Гувернерот Куомо во Newујорк одржува брифинг за пандемијата на коронавирус - 3 subtitles

БЛАГОДАРАМ ДА СЕ ДА СЕ ОВДЕ ДЕН. ЈАС САМО ДА ЗНАЕШ СЕКОЈ КОЈ Е ОВДЕ НА МОЈОТ ПРИ ПРАВО, ДЕПУТИ НАДВОРЕШНА РАЗВОЈ НА ДЕПАРТМАН НА ФИНАНСИСКИ УСЛУГИ. БИДЕ СО МОЈ ДОЛГ ВРЕМЕ. Тој е дел од нашата екипа на SWAT. Имаме ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ЕМПИР КОЛЕГ, ДР. ЗУКЕР, РАЗГОВИНА ЛИСА Дероса, и директорот за буџет. Имаме многу интересни ВЕСТИ ТОДАЈЛИЗА Дероса, и директорот за буџет. Имаме многу интересни ВЕСТИ ДЕНЕС, НЕГОВИТЕ ДА СЕ ДВЕЕ. ТЕКОВНИОТ СТАТУС, СЕ СМЕЕ ТРАЕКТОРИЈАТА ОД ОДГОВОР. НЕМА ДА СЕ РАБОТИРАМЕ, НЕМА ХИТ НА АПЕКС. ЗАПОМНЕТЕ ДА ГО ПОДНЕСУВА ЛИНИЈАТА, REЕ СЕ БИДИТЕ НА ГОЛЕМО ПОГЛЕД, ИТ TЕ СОВЕТ, ITЕ СЕ ОДГОВОРИ. Сè уште сме на патот МОUNНО. БРОЈ НА ИНФЕКЦИИ кои имаат СОВЕТУВААТ, 80% СЕ ДВЕЕ САМО РЕШЕНИЕ. ОД 15% НА ЛУЕТО КОЈ ТЕСТ ПОЗИТИВЕН БАРАЕ СОСТОЈБА. И ТОА ТИЕ СЕ ДЕГОВИ НА СОСТОЈБА. НО ВКУПНО УНИВЕРЗИТЕ ТОА БАРАЕ Хоспитализацијата е 15%. КОРИСНИМЕ МОДЕЛИ ЗА ПРОЕКЦИЈАТА. НИЕ КОРНЕЛНА WЕЛЕ ДА СЕ СЕ Модели за проекција, ние ги користиме Мекензи, ОДДЕЛЕНИЕ НА ЗДРАВЈЕ СЕ РАБОТНИ МОДЕЛИ. И ТЕАРНА ВАНО ПОВЕЕ ВИЕ СЕ ПРОЕКТИРАТЕ МОНА СООБРААЈ JЕКЕР ДА И ПЛАНИРА FORЕ ЗА ПОТРЕБНО. МОДЕЛИТЕ НА ПРОЕКЦИЈАТА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ТОА, тие се модели на ПРОЕКЦИИ, НЕ Е НЕ НЕКОГАШНО ДЕФИНИТИВ, НО ИТ Е САМО ДОВЕТНИОТ ДЕЛ што го имаме ДА ПЛАНИРА, ПРАВО? Следете ги податоците, следете ги ПОДАТОЦИ, СЛЕДЕТЕ ПОДАТОЦИ. АКТУАЛНИТЕ ОПШТИНИЦИ СЕ ПОДНЕСУВА ДО ПОГОЛЕМО ЦЕНА од ОВД ПРОЕКТИВНИ МОДЕЛИ, ОД СИТЕ ПРОЕКТИВНИ МОДЕЛИ. СО ТОА Е ДА СЕ ОБВРСКО ЗАВРШНО. ПОСТОИТЕ ТОА ПОВОД ИНФЕКЦИЈА СТАВИНА значи побрзо повисоко КАПАЦИТЕТ НА БОЛНИЦИ И ТОА Е КРИТИЧКИОТ ОСНОВ ЗА САД се број на луѓе што одат ВО ХОСПИТАЛИ. ПРАВЕТЕ СЕГА ШТО СЕ ГЛЕДАМЕ НА Е околу 140.000 случаи ВО СОБИРНИЦИ, БОЛНИЦИ КАПАЦИТЕТ Е 53,000 КРЕД. ТОА Е ПРОБЛЕМ. САКАМЕ ЗА Околу 40.000 Случаи на МКС кои доаѓаат во БОЛНИЦИ. Имаме околу 3.000 МКС УДОВИ. ТОА Е ПРЕДИЗВИК. ШТО Е МИКУ КОРИНА ЗА ОВИЕ ЦЕЛИ? ОСНОВНО КОА СО А. Вентилатор. Вентилаторот е најстариот КРИТИЧКИ ПИЦЕ НА ОПРЕМА ЗА ЕДИНИТИВНА ЗДРАВСТВЕНА ЕДИНИЦА КОА Бидејќи ова е респиратор ИНТЕЛНОСТ И ЛУ PEЕ ПОТРЕБНО ПОВЕЕ Вентилација од УСУАЛНА. ШТО САКАМЕ ДА СЕ ПРАВИМЕ? Намалете го Бројот на случаи Влегувајќи во болниците, бавно Бројот на случаи кои доаѓаат во БОЛНИЦИ. ТОА Е ШТО ДР. ФАУЦИ Е ОБЕЗБЕДУВАЕ ЗА ТВ СЕКОЈ ДЕН. БЕСПЛАТНИТЕ КУРВА, ПОСЛЕТИТЕ СО КУРВА, ПОПЛАТИРАЈТЕ КРАЈНА. Забавувајте го бројот на луѓето што доаѓаат ВО хоспиталците, па можеме да се занимаваме СО НЕГОВИТЕ ВО БОЛНИЦИТЕ. И ние работиме на тоа. НА САМО ВРЕМЕ, Зголемете го ВАШИОТ СООПШТЕН КАПАЦИТЕТ, ПРАВО? СРЈ СРЈ ДА БИДЕТЕ БРОЈОТ НА Случаи кои доаѓаат во болницата, СВЕТЕ ПОСТАВУВАТЕ СВОЈОТ СОПСТВЕНО КАПАЦИТЕТ. САМО РАБОТИРАМЕ ДА СИМУЛАТНО. НИЕ СМЕ ОД ДЕН ЕДЕН. Намалете го Бројот на случаи Влегувајќи во, ПЛАТИРАЈТЕ ЦЕЛО, Забавете го инфузијата на распрскувачи на распрскувачи. САМО СЕ СМЕЕ. ТОА Е БАНЕЕ НЕВЕСНО РАБОТНИЦИ, СОЦИЈАЛНО ПОСТАВУВАЕ, ЗАБЕЛЕТЕ ГИМИ, ЗАВРШИТЕ ГИ РЕСТАРНИЦИ. ЕДНА ПРАШАА ВО NEWУЈОРК ГРАДСКО КАДЕ Имаме повисока ниво на густина ТОА САКАМЕ ОСНОВНО ВО NEWУЈОРК ГРАДСКИ ПАРКИ, ПОСЕБНО СО МЛАДИНСКИ НАРОД, Е БИДАМА КАКО ДИРЕКТ КАКО МОЕ МОЕ И КАКО САМО КАКО МОЕ МОЕ НА МЛАДИТЕ И МОИТЕ МИСИНФОРМАЦИЈА ОВАА ТОА МАСА. МОЕТЕ ДА СЕ СТЕГАТ КОРОНАВИРУС. МОЕ ДА СЕ СМЕТЕ ДА СЕ СУПЕР ХЕРО, НЕ СЕ РЕАЛНИ НЕ. МОЕТЕ ДА СЕ СПОДНЕТЕ И МОЕТЕ ДА ГО ПРАВЕТЕТЕ КОИ СЕ Ве прави опасни до нив ЛУЕ КОЈ LOУБОВ. НО ЈА НОВИ ГРАДСКИТЕ ПАРКИ НА НОВИТЕ ЈОРК БИДЕ ПРОБЛЕМ. СЕ ГО ГО ПОГЛАВАМ МИСЕЛНИОТ ПРОБЛЕМ ПРВО. ОБЕЗБЕДУВАМЕ ДО ГОЛЕМОТ Де БЛАСИО И ЗВУЧНИК WEонсон, ние ви кажавме СО ПЛАН ВО 24 ЧАС ТОА СЕКОЈ ДОГОВОРЕН СО. ИМА ДА СО ПЛАН. СЕГАМЕ СЕ ИСПОЛНУВАМЕ ТОА ПЛАН. ВЕ ПОСЕТУВАМ ОД ОВА ПЛАН. ПЛАНОТ ILLЕ ПИЛОТ ЗАВРШУВА УЛИЦИ ВО CITYУЈОРК ГРАДСКИ ПОВЕЕ НИЕ ИМА МНОГУ ДОСТАВНА СООБРААЈ НОВО ЈОРЕКСКИ СИТЕ, НИЕ ПОВЕЕ ВЕХИЛИ ВО NEWУЈОРК ГРАД. ОТВОРИ УЛИЦИ. Луѓето САКАТЕ ДА СЕ РАБОТИТЕ, САКАТЕ ДА ОДИ И ДОБИТЕ НЕКОИ АВИД. САКАТЕ ДА ПОСЕБНА ПОДНЕСНА ПОДРАЧЈЕ. ПАЛОТ ПОТВЕДУВАЕ НА УЛИЦИТЕ ДО ЦЕЛИ, ОТВОРАЕ НА УЛИЦИТЕ ДО ПЕДЕСТРИЦИ. ALЕ ИСТО ИМАМА МАНДАТОРИЈА ПОГЛЕДНО СОЦИЈАЛНА густина. ПРОБАБЛИ НОВ КОНЦЕПТ. БЕСПЛАТНИ СПОРТСКИ КОНТАКТИРАЕ ВО А. ИГРАЈ ГРУНД. НЕ БАСКЕТБАЛ ЗА ПРИМЕР. НЕ МОЖЕШ ДА ГО НАПРАВИШ ТОА. СЕ ПРАВУВАМЕ ЛУЕ ДА СЕ ДА СЕ ПРАВИМЕ НА ДОБИВНАТА ОСНОВА. АКО ТОА Е НЕМОВЕДНОСТА СО ТОА, WEЕ ENЕ ГО ОБВРСУВАМЕ МАНДАТОРИЈА И WEЕ АКТУАЛНО ЗАБЕЛЕШУВАТЕ ИГРАА. НЕ САКАМЕ ДА СЕ ДА ГО ДРУИМЕ ДА БИДЕ ПОГЛЕДИТЕ НА ПОГЛАВИТЕ СЕ СЛУЧАТ ДА ОДМЕ ОДИ И ДОБИЕТЕ ОТВОРИТЕ, НО ВАС ДА СЕ ИСПИТУВАТЕ СОЦИЈАЛНА густина ЕВЕН ВО ПЛАНО. И ПОТВРД, ДА Е ДОБИВНО. ГЛАВНИКОТ САКА ДА ЈА ДА ЈА ПРАВИЛЕ ЧИСТЕТЕ ОВА ОВА Е ВАНО ДА Луѓето од градот. АКО НЕ СЕ СЛУЧИ, WEЕ WЕ АКТУАЛНО ЗАБЕЛЕШУВАЕ НА ПОГЛЕДОТ ЗДРАВЈЕ. Не сакам да го сторам тоа. НО, НИЕ СМЕЕ ДА ГО ОБВРЗУВАМЕ СПОРЕД НА ИНФЕКЦИЈА И ТОА Е ШТО Е НАЈДОВОРОТ. Ова е многу интересно. ПОДНЕСУВАЈТЕ НА УВЕДНИЦИТЕ НА ЕВИДЕНЦИЈА ТОА КОНТРОЛА НА густината МЕРКИ МОAYЕ ДА РАБОТНО. И ПОТВРДУВАМЕ, ОВДЕ СМЕ ОВАА ОД ПРОЕКЦИИ НО ГЛЕДАТЕ ОД ОВОЈ ДА СЕ ЗНАЕ Интересно. ОВОЈ ПАТНИ НЕДЕЛА, ПРОЕКЦИЈА ПОСТОЕ ОВОЈ БЕЗ ПОДАТОЦИ ДЕБЛИРА EЕ СЕКОЈ ДВЕ ДЕН. ДОБРО? НА ПОНЕДНИЧКИ, БЕСПЛАТЕН БРОЈ ОВЕЕ СО СООБРААНИТЕ ДУБОВНО СЕКОЈ 3,4 дена. Вторник, ПРОЕКЦИИ ПОВЕЕ ДА СЕ Хоспитализациите се двоуми СЕКОЈ 4,7 ДЕН. СЕГА, ТОА Е САМО ДОБРО ДОБРО БИДИ ВИСТИНСКИ. НО, ТЕОРИЈАТА е ДОБИНА Густина со која се занимаваме, ПОСТОИТЕ МНОГУ БЕЗ БРЗО, НО МОЕ ВИ ГО ПОПОЛНУВАМЕ ГОДИНАТА, МОЕ Намалете ја Брзо многу брзо. ПО ТОА ПРОЕКЦИИ, САМО ВИДИНЕТЕ СИТЕ РАБОТЕ СИТЕ ПОВЕЕ МЕСТО И ДА НЕ САКАМ ГРААНА РАЗВОЈ НА СТАКОТ ВО ЕДЕН ПРОЕКЦИЈА СО СИТЕ ОДГОВОР ДО СИТЕ ДРАВНИ ПРОДОЛУВА САНИ ТОА ИМАТЕ. НО ПОВЕЕ, ОВА Е ПОЗИТИВНО ПОВЕЕ И НЕ СМЕ 100% ОБЕДИНЕТЕ ДА СЕ РАБОТИ ИЛИ Е ДОГОВОР. Но, стрелките се насловени во ПРАВНА ДИРЕКЦИЈА. И тоа секогаш секогаш подобар СЛУБОТИТЕ ГО ПРЕДВИДАТ ВО СВЕДОТ ДИРЕКЦИЈА. СЕ ДА СЕ НАГЛАСНО ЛУ PEЕ ОВИЕ БАРАА, СОЦИЈАЛНИ ПОСТАВУВА ,Е, БЕЗ РЕСТАРНИ, НЕ НОНЕСЕНЦИЈАЛНИ РАБОТНИК, ДА, ТОА СЕ БУРДЕНСОМ. ПО ПАТОТ, ЕВЕ ЕФЕКТИВНИ И тие се неопходни и СЕ ПОСЛЕВИ НАУМИ НА ОВАА ПОГЛАВЈЕ ТОА ГО ОСНОВУВААТ ПОПОЛНИЦИ И ОВА СЕ СЕ СЕ. Забавување на хоспитализацијата БЕЗБЕДНИЦИ, СО ВАШНИЦИ СЕКОГАШ СИТЕ СО БОЛНИЦИ МОЕ да се справи со стапката на луѓе Влегувајќи во. НА САМО ВРЕМЕ, ПОГОЛЕМО БОЛНИ КАПАЦИТЕТ, ШТО Е ТОА ВИСОКО ПОВЕЕ ВИДИТЕ ТОА ПОВЕЕ НА ПОЧЕТУВА. ШТО СЕ СТУДУВАМЕ, ШТО Е ВИСОКО ПОГЛЕД НА ОВОЈ LЕ, ШТО Е АПЕКС НА ОВИЕ ПОВЕЕ. ТОА Е СОГЛАСОТ НА НАЈДОБРИОТ БРОЈ НА ЛУЕ ВО СВЕТСКИОТ СИСТЕМ САКО ТОА Е НАШИОТ најголем товар е АПЕКС. И КОГА ДА СЕ ОДГОВОРИ СРЕAPНО ПРОТИВ, ТОА Е ПРОЕКЦИЈА. ПРОТИВ, ТОА ДА ПОСТОИ. НО ТЕКОВНАТА ПРОЕКЦИЈА Е ТОА МОЕ ДА БИДЕ ВО 21 ДЕН. ПОГОЛНЕТЕ СО РАБОТНИКОТ КАПАЦИТЕТ ДА СЕ РАБОТЕ - ДА СЕ ПОДОБРИТЕ ДА РАБОТЕ ОВОЈ АПЕКС ВОЛУМ. КАКО РАМПИРАЈТЕ СО ХОСПИТАЛ КАПАЦИТЕТ? RЕ СЕ РАМИРАТЕ КОРИСНИЦИ, СЕ РАМПИРАТЕ РАБОТА И ВИ ПОПРАВИ ОПРЕМА И Вентилаторите се ПРОБЛЕМ ВО ОПРЕМА КАКО СМЕ Дискутирано МНОГУ ВРЕМЕ. КАДЕ СМЕ ДА СЕ ТОА? КРЕДИ, МОЕ МОАМ 140.000. Имаме 53.000. Тоа е постојниот капацитет на БОЛНИЦИ. СИТЕ ДА ГИ ПРОДАВИМЕ СИТЕ БОЛНИЦИ САМО ДА ГО ЗГОЛЕМУВААТ СИТЕ КАПАЦИТЕТ ПО 50% САМА ДА СЕ ТОА МИСЛЕГА НА А ПОВИК ЗА КОНФЕРЕНЦИЈА ВЕДЕЛЕНИЕ. ОВА Е ГОДИНА ЗА БОЛНИЦИ ДА СЕГАТЕ ДА СЕ СЛЕДАТТЕ Зголемете го капацитетот 50%. Но, морам да ти кажам, ТИЕ ВИКОГАШ МНОГУ ОПШТИ ЗА И И НЕВЕДНО ДЕТЕ ШТО СМЕ СЕ СПРАВУВА СО. И ТИЕ САКАТЕ ДА СЕ ОДГОВОРИТЕ До плочата. АКО ЗГОЛЕМИТЕ БОЛНИЦА КАПАЦИТЕТ ОД 50%, ТАК СЕ ДОБИВ 27.000 КРЕДИ ДО ГОЛЕМИ НА ПОСТАВУВААТ, ДА СЕ ТРАЕ ДО 80. НЕКОИ БОЛНИЦИ ПРАВИЛАМ ЗА ЦЕЛ Обидете се да ги зголемите 100% ВАС КАПАЦИТЕТ. 50% БЕЗ МИНИМум. ЦЕЛИТЕ СИТЕ 100. BЕ ВЕРУВАМЕ НЕКОИ БОЛНИЦИ АКТУАЛНО ПРЕДВИД ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ. И ЈАС ГО ПОВЕЕ ДА СЕ РАБОТЕ ДА ДА СЕ КАКО ДА СЕ МОНО КАКО ИТ ЗВУКИ. НО СЕГА Е ВРЕМЕ ДА СЕ ДА СЕ АГГРЕСИВНИ И ДА СЕ СЛУЧИТЕ СЕ НИКОГАШ ДРУГО ПРЕД. АКО НЕКОЈ ОД нив, СЕ ОВА, И јас ВЕРУВАЈТЕ НЕКОЈ ДА СЕ Е, ТОА BEЕ БЕДАТ 5,000 КРЕДИ, САМО СО ДОБИ 85,000 КРЕД. ФЕМА, АРМИ КОРПС на инженери, ШТО СЕ ПРАВУВАМЕ НА ЈАВИТЕ СИТЕ ЦЕНТАР, КОНВЕНЦИЈА ЦЕНТАР, КАМПУС ЗА Западна Бери, СТОНИ БЕРКИ КАМПУС, КОГА СЕ ДА СЕ НАБАВИ 89.000. БЕСПЛАТНИОТ БЕСПЛАТНИ НА САД „Удобен“, ПРЕТСЕДАТЕТОТ ПОСТОИ, ТОА BEЕ БИДЕТЕ 1.000 КРАЛКИ ДА СЕ ОСНОВИ ОД ХОТЕЛИ, ТОА ДА СЕ СМЕ 90.000. АКО СИТЕ ДРАВИ СИТЕ ДРАВ ДОРМИТОРИИ ВО ДРАВНАТА ДРАВА НОВА ЈОРК, ТОА МОЕ ДА СЕ ДА ГО ДОДЕЛИМЕ АН ДОПОЛНИТЕЛНИ 29.000 КРЕДИ. BEЕ БИДЕ НА 119.000 КРЕД. НЕ СЕ ДА СЕ НА 140 ОВА ПОТРЕБНО, НО ДА СЕ ГЛЕДАМ ВО ХОТЕЛИТЕ, САКАМЕ ДА ПОВЕЕ ДОМАURА ДОМАА, КОНВЕРИРАЕ СОВЕТНИ ОБВРСКИ ДА ГО ПРИГЛАВИТЕ РАЗЛИЧНО. ПОВТОРНО, КРЕИТИВНО, АГГРЕСИВНО, НО INИВЕТЕ ДА СЕ ДА СТЕ ДА СЕ СЛУЧИТЕ ДА НАПРАВИШ. И тоа е она што ќе правиме натаму ДОБРО КАПАЦИТЕТ. ЗАШТИТА ЗА ПРОТЕКТИВНА ОПРЕМА, НИЕ ПРОДАВНИЦА ОД СВЕТОТ. Имаме цела тимка која е ПРАВЕЊЕ. ПРАВО СЕГА САМО САМО ЗАШТИТА НА ПРОТЕКТИВНИОТ ОПРЕМА, ДАНИЦИ, Маски, подароци за сите БОЛНИЦИ СТАТВЕДИ ДА СЕ СЕ СОРАБОТКА СО ИТ. ДЕНЕС БЕЗ БОЛНИЦА, БЕЗ НУURЕ, НЕ ДОКТОР МОЕ ЛЕГИТИМАТЕЛНО Јас НЕ СМЕТЕ ПРОТЕКТИВНА ОПРЕМА. ПРАВО СЕГА И ЗА ОДГОВОРНА ИДНИНА, НИЕ НАДВОРЕШНА НЕ САМО ДА СЕ ЗАШТИТУВА А СОДРИНА ЗА ТРИ ВЕДЕРИ ОД СЕГА, ЧЕТВРИ ВЕДЕРИ ОД СЕГА, ПЕТЕЕДНИ ВЕДЕРИ ОД СЕГА. НО СЕ СЕ ДА СЕ ПРОДАВАМ И ОВОЈ БИДЕ ДОБРА ВЕСТИ И А ДОБРА РАБОТА ОД ТИМ. И ПОТВРД, СЕ СЕ ДА СЕ ПРОДАВАМ ЗА ПОВЕЕ ОПРЕМА. Вентилатори, вентилатори, Вентилатори. ПОТРЕБНИ 30.000. Имаме во постојниот болници СИСТЕМ 4.000 ЛАТЕРИ ЗА Вентил. ОВА Е НЕШТО ВО НОРМАЛНО РАБОТЕЕ НА БОЛНИЦИ. НИЕ ПОДГОТВИвме 7.000 И НИЕ Сè уште не купува. ПОСТОИ СЕ ПРАВИЛЕ ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА 4.000. СЕ ПРОДУМУМЕ СПЛИТИНГ КАДЕ ЕДЕН Вентилатор може да работи двапати СЛИКИ. ИТАЛИЈАТА беше принудена да го направи тоа. САКАМ ДА ГО ЈА ИМАМЕ, МОЕ МОЕ ДА СТУДИРАМЕ И ДАМЕ ЛИТЕЛСКО ПОВЕЕ И ДАМА ПОВЕЕ ПОВЕЕ ВРЕМЕ ИСКУДУВАЕ СО НЕ, НО СМЕ ПОГЛЕДАТЕ ДА СПЛИТИРА THEЕ НА Вентилатори. Сè уште работиме со нив ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА ДА СЕ РАБОТЕ ДА Пронајдете повеќе Вентилатори. НО, ТОА Е НАШИОТ САМО НАЈДОБРИОТ Предизвици се Вентилатори. ПОТВРД, СПОЛИТЕ НА ИКУ, што навистина СОВЕДУВА ВЕНТИЛАТИВНА БЕЗБЕДНО ПОДДРШКА ПРОТИВ, ОВА Е БАРАЕ ЕДНА ПИЦЕ НА ОПРЕМА ОВИЕ ПОТРЕБНИ. ВИЕ САМО КОРИСИ, ИМА ОПРЕМА, ПОТРЕБНО ДРАВ, И ПОТРЕБА ДА СЕ РАБОТНИ ОВА НЕКОИ ШТЕК ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДАБОТ ПОСЕБНИЦИ И ТИЕ BEЕ ИСТО. ПОВТОРНО РАБОТНО ПОВЕЕ ОД ОВДЕ ЗДРАВЈЕ ЗДРАВЈЕ Грижа сила. ОДИРАТЕ СО РЕТИРИ, ДОГОВОРИТЕ ДО НЕВОРИТЕ И ДОКТОРИТЕ КОИ МОЕ НЕ БИДЕ ВО СВЕТСКИОТ ДИРЕКТ ОЦКУПАЦИЈА НА МЕДИЦИНА ЗАШТИТА И ПРАШАЕ ДА СЕ СИГУРИТЕ ЗА ОДГОВОРНО РЕЗЕРВЕН ДОТИВ. ГОСПОД ДА ГИ БЛАГОСЛОВИ. 40.000 луѓе се потпишаа како А.С. ИЗВОРНА ЗДРАВЈЕ ЗДРАВЈЕ. ФИЗИЦИ, ПОТРЕБНО ОВА YOL GUESTS, NURSES, LPNs, 40,000 ЛУЕ ПОДНЕСУВААТ. Тоа е многу - тоа е голема, ГОЛЕМ ДЕЛ. Бидејќи МОANЕТЕ МОЕТЕ да креирате кревети, ВАС МО CЕТЕ ДА ГО ПОДГОТВЕТЕ ОПРЕМА, ВИЕ ДА СЕ ДА СЕ РАБОТИ. И МОЕТЕ ДА ИМА ДА СЕ РАБОТИТЕ ЗА ТИЕ ДОПОЛНИТЕЛНИ КРЕДИ КОИ СЕ НЕ СЕГА ВО БОЛНИЦА СИСТЕМ. И МОЕ ДА ДА ИМА ДА СЕ РАБОТЕ КОГА ПОСТОЕЕТО ПРИДОБИВНИК ДРАВ ИЛИ. ИЛИ ПАКОТО НЕ МОЕ ДА РАБОТИ ЧАСОВИТЕ ДА СЕ ОДИМЕ ПОТРЕБНО ЛУЕ ДА СЕ РАБОТИ. ДА СЕ Е ДОБРО ДОБРО. ОВА Е ДАЛИ МНОГУ ВЕБА. ДА НЕ ЗНАЕМЕ ДА СЕКОЈ ДЕЛО ДА СЕ СЕГА ОВА. СЕ РАБОТИ ЗА ЕМОТИОНАЛНО СТРИС ОД ОВОЈ БЕЛЕЕ ЛУЕ. И МЕНТАЛНИОТ ЗДРАВЈЕ СТРЕС И ПРЕДИЗВИЦИ ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ. НИКОГАШ Е НЕВЕДНО РАБОТА ЗА ОВДЕ ОВА. НИЕ СИТЕ ЗАВРШНИ ОД НАС ВЕДНАШ КРИТИЧКИ ПОТРЕБНИ, IFИВО И СМРТ НА ИМЕДИРАТ СОСТОЈБА КОИ Е ПРАВО, НО НЕ СЕ РАБОТИТЕ ЕМОЦИОНАЛНА ТРАУМА НАРОДОТ СЕ ПОВЕЕ И ЕМОЦИОНАЛНА ЗДРАВЈЕ ПРАШАА. ПРАШАЕ ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ ПРОФЕСИОНАЛИ ДО ВОЛОНТРАРИЈА СИГНЕТЕ ДА ДА СЕ ОБЕДИНЕТЕ МОENTНИ МЕНТАЛИ ЗДРАВЈЕ УСЛУГИ. 