Q & A kanthi GSD 020 karo CC subtitles

Baba Ji minangka ngarsane Master murid sing apik, apa saka sih-rahmaté? "Keturunan sing cedhak banget nuwuhake penghinaan." Sampeyan ngerti, kadang nalika sampeyan cedhak banget, mung kecenderungan pikiran yaiku ngrusak kabeh. Dadi, kita wiwiti nganalisa kabeh sing dikandhakake, apa sing ditindakake - lan kakehan kita ora bisa ngerteni. Dadi nalika sampeyan cedhak banget, nalika moth dadi cedhak banget karo geni, dadi bisa kobong. Matur suwun, Baba Ji. Baba Ji, apa sampeyan bisa ngomong babagan wujud urip, sing ngalami akibat saka tumindak (bogjun), lan wong-wong sing nyipta tumindak (karamjuni). Deleng, nalika ngomong babagan Siklus 84, miturut Weda iku kaperang dadi 2 bagean. Sampeyan ngerti yen Gusti Allah nitahake - miturut konsep Hindhu, miturut konsep Veda, nalika Gusti Allah nitahake titah, Digawe dening… banjur nggawe 8.400.000 spesies makhluk Banjur dipérang dadi rong klompok - siji yaiku karamjuni lan liyane yaiku bogjuni. Dadi gogjun yaiku sing males karma; dheweke ora nggawe karma. Lan karamjuni yaiku wong sing males karma, lan dheweke uga nggawe karma. Delengen kanthi cara iki, yen ana wong sing duwe spesifik ayo ucapake akeh karma, gumantung karo spesies sing lair. Jinis iki kalebu karma. Nalika dheweke ngliwati, kemajuan ing pembangunan sabanjure. Nalika dheweke ngalami karma ing tahap iki, terus menyang jinis awak liyane. Dadi tangga teparo. Sampeyan menek andha. Lan kepiye carane males sampeyan dadi luwih entheng lan maju munggah. Banjur, ing sawetara wektu, kanthi sih-rahmat, sampeyan bakal ninggalake bogjun. Kajaba kanggo manungsa, kabeh bogjun yaiku kalebu makhluk langit sing diarani, sing kadang dakcritakake ... bhógjúni. Nalika berkembang, sampeyan bakal munggah menyang karamjuni. Lan apa bedane karamjuni lan bogjun? Ing karamjun sampeyan duwe vivak, sampeyan duwe kemampuan kanggo mbedakake. Bhogjun nanggapi rangsangan. Ing karamjun, sampeyan kudu mikir sampeyan diarep-arep bisa mbedakake sampeyan bakal objektif lan maju. Mula ing Karamjun ora mung males, nanging uga nggawe karma. Lan mung ing karamjun, sampeyan bisa nggayuh kaslametan bogjuns ora bisa. Bogjun kudu berkembang dadi karamjun, satemah bisa entuk keslametan. Dadi dheweke mbayar. Saliyane mbayar maneh, sampeyan uga nggawe. Lan ing karamjun, yen momotan karma sampeyan wis digawe, gedhe banget, beban sampeyan abot banget, dadi sampeyan bisa mudhun andha. Kowe ngerti? Sampeyan menek, sampeyan ana ing papan pungkasan, sampeyan korban sethithik, lan sampeyan ora butuh tangga maneh, sampeyan munggah ndhuwur iku. Nanging isih ana ing pungkasan yen… sikilmu kesandhung, Sampeyan ora bisa ngerti arep lunga ing endi maneh sampeyan nyekel lan rung sing sampeyan pungkasane rampung. Mula jarene ing Adi Granth: "Saka 8.4 yuta spesies, Gusti Allah mberkahi manungsa kanthi sih-rahmat. Manungsa sing gagal kliwat kasempatan iki, dheweke bakal nandhang lara teka lan lunga. " Ing babak 84 iki, minangka puncak manungsa - "Gusti Allah wis mberkahi manungsa kanthi kamulyan gedhe." Apa sampeyan ngerti? Dheweke duwe posisi kaya ngono "Sing Kangen -." Dheweke nggunakake conto tangga ing kene, yen kita menek, nanging yen sampeyan mlebu ing wektu sing penting iki, sampeyan ora ngerti ngendi kanggo nyekel dhewe wulan (wujud urip) sing bakal sampeyan lakoni. Dadi sampeyan kudu bali lan siklus lair lan mati, seneng lan susah. "Dheweke bakal nandhang lara nalika teka lan lunga." Kita kudu bola-bali teka maneh. Baba Ji, yen kita ngerti pentinge iki, iku bakal mengaruhi kita… Nalika njupuk, yen melu nomer, 8.400.000 spesies makhluk, yen sampeyan ngliwati masing-masing spesies kasebut mula kowe lair saka manungsa sawise 8.400.000 taun. Apa sampeyan ngerti? Lan kita ngerti manawa ana macem-macem jinis makhluk, Cukup ... wit lan tanduran sing bakal urip atusan taun kepungkur. Malah ora bisa dietung, sawise kabeh kita wis liwat, apa pain lan kasusahan sing kudu dialami, kanggo entuk status iki, lan saiki kita wis tekan, kita nganggep ora pati penting. Utawa kita ora ngerti utawa kita ora ngerti. Aku kabeh ngerti tenan. Kita ora mbedakake endi sing bener lan sing salah, kita mung nganggep kabeh iku kabeh lan kita mikir bakal kelakon kanggo wong liya lan ora kanggo kita. Matur suwun, Baba Ji. Hazura, apa bedane katresnan lan kecanduan? Katresnan mbantu sampeyan diwasa kecanduan narik sampeyan mudhun. Sampeyan ngerti, tegese, kaya sing wis dibahas pungkasan, tresna ... tenan kita ora ngerti apa sing diarani katresnan. Katresnan, katresnan iku ora bisa dingerteni. Sampeyan kudu sinau menehi katresnan. Ana pethikan sing apik banget saka Krishnamurti, ing ngendi dheweke ujar manawa angel nerangake utawa ngerti katresnan. Nanging kita mesthi bisa ngomong apa sing dudu katresnan. Katresnan minangka kualitas positif. Nalika kita ujar manawa kita tresna karo wong, kita wiwit drengki kita ora pengin nuduhake kita domineering, lan iki minangka fitur negatif. Lan dudu katresnan. Katresnan minangka prekara sing ngangkat kita. Katresnan minangka prekara sing nyebabake kita ngluwihi fisik. Dadi, nyatane, kita nyoba proses spiritual, mbukak kanggo katresnan. Sampeyan ngerti, umume kita wis diprogram, lan mulane kita mung ngalami aspek tartamtu saka katresnan iki. Nganti sampeyan mbukak kabeh, sampeyan ora bisa nemu katresnan. Matur suwun, Hazura. Hazura, aku duwe loro pitakon. Kaping pisanan, sampeyan nerangake kanthi apik marang kita, nalika kita ngalami evolusi liwat 8,4 yuta spesies makhluk nganti lair manungsa. Akeh wong sing duwe kesalahpahaman sing yen nalika ngalami evolusi lan lair saka manungsa, kita mungkasi kabeh karma sing kudu kita lakoni, banjur munggah kelairan manungsa. Nanging aku pengin negesake manawa sanajan sawise lair saka manungsa kanthi rahmat saka Gusti Allah, kita isih yakin karma sinchine utawa panyimpenan. Sampeyan ngerti, kita ora kudu nesu karo perkara kayata karma sinchine, karma nasib, lan liya-liyane. Kita nggunakake istilah kasebut mung minangka sarana panjelasan. Sing kudu dingerteni yaiku manawa kita kalebu bagean saka tongkol karma. Dadi bagean saka web karma tegese yen kita isih duwe karma. Kita duwe awak - tegese karma, sampeyan ngerti? Apa kita apik utawa ala. Nganti kita munggah, Siklus iki bakal terus, bener? "Sampeyan bakal tanggung jawab kanggo tumindak sing ditindakake." Mula, sawise ngalami konsekuensi, tegese kita isih duwe karma. Yaiku, sajrone kita ana ing awak, kita tumindak. Nanging yen pengin entuk kaslametan, kita kudu luwih dhuwur tinimbang karma. Saiki kita asring takon babagan karma sing apik lan sing ala - yen ana wong nindakake kabecikan lan nyipta amal ... Kita duwe paribasan: "Penolakan bisa nyebabake tahta, lan pamrentahan nyebabake neraka!" Wong bisa nindakake kabecikan lan amal - lan nglumpukake karma sing apik banget. Sawise duwe karma sing apik, dheweke bakal bali dadi raja utawa pamrentah. Nalika bali dadi raja utawa panguwasa, tundhuk karo kesenengan sensori, lan kudu tanggung jawab, lan siklus terus. Mula Adi Granth ujar "Dheweke luwih unggul tinimbang hadiah, amal lan penolakan. Basa sing mbaleni Asmane Gusti Allah, iku bakal nuwuhake kekarepane wong. " Jinis pengabdian sing ngluwihi kabeh jinis liyane, yaiku semedi tumrap Kita, semedi babagan Shabd. Lan sanalika kita meditasi Shabd, nalika miwiti tapa banjur minangka Master ing Adi Granth ujar: "Lungaa menyang endi sing bisa dipikolehi Gusti Allah. Thanks kanggo sih Guru, semedi. " Dadi nganti kita renung babagan Us iki - amarga siji-sijine cara kanggo mbandhingake akun karma sampeyan yaiku Shabd. "Sabd bakal mbusak tilas karma, Shabd bakal nyambung sampeyan karo Shabd asli. " Ora ana cara liya. Tanpa dheweke, kabeh wong bakal kepepet ing web karma. Karma apik, karma ala - debit lan kredit bakal terus. Lan sanajan kita kudu tulus karma, bakal dibusak dening Shabd. Sampeyan ngerti, kita ora bisa mbusak karma kita. Dheweke bakal tanggung jawab lan bakal ngunggahake kita kabeh. Cukup, kita ora duwe kekuwatan lan kekuwatan. Apa wae sing digawe - karma apik, karma ala - bakal terus. Nanging sanalika kita bali menyang Panjenengane, sanalika kita kirim bakal njupuk tanggung jawab kita - mung banjur bisa munggah ing negara kita iki. Pitakon nomer loro, Baba Ji, jarene murid sing golek perlindungan karo Gurune lan melu latihan meditasi, ngliwati telung tahap. Sing pertama sabar, sing nomer loro yaiku kepuasan, lan sing nomer telu yaiku matur nuwun. Aku takon sampeyan nerangake telung tahap iki. Kita bali babagan topik nyerah. Rong sing pertama tegese sabar lan pasrah - ing endi kersane printah, bener? Sawise kabeh kersane, lan kita urip miturut kekarepane, mula kita ora ana maneh mbedakake apa-apa. "Dheweke nganggep kesenengan lan rasa sakit padha, lan ora mbedakake kemenangan lan rasa isin. " Dadi apa sing bakal dadi kontradiksi? Banjur ora ana sing bisa diklasifikasikake minangka sing apik lan sing ala, amarga banjur kita nampa kabeh minangka kekarepane, kita ngerti yen cocog yen kita pikantuk saka Gusti Allah. Banjur ora ana kontradiksi sing isih ana. Dadi, kita metu saka wilayah sabar kanthi kepenak. Banjur kita ... subordinasi, kita kudu nyerah. Matur suwun Baba Ji. Baba Ji, kita kabeh perjuangan karo keputusan ing urip, lan yen kita lagi ing dalan, kepiye carane bisa ngerti manawa keputusan sing arep ditindakake yaiku keputusan sing tepat? Kita sinau liwat pengalaman. Kayane ora ana sing lair kanthi derajat kadewasan sing bakal dingerteni kabeh. Deleng - evolusi urip kaya tangi turu, kita ngalami apa-apa saben dina. Lan pengalaman kasebut mulang: apik, ala. Dadi ora ana sing ngerti. Kita kudu nemoni pengalaman. "Pengalaman mulang para mudha supaya wis tuwa, lan wis tuwa dadi enom. " Dadi minangka aturan umum, apa wae sing nggawe kita target - - Gusti, iku apik. Apa wae sing ngganggu kita saka target, kita kudu ngindhari iki. Nanging yen niyat kita bener lan keputusan sing dijupuk, ojo cocog karo wong liya, kepiye carane dideleng? Ora njupuk keputusan sing cocog karo kabeh wong. Iki pengalaman urip sampeyan beda banget karo pengalaman wong liya. Apa panganan kanggo siji bisa uga racun kanggo wong liya. Obat sing cocog kanggo sampeyan ora cocog karo kabeh wong. Dheweke bisa uga duwe reaksi. Dadi saka sudut pandang kita, pengalaman apa wae sing wis mulang, apa wae sing dianggep bener - kita kudu mutusake, kita kudu terus maju. Nanging, iki ora mesthi tegese sing kabeh setuju karo keputusan kasebut, lan iku bakal cocog karo kabeh wong. Dadi ora kudune cap, nanging kanggo nggawe solusi sing kita pikir bener, banjur ngrungokake sing liyane, ngerteni apa pengalaman sing wis mulang, apa pandangane banjur nyoba kanggo kesimpulan umum. Pitakon nomer loro, Baba Ji, kepiye cara mbedakake antarane urip sing bahagia lan urip sing sukses? Aku ora ngerti apa sukses iku. Dina iki, ukuran sukses wis ganti. Ing jaman biyen, sukses bisa sukses nalika wong ngormati sampeyan sampeyan jumeneng cita cita, kanggo pendapat, banjur sampeyan wong sing dihormati banget. Iki wis ganti saiki. Mboten? Dina iki kita ndeleng dhuwit, ndeleng kasugihan, kabeh diukur saka segi materi. Nanging kita ora bakal kepenak saka prekara kasebut. Dheweke mung ngrangsang rasa, dheweke nggawe kita kepengin duwe luwih akeh. Kepuasan kudu teka saka njero, nalika mbandhingake awakmu karo awakmu dhewe. Yen sampeyan selaras karo sampeyan, sampeyan seneng karo awakmu dhewe ora preduli sapa sing ujar apa-apa bab sampeyan, ora bakal ngowahi apa-apa. Lan ora ana gandhengane carane miskin utawa sugih sampeyan. Wareg tegese sinau urip ing kekarepane lan nampa. "Yen sampeyan menehi kerajaan kanggo mrentah, kepiye kamulyanku ing babagan iki? Yen sampeyan nggawe aku pengemis, apa sing bakal dak kalahake? " Sampeyan bisa nggawa sampeyan menyang ndhuwur, bisa narik sampeyan menyang sisih ngisor, lan sampeyan nampa, ora apa, yen Dheweke pengin iki, dheweke takon, aku seneng. Matur suwun, Baba Ji. Baba Ji, pancen bisa ditindakake kanggo pikiran kanggo kurban, anggere wis kaiket karo "aku"? Pikiran mesthi nuntut prekara sing kudu ditrapake saben pangurbanan sing digawe. Iki amarga cara kita ngetrapake pikiran. Gumantung saka program sing sampeyan lebokake, pikiran bakal tumindak. Pikiran ora mesthi kaya ngono. Pramila mistik nyoba nerangake karo kita sing sampeyan lakoni ora ana ing pikiran sampeyan iki dudu kedadeyane wiwitane. "Ya, pikiran, sampeyan minangka perwujudan saka Cahya gaib, kenali asalmu! ” Dadi Adi Granth ngandhani, ngakoni sejatine sampeyan. Pikiran ora ngitung, kaya saiki, kanthi tumindak kita. Kesan, cara komunikasi karo jagad, awake dhewe gawe program iki, nalika ngetung kabeh. Dadi kita kudu mbusak program kasebut lan ngunggah sing anyar, kanthi pitulung aku bakal nindakake sing bener - dadi luwih objektif ing urip, tinimbang mung tundhuk kabeh kanggo pitungan. Matur nuwun Baba Ji, apa sing bakal sampeyan gunakake apa sing kudu dadi gaweyan kita - mesthine kita kudu tapa - nanging kadang kita ora nindakake, kita kurang, kaya sing dakkandhakake, kita kangen wayahe tepat kanggo lungguh, kadang kita ora bisa. Kepiye carane bisa nggawe manawa kita