Notice: Undefined index: title in /var/www/clublinks.info/public_html/class/Youtube.php on line 59

Notice: Undefined index: author_name in /var/www/clublinks.info/public_html/class/Youtube.php on line 72

Notice: Undefined index: html in /var/www/clublinks.info/public_html/class/Youtube.php on line 77
subtitles October 25, 2020

subtitles

LATAR MUSIK MUSIK MISTERIUS - Apa sampeyan ndeleng papan iki? Kayane Mars, ya? Nanging iki dudu Mars. Iki Volgograd. MUSIK DINAMIK -Kowe kaget? Semono uga aku. Lan iki dudu siji-sijine sing bisa sampeyan gumun karo Volgograd. Kali. Mustar. Kunci! Mustar ... Pengangkutan endah. Lan sawi! Napa akeh mustar? Amarga Volgograd minangka ibukutha sawi, salah siji saka telu ing jagad iki! Aku ngelingake sampeyan: Volgograd ngerti carane kaget. Lan ora mung sawi. Ing kene ana uga gunung-gunung Martian sing nyata. Pegunungan kasebut diarani Alexander Graben. Dheweke tuwuh ing kene 30 yuta taun kepungkur. Sing luwih tepat, iki dudu gunung sing wis tuwuh. Kabeh sing ana ing sekitare padha ambruk. Lan kaendahan dadi sing mung kene lan ing Mars. Lan nalika sawetara mung arep mabur menyang Mars, Aku wis ngrasakake pemandangan sing ora apik iki. - Kepiye sampeyan seneng, Elon Musk? MUSIK SAMBUTAN Sampeyan bisa njaluk menyang Volgograd kanthi cara beda. Kanthi pesawat. Ing kapal. -Nanging kanggo ndeleng kabeh kaendahan, luwih becik nganggo sepeda. Lurus ing sadawane Volga. Sepeda amfibi ditemokake ing Italia meh 30 taun kepungkur. Dheweke seneng banget karo kita. Nanging dheweke angel banget entuk. Lan ing kene - kanthi gampang! Volgograd, sampeyan ngerti carane kaget! MUSIK LUCU -Kula kepengin weruh apa iki? -Kanca, uga, miturut gaya, iki Barcelona. Apa aku bisa tekan kana kanthi cepet? -Salam Nuwun sewu, apa sampeyan bisa menehi katrangan babar pisan ing endi? -Kowe ing omahku. -Di omahmu ?! -Rumah tangga -Boten Barcelona? -Ora meh. Gula Khutor. -Bangunan kastil kasebut uga diarani Gula. Iki dibangun dening bapak David - Valery Danilchuk. Sawise ana buku tiba ing tangane babagan arsitek Spanyol Antoni Gaudi. Lan Valery pancen inspirasi karo karyane, dheweke pengin nggawe kastil kanthi gaya sing padha. Ora kaget, aku mikir yen aku ana ing Barcelona. -Bari aku saka endi formulir iki, sing ngelingake aku babagan es krim? -Mula iki es krim. -Bener? Umume kaget, nanging iki ora mung dekorasi. Apa sampeyan manggon ing kene? -Ya, bangunan omah. Kita manggon ing kene. -Bayangake, ing kastil iki kabeh ditindakake kanthi tangan: lan prabotan, lan lukisan, lan lampu gantung. Lan uga geni! - Nggumun! MUSIK LEMBUT Wong urip! Aku uga seneng manggon ing kene. Mesthi wae, aku ora pura-pura dadi istana. Nanging sel iki ora bakal nolak. Kajaba iku, Dawud ujar manawa dheweke bakal njupuk. Dadi, aku bakal dadi tamu pertama. -Wah! Halo omahe Gaudi! Omah es krim. Ya, ya, mesthine pemandangane apik tenan ing kene. Wah! Bèntèng gaya Catalan nyata-nyata urip ing masarakat. Lan kesempatan kanggo nginep ing wayah es krim. Volgograd, sampeyan ora bakal mandheg nggumunake aku. MUSIK DINAMIK Aku entuk istirahat lan siyap maju. -Halo! Bongiorno! Ngendi Volgograd? -Kono. - Suwene wis pira? -200 kilometer. -200 kilometer ... Aku mesthi bakal mati nalika tekan kana. Kita kudu nyegerake awake dhewe. Oh, semangka! MUSIK DINAMIK Sanajan Volgograd minangka ibukutha sawi, nanging uga misuwur amarga semangka. MUSIK DINAMIK Sambel -Aku ora ngerti, bener pilih semangka sing pas - iku seni kabeh. Kayane aku ora bisa nindakake tanpa spesialis. Trik utama kanggo nambah semangka yaiku duwe wektu kanggo nglumpukake saka lapangan sadurunge wong liya njupuk. MUSIK DINAMIK -Untuk nglumpukake semangka, sampeyan kudu tumindak minangka tim. -Salam, para pecinta semangka! Aku Georgy Cherdantsev, lan kita karo sampeyan ing pertandingan pungkasan musim panen. Ing lapangan, tim kulawarga Grigoryan: Maroussia, Naira, Gevorg lan legiuner Romawi Federico Arnaldi. Dadi wisel penjaga ora muni, amarga iki semangka dhewe. Gevorg mlaku liwat lapangan lan njupuk semangka. Liwat Marusya. Marusya maring Naira. Naira menehi semangka menyang Gevorg. Gevorg digantung ing Federico. Semangka ing mburi! Ana! Oh, nuwun sewu, mengko bakal mangan semangka. Nganti saiki, kita mung nglumpukake. Tim Grigoryan metu saka dalan. Nanging legiuner Romawi kita pancen apik! Arnaldische! Semangka! Sawise kabeh, bisa. Aku bakal ngrampungake kabeh saiki. Iki kamenangan! MUSIK APIK - Kanca, aku mesthi mikir yen semangka kalebu kulawarga waluh, nanging semangka khusus iki kagungane kulawarga Grigoryan. Lan saiki aku bakal masrahake marang kulawarga Orlov. KANGGO GUGUR -Amarga Orlov masak saka semangka ngruwat luar biasa kaya marshmallow. -Iku butuh wektu suwe banget kanggo garing, amarga semangka umume kalebu banyu. Lan mung cocog karo keju. -Malah Eksperimen kasebut ora rampung ing kana. -Kanca, kita wis nggawe caprese nganti sewu taun lan ora nate ngerti yen sampeyan bisa ngganti tomat nganggo semangka. MUSIK DINAMIK Aku malah bakal ujar manawa luwih nyenengake tinimbang caprese nyata. Lan apa piknik tanpa aperitif sing entheng? Kajaba iku, ana sirup semangka. Apa aperitif tanpa roti panggang? -Ora, amarga, tre - cocomero! Mesthi, iki tegese "semangka". -Mamma mia! Aperitif mewah. -Apa sing apik tenan lan apik tenan, Orlov duwe produksi bebas sampah. Dheweke nggunakake ora mung pulp, nanging kabeh semangka. - Jam saka kulit semangka. -Sampeyan pengin ngomong yen ana kerak? -Ya, kerak kanthi bagean saka pulp. -Oya kerak. -Cust. -Ayo. Kita mbuwang kabeh wektu. -Kita milih. KANGGO GUGUR - Wong lanang, aku kabeh. Panemuan iki kaya ngono. Aku kaget. MUSIK LEMBUT -Orlovs ora mung ngobati aku kanthi pasugatan eksperimen, nanging uga mulang mangan semangka kanthi gaya Kamyshin. Sendok! Lan mangan roti ireng. MUSIK DINAMIK Aku ora bakal ujar, mesthi, ora ana rasa. Nanging otak Italia saya ora ngerti apa sing kedadeyan. Sawise semangka gaya Kamyshin, aku pengin luwih legi. -Sampeyan bisa nggawe nardek, utawa kasebut uga diarani madu semangka. - Ya, aku ora percaya. Apa sampeyan bisa nuduhake kepiye carane rampung? Kanggo nggawe madu semangka, kita butuh jus semangka. Mula, kanggo miwiti, kita motong semangka lan nyopot wiji kasebut. - Ana rahasia ing kene. Yen kita ngethok cara iki ... kita butuh wiji mung ing sisih tengen lan kiwa. Saiki kita ngilangi wiji kasebut. -Malah kanggo rahasia iki wae, sampeyan kudu Volgograd! Kita mung butuh pulp semangka. -Manggang pulp ing blender. Kita nyaring. Lan saiki kudu rebus jus iki paling ora 8 jam. -8 okt'k! -Ya Bakal kenthel, lan sampeyan bakal entuk nardek sing padha. -Mangga critakake sampeyan wis nyiyapake bagean kanggo aku sadurunge. Banjur 8 jam suwene banget. -Ya, ana. -Kanggo nggawe secangkir madu kaya ngono, sampeyan kudu nggodhog jus patang semangka! Lan dudu ons gula! -Wis manis banget. Aku isih sendok pungkasan ing kene. Hmm ... Langsung mabur! GOLONGAN ENGIN AIRCRAFT MUSIK LEMBUT -Federico, apa sampeyan wis milih? -Ya, aku mutusake. Aku njupuk. Bayangake, kanggo pertama kaline aku bisa nyewa pesawat kabeh. Luwih-luwih unik. -Amarga iki ora mung pesawat, nanging hotel! Ing Rusia, sampeyan ora bakal nemokake sing liyane. Iki mung pesawat ing endi biasane sampeyan bisa dowo sikil lan turu. Yen sampeyan kehabisan ruang ing pesawat, aja kuwatir. Asrama iki nduweni kamar lan omah sing beda kanggo saben selera. MUSIK JOYOUS Ya, aku bakal turu ing turu. Sawise wengi ing pesawat, aku nerusake perjalanan sepeda. Aku kepengin weruh apa ana papan ing Volga Endi sing apik banget ing banyu lan pesisir? Kayane aku nemokake papan sing kaya ngono. Iki Stolbichi! MUSIK LEMBUT Warga lokal marang aku sing paling apik ing kene yaiku nalika matahari terbit. Kanggo ngrasakake, sampeyan kudu teka ing Stolbichi jam lima esuk. Sejatine, saiki ana liyane ing lokal, nanging ing Italia - lima. Setuju, tampilan iki pancen migunani. Saben pilar kasebut padha karo dhuwur karo Menara Miring Pisa. Nanging ing kene akeh turis sing ora bisa dibandhingake. Pegunungan iki unik. Dheweke kalebu watu langka - gaize. Watu legar rapuh banget lan pancen nggumunake carane bisa urip nganti saiki. Kaendahan sing ora bisa diterangake! MUSIK LEMBUT Saiki kita kudu mutusake ing endi pelayaran. - Sing utama yaiku njaga irung sampeyan supaya mudhun. Keju? Anggur Tomat garing srengenge? Apa aku wis tekan Italia? Ora, babar pisan kaya Italia. Apa irungku gagal? -Ya, iki dudu Italia, nanging kutha Dubovka ora adoh saka Volgograd. -Woh anggur sisih lor ing Rusia ditandur ing kene. Lan amarga ana anggur, mesthine kudu ana anggur. Sanajan apa jinis anggur sing bisa ana ing kahanan kaya ngono? Isih, naluri ku ora nguciwani aku! Pungkasan, ana keju, tomat sing garing srengenge, lan anggur. -Kita miwiti karo keju sing apik tenan sing diarani "Vinotel". Kita njupuk anggur abang - lan ing kene. -Apa sing sampeyan lakoni? - Aku pouring. Napa dheweke "Vinotel"? Amarga sampeyan kudu pour menyang. -Nanging-oh! SPEAKS ITALIAN Nanging-oh! Kaget! Iki lurus ... Aku wis ndeleng lan nyoba akeh, nanging banjur kaget. -Nging anggur luwih ngagetake aku. Sanajan, sejujure, aku ora percaya. Nanging jebule putih sing apik banget. Abang Lan aku pengin mikirake anggur iki kanthi kapisah. -Ayo, coba coba mawar sing menarik iki? -Gawe saka anggur, sing mung tuwuh ing wilayah kita. Varietas kasebut diarani "Marinovsky". -Apa saiki aku ngombe anggur sisih lor sing paling gedhe ing Rusia? -Ya Ora mung sing paling lor, uga saka macem-macem lokal, lan uga warna pink. -Firework! RING KACA SCREAM BIRD -Ciao, elang! Ayo, mrene nggawa segelas anggur! Kita duwe akeh! PUTIH -Apa sing bisa digabung karo? -Ayo gabung karo keju Stilton. -Nanging ditemokake utama sadurunge aku - kaymak sajian lokal. -Kuwi tahapan transisi ing antarane krim asem lan butter. Iki sajian tradisional Cossack, sing dipanggang ing pot kaya ing oven. -Kaymak minangka produk susu sing umum banget. Wis disiapake ing macem-macem negara. Nanging mung ing kene, ing Volgograd, kaymak digawe karo susu panggang. Menarik umume. Wah! Hmm ... Aneh banget. -Dadi iki tomat sing dikeringake dening Volgograd. Aku kepengin weruh apa bedane karo wong Italia? -Sedhot. Kaya tomat sing garing srengenge, nanging isih ana jinis corak cathetan sing ora pati ngerti ing kene. -Mesthi amarga ana ing lenga mustar? -Malah liwat minyak sawi, aku dakrasakake dhewe. Kaya-kaya teka ing tanah kelairanku. MUSIK PATRIOTIK -Monokumen "Telpon Motherland!" - simbol Volgograd sing paling penting. Sejatine nalika dakkandhakake kaya-kaya ana ing omah, Aku ora sengaja sithik. MUSIK IRONIK -Eh! Sampeyan isih kudu nambah basa Rusia. Nyatane, turis biasa ora diidini mlebu tugu kasebut. Nanging amarga aku turis sing ora biasa, Saiki aku bakal nuduhake sampeyan sing ora bakal bisa ditemokake ing papan liya. -Ayo ayo padha kenal liyane karo wanita paling misuwur ing Volgograd. Dhuwur tugu kasebut 87 meter. Iki minangka patung paling dhuwur ing Eropa. Lan nalika dibangun, iki paling dhuwur ing saindenging jagad. Lan ditulis ing Guinness Book of Records. -Mamma mia! SPEAKS ITALIAN Dhuwur tenan sampeyan! Malah luwih dhuwur tinimbang menara paling dhuwur ing Kremlin Moskow. Saka njero, kabel-kabel iki nyekel patung kasebut. Ana 117 wong, lan masing-masing bisa nyangga bobot paus. -Nalika monumen kasebut jago, beton dijupuk langsung saka pabrik, saengga ora duwe wektu kanggo ngerasake sadurunge. - Dheweke wanita Rusia sejati, apa ora? Endah ing njaba lan andal ing njero. -Struktur teknik monumen kasebut padha, kaya ing menara TV Ostankino, amarga dikembangake dening wong sing padha - Nikolay Vasilievich Nikitin. Menapa malih, monumen uga menara TV