УШТЕ ПОТВРДЕНА друга сламена капа! subtitles

- [Наратор] Здраво, и добредојде на Гранд Лајн Прегледот. Вашиот извор за сè Едно парче. И денес ќе разговараме некои прилично интригирачки и / или шокантни вести. Мислам, јас тоа го нарекувам вест. Но, во реалноста, оваа информација се сврте наоколу Интернет минатата недела, но сигурен сум дека многу од вас допрва треба да слушнат дека имаме потврда за одреден фактор навивачката база енергично дебатираше уште од самата зора на One Piece, што резултираше со импликација дека навистина постои еден последен член од сламена капа оставени да бидат регрутирани. Да, тоа значи уште еден по Jinинбеи. Но, ако сте нови или повеќе лежерно поврзани со One Piece, сакам да ти дадам позадина на ова затоа што нови сламени капи се прилично константно жешка тема во базата на обожаватели на Интернет со скоро секој голем нов карактер се воведува автоматски, се поднесува како кандидат за накама. И кога станува збор, би сакал да ве доставам, драги гледачи, како кандидат да стане наша накама со претплата на Гранд Лајн Преглед и приклучување кон Големата флота, што исто така ќе ви додели редовна содржина на One Piece поставено директно во вашиот довод на YouTube. Прилично врвен автор во моето скромно и воопшто не е пристрасно мислење. Но, во последниве години, овој вид дискусија стана малку повеќе спорно и сето тоа треба да се со изјава што Лафи го направи во првото поглавје од „Едно парче“. Каде што по испраќањето на секогаш досаден Господар на брегот, тој навидум, произволно го изјави тоа "Првите нешта прво. Морам да добијам екипаж. Мислам дека треба да направат 10 мажи ", кои имаа рими, и таа линија е земена како индикатор од кога ќе се затворат поднесоците за да се приклучат на сламените капи. Јадрен екипаж од 10 и секој друг е повеќе или помалку предодредено да стане соработник на сламените капи, како што се Големата флота или разните кралства со кој Лафи склучил сојузи во текот на серијата. Проблемот со изјавата на Луфи тука, е дека оваа многу јасна бројка од 10, е всушност многу помалку од јасно затоа што секогаш беше многу двосмислено дали Лафи се вклучил и самиот себе си во рамките на тој вкупен износ. Но, ајде да проследиме сега приближно две децении на изданието на списанието One Piece, што, благодарение на преводот од YonkouProductions на Твитер, одговара на едно од старите прашања од базата на навивачи. „Едно парче списание го открива тој Лафи не е вклучена во врска со желбата на 10 членови на екипажот што значи дека треба да се придружи уште еден кремат бидејќи има 9 членови на екипажот со исклучок на Лафи во моментов “. И многу важно, како што претходно изјавив, да, тука спаѓа и Jinинбеи. Под структурата без Луфи, тој би бил деветтиот член, што сите освен ќе потврдат дека дури и во оваа исклучително доцна фаза на One Piece, имаме уште еден примарен протагонист да собереме. Што, ќе помислите, веќе сме ги запознале и мислам дека имаме прилично добра идеја за тоа кој може да биде. Сепак, пред да стигнеме до тоа, Сакам да се справам со неизбежниот аргумент тоа ќе се појави, а тоа е дека не треба да читаме премногу во оваа изјава дадена во 1997 година од цртан гумен човек. Што значи дека Лафи е несигурен извор на информации и не сè што излегува од неговото бесконечно широка уста може да се земе како дадена. Со исклучок на целото станување нешто пиратски крал, претпоставувам. Но, јас не би се согласил. Ако Лафи беше вистинска личност, тогаш сигурно. Веројатно можеме многу лесно да ја отфрлиме оваа изјава, и повеќето од изјавите. Сепак, тој е измислен конструкт и без оглед на интелигенцијата и сигурност на неговиот карактер, се даваат изјави како оваа да и пренесе информации на публиката. Ние не сме еден куп воајери што peиркаат на овој свет како реално ТВ-шоу, и сè што е кажано во Едно парче продолжува да служи за двојна цел, и во секое време е структурирана кон давање нови информации на публиката. Затоа, не треба да биде изненадување дека ова е еден од тие моменти. Ова не е само што Лафи сонува самостојно, тоа е Еихиро Ода што зборува директно на читателите за неговите планови. Дали тие планови се променети или не е друго прашање, сепак со оглед на тоа дека списанието One Piece почувствува потреба да се осврне на оваа конкретна изјава по целосна тишина по ова прашање за целата историја на серијата. Па, тоа ми кажува дека треба да го земеме ова како многу силна навестување, ако не и целосна потврда дека можеме да очекуваме друга сламена капа. Инаку, зошто да се мачам да свртувам внимание на тоа? Мислам, претпоставувам дека тоа може да биде еден вид намерен обид да ги потисне очекувањата, но One Piece навистина не го прави тоа, барем на ваков начин. Претпоставувам дека ќе тврдам дека смртта на Аце е беше прилично огромна субверзија на очекувањата но во исто време немаше официјално соопштение во медиумите „Едно парче“ тврдејќи дека тој ќе преживее да започне војната Парамаунт. Што е многу обиколен начин да се каже, Верувам во зборовите на Лафи / Ода тука секој малку колку кога Лафи гордо изјавува дека ќе стане кралот на пиратите. Но, тоа нè остава да се прашуваме, кој ќе биде оваа 10-та и последна сламена капа? И, според моја проценка, има само два разумни избори. Двајцата имаат многу силни докази да се поддржуваат едни со други, како и трет спорен кандидат но оној на кој јас лично не сум премногу продаден. И знаете што, да почнеме со второто и извади ја од патот затоа што е Тама. И само слушнете ме овде затоа што не е толку лудо или случајно како што може да изгледа. Тама всушност има две многу важни работи за неа, од кои едната е директна врска со Аце, што пак, обезбедува многу директна врска со Лафи. И Тама е всушност сличен на Лафи по тоа, како дете, иако таа всушност е дете до денес, но како помало дете таа молеше да се приклучи на Пиратскиот пират кога Аце го посети Вано, на ист начин како и Лафи сакаше да им се придружи на Пиратите од црвена коса. И Ас, исто како Шенкс, го одби Тама, но тој вети, и тоа е важен збор тука, Ас вети дека ќе се сретнат повторно еден ден и дозволете to да се придружи на неговиот екипаж откако стана куноичи. Да бидеме прецизни куноичихи. Но, тоа многу силно ја засадува идејата за Тама кои сакаат да патуваат надвор од Вано. И тие, сакаат да патуваат од која било причина, е клучен фактор на кој било член да се приклучи на сламените капи. Понатаму, Тама, освен Карпата на Русукаина, моментално е единствениот прескокнување на времето за објавување карактери да носел трговска марка на Лафи Строу Хет, што се користеше како уред за претскажување во минатото. Многу конкретно со Робин, кој зеде капа и ја облече, скоро на ист начин како што таа повеќе или помалку го присилуваше својот пат на крајот на екипажот. Значи, тука дефинитивно треба да се направи аргумент за Тама, иако дефинитивно има проблеми. Првата од нив е тоа што Тама има само 8 години. И, иако тоа не е досега невидено за деца околу таа возраст да шета низ Новиот свет, како што велат Баги, Шенкс и Црна брада, сè