Q & A sareng GSD 020 sareng CC subtitles

Baba Ji nyaéta ayana anu caket ti Guru murid anu saé muridna, atanapi ku kurnia-Na? "Kacida caketna urang sunda ngalahirkeun kahinaan." Anjeun terang, kadang nalika anjeun caket teuing, kantun kacenderungan pipikiran nyaéta ngarusak sadayana. Janten urang mimitian nganalisis sagala anu dicarioskeun, naon anu dilakukeun - sareng sababaraha kali urang teu tiasa ngartos éta. Janten nalika anjeun caket teuing, nalika ngengat caket teuing kana seuneu, ngarah bisa ngaduruk. Hatur nuhun, Baba Ji. Baba Ji, naha anjeun tiasa nyarios sababaraha hal ngeunaan bentuk kahirupan, anu ngalaman akibat tina polahna (bogjun), sareng anu nyiptakeun amal (karamjuni). Tingali, nalika urang nyarioskeun Siklus 84, numutkeun Weda éta dibagi kana 2 bagian. Anjeun terang yén nalika Allah nyiptakeun - numutkeun kana konsep hindu, numutkeun konsep Vedas, nalika Gusti nyiptakeun ciptaan, Dijieun ku… teras nyiptakeun 8.400.000 spésiés mahluk Terus anjeunna ngabagi kana dua kelompok - hiji nyaeta karamjuni hiji deui bogjuni. Janten gogjuns nya éta anu males karma; aranjeunna henteu nyiptakeun karma. Sareng karamjuni nyaéta jalma anu males karma, sareng aranjeunna ogé nyiptakeun karma. Tingali ku cara kieu, upami batur ngagaduhan anu khusus hayu urang nyarios seueur karma, éta gumantung kana spésiés tempat lahirna. Jinis ieu ngagaduhan karma ageung. Nalika anjeunna ngalangkunganana, kamajuan dina pangwangunan ka hareup. Nalika anjeunna ngaliwat karma tina tahap ieu, teraskeun kana jinis awak anu sanés. Janten tangga na. Anjeun naék tangga. Sareng kumaha anjeun males anjeun janten langkung enteng sareng maju ka luhur. Teras, dina sababaraha waktos, kalayan kurnia-Na, anjeun bakal ninggalkeun bogjun. Kacuali pikeun manusa, sadayana bogjun téh kaasup anu disebut mahluk langit, anu urang kadang nyarioskeun ... bhógjúni. Nalika anjeun ngembangkeun, anjeun bakal naék ka karamjuni. Sareng naon bedana karamjuni sareng bogjun? Dina karamjun anjeun gaduh vivak, anjeun gaduh kamampuan pikeun ngabédakeun. Bhogjun ngaréspon rangsangan. Dina karamjun, anjeun kedah mikir anjeun diharepkeun ngabédakeun anjeun bakal objektif sareng maju. Maka di Karamjun sanés ngan ukur anjeun males, tapi anjeun ogé nyiptakeun karma. Sareng ngan ukur di karamjun, anjeun tiasa ngahontal kasalametan bogjuns henteu tiasa. Bogjun mimitina kedah janten karamjun, ambéh aranjeunna tiasa ngahontal kasalametan. Ngarah mayar. Salaku tambahan pikeun mayar, anjeun ogé nyiptakeun. Sareng di karamjun, upami beban karma anjeun anjeun parantos nyiptakeun, ageung pisan, beban anjeun beurat teuing, janten anjeun tiasa turun tangga. Naha anjeun terang? Anjeun naék tangga, anjeun dina tempat terakhir, anjeun ngorbankeun sakedik, sareng anjeun moal peryogi tangga deui, anjeun naék luhurna. Tapi tetep dina tangga terakhir, lamun… suku anjeun digolongkeun, Anjeun teu tiasa terang kamana deui anjeun néwak sareng rung anu mana anjeun tungtungna. Ku sabab kitu anu dicarioskeun dina Adi Granth: "Tina 8,4 juta spésiés, Gusti ngaberkahan manusa kalayan rahmat anu hébat. Manusa anu gagal sono kasempetan ieu, anjeunna bakal sangsara kanyeri tina datang jeung indit. " Dina babak ieu 84, mangrupakeun puncak manusa - "Gusti parantos mberkahi manusa ku kamuliaan anu hébat." Anjeun ngartos? Anjeunna ngagaduhan jabatan sapertos kitu "Anu Sono -." Anjeunna nganggo conto tangga didieu, yén urang naék tangga, tapi upami anjeun gagal dina waktos anu penting ieu, anjeun henteu terang dimana néwak sorangan bulan Juni (bentuk kahirupan) anu anjeun badé angkat. Janten anjeun kedah uih deui sareng siklus kalahiran sareng maot, kabagjaan sareng duka. "Anjeunna bakal sangsara nyeri datang sareng badé." Urang kedah datang deui sareng deui. Baba Ji, upami urang terang pentingna ieu, éta bakal mangaruhan urang… Nalika anjeun nyandak, upami urang ngalibatkeun nomer, 8.400.000 spésiés mahluk, upami anjeun ngalangkungan masing-masing spésiés éta jadi anjeun bakal lahir manusa saatos 8.400.000 taun. Anjeun ngartos? Sareng kami terang yén aya seueur jinis mahluk, Kantun… tangkal sareng pepelakan anu bakal hirup salami ratusan taun. Éta henteu tiasa diitung, barina ogé urang parantos ngalangkungan, naon nyeri sareng sangsara urang kedah ngalaman, pikeun kéngingkeun status ieu, sareng ayeuna urang parantos ngahontal éta, urang nganggap enteng éta. Atanapi urang henteu terang atanapi urang henteu ngartos éta. Saur urang sadayana ngartos ogé. Sanés urang henteu ngabédakeun anu leres sareng anu salah, urang ngan saukur anggap sadayana sareng urang pikir éta bakal kajadian ka batur sanés ka urang. Hatur nuhun, Baba Ji. Hazura, naon bedana cinta sareng kecanduan? Cinta ngabantosan anjeun tumuh kecanduan narik anjeun ka handap. Anjeun terang, maksad abdi, sapertos urang nyarioskeun perkawis terakhir, cinta ... urang leres-leres henteu terang naon cinta éta. Cinta, cinta mangrupikeun hal anu teu kahartos ku urang. Anjeun kedah diajar masihan cinta. Aya cutatan anu saé ti Krishnamurti, dimana anjeunna nyarios yén sesah ngajelaskeun atanapi ngartos cinta. Tapi urang pastina tiasa nyarios perkawis cinta anu sanés. Cinta mangrupikeun kualitas anu positip. Nalika urang nyarios yén urang bogoh ka batur, urang mimiti timburu kami henteu hoyong bagikeun urang ngadominasi, sareng ieu mangrupikeun fitur négatip. Sareng éta sanés cinta. Cinta mangrupikeun hal anu ngangkat urang. Cinta mangrupikeun hal anu nyababkeun urang ngalangkungan fisik. Janten, nyatana, urang nyobian ngalangkungan prosés spiritual, kabuka pikeun cinta. Anjeun terang, kaseueuran urang diprogram, sahingga urang ngan ukur ngalaman sababaraha aspek cinta ieu. Dugi ka anjeun kabuka sacara lengkep, anjeun moal tiasa ngalaman cinta. Hatur nuhun, Hazura. Hazura, kuring gaduh dua patarosan. Mimiti, anjeun ngajelaskeun éndah ka kami, sabab urang mekar ngalangkungan 8,4 juta spésiés mahluk dugi ka lahir manusa. Seueur jalma tunduk kana salah paham éta yén nalika urang ngalangkungan évolusi sareng nampi kalahiran manusa, kami mungkas sadayana karma anu urang kedah lalangkung, teras naék lahir manusa. Tapi kuring hoyong nunjukkeun yén sanajan saatos ngalahirkeun manusa kalayan rahmat Gusti, urang masih yakin kana karma sinchine atanapi panyimpenan urang. Anjeun terang, kami henteu kedah kagoda dina hal-hal sapertos karma sinchine, karma nasib, sareng sajabana. Kami nganggo istilah ieu ngan ukur salaku alat panjelasan. Anu kedah urang terang nyaéta yén kami bagian tina jaring karma. Janten bagian tina wéb karma hartosna yén urang masih gaduh karma. Kami ngagaduhan awak - éta hartosna karma, anjeun terang? Naha urang saé atanapi goréng. Dugi ka kami naék, Siklus ieu bakal neraskeun, leres? "Anjeun bakal tanggel waler pikeun unggal tindakan anu anjeun laksanakeun." Ku alatan éta, sakali urang ngaliwatan konsékuansi, hartosna urang masih gaduh karma. Nyaéta, salami urang aya dina awak, urang ngalakukeun kalakuan. Tapi upami urang hoyong ngahontal kasalametan, urang kedah naék kana karma. Ayeuna urang sering naroskeun perkawis karma anu saé sareng anu goréng - lamun batur ngalakukeun amal soleh tur bakti diri kana amal… Kami gaduh paribasa: "Panyingkiran ngarah kana tahta, sareng kakuasaan ngarah kana naraka!" Batur tiasa amal soleh sareng amal zinah - sareng ngumpulkeun karma anu saé pisan. Sakali anjeunna ngagaduhan karma anu saé, anjeunna bakal balik salaku raja atanapi penguasa. Nalika anjeunna balik salaku raja atanapi penguasa, tunduh kana kasenangan indrawi, sareng kedah tanggel waler pikeun éta, sareng kitu siklusna teraskeun. Éta sababna Adi Granth nyarios "Anjeunna langkung unggul tibatan kado, amal sareng panolakan. Basa anu malikan Asma Gusti, éta bakal ngakibatkeun hiji jalma pikeun minuhan. " Jenis bakti anu ngalangkungan sagala rupa anu sanés, nyaéta tapa ka Kami, tapa kana Shabd. Sareng pas urang tapa kana Shabd, nalika urang mimiti tapa maka salaku Master dina Adi hibah nyarios: "Ka mana anjeun tiasa kéngingkeun Gusti Allah Kami. Hatur nuhun kana rahmat Juragan, ilubiung dina tapa. " Janten dugi ka urang tapa ngeunaan Kami ieu - sabab hiji-hijina cara pikeun ngabandingkeun rekening karma anjeun nyaéta Shabd. "Sabd bakal mupus tilas karma, Shabd bakal nyambungkeun anjeun sareng Shabd aslina. " Teu aya jalan anu sanés. Tanpa anjeunna, sadaya jelema bakal kajebak dina wéb karma. Karma alus, karma goréng - debit sareng kiridit bakal teras-terasan. Sareng upami urang kedah ikhlas karma, bakal dipupus ku Shabd. Anjeun terang, kami moal tiasa mupus karma urang. Anjeunna bakal nyandak tanggung jawab urang sareng bakal ngangkat urang saluhureun sadayana ieu. Kantun nempatkeun, urang henteu ngagaduhan kakuatan sareng kakuatan. Naon waé anu urang ciptakeun - karma alus, karma goréng - éta bakal teraskeun. Tapi pas urang nyaah ka Anjeunna, pas urang kirimkeun bakal tanggung jawab urang - ngan urang tiasa naék kana kaayaan nagara urang ieu. Patarosan kadua kuring, Baba Ji, disebatkeun yén murid anu milarian pangungsian sareng Juragan na sareng terlibat dina latihan meditasi, ngaliwatan tilu tahap. Anu kahiji nyaéta kasabaran, anu kadua nyaéta kapuasan, sareng anu katilu nyaéta syukur. Abdi hoyong naros anjeun ngajelaskeun tilu tahap ieu. Kami balik kana topik pasrah. Dua anu mimitina dasarna hartosna kasabaran sareng kaluman - dimana kersa-Na parentah urang, leres? Sakali sadayana kersa-Na, sareng urang hirup dina kersa-Na, maka urang henteu deui ngabédakeun nanaon. "Anjeunna nganggap kasenangan sareng nyeri sami, sareng henteu ngabédakeun kajayaan sareng éra. " Janten naon anu janten kontradiksi? Teras teu aya anu diklasifikasikan saé sareng goréng, sabab maka urang nampi sagala rupa sakumaha kahoyong-Na, urang terang éta saé pikeun urang kéngingkeunana ti Gusti. Maka teu aya deui kontradiksi. Janten urang kaluar tina kasabaran kana kapuasan. Teras we ... éta tunduk, urang kedah pasrah. Hatur nuhun Baba Ji. Baba Ji, urang sadayana bajoang sareng nyandak kaputusan dina kahirupan, sareng upami urang nuju di jalan, kumaha urang terang yén kaputusan anu urang nyobian nyandak anu leres? Urang diajar ngalangkungan pangalaman. Teu nyangka aya anu kantos lahir kalayan tingkat kadewasaan sapertos éta anjeunna bakal terang sadayana. Tingali - épolusi kahirupan sapertos hudang, urang ngalaman hal unggal dinten. Sareng pangalaman ieu ngajarkeun urang: saé, goréng. Janten teu aya anu terang. Urang kedah ngaliwat pangalaman urang. "Pangalaman ngajar nonoman janten sepuh, sareng sepuh janten ngora. " Janten salaku aturan umum, naon waé anu nyandak urang kana tujuan urang - - Gusti, éta saé. Naon waé anu ngaganggu urang tina tujuan urang, urang kedah nyingkahan ieu. Tapi upami niat urang leres sareng kaputusan anu parantos kami candak, entong cocog sareng batur, kumaha noongna? Henteu nyandak kaputusan anu cocog sareng sadayana. Éta pangalaman hirup anjeun beda pisan jeung pangalaman batur. Naon tuangeun pikeun hiji tiasa racun pikeun anu sanés. Pangobatan anu cocog sareng anjeun moal cocog sareng sadayana. Éta panginten gaduh réaksi pikeun éta. Janten tina sudut pandang urang, naon waé pangalaman anu parantos ngajarkeun urang, naon waé anu urang pikirkeun leres - urang kedah mutuskeun, urang kedah teraskeun. Nanging, ieu henteu kedah hartosna sing saha waé satuju kana kaputusanana, sareng éta bakal cocog sareng sadayana. Janten urang henteu kedah cap, tapi pikeun ngahasilkeun solusi anu urang pikir bener, teras ngupingkeun anu sanés, milarian pangalaman naon anu diajarkeun ka anjeunna, naon pandanganana teras cobian kana kacindekan umum. Patarosan kadua kuring, Baba Ji, nyaéta kumaha ngabédakeun antara kahirupan anu bagja sareng kahirupan anu suksés? Abdi henteu terang naon kasuksesan éta. Kiwari, skala kasuksésan parantos robih. Dina jaman baheula anu alus, kasuksésan éta nalika jalma ngahargaan