tetep semedi, Baba Ji? Iki kalebu saka pitakon sadurunge, sing mrihatinake ing pikiran. Sampeyan ngerti, pikiran minangka entitas sing kuat banget. Yen pikiran ora krasa butuh banget, dheweke ora gelem korban. Saiki, umume kita ora rumangsa butuh apa-apa; kita nganggep gampang. Kabeh sing wis diwenehake kabeh sing diparingi berkah - kita mung njupuk iku kanggo diwenehake. Nanging nalika sampeyan rumangsa butuh prekara… sampeyan ngerti, iku kaya nalika ana wong sing ndeleng barang sing apik ing toko, yen dheweke kepengin, apa sing bakal ditindakake? Gawe upaya tenanan - bakal ngirit, ngomong babagan dhuwit, lan apa wae, mula dheweke bisa tuku barang kasebut. Dadi dina iki kita lagi ing tahap sing tenan… Maksudku, Dheweke menehi kabeh lan kita ora cukup ngapresiasi. Kepiye perasaan sampeyan yen anak sampeyan ora ngajeni sampeyan? Kita akeh korban kanggo dheweke, lan yen ora ngormati sampeyan, lan sampeyan ngerti, setaun sepisan utawa seminggu sepisan mung bakal nelpon sampeyan lan ngucap, halo, banjur kepiye rasane sampeyan? Lan apa kita ngajeni Gusti? Dheweke menehi kabeh mberkahi kita kabeh lan luwih becik njaluk matur nuwun marang dheweke, nuduhake matur nuwun kita ujar ora duwe - sampeyan duwe wektu kanggo jagad sampeyan duwe wektu kanggo wong liya sampeyan duwe wektu kanggo kabeh kajaba dheweke. "Ing endi kekarepan kita, kita bakal netepi." Lan pungkasane, apa sing dadi pikirane, apa sing sampeyan fokusake sing bakal teka sadurunge sampeyan. Lan yen iku jagad sing sampeyan fokusake, banjur sampeyan bakal bali menyang jagad iki. Dadi, kajaba sampeyan ngalihake perhatian wiwit saka kadonyan marang Gusti Allah, kepiye arep ngarep omah? Nggih Baba Ji, sanajan upaya kita, kadang kita ora bisa konsentrasi, iku kanggo kita… Ora ana sing pengin sampeyan konsentrasi. Maharaja ngandika apa ana pikiran utawa ora, sampeyan lungguh. Apik? Mikir amarga Guru sampeyan pengin sampeyan tapa, lan ora amarga apa sing sampeyan entuk. Ayo miwiti nganalisa - dina iki dina sing apik, sesuk iku dina sing ala - ora preduli. Grand Master ngandika "Apa sampeyan sukses lan kegagalan, paling ora teka! ” Apa sampeyan entuk sukses utawa kegagalan, ayo. Nggih Yen kita tapa saben dina kanthi bebarengan, Baba Ji, apa mengaruhi? Mbantu. Aku ora bakal ngomong ... bab iki, nanging mbantu amarga sampeyan wis mbentuk wektu tartamtu, asosiasi, bakal luwih gampang konsentrasi. Matur suwun, Baba Ji. Baba Ji, sampeyan bakal mbantu supaya ngerti bedane antarane agama lan spiritualitas? Sampeyan miwiti kanthi spiritual. Spiritualitas minangka inti. Dadi sampeyan miwiti kanthi spiritual. Spiritualitas minangka dhasar. Lan saya suwe saya suwe lan akeh sing saya akeh, dadi sampeyan ngerti organisasi lagi dibentuk, lan papat tembok agama bakal muncul. Nyatane, istilah basa Inggris kanggo agama asale saka basa Latin religare, tegese ngiket, ngendi klompok wong gandhengan karo tujuan umum. Apa tujuan umum? Ngelmu bab Gusti Allah. Apa kuwi tujuane saben agama? Banjur kenapa kita pisah? Baba Ji, ing macem-macem kesempatan Aku ketemu cah anom, sing duwe masalah karo salah siji saka patang syarat kasebut lan dheweke ora bisa ngatasi. Utamane, sawetara wong ora ngerti nopo mboten nopo kemawon ngombe alkohol. Aku mikir vegetarian, akeh wong sing ngerti, amarga ana gandhengane karo karma gedhe. Utawa kadang kenapa prelu dadi kanca siji sawayah-wayah, amarga saiki dadi gampang banget kanggo masarakat terusna lan coba kemitraan liyane, sanajan negara sawise bebrayan. Apa sampeyan ngewangi supaya ngerti babagan papat kahanan kasebut? Titik bisa diganti sajrone urip, kahanan bisa diganti, swasana bisa malih - nanging hukum moral ora bisa diganti, apa ora? Ya, para mudha saiki dheweke pengen metu bareng dhisik padha pengin piye wae luwih dikenal sadurunge njupuk langkah utama. Nanging apa jebule? Iki minangka masalah perkawinan sing wis diatur lawan bebrayan katresnan. Apa persentase bebrayan amarga katresnan, sing sukses, beda karo kekawin sing diatur? Ing bebrayan sing diatur sampeyan ngetik bundle, ngendi sing gelem piye wae njaga keseimbangane lan sinau kanggo ngajeni saben liyane. Kanggo bebrayan amarga katresnan sampeyan ngetik kanthi pendapat sing wis digawe. Lan ora ana sing bisa nyembadani, sing wis digawe. Nalika ketemu sampeyan kencan lan liya-liyane sampeyan pamer tumindak paling apik. Kabeh wong tumindak sing paling apik. Lan yen sampeyan omah-omah, mula sejatine wong lanang kasebut sampeyan ngerti. Sampeyan pancen bisa ngerti wong mung yen kowe urip bebarengan karo dheweke rina wengi. Yen ora, sampeyan mung bisa ndeleng wujud sing dimainake. Apa sampeyan bisa ngerti kaya iki? Sampeyan bakal urip karo wong wolung, sangang taun, banjur wong kasebut nindakake apa-apa, lan sampeyan mikir… aku malah kenal karo wong lanang iku? Nanging ora ana gegayuhan tumrap bebrayan sing wis diatur. Sampeyan ngerti sampeyan kudu akur. Ana akeh pangarepan ing bebrayan katresnan. Masalahe asring, Baba Ji, wong rumangsa yen kabeh hubungan kulawarga wis diwenehake - dheweke ora bisa milih hubungan urip utama. Kabeh padha mlebu ring dering. Lan dheweke rumangsa yen siji-sijine hubungan kasebut Sing bisa dipilih yaiku bebrayan. Lan bantahan sing asring ditindakake. Lan apa sampeyan bisa? Apa sampeyan bisa milih tenan? Apa sampeyan milih? Aku ora, Baba Ji, nanging masarakat cenderung ujar. Iki - manawa kita kabeh duwe ide sing wis ditemtokake iki, sing nggawe pilihan gratis ing urip. Apa sampeyan pancen duwe kebebasan njupuk keputusan? Keputusan sing sampeyan lakoni saiki didhasarake faktor tartamtu, bener? Contone, ing negara sampeyan lair, pendhidhikan sing sampeyan tampa wong tuwa sampeyan - apik, rumit, ketat, traumatik. Kabeh faktor kasebut wis ngetrapake negara sampeyan saiki. Lan ora ana tangan sampeyan. Dadi, apa sing bakal sampeyan gunakake kanthi gratis? Kepinginan bebas tegese aku duwe pilihan bebas. Yen sampeyan ora seneng karo aku, Aku kudune diidini kanthi bebas. Nanging matesi kebebasan sampeyan. Makane perusahaan nggawe aturan hukum sosial, malah kamardikan iki diwatesi. Kita kudu ngupayakake kerangka kerja tartamtu. Kebebasan tegese aku bisa nyopir ing sisih endi dalan sing dakkarepake. Nanging aku ora bisa amarga yen aku kelakon, bakal ana kacilakan. Pramila struktur sosial digawe, ukum digawe. Dadi fungsi ing disiplin tartamtu bakal mbantu sampeyan… Dhasar yaiku mateng. Apa aku siyap njupuk keputusan sing bener? Lan luwih-luwih nalika isih enom. Sampeyan ngerti, ing masa muda, jarene katresnan pisanan - penasaran sethitik, lan omong kosong sitik - iki katresnan pertama. Pira kita sing bisa ngatasi? Nanging aku ora ngomong ... Aku ora nentang perkawinan amarga katresnan. Nanging kanggo ujar manawa bebrayan kudu ora ana katresnan, lan dudu perkawinan sing diatur, utawa krama sing diatur, dudu perkawinan katresnan - iku gumantung karo kahanane budaya lan liyane. Nanging aja mikir yen sampeyan bisa ketemu wong liya mung adhedhasar sawetara rapat. Sampeyan ora bisa. Apa bab alkohol, Baba Ji? Ya, sampeyan wis nate mangsuli pitakon kasebut. Ing tangan siji, sampeyan pengin kebebasan lan ing tangan liyane sampeyan njupuk soko apa sing nyegah logika, alesan, kabeh. Banjur, ana ngendi kebebasan? Ing tangan siji, sampeyan pengin ngontrol prekara-prekara kasebut. Lan ing tangan liyane, sampeyan njupuk soko sing bakal ngilangi sampeyan kemampuan kanggo ngontrol. Sampeyan bakal ngilangi sampeyan kemampuan mikir. Mbusak bedane antarane sing apik lan sing ala. Apa ora ana kontradiksi? Baba Ji, masarakat golek cara kanggo santai. Apa sampeyan bisa menehi alternatif liyane? Kepiye ngerti apa sing kudu ditindakake supaya ora prelu gumantung karo prekara iki? Deleng… maneh nuntun kita menyang alkohol lan obat-obatan lan sapanunggalane. Iki bakal mbantu pikiran santai, nanging suwene suwene? Yen pikiranku ayem yen aku rukun karo kabeh wong, Aku santai Nanging nalika ngombe alkohol, iku gawe tenang aku sakjam utawa rong jam, banjur esuk - apa masalahku ilang? Saliyane masalah, aku lara sirah, lan aku kuwatir liyane amarga aku bisa ngomong apa-apa ing negara kasebut kanggo wong sing salah njupuk. Dadi apa sing dakgayuh? Iku khayalan sing bakal mbantu sampeyan ngendhokke, utawa sing bakal ngatasi masalah sampeyan. Ora bakal ana sing ilang, isih ana sampeyan. Nindakake tindakan kanggo nyingkirake masalah. Nindakake soko kanggo sampeyan rekonsiliasi karo awake dhewe, apa sing bakal mbantu sampeyan ayem tentrem. Ana mabuk dening Kita. Ya, maksudku ... "Werna dening Kita, dheweke bakal mabuk awan lan wengi kanthi begja." Baba Ji, apa pancene bisa ngilangi petungan pikiran? Lan nalika kita mandheg, apa kita nemoni katenangan kanthi otomatis? Sampeyan ngerti, sampeyan wis ngetrapake pikiran. Pikiran kena pengaruh. Dadi ilmu, pendhidhikan, kabeh iki wis diprogram pikiran, lan program iki bisa digunakake liwat pitungan, ok? Kaya sing dakkandhakake, kita mung kudu nyisihake kabeh. Dina iki, pikiran saben kita - nalika ana wong sing ngandhani pikiran, sadar utawa ora sadar, wiwit operate, lan ngevaluasi, "Sing apik, ala. Apa aku kudu nanggapi? Aku ora kudu menehi reaksi. Apa dheweke ngomong sing apik? Apa dheweke salah omong? ” Otomatis. Bisa mbatalake kabeh program, bakal mbutuhake wektu lan sing bakal kita coba. Kita nyoba nggawe bisu, kita nyoba sinau dadi objektif, tinimbang menehi reaksi. Urip saiki reaktif. Kita kudu objektif. Baba Ji, Sardar Bahadur ujar: "Ora ana wong sing entuk kebebasan spiritual nggunakake logika. " Lan ing sisih liyane, kita ujar sadurunge sadurunge mlebu dalan, kita kudu nggunakake alesan logis, lan aja kanthi wuta nututi dalane. Nalika mlebu ing dalan, sampeyan nggunakake logika. Pas tekan cestu Ya wis… Banjur ana tumindak. Apa nyerah? "Ora ana wong sing nggayuh kebebasan spiritual liwat logika." Apa iki nyerah? Deleng, kita kabeh asalé saka latar mburi tartamtu. Ana wong sing lair ing kulawarga Hindhu, ing kulawarga Muslim, Sikh, Kristen - kita asale saka macem-macem latar. Perlu sawetara wektu sadurunge bisa nemokake sesambetan kanggo filsafat iki. Amarga kita ora bisa nindakake liya. Kaya sing wis dakkandhakake, pikiran mlaku miturut program kasebut. Kita kudu ndeleng prekara saka sudut pandang tartamtu. Dadi, menyang ombone tartamtu, Kita kudu nggunakake logika lan mikir mula kita bisa mutusake apa sing kudu ditindakake. Kanggo golek sesambetan. Sawise duwe hubungan karo perjalanan, tumindak kudu teka. Lan nalika sampeyan miwiti akting, acara sampeyan iki bakal mbantu sampeyan luwih saka mung ilmu. Wiwitane, kita makarya adhedhasar ngelmu, kita nggunakake logika lan alesan. Nanging kegiatan bakal nggawa pengalaman pribadi. Lan karo - pengalaman liyane sing wis ana, mula kita luwih ngerti yen awake luwih cilik gegayutan karo bagean sing ora dingerteni, lan kita ora bakal bisa nindakake. Lan banjur kita miwiti ngupaya sih-rahmate. Lan nalika sampeyan miwiti ngupaya sih-rahmat ... wong ngemis ora bisa ndhikte kahanan. Lan dheweke ngirim, lan dheweke tangan karo tangan loro supaya bisa entuk apa-apa. Matur suwun, Baba Ji. Baba Ji, nalika satsangi netepi aturane Sant Matu sajrone urip, nanging ora pungkasane ora krungu Swara, apa sing bakal terjadi karo dheweke? Kayane ora kepengin mangsuli, amarga aku ora pengin nglanggar ... Sampeyan ngerti, sing utama yaiku, ana Shabd. Shabda ora nambah utawa nyuda, lampu ora mundhak utawa nyuda. Apa sing nyuda utawa nambah yaiku perhatian sampeyan, carane enten sampeyan. Yen sampeyan fokus, apa sampeyan wis diwiwiti utawa ora - ngerti, kadang kita mikir sing mung inisiatif bisa ngrungokake - ora ana gandhengane. Sampeyan bakal ngrungokake Sabd nalika sampeyan fokus, sanajan sampeyan ora diwiwiti. Nanging, inisiasi mulang babagan cara ngarahake. Yen sampeyan ora diwiwiti, sampeyan bakal mikir dhewe swarane aneh apa sing dak rungu. Utawa sampeyan menyang dokter lan sambat yen sampeyan duwe masalah pangrungon. Lan inisiasi mbantu kita ngerti ati-ati ngurmati negara sing saiki ana. Nanging pungkasane, yen sampeyan ora konsentrasi cukup banjur apa sing bakal sampeyan entuk kanthi meditasi? Kayane, nalika bocah mlebu sekolah nanging ora sinau. Dadi aku isa sekolah saben dina, nanging yen aku ora sinau apa-apa, apa aku bakal lulus ujian? LAN… Aku bakal ngomong angel ngomong manawa ana wong sing tapa sacara rutin, lan ing wektu sing padha ora krungu Swara. Sampeyan ngerti, kita duwe ide dhewe, apa swarane kudune. Lan dadi wong ngandhani sampeyan bakal krungu swara kaya iki, padha, ora persis. Swara kaya iki utawa sing. Lan saiki, gumantung saka kesan sing sampeyan pikirake, yen sampeyan wong saka jagad kulon, sampeyan bakal krungu sawetara alat musik ing sisih kulon; Yen sampeyan wong India, sampeyan bakal ngrungokake instrumen India. Swarane wis ana. Lan ing sawetara tahap ing uripe, saben kita krungu. Aku bakal ... Aku bisa ngomong satus persen sing ora ana wong sing bakal ana ing awak manungsa, lan dheweke ora bakal ngrungokake Swara. Nanging kita bisa uga ora ngerti dheweke, utawa kita ora weruh dheweke, utawa kita ora ngerti apa sejatine. Dadi sampeyan mung nemoni kanthi tanpa ngurmati. Matur suwun, Baba Ji.