6.000 МЕНТАЛНИ ЗДРАВЈЕ ПРОФЕСИОНАЛИ ДОГОВОРИ ДА ВОЛОНТЕР ДА ОБЕЗБЕДИ МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ УСЛУГИ ЗА ЛУЕ КОЈ МИ ТРЕБА. КАКО УБАВНО е тоа. И ХОТЛИНА 1-844-863-9314, МОЕТЕ ДА ГО ПОВИТЕТЕ КАТ ХОТЛИНА, ШЕДУЛЕН ОДГОВОР СО А МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ ПРОФЕСИОНАЛНО ВКУПНО БЕСПЛАТНО ДА СЕ РАБОТИ ДА СО нив ШТО СТРАНЕТЕ ДА СВЕТЕ. И ПОДГОВОРЕ БОГ БЕЛ 6000 ПРОФЕСИОНАЛНИ ЗДРАВЈЕ ЗА ЗДРАВЈЕ, КОЈ СЕ СЛУБА ОВА БЕСПЛАТНО. И МОURЕ СИГУВАМ ВО НИВНА НОРМАЛ ПРАКТИЦАТЕ СЕ БЕЗБЕДНО. Значи, ова е исклучителен чекор ОД НЕГОВЕТЕ. СИГУРУВАМ ВО НИВНИОТ БР ПРАКТИЦАТЕ СЕ БЕЗБЕДНО. Значи, ова е исклучителен чекор ПО нив. СПЕСКА СО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРАМ ВЕНИ ВРЕМЕ, ПОСЛЕДНО НО, НЕ БЕ СО ОВОЈ МОНИНГ. СЕ СПИСУВАМ ДА ЛУЕ ВО ЛУЕ Белиот дом, кој се ракува ОВИЕ ОПЕРАЦИИ. СЕ ПОСЕБИ СО ВИЦА ПРЕТСЕДАТЕЛ. СЕ СПИСКА СО ЈАРЕД КУШНЕР КОЈ Е НОВ ЈОРЕКЕР, ЗНАЕ ЊУЈОРК. И тој работи во бел Куќа и тој бил НАДВОРЕШНА ПОМОШНА ПОМОШ СИТЕ НА ОВИЕ СОСТОЈБИ. ШТО СЕ РАБОТИ СЕ Е А ЗАВРШЕН ПРЕДИЗВИК. Ниту еден не има овие вентилатори и НЕ ЕДНО АНТИКИПАТИРАНА А СОСТОЈБА КАДЕ САКАТЕ ОВАА БРОЈ НА Вентилатори до СОРАБОТКА СО ЈАВНО ЗДРАВЈЕ ИМЕРИЕНЦИ. ПОТРЕБА ДА СЕ ПРИГОДИРАМЕ СЕ ТОА МОЕ ДА СЕ ИСПОСТАВИ. СЕГА СЕГА ВО СОСТОЈБА ТОА САКАМЕ ДА СЕ ПРИГРУДУВАМЕ ПРОИЗВОДСТВО НА ОВИЕ Вентилатори И Вентилаторот е комплициран ПИЦЕ НА ОПРЕМА. ПРЕТСЕДАТЕЛОТ И НЕГОВИОТ ТИМ I МИСЛИТЕ СЕ КОРИСТИТЕ ДА МОЕ ДАП Бидејќи тоа е основно А - ИТ Е ЛАСНА алатка кога се занимава СО ПРИВАТНИ КОМПАНИИ, ПРАВО? НИ ТРЕБА ТВОЈАТА ПОМОШ. МОЕМА ДА ГО ПРАШАВАМЕ ВАШОТ ПОМОШ. ИЛИ МОЕ ДА СЕ ДОГОВОРЕТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ И НИЕ ПОТРЕБНИ ДА СЕ ЧЕКОРИТЕ И Зголемено производство. ДОГОВОР СО ТОА, ОВИЕ СЕ РАМП ПОВЕЕ ВРЕМЕ ЗА КОМПАНИЈА КАКО ДА ПОДНЕТЕ ПОВЕЕ ПОДРАЧЈЕТО ПОДРАВЈЕ, ПОВЕЕ ОДГОВОРИТЕ РАБОТА, И ДАБОТ ОВИЕ СИТЕ И RИВЕТЕ. ПО ДА СЕ СВЕТЕ СВЕТЕ, ќе ви помогнеме, ОПШТИ МОТОРИ HЕ ПОМОГАААТ. ПРОБЛЕМОТ Е НАША ВРЕМЕТА линија ПО КРАТКО, САКАМЕ НА АН АПЕКС 21 ДЕН ВО ОВОЈ РАНГ. ДА ДОБИТЕ Вентилатори и ОВАА БИЗНИС КОНСОРТИУМИ ПОВЕЕ ГОДИШНИ, СОБОВИЧКИ ПРАШАА, ПОБАРУВА ,Е, ПОВРЗАНО Е НЕ Е АНД Задача за исклучително различности. И НЕ Е ДА СЕ НАША ТИМСКА РАБОТА СО СО БЕСПЛАТНА КОМПАНИНА ТИМ И САКАМ ДА БЛАГОДАРА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЗА НЕГОВО СОРАБОТКА И НЕГОВИНАТА ТИМ ЗА СВОЈА СОРАБОТКА. СЕ ДОБИВАМЕ МНОГУ КРЕАТИВ, СЕ РАБОТУВАМЕ НА ЗЕМЈА ОД СВЕТОТ КАКО ДОБРА КОМПАНИИ што треба да направат ПРОИЗВОДСТВО. СЕ РАБОТЕ ДА БЕЛО Куќа за друг друг концепт. NEWУЈОРК САМО НАЈДОБРИОТ ПОТРЕБНИ ВО УСЛОВИ НА БРОЈИТЕ. NEWУЈОРК ИМА ИМА НАЈГОЛЕМО КРИТИЧКИ ПОТРЕБИ ВО УСЛОВИ НА ВРЕМЕ. ПРАВО? РАБОТУВАМЕ ЗА НАШИОТ АПЕКС, САКАМЕ ЗА ОВОЈ ЦЕР. РАЗЛИЧНИ РЕГИОН ОД Земја се случува РАЗЛИЧНИ ЦЕЛИ. СМЕ ВО НЕКОИ НАЧИНИ ПРВИ. НАШИОТ БЕЗБЕДНИЦИ НАШИОТ СЛУБИ НА ПРВО. НАШАТА ТРАЕECTЕРИЈА Е ПРВИ. СО ДОЛГО ПРАВО. DЕ DЕ СЕ РАЗЛИЧНИ РЕГИОН СВЕТНА ЦЕЛА НА РАЗЛИЧНИ ВРЕМЕ. ШТО СЕ СЛЕДАМ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ И НЕГОВИНАТА ТИМ САМО, ПОГЛЕДАТЕ, ПОГОЛЕМУ ДА СЕ СЕ СЛУЧУВАМЕ ДА СЕ РАБОТИРАМЕ ОПРЕМА ЗА ВНАТРЕШНА СТРАНА НА ЕДНО ВРЕМЕ, ПОВЕДНИОТ РАБОТНО ЗА АДРЕСИРА THEЕ НА КРИТИЧКИТЕ ПОТРЕБИ ВО ТОА ГОЛЕМА СПОТ, ЕДНА ТОА МОНА СВЕТСКИ ТУРНИ, ПОСТОЕ ДА СЕ ДА СЕ АПЕКС И ТОГА ДА ГО СВЕТЕ КРАВ, И ЦРВОТО Е РЕЛАТИВНО КРАТКО, ЕДНА ПОСЛЕТИТЕ ТОА МОНА СПОТОТ СО ТОА ИНТЕНИТЕТ, Интензивна опрема, интенција ПЕРСОННЕЛ, ТОА ПРЕДМЕТ НА ДА Следна топла точка. И ПОВЕЕ ПОВЕ OFЕ СЕ РАБОТА РАБОТЕ ACЕ ПРЕД ЗЕМЈА ОД СТАТИСКО ПОДНЕСУВА ,Е, ПРАВО? САМО ВО ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА НА ХУД, работев на дози од ПОПУСТИ. СЕ СПОДЕЛУВАТЕ СО СЕКОЈОТ ВО СПОРЕД ДА СЕ ТОА ВРЕМЕ И ТОА ДА СЕ ПРИМЕ ДА СЕДНО РАЗГОВОР. И мислам дека РЕШЕНИЕ РАБОТНИ РАБОТНА РАБОТА ОВДЕ И ОВДЕ НА ПОДГОВОР НА NEWУЈОРК, НЕЗАВИСНО WEЕ БИДЕ 100% ПОМОШНО. ПОТРЕБНО ПОМОШ ОД УСЛУГИ Земја право сега. ПОТРЕБНИ РЕСУРСИ ОД СИТЕ ПРАВО СЕГА ПРАВО. И ПОДАТОК НАШИОТ АПЕКС Е ПРВИ И НАШИТЕ БРОЈНИЦИ се највисоки. НО, HIGHЕ БИДЕ ВИСОКОВИОТ ВИСОКО ПОГЛЕД НА АПЕКС СЕКЦЕНТАЛНИ ПРОГРЕМЕ СО ЗЕМЈА. СЕ ПОСЛЕВУВАМЕ НА БЕЛИСКИОТ ДОМ Испратете ни ги ОПРЕМАТЕТЕ ТИЕ НЕ ПОТРЕБНО, Испратете ни го ЛИЦЕ. КАКО КАКО ДА СЕ ДОБИВИМЕ КРИТИЧКИ МОМЕНТ, WЕ Е РЕДЕПЛОЈ ДЕКА ОПРЕМА И ПЕРСОНЕЛ ДО СЛЕДНИОТ ДОГОВЕН СПОТ. И WЕ ЈА ПРИДОНСКО ГАРАНЦИИ ИТ И ЛИЧНО УПРАВУВАТЕ ИСТО. ДА СЕ ПОСТОИТЕ 15.000 УСД Вентилатори и тогаш после наш ПОГОЛЕМ ЛОС АНGEЕЛЕС ПОТРЕБНИ 15.000 Вентилатори, можеме да ги земеме ОПРЕМА ОД ОВДЕ, МОЕМЕ ЛИЦАТА ОД ОВДЕ, НЕ МОЕТЕ ДА ГО ПОДНЕСУВАМЕ НАСТАВИТЕ ОД ОВДЕ, ОДИМЕ ПРВИ, LEЕ УЧЕСУВАМЕ ТОА НОУВА НОБОД ЕЛЕС. Бидејќи ние ќе одиме да бидеме ПРВ ЕДНА ПРЕКУ ВРАТА. И јас ЈАВНО ГАРАНЦИРАМ ТОА BRЕ БИДЕМЕ ОВОД ОПРЕМА, НЕ BRЕ БИДЕТЕ ДА ЛИ ЛИЦЕ, WEЕ Донесете ја таа техничка помош ДО СЛЕДНИОТ ХОТ СПОТ. СЕ ПОСЛЕДУВАМ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ, LLЕ БИДЕ ДЕЛ ОД ОД СЛЕДНИОТ ХОТ СПОТОТ СО НАШИОТ ТИМ. СЕ ПРАШУВАМЕ СТРАНА ДА ПОМОГНЕТЕ САД Е ВРАТИМЕ ОД ОБРАЗОВАНИЕ. И НИЕ СМЕ СИТЕ ВО ОВОЈ ОДГОВОР. И СЕ ПРАВУВАМЕ ЗА ПОМОШНАТА ПОМОШ И ТИЕ СОСТОЈБА И НЕ REЕ ПОПРАВКА СО ДИВИДЕНДИ. СЕНАТИТЕ Е СЕ СЕ СМЕТУВА А. 2 УСД ТРИЛИОН ЗАКОН КОИ Е QUOTE / UNQUOTE RELIEF FOR БИЗНИС, индивидуалци и ВЛАДИ. ALLЕ БИДНО ДА БИДЕ ТЕРИБИЛНО ЗА Државата на NEWУЈОРК. БИДИНА ТРИЛИОН 2 УСД, Што прави СИМЕ ДА СЕ ДРАВА ДРАВАТА НА УЈОРК ВЛАДА? СОДРANИНА 3,8 милијарди долари. 3,8 УСД НА ПАРИ. ДИРЕКТОРОТ ЗА БУGЕТСКИ ДИРЕКТОР МОANЕ ДА ГО РАЗВОЈ ПРЕД БРОЈИТЕ. НО, НЕ ГО РАБОТМЕ НА РЕВЕНЦИЈА КРАТКО ОД 9 милијарди долари, 10 долари БИЛИОН, 15 милијарди долари. ОВОЈ ОДГОВОР ОД ОВОЈ ВИРУС СЕ ПРОБАБОЛНО СЕКОГАШ КОИС 1 УСД БИЛИОН, ILLЕ ПРОБАБЛИСКИ ТРОШОЦИ ДОДЕЛНИ ДЕЛЛАРИ НА СЕВЕРСКИ БИЛИОНИ ДАЛИ НЕГО завршивме. NEWУЈОРК СИТЕ САМО ДОБИ 1,3 УСД БИЛИОН ОД ОВАА ПАКЕТ. ТОА Е ДАЛИ ВО БУКЕТ. ПОСТОВУВАМЕ НА НАШАТА ДЕЛЕГАЦИЈА НА ДОМОТ, КОНГРЕСИОНАЛНА делегација, ОВОЈ Утрово. СЕ ПОСЛЕДУВАМ САМ ОВА НЕ СЕ ИТ ДА ЗНАЕТЕ, ЈА ПОДНЕСУВАМЕ СЕНАТЕ ТЕОРИЈА И РЕПУБЛИКАНСКО ТЕОРИЈА, НО, НЕ Е ПОТРЕБА ДОМААТА ДО НАПРАВЕТЕ АДГУСТВИ. И ДОМАЛНИОТ СМЕТКОТ ШТО СЕ СЛЕДА ДОГОВОР, ДРATEАВНИ ДРАВ ДВД 17 $ БИЛИОН ВО СЕНАТИТЕ СМЕТКОВИ, САМО 3,8 УСД БИЛИОН И, Добро, ВАША - ГОЛЕМО Трошење. Ние не сме голема држава. ВАШАМ ДАНОЦИ СЕКОГО ГОДИНА. Јас имам најмал процент на раст на ДР STАВНИОТ БУGЕТ ВО МОДЕРНА ПОЛИТИЧКА ИСТОРИЈА. ДОБРО? ПОВЕ FRЕ СМЕ РЕГУГАЛНИ И СМЕ Ефективно. Јас ти кажувам, ОВИЕ БЕЗБЕДНИЦИ НЕ РАБОТИ И ДА ГО ПРОДАВМЕ ДОМОТ ЧЛЕНОВИ ОДГОВОРНИ НИКОГАШ Нивната помош. ВО УСЛОВИ НА БРОЈОТ, ВКУПНО ИСПИТУВАНА, НИЕ СЕ НА 103.000 ЛУЕ. НОВИ ТЕСТИ НИЕ ДО 12.000. КАКО НА ПЕТИЛНИК, ОД 28% од СИТЕ СИТЕ НАСТАВНИ НАЦИОДНО ПЕРФОРМИРАН ОД СЛУATEБЕН ВЕСНИК ЈОРК. СОСТОЈБА НА NEWУЈОРК ПОВЕЕ ТЕСТИРА THЕ ДО СЕКОЈ ДРАВ ВО СО СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИ. И САМО МОЕ ПРОУД НА ТИМОТ НА КАКО СЕ МОБИЛИЗИРАМЕ И ДОБИВО ОВАА ТЕСТИРАЕ И ДО ВЕРУВАЕ. ЛУЕ ПРАШАА КАКО ДА СЕ ТЕСТИРАЕ РАБОТА. СЕКОЈ БОЛНИЦА ВО ДРАВОТ МОЕ ТЕСТИРАЕ ЗА ПЕРФОРМА. МОЕТЕ ДА СЕ РАБОТИТЕ ВО БИЛНИЦА ВО БУФАЛО, NEWУЈОРК ДА ГО ПОКАЕ СИМПТОМИТЕ И СРЕДБА ПРОТОКОЛ, МОЕТЕ ДА ИСПИТЕ. СТРАТЕГИСКИ, ПОДГОТВУВАМЕ ТЕСТИРАЕ ВО НАЈДОЛНИ ПОДНЕСНИ ПРИРАЧНИЦИ, КАДЕ SETЕ ГО ПОСТАВУВАМЕ ДРАВ-ТРУС И И ТАКА НАТАМУ. ЗОШТО? Бидејќи САКАМЕ ПОСЕТНИ ПОЗИТИВИ. САКАМЕ ДА САМО ПОСИТИВИ МО CЕ да ги изолира и да ги намали СПРЕД. ВИ СЕ ПОВЕЕ ДА СЕ ДОБИТЕ ПОЗИТИВИ ВО ВИСОКО ПОЗИТИВ ПОДРАЧЈЕ, ПРАВО? ПОСТАВЕТЕ ДРАВ-РАЗВОЈ ВО БРОНКС ВЕРСУС ДР DRАВ-ПРЕГЛЕД ВО ЧАТУВАЧКА ЗЕМЈА, ќе добиете ПОВЕЕ ПОЗИТИВИ ВО БРОНКС. И тоа е она што сакаме. НО СЕКОЈ СЕКОГАШ ВО ДРATEАВ, АКО САМО СИМПТОМИ, ВАС СЕ ВААТ, МОANЕТЕ ДА СЕ РАБОТИТЕ ВО СЕКОЈ СЛОБОДНИК И ОВОЈ БОЛНИЦА МОЕ ДА ЈА ДОБИРАТЕ ТЕРСТВО ЗА ПЕРФОРМИРАНИ. Број на позитивни случаи, СМЕ До 30.000. Број на нови случаи, 5.000. ПРОТИВ ВИ ГО ГЛЕДАТ БРОЈОТ. 13.000 - СОРЕЕ, 17.000 NEWУЈОРК ГРАД 4.000 ЗАПАДЕН, 3.000 ВО НАСАСУ СТРАНА. РЕЛАТИВЕН ЗАСТОЈНИКОТ НИЕ ДРАМАТИКАЛНО забави ШТО СЕ ДА СЕ ЕКОНТОНСКО ЗДРАВЈЕ. ПОВЕЕ ДА СЕ ДОБРИТЕ ВЕСТИ МОANЕТЕ да го забавите стапката на ИНФЕКЦИЈА. ДА КАКО ЗНАЕШ? ПОГЛЕДНЕТЕ ОД ШТО СЕ ПРАВИЛАМЕ ВЕСТЧЕСТЕР ТОА Е НАЈГОЛЕМОТО КЛАСТЕР ВО ОБЕДИНЕТИТЕ ДРАВИ НА АМЕРИКА. ГИ ЗАВРШУВА УЧИЛИШТА, ЗАВРШИВИ ДОБИВКИ. НИЕ РАБОТЕ ВО ТЕСТИРАЕ. И НИЕ ДРАМАТНО забавува Зголемено. Земја на НАСАУ Е 3.000. СИТЕ СЕ РЕАЛИТЕВНО ПРАВО ПОСТОИ ВЕСТЧЕСТЕР КАКО ЗЕРО КОГА ЗАПАДЕН ПОЧЕТНА. ПО МОЕ МОЕ ДА СМЕЕ И САМО Забавен тоа. ПРОТИВ, ДАЛИ ГО ГОЛЕМИТЕ ПРОТИВ ДРАВНИОТ КОИ СЕ ПОСВЕДУВАвме ТОА БИ. ТЕКОВНИ БРОЈ, 30.000 ТЕСТИРА ПОЗИТИВНО. 12% од оние кои ги тестираат позитивни СВЕТЕ ПОСЛЕДНИЦИ. 3% од ПОЗИТИВИТЕ СЕ ИСТП. ДОБРО? ОВА Е ДОГОВОР ЗА ВРЕМЕ НА СРЕЕ. Јас сум АНКИОЗОСНА, јас сум НЕРВОСНА, ШТО Дали значи? 30.000 ИСПИТЕН ПОЗИТИВ. 12% СЛУ INБА ВО БОЛНИЦА. 3% се во МКС. АКО ДА ГЛЕДАТ ОД ТОА 3%, ТИЕ ПРЕД ДОМАНИЧНО СЕНИОР ГРАITАНИ, ЛУ PEЕ СО ПОДНЕСУВАЕ ИЛНИНИ, ЛУЕ СО ЕМФИСЕМА, ЛУЕ СО СОСТОЈБА СИСТЕМ ЗА ИМУНИ. ТОА Е ШТО СИТЕ ОВА СЕ ТОА. СИТЕ НИЗОТ, СИТЕ ЕНЕРГИЈА, НЕ Е ТОА 3%. ЗЕМИ ДЛАБОК ЗДИВ. Сега, тоа 3%, тоа е мое мајка, ТОА Е МАША МАЈКА, ТОА Е ВАШИОТ СЕСТЕР, ОВИЕ СЕ ЛУЕ VEУБОВ, ОВИЕ СЕ НАШИТЕ ГРАДПАРЕНТИ И WEЕ СЕ СМЕЕ СИТЕ ОВА ШТО СЕ МОЕ ДА ЗАШТИТЕТЕ СЕКОЕ ЕД ОД НИВ. И ДА ГО ПОДАРУВАМ ЛУ PEЕТОТ НА СОСТОЈБА НА NEWУЈОРК МОЈОТ ЗБОРОТ ТОА НИЕ СМЕ. НО, РАБОТНИМЕ ЗА 3% од Луѓето кои ги тестираат позитивни КОИ СЕ САКАМЕ ЗА ОВОЈ. НАЈДОБРЕНИ ДР STАВИ, СМЕ НАТ 30.000. СЛЕДНИОТ ДРАВНИ ДРАВ Е НОВО ЈЕРСЕЈ НА 3. КАЛИФОРНИЈА 2. Ова е навистина драматично РАЗЛИЧНО. И ОВА Е ШТО СЕ ОРГАНИЗИРАМ ДА СЕКОЈ КОЈ LЕ Слуша. Имаме десетина времиња на проблемот како ЊУ ЏЕРСИ. МОЕ ДА СПОГОДИТЕТЕ СО КАЛИФОРНИЈА КОЈ Е ПОГОЛЕМЕН ВО УСЛОВИ НА ПОПУЛАЦИЈА. Имаме 15 ВРЕМЕ ПРОБЛЕМ. СЕГА, МОРА ДА СЕ ПРАШАТ САМО ЗОШТО ЗОШТО NEWУЈОРК САМО САМО А. ВИС БРОЈ. И ПРОТИВ ВО ТОТАЛИТЕТ, НЕ ПОВЕЕТЕ ШТО СЕ СМЕ. НО ЗОШТО НОВО ЈОРК САМО САМО ВИСОГ БРОЈ? И ОВА Е МОЈОТ ЛИЧНО МИСЛЕЕ. САКАМ ДА ЈА ДА ГО ПРИЗНАМИ ОВИЕ ЈАС СЕПАРТИВНИ ФАКТИ ОД ЛИЦЕ МИСЛЕЕ ФАКТИ што ви ги давам сте НАЈДОБРИТЕ ФАКТИ што ги имам и ги наведувам ПОДАТОЦИТЕ ПРОМЕНИ ДЕН ДЕН. НО ЈА ДОСТАВУВАМЕ ИСКОЛНО ШТО СЕ ДА СЕ УДАТ ДЕН ДЕН ДЕН ОСНОВА. ЛИЧНО МИСЛЕЕ, ЗОШТО НОВО ЈОРК ДА СЕ ПОВЕ MЕ ПОВЕ CЕ СЛУЧАЈ СЕКОЈ ДРУГ ДРАВ? КАКО МОЕ ДА БИДЕ? ВИЕ 15 ВРЕМЕ БРОЈ НА БРОЈ КАЛИФОРНИЈА. СЕ СЛУЧУВАМ, РЕАЛНИК СЕ МОУВА КОГА СЕ РАЗГОВОРИТЕ ЗА ИТ. МАСАШУЕТИ СО 30 ВРЕМЕ Број на случаи. ЗОШТО Е ПРАШАЕТО ТОА ЛУЕ ПРАШААМ. ДВЕ ОДГОВОР. ОДГОВОР Е Е ДА СЕ ДА ГО ДОБОДУВАМЕ ЛУЕ ОД ОД ГЛОБЕ. НИЕ СМЕ ЛУЕ ОД ОВДЕ, НЕ СИТЕ ЛУЕ КОИ ИМА ТУКА ОД ОД КИНА, КОЈ ИМА ТУКА ОД ИТАЛИЈА, КОЈ ИМА ТУКА ОД СЕКОВИТЕ СИТЕ ОД ГЛОБЕ. Имаме меѓународни патници КОИ СМЕТЕ ВО КИНА И КОИ СМЕЕ ВО ИТАЛИЈА И КОИ ШТО СЕ КОРИЕ ВО Кореја. И КОИ ИМА ТУКА. И НЕМА ДА СЕ ДУБТИ ТОА ВИРУС ТОА ОВДЕ МНОГУ ПОВЕЕ ВО СЕ ДА СЕ ЗНАЕ. И НЕМА ДА СЕ ДУБТИ ТОА ВИРУС ТОА ОВДЕ МНОГУ ПОВЕЕ ОД ПОВЕЕ НЕ Е ДРУГИ ДРУГ ДРАВ. БИДЕТЕ ОД ОВИЕ ЛУЕ ОД ОВДЕ ПРВИ. ТОА Е ПРВИОТ ОДГОВОР. ВТОРИОТ ОДГОВОР СЕ Е ПОСТОИ БЕСПЛАТНО. Бидејќи СМЕ БЕСПЛАТНО. РАБОТУВАМЕ ЗА ВИРУС И КАКО ПРЕВОЗИТЕ ВО ПОДНЕСНА ПОДРАЧЈЕ. СЕ Е ЛИТЕРАЛНО ПОВЕЕ СЕ СМЕ БЕСПЛАТНО. Бидејќи LИВЕЕТЕ БЕЗБЕДНО ДА ЕДНО СЕКОЈ. Бидејќи ние сме затворени за еден НЕШТО НА УЛИЦИТЕ. Бидејќи живееме во ЗАБАВКА ЗАЕДНИЦИ. Бидејќи ние сме затворени за еден Уште нешто на автобусот. OSЕ СЕ ЗАВЕДУВАМЕ ДА ЕДНО ДА СЕ РЕСТАРНАТ. OSЕ СЕ ЗАВЕДУВАМЕ ДА ЕДНО ДА СЕ ТЕАТАРОТ НА МОВИЕ. И НИЕ ЕДНА НАЈДОБРА ОБРАЗОВАНИЕ НА ENИВОТНИТЕ ОБРАБОТНИЦИ ЗЕМЈА. И ТОА Е ЗОШТО ВИРУС КОМУНИКИРАЕ НА НАЧИНОТ ДА СЕ СМЕ. НАШАТА БЕСПЛАТНОСТ ГО ОБУУВА НАС ДОСТАВНИ. НАШАТА БЕСПЛАТНОСТ ГО ОБУУВА НАС ДОСТАВНИ. ТОА СПАЦИЈАЛНА БЕЗБЕДНОСТ ГО ОБУУВА НАС ДОСТАВНИ. НО, Е ВИСТИНО ТОА ВАС Најголемата слабост е исто така ВАШАТА НАЈДОБРИОТ СИЛЕН. И НАШИОТ БЕЗБЕДНОС Е она што создава САД КОИ СМЕ. ТОА Е ШТО Е NEWУЈОРК. НАШАТА БЕЗБЕДНОСТ Е ШТО ОСНОВА НАС ПОСЕБНО. НАШИОТ ПРИСТАП, НАШИОТ ОТВОРИ, Е ШТО СЕ ПОСЕБНИ СПЕЦИЈАЛНО. Тоа е она што создава американски чувства СОДРИНА ЕДЕН ДА ДОГОВОР. Тоа е она што ги прави толку многу пристапувајќи НА ЕДНО ДРУГО. Тоа е БЕСПЛАТНА ОТКАATЕ НАША ЧОВЕКОВИТЕ СИТЕ ДА СЕ СМЕ. БЕЗБЕДНОСТА Е ТОА НОВ ЈОРК ХУМАНИТЕ КОЈ МИСЛИМЕ ИСКУСТВО СЕГА ЕЛЕС. БЕЗБЕДНОСТА Е ШТО ОБЕУВА НАШИОТ ВИСОК НА ЗАЕДНИЦАТА. И ТОА Е ГЕНТЛЕМАН КОЈ Јас Сè уште гледаат на упатството и ЛИДЕРСТВО И ИНСПИРАЦИЈА. НЕ Е ОВДЕ ПОВЕOREЕ. ЗА ВАС Тој е сè уште тука. НО, СЕ ПОСЛЕВИ ДЕЛИ ПОВЕЕ ПРОИЗВОД И ПОВЕЕ ПОВЕЕ ПО ПОВЕЕ ДРУГИ ЛУЕ. И ЕДНА ДЕЦА СЕ ПОСЛЕДИ ТОА Е ДА СЕ СОДРИНА ЗА ДЕНЕС, ВЕРУВАМЕ ВО САМО ФУНДАМЕНТАЛНА ИДЕА ТОА ОПИШУВА ПОДОБРИ ОД МОНИ ТЕКСТБОВИ ВО СЕКОЈ ПРИСТАП ДЕКА МОUЕ ДА СЕ НАПРАВИМЕ ШТО МОЕ ДА СЕ ПРАВДИ ВЛАДАТА БИДЕ ИДЕА НА СЕМЕЈСТВО, ПЕТНИЦА, ПРИДРУУВА OFЕ НА ПРИДОБИВКИ И БУРДИ ЗА ДОБРО СИТЕ. FИВЕЕТЕ ЕДНО ДЕВОВО ПОВЕЕ. СПОДЕЛУВАЕ ЕДНО ДЕЛОВНИ БЛАСНИЦИ. РАЗНО, ЧУДО, САМО БЕСПЛАТНО ОДГОВОРНО ДО ТРГОВИ И СЕКС ИЛИ ГЕОГРАФИЈА ИЛИ ПОЛИТИЧКИ ПОДНЕСУВАЕ. ТОА Е НОВ ЈОРК. Тоа е тоа близок, тоа СОСТОЈБА НА СЕМЕЈСТВО, ЗА ЗАЕДНИЦА. ТОА Е ШТО СЕ ОСНОВА NEWУЈОРК НОВО ЈОРК. И ТОА Е ШТО ГО НАПРАВИТЕ САД ВАНО ОВДЕ. НО, Е ДА Е ДА СЕ ДОГОВОРИТЕ И тоа врска и тоа Хуманост и тоа што го дели тоа Е НАШИОТ НАЈДОБРИ СИТНО. И ТОА Е ШТО СЕ ОДДЕ ПРЕГЛЕД НА КРАЈОТ НА ДЕН. ВЕ ПРОМИРАМЕ ТОА. МОЕМА КАКО СЕ КАКО НОВИ РАБОТНИЦИ ОДГОВОР. МОЕМА КАКО СЕ КАКО НОВИ РАБОТНИЦИ ТРЕТИРА OЕ ЕДНО ДРУГО. Гледам 6.000 МЕНТАЛНИ ЗДРАВЈЕ ВОЛОНТЕРИ. Гледам 40.000 ЗДРАВСТВЕНА ГРИА РАБОТНИЧКИ СТАПИНГ. Гледајте ги ВИДЕОРИТЕ ПОВИКУВААТ СИ СЕ СЛУЧУВАМ МОЕ ДА ПОМОГНЕ. ТОА Е НОВ ЈОРК. ТОА Е НОВ ЈОРК. И ТОА МОИТЕ ПРИЈАТЕЛИ Е Е ДОГОВОР. И САКАМ ДО МОНИ НАЧИНИ ТОА СМЕ ПРВ СО ОВАА СОСТОЈБА Бидејќи ќе ги надминеме. И WЕ SHЕ ГО ПОКАУВА ДРУГИТЕ Заедници од оваа земја КАКО ДА СЕ ПРАВИМЕ. BEе бидеме тука за нив. САКАМЕ ДА СЕ ДА БИДАМЕ ТАА ЗА НАС. И ILLЕ БИДАМЕ СЕ БЕГАШ СЕКОЈ ДРУГИ КАКО СЕКОГАШ СЕКОГАШ. НЕКАКВИ ПРАШАЊА? >> КАКО ДРАВА ДРАВА ДР WHАВ КОЈ Е ПРИОРИТЕТНА КОГА ДА СЕ ДА СЕ Вентилатори? >> НЕМА АНТИКИЦАЦИЈА НА САКА ДА ПРИОРИТИЗИРА Вентилатор УПОТРЕБА Нашата цел е да имате вентилатор ЗА СЕКОЈ ШТО Е ПОТРЕБА ЕДНА. >> ПОСЛЕДИТЕ БРАА НА САД БЕГАШ Покажете дека сте OPTIMISTICALLY НА 15.000 И ДА ГИ ДРАВИТЕ ПОТРЕБНИ 40 000. ПОВЕЕ НЕКОИ НИТНО-ГРИТЕТСКИ ПРАШАА, КАДЕ СЕ ТОА Вентилатори што ДА СЕ ДЕКА ОД ОД ФЕМА ОДЕЕ. Дали сте добиле какви било обврски од ОД Белата куќа што ќе ја Испратете повеќе од 4.000 ТЕА ДАЛИ СЕ КОМИСИРАТЕ СЕГА? И ШТО Е ПЛАНОТ ДА СЕ СЛЕДИТЕ БЕГА БЕЗ БЕЗ БЕЗ САМО Зголемени хоспитални кревети? >> Тоа е добра ПРАШАА. ПРВИ Вентилаторите СМЕ Влегувајќи НЕ ќе се ставиме во СТОКПИЛ И WEЕ БЕСПЛАТНИ ОД СТОКПИЛОТ КАКО ИМА НИЕ. ЛИТЕРАЛНО РАБОТЕ ONЕ НА ПОТРЕБНО ОСНОВА, ПРАВО? ДА СЕ ЕДНО ЈА БОЛНИТЕ ПОВИК И ДО ВЕAYЕ СМЕ ДА СЕ ОГЛАСНО,'Е БИДЕТЕ ВО ПОЗИЦИЈА ДА СЕ РАБОТИ. ПОСЛЕДУВАЕТО НА КОРИСТА Е БЕЗ НАШАТА КОНТРОЛА, ПРАВО? ОВОЈ ДРАВИ СЕ КАКОВИ. НЕ Е ХОСПИТАЛНИ КРЕДИ И МОРА ДА СЕ ОБЈАВИЕ ДА КАКО ДА КОНВЕРИРАЈТЕ ДА СЕ СОБИРУВАЧКИТЕ КРЕДИ И МОРА ДА СЕ СМЕЕТЕ КАКО ДА СЕ ДОБИЕ ПРИСТАП ДО нив, но НЕ САМО КОРИСИ. СО ТОА Е ЛОГИСТИЧКО ОПЕРАТИВЕН ПРЕДИЗВИК, КАКО СЕ ВАШИТЕ ДОРМ СОВЕТ ВО А. БОЛНИОТ БИД. КАКО ГО ГОДИНУВАМ СОПСТВЕНО ВО ЈАВИТСКИ ЦЕНТАР. Вентилаторите се различни. НЕ ГО ИМАМЕ. ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА НЕ СИТЕ ИСТО. Ниту еден не го има СТОКПИЛОТ НА ОВИЕ ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА ДА СЕ ПОДГОВОРИТЕ СИТЕ НАЧИНИ СИТЕ НАД МОРА ДА ГО ПОДГОВОРИТЕ. Работам со белиот дом ВО КРЕАТИВНИ НАЧИНИ ДА СЕ ДОГОВОР ИМА, ДОБИВУВАМЕ КОМПАНИИ ВО РАМП ДОГОВОР, ДОБИВУВАМЕ КОМПАНИИ ДО ОТВОРАТЕ ДРУГИ МАШИНИ, ОВА МЕТОДОЛОГИЈА ЗА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, НО НОБОДИТЕ ГИ ИМА. НЕ Е МЕДИЦИСКИ СТОКПИЛ ВО ВАШИНГТОН ТОА МАГИЧНО МОЕ НАПРАВЕТЕТЕ ГИ ОДГОВОР. >> ОВИЕ ИЗВЕШТАЈ ВО 2015 г. КАДЕ ДР STАВНИОТ ПОВИК ИЛИ А ЗАДОЛИНА ИСТОРИНА ПОВЕЕ МОAYЕНА НОВО ЈОРКОТ МОЕ ДА ГО ЗГОЛЕМУВА СИТЕ СТОКПИЛ. СИТЕ ПРИЧИНИ ТОА ШТО СЕ ЗНАЕ НАПРАВЕНО? Jими, тоа не е факт И ДА ЗНАЕТЕ. ПРОЧИТАЈТЕ НА ФАКТИТЕ ПРАВИЛА НА ИТ. ТОА СЕ ДОСТАВНА КОМИСИЈА СОВЕТЕН ИВОТ И ЗАКОН што имало ПОГЛАВЈЕ ВО 2015 ГО ОВИЕ ПОВЕЕ СВЕТЕ ШПАНСКИОТ флук од 1918 година ПАНДЕМИЧКИ, МОЕТЕ ДА БИДАТ X БРОЈ НА Вентилаторите. НЕ Е ДРАВ ДРАВА ВО ОБЕДИНЕТО ДРATАВИТЕ ТОА КАКО ВЕНТИЛАОРИ ЗА ШПАНСКИОТ ПЛАНДИК ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА ДА НЕ СЕ Купете Вентилатори за 1918 година ПАНДЕМСКИ СПАНСКИ ФЛУК. НОБОДА ВО СВЕТСКИОТ КУА Вентилатори во подготовка за А. ПАНДЕМИК СПАНСКИ ФЛУК 1918 година. >> Бројот на случаи што ви се БИДЕ ИЗВЕШТАЈ, КАКО МНОГУ МНОГУ РЕШЕНИЕ? ЗА ПРИМЕР НА WЕНАТА КОЈА ДОГОВОРИ ОД Иран, Е СЕКОГАШ СЕГА И ДАЛИ СЕ ИЗВЕСТУВАТЕ СЛУЧАЈИ ДОГОВО МОЕ ДА СЕ РЕСУВААТ? >> КРАТКО ОДГОВОР е ДА. ДА ЗНАЕТЕ, ДР. ЗУКЕР, ТОА БРОЈ КОЈ СЕ РЕШАВИ? >> Имаме СИНИЦИ И САМО НА Луѓето кои ги оставиле Болнички и овие индивидуални индивидуалци РЕШАВНИ И ТИЕ МНОГУ многу ДРУГИ ИНДИВИДИУАЛИ КОИ НИКОГАШ ДЕКОГАШ Дојдете во болницата и ние МОANЕ ДА ГО ПОБЕДИТЕ ДА СЕ ДОБИРАТЕ Број на тоа. >>, НЕ СЕ ПРОМЕНИТЕ КРИТЕРИУМИТЕ И ГРАДЕELLЕ НАС ТОА КАКО ПРАВИЛИТЕ СЕ ЧИСТА, СЕ ПРОМЕНИ - Право. >> МОЕТЕ ДА СЕ РАБОТИТЕ ЗА ШТО СЕ БИДЕ ПРЕД ДА СЕ? >> Добро, ќе го следиме ЦДЦ УПАТСТВА И ПРЕПОРАКИ ТОА ПО СЕДНИ ДЕН, АКО СЕ ИМА ПОСИТИВНИ И ПО СЕДВИ ДЕНОВИ НА ДОБИВНИТЕ ПОСИТИВНИ И КАКО ДОЛГА КАКО СЕ ПОВЕЕ ОД 72 ЧАСОВИ БЕЗ СИМПТОМИ, ТОА ВАС МОЕ ДА ГО ОДГОВОР ДО ДОМА. >> И ОВА Е НАЈДОБРИТЕ ПОДАТОЦИ, ДОБРО? ТОА Е JOон ХОПКИНС. СЕКОГАШ СЛУЧАЈ СИНА КИНА. 435.000. 19,000 Смртни случаи и борба против, и јас ETЕ ETЕ ДА СЕ ДОЛАРИ ДА ДОНУТИ, ГИ ГЛАСАТ ТОА 19.000, ГОДИНИ ГРААНИ, КОМПРОМИСИРАН ИМУНИСКИ СИСТЕМ, ЕТ ЦЕТЕРА. РЕКОВИРА ,Е, 100.000. ПРАВО? РУGИ 25%. ПОДВИД 300.000. НО ДА, РЕКОВЕРИТЕ СЕ РЕКОВИРАЕ. ДА ГО ДОБИВИ - ЛУЕ СЕ ЗНАЕ, ОСТАНЕ ДОМ ДОМА ЗА ДВЕ НЕДЕЛИ, И ТОА ТЕГА ТЕГА НЕГАТИВНО. МОЕТЕ ДА СЕ ПРАВИТЕ НЕГАТИВНО ВО ДВЕ ВИЕКИ, НА ТРИ НЕДЕЛИ, МОЕ ТЕСТ НЕГАТИВ ВО ЕДНА ВЕДЕЛА ПО بعد ГО ИМАШ. ТОА ДА СЕ ОДГОВОРИ НАДВОРЕШНО БРОЈ НА ЛУЕ. НАЈГОЛЕМ БРОЈ КОГА Е ОВА ГОДИНА И МОЕМА АКТУАЛНО ДА ОДГОВОРИТЕ И ТЕСТ, НАЈГОЛЕМИОТ БРОЈ Е ОДДЕ ДА БИДЕТЕ ЛУЕ КОЈ СЕ ДА ГО ИСТО КОЈ РЕШЕНИЕ КОЈ НИКОГАШ НЕ ЗНАЕТЕ САКААТ >> МОЕМЕ да создаваме ПОВЕЕ КОРИСНИ ИСКУ СО Вентилатори во Дом. САМО имаме 14.000 вентилатори. АКО НЕМА ДА ДОДЕЛУВАМЕ ДА МОЕМЕ КРЕИРА 14Е 14.000 Вентилирани копили ако НИЕ ПОВЕЕ СЕ ПРОТИВ КАПАЦИТЕТ, КОРЕКТ? КОРЕКТ. ТОА Е ТЕРМИСКИТЕ УСЛОВИ ВО УСЛОВИ <font color="#FF0000"><u>F $ !, ДО ИВОТ ВО ПРАВО</u> </font> Сега е различно. ПОВЕЕ РОБОВНА СОБА СО А. Вентилаторот е димензиониран во единицата за интелигенција. ПО ТОА Е ДА СЕ СМЕТЕ НА БЕЗБЕДНИОТ БРОЈ НО, НИЕ ГО ИМА ИНФОРМАЦИИТЕ КАКО Добро. >> ДРАВНИОТ САМО САМО САМО имаме планови за зголемување на нив БРОЈ? <u>ДОПОЛНИК 1,2 милиони ДОПОЛНИТЕЛНИ</u> ЗДРУНИЦИ РАБОТНИЦИТЕ ЗА ЗДРАВСТВЕНА ГРИА NEWујорк држава и ќе видите МНОГУ ОД ОВИЕ БРОЈНИ ПРЕЗЕМАНИ ДЕНЕС ПОГЛАСНО ЕКОНОМСКО КАКО ПОВИКИТЕ СЕ ОДБАВУВААТ. НЕ Е ДА СЕ ДА СЕ ДРАВА СИТЕ ПРАШААМ ЗА ДВД РЕТИРИ И САМО ЗДРАВСТВЕНА ГРИА РАБОТНИЦИ И РАБОТНИЦИ ЗА нив ДА СЕ ДА СЕ ОД ОВОЕ ПОДРАЧЈЕ. >> ОВИЕ БЕЗ РЕСПИРАТОРНИ РАБОТИ. >> ДА СЕ ДА СЕ СИГУРИТЕ ОД ДОГОВОР ПРАШАА >> ГИ Гледате извештаи и СЕКОГАШ РЕАКЦИРА ДА СЕ ОВИЕ? >> РЕАГОДИРАМЕ ДА СИТЕ БРОЈОВИ ТОА НИЕ. И БРОЈОТ НА УСЛОВНИ КОРИСНИЦИ СО Вентилатори. ТОА ЕДЕН БРОЈ. АКО СЕ ГО ВРАТЕ Вентилаторите НЕ ДА СЕ РАБОТЕТЕ И ДОДАТТЕ ОД ОВИЕ ПОВЕ THЕ ДЕКА БРОЈ ДОБИ. МОЕ МОЕ ДА ГО МОЕМЕ ДА СЕ. >> И СТОКОВ ПИЛ. СТАКЛА ПОВЕЕ ТУКА. ОВИЕ МУЛТИПНИ ПОЛИТИЧКИ ПОЛИТИ КОГА СЕ ДВЕЕ. ПОТРЕБАМЕ МОЛТИПНИ ПОЛИЦИСКИ ПИЛИ. САМО ЈА ОВИЕ ПОСЕБНО ВО МНОГУ СТОКИ ПИЛИ. НЕМА ДА ОДИМЕ ДО ГРАДОТ. САМО СМЕТКИ ПИЛ ВО ДОЛГО ISLAND.íp ($ oH # & W И СТЕКОВНИ ПОЛЕТИТЕ ВО АЛБАНИЈА И СТОКИСКИ ПИЛ ВО МОЈОТ ОСНОВА. >> РЕШУВАЕ ОД ОВИЕ. >> СЕ ЈА ГО ИСПО. САМА ВЕНТИЛАТОРИ ВО СТОКИ ПИЛИ. НЕМА ДА ГО ОБВРДУВАМЕ СО нив БОЛНИЦА. НЕМА ДА СЕ УПОТРЕБИ ДОБИРНИКОТ ПО ТОА ОТКАЕ, ПОТРЕБНА ВЕНТИЛИРАНА БЕД. >> БЕСПЛАТНО. СИТЕ СЕ РАБОТНО ДА СЕ ПРЕД линии. <font color="#FF0000"><u>■ ДЕЛОВИ НА</u> </font> БОЛНИЦА. >> МОANЕТЕ ДА СПОРЕДИТЕ. Јас не верувам дека тие се ДЕПОЛИТИРАНИ Уште. И ОТВОРЕД ДВЕ ЦЕЛИ. ПОТРЕБНИ ДА ГО РАБОТИТЕ ЗА НОВИТЕ УСЛОВИ. СЕГА ПОТРЕБНО ДРАВ ДА СЕ ДА СЕ ПРАШАЕ 200 КРИА ИЛИ СЕ ДОБИЕТЕ БЕСПЛАТНО ТОА ДА СЕ ПОСТОИ КРАТКО РАБОТНИЦИ ПОДНЕСУВАЕ НА ЧАСОВИ И БЕЗБЕДНОСТ. НО JИМ, НЕ верувам дека сме СЕГА РЕЗЕРВИ ЗА ОБВРСУВАЕ. >> ТОА КОРЕКТ. >> Треба да се грижат пациенти ЗА РЕГУЛАЦИЈА ВКЛУЧУВА МЕДИЦИНА МАЛПРАКТИЦА И РЕГУЛАТИВА. >> LЕ СМЕТЕ НА ОВИЕ ПРАШАА ИСТО ТАКА. ОВИЕ СЕКОГАШНИ БЕЗБЕДНИЦИ ТОА ИМА ПОВОДИ КАКО СЕ ИМАМЕ НА ПРЕДВОДНИТЕ СООДВЕТНИ КОНФЕРЕНЦИИ. МОРА ДА ГО ГРАДИМЕ НА НАШИТЕ ПРАВИЛИ И РЕГУЛАТИИ И АДАПТ СО СОГЛАСНО ДА СЕ ОДБЕРАМЕ КАКО ДОБРО. СЕ СЛЕДУВАМЕ НА ТЕЛЕФОНОТ СО БОЛНИЦИ АДМИНИСТРАТОРИ. ОДДЕЛЕНИЕ ЗА ЗДРАВЈЕ - ОДДЕЛЕНИЕ ЗА ЗДРАВЈЕ МНОГУ РЕГУЛАТИ ДА ПОВЕДУВААТ НАЈДОБРИОТ ЗДРАВЈЕ СИСТЕМ ВО ОБЕДИНЕТИТЕ ДРATАВИ НА АМЕРИКА. И ОВИЕ РЕГУЛАТИВИТЕ СЕ ДА СЕ РАБОТИ РЕГУЛАЦИИТЕ МОЕ ДА ГО СМЕТУВАМЕ ДАБИТЕ НА НАЧИН НА ЕКСПЕДИЦИЈА И ФАКИЛИТАЦИЈА И МОБИЛИЗАЦИЈА. ПОВЕЕ ОД ОВОЈ СЛУЧАЈ СМЕ ОДВОРА ДО ВЕРУВАЕ. МНОГУ ОД РЕГУЛАЦИИТЕ МОANЕ ДА ГИ ПРИДРУУВАМЕ, МОANЕ МОЕ ДА ЗГОЛЕМУВА КАПАЦИТЕТ, ДА ЗНАЕТЕ, СЕ ПРАШАТ А БОЛНИЦА ДА ДОБИРАТЕ КАПАЦИТЕТ. НИЕ СИТЕ СЕРТИ НА ПРОСТОР ПРОПИСИ. ПОТРЕБА ДА ГО ПОБЕДИ Флексибилноста за нив <u>DOçw СЕ</u> КАКО ШТО СЕ ДА ГО NG81BI ДА >> Јас сум збунет. АКО НЕМА ДА РАБОТАМ СО NEWУЈОРК ПОВЕЕТЕ НА ГРАДОТ НО НОВО ЈОРК ГРАД. >> Можеби имате точка. >> NEWУЈОРК ГРИЕ СЕ СЕГА ДА СЕ ДА СЕ ДА СВОЈОТ СВОЈ. РАБОТИРАМЕ НА YУЈОРК ГРАД 77 ВРЕМЕ ДЕН. >> 78. >> НЕ >> МОЕ. ПОТРЕБНО ДА БИДЕТЕ КОНГРЕС ЛИЦА. СЕ ТРЕБА ДА СЕ СЕНАТОР, САМО Комунициран со сите нив. ЈА ПОСТАВУВАМЕ НА ВАШИНГТОН БУРУВАRЕ. ЈАС БЕВ ТАМУ. НО ЈА ПОСТАВИМЕ БИЛНИЦИ КОГА САМО Секретарот. ЗНАЕМ КАКО ДА СЕ СМЕ, НЕ СЕ ЗНАЕТЕ КАКО ГО ПОГОЛНИТЕ ДЕЛОВИТЕ ОВДЕ ПОГЛЕДНЕТЕ НА ГУБОВИТЕ ВО РЕВЕНУВА, КОГА САМО СУДИТЕ Зборувајќи за мене. КАКО ДА СЕ ДРАТ ДРATEАВЕН БУGЕТ СО ДРАМАТНИ ГУБОВИ ВО РЕВЕНЦИЈА. СЕ ДЕКА ДЕКА ДОБРО ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА ДА ОДИЕ ПОСЕТЕ СТИМУЛЕН ПАКЕТ ТОА ДОПОЛНИТЕЛНО ДОДЕЛУВАЕ ДОДЕЛУВАЕ ДО ДРATEАВНИ ВЛАДИ. ДОБРО. ОВДЕ ПАКЕТ. ДАЛИ 3 милијарди американски долари. ДОМААТА Е КАКО ОД 15 УСД БИЛИОН >> КАКО ДОБИРАТЕ МИЛАРИ 15 УСД ДОМАА СО 3,8 милијарди? НЕ СЕ. >> КАКО ОДГОВОРИТЕ ДА СЕ МЕНТАЛНОСТ И ФИЛОСОФИЈА ТОА КУРИТЕ СЕ РАБОТЕ ДО СЕ БОЛЕСТ И ПОВЕЕ ОД ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТОК МОIGHЕ МОЕ ЗА ОТВОРАЕ НА ЗЕМЈАТА ОД Источен? Гледајте, верувам дека е дел ЈАЗИК, ПРАВО? >> НОБОДОТ SЕ СЕ СМЕЕ Одржлив да ја задржите ЕКОНОМИЈА ЗАВРШЕН. >> Не е одржлив. ДА СЕ ДОБИРАМЕ ТОА. ТОА .1, .2. СЕКОЈ ДОГОВОРИ СЕ ВЕРУВАМ ВО ОВОЈ ДРАВ. Ние мораме да сториме СЕ ЗА БЕЗБЕДНО ИВОТ. ОВИЕ СЕ РАБОТНИ ЛУЕ. Тие треба да умираат некаде наскоро СЕКОЈ ПОВЕЕ ДА ПОМНЕМЕ. Јас НЕ верувам НЕКОГАШ АМЕРИКАН ВЕРУВАТЕ ТОА. ЗНАЕМ НОВ РАБОТНИЦИ НЕ СЕ ВЕРУВАМ ТОА И КАКО Владимир на СОСТОЈБА НА NEWУЈОРК МОЕ ДА СЕ РАБОТЕ ДА ВИЕ ТОА, ДАКА НЕКОГАШ ДА СЕ ПРАШАМ ДА. ПО ТОА ИМА ДВЕ ПАРАЛЕЛ ТИЕ. HAЕ МОЕТЕ ДА ЈА ДОБИЕ ЕКОНОМИЈА ВЕРУВАЕ И МОРА ДА ЗАШТИТИТЕ СЕКОЈ ИВЕТЕ ТОА МОЕ. ВЕРУВАМЕ ДА СЕ ПОВЕЕ РЕФИНИРАНА СТРАТЕГИЈА отколку што СЕГАМЕ ТАЛКУВАМЕ ЗА НАС. Не мислам дека е бинарна. ЈАС НЕ МОINАМ ДА СЕ ЗАВРШИВ СИТЕ ЕКОНОМИЈА И ОТВОРАЕ СВЕТСКОТО ОПШТЕСТВО ДО БИЗНИС КАКО УСУАЛНО СЕГАМЕ УЧЕМЕ ДА СЕ ТОА КВИОТ НА СТРАТИФИКАЦИЈА ЗА РИЗИК МЛАДИОТ ЛИЦЕ САМО ЛИСКО РИЗИК. ЛУЕ КОИ САМО ВИРУС И РЕШЕНИЕ ДА СЕ РЕЗИКОТ Започнете ја економијата со донесување во МЛАДИОТ ЛИЦЕ КОИ СЕ ПОСТОЕ ПО РИЗИК И СТАРТИ ДА СЕ ОДГОВОРИ ТОА МАШИНА ТОА ПАТ. Започнете со рестартирање на економијата НАТАМУ. КОГА Е ИСТО НАЈДОБРИОТ ЈАВНИК ЗДРАВЈЕ СТРАТЕГИЈА. МЛАДИОТ ЛИЦА ТОА ОД ОВДЕ ДО ПАРКОТ. НЕ ПРИГОВУВА BЕ БАСКЕТБАЛ. И ТОА ДО СОВРШУВА BЕ ВО ВЕСНИКОТ Куќа која не е јавна ЗДРАВЈЕ СТРАТЕГИЈА. ПОВЕ ISЕ ТОА Е ПОСТОЈАНА ОД РЕФИНИ СТРАТЕГИЈА ЗА ЈАВНА ЗДРАВЈЕ И ПОЧЕТУВА РАБОТА НА ЕКОНОМИЈА И ТОА ШТО СЕ СМЕЕ - ТОА ШТО СМЕ ДА СЕ РАБОТИ НИКОГАШ. >> Дали ви влијае? ДАЛИ ДА СЕ ЧУВАТЕ ВО СЛОБОДНО ПОДГОВОР ДА СВЕД СВОЈОТ БЕСПЛАТНО? >> ФЕДЕРАЛр Готови упатства. ГИ ПОВИКУВААТ УСЛОВИ Бидејќи тие се Упатства. И ТИЕ ДРАВНИ МОЕ ДА СЕ СЛЕДАТЕ Упатства. ДРATАВНИТЕ МОЕ ДА СЕ МОДАТ Упатства за да ги собере нивните специфични ЦИРКУМСТАНЦИ. НЕМА ДОБИВ ОВА НОВ ЈОРК СЕ РАЗЛИЧНИ И ПРОБЛЕМ СЕКОЈ СЕКОЈ ДОГОВОР ВО ЗЕМЈА, ПРАВО? ТОА СЕКОЈ БЕЗ БЕЗ ДАЛИ ВАС ЈИЕ ТОА СЕКОЈ ФАКТ ДЕКА ЗНАЕТЕ. НЕ Е ДОБИВ. ОВДЕ ГО ГОЛЕМИМЕ ПОДГОВОР ПРЕДИЗВИК ВО NEWујорк од градските броеви И ЕДНА НА НАЈДОБРИОТ ИНТЕНЕС ЕКОНОМИ. И КОИ СИТЕ ДА СЕ ТРЕБА ТОА И ДА НЕ ЗНАМ ДА БИДЕ ДА ГО ОБНОВА ОДДАВА ДА РАБОТИ ЗА ТУЛСА ИЛИ САН АНТОНИО. SOе дојдеме до план ТИ РАБОТИ ЗА NEWУЈОРК И ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА НЕ Е ТАКА ПРАВИМЕ СЕ. НИЕ САКАТЕ НИЕ ПОНУДУВАМЕ Упатства. >> Што правиш од ЕКИПА НА ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ ТОА ДЕКА МОЕ ДА САМО КВАРАНТИН И ВТОРА ПРАШАА ILLЕ ВИЕ САМО-КВАРАНТИН ПОВЕЕ ДАЛИ ВО NEWујорк ЈЕСЕРДЕН. >> ПРЕТСЕДАТЕТ СЕ ПОСТОИ СИТЕ ТОА ОБЕЗБЕДИ ВО NEWУЈОРК ГРАД МОЕ ДА САМО КВАРАНТИН ЗА ДВЕ WEEKS. >> ВО NEWУЈОРК. >> ВО NEWУЈОРК ГРАД. >> НЕ, АКО ДА СЕ РЕДИТЕ ВО NEWУЈОРК ГРАДОТ МОUSTЕТЕ КВАРАНТИН ВО НОВО ДРORАВНА ДРАВА. НЕ СМЕТЕ ДА ДА ОДИТЕ ДО НОВО ЈОРЕК ГРАД ДО КАРТАНТИНА. Одам на КВАРАНТИН НОВО ДРORАВНА ДРАВА. >> Тоа е медицински совет. Најважното нешто во животот Е ДА ЗНАЕТЕ ШТО СЕ ЗНАЕТЕ. ДА НЕ ЗНАМ ДЕКА МАКЕДОНИЈА И Јас TЕ ВРВЕ ДО ДОКТОРОТ. САМО мислам дека треба да ги следи Упатства за ЦДЦ и ЦДЦ УПАТСТВО ПРЕПОРАТУВАТЕ ТОА ВАС ОСТАНЕТЕ ПРИДРУУВАВ ПОДДРШКА. Социјалното растојание како добро и ОВА Е ПОДНЕСЕ NEWУЈОРК КАКО СЕ ГОВЕНЕР МЕНТИЕН. >> СПЕНЦЕРИ] СЕ ТАКА ТОА ВАС ПОТРЕБНО КАРТАНТИН. >> ТОА МОЕ ДА СОЦИЈАЛНА ПОСТАВУВАЕ. ОВОЈ СЛУБИ се СИТЕ ПОВЕЕ ЗЕМЈА. НЕ Е JУБОВ НОВ ЈОРК. СМЕ НА ПРЕДИЗВОДОТ. >> ДАКО НЕ ДА ЈА ДАМАМ ПОВЕЕ ФИНАНСИРАЕ ОД ФЕДИ, НЕ ЗНАМА КАКО НИЕ СМЕТЕ БУЕТ. ТОА Е ЗОШТО СИТЕ СМЕТКИ БИЛ СО ТРОБЛЕСОМ. ЈА ЗНАЕМ ПОЛИТИКАТА НА ПЛАТНО УБАВ И НЕ ПОСТАВУВАТЕ СИТЕ ПРЕСУДА СИТЕ ДРУГИ ИЗБОРНИ ОФИЦИЈАЛНО, ДРУГОВИНАТЕ ДА СЕ СТЕТЕ SHARP / íx НЕ ТОА ОВА НЕМА РАБОТА. ТОА Е ЗАДОВОЛСТВО.