anjeun anjeun nangtung pikeun cita anjeun, pikeun pendapatna, maka anjeun jalma anu dipihormat pisan. Éta parantos robih jaman ayeuna. Henteu? Dinten ieu kami ningali artos, urang ningali harta, sadayana diukur tina hal matéri. Tapi urang henteu kénging kasugemaan tina hal-hal ieu. Aranjeunna ngan ngarangsang rasa, aranjeunna ngahudangkeun di urang kahayang pikeun ngagaduhan langkung. Kapuasan kedah sumping ti jero, nalika anjeun ngabandingkeun diri ka diri anjeun sorangan. Upami anjeun saluyu sareng diri, anjeun bahagia sareng diri anjeun henteu paduli saha anu nyarios nanaon tentang anjeun, éta henteu ngarobih nanaon. Sareng éta henteu aya hubunganana sareng kumaha anjeun miskin atanapi beunghar. Sugema hartosna diajar hirup dina kahoyong-Na sareng narima éta. "Upami anjeun masihan kuring karajaan pikeun ngatur, kumaha kamulyaan kuring dina éta? Upami anjeun ngajantenkeun kuring pengemis, naon anu kuring tiasa éléh? " Éta tiasa nyandak anjeun ka luhur, éta tiasa narik anjeun ka handapeun, sareng anjeun nampi, henteu, upami Anjeunna hoyong ieu, anjeunna naros, kuring bagja. Hatur nuhun, Baba Ji. Baba Ji, éta leres-leres tiasa dimungkinkeun pikeun pikiran pikeun berkorban, salami éta kaiket kana "Kuring" urang? Pikiran salawasna nungtut hal pikeun ngalengkepan éta unggal pangorbanan anu dilakukeun. Ieu disababkeun ku cara urang ngolah program pikiran. Gumantung kana program anu anjeun lebetkeun, pikiran bakal kalakuanana. Pikiranana henteu sapertos kitu. Éta sababna mistik nyobian ngajelaskeun ka kami yén naon anu anjeun lakukeun tina pikiran anjeun ieu sanés kasus aslina. "Oh, émut, anjeun mangrupikeun perwujudan Cahaya Ilahi, kenalkeun asal anjeun! ” Janten Adi Granth nyarios ka kami, ngakuan saleresna anjeun. Pikiran éta sanés ngitung, sakumaha ayeuna, ku polah urang. Kesan urang, cara urang komunikasi sareng dunya, kami nyiptakeun program ieu dina diri urang sorangan, nalika urang ngitung sadayana. Janten urang kedah mupus program éta sareng unggah anu énggal, kalayan bantosan kuring bakal ngalakukeun hal anu leres - janten langkung obyektif dina kahirupan, tibatan ngan ukur matuhkeun sadayana kana itungan. Hatur nuhun. Baba Ji, naon anu anjeun carioskeun naon anu kedah janten usaha urang - tangtosna urang kedah tapa - tapi kadang urang henteu ngalakukeun, urang kakurangan, sakumaha bakal kuring ngomong, urang sono kana waktos anu leres pikeun leres-leres dumuk, kadang urang ngan ukur henteu tiasa. Kumaha urang mastikeun yén urang konsisten dina tapa, Baba Ji? Ieu nuturkeun tina patarosan sateuacanna, anu merhatoskeun pipikiran. Anjeun terang, pikiran mangrupikeun éntitas anu kuat pisan. Upami pipikiran henteu raoseun peryogi pisan, manehna henteu daék berkorban. Kiwari, kaseueuran urang henteu ngaraos peryogi pisan; urang nganggap enteng hal-hal. Sagala anu parantos dipasihkeun ka kami sagala rupa anu ku Anjeunna dipasihan berkah - urang ngan ukur nganggap enteng. Tapi nalika anjeun ngaraos kedah peryogi naon-naon ... anjeun terang, éta sapertos nalika batur ningali hal anu éndah di toko, upami anjeunna hoyong, naon anu bakal anjeunna lakukeun? Usahakeun - bakal ngahémat, nyarioskeun artos, sareng naon waé, janten anjeunna tiasa mésér éta. Janten dinten ieu kami dina tahap anu leres-leres… Maksad abdi, Anjeunna masihan kami sagalana na urang henteu ngahargaan cukup. Kumaha parasaan anjeun lamun barudak anjeun henteu ngahargaan anjeun? Kami ngorbankeun seueur pisan pikeun aranjeunna, sareng upami aranjeunna henteu ngahargaan anjeun, sareng anjeun terang, sataun sakali atanapi saminggu sakali aranjeunna ngan ukur nganuhunkeun sareng nyarios, halo, kumaha perasaan anjeun harita? Sareng urang ngahargaan Gusti? Anjeunna masihan urang sadayana ngaberkahan urang sadayana sareng daripada nyéépkeun waktos pikeun hatur anjeunna, nunjukkeun anjeunna sukur kami nyarios kami henteu kantos gaduh - anjeun gaduh waktos pikeun dunya anjeun gaduh waktos kanggo batur anjeun gaduh waktos kanggo sadayana kecuali Anjeunna. "Dimana kahoyong urang, urang tetep." Sareng di akhirna, naon ari pipikiran anjeun, naon anu anjeun pokus éta anu bakal sumping sateuacan anjeun. Sareng upami éta dunya anjeun museurkeun perhatian anjeun, maka anjeun bakal datang deui ka dunya ieu. Janten kecuali upami anjeun ngalihkeun perhatosan tina hal dunya ka Gusti, kumaha anjeun tiasa ngarepkeun bumi? Leres. Baba Ji, sanaos usaha urang, sakapeung urang ngan ukur henteu tiasa konsentrasi, éta pikeun urang… Teu aya anu hoyong anjeun konsentrasi. Ceuk Maharaja naha pipikiran aya atanapi henteu, anjeun dumuk. Saé? Ngémutan sabab Juragan anjeun hoyong anjeun tapa, sareng sanés kusabab naon anu anjeun pikagaduh. Hayu urang mimitian nganalisis - dinten ieu dinten anu saé, isukan dinten goréng - henteu masalah. Ceuk Grand Master "Naha anjeun datang kalayan suksés atanapi kagagalan, sahenteuna datang! ” Naha anjeun datang sareng kasuksésan atanapi kagagalan anjeun, sumping. Leres. Upami urang tapa dina waktos anu sami unggal dinten, Baba Ji, aya pangaruhna? Éta ngabantosan. Abdi henteu bakal nyarios ... hal ieu, tapi éta ngabantuan sabab anjeun parantos ngawangun waktos anu tangtu, asosiasi, éta bakal langkung gampang konsentrasi. Hatur nuhun, Baba Ji. Baba Ji, anjeun bakal ngabantosan kami ngartos bédana antara agama sareng spiritual? Anjeun mimitian ku spiritual. Spiritualitas nyaéta inti. Janten anjeun mimitian ku spiritualitas. Spiritualitas mangrupikeun dasar. Sareng sakumaha waktosna jalan sareng balaréa tambuh, janten anjeun terang organisasi nuju kabentuk, sareng opat tembok agama bakal muncul. Nyatana, istilah basa Inggris pikeun agama asalna tina basa Latin religare, anu hartosna ngabeungkeut, dimana sakelompok jalma dasi babarengan tujuan umum. Naon tujuan umum? Pangetahuan ngeunaan Gusti. Naha éta tujuan unggal agama? Teras kunaon urang dipisahkeun? Baba Ji, dina sababaraha waktos Abdi pendak sareng nonoman, anu ngagaduhan masalah sareng salah sahiji tina opat kaayaan sareng aranjeunna henteu tiasa ngaleungitkeunana. Khususna, sababaraha urang henteu ngartos naha henteu kunanaon nginum alkohol. Jigana vegetarian, seueur jalma ngartos éta, sabab aya hubunganana sareng karma hébat. Atanapi kadang naha perlu janten sareng hiji pasangan sepanjang waktos, sabab jaman ayeuna janten gampang pikeun jalma payun sareng cobian kemitraan anu sanés, sanajan éta kaayaan saatos nikah. Naha anjeun ngabantosan kami pikeun langkung ngartos kana opat kaayaan ieu? Sudut pandang tiasa robih salami kahirupan, kaayaan tiasa robih, cuacana tiasa robih - tapi hukum moral moal tiasa robih, tiasa? Leres, nonoman ayeuna aranjeunna hoyong kaluar babarengan aranjeunna hoyong kumaha bae langkung dipikaterang sateuacan aranjeunna ngaléngkah. Tapi naon tétéla? Éta mangrupikeun patarosan perkawinan anu disusun lawan kawin sunda. Naon perséntase nikah kusabab cinta, nu hasil, sabalikna tina pertikahan disusun? Dina perkawinan anu diatur anjeun ngalebetkeun bungkus, dimana anjeun daék kumaha waé tetep kasaimbangan sareng diajar silih hormat. Ka perkawinan kusabab cinta anjeun lebet kalayan pendapat anu tos diciptakeun. Sareng teu saurang ogé tiasa hirup dugi ka harepan, anu anjeun parantos ciptakeun. Nalika anjeun pendak anjeun ngaliwat kencan sareng kitu anjeun pamer tingkah laku pangalusna anjeun. Sadayana tingkah polah saageung mungkin. Sareng upami anjeun nikah, maka saleresna lalaki éta Anjeun terang. Anjeun tiasa leres terang jalmi ngan upami anjeun hirup sareng anjeunna siang wengi. Upami teu kitu anjeun ngan ukur ningali bentuk anjeunna maénkeun. Naha anjeun tiasa leres-leres terang anu sapertos kieu? Anjeun bakal hirup sareng batur salami dalapan, salapan taun, terus jalma éta ngalakukeun hiji hal, sareng anjeun pikir… naha kuring terang lalaki éta? Tapi teu aya harepan dina perkawinan anu ditata. Anjeun terang anjeun kedah akur kumaha waé ogé. Aya seueur ekspektasi dina perkawinan cinta. Masalahna sering, Baba Ji, yén jalma ngaraos yén sadaya hubungan kulawarga parantos dipasihkeun - aranjeunna henteu tiasa milih hubungan kahirupan anu utama. Éta sadayana kumaha waé ogé asup kana cincin. Sareng aranjeunna ngaraos yén hiji-hijina hubungan Anu tiasa aranjeunna pilih nyaéta nikah. Sareng éta argumen anu sering dilakukeun ku aranjeunna. Sareng anjeun tiasa? Dupi anjeun leres-leres milih? Naha anjeun milih? Abdi henteu, Baba Ji, tapi jalma condong nyarios éta. Ieu nya - yén urang sadayana ngagaduhan ideu anu parantos ditangtoskeun ieu, yén urang nyandak pilihan gratis dina kahirupan. Naha anjeun leres-leres gaduh kabébasan pikeun nyandak kaputusan? Kaputusan anu anjeun candak ayeuna didasarkeun kana faktor-faktor tertentu, leres? Salaku conto, di nagara anjeun lahir, pendidikan anu anjeun tampi kolot anjeun - bageur, rumit, ketat, traumatis. Sadaya faktor ieu parantos memprogram kaayaan anjeun ayeuna. Sareng teu aya anu aya dina panangan anjeun. Janten naon anu anjeun badé nyarioskeun? Kabébasan gratis hartosna yén kuring ngagaduhan pilihan gratis. Upami anjeun henteu resep ka kuring, Kuring kedah kénging pencét anjeun sacara bébas. Tapi éta ngawatesan kabébasan anjeun. Éta sababna perusahaan parantos nyiptakeun aturan hukum sosial, dimana bahkan kabébasan ieu dibatesan. Urang kedah damel dina kerangka anu tangtu. Kabébasan hartosna kuring tiasa nyetir di sisi jalan anu kuring pikahoyong. Tapi abdi henteu tiasa sabab upami kitu mah, bakal aya kacilakaan. Éta sababna struktur sosial didamel, hukum dilakukeun. Janten fungsina dina disiplin anu tangtu bakal ngabantosan anjeun… Dasarna nyaéta kematangan. Naha kuring siap nyandak kaputusan anu leres? Sareng utamina nalika urang ngora. Anjeun terang, nalika nonoman anjeun, aranjeunna nyarios cinta munggaran - sakedik panasaran, sareng omong kosong saeutik - ieu cinta munggaran. Sakumaha seueur urang anu tiasa ngatasiana? Tapi kuring henteu nyarios ... Kuring henteu ngalawan nikah kusabab cinta. Tapi pikeun nyebatkeun yén perkawinan kedahna teu cinta, sareng sanés perkawinan anu diatur, atanapi perkawinan anu diatur, sanés perkawinan cinta - éta gumantung kana kaayaan budaya sareng hal-hal sanés. Tapi tong dipikir-pikir yén anjeun tiasa pendak sareng batur dumasar kana sababaraha rapat hungkul. Anjeun teu tiasa. Kumaha upami alkohol, Baba Ji? Nya, anjeun parantos ngajawab éta patarosan nyalira. Di hiji sisi, anjeun hoyong kabébasan sareng di sisi anu sanés anjeun nyandak hal naon anu nyabut anjeun tina logika, nalar, sadayana. Maka, dimana kabébasan? Di hiji sisi, anjeun hoyong ngendalikeun hal-hal. Sareng di sisi anu sanésna, anjeun nyandak naon anu bakal nyabut kamampuan pikeun ngendalikeun. Éta bakal nyabut anjeun kamampuan mikir. Ngahapus bédana antara anu hadé sareng anu goréng. Éta henteu kontradiksi? Baba Ji, jalma-jalma milari cara pikeun bersantai. Dupi anjeun masihan kami alternatip sanés? Kumaha terang naon anu kedah dilakukeun janten urang henteu kedah gumantung kana hal-hal ieu? Tingali ... deui éta ngarahkeun urang kana alkohol sareng narkoba sareng sajabina. Éta bakal ngabantosan pikiran pikeun bersantai, tapi dugi ka sabaraha lami? Upami pikiran kuring tengtrem upami abdi badé sareng sadayana, Abdi anteng Tapi nalika kuring nginum alkohol, éta nenangkeun kuring sajam atanapi dua jam, teras énjing - naha masalah kuring musna? Salian ti masalah kuring, kuring nyeri sirah, sareng kuring ngagaduhan hariwang anu sanés sabab kuring bisa ngomong nanaon dina kaayaan éta ka jalma anu salah. Janten naon anu kuring kahontal? Éta khayalan yén éta bakal ngabantosan anjeun bersantai, atanapi éta bakal ngaleungitkeun anjeun tina masalah. Henteu aya anu ngaleungit, masih aya sareng anjeun. Ngalakukeun hal pikeun ngaleungitkeun masalah. Ngalakukeun hal pikeun anjeun akur sareng dirina, naon anu bakal ngabantosan anjeun pikeun badami sareng diri anjeun. Aya mabok ku