Q & A kanthi GSD 020 karo CC

View online
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>
<text sub="clublinks" start="5.9" dur="3.02">Baba Ji minangka ngarsane Master</text>
<text sub="clublinks" start="8.92" dur="4.813"> murid sing apik, apa saka sih-rahmaté?</text>
<text sub="clublinks" start="13.733" dur="3.067"> "Keturunan sing cedhak banget nuwuhake penghinaan."</text>
<text sub="clublinks" start="16.8" dur="4.8"> Sampeyan ngerti, kadang nalika sampeyan cedhak banget,</text>
<text sub="clublinks" start="21.6" dur="3.2"> mung kecenderungan pikiran yaiku ngrusak kabeh.</text>
<text sub="clublinks" start="24.8" dur="5.266"> Dadi, kita wiwiti nganalisa kabeh sing dikandhakake, apa sing ditindakake -</text>
<text sub="clublinks" start="30.066" dur="3.067"> lan kakehan kita ora bisa ngerteni.</text>
<text sub="clublinks" start="33.133" dur="2.667"> Dadi nalika sampeyan cedhak banget,</text>
<text sub="clublinks" start="35.8" dur="3.266"> nalika moth dadi cedhak banget karo geni,</text>
<text sub="clublinks" start="39.066" dur="3.6"> dadi bisa kobong.</text>
<text sub="clublinks" start="42.666" dur="1.867"> Matur suwun, Baba Ji.</text>
<text sub="clublinks" start="44.533" dur="5.4"> Baba Ji, apa sampeyan bisa ngomong babagan wujud urip,</text>
<text sub="clublinks" start="49.933" dur="1.133"> sing ngalami akibat saka tumindak (bogjun),</text>
<text sub="clublinks" start="51.066" dur="5.267"> lan wong-wong sing nyipta tumindak (karamjuni).</text>
<text sub="clublinks" start="56.333" dur="3.533"> Deleng, nalika ngomong babagan Siklus 84,</text>
<text sub="clublinks" start="59.866" dur="5.2"> miturut Weda iku kaperang dadi 2 bagean.</text>
<text sub="clublinks" start="65.066" dur="1.794"> Sampeyan ngerti yen Gusti Allah nitahake -</text>
<text sub="clublinks" start="66.86" dur="3.74"> miturut konsep Hindhu, miturut konsep Veda,</text>
<text sub="clublinks" start="70.6" dur="2.06"> nalika Gusti Allah nitahake titah,</text>
<text sub="clublinks" start="72.666" dur="2"> Digawe dening…</text>
<text sub="clublinks" start="74.666" dur="3.134"> banjur nggawe 8.400.000 spesies makhluk</text>
<text sub="clublinks" start="77.8" dur="3.466"> Banjur dipérang dadi rong klompok -</text>
<text sub="clublinks" start="81.266" dur="3.8"> siji yaiku karamjuni lan liyane yaiku bogjuni.</text>
<text sub="clublinks" start="85.066" dur="4.4"> Dadi gogjun yaiku sing males karma;</text>
<text sub="clublinks" start="89.466" dur="2.134"> dheweke ora nggawe karma.</text>
<text sub="clublinks" start="91.6" dur="2.466"> Lan karamjuni yaiku wong sing males karma,</text>
<text sub="clublinks" start="94.066" dur="3.134"> lan dheweke uga nggawe karma.</text>
<text sub="clublinks" start="97.2" dur="0.933"> Delengen kanthi cara iki,</text>
<text sub="clublinks" start="98.133" dur="4.267"> yen ana wong sing duwe spesifik</text>
<text sub="clublinks" start="102.4" dur="2.666"> ayo ucapake akeh karma,</text>
<text sub="clublinks" start="105.066" dur="5.8"> gumantung karo spesies sing lair.</text>
<text sub="clublinks" start="110.866" dur="4"> Jinis iki kalebu karma.</text>
<text sub="clublinks" start="114.866" dur="3.667"> Nalika dheweke ngliwati,</text>
<text sub="clublinks" start="118.533" dur="4.533"> kemajuan ing pembangunan sabanjure.</text>
<text sub="clublinks" start="123.066" dur="5.2"> Nalika dheweke ngalami karma ing tahap iki,</text>
<text sub="clublinks" start="128.266" dur="1.667"> terus menyang jinis awak liyane.</text>
<text sub="clublinks" start="129.933" dur="0.733"> Dadi tangga teparo.</text>
<text sub="clublinks" start="130.666" dur="1.734"> Sampeyan menek andha.</text>
<text sub="clublinks" start="132.4" dur="1.866"> Lan kepiye carane males</text>
<text sub="clublinks" start="134.266" dur="3.6"> sampeyan dadi luwih entheng lan maju munggah.</text>
<text sub="clublinks" start="137.866" dur="4.734"> Banjur, ing sawetara wektu, kanthi sih-rahmat,</text>
<text sub="clublinks" start="142.6" dur="3.8"> sampeyan bakal ninggalake bogjun.</text>
<text sub="clublinks" start="146.4" dur="4.6"> Kajaba kanggo manungsa, kabeh bogjun yaiku</text>
<text sub="clublinks" start="151" dur="2.6"> kalebu makhluk langit sing diarani,</text>
<text sub="clublinks" start="153.6" dur="1.066"> sing kadang dakcritakake ...</text>
<text sub="clublinks" start="154.666" dur="1.734"> bhógjúni.</text>
<text sub="clublinks" start="156.4" dur="3.2"> Nalika berkembang, sampeyan bakal munggah menyang karamjuni.</text>
<text sub="clublinks" start="159.6" dur="2.4"> Lan apa bedane</text>
<text sub="clublinks" start="162" dur="2.066"> karamjuni lan bogjun?</text>
<text sub="clublinks" start="164.066" dur="2.067"> Ing karamjun sampeyan duwe vivak,</text>
<text sub="clublinks" start="166.133" dur="2.467"> sampeyan duwe kemampuan kanggo mbedakake.</text>
<text sub="clublinks" start="168.6" dur="3.266"> Bhogjun nanggapi rangsangan.</text>
<text sub="clublinks" start="171.866" dur="3.134"> Ing karamjun, sampeyan kudu mikir</text>
<text sub="clublinks" start="175" dur="2.666"> sampeyan diarep-arep bisa mbedakake</text>
<text sub="clublinks" start="177.666" dur="3.267"> sampeyan bakal objektif lan maju.</text>
<text sub="clublinks" start="180.933" dur="1.867"> Mula ing Karamjun</text>
<text sub="clublinks" start="182.8" dur="4.266"> ora mung males, nanging uga nggawe karma.</text>
<text sub="clublinks" start="187.066" dur="2.667"> Lan mung ing karamjun,</text>
<text sub="clublinks" start="189.733" dur="2.133"> sampeyan bisa nggayuh kaslametan</text>
<text sub="clublinks" start="191.866" dur="1"> bogjuns ora bisa.</text>
<text sub="clublinks" start="192.866" dur="3.534"> Bogjun kudu berkembang dadi karamjun,</text>
<text sub="clublinks" start="196.4" dur="4.8"> satemah bisa entuk keslametan.</text>
<text sub="clublinks" start="201.2" dur="1.2"> Dadi dheweke mbayar.</text>
<text sub="clublinks" start="202.4" dur="2.866"> Saliyane mbayar maneh, sampeyan uga nggawe.</text>
<text sub="clublinks" start="205.266" dur="2.2"> Lan ing karamjun, yen</text>
<text sub="clublinks" start="207.466" dur="2.2"> momotan karma sampeyan wis digawe,</text>
<text sub="clublinks" start="209.666" dur="3.8"> gedhe banget, beban sampeyan abot banget,</text>
<text sub="clublinks" start="213.466" dur="2.334"> dadi sampeyan bisa mudhun andha. Kowe ngerti?</text>
<text sub="clublinks" start="215.8" dur="1.866"> Sampeyan menek,</text>
<text sub="clublinks" start="217.666" dur="2.067"> sampeyan ana ing papan pungkasan,</text>
<text sub="clublinks" start="219.733" dur="2.067"> sampeyan korban sethithik,</text>
<text sub="clublinks" start="221.8" dur="1.8"> lan sampeyan ora butuh tangga maneh,</text>
<text sub="clublinks" start="223.6" dur="1.466"> sampeyan munggah ndhuwur iku.</text>
<text sub="clublinks" start="225.066" dur="1.534"> Nanging isih ana ing pungkasan</text>
<text sub="clublinks" start="226.6" dur="4.266"> yen… sikilmu kesandhung,</text>
<text sub="clublinks" start="230.866" dur="2.934"> Sampeyan ora bisa ngerti arep lunga ing endi maneh</text>
<text sub="clublinks" start="233.8" dur="1.8"> sampeyan nyekel</text>
<text sub="clublinks" start="235.6" dur="3.2"> lan rung sing sampeyan pungkasane rampung.</text>
<text sub="clublinks" start="238.8" dur="2.266"> Mula jarene ing Adi Granth:</text>
<text sub="clublinks" start="241.066" dur="2.734"> "Saka 8.4 yuta spesies,</text>
<text sub="clublinks" start="243.8" dur="2.533"> Gusti Allah mberkahi manungsa kanthi sih-rahmat.</text>
<text sub="clublinks" start="246.333" dur="2.733"> Manungsa sing gagal kliwat kasempatan iki,</text>
<text sub="clublinks" start="249.066" dur="4"> dheweke bakal nandhang lara teka lan lunga. "</text>
<text sub="clublinks" start="253.066" dur="2.4"> Ing babak 84 iki,</text>
<text sub="clublinks" start="255.466" dur="4.934"> minangka puncak manungsa -</text>
<text sub="clublinks" start="260.4" dur="2.066"> "Gusti Allah wis mberkahi manungsa kanthi kamulyan gedhe."</text>
<text sub="clublinks" start="262.466" dur="4.867"> Apa sampeyan ngerti? Dheweke duwe posisi kaya ngono</text>
<text sub="clublinks" start="267.333" dur="1.467"> "Sing Kangen -."</text>
<text sub="clublinks" start="268.8" dur="1.666"> Dheweke nggunakake conto tangga ing kene,</text>
<text sub="clublinks" start="270.466" dur="1.934"> yen kita menek,</text>
<text sub="clublinks" start="272.4" dur="2.733"> nanging yen sampeyan mlebu ing wektu sing penting iki,</text>
<text sub="clublinks" start="275.133" dur="2.333"> sampeyan ora ngerti ngendi kanggo nyekel dhewe</text>
<text sub="clublinks" start="277.466" dur="3.134"> wulan (wujud urip) sing bakal sampeyan lakoni.</text>
<text sub="clublinks" start="280.6" dur="1.666"> Dadi sampeyan kudu bali</text>
<text sub="clublinks" start="282.266" dur="1.867"> lan siklus</text>
<text sub="clublinks" start="284.133" dur="0.733"> lair lan mati,</text>
<text sub="clublinks" start="284.866" dur="2.067"> seneng lan susah.</text>
<text sub="clublinks" start="286.933" dur="2.867"> "Dheweke bakal nandhang lara nalika teka lan lunga."</text>
<text sub="clublinks" start="289.8" dur="2.6"> Kita kudu bola-bali teka maneh.</text>
<text sub="clublinks" start="292.4" dur="5.733"> Baba Ji, yen kita ngerti pentinge iki,</text>
<text sub="clublinks" start="298.133" dur="1.333"> iku bakal mengaruhi kita…</text>
<text sub="clublinks" start="299.466" dur="1.6"> Nalika njupuk,</text>
<text sub="clublinks" start="301.066" dur="3"> yen melu nomer,</text>
<text sub="clublinks" start="304.066" dur="3.267"> 8.400.000 spesies makhluk,</text>
<text sub="clublinks" start="307.333" dur="6.067"> yen sampeyan ngliwati masing-masing spesies kasebut</text>
<text sub="clublinks" start="313.4" dur="1.4"> mula kowe lair saka manungsa</text>
<text sub="clublinks" start="314.8" dur="3.266"> sawise 8.400.000 taun.</text>
<text sub="clublinks" start="318.066" dur="0.8"> Apa sampeyan ngerti?</text>
<text sub="clublinks" start="318.866" dur="1.534"> Lan kita ngerti manawa ana macem-macem jinis makhluk,</text>
<text sub="clublinks" start="320.4" dur="3.866"> Cukup ... wit lan tanduran sing bakal urip atusan taun kepungkur.</text>
<text sub="clublinks" start="324.266" dur="2.334"> Malah ora bisa dietung,</text>
<text sub="clublinks" start="326.6" dur="3.666"> sawise kabeh kita wis liwat,</text>
<text sub="clublinks" start="330.266" dur="1.934"> apa pain lan kasusahan sing kudu dialami,</text>
<text sub="clublinks" start="332.2" dur="1.866"> kanggo entuk status iki,</text>
<text sub="clublinks" start="334.066" dur="1.4"> lan saiki kita wis tekan,</text>
<text sub="clublinks" start="335.466" dur="4.067"> kita nganggep ora pati penting.</text>
<text sub="clublinks" start="339.533" dur="0.933"> Utawa kita ora ngerti</text>
<text sub="clublinks" start="340.466" dur="1"> utawa kita ora ngerti.</text>
<text sub="clublinks" start="341.466" dur="1.267"> Aku kabeh ngerti tenan.</text>
<text sub="clublinks" start="342.733" dur="1.867"> Kita ora mbedakake endi sing bener lan sing salah,</text>
<text sub="clublinks" start="344.6" dur="2.2"> kita mung nganggep kabeh iku kabeh</text>
<text sub="clublinks" start="346.8" dur="7.066"> lan kita mikir bakal kelakon kanggo wong liya lan ora kanggo kita.</text>