digawe meh bebarengan. MUSIK SAMBUTAN -Bah, saiki aku bisa ngomong manawa aku ndeleng tanah kelairan sampeyan saka njero. Nanging aku durung ndeleng Volgograd dhewe. Dadi ayo ndeleng bareng sawise pariwara. Aku bakal numpak salah sawijining rute sing paling apik ing jagad iki. - Nggumun! Aku bakal mlaku ing dalan paling dawa ing Rusia. Lan aku bakal nyoba apa sing angel diucapake. -S umume, bab sing nyenengake. Napa kita ora nggunakake ing Italia? MUSIK POSITIF -Halo kanca! Aku, Federico, lan aku ing Volgograd! MUSIK POSITIF Ternyata ndeleng Volgograd ing njaba lan ing njero saka jendhela trem. Trem iki diarani tram metro. Lan bagean saka rute kasebut mlebu lemah. Trem kasebut katon ing Volgograd luwih saka satus taun kepungkur. Lan luwih murah yen numpak tinimbang taksi. Regane tiket mung 5 kopecks. Saiki tiket kasebut mesthi luwih larang, nanging sampeyan bisa tuku malah ing kreta. Umume trep. Halo Tiket Uno, favorit wektu. Rong puluh lima, ta? -Ya -Salam, matur nuwun. Rute iki urutan nomer papat ing dhaptar "12 rute trem sing paling apik ing donya" miturut majalah Forbes. Bayangake, sanajan rute trem kalebu ing dhaptar Forbes. Lan aku isih durung. GOLEK MUSIK WHEEL NIKMATI Kaget. Piye iki MUSIK LUCU Umume, stasiun metro iki meh padha karo stasiun metro. Sampeyan ngadeg ing kene, ngenteni kreta ora kebiasaan ... ... lan trem teka. Volgograd ngerti carane kaget. MUSIK LUCU Ayo mlaku-mlaku ngubengi kutha, ayo. MUSIK LUCU Mesthi, akeh ing kutha iki ujar babagan prestasi para pahlawan sing tiba. Nanging kanthi kabeh iki, Volgograd minangka kutha sing urip banget. Karo wong sing urip lan apik. Chao! Dhuwur limang dhuwur lima! Ngguyu LAN! Ngguyu KRYAKHTIT Ayo, "ciao-o-o!" SCREAMS: -Ciao! -Ciao, ciao! -Loud - ciao! -Chao! Apa kutha ing kali tanpa tanggul? Dheweke pancen ayu banget ing Volgograd! Mung Kali Volga dhewe sing luwih ayu tinimbang dheweke. MUSIK LUCU Warga lokal negesake manawa Volgograd - kutha paling dawa ing Rusia. Kapan rating resmi kutha-kutha sing dawa, dheweke njupuk nomer papat ing kana. Nanging, warga Volgograd isih nganggep kutha paling dawa. Baris longitudinal nomer loro utawa mung garis longitudinal nomer loro - dalan sing paling dawa ing Rusia! Rungokake, dawane 50 ... Ora meter, nanging kilometer! Oh, aku ora ngerti arep lunga saka pungkasan nganti ujung liyane, sampeyan butuh paling ora sak jam nganggo mobil. Muga-muga sampeyan duwe wektu. Aku bisa mbayangake kepenake yen warga lokal mlaku-mlaku ing kene. Sampeyan ora bisa nindakake tanpa cemilan! Aku ditawani miwiti karo sup iwak. Isih bakal! Volga mung mbuwang watu. Mung aku dikandhani yen bakal ana kejutan dhisik. Muga-muga nyenengake. Sapa dheweke?! Gawe kupinge diobong?! Wah Kaget. Panci iki, mesthi uga bagean cilik. Nalika pengin cemilan tinimbang kanggo mangan roti lapis, dheweke njupuk pot ing tas lan nggodhog sup iwak. Kuping tenan nggawe aku gampang banget. Nanging ing kene kabeh diputusake karo pelayan. Panci, suket, asap - swasana banget! Kaya-kaya sampeyan ana ing pinggir Volga. Panganan sabanjure luwih angel. Iki minangka tempel iwak kanthi jinis busa. -M-m. Nggih Saiki aku ngerti ide saka koki. Ing kene ... ... panji salib utama. Dheweke pancen alus, lembut, lembut. Banjur minyak mustar nglengkapi ing kene, lan iwak nganggo asap ngrokok. Aku kepengin weruh apa busa iki? Muga-muga ora digawe saka mustar. Sanajan Volgograd ngerti carane kaget. Ayo? GAGAK tenan? Pancen ... Wong lanang, apa sampeyan wis rendhem bawang ing susu lan digawe saka umpluk? Amarga ing kene sampeyan bisa ngrasakake susu lan bawang. Kaget! Perlu imajinasi Rusia langsung kanggo nggawe sing kaya ngono. Sadurunge nyoba panganan cuci mulut, bisa uga patut dicoba lemonade iki. Sanajan diarani jeruk nipis, lemon ora digawe karo jeruk nipis. Lan saka sorrel. Yen sampeyan pengin wong asing ngilangi ilat, njaluk pesen ... Shcha, shvel, shcha, sha ... Sorrel. Sorrel ... Lemonade? MUSIK LUCU Seger seger, sumilir. Umume bab sing apik tenan. Napa kita ora nggunakake ing Italia? Ah, mesthine amarga pocapan kasebut rumit banget malah ora ana sing bisa pesen! Lan saiki - kejutan utama! Es krim! Ngguyu Nemokake sesuatu sing ngagetne wong Italia! Amarga umume kita nggawe es krim. Sanajan ... apa warna kuning sing aneh? Muga-muga es krim iki ora digawe saka mustar. MUSIK LUCU Madonna ... Ayo! SPEAKS ITALIAN Es krim rasa jagung. Aku ora percaya! Wong lanang sing aneh banget, ora dikarepake. Rasa jagung sing sugih banget lan brondong sing renyah. Iki bom! Wis mangan, saiki ayo maju. MUSIK LUCU Jujur, sawise mangan awan, aku ora rumangsa pedal. Aku kepengin weruh apa sampeyan bisa numpak Volga? ROOT MOTOR O enteni, ojo lunga! ROOT MOTOR Oh, gratsy, matur nuwun, yen ora, aku kesel ing kene, sampeyan ora bakal ngandel. Aku saranake sampeyan uga istirahat sawetara lan nonton pariwara kasebut. Lan sawise pariwara, aku bakal numpak kapal pesiar ing sadawane Volga! Aku ratune jagad-ah! Aku bakal nemokake gunung sawi kabeh! Karo GAMBAR GERMAN: Oh, ing kene kita kudu mbangun kabeh pabrik kanggo diproses! Banjur kanthi ora sengaja aku bakal nemoni kenalan lawas. Iki menarik! Saiki wis ilang. LAGU: -Tepi bank, panganan asik! Motherland ngethok mega nganggo pedhang! Bersepeda ing permukaan sing lancar Volga Ayo mangan ing Volgograd! Bonjour, punggawa kawula! Kapten Federico Arnaldi ana ing kene. Lan aku arep menyang Volgograd! Ya, amarga pelaut padha lunga. Lan aku mlaku ing sadawane Volga, amarga tanpa Volga ora bisa mbayangake Volgograd. Isih bakal! Sawise kabeh, dheweke Volgo-grad. Kaendahan sekitar apik tenan! Papan terbuka sing dakkarepake bengok-bengok ... Aku ratune jagad-ah! ECHO: -... jagad-ah! MUSIK JOYOUS Apa sing ana ing cakrawala? Akhire aku nglangi mustar! Sanajan Volgograd lan ibukota mustar, antara ibukota lan mustar jarak sing apik banget. Ora ana sing aneh! Apa sampeyan eling yen iki kutha sing dawa banget? Dadi ing kana celengan mustar! Sarepta. Biyen dadi kutha cilik. Lan saiki dheweke dadi bagean Volgograd. MUSIK LUCU Mustar wis thukul ing kene wiwit abad kaping 18. Nanging populer ing saindenging Rusia iku digawe dening wong sing misuwur banget. Napoleon Bonaparte. Ing taun 1810 Napoleon ngrebut Inggris nganggo blokade angkatan laut. Mula, pasokan mustar Inggris menyang Rusia dihentikan. Nanging sampeyan kudu ngerti yen Kaisar Alexander dadi sawi gedhe tenan mula saiki, nesu nesu. "Mamma mia, Napoleon ngalangi kabeh kanggo aku! Endi aku bisa njupuk mustar?! " Dheweke wiwit nggoleki dheweke. Lan aku nemokake ing kene ing Sarepta. Ana pemukiman Jerman ing Volga, ing ngendi warga lokal wis ngerti manawa tuwuh sawi sedhep tenan. Dheweke uga tresna marang dheweke lan ujar ... Karo ACCENT GERMAN: "Oh, ing kene kita kudu mbangun kabeh pabrik kanggo diproses!" Lan nalika Alexander ngerti: kabeh, kekancan! Lan sawi saka Volga langsung miwiti ngirim langsung menyang meja kekaisaran. Pabrik lawas iku wis suwe ora ana. Sawise perang, ana sing anyar dibangun ing kene. MUSIK LUCU Lan iku siji-sijine ing kabeh USSR pabrik produksi bubuk sawi. Yen Volgograd minangka ibukutha sawi, mula Sarepta minangka Kremlin. Wayahe ngunjungi resmi menyang mustar lan ketemu pasuryan kanggo pasuryan. Aku wiwit kenal karo mustar wiwit wiwitan. Saka wiji. Mustar putih. Ireng Hmm ... Opo iki -Sawijining mustar abu-abu. Umume, iki minangka jinis mustar khusus, sing ditanam ing Volgograd. Ing kutha Sarepta. - Aku ora ngerti sampeyan bisa mikir babagan mustar. - Iki sosis sawi. Sampeyan bisa ndeleng winih ing ... -Yow -... lan Sarep, lan ireng. Waca Ireng -Ah! Lan aku mikir ireng mrico. Aku bisa ngrasakake wiji, seger, pancen apik. Ora, idhehe apik banget. Lan roti uga. -Roti sawi uga. Waca carane kuning? - Oke, bener? -Ya Minyak sawi menehi kamulyan lan warna kaya ngono. -Malah mustar ditambahake ing pastry sing manis. Iki roti panggang Sarepta. Roso sawi sing empuk malah pedhes. -Ora, enak banget. Roti jahe lurus ... -Ana macem-macem keju ing Italia. Nanging kita ora mikir yen nambah mustar. -Iki keju enom. Disebut - kira-kira kepiye. Apa dheweke katon kaya prekara? -Kanggo sawetara jinis cacioto. -Caccioto. -Ah! Aku ngiro-iro. -Aku mikir yen ing wilayah liyane, kajaba ing Volgograd, sampeyan ora bakal nemokake keju karo wiji sawi. -Kuwi mesthi. Malah ing Italia, sampeyan ora bakal nemokake. Iki pisanan aku ndeleng. -Aku wis nyoba lenga sawi. Nanging ing kana dheweke dibayangke tomat sing garing srengenge. Saiki aku pengin ngerti rasa sejatine minyak sawi. MUSIK SAMBUTAN -Madonna! Madonna! Ho ho! Ing kene, lan saiki isih lara bakar. -Panggon ing wilayah Volgograd ing pawon ing mung nganggo minyak sawi. - Sampeyan duwe Volgograd - ibukutha sawi. Apa sampeyan ngerti manawa kita uga duwe modal sawi ing Italia? Iki Cremona, ing sisih lor. Stradivari. Biola. Lan sawi. Kita ngarani mostarda. Lan dheweke manis banget, woh. Mmm, enak! - Pranyata uga ana ing kene mostarda. Lan dheweke mangan nganggo es krim! -Lan ana rasa apa? -Oya pir. -Ya. - Lan iki cranberry. -Nanging bom langsung. Saiki, pir lan mustar minangka bom. Tepuk tanganku kanggo Volgograd. Aku kepengin weruh apa aku bisa mbedakake Italia saka lokal? -Siap kanggo sing sabanjure. Ha! Sing nomer loro duweke, sing pertama duweke. -Ya -Ya? Uh-uh! -Lan endi sing rasane luwih enak? -Kowe ngerti kenapa aku ngira? Amarga sing luwih alus, kabeh padha moderat. Kabeh, kabeh, kaya kudune. Lan sampeyan isih ... liyane Rusia. -Amarga mustar kita. -Nalika aku seneng rapat sing ora dikarepake karo kanca lawas saka Mostardo, sampeyan nonton iklan. Lan sawise pariwara, kita bakal nyiyapake sajian tradisional Cossack ... -Kula wis miwiti ngalahake endhog. -... kanthi sajian sing ora konvensional. - Dekorasi bawang? - Masak minangka preinan sing cocog kanggo aku. Lan masak dina iki minangka acara gedhe. Karo aku yaiku wong sing nuntun lan ngarahake acara gedhe. Bonjorno, Andrey. -Bongiorno, Federico. -Dina iki kita bakal masak sajian tradisional Cossack - nugget. Pike perch kanggo sajian iki kudu paling anyar. Iki ditemokake sawetara jam kepungkur. -Sampeyan ora bakal percaya, nanging ing kana aku gedhe, ing pinggir segara, ora adoh saka Roma, kita arang lungguh ing kana nganggo pancing, mburu ing jero banyu. - Pranyata Andrey uga seneng golek iwak. Dadi, nalika ngobrol babagan trofi, kita nyuda pike. -Mulane, bener. Sawetara kekandelan centimeter saben strip. - Apa bakal cocog karo cara motong? -Wabene. -Kowe njupuk Italia kanthi cepet. Cossacks iki minangka wong sing apik tenan. Sampeyan bisa menehi tembung Cossack. -Ya, kita duwe kamus dhewe. Ana tembung tresno "chadunyushka". Iki tegese "bocah, bocah". Ing basa Italia ... -Bambino. -Kowe ngerti, contone, apa sing diarani wanita? -Aku ngerti. -Napa? Aja isin. -Bah, ana, wanita, bocah-bocah wadon, kabeh. -Ora. Ing basa Cossack, tembung "womanizer" ora liya tegese, kaya gaya rambut wanita. -Mula, ora bisa ditemokake, saka mancing, obrolan kasebut dadi wanita. Pacelathon lanang biasa. Nanging kita uga ora lali masak. -Mula, tuang minyak sawi. -Ah, iya, ayo, ayo. Nalika sampeyan nyritakake babagan tembung Cossack, aku wis wiwit ngalahake endhog. Aku ngira kabeh kudu dunk. - Bener, bener. -Nugget dingerteni. -Nugget diwenehi roti. MUSIK LUCU Wektu kanggo nggoreng nugget. - Kita bisa uyah sithik. - Uyah lan mrico. Wirang yen televisi durung sinau ngirim lan mambu liwat kamera. -Ya? Nanging coba coba kirimake. -Mung tembung? -Ya -Belissimo! -Lan ing basa Cossack kepiye "belissimo"? Enak, enak? - Malah éca. -M-mm, enak banget! Mmm! -Sampeyan ngomong kaya Cossack sing meh nyata. -Yen aku isih sinau cara muter checker, kepiye kabarmu, bener?! Iki mogok Cossack. -Nalika