уште е многу тешко да се слика еден станува сламена капа. И уште повеќе, дури и ако инвестираме многу во идејата на ветувањето на Аце и Лафи се возилото да го исполни тоа ветување, Тама сè уште треба да го поддржи крајот на таа зделка. Таа сè уште не е куноичи, и на тој начин, во мојот ум, не може да плови. Затоа што така е едно парче. Ликови како Тама го одржуваат својот збор и како такво, мислам дека нејзината авантура ќе се случи долго по сламените капи ги заклучија своите различни парчиња бизнис во едно парче. Па сега да преминеме на двајца многу посилни кандидати, било кој од нив може лесно да скокне во авионот а првиот од нив е сега класично шпекулираниот, морков. И таа е добар кандидат од скоро секоја причина што може да се замисли. Сега една клучна работа што ја поседува морковот, што Тама во моментов не го прави, е поконкретно дефиниран сон или цел. Членовите на екипажот на Стро Хет се неразделни од овој концепт. Тие не можат да бидат само на бродот добро време, тие се тука за да ги остварат своите желби, покрај тоа што го направи Лафи Кралот на пиратите. И желбата на морков, во моментов, ќе биде исполнета наследената волја на Педро. Јагуарскиот визон кој многу смело прокламираше дека тоа беа сламените капи што ќе донесат за зората на светот, многу нејасно дефиниран концепт дека е важно и за племето визон и за кланот козуки. Така природно, за да се постигне такво нешто, има смисла во светот да се приклучиме на екипажот, особено затоа што морковот има докажана улога на бродот, гледајќи. Една од ретките класично пиратски позиции оставени на располагање. И залепи се во друга кутија, Морковот исто така доаѓа опремен со свој трагичен флешбек, само што се играше во реално време со Педро на островот Цел колач. И навистина, има само една работа тоа ме спречува да бидам супер сигурен за морковот и сè е до нејзината важност за Вано, што беше близу до нула. Ова не би било проблем ако таа веќе била член на екипажот но доведувајќи до масовен момент како, да речеме, приклучување кон сламените капи, предметниот лик тежнее да бидат доста хипер фокусирани на. Инаку, го замислувам евентуалниот момент приклучувањето ќе има многу мало драматично влијание и минимално задоволство во прилог на тоа. Значи, во мојот ум, треба да се случи нешто многу големо на Вано да му даде на Морков ова последно притискање и додека не е невозможно, колку подолго продолжува овој лак, толку е помала веројатноста дека тоа изгледа. Сепак, ќе признаам дека огромно можност сè уште постои. Како и да е, се случи да има уште еден карактер, чии шанси би ги направил, со сета сериозност, ставете еднаква на, ако не и поголема од онаа на морковот. Но, треба да ставам предупредување за спојлер само за гледачите на аниме, бидејќи доволно лудо, овој лик сè уште не ви е претставен. И како се одвиваат работите, тие веројатно нема да бидат за многу, многу долго време. Значи, ако не сте заинтересирани за некои од старите спојлери, тогаш ве молам, прескокнете на овој пат но за сите други, еве ние. И да, очигледно е Јамато. Толку очигледно што направив прилично скорешно видео детално само за оваа можност. Затоа, како резултат, нема да нурнам во тоа исто толку длабоко тука. Но, Јамато е убав на патот брутално принудувајќи се да стане член на сламена капа, некако како Оден мораше практично брутално насилно влезе на бродот Вајтберд. Јамато има вродена желба за авантура и истражување што имаат морков и тама, но и сон да се исполни со наследна волја во однос на Козуки Оден. И со оглед на тоа како суштински поврзани Оден е за сè во едно парче, било да е тоа Роџер, Вајтбрид, Радост Бој, па дури и празниниот век низ Токи, тешко е да се замисли некој толку директно инвестиран во идејата да се биде Оден, да не стане многу важен во крајната игра на One Piece. И Јамато веројатно не може да ја насели таа важна улога со останување на Вано. Затоа, јас искрено верувам дека Јамато е прилично шокантно разумен кандидат да бидеме наш последен член на екипажот и ако сакате подетален аргумент за тоа зошто, тогаш ве молиме проверете го моето видео врска во описот. Но, сега да разгледаме и некои потенцијални проблеми тоа може да го извади од колосек целиот последен член на екипажот се бара идеја. Првиот од нив е дека ние веќе имајте го овој потенцијален 10-ти член на екипажот, ние едноставно ја немаме во моментот, кој е, се разбира, Нефертари Виви. Информациите за Виви се малку понејасни, и според нејзиниот запис во датумот на картичката Виви, важеше за сламена капа и сега се смета за поранешна сламена капа. И Ода исто така рече дека нејзиниот заштитен знак е број ако се приклучи на екипажот, тоа би било 5,5, што укажува на тоа дека таа слотови помеѓу Чопер и Робин во смисла на придружување на редот. Сега ова не е да се каже дека работите нема да се променат во иднина, особено затоа што Виви сега е многу порелевантна од кога било, очигледно беше насочена толку специфично од Im. Па да, можеби постои свет каде што е Виви повторно се придружува на сламените капи за последна климатска сага, со што се пополнува овој навидум празен слот. Што е идеја на која, искрено, не ми пречи. Јас едноставно не го гледам како на кое било место во близина веројатно како и другите опции. И некои луѓе таму, исто така, може да припишат некои места до Одење весели и илјадници сончеви но очигледно тие не сметаат во нумерирањето, извинете весело и извинете Сончево. И, конечно, само затоа што познавам барем една личност ќе го донесе ова во коментарите, во преводот на англиски јазик Виз, Лафи конкретно споменува дека сака најмалку 10 мажи, што би ги зеле буквалистите таму да ги исклучи Нами и Робин. Сепак, во реалноста, ова е само природата на раните преводи на Виз. Англиски „Едно парче“ е вид на крцкаво за читање за првите неколку тома затоа што навистина возбудуваат пиратски јазик кажувајќи работи како „Мене срца“ и „Грог“ и сето тоа стереотипно глупости. И оваа линија е жртва на тоа. Затоа, замислете го Лафи да го каже тоа со пиратски глас. „Јаааар, првото нешто. Морам да добијам екипаж. Мислам дека треба да сторат 10 мажи “. Додека на јапонски, не е наведен пол. Тоа е само измивање на ладно западнато Англиски пиратски стереотипен јазик и да не се сфаќа сериозно. Но, таму одиме. Некоја интересна храна за размислување. За мене, навистина, ми е драго што списанието One Piece отиде дотаму што таа разлика ја направи јасна затоа што тоа е нешто за кое се расправав од двете страни се додека ја читам оваа серија и генерира прилично голема возбуда за нашата 10-та и последна сламена капа, сега е потврдено дека не го вклучува Лафи. Но, што мислите момци? Ве молам, известете ме во коментарите подолу или дури и да се придружам на мојот сервер Discord. И, ако сакате да видите повеќе вакви видеа, тогаш ве молиме проверете ја мојата друга содржина или дури и да се претплатите на каналот за пославен бизнис со One Piece поставени директно на вашите извори на YouTube. Но, засега ова беше Гранд Лајн Преглед, и ќе се видиме следниот пат.