Kami. Leres, maksad abdi ... "Diwarna ku Kami, aranjeunna bakal mabok ku bagja siang wengi." Baba Ji, naha leres tiasa ngaleungitkeun itungan pikiran? Sareng nalika urang ngeureunkeunana, naha urang otomatis mendakan perdamaian éta di jero? Anjeun terang, anjeun parantos memprogram pipikiran. Pikiran tunduk kana kesan. Janten kanyaho urang, pendidikan urang, sadayana ieu diprogram pikiran, sareng program ieu dianggo ngalangkungan itungan, ok? Sapertos anu kuring carioskeun, urang ngan ukur kedah ngaleungitkeun sadayana. Dinten ayeuna, pikiran masing-masing urang - wanoh batur ngawartosan kami hal émut, sadar atanapi teu sadar, mimiti beroperasi, sareng ngaevaluasi, "Éta saé, goréng. Naha kuring kedah ngabales? Abdi henteu kedah ngaréaksi. Naha anjeunna nyarios anu saé? Naha anjeunna nyarios salah? " Éta otomatis. Bisa ngabolaykeun sakabeh program, éta bakal nyandak waktos sareng éta naon anu urang nyobian. Kami nyobian Ngajempékeun dirina, urang nyobian diajar janten obyektif, daripada ngaréaksikeun. Kahirupan dinten ayeuna réaktif. Urang kedah objektif. Baba Ji, Sardar Bahadur nyarios: "Teu aya anu ngagaduhan kabébasan spiritual ngagunakeun logika. " Sareng di sisi anu sanésna, urang nyarios yén sateuacan urang di jalan, urang kedah nganggo alesan logis, sareng henteu ambing nuturkeun jalan. Nalika anjeun di jalan, anjeun nganggo logika. Pas anjeun sumping cestu Éta pisan … Teras aya kalakuan na. Naha pasrah? "Teu aya jalma anu ngahontal kabébasan spiritual liwat logika." Naha ieu pasrah? Tingali, urang sadayana asalna ti latar tukang. Batur lahir di kulawarga Hindu, di kulawarga umat Islam, Sikh, Kristen - urang asalna ti tukang anu béda. Butuh sababaraha lami sateuacan urang tiasa mendakan hubungan kana filsafat ieu. Kusabab urang henteu tiasa ngalakukeun anu sanés. Salaku urang nyarios, pikiran ngalir numutkeun program. Urang kedah merhatoskeun hal-hal tina sudut pandang anu tangtu. Sareng, dugi ka batas anu tangtu, Urang kedah ngagunakeun logika sareng mikir janten urang tiasa mutuskeun naon anu kedah dilakukeun. Pikeun milarian hubungan. Sakali kami ngagaduhan hubungan sareng perjalanan, kalakuan kudu datang. Sareng nalika anjeun mimiti akting, acara anjeun ieu bakal ngabantosan anjeun langkung ti ngan ukur élmu. Mimitina, urang damel dumasar kana élmu kami, urang ngagunakeun logika sareng nalar. Tapi kagiatan bakal mawa pangalaman pribadi. Sareng éta - beuki loba pangalaman urang, beuki urang sadar kumaha diri urang handap patalina sareng bagian anu teu dikenal dina hirupna, sareng yén urang moal tiasa ngalakukeun éta. Terus urang mimiti milari rahmat-Na. Sareng nalika anjeun mimiti milari rahmat-Na ... anu ngemis teu tiasa nandeskeun kaayaan. Sareng anjeunna ngalebetkeun, sareng anjeunna ngahontal sareng dua panangan supados anjeunna tiasa kéngingkeun hiji hal. Hatur nuhun, Baba Ji. Baba Ji, nalika satsangi nuturkeun aturan Sant Matu sapanjang hirupna, tapi henteu tungtungna henteu nguping Sora, naon anu bakal kajadian ka anjeunna? Sigana mah kuring henteu hoyong ngajawab éta, kusabab abdi henteu hoyong putus batur ... Anjeun terang, anu utami nyaéta, aya Shabd. Shabda henteu nambahan atanapi ngirangan, lampu henteu nambahan atanapi ngirangan. Naon anu ngaleutikan atanapi ningkat nyaéta perhatosan anjeun, kumaha perhatian anjeun. Upami anjeun fokus, naha anjeun digagas atanapi henteu - anjeun terang, kadang urang mikir anu ngan ukur ngagagas tiasa nguping - éta henteu aya hubunganana sareng éta. Anjeun bakal nguping Sabd saat anjeun fokus, sanajan anjeun henteu digagas. Nanging, inisiasi ngajarkeun urang kumaha ngarahkeunnana. Nalika anjeun henteu digagas, anjeun bakal ngomong sorangan naon aheng sora kuring ngadenge. Atanapi anjeun angkat ka dokter sareng ngadu'a yén anjeun ngagaduhan masalah nguping. Sareng inisiasi ngabantosan urang ngartos janten perhatosan ngahargaan kaayaan urang aya. Tapi tungtungna, upami anjeun henteu konsentrasi cekap maka naon anu anjeun bakal ngahontal ku tapa anjeun? Nya sapertos, nalika murangkalih angkat ka sakola tapi henteu diajar. Janten kuring tiasa sakola unggal dinten, tapi upami kuring henteu diajar nanaon, naha kuring bakal lulus ujian? JEUNG… Abdi nyarios sesah kanggo nyarios yén batur tapa rutin, sareng dina waktos anu sami henteu nguping Sora. Anjeun terang, urang ngagaduhan ideu urang sorangan, naon sorana kedahna. Sareng kitu batur ngawartosan urang anjeun bakal ngadangu sora anu mirip sareng ieu, mirip, teu persis. Sora sapertos kieu. Sareng ayeuna, gumantung kana kesan anu dipikagaduh ku pikiran anjeun, upami anjeun jalma ti dunya barat, anjeun bakal ngadangukeun sababaraha alat musik di beulah kulon; Upami anjeun India, anjeun bakal ngadangukeun alat India. Sorana aya didinya. Sareng dina sababaraha tahap dina hirupna, masing-masing urang ngupingkeunana. Abdi bakal... Abdi tiasa nyarios saratus persén bilih teu aya sasaha anu bakal aya dina awak manusa, sareng anjeunna henteu badé nguping Sora. Tapi urang moal terang anjeunna, atanapi urang henteu merhatoskeun anjeunna, atanapi urang henteu terang naon éta. Janten anjeun nembé ngalangkungan éta tanpa ngahargaan. Hatur nuhun, Baba Ji.

Q & A sareng GSD 020 sareng CC

View online
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>
<text sub="clublinks" start="5.9" dur="3.02"> Baba Ji nyaéta ayana anu caket ti Guru </text>
<text sub="clublinks" start="8.92" dur="4.813"> murid anu saé muridna, atanapi ku kurnia-Na? </text>
<text sub="clublinks" start="13.733" dur="3.067"> "Kacida caketna urang sunda ngalahirkeun kahinaan." </text>
<text sub="clublinks" start="16.8" dur="4.8"> Anjeun terang, kadang nalika anjeun caket teuing, </text>
<text sub="clublinks" start="21.6" dur="3.2"> kantun kacenderungan pipikiran nyaéta ngarusak sadayana. </text>
<text sub="clublinks" start="24.8" dur="5.266"> Janten urang mimitian nganalisis sagala anu dicarioskeun, naon anu dilakukeun - </text>
<text sub="clublinks" start="30.066" dur="3.067"> sareng sababaraha kali urang teu tiasa ngartos éta. </text>
<text sub="clublinks" start="33.133" dur="2.667"> Janten nalika anjeun caket teuing, </text>
<text sub="clublinks" start="35.8" dur="3.266"> nalika ngengat caket teuing kana seuneu, </text>
<text sub="clublinks" start="39.066" dur="3.6"> ngarah bisa ngaduruk. </text>
<text sub="clublinks" start="42.666" dur="1.867"> Hatur nuhun, Baba Ji. </text>
<text sub="clublinks" start="44.533" dur="5.4"> Baba Ji, naha anjeun tiasa nyarios sababaraha hal ngeunaan bentuk kahirupan, </text>
<text sub="clublinks" start="49.933" dur="1.133"> anu ngalaman akibat tina polahna (bogjun), </text>
<text sub="clublinks" start="51.066" dur="5.267"> sareng anu nyiptakeun amal (karamjuni). </text>
<text sub="clublinks" start="56.333" dur="3.533"> Tingali, nalika urang nyarioskeun Siklus 84, </text>
<text sub="clublinks" start="59.866" dur="5.2"> numutkeun Weda éta dibagi kana 2 bagian. </text>
<text sub="clublinks" start="65.066" dur="1.794"> Anjeun terang yén nalika Allah nyiptakeun - </text>
<text sub="clublinks" start="66.86" dur="3.74"> numutkeun kana konsep hindu, numutkeun konsep Vedas, </text>
<text sub="clublinks" start="70.6" dur="2.06"> nalika Gusti nyiptakeun ciptaan, </text>
<text sub="clublinks" start="72.666" dur="2"> Dijieun ku… </text>
<text sub="clublinks" start="74.666" dur="3.134"> teras nyiptakeun 8.400.000 spésiés mahluk </text>
<text sub="clublinks" start="77.8" dur="3.466"> Terus anjeunna ngabagi kana dua kelompok - </text>
<text sub="clublinks" start="81.266" dur="3.8"> hiji nyaeta karamjuni hiji deui bogjuni. </text>
<text sub="clublinks" start="85.066" dur="4.4"> Janten gogjuns nya éta anu males karma; </text>
<text sub="clublinks" start="89.466" dur="2.134"> aranjeunna henteu nyiptakeun karma. </text>
<text sub="clublinks" start="91.6" dur="2.466"> Sareng karamjuni nyaéta jalma anu males karma, </text>
<text sub="clublinks" start="94.066" dur="3.134"> sareng aranjeunna ogé nyiptakeun karma. </text>
<text sub="clublinks" start="97.2" dur="0.933"> Tingali ku cara kieu, </text>
<text sub="clublinks" start="98.133" dur="4.267"> upami batur ngagaduhan anu khusus </text>
<text sub="clublinks" start="102.4" dur="2.666"> hayu urang nyarios seueur karma, </text>
<text sub="clublinks" start="105.066" dur="5.8"> éta gumantung kana spésiés tempat lahirna. </text>
<text sub="clublinks" start="110.866" dur="4"> Jinis ieu ngagaduhan karma ageung. </text>
<text sub="clublinks" start="114.866" dur="3.667"> Nalika anjeunna ngalangkunganana, </text>
<text sub="clublinks" start="118.533" dur="4.533"> kamajuan dina pangwangunan ka hareup. </text>
<text sub="clublinks" start="123.066" dur="5.2"> Nalika anjeunna ngaliwat karma tina tahap ieu, </text>
<text sub="clublinks" start="128.266" dur="1.667"> teraskeun kana jinis awak anu sanés. </text>
<text sub="clublinks" start="129.933" dur="0.733"> Janten tangga na. </text>
<text sub="clublinks" start="130.666" dur="1.734"> Anjeun naék tangga. </text>
<text sub="clublinks" start="132.4" dur="1.866"> Sareng kumaha anjeun males </text>
<text sub="clublinks" start="134.266" dur="3.6"> anjeun janten langkung enteng sareng maju ka luhur. </text>
<text sub="clublinks" start="137.866" dur="4.734"> Teras, dina sababaraha waktos, kalayan kurnia-Na, </text>
<text sub="clublinks" start="142.6" dur="3.8"> anjeun bakal ninggalkeun bogjun. </text>
<text sub="clublinks" start="146.4" dur="4.6"> Kacuali pikeun manusa, sadayana bogjun téh </text>
<text sub="clublinks" start="151" dur="2.6"> kaasup anu disebut mahluk langit, </text>
<text sub="clublinks" start="153.6" dur="1.066"> anu urang kadang nyarioskeun ... </text>
<text sub="clublinks" start="154.666" dur="1.734"> bhógjúni. </text>
<text sub="clublinks" start="156.4" dur="3.2"> Nalika anjeun ngembangkeun, anjeun bakal naék ka karamjuni. </text>
<text sub="clublinks" start="159.6" dur="2.4"> Sareng naon bedana </text>
<text sub="clublinks" start="162" dur="2.066"> karamjuni sareng bogjun? </text>
<text sub="clublinks" start="164.066" dur="2.067"> Dina karamjun anjeun gaduh vivak, </text>
<text sub="clublinks" start="166.133" dur="2.467"> anjeun gaduh kamampuan pikeun ngabédakeun. </text>
<text sub="clublinks" start="168.6" dur="3.266"> Bhogjun ngaréspon rangsangan. </text>
<text sub="clublinks" start="171.866" dur="3.134"> Dina karamjun, anjeun kedah mikir </text>
<text sub="clublinks" start="175" dur="2.666"> anjeun diharepkeun ngabédakeun </text>
<text sub="clublinks" start="177.666" dur="3.267"> anjeun bakal objektif sareng maju. </text>
<text sub="clublinks" start="180.933" dur="1.867"> Maka di Karamjun </text>
<text sub="clublinks" start="182.8" dur="4.266"> sanés ngan ukur anjeun males, tapi anjeun ogé nyiptakeun karma. </text>
<text sub="clublinks" start="187.066" dur="2.667"> Sareng ngan ukur di karamjun, </text>
<text sub="clublinks" start="189.733" dur="2.133"> anjeun tiasa ngahontal kasalametan </text>
<text sub="clublinks" start="191.866" dur="1"> bogjuns henteu tiasa. </text>
<text sub="clublinks" start="192.866" dur="3.534"> Bogjun mimitina kedah janten karamjun, </text>
<text sub="clublinks" start="196.4" dur="4.8"> ambéh aranjeunna tiasa ngahontal kasalametan. </text>
<text sub="clublinks" start="201.2" dur="1.2"> Ngarah mayar. </text>
<text sub="clublinks" start="202.4" dur="2.866"> Salaku tambahan pikeun mayar, anjeun ogé nyiptakeun. </text>
<text sub="clublinks" start="205.266" dur="2.2"> Sareng di karamjun, upami </text>
<text sub="clublinks" start="207.466" dur="2.2"> beban karma anjeun anjeun parantos nyiptakeun, </text>
<text sub="clublinks" start="209.666" dur="3.8"> ageung pisan, beban anjeun beurat teuing, </text>
<text sub="clublinks" start="213.466" dur="2.334"> janten anjeun tiasa turun tangga. Naha anjeun terang? </text>
<text sub="clublinks" start="215.8" dur="1.866"> Anjeun naék tangga, </text>