Andrei nduduhake kehebatan, nugget entuk kerak sing apik. Wayahe nyiyapake sajian. Pertama, ayo nyincang bawang. - Sapa ngerti, bisa uga saber bakal luwih cepet. Aku durung nate nyoba masak bareng dheweke. -Luwih cepet, nanging ora cethek. -Lan kita bakal ngirim supaya kecoklatan. -Adhuh, bawang emas. Apa kita kabeh wis siyap? Dekorasi bawang. Apa gampang? -Ojo kesusu. Panganan gourmet sing sederhana kaya nugget pike perch hiasan kudu pas. Ora luwih utawa kurang - grechotto. -Banjur kita ora bisa nindakake tanpa soba Makfa sing sampurna. Ditanam ing Altai lan ngemot akeh unsur tilak. Grechotto bakal dadi ora mung enak, nanging uga sehat. -Niki wenehi soba menyang wajan lan goreng. Pira sing kudu diwutahake? -Kanggo wong Rusia, soba mesthi ora cukup. Dadi aku nyelehake liyane. Penting ing kene kabeh mambu diungkap, kaya risotto. Lan supaya cangkang protèktif digawe. -Kiseni duduh kaldu iwak. Buckwheat kudu dicelupake ing duduh kaldu. Cekap semanten Panutup? -Kowe iku perfeksionis. -Ya sitik. - Kepiye "perfeksionis" ing basa Italia? - Kuwatir. -Nalika waktune nambah tomat sing garing banget karo srengenge. -Fishing pungkasan. Ora ana kombinasi sing luwih apik tinimbang Volga pike perch lan Parmesan Prancis. -Ayo diarani French Parmesan, nanging ing Italia, Parmesan katon beda. Apa Parmesan minangka keju Italia? -G humor lucu, aku seneng. -Sacara prinsip, kabeh. We nutupi lan supaya lemes. -Mangga lemes. Lan ayo ngatur lan mangan. Aku wis luwe. -Yen yen sampeyan luwe nalika masak, sampeyan bisa kanthi gampang mbaleni piring kasebut. Sampeyan mbutuhake: pike perch seger, breadcrumbs, minyak - minyak sawi paling apik, nanging sampeyan bisa nggunakake sayuran apa wae. Lan kanggo grechotto: bawang, duduh kaldu iwak, tomat garing srengenge, keju keras lan, mesthine, soba. SPEAKS ITALIAN - Katon gampang: buckwheat, pike perch, nanging apik banget. -Apa? -Salute! - Keju! Mmm! -M-mm! - Aku dudu penggemar soba paling gedhe. Nanging amarga cara masak lan tomat sing garing srengenge ternyata soba sing beda banget. Mediterania. Lan pike perch umume ora bisa dipuji. -Andrey, sampeyan kaget tenan. Rahmat! -Matur suwun sanget. Ayo maneh, kita bakal golek cara kanggo ngagetne sampeyan saben wektu. -Apa sing aku ngerti babagan Volgograd sadurunge lelungan iki? Ya, Mamaev Kurgan, sawijining prestasi para petugas pertahanan kutha lan tugu, diajeni nganggo cara iki dheweke nutupi lawang mlebu kutha, lan ing mburine ana tokoh Ibu Negara. Lan aku bakal ujar, umume, iki sejarah militer kutha, sing kita ajeni kanthi edan, isih ndhelikake bagean Volgograd sing apik tenan. - Wong sing apik tenan manggon ing kene. Dheweke numpak sepeda ing banyu lan trem - ing ngisor lemah. Dheweke nggunakake paling akeh saben produk. Aku durung weruh akeh piring sing digawe saka semangka biasa ing papan liya. Lan apa sing ditindakake karo mustar! Ing kene, ing Volgograd, iki butter, roti, lan keju. Lan akeh liyane! Aku lair ing segara. Mula, kali, tlaga lan kabeh sing ana ing sisih liyane katon, Aku ora nganggep serius. Nanging Volga nggawe aku ganti pikir. Kali iki jembar tenan! Volgograd beda banget. Ing kene ana pegunungan Mars istana Spanyol, Padunungan Jerman. Dheweke pancen ngerti carane kaget! -Aku nangis ora mung amarga sawi, lan uga amarga pamitan. Nanging, miturut prinsip, ora suwe. Aku bakal ketemu sampeyan minggu ngarep nalika kita bebarengan maneh andyamo, manjamo. Chao! Penyunting subtitle I. Savelyeva Proofreader A. Kulakova

View online
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>
<text sub="clublinks" start="0.48" dur="3.4">LATAR MUSIK</text>
<text sub="clublinks" start="3.88" dur="4.52"> MUSIK MISTERIUS</text>
<text sub="clublinks" start="8.4" dur="27.56"> - Apa sampeyan ndeleng papan iki? Kayane Mars, ya?</text>
<text sub="clublinks" start="35.96" dur="3.2"> Nanging iki dudu Mars. Iki Volgograd.</text>
<text sub="clublinks" start="39.16" dur="4.28"> MUSIK DINAMIK</text>
<text sub="clublinks" start="56" dur="1.76"> -Kowe kaget? Semono uga aku.</text>
<text sub="clublinks" start="57.76" dur="3.8"> Lan iki dudu siji-sijine sing bisa sampeyan gumun karo Volgograd.</text>
<text sub="clublinks" start="63.64" dur="1.28"> Kali.</text>
<text sub="clublinks" start="67.08" dur="1.28"> Mustar.</text>
<text sub="clublinks" start="69.84" dur="1.32"> Kunci!</text>
<text sub="clublinks" start="71.84" dur="1.24"> Mustar ...</text>
<text sub="clublinks" start="75.08" dur="2.2"> Pengangkutan endah.</text>
<text sub="clublinks" start="78.4" dur="1.4"> Lan sawi!</text>
<text sub="clublinks" start="81.72" dur="1.84"> Napa akeh mustar?</text>
<text sub="clublinks" start="83.56" dur="4.4"> Amarga Volgograd minangka ibukutha sawi, salah siji saka telu ing jagad iki!</text>
<text sub="clublinks" start="89.36" dur="5.52"> Aku ngelingake sampeyan: Volgograd ngerti carane kaget. Lan ora mung sawi.</text>
<text sub="clublinks" start="94.88" dur="3.36"> Ing kene ana uga gunung-gunung Martian sing nyata.</text>
<text sub="clublinks" start="101.68" dur="4.08"> Pegunungan kasebut diarani Alexander Graben.</text>
<text sub="clublinks" start="105.76" dur="3.08"> Dheweke tuwuh ing kene 30 yuta taun kepungkur.</text>
<text sub="clublinks" start="108.84" dur="2.4"> Sing luwih tepat, iki dudu gunung sing wis tuwuh.</text>
<text sub="clublinks" start="111.24" dur="3.56"> Kabeh sing ana ing sekitare padha ambruk.</text>
<text sub="clublinks" start="116.4" dur="2.6"> Lan kaendahan dadi</text>
<text sub="clublinks" start="119" dur="3.84"> sing mung kene lan ing Mars.</text>
<text sub="clublinks" start="124.16" dur="4.32"> Lan nalika sawetara mung arep mabur menyang Mars,</text>
<text sub="clublinks" start="128.48" dur="3.76"> Aku wis ngrasakake pemandangan sing ora apik iki.</text>
<text sub="clublinks" start="134.2" dur="2.48"> - Kepiye sampeyan seneng, Elon Musk?</text>
<text sub="clublinks" start="136.68" dur="8.48"> MUSIK SAMBUTAN</text>
<text sub="clublinks" start="146.56" dur="3.36"> Sampeyan bisa njaluk menyang Volgograd kanthi cara beda.</text>
<text sub="clublinks" start="149.92" dur="1.64"> Kanthi pesawat.</text>
<text sub="clublinks" start="154.84" dur="2.72"> Ing kapal.</text>
<text sub="clublinks" start="163.16" dur="4.64"> -Nanging kanggo ndeleng kabeh kaendahan, luwih becik nganggo sepeda.</text>
<text sub="clublinks" start="167.8" dur="1.08"> Lurus ing sadawane Volga.</text>
<text sub="clublinks" start="168.88" dur="4.92"> Sepeda amfibi ditemokake ing Italia meh 30 taun kepungkur.</text>
<text sub="clublinks" start="173.8" dur="2.24"> Dheweke seneng banget karo kita.</text>
<text sub="clublinks" start="176.04" dur="5.28"> Nanging dheweke angel banget entuk. Lan ing kene - kanthi gampang!</text>
<text sub="clublinks" start="181.32" dur="2.28"> Volgograd, sampeyan ngerti carane kaget!</text>
<text sub="clublinks" start="183.6" dur="5.84"> MUSIK LUCU</text>
<text sub="clublinks" start="189.44" dur="2.68"> -Kula kepengin weruh apa iki?</text>
<text sub="clublinks" start="195.44" dur="3.92"> -Kanca, uga, miturut gaya, iki Barcelona.</text>
<text sub="clublinks" start="199.36" dur="2.76"> Apa aku bisa tekan kana kanthi cepet?</text>
<text sub="clublinks" start="202.84" dur="1.16"> -Salam</text>
<text sub="clublinks" start="204" dur="2.76"> Nuwun sewu, apa sampeyan bisa menehi katrangan babar pisan ing endi?</text>
<text sub="clublinks" start="206.76" dur="2.04"> -Kowe ing omahku. -Di omahmu ?!</text>
<text sub="clublinks" start="208.8" dur="2.16"> -Rumah tangga -Boten Barcelona?</text>
<text sub="clublinks" start="210.96" dur="2.32"> -Ora meh. Gula Khutor.</text>
<text sub="clublinks" start="216.52" dur="2.88"> -Bangunan kastil kasebut uga diarani Gula.</text>
<text sub="clublinks" start="219.4" dur="3.72"> Iki dibangun dening bapak David - Valery Danilchuk.</text>
<text sub="clublinks" start="224.52" dur="2.76"> Sawise ana buku tiba ing tangane</text>
<text sub="clublinks" start="227.28" dur="3.32"> babagan arsitek Spanyol Antoni Gaudi.</text>
<text sub="clublinks" start="230.6" dur="3.12"> Lan Valery pancen inspirasi karo karyane,</text>
<text sub="clublinks" start="233.72" dur="3.72"> dheweke pengin nggawe kastil kanthi gaya sing padha.</text>
<text sub="clublinks" start="237.44" dur="4.28"> Ora kaget, aku mikir yen aku ana ing Barcelona.</text>
<text sub="clublinks" start="243.76" dur="2.08"> -Bari aku saka endi formulir iki,</text>
<text sub="clublinks" start="245.84" dur="2.68"> sing ngelingake aku babagan es krim?</text>
<text sub="clublinks" start="248.52" dur="2.92"> -Mula iki es krim. -Bener?</text>
<text sub="clublinks" start="251.44" dur="3.96"> Umume kaget, nanging iki ora mung dekorasi.</text>
<text sub="clublinks" start="255.4" dur="3.64"> Apa sampeyan manggon ing kene? -Ya, bangunan omah. Kita manggon ing kene.</text>
<text sub="clublinks" start="259.04" dur="5.08"> -Bayangake, ing kastil iki kabeh ditindakake kanthi tangan:</text>
<text sub="clublinks" start="264.12" dur="4.64"> lan prabotan, lan lukisan, lan lampu gantung.</text>
<text sub="clublinks" start="273.36" dur="1.48"> Lan uga geni!</text>
<text sub="clublinks" start="274.84" dur="1.4"> - Nggumun!</text>
<text sub="clublinks" start="276.24" dur="4.24"> MUSIK LEMBUT</text>
<text sub="clublinks" start="286.24" dur="1.48"> Wong urip!</text>
<text sub="clublinks" start="287.72" dur="3.08"> Aku uga seneng manggon ing kene.</text>
<text sub="clublinks" start="290.8" dur="2.88"> Mesthi wae, aku ora pura-pura dadi istana.</text>
<text sub="clublinks" start="293.68" dur="3.16"> Nanging sel iki ora bakal nolak.</text>
<text sub="clublinks" start="296.84" dur="4.08"> Kajaba iku, Dawud ujar manawa dheweke bakal njupuk.</text>
<text sub="clublinks" start="300.92" dur="2.4"> Dadi, aku bakal dadi tamu pertama.</text>
<text sub="clublinks" start="303.32" dur="3.92"> -Wah! Halo omahe Gaudi!</text>
<text sub="clublinks" start="307.24" dur="1.48"> Omah es krim.</text>
<text sub="clublinks" start="311.96" dur="3.16"> Ya, ya, mesthine pemandangane apik tenan ing kene.</text>
<text sub="clublinks" start="315.12" dur="1.36"> Wah!</text>
<text sub="clublinks" start="316.48" dur="5.48"> Bèntèng gaya Catalan nyata-nyata urip ing masarakat.</text>
<text sub="clublinks" start="321.96" dur="2.88"> Lan kesempatan kanggo nginep ing wayah es krim.</text>
<text sub="clublinks" start="324.84" dur="3.16"> Volgograd, sampeyan ora bakal mandheg nggumunake aku.</text>
<text sub="clublinks" start="328" dur="4"> MUSIK DINAMIK</text>
<text sub="clublinks" start="332" dur="3.64"> Aku entuk istirahat lan siyap maju.</text>
<text sub="clublinks" start="340.6" dur="3.24"> -Halo! Bongiorno!</text>
<text sub="clublinks" start="343.84" dur="1.68"> Ngendi Volgograd?</text>
<text sub="clublinks" start="345.52" dur="2.12"> -Kono. - Suwene wis pira?</text>
<text sub="clublinks" start="347.64" dur="2.76"> -200 kilometer. -200 kilometer ...</text>
<text sub="clublinks" start="350.4" dur="2.76"> Aku mesthi bakal mati nalika tekan kana.</text>
<text sub="clublinks" start="353.16" dur="1.64"> Kita kudu nyegerake awake dhewe.</text>
<text sub="clublinks" start="359.48" dur="2.24"> Oh, semangka!</text>
<text sub="clublinks" start="361.72" dur="4.68"> MUSIK DINAMIK</text>
<text sub="clublinks" start="366.4" dur="5.04"> Sanajan Volgograd minangka ibukutha sawi, nanging uga misuwur amarga semangka.</text>
<text sub="clublinks" start="371.44" dur="2.88"> MUSIK DINAMIK</text>
<text sub="clublinks" start="375.4" dur="1.08"> Sambel</text>
<text sub="clublinks" start="377.32" dur="3.56"> -Aku ora ngerti, bener pilih semangka sing pas -</text>
<text sub="clublinks" start="380.88" dur="1.68"> iku seni kabeh.</text>