УШТЕ ПОТВРДЕНА друга сламена капа!

View online
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>
<text sub="clublinks" start="0.16" dur="1.61"> - [Наратор] Здраво, и добредојде на Гранд Лајн Прегледот. </text>
<text sub="clublinks" start="1.77" dur="1.31"> Вашиот извор за сè Едно парче. </text>
<text sub="clublinks" start="3.08" dur="1.38"> И денес ќе разговараме </text>
<text sub="clublinks" start="4.46" dur="2.75"> некои прилично интригирачки и / или шокантни вести. </text>
<text sub="clublinks" start="7.21" dur="1.1"> Мислам, јас тоа го нарекувам вест. </text>
<text sub="clublinks" start="8.31" dur="2.2"> Но, во реалноста, оваа информација се сврте наоколу </text>
<text sub="clublinks" start="10.51" dur="1.09"> Интернет минатата недела, </text>
<text sub="clublinks" start="11.6" dur="2.21"> но сигурен сум дека многу од вас допрва треба да слушнат </text>
<text sub="clublinks" start="13.81" dur="2.28"> дека имаме потврда за одреден фактор </text>
<text sub="clublinks" start="16.09" dur="2.29"> навивачката база енергично дебатираше </text>
<text sub="clublinks" start="18.38" dur="2.33"> уште од самата зора на One Piece, </text>
<text sub="clublinks" start="20.71" dur="1.99"> што резултираше со импликација </text>
<text sub="clublinks" start="22.7" dur="3.39"> дека навистина постои еден последен член од сламена капа </text>
<text sub="clublinks" start="26.09" dur="1.31"> оставени да бидат регрутирани. </text>
<text sub="clublinks" start="27.4" dur="2.498"> Да, тоа значи уште еден по Jinинбеи. </text>
<text sub="clublinks" start="29.898" dur="2.252"> Но, ако сте нови или повеќе лежерно поврзани </text>
<text sub="clublinks" start="32.15" dur="1.76"> со One Piece, сакам да ти дадам позадина </text>
<text sub="clublinks" start="33.91" dur="1.47"> на ова затоа што нови сламени капи </text>
<text sub="clublinks" start="35.38" dur="2.05"> се прилично константно жешка тема </text>
<text sub="clublinks" start="37.43" dur="2.88"> во базата на обожаватели на Интернет со скоро секој голем нов карактер </text>
<text sub="clublinks" start="40.31" dur="1.6"> се воведува автоматски, </text>
<text sub="clublinks" start="41.91" dur="2.56"> се поднесува како кандидат за накама. </text>
<text sub="clublinks" start="44.47" dur="1.85"> И кога станува збор, би сакал да ве доставам, </text>
<text sub="clublinks" start="46.32" dur="2.37"> драги гледачи, како кандидат да стане наша накама </text>
<text sub="clublinks" start="48.69" dur="1.65"> со претплата на Гранд Лајн Преглед </text>
<text sub="clublinks" start="50.34" dur="1.38"> и приклучување кон Големата флота, </text>
<text sub="clublinks" start="51.72" dur="2.01"> што исто така ќе ви додели редовна содржина на One Piece </text>
<text sub="clublinks" start="53.73" dur="2.13"> поставено директно во вашиот довод на YouTube. </text>
<text sub="clublinks" start="55.86" dur="2"> Прилично врвен автор во моето скромно </text>
<text sub="clublinks" start="57.86" dur="1.67"> и воопшто не е пристрасно мислење. </text>
<text sub="clublinks" start="59.53" dur="1.8"> Но, во последниве години, овој вид дискусија </text>
<text sub="clublinks" start="61.33" dur="1.68"> стана малку повеќе спорно </text>
<text sub="clublinks" start="63.01" dur="1.58"> и сето тоа треба да се со изјава </text>
<text sub="clublinks" start="64.59" dur="2.85"> што Лафи го направи во првото поглавје од „Едно парче“. </text>
<text sub="clublinks" start="67.44" dur="2.72"> Каде што по испраќањето на секогаш досаден Господар на брегот, </text>
<text sub="clublinks" start="70.16" dur="2.027"> тој навидум, произволно го изјави тоа </text>
<text sub="clublinks" start="72.187" dur="1.313"> "Првите нешта прво. </text>
<text sub="clublinks" start="73.5" dur="1.04"> Морам да добијам екипаж. </text>
<text sub="clublinks" start="74.54" dur="2.78"> Мислам дека треба да направат 10 мажи ", кои имаа рими, </text>
<text sub="clublinks" start="77.32" dur="2.23"> и таа линија е земена како индикатор </text>
<text sub="clublinks" start="79.55" dur="2.85"> од кога ќе се затворат поднесоците за да се приклучат на сламените капи. </text>
<text sub="clublinks" start="82.4" dur="1.82"> Јадрен екипаж од 10 и секој друг </text>
<text sub="clublinks" start="84.22" dur="1.44"> е повеќе или помалку предодредено да стане </text>
<text sub="clublinks" start="85.66" dur="1.27"> соработник на сламените капи, </text>
<text sub="clublinks" start="86.93" dur="2.17"> како што се Големата флота или разните кралства </text>
<text sub="clublinks" start="89.1" dur="1.63"> со кој Лафи склучил сојузи </text>
<text sub="clublinks" start="90.73" dur="1.23"> во текот на серијата. </text>
<text sub="clublinks" start="91.96" dur="1.77"> Проблемот со изјавата на Луфи тука, </text>
<text sub="clublinks" start="93.73" dur="1.86"> е дека оваа многу јасна бројка од 10, </text>
<text sub="clublinks" start="95.59" dur="1.73"> е всушност многу помалку од јасно </text>
<text sub="clublinks" start="97.32" dur="1.83"> затоа што секогаш беше многу двосмислено </text>
<text sub="clublinks" start="99.15" dur="2.17"> дали Лафи се вклучил и самиот себе си </text>
<text sub="clublinks" start="101.32" dur="1"> во рамките на тој вкупен износ. </text>
<text sub="clublinks" start="102.32" dur="2.41"> Но, ајде да проследиме сега приближно две децении </text>
<text sub="clublinks" start="104.73" dur="1.86"> на изданието на списанието One Piece, </text>
<text sub="clublinks" start="106.59" dur="1.46"> што, благодарение на преводот </text>
<text sub="clublinks" start="108.05" dur="1.65"> од YonkouProductions на Твитер, </text>
