338"> НО ОД СЕГА ЕВРОПА, КАРКИ СЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2277.107" dur="4.972"> ВЕREЕ ПОЧНУВАМЕ ДА ПОКАУВАМЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="2281.479" dur="1.268"> ПОВЕЕ УЧИЛИШТА ВО БЕЛГИЈА ИМААТ</text>
<text sub="clublinks" start="2282.213" dur="3.069"> ВЕREЕ ТРЕБА ДА ЗАТВОРИ ПОРАДИ</text>
<text sub="clublinks" start="2282.88" dur="3.07"> ЛОКАЛИЗИРАНИ ИСТРАУВАА.</text>
<text sub="clublinks" start="2285.416" dur="6.94"> И ФРАНЦИЈА И ГЕРМАНИЈА</text>
<text sub="clublinks" start="2286.083" dur="7.507"> ГЛЕДАА ДОСЕЛНИ Затвори.</text>
<text sub="clublinks" start="2292.49" dur="2.802"> КАКО ШИРЕЕ НА КОВИД-19</text>
<text sub="clublinks" start="2293.724" dur="3.637"> АЦЕЛЕРАТИ ОД СВЕТА ЕВРОПА,</text>
<text sub="clublinks" start="2295.526" dur="2.569"> НАСТАВНИЦИТЕ И НИВНИТЕ УНИЈА СЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2297.495" dur="1.301"> ЗАгрижени за безбедноста со некои</text>
<text sub="clublinks" start="2298.229" dur="1.467"> ПОВИКУВА FORЕ ЗА ПОСИЛНИ МЕРКИ</text>
<text sub="clublinks" start="2298.929" dur="3.27"> И ГРАНИЦИ НА ГОЛЕМИНИ НА КЛАСОВИ.</text>
<text sub="clublinks" start="2301.399" dur="1.534"> МЕРКИТЕ СЕ РАЗЛИЧУВААТ ОД НИВ ЕВРОПА -</text>
<text sub="clublinks" start="2302.333" dur="1.268"> НО ИМА ДОГОВОР ТОЈ</text>
<text sub="clublinks" start="2303.067" dur="7.14"> ПРИДОБИВКИ ОД УЧИЛИШТЕТО</text>
<text sub="clublinks" start="2303.734" dur="10.143"> НАДВОРЕШЕН РИЗИКИ</text>
<text sub="clublinks" start="2310.341" dur="3.903"> ИЗВЕШТАЈ: ОВА Е МАЈКЕЛ БАЛЕКЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2314.011" dur="1.534"> ВО УГАНДА.</text>
<text sub="clublinks" start="2314.512" dur="1.767"> МИЛИОНИ ДЕЦА ВО</text>
<text sub="clublinks" start="2315.679" dur="1.268"> ЗЕМЈИТЕ СО АФРИКА СЕ ВРАТИ</text>
<text sub="clublinks" start="2316.413" dur="1.234"> ВО ЧАСОТ, ОСВЕТУВАЕ А.</text>
<text sub="clublinks" start="2317.08" dur="3.804"> ХЕРВИРА INЕ ВО СЛУЧАИ НА КВИД-19 НА</text>
<text sub="clublinks" start="2317.781" dur="4.438"> СОДРИНА.</text>
<text sub="clublinks" start="2321.018" dur="5.672"> УЧИЛИШТА ВО ТАНЗАНИЈА РЕВОЧНИ ВО</text>
<text sub="clublinks" start="2322.353" dur="5.371"> ЈУНИ ПО ТРИ МЕСЕЦИ НА</text>
<text sub="clublinks" start="2326.824" dur="1.935"> ЦЕЛОСНО ЗАТВОРАЊЕ ПОРАДИ КОВИД19.</text>
<text sub="clublinks" start="2327.858" dur="2.269"> МНОГУ БЕЗ ВОДА ИЗВРШАНА ИЛИ</text>
<text sub="clublinks" start="2328.893" dur="7.573"> РАБОТНИ ТОЛЕТИ, НО ЧАСОВИ</text>
<text sub="clublinks" start="2330.261" dur="9.809"> СПАКУВАНИ СО ЦЕЛОСНИОТ КАПАЦИТЕТ.</text>
<text sub="clublinks" start="2336.6" dur="4.538"> >> ВЕРУВАМЕ ВО БОГ И БОГ</text>
<text sub="clublinks" start="2340.204" dur="3.136"> Е ПОМОГНЕМЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="2341.505" dur="3.938"> ПЛУС ОСТАНУВАМЕ ОВИЕ ДЕНОВИ МАСКИ.</text>
<text sub="clublinks" start="2343.474" dur="2.669"> ИЗВЕШТАТ: ТАНЗАНИЈА СТОПИРА</text>
<text sub="clublinks" start="2345.576" dur="1.301"> ОБЈАВУВАЕ СЛУБЕНИ СЛИКИ Вклучено</text>
<text sub="clublinks" start="2346.277" dur="3.903"> ДЕЛО НА КОРОНАВИРУСОТ</text>
<text sub="clublinks" start="2347.011" dur="3.87"> ИЗВРШУВАЕ ВО АПРИЛ.</text>
<text sub="clublinks" start="2350.314" dur="2.202"> ОВА ГО СЛЕДИ А.</text>
<text sub="clublinks" start="2351.015" dur="3.636"> ДЕКЛАРАЦИЈА ОД ПРЕТСЕДАТЕЛОТ HОН</text>
<text sub="clublinks" start="2352.65" dur="4.37"> МАГУФУЛИ КАКВА Е ЗЕМЈАТА</text>
<text sub="clublinks" start="2354.785" dur="3.436"> БЕСПЛАТНО ОД ПАНДЕМИКАТА</text>
<text sub="clublinks" start="2357.154" dur="4.504"> НАРАЧУВА ALLЕ СИТЕ УЧИЛИШТА ДА ОТВОРИТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2358.355" dur="3.604"> СО УПАТСТВА ЗА КОВИД-19 ВО</text>
<text sub="clublinks" start="2361.792" dur="6.072"> МЕСТО</text>
<text sub="clublinks" start="2365.563" dur="3.035"> МЕ INTУНАРОДНО ЈАВНО ЗДРАВЈЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2367.998" dur="3.537"> Експерти се скептични за</text>
<text sub="clublinks" start="2368.732" dur="4.337"> ТАА ТАНЗАНИЈА Е БЕСПЛАТНА ОД</text>
<text sub="clublinks" start="2371.669" dur="2.168"> ПАНДЕМИКА, ПРЕДУПРЕДУВАЕ АКО ПОСТОИ</text>
<text sub="clublinks" start="2373.203" dur="2.57"> ВО ЕДНА ЗЕМЈА, ВРСКА Е</text>
<text sub="clublinks" start="2375.573" dur="1.367"> ШИРЕЊЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="2376.273" dur="1.401"> Студентите одат на училиште</text>
<text sub="clublinks" start="2377.074" dur="1.467"> Јужна Африка продолжува да се носи</text>
<text sub="clublinks" start="2377.908" dur="1.535"> НАЈВЕСЕТ ТРГОВИ ОД КОВИД-19</text>
<text sub="clublinks" start="2378.675" dur="5.072"> НА КОНТИНЕНТА, СО БЛИЗИНА</text>
<text sub="clublinks" start="2379.577" dur="4.904"> ПОловина од сите нови случаи.</text>
<text sub="clublinks" start="2383.881" dur="2.201"> ВЛАСТИТЕ ОТВОРЕНИ УЧИЛИШТА</text>
<text sub="clublinks" start="2384.615" dur="2.302"> ВО ЈУНИ.</text>
<text sub="clublinks" start="2386.216" dur="1.302"> НО ИМААТ НЕКОИ РОДИТЕЛИ</text>
<text sub="clublinks" start="2387.051" dur="1.234"> РЕЛУКТАННО ДА ЈА ДОЗВОЛИМЕ НИВНО</text>
<text sub="clublinks" start="2387.651" dur="8.875"> ДЕЦА ВРАТА НА ЧАСОТ ПОРАДИ</text>
<text sub="clublinks" start="2388.419" dur="10.276"> НА ХИРУРСКИ ВО СЛУЧАИ.</text>
<text sub="clublinks" start="2396.66" dur="3.17"> >> Повеќето од нив се плашеа од</text>
<text sub="clublinks" start="2398.829" dur="1.735"> ОВА КВИД, ОДЛУКА ОДЛУКААТ</text>
<text sub="clublinks" start="2399.964" dur="1.634"> ДА ОСТАНАТ ВО НИВНИТЕ ДОМА И НИВНИ</text>
<text sub="clublinks" start="2400.698" dur="11.677"> Родителите не рекле НЕ, НИВНИ УЧЕНИЦИ</text>
<text sub="clublinks" start="2401.732" dur="11.644"> НЕ СМЕЕТЕ ДА ОДАТ ВО УЧИЛИШТЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="2412.509" dur="2.169"> НО, повеќето од нив се на училиште.</text>
<text sub="clublinks" start="2413.51" dur="4.171"> РАБОТАТ.</text>
<text sub="clublinks" start="2414.812" dur="3.537"> ИЗВЕШТАЈ: ДЕМОКРАТСКИОТ</text>
<text sub="clublinks" start="2417.815" dur="1.267"> РЕПУБЛИКА КОНГО КОРИСТИ А.</text>
<text sub="clublinks" start="2418.482" dur="4.537"> Фазен пристап кон повторно отворање</text>
<text sub="clublinks" start="2419.216" dur="4.504"> УЧИЛИШТА.</text>
<text sub="clublinks" start="2423.153" dur="1.301"> ЗА СЕГА САМО ЧАСОВИ ВО</text>
<text sub="clublinks" start="2423.853" dur="1.268"> СЕСИЈАТА СЕ ТИЕ ЗА УЧЕНИЦИ</text>