<text sub="clublinks" start="382.56" dur="2.8"> Kayane aku ora bisa nindakake tanpa spesialis.</text>
<text sub="clublinks" start="385.36" dur="3.28"> Trik utama kanggo nambah semangka yaiku</text>
<text sub="clublinks" start="388.64" dur="5.32"> duwe wektu kanggo nglumpukake saka lapangan sadurunge wong liya njupuk.</text>
<text sub="clublinks" start="393.96" dur="5.64"> MUSIK DINAMIK</text>
<text sub="clublinks" start="402.56" dur="4.08"> -Untuk nglumpukake semangka, sampeyan kudu tumindak minangka tim.</text>
<text sub="clublinks" start="406.64" dur="3.08"> -Salam, para pecinta semangka!</text>
<text sub="clublinks" start="409.72" dur="1.44"> Aku Georgy Cherdantsev,</text>
<text sub="clublinks" start="411.16" dur="3.52"> lan kita karo sampeyan ing pertandingan pungkasan musim panen.</text>
<text sub="clublinks" start="414.68" dur="2.88"> Ing lapangan, tim kulawarga Grigoryan:</text>
<text sub="clublinks" start="417.56" dur="5.36"> Maroussia, Naira, Gevorg lan legiuner Romawi Federico Arnaldi.</text>
<text sub="clublinks" start="424.72" dur="2.96"> Dadi wisel penjaga ora muni,</text>
<text sub="clublinks" start="427.68" dur="3.4"> amarga iki semangka dhewe.</text>
<text sub="clublinks" start="433.8" dur="3.64"> Gevorg mlaku liwat lapangan lan njupuk semangka.</text>
<text sub="clublinks" start="437.44" dur="1.56"> Liwat Marusya.</text>
<text sub="clublinks" start="439" dur="2.16"> Marusya maring Naira.</text>
<text sub="clublinks" start="441.16" dur="1.96"> Naira menehi semangka menyang Gevorg.</text>
<text sub="clublinks" start="443.12" dur="3.68"> Gevorg digantung ing Federico. Semangka ing mburi! Ana!</text>
<text sub="clublinks" start="446.8" dur="3.16"> Oh, nuwun sewu, mengko bakal mangan semangka.</text>
<text sub="clublinks" start="449.96" dur="2.24"> Nganti saiki, kita mung nglumpukake.</text>
<text sub="clublinks" start="453.04" dur="2.56"> Tim Grigoryan metu saka dalan.</text>
<text sub="clublinks" start="455.6" dur="2.96"> Nanging legiuner Romawi kita pancen apik!</text>
<text sub="clublinks" start="458.56" dur="1.84"> Arnaldische! Semangka!</text>
<text sub="clublinks" start="460.4" dur="1.64"> Sawise kabeh, bisa.</text>
<text sub="clublinks" start="462.04" dur="3.16"> Aku bakal ngrampungake kabeh saiki. Iki kamenangan!</text>
<text sub="clublinks" start="465.2" dur="4.6"> MUSIK APIK</text>
<text sub="clublinks" start="469.8" dur="4.68"> - Kanca, aku mesthi mikir yen semangka kalebu kulawarga waluh,</text>
<text sub="clublinks" start="474.48" dur="3.56"> nanging semangka khusus iki kagungane kulawarga Grigoryan.</text>
<text sub="clublinks" start="478.04" dur="2.88"> Lan saiki aku bakal masrahake marang kulawarga Orlov.</text>
<text sub="clublinks" start="480.92" dur="1.16"> KANGGO GUGUR</text>
<text sub="clublinks" start="482.08" dur="3.04"> -Amarga Orlov masak saka semangka</text>
<text sub="clublinks" start="485.12" dur="3.4"> ngruwat luar biasa kaya marshmallow.</text>
<text sub="clublinks" start="489.32" dur="4.64"> -Iku butuh wektu suwe banget kanggo garing, amarga semangka umume kalebu banyu.</text>
<text sub="clublinks" start="493.96" dur="2.68"> Lan mung cocog karo keju.</text>
<text sub="clublinks" start="499.28" dur="1.2"> -Malah</text>
<text sub="clublinks" start="500.48" dur="3.2"> Eksperimen kasebut ora rampung ing kana.</text>
<text sub="clublinks" start="503.68" dur="4.36"> -Kanca, kita wis nggawe caprese nganti sewu taun lan ora nate ngerti</text>
<text sub="clublinks" start="508.04" dur="2.84"> yen sampeyan bisa ngganti tomat nganggo semangka.</text>
<text sub="clublinks" start="510.88" dur="3.92"> MUSIK DINAMIK</text>
<text sub="clublinks" start="514.8" dur="6.32"> Aku malah bakal ujar manawa luwih nyenengake tinimbang caprese nyata.</text>
<text sub="clublinks" start="521.12" dur="3.96"> Lan apa piknik tanpa aperitif sing entheng?</text>
<text sub="clublinks" start="525.08" dur="3.32"> Kajaba iku, ana sirup semangka.</text>
<text sub="clublinks" start="529.52" dur="2.68"> Apa aperitif tanpa roti panggang?</text>
<text sub="clublinks" start="532.2" dur="3.96"> -Ora, amarga, tre - cocomero!</text>
<text sub="clublinks" start="537.44" dur="2.84"> Mesthi, iki tegese "semangka".</text>
<text sub="clublinks" start="540.28" dur="2.96"> -Mamma mia! Aperitif mewah.</text>
<text sub="clublinks" start="543.24" dur="3.72"> -Apa sing apik tenan lan apik tenan,</text>
<text sub="clublinks" start="546.96" dur="3.44"> Orlov duwe produksi bebas sampah.</text>
<text sub="clublinks" start="550.4" dur="5.32"> Dheweke nggunakake ora mung pulp, nanging kabeh semangka.</text>
<text sub="clublinks" start="556.6" dur="2.2"> - Jam saka kulit semangka.</text>
<text sub="clublinks" start="558.8" dur="5.32"> -Sampeyan pengin ngomong yen ana kerak? -Ya, kerak kanthi bagean saka pulp.</text>
<text sub="clublinks" start="566.16" dur="1.36"> -Oya kerak.</text>
<text sub="clublinks" start="567.52" dur="1.32"> -Cust.</text>
<text sub="clublinks" start="568.84" dur="1.16"> -Ayo.</text>
<text sub="clublinks" start="570" dur="2.12"> Kita mbuwang kabeh wektu.</text>
<text sub="clublinks" start="572.12" dur="1.52"> -Kita milih.</text>
<text sub="clublinks" start="573.64" dur="1.08"> KANGGO GUGUR</text>
<text sub="clublinks" start="574.72" dur="3.96"> - Wong lanang, aku kabeh. Panemuan iki kaya ngono. Aku kaget.</text>
<text sub="clublinks" start="578.68" dur="3.56"> MUSIK LEMBUT</text>
<text sub="clublinks" start="582.24" dur="4.64"> -Orlovs ora mung ngobati aku kanthi pasugatan eksperimen,</text>
<text sub="clublinks" start="586.88" dur="2.72"> nanging uga mulang mangan semangka kanthi gaya Kamyshin.</text>
<text sub="clublinks" start="589.6" dur="4.08"> Sendok! Lan mangan roti ireng.</text>
<text sub="clublinks" start="593.68" dur="3.4"> MUSIK DINAMIK</text>
<text sub="clublinks" start="600" dur="2.4"> Aku ora bakal ujar, mesthi, ora ana rasa.</text>
<text sub="clublinks" start="602.4" dur="3.84"> Nanging otak Italia saya ora ngerti apa sing kedadeyan.</text>
<text sub="clublinks" start="606.24" dur="4.68"> Sawise semangka gaya Kamyshin, aku pengin luwih legi.</text>
<text sub="clublinks" start="611.84" dur="1.44"> -Sampeyan bisa nggawe nardek,</text>
<text sub="clublinks" start="613.28" dur="2.28"> utawa kasebut uga diarani madu semangka.</text>
<text sub="clublinks" start="615.56" dur="4.12"> - Ya, aku ora percaya. Apa sampeyan bisa nuduhake kepiye carane rampung?</text>
<text sub="clublinks" start="619.68" dur="4.2"> Kanggo nggawe madu semangka, kita butuh jus semangka.</text>
<text sub="clublinks" start="623.88" dur="4.68"> Mula, kanggo miwiti, kita motong semangka lan nyopot wiji kasebut.</text>
<text sub="clublinks" start="628.56" dur="1.32"> - Ana rahasia ing kene.</text>
<text sub="clublinks" start="629.88" dur="2.32"> Yen kita ngethok cara iki ...</text>
<text sub="clublinks" start="632.2" dur="3.76"> kita butuh wiji mung ing sisih tengen lan kiwa.</text>
<text sub="clublinks" start="635.96" dur="2.32"> Saiki kita ngilangi wiji kasebut.</text>
<text sub="clublinks" start="638.28" dur="5"> -Malah kanggo rahasia iki wae, sampeyan kudu Volgograd!</text>
<text sub="clublinks" start="643.28" dur="2.44"> Kita mung butuh pulp semangka.</text>
<text sub="clublinks" start="645.72" dur="2.52"> -Manggang pulp ing blender.</text>
<text sub="clublinks" start="649.24" dur="1.32"> Kita nyaring.</text>
<text sub="clublinks" start="652.04" dur="4.04"> Lan saiki kudu rebus jus iki paling ora 8 jam.</text>
<text sub="clublinks" start="656.08" dur="1"> -8 okt'k! -Ya</text>
<text sub="clublinks" start="657.08" dur="3.2"> Bakal kenthel, lan sampeyan bakal entuk nardek sing padha.</text>
<text sub="clublinks" start="663.72" dur="4.52"> -Mangga critakake sampeyan wis nyiyapake bagean kanggo aku sadurunge.</text>
<text sub="clublinks" start="668.24" dur="2.88"> Banjur 8 jam suwene banget. -Ya, ana.</text>
<text sub="clublinks" start="671.12" dur="3.2"> -Kanggo nggawe secangkir madu kaya ngono,</text>
<text sub="clublinks" start="674.32" dur="2.76"> sampeyan kudu nggodhog jus patang semangka!</text>
<text sub="clublinks" start="677.08" dur="1.52"> Lan dudu ons gula!</text>
<text sub="clublinks" start="683.04" dur="1.52"> -Wis manis banget.</text>
<text sub="clublinks" start="684.56" dur="3.28"> Aku isih sendok pungkasan ing kene. Hmm ...</text>
<text sub="clublinks" start="689.68" dur="1.08"> Langsung mabur!</text>
<text sub="clublinks" start="692.12" dur="1.88"> GOLONGAN ENGIN AIRCRAFT</text>
<text sub="clublinks" start="698.32" dur="6.08"> MUSIK LEMBUT</text>
<text sub="clublinks" start="721.2" dur="4.52"> -Federico, apa sampeyan wis milih? -Ya, aku mutusake. Aku njupuk.</text>
<text sub="clublinks" start="725.72" dur="4.04"> Bayangake, kanggo pertama kaline aku bisa nyewa pesawat kabeh.</text>
<text sub="clublinks" start="729.76" dur="2.16"> Luwih-luwih unik.</text>
<text sub="clublinks" start="732.24" dur="3.04"> -Amarga iki ora mung pesawat, nanging hotel!</text>
<text sub="clublinks" start="736.52" dur="2.96"> Ing Rusia, sampeyan ora bakal nemokake sing liyane.</text>
<text sub="clublinks" start="741.04" dur="2.92"> Iki mung pesawat</text>
<text sub="clublinks" start="743.96" dur="4.08"> ing endi biasane sampeyan bisa dowo sikil lan turu.</text>
<text sub="clublinks" start="754.48" dur="4.24"> Yen sampeyan kehabisan ruang ing pesawat, aja kuwatir.</text>
<text sub="clublinks" start="758.72" dur="5.04"> Asrama iki nduweni kamar lan omah sing beda kanggo saben selera.</text>
<text sub="clublinks" start="770.48" dur="2.68"> MUSIK JOYOUS</text>
<text sub="clublinks" start="774.28" dur="3"> Ya, aku bakal turu ing turu.</text>
<text sub="clublinks" start="788.72" dur="5.4"> Sawise wengi ing pesawat, aku nerusake perjalanan sepeda.</text>
<text sub="clublinks" start="795.2" dur="2.8"> Aku kepengin weruh apa ana papan ing Volga</text>
<text sub="clublinks" start="798" dur="3.6"> Endi sing apik banget ing banyu lan pesisir?</text>
<text sub="clublinks" start="802.96" dur="2.44"> Kayane aku nemokake papan sing kaya ngono.</text>
<text sub="clublinks" start="805.4" dur="1.64"> Iki Stolbichi!</text>
<text sub="clublinks" start="808.08" dur="2.76"> MUSIK LEMBUT</text>
<text sub="clublinks" start="821" dur="2.24"> Warga lokal marang aku</text>
<text sub="clublinks" start="823.24" dur="2.84"> sing paling apik ing kene yaiku nalika matahari terbit.</text>
<text sub="clublinks" start="826.08" dur="4.52"> Kanggo ngrasakake, sampeyan kudu teka ing Stolbichi jam lima esuk.</text>
<text sub="clublinks" start="830.6" dur="4.44"> Sejatine, saiki ana liyane ing lokal, nanging ing Italia - lima.</text>
<text sub="clublinks" start="836.08" dur="3.2"> Setuju, tampilan iki pancen migunani.</text>
<text sub="clublinks" start="840.56" dur="5.4"> Saben pilar kasebut padha karo dhuwur karo Menara Miring Pisa.</text>
<text sub="clublinks" start="846.44" dur="3.6"> Nanging ing kene akeh turis sing ora bisa dibandhingake.</text>
<text sub="clublinks" start="852.12" dur="2.08"> Pegunungan iki unik.</text>
<text sub="clublinks" start="854.72" dur="3.48"> Dheweke kalebu watu langka - gaize.</text>
<text sub="clublinks" start="858.96" dur="2.48"> Watu legar rapuh banget</text>
<text sub="clublinks" start="861.44" dur="5.04"> lan pancen nggumunake carane bisa urip nganti saiki.</text>
<text sub="clublinks" start="867" dur="2.08"> Kaendahan sing ora bisa diterangake!</text>
<text sub="clublinks" start="869.8" dur="4"> MUSIK LEMBUT</text>
<text sub="clublinks" start="880.88" dur="3.12"> Saiki kita kudu mutusake ing endi pelayaran.</text>