<text sub="clublinks" start="217.666" dur="2.067"> anjeun dina tempat terakhir, </text>
<text sub="clublinks" start="219.733" dur="2.067"> anjeun ngorbankeun sakedik, </text>
<text sub="clublinks" start="221.8" dur="1.8"> sareng anjeun moal peryogi tangga deui, </text>
<text sub="clublinks" start="223.6" dur="1.466"> anjeun naék luhurna. </text>
<text sub="clublinks" start="225.066" dur="1.534"> Tapi tetep dina tangga terakhir, </text>
<text sub="clublinks" start="226.6" dur="4.266"> lamun… suku anjeun digolongkeun, </text>
<text sub="clublinks" start="230.866" dur="2.934"> Anjeun teu tiasa terang kamana deui </text>
<text sub="clublinks" start="233.8" dur="1.8"> anjeun néwak </text>
<text sub="clublinks" start="235.6" dur="3.2"> sareng rung anu mana anjeun tungtungna. </text>
<text sub="clublinks" start="238.8" dur="2.266"> Ku sabab kitu anu dicarioskeun dina Adi Granth: </text>
<text sub="clublinks" start="241.066" dur="2.734"> "Tina 8,4 juta spésiés, </text>
<text sub="clublinks" start="243.8" dur="2.533"> Gusti ngaberkahan manusa kalayan rahmat anu hébat. </text>
<text sub="clublinks" start="246.333" dur="2.733"> Manusa anu gagal sono kasempetan ieu, </text>
<text sub="clublinks" start="249.066" dur="4"> anjeunna bakal sangsara kanyeri tina datang jeung indit. " </text>
<text sub="clublinks" start="253.066" dur="2.4"> Dina babak ieu 84, </text>
<text sub="clublinks" start="255.466" dur="4.934"> mangrupakeun puncak manusa - </text>
<text sub="clublinks" start="260.4" dur="2.066"> "Gusti parantos mberkahi manusa ku kamuliaan anu hébat." </text>
<text sub="clublinks" start="262.466" dur="4.867"> Anjeun ngartos? Anjeunna ngagaduhan jabatan sapertos kitu </text>
<text sub="clublinks" start="267.333" dur="1.467"> "Anu Sono -." </text>
<text sub="clublinks" start="268.8" dur="1.666"> Anjeunna nganggo conto tangga didieu, </text>
<text sub="clublinks" start="270.466" dur="1.934"> yén urang naék tangga, </text>
<text sub="clublinks" start="272.4" dur="2.733"> tapi upami anjeun gagal dina waktos anu penting ieu, </text>
<text sub="clublinks" start="275.133" dur="2.333"> anjeun henteu terang dimana néwak sorangan </text>
<text sub="clublinks" start="277.466" dur="3.134"> bulan Juni (bentuk kahirupan) anu anjeun badé angkat. </text>
<text sub="clublinks" start="280.6" dur="1.666"> Janten anjeun kedah uih deui </text>
<text sub="clublinks" start="282.266" dur="1.867"> sareng siklus </text>
<text sub="clublinks" start="284.133" dur="0.733"> kalahiran sareng maot, </text>
<text sub="clublinks" start="284.866" dur="2.067"> kabagjaan sareng duka. </text>
<text sub="clublinks" start="286.933" dur="2.867"> "Anjeunna bakal sangsara nyeri datang sareng badé." </text>
<text sub="clublinks" start="289.8" dur="2.6"> Urang kedah datang deui sareng deui. </text>
<text sub="clublinks" start="292.4" dur="5.733"> Baba Ji, upami urang terang pentingna ieu, </text>
<text sub="clublinks" start="298.133" dur="1.333"> éta bakal mangaruhan urang… </text>
<text sub="clublinks" start="299.466" dur="1.6"> Nalika anjeun nyandak, </text>
<text sub="clublinks" start="301.066" dur="3"> upami urang ngalibatkeun nomer, </text>
<text sub="clublinks" start="304.066" dur="3.267"> 8.400.000 spésiés mahluk, </text>
<text sub="clublinks" start="307.333" dur="6.067"> upami anjeun ngalangkungan masing-masing spésiés éta </text>
<text sub="clublinks" start="313.4" dur="1.4"> jadi anjeun bakal lahir manusa </text>
<text sub="clublinks" start="314.8" dur="3.266"> saatos 8.400.000 taun. </text>
<text sub="clublinks" start="318.066" dur="0.8"> Anjeun ngartos? </text>
<text sub="clublinks" start="318.866" dur="1.534"> Sareng kami terang yén aya seueur jinis mahluk, </text>
<text sub="clublinks" start="320.4" dur="3.866"> Kantun… tangkal sareng pepelakan anu bakal hirup salami ratusan taun. </text>
<text sub="clublinks" start="324.266" dur="2.334"> Éta henteu tiasa diitung, </text>
<text sub="clublinks" start="326.6" dur="3.666"> barina ogé urang parantos ngalangkungan, </text>
<text sub="clublinks" start="330.266" dur="1.934"> naon nyeri sareng sangsara urang kedah ngalaman, </text>
<text sub="clublinks" start="332.2" dur="1.866"> pikeun kéngingkeun status ieu, </text>
<text sub="clublinks" start="334.066" dur="1.4"> sareng ayeuna urang parantos ngahontal éta, </text>
<text sub="clublinks" start="335.466" dur="4.067"> urang nganggap enteng éta. </text>
<text sub="clublinks" start="339.533" dur="0.933"> Atanapi urang henteu terang </text>
<text sub="clublinks" start="340.466" dur="1"> atanapi urang henteu ngartos éta. </text>
<text sub="clublinks" start="341.466" dur="1.267"> Saur urang sadayana ngartos ogé. </text>
<text sub="clublinks" start="342.733" dur="1.867"> Sanés urang henteu ngabédakeun anu leres sareng anu salah, </text>
<text sub="clublinks" start="344.6" dur="2.2"> urang ngan saukur anggap sadayana </text>
<text sub="clublinks" start="346.8" dur="7.066"> sareng urang pikir éta bakal kajadian ka batur sanés ka urang. </text>
<text sub="clublinks" start="353.866" dur="2.334"> Hatur nuhun, Baba Ji. </text>
<text sub="clublinks" start="356.2" dur="7.266"> Hazura, naon bedana cinta sareng kecanduan? </text>
<text sub="clublinks" start="363.466" dur="1.534"> Cinta ngabantosan anjeun tumuh </text>
<text sub="clublinks" start="365" dur="3.733"> kecanduan narik anjeun ka handap. </text>
<text sub="clublinks" start="368.733" dur="2.6"> Anjeun terang, maksad abdi, sapertos urang nyarioskeun perkawis terakhir, </text>
<text sub="clublinks" start="371.333" dur="3.867"> cinta ... urang leres-leres henteu terang naon cinta éta. </text>
<text sub="clublinks" start="375.2" dur="6"> Cinta, cinta mangrupikeun hal anu teu kahartos ku urang. </text>
<text sub="clublinks" start="381.2" dur="2.466"> Anjeun kedah diajar masihan cinta. </text>
<text sub="clublinks" start="383.666" dur="5.4"> Aya cutatan anu saé ti Krishnamurti, </text>
<text sub="clublinks" start="389.066" dur="6.534"> dimana anjeunna nyarios yén sesah ngajelaskeun atanapi ngartos cinta. </text>
<text sub="clublinks" start="395.6" dur="4.333"> Tapi urang pastina tiasa nyarios perkawis cinta anu sanés. </text>
<text sub="clublinks" start="399.933" dur="2.2"> Cinta mangrupikeun kualitas anu positip. </text>
<text sub="clublinks" start="402.133" dur="2.067"> Nalika urang nyarios yén urang bogoh ka batur, </text>
<text sub="clublinks" start="404.2" dur="1.266"> urang mimiti timburu </text>
<text sub="clublinks" start="405.466" dur="1.267"> kami henteu hoyong bagikeun </text>
<text sub="clublinks" start="406.733" dur="1.8"> urang ngadominasi, </text>
<text sub="clublinks" start="408.533" dur="2.333"> sareng ieu mangrupikeun fitur négatip. </text>
<text sub="clublinks" start="410.866" dur="2.267"> Sareng éta sanés cinta. </text>
<text sub="clublinks" start="413.133" dur="3.533"> Cinta mangrupikeun hal anu ngangkat urang. </text>
<text sub="clublinks" start="416.666" dur="8.534"> Cinta mangrupikeun hal anu nyababkeun urang ngalangkungan fisik. </text>
<text sub="clublinks" start="425.2" dur="5.466"> Janten, nyatana, urang nyobian ngalangkungan prosés spiritual, </text>
<text sub="clublinks" start="430.666" dur="3.134"> kabuka pikeun cinta. </text>
<text sub="clublinks" start="433.8" dur="2.266"> Anjeun terang, kaseueuran urang diprogram, </text>
<text sub="clublinks" start="436.066" dur="6.2"> sahingga urang ngan ukur ngalaman sababaraha aspek cinta ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="442.266" dur="3.334"> Dugi ka anjeun kabuka sacara lengkep, </text>
<text sub="clublinks" start="445.6" dur="3.466"> anjeun moal tiasa ngalaman cinta. </text>
<text sub="clublinks" start="450.266" dur="1"> Hatur nuhun, Hazura. </text>
<text sub="clublinks" start="452.8" dur="3.4"> Hazura, kuring gaduh dua patarosan. </text>
<text sub="clublinks" start="456.2" dur="2.266"> Mimiti, anjeun ngajelaskeun éndah ka kami, </text>
<text sub="clublinks" start="458.466" dur="6.134"> sabab urang mekar ngalangkungan 8,4 juta spésiés mahluk dugi ka lahir manusa. </text>
<text sub="clublinks" start="464.6" dur="5.133"> Seueur jalma tunduk kana salah paham éta </text>
<text sub="clublinks" start="469.733" dur="3.667"> yén nalika urang ngalangkungan évolusi sareng nampi kalahiran manusa, </text>
<text sub="clublinks" start="473.4" dur="3.333"> kami mungkas sadayana karma anu urang kedah lalangkung, </text>
<text sub="clublinks" start="476.733" dur="3.933"> teras naék lahir manusa. </text>
<text sub="clublinks" start="480.666" dur="4.334"> Tapi kuring hoyong nunjukkeun yén sanajan saatos ngalahirkeun manusa </text>
<text sub="clublinks" start="485" dur="1.933"> kalayan rahmat Gusti, </text>
<text sub="clublinks" start="486.933" dur="4.067"> urang masih yakin kana karma sinchine atanapi panyimpenan urang. </text>
<text sub="clublinks" start="491" dur="4.266"> Anjeun terang, kami henteu kedah kagoda dina hal-hal sapertos karma sinchine, karma nasib, sareng sajabana. </text>
<text sub="clublinks" start="495.266" dur="1.934"> Kami nganggo istilah ieu ngan ukur salaku alat panjelasan. </text>
<text sub="clublinks" start="497.2" dur="2.333"> Anu kedah urang terang nyaéta </text>
<text sub="clublinks" start="499.533" dur="4.333"> yén kami bagian tina jaring karma. </text>
<text sub="clublinks" start="503.866" dur="1.4"> Janten bagian tina wéb karma hartosna </text>
<text sub="clublinks" start="505.266" dur="2.2"> yén urang masih gaduh karma. </text>
<text sub="clublinks" start="507.466" dur="3.4"> Kami ngagaduhan awak - éta hartosna karma, anjeun terang? </text>
<text sub="clublinks" start="510.866" dur="4.8"> Naha urang saé atanapi goréng. </text>
<text sub="clublinks" start="515.666" dur="4.334"> Dugi ka kami naék, </text>
<text sub="clublinks" start="520" dur="4.133"> Siklus ieu bakal neraskeun, leres? </text>
<text sub="clublinks" start="524.133" dur="5.467"> "Anjeun bakal tanggel waler pikeun unggal tindakan anu anjeun laksanakeun." </text>
<text sub="clublinks" start="529.6" dur="2.666"> Ku alatan éta, sakali urang ngaliwatan konsékuansi, </text>
<text sub="clublinks" start="532.266" dur="2.534"> hartosna urang masih gaduh karma. </text>
<text sub="clublinks" start="534.8" dur="3.4"> Nyaéta, salami urang aya dina awak, </text>
<text sub="clublinks" start="538.2" dur="3.2"> urang ngalakukeun kalakuan. </text>
<text sub="clublinks" start="541.4" dur="4.866"> Tapi upami urang hoyong ngahontal kasalametan, urang kedah naék kana karma. </text>
<text sub="clublinks" start="546.266" dur="4"> Ayeuna urang sering naroskeun perkawis karma anu saé sareng anu goréng - </text>
<text sub="clublinks" start="550.266" dur="2.267"> lamun batur ngalakukeun amal soleh tur bakti diri kana amal… </text>
<text sub="clublinks" start="552.533" dur="1.133"> Kami gaduh paribasa: </text>
<text sub="clublinks" start="553.666" dur="2.534"> "Panyingkiran ngarah kana tahta, sareng kakuasaan ngarah kana naraka!" </text>
<text sub="clublinks" start="556.2" dur="1.6"> Batur tiasa amal soleh sareng amal zinah - </text>
<text sub="clublinks" start="557.8" dur="2.4"> sareng ngumpulkeun karma anu saé pisan. </text>
<text sub="clublinks" start="560.2" dur="1"> Sakali anjeunna ngagaduhan karma anu saé, </text>
<text sub="clublinks" start="561.2" dur="1.8"> anjeunna bakal balik salaku raja atanapi penguasa. </text>
<text sub="clublinks" start="563" dur="1.666"> Nalika anjeunna balik salaku raja atanapi penguasa, </text>
<text sub="clublinks" start="564.666" dur="2.6"> tunduh kana kasenangan indrawi, </text>
<text sub="clublinks" start="567.266" dur="2"> sareng kedah tanggel waler pikeun éta, </text>
<text sub="clublinks" start="569.266" dur="2.134"> sareng kitu siklusna teraskeun. </text>
<text sub="clublinks" start="571.4" dur="1.933"> Éta sababna Adi Granth nyarios </text>