Гувернерот Куомо во Newујорк одржува брифинг за пандемијата на коронавирус - 3

View online
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>
<text sub="clublinks" start="0.333" dur="4.27"> БЛАГОДАРАМ ДА СЕ ДА СЕ ОВДЕ ДЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="1.768" dur="3.136"> ЈАС САМО ДА ЗНАЕШ СЕКОЈ КОЈ Е </text>
<text sub="clublinks" start="4.737" dur="4.372"> ОВДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="5.037" dur="5.073"> НА МОЈОТ ПРИ ПРАВО, ДЕПУТИ </text>
<text sub="clublinks" start="9.242" dur="4.771"> НАДВОРЕШНА РАЗВОЈ НА ДЕПАРТМАН НА </text>
<text sub="clublinks" start="10.243" dur="4.971"> ФИНАНСИСКИ УСЛУГИ. </text>
<text sub="clublinks" start="14.147" dur="4.57"> БИДЕ СО МОЈ ДОЛГ ВРЕМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="15.348" dur="6.84"> Тој е дел од нашата екипа на SWAT. </text>
<text sub="clublinks" start="18.851" dur="7.441"> Имаме ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ЕМПИР </text>
<text sub="clublinks" start="22.322" dur="6.239"> КОЛЕГ, ДР. ЗУКЕР, РАЗГОВИНА ЛИСА </text>
<text sub="clublinks" start="26.425" dur="2.837"> Дероса, и директорот за буџет. </text>
<text sub="clublinks" start="28.695" dur="2.702"> Имаме многу интересни </text>
<text sub="clublinks" start="29.395" dur="2.77"> ВЕСТИ ТОДАЈЛИЗА </text>
<text sub="clublinks" start="31.531" dur="1.334"> Дероса, и директорот за буџет. </text>
<text sub="clublinks" start="32.298" dur="2.903"> Имаме многу интересни </text>
<text sub="clublinks" start="32.999" dur="3.737"> ВЕСТИ ДЕНЕС, НЕГОВИТЕ ДА СЕ ДВЕЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="35.335" dur="5.905"> ТЕКОВНИОТ СТАТУС, СЕ СМЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="36.869" dur="6.574"> ТРАЕКТОРИЈАТА ОД ОДГОВОР. </text>
<text sub="clublinks" start="41.374" dur="3.002"> НЕМА ДА СЕ РАБОТИРАМЕ, НЕМА </text>
<text sub="clublinks" start="43.576" dur="2.336"> ХИТ НА АПЕКС. </text>
<text sub="clublinks" start="44.51" dur="2.836"> ЗАПОМНЕТЕ ДА ГО ПОДНЕСУВА ЛИНИЈАТА, </text>
<text sub="clublinks" start="46.045" dur="2.936"> REЕ СЕ БИДИТЕ НА ГОЛЕМО ПОГЛЕД, ИТ </text>
<text sub="clublinks" start="47.479" dur="4.405"> TЕ СОВЕТ, ITЕ СЕ ОДГОВОРИ. </text>
<text sub="clublinks" start="49.115" dur="3.136"> Сè уште сме на патот </text>
<text sub="clublinks" start="52.018" dur="1.535"> МОUNНО. </text>
<text sub="clublinks" start="52.385" dur="5.972"> БРОЈ НА ИНФЕКЦИИ кои имаат </text>
<text sub="clublinks" start="53.686" dur="5.906"> СОВЕТУВААТ, 80% СЕ ДВЕЕ САМО </text>
<text sub="clublinks" start="58.491" dur="4.571"> РЕШЕНИЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="59.726" dur="5.271"> ОД 15% НА ЛУЕТО КОЈ ТЕСТ </text>
<text sub="clublinks" start="63.196" dur="3.202"> ПОЗИТИВЕН БАРАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="65.131" dur="3.837"> СОСТОЈБА. </text>
<text sub="clublinks" start="66.532" dur="2.937"> И ТОА ТИЕ СЕ ДЕГОВИ НА </text>
<text sub="clublinks" start="69.102" dur="2.202"> СОСТОЈБА. </text>
<text sub="clublinks" start="69.602" dur="7.841"> НО ВКУПНО УНИВЕРЗИТЕ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="71.437" dur="10.377"> БАРАЕ Хоспитализацијата е 15%. </text>
<text sub="clublinks" start="77.577" dur="8.575"> КОРИСНИМЕ МОДЕЛИ ЗА ПРОЕКЦИЈАТА. </text>
<text sub="clublinks" start="81.948" dur="5.939"> НИЕ КОРНЕЛНА WЕЛЕ ДА СЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="86.285" dur="4.271"> Модели за проекција, ние ги користиме </text>
<text sub="clublinks" start="88.02" dur="5.339"> Мекензи, ОДДЕЛЕНИЕ НА </text>
<text sub="clublinks" start="90.69" dur="6.273"> ЗДРАВЈЕ СЕ РАБОТНИ МОДЕЛИ. </text>
<text sub="clublinks" start="93.493" dur="7.107"> И ТЕАРНА ВАНО ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="97.096" dur="5.038"> ВИЕ СЕ ПРОЕКТИРАТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="100.733" dur="3.336"> МОНА СООБРААЈ JЕКЕР ДА И </text>
<text sub="clublinks" start="102.267" dur="3.504"> ПЛАНИРА FORЕ ЗА ПОТРЕБНО. </text>
<text sub="clublinks" start="104.203" dur="5.172"> МОДЕЛИТЕ НА ПРОЕКЦИЈАТА СЕ ДА СЕ ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="105.905" dur="4.672"> ТОА, тие се модели на </text>
<text sub="clublinks" start="109.509" dur="2.568"> ПРОЕКЦИИ, НЕ Е НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="110.71" dur="3.136"> НЕКОГАШНО ДЕФИНИТИВ, НО ИТ </text>
<text sub="clublinks" start="112.211" dur="2.469"> Е САМО ДОВЕТНИОТ ДЕЛ што го имаме </text>
<text sub="clublinks" start="113.979" dur="2.069"> ДА ПЛАНИРА, ПРАВО? </text>
<text sub="clublinks" start="114.814" dur="4.471"> Следете ги податоците, следете ги </text>
<text sub="clublinks" start="116.182" dur="6.606"> ПОДАТОЦИ, СЛЕДЕТЕ ПОДАТОЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="119.419" dur="7.74"> АКТУАЛНИТЕ ОПШТИНИЦИ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="122.922" dur="6.373"> ПОДНЕСУВА ДО ПОГОЛЕМО ЦЕНА од ОВД </text>
<text sub="clublinks" start="127.292" dur="2.67"> ПРОЕКТИВНИ МОДЕЛИ, ОД СИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="129.428" dur="2.903"> ПРОЕКТИВНИ МОДЕЛИ. </text>
<text sub="clublinks" start="130.096" dur="2.636"> СО ТОА Е ДА СЕ ОБВРСКО </text>
<text sub="clublinks" start="132.465" dur="3.804"> ЗАВРШНО. </text>
<text sub="clublinks" start="132.865" dur="5.139"> ПОСТОИТЕ ТОА ПОВОД ИНФЕКЦИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="136.402" dur="4.905"> СТАВИНА значи побрзо повисоко </text>
<text sub="clublinks" start="138.137" dur="5.772"> КАПАЦИТЕТ НА БОЛНИЦИ И </text>
<text sub="clublinks" start="141.44" dur="4.872"> ТОА Е КРИТИЧКИОТ ОСНОВ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="144.042" dur="3.504"> САД се број на луѓе што одат </text>
<text sub="clublinks" start="146.446" dur="3.703"> ВО ХОСПИТАЛИ. </text>
<text sub="clublinks" start="147.68" dur="5.739"> ПРАВЕТЕ СЕГА ШТО СЕ ГЛЕДАМЕ НА </text>
<text sub="clublinks" start="150.282" dur="5.94"> Е околу 140.000 случаи </text>
<text sub="clublinks" start="153.552" dur="4.738"> ВО СОБИРНИЦИ, БОЛНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="156.356" dur="3.769"> КАПАЦИТЕТ Е 53,000 КРЕД. </text>
<text sub="clublinks" start="158.424" dur="5.338"> ТОА Е ПРОБЛЕМ. </text>
<text sub="clublinks" start="160.259" dur="5.472"> САКАМЕ ЗА Околу 40.000 </text>
<text sub="clublinks" start="163.896" dur="2.202"> Случаи на МКС кои доаѓаат во </text>
<text sub="clublinks" start="165.865" dur="2.902"> БОЛНИЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="166.232" dur="4.304"> Имаме околу 3.000 МКС УДОВИ. </text>
<text sub="clublinks" start="168.901" dur="4.204"> ТОА Е ПРЕДИЗВИК. </text>
<text sub="clublinks" start="170.67" dur="2.836"> ШТО Е МИКУ КОРИНА ЗА ОВИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="173.239" dur="2.302"> ЦЕЛИ? </text>
<text sub="clublinks" start="173.639" dur="2.303"> ОСНОВНО КОА СО А. </text>
<text sub="clublinks" start="175.675" dur="2.669"> Вентилатор. </text>
<text sub="clublinks" start="176.075" dur="5.372"> Вентилаторот е најстариот </text>
<text sub="clublinks" start="178.477" dur="4.872"> КРИТИЧКИ ПИЦЕ НА ОПРЕМА ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="181.58" dur="3.871"> ЕДИНИТИВНА ЗДРАВСТВЕНА ЕДИНИЦА КОА </text>
<text sub="clublinks" start="183.482" dur="4.405"> Бидејќи ова е респиратор </text>
<text sub="clublinks" start="185.584" dur="3.437"> ИНТЕЛНОСТ И ЛУ PEЕ ПОТРЕБНО ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="188.02" dur="3.17"> Вентилација од УСУАЛНА. </text>
<text sub="clublinks" start="189.155" dur="3.137"> ШТО САКАМЕ ДА СЕ ПРАВИМЕ? </text>
<text sub="clublinks" start="191.324" dur="3.403"> Намалете го Бројот на случаи </text>
<text sub="clublinks" start="192.425" dur="4.004"> Влегувајќи во болниците, бавно </text>
<text sub="clublinks" start="194.86" dur="3.203"> Бројот на случаи кои доаѓаат во </text>
<text sub="clublinks" start="196.563" dur="3.136"> БОЛНИЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="198.197" dur="3.17"> ТОА Е ШТО ДР. ФАУЦИ Е </text>
<text sub="clublinks" start="199.832" dur="3.036"> ОБЕЗБЕДУВАЕ ЗА ТВ СЕКОЈ ДЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="201.501" dur="2.502"> БЕСПЛАТНИТЕ КУРВА, ПОСЛЕТИТЕ СО </text>
<text sub="clublinks" start="203.002" dur="2.702"> КУРВА, ПОПЛАТИРАЈТЕ КРАЈНА. </text>
<text sub="clublinks" start="204.137" dur="3.736"> Забавувајте го бројот на луѓето што доаѓаат </text>
<text sub="clublinks" start="205.838" dur="4.337"> ВО хоспиталците, па можеме да се занимаваме </text>
<text sub="clublinks" start="208.007" dur="4.971"> СО НЕГОВИТЕ ВО БОЛНИЦИТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="210.309" dur="5.606"> И ние работиме на тоа. </text>
<text sub="clublinks" start="213.112" dur="5.072"> НА САМО ВРЕМЕ, Зголемете го ВАШИОТ </text>
<text sub="clublinks" start="216.048" dur="3.571"> СООПШТЕН КАПАЦИТЕТ, ПРАВО? </text>
<text sub="clublinks" start="218.318" dur="3.803"> СРЈ СРЈ ДА БИДЕТЕ БРОЈОТ НА </text>
<text sub="clublinks" start="219.752" dur="4.404"> Случаи кои доаѓаат во болницата, </text>
<text sub="clublinks" start="222.254" dur="2.269"> СВЕТЕ ПОСТАВУВАТЕ СВОЈОТ СОПСТВЕНО </text>
<text sub="clublinks" start="224.29" dur="3.403"> КАПАЦИТЕТ. </text>
<text sub="clublinks" start="224.657" dur="3.537"> САМО РАБОТИРАМЕ ДА </text>
<text sub="clublinks" start="227.827" dur="2.368"> СИМУЛАТНО. </text>
<text sub="clublinks" start="228.327" dur="4.605"> НИЕ СМЕ ОД ДЕН ЕДЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="230.329" dur="6.34"> Намалете го Бројот на случаи </text>
<text sub="clublinks" start="233.065" dur="8.442"> Влегувајќи во, ПЛАТИРАЈТЕ ЦЕЛО, </text>
<text sub="clublinks" start="236.802" dur="6.24"> Забавете го инфузијата на распрскувачи на распрскувачи. </text>
<text sub="clublinks" start="241.641" dur="6.239"> САМО СЕ СМЕЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="243.176" dur="6.239"> ТОА Е БАНЕЕ НЕВЕСНО </text>
<text sub="clublinks" start="250.416" dur="3.603"> РАБОТНИЦИ, СОЦИЈАЛНО ПОСТАВУВАЕ, </text>
<text sub="clublinks" start="251.417" dur="3.003"> ЗАБЕЛЕТЕ ГИМИ, ЗАВРШИТЕ ГИ </text>
<text sub="clublinks" start="254.153" dur="1.335"> РЕСТАРНИЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="254.553" dur="2.97"> ЕДНА ПРАШАА ВО NEWУЈОРК ГРАДСКО КАДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="255.621" dur="3.67"> Имаме повисока ниво на густина </text>
<text sub="clublinks" start="257.657" dur="2.936"> ТОА САКАМЕ ОСНОВНО ВО </text>
<text sub="clublinks" start="259.425" dur="7.374"> NEWУЈОРК ГРАДСКИ ПАРКИ, ПОСЕБНО </text>
<text sub="clublinks" start="260.759" dur="7.007"> СО МЛАДИНСКИ НАРОД, Е БИДАМА КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="268.934" dur="1.803"> ДИРЕКТ КАКО МОЕ МОЕ И КАКО САМО КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="269.768" dur="1.769"> МОЕ МОЕ НА МЛАДИТЕ И МОИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="270.87" dur="4.237"> МИСИНФОРМАЦИЈА ОВАА ТОА МАСА. </text>
<text sub="clublinks" start="271.671" dur="5.738"> МОЕТЕ ДА СЕ СТЕГАТ КОРОНАВИРУС. </text>
<text sub="clublinks" start="275.241" dur="3.203"> МОЕ ДА СЕ СМЕТЕ ДА СЕ СУПЕР </text>
<text sub="clublinks" start="277.543" dur="3.036"> ХЕРО, НЕ СЕ РЕАЛНИ НЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="278.578" dur="5.172"> МОЕТЕ ДА СЕ СПОДНЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="280.713" dur="3.971"> И МОЕТЕ ДА ГО ПРАВЕТЕТЕ КОИ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="283.883" dur="3.102"> Ве прави опасни до нив </text>
<text sub="clublinks" start="284.817" dur="3.803"> ЛУЕ КОЈ LOУБОВ. </text>
<text sub="clublinks" start="287.119" dur="3.103"> НО ЈА НОВИ ГРАДСКИТЕ ПАРКИ НА НОВИТЕ ЈОРК </text>
<text sub="clublinks" start="288.754" dur="3.203"> БИДЕ ПРОБЛЕМ. </text>
<text sub="clublinks" start="290.356" dur="2.869"> СЕ ГО ГО ПОГЛАВАМ МИСЕЛНИОТ ПРОБЛЕМ </text>
<text sub="clublinks" start="292.091" dur="2.703"> ПРВО. </text>
<text sub="clublinks" start="293.359" dur="2.869"> ОБЕЗБЕДУВАМЕ ДО ГОЛЕМОТ Де БЛАСИО И </text>
<text sub="clublinks" start="294.927" dur="4.004"> ЗВУЧНИК WEонсон, ние ви кажавме </text>
<text sub="clublinks" start="296.362" dur="3.57"> СО ПЛАН ВО 24 ЧАС ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="299.064" dur="3.671"> СЕКОЈ ДОГОВОРЕН СО. </text>
<text sub="clublinks" start="300.066" dur="6.139"> ИМА ДА СО ПЛАН. </text>
<text sub="clublinks" start="302.869" dur="3.636"> СЕГАМЕ СЕ ИСПОЛНУВАМЕ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="306.338" dur="3.671"> ПЛАН. </text>
<text sub="clublinks" start="306.638" dur="4.439"> ВЕ ПОСЕТУВАМ ОД ОВА ПЛАН. </text>
<text sub="clublinks" start="310.142" dur="2.202"> ПЛАНОТ ILLЕ ПИЛОТ ЗАВРШУВА </text>
<text sub="clublinks" start="311.21" dur="3.57"> УЛИЦИ ВО CITYУЈОРК ГРАДСКИ ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="312.478" dur="3.637"> НИЕ ИМА МНОГУ ДОСТАВНА СООБРААЈ НОВО </text>
<text sub="clublinks" start="314.914" dur="2.135"> ЈОРЕКСКИ СИТЕ, НИЕ ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="316.248" dur="1.702"> ВЕХИЛИ ВО NEWУЈОРК ГРАД. </text>
<text sub="clublinks" start="317.183" dur="1.969"> ОТВОРИ УЛИЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="318.084" dur="3.87"> Луѓето САКАТЕ ДА СЕ РАБОТИТЕ, САКАТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="319.285" dur="5.705"> ДА ОДИ И ДОБИТЕ НЕКОИ АВИД. </text>
<text sub="clublinks" start="322.088" dur="6.439"> САКАТЕ ДА ПОСЕБНА ПОДНЕСНА ПОДРАЧЈЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="325.124" dur="9.442"> ПАЛОТ ПОТВЕДУВАЕ НА УЛИЦИТЕ ДО </text>
<text sub="clublinks" start="328.661" dur="6.306"> ЦЕЛИ, ОТВОРАЕ НА УЛИЦИТЕ ДО </text>
<text sub="clublinks" start="334.7" dur="4.071"> ПЕДЕСТРИЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="335.1" dur="4.838"> ALЕ ИСТО ИМАМА МАНДАТОРИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="338.904" dur="4.304"> ПОГЛЕДНО СОЦИЈАЛНА густина. </text>
<text sub="clublinks" start="340.072" dur="6.74"> ПРОБАБЛИ НОВ КОНЦЕПТ. </text>
<text sub="clublinks" start="343.342" dur="5.439"> БЕСПЛАТНИ СПОРТСКИ КОНТАКТИРАЕ ВО А. </text>
<text sub="clublinks" start="346.945" dur="5.506"> ИГРАЈ ГРУНД. </text>
<text sub="clublinks" start="348.915" dur="4.303"> НЕ БАСКЕТБАЛ ЗА ПРИМЕР. </text>
<text sub="clublinks" start="352.585" dur="2.669"> НЕ МОЖЕШ ДА ГО НАПРАВИШ ТОА. </text>
<text sub="clublinks" start="353.352" dur="4.805"> СЕ ПРАВУВАМЕ ЛУЕ ДА СЕ ДА СЕ ПРАВИМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="355.387" dur="4.438"> НА ДОБИВНАТА ОСНОВА. </text>
<text sub="clublinks" start="358.29" dur="4.138"> АКО ТОА Е НЕМОВЕДНОСТА СО </text>
<text sub="clublinks" start="359.959" dur="3.971"> ТОА, WEЕ ENЕ ГО ОБВРСУВАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="362.562" dur="2.735"> МАНДАТОРИЈА И WEЕ АКТУАЛНО </text>
<text sub="clublinks" start="364.063" dur="3.002"> ЗАБЕЛЕШУВАТЕ ИГРАА. </text>
<text sub="clublinks" start="365.431" dur="3.437"> НЕ САКАМЕ ДА СЕ ДА ГО ДРУИМЕ ДА БИДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="367.199" dur="5.172"> ПОГЛЕДИТЕ НА ПОГЛАВИТЕ СЕ СЛУЧАТ ДА ОДМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="369.001" dur="4.571"> ОДИ И ДОБИЕТЕ ОТВОРИТЕ, НО ВАС </text>
<text sub="clublinks" start="372.505" dur="4.504"> ДА СЕ ИСПИТУВАТЕ СОЦИЈАЛНА густина </text>
<text sub="clublinks" start="373.705" dur="5.639"> ЕВЕН ВО ПЛАНО. </text>
<text sub="clublinks" start="377.143" dur="4.337"> И ПОТВРД, ДА Е ДОБИВНО. </text>
<text sub="clublinks" start="379.478" dur="3.136"> ГЛАВНИКОТ САКА ДА ЈА ДА ЈА ПРАВИЛЕ </text>
<text sub="clublinks" start="381.614" dur="3.102"> ЧИСТЕТЕ ОВА ОВА Е ВАНО ДА </text>
<text sub="clublinks" start="382.748" dur="3.37"> Луѓето од градот. </text>
<text sub="clublinks" start="384.85" dur="3.136"> АКО НЕ СЕ СЛУЧИ, WEЕ WЕ </text>
<text sub="clublinks" start="386.251" dur="2.069"> АКТУАЛНО ЗАБЕЛЕШУВАЕ НА ПОГЛЕДОТ </text>
<text sub="clublinks" start="388.12" dur="4.004"> ЗДРАВЈЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="388.453" dur="6.04"> Не сакам да го сторам тоа. </text>
<text sub="clublinks" start="392.258" dur="3.403"> НО, НИЕ СМЕЕ ДА ГО ОБВРЗУВАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="394.626" dur="3.103"> СПОРЕД НА ИНФЕКЦИЈА И ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="395.795" dur="3.636"> Е ШТО Е НАЈДОВОРОТ. </text>
<text sub="clublinks" start="397.863" dur="2.937"> Ова е многу интересно. </text>
<text sub="clublinks" start="399.565" dur="4.137"> ПОДНЕСУВАЈТЕ НА УВЕДНИЦИТЕ НА ЕВИДЕНЦИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="400.933" dur="4.337"> ТОА КОНТРОЛА НА густината </text>
<text sub="clublinks" start="403.835" dur="3.471"> МЕРКИ МОAYЕ ДА РАБОТНО. </text>
<text sub="clublinks" start="405.404" dur="2.936"> И ПОТВРДУВАМЕ, ОВДЕ СМЕ ОВАА </text>
<text sub="clublinks" start="407.439" dur="3.67"> ОД ПРОЕКЦИИ </text>
<text sub="clublinks" start="408.473" dur="4.071"> НО ГЛЕДАТЕ ОД ОВОЈ ДА СЕ ЗНАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="411.243" dur="3.036"> Интересно. </text>
<text sub="clublinks" start="412.678" dur="3.403"> ОВОЈ ПАТНИ НЕДЕЛА, ПРОЕКЦИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="414.413" dur="4.838"> ПОСТОЕ ОВОЈ БЕЗ ПОДАТОЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="416.214" dur="3.338"> ДЕБЛИРА EЕ СЕКОЈ ДВЕ ДЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="419.385" dur="2.236"> ДОБРО? </text>
<text sub="clublinks" start="419.685" dur="3.737"> НА ПОНЕДНИЧКИ, БЕСПЛАТЕН БРОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="421.754" dur="5.905"> ОВЕЕ СО СООБРААНИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="423.555" dur="5.74"> ДУБОВНО СЕКОЈ 3,4 дена. </text>
<text sub="clublinks" start="427.793" dur="2.77"> Вторник, ПРОЕКЦИИ </text>
<text sub="clublinks" start="429.428" dur="2.536"> ПОВЕЕ ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="430.696" dur="4.805"> Хоспитализациите се двоуми </text>
<text sub="clublinks" start="432.097" dur="7.475"> СЕКОЈ 4,7 ДЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="435.635" dur="7.006"> СЕГА, ТОА Е САМО ДОБРО ДОБРО </text>
<text sub="clublinks" start="439.705" dur="7.508"> БИДИ ВИСТИНСКИ. </text>
<text sub="clublinks" start="442.775" dur="6.072"> НО, ТЕОРИЈАТА е ДОБИНА </text>
<text sub="clublinks" start="447.346" dur="4.271"> Густина со која се занимаваме, </text>
<text sub="clublinks" start="448.981" dur="4.972"> ПОСТОИТЕ МНОГУ БЕЗ БРЗО, НО МОЕ </text>
<text sub="clublinks" start="451.751" dur="5.605"> ВИ ГО ПОПОЛНУВАМЕ ГОДИНАТА, МОЕ </text>
<text sub="clublinks" start="454.086" dur="5.205"> Намалете ја Брзо многу брзо. </text>
<text sub="clublinks" start="457.49" dur="3.136"> ПО ТОА ПРОЕКЦИИ, САМО </text>
<text sub="clublinks" start="459.424" dur="3.271"> ВИДИНЕТЕ СИТЕ РАБОТЕ СИТЕ ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="460.76" dur="4.738"> МЕСТО И ДА НЕ САКАМ ГРААНА </text>
<text sub="clublinks" start="462.828" dur="4.038"> РАЗВОЈ НА СТАКОТ ВО ЕДЕН </text>
<text sub="clublinks" start="465.631" dur="9.142"> ПРОЕКЦИЈА СО СИТЕ ОДГОВОР </text>
<text sub="clublinks" start="466.999" dur="8.341"> ДО СИТЕ ДРАВНИ ПРОДОЛУВА САНИ </text>
<text sub="clublinks" start="474.907" dur="1.234"> ТОА ИМАТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="475.474" dur="0.967"> НО ПОВЕЕ, ОВА Е ПОЗИТИВНО </text>
<text sub="clublinks" start="476.275" dur="2.902"> ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="476.575" dur="4.338"> И НЕ СМЕ 100% ОБЕДИНЕТЕ ДА СЕ РАБОТИ </text>
<text sub="clublinks" start="479.311" dur="3.704"> ИЛИ Е ДОГОВОР. </text>
<text sub="clublinks" start="481.047" dur="2.568"> Но, стрелките се насловени во </text>
<text sub="clublinks" start="483.149" dur="4.337"> ПРАВНА ДИРЕКЦИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="483.749" dur="5.505"> И тоа секогаш секогаш подобар </text>
<text sub="clublinks" start="487.619" dur="2.236"> СЛУБОТИТЕ ГО ПРЕДВИДАТ ВО СВЕДОТ </text>
<text sub="clublinks" start="489.388" dur="5.606"> ДИРЕКЦИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="489.989" dur="6.439"> СЕ ДА СЕ НАГЛАСНО ЛУ PEЕ </text>
<text sub="clublinks" start="495.127" dur="4.571"> ОВИЕ БАРАА, СОЦИЈАЛНИ </text>
<text sub="clublinks" start="496.562" dur="5.005"> ПОСТАВУВА ,Е, БЕЗ РЕСТАРНИ, НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="499.832" dur="3.136"> НОНЕСЕНЦИЈАЛНИ РАБОТНИК, ДА, ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="501.7" dur="2.269"> СЕ БУРДЕНСОМ. </text>
<text sub="clublinks" start="503.102" dur="4.104"> ПО ПАТОТ, ЕВЕ ЕФЕКТИВНИ </text>
<text sub="clublinks" start="504.103" dur="5.505"> И тие се неопходни и </text>
<text sub="clublinks" start="507.339" dur="5.272"> СЕ ПОСЛЕВИ НАУМИ НА ОВАА ПОГЛАВЈЕ </text>
<text sub="clublinks" start="509.741" dur="4.505"> ТОА ГО ОСНОВУВААТ </text>
<text sub="clublinks" start="514.38" dur="1.501"> ПОПОЛНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="514.88" dur="2.369"> И ОВА СЕ СЕ СЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="516.015" dur="2.902"> Забавување на хоспитализацијата </text>
<text sub="clublinks" start="517.382" dur="4.672"> БЕЗБЕДНИЦИ, СО ВАШНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="519.051" dur="4.971"> СЕКОГАШ СИТЕ СО БОЛНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="522.187" dur="2.369"> МОЕ да се справи со стапката на луѓе </text>
<text sub="clublinks" start="524.156" dur="3.57"> Влегувајќи во. </text>
<text sub="clublinks" start="524.69" dur="4.471"> НА САМО ВРЕМЕ, ПОГОЛЕМО </text>
<text sub="clublinks" start="527.859" dur="1.802"> БОЛНИ КАПАЦИТЕТ, ШТО Е ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="529.295" dur="2.702"> ВИСОКО ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="529.795" dur="2.569"> ВИДИТЕ ТОА ПОВЕЕ НА </text>
<text sub="clublinks" start="532.131" dur="1.801"> ПОЧЕТУВА. </text>
<text sub="clublinks" start="532.498" dur="2.936"> ШТО СЕ СТУДУВАМЕ, ШТО Е </text>
<text sub="clublinks" start="534.065" dur="3.037"> ВИСОКО ПОГЛЕД НА ОВОЈ LЕ, ШТО Е </text>
<text sub="clublinks" start="535.567" dur="3.938"> АПЕКС НА ОВИЕ ПОВЕЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="537.236" dur="4.003"> ТОА Е СОГЛАСОТ НА </text>
<text sub="clublinks" start="539.638" dur="3.47"> НАЈДОБРИОТ БРОЈ НА ЛУЕ </text>
<text sub="clublinks" start="541.373" dur="5.505"> ВО СВЕТСКИОТ СИСТЕМ САКО ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="543.242" dur="3.937"> Е НАШИОТ најголем товар е </text>
<text sub="clublinks" start="547.012" dur="2.135"> АПЕКС. </text>
<text sub="clublinks" start="547.312" dur="2.169"> И КОГА ДА СЕ ОДГОВОРИ </text>
<text sub="clublinks" start="549.281" dur="2.402"> СРЕAPНО </text>
<text sub="clublinks" start="549.614" dur="4.305"> ПРОТИВ, ТОА Е ПРОЕКЦИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="551.817" dur="3.17"> ПРОТИВ, ТОА ДА ПОСТОИ. </text>
<text sub="clublinks" start="554.053" dur="3.169"> НО ТЕКОВНАТА ПРОЕКЦИЈА Е </text>
<text sub="clublinks" start="555.12" dur="5.205"> ТОА МОЕ ДА БИДЕ ВО 21 ДЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="557.356" dur="6.073"> ПОГОЛНЕТЕ СО РАБОТНИКОТ КАПАЦИТЕТ </text>
<text sub="clublinks" start="560.459" dur="4.371"> ДА СЕ РАБОТЕ - ДА СЕ ПОДОБРИТЕ ДА РАБОТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="563.562" dur="3.503"> ОВОЈ АПЕКС ВОЛУМ. </text>
<text sub="clublinks" start="564.964" dur="2.468"> КАКО РАМПИРАЈТЕ СО ХОСПИТАЛ </text>
<text sub="clublinks" start="567.199" dur="2.269"> КАПАЦИТЕТ? </text>
<text sub="clublinks" start="567.566" dur="3.571"> RЕ СЕ РАМИРАТЕ КОРИСНИЦИ, СЕ РАМПИРАТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="569.601" dur="3.671"> РАБОТА И ВИ ПОПРАВИ ОПРЕМА </text>
<text sub="clublinks" start="571.27" dur="3.27"> И Вентилаторите се </text>
<text sub="clublinks" start="573.405" dur="3.604"> ПРОБЛЕМ ВО ОПРЕМА КАКО СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="574.673" dur="5.038"> Дискутирано МНОГУ ВРЕМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="577.143" dur="4.437"> КАДЕ СМЕ ДА СЕ ТОА? </text>
<text sub="clublinks" start="579.845" dur="2.969"> КРЕДИ, МОЕ МОАМ 140.000. </text>
<text sub="clublinks" start="581.714" dur="3.202"> Имаме 53.000. </text>
<text sub="clublinks" start="582.948" dur="2.369"> Тоа е постојниот капацитет на </text>
<text sub="clublinks" start="585.05" dur="1.835"> БОЛНИЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="585.45" dur="2.67"> СИТЕ ДА ГИ ПРОДАВИМЕ СИТЕ БОЛНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="587.019" dur="2.969"> САМО ДА ГО ЗГОЛЕМУВААТ СИТЕ КАПАЦИТЕТ </text>
<text sub="clublinks" start="588.253" dur="4.639"> ПО 50% </text>
<text sub="clublinks" start="590.122" dur="5.572"> САМА ДА СЕ ТОА МИСЛЕГА НА А </text>
<text sub="clublinks" start="593.025" dur="5.572"> ПОВИК ЗА КОНФЕРЕНЦИЈА ВЕДЕЛЕНИЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="595.828" dur="4.737"> ОВА Е ГОДИНА ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="598.73" dur="2.703"> БОЛНИЦИ ДА СЕГАТЕ ДА СЕ СЛЕДАТТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="600.699" dur="2.97"> Зголемете го капацитетот 50%. </text>
<text sub="clublinks" start="601.566" dur="3.471"> Но, морам да ти кажам, ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="603.802" dur="3.17"> ВИКОГАШ МНОГУ ОПШТИ ЗА И И </text>
<text sub="clublinks" start="605.17" dur="2.469"> НЕВЕДНО ДЕТЕ ШТО СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="607.105" dur="2.236"> СЕ СПРАВУВА СО. </text>
<text sub="clublinks" start="607.773" dur="2.736"> И ТИЕ САКАТЕ ДА СЕ ОДГОВОРИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="609.474" dur="2.169"> До плочата. </text>
<text sub="clublinks" start="610.643" dur="4.203"> АКО ЗГОЛЕМИТЕ БОЛНИЦА </text>
<text sub="clublinks" start="611.776" dur="4.705"> КАПАЦИТЕТ ОД 50%, ТАК СЕ ДОБИВ </text>