<text sub="clublinks" start="2424.587" dur="4.272"> КОИ СЕ ВО НИВНИОТ ФИНАЛЕН ТЕРМИН</text>
<text sub="clublinks" start="2425.255" dur="4.338"> ПРЕД ДОБЕЛУВАЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="2428.993" dur="5.037"> ПЛАНОТ Е ЗА ОСТАНА ОД</text>
<text sub="clublinks" start="2429.727" dur="5.004"> Студентите да се вратат во октомври.</text>
<text sub="clublinks" start="2434.164" dur="1.168"> СПОРЕД Центарот за Африка</text>
<text sub="clublinks" start="2434.864" dur="1.168"> ЗА КОНТРОЛА НА БОЛЕСТА И</text>
<text sub="clublinks" start="2435.465" dur="1.602"> Превенција, континенталот има</text>
<text sub="clublinks" start="2436.166" dur="1.635"> ПОВЕЕ ОД 1,3 МИЛИОНИ ПОТВРДЕНИ</text>
<text sub="clublinks" start="2437.201" dur="8.675"> СЛУЧАИ НА КОВИД-19 И НАД 31000</text>
<text sub="clublinks" start="2437.935" dur="8.808"> ПОЧИНАТИ.</text>
<text sub="clublinks" start="2446.01" dur="2.268"> КАКО ОДГОВОР НА ВИРУСОТ</text>
<text sub="clublinks" start="2446.877" dur="2.202"> СЛУЧУВА МИЛИОНИ ОБРАЗОТ НА УЧИЛИШТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2448.412" dur="7.006"> ДЕЦАТА Е ИЗВОР ЗА ЗАгриженост</text>
<text sub="clublinks" start="2449.213" dur="9.375"> ЗА СИТЕ 54 Африкански нации.</text>
<text sub="clublinks" start="2455.552" dur="4.871"> ВО НЕКОИ АФРИКАНСКИ ЗЕМЈИ, КАКО</text>
<text sub="clublinks" start="2458.722" dur="2.869"> ОВДЕ ВО УГАНДА, УЧИЛИШТА ОСТАНАТ</text>
<text sub="clublinks" start="2460.557" dur="4.538"> ЗАТВОРЕНО ЗА СТРАВ ОД ТОА</text>
<text sub="clublinks" start="2464.495" dur="3.97"> ПАНДЕМИКАТА МОAYЕ ДА ИЗБЕГНЕ ОД РАКА.</text>
<text sub="clublinks" start="2467.465" dur="1.601"> ДИСТАНАНО УЧЕЕ ВО АФРИКА Е</text>
<text sub="clublinks" start="2468.599" dur="1.168"> ТЕШКО И НЕКОГАШ</text>
<text sub="clublinks" start="2469.199" dur="1.268"> НЕВОЗМОНО, ДОДЕЛЕ ТОА 80% ОД</text>
<text sub="clublinks" start="2469.9" dur="2.268"> Студентите немаат пристап до</text>
<text sub="clublinks" start="2470.601" dur="2.502"> ИНТЕРНЕТ</text>
<text sub="clublinks" start="2472.302" dur="3.971"> ЗА МНОГУ УЧЕНИЦИ, ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА</text>
<text sub="clublinks" start="2473.237" dur="3.97"> Е НЕВЕРОЈАТНО.</text>
<text sub="clublinks" start="2476.407" dur="5.138"> ДРУГИТЕ НЕМААТ електрична енергија</text>
<text sub="clublinks" start="2477.341" dur="5.471"> СИТЕ ВО НИВНИТЕ ДОМИ.</text>
<text sub="clublinks" start="2481.679" dur="1.834"> >> ДОКОЛКУ ДЕЦАТА СЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2482.946" dur="1.301"> ИЗ УЧИЛИШТЕ, ПОГОЛЕМОТО</text>
<text sub="clublinks" start="2483.646" dur="6.707"> РИЗИК КОЈ МОAYЕ ДА НЕ ВРАТАТ</text>
<text sub="clublinks" start="2484.38" dur="9.844"> УЧИЛИШТЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="2490.487" dur="4.505"> ИЗВЕШТАТ: ООН ТАКА ТОА</text>
<text sub="clublinks" start="2494.358" dur="1.368"> ОТВОРУВАЕ УЧИЛИШТА ПРЕЧИНО ВО</text>
<text sub="clublinks" start="2495.125" dur="1.235"> АФРИКА МОLDЕ ДА ГО ПОТЦЕНЕ ДОБИВКИТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2495.859" dur="8.675"> НАПРАВЕНО ДАЛКУ ВО ОБРАБОТКА</text>
<text sub="clublinks" start="2496.493" dur="11.078"> ШЕРИЈА НА КОВИД-19.</text>
<text sub="clublinks" start="2504.668" dur="3.237"> ИЗВЕШТАЈ: ОВА Е ПАТРИКАН ВО</text>
<text sub="clublinks" start="2507.704" dur="3.17"> ПЕКИНГ.</text>
<text sub="clublinks" start="2509.24" dur="6.339"> НА УЧИЛИШТА ОВДЕ, УЧЕНИЦИ</text>
<text sub="clublinks" start="2512.576" dur="3.771"> ПРИСТИГНАТ ИЗГЛЕДЕНИ ОД ОДДЕЛЕНИЕ, И</text>
<text sub="clublinks" start="2515.746" dur="1.534"> СЛЕДЕН ПРЕД НЕГОВИОТ НАСТАВНИК,</text>
<text sub="clublinks" start="2516.48" dur="1.468"> ПРЕД ДОЗВОЛНИ СЕ ВНАТРЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2517.414" dur="1.368"> ПОМИНУВА THЕ ПРЕКУ СЦЕНИРАЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2518.081" dur="2.302"> ТОЧКА, КАДЕ СТУДЕНТИТЕ ГИ ИМАТ СВОИ</text>
<text sub="clublinks" start="2518.916" dur="2.201"> ЗЕМЕНА ТЕМПЕРАТУРА.</text>
<text sub="clublinks" start="2520.517" dur="1.134"> Има уште еден проверка еднаш</text>
<text sub="clublinks" start="2521.251" dur="1.234"> ПОСТИГНЕТЕ ВО ЧАСОТ.</text>
<text sub="clublinks" start="2521.785" dur="1.434"> Ова е дел од она што се нарекува</text>
<text sub="clublinks" start="2522.619" dur="2.803"> АНТИПАНДЕМСКИОТ НОВ НОРМАЛЕН ВО</text>
<text sub="clublinks" start="2523.353" dur="3.804"> ПЕКИНГ.</text>
<text sub="clublinks" start="2525.556" dur="2.302"> ДА СЕ ЧУВИ КОВИД-19 ВО ЗАЛОВ, СТРОГ</text>
<text sub="clublinks" start="2527.291" dur="4.103"> НАРАЧКА, ОД ДЕТСКА ГРАДИЛНИЦА, СИТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2527.991" dur="4.638"> ПАТОТ ДО СРЕДНО УЧИЛИШТЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="2531.528" dur="2.602"> >> ТРЕБАТА МНОГУ РАБОТИ,</text>
<text sub="clublinks" start="2532.763" dur="2.435"> КАКО ДИЗИНФЕКЦИЈА НА АЛКОХОЛ, КОРИСТЕЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2534.264" dur="1.668"> Оружје за мерење на температурата, и</text>
<text sub="clublinks" start="2535.332" dur="4.437"> НЕ прават да носат маски цел ден</text>
<text sub="clublinks" start="2536.066" dur="7.241"> ДОЛГО.</text>
<text sub="clublinks" start="2539.903" dur="4.237"> ИЗВЕШТАЈ: ЗАТВОРНИ ДО 600.000</text>
<text sub="clublinks" start="2543.44" dur="1.334"> УЧЕНИЦИТЕ СЕГА СЕ ВРАТИТЕ ВО УЧИЛИШТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2544.274" dur="4.037"> ВО КАПИТАЛОТ.</text>
<text sub="clublinks" start="2544.908" dur="4.237"> ЗА НЕКОЈ Е ВТОР ОБИД</text>
<text sub="clublinks" start="2548.445" dur="1.835"> НА ПОДГОТВУВАЕ НА ЧАСОТ ПОДВОД.</text>
<text sub="clublinks" start="2549.613" dur="1.335"> НЕКОИ СРЕДНИ И Средношколци</text>
<text sub="clublinks" start="2550.414" dur="1.301"> ВРАТИ ВО АПРИЛ, ПРЕД А.</text>
<text sub="clublinks" start="2551.081" dur="1.334"> КЛАСТЕР НА ИНФЕКЦИИ ТУКА ВО</text>
<text sub="clublinks" start="2551.849" dur="3.069"> ЗАКОНУВАНИ ЈУНИСКИ УБИЛИ</text>
<text sub="clublinks" start="2552.549" dur="2.903"> ПОВТОРНО.</text>
<text sub="clublinks" start="2555.052" dur="1.267"> НО НЕМАло НЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2555.586" dur="3.569"> ЛОКАЛНО-ПРЕВЕДЕНИ СЛУЧАИ ВО</text>
<text sub="clublinks" start="2556.453" dur="3.303"> ПЕКИНГ ОД КРАЈОТ НА ЈУЛИ.</text>
<text sub="clublinks" start="2559.289" dur="1.168"> ОД КИНА, НАРОДИ СЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2559.889" dur="2.636"> ДОВЕРЕТЕ СЕ НА ЗЕМЈАТА</text>