<text sub="clublinks" start="109.7" dur="2.707"> одговара на едно од старите прашања од базата на навивачи. </text>
<text sub="clublinks" start="112.407" dur="1.983"> „Едно парче списание го открива тој Лафи </text>
<text sub="clublinks" start="114.39" dur="3.75"> не е вклучена во врска со желбата на 10 членови на екипажот </text>
<text sub="clublinks" start="118.14" dur="2.12"> што значи дека треба да се придружи уште еден кремат </text>
<text sub="clublinks" start="120.26" dur="2.87"> бидејќи има 9 членови на екипажот со исклучок на Лафи во моментов “. </text>
<text sub="clublinks" start="123.13" dur="1.77"> И многу важно, како што претходно изјавив, </text>
<text sub="clublinks" start="124.9" dur="1.79"> да, тука спаѓа и Jinинбеи. </text>
<text sub="clublinks" start="126.69" dur="2.39"> Под структурата без Луфи, тој би бил деветтиот член, </text>
<text sub="clublinks" start="129.08" dur="1.4"> што сите освен ќе потврдат </text>
<text sub="clublinks" start="130.48" dur="2.88"> дека дури и во оваа исклучително доцна фаза на One Piece, </text>
<text sub="clublinks" start="133.36" dur="3.07"> имаме уште еден примарен протагонист да собереме. </text>
<text sub="clublinks" start="136.43" dur="2.27"> Што, ќе помислите, веќе сме ги запознале </text>
<text sub="clublinks" start="138.7" dur="1.95"> и мислам дека имаме прилично добра идеја </text>
<text sub="clublinks" start="140.65" dur="1.1"> за тоа кој може да биде. </text>
<text sub="clublinks" start="141.75" dur="1.34"> Сепак, пред да стигнеме до тоа, </text>
<text sub="clublinks" start="143.09" dur="2.26"> Сакам да се справам со неизбежниот аргумент </text>
<text sub="clublinks" start="145.35" dur="2.34"> тоа ќе се појави, а тоа е дека не треба да читаме </text>
<text sub="clublinks" start="147.69" dur="2.61"> премногу во оваа изјава дадена во 1997 година </text>
<text sub="clublinks" start="150.3" dur="1.92"> од цртан гумен човек. </text>
<text sub="clublinks" start="152.22" dur="2.58"> Што значи дека Лафи е несигурен извор на информации </text>
<text sub="clublinks" start="154.8" dur="2.61"> и не сè што излегува од неговото бесконечно </text>
<text sub="clublinks" start="157.41" dur="2.2"> широка уста може да се земе како дадена. </text>
<text sub="clublinks" start="159.61" dur="1.68"> Со исклучок на целото станување </text>
<text sub="clublinks" start="161.29" dur="1.51"> нешто пиратски крал, претпоставувам. </text>
<text sub="clublinks" start="162.8" dur="0.833"> Но, јас не би се согласил. </text>
<text sub="clublinks" start="163.633" dur="2.127"> Ако Лафи беше вистинска личност, тогаш сигурно. </text>
<text sub="clublinks" start="165.76" dur="2.4"> Веројатно можеме многу лесно да ја отфрлиме оваа изјава, </text>
<text sub="clublinks" start="168.16" dur="0.833"> и повеќето од изјавите. </text>
<text sub="clublinks" start="168.993" dur="2.227"> Сепак, тој е измислен конструкт </text>
<text sub="clublinks" start="171.22" dur="1.48"> и без оглед на интелигенцијата </text>
<text sub="clublinks" start="172.7" dur="1.63"> и сигурност на неговиот карактер, </text>
<text sub="clublinks" start="174.33" dur="1.41"> се даваат изјави како оваа </text>
<text sub="clublinks" start="175.74" dur="2.07"> да и пренесе информации на публиката. </text>
<text sub="clublinks" start="177.81" dur="2.46"> Ние не сме еден куп воајери што peиркаат на овој свет </text>
<text sub="clublinks" start="180.27" dur="2.02"> како реално ТВ-шоу, </text>
<text sub="clublinks" start="182.29" dur="1.51"> и сè што е кажано во Едно парче </text>
<text sub="clublinks" start="183.8" dur="1.92"> продолжува да служи за двојна цел, </text>
<text sub="clublinks" start="185.72" dur="2.01"> и во секое време е структурирана кон </text>
<text sub="clublinks" start="187.73" dur="1.9"> давање нови информации на публиката. </text>
<text sub="clublinks" start="189.63" dur="1.13"> Затоа, не треба да биде изненадување </text>
<text sub="clublinks" start="190.76" dur="1.5"> дека ова е еден од тие моменти. </text>
<text sub="clublinks" start="192.26" dur="2.78"> Ова не е само што Лафи сонува самостојно, </text>
<text sub="clublinks" start="195.04" dur="1.82"> тоа е Еихиро Ода што зборува директно </text>
<text sub="clublinks" start="196.86" dur="1.7"> на читателите за неговите планови. </text>
<text sub="clublinks" start="198.56" dur="2.28"> Дали тие планови се променети или не е друго прашање, </text>
<text sub="clublinks" start="200.84" dur="1.61"> сепак со оглед на тоа дека списанието One Piece </text>
<text sub="clublinks" start="202.45" dur="2.77"> почувствува потреба да се осврне на оваа конкретна изјава </text>
<text sub="clublinks" start="205.22" dur="1.64"> по целосна тишина по ова прашање </text>
<text sub="clublinks" start="206.86" dur="1.86"> за целата историја на серијата. </text>
<text sub="clublinks" start="208.72" dur="2.05"> Па, тоа ми кажува дека треба да го земеме ова </text>
<text sub="clublinks" start="210.77" dur="2.78"> како многу силна навестување, ако не и целосна потврда </text>
<text sub="clublinks" start="213.55" dur="1.89"> дека можеме да очекуваме друга сламена капа. </text>
<text sub="clublinks" start="215.44" dur="2.33"> Инаку, зошто да се мачам да свртувам внимание на тоа? </text>
<text sub="clublinks" start="217.77" dur="2.25"> Мислам, претпоставувам дека тоа може да биде еден вид намерен обид </text>
<text sub="clublinks" start="220.02" dur="1.24"> да ги потисне очекувањата, </text>
<text sub="clublinks" start="221.26" dur="1.52"> но One Piece навистина не го прави тоа, </text>