<text sub="clublinks" start="573.333" dur="5.733"> "Anjeunna langkung unggul tibatan kado, amal sareng panolakan. </text>
<text sub="clublinks" start="579.066" dur="2.534"> Basa anu malikan Asma Gusti, </text>
<text sub="clublinks" start="581.6" dur="2.866"> éta bakal ngakibatkeun hiji jalma pikeun minuhan. " </text>
<text sub="clublinks" start="584.466" dur="3.6"> Jenis bakti anu ngalangkungan sagala rupa anu sanés, </text>
<text sub="clublinks" start="588.066" dur="2.8"> nyaéta tapa ka Kami, tapa kana Shabd. </text>
<text sub="clublinks" start="590.866" dur="3.534"> Sareng pas urang tapa kana Shabd, </text>
<text sub="clublinks" start="594.4" dur="2.533"> nalika urang mimiti tapa </text>
<text sub="clublinks" start="596.933" dur="1.333"> maka salaku Master dina Adi hibah nyarios: </text>
<text sub="clublinks" start="598.266" dur="3.2"> "Ka mana anjeun tiasa kéngingkeun Gusti Allah Kami. </text>
<text sub="clublinks" start="601.466" dur="4.734"> Hatur nuhun kana rahmat Juragan, ilubiung dina tapa. " </text>
<text sub="clublinks" start="606.2" dur="3.2"> Janten dugi ka urang tapa ngeunaan Kami ieu - </text>
<text sub="clublinks" start="609.4" dur="5.4"> sabab hiji-hijina cara pikeun ngabandingkeun rekening karma anjeun </text>
<text sub="clublinks" start="614.8" dur="1"> nyaéta Shabd. </text>
<text sub="clublinks" start="615.8" dur="2.533"> "Sabd bakal mupus tilas karma, </text>
<text sub="clublinks" start="618.333" dur="2.333"> Shabd bakal nyambungkeun anjeun sareng Shabd aslina. " </text>
<text sub="clublinks" start="620.666" dur="1.534"> Teu aya jalan anu sanés. </text>
<text sub="clublinks" start="622.2" dur="1.8"> Tanpa anjeunna, sadaya jelema bakal kajebak dina wéb karma. </text>
<text sub="clublinks" start="624" dur="3.6"> Karma alus, karma goréng - debit sareng kiridit bakal teras-terasan. </text>
<text sub="clublinks" start="627.6" dur="1"> Sareng upami urang kedah ikhlas karma, </text>
<text sub="clublinks" start="628.6" dur="2.2"> bakal dipupus ku Shabd. </text>
<text sub="clublinks" start="630.8" dur="4.8"> Anjeun terang, kami moal tiasa mupus karma urang. </text>
<text sub="clublinks" start="635.6" dur="2.533"> Anjeunna bakal nyandak tanggung jawab urang </text>
<text sub="clublinks" start="638.133" dur="3"> sareng bakal ngangkat urang saluhureun sadayana ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="641.133" dur="1.467"> Kantun nempatkeun, </text>
<text sub="clublinks" start="642.6" dur="3.866"> urang henteu ngagaduhan kakuatan sareng kakuatan. </text>
<text sub="clublinks" start="646.466" dur="1.8"> Naon waé anu urang ciptakeun - </text>
<text sub="clublinks" start="648.266" dur="2.734"> karma alus, karma goréng - éta bakal teraskeun. </text>
<text sub="clublinks" start="651" dur="2.8"> Tapi pas urang nyaah ka Anjeunna, </text>
<text sub="clublinks" start="653.8" dur="1.933"> pas urang kirimkeun </text>
<text sub="clublinks" start="655.733" dur="4.133"> bakal tanggung jawab urang - </text>
<text sub="clublinks" start="659.866" dur="3.734"> ngan urang tiasa naék kana kaayaan nagara urang ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="663.6" dur="2.333"> Patarosan kadua kuring, Baba Ji, </text>
<text sub="clublinks" start="665.933" dur="4.333"> disebatkeun yén murid anu milarian pangungsian sareng Juragan na </text>
<text sub="clublinks" start="670.266" dur="1.934"> sareng terlibat dina latihan meditasi, </text>
<text sub="clublinks" start="672.2" dur="3.4"> ngaliwatan tilu tahap. </text>
<text sub="clublinks" start="675.6" dur="2.666"> Anu kahiji nyaéta kasabaran, </text>
<text sub="clublinks" start="678.266" dur="2.334"> anu kadua nyaéta kapuasan, </text>
<text sub="clublinks" start="680.6" dur="1.933"> sareng anu katilu nyaéta syukur. </text>
<text sub="clublinks" start="682.533" dur="4.267"> Abdi hoyong naros anjeun ngajelaskeun tilu tahap ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="686.8" dur="2.666"> Kami balik kana topik pasrah. </text>
<text sub="clublinks" start="689.466" dur="5.2"> Dua anu mimitina dasarna hartosna kasabaran </text>
<text sub="clublinks" start="694.666" dur="4.4"> sareng kaluman - dimana kersa-Na parentah urang, leres? </text>
<text sub="clublinks" start="699.066" dur="1.934"> Sakali sadayana kersa-Na, </text>
<text sub="clublinks" start="701" dur="2"> sareng urang hirup dina kersa-Na, </text>
<text sub="clublinks" start="703" dur="3.666"> maka urang henteu deui ngabédakeun nanaon. </text>
<text sub="clublinks" start="706.666" dur="2.6"> "Anjeunna nganggap kasenangan sareng nyeri sami, </text>
<text sub="clublinks" start="709.266" dur="2.067"> sareng henteu ngabédakeun kajayaan sareng éra. " </text>
<text sub="clublinks" start="711.333" dur="1.533"> Janten naon anu janten kontradiksi? </text>
<text sub="clublinks" start="712.866" dur="2"> Teras teu aya anu diklasifikasikan saé sareng goréng, </text>
<text sub="clublinks" start="714.866" dur="3.067"> sabab maka urang nampi sagala rupa sakumaha kahoyong-Na, </text>
<text sub="clublinks" start="717.933" dur="2.667"> urang terang éta saé pikeun urang kéngingkeunana ti Gusti. </text>
<text sub="clublinks" start="720.6" dur="0.866"> Maka teu aya deui kontradiksi. </text>
<text sub="clublinks" start="721.466" dur="4.134"> Janten urang kaluar tina kasabaran kana kapuasan. </text>
<text sub="clublinks" start="725.6" dur="4.866"> Teras we ... éta tunduk, urang kedah pasrah. </text>
<text sub="clublinks" start="730.466" dur="2.2"> Hatur nuhun Baba Ji. </text>
<text sub="clublinks" start="733.8" dur="5.8"> Baba Ji, urang sadayana bajoang sareng nyandak kaputusan dina kahirupan, </text>
<text sub="clublinks" start="739.6" dur="2.8"> sareng upami urang nuju di jalan, kumaha urang terang </text>
<text sub="clublinks" start="742.4" dur="5.6"> yén kaputusan anu urang nyobian nyandak anu leres? </text>
<text sub="clublinks" start="748" dur="1.933"> Urang diajar ngalangkungan pangalaman. </text>
<text sub="clublinks" start="749.933" dur="2.733"> Teu nyangka aya anu kantos lahir </text>
<text sub="clublinks" start="752.666" dur="4.2"> kalayan tingkat kadewasaan sapertos éta anjeunna bakal terang sadayana. </text>
<text sub="clublinks" start="756.866" dur="5.6"> Tingali - épolusi kahirupan sapertos hudang, </text>
<text sub="clublinks" start="762.466" dur="2.734"> urang ngalaman hal unggal dinten. </text>
<text sub="clublinks" start="765.2" dur="5.4"> Sareng pangalaman ieu ngajarkeun urang: saé, goréng. </text>
<text sub="clublinks" start="770.6" dur="3.4"> Janten teu aya anu terang. </text>
<text sub="clublinks" start="774" dur="2.866"> Urang kedah ngaliwat pangalaman urang. </text>
<text sub="clublinks" start="776.866" dur="2"> "Pangalaman ngajar nonoman janten sepuh, </text>
<text sub="clublinks" start="778.866" dur="3.2"> sareng sepuh janten ngora. " </text>
<text sub="clublinks" start="782.066" dur="2.4"> Janten salaku aturan umum, </text>
<text sub="clublinks" start="784.466" dur="4.534"> naon waé anu nyandak urang kana tujuan urang - </text>
<text sub="clublinks" start="789" dur="2"> - Gusti, éta saé. </text>
<text sub="clublinks" start="791" dur="2"> Naon waé anu ngaganggu urang tina tujuan urang, </text>
<text sub="clublinks" start="793" dur="2.866"> urang kedah nyingkahan ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="795.866" dur="2.4"> Tapi upami niat urang leres </text>
<text sub="clublinks" start="798.266" dur="3.134"> sareng kaputusan anu parantos kami candak, </text>
<text sub="clublinks" start="801.4" dur="2.4"> entong cocog sareng batur, </text>
<text sub="clublinks" start="803.8" dur="1.733"> kumaha noongna? </text>
<text sub="clublinks" start="805.533" dur="4.067"> Henteu nyandak kaputusan anu cocog sareng sadayana. </text>
<text sub="clublinks" start="809.6" dur="1.8"> Éta pangalaman hirup anjeun </text>
<text sub="clublinks" start="811.4" dur="3.2"> beda pisan jeung pangalaman batur. </text>
<text sub="clublinks" start="814.6" dur="3"> Naon tuangeun pikeun hiji tiasa racun pikeun anu sanés. </text>
<text sub="clublinks" start="817.6" dur="2.666"> Pangobatan anu cocog sareng anjeun moal cocog sareng sadayana. </text>
<text sub="clublinks" start="820.266" dur="2.8"> Éta panginten gaduh réaksi pikeun éta. </text>
<text sub="clublinks" start="823.066" dur="2.867"> Janten tina sudut pandang urang, </text>
<text sub="clublinks" start="825.933" dur="3.2"> naon waé pangalaman anu parantos ngajarkeun urang, </text>
<text sub="clublinks" start="829.133" dur="1.867"> naon waé anu urang pikirkeun leres - </text>
<text sub="clublinks" start="831" dur="2.533"> urang kedah mutuskeun, urang kedah teraskeun. </text>
<text sub="clublinks" start="833.533" dur="1.867"> Nanging, ieu henteu kedah hartosna </text>
<text sub="clublinks" start="835.4" dur="2.4"> sing saha waé satuju kana kaputusanana, </text>
<text sub="clublinks" start="837.8" dur="2.8"> sareng éta bakal cocog sareng sadayana. </text>
<text sub="clublinks" start="840.6" dur="3.2"> Janten urang henteu kedah cap, </text>
<text sub="clublinks" start="843.8" dur="2.066"> tapi pikeun ngahasilkeun solusi anu urang pikir bener, </text>
<text sub="clublinks" start="845.866" dur="2.334"> teras ngupingkeun anu sanés, </text>
<text sub="clublinks" start="848.2" dur="2.2"> milarian pangalaman naon anu diajarkeun ka anjeunna, </text>
<text sub="clublinks" start="850.4" dur="2.066"> naon pandanganana </text>
<text sub="clublinks" start="852.466" dur="3.534"> teras cobian kana kacindekan umum. </text>
<text sub="clublinks" start="856" dur="4.066"> Patarosan kadua kuring, Baba Ji, nyaéta kumaha ngabédakeun </text>
<text sub="clublinks" start="860.066" dur="6.4"> antara kahirupan anu bagja sareng kahirupan anu suksés? </text>
<text sub="clublinks" start="866.466" dur="1.8"> Abdi henteu terang naon kasuksesan éta. </text>
<text sub="clublinks" start="868.266" dur="3.934"> Kiwari, skala kasuksésan parantos robih. </text>
<text sub="clublinks" start="872.2" dur="2.466"> Dina jaman baheula anu alus, kasuksésan éta </text>
<text sub="clublinks" start="874.666" dur="2.534"> nalika jalma ngahargaan anjeun </text>
<text sub="clublinks" start="877.2" dur="4.2"> anjeun nangtung pikeun cita anjeun, </text>
<text sub="clublinks" start="881.4" dur="1.8"> pikeun pendapatna, </text>
<text sub="clublinks" start="883.2" dur="2.266"> maka anjeun jalma anu dipihormat pisan. </text>
<text sub="clublinks" start="885.466" dur="1.534"> Éta parantos robih jaman ayeuna. Henteu? </text>
<text sub="clublinks" start="887" dur="3.066"> Dinten ieu kami ningali artos, urang ningali harta, </text>
<text sub="clublinks" start="890.066" dur="4.534"> sadayana diukur tina hal matéri. </text>
<text sub="clublinks" start="894.6" dur="4.8"> Tapi urang henteu kénging kasugemaan tina hal-hal ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="899.4" dur="1.4"> Aranjeunna ngan ngarangsang rasa, </text>
<text sub="clublinks" start="900.8" dur="2.666"> aranjeunna ngahudangkeun di urang kahayang pikeun ngagaduhan langkung. </text>
<text sub="clublinks" start="903.466" dur="2.134"> Kapuasan kedah sumping ti jero, </text>
<text sub="clublinks" start="905.6" dur="2.266"> nalika anjeun ngabandingkeun diri ka diri anjeun sorangan. </text>
<text sub="clublinks" start="907.866" dur="2.2"> Upami anjeun saluyu sareng diri, </text>
<text sub="clublinks" start="910.066" dur="2"> anjeun bahagia sareng diri anjeun </text>
<text sub="clublinks" start="912.066" dur="3.2"> henteu paduli saha anu nyarios nanaon tentang anjeun, éta henteu ngarobih nanaon. </text>
<text sub="clublinks" start="915.266" dur="1.467"> Sareng éta henteu aya hubunganana sareng </text>
<text sub="clublinks" start="916.733" dur="4.267"> kumaha anjeun miskin atanapi beunghar. </text>
<text sub="clublinks" start="921" dur="4.133"> Sugema hartosna diajar hirup dina kahoyong-Na sareng narima éta. </text>