<text sub="clublinks" start="614.98" dur="6.54"> 27.000 КРЕДИ ДО ГОЛЕМИ НА </text>
<text sub="clublinks" start="616.615" dur="7.541"> ПОСТАВУВААТ, ДА СЕ ТРАЕ ДО 80. </text>
<text sub="clublinks" start="621.654" dur="6.072"> НЕКОИ БОЛНИЦИ ПРАВИЛАМ ЗА ЦЕЛ </text>
<text sub="clublinks" start="624.29" dur="3.803"> Обидете се да ги зголемите 100% ВАС </text>
<text sub="clublinks" start="627.86" dur="1.668"> КАПАЦИТЕТ. </text>
<text sub="clublinks" start="628.227" dur="4.604"> 50% БЕЗ МИНИМум. </text>
<text sub="clublinks" start="629.662" dur="4.704"> ЦЕЛИТЕ СИТЕ 100. </text>
<text sub="clublinks" start="632.965" dur="3.203"> BЕ ВЕРУВАМЕ НЕКОИ БОЛНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="634.499" dur="4.271"> АКТУАЛНО ПРЕДВИД ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="636.302" dur="5.271"> И ЈАС ГО ПОВЕЕ ДА СЕ РАБОТЕ ДА </text>
<text sub="clublinks" start="638.904" dur="3.003"> ДА СЕ КАКО ДА СЕ МОНО КАКО ИТ </text>
<text sub="clublinks" start="641.707" dur="2.469"> ЗВУКИ. </text>
<text sub="clublinks" start="642.04" dur="4.338"> НО СЕГА Е ВРЕМЕ ДА СЕ ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="644.309" dur="3.036"> АГГРЕСИВНИ И ДА СЕ СЛУЧИТЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="646.511" dur="4.472"> НИКОГАШ ДРУГО ПРЕД. </text>
<text sub="clublinks" start="647.479" dur="4.972"> АКО НЕКОЈ ОД нив, СЕ ОВА, И јас </text>
<text sub="clublinks" start="651.116" dur="3.136"> ВЕРУВАЈТЕ НЕКОЈ ДА СЕ Е, ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="652.584" dur="5.339"> BEЕ БЕДАТ 5,000 </text>
<text sub="clublinks" start="654.386" dur="5.672"> КРЕДИ, САМО СО ДОБИ 85,000 КРЕД. </text>
<text sub="clublinks" start="658.057" dur="3.97"> ФЕМА, АРМИ КОРПС на инженери, </text>
<text sub="clublinks" start="660.192" dur="3.237"> ШТО СЕ ПРАВУВАМЕ НА ЈАВИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="662.16" dur="3.704"> СИТЕ ЦЕНТАР, КОНВЕНЦИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="663.562" dur="5.205"> ЦЕНТАР, КАМПУС ЗА Западна Бери, СТОНИ </text>
<text sub="clublinks" start="665.998" dur="3.103"> БЕРКИ КАМПУС, КОГА СЕ ДА СЕ НАБАВИ </text>
<text sub="clublinks" start="668.901" dur="2.87"> 89.000. </text>
<text sub="clublinks" start="669.234" dur="3.738"> БЕСПЛАТНИОТ БЕСПЛАТНИ НА САД „Удобен“, </text>
<text sub="clublinks" start="671.904" dur="2.835"> ПРЕТСЕДАТЕТОТ ПОСТОИ, ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="673.105" dur="5.105"> BEЕ БИДЕТЕ 1.000 КРАЛКИ ДА СЕ ОСНОВИ </text>
<text sub="clublinks" start="674.873" dur="4.538"> ОД ХОТЕЛИ, ТОА ДА СЕ СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="678.344" dur="5.972"> 90.000. </text>
<text sub="clublinks" start="679.545" dur="6.472"> АКО СИТЕ ДРАВИ СИТЕ ДРАВ </text>
<text sub="clublinks" start="684.449" dur="3.805"> ДОРМИТОРИИ ВО ДРАВНАТА ДРАВА НОВА </text>
<text sub="clublinks" start="686.151" dur="4.605"> ЈОРК, ТОА МОЕ ДА СЕ ДА ГО ДОДЕЛИМЕ АН </text>
<text sub="clublinks" start="688.387" dur="7.874"> ДОПОЛНИТЕЛНИ 29.000 КРЕДИ. </text>
<text sub="clublinks" start="690.89" dur="6.706"> BEЕ БИДЕ НА 119.000 КРЕД. </text>
<text sub="clublinks" start="696.395" dur="2.669"> НЕ СЕ ДА СЕ НА 140 ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="697.73" dur="4.27"> ПОТРЕБНО, НО ДА СЕ ГЛЕДАМ </text>
<text sub="clublinks" start="699.198" dur="5.105"> ВО ХОТЕЛИТЕ, САКАМЕ ДА </text>
<text sub="clublinks" start="702.133" dur="5.906"> ПОВЕЕ ДОМАURА ДОМАА, КОНВЕРИРАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="704.436" dur="4.037"> СОВЕТНИ ОБВРСКИ ДА ГО ПРИГЛАВИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="708.173" dur="3.837"> РАЗЛИЧНО. </text>
<text sub="clublinks" start="708.606" dur="5.072"> ПОВТОРНО, КРЕИТИВНО, АГГРЕСИВНО, </text>
<text sub="clublinks" start="712.143" dur="2.103"> НО INИВЕТЕ ДА СЕ ДА СТЕ ДА СЕ СЛУЧИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="713.812" dur="2.67"> ДА НАПРАВИШ. </text>
<text sub="clublinks" start="714.38" dur="4.036"> И тоа е она што ќе правиме натаму </text>
<text sub="clublinks" start="716.615" dur="2.67"> ДОБРО КАПАЦИТЕТ. </text>
<text sub="clublinks" start="718.55" dur="2.803"> ЗАШТИТА ЗА ПРОТЕКТИВНА ОПРЕМА, НИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="719.418" dur="3.937"> ПРОДАВНИЦА ОД СВЕТОТ. </text>
<text sub="clublinks" start="721.487" dur="2.735"> Имаме цела тимка која е </text>
<text sub="clublinks" start="723.488" dur="2.87"> ПРАВЕЊЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="724.356" dur="5.605"> ПРАВО СЕГА САМО САМО </text>
<text sub="clublinks" start="726.491" dur="5.172"> ЗАШТИТА НА ПРОТЕКТИВНИОТ ОПРЕМА, ДАНИЦИ, </text>
<text sub="clublinks" start="730.095" dur="2.703"> Маски, подароци за сите </text>
<text sub="clublinks" start="731.796" dur="5.239"> БОЛНИЦИ СТАТВЕДИ ДА СЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="732.931" dur="6.473"> СОРАБОТКА СО ИТ. </text>
<text sub="clublinks" start="737.169" dur="4.872"> ДЕНЕС БЕЗ БОЛНИЦА, БЕЗ НУURЕ, НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="739.537" dur="4.739"> ДОКТОР МОЕ ЛЕГИТИМАТЕЛНО Јас </text>
<text sub="clublinks" start="742.174" dur="4.772"> НЕ СМЕТЕ ПРОТЕКТИВНА ОПРЕМА. </text>
<text sub="clublinks" start="744.41" dur="4.137"> ПРАВО СЕГА И ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="747.079" dur="1.802"> ОДГОВОРНА ИДНИНА, НИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="748.681" dur="2.302"> НАДВОРЕШНА </text>
<text sub="clublinks" start="749.014" dur="3.136"> НЕ САМО ДА СЕ ЗАШТИТУВА А </text>
<text sub="clublinks" start="751.116" dur="4.371"> СОДРИНА ЗА ТРИ ВЕДЕРИ ОД СЕГА, </text>
<text sub="clublinks" start="752.284" dur="10.244"> ЧЕТВРИ ВЕДЕРИ ОД СЕГА, ПЕТЕЕДНИ ВЕДЕРИ </text>
<text sub="clublinks" start="755.62" dur="7.609"> ОД СЕГА. </text>
<text sub="clublinks" start="763.362" dur="1.235"> НО СЕ СЕ ДА СЕ ПРОДАВАМ </text>
<text sub="clublinks" start="763.996" dur="1.635"> И ОВОЈ БИДЕ ДОБРА ВЕСТИ И А </text>
<text sub="clublinks" start="764.73" dur="2.201"> ДОБРА РАБОТА ОД ТИМ. </text>
<text sub="clublinks" start="765.765" dur="2.701"> И ПОТВРД, СЕ СЕ ДА СЕ ПРОДАВАМ </text>
<text sub="clublinks" start="767.065" dur="4.705"> ЗА ПОВЕЕ ОПРЕМА. </text>
<text sub="clublinks" start="768.6" dur="3.604"> Вентилатори, вентилатори, </text>
<text sub="clublinks" start="771.904" dur="1.368"> Вентилатори. </text>
<text sub="clublinks" start="772.337" dur="2.97"> ПОТРЕБНИ 30.000. </text>
<text sub="clublinks" start="773.405" dur="5.939"> Имаме во постојниот болници </text>
<text sub="clublinks" start="775.441" dur="5.738"> СИСТЕМ 4.000 ЛАТЕРИ ЗА Вентил. </text>
<text sub="clublinks" start="779.478" dur="3.403"> ОВА Е НЕШТО ВО НОРМАЛНО </text>
<text sub="clublinks" start="781.313" dur="3.303"> РАБОТЕЕ НА БОЛНИЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="783.015" dur="3.136"> НИЕ ПОДГОТВИвме 7.000 И НИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="784.749" dur="5.84"> Сè уште не купува. </text>
<text sub="clublinks" start="786.285" dur="7.607"> ПОСТОИ СЕ ПРАВИЛЕ ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА </text>
<text sub="clublinks" start="790.722" dur="7.274"> 4.000. </text>
<text sub="clublinks" start="798.13" dur="3.203"> СЕ ПРОДУМУМЕ СПЛИТИНГ КАДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="800.532" dur="1.168"> ЕДЕН Вентилатор може да работи двапати </text>
<text sub="clublinks" start="801.466" dur="0.868"> СЛИКИ. </text>
<text sub="clublinks" start="801.833" dur="1.335"> ИТАЛИЈАТА беше принудена да го направи тоа. </text>
<text sub="clublinks" start="802.467" dur="2.77"> САКАМ ДА ГО ЈА ИМАМЕ, МОЕ МОЕ ДА СТУДИРАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="803.302" dur="3.103"> И ДАМЕ ЛИТЕЛСКО ПОВЕЕ И </text>
<text sub="clublinks" start="805.37" dur="3.537"> ДАМА ПОВЕЕ ПОВЕЕ ВРЕМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="806.538" dur="3.837"> ИСКУДУВАЕ СО НЕ, НО СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="809.041" dur="1.735"> ПОГЛЕДАТЕ ДА СПЛИТИРА THEЕ НА </text>
<text sub="clublinks" start="810.509" dur="1.901"> Вентилатори. </text>
<text sub="clublinks" start="810.909" dur="2.603"> Сè уште работиме со нив </text>
<text sub="clublinks" start="812.544" dur="2.869"> ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА ДА СЕ РАБОТЕ ДА </text>
<text sub="clublinks" start="813.645" dur="4.672"> Пронајдете повеќе Вентилатори. </text>
<text sub="clublinks" start="815.547" dur="4.971"> НО, ТОА Е НАШИОТ САМО НАЈДОБРИОТ </text>
<text sub="clublinks" start="818.45" dur="5.972"> Предизвици се Вентилатори. </text>
<text sub="clublinks" start="820.652" dur="6.974"> ПОТВРД, СПОЛИТЕ НА ИКУ, што навистина </text>
<text sub="clublinks" start="824.556" dur="4.772"> СОВЕДУВА ВЕНТИЛАТИВНА БЕЗБЕДНО ПОДДРШКА </text>
<text sub="clublinks" start="827.76" dur="4.07"> ПРОТИВ, ОВА Е БАРАЕ ЕДНА </text>
<text sub="clublinks" start="829.461" dur="3.77"> ПИЦЕ НА ОПРЕМА ОВИЕ ПОТРЕБНИ. </text>
<text sub="clublinks" start="831.963" dur="3.17"> ВИЕ САМО КОРИСИ, ИМА </text>
<text sub="clublinks" start="833.365" dur="2.736"> ОПРЕМА, ПОТРЕБНО ДРАВ, И </text>
<text sub="clublinks" start="835.267" dur="4.771"> ПОТРЕБА ДА СЕ РАБОТНИ </text>
<text sub="clublinks" start="836.234" dur="5.773"> ОВА НЕКОИ ШТЕК ДА СЕ ДА СЕ ДА СЕ ДАБОТ </text>
<text sub="clublinks" start="840.171" dur="3.271"> ПОСЕБНИЦИ И ТИЕ BEЕ ИСТО. </text>
<text sub="clublinks" start="842.141" dur="3.97"> ПОВТОРНО РАБОТНО </text>
<text sub="clublinks" start="843.575" dur="3.036"> ПОВЕЕ ОД ОВДЕ ЗДРАВЈЕ ЗДРАВЈЕ </text>
<text sub="clublinks" start="846.244" dur="2.569"> Грижа сила. </text>
<text sub="clublinks" start="846.745" dur="4.604"> ОДИРАТЕ СО РЕТИРИ, ДОГОВОРИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="848.947" dur="6.706"> ДО НЕВОРИТЕ И ДОКТОРИТЕ КОИ МОЕ </text>
<text sub="clublinks" start="851.483" dur="6.673"> НЕ БИДЕ ВО СВЕТСКИОТ ДИРЕКТ </text>
<text sub="clublinks" start="855.787" dur="6.741"> ОЦКУПАЦИЈА НА МЕДИЦИНА ЗАШТИТА И ПРАШАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="858.29" dur="5.372"> ДА СЕ СИГУРИТЕ ЗА ОДГОВОРНО </text>
<text sub="clublinks" start="862.661" dur="2.936"> РЕЗЕРВЕН ДОТИВ. </text>
<text sub="clublinks" start="863.796" dur="5.405"> ГОСПОД ДА ГИ БЛАГОСЛОВИ. </text>
<text sub="clublinks" start="865.731" dur="14.814"> 40.000 луѓе се потпишаа како А.С. </text>
<text sub="clublinks" start="869.334" dur="12.579"> ИЗВОРНА ЗДРАВЈЕ ЗДРАВЈЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="880.679" dur="1.968"> ФИЗИЦИ, ПОТРЕБНО ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="882.547" dur="2.37"></text>
<text sub="clublinks" start="882.781" dur="3.069"> YOL GUESTS, NURSES, LPNs, 40,000 </text>
<text sub="clublinks" start="885.05" dur="4.838"> ЛУЕ ПОДНЕСУВААТ. </text>
<text sub="clublinks" start="885.984" dur="5.305"> Тоа е многу - тоа е голема, </text>
<text sub="clublinks" start="890.022" dur="3.569"> ГОЛЕМ ДЕЛ. </text>
<text sub="clublinks" start="891.423" dur="3.837"> Бидејќи МОANЕТЕ МОЕТЕ да креирате кревети, ВАС </text>
<text sub="clublinks" start="893.725" dur="2.936"> МО CЕТЕ ДА ГО ПОДГОТВЕТЕ ОПРЕМА, ВИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="895.393" dur="3.904"> ДА СЕ ДА СЕ РАБОТИ. </text>
<text sub="clublinks" start="896.795" dur="4.004"> И МОЕТЕ ДА ИМА ДА СЕ РАБОТИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="899.43" dur="3.538"> ЗА ТИЕ ДОПОЛНИТЕЛНИ КРЕДИ КОИ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="900.932" dur="2.37"> НЕ СЕГА ВО БОЛНИЦА </text>
<text sub="clublinks" start="903.101" dur="3.304"> СИСТЕМ. </text>
<text sub="clublinks" start="903.435" dur="4.504"> И МОЕ ДА ДА ИМА ДА СЕ РАБОТЕ КОГА </text>
<text sub="clublinks" start="906.538" dur="5.406"> ПОСТОЕЕТО ПРИДОБИВНИК ДРАВ ИЛИ. </text>
<text sub="clublinks" start="908.073" dur="5.405"> ИЛИ ПАКОТО НЕ МОЕ ДА РАБОТИ </text>
<text sub="clublinks" start="912.077" dur="2.903"> ЧАСОВИТЕ ДА СЕ ОДИМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="913.612" dur="5.305"> ПОТРЕБНО ЛУЕ ДА СЕ РАБОТИ. </text>
<text sub="clublinks" start="915.114" dur="5.071"> ДА СЕ Е ДОБРО ДОБРО. </text>
<text sub="clublinks" start="919.051" dur="2.168"> ОВА Е ДАЛИ МНОГУ ВЕБА. </text>
<text sub="clublinks" start="920.319" dur="1.768"> ДА НЕ ЗНАЕМЕ ДА СЕКОЈ ДЕЛО </text>
<text sub="clublinks" start="921.353" dur="2.769"> ДА СЕ СЕГА ОВА. </text>
<text sub="clublinks" start="922.221" dur="4.437"> СЕ РАБОТИ ЗА ЕМОТИОНАЛНО </text>
<text sub="clublinks" start="924.256" dur="2.736"> СТРИС ОД ОВОЈ БЕЛЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="926.792" dur="4.137"> ЛУЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="927.125" dur="4.872"> И МЕНТАЛНИОТ ЗДРАВЈЕ СТРЕС И </text>
<text sub="clublinks" start="931.063" dur="2.802"> ПРЕДИЗВИЦИ ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="932.131" dur="2.035"> НИКОГАШ Е НЕВЕДНО РАБОТА ЗА ОВДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="933.999" dur="1.635"> ОВА. </text>
<text sub="clublinks" start="934.299" dur="4.104"> НИЕ СИТЕ ЗАВРШНИ ОД НАС </text>
<text sub="clublinks" start="935.767" dur="5.339"> ВЕДНАШ КРИТИЧКИ ПОТРЕБНИ, IFИВО </text>
<text sub="clublinks" start="938.537" dur="6.139"> И СМРТ НА ИМЕДИРАТ </text>
<text sub="clublinks" start="941.239" dur="4.872"> СОСТОЈБА КОИ Е ПРАВО, НО </text>
<text sub="clublinks" start="944.809" dur="2.537"> НЕ СЕ РАБОТИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="946.244" dur="3.771"> ЕМОЦИОНАЛНА ТРАУМА НАРОДОТ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="947.479" dur="2.87"> ПОВЕЕ И ЕМОЦИОНАЛНА ЗДРАВЈЕ </text>
<text sub="clublinks" start="950.149" dur="2.602"> ПРАШАА. </text>
<text sub="clublinks" start="950.482" dur="5.406"> ПРАШАЕ ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ </text>
<text sub="clublinks" start="952.884" dur="5.606"> ПРОФЕСИОНАЛИ ДО ВОЛОНТРАРИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="956.021" dur="5.505"> СИГНЕТЕ ДА ДА СЕ ОБЕДИНЕТЕ МОENTНИ МЕНТАЛИ </text>
<text sub="clublinks" start="958.624" dur="5.638"> ЗДРАВЈЕ УСЛУГИ. </text>
<text sub="clublinks" start="961.66" dur="5.138"> 6.000 МЕНТАЛНИ ЗДРАВЈЕ </text>
<text sub="clublinks" start="964.395" dur="3.404"> ПРОФЕСИОНАЛИ ДОГОВОРИ ДА </text>
<text sub="clublinks" start="966.931" dur="3.538"> ВОЛОНТЕР ДА ОБЕЗБЕДИ МЕНТАЛНО </text>
<text sub="clublinks" start="967.933" dur="4.804"> ЗДРАВЈЕ УСЛУГИ ЗА ЛУЕ КОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="970.602" dur="2.869"> МИ ТРЕБА. </text>
<text sub="clublinks" start="972.871" dur="5.873"> КАКО УБАВНО е тоа. </text>
<text sub="clublinks" start="973.605" dur="10.41"> И ХОТЛИНА 1-844-863-9314, </text>
<text sub="clublinks" start="978.877" dur="6.473"> МОЕТЕ ДА ГО ПОВИТЕТЕ КАТ ХОТЛИНА, </text>
<text sub="clublinks" start="984.148" dur="2.103"> ШЕДУЛЕН ОДГОВОР СО А </text>
<text sub="clublinks" start="985.483" dur="5.707"> МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ ПРОФЕСИОНАЛНО </text>
<text sub="clublinks" start="986.385" dur="6.272"> ВКУПНО БЕСПЛАТНО ДА СЕ РАБОТИ ДА СО нив </text>
<text sub="clublinks" start="991.323" dur="3.837"> ШТО СТРАНЕТЕ ДА СВЕТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="992.791" dur="5.005"> И ПОДГОВОРЕ БОГ БЕЛ 6000 </text>
<text sub="clublinks" start="995.293" dur="6.507"> ПРОФЕСИОНАЛНИ ЗДРАВЈЕ ЗА ЗДРАВЈЕ, КОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="997.929" dur="6.406"> СЕ СЛУБА ОВА БЕСПЛАТНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1001.934" dur="3.169"> И МОURЕ СИГУВАМ ВО НИВНА НОРМАЛ </text>
<text sub="clublinks" start="1004.469" dur="4.571"> ПРАКТИЦАТЕ СЕ БЕЗБЕДНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1005.237" dur="6.306"> Значи, ова е исклучителен чекор </text>
<text sub="clublinks" start="1009.174" dur="3.003"> ОД НЕГОВЕТЕ. СИГУРУВАМ ВО НИВНИОТ БР </text>
<text sub="clublinks" start="1011.676" dur="1.302"> ПРАКТИЦАТЕ СЕ БЕЗБЕДНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1012.31" dur="1.602"> Значи, ова е исклучителен чекор </text>
<text sub="clublinks" start="1013.111" dur="3.17"> ПО нив. </text>
<text sub="clublinks" start="1014.046" dur="4.137"> СПЕСКА СО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРАМ </text>
<text sub="clublinks" start="1016.414" dur="2.603"> ВЕНИ ВРЕМЕ, ПОСЛЕДНО НО, НЕ БЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1018.316" dur="2.67"> СО ОВОЈ МОНИНГ. </text>
<text sub="clublinks" start="1019.151" dur="3.804"> СЕ СПИСУВАМ ДА ЛУЕ ВО ЛУЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1021.119" dur="2.936"> Белиот дом, кој се ракува </text>
<text sub="clublinks" start="1023.088" dur="3.036"> ОВИЕ ОПЕРАЦИИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1024.189" dur="2.336"> СЕ ПОСЕБИ СО ВИЦА </text>
<text sub="clublinks" start="1026.258" dur="2.636"> ПРЕТСЕДАТЕЛ. </text>
<text sub="clublinks" start="1026.658" dur="4.571"> СЕ СПИСКА СО ЈАРЕД КУШНЕР </text>
<text sub="clublinks" start="1029.027" dur="2.569"> КОЈ Е НОВ ЈОРЕКЕР, ЗНАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1031.363" dur="3.537"> ЊУЈОРК. </text>
<text sub="clublinks" start="1031.73" dur="5.005"> И тој работи во бел </text>
<text sub="clublinks" start="1035.033" dur="2.636"> Куќа и тој бил </text>
<text sub="clublinks" start="1036.868" dur="4.037"> НАДВОРЕШНА ПОМОШНА ПОМОШ СИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1037.803" dur="6.272"> НА ОВИЕ СОСТОЈБИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1041.039" dur="5.806"> ШТО СЕ РАБОТИ СЕ Е А </text>
<text sub="clublinks" start="1044.208" dur="5.339"> ЗАВРШЕН ПРЕДИЗВИК. </text>
<text sub="clublinks" start="1046.979" dur="6.306"> Ниту еден не има овие вентилатори и </text>
<text sub="clublinks" start="1049.681" dur="4.571"> НЕ ЕДНО АНТИКИПАТИРАНА А </text>
<text sub="clublinks" start="1053.418" dur="3.07"> СОСТОЈБА КАДЕ САКАТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1054.385" dur="5.707"> ОВАА БРОЈ НА Вентилатори до </text>
<text sub="clublinks" start="1056.621" dur="3.904"> СОРАБОТКА СО ЈАВНО ЗДРАВЈЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1060.225" dur="1.468"> ИМЕРИЕНЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1060.659" dur="3.036"> ПОТРЕБА ДА СЕ ПРИГОДИРАМЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1061.827" dur="4.07"> ТОА МОЕ ДА СЕ ИСПОСТАВИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1063.829" dur="6.106"> СЕГА СЕГА ВО СОСТОЈБА ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="1066.03" dur="6.34"> САКАМЕ ДА СЕ ПРИГРУДУВАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1070.068" dur="4.772"> ПРОИЗВОДСТВО НА ОВИЕ Вентилатори </text>
<text sub="clublinks" start="1072.504" dur="4.171"> И Вентилаторот е комплициран </text>
<text sub="clublinks" start="1074.973" dur="3.503"> ПИЦЕ НА ОПРЕМА. </text>
<text sub="clublinks" start="1076.808" dur="7.141"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ И НЕГОВИОТ ТИМ I </text>
<text sub="clublinks" start="1078.61" dur="7.207"> МИСЛИТЕ СЕ КОРИСТИТЕ ДА МОЕ ДАП </text>
<text sub="clublinks" start="1084.082" dur="5.572"> Бидејќи тоа е основно А - ИТ </text>
<text sub="clublinks" start="1085.95" dur="5.172"> Е ЛАСНА алатка кога се занимава </text>
<text sub="clublinks" start="1089.787" dur="2.837"> СО ПРИВАТНИ КОМПАНИИ, ПРАВО? </text>
<text sub="clublinks" start="1091.256" dur="4.204"> НИ ТРЕБА ТВОЈАТА ПОМОШ. </text>
<text sub="clublinks" start="1092.758" dur="4.17"> МОЕМА ДА ГО ПРАШАВАМЕ ВАШОТ ПОМОШ. </text>
<text sub="clublinks" start="1095.594" dur="2.769"> ИЛИ МОЕ ДА СЕ ДОГОВОРЕТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ И </text>
<text sub="clublinks" start="1097.062" dur="1.901"> НИЕ ПОТРЕБНИ ДА СЕ ЧЕКОРИТЕ И </text>
<text sub="clublinks" start="1098.496" dur="3.538"> Зголемено производство. </text>
<text sub="clublinks" start="1099.097" dur="5.906"> ДОГОВОР СО ТОА, ОВИЕ СЕ РАМП </text>
<text sub="clublinks" start="1102.167" dur="4.604"> ПОВЕЕ ВРЕМЕ ЗА КОМПАНИЈА КАКО ДА ПОДНЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1105.136" dur="3.838"> ПОВЕЕ ПОДРАЧЈЕТО ПОДРАВЈЕ, ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1106.904" dur="5.573"> ОДГОВОРИТЕ РАБОТА, И ДАБОТ </text>
<text sub="clublinks" start="1109.107" dur="4.705"> ОВИЕ СИТЕ И RИВЕТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1112.611" dur="4.571"> ПО ДА СЕ СВЕТЕ СВЕТЕ, ќе ви помогнеме, </text>
<text sub="clublinks" start="1113.945" dur="5.372"> ОПШТИ МОТОРИ HЕ ПОМОГАААТ. </text>
<text sub="clublinks" start="1117.316" dur="4.404"> ПРОБЛЕМОТ Е НАША ВРЕМЕТА линија </text>
<text sub="clublinks" start="1119.45" dur="6.34"> ПО КРАТКО, САКАМЕ НА АН </text>
<text sub="clublinks" start="1121.853" dur="7.808"> АПЕКС 21 ДЕН ВО ОВОЈ РАНГ. </text>
<text sub="clublinks" start="1125.924" dur="8.174"> ДА ДОБИТЕ Вентилатори и ОВАА </text>
<text sub="clublinks" start="1129.794" dur="7.841"> БИЗНИС КОНСОРТИУМИ ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1134.232" dur="6.44"> ГОДИШНИ, СОБОВИЧКИ ПРАШАА, </text>
<text sub="clublinks" start="1137.769" dur="4.004"> ПОБАРУВА ,Е, ПОВРЗАНО Е НЕ Е АНД </text>
<text sub="clublinks" start="1140.805" dur="2.135"> Задача за исклучително различности. </text>
<text sub="clublinks" start="1141.907" dur="4.137"> И НЕ Е ДА СЕ НАША </text>
<text sub="clublinks" start="1143.074" dur="4.038"> ТИМСКА РАБОТА СО СО </text>
<text sub="clublinks" start="1146.178" dur="4.003"> БЕСПЛАТНА КОМПАНИНА ТИМ И САКАМ ДА </text>
<text sub="clublinks" start="1147.245" dur="5.572"> БЛАГОДАРА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЗА НЕГОВО </text>
<text sub="clublinks" start="1150.314" dur="3.07"> СОРАБОТКА И НЕГОВИНАТА ТИМ ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="1152.95" dur="1.869"> СВОЈА СОРАБОТКА. </text>
<text sub="clublinks" start="1153.518" dur="3.771"> СЕ ДОБИВАМЕ МНОГУ КРЕАТИВ, </text>
<text sub="clublinks" start="1154.953" dur="5.072"> СЕ РАБОТУВАМЕ НА ЗЕМЈА </text>
<text sub="clublinks" start="1157.422" dur="4.371"> ОД СВЕТОТ КАКО ДОБРА </text>
<text sub="clublinks" start="1160.158" dur="2.036"> КОМПАНИИ што треба да направат </text>
<text sub="clublinks" start="1161.927" dur="3.87"> ПРОИЗВОДСТВО. </text>
<text sub="clublinks" start="1162.327" dur="6.706"> СЕ РАБОТЕ ДА БЕЛО </text>
<text sub="clublinks" start="1165.93" dur="4.572"> Куќа за друг друг концепт. </text>
<text sub="clublinks" start="1169.167" dur="4.271"> NEWУЈОРК САМО НАЈДОБРИОТ ПОТРЕБНИ </text>
<text sub="clublinks" start="1170.636" dur="4.303"> ВО УСЛОВИ НА БРОЈИТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1173.572" dur="3.302"> NEWУЈОРК ИМА ИМА НАЈГОЛЕМО </text>
<text sub="clublinks" start="1175.072" dur="2.136"> КРИТИЧКИ ПОТРЕБИ ВО УСЛОВИ НА </text>
<text sub="clublinks" start="1177.008" dur="0.5"> ВРЕМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1177.341" dur="2.136"> ПРАВО? </text>
<text sub="clublinks" start="1177.642" dur="4.905"> РАБОТУВАМЕ ЗА НАШИОТ АПЕКС, САКАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1179.611" dur="4.338"> ЗА ОВОЈ ЦЕР. </text>
<text sub="clublinks" start="1182.68" dur="3.771"> РАЗЛИЧНИ РЕГИОН ОД </text>
<text sub="clublinks" start="1184.082" dur="3.437"> Земја се случува </text>
<text sub="clublinks" start="1186.584" dur="3.504"> РАЗЛИЧНИ ЦЕЛИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1187.653" dur="5.438"> СМЕ ВО НЕКОИ НАЧИНИ ПРВИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1190.222" dur="5.638"> НАШИОТ БЕЗБЕДНИЦИ НАШИОТ СЛУБИ НА ПРВО. </text>
<text sub="clublinks" start="1193.225" dur="6.506"> НАШАТА ТРАЕECTЕРИЈА Е ПРВИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1195.994" dur="5.005"> СО ДОЛГО ПРАВО. </text>
<text sub="clublinks" start="1199.865" dur="3.837"> DЕ DЕ СЕ РАЗЛИЧНИ РЕГИОН </text>
<text sub="clublinks" start="1201.132" dur="4.571"> СВЕТНА ЦЕЛА НА РАЗЛИЧНИ ВРЕМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1203.835" dur="4.905"> ШТО СЕ СЛЕДАМ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ И </text>
<text sub="clublinks" start="1205.837" dur="6.373"> НЕГОВИНАТА ТИМ САМО, ПОГЛЕДАТЕ, ПОГОЛЕМУ ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1208.873" dur="5.973"> СЕ СЛУЧУВАМЕ ДА СЕ РАБОТИРАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1212.343" dur="5.373"> ОПРЕМА ЗА ВНАТРЕШНА СТРАНА </text>
<text sub="clublinks" start="1215.013" dur="7.574"> НА ЕДНО ВРЕМЕ, ПОВЕДНИОТ РАБОТНО ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="1217.849" dur="6.273"> АДРЕСИРА THEЕ НА КРИТИЧКИТЕ ПОТРЕБИ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1222.721" dur="3.003"> ТОА ГОЛЕМА СПОТ, ЕДНА ТОА МОНА </text>
<text sub="clublinks" start="1224.256" dur="2.969"> СВЕТСКИ ТУРНИ, ПОСТОЕ ДА СЕ ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1225.857" dur="6.106"> АПЕКС И ТОГА ДА ГО СВЕТЕ КРАВ, </text>
<text sub="clublinks" start="1227.358" dur="5.306"> И ЦРВОТО Е РЕЛАТИВНО </text>
<text sub="clublinks" start="1232.797" dur="3.004"> КРАТКО, ЕДНА ПОСЛЕТИТЕ ТОА МОНА </text>
<text sub="clublinks" start="1234.232" dur="4.771"> СПОТОТ СО ТОА ИНТЕНИТЕТ, </text>
<text sub="clublinks" start="1235.934" dur="5.105"> Интензивна опрема, интенција </text>
<text sub="clublinks" start="1239.137" dur="3.103"> ПЕРСОННЕЛ, ТОА ПРЕДМЕТ НА ДА </text>
<text sub="clublinks" start="1241.172" dur="3.103"> Следна топла точка. </text>
<text sub="clublinks" start="1242.374" dur="4.904"> И ПОВЕЕ ПОВЕ OFЕ СЕ РАБОТА </text>
<text sub="clublinks" start="1244.408" dur="5.039"> РАБОТЕ ACЕ ПРЕД ЗЕМЈА </text>
<text sub="clublinks" start="1247.411" dur="3.437"> ОД СТАТИСКО ПОДНЕСУВА ,Е, ПРАВО? </text>
<text sub="clublinks" start="1249.581" dur="4.971"> САМО ВО ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА </text>
<text sub="clublinks" start="1250.982" dur="4.004"> НА ХУД, работев на дози од </text>