<text sub="clublinks" start="2560.591" dur="2.902"> Надминување на вирусот.</text>
<text sub="clublinks" start="2562.659" dur="2.903"> МАСКИ НЕ СЕ ЗАДОЛИТЕЛНИ ПОВЕЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2563.627" dur="2.603"> ВО ЈАВНОСТ.</text>
<text sub="clublinks" start="2565.696" dur="3.603"> НЕКОИ УЧЕНИЦИ НЕ ГО ГЛЕДААТ</text>
<text sub="clublinks" start="2566.363" dur="4.204"> ПОЕН ЗА СЛЕДЕЕ НА ПРАВИЛАТА НА УЧИЛИШТЕТО.</text>
<text sub="clublinks" start="2569.433" dur="1.801"> >> Некогаш ќе го тргнам</text>
<text sub="clublinks" start="2570.7" dur="1.235"> ЗА НЕКОЕ ВРЕМЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="2571.368" dur="2.535"> НЕ СЕ ГЛЕДАМ СТРОГО</text>
<text sub="clublinks" start="2572.068" dur="3.637"> ЦЕЛО ВРЕМЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="2574.037" dur="2.302"> ИЗВЕШТАТ: ОТКАКО Е ТОА</text>
<text sub="clublinks" start="2575.839" dur="1.134"> ПОЛИТИЧКО СРЦЕ НА КИНА,</text>
<text sub="clublinks" start="2576.473" dur="1.201"> ПЕКИНГ ИМА НЕКОИ ОД</text>
<text sub="clublinks" start="2577.107" dur="3.87"> НАЈСТРГА ПРЕВЕНЦИЈА НА КОВИДИ</text>
<text sub="clublinks" start="2577.808" dur="3.903"> ПРОТОКОЛИ ВО ЗЕМЈАТА.</text>
<text sub="clublinks" start="2581.111" dur="2.502"> МНОГУ ОГРАНИЧУВАА СЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2581.845" dur="2.702"> ПОСЕДНО СЕГА СЕ ПОСТАВУВААТ</text>
<text sub="clublinks" start="2583.747" dur="4.537"> Особено како нови случаи</text>
<text sub="clublinks" start="2584.681" dur="4.271"> Инфекциите се соблекоа</text>
<text sub="clublinks" start="2588.418" dur="1.268"> НАЦИОНАЛНО, АМА ОРГАНИ</text>
<text sub="clublinks" start="2589.085" dur="1.402"> НЕ ВЕIKИ ДА ЈА ПОСТАНЕТЕ ПОКОДАТА</text>
<text sub="clublinks" start="2589.819" dur="2.369"> СОДРИНИ МЕРКИ ЗА СОДРИНА</text>
<text sub="clublinks" start="2590.621" dur="4.07"> БИЛО СЕКОГАШ.</text>
<text sub="clublinks" start="2592.322" dur="3.17"> КОМПАЛЕНЦИЈА МОLDЕ ДА ГО ПОГЛЕДНЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2594.925" dur="1.668"> ЗЕМЈА НАЗАД ПОД ГРИОТ НА</text>
<text sub="clublinks" start="2595.625" dur="2.536"> ВИРУСОТ.</text>
<text sub="clublinks" start="2597.328" dur="1.267"> НАУЧНАТА ЈУOUTHНА КОРЕА ТЕШКО</text>
<text sub="clublinks" start="2598.295" dur="1.735"> НАЧИН</text>
<text sub="clublinks" start="2598.729" dur="2.002"> САМИ СО СООБРААЈ</text>
<text sub="clublinks" start="2600.164" dur="5.137"> ПО ОСЛАБЕНАТА ВЛАДА</text>
<text sub="clublinks" start="2600.864" dur="5.605"> ОГРАНИЧУВАА РАНО ВО АВГУСТ.</text>
<text sub="clublinks" start="2605.435" dur="1.702"> ПОВРЗУВААТ ОКОЛУ 200 СЛУЧАИ А.</text>
<text sub="clublinks" start="2606.603" dur="2.736"> УЧИЛИШТЕ ВО СЕУЛ, ФОРИРАЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2607.271" dur="3.035"> АВТОРИТЕТИ ДА ПОСТАВАТ ЧАСОВИ</text>
<text sub="clublinks" start="2609.473" dur="4.737"> Задржи</text>
<text sub="clublinks" start="2610.44" dur="4.938"> >> ГРАДОВИ НА СЕУЛ, ИНХЕОН</text>
<text sub="clublinks" start="2614.344" dur="1.835"> , И VЕОНГГИ ПРОВИНЦИЈА Е</text>
<text sub="clublinks" start="2615.512" dur="2.702"> ВКЛУЧИТЕ ВО ЦЕЛОСНО ДАЛЕЧНО УЧЕЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="2616.313" dur="2.602"> ИЗВЕШТАЈ: УЧЕНИЦИ ЗА КОНЕЧНА ГОДИНА</text>
<text sub="clublinks" start="2618.348" dur="0.967"> ПОСЛУУВАЕ ПРИВЕТНИ ИСПИТУВАА НА КОЛЕГ</text>
<text sub="clublinks" start="2619.048" dur="1.001"> СЕ ОСЛОВЕНИ.</text>
<text sub="clublinks" start="2619.449" dur="3.837"> НО Е нејасно КОГА ДРУГИТЕ МОANАТ</text>
<text sub="clublinks" start="2620.183" dur="3.804"> ВРАТИ СЕ НАЗАД.</text>
<text sub="clublinks" start="2623.42" dur="1.501"> СЛУЧАЈИ ОТКВИ ВО ЈАПОНИЈА СЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2624.121" dur="1.601"> Компаративно стабилно.</text>
<text sub="clublinks" start="2625.055" dur="5.171"> УЧЕНИЦИТЕ РАНО ВРАТИ СЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2625.856" dur="5.004"> АВГУСТ</text>
<text sub="clublinks" start="2630.36" dur="2.336"> САМО Е - ДАЛИЧНО</text>
<text sub="clublinks" start="2630.994" dur="2.536"> УЧЕЕТО ТЕЧКО Е ОПЦИЈА.</text>
<text sub="clublinks" start="2632.83" dur="3.736"> ИЗЛОИ ПАНДЕМИКАТА МАСИВНА</text>
<text sub="clublinks" start="2633.664" dur="3.77"> ДИГИТАЛНА ПОДЕЛБА ВО ЗЕМЈАТА.</text>
<text sub="clublinks" start="2636.7" dur="1.835"> ИНВЕРЗА ЗА МИНИСТЕРСТВО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2637.568" dur="1.901"> ПРОНАЈДЕН САМО 10% ОД ЈАВНИ УЧИЛИШТА</text>
<text sub="clublinks" start="2638.669" dur="6.439"> ПОНУДАНА ОНЛАЈН УПАТСТВО ПОСЛЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2639.603" dur="6.173"> УЧИЛИШТАТА ЗАТВОРЕНИ ВО МАРТ.</text>
<text sub="clublinks" start="2645.242" dur="1.268"> КРИТИКИТЕ КАAYАААТ ЈАПОНСКИТА ПАENАНИ</text>
<text sub="clublinks" start="2645.909" dur="1.401"> ПРЕД ТЕХНОЛОГИЈАТА НА ЧАСОТ,</text>
<text sub="clublinks" start="2646.643" dur="7.774"> И УЧЕНИЦИТЕ СЕ ВЕРУВААТ</text>
<text sub="clublinks" start="2647.444" dur="7.741"> УЧЕСНИЧКИ КНИГИ И ТАБЕЛЕТИ ЗА НЕДОСТАТОК.</text>
<text sub="clublinks" start="2654.551" dur="1.335"> ВО ХОНГ КОНГ, ЕДНО ЕДНО</text>
<text sub="clublinks" start="2655.319" dur="5.605"> РЕД НА УЧИЛНИЦИ, КАКО УЧИЛИШТА</text>
<text sub="clublinks" start="2656.019" dur="5.573"> Подгответе се повторно да се отворите.</text>
<text sub="clublinks" start="2661.058" dur="1.267"> ВЛАСТА СЕ ОБВАНУВААТ</text>
<text sub="clublinks" start="2661.725" dur="1.501"> ЦЕНЗУРИРАЕ ГИ ДА ПРОМОВИРААТ</text>
<text sub="clublinks" start="2662.459" dur="2.636"> ПАТРИОТСКО ОБРАЗОВАНИЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="2663.36" dur="2.469"> >> Јас не би рекла дека е</text>
<text sub="clublinks" start="2665.229" dur="1.367"> ПОЛИТИЧКИ СКРИНГ, ШТО ПРАВИМЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2665.963" dur="1.667"> Е, ПРОФЕСИОНАЛНО, ГЛЕДАМЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2666.73" dur="2.335"> ТЕКСТ КНИГИТЕ ВЕADЕ ВО</text>
<text sub="clublinks" start="2667.764" dur="3.07"> ПАЗАР И ОБЕБЕТЕ НЕКОИ</text>
<text sub="clublinks" start="2669.199" dur="7.674"> ПРОФЕСИОНАЛЕН СОВЕТ НА</text>
<text sub="clublinks" start="2670.968" dur="7.707"> ОБЈАВУВАЧ.</text>
<text sub="clublinks" start="2677.007" dur="2.435"> ИЗВЕШТАТ: ИМА И СТРАВИ</text>
<text sub="clublinks" start="2678.809" dur="1.401"> ЗА КАКО НОВИОТ, И</text>
<text sub="clublinks" start="2679.576" dur="3.637"> НЕВИСТИЧНО ЗБОРУВАНА НАЦИОНАЛНА БЕЗБЕДНОСТ</text>