<text sub="clublinks" start="925.133" dur="1.867"> "Upami anjeun masihan kuring karajaan pikeun ngatur, kumaha kamulyaan kuring dina éta? </text>
<text sub="clublinks" start="927" dur="3.466"> Upami anjeun ngajantenkeun kuring pengemis, naon anu kuring tiasa éléh? " </text>
<text sub="clublinks" start="930.466" dur="1.734"> Éta tiasa nyandak anjeun ka luhur, </text>
<text sub="clublinks" start="932.2" dur="2.533"> éta tiasa narik anjeun ka handapeun, sareng anjeun nampi, henteu, </text>
<text sub="clublinks" start="934.733" dur="6.2"> upami Anjeunna hoyong ieu, anjeunna naros, kuring bagja. </text>
<text sub="clublinks" start="940.933" dur="1.867"> Hatur nuhun, Baba Ji. </text>
<text sub="clublinks" start="942.8" dur="2.733"> Baba Ji, éta leres-leres tiasa dimungkinkeun </text>
<text sub="clublinks" start="945.533" dur="2.067"> pikeun pikiran pikeun berkorban, </text>
<text sub="clublinks" start="947.6" dur="3.066"> salami éta kaiket kana "Kuring" urang? </text>
<text sub="clublinks" start="950.666" dur="3.467"> Pikiran salawasna nungtut hal pikeun ngalengkepan éta </text>
<text sub="clublinks" start="954.133" dur="4"> unggal pangorbanan anu dilakukeun. </text>
<text sub="clublinks" start="958.133" dur="4.333"> Ieu disababkeun ku cara urang ngolah program pikiran. </text>
<text sub="clublinks" start="962.466" dur="2.134"> Gumantung kana program anu anjeun lebetkeun, </text>
<text sub="clublinks" start="964.6" dur="1.666"> pikiran bakal kalakuanana. </text>
<text sub="clublinks" start="966.266" dur="3.6"> Pikiranana henteu sapertos kitu. </text>
<text sub="clublinks" start="969.866" dur="3.534"> Éta sababna mistik nyobian ngajelaskeun ka kami </text>
<text sub="clublinks" start="973.4" dur="2.8"> yén naon anu anjeun lakukeun tina pikiran anjeun </text>
<text sub="clublinks" start="976.2" dur="2"> ieu sanés kasus aslina. </text>
<text sub="clublinks" start="978.2" dur="2.533"> "Oh, émut, anjeun mangrupikeun perwujudan Cahaya Ilahi, </text>
<text sub="clublinks" start="980.733" dur="2.733"> kenalkeun asal anjeun! ” </text>
<text sub="clublinks" start="983.466" dur="4.734"> Janten Adi Granth nyarios ka kami, ngakuan saleresna anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="988.2" dur="4.466"> Pikiran éta sanés ngitung, </text>
<text sub="clublinks" start="992.666" dur="2.4"> sakumaha ayeuna, ku polah urang. </text>
<text sub="clublinks" start="995.066" dur="3.534"> Kesan urang, cara urang komunikasi sareng dunya, </text>
<text sub="clublinks" start="998.6" dur="3.333"> kami nyiptakeun program ieu dina diri urang sorangan, </text>
<text sub="clublinks" start="1001.933" dur="2.533"> nalika urang ngitung sadayana. </text>
<text sub="clublinks" start="1004.466" dur="4.8"> Janten urang kedah mupus program éta sareng unggah anu énggal, </text>
<text sub="clublinks" start="1009.266" dur="3.2"> kalayan bantosan kuring bakal ngalakukeun hal anu leres - </text>
<text sub="clublinks" start="1012.466" dur="2.534"> janten langkung obyektif dina kahirupan, </text>
<text sub="clublinks" start="1015" dur="4.8"> tibatan ngan ukur matuhkeun sadayana kana itungan. </text>
<text sub="clublinks" start="1019.8" dur="0.666"> Hatur nuhun. </text>
<text sub="clublinks" start="1020.466" dur="2.4"> Baba Ji, naon anu anjeun carioskeun </text>
<text sub="clublinks" start="1022.866" dur="2.6"> naon anu kedah janten usaha urang - </text>
<text sub="clublinks" start="1025.466" dur="1.467"> tangtosna urang kedah tapa - </text>
<text sub="clublinks" start="1026.933" dur="2.133"> tapi kadang urang henteu ngalakukeun, </text>
<text sub="clublinks" start="1029.066" dur="3.8"> urang kakurangan, sakumaha bakal kuring ngomong, </text>
<text sub="clublinks" start="1032.866" dur="4.4"> urang sono kana waktos anu leres pikeun leres-leres dumuk, </text>
<text sub="clublinks" start="1037.266" dur="1.8"> kadang urang ngan ukur henteu tiasa. </text>
<text sub="clublinks" start="1039.066" dur="3.2"> Kumaha urang mastikeun yén urang konsisten dina tapa, Baba Ji? </text>
<text sub="clublinks" start="1042.266" dur="1.6"> Ieu nuturkeun tina patarosan sateuacanna, </text>
<text sub="clublinks" start="1043.866" dur="2.134"> anu merhatoskeun pipikiran. </text>
<text sub="clublinks" start="1046" dur="2.6"> Anjeun terang, pikiran mangrupikeun éntitas anu kuat pisan. </text>
<text sub="clublinks" start="1048.6" dur="2.866"> Upami pipikiran henteu raoseun peryogi pisan, </text>
<text sub="clublinks" start="1051.466" dur="2.334"> manehna henteu daék berkorban. </text>
<text sub="clublinks" start="1053.8" dur="2.266"> Kiwari, kaseueuran urang henteu ngaraos peryogi pisan; </text>
<text sub="clublinks" start="1056.066" dur="1.4"> urang nganggap enteng hal-hal. </text>
<text sub="clublinks" start="1057.466" dur="2"> Sagala anu parantos dipasihkeun ka kami </text>
<text sub="clublinks" start="1059.466" dur="1.4"> sagala rupa anu ku Anjeunna dipasihan berkah - </text>
<text sub="clublinks" start="1060.866" dur="2.334"> urang ngan ukur nganggap enteng. </text>
<text sub="clublinks" start="1063.2" dur="2.8"> Tapi nalika anjeun ngaraos kedah peryogi naon-naon ... </text>
<text sub="clublinks" start="1066" dur="3.2"> anjeun terang, éta sapertos nalika batur ningali hal anu éndah di toko, </text>
<text sub="clublinks" start="1069.2" dur="2.066"> upami anjeunna hoyong, naon anu bakal anjeunna lakukeun? </text>
<text sub="clublinks" start="1071.266" dur="1.6"> Usahakeun - </text>
<text sub="clublinks" start="1072.866" dur="2.267"> bakal ngahémat, nyarioskeun artos, sareng naon waé, </text>
<text sub="clublinks" start="1075.133" dur="3.133"> janten anjeunna tiasa mésér éta. </text>
<text sub="clublinks" start="1078.266" dur="4.067"> Janten dinten ieu kami dina tahap anu leres-leres… </text>
<text sub="clublinks" start="1082.333" dur="3.267"> Maksad abdi, Anjeunna masihan kami sagalana na </text>
<text sub="clublinks" start="1085.6" dur="2.933"> urang henteu ngahargaan cukup. </text>
<text sub="clublinks" start="1088.533" dur="2.333"> Kumaha parasaan anjeun </text>
<text sub="clublinks" start="1090.866" dur="1.934"> lamun barudak anjeun henteu ngahargaan anjeun? </text>
<text sub="clublinks" start="1092.8" dur="1.6"> Kami ngorbankeun seueur pisan pikeun aranjeunna, </text>
<text sub="clublinks" start="1094.4" dur="2.466"> sareng upami aranjeunna henteu ngahargaan anjeun, </text>
<text sub="clublinks" start="1096.866" dur="1.934"> sareng anjeun terang, sataun sakali atanapi saminggu sakali </text>
<text sub="clublinks" start="1098.8" dur="2.666"> aranjeunna ngan ukur nganuhunkeun sareng nyarios, halo, </text>
<text sub="clublinks" start="1101.466" dur="1.334"> kumaha perasaan anjeun harita? </text>
<text sub="clublinks" start="1102.8" dur="3.066"> Sareng urang ngahargaan Gusti? </text>
<text sub="clublinks" start="1105.866" dur="1.467"> Anjeunna masihan urang sadayana </text>
<text sub="clublinks" start="1107.333" dur="1.667"> ngaberkahan urang sadayana </text>
<text sub="clublinks" start="1109" dur="3.466"> sareng daripada nyéépkeun waktos pikeun hatur anjeunna, </text>
<text sub="clublinks" start="1112.466" dur="2.134"> nunjukkeun anjeunna sukur </text>
<text sub="clublinks" start="1114.6" dur="1.6"> kami nyarios kami henteu kantos gaduh - </text>
<text sub="clublinks" start="1116.2" dur="1.333"> anjeun gaduh waktos pikeun dunya </text>
<text sub="clublinks" start="1117.533" dur="1.2"> anjeun gaduh waktos kanggo batur </text>
<text sub="clublinks" start="1118.733" dur="2.733"> anjeun gaduh waktos kanggo sadayana kecuali Anjeunna. </text>
<text sub="clublinks" start="1121.466" dur="1.8"> "Dimana kahoyong urang, urang tetep." </text>
<text sub="clublinks" start="1123.266" dur="2.934"> Sareng di akhirna, naon ari pipikiran anjeun, </text>
<text sub="clublinks" start="1126.2" dur="1.866"> naon anu anjeun pokus </text>
<text sub="clublinks" start="1128.066" dur="2.2"> éta anu bakal sumping sateuacan anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1130.266" dur="1.934"> Sareng upami éta dunya anjeun museurkeun perhatian anjeun, </text>
<text sub="clublinks" start="1132.2" dur="3.266"> maka anjeun bakal datang deui ka dunya ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="1135.466" dur="2.134"> Janten kecuali upami anjeun ngalihkeun perhatosan </text>
<text sub="clublinks" start="1137.6" dur="2.6"> tina hal dunya ka Gusti, </text>
<text sub="clublinks" start="1140.2" dur="2"> kumaha anjeun tiasa ngarepkeun bumi? </text>
<text sub="clublinks" start="1142.2" dur="1.066"> Leres. </text>
<text sub="clublinks" start="1143.266" dur="1.4"> Baba Ji, sanaos usaha urang, </text>
<text sub="clublinks" start="1144.666" dur="2.267"> sakapeung urang ngan ukur henteu tiasa konsentrasi, </text>
<text sub="clublinks" start="1146.933" dur="0.867"> éta pikeun urang… </text>
<text sub="clublinks" start="1147.8" dur="1.8"> Teu aya anu hoyong anjeun konsentrasi. </text>
<text sub="clublinks" start="1149.6" dur="1.466"> Ceuk Maharaja </text>
<text sub="clublinks" start="1151.066" dur="3.6"> naha pipikiran aya atanapi henteu, anjeun dumuk. </text>
<text sub="clublinks" start="1154.666" dur="1.267"> Saé? Ngémutan </text>
<text sub="clublinks" start="1155.933" dur="2.133"> sabab Juragan anjeun hoyong anjeun tapa, </text>
<text sub="clublinks" start="1158.066" dur="2.334"> sareng sanés kusabab naon anu anjeun pikagaduh. </text>
<text sub="clublinks" start="1160.4" dur="2.6"> Hayu urang mimitian nganalisis - dinten ieu dinten anu saé, </text>
<text sub="clublinks" start="1163" dur="0.933"> isukan dinten goréng - </text>
<text sub="clublinks" start="1163.933" dur="2.867"> henteu masalah. </text>
<text sub="clublinks" start="1166.8" dur="1.133"> Ceuk Grand Master </text>
<text sub="clublinks" start="1167.933" dur="2.267"> "Naha anjeun datang kalayan suksés atanapi kagagalan, </text>
<text sub="clublinks" start="1170.2" dur="1.8"> sahenteuna datang! ” </text>
<text sub="clublinks" start="1172" dur="4"> Naha anjeun datang sareng kasuksésan atanapi kagagalan anjeun, sumping. </text>
<text sub="clublinks" start="1176" dur="1.2"> Leres. </text>
<text sub="clublinks" start="1177.2" dur="2.4"> Upami urang tapa dina waktos anu sami unggal dinten, Baba Ji, </text>
<text sub="clublinks" start="1179.6" dur="1.6"> aya pangaruhna? </text>
<text sub="clublinks" start="1181.2" dur="1.066"> Éta ngabantosan. </text>
<text sub="clublinks" start="1182.266" dur="2.734"> Abdi henteu bakal nyarios ... hal ieu, tapi éta ngabantuan </text>
<text sub="clublinks" start="1185" dur="3.4"> sabab anjeun parantos ngawangun waktos anu tangtu, asosiasi, </text>
<text sub="clublinks" start="1188.4" dur="1.8"> éta bakal langkung gampang konsentrasi. </text>
<text sub="clublinks" start="1190.2" dur="1.6"> Hatur nuhun, Baba Ji. </text>
<text sub="clublinks" start="1191.8" dur="2.066"> Baba Ji, anjeun bakal ngabantosan kami ngartos bédana </text>
<text sub="clublinks" start="1193.866" dur="3.134"> antara agama sareng spiritual? </text>
<text sub="clublinks" start="1197" dur="2.533"> Anjeun mimitian ku spiritual. </text>
<text sub="clublinks" start="1199.533" dur="3.067"> Spiritualitas nyaéta inti. </text>
<text sub="clublinks" start="1202.6" dur="1.8"> Janten anjeun mimitian ku spiritualitas. </text>
<text sub="clublinks" start="1204.4" dur="2.266"> Spiritualitas mangrupikeun dasar. </text>
<text sub="clublinks" start="1206.666" dur="2.134"> Sareng sakumaha waktosna jalan </text>
<text sub="clublinks" start="1208.8" dur="3.8"> sareng balaréa tambuh, janten anjeun terang </text>
<text sub="clublinks" start="1212.6" dur="1.933"> organisasi nuju kabentuk, </text>
<text sub="clublinks" start="1214.533" dur="2.933"> sareng opat tembok agama bakal muncul. </text>
<text sub="clublinks" start="1217.466" dur="2.534"> Nyatana, istilah basa Inggris pikeun agama asalna tina basa Latin religare, </text>