<text sub="clublinks" start="222.78" dur="1.53"> барем на ваков начин. </text>
<text sub="clublinks" start="224.31" dur="1.48"> Претпоставувам дека ќе тврдам дека смртта на Аце е </text>
<text sub="clublinks" start="225.79" dur="2.38"> беше прилично огромна субверзија на очекувањата </text>
<text sub="clublinks" start="228.17" dur="2.45"> но во исто време немаше официјално соопштение </text>
<text sub="clublinks" start="230.62" dur="2.11"> во медиумите „Едно парче“ тврдејќи дека тој ќе преживее </text>
<text sub="clublinks" start="232.73" dur="1.22"> да започне војната Парамаунт. </text>
<text sub="clublinks" start="233.95" dur="1.59"> Што е многу обиколен начин да се каже, </text>
<text sub="clublinks" start="235.54" dur="2.06"> Верувам во зборовите на Лафи / Ода тука </text>
<text sub="clublinks" start="237.6" dur="1.44"> секој малку колку кога Лафи </text>
<text sub="clublinks" start="239.04" dur="2.51"> гордо изјавува дека ќе стане кралот на пиратите. </text>
<text sub="clublinks" start="241.55" dur="1.77"> Но, тоа нè остава да се прашуваме, </text>
<text sub="clublinks" start="243.32" dur="2.39"> кој ќе биде оваа 10-та и последна сламена капа? </text>
<text sub="clublinks" start="245.71" dur="2.75"> И, според моја проценка, има само два разумни избори. </text>
<text sub="clublinks" start="248.46" dur="1.9"> Двајцата имаат многу силни докази </text>
<text sub="clublinks" start="250.36" dur="0.99"> да се поддржуваат едни со други, </text>
<text sub="clublinks" start="251.35" dur="2.62"> како и трет спорен кандидат </text>
<text sub="clublinks" start="253.97" dur="2.07"> но оној на кој јас лично не сум премногу продаден. </text>
<text sub="clublinks" start="256.04" dur="1.68"> И знаете што, да почнеме со второто </text>
<text sub="clublinks" start="257.72" dur="1.83"> и извади ја од патот затоа што е Тама. </text>
<text sub="clublinks" start="259.55" dur="1.38"> И само слушнете ме овде </text>
<text sub="clublinks" start="260.93" dur="2.89"> затоа што не е толку лудо или случајно како што може да изгледа. </text>
<text sub="clublinks" start="263.82" dur="2.81"> Тама всушност има две многу важни работи за неа, </text>
<text sub="clublinks" start="266.63" dur="2.02"> од кои едната е директна врска со Аце, </text>
<text sub="clublinks" start="268.65" dur="2.94"> што пак, обезбедува многу директна врска со Лафи. </text>
<text sub="clublinks" start="271.59" dur="2.38"> И Тама е всушност сличен на Лафи по тоа, </text>
<text sub="clublinks" start="273.97" dur="3.01"> како дете, иако таа всушност е дете до денес, </text>
<text sub="clublinks" start="276.98" dur="3.11"> но како помало дете таа молеше да се приклучи на Пиратскиот пират </text>
<text sub="clublinks" start="280.09" dur="1.27"> кога Аце го посети Вано, </text>
<text sub="clublinks" start="281.36" dur="1.23"> на ист начин како и Лафи </text>
<text sub="clublinks" start="282.59" dur="1.64"> сакаше да им се придружи на Пиратите од црвена коса. </text>
<text sub="clublinks" start="284.23" dur="3.41"> И Ас, исто како Шенкс, го одби Тама, но тој вети, </text>
<text sub="clublinks" start="287.64" dur="1.71"> и тоа е важен збор тука, </text>
<text sub="clublinks" start="289.35" dur="2.53"> Ас вети дека ќе се сретнат повторно еден ден </text>
<text sub="clublinks" start="291.88" dur="2.92"> и дозволете to да се придружи на неговиот екипаж откако стана куноичи. </text>
<text sub="clublinks" start="294.8" dur="2.05"> Да бидеме прецизни куноичихи. </text>
<text sub="clublinks" start="296.85" dur="2.07"> Но, тоа многу силно ја засадува идејата за Тама </text>
<text sub="clublinks" start="298.92" dur="1.79"> кои сакаат да патуваат надвор од Вано. </text>
<text sub="clublinks" start="300.71" dur="2.74"> И тие, сакаат да патуваат од која било причина, </text>
<text sub="clublinks" start="303.45" dur="2.87"> е клучен фактор на кој било член да се приклучи на сламените капи. </text>
<text sub="clublinks" start="306.32" dur="2.92"> Понатаму, Тама, освен Карпата на Русукаина, </text>
<text sub="clublinks" start="309.24" dur="2"> моментално е единствениот прескокнување на времето за објавување карактери </text>
<text sub="clublinks" start="311.24" dur="2.25"> да носел трговска марка на Лафи Строу Хет, </text>
<text sub="clublinks" start="313.49" dur="2.78"> што се користеше како уред за претскажување во минатото. </text>
<text sub="clublinks" start="316.27" dur="1.31"> Многу конкретно со Робин, </text>
<text sub="clublinks" start="317.58" dur="1.54"> кој зеде капа и ја облече, </text>
<text sub="clublinks" start="319.12" dur="2.72"> скоро на ист начин како што таа повеќе или помалку го присилуваше својот пат </text>
<text sub="clublinks" start="321.84" dur="1.22"> на крајот на екипажот. </text>
<text sub="clublinks" start="323.06" dur="2.86"> Значи, тука дефинитивно треба да се направи аргумент за Тама, </text>
<text sub="clublinks" start="325.92" dur="1.66"> иако дефинитивно има проблеми. </text>
<text sub="clublinks" start="327.58" dur="2.78"> Првата од нив е тоа што Тама има само 8 години. </text>
<text sub="clublinks" start="330.36" dur="2.52"> И, иако тоа не е досега невидено за деца околу таа возраст </text>
<text sub="clublinks" start="332.88" dur="1.17"> да шета низ Новиот свет, </text>
<text sub="clublinks" start="334.05" dur="1.97"> како што велат Баги, Шенкс и Црна брада, </text>
<text sub="clublinks" start="336.02" dur="1.63"> сè уште е многу тешко да се слика </text>
<text sub="clublinks" start="337.65" dur="1.32"> еден станува сламена капа. </text>