<text sub="clublinks" start="884.56" dur="2.68"> - Sing utama yaiku njaga irung sampeyan supaya mudhun.</text>
<text sub="clublinks" start="889.92" dur="1.08"> Keju?</text>
<text sub="clublinks" start="893.28" dur="1.04"> Anggur</text>
<text sub="clublinks" start="895.8" dur="1.36"> Tomat garing srengenge?</text>
<text sub="clublinks" start="897.68" dur="2.24"> Apa aku wis tekan Italia?</text>
<text sub="clublinks" start="910.6" dur="2.68"> Ora, babar pisan kaya Italia.</text>
<text sub="clublinks" start="913.28" dur="2.32"> Apa irungku gagal?</text>
<text sub="clublinks" start="916.8" dur="6.08"> -Ya, iki dudu Italia, nanging kutha Dubovka ora adoh saka Volgograd.</text>
<text sub="clublinks" start="926.88" dur="4.28"> -Woh anggur sisih lor ing Rusia ditandur ing kene.</text>
<text sub="clublinks" start="934.96" dur="3.4"> Lan amarga ana anggur, mesthine kudu ana anggur.</text>
<text sub="clublinks" start="939.04" dur="3.6"> Sanajan apa jinis anggur sing bisa ana ing kahanan kaya ngono?</text>
<text sub="clublinks" start="944.8" dur="2.6"> Isih, naluri ku ora nguciwani aku!</text>
<text sub="clublinks" start="947.4" dur="4.52"> Pungkasan, ana keju, tomat sing garing srengenge, lan anggur.</text>
<text sub="clublinks" start="953.88" dur="4.8"> -Kita miwiti karo keju sing apik tenan sing diarani "Vinotel".</text>
<text sub="clublinks" start="958.68" dur="1.88"> Kita njupuk anggur abang - lan ing kene.</text>
<text sub="clublinks" start="960.56" dur="1.88"> -Apa sing sampeyan lakoni? - Aku pouring.</text>
<text sub="clublinks" start="962.44" dur="3.52"> Napa dheweke "Vinotel"? Amarga sampeyan kudu pour menyang.</text>
<text sub="clublinks" start="965.96" dur="2.4"> -Nanging-oh! SPEAKS ITALIAN</text>
<text sub="clublinks" start="968.36" dur="1"> Nanging-oh!</text>
<text sub="clublinks" start="974.92" dur="1.2"> Kaget!</text>
<text sub="clublinks" start="976.16" dur="1.24"> Iki lurus ...</text>
<text sub="clublinks" start="977.4" dur="3.64"> Aku wis ndeleng lan nyoba akeh, nanging banjur kaget.</text>
<text sub="clublinks" start="981.04" dur="3.08"> -Nging anggur luwih ngagetake aku.</text>
<text sub="clublinks" start="984.72" dur="4.16"> Sanajan, sejujure, aku ora percaya.</text>
<text sub="clublinks" start="988.88" dur="3.24"> Nanging jebule putih sing apik banget.</text>
<text sub="clublinks" start="992.72" dur="1.12"> Abang</text>
<text sub="clublinks" start="995.52" dur="3.92"> Lan aku pengin mikirake anggur iki kanthi kapisah.</text>
<text sub="clublinks" start="999.44" dur="4.48"> -Ayo, coba coba mawar sing menarik iki?</text>
<text sub="clublinks" start="1003.92" dur="1.84"> -Gawe saka anggur,</text>
<text sub="clublinks" start="1005.76" dur="3.28"> sing mung tuwuh ing wilayah kita.</text>
<text sub="clublinks" start="1009.04" dur="2.12"> Varietas kasebut diarani "Marinovsky".</text>
<text sub="clublinks" start="1011.16" dur="2.84"> -Apa saiki aku ngombe anggur sisih lor sing paling gedhe ing Rusia?</text>
<text sub="clublinks" start="1014" dur="2.28"> -Ya Ora mung sing paling lor,</text>
<text sub="clublinks" start="1016.28" dur="3.12"> uga saka macem-macem lokal, lan uga warna pink.</text>
<text sub="clublinks" start="1019.4" dur="2.04"> -Firework! RING KACA</text>
<text sub="clublinks" start="1021.48" dur="1.16"> SCREAM BIRD</text>
<text sub="clublinks" start="1023.52" dur="1.08"> -Ciao, elang!</text>
<text sub="clublinks" start="1024.6" dur="3.88"> Ayo, mrene nggawa segelas anggur! Kita duwe akeh!</text>
<text sub="clublinks" start="1028.8" dur="1.04"> PUTIH</text>
<text sub="clublinks" start="1030.36" dur="1.84"> -Apa sing bisa digabung karo?</text>
<text sub="clublinks" start="1032.2" dur="3"> -Ayo gabung karo keju Stilton.</text>
<text sub="clublinks" start="1038.2" dur="5.36"> -Nanging ditemokake utama sadurunge aku - kaymak sajian lokal.</text>
<text sub="clublinks" start="1044.48" dur="3.6"> -Kuwi tahapan transisi ing antarane krim asem lan butter.</text>
<text sub="clublinks" start="1048.08" dur="2.6"> Iki sajian tradisional Cossack,</text>
<text sub="clublinks" start="1050.68" dur="2.92"> sing dipanggang ing pot kaya ing oven.</text>
<text sub="clublinks" start="1054.12" dur="4"> -Kaymak minangka produk susu sing umum banget.</text>
<text sub="clublinks" start="1058.16" dur="2.04"> Wis disiapake ing macem-macem negara.</text>
<text sub="clublinks" start="1060.2" dur="5.32"> Nanging mung ing kene, ing Volgograd, kaymak digawe karo susu panggang.</text>
<text sub="clublinks" start="1071.72" dur="1.92"> Menarik umume. Wah!</text>
<text sub="clublinks" start="1074.76" dur="1.16"> Hmm ...</text>
<text sub="clublinks" start="1076.88" dur="1.28"> Aneh banget.</text>
<text sub="clublinks" start="1078.44" dur="2.88"> -Dadi iki tomat sing dikeringake dening Volgograd.</text>
<text sub="clublinks" start="1081.32" dur="3.32"> Aku kepengin weruh apa bedane karo wong Italia?</text>
<text sub="clublinks" start="1089.64" dur="1.32"> -Sedhot.</text>
<text sub="clublinks" start="1091.8" dur="1.68"> Kaya tomat sing garing srengenge,</text>
<text sub="clublinks" start="1093.48" dur="4.44"> nanging isih ana jinis corak cathetan sing ora pati ngerti ing kene.</text>
<text sub="clublinks" start="1097.96" dur="3.16"> -Mesthi amarga ana ing lenga mustar?</text>
<text sub="clublinks" start="1101.12" dur="3.84"> -Malah liwat minyak sawi, aku dakrasakake dhewe.</text>
<text sub="clublinks" start="1105.52" dur="2.36"> Kaya-kaya teka ing tanah kelairanku.</text>
<text sub="clublinks" start="1108.64" dur="8.2"> MUSIK PATRIOTIK</text>
<text sub="clublinks" start="1118.24" dur="5.28"> -Monokumen "Telpon Motherland!" - simbol Volgograd sing paling penting.</text>
<text sub="clublinks" start="1124.56" dur="2.28"> Sejatine nalika dakkandhakake</text>
<text sub="clublinks" start="1126.84" dur="2.64"> kaya-kaya ana ing omah,</text>
<text sub="clublinks" start="1129.48" dur="2.52"> Aku ora sengaja sithik.</text>
<text sub="clublinks" start="1132.44" dur="2.92"> MUSIK IRONIK</text>
<text sub="clublinks" start="1141.88" dur="3.92"> -Eh! Sampeyan isih kudu nambah basa Rusia.</text>
<text sub="clublinks" start="1146.52" dur="4.24"> Nyatane, turis biasa ora diidini mlebu tugu kasebut.</text>
<text sub="clublinks" start="1150.76" dur="2.28"> Nanging amarga aku turis sing ora biasa,</text>
<text sub="clublinks" start="1153.04" dur="3.76"> Saiki aku bakal nuduhake sampeyan sing ora bakal bisa ditemokake ing papan liya.</text>
<text sub="clublinks" start="1163.6" dur="2.08"> -Ayo ayo padha kenal liyane</text>
<text sub="clublinks" start="1165.68" dur="2.72"> karo wanita paling misuwur ing Volgograd.</text>
<text sub="clublinks" start="1169.72" dur="3.28"> Dhuwur tugu kasebut 87 meter.</text>
<text sub="clublinks" start="1173.44" dur="2.76"> Iki minangka patung paling dhuwur ing Eropa.</text>
<text sub="clublinks" start="1181.04" dur="4.48"> Lan nalika dibangun, iki paling dhuwur ing saindenging jagad.</text>
<text sub="clublinks" start="1186" dur="3.28"> Lan ditulis ing Guinness Book of Records.</text>
<text sub="clublinks" start="1190.2" dur="3.08"> -Mamma mia! SPEAKS ITALIAN</text>
<text sub="clublinks" start="1193.28" dur="1.84"> Dhuwur tenan sampeyan!</text>
<text sub="clublinks" start="1196.64" dur="3.96"> Malah luwih dhuwur tinimbang menara paling dhuwur ing Kremlin Moskow.</text>
<text sub="clublinks" start="1208.28" dur="2.96"> Saka njero, kabel-kabel iki nyekel patung kasebut.</text>
<text sub="clublinks" start="1211.24" dur="3.92"> Ana 117 wong, lan masing-masing bisa nyangga bobot paus.</text>
<text sub="clublinks" start="1218.68" dur="4.84"> -Nalika monumen kasebut jago, beton dijupuk langsung saka pabrik,</text>
<text sub="clublinks" start="1223.52" dur="3.8"> saengga ora duwe wektu kanggo ngerasake sadurunge.</text>
<text sub="clublinks" start="1231.76" dur="3.2"> - Dheweke wanita Rusia sejati, apa ora?</text>
<text sub="clublinks" start="1234.96" dur="3.2"> Endah ing njaba lan andal ing njero.</text>
<text sub="clublinks" start="1240.28" dur="3.56"> -Struktur teknik monumen kasebut padha,</text>
<text sub="clublinks" start="1243.84" dur="2.36"> kaya ing menara TV Ostankino,</text>
<text sub="clublinks" start="1246.2" dur="3.56"> amarga dikembangake dening wong sing padha -</text>
<text sub="clublinks" start="1249.76" dur="3.04"> Nikolay Vasilievich Nikitin.</text>
<text sub="clublinks" start="1254.04" dur="3.08"> Menapa malih, monumen uga menara TV</text>
<text sub="clublinks" start="1257.12" dur="2.96"> digawe meh bebarengan.</text>
<text sub="clublinks" start="1260.36" dur="4.6"> MUSIK SAMBUTAN</text>
<text sub="clublinks" start="1282.04" dur="4.76"> -Bah, saiki aku bisa ngomong manawa aku ndeleng tanah kelairan sampeyan saka njero.</text>
<text sub="clublinks" start="1288.28" dur="2.6"> Nanging aku durung ndeleng Volgograd dhewe.</text>
<text sub="clublinks" start="1290.88" dur="3.04"> Dadi ayo ndeleng bareng sawise pariwara.</text>
<text sub="clublinks" start="1294.32" dur="5"> Aku bakal numpak salah sawijining rute sing paling apik ing jagad iki.</text>
<text sub="clublinks" start="1301.44" dur="1.04"> - Nggumun!</text>
<text sub="clublinks" start="1303.16" dur="3.4"> Aku bakal mlaku ing dalan paling dawa ing Rusia.</text>
<text sub="clublinks" start="1309.52" dur="3.68"> Lan aku bakal nyoba apa sing angel diucapake.</text>
<text sub="clublinks" start="1313.56" dur="1.8"> -S umume, bab sing nyenengake.</text>
<text sub="clublinks" start="1315.36" dur="2.64"> Napa kita ora nggunakake ing Italia?</text>
<text sub="clublinks" start="1320.92" dur="4"> MUSIK POSITIF</text>
<text sub="clublinks" start="1324.92" dur="5.36"> -Halo kanca! Aku, Federico, lan aku ing Volgograd!</text>
<text sub="clublinks" start="1330.28" dur="1.96"> MUSIK POSITIF</text>
<text sub="clublinks" start="1332.24" dur="5.2"> Ternyata ndeleng Volgograd ing njaba lan ing njero</text>
<text sub="clublinks" start="1337.44" dur="1.96"> saka jendhela trem.</text>
<text sub="clublinks" start="1340.32" dur="2.4"> Trem iki diarani tram metro.</text>
<text sub="clublinks" start="1342.72" dur="2.8"> Lan bagean saka rute kasebut mlebu lemah.</text>
<text sub="clublinks" start="1346.56" dur="4.32"> Trem kasebut katon ing Volgograd luwih saka satus taun kepungkur.</text>
<text sub="clublinks" start="1350.88" dur="4"> Lan luwih murah yen numpak tinimbang taksi.</text>
<text sub="clublinks" start="1354.88" dur="2.32"> Regane tiket mung 5 kopecks.</text>
<text sub="clublinks" start="1357.92" dur="4.04"> Saiki tiket kasebut mesthi luwih larang, nanging sampeyan bisa tuku</text>
<text sub="clublinks" start="1361.96" dur="1.88"> malah ing kreta. Umume trep.</text>
<text sub="clublinks" start="1363.84" dur="2.32"> Halo Tiket Uno, favorit wektu.</text>
<text sub="clublinks" start="1366.16" dur="1.52"> Rong puluh lima, ta? -Ya</text>
<text sub="clublinks" start="1369.16" dur="1.44"> -Salam, matur nuwun.</text>
<text sub="clublinks" start="1372.96" dur="3.8"> Rute iki urutan nomer papat ing dhaptar</text>
<text sub="clublinks" start="1376.76" dur="3.88"> "12 rute trem sing paling apik ing donya"</text>
<text sub="clublinks" start="1380.64" dur="2.28"> miturut majalah Forbes.</text>
<text sub="clublinks" start="1382.92" dur="4.08"> Bayangake, sanajan rute trem kalebu ing dhaptar Forbes.</text>
<text sub="clublinks" start="1387" dur="1.32"> Lan aku isih durung.</text>
<text sub="clublinks" start="1388.32" dur="7.96"> GOLEK MUSIK WHEEL NIKMATI</text>
<text sub="clublinks" start="1396.28" dur="1"> Kaget.</text>
<text sub="clublinks" start="1398.52" dur="1"> Piye iki</text>
<text sub="clublinks" start="1399.52" dur="12.56"> MUSIK LUCU</text>