<text sub="clublinks" start="1220" dur="2.2"> anu hartosna ngabeungkeut, </text>
<text sub="clublinks" start="1222.2" dur="3.6"> dimana sakelompok jalma </text>
<text sub="clublinks" start="1225.8" dur="3.2"> dasi babarengan tujuan umum. </text>
<text sub="clublinks" start="1229" dur="1.666"> Naon tujuan umum? </text>
<text sub="clublinks" start="1230.666" dur="2.2"> Pangetahuan ngeunaan Gusti. </text>
<text sub="clublinks" start="1232.866" dur="3.334"> Naha éta tujuan unggal agama? </text>
<text sub="clublinks" start="1236.2" dur="3.2"> Teras kunaon urang dipisahkeun? </text>
<text sub="clublinks" start="1241.866" dur="2.534"> Baba Ji, dina sababaraha waktos </text>
<text sub="clublinks" start="1244.4" dur="2.4"> Abdi pendak sareng nonoman, </text>
<text sub="clublinks" start="1246.8" dur="3.4"> anu ngagaduhan masalah sareng salah sahiji tina opat kaayaan </text>
<text sub="clublinks" start="1250.2" dur="2.8"> sareng aranjeunna henteu tiasa ngaleungitkeunana. </text>
<text sub="clublinks" start="1253" dur="2.266"> Khususna, sababaraha urang henteu ngartos </text>
<text sub="clublinks" start="1255.266" dur="2.2"> naha henteu kunanaon nginum alkohol. </text>
<text sub="clublinks" start="1257.466" dur="2"> Jigana vegetarian, seueur jalma ngartos éta, </text>
<text sub="clublinks" start="1259.466" dur="2.334"> sabab aya hubunganana sareng karma hébat. </text>
<text sub="clublinks" start="1261.8" dur="2.4"> Atanapi kadang naha perlu </text>
<text sub="clublinks" start="1264.2" dur="1.666"> janten sareng hiji pasangan sepanjang waktos, </text>
<text sub="clublinks" start="1265.866" dur="2.4"> sabab jaman ayeuna janten gampang pikeun jalma </text>
<text sub="clublinks" start="1268.266" dur="3.134"> payun sareng cobian kemitraan anu sanés, </text>
<text sub="clublinks" start="1271.4" dur="2.2"> sanajan éta kaayaan saatos nikah. </text>
<text sub="clublinks" start="1273.6" dur="5"> Naha anjeun ngabantosan kami pikeun langkung ngartos kana opat kaayaan ieu? </text>
<text sub="clublinks" start="1278.6" dur="3"> Sudut pandang tiasa robih salami kahirupan, </text>
<text sub="clublinks" start="1281.6" dur="2.2"> kaayaan tiasa robih, </text>
<text sub="clublinks" start="1283.8" dur="1.266"> cuacana tiasa robih - </text>
<text sub="clublinks" start="1285.066" dur="4.134"> tapi hukum moral moal tiasa robih, tiasa? </text>
<text sub="clublinks" start="1289.2" dur="3"> Leres, nonoman ayeuna </text>
<text sub="clublinks" start="1292.2" dur="1.266"> aranjeunna hoyong kaluar babarengan </text>
<text sub="clublinks" start="1293.466" dur="1.4"> aranjeunna hoyong kumaha bae </text>
<text sub="clublinks" start="1294.866" dur="3.667"> langkung dipikaterang sateuacan aranjeunna ngaléngkah. </text>
<text sub="clublinks" start="1298.533" dur="2.333"> Tapi naon tétéla? </text>
<text sub="clublinks" start="1300.866" dur="1.867"> Éta mangrupikeun patarosan perkawinan anu disusun </text>
<text sub="clublinks" start="1302.733" dur="2.533"> lawan kawin sunda. </text>
<text sub="clublinks" start="1305.266" dur="2"> Naon perséntase nikah kusabab cinta, </text>
<text sub="clublinks" start="1307.266" dur="3.267"> nu hasil, sabalikna tina pertikahan disusun? </text>
<text sub="clublinks" start="1310.533" dur="1.933"> Dina perkawinan anu diatur </text>
<text sub="clublinks" start="1312.466" dur="3.334"> anjeun ngalebetkeun bungkus, </text>
<text sub="clublinks" start="1315.8" dur="1.933"> dimana anjeun daék </text>
<text sub="clublinks" start="1317.733" dur="3.867"> kumaha waé tetep kasaimbangan </text>
<text sub="clublinks" start="1321.6" dur="3.2"> sareng diajar silih hormat. </text>
<text sub="clublinks" start="1324.8" dur="1.133"> Ka perkawinan kusabab cinta </text>
<text sub="clublinks" start="1325.933" dur="3.333"> anjeun lebet kalayan pendapat anu tos diciptakeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1329.266" dur="4.467"> Sareng teu saurang ogé tiasa hirup dugi ka harepan, </text>
<text sub="clublinks" start="1333.733" dur="1.867"> anu anjeun parantos ciptakeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1335.6" dur="1.8"> Nalika anjeun pendak </text>
<text sub="clublinks" start="1337.4" dur="1.533"> anjeun ngaliwat kencan sareng kitu </text>
<text sub="clublinks" start="1338.933" dur="2.067"> anjeun pamer tingkah laku pangalusna anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1341" dur="2.2"> Sadayana tingkah polah saageung mungkin. </text>
<text sub="clublinks" start="1343.2" dur="5.533"> Sareng upami anjeun nikah, maka saleresna lalaki éta </text>
<text sub="clublinks" start="1348.733" dur="0.867"> Anjeun terang. </text>
<text sub="clublinks" start="1349.6" dur="1.266"> Anjeun tiasa leres terang jalmi </text>
<text sub="clublinks" start="1350.866" dur="1.134"> ngan upami </text>
<text sub="clublinks" start="1352" dur="2.8"> anjeun hirup sareng anjeunna siang wengi. </text>
<text sub="clublinks" start="1354.8" dur="3"> Upami teu kitu anjeun ngan ukur ningali </text>
<text sub="clublinks" start="1357.8" dur="3.266"> bentuk anjeunna maénkeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1361.066" dur="1.6"> Naha anjeun tiasa leres-leres terang anu sapertos kieu? </text>
<text sub="clublinks" start="1362.666" dur="2"> Anjeun bakal hirup sareng batur salami dalapan, salapan taun, </text>
<text sub="clublinks" start="1364.666" dur="3"> terus jalma éta ngalakukeun hiji hal, sareng anjeun pikir… </text>
<text sub="clublinks" start="1367.666" dur="3.534"> naha kuring terang lalaki éta? </text>
<text sub="clublinks" start="1371.2" dur="3.466"> Tapi teu aya harepan dina perkawinan anu ditata. </text>
<text sub="clublinks" start="1374.666" dur="2.534"> Anjeun terang anjeun kedah akur kumaha waé ogé. </text>
<text sub="clublinks" start="1377.2" dur="3"> Aya seueur ekspektasi dina perkawinan cinta. </text>
<text sub="clublinks" start="1380.2" dur="2.4"> Masalahna sering, Baba Ji, </text>
<text sub="clublinks" start="1382.6" dur="3.733"> yén jalma ngaraos yén sadaya hubungan kulawarga parantos dipasihkeun - </text>
<text sub="clublinks" start="1386.333" dur="2.267"> aranjeunna henteu tiasa milih hubungan kahirupan anu utama. </text>
<text sub="clublinks" start="1388.6" dur="1.666"> Éta sadayana kumaha waé ogé asup kana cincin. </text>
<text sub="clublinks" start="1390.266" dur="1.8"> Sareng aranjeunna ngaraos yén hiji-hijina hubungan </text>
<text sub="clublinks" start="1392.066" dur="1.334"> Anu tiasa aranjeunna pilih nyaéta nikah. </text>
<text sub="clublinks" start="1393.4" dur="2.266"> Sareng éta argumen anu sering dilakukeun ku aranjeunna. </text>
<text sub="clublinks" start="1395.666" dur="1.267"> Sareng anjeun tiasa? </text>
<text sub="clublinks" start="1396.933" dur="1.933"> Dupi anjeun leres-leres milih? </text>
<text sub="clublinks" start="1398.866" dur="0.8"> Naha anjeun milih? </text>
<text sub="clublinks" start="1399.666" dur="3.2"> Abdi henteu, Baba Ji, tapi jalma condong nyarios éta. </text>
<text sub="clublinks" start="1402.866" dur="1.6"> Ieu nya - </text>
<text sub="clublinks" start="1404.466" dur="2.8"> yén urang sadayana ngagaduhan ideu anu parantos ditangtoskeun ieu, </text>
<text sub="clublinks" start="1407.266" dur="3.134"> yén urang nyandak pilihan gratis dina kahirupan. </text>
<text sub="clublinks" start="1410.4" dur="4.066"> Naha anjeun leres-leres gaduh kabébasan pikeun nyandak kaputusan? </text>
<text sub="clublinks" start="1414.466" dur="2.134"> Kaputusan anu anjeun candak ayeuna </text>
<text sub="clublinks" start="1416.6" dur="3.533"> didasarkeun kana faktor-faktor tertentu, leres? </text>
<text sub="clublinks" start="1420.133" dur="2.933"> Salaku conto, di nagara anjeun lahir, </text>
<text sub="clublinks" start="1423.066" dur="2.934"> pendidikan anu anjeun tampi </text>
<text sub="clublinks" start="1426" dur="1.866"> kolot anjeun - </text>
<text sub="clublinks" start="1427.866" dur="4.6"> bageur, rumit, ketat, traumatis. </text>
<text sub="clublinks" start="1432.466" dur="3.867"> Sadaya faktor ieu parantos memprogram kaayaan anjeun ayeuna. </text>
<text sub="clublinks" start="1436.333" dur="3.267"> Sareng teu aya anu aya dina panangan anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1439.6" dur="3.066"> Janten naon anu anjeun badé nyarioskeun? </text>
<text sub="clublinks" start="1442.666" dur="3.6"> Kabébasan gratis hartosna yén kuring ngagaduhan pilihan gratis. </text>
<text sub="clublinks" start="1446.266" dur="1.134"> Upami anjeun henteu resep ka kuring, </text>
<text sub="clublinks" start="1447.4" dur="2.066"> Kuring kedah kénging pencét anjeun sacara bébas. </text>
<text sub="clublinks" start="1449.466" dur="2.667"> Tapi éta ngawatesan kabébasan anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1452.133" dur="2.867"> Éta sababna perusahaan parantos nyiptakeun aturan </text>
<text sub="clublinks" start="1455" dur="1.8"> hukum sosial, </text>
<text sub="clublinks" start="1456.8" dur="2.266"> dimana bahkan kabébasan ieu dibatesan. </text>
<text sub="clublinks" start="1459.066" dur="3.467"> Urang kedah damel dina kerangka anu tangtu. </text>
<text sub="clublinks" start="1462.533" dur="3.133"> Kabébasan hartosna kuring tiasa nyetir di sisi jalan anu kuring pikahoyong. </text>
<text sub="clublinks" start="1465.666" dur="2.067"> Tapi abdi henteu tiasa </text>
<text sub="clublinks" start="1467.733" dur="3.867"> sabab upami kitu mah, bakal aya kacilakaan. </text>
<text sub="clublinks" start="1471.6" dur="1.733"> Éta sababna struktur sosial didamel, </text>
<text sub="clublinks" start="1473.333" dur="2.667"> hukum dilakukeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1476" dur="3.466"> Janten fungsina dina disiplin anu tangtu </text>
<text sub="clublinks" start="1479.466" dur="2.467"> bakal ngabantosan anjeun… </text>
<text sub="clublinks" start="1481.933" dur="1.333"> Dasarna nyaéta kematangan. </text>
<text sub="clublinks" start="1483.266" dur="3.134"> Naha kuring siap nyandak kaputusan anu leres? </text>
<text sub="clublinks" start="1486.4" dur="2.266"> Sareng utamina nalika urang ngora. </text>
<text sub="clublinks" start="1488.666" dur="7.8"> Anjeun terang, nalika nonoman anjeun, aranjeunna nyarios </text>
<text sub="clublinks" start="1496.466" dur="4.4"> cinta munggaran - sakedik panasaran, </text>
<text sub="clublinks" start="1500.866" dur="5.134"> sareng omong kosong saeutik - </text>
<text sub="clublinks" start="1506" dur="2.666"> ieu cinta munggaran. </text>
<text sub="clublinks" start="1508.666" dur="4.534"> Sakumaha seueur urang anu tiasa ngatasiana? </text>
<text sub="clublinks" start="1513.2" dur="0.6"> Tapi kuring henteu nyarios ... </text>
<text sub="clublinks" start="1513.8" dur="2.266"> Kuring henteu ngalawan nikah kusabab cinta. </text>
<text sub="clublinks" start="1516.066" dur="2.6"> Tapi pikeun nyebatkeun yén perkawinan kedahna teu cinta, </text>
<text sub="clublinks" start="1518.666" dur="0.867"> sareng sanés perkawinan anu diatur, </text>
<text sub="clublinks" start="1519.533" dur="2.067"> atanapi perkawinan anu diatur, sanés perkawinan cinta - </text>
<text sub="clublinks" start="1521.6" dur="1.8"> éta gumantung kana kaayaan </text>
<text sub="clublinks" start="1523.4" dur="2.8"> budaya sareng hal-hal sanés. </text>
<text sub="clublinks" start="1526.2" dur="3.533"> Tapi tong dipikir-pikir </text>
<text sub="clublinks" start="1529.733" dur="2.467"> yén anjeun tiasa pendak sareng batur </text>
<text sub="clublinks" start="1532.2" dur="3.266"> dumasar kana sababaraha rapat hungkul. </text>
<text sub="clublinks" start="1535.466" dur="1.534"> Anjeun teu tiasa. </text>
<text sub="clublinks" start="1537" dur="3.933"> Kumaha upami alkohol, Baba Ji? </text>
<text sub="clublinks" start="1540.933" dur="2.267"> Nya, anjeun parantos ngajawab éta patarosan nyalira. </text>