<text sub="clublinks" start="1254.686" dur="1.201"> ПОПУСТИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1255.119" dur="2.303"> СЕ СПОДЕЛУВАТЕ СО СЕКОЈОТ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1256.02" dur="4.638"> СПОРЕД ДА СЕ ТОА ВРЕМЕ И </text>
<text sub="clublinks" start="1257.555" dur="3.47"> ТОА ДА СЕ ПРИМЕ ДА СЕДНО </text>
<text sub="clublinks" start="1260.792" dur="2.002"> РАЗГОВОР. </text>
<text sub="clublinks" start="1261.159" dur="4.271"> И мислам дека РЕШЕНИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1262.927" dur="3.77"> РАБОТНИ РАБОТНА РАБОТА ОВДЕ И ОВДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1265.564" dur="4.67"> НА ПОДГОВОР НА NEWУЈОРК, </text>
<text sub="clublinks" start="1266.831" dur="3.737"> НЕЗАВИСНО WEЕ БИДЕ 100% </text>
<text sub="clublinks" start="1270.368" dur="1.469"> ПОМОШНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1270.701" dur="3.838"> ПОТРЕБНО ПОМОШ ОД УСЛУГИ </text>
<text sub="clublinks" start="1271.97" dur="4.271"> Земја право сега. </text>
<text sub="clublinks" start="1274.673" dur="3.736"> ПОТРЕБНИ РЕСУРСИ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="1276.374" dur="5.305"> СИТЕ ПРАВО СЕГА ПРАВО. </text>
<text sub="clublinks" start="1278.543" dur="6.106"> И ПОДАТОК НАШИОТ АПЕКС Е ПРВИ </text>
<text sub="clublinks" start="1281.812" dur="9.577"> И НАШИТЕ БРОЈНИЦИ се највисоки. </text>
<text sub="clublinks" start="1284.783" dur="8.474"> НО, HIGHЕ БИДЕ ВИСОКОВИОТ ВИСОКО ПОГЛЕД НА АПЕКС </text>
<text sub="clublinks" start="1291.523" dur="2.869"> СЕКЦЕНТАЛНИ ПРОГРЕМЕ СО ЗЕМЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="1293.391" dur="3.67"> СЕ ПОСЛЕВУВАМЕ НА БЕЛИСКИОТ ДОМ </text>
<text sub="clublinks" start="1294.526" dur="5.205"> Испратете ни ги ОПРЕМАТЕТЕ ТИЕ НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1297.195" dur="5.572"> ПОТРЕБНО, Испратете ни го ЛИЦЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1299.865" dur="7.373"> КАКО КАКО ДА СЕ ДОБИВИМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1302.9" dur="6.24"> КРИТИЧКИ МОМЕНТ, WЕ Е </text>
<text sub="clublinks" start="1307.372" dur="5.038"> РЕДЕПЛОЈ ДЕКА ОПРЕМА И </text>
<text sub="clublinks" start="1309.274" dur="7.174"> ПЕРСОНЕЛ ДО СЛЕДНИОТ ДОГОВЕН СПОТ. </text>
<text sub="clublinks" start="1312.544" dur="6.239"> И WЕ ЈА ПРИДОНСКО ГАРАНЦИИ </text>
<text sub="clublinks" start="1316.581" dur="7.541"> ИТ И ЛИЧНО УПРАВУВАТЕ ИСТО. </text>
<text sub="clublinks" start="1318.917" dur="7.374"> ДА СЕ ПОСТОИТЕ 15.000 УСД </text>
<text sub="clublinks" start="1324.255" dur="5.205"> Вентилатори и тогаш после наш </text>
<text sub="clublinks" start="1326.424" dur="4.572"> ПОГОЛЕМ ЛОС АНGEЕЛЕС ПОТРЕБНИ 15.000 </text>
<text sub="clublinks" start="1329.594" dur="2.469"> Вентилатори, можеме да ги земеме </text>
<text sub="clublinks" start="1331.129" dur="3.603"> ОПРЕМА ОД ОВДЕ, МОЕМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1332.197" dur="6.105"> ЛИЦАТА ОД ОВДЕ, НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1334.865" dur="4.773"> МОЕТЕ ДА ГО ПОДНЕСУВАМЕ НАСТАВИТЕ ОД ОВДЕ, </text>
<text sub="clublinks" start="1338.436" dur="2.903"> ОДИМЕ ПРВИ, LEЕ УЧЕСУВАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1339.771" dur="2.502"> ТОА НОУВА НОБОД ЕЛЕС. </text>
<text sub="clublinks" start="1341.473" dur="5.138"> Бидејќи ние ќе одиме да бидеме </text>
<text sub="clublinks" start="1342.407" dur="5.806"> ПРВ ЕДНА ПРЕКУ ВРАТА. </text>
<text sub="clublinks" start="1346.745" dur="2.736"> И јас ЈАВНО ГАРАНЦИРАМ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="1348.346" dur="2.869"> BRЕ БИДЕМЕ ОВОД ОПРЕМА, НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1349.614" dur="3.303"> BRЕ БИДЕТЕ ДА ЛИ ЛИЦЕ, WEЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1351.382" dur="3.304"> Донесете ја таа техничка помош </text>
<text sub="clublinks" start="1353.05" dur="4.572"> ДО СЛЕДНИОТ ХОТ СПОТ. </text>
<text sub="clublinks" start="1354.82" dur="4.671"> СЕ ПОСЛЕДУВАМ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ, LLЕ БИДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1357.756" dur="2.635"> ДЕЛ ОД ОД СЛЕДНИОТ ХОТ </text>
<text sub="clublinks" start="1359.624" dur="4.271"> СПОТОТ СО НАШИОТ ТИМ. </text>
<text sub="clublinks" start="1360.525" dur="3.637"> СЕ ПРАШУВАМЕ СТРАНА ДА ПОМОГНЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1364.029" dur="2.869"> САД </text>
<text sub="clublinks" start="1364.296" dur="4.47"> Е ВРАТИМЕ ОД ОБРАЗОВАНИЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1367.032" dur="4.438"> И НИЕ СМЕ СИТЕ ВО ОВОЈ ОДГОВОР. </text>
<text sub="clublinks" start="1368.9" dur="3.737"> И СЕ ПРАВУВАМЕ ЗА ПОМОШНАТА ПОМОШ </text>
<text sub="clublinks" start="1371.603" dur="7.04"> И ТИЕ СОСТОЈБА И НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1372.771" dur="8.474"> REЕ ПОПРАВКА СО ДИВИДЕНДИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1378.777" dur="6.606"> СЕНАТИТЕ Е СЕ СЕ СМЕТУВА А. </text>
<text sub="clublinks" start="1381.379" dur="5.972"> 2 УСД ТРИЛИОН ЗАКОН КОИ Е </text>
<text sub="clublinks" start="1385.516" dur="6.907"> QUOTE / UNQUOTE RELIEF FOR </text>
<text sub="clublinks" start="1387.485" dur="5.339"> БИЗНИС, индивидуалци и </text>
<text sub="clublinks" start="1392.557" dur="1.034"> ВЛАДИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1392.957" dur="4.538"> ALLЕ БИДНО ДА БИДЕ ТЕРИБИЛНО ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="1393.725" dur="5.539"> Државата на NEWУЈОРК. </text>
<text sub="clublinks" start="1397.629" dur="3.003"> БИДИНА ТРИЛИОН 2 УСД, Што прави </text>
<text sub="clublinks" start="1399.397" dur="1.635"> СИМЕ ДА СЕ ДРАВА ДРАВАТА НА УЈОРК </text>
<text sub="clublinks" start="1400.765" dur="4.037"> ВЛАДА? </text>
<text sub="clublinks" start="1401.165" dur="7.442"> СОДРANИНА 3,8 милијарди долари. </text>
<text sub="clublinks" start="1404.936" dur="4.304"> 3,8 УСД </text>
<text sub="clublinks" start="1408.74" dur="2.235"> НА ПАРИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1409.374" dur="2.636"> ДИРЕКТОРОТ ЗА БУGЕТСКИ ДИРЕКТОР МОANЕ ДА ГО РАЗВОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="1411.109" dur="5.205"> ПРЕД БРОЈИТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1412.144" dur="7.139"> НО, НЕ ГО РАБОТМЕ НА РЕВЕНЦИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="1416.447" dur="8.542"> КРАТКО ОД 9 милијарди долари, 10 долари </text>
<text sub="clublinks" start="1419.417" dur="8.909"> БИЛИОН, 15 милијарди долари. </text>
<text sub="clublinks" start="1425.123" dur="4.871"> ОВОЈ ОДГОВОР ОД ОВОЈ ВИРУС СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1428.459" dur="3.438"> ПРОБАБОЛНО СЕКОГАШ КОИС 1 УСД </text>
<text sub="clublinks" start="1430.128" dur="3.17"> БИЛИОН, ILLЕ ПРОБАБЛИСКИ ТРОШОЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="1432.03" dur="2.101"> ДОДЕЛНИ ДЕЛЛАРИ НА СЕВЕРСКИ БИЛИОНИ ДАЛИ </text>
<text sub="clublinks" start="1433.431" dur="2.069"> НЕГО завршивме. </text>
<text sub="clublinks" start="1434.265" dur="4.805"> NEWУЈОРК СИТЕ САМО ДОБИ 1,3 УСД </text>
<text sub="clublinks" start="1435.633" dur="6.006"> БИЛИОН ОД ОВАА ПАКЕТ. </text>
<text sub="clublinks" start="1439.204" dur="6.673"> ТОА Е ДАЛИ ВО БУКЕТ. </text>
<text sub="clublinks" start="1441.773" dur="5.105"> ПОСТОВУВАМЕ НА НАШАТА ДЕЛЕГАЦИЈА НА ДОМОТ, </text>
<text sub="clublinks" start="1446.011" dur="1.367"> КОНГРЕСИОНАЛНА делегација, ОВОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="1447.012" dur="2.502"> Утрово. </text>
<text sub="clublinks" start="1447.512" dur="2.269"> СЕ ПОСЛЕДУВАМ САМ ОВА НЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1449.648" dur="3.136"> ИТ </text>
<text sub="clublinks" start="1449.915" dur="5.304"> ДА ЗНАЕТЕ, ЈА ПОДНЕСУВАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1452.918" dur="4.337"> СЕНАТЕ ТЕОРИЈА И РЕПУБЛИКАНСКО </text>
<text sub="clublinks" start="1455.353" dur="3.837"> ТЕОРИЈА, НО, НЕ Е ПОТРЕБА ДОМААТА ДО </text>
<text sub="clublinks" start="1457.389" dur="3.436"> НАПРАВЕТЕ АДГУСТВИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1459.324" dur="4.103"> И ДОМАЛНИОТ СМЕТКОТ ШТО СЕ СЛЕДА </text>
<text sub="clublinks" start="1460.959" dur="2.969"> ДОГОВОР, ДРATEАВНИ ДРАВ ДВД 17 $ </text>
<text sub="clublinks" start="1463.561" dur="5.806"> БИЛИОН </text>
<text sub="clublinks" start="1464.062" dur="7.44"> ВО СЕНАТИТЕ СМЕТКОВИ, САМО 3,8 УСД </text>
<text sub="clublinks" start="1469.501" dur="3.737"> БИЛИОН </text>
<text sub="clublinks" start="1471.636" dur="1.969"> И, Добро, ВАША - ГОЛЕМО </text>
<text sub="clublinks" start="1473.371" dur="2.002"> Трошење. </text>
<text sub="clublinks" start="1473.738" dur="2.636"> Ние не сме голема држава. </text>
<text sub="clublinks" start="1475.507" dur="2.535"> ВАШАМ ДАНОЦИ СЕКОГО ГОДИНА. </text>
<text sub="clublinks" start="1476.508" dur="4.07"> Јас имам најмал процент на раст на </text>
<text sub="clublinks" start="1478.175" dur="4.972"> ДР STАВНИОТ БУGЕТ ВО МОДЕРНА </text>
<text sub="clublinks" start="1480.711" dur="2.803"> ПОЛИТИЧКА ИСТОРИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="1483.281" dur="2.969"> ДОБРО? </text>
<text sub="clublinks" start="1483.648" dur="3.003"> ПОВЕ FRЕ СМЕ РЕГУГАЛНИ И СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1486.384" dur="1.535"> Ефективно. </text>
<text sub="clublinks" start="1486.784" dur="2.77"> Јас ти кажувам, ОВИЕ БЕЗБЕДНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="1488.053" dur="4.604"> НЕ РАБОТИ И ДА ГО ПРОДАВМЕ ДОМОТ </text>
<text sub="clublinks" start="1489.687" dur="3.604"> ЧЛЕНОВИ ОДГОВОРНИ НИКОГАШ </text>
<text sub="clublinks" start="1492.79" dur="2.503"> Нивната помош. </text>
<text sub="clublinks" start="1493.425" dur="5.071"> ВО УСЛОВИ НА БРОЈОТ, ВКУПНО </text>
<text sub="clublinks" start="1495.426" dur="3.604"> ИСПИТУВАНА, НИЕ СЕ НА 103.000 </text>
<text sub="clublinks" start="1498.63" dur="2.235"> ЛУЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1499.164" dur="5.005"> НОВИ ТЕСТИ НИЕ ДО 12.000. </text>
<text sub="clublinks" start="1500.999" dur="4.805"> КАКО НА ПЕТИЛНИК, ОД 28% од </text>
<text sub="clublinks" start="1504.302" dur="2.969"> СИТЕ СИТЕ НАСТАВНИ НАЦИОДНО </text>
<text sub="clublinks" start="1505.937" dur="1.635"> ПЕРФОРМИРАН ОД СЛУATEБЕН ВЕСНИК </text>
<text sub="clublinks" start="1507.405" dur="2.603"> ЈОРК. </text>
<text sub="clublinks" start="1507.705" dur="5.072"> СОСТОЈБА НА NEWУЈОРК ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1510.141" dur="4.337"> ТЕСТИРА THЕ ДО СЕКОЈ ДРАВ ВО СО </text>
<text sub="clublinks" start="1512.91" dur="2.904"> СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1514.612" dur="2.536"> И САМО МОЕ ПРОУД НА ТИМОТ </text>
<text sub="clublinks" start="1515.947" dur="4.104"> НА КАКО СЕ МОБИЛИЗИРАМЕ И </text>
<text sub="clublinks" start="1517.281" dur="3.104"> ДОБИВО ОВАА ТЕСТИРАЕ И ДО </text>
<text sub="clublinks" start="1520.185" dur="3.369"> ВЕРУВАЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1520.518" dur="3.337"> ЛУЕ ПРАШАА КАКО ДА СЕ ТЕСТИРАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1523.688" dur="4.438"> РАБОТА. </text>
<text sub="clublinks" start="1523.988" dur="4.738"> СЕКОЈ БОЛНИЦА ВО ДРАВОТ МОЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1528.259" dur="4.038"> ТЕСТИРАЕ ЗА ПЕРФОРМА. </text>
<text sub="clublinks" start="1528.86" dur="4.304"> МОЕТЕ ДА СЕ РАБОТИТЕ ВО БИЛНИЦА ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1532.43" dur="3.003"> БУФАЛО, NEWУЈОРК ДА ГО ПОКАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1533.298" dur="4.837"> СИМПТОМИТЕ И СРЕДБА </text>
<text sub="clublinks" start="1535.566" dur="3.937"> ПРОТОКОЛ, МОЕТЕ ДА ИСПИТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1538.269" dur="4.705"> СТРАТЕГИСКИ, ПОДГОТВУВАМЕ ТЕСТИРАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1539.637" dur="5.605"> ВО НАЈДОЛНИ ПОДНЕСНИ ПРИРАЧНИЦИ, КАДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1543.107" dur="2.97"> SETЕ ГО ПОСТАВУВАМЕ ДРАВ-ТРУС И </text>
<text sub="clublinks" start="1545.376" dur="0.968"> И ТАКА НАТАМУ. </text>
<text sub="clublinks" start="1546.211" dur="1.501"> ЗОШТО? </text>
<text sub="clublinks" start="1546.478" dur="2.969"> Бидејќи САКАМЕ ПОСЕТНИ ПОЗИТИВИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1547.846" dur="4.837"> САКАМЕ ДА САМО ПОСИТИВИ </text>
<text sub="clublinks" start="1549.581" dur="3.436"> МО CЕ да ги изолира и да ги намали </text>
<text sub="clublinks" start="1552.817" dur="3.203"> СПРЕД. </text>
<text sub="clublinks" start="1553.15" dur="5.172"> ВИ СЕ ПОВЕЕ ДА СЕ ДОБИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1556.154" dur="2.669"> ПОЗИТИВИ ВО ВИСОКО ПОЗИТИВ </text>
<text sub="clublinks" start="1558.456" dur="2.702"> ПОДРАЧЈЕ, ПРАВО? </text>
<text sub="clublinks" start="1558.956" dur="6.173"> ПОСТАВЕТЕ ДРАВ-РАЗВОЈ ВО БРОНКС </text>
<text sub="clublinks" start="1561.292" dur="5.339"> ВЕРСУС ДР DRАВ-ПРЕГЛЕД ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1565.262" dur="2.803"> ЧАТУВАЧКА ЗЕМЈА, ќе добиете </text>
<text sub="clublinks" start="1566.765" dur="3.402"> ПОВЕЕ ПОЗИТИВИ ВО БРОНКС. </text>
<text sub="clublinks" start="1568.199" dur="4.004"> И тоа е она што сакаме. </text>
<text sub="clublinks" start="1570.301" dur="3.837"> НО СЕКОЈ СЕКОГАШ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1572.337" dur="4.404"> ДРATEАВ, АКО САМО СИМПТОМИ, ВАС </text>
<text sub="clublinks" start="1574.272" dur="3.47"> СЕ ВААТ, МОANЕТЕ ДА СЕ РАБОТИТЕ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1576.875" dur="2.869"> СЕКОЈ СЛОБОДНИК И ОВОЈ БОЛНИЦА </text>
<text sub="clublinks" start="1577.875" dur="3.304"> МОЕ ДА ЈА ДОБИРАТЕ ТЕРСТВО ЗА ПЕРФОРМИРАНИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1579.878" dur="3.302"> Број на позитивни случаи, СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1581.312" dur="5.472"> До 30.000. </text>
<text sub="clublinks" start="1583.314" dur="9.276"> Број на нови случаи, 5.000. </text>
<text sub="clublinks" start="1586.918" dur="7.173"> ПРОТИВ ВИ ГО ГЛЕДАТ БРОЈОТ. </text>
<text sub="clublinks" start="1592.723" dur="2.169"> 13.000 - СОРЕЕ, 17.000 NEWУЈОРК </text>
<text sub="clublinks" start="1594.225" dur="3.904"> ГРАД </text>
<text sub="clublinks" start="1595.026" dur="4.738"> 4.000 ЗАПАДЕН, 3.000 ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1598.262" dur="5.406"> НАСАСУ СТРАНА. </text>
<text sub="clublinks" start="1599.898" dur="8.275"> РЕЛАТИВЕН ЗАСТОЈНИКОТ НИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1603.801" dur="5.006"> ДРАМАТИКАЛНО забави ШТО СЕ ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1608.306" dur="3.236"> ЕКОНТОНСКО ЗДРАВЈЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1608.94" dur="5.638"> ПОВЕЕ ДА СЕ ДОБРИТЕ ВЕСТИ </text>
<text sub="clublinks" start="1611.675" dur="3.337"> МОANЕТЕ да го забавите стапката на </text>
<text sub="clublinks" start="1614.712" dur="0.767"> ИНФЕКЦИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="1615.145" dur="0.968"> ДА </text>
<text sub="clublinks" start="1615.613" dur="3.07"> КАКО ЗНАЕШ? </text>
<text sub="clublinks" start="1616.247" dur="2.87"> ПОГЛЕДНЕТЕ ОД ШТО СЕ ПРАВИЛАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1618.817" dur="2.168"> ВЕСТЧЕСТЕР </text>
<text sub="clublinks" start="1619.25" dur="4.805"> ТОА Е НАЈГОЛЕМОТО КЛАСТЕР ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1621.118" dur="6.173"> ОБЕДИНЕТИТЕ ДРАВИ НА АМЕРИКА. </text>
<text sub="clublinks" start="1624.189" dur="3.503"> ГИ ЗАВРШУВА УЧИЛИШТА, ЗАВРШИВИ </text>
<text sub="clublinks" start="1627.425" dur="1.635"> ДОБИВКИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1627.825" dur="4.138"> НИЕ РАБОТЕ ВО ТЕСТИРАЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1629.193" dur="4.304"> И НИЕ ДРАМАТНО забавува </text>
<text sub="clublinks" start="1632.096" dur="4.137"> Зголемено. </text>
<text sub="clublinks" start="1633.631" dur="5.639"> Земја на НАСАУ Е 3.000. </text>
<text sub="clublinks" start="1636.367" dur="3.57"> СИТЕ СЕ РЕАЛИТЕВНО ПРАВО ПОСТОИ </text>
<text sub="clublinks" start="1639.404" dur="3.203"> ВЕСТЧЕСТЕР </text>
<text sub="clublinks" start="1640.071" dur="3.436"> КАКО ЗЕРО КОГА ЗАПАДЕН </text>
<text sub="clublinks" start="1642.74" dur="4.104"> ПОЧЕТНА. </text>
<text sub="clublinks" start="1643.641" dur="4.004"> ПО МОЕ МОЕ ДА СМЕЕ И САМО </text>
<text sub="clublinks" start="1646.977" dur="2.87"> Забавен тоа. </text>
<text sub="clublinks" start="1647.779" dur="4.537"> ПРОТИВ, ДАЛИ ГО ГОЛЕМИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1649.98" dur="2.904"> ПРОТИВ ДРАВНИОТ КОИ СЕ ПОСВЕДУВАвме </text>
<text sub="clublinks" start="1652.45" dur="5.705"> ТОА БИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1653.017" dur="5.639"> ТЕКОВНИ БРОЈ, 30.000 ТЕСТИРА </text>
<text sub="clublinks" start="1658.289" dur="2.736"> ПОЗИТИВНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1658.79" dur="7.073"> 12% од оние кои ги тестираат позитивни </text>
<text sub="clublinks" start="1661.159" dur="9.208"> СВЕТЕ ПОСЛЕДНИЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1665.997" dur="4.671"> 3% од ПОЗИТИВИТЕ СЕ ИСТП. </text>
<text sub="clublinks" start="1670.501" dur="4.037"> ДОБРО? </text>
<text sub="clublinks" start="1670.801" dur="5.373"> ОВА Е ДОГОВОР ЗА ВРЕМЕ НА СРЕЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1674.672" dur="2.869"> Јас сум АНКИОЗОСНА, јас сум НЕРВОСНА, ШТО </text>
<text sub="clublinks" start="1676.307" dur="4.871"> Дали значи? </text>
<text sub="clublinks" start="1677.675" dur="7.374"> 30.000 ИСПИТЕН ПОЗИТИВ. </text>
<text sub="clublinks" start="1681.312" dur="10.577"> 12% СЛУ INБА ВО БОЛНИЦА. </text>
<text sub="clublinks" start="1685.183" dur="9.076"> 3% се во МКС. </text>
<text sub="clublinks" start="1692.023" dur="5.472"> АКО ДА ГЛЕДАТ ОД ТОА 3%, ТИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1694.392" dur="5.105"> ПРЕД ДОМАНИЧНО СЕНИОР </text>
<text sub="clublinks" start="1697.629" dur="3.57"> ГРАITАНИ, ЛУ PEЕ СО </text>
<text sub="clublinks" start="1699.631" dur="4.404"> ПОДНЕСУВАЕ ИЛНИНИ, ЛУЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1701.332" dur="3.77"> СО ЕМФИСЕМА, ЛУЕ СО </text>
<text sub="clublinks" start="1704.168" dur="2.836"> СОСТОЈБА СИСТЕМ ЗА ИМУНИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1705.236" dur="3.971"> ТОА Е ШТО СИТЕ ОВА СЕ ТОА. </text>
<text sub="clublinks" start="1707.138" dur="3.503"> СИТЕ НИЗОТ, СИТЕ ЕНЕРГИЈА, </text>
<text sub="clublinks" start="1709.34" dur="5.906"> НЕ Е ТОА 3%. </text>
<text sub="clublinks" start="1710.775" dur="7.474"> ЗЕМИ ДЛАБОК ЗДИВ. </text>
<text sub="clublinks" start="1715.38" dur="4.471"> Сега, тоа 3%, тоа е мое мајка, </text>
<text sub="clublinks" start="1718.383" dur="3.002"> ТОА Е МАША МАЈКА, ТОА Е </text>
<text sub="clublinks" start="1719.984" dur="3.436"> ВАШИОТ СЕСТЕР, ОВИЕ СЕ ЛУЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1721.519" dur="3.337"> VEУБОВ, ОВИЕ СЕ НАШИТЕ ГРАДПАРЕНТИ </text>
<text sub="clublinks" start="1723.554" dur="2.269"> И WEЕ СЕ СМЕЕ СИТЕ ОВА ШТО СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1724.989" dur="1.135"> МОЕ ДА ЗАШТИТЕТЕ СЕКОЕ ЕД ОД </text>
<text sub="clublinks" start="1725.957" dur="1.334"> НИВ. </text>
<text sub="clublinks" start="1726.257" dur="2.002"> И ДА ГО ПОДАРУВАМ ЛУ PEЕТОТ НА </text>
<text sub="clublinks" start="1727.424" dur="1.902"> СОСТОЈБА НА NEWУЈОРК МОЈОТ ЗБОРОТ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="1728.393" dur="4.271"> НИЕ СМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1729.46" dur="5.873"> НО, РАБОТНИМЕ ЗА 3% од </text>
<text sub="clublinks" start="1732.797" dur="5.138"> Луѓето кои ги тестираат позитивни </text>
<text sub="clublinks" start="1735.466" dur="7.04"> КОИ СЕ САКАМЕ ЗА ОВОЈ. </text>
<text sub="clublinks" start="1738.069" dur="4.771"> НАЈДОБРЕНИ ДР STАВИ, СМЕ НАТ </text>
<text sub="clublinks" start="1742.639" dur="2.803"> 30.000. </text>
<text sub="clublinks" start="1742.973" dur="3.971"> СЛЕДНИОТ ДРАВНИ ДРАВ Е НОВО ЈЕРСЕЈ </text>
<text sub="clublinks" start="1745.576" dur="2.236"> НА 3. </text>
<text sub="clublinks" start="1747.078" dur="4.004"> КАЛИФОРНИЈА 2. </text>
<text sub="clublinks" start="1747.946" dur="3.57"> Ова е навистина драматично </text>
<text sub="clublinks" start="1751.215" dur="3.303"> РАЗЛИЧНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1751.649" dur="6.306"> И ОВА Е ШТО СЕ ОРГАНИЗИРАМ ДА </text>
<text sub="clublinks" start="1754.651" dur="8.176"> СЕКОЈ КОЈ LЕ Слуша. </text>
<text sub="clublinks" start="1758.089" dur="5.338"> Имаме десетина времиња на проблемот како </text>
<text sub="clublinks" start="1762.96" dur="3.104"> ЊУ ЏЕРСИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1763.561" dur="4.437"> МОЕ ДА СПОГОДИТЕТЕ СО КАЛИФОРНИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="1766.197" dur="2.302"> КОЈ Е ПОГОЛЕМЕН ВО УСЛОВИ НА </text>
<text sub="clublinks" start="1768.132" dur="3.47"> ПОПУЛАЦИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="1768.633" dur="6.839"> Имаме 15 ВРЕМЕ ПРОБЛЕМ. </text>
<text sub="clublinks" start="1771.736" dur="4.737"> СЕГА, МОРА ДА СЕ ПРАШАТ САМО </text>
<text sub="clublinks" start="1775.606" dur="5.606"> ЗОШТО </text>
<text sub="clublinks" start="1776.607" dur="5.172"> ЗОШТО NEWУЈОРК САМО САМО А. </text>
<text sub="clublinks" start="1781.345" dur="3.504"> ВИС БРОЈ. </text>
<text sub="clublinks" start="1781.912" dur="4.171"> И ПРОТИВ ВО ТОТАЛИТЕТ, НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1784.982" dur="2.336"> ПОВЕЕТЕ ШТО СЕ СМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1786.217" dur="3.637"> НО ЗОШТО НОВО ЈОРК САМО САМО </text>
<text sub="clublinks" start="1787.451" dur="4.605"> ВИСОГ БРОЈ? </text>
<text sub="clublinks" start="1789.988" dur="4.271"> И ОВА Е МОЈОТ ЛИЧНО МИСЛЕЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1792.19" dur="5.204"> САКАМ ДА ЈА ДА ГО ПРИЗНАМИ ОВИЕ ЈАС </text>
<text sub="clublinks" start="1794.392" dur="3.336"> СЕПАРТИВНИ ФАКТИ ОД ЛИЦЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1797.528" dur="4.404"> МИСЛЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1797.861" dur="5.306"> ФАКТИ што ви ги давам сте </text>
<text sub="clublinks" start="1802.066" dur="2.569"> НАЈДОБРИТЕ ФАКТИ што ги имам и ги наведувам </text>
<text sub="clublinks" start="1803.3" dur="2.403"> ПОДАТОЦИТЕ ПРОМЕНИ ДЕН ДЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="1804.769" dur="3.036"> НО ЈА ДОСТАВУВАМЕ ИСКОЛНО ШТО СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1805.837" dur="3.936"> ДА СЕ УДАТ ДЕН ДЕН ДЕН ОСНОВА. </text>
<text sub="clublinks" start="1807.939" dur="4.338"> ЛИЧНО МИСЛЕЕ, ЗОШТО НОВО </text>
<text sub="clublinks" start="1809.907" dur="4.805"> ЈОРК ДА СЕ ПОВЕ MЕ ПОВЕ CЕ СЛУЧАЈ </text>
<text sub="clublinks" start="1812.41" dur="4.204"> СЕКОЈ ДРУГ ДРАВ? </text>
<text sub="clublinks" start="1814.845" dur="5.105"> КАКО МОЕ ДА БИДЕ? </text>
<text sub="clublinks" start="1816.748" dur="4.07"> ВИЕ 15 ВРЕМЕ БРОЈ НА БРОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="1820.084" dur="3.637"> КАЛИФОРНИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="1820.952" dur="4.57"> СЕ СЛУЧУВАМ, РЕАЛНИК СЕ МОУВА </text>
<text sub="clublinks" start="1823.854" dur="2.803"> КОГА СЕ РАЗГОВОРИТЕ ЗА ИТ. </text>
<text sub="clublinks" start="1825.656" dur="4.004"> МАСАШУЕТИ СО 30 ВРЕМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1826.79" dur="5.54"> Број на случаи. </text>
<text sub="clublinks" start="1829.794" dur="3.47"> ЗОШТО Е ПРАШАЕТО ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="1832.463" dur="1.768"> ЛУЕ ПРАШААМ. </text>
<text sub="clublinks" start="1833.398" dur="3.269"> ДВЕ ОДГОВОР. </text>
<text sub="clublinks" start="1834.365" dur="6.139"> ОДГОВОР Е Е ДА СЕ ДА ГО ДОБОДУВАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1836.801" dur="5.739"> ЛУЕ ОД ОД ГЛОБЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1840.638" dur="3.703"> НИЕ СМЕ ЛУЕ ОД ОВДЕ, НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1842.673" dur="3.57"> СИТЕ ЛУЕ КОИ ИМА ТУКА ОД ОД </text>
<text sub="clublinks" start="1844.475" dur="5.439"> КИНА, КОЈ ИМА ТУКА ОД ИТАЛИЈА, </text>
<text sub="clublinks" start="1846.377" dur="5.105"> КОЈ ИМА ТУКА ОД СЕКОВИТЕ СИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1850.048" dur="3.637"> ОД ГЛОБЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1851.616" dur="6.206"> Имаме меѓународни патници </text>
<text sub="clublinks" start="1853.818" dur="5.705"> КОИ СМЕТЕ ВО КИНА И КОИ СМЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1857.955" dur="2.269"> ВО ИТАЛИЈА И КОИ ШТО СЕ КОРИЕ ВО Кореја. </text>
<text sub="clublinks" start="1859.657" dur="3.037"> И КОИ ИМА ТУКА. </text>
<text sub="clublinks" start="1860.358" dur="3.803"> И НЕМА ДА СЕ ДУБТИ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="1862.827" dur="3.536"> ВИРУС ТОА ОВДЕ МНОГУ ПОВЕЕ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="1864.295" dur="3.737"> СЕ ДА СЕ ЗНАЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1866.497" dur="3.003"> И НЕМА ДА СЕ ДУБТИ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="1868.165" dur="4.605"> ВИРУС ТОА ОВДЕ МНОГУ ПОВЕЕ ОД ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1869.634" dur="6.072"> НЕ Е ДРУГИ ДРУГ ДРАВ. </text>
<text sub="clublinks" start="1872.904" dur="3.103"> БИДЕТЕ ОД ОВИЕ ЛУЕ ОД ОВДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1875.84" dur="1.868"> ПРВИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1876.14" dur="6.84"> ТОА Е ПРВИОТ ОДГОВОР. </text>
<text sub="clublinks" start="1877.842" dur="6.106"> ВТОРИОТ ОДГОВОР СЕ Е ПОСТОИ </text>