<text sub="clublinks" start="1412.08" dur="3.96"> Umume, stasiun metro iki meh padha karo stasiun metro.</text>
<text sub="clublinks" start="1416.04" dur="2.48"> Sampeyan ngadeg ing kene, ngenteni kreta ora kebiasaan ...</text>
<text sub="clublinks" start="1418.52" dur="1.68"> ... lan trem teka.</text>
<text sub="clublinks" start="1420.76" dur="2.4"> Volgograd ngerti carane kaget.</text>
<text sub="clublinks" start="1423.16" dur="9.08"> MUSIK LUCU</text>
<text sub="clublinks" start="1432.24" dur="2.64"> Ayo mlaku-mlaku ngubengi kutha, ayo.</text>
<text sub="clublinks" start="1434.88" dur="4.92"> MUSIK LUCU</text>
<text sub="clublinks" start="1439.8" dur="5.08"> Mesthi, akeh ing kutha iki ujar babagan prestasi para pahlawan sing tiba.</text>
<text sub="clublinks" start="1444.88" dur="3.92"> Nanging kanthi kabeh iki, Volgograd minangka kutha sing urip banget.</text>
<text sub="clublinks" start="1448.8" dur="2"> Karo wong sing urip lan apik.</text>
<text sub="clublinks" start="1452.2" dur="1"> Chao!</text>
<text sub="clublinks" start="1453.2" dur="1.76"> Dhuwur limang dhuwur lima! Ngguyu</text>
<text sub="clublinks" start="1454.96" dur="1"> LAN! Ngguyu</text>
<text sub="clublinks" start="1455.96" dur="1.96"> KRYAKHTIT</text>
<text sub="clublinks" start="1459.48" dur="2.44"> Ayo, "ciao-o-o!"</text>
<text sub="clublinks" start="1461.92" dur="2"> SCREAMS: -Ciao!</text>
<text sub="clublinks" start="1463.92" dur="1"> -Ciao, ciao!</text>
<text sub="clublinks" start="1464.92" dur="3.44"> -Loud - ciao! -Chao!</text>
<text sub="clublinks" start="1468.36" dur="3.24"> Apa kutha ing kali tanpa tanggul?</text>
<text sub="clublinks" start="1471.6" dur="6.16"> Dheweke pancen ayu banget ing Volgograd! Mung Kali Volga dhewe sing luwih ayu tinimbang dheweke.</text>
<text sub="clublinks" start="1477.76" dur="4.16"> MUSIK LUCU</text>
<text sub="clublinks" start="1481.92" dur="3.4"> Warga lokal negesake manawa Volgograd -</text>
<text sub="clublinks" start="1485.32" dur="2.16"> kutha paling dawa ing Rusia.</text>
<text sub="clublinks" start="1487.48" dur="2.88"> Kapan rating resmi</text>
<text sub="clublinks" start="1490.36" dur="3.64"> kutha-kutha sing dawa, dheweke njupuk nomer papat ing kana.</text>
<text sub="clublinks" start="1494.48" dur="5"> Nanging, warga Volgograd isih nganggep kutha paling dawa.</text>
<text sub="clublinks" start="1500.28" dur="4.08"> Baris longitudinal nomer loro utawa mung garis longitudinal nomer loro -</text>
<text sub="clublinks" start="1504.36" dur="3.72"> dalan sing paling dawa ing Rusia! Rungokake, dawane 50 ...</text>
<text sub="clublinks" start="1508.08" dur="3.4"> Ora meter, nanging kilometer! Oh, aku ora ngerti arep lunga</text>
<text sub="clublinks" start="1511.48" dur="4.4"> saka pungkasan nganti ujung liyane, sampeyan butuh paling ora sak jam nganggo mobil.</text>
<text sub="clublinks" start="1515.88" dur="1.92"> Muga-muga sampeyan duwe wektu.</text>
<text sub="clublinks" start="1519.48" dur="4.44"> Aku bisa mbayangake kepenake yen warga lokal mlaku-mlaku ing kene.</text>
<text sub="clublinks" start="1523.92" dur="2.28"> Sampeyan ora bisa nindakake tanpa cemilan!</text>
<text sub="clublinks" start="1527.64" dur="2.8"> Aku ditawani miwiti karo sup iwak.</text>
<text sub="clublinks" start="1530.44" dur="1"> Isih bakal!</text>
<text sub="clublinks" start="1531.44" dur="2.6"> Volga mung mbuwang watu.</text>
<text sub="clublinks" start="1534.48" dur="3.2"> Mung aku dikandhani yen bakal ana kejutan dhisik.</text>
<text sub="clublinks" start="1537.68" dur="1.4"> Muga-muga nyenengake.</text>
<text sub="clublinks" start="1540.04" dur="2.8"> Sapa dheweke?! Gawe kupinge diobong?!</text>
<text sub="clublinks" start="1542.84" dur="1"> Wah</text>
<text sub="clublinks" start="1543.84" dur="1"> Kaget.</text>
<text sub="clublinks" start="1544.84" dur="2.84"> Panci iki, mesthi uga bagean cilik.</text>
<text sub="clublinks" start="1547.68" dur="2.44"> Nalika pengin cemilan tinimbang</text>
<text sub="clublinks" start="1550.12" dur="4.44"> kanggo mangan roti lapis, dheweke njupuk pot ing tas lan nggodhog sup iwak.</text>
<text sub="clublinks" start="1555.68" dur="4.48"> Kuping tenan nggawe aku gampang banget.</text>
<text sub="clublinks" start="1560.16" dur="2.32"> Nanging ing kene kabeh diputusake karo pelayan.</text>
<text sub="clublinks" start="1562.48" dur="3.64"> Panci, suket, asap - swasana banget!</text>
<text sub="clublinks" start="1566.12" dur="3.88"> Kaya-kaya sampeyan ana ing pinggir Volga.</text>
<text sub="clublinks" start="1571.8" dur="5.88"> Panganan sabanjure luwih angel. Iki minangka tempel iwak kanthi jinis busa.</text>
<text sub="clublinks" start="1579.68" dur="1"> -M-m.</text>
<text sub="clublinks" start="1581.08" dur="1"> Nggih</text>
<text sub="clublinks" start="1582.08" dur="2.32"> Saiki aku ngerti ide saka koki.</text>
<text sub="clublinks" start="1584.4" dur="1"> Ing kene ...</text>
<text sub="clublinks" start="1586.08" dur="1.96"> ... panji salib utama.</text>
<text sub="clublinks" start="1588.6" dur="2.36"> Dheweke pancen alus, lembut, lembut.</text>
<text sub="clublinks" start="1590.96" dur="2.96"> Banjur minyak mustar nglengkapi ing kene,</text>
<text sub="clublinks" start="1593.92" dur="2.56"> lan iwak nganggo asap ngrokok.</text>
<text sub="clublinks" start="1596.48" dur="5.04"> Aku kepengin weruh apa busa iki? Muga-muga ora digawe saka mustar.</text>
<text sub="clublinks" start="1601.52" dur="2.8"> Sanajan Volgograd ngerti carane kaget.</text>
<text sub="clublinks" start="1604.96" dur="1"> Ayo?</text>
<text sub="clublinks" start="1605.96" dur="1.72"> GAGAK tenan?</text>
<text sub="clublinks" start="1607.68" dur="1"> Pancen ...</text>
<text sub="clublinks" start="1608.68" dur="6.16"> Wong lanang, apa sampeyan wis rendhem bawang ing susu lan digawe saka umpluk?</text>
<text sub="clublinks" start="1615.32" dur="3.2"> Amarga ing kene sampeyan bisa ngrasakake susu lan bawang.</text>
<text sub="clublinks" start="1620.48" dur="1"> Kaget!</text>
<text sub="clublinks" start="1621.48" dur="4.28"> Perlu imajinasi Rusia langsung kanggo nggawe sing kaya ngono.</text>
<text sub="clublinks" start="1626.64" dur="3.04"> Sadurunge nyoba panganan cuci mulut, bisa uga</text>
<text sub="clublinks" start="1629.68" dur="2.44"> patut dicoba lemonade iki.</text>
<text sub="clublinks" start="1632.84" dur="4.28"> Sanajan diarani jeruk nipis, lemon ora digawe karo jeruk nipis.</text>
<text sub="clublinks" start="1637.12" dur="1"> Lan saka sorrel.</text>
<text sub="clublinks" start="1638.12" dur="5.6"> Yen sampeyan pengin wong asing ngilangi ilat, njaluk pesen ...</text>
<text sub="clublinks" start="1644.2" dur="3.6"> Shcha, shvel, shcha, sha ... Sorrel.</text>
<text sub="clublinks" start="1647.8" dur="2.64"> Sorrel ... Lemonade?</text>
<text sub="clublinks" start="1650.44" dur="3.24"> MUSIK LUCU</text>
<text sub="clublinks" start="1653.68" dur="4.08"> Seger seger, sumilir. Umume bab sing apik tenan.</text>
<text sub="clublinks" start="1658.56" dur="2.36"> Napa kita ora nggunakake ing Italia?</text>
<text sub="clublinks" start="1660.92" dur="3.28"> Ah, mesthine amarga pocapan kasebut rumit banget</text>
<text sub="clublinks" start="1664.2" dur="2.36"> malah ora ana sing bisa pesen!</text>
<text sub="clublinks" start="1666.56" dur="2.84"> Lan saiki - kejutan utama!</text>
<text sub="clublinks" start="1669.4" dur="1.2"> Es krim!</text>
<text sub="clublinks" start="1670.6" dur="1"> Ngguyu</text>
<text sub="clublinks" start="1671.6" dur="2"> Nemokake sesuatu sing ngagetne wong Italia!</text>
<text sub="clublinks" start="1673.6" dur="2.92"> Amarga umume kita nggawe es krim.</text>
<text sub="clublinks" start="1676.52" dur="3.08"> Sanajan ... apa warna kuning sing aneh?</text>
<text sub="clublinks" start="1680.12" dur="4.16"> Muga-muga es krim iki ora digawe saka mustar.</text>
<text sub="clublinks" start="1684.28" dur="3.32"> MUSIK LUCU</text>
<text sub="clublinks" start="1687.6" dur="1"> Madonna ...</text>
<text sub="clublinks" start="1689.4" dur="1"> Ayo!</text>
<text sub="clublinks" start="1690.4" dur="3.2"> SPEAKS ITALIAN</text>
<text sub="clublinks" start="1693.6" dur="2.12"> Es krim rasa jagung.</text>
<text sub="clublinks" start="1696.28" dur="1.28"> Aku ora percaya!</text>
<text sub="clublinks" start="1697.56" dur="2.56"> Wong lanang sing aneh banget, ora dikarepake.</text>
<text sub="clublinks" start="1701.44" dur="5.36"> Rasa jagung sing sugih banget lan brondong sing renyah.</text>
<text sub="clublinks" start="1706.8" dur="1.48"> Iki bom!</text>
<text sub="clublinks" start="1710" dur="2.96"> Wis mangan, saiki ayo maju.</text>
<text sub="clublinks" start="1712.96" dur="5.04"> MUSIK LUCU</text>
<text sub="clublinks" start="1718" dur="4.8"> Jujur, sawise mangan awan, aku ora rumangsa pedal.</text>
<text sub="clublinks" start="1725.88" dur="3.2"> Aku kepengin weruh apa sampeyan bisa numpak Volga?</text>
<text sub="clublinks" start="1731.04" dur="3.4"> ROOT MOTOR</text>
<text sub="clublinks" start="1734.44" dur="1.96"> O enteni, ojo lunga!</text>
<text sub="clublinks" start="1736.4" dur="1.88"> ROOT MOTOR</text>
<text sub="clublinks" start="1738.28" dur="3.6"> Oh, gratsy, matur nuwun, yen ora, aku kesel ing kene, sampeyan ora bakal ngandel.</text>
<text sub="clublinks" start="1743.24" dur="4"> Aku saranake sampeyan uga istirahat sawetara lan nonton pariwara kasebut.</text>
<text sub="clublinks" start="1747.76" dur="4.48"> Lan sawise pariwara, aku bakal numpak kapal pesiar ing sadawane Volga!</text>
<text sub="clublinks" start="1752.88" dur="3.76"> Aku ratune jagad-ah!</text>
<text sub="clublinks" start="1756.64" dur="2.8"> Aku bakal nemokake gunung sawi kabeh!</text>
<text sub="clublinks" start="1759.44" dur="4.56"> Karo GAMBAR GERMAN: Oh, ing kene kita kudu mbangun kabeh pabrik kanggo diproses!</text>
<text sub="clublinks" start="1764" dur="4"> Banjur kanthi ora sengaja aku bakal nemoni kenalan lawas.</text>
<text sub="clublinks" start="1768" dur="2.28"> Iki menarik! Saiki wis ilang.</text>
<text sub="clublinks" start="1772.64" dur="5.52"> LAGU: -Tepi bank, panganan asik! Motherland ngethok mega nganggo pedhang!</text>
<text sub="clublinks" start="1778.16" dur="6.8"> Bersepeda ing permukaan sing lancar Volga Ayo mangan ing Volgograd!</text>
<text sub="clublinks" start="1787.92" dur="4.36"> Bonjour, punggawa kawula! Kapten Federico Arnaldi ana ing kene.</text>
<text sub="clublinks" start="1792.28" dur="1.76"> Lan aku arep menyang Volgograd!</text>
<text sub="clublinks" start="1795.24" dur="2.32"> Ya, amarga pelaut padha lunga.</text>
<text sub="clublinks" start="1798.48" dur="3.68"> Lan aku mlaku ing sadawane Volga, amarga tanpa Volga</text>
<text sub="clublinks" start="1802.16" dur="3.68"> ora bisa mbayangake Volgograd.</text>
<text sub="clublinks" start="1805.84" dur="1"> Isih bakal!</text>
<text sub="clublinks" start="1806.84" dur="1.8"> Sawise kabeh, dheweke Volgo-grad.</text>
<text sub="clublinks" start="1809.8" dur="2.64"> Kaendahan sekitar apik tenan!</text>
<text sub="clublinks" start="1813.64" dur="4.04"> Papan terbuka sing dakkarepake bengok-bengok ...</text>
<text sub="clublinks" start="1817.68" dur="3.08"> Aku ratune jagad-ah!</text>
<text sub="clublinks" start="1820.76" dur="3.68"> ECHO: -... jagad-ah!</text>
<text sub="clublinks" start="1824.44" dur="2.88"> MUSIK JOYOUS</text>
<text sub="clublinks" start="1827.32" dur="2.24"> Apa sing ana ing cakrawala?</text>
<text sub="clublinks" start="1830.88" dur="2.52"> Akhire aku nglangi mustar!</text>
<text sub="clublinks" start="1833.4" dur="5.2"> Sanajan Volgograd lan ibukota mustar, antara ibukota lan mustar</text>