<text sub="clublinks" start="2680.343" dur="3.538"> ЗАКОНОТ ILLЕ Влијае врз училиштата.</text>
<text sub="clublinks" start="2683.347" dur="1.334"> ПОТРЕБЕНИ ПРЕКУ ПЕКИНГ ДО</text>
<text sub="clublinks" start="2684.014" dur="1.668"> БЕЗБЕДНОСНО ИНВЕСТ И ПОВИКА ЗА</text>
<text sub="clublinks" start="2684.815" dur="1.668"> НЕЗАВИСНОСТ, некакви наставници и</text>
<text sub="clublinks" start="2685.816" dur="1.268"> Студентите не се грижат за што велат тие</text>
<text sub="clublinks" start="2686.617" dur="7.34"> УЧИЛИШТА МОAYЕ ДА ГИ ЗЕМЈАТ ВО</text>
<text sub="clublinks" start="2687.217" dur="7.341"> ПРОБЛЕМ</text>
<text sub="clublinks" start="2694.091" dur="2.835"> И СО ТЕНЗИ Уште</text>
<text sub="clublinks" start="2694.691" dur="2.969"> ВРЕМЕ МЕ AMУ МНОГУ УЧЕНИК</text>
<text sub="clublinks" start="2697.06" dur="1.401"> ПРОТЕСТЕРИ, КАКО УЧИЛИШТА ВО ХОНГ</text>
<text sub="clublinks" start="2697.794" dur="2.269"> РАКОТ КОНГ ОСТАНУВА САМО</text>
<text sub="clublinks" start="2698.595" dur="2.802"> НИВНИТЕ ПРОБЛЕМИ.</text>
<text sub="clublinks" start="2700.197" dur="3.703"> ЗА „НВОШУР ПБС“, ЈАС СУМ</text>
<text sub="clublinks" start="2701.531" dur="7.207"> ПАТРИК ФОК, ВО ПЕКИНГ.</text>
<text sub="clublinks" start="2704.034" dur="5.038"> ИЗВЕШТАТ: Јас сум Мајкл Балеке</text>
<text sub="clublinks" start="2708.872" dur="9.109"> КАМПАЛА.</text>
<text sub="clublinks" start="2715.312" dur="3.37"> СУДИЈА: ГРАДОТ НА ЛУИСВЕЛ</text>
<text sub="clublinks" start="2718.115" dur="1.334"> ОБЈАВЕНИ СВОЕ НАСЕЛБА ДЕНЕС</text>
<text sub="clublinks" start="2718.815" dur="3.804"> СО СЕМЕЈСТВОТО НА БРЕОНА ТЕЈЛОР,</text>
<text sub="clublinks" start="2719.583" dur="3.737"> ШЕСТ МЕСЕЦИ ПО КОЈА СЕ СНИМА</text>
<text sub="clublinks" start="2722.753" dur="3.836"> Полицијата и нејзината смрт станаа А.</text>
<text sub="clublinks" start="2723.453" dur="4.204"> Воздржување на националните протести.</text>
<text sub="clublinks" start="2726.723" dur="1.868"> КАКО АМНА НАВАЗ НИ КАА, ПОЛИЦИСКИ</text>
<text sub="clublinks" start="2727.791" dur="2.836"> ПРОМЕНИТЕ СЕ ДЕЛ ОД ТОА</text>
<text sub="clublinks" start="2728.725" dur="3.336"> ДОГОВОР.</text>
<text sub="clublinks" start="2730.761" dur="3.836"> НО ПОГОЛЕМОТО ПРАШАЕ ОД</text>
<text sub="clublinks" start="2732.195" dur="3.07"> ПОТЕНЦИЈАЛНИ КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ</text>
<text sub="clublinks" start="2734.731" dur="1.535"> ПРОТИВ ОФИЦЕРИ ОСТАНУВА</text>
<text sub="clublinks" start="2735.398" dur="7.141"> ПРЕДЕН И ЦЕНТАР ДО СЕМЕЈСТВОТО</text>
<text sub="clublinks" start="2736.4" dur="8.141"> И многу низ целата земја.</text>
<text sub="clublinks" start="2742.673" dur="2.768"> ИЗВЕШТАТ: Во нејзините очи</text>
<text sub="clublinks" start="2744.675" dur="1.634"> СЕМЕЈСТВО, ЕДЕН ЧЕКОР ПРЕД ПРАВДА</text>
<text sub="clublinks" start="2745.575" dur="2.669"> ЗА БРЕОНА ТЕЈЛОР.</text>
<text sub="clublinks" start="2746.443" dur="2.402"> >> САМО Е ПОЧЕТОК НА</text>
<text sub="clublinks" start="2748.378" dur="0.801"> ДОБИВАТЕ ЦЕЛОСНА ПРАВДА ЗА</text>
<text sub="clublinks" start="2748.978" dur="1.368"> БРЕОНА.</text>
<text sub="clublinks" start="2749.312" dur="2.369"> НЕГОВИОТ УБАВ ДУХ И</text>
<text sub="clublinks" start="2750.48" dur="2.102"> ЛИЧНОСТА РАБОТИ ПРЕКУ</text>
<text sub="clublinks" start="2751.815" dur="5.939"> СИТЕ НАШ НА ЗЕМЈАТА, ТАКА</text>
<text sub="clublinks" start="2752.716" dur="7.007"> ВЕ МОЛИМЕ ПРОДОЛИТЕ ДА ГО КАAYАТЕ ИМЕТО.</text>
<text sub="clublinks" start="2757.888" dur="2.535"> ИЗВЕШТАЈ: ДЕНЕС, ГРАДОТ НА</text>
<text sub="clublinks" start="2759.856" dur="2.469"> ОБЈАВИ ЛУИСВИЛ А.</text>
<text sub="clublinks" start="2760.557" dur="2.836"> НАСЕЛБА НА 12 МИЛИОНИ УНИДАРИ СО</text>
<text sub="clublinks" start="2762.459" dur="1.634"> МАЈКАТА НА ТЕЈЛОР ТАМИКА ПАЛМЕР</text>
<text sub="clublinks" start="2763.527" dur="3.069"> ОТКАГА СЕ ПОТВРИ ОД НЕГО</text>
<text sub="clublinks" start="2764.227" dur="3.403"> УБИСТВО НА GЕРКАТА ПО ПОЛИЦИЈА.</text>
<text sub="clublinks" start="2766.73" dur="4.537"> Градоначалник на Луисвил, Грег Фишер.</text>
<text sub="clublinks" start="2767.764" dur="4.504"> >> НЕ МОАМ ДА ПОЧНАМ ДА ГИ ЗАМИСЛУВАМ МС.</text>
<text sub="clublinks" start="2771.401" dur="1.701"> БОЛКА НА ПАЛМЕР, И ЈАС СУМ ВАН,</text>
<text sub="clublinks" start="2772.402" dur="2.702"> ОБЈАСНО ИЗВИНИТЕЛИ БРЕОНА</text>
<text sub="clublinks" start="2773.236" dur="4.104"> СМРТ.</text>
<text sub="clublinks" start="2775.238" dur="2.77"> ИЗВЕШТАЈ: ТОА Е НАЈГОЛЕМО ЗБИР</text>
<text sub="clublinks" start="2777.474" dur="1.268"> СЕКОГАШ ПЛАТЕНО ОД ГРАДОТ ВО А.</text>
<text sub="clublinks" start="2778.141" dur="3.27"> СЛУЧАЈ ЗА ПОЛИЦИСКИ РАЗБИРАЕ И ТОА</text>
<text sub="clublinks" start="2778.875" dur="3.003"> НАСЕЛБА ВКЛУЧУВА ПАКЕТ ОД</text>
<text sub="clublinks" start="2781.545" dur="1.934"> РЕФОРМИ НА ПОЛИЦИЈАТА.</text>
<text sub="clublinks" start="2782.012" dur="3.803"> >> КАAYИ ЈА ИМЕТО!</text>
<text sub="clublinks" start="2783.613" dur="3.971"> >> БРЕОНА ТЕЈЛОР!</text>
<text sub="clublinks" start="2785.949" dur="2.269"> ИЗВЕШТАЈ: ДОЈДЕ НАСЕЛБАТА</text>
<text sub="clublinks" start="2787.718" dur="1.234"> ПО МЕСЕЦИ НА ПРОТЕСТИ</text>
<text sub="clublinks" start="2788.352" dur="1.167"> СЛЕДЕТЕ БЕОНА ТЕЈЛОР</text>
<text sub="clublinks" start="2789.086" dur="3.136"> СМРТ.</text>
<text sub="clublinks" start="2789.653" dur="3.336"> 26-годишната итна состојба</text>
<text sub="clublinks" start="2792.356" dur="2.134"> Снимен е медицинскиот техничар</text>
<text sub="clublinks" start="2793.123" dur="2.035"> НЕГОВИОТ ДОМ 13 МАРТ ОД</text>
<text sub="clublinks" start="2794.624" dur="3.604"> ЛОУСИЛ ПОЛИЦИЈА, СЛУУВАЕ А.</text>
<text sub="clublinks" start="2795.291" dur="3.671"> ГАРАНЦИЈА ЗА ЛЕК.</text>
<text sub="clublinks" start="2798.362" dur="1.734"> ПОЛИЦИЈАТА ГО КААТ ТОА НОT</text>
<text sub="clublinks" start="2799.096" dur="4.504"> Идентификувани се пред себе</text>
<text sub="clublinks" start="2800.23" dur="4.27"> СУЧЕЕ НА ВРАТАТА НА ТЕЈЛОР.</text>
<text sub="clublinks" start="2803.734" dur="1.467"> НО НЕГОВОТО момче - Кенет</text>
<text sub="clublinks" start="2804.634" dur="1.935"> Волкер - вели дека тој никогаш не го чул</text>
<text sub="clublinks" start="2805.334" dur="1.969"> ТОА, МИСЛИ ТОА БЕШЕ УДАР,</text>
<text sub="clublinks" start="2806.703" dur="5.772"> И ОБЕДИ ЕДЕН СЕГА ОД НЕГОВОТ</text>
<text sub="clublinks" start="2807.437" dur="5.739"> ЛИЦЕНЦИРАНО ПОАР.</text>