<text sub="clublinks" start="353.866" dur="2.334"> Matur suwun, Baba Ji.</text>
<text sub="clublinks" start="356.2" dur="7.266"> Hazura, apa bedane katresnan lan kecanduan?</text>
<text sub="clublinks" start="363.466" dur="1.534"> Katresnan mbantu sampeyan diwasa</text>
<text sub="clublinks" start="365" dur="3.733"> kecanduan narik sampeyan mudhun.</text>
<text sub="clublinks" start="368.733" dur="2.6"> Sampeyan ngerti, tegese, kaya sing wis dibahas pungkasan,</text>
<text sub="clublinks" start="371.333" dur="3.867"> tresna ... tenan kita ora ngerti apa sing diarani katresnan.</text>
<text sub="clublinks" start="375.2" dur="6"> Katresnan, katresnan iku ora bisa dingerteni.</text>
<text sub="clublinks" start="381.2" dur="2.466"> Sampeyan kudu sinau menehi katresnan.</text>
<text sub="clublinks" start="383.666" dur="5.4"> Ana pethikan sing apik banget saka Krishnamurti,</text>
<text sub="clublinks" start="389.066" dur="6.534"> ing ngendi dheweke ujar manawa angel nerangake utawa ngerti katresnan.</text>
<text sub="clublinks" start="395.6" dur="4.333"> Nanging kita mesthi bisa ngomong apa sing dudu katresnan.</text>
<text sub="clublinks" start="399.933" dur="2.2"> Katresnan minangka kualitas positif.</text>
<text sub="clublinks" start="402.133" dur="2.067"> Nalika kita ujar manawa kita tresna karo wong,</text>
<text sub="clublinks" start="404.2" dur="1.266"> kita wiwit drengki</text>
<text sub="clublinks" start="405.466" dur="1.267"> kita ora pengin nuduhake</text>
<text sub="clublinks" start="406.733" dur="1.8"> kita domineering,</text>
<text sub="clublinks" start="408.533" dur="2.333"> lan iki minangka fitur negatif.</text>
<text sub="clublinks" start="410.866" dur="2.267"> Lan dudu katresnan.</text>
<text sub="clublinks" start="413.133" dur="3.533"> Katresnan minangka prekara sing ngangkat kita.</text>
<text sub="clublinks" start="416.666" dur="8.534"> Katresnan minangka prekara sing nyebabake kita ngluwihi fisik.</text>
<text sub="clublinks" start="425.2" dur="5.466"> Dadi, nyatane, kita nyoba proses spiritual,</text>
<text sub="clublinks" start="430.666" dur="3.134"> mbukak kanggo katresnan.</text>
<text sub="clublinks" start="433.8" dur="2.266"> Sampeyan ngerti, umume kita wis diprogram,</text>
<text sub="clublinks" start="436.066" dur="6.2"> lan mulane kita mung ngalami aspek tartamtu saka katresnan iki.</text>
<text sub="clublinks" start="442.266" dur="3.334"> Nganti sampeyan mbukak kabeh,</text>
<text sub="clublinks" start="445.6" dur="3.466"> sampeyan ora bisa nemu katresnan.</text>
<text sub="clublinks" start="450.266" dur="1"> Matur suwun, Hazura.</text>
<text sub="clublinks" start="452.8" dur="3.4"> Hazura, aku duwe loro pitakon.</text>
<text sub="clublinks" start="456.2" dur="2.266"> Kaping pisanan, sampeyan nerangake kanthi apik marang kita,</text>
<text sub="clublinks" start="458.466" dur="6.134"> nalika kita ngalami evolusi liwat 8,4 yuta spesies makhluk nganti lair manungsa.</text>
<text sub="clublinks" start="464.6" dur="5.133"> Akeh wong sing duwe kesalahpahaman sing</text>
<text sub="clublinks" start="469.733" dur="3.667"> yen nalika ngalami evolusi lan lair saka manungsa,</text>
<text sub="clublinks" start="473.4" dur="3.333"> kita mungkasi kabeh karma sing kudu kita lakoni,</text>
<text sub="clublinks" start="476.733" dur="3.933"> banjur munggah kelairan manungsa.</text>
<text sub="clublinks" start="480.666" dur="4.334"> Nanging aku pengin negesake manawa sanajan sawise lair saka manungsa</text>
<text sub="clublinks" start="485" dur="1.933"> kanthi rahmat saka Gusti Allah,</text>
<text sub="clublinks" start="486.933" dur="4.067"> kita isih yakin karma sinchine utawa panyimpenan.</text>
<text sub="clublinks" start="491" dur="4.266"> Sampeyan ngerti, kita ora kudu nesu karo perkara kayata karma sinchine, karma nasib, lan liya-liyane.</text>
<text sub="clublinks" start="495.266" dur="1.934"> Kita nggunakake istilah kasebut mung minangka sarana panjelasan.</text>
<text sub="clublinks" start="497.2" dur="2.333"> Sing kudu dingerteni yaiku</text>
<text sub="clublinks" start="499.533" dur="4.333"> manawa kita kalebu bagean saka tongkol karma.</text>
<text sub="clublinks" start="503.866" dur="1.4"> Dadi bagean saka web karma tegese</text>
<text sub="clublinks" start="505.266" dur="2.2"> yen kita isih duwe karma.</text>
<text sub="clublinks" start="507.466" dur="3.4"> Kita duwe awak - tegese karma, sampeyan ngerti?</text>
<text sub="clublinks" start="510.866" dur="4.8"> Apa kita apik utawa ala.</text>
<text sub="clublinks" start="515.666" dur="4.334"> Nganti kita munggah,</text>
<text sub="clublinks" start="520" dur="4.133"> Siklus iki bakal terus, bener?</text>
<text sub="clublinks" start="524.133" dur="5.467"> "Sampeyan bakal tanggung jawab kanggo tumindak sing ditindakake."</text>
<text sub="clublinks" start="529.6" dur="2.666"> Mula, sawise ngalami konsekuensi,</text>
<text sub="clublinks" start="532.266" dur="2.534"> tegese kita isih duwe karma.</text>
<text sub="clublinks" start="534.8" dur="3.4"> Yaiku, sajrone kita ana ing awak,</text>
<text sub="clublinks" start="538.2" dur="3.2"> kita tumindak.</text>
<text sub="clublinks" start="541.4" dur="4.866"> Nanging yen pengin entuk kaslametan, kita kudu luwih dhuwur tinimbang karma.</text>
<text sub="clublinks" start="546.266" dur="4"> Saiki kita asring takon babagan karma sing apik lan sing ala -</text>
<text sub="clublinks" start="550.266" dur="2.267"> yen ana wong nindakake kabecikan lan nyipta amal ...</text>
<text sub="clublinks" start="552.533" dur="1.133"> Kita duwe paribasan:</text>
<text sub="clublinks" start="553.666" dur="2.534"> "Penolakan bisa nyebabake tahta, lan pamrentahan nyebabake neraka!"</text>
<text sub="clublinks" start="556.2" dur="1.6"> Wong bisa nindakake kabecikan lan amal -</text>
<text sub="clublinks" start="557.8" dur="2.4"> lan nglumpukake karma sing apik banget.</text>
<text sub="clublinks" start="560.2" dur="1"> Sawise duwe karma sing apik,</text>
<text sub="clublinks" start="561.2" dur="1.8"> dheweke bakal bali dadi raja utawa pamrentah.</text>
<text sub="clublinks" start="563" dur="1.666"> Nalika bali dadi raja utawa panguwasa,</text>
<text sub="clublinks" start="564.666" dur="2.6"> tundhuk karo kesenengan sensori,</text>
<text sub="clublinks" start="567.266" dur="2"> lan kudu tanggung jawab,</text>
<text sub="clublinks" start="569.266" dur="2.134"> lan siklus terus.</text>
<text sub="clublinks" start="571.4" dur="1.933"> Mula Adi Granth ujar</text>
<text sub="clublinks" start="573.333" dur="5.733"> "Dheweke luwih unggul tinimbang hadiah, amal lan penolakan.</text>
<text sub="clublinks" start="579.066" dur="2.534"> Basa sing mbaleni Asmane Gusti Allah,</text>
<text sub="clublinks" start="581.6" dur="2.866"> iku bakal nuwuhake kekarepane wong. "</text>
<text sub="clublinks" start="584.466" dur="3.6"> Jinis pengabdian sing ngluwihi kabeh jinis liyane,</text>
<text sub="clublinks" start="588.066" dur="2.8"> yaiku semedi tumrap Kita, semedi babagan Shabd.</text>
<text sub="clublinks" start="590.866" dur="3.534"> Lan sanalika kita meditasi Shabd,</text>
<text sub="clublinks" start="594.4" dur="2.533"> nalika miwiti tapa</text>
<text sub="clublinks" start="596.933" dur="1.333"> banjur minangka Master ing Adi Granth ujar:</text>
<text sub="clublinks" start="598.266" dur="3.2"> "Lungaa menyang endi sing bisa dipikolehi Gusti Allah.</text>
<text sub="clublinks" start="601.466" dur="4.734"> Thanks kanggo sih Guru, semedi. "</text>
<text sub="clublinks" start="606.2" dur="3.2"> Dadi nganti kita renung babagan Us iki -</text>
<text sub="clublinks" start="609.4" dur="5.4"> amarga siji-sijine cara kanggo mbandhingake akun karma sampeyan</text>
<text sub="clublinks" start="614.8" dur="1"> yaiku Shabd.</text>
<text sub="clublinks" start="615.8" dur="2.533"> "Sabd bakal mbusak tilas karma,</text>
<text sub="clublinks" start="618.333" dur="2.333"> Shabd bakal nyambung sampeyan karo Shabd asli. "</text>
<text sub="clublinks" start="620.666" dur="1.534"> Ora ana cara liya.</text>
<text sub="clublinks" start="622.2" dur="1.8"> Tanpa dheweke, kabeh wong bakal kepepet ing web karma.</text>
<text sub="clublinks" start="624" dur="3.6"> Karma apik, karma ala - debit lan kredit bakal terus.</text>
<text sub="clublinks" start="627.6" dur="1"> Lan sanajan kita kudu tulus karma,</text>
<text sub="clublinks" start="628.6" dur="2.2"> bakal dibusak dening Shabd.</text>
<text sub="clublinks" start="630.8" dur="4.8"> Sampeyan ngerti, kita ora bisa mbusak karma kita.</text>
<text sub="clublinks" start="635.6" dur="2.533"> Dheweke bakal tanggung jawab</text>
<text sub="clublinks" start="638.133" dur="3"> lan bakal ngunggahake kita kabeh.</text>
<text sub="clublinks" start="641.133" dur="1.467"> Cukup,</text>
<text sub="clublinks" start="642.6" dur="3.866"> kita ora duwe kekuwatan lan kekuwatan.</text>
<text sub="clublinks" start="646.466" dur="1.8"> Apa wae sing digawe -</text>
<text sub="clublinks" start="648.266" dur="2.734"> karma apik, karma ala - bakal terus.</text>
<text sub="clublinks" start="651" dur="2.8"> Nanging sanalika kita bali menyang Panjenengane,</text>
<text sub="clublinks" start="653.8" dur="1.933"> sanalika kita kirim</text>
<text sub="clublinks" start="655.733" dur="4.133"> bakal njupuk tanggung jawab kita -</text>
<text sub="clublinks" start="659.866" dur="3.734"> mung banjur bisa munggah ing negara kita iki.</text>
<text sub="clublinks" start="663.6" dur="2.333"> Pitakon nomer loro, Baba Ji,</text>
<text sub="clublinks" start="665.933" dur="4.333"> jarene murid sing golek perlindungan karo Gurune</text>
<text sub="clublinks" start="670.266" dur="1.934"> lan melu latihan meditasi,</text>
<text sub="clublinks" start="672.2" dur="3.4"> ngliwati telung tahap.</text>
<text sub="clublinks" start="675.6" dur="2.666"> Sing pertama sabar,</text>
<text sub="clublinks" start="678.266" dur="2.334"> sing nomer loro yaiku kepuasan,</text>
<text sub="clublinks" start="680.6" dur="1.933"> lan sing nomer telu yaiku matur nuwun.</text>
<text sub="clublinks" start="682.533" dur="4.267"> Aku takon sampeyan nerangake telung tahap iki.</text>
<text sub="clublinks" start="686.8" dur="2.666"> Kita bali babagan topik nyerah.</text>
<text sub="clublinks" start="689.466" dur="5.2"> Rong sing pertama tegese sabar</text>
<text sub="clublinks" start="694.666" dur="4.4"> lan pasrah - ing endi kersane printah, bener?</text>
<text sub="clublinks" start="699.066" dur="1.934"> Sawise kabeh kersane,</text>
<text sub="clublinks" start="701" dur="2"> lan kita urip miturut kekarepane,</text>
<text sub="clublinks" start="703" dur="3.666"> mula kita ora ana maneh mbedakake apa-apa.</text>
<text sub="clublinks" start="706.666" dur="2.6"> "Dheweke nganggep kesenengan lan rasa sakit padha,</text>
<text sub="clublinks" start="709.266" dur="2.067"> lan ora mbedakake kemenangan lan rasa isin. "</text>
<text sub="clublinks" start="711.333" dur="1.533"> Dadi apa sing bakal dadi kontradiksi?</text>
<text sub="clublinks" start="712.866" dur="2"> Banjur ora ana sing bisa diklasifikasikake minangka sing apik lan sing ala,</text>