<text sub="clublinks" start="1838.6" dur="3.92"> jarak sing apik banget. Ora ana sing aneh!</text>
<text sub="clublinks" start="1842.52" dur="3.96"> Apa sampeyan eling yen iki kutha sing dawa banget?</text>
<text sub="clublinks" start="1847.04" dur="3.88"> Dadi ing kana celengan mustar!</text>
<text sub="clublinks" start="1850.92" dur="1.16"> Sarepta.</text>
<text sub="clublinks" start="1852.64" dur="2.68"> Biyen dadi kutha cilik.</text>
<text sub="clublinks" start="1855.32" dur="2.96"> Lan saiki dheweke dadi bagean Volgograd.</text>
<text sub="clublinks" start="1858.28" dur="4.56"> MUSIK LUCU</text>
<text sub="clublinks" start="1862.84" dur="3.44"> Mustar wis thukul ing kene wiwit abad kaping 18.</text>
<text sub="clublinks" start="1866.28" dur="2.4"> Nanging populer ing saindenging Rusia</text>
<text sub="clublinks" start="1868.68" dur="3.32"> iku digawe dening wong sing misuwur banget.</text>
<text sub="clublinks" start="1873.96" dur="2.52"> Napoleon Bonaparte.</text>
<text sub="clublinks" start="1877.32" dur="4.56"> Ing taun 1810 Napoleon ngrebut Inggris nganggo blokade angkatan laut.</text>
<text sub="clublinks" start="1881.88" dur="5.04"> Mula, pasokan mustar Inggris menyang Rusia dihentikan.</text>
<text sub="clublinks" start="1888.68" dur="3.12"> Nanging sampeyan kudu ngerti yen Kaisar Alexander</text>
<text sub="clublinks" start="1891.8" dur="4.92"> dadi sawi gedhe tenan mula saiki, nesu nesu.</text>
<text sub="clublinks" start="1896.72" dur="2.48"> "Mamma mia, Napoleon ngalangi kabeh kanggo aku!</text>
<text sub="clublinks" start="1899.2" dur="2.04"> Endi aku bisa njupuk mustar?! "</text>
<text sub="clublinks" start="1901.24" dur="2.8"> Dheweke wiwit nggoleki dheweke. Lan aku nemokake ing kene ing Sarepta.</text>
<text sub="clublinks" start="1904.04" dur="2.76"> Ana pemukiman Jerman ing Volga,</text>
<text sub="clublinks" start="1906.8" dur="3.84"> ing ngendi warga lokal wis ngerti manawa tuwuh</text>
<text sub="clublinks" start="1910.64" dur="4.24"> sawi sedhep tenan. Dheweke uga tresna marang dheweke lan ujar ...</text>
<text sub="clublinks" start="1914.88" dur="4.8"> Karo ACCENT GERMAN: "Oh, ing kene kita kudu mbangun kabeh pabrik kanggo diproses!"</text>
<text sub="clublinks" start="1919.68" dur="2.56"> Lan nalika Alexander ngerti: kabeh, kekancan!</text>
<text sub="clublinks" start="1922.24" dur="1.16"> Lan sawi saka Volga</text>
<text sub="clublinks" start="1923.4" dur="4.16"> langsung miwiti ngirim langsung menyang meja kekaisaran.</text>
<text sub="clublinks" start="1928.68" dur="4.8"> Pabrik lawas iku wis suwe ora ana. Sawise perang, ana sing anyar dibangun ing kene.</text>
<text sub="clublinks" start="1933.48" dur="4.6"> MUSIK LUCU</text>
<text sub="clublinks" start="1938.08" dur="2.48"> Lan iku siji-sijine ing kabeh USSR</text>
<text sub="clublinks" start="1940.56" dur="2.84"> pabrik produksi bubuk sawi.</text>
<text sub="clublinks" start="1944.84" dur="5.24"> Yen Volgograd minangka ibukutha sawi, mula Sarepta minangka Kremlin.</text>
<text sub="clublinks" start="1950.76" dur="3.52"> Wayahe ngunjungi resmi menyang mustar</text>
<text sub="clublinks" start="1954.28" dur="2.2"> lan ketemu pasuryan kanggo pasuryan.</text>
<text sub="clublinks" start="1957.6" dur="4.08"> Aku wiwit kenal karo mustar wiwit wiwitan.</text>
<text sub="clublinks" start="1962.24" dur="1"> Saka wiji.</text>
<text sub="clublinks" start="1963.8" dur="1.6"> Mustar putih.</text>
<text sub="clublinks" start="1965.84" dur="1.2"> Ireng</text>
<text sub="clublinks" start="1967.04" dur="1"> Hmm ...</text>
<text sub="clublinks" start="1968.04" dur="1.64"> Opo iki</text>
<text sub="clublinks" start="1969.68" dur="2.04"> -Sawijining mustar abu-abu.</text>
<text sub="clublinks" start="1971.72" dur="6.12"> Umume, iki minangka jinis mustar khusus, sing ditanam ing Volgograd.</text>
<text sub="clublinks" start="1977.84" dur="2.16"> Ing kutha Sarepta.</text>
<text sub="clublinks" start="1980" dur="5.2"> - Aku ora ngerti sampeyan bisa mikir babagan mustar.</text>
<text sub="clublinks" start="1985.64" dur="2"> - Iki sosis sawi.</text>
<text sub="clublinks" start="1988.12" dur="2.12"> Sampeyan bisa ndeleng winih ing ...</text>
<text sub="clublinks" start="1990.24" dur="2.72"> -Yow -... lan Sarep, lan ireng.</text>
<text sub="clublinks" start="1992.96" dur="1.24"> Waca Ireng</text>
<text sub="clublinks" start="1994.2" dur="2.52"> -Ah! Lan aku mikir ireng mrico.</text>
<text sub="clublinks" start="1996.72" dur="3.12"> Aku bisa ngrasakake wiji, seger, pancen apik.</text>
<text sub="clublinks" start="1999.84" dur="1.8"> Ora, idhehe apik banget.</text>
<text sub="clublinks" start="2001.64" dur="2.48"> Lan roti uga. -Roti sawi uga.</text>
<text sub="clublinks" start="2004.12" dur="2.92"> Waca carane kuning? - Oke, bener?</text>
<text sub="clublinks" start="2007.04" dur="4.08"> -Ya Minyak sawi menehi kamulyan lan warna kaya ngono.</text>
<text sub="clublinks" start="2011.84" dur="3.76"> -Malah mustar ditambahake ing pastry sing manis.</text>
<text sub="clublinks" start="2016.16" dur="2.08"> Iki roti panggang Sarepta.</text>
<text sub="clublinks" start="2018.76" dur="3.6"> Roso sawi sing empuk malah pedhes.</text>
<text sub="clublinks" start="2023.52" dur="2.4"> -Ora, enak banget. Roti jahe lurus ...</text>
<text sub="clublinks" start="2026.6" dur="2.32"> -Ana macem-macem keju ing Italia.</text>
<text sub="clublinks" start="2028.92" dur="4.28"> Nanging kita ora mikir yen nambah mustar.</text>
<text sub="clublinks" start="2034.12" dur="1.56"> -Iki keju enom.</text>
<text sub="clublinks" start="2036.16" dur="2.32"> Disebut - kira-kira kepiye.</text>
<text sub="clublinks" start="2038.48" dur="1.52"> Apa dheweke katon kaya prekara?</text>
<text sub="clublinks" start="2040" dur="1.68"> -Kanggo sawetara jinis cacioto.</text>
<text sub="clublinks" start="2041.68" dur="1.16"> -Caccioto.</text>
<text sub="clublinks" start="2043.2" dur="1.64"> -Ah! Aku ngiro-iro.</text>
<text sub="clublinks" start="2045.48" dur="4.08"> -Aku mikir yen ing wilayah liyane, kajaba ing Volgograd,</text>
<text sub="clublinks" start="2049.56" dur="2.84"> sampeyan ora bakal nemokake keju karo wiji sawi.</text>
<text sub="clublinks" start="2052.4" dur="4.2"> -Kuwi mesthi. Malah ing Italia, sampeyan ora bakal nemokake. Iki pisanan aku ndeleng.</text>
<text sub="clublinks" start="2057.12" dur="2.68"> -Aku wis nyoba lenga sawi.</text>
<text sub="clublinks" start="2059.8" dur="2.76"> Nanging ing kana dheweke dibayangke tomat sing garing srengenge.</text>
<text sub="clublinks" start="2062.56" dur="4.16"> Saiki aku pengin ngerti rasa sejatine minyak sawi.</text>
<text sub="clublinks" start="2067.16" dur="5.96"> MUSIK SAMBUTAN</text>
<text sub="clublinks" start="2073.12" dur="1.2"> -Madonna!</text>
<text sub="clublinks" start="2074.72" dur="1.12"> Madonna!</text>
<text sub="clublinks" start="2077.12" dur="1.24"> Ho ho!</text>
<text sub="clublinks" start="2078.92" dur="3.32"> Ing kene, lan saiki isih lara bakar.</text>
<text sub="clublinks" start="2082.6" dur="3.36"> -Panggon ing wilayah Volgograd ing pawon ing</text>
<text sub="clublinks" start="2085.96" dur="2.44"> mung nganggo minyak sawi.</text>
<text sub="clublinks" start="2088.4" dur="2.4"> - Sampeyan duwe Volgograd - ibukutha sawi.</text>
<text sub="clublinks" start="2090.8" dur="3.84"> Apa sampeyan ngerti manawa kita uga duwe modal sawi ing Italia?</text>
<text sub="clublinks" start="2094.64" dur="3"> Iki Cremona, ing sisih lor. Stradivari. Biola.</text>
<text sub="clublinks" start="2097.64" dur="1.12"> Lan sawi.</text>
<text sub="clublinks" start="2098.76" dur="1.72"> Kita ngarani mostarda.</text>
<text sub="clublinks" start="2100.48" dur="3.16"> Lan dheweke manis banget, woh. Mmm, enak!</text>
<text sub="clublinks" start="2104.2" dur="6.24"> - Pranyata uga ana ing kene mostarda. Lan dheweke mangan nganggo es krim!</text>
<text sub="clublinks" start="2111.12" dur="1.64"> -Lan ana rasa apa?</text>
<text sub="clublinks" start="2112.76" dur="1.16"> -Oya pir.</text>
<text sub="clublinks" start="2113.92" dur="1.6"> -Ya. - Lan iki cranberry.</text>
<text sub="clublinks" start="2121.12" dur="1.64"> -Nanging bom langsung.</text>
<text sub="clublinks" start="2123.2" dur="2.64"> Saiki, pir lan mustar minangka bom.</text>
<text sub="clublinks" start="2125.84" dur="2.16"> Tepuk tanganku kanggo Volgograd.</text>
<text sub="clublinks" start="2128.84" dur="4.6"> Aku kepengin weruh apa aku bisa mbedakake Italia saka lokal?</text>
<text sub="clublinks" start="2133.96" dur="2.04"> -Siap kanggo sing sabanjure.</text>
<text sub="clublinks" start="2139.28" dur="1"> Ha!</text>
<text sub="clublinks" start="2141.08" dur="2.24"> Sing nomer loro duweke, sing pertama duweke.</text>
<text sub="clublinks" start="2144.24" dur="1.2"> -Ya -Ya?</text>
<text sub="clublinks" start="2145.84" dur="1.92"> Uh-uh! -Lan endi sing rasane luwih enak?</text>
<text sub="clublinks" start="2147.76" dur="2.04"> -Kowe ngerti kenapa aku ngira?</text>
<text sub="clublinks" start="2149.8" dur="3.96"> Amarga sing luwih alus, kabeh padha moderat.</text>
<text sub="clublinks" start="2153.76" dur="1.76"> Kabeh, kabeh, kaya kudune.</text>
<text sub="clublinks" start="2156.16" dur="4.04"> Lan sampeyan isih ... liyane Rusia.</text>
<text sub="clublinks" start="2161.32" dur="2.04"> -Amarga mustar kita.</text>
<text sub="clublinks" start="2164.12" dur="4.96"> -Nalika aku seneng rapat sing ora dikarepake karo kanca lawas saka Mostardo,</text>
<text sub="clublinks" start="2169.08" dur="1.92"> sampeyan nonton iklan.</text>
<text sub="clublinks" start="2172.2" dur="4.56"> Lan sawise pariwara, kita bakal nyiyapake sajian tradisional Cossack ...</text>
<text sub="clublinks" start="2177.24" dur="2.56"> -Kula wis miwiti ngalahake endhog.</text>
<text sub="clublinks" start="2180.08" dur="2.44"> -... kanthi sajian sing ora konvensional.</text>
<text sub="clublinks" start="2183.28" dur="1.4"> - Dekorasi bawang?</text>
<text sub="clublinks" start="2187.56" dur="2.52"> - Masak minangka preinan sing cocog kanggo aku.</text>
<text sub="clublinks" start="2190.08" dur="2.92"> Lan masak dina iki minangka acara gedhe.</text>
<text sub="clublinks" start="2193" dur="4.32"> Karo aku yaiku wong sing nuntun lan ngarahake acara gedhe.</text>
<text sub="clublinks" start="2197.32" dur="2.52"> Bonjorno, Andrey. -Bongiorno, Federico.</text>
<text sub="clublinks" start="2199.84" dur="4.08"> -Dina iki kita bakal masak sajian tradisional Cossack - nugget.</text>
<text sub="clublinks" start="2203.92" dur="3.08"> Pike perch kanggo sajian iki kudu paling anyar.</text>
<text sub="clublinks" start="2207" dur="2.6"> Iki ditemokake sawetara jam kepungkur.</text>
<text sub="clublinks" start="2209.6" dur="4.32"> -Sampeyan ora bakal percaya, nanging ing kana aku gedhe, ing pinggir segara, ora adoh saka Roma,</text>
<text sub="clublinks" start="2213.92" dur="4.04"> kita arang lungguh ing kana nganggo pancing, mburu ing jero banyu.</text>
<text sub="clublinks" start="2218.64" dur="4.08"> - Pranyata Andrey uga seneng golek iwak.</text>
<text sub="clublinks" start="2223.24" dur="3.92"> Dadi, nalika ngobrol babagan trofi, kita nyuda pike.</text>
<text sub="clublinks" start="2227.76" dur="3.92"> -Mulane, bener. Sawetara kekandelan centimeter saben strip.</text>
<text sub="clublinks" start="2231.68" dur="1.92"> - Apa bakal cocog karo cara motong?</text>
<text sub="clublinks" start="2233.6" dur="1.04"> -Wabene.</text>
<text sub="clublinks" start="2234.64" dur="3.24"> -Kowe njupuk Italia kanthi cepet.</text>
<text sub="clublinks" start="2237.88" dur="2.44"> Cossacks iki minangka wong sing apik tenan.</text>