<text sub="clublinks" start="338.97" dur="2.71"> И уште повеќе, дури и ако инвестираме многу во идејата </text>
<text sub="clublinks" start="341.68" dur="2.07"> на ветувањето на Аце и Лафи се возилото </text>
<text sub="clublinks" start="343.75" dur="1.21"> да го исполни тоа ветување, </text>
<text sub="clublinks" start="344.96" dur="2.71"> Тама сè уште треба да го поддржи крајот на таа зделка. </text>
<text sub="clublinks" start="347.67" dur="1.67"> Таа сè уште не е куноичи, </text>
<text sub="clublinks" start="349.34" dur="2.07"> и на тој начин, во мојот ум, не може да плови. </text>
<text sub="clublinks" start="351.41" dur="1.69"> Затоа што така е едно парче. </text>
<text sub="clublinks" start="353.1" dur="1.83"> Ликови како Тама го одржуваат својот збор </text>
<text sub="clublinks" start="354.93" dur="1.73"> и како такво, мислам дека нејзината авантура </text>
<text sub="clublinks" start="356.66" dur="1.82"> ќе се случи долго по сламените капи </text>
<text sub="clublinks" start="358.48" dur="1.73"> ги заклучија своите различни парчиња </text>
<text sub="clublinks" start="360.21" dur="1.31"> бизнис во едно парче. </text>
<text sub="clublinks" start="361.52" dur="2.53"> Па сега да преминеме на двајца многу посилни кандидати, </text>
<text sub="clublinks" start="364.05" dur="2.49"> било кој од нив може лесно да скокне во авионот </text>
<text sub="clublinks" start="366.54" dur="1.18"> а првиот од нив е сега </text>
<text sub="clublinks" start="367.72" dur="1.85"> класично шпекулираниот, морков. </text>
<text sub="clublinks" start="369.57" dur="1.24"> И таа е добар кандидат </text>
<text sub="clublinks" start="370.81" dur="1.97"> од скоро секоја причина што може да се замисли. </text>
<text sub="clublinks" start="372.78" dur="1.74"> Сега една клучна работа што ја поседува морковот, </text>
<text sub="clublinks" start="374.52" dur="1.69"> што Тама во моментов не го прави, </text>
<text sub="clublinks" start="376.21" dur="2.66"> е поконкретно дефиниран сон или цел. </text>
<text sub="clublinks" start="378.87" dur="2.8"> Членовите на екипажот на Стро Хет се неразделни од овој концепт. </text>
<text sub="clublinks" start="381.67" dur="2.12"> Тие не можат да бидат само на бродот добро време, </text>
<text sub="clublinks" start="383.79" dur="1.81"> тие се тука за да ги остварат своите желби, </text>
<text sub="clublinks" start="385.6" dur="2.16"> покрај тоа што го направи Лафи Кралот на пиратите. </text>
<text sub="clublinks" start="387.76" dur="2.24"> И желбата на морков, во моментов, ќе биде исполнета </text>
<text sub="clublinks" start="390" dur="1.63"> наследената волја на Педро. </text>
<text sub="clublinks" start="391.63" dur="2.25"> Јагуарскиот визон кој многу смело прокламираше </text>
<text sub="clublinks" start="393.88" dur="1.48"> дека тоа беа сламените капи што ќе донесат </text>
<text sub="clublinks" start="395.36" dur="1.56"> за зората на светот, </text>
<text sub="clublinks" start="396.92" dur="2.03"> многу нејасно дефиниран концепт </text>
<text sub="clublinks" start="398.95" dur="2.92"> дека е важно и за племето визон и за кланот козуки. </text>
<text sub="clublinks" start="401.87" dur="1.55"> Така природно, за да се постигне такво нешто, </text>
<text sub="clublinks" start="403.42" dur="2.03"> има смисла во светот да се приклучиме на екипажот, </text>
<text sub="clublinks" start="405.45" dur="2.52"> особено затоа што морковот има докажана улога </text>
<text sub="clublinks" start="407.97" dur="1.42"> на бродот, гледајќи. </text>
<text sub="clublinks" start="409.39" dur="1.696"> Една од ретките класично </text>
<text sub="clublinks" start="411.086" dur="1.564"> пиратски позиции оставени на располагање. </text>
<text sub="clublinks" start="412.65" dur="0.98"> И залепи се во друга кутија, </text>
<text sub="clublinks" start="413.63" dur="2.79"> Морковот исто така доаѓа опремен со свој трагичен флешбек, </text>
<text sub="clublinks" start="416.42" dur="2.01"> само што се играше во реално време со Педро </text>
<text sub="clublinks" start="418.43" dur="1.04"> на островот Цел колач. </text>
<text sub="clublinks" start="419.47" dur="1.37"> И навистина, има само една работа </text>
<text sub="clublinks" start="420.84" dur="1.91"> тоа ме спречува да бидам супер сигурен </text>
<text sub="clublinks" start="422.75" dur="2.86"> за морковот и сè е до нејзината важност за Вано, </text>
<text sub="clublinks" start="425.61" dur="2.14"> што беше близу до нула. </text>
<text sub="clublinks" start="427.75" dur="2.21"> Ова не би било проблем ако таа веќе била член на екипажот </text>
<text sub="clublinks" start="429.96" dur="1.9"> но доведувајќи до масовен момент </text>
<text sub="clublinks" start="431.86" dur="1.64"> како, да речеме, приклучување кон сламените капи, </text>
<text sub="clublinks" start="433.5" dur="1.41"> предметниот лик тежнее </text>
<text sub="clublinks" start="434.91" dur="1.5"> да бидат доста хипер фокусирани на. </text>
<text sub="clublinks" start="436.41" dur="2.01"> Инаку, го замислувам евентуалниот момент </text>
<text sub="clublinks" start="438.42" dur="1.97"> приклучувањето ќе има многу мало драматично влијание </text>
<text sub="clublinks" start="440.39" dur="2.27"> и минимално задоволство во прилог на тоа. </text>
<text sub="clublinks" start="442.66" dur="2.95"> Значи, во мојот ум, треба да се случи нешто многу големо </text>
<text sub="clublinks" start="445.61" dur="2.3"> на Вано да му даде на Морков ова последно притискање </text>
<text sub="clublinks" start="447.91" dur="1.49"> и додека не е невозможно, </text>