<text sub="clublinks" start="714.866" dur="3.067"> amarga banjur kita nampa kabeh minangka kekarepane,</text>
<text sub="clublinks" start="717.933" dur="2.667"> kita ngerti yen cocog yen kita pikantuk saka Gusti Allah.</text>
<text sub="clublinks" start="720.6" dur="0.866"> Banjur ora ana kontradiksi sing isih ana.</text>
<text sub="clublinks" start="721.466" dur="4.134"> Dadi, kita metu saka wilayah sabar kanthi kepenak.</text>
<text sub="clublinks" start="725.6" dur="4.866"> Banjur kita ... subordinasi, kita kudu nyerah.</text>
<text sub="clublinks" start="730.466" dur="2.2"> Matur suwun Baba Ji.</text>
<text sub="clublinks" start="733.8" dur="5.8"> Baba Ji, kita kabeh perjuangan karo keputusan ing urip,</text>
<text sub="clublinks" start="739.6" dur="2.8"> lan yen kita lagi ing dalan, kepiye carane bisa ngerti</text>
<text sub="clublinks" start="742.4" dur="5.6"> manawa keputusan sing arep ditindakake yaiku keputusan sing tepat?</text>
<text sub="clublinks" start="748" dur="1.933"> Kita sinau liwat pengalaman.</text>
<text sub="clublinks" start="749.933" dur="2.733"> Kayane ora ana sing lair</text>
<text sub="clublinks" start="752.666" dur="4.2"> kanthi derajat kadewasan sing bakal dingerteni kabeh.</text>
<text sub="clublinks" start="756.866" dur="5.6"> Deleng - evolusi urip kaya tangi turu,</text>
<text sub="clublinks" start="762.466" dur="2.734"> kita ngalami apa-apa saben dina.</text>
<text sub="clublinks" start="765.2" dur="5.4"> Lan pengalaman kasebut mulang: apik, ala.</text>
<text sub="clublinks" start="770.6" dur="3.4"> Dadi ora ana sing ngerti.</text>
<text sub="clublinks" start="774" dur="2.866"> Kita kudu nemoni pengalaman.</text>
<text sub="clublinks" start="776.866" dur="2"> "Pengalaman mulang para mudha supaya wis tuwa,</text>
<text sub="clublinks" start="778.866" dur="3.2"> lan wis tuwa dadi enom. "</text>
<text sub="clublinks" start="782.066" dur="2.4"> Dadi minangka aturan umum,</text>
<text sub="clublinks" start="784.466" dur="4.534"> apa wae sing nggawe kita target -</text>
<text sub="clublinks" start="789" dur="2"> - Gusti, iku apik.</text>
<text sub="clublinks" start="791" dur="2"> Apa wae sing ngganggu kita saka target,</text>
<text sub="clublinks" start="793" dur="2.866"> kita kudu ngindhari iki.</text>
<text sub="clublinks" start="795.866" dur="2.4"> Nanging yen niyat kita bener</text>
<text sub="clublinks" start="798.266" dur="3.134"> lan keputusan sing dijupuk,</text>
<text sub="clublinks" start="801.4" dur="2.4"> ojo cocog karo wong liya,</text>
<text sub="clublinks" start="803.8" dur="1.733"> kepiye carane dideleng?</text>
<text sub="clublinks" start="805.533" dur="4.067"> Ora njupuk keputusan sing cocog karo kabeh wong.</text>
<text sub="clublinks" start="809.6" dur="1.8"> Iki pengalaman urip sampeyan</text>
<text sub="clublinks" start="811.4" dur="3.2"> beda banget karo pengalaman wong liya.</text>
<text sub="clublinks" start="814.6" dur="3"> Apa panganan kanggo siji bisa uga racun kanggo wong liya.</text>
<text sub="clublinks" start="817.6" dur="2.666"> Obat sing cocog kanggo sampeyan ora cocog karo kabeh wong.</text>
<text sub="clublinks" start="820.266" dur="2.8"> Dheweke bisa uga duwe reaksi.</text>
<text sub="clublinks" start="823.066" dur="2.867"> Dadi saka sudut pandang kita,</text>
<text sub="clublinks" start="825.933" dur="3.2"> pengalaman apa wae sing wis mulang,</text>
<text sub="clublinks" start="829.133" dur="1.867"> apa wae sing dianggep bener -</text>
<text sub="clublinks" start="831" dur="2.533"> kita kudu mutusake, kita kudu terus maju.</text>
<text sub="clublinks" start="833.533" dur="1.867"> Nanging, iki ora mesthi tegese</text>
<text sub="clublinks" start="835.4" dur="2.4"> sing kabeh setuju karo keputusan kasebut,</text>
<text sub="clublinks" start="837.8" dur="2.8"> lan iku bakal cocog karo kabeh wong.</text>
<text sub="clublinks" start="840.6" dur="3.2"> Dadi ora kudune cap,</text>
<text sub="clublinks" start="843.8" dur="2.066"> nanging kanggo nggawe solusi sing kita pikir bener,</text>
<text sub="clublinks" start="845.866" dur="2.334"> banjur ngrungokake sing liyane,</text>
<text sub="clublinks" start="848.2" dur="2.2"> ngerteni apa pengalaman sing wis mulang,</text>
<text sub="clublinks" start="850.4" dur="2.066"> apa pandangane</text>
<text sub="clublinks" start="852.466" dur="3.534"> banjur nyoba kanggo kesimpulan umum.</text>
<text sub="clublinks" start="856" dur="4.066"> Pitakon nomer loro, Baba Ji, kepiye cara mbedakake</text>
<text sub="clublinks" start="860.066" dur="6.4"> antarane urip sing bahagia lan urip sing sukses?</text>
<text sub="clublinks" start="866.466" dur="1.8"> Aku ora ngerti apa sukses iku.</text>
<text sub="clublinks" start="868.266" dur="3.934"> Dina iki, ukuran sukses wis ganti.</text>
<text sub="clublinks" start="872.2" dur="2.466"> Ing jaman biyen, sukses bisa sukses</text>
<text sub="clublinks" start="874.666" dur="2.534"> nalika wong ngormati sampeyan</text>
<text sub="clublinks" start="877.2" dur="4.2"> sampeyan jumeneng cita cita,</text>
<text sub="clublinks" start="881.4" dur="1.8"> kanggo pendapat,</text>
<text sub="clublinks" start="883.2" dur="2.266"> banjur sampeyan wong sing dihormati banget.</text>
<text sub="clublinks" start="885.466" dur="1.534"> Iki wis ganti saiki. Mboten?</text>
<text sub="clublinks" start="887" dur="3.066"> Dina iki kita ndeleng dhuwit, ndeleng kasugihan,</text>
<text sub="clublinks" start="890.066" dur="4.534"> kabeh diukur saka segi materi.</text>
<text sub="clublinks" start="894.6" dur="4.8"> Nanging kita ora bakal kepenak saka prekara kasebut.</text>
<text sub="clublinks" start="899.4" dur="1.4"> Dheweke mung ngrangsang rasa,</text>
<text sub="clublinks" start="900.8" dur="2.666"> dheweke nggawe kita kepengin duwe luwih akeh.</text>
<text sub="clublinks" start="903.466" dur="2.134"> Kepuasan kudu teka saka njero,</text>
<text sub="clublinks" start="905.6" dur="2.266"> nalika mbandhingake awakmu karo awakmu dhewe.</text>
<text sub="clublinks" start="907.866" dur="2.2"> Yen sampeyan selaras karo sampeyan,</text>
<text sub="clublinks" start="910.066" dur="2"> sampeyan seneng karo awakmu dhewe</text>
<text sub="clublinks" start="912.066" dur="3.2"> ora preduli sapa sing ujar apa-apa bab sampeyan, ora bakal ngowahi apa-apa.</text>
<text sub="clublinks" start="915.266" dur="1.467"> Lan ora ana gandhengane</text>
<text sub="clublinks" start="916.733" dur="4.267"> carane miskin utawa sugih sampeyan.</text>
<text sub="clublinks" start="921" dur="4.133"> Wareg tegese sinau urip ing kekarepane lan nampa.</text>
<text sub="clublinks" start="925.133" dur="1.867"> "Yen sampeyan menehi kerajaan kanggo mrentah, kepiye kamulyanku ing babagan iki?</text>
<text sub="clublinks" start="927" dur="3.466"> Yen sampeyan nggawe aku pengemis, apa sing bakal dak kalahake? "</text>
<text sub="clublinks" start="930.466" dur="1.734"> Sampeyan bisa nggawa sampeyan menyang ndhuwur,</text>
<text sub="clublinks" start="932.2" dur="2.533"> bisa narik sampeyan menyang sisih ngisor, lan sampeyan nampa, ora apa,</text>
<text sub="clublinks" start="934.733" dur="6.2"> yen Dheweke pengin iki, dheweke takon, aku seneng.</text>
<text sub="clublinks" start="940.933" dur="1.867"> Matur suwun, Baba Ji.</text>
<text sub="clublinks" start="942.8" dur="2.733"> Baba Ji, pancen bisa ditindakake</text>
<text sub="clublinks" start="945.533" dur="2.067"> kanggo pikiran kanggo kurban,</text>
<text sub="clublinks" start="947.6" dur="3.066"> anggere wis kaiket karo "aku"?</text>
<text sub="clublinks" start="950.666" dur="3.467"> Pikiran mesthi nuntut prekara sing kudu ditrapake</text>
<text sub="clublinks" start="954.133" dur="4"> saben pangurbanan sing digawe.</text>
<text sub="clublinks" start="958.133" dur="4.333"> Iki amarga cara kita ngetrapake pikiran.</text>
<text sub="clublinks" start="962.466" dur="2.134"> Gumantung saka program sing sampeyan lebokake,</text>
<text sub="clublinks" start="964.6" dur="1.666"> pikiran bakal tumindak.</text>
<text sub="clublinks" start="966.266" dur="3.6"> Pikiran ora mesthi kaya ngono.</text>
<text sub="clublinks" start="969.866" dur="3.534"> Pramila mistik nyoba nerangake karo kita</text>
<text sub="clublinks" start="973.4" dur="2.8"> sing sampeyan lakoni ora ana ing pikiran sampeyan</text>
<text sub="clublinks" start="976.2" dur="2"> iki dudu kedadeyane wiwitane.</text>
<text sub="clublinks" start="978.2" dur="2.533"> "Ya, pikiran, sampeyan minangka perwujudan saka Cahya gaib,</text>
<text sub="clublinks" start="980.733" dur="2.733"> kenali asalmu! ”</text>
<text sub="clublinks" start="983.466" dur="4.734"> Dadi Adi Granth ngandhani, ngakoni sejatine sampeyan.</text>
<text sub="clublinks" start="988.2" dur="4.466"> Pikiran ora ngitung,</text>
<text sub="clublinks" start="992.666" dur="2.4"> kaya saiki, kanthi tumindak kita.</text>
<text sub="clublinks" start="995.066" dur="3.534"> Kesan, cara komunikasi karo jagad,</text>
<text sub="clublinks" start="998.6" dur="3.333"> awake dhewe gawe program iki,</text>
<text sub="clublinks" start="1001.933" dur="2.533"> nalika ngetung kabeh.</text>
<text sub="clublinks" start="1004.466" dur="4.8"> Dadi kita kudu mbusak program kasebut lan ngunggah sing anyar,</text>
<text sub="clublinks" start="1009.266" dur="3.2"> kanthi pitulung aku bakal nindakake sing bener -</text>
<text sub="clublinks" start="1012.466" dur="2.534"> dadi luwih objektif ing urip,</text>
<text sub="clublinks" start="1015" dur="4.8"> tinimbang mung tundhuk kabeh kanggo pitungan.</text>
<text sub="clublinks" start="1019.8" dur="0.666"> Matur nuwun</text>
<text sub="clublinks" start="1020.466" dur="2.4"> Baba Ji, apa sing bakal sampeyan gunakake</text>
<text sub="clublinks" start="1022.866" dur="2.6"> apa sing kudu dadi gaweyan kita -</text>
<text sub="clublinks" start="1025.466" dur="1.467"> mesthine kita kudu tapa -</text>
<text sub="clublinks" start="1026.933" dur="2.133"> nanging kadang kita ora nindakake,</text>
<text sub="clublinks" start="1029.066" dur="3.8"> kita kurang, kaya sing dakkandhakake,</text>
<text sub="clublinks" start="1032.866" dur="4.4"> kita kangen wayahe tepat kanggo lungguh,</text>
<text sub="clublinks" start="1037.266" dur="1.8"> kadang kita ora bisa.</text>
<text sub="clublinks" start="1039.066" dur="3.2"> Kepiye carane bisa nggawe manawa kita tetep semedi, Baba Ji?</text>
<text sub="clublinks" start="1042.266" dur="1.6"> Iki kalebu saka pitakon sadurunge,</text>
<text sub="clublinks" start="1043.866" dur="2.134"> sing mrihatinake ing pikiran.</text>
<text sub="clublinks" start="1046" dur="2.6"> Sampeyan ngerti, pikiran minangka entitas sing kuat banget.</text>
<text sub="clublinks" start="1048.6" dur="2.866"> Yen pikiran ora krasa butuh banget,</text>
<text sub="clublinks" start="1051.466" dur="2.334"> dheweke ora gelem korban.</text>
<text sub="clublinks" start="1053.8" dur="2.266"> Saiki, umume kita ora rumangsa butuh apa-apa;</text>
<text sub="clublinks" start="1056.066" dur="1.4"> kita nganggep gampang.</text>
<text sub="clublinks" start="1057.466" dur="2"> Kabeh sing wis diwenehake</text>
<text sub="clublinks" start="1059.466" dur="1.4"> kabeh sing diparingi berkah -</text>
<text sub="clublinks" start="1060.866" dur="2.334"> kita mung njupuk iku kanggo diwenehake.</text>