<text sub="clublinks" start="1883.113" dur="5.873"> БЕСПЛАТНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1884.082" dur="7.473"> Бидејќи СМЕ БЕСПЛАТНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1889.12" dur="5.538"> РАБОТУВАМЕ ЗА ВИРУС И КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="1891.688" dur="8.276"> ПРЕВОЗИТЕ ВО ПОДНЕСНА ПОДРАЧЈЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1894.792" dur="5.473"> СЕ Е ЛИТЕРАЛНО ПОВЕЕ СЕ СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1900.098" dur="3.436"> БЕСПЛАТНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1900.398" dur="3.503"> Бидејќи LИВЕЕТЕ БЕЗБЕДНО ДА ЕДНО </text>
<text sub="clublinks" start="1903.668" dur="0.967"> СЕКОЈ. </text>
<text sub="clublinks" start="1904.035" dur="3.236"> Бидејќи ние сме затворени за еден </text>
<text sub="clublinks" start="1904.769" dur="6.139"> НЕШТО НА УЛИЦИТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1907.404" dur="3.905"> Бидејќи живееме во ЗАБАВКА </text>
<text sub="clublinks" start="1911.042" dur="1.601"> ЗАЕДНИЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1911.442" dur="3.336"> Бидејќи ние сме затворени за еден </text>
<text sub="clublinks" start="1912.776" dur="3.804"> Уште нешто на автобусот. </text>
<text sub="clublinks" start="1914.912" dur="2.302"> OSЕ СЕ ЗАВЕДУВАМЕ ДА ЕДНО ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1916.714" dur="1.735"> РЕСТАРНАТ. </text>
<text sub="clublinks" start="1917.348" dur="4.537"> OSЕ СЕ ЗАВЕДУВАМЕ ДА ЕДНО ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1918.582" dur="7.141"> ТЕАТАРОТ НА МОВИЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1922.019" dur="7.008"> И НИЕ ЕДНА НАЈДОБРА </text>
<text sub="clublinks" start="1925.856" dur="3.538"> ОБРАЗОВАНИЕ НА ENИВОТНИТЕ ОБРАБОТНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="1929.16" dur="4.037"> ЗЕМЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="1929.527" dur="8.274"> И ТОА Е ЗОШТО ВИРУС </text>
<text sub="clublinks" start="1933.33" dur="8.542"> КОМУНИКИРАЕ НА НАЧИНОТ ДА СЕ СМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1937.935" dur="4.338"> НАШАТА БЕСПЛАТНОСТ ГО ОБУУВА НАС </text>
<text sub="clublinks" start="1942.006" dur="3.169"> ДОСТАВНИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1942.406" dur="3.17"> НАШАТА БЕСПЛАТНОСТ ГО ОБУУВА НАС </text>
<text sub="clublinks" start="1945.309" dur="5.038"> ДОСТАВНИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1945.709" dur="5.572"> ТОА СПАЦИЈАЛНА БЕЗБЕДНОСТ ГО ОБУУВА НАС </text>
<text sub="clublinks" start="1950.481" dur="1.969"> ДОСТАВНИ. </text>
<text sub="clublinks" start="1951.415" dur="5.106"> НО, Е ВИСТИНО ТОА ВАС </text>
<text sub="clublinks" start="1952.583" dur="5.839"> Најголемата слабост е исто така ВАШАТА </text>
<text sub="clublinks" start="1956.654" dur="4.571"> НАЈДОБРИОТ СИЛЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="1958.556" dur="6.172"> И НАШИОТ БЕЗБЕДНОС Е она што создава </text>
<text sub="clublinks" start="1961.359" dur="5.405"> САД КОИ СМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1964.862" dur="6.439"> ТОА Е ШТО Е NEWУЈОРК. </text>
<text sub="clublinks" start="1966.898" dur="4.871"> НАШАТА БЕЗБЕДНОСТ Е ШТО ОСНОВА НАС </text>
<text sub="clublinks" start="1971.435" dur="2.402"> ПОСЕБНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1971.903" dur="3.436"> НАШИОТ ПРИСТАП, НАШИОТ ОТВОРИ, Е </text>
<text sub="clublinks" start="1973.971" dur="4.338"> ШТО СЕ ПОСЕБНИ СПЕЦИЈАЛНО. </text>
<text sub="clublinks" start="1975.473" dur="3.903"> Тоа е она што создава американски чувства </text>
<text sub="clublinks" start="1978.442" dur="3.737"> СОДРИНА ЕДЕН ДА ДОГОВОР. </text>
<text sub="clublinks" start="1979.51" dur="5.572"> Тоа е она што ги прави толку многу пристапувајќи </text>
<text sub="clublinks" start="1982.313" dur="5.806"> НА ЕДНО ДРУГО. </text>
<text sub="clublinks" start="1985.216" dur="6.372"> Тоа е БЕСПЛАТНА ОТКАATЕ </text>
<text sub="clublinks" start="1988.252" dur="8.209"> НАША ЧОВЕКОВИТЕ СИТЕ ДА СЕ СМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="1991.722" dur="7.841"> БЕЗБЕДНОСТА Е ТОА НОВ ЈОРК </text>
<text sub="clublinks" start="1996.594" dur="3.703"> ХУМАНИТЕ КОЈ МИСЛИМЕ ИСКУСТВО </text>
<text sub="clublinks" start="1999.696" dur="4.639"> СЕГА ЕЛЕС. </text>
<text sub="clublinks" start="2000.431" dur="7.107"> БЕЗБЕДНОСТА Е ШТО ОБЕУВА НАШИОТ </text>
<text sub="clublinks" start="2004.468" dur="6.807"> ВИСОК НА ЗАЕДНИЦАТА. </text>
<text sub="clublinks" start="2007.672" dur="8.341"> И ТОА Е ГЕНТЛЕМАН КОЈ Јас </text>
<text sub="clublinks" start="2011.408" dur="5.973"> Сè уште гледаат на упатството и </text>
<text sub="clublinks" start="2016.146" dur="4.004"> ЛИДЕРСТВО И ИНСПИРАЦИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="2017.515" dur="3.303"> НЕ Е ОВДЕ ПОВЕOREЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2020.284" dur="3.604"> ЗА ВАС </text>
<text sub="clublinks" start="2020.952" dur="4.771"> Тој е сè уште тука. </text>
<text sub="clublinks" start="2024.021" dur="6.974"> НО, СЕ ПОСЛЕВИ ДЕЛИ ПОВЕЕ ПРОИЗВОД </text>
<text sub="clublinks" start="2025.857" dur="7.807"> И ПОВЕЕ ПОВЕЕ ПО ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2031.128" dur="3.871"> ДРУГИ ЛУЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2033.798" dur="4.771"> И ЕДНА ДЕЦА СЕ ПОСЛЕДИ </text>
<text sub="clublinks" start="2035.132" dur="6.006"> ТОА Е ДА СЕ СОДРИНА ЗА </text>
<text sub="clublinks" start="2038.703" dur="4.304"> ДЕНЕС, ВЕРУВАМЕ ВО САМО </text>
<text sub="clublinks" start="2041.271" dur="3.638"> ФУНДАМЕНТАЛНА ИДЕА ТОА ОПИШУВА </text>
<text sub="clublinks" start="2043.14" dur="3.17"> ПОДОБРИ ОД МОНИ ТЕКСТБОВИ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="2045.042" dur="3.437"> СЕКОЈ ПРИСТАП ДЕКА МОUЕ ДА СЕ НАПРАВИМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2046.443" dur="2.536"> ШТО МОЕ ДА СЕ ПРАВДИ ВЛАДАТА </text>
<text sub="clublinks" start="2048.613" dur="4.137"> БИДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2049.113" dur="5.338"> ИДЕА НА СЕМЕЈСТВО, ПЕТНИЦА, </text>
<text sub="clublinks" start="2052.884" dur="4.837"> ПРИДРУУВА OFЕ НА ПРИДОБИВКИ И </text>
<text sub="clublinks" start="2054.585" dur="5.372"> БУРДИ ЗА ДОБРО СИТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2057.855" dur="6.773"> FИВЕЕТЕ ЕДНО ДЕВОВО ПОВЕЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2060.091" dur="6.806"> СПОДЕЛУВАЕ ЕДНО ДЕЛОВНИ БЛАСНИЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2064.762" dur="3.737"> РАЗНО, ЧУДО, САМО </text>
<text sub="clublinks" start="2067.03" dur="5.506"> БЕСПЛАТНО ОДГОВОРНО ДО ТРГОВИ И СЕКС </text>
<text sub="clublinks" start="2068.632" dur="5.172"> ИЛИ ГЕОГРАФИЈА ИЛИ ПОЛИТИЧКИ </text>
<text sub="clublinks" start="2072.67" dur="2.368"> ПОДНЕСУВАЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2073.938" dur="4.571"> ТОА Е НОВ ЈОРК. </text>
<text sub="clublinks" start="2075.172" dur="7.14"> Тоа е тоа близок, тоа </text>
<text sub="clublinks" start="2078.642" dur="6.406"> СОСТОЈБА НА СЕМЕЈСТВО, ЗА ЗАЕДНИЦА. </text>
<text sub="clublinks" start="2082.446" dur="2.903"> ТОА Е ШТО СЕ ОСНОВА NEWУЈОРК НОВО </text>
<text sub="clublinks" start="2085.182" dur="3.504"> ЈОРК. </text>
<text sub="clublinks" start="2085.482" dur="4.171"> И ТОА Е ШТО ГО НАПРАВИТЕ САД </text>
<text sub="clublinks" start="2088.819" dur="3.571"> ВАНО ОВДЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2089.787" dur="5.505"> НО, Е ДА Е ДА СЕ ДОГОВОРИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2092.523" dur="5.706"> И тоа врска и тоа </text>
<text sub="clublinks" start="2095.425" dur="5.039"> Хуманост и тоа што го дели тоа </text>
<text sub="clublinks" start="2098.362" dur="4.771"> Е НАШИОТ НАЈДОБРИ СИТНО. </text>
<text sub="clublinks" start="2100.598" dur="5.505"> И ТОА Е ШТО СЕ ОДДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2103.266" dur="5.773"> ПРЕГЛЕД НА КРАЈОТ НА ДЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="2106.236" dur="4.805"> ВЕ ПРОМИРАМЕ ТОА. </text>
<text sub="clublinks" start="2109.173" dur="2.669"> МОЕМА КАКО СЕ КАКО НОВИ РАБОТНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="2111.175" dur="2.436"> ОДГОВОР. </text>
<text sub="clublinks" start="2111.976" dur="2.835"> МОЕМА КАКО СЕ КАКО НОВИ РАБОТНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="2113.744" dur="4.672"> ТРЕТИРА OЕ ЕДНО ДРУГО. </text>
<text sub="clublinks" start="2114.945" dur="3.871"> Гледам 6.000 МЕНТАЛНИ ЗДРАВЈЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2118.549" dur="2.736"> ВОЛОНТЕРИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2118.949" dur="3.77"> Гледам 40.000 ЗДРАВСТВЕНА ГРИА </text>
<text sub="clublinks" start="2121.418" dur="2.703"> РАБОТНИЧКИ СТАПИНГ. </text>
<text sub="clublinks" start="2122.853" dur="2.336"> Гледајте ги ВИДЕОРИТЕ ПОВИКУВААТ СИ </text>
<text sub="clublinks" start="2124.254" dur="2.336"> СЕ СЛУЧУВАМ МОЕ ДА ПОМОГНЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2125.323" dur="3.636"> ТОА Е НОВ ЈОРК. </text>
<text sub="clublinks" start="2126.724" dur="8.408"> ТОА Е НОВ ЈОРК. </text>
<text sub="clublinks" start="2129.093" dur="6.473"> И ТОА МОИТЕ ПРИЈАТЕЛИ Е Е </text>
<text sub="clublinks" start="2135.265" dur="1.135"> ДОГОВОР. </text>
<text sub="clublinks" start="2135.699" dur="2.87"> И САКАМ ДО МОНИ НАЧИНИ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2136.533" dur="4.071"> СМЕ ПРВ СО ОВАА СОСТОЈБА </text>
<text sub="clublinks" start="2138.702" dur="3.837"> Бидејќи ќе ги надминеме. </text>
<text sub="clublinks" start="2140.738" dur="3.069"> И WЕ SHЕ ГО ПОКАУВА ДРУГИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2142.672" dur="3.204"> Заедници од оваа земја </text>
<text sub="clublinks" start="2143.94" dur="4.538"> КАКО ДА СЕ ПРАВИМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2146.01" dur="5.305"> BEе бидеме тука за нив. </text>
<text sub="clublinks" start="2148.612" dur="7.174"> САКАМЕ ДА СЕ ДА БИДАМЕ ТАА ЗА НАС. </text>
<text sub="clublinks" start="2151.448" dur="7.574"> И ILLЕ БИДАМЕ СЕ БЕГАШ СЕКОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="2155.92" dur="4.404"> ДРУГИ КАКО СЕКОГАШ СЕКОГАШ. </text>
<text sub="clublinks" start="2159.156" dur="6.039"> НЕКАКВИ ПРАШАЊА? </text>
<text sub="clublinks" start="2160.458" dur="9.876"> >> КАКО ДРАВА ДРАВА ДР WHАВ КОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="2165.329" dur="5.739"> Е ПРИОРИТЕТНА КОГА ДА СЕ ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2170.468" dur="3.102"> Вентилатори? </text>
<text sub="clublinks" start="2171.202" dur="5.605"> >> НЕМА АНТИКИЦАЦИЈА НА </text>
<text sub="clublinks" start="2173.703" dur="5.139"> САКА ДА ПРИОРИТИЗИРА Вентилатор </text>
<text sub="clublinks" start="2176.94" dur="2.803"> УПОТРЕБА </text>
<text sub="clublinks" start="2178.976" dur="2.035"> Нашата цел е да имате вентилатор </text>
<text sub="clublinks" start="2179.877" dur="3.37"> ЗА СЕКОЈ ШТО Е ПОТРЕБА ЕДНА. </text>
<text sub="clublinks" start="2181.145" dur="6.139"> >> ПОСЛЕДИТЕ БРАА НА САД БЕГАШ </text>
<text sub="clublinks" start="2183.38" dur="5.306"> Покажете дека сте OPTIMISTICALLY </text>
<text sub="clublinks" start="2187.417" dur="2.136"> НА 15.000 И ДА ГИ ДРАВИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2188.819" dur="2.903"> ПОТРЕБНИ 40 000. </text>
<text sub="clublinks" start="2189.686" dur="3.237"> ПОВЕЕ НЕКОИ НИТНО-ГРИТЕТСКИ ПРАШАА, </text>
<text sub="clublinks" start="2191.855" dur="2.603"> КАДЕ СЕ ТОА Вентилатори што </text>
<text sub="clublinks" start="2193.057" dur="3.303"> ДА СЕ ДЕКА ОД ОД ФЕМА ОДЕЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2194.592" dur="3.203"> Дали сте добиле какви било обврски од ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2196.493" dur="3.07"> Белата куќа што ќе ја </text>
<text sub="clublinks" start="2197.928" dur="4.905"> Испратете повеќе од 4.000 ТЕА </text>
<text sub="clublinks" start="2199.696" dur="5.573"> ДАЛИ СЕ КОМИСИРАТЕ СЕГА? </text>
<text sub="clublinks" start="2202.966" dur="4.005"> И ШТО Е ПЛАНОТ ДА СЕ СЛЕДИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2205.402" dur="2.203"> БЕГА БЕЗ БЕЗ БЕЗ САМО </text>
<text sub="clublinks" start="2207.104" dur="4.337"> Зголемени хоспитални кревети? </text>
<text sub="clublinks" start="2207.738" dur="5.172"> >> Тоа е добра ПРАШАА. </text>
<text sub="clublinks" start="2211.575" dur="3.003"> ПРВИ Вентилаторите СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2213.043" dur="3.471"> Влегувајќи НЕ ќе се ставиме во </text>
<text sub="clublinks" start="2214.711" dur="4.505"> СТОКПИЛ И WEЕ БЕСПЛАТНИ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2216.647" dur="4.17"> СТОКПИЛОТ КАКО ИМА НИЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2219.35" dur="2.135"> ЛИТЕРАЛНО РАБОТЕ ONЕ НА ПОТРЕБНО </text>
<text sub="clublinks" start="2220.951" dur="3.27"> ОСНОВА, ПРАВО? </text>
<text sub="clublinks" start="2221.619" dur="4.237"> ДА СЕ ЕДНО ЈА БОЛНИТЕ ПОВИК И ДО </text>
<text sub="clublinks" start="2224.354" dur="4.405"> ВЕAYЕ СМЕ ДА СЕ ОГЛАСНО,'Е </text>
<text sub="clublinks" start="2225.989" dur="5.439"> БИДЕТЕ ВО ПОЗИЦИЈА ДА СЕ РАБОТИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2228.893" dur="4.17"> ПОСЛЕДУВАЕТО НА КОРИСТА Е </text>
<text sub="clublinks" start="2231.561" dur="3.17"> БЕЗ НАШАТА КОНТРОЛА, ПРАВО? </text>
<text sub="clublinks" start="2233.197" dur="2.97"> ОВОЈ ДРАВИ СЕ КАКОВИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2234.865" dur="2.603"> НЕ Е ХОСПИТАЛНИ КРЕДИ И </text>
<text sub="clublinks" start="2236.3" dur="2.169"> МОРА ДА СЕ ОБЈАВИЕ ДА КАКО ДА </text>
<text sub="clublinks" start="2237.601" dur="2.402"> КОНВЕРИРАЈТЕ ДА СЕ СОБИРУВАЧКИТЕ КРЕДИ </text>
<text sub="clublinks" start="2238.602" dur="3.037"> И МОРА ДА СЕ СМЕЕТЕ КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="2240.136" dur="3.704"> ДА СЕ ДОБИЕ ПРИСТАП ДО нив, но НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2241.772" dur="4.972"> САМО КОРИСИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2243.974" dur="4.004"> СО ТОА Е ЛОГИСТИЧКО </text>
<text sub="clublinks" start="2246.877" dur="2.937"> ОПЕРАТИВЕН ПРЕДИЗВИК, КАКО СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2248.111" dur="2.703"> ВАШИТЕ ДОРМ СОВЕТ ВО А. </text>
<text sub="clublinks" start="2249.947" dur="2.669"> БОЛНИОТ БИД. </text>
<text sub="clublinks" start="2250.948" dur="2.602"> КАКО ГО ГОДИНУВАМ СОПСТВЕНО ВО </text>
<text sub="clublinks" start="2252.749" dur="2.436"> ЈАВИТСКИ ЦЕНТАР. </text>
<text sub="clublinks" start="2253.684" dur="4.771"> Вентилаторите се различни. </text>
<text sub="clublinks" start="2255.319" dur="4.604"> НЕ ГО ИМАМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2258.589" dur="2.969"> ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2260.056" dur="5.439"> СИТЕ ИСТО. </text>
<text sub="clublinks" start="2261.692" dur="4.104"> Ниту еден не го има СТОКПИЛОТ НА </text>
<text sub="clublinks" start="2265.629" dur="1.735"> ОВИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2265.929" dur="2.67"> ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2267.497" dur="2.603"> ПОДГОВОРИТЕ СИТЕ НАЧИНИ СИТЕ НАД </text>
<text sub="clublinks" start="2268.732" dur="4.037"> МОРА ДА ГО ПОДГОВОРИТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2270.234" dur="5.038"> Работам со белиот дом </text>
<text sub="clublinks" start="2272.903" dur="4.971"> ВО КРЕАТИВНИ НАЧИНИ ДА СЕ ДОГОВОР </text>
<text sub="clublinks" start="2275.406" dur="4.838"> ИМА, ДОБИВУВАМЕ КОМПАНИИ ВО РАМП </text>
<text sub="clublinks" start="2278.008" dur="5.239"> ДОГОВОР, ДОБИВУВАМЕ КОМПАНИИ ДО </text>
<text sub="clublinks" start="2280.377" dur="7.374"> ОТВОРАТЕ ДРУГИ МАШИНИ, ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="2283.38" dur="5.339"> МЕТОДОЛОГИЈА ЗА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, </text>
<text sub="clublinks" start="2287.885" dur="4.971"> НО НОБОДИТЕ ГИ ИМА. </text>
<text sub="clublinks" start="2288.853" dur="5.305"> НЕ Е МЕДИЦИСКИ СТОКПИЛ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="2292.99" dur="3.103"> ВАШИНГТОН ТОА МАГИЧНО МОЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2294.291" dur="3.237"> НАПРАВЕТЕТЕ ГИ ОДГОВОР. </text>
<text sub="clublinks" start="2296.227" dur="3.77"> >> ОВИЕ ИЗВЕШТАЈ ВО 2015 г. </text>
<text sub="clublinks" start="2297.661" dur="4.137"> КАДЕ ДР STАВНИОТ ПОВИК ИЛИ А </text>
<text sub="clublinks" start="2300.13" dur="2.903"> ЗАДОЛИНА ИСТОРИНА ПОВЕЕ МОAYЕНА НОВО </text>
<text sub="clublinks" start="2301.932" dur="1.502"> ЈОРКОТ МОЕ ДА ГО ЗГОЛЕМУВА СИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2303.167" dur="2.101"> СТОКПИЛ. </text>
<text sub="clublinks" start="2303.567" dur="2.002"> СИТЕ ПРИЧИНИ ТОА ШТО СЕ ЗНАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2305.402" dur="1.569"> НАПРАВЕНО? </text>
<text sub="clublinks" start="2305.735" dur="2.47"> Jими, тоа не е факт </text>
<text sub="clublinks" start="2307.104" dur="2.535"> И ДА ЗНАЕТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2308.339" dur="4.57"> ПРОЧИТАЈТЕ НА ФАКТИТЕ ПРАВИЛА НА ИТ. </text>
<text sub="clublinks" start="2309.773" dur="6.34"> ТОА СЕ ДОСТАВНА КОМИСИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="2313.043" dur="7.708"> СОВЕТЕН ИВОТ И ЗАКОН што имало </text>
<text sub="clublinks" start="2316.247" dur="11.878"> ПОГЛАВЈЕ ВО 2015 ГО ОВИЕ ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2320.885" dur="8.174"> СВЕТЕ ШПАНСКИОТ флук од 1918 година </text>
<text sub="clublinks" start="2328.258" dur="1.669"> ПАНДЕМИЧКИ, МОЕТЕ ДА БИДАТ X БРОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="2329.192" dur="5.172"> НА Вентилаторите. </text>
<text sub="clublinks" start="2330.06" dur="5.906"> НЕ Е ДРАВ ДРАВА ВО ОБЕДИНЕТО </text>
<text sub="clublinks" start="2334.498" dur="4.237"> ДРATАВИТЕ ТОА КАКО ВЕНТИЛАОРИ </text>
<text sub="clublinks" start="2336.099" dur="4.104"> ЗА ШПАНСКИОТ ПЛАНДИК </text>
<text sub="clublinks" start="2338.869" dur="3.737"> ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА ДА НЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2340.337" dur="2.936"> Купете Вентилатори за 1918 година </text>
<text sub="clublinks" start="2342.739" dur="3.204"> ПАНДЕМСКИ СПАНСКИ ФЛУК. </text>
<text sub="clublinks" start="2343.407" dur="4.871"> НОБОДА ВО СВЕТСКИОТ КУА </text>
<text sub="clublinks" start="2346.076" dur="8.108"> Вентилатори во подготовка за А. </text>
<text sub="clublinks" start="2348.412" dur="7.541"> ПАНДЕМИК СПАНСКИ ФЛУК 1918 година. </text>
<text sub="clublinks" start="2354.318" dur="3.503"> >> Бројот на случаи што ви се </text>
<text sub="clublinks" start="2356.086" dur="2.102"> БИДЕ ИЗВЕШТАЈ, КАКО МНОГУ МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="2357.955" dur="2.603"> РЕШЕНИЕ? </text>
<text sub="clublinks" start="2358.322" dur="4.437"> ЗА ПРИМЕР НА WЕНАТА КОЈА ДОГОВОРИ </text>
<text sub="clublinks" start="2360.691" dur="4.972"> ОД Иран, Е СЕКОГАШ СЕГА И </text>
<text sub="clublinks" start="2362.892" dur="4.038"> ДАЛИ СЕ ИЗВЕСТУВАТЕ СЛУЧАЈИ </text>
<text sub="clublinks" start="2365.796" dur="3.603"> ДОГОВО МОЕ ДА СЕ РЕСУВААТ? </text>
<text sub="clublinks" start="2367.064" dur="4.972"> >> КРАТКО ОДГОВОР е ДА. </text>
<text sub="clublinks" start="2369.533" dur="3.303"> ДА ЗНАЕТЕ, ДР. ЗУКЕР, ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2372.169" dur="2.836"> БРОЈ КОЈ СЕ РЕШАВИ? </text>
<text sub="clublinks" start="2372.97" dur="5.505"> >> Имаме СИНИЦИ И САМО </text>
<text sub="clublinks" start="2375.139" dur="4.737"> НА Луѓето кои ги оставиле </text>
<text sub="clublinks" start="2378.609" dur="2.502"> Болнички и овие индивидуални индивидуалци </text>
<text sub="clublinks" start="2380.01" dur="2.669"> РЕШАВНИ И ТИЕ МНОГУ многу </text>
<text sub="clublinks" start="2381.245" dur="3.403"> ДРУГИ ИНДИВИДИУАЛИ КОИ НИКОГАШ ДЕКОГАШ </text>
<text sub="clublinks" start="2382.813" dur="3.303"> Дојдете во болницата и ние </text>
<text sub="clublinks" start="2384.782" dur="4.403"> МОANЕ ДА ГО ПОБЕДИТЕ ДА СЕ ДОБИРАТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2386.249" dur="5.673"> Број на тоа. </text>
<text sub="clublinks" start="2389.319" dur="4.138"> >>, НЕ СЕ ПРОМЕНИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2392.055" dur="3.571"> КРИТЕРИУМИТЕ И ГРАДЕELLЕ НАС </text>
<text sub="clublinks" start="2393.59" dur="4.071"> ТОА КАКО ПРАВИЛИТЕ СЕ ЧИСТА, </text>
<text sub="clublinks" start="2395.759" dur="2.503"> СЕ ПРОМЕНИ - </text>
<text sub="clublinks" start="2397.794" dur="1.435"> Право. </text>
<text sub="clublinks" start="2398.395" dur="2.002"> >> МОЕТЕ ДА СЕ РАБОТИТЕ ЗА ШТО СЕ БИДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2399.362" dur="3.17"> ПРЕД ДА СЕ? </text>
<text sub="clublinks" start="2400.531" dur="3.67"> >> Добро, ќе го следиме ЦДЦ </text>
<text sub="clublinks" start="2402.666" dur="4.037"> УПАТСТВА И ПРЕПОРАКИ </text>
<text sub="clublinks" start="2404.334" dur="3.871"> ТОА ПО СЕДНИ ДЕН, АКО СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2406.837" dur="2.368"> ИМА ПОСИТИВНИ И ПО СЕДВИ </text>
<text sub="clublinks" start="2408.338" dur="2.836"> ДЕНОВИ НА ДОБИВНИТЕ ПОСИТИВНИ И КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="2409.339" dur="3.403"> ДОЛГА КАКО СЕ ПОВЕЕ ОД 72 </text>
<text sub="clublinks" start="2411.307" dur="7.608"> ЧАСОВИ БЕЗ СИМПТОМИ, ТОА ВАС </text>
<text sub="clublinks" start="2412.876" dur="8.575"> МОЕ ДА ГО ОДГОВОР ДО ДОМА. </text>
<text sub="clublinks" start="2419.049" dur="2.703"> >> И ОВА Е НАЈДОБРИТЕ ПОДАТОЦИ, </text>
<text sub="clublinks" start="2421.585" dur="1.902"> ДОБРО? </text>
<text sub="clublinks" start="2421.885" dur="5.472"> ТОА Е JOон ХОПКИНС. </text>
<text sub="clublinks" start="2423.621" dur="4.437"> СЕКОГАШ СЛУЧАЈ СИНА КИНА. </text>
<text sub="clublinks" start="2427.491" dur="2.803"> 435.000. </text>
<text sub="clublinks" start="2428.192" dur="3.536"> 19,000 Смртни случаи и борба против, и јас </text>
<text sub="clublinks" start="2430.427" dur="2.736"> ETЕ ETЕ ДА СЕ ДОЛАРИ ДА </text>
<text sub="clublinks" start="2431.862" dur="3.604"> ДОНУТИ, ГИ ГЛАСАТ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2433.297" dur="3.636"> 19.000, ГОДИНИ ГРААНИ, </text>
<text sub="clublinks" start="2435.599" dur="3.47"> КОМПРОМИСИРАН ИМУНИСКИ СИСТЕМ, ЕТ </text>
<text sub="clublinks" start="2437.067" dur="2.536"> ЦЕТЕРА. </text>
<text sub="clublinks" start="2439.203" dur="0.734"> РЕКОВИРА ,Е, 100.000. </text>
<text sub="clublinks" start="2439.737" dur="1.734"> ПРАВО? </text>
<text sub="clublinks" start="2440.07" dur="3.837"> РУGИ 25%. </text>
<text sub="clublinks" start="2441.605" dur="5.339"> ПОДВИД 300.000. </text>
<text sub="clublinks" start="2444.041" dur="5.772"> НО ДА, РЕКОВЕРИТЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2447.077" dur="5.973"> РЕКОВИРАЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2449.947" dur="6.072"> ДА ГО ДОБИВИ - ЛУЕ СЕ ЗНАЕ, </text>
<text sub="clublinks" start="2453.183" dur="4.671"> ОСТАНЕ ДОМ ДОМА ЗА ДВЕ НЕДЕЛИ, </text>
<text sub="clublinks" start="2456.152" dur="3.504"> И ТОА ТЕГА ТЕГА НЕГАТИВНО. </text>
<text sub="clublinks" start="2457.988" dur="3.17"> МОЕТЕ ДА СЕ ПРАВИТЕ НЕГАТИВНО ВО ДВЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2459.79" dur="3.27"> ВИЕКИ, НА ТРИ НЕДЕЛИ, МОЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2461.291" dur="2.369"> ТЕСТ НЕГАТИВ ВО ЕДНА ВЕДЕЛА ПО بعد </text>
<text sub="clublinks" start="2463.193" dur="3.27"> ГО ИМАШ. </text>
<text sub="clublinks" start="2463.794" dur="4.504"> ТОА ДА СЕ ОДГОВОРИ </text>
<text sub="clublinks" start="2466.596" dur="2.836"> НАДВОРЕШНО БРОЈ НА ЛУЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2468.432" dur="2.535"> НАЈГОЛЕМ БРОЈ КОГА Е ОВА </text>
<text sub="clublinks" start="2469.566" dur="2.903"> ГОДИНА И МОЕМА АКТУАЛНО ДА ОДГОВОРИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2471.101" dur="3.304"> И ТЕСТ, НАЈГОЛЕМИОТ БРОЈ Е </text>
<text sub="clublinks" start="2472.602" dur="4.071"> ОДДЕ ДА БИДЕТЕ ЛУЕ КОЈ СЕ ДА ГО ИСТО </text>
<text sub="clublinks" start="2474.538" dur="19.453"> КОЈ РЕШЕНИЕ КОЈ НИКОГАШ НЕ ЗНАЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2476.807" dur="17.184"> САКААТ </text>
<text sub="clublinks" start="2537.634" dur="4.271"> >> МОЕМЕ да создаваме ПОВЕЕ КОРИСНИ ИСКУ </text>
<text sub="clublinks" start="2540.137" dur="4.07"> СО Вентилатори во Дом. </text>
<text sub="clublinks" start="2542.039" dur="6.573"> САМО имаме 14.000 вентилатори. </text>
<text sub="clublinks" start="2544.341" dur="9.442"> АКО НЕМА ДА ДОДЕЛУВАМЕ ДА МОЕМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2548.746" dur="7.173"> КРЕИРА 14Е 14.000 Вентилирани копили ако </text>
<text sub="clublinks" start="2553.917" dur="2.769"> НИЕ ПОВЕЕ СЕ ПРОТИВ </text>
<text sub="clublinks" start="2556.053" dur="1.501"> КАПАЦИТЕТ, КОРЕКТ? </text>
<text sub="clublinks" start="2556.82" dur="3.069"> КОРЕКТ. </text>
<text sub="clublinks" start="2557.688" dur="3.97"> ТОА Е ТЕРМИСКИТЕ УСЛОВИ ВО УСЛОВИ </text>
<text sub="clublinks" start="2560.423" dur="2.269"> F $ !, ДО ИВОТ ВО ПРАВО </text>
<text sub="clublinks" start="2561.792" dur="3.203"> Сега е различно. </text>
<text sub="clublinks" start="2562.826" dur="4.237"> ПОВЕЕ РОБОВНА СОБА СО А. </text>
<text sub="clublinks" start="2565.129" dur="6.806"> Вентилаторот е димензиониран во единицата за интелигенција. </text>
<text sub="clublinks" start="2567.197" dur="7.24"> ПО ТОА Е ДА СЕ СМЕТЕ НА БЕЗБЕДНИОТ БРОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="2572.069" dur="2.669"> НО, НИЕ ГО ИМА ИНФОРМАЦИИТЕ КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="2574.571" dur="7.908"> Добро. </text>
<text sub="clublinks" start="2574.871" dur="12.579"> >> ДРАВНИОТ САМО САМО </text>
<text sub="clublinks" start="2582.613" dur="7.44"> САМО имаме планови за зголемување на нив </text>