<text sub="clublinks" start="449.4" dur="1.66"> колку подолго продолжува овој лак, </text>
<text sub="clublinks" start="451.06" dur="1.56"> толку е помала веројатноста дека тоа изгледа. </text>
<text sub="clublinks" start="452.62" dur="1.79"> Сепак, ќе признаам дека огромно </text>
<text sub="clublinks" start="454.41" dur="2.33"> можност сè уште постои. </text>
<text sub="clublinks" start="456.74" dur="2.85"> Како и да е, се случи да има уште еден </text>
<text sub="clublinks" start="459.59" dur="2.07"> карактер, чии шанси би ги направил, </text>
<text sub="clublinks" start="461.66" dur="2.32"> со сета сериозност, ставете еднаква на, </text>
<text sub="clublinks" start="463.98" dur="1.96"> ако не и поголема од онаа на морковот. </text>
<text sub="clublinks" start="465.94" dur="1.57"> Но, треба да ставам предупредување за спојлер </text>
<text sub="clublinks" start="467.51" dur="2.58"> само за гледачите на аниме, бидејќи доволно лудо, </text>
<text sub="clublinks" start="470.09" dur="2.497"> овој лик сè уште не ви е претставен. </text>
<text sub="clublinks" start="472.587" dur="1.383"> И како се одвиваат работите, </text>
<text sub="clublinks" start="473.97" dur="2.87"> тие веројатно нема да бидат за многу, многу долго време. </text>
<text sub="clublinks" start="476.84" dur="2.01"> Значи, ако не сте заинтересирани за некои од старите спојлери, </text>
<text sub="clublinks" start="478.85" dur="1.43"> тогаш ве молам, прескокнете на овој пат </text>
<text sub="clublinks" start="480.28" dur="2.99"> но за сите други, еве ние. </text>
<text sub="clublinks" start="483.27" dur="1.77"> И да, очигледно е Јамато. </text>
<text sub="clublinks" start="485.04" dur="2.18"> Толку очигледно што направив прилично скорешно видео </text>
<text sub="clublinks" start="487.22" dur="1.92"> детално само за оваа можност. </text>
<text sub="clublinks" start="489.14" dur="1.94"> Затоа, како резултат, нема да нурнам во тоа </text>
<text sub="clublinks" start="491.08" dur="1.41"> исто толку длабоко тука. </text>
<text sub="clublinks" start="492.49" dur="2.14"> Но, Јамато е убав на патот </text>
<text sub="clublinks" start="494.63" dur="2.66"> брутално принудувајќи се да стане член на сламена капа, </text>
<text sub="clublinks" start="497.29" dur="1.73"> некако како Оден мораше практично </text>
<text sub="clublinks" start="499.02" dur="1.87"> брутално насилно влезе на бродот Вајтберд. </text>
<text sub="clublinks" start="500.89" dur="2.87"> Јамато има вродена желба за авантура и истражување </text>
<text sub="clublinks" start="503.76" dur="1.47"> што имаат морков и тама, </text>
<text sub="clublinks" start="505.23" dur="2.31"> но и сон да се исполни со наследна волја </text>
<text sub="clublinks" start="507.54" dur="1.63"> во однос на Козуки Оден. </text>
<text sub="clublinks" start="509.17" dur="1.88"> И со оглед на тоа како суштински поврзани </text>
<text sub="clublinks" start="511.05" dur="2.7"> Оден е за сè во едно парче, </text>
<text sub="clublinks" start="513.75" dur="1.97"> било да е тоа Роџер, Вајтбрид, Радост Бој, </text>
<text sub="clublinks" start="515.72" dur="2.21"> па дури и празниниот век низ Токи, </text>
<text sub="clublinks" start="517.93" dur="3.05"> тешко е да се замисли некој толку директно инвестиран </text>
<text sub="clublinks" start="520.98" dur="1.51"> во идејата да се биде Оден, </text>
<text sub="clublinks" start="522.49" dur="3.46"> да не стане многу важен во крајната игра на One Piece. </text>
<text sub="clublinks" start="525.95" dur="3.21"> И Јамато веројатно не може да ја насели таа важна улога </text>
<text sub="clublinks" start="529.16" dur="1.25"> со останување на Вано. </text>
<text sub="clublinks" start="530.41" dur="1.72"> Затоа, јас искрено верувам дека Јамато </text>
<text sub="clublinks" start="532.13" dur="2.39"> е прилично шокантно разумен кандидат </text>
<text sub="clublinks" start="534.52" dur="1.28"> да бидеме наш последен член на екипажот </text>
<text sub="clublinks" start="535.8" dur="2.25"> и ако сакате подетален аргумент за тоа зошто, </text>
<text sub="clublinks" start="538.05" dur="1.68"> тогаш ве молиме проверете го моето видео </text>
<text sub="clublinks" start="539.73" dur="1.49"> врска во описот. </text>
<text sub="clublinks" start="541.22" dur="2.19"> Но, сега да разгледаме и некои потенцијални проблеми </text>
<text sub="clublinks" start="543.41" dur="2.25"> тоа може да го извади од колосек целиот последен член на екипажот </text>
<text sub="clublinks" start="545.66" dur="1.01"> се бара идеја. </text>
<text sub="clublinks" start="546.67" dur="1.6"> Првиот од нив е дека ние веќе </text>
<text sub="clublinks" start="548.27" dur="1.73"> имајте го овој потенцијален 10-ти член на екипажот, </text>
<text sub="clublinks" start="550" dur="2.29"> ние едноставно ја немаме во моментот, </text>
<text sub="clublinks" start="552.29" dur="1.54"> кој е, се разбира, Нефертари Виви. </text>
<text sub="clublinks" start="553.83" dur="2.25"> Информациите за Виви се малку понејасни, </text>
<text sub="clublinks" start="556.08" dur="2.12"> и според нејзиниот запис во датумот на картичката Виви, </text>
<text sub="clublinks" start="558.2" dur="1.85"> важеше за сламена капа </text>
<text sub="clublinks" start="560.05" dur="2.36"> и сега се смета за поранешна сламена капа. </text>
<text sub="clublinks" start="562.41" dur="1.79"> И Ода исто така рече дека нејзиниот заштитен знак е број </text>
<text sub="clublinks" start="564.2" dur="2.06"> ако се приклучи на екипажот, тоа би било 5,5, </text>