<text sub="clublinks" start="1063.2" dur="2.8"> Nanging nalika sampeyan rumangsa butuh prekara…</text>
<text sub="clublinks" start="1066" dur="3.2"> sampeyan ngerti, iku kaya nalika ana wong sing ndeleng barang sing apik ing toko,</text>
<text sub="clublinks" start="1069.2" dur="2.066"> yen dheweke kepengin, apa sing bakal ditindakake?</text>
<text sub="clublinks" start="1071.266" dur="1.6"> Gawe upaya tenanan -</text>
<text sub="clublinks" start="1072.866" dur="2.267"> bakal ngirit, ngomong babagan dhuwit, lan apa wae,</text>
<text sub="clublinks" start="1075.133" dur="3.133"> mula dheweke bisa tuku barang kasebut.</text>
<text sub="clublinks" start="1078.266" dur="4.067"> Dadi dina iki kita lagi ing tahap sing tenan…</text>
<text sub="clublinks" start="1082.333" dur="3.267"> Maksudku, Dheweke menehi kabeh lan</text>
<text sub="clublinks" start="1085.6" dur="2.933"> kita ora cukup ngapresiasi.</text>
<text sub="clublinks" start="1088.533" dur="2.333"> Kepiye perasaan sampeyan</text>
<text sub="clublinks" start="1090.866" dur="1.934"> yen anak sampeyan ora ngajeni sampeyan?</text>
<text sub="clublinks" start="1092.8" dur="1.6"> Kita akeh korban kanggo dheweke,</text>
<text sub="clublinks" start="1094.4" dur="2.466"> lan yen ora ngormati sampeyan,</text>
<text sub="clublinks" start="1096.866" dur="1.934"> lan sampeyan ngerti, setaun sepisan utawa seminggu sepisan</text>
<text sub="clublinks" start="1098.8" dur="2.666"> mung bakal nelpon sampeyan lan ngucap, halo,</text>
<text sub="clublinks" start="1101.466" dur="1.334"> banjur kepiye rasane sampeyan?</text>
<text sub="clublinks" start="1102.8" dur="3.066"> Lan apa kita ngajeni Gusti?</text>
<text sub="clublinks" start="1105.866" dur="1.467"> Dheweke menehi kabeh</text>
<text sub="clublinks" start="1107.333" dur="1.667"> mberkahi kita kabeh</text>
<text sub="clublinks" start="1109" dur="3.466"> lan luwih becik njaluk matur nuwun marang dheweke,</text>
<text sub="clublinks" start="1112.466" dur="2.134"> nuduhake matur nuwun</text>
<text sub="clublinks" start="1114.6" dur="1.6"> kita ujar ora duwe -</text>
<text sub="clublinks" start="1116.2" dur="1.333"> sampeyan duwe wektu kanggo jagad</text>
<text sub="clublinks" start="1117.533" dur="1.2"> sampeyan duwe wektu kanggo wong liya</text>
<text sub="clublinks" start="1118.733" dur="2.733"> sampeyan duwe wektu kanggo kabeh kajaba dheweke.</text>
<text sub="clublinks" start="1121.466" dur="1.8"> "Ing endi kekarepan kita, kita bakal netepi."</text>
<text sub="clublinks" start="1123.266" dur="2.934"> Lan pungkasane, apa sing dadi pikirane,</text>
<text sub="clublinks" start="1126.2" dur="1.866"> apa sing sampeyan fokusake</text>
<text sub="clublinks" start="1128.066" dur="2.2"> sing bakal teka sadurunge sampeyan.</text>
<text sub="clublinks" start="1130.266" dur="1.934"> Lan yen iku jagad sing sampeyan fokusake,</text>
<text sub="clublinks" start="1132.2" dur="3.266"> banjur sampeyan bakal bali menyang jagad iki.</text>
<text sub="clublinks" start="1135.466" dur="2.134"> Dadi, kajaba sampeyan ngalihake perhatian</text>
<text sub="clublinks" start="1137.6" dur="2.6"> wiwit saka kadonyan marang Gusti Allah,</text>
<text sub="clublinks" start="1140.2" dur="2"> kepiye arep ngarep omah?</text>
<text sub="clublinks" start="1142.2" dur="1.066"> Nggih</text>
<text sub="clublinks" start="1143.266" dur="1.4"> Baba Ji, sanajan upaya kita,</text>
<text sub="clublinks" start="1144.666" dur="2.267"> kadang kita ora bisa konsentrasi,</text>
<text sub="clublinks" start="1146.933" dur="0.867"> iku kanggo kita…</text>
<text sub="clublinks" start="1147.8" dur="1.8"> Ora ana sing pengin sampeyan konsentrasi.</text>
<text sub="clublinks" start="1149.6" dur="1.466"> Maharaja ngandika</text>
<text sub="clublinks" start="1151.066" dur="3.6"> apa ana pikiran utawa ora, sampeyan lungguh.</text>
<text sub="clublinks" start="1154.666" dur="1.267"> Apik? Mikir</text>
<text sub="clublinks" start="1155.933" dur="2.133"> amarga Guru sampeyan pengin sampeyan tapa,</text>
<text sub="clublinks" start="1158.066" dur="2.334"> lan ora amarga apa sing sampeyan entuk.</text>
<text sub="clublinks" start="1160.4" dur="2.6"> Ayo miwiti nganalisa - dina iki dina sing apik,</text>
<text sub="clublinks" start="1163" dur="0.933"> sesuk iku dina sing ala -</text>
<text sub="clublinks" start="1163.933" dur="2.867"> ora preduli.</text>
<text sub="clublinks" start="1166.8" dur="1.133"> Grand Master ngandika</text>
<text sub="clublinks" start="1167.933" dur="2.267"> "Apa sampeyan sukses lan kegagalan,</text>
<text sub="clublinks" start="1170.2" dur="1.8"> paling ora teka! ”</text>
<text sub="clublinks" start="1172" dur="4"> Apa sampeyan entuk sukses utawa kegagalan, ayo.</text>
<text sub="clublinks" start="1176" dur="1.2"> Nggih</text>
<text sub="clublinks" start="1177.2" dur="2.4"> Yen kita tapa saben dina kanthi bebarengan, Baba Ji,</text>
<text sub="clublinks" start="1179.6" dur="1.6"> apa mengaruhi?</text>
<text sub="clublinks" start="1181.2" dur="1.066"> Mbantu.</text>
<text sub="clublinks" start="1182.266" dur="2.734"> Aku ora bakal ngomong ... bab iki, nanging mbantu</text>
<text sub="clublinks" start="1185" dur="3.4"> amarga sampeyan wis mbentuk wektu tartamtu, asosiasi,</text>
<text sub="clublinks" start="1188.4" dur="1.8"> bakal luwih gampang konsentrasi.</text>
<text sub="clublinks" start="1190.2" dur="1.6"> Matur suwun, Baba Ji.</text>
<text sub="clublinks" start="1191.8" dur="2.066"> Baba Ji, sampeyan bakal mbantu supaya ngerti bedane</text>
<text sub="clublinks" start="1193.866" dur="3.134"> antarane agama lan spiritualitas?</text>
<text sub="clublinks" start="1197" dur="2.533"> Sampeyan miwiti kanthi spiritual.</text>
<text sub="clublinks" start="1199.533" dur="3.067"> Spiritualitas minangka inti.</text>
<text sub="clublinks" start="1202.6" dur="1.8"> Dadi sampeyan miwiti kanthi spiritual.</text>
<text sub="clublinks" start="1204.4" dur="2.266"> Spiritualitas minangka dhasar.</text>
<text sub="clublinks" start="1206.666" dur="2.134"> Lan saya suwe saya suwe</text>
<text sub="clublinks" start="1208.8" dur="3.8"> lan akeh sing saya akeh, dadi sampeyan ngerti</text>
<text sub="clublinks" start="1212.6" dur="1.933"> organisasi lagi dibentuk,</text>
<text sub="clublinks" start="1214.533" dur="2.933"> lan papat tembok agama bakal muncul.</text>
<text sub="clublinks" start="1217.466" dur="2.534"> Nyatane, istilah basa Inggris kanggo agama asale saka basa Latin religare,</text>
<text sub="clublinks" start="1220" dur="2.2"> tegese ngiket,</text>
<text sub="clublinks" start="1222.2" dur="3.6"> ngendi klompok wong</text>
<text sub="clublinks" start="1225.8" dur="3.2"> gandhengan karo tujuan umum.</text>
<text sub="clublinks" start="1229" dur="1.666"> Apa tujuan umum?</text>
<text sub="clublinks" start="1230.666" dur="2.2"> Ngelmu bab Gusti Allah.</text>
<text sub="clublinks" start="1232.866" dur="3.334"> Apa kuwi tujuane saben agama?</text>
<text sub="clublinks" start="1236.2" dur="3.2"> Banjur kenapa kita pisah?</text>
<text sub="clublinks" start="1241.866" dur="2.534"> Baba Ji, ing macem-macem kesempatan</text>
<text sub="clublinks" start="1244.4" dur="2.4"> Aku ketemu cah anom,</text>
<text sub="clublinks" start="1246.8" dur="3.4"> sing duwe masalah karo salah siji saka patang syarat kasebut</text>
<text sub="clublinks" start="1250.2" dur="2.8"> lan dheweke ora bisa ngatasi.</text>
<text sub="clublinks" start="1253" dur="2.266"> Utamane, sawetara wong ora ngerti</text>
<text sub="clublinks" start="1255.266" dur="2.2"> nopo mboten nopo kemawon ngombe alkohol.</text>
<text sub="clublinks" start="1257.466" dur="2"> Aku mikir vegetarian, akeh wong sing ngerti,</text>
<text sub="clublinks" start="1259.466" dur="2.334"> amarga ana gandhengane karo karma gedhe.</text>
<text sub="clublinks" start="1261.8" dur="2.4"> Utawa kadang kenapa prelu</text>
<text sub="clublinks" start="1264.2" dur="1.666"> dadi kanca siji sawayah-wayah,</text>
<text sub="clublinks" start="1265.866" dur="2.4"> amarga saiki dadi gampang banget kanggo masarakat</text>
<text sub="clublinks" start="1268.266" dur="3.134"> terusna lan coba kemitraan liyane,</text>
<text sub="clublinks" start="1271.4" dur="2.2"> sanajan negara sawise bebrayan.</text>
<text sub="clublinks" start="1273.6" dur="5"> Apa sampeyan ngewangi supaya ngerti babagan papat kahanan kasebut?</text>
<text sub="clublinks" start="1278.6" dur="3"> Titik bisa diganti sajrone urip,</text>
<text sub="clublinks" start="1281.6" dur="2.2"> kahanan bisa diganti,</text>
<text sub="clublinks" start="1283.8" dur="1.266"> swasana bisa malih -</text>
<text sub="clublinks" start="1285.066" dur="4.134"> nanging hukum moral ora bisa diganti, apa ora?</text>
<text sub="clublinks" start="1289.2" dur="3"> Ya, para mudha saiki</text>
<text sub="clublinks" start="1292.2" dur="1.266"> dheweke pengen metu bareng dhisik</text>
<text sub="clublinks" start="1293.466" dur="1.4"> padha pengin piye wae</text>
<text sub="clublinks" start="1294.866" dur="3.667"> luwih dikenal sadurunge njupuk langkah utama.</text>
<text sub="clublinks" start="1298.533" dur="2.333"> Nanging apa jebule?</text>
<text sub="clublinks" start="1300.866" dur="1.867"> Iki minangka masalah perkawinan sing wis diatur</text>
<text sub="clublinks" start="1302.733" dur="2.533"> lawan bebrayan katresnan.</text>
<text sub="clublinks" start="1305.266" dur="2"> Apa persentase bebrayan amarga katresnan,</text>
<text sub="clublinks" start="1307.266" dur="3.267"> sing sukses, beda karo kekawin sing diatur?</text>
<text sub="clublinks" start="1310.533" dur="1.933"> Ing bebrayan sing diatur</text>
<text sub="clublinks" start="1312.466" dur="3.334"> sampeyan ngetik bundle,</text>
<text sub="clublinks" start="1315.8" dur="1.933"> ngendi sing gelem</text>
<text sub="clublinks" start="1317.733" dur="3.867"> piye wae njaga keseimbangane</text>
<text sub="clublinks" start="1321.6" dur="3.2"> lan sinau kanggo ngajeni saben liyane.</text>
<text sub="clublinks" start="1324.8" dur="1.133"> Kanggo bebrayan amarga katresnan</text>
<text sub="clublinks" start="1325.933" dur="3.333"> sampeyan ngetik kanthi pendapat sing wis digawe.</text>
<text sub="clublinks" start="1329.266" dur="4.467"> Lan ora ana sing bisa nyembadani,</text>
<text sub="clublinks" start="1333.733" dur="1.867"> sing wis digawe.</text>
<text sub="clublinks" start="1335.6" dur="1.8"> Nalika ketemu</text>
<text sub="clublinks" start="1337.4" dur="1.533"> sampeyan kencan lan liya-liyane</text>
<text sub="clublinks" start="1338.933" dur="2.067"> sampeyan pamer tumindak paling apik.</text>
<text sub="clublinks" start="1341" dur="2.2"> Kabeh wong tumindak sing paling apik.</text>
<text sub="clublinks" start="1343.2" dur="5.533"> Lan yen sampeyan omah-omah, mula sejatine wong lanang kasebut</text>
<text sub="clublinks" start="1348.733" dur="0.867"> sampeyan ngerti.</text>
<text sub="clublinks" start="1349.6" dur="1.266"> Sampeyan pancen bisa ngerti wong</text>
<text sub="clublinks" start="1350.866" dur="1.134"> mung yen</text>
<text sub="clublinks" start="1352" dur="2.8"> kowe urip bebarengan karo dheweke rina wengi.</text>