<text sub="clublinks" start="2812.609" dur="1.268"> ПОЛИЦИЈА ОДГОВОРИ, ПРЕКУВА</text>
<text sub="clublinks" start="2813.31" dur="1.134"> ТЕЈЛОР ПОВЕЕ ОД 8 ПАТИ, И</text>
<text sub="clublinks" start="2814.01" dur="2.97"> УБИЕЕ ЈА.</text>
<text sub="clublinks" start="2814.578" dur="3.202"> НЕ ДОГОВОР ДОГОВОРИ ВО ДОМОТ.</text>
<text sub="clublinks" start="2817.114" dur="2.401"> Вклучени тројца службеници,</text>
<text sub="clublinks" start="2817.914" dur="2.135"> САМО ЕДЕН СЕ ОТКАЕ ОД ЈУНИ.</text>
<text sub="clublinks" start="2819.649" dur="1.067"> Одделен, криминален</text>
<text sub="clublinks" start="2820.183" dur="4.037"> ИСТРАУВАЕТО СЕ ПОДДРУВА ОД</text>
<text sub="clublinks" start="2820.85" dur="3.704"> ОПШТ АДВОРА КАНТАКИ ДАНИЕЛ</text>
<text sub="clublinks" start="2824.354" dur="2.035"> КАМЕРОН</text>
<text sub="clublinks" start="2824.687" dur="3.871"> >> КАAYИ ЈА ИМЕТО.</text>
<text sub="clublinks" start="2826.59" dur="5.038"> >> БРЕОНА ТЕЈЛОР.</text>
<text sub="clublinks" start="2828.759" dur="3.503"> ИЗВЕШТАЈ: НО ТЕЈЛОРСКАТА ПРИКАЗНА</text>
<text sub="clublinks" start="2831.762" dur="1.168"> ОСТАНУВА ВО ЦЕНТАРОТ НА А.</text>
<text sub="clublinks" start="2832.396" dur="1.367"> Барање на движење низ целата земја</text>
<text sub="clublinks" start="2833.063" dur="1.568"> РАЦИЈАЛНА ПРАВДА, ПОЛИЦИСКИ РЕФОРМИ,</text>
<text sub="clublinks" start="2833.897" dur="3.336"> И потсетувајќи ги луѓето да ја кажат</text>
<text sub="clublinks" start="2834.765" dur="3.503"> ИМЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2837.367" dur="1.535"> НАСЕЛБАТА МОAYЕ ДА СЕ ПРЕВЕДИ</text>
<text sub="clublinks" start="2838.402" dur="1.434"> ШЕСТ МЕСЕЦИ, АМА ОВА САМО</text>
<text sub="clublinks" start="2839.036" dur="2.235"> ПОВРЗА СО СЕМЕЈСТВОТО НА ТЕЈЛОР</text>
<text sub="clublinks" start="2839.97" dur="2.201"> ЦИВИЛСКА ОДБЕЛБА.</text>
<text sub="clublinks" start="2841.405" dur="1.4"> И НЕМА ПРИЈАВУВАЕ НА</text>
<text sub="clublinks" start="2842.305" dur="2.936"> ПОГРЕШНО ОД ГРАДОТ НА</text>
<text sub="clublinks" start="2842.939" dur="4.838"> Луисвил во денешната зделка.</text>
<text sub="clublinks" start="2845.375" dur="3.203"> СИТЕ ОЧИ СЕГА СЕ НА КЕНТАКИ</text>
<text sub="clublinks" start="2847.911" dur="1.634"> ГЕНЕРАЛНО АМВОРАТ, ДА ПОГЛЕДНЕТЕ АКО</text>
<text sub="clublinks" start="2848.712" dur="3.903"> КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ ПРОТИВ</text>
<text sub="clublinks" start="2849.679" dur="3.737"> СЛУБЕНИЦИТЕ Е БИДАТ ПРИЈАВУВАНИ</text>
<text sub="clublinks" start="2852.749" dur="2.335"> ЈАС СЕГА ДА ДИСКУСИРАМ ОВА, Е</text>
<text sub="clublinks" start="2853.55" dur="2.469"> ДРАКА НА ХАНА.</text>
<text sub="clublinks" start="2855.218" dur="1.535"> ТОЈ Е АВТОР И АКТИВИСТ ВО</text>
<text sub="clublinks" start="2856.153" dur="1.567"> Луисвил, кој беше предводник</text>
<text sub="clublinks" start="2856.887" dur="5.338"> ПОВИКИТЕ ЗА ПРАВДА ВО БРОЕНА</text>
<text sub="clublinks" start="2857.854" dur="5.405"> ИМЕ НА ТЕЈЛОР.</text>
<text sub="clublinks" start="2862.359" dur="2.869"> ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВРАТИ ВО „ВЕСНИКОТ“.</text>
<text sub="clublinks" start="2864.695" dur="3.636"> Благодарам што сте со нас.</text>
<text sub="clublinks" start="2866.864" dur="2.802"> ПРЕД да ги ископаме овие</text>
<text sub="clublinks" start="2868.465" dur="1.768"> ДЕТАЛИ, САКАМ ВАША РЕАКЦИЈА</text>
<text sub="clublinks" start="2869.799" dur="2.403"> ДЕНЕСКИ ВЕСТИ.</text>
<text sub="clublinks" start="2871.268" dur="3.302"> ДОЛГО ВРЕМЕ ДОАА.</text>
<text sub="clublinks" start="2873.537" dur="1.334"> САКАМ ДА ЗНАМ, ШТО ВИ ПРАВИ</text>
<text sub="clublinks" start="2874.704" dur="4.404"> РАЗМИСЛИШ?</text>
<text sub="clublinks" start="2875.004" dur="4.338"> >> ОДГОВОРО Е.</text>
<text sub="clublinks" start="2879.242" dur="0.667"> .</text>
<text sub="clublinks" start="2879.475" dur="0.801"> ДОЈДУВАМ СЕ ОБИЧНО</text>
<text sub="clublinks" start="2880.043" dur="6.006"> ЕМОЦИОНАЛНО.</text>
<text sub="clublinks" start="2884.147" dur="3.37"> БЕШЕ МНОГУ ЕМОЦИОНАЛНО ЧУСТВО</text>
<text sub="clublinks" start="2886.182" dur="2.102"> ЗА МЕНЕ ДА ГО ГЛЕДАМ БРЕОНА ТЕЈЛОР</text>
<text sub="clublinks" start="2887.65" dur="1.135"> МАЈКА ДОБИЕ НЕКОЛКУ ФОРМА НА ПРАВДА</text>
<text sub="clublinks" start="2888.418" dur="4.204"> ЗА НЕА ЕРКА.</text>
<text sub="clublinks" start="2889.453" dur="4.905"> ИЗВЕШТАТ: СЕ НАПОМЕНАМ НЕ Е</text>
<text sub="clublinks" start="2892.755" dur="5.707"> САМО 12 милиони.</text>
<text sub="clublinks" start="2895.092" dur="4.17"> ЕДИНСТВЕНОТО НАЈГОЛЕМО ЦД - ГРАД</text>
<text sub="clublinks" start="2898.662" dur="2.468"> ПЛААЕ ВО ПОЛИЦИСКО РАЗВИК</text>
<text sub="clublinks" start="2900.964" dur="0.867"> СЛУЧАЈ</text>
<text sub="clublinks" start="2901.264" dur="0.901"> ИМА ЦЕЛ СЛАТ</text>
<text sub="clublinks" start="2901.965" dur="3.503"> РЕФОРМИ</text>
<text sub="clublinks" start="2902.532" dur="3.704"> СЕГА Е БАРААТ ОДОБРУВАЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2905.602" dur="4.771"> ЗАГАРАНТИ ЗА ПРЕБАРУВАЕ ПРЕД ОВА</text>
<text sub="clublinks" start="2906.369" dur="4.738"> ОДИ НА СУДИЈА.</text>
<text sub="clublinks" start="2910.506" dur="1.301"> Е ПОнудат станбени кредити</text>
<text sub="clublinks" start="2911.24" dur="3.504"> ЗА СЛУБЕНИЦИТЕ ВО LИВО ВО ВИСТИ</text>
<text sub="clublinks" start="2911.941" dur="3.47"> ВО ВО ГРАДИТЕ ПОЛИЦИЈА.</text>
<text sub="clublinks" start="2914.877" dur="1.235"> САКААТ ДА ЈА РАЗГОДАТЕ ДРОГОТ И</text>
<text sub="clublinks" start="2915.545" dur="1.167"> АЛКОХОЛСКО ТЕСТИРАЕ ЗА ОФИЦЕРИ</text>
<text sub="clublinks" start="2916.245" dur="1.168"> Вклучени во пукања.</text>
<text sub="clublinks" start="2916.846" dur="0.967"> ТОА Е САМО неколку од нив</text>
<text sub="clublinks" start="2917.547" dur="3.003"> ИЗВЕШТАЈИ.</text>
<text sub="clublinks" start="2918.849" dur="2.535"> КОГА ГИ ГЛЕДАТЕ ОНИЕ РЕФОРМИ,</text>
<text sub="clublinks" start="2920.683" dur="3.537"> КОГА ГО ГЛЕДАТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2921.518" dur="3.67"> НЕСПРОПОРОЦИОНО НАСИЛСТВО ОД</text>
<text sub="clublinks" start="2924.454" dur="1.735"> ПОЛИЦИЈА ПРОТИВ ЦРНИ АМЕРИКАНЦИ,</text>
<text sub="clublinks" start="2925.322" dur="2.168"> КАКВА РАЗЛИКА ВИЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2926.322" dur="5.372"> Мислите дека ќе ги направат реформите?</text>
<text sub="clublinks" start="2931.161" dur="1.267"> >> ОСВЕТНО Е ЗЕМА</text>