<text sub="clublinks" start="2240.32" dur="2.64"> Sampeyan bisa menehi tembung Cossack.</text>
<text sub="clublinks" start="2242.96" dur="2"> -Ya, kita duwe kamus dhewe.</text>
<text sub="clublinks" start="2244.96" dur="2.24"> Ana tembung tresno "chadunyushka".</text>
<text sub="clublinks" start="2247.2" dur="2.24"> Iki tegese "bocah, bocah".</text>
<text sub="clublinks" start="2249.44" dur="1.84"> Ing basa Italia ... -Bambino.</text>
<text sub="clublinks" start="2251.28" dur="2.72"> -Kowe ngerti, contone, apa sing diarani wanita?</text>
<text sub="clublinks" start="2254.52" dur="1.12"> -Aku ngerti. -Napa?</text>
<text sub="clublinks" start="2255.64" dur="3.44"> Aja isin. -Bah, ana, wanita, bocah-bocah wadon, kabeh.</text>
<text sub="clublinks" start="2259.08" dur="4.12"> -Ora. Ing basa Cossack, tembung "womanizer" ora liya tegese,</text>
<text sub="clublinks" start="2263.2" dur="1.68"> kaya gaya rambut wanita.</text>
<text sub="clublinks" start="2265.24" dur="4.2"> -Mula, ora bisa ditemokake, saka mancing, obrolan kasebut dadi wanita.</text>
<text sub="clublinks" start="2269.44" dur="2.16"> Pacelathon lanang biasa.</text>
<text sub="clublinks" start="2271.6" dur="2.24"> Nanging kita uga ora lali masak.</text>
<text sub="clublinks" start="2274.48" dur="2.8"> -Mula, tuang minyak sawi.</text>
<text sub="clublinks" start="2277.28" dur="1.64"> -Ah, iya, ayo, ayo.</text>
<text sub="clublinks" start="2279.28" dur="4.64"> Nalika sampeyan nyritakake babagan tembung Cossack, aku wis wiwit ngalahake endhog.</text>
<text sub="clublinks" start="2283.92" dur="2.6"> Aku ngira kabeh kudu dunk.</text>
<text sub="clublinks" start="2286.52" dur="1.76"> - Bener, bener.</text>
<text sub="clublinks" start="2288.28" dur="4.04"> -Nugget dingerteni. -Nugget diwenehi roti.</text>
<text sub="clublinks" start="2292.32" dur="2.88"> MUSIK LUCU</text>
<text sub="clublinks" start="2295.84" dur="2.04"> Wektu kanggo nggoreng nugget.</text>
<text sub="clublinks" start="2297.88" dur="1.8"> - Kita bisa uyah sithik.</text>
<text sub="clublinks" start="2299.68" dur="1.8"> - Uyah lan mrico.</text>
<text sub="clublinks" start="2303.96" dur="2.88"> Wirang yen televisi durung sinau</text>
<text sub="clublinks" start="2306.84" dur="2.68"> ngirim lan mambu liwat kamera.</text>
<text sub="clublinks" start="2309.52" dur="3.76"> -Ya? Nanging coba coba kirimake.</text>
<text sub="clublinks" start="2313.28" dur="1.52"> -Mung tembung? -Ya</text>
<text sub="clublinks" start="2314.8" dur="1.16"> -Belissimo!</text>
<text sub="clublinks" start="2315.96" dur="4.16"> -Lan ing basa Cossack kepiye "belissimo"? Enak, enak?</text>
<text sub="clublinks" start="2320.12" dur="1.36"> - Malah éca.</text>
<text sub="clublinks" start="2322.56" dur="2.56"> -M-mm, enak banget! Mmm!</text>
<text sub="clublinks" start="2325.12" dur="3.04"> -Sampeyan ngomong kaya Cossack sing meh nyata.</text>
<text sub="clublinks" start="2328.16" dur="4.16"> -Yen aku isih sinau cara muter checker, kepiye kabarmu, bener?!</text>
<text sub="clublinks" start="2342.04" dur="2.04"> Iki mogok Cossack.</text>
<text sub="clublinks" start="2344.64" dur="2.76"> -Nalika Andrei nduduhake kehebatan,</text>
<text sub="clublinks" start="2347.4" dur="2.64"> nugget entuk kerak sing apik.</text>
<text sub="clublinks" start="2350.04" dur="2.16"> Wayahe nyiyapake sajian.</text>
<text sub="clublinks" start="2352.2" dur="1.88"> Pertama, ayo nyincang bawang.</text>
<text sub="clublinks" start="2354.52" dur="3.64"> - Sapa ngerti, bisa uga saber bakal luwih cepet.</text>
<text sub="clublinks" start="2358.16" dur="4.92"> Aku durung nate nyoba masak bareng dheweke. -Luwih cepet, nanging ora cethek.</text>
<text sub="clublinks" start="2363.08" dur="2.12"> -Lan kita bakal ngirim supaya kecoklatan.</text>
<text sub="clublinks" start="2365.6" dur="3.56"> -Adhuh, bawang emas. Apa kita kabeh wis siyap? Dekorasi bawang.</text>
<text sub="clublinks" start="2369.16" dur="1.96"> Apa gampang? -Ojo kesusu.</text>
<text sub="clublinks" start="2371.12" dur="3.72"> Panganan gourmet sing sederhana kaya nugget pike perch</text>
<text sub="clublinks" start="2374.84" dur="4.24"> hiasan kudu pas. Ora luwih utawa kurang - grechotto.</text>
<text sub="clublinks" start="2379.08" dur="4"> -Banjur kita ora bisa nindakake tanpa soba Makfa sing sampurna.</text>
<text sub="clublinks" start="2383.08" dur="4.6"> Ditanam ing Altai lan ngemot akeh unsur tilak.</text>
<text sub="clublinks" start="2387.68" dur="3.52"> Grechotto bakal dadi ora mung enak, nanging uga sehat.</text>
<text sub="clublinks" start="2391.48" dur="3.48"> -Niki wenehi soba menyang wajan lan goreng.</text>
<text sub="clublinks" start="2394.96" dur="1.44"> Pira sing kudu diwutahake?</text>
<text sub="clublinks" start="2396.8" dur="4.36"> -Kanggo wong Rusia, soba mesthi ora cukup. Dadi aku nyelehake liyane.</text>
<text sub="clublinks" start="2401.16" dur="3.48"> Penting ing kene kabeh mambu diungkap, kaya risotto.</text>
<text sub="clublinks" start="2404.64" dur="2.76"> Lan supaya cangkang protèktif digawe.</text>
<text sub="clublinks" start="2407.4" dur="1.84"> -Kiseni duduh kaldu iwak.</text>
<text sub="clublinks" start="2409.24" dur="3.36"> Buckwheat kudu dicelupake ing duduh kaldu. Cekap semanten</text>
<text sub="clublinks" start="2413.84" dur="1.16"> Panutup?</text>
<text sub="clublinks" start="2416.04" dur="2.32"> -Kowe iku perfeksionis. -Ya sitik.</text>
<text sub="clublinks" start="2418.36" dur="3.04"> - Kepiye "perfeksionis" ing basa Italia? - Kuwatir.</text>
<text sub="clublinks" start="2422" dur="4.16"> -Nalika waktune nambah tomat sing garing banget karo srengenge.</text>
<text sub="clublinks" start="2428.36" dur="1.6"> -Fishing pungkasan.</text>
<text sub="clublinks" start="2429.96" dur="2.24"> Ora ana kombinasi sing luwih apik</text>
<text sub="clublinks" start="2432.2" dur="3.04"> tinimbang Volga pike perch lan Parmesan Prancis.</text>
<text sub="clublinks" start="2435.24" dur="2.72"> -Ayo diarani French Parmesan,</text>
<text sub="clublinks" start="2437.96" dur="2.96"> nanging ing Italia, Parmesan katon beda.</text>
<text sub="clublinks" start="2440.92" dur="2.08"> Apa Parmesan minangka keju Italia?</text>
<text sub="clublinks" start="2443" dur="2.12"> -G humor lucu, aku seneng.</text>
<text sub="clublinks" start="2445.12" dur="2.96"> -Sacara prinsip, kabeh. We nutupi lan supaya lemes.</text>
<text sub="clublinks" start="2448.08" dur="3.96"> -Mangga lemes. Lan ayo ngatur lan mangan. Aku wis luwe.</text>
<text sub="clublinks" start="2452.52" dur="2.8"> -Yen yen sampeyan luwe nalika masak,</text>
<text sub="clublinks" start="2455.32" dur="2.8"> sampeyan bisa kanthi gampang mbaleni piring kasebut.</text>
<text sub="clublinks" start="2458.12" dur="2.92"> Sampeyan mbutuhake: pike perch seger,</text>
<text sub="clublinks" start="2461.04" dur="2.04"> breadcrumbs,</text>
<text sub="clublinks" start="2463.08" dur="2.68"> minyak - minyak sawi paling apik,</text>
<text sub="clublinks" start="2465.76" dur="2.16"> nanging sampeyan bisa nggunakake sayuran apa wae.</text>
<text sub="clublinks" start="2467.92" dur="3.2"> Lan kanggo grechotto: bawang, duduh kaldu iwak,</text>
<text sub="clublinks" start="2471.12" dur="1.56"> tomat garing srengenge,</text>
<text sub="clublinks" start="2472.68" dur="3.04"> keju keras lan, mesthine, soba.</text>
<text sub="clublinks" start="2478.4" dur="1.8"> SPEAKS ITALIAN</text>
<text sub="clublinks" start="2480.2" dur="2.96"> - Katon gampang: buckwheat, pike perch, nanging apik banget.</text>
<text sub="clublinks" start="2483.16" dur="1.12"> -Apa?</text>
<text sub="clublinks" start="2484.72" dur="1.2"> -Salute! - Keju!</text>
<text sub="clublinks" start="2489.4" dur="1.16"> Mmm!</text>
<text sub="clublinks" start="2490.56" dur="1.2"> -M-mm!</text>
<text sub="clublinks" start="2493" dur="2.48"> - Aku dudu penggemar soba paling gedhe.</text>
<text sub="clublinks" start="2495.48" dur="4.24"> Nanging amarga cara masak lan tomat sing garing srengenge</text>
<text sub="clublinks" start="2499.72" dur="4.24"> ternyata soba sing beda banget. Mediterania.</text>
<text sub="clublinks" start="2503.96" dur="3.04"> Lan pike perch umume ora bisa dipuji.</text>
<text sub="clublinks" start="2508.12" dur="3.28"> -Andrey, sampeyan kaget tenan. Rahmat!</text>
<text sub="clublinks" start="2511.4" dur="1.4"> -Matur suwun sanget.</text>
<text sub="clublinks" start="2512.8" dur="4.24"> Ayo maneh, kita bakal golek cara kanggo ngagetne sampeyan saben wektu.</text>
<text sub="clublinks" start="2519.88" dur="2.72"> -Apa sing aku ngerti babagan Volgograd sadurunge lelungan iki?</text>
<text sub="clublinks" start="2522.6" dur="3.68"> Ya, Mamaev Kurgan, sawijining prestasi para petugas pertahanan kutha lan tugu,</text>
<text sub="clublinks" start="2526.28" dur="2.6"> diajeni nganggo cara iki</text>
<text sub="clublinks" start="2528.88" dur="4.04"> dheweke nutupi lawang mlebu kutha, lan ing mburine ana tokoh Ibu Negara.</text>
<text sub="clublinks" start="2532.92" dur="4.28"> Lan aku bakal ujar, umume, iki sejarah militer kutha,</text>
<text sub="clublinks" start="2537.2" dur="2"> sing kita ajeni kanthi edan,</text>
<text sub="clublinks" start="2539.2" dur="4.24"> isih ndhelikake bagean Volgograd sing apik tenan.</text>
<text sub="clublinks" start="2544.2" dur="3"> - Wong sing apik tenan manggon ing kene.</text>
<text sub="clublinks" start="2547.2" dur="2.96"> Dheweke numpak sepeda ing banyu</text>
<text sub="clublinks" start="2550.16" dur="2.52"> lan trem - ing ngisor lemah.</text>
<text sub="clublinks" start="2552.68" dur="3.44"> Dheweke nggunakake paling akeh saben produk.</text>
<text sub="clublinks" start="2556.12" dur="3.96"> Aku durung weruh akeh piring sing digawe saka semangka biasa ing papan liya.</text>
<text sub="clublinks" start="2560.68" dur="3"> Lan apa sing ditindakake karo mustar!</text>
<text sub="clublinks" start="2563.68" dur="4.4"> Ing kene, ing Volgograd, iki butter, roti, lan keju.</text>
<text sub="clublinks" start="2568.08" dur="2.16"> Lan akeh liyane!</text>
<text sub="clublinks" start="2571.04" dur="1.72"> Aku lair ing segara.</text>
<text sub="clublinks" start="2572.76" dur="4.48"> Mula, kali, tlaga lan kabeh sing ana ing sisih liyane katon,</text>
<text sub="clublinks" start="2577.24" dur="2.4"> Aku ora nganggep serius.</text>
<text sub="clublinks" start="2579.64" dur="3.68"> Nanging Volga nggawe aku ganti pikir.</text>
<text sub="clublinks" start="2583.32" dur="3.12"> Kali iki jembar tenan!</text>
<text sub="clublinks" start="2587.36" dur="2.12"> Volgograd beda banget.</text>
<text sub="clublinks" start="2590.2" dur="2.8"> Ing kene ana pegunungan Mars</text>
<text sub="clublinks" start="2593.92" dur="1.64"> istana Spanyol,</text>
<text sub="clublinks" start="2595.56" dur="1.88"> Padunungan Jerman.</text>
<text sub="clublinks" start="2598.28" dur="3.2"> Dheweke pancen ngerti carane kaget!</text>
<text sub="clublinks" start="2604.28" dur="2.32"> -Aku nangis ora mung amarga sawi,</text>
<text sub="clublinks" start="2606.6" dur="2.28"> lan uga amarga pamitan.</text>
<text sub="clublinks" start="2608.88" dur="1.8"> Nanging, miturut prinsip, ora suwe.</text>
<text sub="clublinks" start="2610.68" dur="2.2"> Aku bakal ketemu sampeyan minggu ngarep</text>
<text sub="clublinks" start="2612.88" dur="2.8"> nalika kita bebarengan maneh andyamo, manjamo.</text>
<text sub="clublinks" start="2615.68" dur="1.08"> Chao!</text>
<text sub="clublinks" start="2619.44" dur="2.2"> Penyunting subtitle I. Savelyeva</text>
<text sub="clublinks" start="2621.64" dur="2"> Proofreader A. Kulakova</text>