<text sub="clublinks" start="1354.8" dur="3"> Yen ora, sampeyan mung bisa ndeleng</text>
<text sub="clublinks" start="1357.8" dur="3.266"> wujud sing dimainake.</text>
<text sub="clublinks" start="1361.066" dur="1.6"> Apa sampeyan bisa ngerti kaya iki?</text>
<text sub="clublinks" start="1362.666" dur="2"> Sampeyan bakal urip karo wong wolung, sangang taun,</text>
<text sub="clublinks" start="1364.666" dur="3"> banjur wong kasebut nindakake apa-apa, lan sampeyan mikir…</text>
<text sub="clublinks" start="1367.666" dur="3.534"> aku malah kenal karo wong lanang iku?</text>
<text sub="clublinks" start="1371.2" dur="3.466"> Nanging ora ana gegayuhan tumrap bebrayan sing wis diatur.</text>
<text sub="clublinks" start="1374.666" dur="2.534"> Sampeyan ngerti sampeyan kudu akur.</text>
<text sub="clublinks" start="1377.2" dur="3"> Ana akeh pangarepan ing bebrayan katresnan.</text>
<text sub="clublinks" start="1380.2" dur="2.4"> Masalahe asring, Baba Ji,</text>
<text sub="clublinks" start="1382.6" dur="3.733"> wong rumangsa yen kabeh hubungan kulawarga wis diwenehake -</text>
<text sub="clublinks" start="1386.333" dur="2.267"> dheweke ora bisa milih hubungan urip utama.</text>
<text sub="clublinks" start="1388.6" dur="1.666"> Kabeh padha mlebu ring dering.</text>
<text sub="clublinks" start="1390.266" dur="1.8"> Lan dheweke rumangsa yen siji-sijine hubungan kasebut</text>
<text sub="clublinks" start="1392.066" dur="1.334"> Sing bisa dipilih yaiku bebrayan.</text>
<text sub="clublinks" start="1393.4" dur="2.266"> Lan bantahan sing asring ditindakake.</text>
<text sub="clublinks" start="1395.666" dur="1.267"> Lan apa sampeyan bisa?</text>
<text sub="clublinks" start="1396.933" dur="1.933"> Apa sampeyan bisa milih tenan?</text>
<text sub="clublinks" start="1398.866" dur="0.8"> Apa sampeyan milih?</text>
<text sub="clublinks" start="1399.666" dur="3.2"> Aku ora, Baba Ji, nanging masarakat cenderung ujar.</text>
<text sub="clublinks" start="1402.866" dur="1.6"> Iki -</text>
<text sub="clublinks" start="1404.466" dur="2.8"> manawa kita kabeh duwe ide sing wis ditemtokake iki,</text>
<text sub="clublinks" start="1407.266" dur="3.134"> sing nggawe pilihan gratis ing urip.</text>
<text sub="clublinks" start="1410.4" dur="4.066"> Apa sampeyan pancen duwe kebebasan njupuk keputusan?</text>
<text sub="clublinks" start="1414.466" dur="2.134"> Keputusan sing sampeyan lakoni saiki</text>
<text sub="clublinks" start="1416.6" dur="3.533"> didhasarake faktor tartamtu, bener?</text>
<text sub="clublinks" start="1420.133" dur="2.933"> Contone, ing negara sampeyan lair,</text>
<text sub="clublinks" start="1423.066" dur="2.934"> pendhidhikan sing sampeyan tampa</text>
<text sub="clublinks" start="1426" dur="1.866"> wong tuwa sampeyan -</text>
<text sub="clublinks" start="1427.866" dur="4.6"> apik, rumit, ketat, traumatik.</text>
<text sub="clublinks" start="1432.466" dur="3.867"> Kabeh faktor kasebut wis ngetrapake negara sampeyan saiki.</text>
<text sub="clublinks" start="1436.333" dur="3.267"> Lan ora ana tangan sampeyan.</text>
<text sub="clublinks" start="1439.6" dur="3.066"> Dadi, apa sing bakal sampeyan gunakake kanthi gratis?</text>
<text sub="clublinks" start="1442.666" dur="3.6"> Kepinginan bebas tegese aku duwe pilihan bebas.</text>
<text sub="clublinks" start="1446.266" dur="1.134"> Yen sampeyan ora seneng karo aku,</text>
<text sub="clublinks" start="1447.4" dur="2.066"> Aku kudune diidini kanthi bebas.</text>
<text sub="clublinks" start="1449.466" dur="2.667"> Nanging matesi kebebasan sampeyan.</text>
<text sub="clublinks" start="1452.133" dur="2.867"> Makane perusahaan nggawe aturan</text>
<text sub="clublinks" start="1455" dur="1.8"> hukum sosial,</text>
<text sub="clublinks" start="1456.8" dur="2.266"> malah kamardikan iki diwatesi.</text>
<text sub="clublinks" start="1459.066" dur="3.467"> Kita kudu ngupayakake kerangka kerja tartamtu.</text>
<text sub="clublinks" start="1462.533" dur="3.133"> Kebebasan tegese aku bisa nyopir ing sisih endi dalan sing dakkarepake.</text>
<text sub="clublinks" start="1465.666" dur="2.067"> Nanging aku ora bisa</text>
<text sub="clublinks" start="1467.733" dur="3.867"> amarga yen aku kelakon, bakal ana kacilakan.</text>
<text sub="clublinks" start="1471.6" dur="1.733"> Pramila struktur sosial digawe,</text>
<text sub="clublinks" start="1473.333" dur="2.667"> ukum digawe.</text>
<text sub="clublinks" start="1476" dur="3.466"> Dadi fungsi ing disiplin tartamtu</text>
<text sub="clublinks" start="1479.466" dur="2.467"> bakal mbantu sampeyan…</text>
<text sub="clublinks" start="1481.933" dur="1.333"> Dhasar yaiku mateng.</text>
<text sub="clublinks" start="1483.266" dur="3.134"> Apa aku siyap njupuk keputusan sing bener?</text>
<text sub="clublinks" start="1486.4" dur="2.266"> Lan luwih-luwih nalika isih enom.</text>
<text sub="clublinks" start="1488.666" dur="7.8"> Sampeyan ngerti, ing masa muda, jarene</text>
<text sub="clublinks" start="1496.466" dur="4.4"> katresnan pisanan - penasaran sethitik,</text>
<text sub="clublinks" start="1500.866" dur="5.134"> lan omong kosong sitik -</text>
<text sub="clublinks" start="1506" dur="2.666"> iki katresnan pertama.</text>
<text sub="clublinks" start="1508.666" dur="4.534"> Pira kita sing bisa ngatasi?</text>
<text sub="clublinks" start="1513.2" dur="0.6"> Nanging aku ora ngomong ...</text>
<text sub="clublinks" start="1513.8" dur="2.266"> Aku ora nentang perkawinan amarga katresnan.</text>
<text sub="clublinks" start="1516.066" dur="2.6"> Nanging kanggo ujar manawa bebrayan kudu ora ana katresnan,</text>
<text sub="clublinks" start="1518.666" dur="0.867"> lan dudu perkawinan sing diatur,</text>
<text sub="clublinks" start="1519.533" dur="2.067"> utawa krama sing diatur, dudu perkawinan katresnan -</text>
<text sub="clublinks" start="1521.6" dur="1.8"> iku gumantung karo kahanane</text>
<text sub="clublinks" start="1523.4" dur="2.8"> budaya lan liyane.</text>
<text sub="clublinks" start="1526.2" dur="3.533"> Nanging aja mikir</text>
<text sub="clublinks" start="1529.733" dur="2.467"> yen sampeyan bisa ketemu wong liya</text>
<text sub="clublinks" start="1532.2" dur="3.266"> mung adhedhasar sawetara rapat.</text>
<text sub="clublinks" start="1535.466" dur="1.534"> Sampeyan ora bisa.</text>
<text sub="clublinks" start="1537" dur="3.933"> Apa bab alkohol, Baba Ji?</text>
<text sub="clublinks" start="1540.933" dur="2.267"> Ya, sampeyan wis nate mangsuli pitakon kasebut.</text>
<text sub="clublinks" start="1543.2" dur="2.066"> Ing tangan siji, sampeyan pengin kebebasan</text>
<text sub="clublinks" start="1545.266" dur="3.8"> lan ing tangan liyane sampeyan njupuk soko</text>
<text sub="clublinks" start="1549.066" dur="3.4"> apa sing nyegah logika, alesan, kabeh.</text>
<text sub="clublinks" start="1552.466" dur="3"> Banjur, ana ngendi kebebasan?</text>
<text sub="clublinks" start="1555.466" dur="2.067"> Ing tangan siji, sampeyan pengin ngontrol prekara-prekara kasebut.</text>
<text sub="clublinks" start="1557.533" dur="1.867"> Lan ing tangan liyane, sampeyan njupuk soko</text>
<text sub="clublinks" start="1559.4" dur="3.466"> sing bakal ngilangi sampeyan kemampuan kanggo ngontrol.</text>
<text sub="clublinks" start="1562.866" dur="1.734"> Sampeyan bakal ngilangi sampeyan kemampuan mikir.</text>
<text sub="clublinks" start="1564.6" dur="4.2"> Mbusak bedane antarane sing apik lan sing ala.</text>
<text sub="clublinks" start="1568.8" dur="2.266"> Apa ora ana kontradiksi?</text>
<text sub="clublinks" start="1571.066" dur="2.667"> Baba Ji, masarakat golek cara kanggo santai.</text>
<text sub="clublinks" start="1573.733" dur="2.733"> Apa sampeyan bisa menehi alternatif liyane?</text>
<text sub="clublinks" start="1576.466" dur="2"> Kepiye ngerti apa sing kudu ditindakake supaya ora prelu</text>
<text sub="clublinks" start="1578.466" dur="1"> gumantung karo prekara iki?</text>
<text sub="clublinks" start="1579.466" dur="1.934"> Deleng… maneh nuntun kita menyang alkohol</text>
<text sub="clublinks" start="1581.4" dur="2.266"> lan obat-obatan lan sapanunggalane.</text>
<text sub="clublinks" start="1583.666" dur="3.8"> Iki bakal mbantu pikiran santai, nanging suwene suwene?</text>
<text sub="clublinks" start="1587.466" dur="2.2"> Yen pikiranku ayem</text>
<text sub="clublinks" start="1589.666" dur="2"> yen aku rukun karo kabeh wong,</text>
<text sub="clublinks" start="1591.666" dur="3.067"> Aku santai</text>
<text sub="clublinks" start="1594.733" dur="2.133"> Nanging nalika ngombe alkohol,</text>
<text sub="clublinks" start="1596.866" dur="2.534"> iku gawe tenang aku sakjam utawa rong jam,</text>
<text sub="clublinks" start="1599.4" dur="4"> banjur esuk - apa masalahku ilang?</text>
<text sub="clublinks" start="1603.4" dur="2.866"> Saliyane masalah, aku lara sirah,</text>
<text sub="clublinks" start="1606.266" dur="1.534"> lan aku kuwatir liyane</text>
<text sub="clublinks" start="1607.8" dur="1.666"> amarga aku bisa ngomong apa-apa</text>
<text sub="clublinks" start="1609.466" dur="2.534"> ing negara kasebut</text>
<text sub="clublinks" start="1612" dur="3.266"> kanggo wong sing salah njupuk.</text>
<text sub="clublinks" start="1615.266" dur="2.8"> Dadi apa sing dakgayuh?</text>
<text sub="clublinks" start="1618.066" dur="3.067"> Iku khayalan sing bakal mbantu sampeyan ngendhokke,</text>
<text sub="clublinks" start="1621.133" dur="1.8"> utawa sing bakal ngatasi masalah sampeyan.</text>
<text sub="clublinks" start="1622.933" dur="2.667"> Ora bakal ana sing ilang, isih ana sampeyan.</text>
<text sub="clublinks" start="1625.6" dur="3.333"> Nindakake tindakan kanggo nyingkirake masalah.</text>
<text sub="clublinks" start="1628.933" dur="2.4"> Nindakake soko kanggo sampeyan</text>
<text sub="clublinks" start="1631.333" dur="2.133"> rekonsiliasi karo awake dhewe,</text>
<text sub="clublinks" start="1633.466" dur="3.4"> apa sing bakal mbantu sampeyan ayem tentrem.</text>
<text sub="clublinks" start="1636.866" dur="2.467"> Ana mabuk dening Kita.</text>
<text sub="clublinks" start="1639.333" dur="0.733"> Ya, maksudku ...</text>
<text sub="clublinks" start="1640.066" dur="3"> "Werna dening Kita, dheweke bakal mabuk awan lan wengi kanthi begja."</text>
<text sub="clublinks" start="1647.933" dur="5.6"> Baba Ji, apa pancene bisa ngilangi petungan pikiran?</text>
<text sub="clublinks" start="1653.533" dur="2.267"> Lan nalika kita mandheg,</text>
<text sub="clublinks" start="1655.8" dur="4.066"> apa kita nemoni katenangan kanthi otomatis?</text>
<text sub="clublinks" start="1659.866" dur="2.4"> Sampeyan ngerti, sampeyan wis ngetrapake pikiran.</text>
<text sub="clublinks" start="1662.266" dur="2.067"> Pikiran kena pengaruh.</text>
<text sub="clublinks" start="1664.333" dur="3"> Dadi ilmu, pendhidhikan,</text>
<text sub="clublinks" start="1667.333" dur="2.733"> kabeh iki wis diprogram pikiran,</text>
<text sub="clublinks" start="1670.066" dur="4.2"> lan program iki bisa digunakake liwat pitungan, ok?</text>
<text sub="clublinks" start="1674.266" dur="5"> Kaya sing dakkandhakake, kita mung kudu nyisihake kabeh.</text>
<text sub="clublinks" start="1679.266" dur="1.934"> Dina iki, pikiran saben kita -</text>