<text sub="clublinks" start="2931.828" dur="1.701"> МАНИФЕСТИРАЕ ГИ ОВИЕ РЕФОРМИ НА</text>
<text sub="clublinks" start="2932.863" dur="1.033"> ЗЕМЈА ВИСТИНСКО ВО</text>
<text sub="clublinks" start="2933.663" dur="5.706"> ЗАЕДНИЦА</text>
<text sub="clublinks" start="2935.832" dur="5.271"> Е КАAYАМ ДЕКА СЕ ОБРАБОТИВ</text>
<text sub="clublinks" start="2939.503" dur="2.335"> ТОА ОВА да биде граѓански костум</text>
<text sub="clublinks" start="2941.237" dur="0.867"> ЗА ПОЛИЦИСКАТА РЕФОРМА ДА СЕ ВРСКИ</text>
<text sub="clublinks" start="2941.971" dur="2.169"> ИТ</text>
<text sub="clublinks" start="2943.273" dur="3.536"> Јас не знам ако сум видел</text>
<text sub="clublinks" start="2945.242" dur="2.368"> ТОА ШТО СЕ СЛУЧАЛ СЛУЧАЈОТ</text>
<text sub="clublinks" start="2946.943" dur="3.704"> КОГА ИМАло ПЛАТЕЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2947.743" dur="3.971"> ПОЛИЦИСКО РАЗВОЈ, ПОЛИЦИЈА</text>
<text sub="clublinks" start="2951.114" dur="1.234"> БРУТАЛНОСТ, И УБИСТВОТО НА А.</text>
<text sub="clublinks" start="2951.848" dur="0.834"> ЛИЦЕ ПО РАЦЕТА НА</text>
<text sub="clublinks" start="2952.482" dur="4.204"> ПОЛИЦИЈАТА.</text>
<text sub="clublinks" start="2956.019" dur="1.401"> БЛАГОДАРНО СУМ БРЕОНА</text>
<text sub="clublinks" start="2956.82" dur="1.868"> СЕМЕЈСТВО НА ТЕЈЛОР ТОА ТИЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2957.554" dur="5.405"> МИСЛИ ДА ИМАШ РЕФОРМА НА ПОЛИЦИЈАТА</text>
<text sub="clublinks" start="2960.157" dur="5.605"> ВРСЕН НА ГРААНСКИОТ АДВОЗНИК И ЈАС</text>
<text sub="clublinks" start="2963.093" dur="5.705"> ЗНАЕТЕ ТОА МСП. БЕКЕР ВЕЛИ ТАКА</text>
<text sub="clublinks" start="2967.397" dur="2.436"> НЕПОГОВОРНО, НЕМА ДА БИДЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2968.931" dur="1.403"> ГРАSАНСКИ АДВИК БЕЗ НЕКОЈ ВИД</text>
<text sub="clublinks" start="2969.966" dur="2.87"> ЗА ПОЛИЦИСКА РЕФОРМА.</text>
<text sub="clublinks" start="2970.901" dur="2.368"> ИЗВЕШТАТ: ТОА Е ПРАВО.</text>
<text sub="clublinks" start="2972.969" dur="4.071"> СЛУШАМ ОД.</text>
<text sub="clublinks" start="2973.971" dur="4.537"> И ДВЕ АДВОРАЦИ ОД СЕМЕЈСТВОТО,</text>
<text sub="clublinks" start="2977.541" dur="1.634"> КАА THЕ ДЕКА ЗНАЕТЕ РЕФОРМИ</text>
<text sub="clublinks" start="2978.641" dur="3.037"> ТРЕБА ДА БИДЕ ДЕЛ ОД ДЕЛОТ.</text>
<text sub="clublinks" start="2980.978" dur="2.768"> НО СЕ ЧУДАМ, ТАМУ СЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2982.512" dur="2.869"> Дополнителни реформи што мислите дека сте</text>
<text sub="clublinks" start="2985.148" dur="2.536"> ПОТРЕБНО?</text>
<text sub="clublinks" start="2985.515" dur="3.504"> >> Мислам дека има дополнителни</text>
<text sub="clublinks" start="2988.819" dur="2.835"> РЕФОРМИ</text>
<text sub="clublinks" start="2989.152" dur="3.603"> ИМАМЕ ДЕЛ ОД</text>
<text sub="clublinks" start="2992.055" dur="4.738"> ПОЛУПАЦИЈА ОДЛИЧНО ПОВИКУВА</text>
<text sub="clublinks" start="2992.889" dur="4.137"> ДЕФУНДИРАЕ НА ПОЛИЦИЈАТА.</text>
<text sub="clublinks" start="2996.926" dur="0.801"> .</text>
<text sub="clublinks" start="2997.16" dur="1.168"> КОГА ГЛЕДАТЕ ДЕФУНДИРАЕ НА</text>
<text sub="clublinks" start="2997.86" dur="1.903"> ПОЛИЦИЈАТА И ИСТО ГЛЕДАЈТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2998.461" dur="3.737"> РЕФОРМИРАЕ НА ПОЛИЦИЈАТА, КАКО ПРАВИМЕ</text>
<text sub="clublinks" start="2999.896" dur="3.103"> РАБОТИ ЗАЕДНО КАКО ЗАЕДНИЦА</text>
<text sub="clublinks" start="3002.532" dur="5.672"> Оние ДВЕ РАБОТИ ДА РАБОТАТ</text>
<text sub="clublinks" start="3003.132" dur="5.873"> РАЦЕ СЕ ЗАЕДНО?</text>
<text sub="clublinks" start="3008.338" dur="1.301"> СИГУРНО СМЕТАМ дека Е ГОЛЕМ</text>
<text sub="clublinks" start="3009.138" dur="1.335"> МОORTНОСТ ЗА ПОЛИЦИЈА ДА</text>
<text sub="clublinks" start="3009.772" dur="1.369"> ВИСТИНСКО LИВЕЕ ВО ЗАЕДНИЦИТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="3010.607" dur="1.268"> ДЕКА ПОЛИЦИРААТ, ДО</text>
<text sub="clublinks" start="3011.274" dur="1.635"> ВИСТИНСКО ЗНАЕТЕ ЛУ PЕТО ВО</text>
<text sub="clublinks" start="3012.609" dur="3.403"> СОСЕДИ</text>
<text sub="clublinks" start="3013.042" dur="4.371"> ОБОУВАВ ДЕКА И СЕ МЕНУВААТ</text>
<text sub="clublinks" start="3016.513" dur="2.802"> EREЕ БИДЕ НЕКОЈ ВИД</text>
<text sub="clublinks" start="3017.546" dur="4.639"> ВОЛОНТЕРИЗАМ ЗА ПОЛИЦИЈАТА, ТАКА</text>
<text sub="clublinks" start="3019.448" dur="4.505"> ТОЈ МО CЕ ВИСТИНСКО да го знаат</text>
<text sub="clublinks" start="3022.886" dur="1.935"> ЛУEOЕ ТОА ПОЛИЦИРАА И</text>
<text sub="clublinks" start="3024.221" dur="2.001"> НОВИНО, ТОА ENDЕ ЗАВРШИ НЕКОЕ</text>
<text sub="clublinks" start="3025.389" dur="4.904"> БРУТАЛНОСТА НА ПОЛИЦИЈАТА.</text>
<text sub="clublinks" start="3027.724" dur="5.739"> СИГУРНО МИСЛАМ дека сè уште имаме</text>
<text sub="clublinks" start="3030.426" dur="3.704"> ТОЛКУ ДОЛГ ДОЛГ ПАТ ДА ОДЕТЕ КОГА ТОА</text>
<text sub="clublinks" start="3033.596" dur="2.269"> ДОЈДУВА ВО ПРАВДАТА ЗА БРЕОНА</text>
<text sub="clublinks" start="3034.264" dur="1.968"> ТЕЈЛОР И ПРАВДА ВО</text>
<text sub="clublinks" start="3035.999" dur="3.403"> ЗАЕДНИЦА</text>
<text sub="clublinks" start="3036.366" dur="4.07"> ИЗВЕШТАТ: И СЛУШАМ ОД</text>
<text sub="clublinks" start="3039.536" dur="3.303"> НЕколкумина луѓе кои зборуваат денес</text>
<text sub="clublinks" start="3040.569" dur="3.671"> НА ТАА ПРЕС-конференција и нејзиното</text>
<text sub="clublinks" start="3042.972" dur="2.436"> ИМЕ, велејќи дека не веруваат</text>
<text sub="clublinks" start="3044.373" dur="2.537"> UNе има целосна правда до кога</text>
<text sub="clublinks" start="3045.541" dur="1.769"> ТИЕ СЛУБЕНИЦИ СЕ Уапсени И.</text>
<text sub="clublinks" start="3047.11" dur="4.471"> НАПЛАТЕН.</text>
<text sub="clublinks" start="3050.247" dur="2.835"> Го спомнавме тоа адвокатот</text>
<text sub="clublinks" start="3052.182" dur="3.837"> ОПШТИ БАРА МО PНО</text>
<text sub="clublinks" start="3053.216" dur="3.403"> КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ, ТОА ГОЛЕМО</text>
<text sub="clublinks" start="3056.152" dur="4.204"> URИРИ СЕ СКАНУВА.</text>
<text sub="clublinks" start="3058.455" dur="2.702"> Јас сум убопитен, заснован на вашата работа</text>
<text sub="clublinks" start="3060.49" dur="2.535"> И ИСКУСТВО ВО ЛУИЗИЛ,</text>
<text sub="clublinks" start="3061.29" dur="2.403"> КОЛКУ ВЕРА ВИЕ</text>
<text sub="clublinks" start="3063.159" dur="4.004"> ТОЈ ПРОЦЕС ПРАВО СЕГА?</text>