<text sub="clublinks" start="2587.584" dur="5.072"> БРОЈ? </text>
<text sub="clublinks" start="2590.487" dur="4.738"> ДОПОЛНИК 1,2 милиони ДОПОЛНИТЕЛНИ </text>
<text sub="clublinks" start="2592.79" dur="3.903"> ЗДРУНИЦИ РАБОТНИЦИТЕ ЗА ЗДРАВСТВЕНА ГРИА </text>
<text sub="clublinks" start="2595.359" dur="4.637"> NEWујорк држава и ќе видите </text>
<text sub="clublinks" start="2596.827" dur="5.138"> МНОГУ ОД ОВИЕ БРОЈНИ ПРЕЗЕМАНИ </text>
<text sub="clublinks" start="2600.13" dur="3.303"> ДЕНЕС ПОГЛАСНО ЕКОНОМСКО КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="2602.099" dur="3.069"> ПОВИКИТЕ СЕ ОДБАВУВААТ. </text>
<text sub="clublinks" start="2603.567" dur="5.672"> НЕ Е ДА СЕ ДА СЕ ДРАВА </text>
<text sub="clublinks" start="2605.302" dur="8.007"> СИТЕ ПРАШААМ ЗА ДВД </text>
<text sub="clublinks" start="2609.373" dur="7.307"> РЕТИРИ И САМО ЗДРАВСТВЕНА ГРИА </text>
<text sub="clublinks" start="2613.443" dur="4.805"> РАБОТНИЦИ И РАБОТНИЦИ ЗА нив </text>
<text sub="clublinks" start="2616.814" dur="3.703"> ДА СЕ ДА СЕ ОД ОВОЕ ПОДРАЧЈЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2618.382" dur="9.475"> >> ОВИЕ БЕЗ РЕСПИРАТОРНИ РАБОТИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2620.651" dur="7.94"> >> ДА СЕ ДА СЕ СИГУРИТЕ ОД ДОГОВОР </text>
<text sub="clublinks" start="2627.991" dur="3.203"> ПРАШАА </text>
<text sub="clublinks" start="2628.725" dur="5.272"> >> ГИ Гледате извештаи и </text>
<text sub="clublinks" start="2631.328" dur="5.004"> СЕКОГАШ РЕАКЦИРА ДА СЕ ОВИЕ? </text>
<text sub="clublinks" start="2634.131" dur="9.509"> >> РЕАГОДИРАМЕ ДА СИТЕ БРОЈОВИ </text>
<text sub="clublinks" start="2636.466" dur="11.278"> ТОА НИЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2643.774" dur="4.404"> И БРОЈОТ НА УСЛОВНИ КОРИСНИЦИ СО </text>
<text sub="clublinks" start="2647.878" dur="2.268"> Вентилатори. </text>
<text sub="clublinks" start="2648.311" dur="5.372"> ТОА ЕДЕН БРОЈ. </text>
<text sub="clublinks" start="2650.28" dur="6.473"> АКО СЕ ГО ВРАТЕ Вентилаторите НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2653.817" dur="7.574"> ДА СЕ РАБОТЕТЕ И ДОДАТТЕ ОД ОВИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2656.887" dur="7.44"> ПОВЕ THЕ ДЕКА БРОЈ ДОБИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2661.525" dur="7.874"> МОЕ МОЕ ДА ГО МОЕМЕ ДА СЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2664.461" dur="6.706"> >> И СТОКОВ ПИЛ. </text>
<text sub="clublinks" start="2669.533" dur="2.902"> СТАКЛА ПОВЕЕ ТУКА. </text>
<text sub="clublinks" start="2671.301" dur="4.638"> ОВИЕ МУЛТИПНИ ПОЛИТИЧКИ ПОЛИТИ </text>
<text sub="clublinks" start="2672.569" dur="5.939"> КОГА СЕ ДВЕЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2676.073" dur="4.303"> ПОТРЕБАМЕ МОЛТИПНИ ПОЛИЦИСКИ ПИЛИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2678.642" dur="2.535"> САМО ЈА ОВИЕ ПОСЕБНО ВО МНОГУ </text>
<text sub="clublinks" start="2680.51" dur="2.135"> СТОКИ ПИЛИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2681.311" dur="2.602"> НЕМА ДА ОДИМЕ ДО ГРАДОТ. </text>
<text sub="clublinks" start="2682.779" dur="4.104"> САМО СМЕТКИ ПИЛ ВО ДОЛГО </text>
<text sub="clublinks" start="2684.047" dur="5.572"> ISLAND.íp ($ oH # & W </text>
<text sub="clublinks" start="2687.017" dur="5.438"> И СТЕКОВНИ ПОЛЕТИТЕ ВО АЛБАНИЈА И </text>
<text sub="clublinks" start="2689.753" dur="5.071"> СТОКИСКИ ПИЛ ВО МОЈОТ ОСНОВА. </text>
<text sub="clublinks" start="2692.589" dur="4.538"> >> РЕШУВАЕ ОД ОВИЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2694.958" dur="5.038"> >> СЕ ЈА ГО ИСПО. </text>
<text sub="clublinks" start="2697.261" dur="3.903"> САМА ВЕНТИЛАТОРИ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="2700.13" dur="2.369"> СТОКИ ПИЛИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2701.298" dur="1.568"> НЕМА ДА ГО ОБВРДУВАМЕ СО нив </text>
<text sub="clublinks" start="2702.633" dur="1.701"> БОЛНИЦА. </text>
<text sub="clublinks" start="2703" dur="6.606"> НЕМА ДА СЕ УПОТРЕБИ ДОБИРНИКОТ </text>
<text sub="clublinks" start="2704.468" dur="6.105"> ПО ТОА ОТКАЕ, ПОТРЕБНА ВЕНТИЛИРАНА </text>
<text sub="clublinks" start="2709.74" dur="2.201"> БЕД. </text>
<text sub="clublinks" start="2710.707" dur="3.637"> >> БЕСПЛАТНО. </text>
<text sub="clublinks" start="2712.075" dur="3.336"> СИТЕ СЕ РАБОТНО ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2714.478" dur="6.673"> ПРЕД линии. </text>
<text sub="clublinks" start="2715.845" dur="6.307"> ■ ДЕЛОВИ НА </text>
<text sub="clublinks" start="2721.285" dur="10.843"> БОЛНИЦА. </text>
<text sub="clublinks" start="2722.286" dur="13.913"> >> МОANЕТЕ ДА СПОРЕДИТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2732.262" dur="5.906"> Јас не верувам дека тие се </text>
<text sub="clublinks" start="2736.333" dur="5.004"> ДЕПОЛИТИРАНИ Уште. </text>
<text sub="clublinks" start="2738.302" dur="5.571"> И ОТВОРЕД ДВЕ ЦЕЛИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2741.471" dur="5.639"> ПОТРЕБНИ ДА ГО РАБОТИТЕ ЗА НОВИТЕ УСЛОВИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2744.007" dur="6.306"> СЕГА ПОТРЕБНО ДРАВ ДА СЕ ДА СЕ ПРАШАЕ 200 </text>
<text sub="clublinks" start="2747.244" dur="6.239"> КРИА ИЛИ СЕ ДОБИЕТЕ БЕСПЛАТНО ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2750.447" dur="5.905"> ДА СЕ ПОСТОИ КРАТКО РАБОТНИЦИ </text>
<text sub="clublinks" start="2753.617" dur="4.737"> ПОДНЕСУВАЕ НА ЧАСОВИ И БЕЗБЕДНОСТ. </text>
<text sub="clublinks" start="2756.486" dur="5.439"> НО JИМ, НЕ верувам дека сме </text>
<text sub="clublinks" start="2758.488" dur="4.838"> СЕГА РЕЗЕРВИ ЗА ОБВРСУВАЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2762.059" dur="3.703"> >> ТОА КОРЕКТ. </text>
<text sub="clublinks" start="2763.46" dur="5.705"> >> Треба да се грижат пациенти </text>
<text sub="clublinks" start="2765.896" dur="6.239"> ЗА РЕГУЛАЦИЈА ВКЛУЧУВА </text>
<text sub="clublinks" start="2769.299" dur="3.27"> МЕДИЦИНА МАЛПРАКТИЦА И </text>
<text sub="clublinks" start="2772.269" dur="1.434"> РЕГУЛАТИВА. </text>
<text sub="clublinks" start="2772.702" dur="1.702"> >> LЕ СМЕТЕ НА ОВИЕ ПРАШАА </text>
<text sub="clublinks" start="2773.837" dur="2.002"> ИСТО ТАКА. </text>
<text sub="clublinks" start="2774.538" dur="5.972"> ОВИЕ СЕКОГАШНИ БЕЗБЕДНИЦИ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2775.973" dur="6.572"> ИМА ПОВОДИ КАКО СЕ ИМАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2780.644" dur="4.003"> НА ПРЕДВОДНИТЕ СООДВЕТНИ КОНФЕРЕНЦИИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2782.679" dur="3.203"> МОРА ДА ГО ГРАДИМЕ НА НАШИТЕ ПРАВИЛИ И </text>
<text sub="clublinks" start="2784.781" dur="2.335"> РЕГУЛАТИИ И АДАПТ </text>
<text sub="clublinks" start="2786.016" dur="6.606"> СО СОГЛАСНО ДА СЕ ОДБЕРАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2787.25" dur="6.74"> КАКО ДОБРО. </text>
<text sub="clublinks" start="2792.756" dur="3.269"> СЕ СЛЕДУВАМЕ НА ТЕЛЕФОНОТ СО </text>
<text sub="clublinks" start="2794.124" dur="3.703"> БОЛНИЦИ АДМИНИСТРАТОРИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2796.159" dur="4.371"> ОДДЕЛЕНИЕ ЗА ЗДРАВЈЕ - </text>
<text sub="clublinks" start="2797.961" dur="5.305"> ОДДЕЛЕНИЕ ЗА ЗДРАВЈЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2800.664" dur="4.103"> МНОГУ РЕГУЛАТИ ДА ПОВЕДУВААТ </text>
<text sub="clublinks" start="2803.4" dur="3.303"> НАЈДОБРИОТ ЗДРАВЈЕ СИСТЕМ ВО ОБЕДИНЕТИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2804.901" dur="6.573"> ДРATАВИ НА АМЕРИКА. </text>
<text sub="clublinks" start="2806.837" dur="6.139"> И ОВИЕ РЕГУЛАТИВИТЕ СЕ ДА СЕ РАБОТИ </text>
<text sub="clublinks" start="2811.608" dur="5.472"> РЕГУЛАЦИИТЕ МОЕ ДА ГО СМЕТУВАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2813.11" dur="8.207"> ДАБИТЕ НА НАЧИН НА ЕКСПЕДИЦИЈА И </text>
<text sub="clublinks" start="2817.214" dur="6.639"> ФАКИЛИТАЦИЈА И МОБИЛИЗАЦИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="2821.451" dur="3.303"> ПОВЕЕ ОД ОВОЈ СЛУЧАЈ СМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2823.987" dur="2.802"> ОДВОРА ДО ВЕРУВАЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2824.888" dur="4.17"> МНОГУ ОД РЕГУЛАЦИИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2826.923" dur="4.037"> МОANЕ ДА ГИ ПРИДРУУВАМЕ, МОANЕ МОЕ ДА ЗГОЛЕМУВА </text>
<text sub="clublinks" start="2829.192" dur="4.304"> КАПАЦИТЕТ, ДА ЗНАЕТЕ, СЕ ПРАШАТ А </text>
<text sub="clublinks" start="2831.094" dur="5.405"> БОЛНИЦА ДА ДОБИРАТЕ КАПАЦИТЕТ. </text>
<text sub="clublinks" start="2833.63" dur="3.303"> НИЕ СИТЕ СЕРТИ НА ПРОСТОР </text>
<text sub="clublinks" start="2836.633" dur="2.002"> ПРОПИСИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2837.066" dur="10.077"> ПОТРЕБА ДА ГО ПОБЕДИ Флексибилноста за нив </text>
<text sub="clublinks" start="2841.237" dur="6.173"> DOçw СЕ КАКО ШТО СЕ ДА ГО NG81BI </text>
<text sub="clublinks" start="2847.277" dur="6.139"> ДА </text>
<text sub="clublinks" start="2847.544" dur="8.608"> >> Јас сум збунет. </text>
<text sub="clublinks" start="2853.55" dur="5.572"> АКО НЕМА ДА РАБОТАМ СО NEWУЈОРК </text>
<text sub="clublinks" start="2856.286" dur="3.237"> ПОВЕЕТЕ НА ГРАДОТ НО НОВО </text>
<text sub="clublinks" start="2859.256" dur="4.47"> ЈОРК ГРАД. </text>
<text sub="clublinks" start="2859.656" dur="5.205"> >> Можеби имате точка. </text>
<text sub="clublinks" start="2863.86" dur="2.436"> >> NEWУЈОРК ГРИЕ СЕ СЕГА </text>
<text sub="clublinks" start="2864.995" dur="4.037"> ДА СЕ ДА СЕ ДА СВОЈОТ СВОЈ. </text>
<text sub="clublinks" start="2866.43" dur="6.105"> РАБОТИРАМЕ НА YУЈОРК ГРАД 77 </text>
<text sub="clublinks" start="2869.166" dur="3.703"> ВРЕМЕ ДЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="2872.669" dur="5.538"> >> 78. </text>
<text sub="clublinks" start="2873.002" dur="6.34"> >> НЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2878.341" dur="2.669"> >> МОЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2879.476" dur="1.868"> ПОТРЕБНО ДА БИДЕТЕ КОНГРЕС </text>
<text sub="clublinks" start="2881.144" dur="2.969"> ЛИЦА. </text>
<text sub="clublinks" start="2881.477" dur="4.939"> СЕ ТРЕБА ДА СЕ СЕНАТОР, САМО </text>
<text sub="clublinks" start="2884.247" dur="4.438"> Комунициран со сите нив. </text>
<text sub="clublinks" start="2886.55" dur="2.536"> ЈА ПОСТАВУВАМЕ НА ВАШИНГТОН </text>
<text sub="clublinks" start="2888.819" dur="3.035"> БУРУВАRЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2889.219" dur="4.537"> ЈАС БЕВ ТАМУ. </text>
<text sub="clublinks" start="2891.988" dur="2.903"> НО ЈА ПОСТАВИМЕ БИЛНИЦИ КОГА САМО </text>
<text sub="clublinks" start="2893.89" dur="3.003"> Секретарот. </text>
<text sub="clublinks" start="2895.025" dur="4.237"> ЗНАЕМ КАКО ДА СЕ СМЕ, НЕ СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2897.027" dur="2.536"> ЗНАЕТЕ КАКО ГО ПОГОЛНИТЕ ДЕЛОВИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2899.396" dur="5.038"> ОВДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2899.696" dur="6.172"> ПОГЛЕДНЕТЕ НА ГУБОВИТЕ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="2904.568" dur="2.201"> РЕВЕНУВА, КОГА САМО СУДИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2906.002" dur="3.77"> Зборувајќи за мене. </text>
<text sub="clublinks" start="2906.903" dur="5.105"> КАКО ДА СЕ ДРАТ ДРATEАВЕН БУGЕТ </text>
<text sub="clublinks" start="2909.906" dur="3.637"> СО ДРАМАТНИ ГУБОВИ ВО РЕВЕНЦИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="2912.142" dur="2.936"> СЕ ДЕКА ДЕКА ДОБРО </text>
<text sub="clublinks" start="2913.677" dur="3.569"> ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА ДА ОДИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2915.212" dur="4.103"> ПОСЕТЕ СТИМУЛЕН ПАКЕТ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2917.38" dur="3.236"> ДОПОЛНИТЕЛНО ДОДЕЛУВАЕ ДОДЕЛУВАЕ ДО </text>
<text sub="clublinks" start="2919.449" dur="1.668"> ДРATEАВНИ ВЛАДИ. </text>
<text sub="clublinks" start="2920.75" dur="1.468"> ДОБРО. </text>
<text sub="clublinks" start="2921.251" dur="7.907"> ОВДЕ ПАКЕТ. </text>
<text sub="clublinks" start="2922.352" dur="9.275"> ДАЛИ 3 милијарди американски долари. </text>
<text sub="clublinks" start="2929.292" dur="2.702"> ДОМААТА Е КАКО ОД 15 УСД </text>
<text sub="clublinks" start="2931.761" dur="2.236"> БИЛИОН </text>
<text sub="clublinks" start="2932.128" dur="6.907"> >> КАКО ДОБИРАТЕ МИЛАРИ 15 УСД </text>
<text sub="clublinks" start="2934.131" dur="8.174"> ДОМАА СО 3,8 милијарди? </text>
<text sub="clublinks" start="2939.169" dur="5.972"> НЕ СЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2942.439" dur="3.937"> >> КАКО ОДГОВОРИТЕ ДА СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2945.275" dur="2.368"> МЕНТАЛНОСТ И ФИЛОСОФИЈА ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="2946.51" dur="3.369"> КУРИТЕ СЕ РАБОТЕ ДО СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2947.777" dur="3.403"> БОЛЕСТ И ПОВЕЕ ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2950.013" dur="3.436"> ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТОК МОIGHЕ МОЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2951.314" dur="2.502"> ЗА ОТВОРАЕ НА ЗЕМЈАТА ОД </text>
<text sub="clublinks" start="2953.583" dur="9.009"> Источен? </text>
<text sub="clublinks" start="2953.95" dur="9.543"> Гледајте, верувам дека е дел </text>
<text sub="clublinks" start="2962.726" dur="2.502"> ЈАЗИК, ПРАВО? </text>
<text sub="clublinks" start="2963.627" dur="3.369"> >> НОБОДОТ SЕ СЕ СМЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2965.362" dur="1.968"> Одржлив да ја задржите ЕКОНОМИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="2967.13" dur="3.77"> ЗАВРШЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="2967.463" dur="9.276"> >> Не е одржлив. </text>
<text sub="clublinks" start="2971.034" dur="8.341"> ДА СЕ ДОБИРАМЕ ТОА. </text>
<text sub="clublinks" start="2976.873" dur="4.137"> ТОА .1, .2. </text>
<text sub="clublinks" start="2979.509" dur="3.837"> СЕКОЈ ДОГОВОРИ СЕ ВЕРУВАМ ВО </text>
<text sub="clublinks" start="2981.144" dur="3.703"> ОВОЈ ДРАВ. </text>
<text sub="clublinks" start="2983.48" dur="9.175"> Ние мораме да сториме СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="2984.981" dur="11.044"> ЗА БЕЗБЕДНО ИВОТ. </text>
<text sub="clublinks" start="2992.789" dur="6.373"> ОВИЕ СЕ РАБОТНИ ЛУЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="2996.159" dur="4.537"> Тие треба да умираат некаде наскоро </text>
<text sub="clublinks" start="2999.296" dur="5.505"> СЕКОЈ </text>
<text sub="clublinks" start="3000.83" dur="5.772"> ПОВЕЕ ДА ПОМНЕМЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="3004.935" dur="2.368"> Јас НЕ верувам НЕКОГАШ АМЕРИКАН </text>
<text sub="clublinks" start="3006.736" dur="2.669"> ВЕРУВАТЕ ТОА. </text>
<text sub="clublinks" start="3007.437" dur="3.303"> ЗНАЕМ НОВ РАБОТНИЦИ НЕ СЕ ВЕРУВАМ </text>
<text sub="clublinks" start="3009.539" dur="3.136"> ТОА И КАКО Владимир на </text>
<text sub="clublinks" start="3010.874" dur="6.139"> СОСТОЈБА НА NEWУЈОРК МОЕ ДА СЕ РАБОТЕ ДА </text>
<text sub="clublinks" start="3012.809" dur="7.24"> ВИЕ ТОА, ДАКА НЕКОГАШ ДА СЕ ПРАШАМ ДА. </text>
<text sub="clublinks" start="3017.147" dur="3.303"> ПО ТОА ИМА ДВЕ ПАРАЛЕЛ </text>
<text sub="clublinks" start="3020.183" dur="1.601"> ТИЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="3020.583" dur="2.87"> HAЕ МОЕТЕ ДА ЈА ДОБИЕ ЕКОНОМИЈА </text>
<text sub="clublinks" start="3021.918" dur="3.003"> ВЕРУВАЕ И МОРА ДА ЗАШТИТИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3023.587" dur="6.239"> СЕКОЈ ИВЕТЕ ТОА МОЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="3025.055" dur="12.145"> ВЕРУВАМЕ ДА СЕ ПОВЕЕ РЕФИНИРАНА </text>
<text sub="clublinks" start="3029.959" dur="8.308"> СТРАТЕГИЈА отколку што СЕГАМЕ ТАЛКУВАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3037.334" dur="2.935"> ЗА НАС. </text>
<text sub="clublinks" start="3038.401" dur="5.505"> Не мислам дека е бинарна. </text>
<text sub="clublinks" start="3040.403" dur="5.605"> ЈАС НЕ МОINАМ ДА СЕ ЗАВРШИВ </text>
<text sub="clublinks" start="3044.04" dur="5.172"> СИТЕ ЕКОНОМИЈА И ОТВОРАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3046.142" dur="3.404"> СВЕТСКОТО ОПШТЕСТВО ДО БИЗНИС КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="3049.346" dur="1.701"> УСУАЛНО </text>
<text sub="clublinks" start="3049.679" dur="6.006"> СЕГАМЕ УЧЕМЕ ДА СЕ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="3051.181" dur="8.141"> КВИОТ НА СТРАТИФИКАЦИЈА ЗА РИЗИК </text>
<text sub="clublinks" start="3055.819" dur="6.939"> МЛАДИОТ ЛИЦЕ САМО ЛИСКО РИЗИК. </text>
<text sub="clublinks" start="3059.456" dur="5.104"> ЛУЕ КОИ САМО ВИРУС И </text>
<text sub="clublinks" start="3062.892" dur="3.136"> РЕШЕНИЕ ДА СЕ РЕЗИКОТ </text>
<text sub="clublinks" start="3064.694" dur="3.069"> Започнете ја економијата со донесување во </text>
<text sub="clublinks" start="3066.162" dur="4.871"> МЛАДИОТ ЛИЦЕ КОИ СЕ ПОСТОЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3067.897" dur="4.037"> ПО РИЗИК И СТАРТИ ДА СЕ ОДГОВОРИ ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="3071.167" dur="4.638"> МАШИНА ТОА ПАТ. </text>
<text sub="clublinks" start="3072.068" dur="6.373"> Започнете со рестартирање на економијата </text>
<text sub="clublinks" start="3075.939" dur="4.137"> НАТАМУ. </text>
<text sub="clublinks" start="3078.575" dur="4.604"> КОГА Е ИСТО НАЈДОБРИОТ ЈАВНИК </text>
<text sub="clublinks" start="3080.21" dur="4.537"> ЗДРАВЈЕ СТРАТЕГИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="3083.313" dur="2.035"> МЛАДИОТ ЛИЦА ТОА ОД ОВДЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3084.881" dur="5.739"> ДО ПАРКОТ. </text>
<text sub="clublinks" start="3085.482" dur="10.043"> НЕ ПРИГОВУВА BЕ БАСКЕТБАЛ. </text>
<text sub="clublinks" start="3090.754" dur="6.873"> И ТОА ДО СОВРШУВА BЕ ВО ВЕСНИКОТ </text>
<text sub="clublinks" start="3095.659" dur="3.236"> Куќа која не е јавна </text>
<text sub="clublinks" start="3097.761" dur="3.236"> ЗДРАВЈЕ СТРАТЕГИЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="3099.029" dur="5.004"> ПОВЕ ISЕ ТОА Е ПОСТОЈАНА ОД РЕФИНИ </text>
<text sub="clublinks" start="3101.131" dur="5.605"> СТРАТЕГИЈА ЗА ЈАВНА ЗДРАВЈЕ И </text>
<text sub="clublinks" start="3104.167" dur="3.37"> ПОЧЕТУВА РАБОТА НА ЕКОНОМИЈА И </text>
<text sub="clublinks" start="3106.87" dur="7.307"> ТОА ШТО СЕ СМЕЕ - ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="3107.671" dur="11.143"> ШТО СМЕ ДА СЕ РАБОТИ НИКОГАШ. </text>
<text sub="clublinks" start="3114.311" dur="6.105"> >> Дали ви влијае? </text>
<text sub="clublinks" start="3118.948" dur="2.536"> ДАЛИ ДА СЕ ЧУВАТЕ ВО СЛОБОДНО ПОДГОВОР </text>
<text sub="clublinks" start="3120.55" dur="2.969"> ДА СВЕД СВОЈОТ БЕСПЛАТНО? </text>
<text sub="clublinks" start="3121.618" dur="2.802"> >> ФЕДЕРАЛр </text>
<text sub="clublinks" start="3123.653" dur="2.969"> Готови упатства. </text>
<text sub="clublinks" start="3124.554" dur="4.971"> ГИ ПОВИКУВААТ УСЛОВИ </text>
<text sub="clublinks" start="3126.756" dur="5.405"> Бидејќи тие се Упатства. </text>
<text sub="clublinks" start="3129.659" dur="3.336"> И ТИЕ ДРАВНИ МОЕ ДА СЕ СЛЕДАТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3132.295" dur="2.469"> Упатства. </text>
<text sub="clublinks" start="3133.129" dur="5.505"> ДРATАВНИТЕ МОЕ ДА СЕ МОДАТ </text>
<text sub="clublinks" start="3134.898" dur="4.203"> Упатства за да ги собере нивните специфични </text>
<text sub="clublinks" start="3138.768" dur="1.501"> ЦИРКУМСТАНЦИ. </text>
<text sub="clublinks" start="3139.235" dur="2.436"> НЕМА ДОБИВ ОВА НОВ ЈОРК </text>
<text sub="clublinks" start="3140.403" dur="2.302"> СЕ РАЗЛИЧНИ И </text>
<text sub="clublinks" start="3141.805" dur="3.536"> ПРОБЛЕМ СЕКОЈ СЕКОЈ ДОГОВОР ВО </text>
<text sub="clublinks" start="3142.839" dur="4.17"> ЗЕМЈА, ПРАВО? </text>
<text sub="clublinks" start="3145.475" dur="1.801"> ТОА СЕКОЈ БЕЗ БЕЗ ДАЛИ ВАС </text>
<text sub="clublinks" start="3147.143" dur="2.669"> ЈИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3147.41" dur="3.27"> ТОА СЕКОЈ ФАКТ ДЕКА ЗНАЕТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="3149.946" dur="3.47"> НЕ Е ДОБИВ. </text>
<text sub="clublinks" start="3150.814" dur="7.24"> ОВДЕ ГО ГОЛЕМИМЕ ПОДГОВОР ПРЕДИЗВИК </text>
<text sub="clublinks" start="3153.55" dur="8.541"> ВО NEWујорк од градските броеви </text>
<text sub="clublinks" start="3158.188" dur="4.304"> И ЕДНА НА НАЈДОБРИОТ ИНТЕНЕС </text>
<text sub="clublinks" start="3162.225" dur="5.271"> ЕКОНОМИ. </text>
<text sub="clublinks" start="3162.625" dur="6.974"> И КОИ СИТЕ ДА СЕ ТРЕБА ТОА </text>
<text sub="clublinks" start="3167.63" dur="3.937"> И ДА НЕ ЗНАМ ДА БИДЕ ДА ГО ОБНОВА </text>
<text sub="clublinks" start="3169.733" dur="4.003"> ОДДАВА ДА РАБОТИ ЗА ТУЛСА ИЛИ САН </text>
<text sub="clublinks" start="3171.701" dur="3.27"> АНТОНИО. </text>
<text sub="clublinks" start="3173.87" dur="2.702"> SOе дојдеме до план </text>
<text sub="clublinks" start="3175.105" dur="3.102"> ТИ РАБОТИ ЗА NEWУЈОРК И </text>
<text sub="clublinks" start="3176.706" dur="2.402"> ФЕДЕРАЛНА ВЛАДА НЕ Е ТАКА </text>
<text sub="clublinks" start="3178.341" dur="1.535"> ПРАВИМЕ СЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="3179.242" dur="5.672"> НИЕ САКАТЕ НИЕ ПОНУДУВАМЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3180.009" dur="6.306"> Упатства. </text>
<text sub="clublinks" start="3185.048" dur="6.673"> >> Што правиш од </text>
<text sub="clublinks" start="3186.449" dur="6.706"> ЕКИПА НА ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ ТОА ДЕКА </text>
<text sub="clublinks" start="3191.855" dur="4.67"> МОЕ ДА САМО КВАРАНТИН И </text>
<text sub="clublinks" start="3193.289" dur="7.908"> ВТОРА ПРАШАА ILLЕ ВИЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3196.659" dur="5.139"> САМО-КВАРАНТИН ПОВЕЕ ДАЛИ </text>
<text sub="clublinks" start="3201.331" dur="1.168"> ВО NEWујорк ЈЕСЕРДЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="3201.931" dur="1.868"> >> ПРЕТСЕДАТЕТ СЕ ПОСТОИ СИТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3202.632" dur="2.802"> ТОА ОБЕЗБЕДИ ВО NEWУЈОРК ГРАД </text>
<text sub="clublinks" start="3203.933" dur="1.835"> МОЕ ДА САМО КВАРАНТИН ЗА ДВЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3205.568" dur="0.667"> WEEKS. </text>
<text sub="clublinks" start="3205.901" dur="1.535"> >> ВО NEWУЈОРК. </text>
<text sub="clublinks" start="3206.369" dur="3.136"> >> ВО NEWУЈОРК ГРАД. </text>
<text sub="clublinks" start="3207.57" dur="3.47"> >> НЕ, АКО ДА СЕ РЕДИТЕ ВО NEWУЈОРК </text>
<text sub="clublinks" start="3209.639" dur="1.802"> ГРАДОТ МОUSTЕТЕ КВАРАНТИН ВО НОВО </text>
<text sub="clublinks" start="3211.174" dur="2.302"> ДРORАВНА ДРАВА. </text>
<text sub="clublinks" start="3211.574" dur="2.869"> НЕ СМЕТЕ ДА ДА ОДИТЕ ДО НОВО </text>
<text sub="clublinks" start="3213.61" dur="4.804"> ЈОРЕК ГРАД ДО КАРТАНТИНА. </text>
<text sub="clublinks" start="3214.577" dur="4.271"> Одам на КВАРАНТИН НОВО </text>
<text sub="clublinks" start="3218.548" dur="8.208"> ДРORАВНА ДРАВА. </text>
<text sub="clublinks" start="3218.981" dur="9.009"> >> Тоа е медицински совет. </text>
<text sub="clublinks" start="3226.89" dur="3.002"> Најважното нешто во животот </text>
<text sub="clublinks" start="3228.124" dur="4.704"> Е ДА ЗНАЕТЕ ШТО СЕ ЗНАЕТЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="3230.026" dur="4.137"> ДА НЕ ЗНАМ ДЕКА МАКЕДОНИЈА И Јас </text>
<text sub="clublinks" start="3232.962" dur="3.17"> TЕ ВРВЕ ДО ДОКТОРОТ. </text>
<text sub="clublinks" start="3234.297" dur="4.037"> САМО мислам дека треба да ги следи </text>
<text sub="clublinks" start="3236.266" dur="3.169"> Упатства за ЦДЦ и ЦДЦ </text>
<text sub="clublinks" start="3238.468" dur="2.402"> УПАТСТВО ПРЕПОРАТУВАТЕ ТОА ВАС </text>
<text sub="clublinks" start="3239.569" dur="3.369"> ОСТАНЕТЕ ПРИДРУУВАВ ПОДДРШКА. </text>
<text sub="clublinks" start="3241.004" dur="3.936"> Социјалното растојание како добро и </text>
<text sub="clublinks" start="3243.072" dur="3.737"> ОВА Е ПОДНЕСЕ NEWУЈОРК КАКО СЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3245.074" dur="3.637"> ГОВЕНЕР МЕНТИЕН. </text>
<text sub="clublinks" start="3246.943" dur="9.943"> >> СПЕНЦЕРИ] СЕ ТАКА ТОА ВАС </text>
<text sub="clublinks" start="3248.845" dur="12.245"> ПОТРЕБНО КАРТАНТИН. </text>
<text sub="clublinks" start="3257.02" dur="5.638"> >> ТОА МОЕ ДА СОЦИЈАЛНА ПОСТАВУВАЕ. </text>
<text sub="clublinks" start="3261.224" dur="1.768"> ОВОЈ СЛУБИ се СИТЕ ПОВЕЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3262.792" dur="3.036"> ЗЕМЈА. </text>
<text sub="clublinks" start="3263.125" dur="20.421"> НЕ Е JУБОВ НОВ ЈОРК. </text>
<text sub="clublinks" start="3265.962" dur="18.952"> СМЕ НА ПРЕДИЗВОДОТ. </text>
<text sub="clublinks" start="3283.68" dur="3.469"> >> ДАКО НЕ ДА ЈА ДАМАМ ПОВЕЕ ФИНАНСИРАЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3285.047" dur="5.439"> ОД ФЕДИ, НЕ ЗНАМА КАКО </text>
<text sub="clublinks" start="3287.283" dur="5.839"> НИЕ СМЕТЕ БУЕТ. </text>
<text sub="clublinks" start="3290.62" dur="5.038"> ТОА Е ЗОШТО СИТЕ СМЕТКИ БИЛ </text>
<text sub="clublinks" start="3293.256" dur="11.344"> СО ТРОБЛЕСОМ. </text>
<text sub="clublinks" start="3295.792" dur="11.978"> ЈА ЗНАЕМ ПОЛИТИКАТА НА ПЛАТНО УБАВ </text>
<text sub="clublinks" start="3304.734" dur="5.505"> И НЕ ПОСТАВУВАТЕ СИТЕ ПРЕСУДА </text>
<text sub="clublinks" start="3307.904" dur="3.303"> СИТЕ ДРУГИ ИЗБОРНИ ОФИЦИЈАЛНО, </text>
<text sub="clublinks" start="3310.373" dur="19.486"> ДРУГОВИНАТЕ ДА СЕ СТЕТЕ </text>
<text sub="clublinks" start="3311.341" dur="18.518"> SHARP / íx </text>
<text sub="clublinks" start="3374.17" dur="1.001"> НЕ ТОА ОВА НЕМА РАБОТА. </text>
<text sub="clublinks" start="3374.87" dur="0.301"> ТОА Е ЗАДОВОЛСТВО. </text>