<text sub="clublinks" start="1681.2" dur="2.066"> nalika ana wong sing ngandhani</text>
<text sub="clublinks" start="1683.266" dur="1.4"> pikiran, sadar utawa ora sadar,</text>
<text sub="clublinks" start="1684.666" dur="1.8"> wiwit operate,</text>
<text sub="clublinks" start="1686.466" dur="1.334"> lan ngevaluasi, "Sing apik, ala.</text>
<text sub="clublinks" start="1687.8" dur="0.666"> Apa aku kudu nanggapi?</text>
<text sub="clublinks" start="1688.466" dur="1.334"> Aku ora kudu menehi reaksi.</text>
<text sub="clublinks" start="1689.8" dur="1"> Apa dheweke ngomong sing apik?</text>
<text sub="clublinks" start="1690.8" dur="1.8"> Apa dheweke salah omong? ”</text>
<text sub="clublinks" start="1692.6" dur="3.133"> Otomatis.</text>
<text sub="clublinks" start="1695.733" dur="2.933"> Bisa mbatalake kabeh program,</text>
<text sub="clublinks" start="1698.666" dur="1.934"> bakal mbutuhake wektu</text>
<text sub="clublinks" start="1700.6" dur="2.266"> lan sing bakal kita coba.</text>
<text sub="clublinks" start="1702.866" dur="1.467"> Kita nyoba nggawe bisu,</text>
<text sub="clublinks" start="1704.333" dur="1.933"> kita nyoba sinau dadi objektif,</text>
<text sub="clublinks" start="1706.266" dur="2"> tinimbang menehi reaksi.</text>
<text sub="clublinks" start="1708.266" dur="1.934"> Urip saiki reaktif.</text>
<text sub="clublinks" start="1710.2" dur="2.4"> Kita kudu objektif.</text>
<text sub="clublinks" start="1717" dur="2.133"> Baba Ji, Sardar Bahadur ujar:</text>
<text sub="clublinks" start="1719.133" dur="3.067"> "Ora ana wong sing entuk kebebasan spiritual</text>
<text sub="clublinks" start="1722.2" dur="2.066"> nggunakake logika. "</text>
<text sub="clublinks" start="1724.266" dur="4.2"> Lan ing sisih liyane, kita ujar sadurunge sadurunge mlebu dalan,</text>
<text sub="clublinks" start="1728.466" dur="1.8"> kita kudu nggunakake alesan logis,</text>
<text sub="clublinks" start="1730.266" dur="2"> lan aja kanthi wuta nututi dalane.</text>
<text sub="clublinks" start="1732.266" dur="2.667"> Nalika mlebu ing dalan, sampeyan nggunakake logika.</text>
<text sub="clublinks" start="1734.933" dur="3"> Pas tekan cestu</text>
<text sub="clublinks" start="1737.933" dur="0.6"> Ya wis…</text>
<text sub="clublinks" start="1738.533" dur="1.067"> Banjur ana tumindak.</text>
<text sub="clublinks" start="1739.6" dur="1.466"> Apa nyerah?</text>
<text sub="clublinks" start="1741.066" dur="2.534"> "Ora ana wong sing nggayuh kebebasan spiritual liwat logika."</text>
<text sub="clublinks" start="1743.6" dur="2.8"> Apa iki nyerah?</text>
<text sub="clublinks" start="1746.4" dur="4.6"> Deleng, kita kabeh asalé saka latar mburi tartamtu.</text>
<text sub="clublinks" start="1751" dur="2.066"> Ana wong sing lair ing kulawarga Hindhu,</text>
<text sub="clublinks" start="1753.066" dur="2.934"> ing kulawarga Muslim, Sikh, Kristen -</text>
<text sub="clublinks" start="1756" dur="1.666"> kita asale saka macem-macem latar.</text>
<text sub="clublinks" start="1757.666" dur="4.267"> Perlu sawetara wektu sadurunge bisa nemokake sesambetan</text>
<text sub="clublinks" start="1761.933" dur="1.467"> kanggo filsafat iki.</text>
<text sub="clublinks" start="1763.4" dur="1.8"> Amarga kita ora bisa nindakake liya.</text>
<text sub="clublinks" start="1765.2" dur="1.466"> Kaya sing wis dakkandhakake, pikiran mlaku miturut program kasebut.</text>
<text sub="clublinks" start="1766.666" dur="2.8"> Kita kudu ndeleng prekara saka sudut pandang tartamtu.</text>
<text sub="clublinks" start="1769.466" dur="1"> Dadi, menyang ombone tartamtu,</text>
<text sub="clublinks" start="1770.466" dur="2.734"> Kita kudu nggunakake logika lan mikir</text>
<text sub="clublinks" start="1773.2" dur="5.333"> mula kita bisa mutusake apa sing kudu ditindakake.</text>
<text sub="clublinks" start="1778.533" dur="2.667"> Kanggo golek sesambetan.</text>
<text sub="clublinks" start="1781.2" dur="2.133"> Sawise duwe hubungan karo perjalanan,</text>
<text sub="clublinks" start="1783.333" dur="4.067"> tumindak kudu teka.</text>
<text sub="clublinks" start="1787.4" dur="1.533"> Lan nalika sampeyan miwiti akting,</text>
<text sub="clublinks" start="1788.933" dur="1.733"> acara sampeyan iki bakal mbantu sampeyan</text>
<text sub="clublinks" start="1790.666" dur="2.734"> luwih saka mung ilmu.</text>
<text sub="clublinks" start="1793.4" dur="3.8"> Wiwitane, kita makarya adhedhasar ngelmu,</text>
<text sub="clublinks" start="1797.2" dur="2.666"> kita nggunakake logika lan alesan.</text>
<text sub="clublinks" start="1799.866" dur="5"> Nanging kegiatan bakal nggawa pengalaman pribadi.</text>
<text sub="clublinks" start="1804.866" dur="0.934"> Lan karo -</text>
<text sub="clublinks" start="1805.8" dur="2.066"> pengalaman liyane sing wis ana,</text>
<text sub="clublinks" start="1807.866" dur="4.2"> mula kita luwih ngerti yen awake luwih cilik</text>
<text sub="clublinks" start="1812.066" dur="3.134"> gegayutan karo bagean sing ora dingerteni,</text>
<text sub="clublinks" start="1815.2" dur="3.333"> lan kita ora bakal bisa nindakake.</text>
<text sub="clublinks" start="1818.533" dur="3.067"> Lan banjur kita miwiti ngupaya sih-rahmate.</text>
<text sub="clublinks" start="1821.6" dur="2.066"> Lan nalika sampeyan miwiti ngupaya sih-rahmat ...</text>
<text sub="clublinks" start="1823.666" dur="2.534"> wong ngemis ora bisa ndhikte kahanan.</text>
<text sub="clublinks" start="1826.2" dur="2"> Lan dheweke ngirim,</text>
<text sub="clublinks" start="1828.2" dur="4.866"> lan dheweke tangan karo tangan loro supaya bisa entuk apa-apa.</text>
<text sub="clublinks" start="1833.066" dur="1"> Matur suwun, Baba Ji.</text>
<text sub="clublinks" start="1835" dur="5.866"> Baba Ji, nalika satsangi netepi aturane Sant Matu sajrone urip,</text>
<text sub="clublinks" start="1840.866" dur="1.6"> nanging ora pungkasane</text>
<text sub="clublinks" start="1842.466" dur="1"> ora krungu Swara,</text>
<text sub="clublinks" start="1843.466" dur="2.334"> apa sing bakal terjadi karo dheweke?</text>
<text sub="clublinks" start="1849" dur="2.8"> Kayane ora kepengin mangsuli,</text>
<text sub="clublinks" start="1851.8" dur="3.866"> amarga aku ora pengin nglanggar ...</text>
<text sub="clublinks" start="1860.2" dur="5.4"> Sampeyan ngerti, sing utama yaiku, ana Shabd.</text>
<text sub="clublinks" start="1865.6" dur="2.266"> Shabda ora nambah utawa nyuda,</text>
<text sub="clublinks" start="1867.866" dur="2.534"> lampu ora mundhak utawa nyuda.</text>
<text sub="clublinks" start="1870.4" dur="4.2"> Apa sing nyuda utawa nambah yaiku perhatian sampeyan,</text>
<text sub="clublinks" start="1874.6" dur="1.866"> carane enten sampeyan.</text>
<text sub="clublinks" start="1876.466" dur="1"> Yen sampeyan fokus,</text>
<text sub="clublinks" start="1877.466" dur="2.867"> apa sampeyan wis diwiwiti utawa ora -</text>
<text sub="clublinks" start="1880.333" dur="1.333"> ngerti, kadang kita mikir</text>
<text sub="clublinks" start="1881.666" dur="1.334"> sing mung inisiatif bisa ngrungokake -</text>
<text sub="clublinks" start="1883" dur="2.466"> ora ana gandhengane.</text>
<text sub="clublinks" start="1885.466" dur="3.534"> Sampeyan bakal ngrungokake Sabd</text>
<text sub="clublinks" start="1889" dur="3.6"> nalika sampeyan fokus,</text>
<text sub="clublinks" start="1892.6" dur="1.6"> sanajan sampeyan ora diwiwiti.</text>
<text sub="clublinks" start="1894.2" dur="3.8"> Nanging, inisiasi mulang babagan cara ngarahake.</text>
<text sub="clublinks" start="1898" dur="1.8"> Yen sampeyan ora diwiwiti, sampeyan bakal mikir dhewe</text>
<text sub="clublinks" start="1899.8" dur="1.6"> swarane aneh apa sing dak rungu.</text>
<text sub="clublinks" start="1901.4" dur="2.533"> Utawa sampeyan menyang dokter lan sambat</text>
<text sub="clublinks" start="1903.933" dur="2.733"> yen sampeyan duwe masalah pangrungon.</text>
<text sub="clublinks" start="1906.666" dur="4.534"> Lan inisiasi mbantu kita ngerti</text>
<text sub="clublinks" start="1911.2" dur="1.4"> ati-ati</text>
<text sub="clublinks" start="1912.6" dur="5.133"> ngurmati negara sing saiki ana.</text>
<text sub="clublinks" start="1917.733" dur="1.067"> Nanging pungkasane,</text>
<text sub="clublinks" start="1918.8" dur="2.466"> yen sampeyan ora konsentrasi cukup</text>
<text sub="clublinks" start="1921.266" dur="2.4"> banjur apa sing bakal sampeyan entuk kanthi meditasi?</text>
<text sub="clublinks" start="1923.666" dur="1.134"> Kayane,</text>
<text sub="clublinks" start="1924.8" dur="4.866"> nalika bocah mlebu sekolah nanging ora sinau.</text>
<text sub="clublinks" start="1929.666" dur="2.067"> Dadi aku isa sekolah saben dina,</text>
<text sub="clublinks" start="1931.733" dur="5.2"> nanging yen aku ora sinau apa-apa, apa aku bakal lulus ujian?</text>
<text sub="clublinks" start="1936.933" dur="2.6"> LAN…</text>
<text sub="clublinks" start="1939.533" dur="1.467"> Aku bakal ngomong angel ngomong</text>
<text sub="clublinks" start="1941" dur="3.133"> manawa ana wong sing tapa sacara rutin,</text>
<text sub="clublinks" start="1944.133" dur="3.867"> lan ing wektu sing padha ora krungu Swara.</text>
<text sub="clublinks" start="1948" dur="2"> Sampeyan ngerti, kita duwe ide dhewe,</text>
<text sub="clublinks" start="1950" dur="2.533"> apa swarane kudune.</text>
<text sub="clublinks" start="1952.533" dur="0.867"> Lan dadi wong ngandhani</text>
<text sub="clublinks" start="1953.4" dur="2"> sampeyan bakal krungu swara kaya iki,</text>
<text sub="clublinks" start="1955.4" dur="2.4"> padha, ora persis.</text>
<text sub="clublinks" start="1957.8" dur="1"> Swara kaya iki utawa sing.</text>
<text sub="clublinks" start="1958.8" dur="3.066"> Lan saiki, gumantung saka kesan sing sampeyan pikirake,</text>
<text sub="clublinks" start="1961.866" dur="0.867"> yen sampeyan wong saka jagad kulon,</text>
<text sub="clublinks" start="1962.733" dur="1.867"> sampeyan bakal krungu sawetara alat musik ing sisih kulon;</text>
<text sub="clublinks" start="1964.6" dur="2.666"> Yen sampeyan wong India, sampeyan bakal ngrungokake instrumen India.</text>
<text sub="clublinks" start="1967.266" dur="2"> Swarane wis ana.</text>
<text sub="clublinks" start="1969.266" dur="2.6"> Lan ing sawetara tahap ing uripe,</text>
<text sub="clublinks" start="1971.866" dur="3.8"> saben kita krungu.</text>
<text sub="clublinks" start="1975.666" dur="0.734"> Aku bakal ...</text>
<text sub="clublinks" start="1976.4" dur="2.533"> Aku bisa ngomong satus persen</text>
<text sub="clublinks" start="1978.933" dur="1.467"> sing ora ana wong</text>
<text sub="clublinks" start="1980.4" dur="2"> sing bakal ana ing awak manungsa,</text>
<text sub="clublinks" start="1982.4" dur="3.733"> lan dheweke ora bakal ngrungokake Swara.</text>
<text sub="clublinks" start="1986.133" dur="2.733"> Nanging kita bisa uga ora ngerti dheweke,</text>
<text sub="clublinks" start="1988.866" dur="1.467"> utawa kita ora weruh dheweke,</text>
<text sub="clublinks" start="1990.333" dur="2.467"> utawa kita ora ngerti apa sejatine.</text>
<text sub="clublinks" start="1992.8" dur="4.333"> Dadi sampeyan mung nemoni kanthi tanpa ngurmati.</text>
<text sub="clublinks" start="1997.133" dur="1.2"> Matur suwun, Baba Ji.</text>