<text sub="clublinks" start="3063.827" dur="7.173"> >> ДА БИДАМ ИСКРЕН, НЕМАМ</text>
<text sub="clublinks" start="3067.297" dur="3.937"> ВЕРА ВО ТОЈ ПРОЦЕС.</text>
<text sub="clublinks" start="3071.134" dur="0.767"> .</text>
<text sub="clublinks" start="3071.367" dur="1.235"> Се обидов да останам надежен</text>
<text sub="clublinks" start="3072.034" dur="1.502"> НЕКОЈ ШТО Е АКТИВИСТ И</text>
<text sub="clublinks" start="3072.735" dur="2.536"> ЗБОРУВА ВО ЗАЕДНИЦАТА, НО</text>
<text sub="clublinks" start="3073.67" dur="2.235"> ПОГЛЕДНАВ КАКО ОВИЕ СЛУЧАИ</text>
<text sub="clublinks" start="3075.405" dur="0.934"> ИГРААТ ОД КОГА</text>
<text sub="clublinks" start="3076.039" dur="3.003"> СОЕДИНЕТИ ДРЖАВИ.</text>
<text sub="clublinks" start="3077.841" dur="1.868"> НЕ СУМ ТОА НО HИВНО ТАА НИЕ</text>
<text sub="clublinks" start="3079.175" dur="2.269"> HAЕ ИМАМЕ КОМПЛЕТНИ И ЦЕЛОСНИ</text>
<text sub="clublinks" start="3080.911" dur="4.27"> ПРАВДА ЗА БРЕОНА ТЕЈЛОР.</text>
<text sub="clublinks" start="3083.246" dur="5.673"> СЕКОЈ ДЕН, ОБИДУВАМ ДА СЕ РАЗБУДАМ И</text>
<text sub="clublinks" start="3085.315" dur="5.238"> ВИДЕЕ НЕШТО РАЗЛИЧНО,</text>
<text sub="clublinks" start="3089.886" dur="1.802"> ТОЈ ОПШТ КАМЕРОН АДВОКАТ</text>
<text sub="clublinks" start="3090.687" dur="3.903"> WЕ ГЛЕДАТ БРИВА КАКО А.</text>
<text sub="clublinks" start="3091.821" dur="3.47"> 26 годишна црна жена што беше</text>
<text sub="clublinks" start="3094.724" dur="2.736"> УБИЕН ВО НЕГОВИОТ ДОМ, ТОА ТАА</text>
<text sub="clublinks" start="3096.493" dur="3.804"> ТРЕБА ДА ИМА ДЕНЕС ТУКА, ТОА</text>
<text sub="clublinks" start="3099.229" dur="3.636"> ТАА ЗАСЛУУВА ПРАВДА.</text>
<text sub="clublinks" start="3100.43" dur="3.97"> АКО НИКОЈ ОД ОВА - АКО НИКОЈ</text>
<text sub="clublinks" start="3102.999" dur="2.903"> ОД НАШ, ова отиде кај нас</text>
<text sub="clublinks" start="3104.534" dur="2.269"> СОСЕДИТЕ ДОМ И ГО УБИВААТ,</text>
<text sub="clublinks" start="3106.303" dur="2.135"> Е БИДЕ НАПЛАТЕНИ.</text>
<text sub="clublinks" start="3107.471" dur="2.001"> НЕ ПИСМАМ НИШТО ПОМАЛКУ</text>
<text sub="clublinks" start="3108.572" dur="1.468"> ТРЕБА ДА БИДЕШ ПОРАДИ НЕКОЈ</text>
<text sub="clublinks" start="3109.606" dur="2.769"> Е ПОЛИЦИЈАР ЗА ПОЛИЦИЈА.</text>
<text sub="clublinks" start="3110.173" dur="6.573"> ИЗВЕШТАЈ: И ЛЕГАЛНО ТИ ГИ ИМАШ</text>
<text sub="clublinks" start="3113.143" dur="4.837"> СЛУШЕНО, НЕКОИ ЛУЕ КАAYААТ ДЕКА Е</text>
<text sub="clublinks" start="3117.214" dur="3.303"> ЛЕГАЛНО ДА СЕ СРЕДНИ БОРБА НА УПИТ</text>
<text sub="clublinks" start="3118.114" dur="3.003"> ОПАСНИОТ, ПОРАДИ СЛУБЕНИЦИТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="3120.65" dur="2.002"> МОANЕ ДА ТАААА САМО ОДБРАНА.</text>
<text sub="clublinks" start="3121.251" dur="2.102"> ТОА ЗНАЕ ТУКА СЕ ОБЕЛЕНИ СЕКОН</text>
<text sub="clublinks" start="3122.786" dur="3.269"> КОН НЕГО НА ПОЧЕТОК.</text>
<text sub="clublinks" start="3125.021" dur="3.136"> Јас сум URубопитен АКО ДЕНЕС</text>
<text sub="clublinks" start="3126.189" dur="3.036"> ВРАESTА ISЕТО Е САМО ПРАВДА</text>
<text sub="clublinks" start="3128.291" dur="1.602"> ТОА ИМА ВО ИМЕТО НА</text>
<text sub="clublinks" start="3129.359" dur="2.902"> Бреона Тејлор, што правиш</text>
<text sub="clublinks" start="3131.027" dur="2.002"> СМЕТЕТЕ дека ОДГОВОРОТ Е БИДЕ ОД</text>
<text sub="clublinks" start="3132.395" dur="3.237"> ВИЕ И ДРУГИТЕ ВО ЗАЕДНИЦАТА?</text>
<text sub="clublinks" start="3133.162" dur="2.903"> >> ЛУEOЕТО ВО ОВАА ЗАЕДНИЦА Е</text>
<text sub="clublinks" start="3135.765" dur="2.936"> БИДЕТЕ МНОГУ НАВРЕДЕН.</text>
<text sub="clublinks" start="3137.434" dur="2.001"> ОВА Е ЗАЕДНИЦА КОЈА ИМА</text>
<text sub="clublinks" start="3138.834" dur="0.968"> ЗАСЕКОГАШ СЕ ПРОМЕНИ ОД ШТО ИМА</text>
<text sub="clublinks" start="3139.569" dur="3.103"> СЛУЧУВА</text>
<text sub="clublinks" start="3141.538" dur="2.269"> ПОСТОИ ОДЛИЧНО ТОН</text>
<text sub="clublinks" start="3142.805" dur="3.504"> ТРАУМА КОЈА СЕ СЛУЧИЛ ВО</text>
<text sub="clublinks" start="3143.94" dur="2.903"> Луисвил и ова е град</text>
<text sub="clublinks" start="3146.442" dur="5.039"> ТОА ПОТРЕБНО ЛЕКУВАЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="3149.112" dur="3.103"> ЗА СЛУБЕНИЦИТЕ да не добиваат</text>
<text sub="clublinks" start="3151.614" dur="3.503"> НАПЛАТЕНА WЕ ПРИЧИНА САМО</text>
<text sub="clublinks" start="3153.717" dur="2.769"> ТРАУМА ВО ЗАЕДНИЦАТА И</text>
<text sub="clublinks" start="3155.251" dur="3.203"> Искрено, јас не мислам дека ќе</text>
<text sub="clublinks" start="3156.619" dur="2.536"> СЕДЕТЕ ДОБРО ЗА ЛУЕТО КОИ ИМААТ</text>
<text sub="clublinks" start="3158.588" dur="0.867"> ПРОТЕСТИРАНИ ПОВЕЕ ОД 100</text>
<text sub="clublinks" start="3159.288" dur="4.271"> ДЕНОВИ.</text>
<text sub="clublinks" start="3160.49" dur="4.004"> ЛУEOЕ ШТО ПРОТЕСТИРАТ</text>
<text sub="clublinks" start="3164.027" dur="3.203"> БАРАЕ ЦЕЛА ПРАВДА.</text>
<text sub="clublinks" start="3164.627" dur="3.337"> СМЕ СРЕНИ ЗА РИХАНА</text>
<text sub="clublinks" start="3167.363" dur="1.268"> МАЈКАТА НА ТЕЈЛОР.</text>
<text sub="clublinks" start="3168.097" dur="2.836"> СЕГОВОРНО ОЧЕКУВАМЕ ТУКА</text>
<text sub="clublinks" start="3168.765" dur="2.869"> WЕ БИДЕ НЕКОЈ - БРЕОНА</text>
<text sub="clublinks" start="3171.067" dur="1.602"> МАЈКАТА НА ТЕЈЛОР.</text>
<text sub="clublinks" start="3171.768" dur="1.535"> СЕГОВОРНО ОЧЕКУВАМЕ ТУКА</text>
<text sub="clublinks" start="3172.802" dur="3.704"> WЕ БИДЕ НЕКОЈ ВРАТИ.</text>
<text sub="clublinks" start="3173.436" dur="3.537"> НО САМО КАКО АВИОН, ТУКА</text>
<text sub="clublinks" start="3176.64" dur="4.57"> СЕ ДВЕ КРИЛА.</text>
<text sub="clublinks" start="3178.608" dur="3.504"> ИМАМЕ ОТСТРАНУВАЕ И ИСТО</text>
<text sub="clublinks" start="3181.545" dur="1.001"> СЕ ПОТРЕБНИ КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ ПРОТИВ</text>
<text sub="clublinks" start="3182.245" dur="7.941"> СЛУБЕНИЦИТЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="3189.586" dur="1.334"> ИЗВЕШТАЈ: Ги спомнавте деновите</text>
<text sub="clublinks" start="3190.32" dur="1.301"> ПРОТЕСТИ, ПРОСЛАВИ, МАГАЗИН</text>
<text sub="clublinks" start="3191.054" dur="1.268"> ПОКРИВАЧИ, ЛУEOЕ ОБИГУВАНИ НЕЈЗИ</text>
<text sub="clublinks" start="3191.754" dur="1.168"> Името продолжува да се кажува и</text>
<text sub="clublinks" start="3192.455" dur="1.135"> ПРИТИСОТ Е ПРОДОЛЕН.</text>
<text sub="clublinks" start="3193.056" dur="1.567"> ШТО МИСЛИТЕ ОВОЈ ЧЕКОР</text>