<text sub="clublinks" start="566.26" dur="2.68"> што укажува на тоа дека таа слотови помеѓу Чопер и Робин </text>
<text sub="clublinks" start="568.94" dur="1.42"> во смисла на придружување на редот. </text>
<text sub="clublinks" start="570.36" dur="2.48"> Сега ова не е да се каже дека работите нема да се променат во иднина, </text>
<text sub="clublinks" start="572.84" dur="2.89"> особено затоа што Виви сега е многу порелевантна од кога било, </text>
<text sub="clublinks" start="575.73" dur="3.21"> очигледно беше насочена толку специфично од Im. </text>
<text sub="clublinks" start="578.94" dur="1.76"> Па да, можеби постои свет каде што е Виви </text>
<text sub="clublinks" start="580.7" dur="3.2"> повторно се придружува на сламените капи за последна климатска сага, </text>
<text sub="clublinks" start="583.9" dur="2.03"> со што се пополнува овој навидум празен слот. </text>
<text sub="clublinks" start="585.93" dur="2.38"> Што е идеја на која, искрено, не ми пречи. </text>
<text sub="clublinks" start="588.31" dur="2.3"> Јас едноставно не го гледам како на кое било место во близина </text>
<text sub="clublinks" start="590.61" dur="1.62"> веројатно како и другите опции. </text>
<text sub="clublinks" start="592.23" dur="2.39"> И некои луѓе таму, исто така, може да припишат некои места </text>
<text sub="clublinks" start="594.62" dur="1.91"> до Одење весели и илјадници сончеви </text>
<text sub="clublinks" start="596.53" dur="2.14"> но очигледно тие не сметаат во нумерирањето, </text>
<text sub="clublinks" start="598.67" dur="2.19"> извинете весело и извинете Сончево. </text>
<text sub="clublinks" start="600.86" dur="2.44"> И, конечно, само затоа што познавам барем една личност </text>
<text sub="clublinks" start="603.3" dur="1.59"> ќе го донесе ова во коментарите, </text>
<text sub="clublinks" start="604.89" dur="1.55"> во преводот на англиски јазик Виз, </text>
<text sub="clublinks" start="606.44" dur="3.16"> Лафи конкретно споменува дека сака најмалку 10 мажи, </text>
<text sub="clublinks" start="609.6" dur="1.83"> што би ги зеле буквалистите таму </text>
<text sub="clublinks" start="611.43" dur="1.45"> да ги исклучи Нами и Робин. </text>
<text sub="clublinks" start="612.88" dur="1.98"> Сепак, во реалноста, ова е само природата </text>
<text sub="clublinks" start="614.86" dur="1.55"> на раните преводи на Виз. </text>
<text sub="clublinks" start="616.41" dur="2.37"> Англиски „Едно парче“ е вид на крцкаво за читање </text>
<text sub="clublinks" start="618.78" dur="1.12"> за првите неколку тома </text>
<text sub="clublinks" start="619.9" dur="2.52"> затоа што навистина возбудуваат пиратски јазик </text>
<text sub="clublinks" start="622.42" dur="2.37"> кажувајќи работи како „Мене срца“ и „Грог“ </text>
<text sub="clublinks" start="624.79" dur="1.82"> и сето тоа стереотипно глупости. </text>
<text sub="clublinks" start="626.61" dur="1.64"> И оваа линија е жртва на тоа. </text>
<text sub="clublinks" start="628.25" dur="2.467"> Затоа, замислете го Лафи да го каже тоа со пиратски глас. </text>
<text sub="clublinks" start="630.717" dur="1.873"> „Јаааар, првото нешто. </text>
<text sub="clublinks" start="632.59" dur="1.41"> Морам да добијам екипаж. </text>
<text sub="clublinks" start="634" dur="2.89"> Мислам дека треба да сторат 10 мажи “. </text>
<text sub="clublinks" start="636.89" dur="2.66"> Додека на јапонски, не е наведен пол. </text>
<text sub="clublinks" start="639.55" dur="2.49"> Тоа е само измивање на ладно западнато </text>
<text sub="clublinks" start="642.04" dur="1.8"> Англиски пиратски стереотипен јазик </text>
<text sub="clublinks" start="643.84" dur="2.69"> и да не се сфаќа сериозно. </text>
<text sub="clublinks" start="646.53" dur="1.25"> Но, таму одиме. </text>
<text sub="clublinks" start="647.78" dur="1.51"> Некоја интересна храна за размислување. </text>
<text sub="clublinks" start="649.29" dur="2.02"> За мене, навистина, ми е драго што списанието One Piece </text>
<text sub="clublinks" start="651.31" dur="1.823"> отиде дотаму што таа разлика ја направи јасна </text>
<text sub="clublinks" start="653.133" dur="2.087"> затоа што тоа е нешто за кое се расправав </text>
<text sub="clublinks" start="655.22" dur="2.75"> од двете страни се додека ја читам оваа серија </text>
<text sub="clublinks" start="657.97" dur="2.53"> и генерира прилично голема возбуда </text>
<text sub="clublinks" start="660.5" dur="2.17"> за нашата 10-та и последна сламена капа, </text>
<text sub="clublinks" start="662.67" dur="2.93"> сега е потврдено дека не го вклучува Лафи. </text>
<text sub="clublinks" start="665.6" dur="0.93"> Но, што мислите момци? </text>
<text sub="clublinks" start="666.53" dur="1.68"> Ве молам, известете ме во коментарите подолу </text>
<text sub="clublinks" start="668.21" dur="1.62"> или дури и да се придружам на мојот сервер Discord. </text>
<text sub="clublinks" start="669.83" dur="1.56"> И, ако сакате да видите повеќе вакви видеа, </text>
<text sub="clublinks" start="671.39" dur="1.86"> тогаш ве молиме проверете ја мојата друга содржина </text>
<text sub="clublinks" start="673.25" dur="1.59"> или дури и да се претплатите на каналот </text>
<text sub="clublinks" start="674.84" dur="1.52"> за пославен бизнис со One Piece </text>
<text sub="clublinks" start="676.36" dur="2.16"> поставени директно на вашите извори на YouTube. </text>
<text sub="clublinks" start="678.52" dur="1.98"> Но, засега ова беше Гранд Лајн Преглед, </text>
<text sub="clublinks" start="680.5" dur="1.363"> и ќе се видиме следниот пат. </text>