<text sub="clublinks" start="3193.723" dur="1.868"> ДЕНЕС СО ЗНАЧИ ЗА МНОГУ ДРУГИ</text>
<text sub="clublinks" start="3194.757" dur="1.802"> СЛУЧАИ ВО КОИ НЕ ДЕЛУВАМЕ</text>
<text sub="clublinks" start="3195.725" dur="1.434"> СЛУШАЈТЕ ЗА ИМЕНИТЕ НА ЦРНОТО</text>
<text sub="clublinks" start="3196.693" dur="3.136"> УБИЕНИ ЕНИ?</text>
<text sub="clublinks" start="3197.293" dur="5.805"> >> Мислам дека ова беше многу</text>
<text sub="clublinks" start="3199.963" dur="4.637"> ВАORTЕН ЧЕКОР, Особено</text>
<text sub="clublinks" start="3203.265" dur="3.571"> ЗА ЦРНИ THЕНИ што биле</text>
<text sub="clublinks" start="3204.734" dur="3.47"> УБИЕН ОД ПОЛИЦИЈАТА И СЕ РАБОТИ</text>
<text sub="clublinks" start="3207.204" dur="3.736"> БРУТАЛНОСТ ОД ПОЛИЦИЈАТА.</text>
<text sub="clublinks" start="3208.538" dur="3.67"> СЕКОГАШ ВЕЛИВ БРЕОНА ТЕЈЛОР</text>
<text sub="clublinks" start="3211.074" dur="1.768"> ДВЕ РАБОТИ кои работат против неа,</text>
<text sub="clublinks" start="3212.342" dur="4.237"> ТАА Е ЦРНА И WЕНА.</text>
<text sub="clublinks" start="3213.51" dur="6.072"> СЕ ПОЧЕСТ КАДЕ КАМА И А.</text>
<text sub="clublinks" start="3216.713" dur="4.071"> ТЕШКО МЕСТО СОЛИД ЗА ЦРНО</text>
<text sub="clublinks" start="3219.716" dur="2.402"> WЕНИТЕ ВО АМЕРИКА ОВА СЕ ПОВИКАА</text>
<text sub="clublinks" start="3221.251" dur="3.17"> НЕ МОLDЕ ДА ПРОДОЛИТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="3223.62" dur="3.103"> БРУТАЛИЗИРАТЕ ЦРНИТЕ ЕНИ И УБИСТВОТО</text>
<text sub="clublinks" start="3224.554" dur="4.037"> НИВ ВО НИВНИТЕ ДОМИ И ТОА Е</text>
<text sub="clublinks" start="3227.023" dur="2.036"> ОДАМ ДА БИДЕ ОК ИЛИ ПРИФАТЛИВ.</text>
<text sub="clublinks" start="3228.725" dur="4.904"> ТОА ЗАВРШУВА ДЕНЕС.</text>
<text sub="clublinks" start="3229.559" dur="4.771"> ИЗВЕШТАТ: ТОА Е ДРВАТА НА Хана,</text>
<text sub="clublinks" start="3233.763" dur="0.934"> ПРИЛИГУВАЕ ОД ЛУИЗИЛ,</text>
<text sub="clublinks" start="3234.463" dur="1.969"> КАНТАКИ.</text>
<text sub="clublinks" start="3235.832" dur="4.037"> МИСЛИТЕ МНОГУ ВАШЕ ВРЕМЕ.</text>
<text sub="clublinks" start="3238.802" dur="1.368"> - БЛАГОДАРНОСТ ЗА ВАШИОТ</text>
<text sub="clublinks" start="3240.003" dur="1"> ВРЕМЕ</text>
<text sub="clublinks" start="3240.303" dur="9.609"> >> БЛАГОДАРАМ</text>
<text sub="clublinks" start="3245.041" dur="5.272"> СУДИЈА: И ТОА Е „НОВИОТ ЧЕСТ“</text>
<text sub="clublinks" start="3250.046" dur="0.834"> ЗА ВЕЧЕРВА.</text>
<text sub="clublinks" start="3250.446" dur="1.168"> СУДИМ ВУДРУФ.</text>
<text sub="clublinks" start="3251.013" dur="1.135"> ПРИДРУЕТЕ СЕ ОНЛАЈН И ПОВТОРНО ТУКА</text>
<text sub="clublinks" start="3251.747" dur="1.102"> УТРЕ ВЕЧЕР.</text>
<text sub="clublinks" start="3252.281" dur="1.869"> ЗА СИТЕ НА НА „PBS</text>
<text sub="clublinks" start="3252.982" dur="1.936"> NEWУШУР “, ВИ БЛАГОДАРАМ.</text>
<text sub="clublinks" start="3254.284" dur="3.569"> ВЕ МОЛИМЕ ОСТАНЕТЕ БЕЗБЕДНО И SEЕ ВИДИМЕ</text>
<text sub="clublinks" start="3255.051" dur="9.442"> НАскоро.</text>
<text sub="clublinks" start="3257.987" dur="8.608"> >> ГЛАВНО ФИНАНСИРАЕ НА "PBS</text>
<text sub="clublinks" start="3265.228" dur="1.601"> NEWУШУР “ОБЕЗБЕДЕН ОД</text>
<text sub="clublinks" start="3266.729" dur="1.835"> -</text>
<text sub="clublinks" start="3266.962" dur="2.336"> >> КОГА СВЕТОТ ДОБИВА</text>
<text sub="clublinks" start="3268.698" dur="5.638"> СЛОБОДЕН, МНОГУ ОДИ</text>
<text sub="clublinks" start="3269.432" dur="5.505"> ВАШИОТ УМ.</text>
<text sub="clublinks" start="3274.47" dur="1.201"> СО БЛЕГОСТВЕНОСТ НА ФИДЕЛИТЕТ И</text>
<text sub="clublinks" start="3275.07" dur="1.168"> УПРАВУВАЕ, посветен советник</text>
<text sub="clublinks" start="3275.804" dur="1.135"> МО CЕ СОВЕТ ЗА КОМПЛЕТИКА И</text>
<text sub="clublinks" start="3276.372" dur="1.234"> ПРЕПОРАКИ ВО ВАШИОТ ИВОТ.</text>
<text sub="clublinks" start="3277.072" dur="3.271"> ТОА Е БОГАТСТВО ЗА ФИДЕЛИТЕТ</text>
<text sub="clublinks" start="3278.608" dur="4.57"> >> ПОТРОШУВАЧКИ ЦЕЛУЛАРНИ.</text>
<text sub="clublinks" start="3282.545" dur="4.805"> Hонсон и Hонсон.</text>
<text sub="clublinks" start="3287.017" dur="5.404"> NЕЛЕЗНИК БНСФ.</text>
<text sub="clublinks" start="3291.121" dur="1.6"> ФИНАНСИСКИ УСЛУГИ СВЕТСКИ РЕЈМОНД</text>
<text sub="clublinks" start="3292.555" dur="5.639"> Jејмс</text>
<text sub="clublinks" start="3296.493" dur="5.204"> КАРНЕГИ КОРПОРАЦИЈА НА НОВИ</text>
<text sub="clublinks" start="3298.328" dur="3.936"> Јорк, поддршка на иновации во</text>
<text sub="clublinks" start="3301.831" dur="3.837"> ОБРАЗОВАНИЕ, ДЕМОКРАТСКИ</text>
<text sub="clublinks" start="3302.398" dur="3.904"> Вклучување и напредување</text>
<text sub="clublinks" start="3305.802" dur="1.134"> НА МЕ INTУНАРОДНИОТ МИР И</text>
<text sub="clublinks" start="3306.436" dur="5.104"> БЕЗБЕДНОСТ ВО CARNEGIE.ORG.</text>
<text sub="clublinks" start="3309.406" dur="2.701"> И со постојана поддршка од</text>
<text sub="clublinks" start="3311.674" dur="0.867"> ОВИЕ ПОЕДИНЕЦИ И</text>
<text sub="clublinks" start="3312.241" dur="25.392"> ИНСТИТУЦИИ</text>
<text sub="clublinks" start="3334.764" dur="3.57"> ОВОЈ ПРОГРАМА СЕ НАПРАВИ МОOSНО</text>
<text sub="clublinks" start="3337.767" dur="1.101"> ОД КОРПОРАЦИЈАТА ЗА ЈАВНОСТ</text>
<text sub="clublinks" start="3338.467" dur="1.201"> ОБРАЗОВАНИЕ И СО</text>
<text sub="clublinks" start="3339.001" dur="1.402"> ПРИДОНЕСИ ВО ВАШИТЕ РБС</text>
<text sub="clublinks" start="3339.802" dur="1.902"> СТАНИЦА ОД ВИДНИЦИ КАКО ВАС.</text>
<text sub="clublinks" start="3341.037" dur="2.735"> ВИ БЛАГОДАРАМ.</text>
<text sub="clublinks" start="3343.239" dur="1.234"> [КАПТИНГ ВРЕМЕ ОД</text>
<text sub="clublinks" start="3343.906" dur="1.234"> Национален институт за снимање,</text>
<text sub="clublinks" start="3344.607" dur="1.234"> ШТО Е ОДГОВОРНО ЗА НЕГОВИТЕ</text>
<text sub="clublinks" start="3345.274" dur="0.767"> СОДРИНА НА ГЛАВАТА и точност.]</text>
<text sub="clublinks" start="3348.445" dur="9.308"> >> ОВА Е „PBS NEWSHOUR WEST“,</text>
<text sub="clublinks" start="3355.085" dur="8.741"> ОД СТУДИОТ ВЕТА ВО ВАШИНГТОН</text>
<text sub="clublinks" start="3359.622" dur="4.938"> И НАШИТЕ партнери на Валтер</text>
<text sub="clublinks" start="3363.959" dur="1.235"> КРОНКИТНО УЧИЛИШТЕ ЗА НОВИНАРИЗАМ НА</text>
<text sub="clublinks" start="3364.693" dur="0.935"> ДРATEАВЕН УНИВЕРЗИТЕТ АРИЗОНА.</text>
<text sub="clublinks" start="3365.327" dur="1.502"> ♪</text>