<text sub="clublinks" start="1543.2" dur="2.066"> Di hiji sisi, anjeun hoyong kabébasan </text>
<text sub="clublinks" start="1545.266" dur="3.8"> sareng di sisi anu sanés anjeun nyandak hal </text>
<text sub="clublinks" start="1549.066" dur="3.4"> naon anu nyabut anjeun tina logika, nalar, sadayana. </text>
<text sub="clublinks" start="1552.466" dur="3"> Maka, dimana kabébasan? </text>
<text sub="clublinks" start="1555.466" dur="2.067"> Di hiji sisi, anjeun hoyong ngendalikeun hal-hal. </text>
<text sub="clublinks" start="1557.533" dur="1.867"> Sareng di sisi anu sanésna, anjeun nyandak naon </text>
<text sub="clublinks" start="1559.4" dur="3.466"> anu bakal nyabut kamampuan pikeun ngendalikeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1562.866" dur="1.734"> Éta bakal nyabut anjeun kamampuan mikir. </text>
<text sub="clublinks" start="1564.6" dur="4.2"> Ngahapus bédana antara anu hadé sareng anu goréng. </text>
<text sub="clublinks" start="1568.8" dur="2.266"> Éta henteu kontradiksi? </text>
<text sub="clublinks" start="1571.066" dur="2.667"> Baba Ji, jalma-jalma milari cara pikeun bersantai. </text>
<text sub="clublinks" start="1573.733" dur="2.733"> Dupi anjeun masihan kami alternatip sanés? </text>
<text sub="clublinks" start="1576.466" dur="2"> Kumaha terang naon anu kedah dilakukeun janten urang henteu kedah </text>
<text sub="clublinks" start="1578.466" dur="1"> gumantung kana hal-hal ieu? </text>
<text sub="clublinks" start="1579.466" dur="1.934"> Tingali ... deui éta ngarahkeun urang kana alkohol </text>
<text sub="clublinks" start="1581.4" dur="2.266"> sareng narkoba sareng sajabina. </text>
<text sub="clublinks" start="1583.666" dur="3.8"> Éta bakal ngabantosan pikiran pikeun bersantai, tapi dugi ka sabaraha lami? </text>
<text sub="clublinks" start="1587.466" dur="2.2"> Upami pikiran kuring tengtrem </text>
<text sub="clublinks" start="1589.666" dur="2"> upami abdi badé sareng sadayana, </text>
<text sub="clublinks" start="1591.666" dur="3.067"> Abdi anteng </text>
<text sub="clublinks" start="1594.733" dur="2.133"> Tapi nalika kuring nginum alkohol, </text>
<text sub="clublinks" start="1596.866" dur="2.534"> éta nenangkeun kuring sajam atanapi dua jam, </text>
<text sub="clublinks" start="1599.4" dur="4"> teras énjing - naha masalah kuring musna? </text>
<text sub="clublinks" start="1603.4" dur="2.866"> Salian ti masalah kuring, kuring nyeri sirah, </text>
<text sub="clublinks" start="1606.266" dur="1.534"> sareng kuring ngagaduhan hariwang anu sanés </text>
<text sub="clublinks" start="1607.8" dur="1.666"> sabab kuring bisa ngomong nanaon </text>
<text sub="clublinks" start="1609.466" dur="2.534"> dina kaayaan éta </text>
<text sub="clublinks" start="1612" dur="3.266"> ka jalma anu salah. </text>
<text sub="clublinks" start="1615.266" dur="2.8"> Janten naon anu kuring kahontal? </text>
<text sub="clublinks" start="1618.066" dur="3.067"> Éta khayalan yén éta bakal ngabantosan anjeun bersantai, </text>
<text sub="clublinks" start="1621.133" dur="1.8"> atanapi éta bakal ngaleungitkeun anjeun tina masalah. </text>
<text sub="clublinks" start="1622.933" dur="2.667"> Henteu aya anu ngaleungit, masih aya sareng anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1625.6" dur="3.333"> Ngalakukeun hal pikeun ngaleungitkeun masalah. </text>
<text sub="clublinks" start="1628.933" dur="2.4"> Ngalakukeun hal pikeun anjeun </text>
<text sub="clublinks" start="1631.333" dur="2.133"> akur sareng dirina, </text>
<text sub="clublinks" start="1633.466" dur="3.4"> naon anu bakal ngabantosan anjeun pikeun badami sareng diri anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1636.866" dur="2.467"> Aya mabok ku Kami. </text>
<text sub="clublinks" start="1639.333" dur="0.733"> Leres, maksad abdi ... </text>
<text sub="clublinks" start="1640.066" dur="3"> "Diwarna ku Kami, aranjeunna bakal mabok ku bagja siang wengi." </text>
<text sub="clublinks" start="1647.933" dur="5.6"> Baba Ji, naha leres tiasa ngaleungitkeun itungan pikiran? </text>
<text sub="clublinks" start="1653.533" dur="2.267"> Sareng nalika urang ngeureunkeunana, </text>
<text sub="clublinks" start="1655.8" dur="4.066"> naha urang otomatis mendakan perdamaian éta di jero? </text>
<text sub="clublinks" start="1659.866" dur="2.4"> Anjeun terang, anjeun parantos memprogram pipikiran. </text>
<text sub="clublinks" start="1662.266" dur="2.067"> Pikiran tunduk kana kesan. </text>
<text sub="clublinks" start="1664.333" dur="3"> Janten kanyaho urang, pendidikan urang, </text>
<text sub="clublinks" start="1667.333" dur="2.733"> sadayana ieu diprogram pikiran, </text>
<text sub="clublinks" start="1670.066" dur="4.2"> sareng program ieu dianggo ngalangkungan itungan, ok? </text>
<text sub="clublinks" start="1674.266" dur="5"> Sapertos anu kuring carioskeun, urang ngan ukur kedah ngaleungitkeun sadayana. </text>
<text sub="clublinks" start="1679.266" dur="1.934"> Dinten ayeuna, pikiran masing-masing urang - </text>
<text sub="clublinks" start="1681.2" dur="2.066"> wanoh batur ngawartosan kami hal </text>
<text sub="clublinks" start="1683.266" dur="1.4"> émut, sadar atanapi teu sadar, </text>
<text sub="clublinks" start="1684.666" dur="1.8"> mimiti beroperasi, </text>
<text sub="clublinks" start="1686.466" dur="1.334"> sareng ngaevaluasi, "Éta saé, goréng. </text>
<text sub="clublinks" start="1687.8" dur="0.666"> Naha kuring kedah ngabales? </text>
<text sub="clublinks" start="1688.466" dur="1.334"> Abdi henteu kedah ngaréaksi. </text>
<text sub="clublinks" start="1689.8" dur="1"> Naha anjeunna nyarios anu saé? </text>
<text sub="clublinks" start="1690.8" dur="1.8"> Naha anjeunna nyarios salah? " </text>
<text sub="clublinks" start="1692.6" dur="3.133"> Éta otomatis. </text>
<text sub="clublinks" start="1695.733" dur="2.933"> Bisa ngabolaykeun sakabeh program, </text>
<text sub="clublinks" start="1698.666" dur="1.934"> éta bakal nyandak waktos </text>
<text sub="clublinks" start="1700.6" dur="2.266"> sareng éta naon anu urang nyobian. </text>
<text sub="clublinks" start="1702.866" dur="1.467"> Kami nyobian Ngajempékeun dirina, </text>
<text sub="clublinks" start="1704.333" dur="1.933"> urang nyobian diajar janten obyektif, </text>
<text sub="clublinks" start="1706.266" dur="2"> daripada ngaréaksikeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1708.266" dur="1.934"> Kahirupan dinten ayeuna réaktif. </text>
<text sub="clublinks" start="1710.2" dur="2.4"> Urang kedah objektif. </text>
<text sub="clublinks" start="1717" dur="2.133"> Baba Ji, Sardar Bahadur nyarios: </text>
<text sub="clublinks" start="1719.133" dur="3.067"> "Teu aya anu ngagaduhan kabébasan spiritual </text>
<text sub="clublinks" start="1722.2" dur="2.066"> ngagunakeun logika. " </text>
<text sub="clublinks" start="1724.266" dur="4.2"> Sareng di sisi anu sanésna, urang nyarios yén sateuacan urang di jalan, </text>
<text sub="clublinks" start="1728.466" dur="1.8"> urang kedah nganggo alesan logis, </text>
<text sub="clublinks" start="1730.266" dur="2"> sareng henteu ambing nuturkeun jalan. </text>
<text sub="clublinks" start="1732.266" dur="2.667"> Nalika anjeun di jalan, anjeun nganggo logika. </text>
<text sub="clublinks" start="1734.933" dur="3"> Pas anjeun sumping cestu </text>
<text sub="clublinks" start="1737.933" dur="0.6"> Éta pisan … </text>
<text sub="clublinks" start="1738.533" dur="1.067"> Teras aya kalakuan na. </text>
<text sub="clublinks" start="1739.6" dur="1.466"> Naha pasrah? </text>
<text sub="clublinks" start="1741.066" dur="2.534"> "Teu aya jalma anu ngahontal kabébasan spiritual liwat logika." </text>
<text sub="clublinks" start="1743.6" dur="2.8"> Naha ieu pasrah? </text>
<text sub="clublinks" start="1746.4" dur="4.6"> Tingali, urang sadayana asalna ti latar tukang. </text>
<text sub="clublinks" start="1751" dur="2.066"> Batur lahir di kulawarga Hindu, </text>
<text sub="clublinks" start="1753.066" dur="2.934"> di kulawarga umat Islam, Sikh, Kristen - </text>
<text sub="clublinks" start="1756" dur="1.666"> urang asalna ti tukang anu béda. </text>
<text sub="clublinks" start="1757.666" dur="4.267"> Butuh sababaraha lami sateuacan urang tiasa mendakan hubungan </text>
<text sub="clublinks" start="1761.933" dur="1.467"> kana filsafat ieu. </text>
<text sub="clublinks" start="1763.4" dur="1.8"> Kusabab urang henteu tiasa ngalakukeun anu sanés. </text>
<text sub="clublinks" start="1765.2" dur="1.466"> Salaku urang nyarios, pikiran ngalir numutkeun program. </text>
<text sub="clublinks" start="1766.666" dur="2.8"> Urang kedah merhatoskeun hal-hal tina sudut pandang anu tangtu. </text>
<text sub="clublinks" start="1769.466" dur="1"> Sareng, dugi ka batas anu tangtu, </text>
<text sub="clublinks" start="1770.466" dur="2.734"> Urang kedah ngagunakeun logika sareng mikir </text>
<text sub="clublinks" start="1773.2" dur="5.333"> janten urang tiasa mutuskeun naon anu kedah dilakukeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1778.533" dur="2.667"> Pikeun milarian hubungan. </text>
<text sub="clublinks" start="1781.2" dur="2.133"> Sakali kami ngagaduhan hubungan sareng perjalanan, </text>
<text sub="clublinks" start="1783.333" dur="4.067"> kalakuan kudu datang. </text>
<text sub="clublinks" start="1787.4" dur="1.533"> Sareng nalika anjeun mimiti akting, </text>
<text sub="clublinks" start="1788.933" dur="1.733"> acara anjeun ieu bakal ngabantosan anjeun </text>
<text sub="clublinks" start="1790.666" dur="2.734"> langkung ti ngan ukur élmu. </text>
<text sub="clublinks" start="1793.4" dur="3.8"> Mimitina, urang damel dumasar kana élmu kami, </text>
<text sub="clublinks" start="1797.2" dur="2.666"> urang ngagunakeun logika sareng nalar. </text>
<text sub="clublinks" start="1799.866" dur="5"> Tapi kagiatan bakal mawa pangalaman pribadi. </text>
<text sub="clublinks" start="1804.866" dur="0.934"> Sareng éta - </text>
<text sub="clublinks" start="1805.8" dur="2.066"> beuki loba pangalaman urang, </text>
<text sub="clublinks" start="1807.866" dur="4.2"> beuki urang sadar kumaha diri urang handap </text>
<text sub="clublinks" start="1812.066" dur="3.134"> patalina sareng bagian anu teu dikenal dina hirupna, </text>
<text sub="clublinks" start="1815.2" dur="3.333"> sareng yén urang moal tiasa ngalakukeun éta. </text>
<text sub="clublinks" start="1818.533" dur="3.067"> Terus urang mimiti milari rahmat-Na. </text>
<text sub="clublinks" start="1821.6" dur="2.066"> Sareng nalika anjeun mimiti milari rahmat-Na ... </text>
<text sub="clublinks" start="1823.666" dur="2.534"> anu ngemis teu tiasa nandeskeun kaayaan. </text>
<text sub="clublinks" start="1826.2" dur="2"> Sareng anjeunna ngalebetkeun, </text>
<text sub="clublinks" start="1828.2" dur="4.866"> sareng anjeunna ngahontal sareng dua panangan supados anjeunna tiasa kéngingkeun hiji hal. </text>
<text sub="clublinks" start="1833.066" dur="1"> Hatur nuhun, Baba Ji. </text>
<text sub="clublinks" start="1835" dur="5.866"> Baba Ji, nalika satsangi nuturkeun aturan Sant Matu sapanjang hirupna, </text>
<text sub="clublinks" start="1840.866" dur="1.6"> tapi henteu tungtungna </text>
<text sub="clublinks" start="1842.466" dur="1"> henteu nguping Sora, </text>
<text sub="clublinks" start="1843.466" dur="2.334"> naon anu bakal kajadian ka anjeunna? </text>
<text sub="clublinks" start="1849" dur="2.8"> Sigana mah kuring henteu hoyong ngajawab éta, </text>
<text sub="clublinks" start="1851.8" dur="3.866"> kusabab abdi henteu hoyong putus batur ... </text>
<text sub="clublinks" start="1860.2" dur="5.4"> Anjeun terang, anu utami nyaéta, aya Shabd. </text>
<text sub="clublinks" start="1865.6" dur="2.266"> Shabda henteu nambahan atanapi ngirangan, </text>
<text sub="clublinks" start="1867.866" dur="2.534"> lampu henteu nambahan atanapi ngirangan. </text>
<text sub="clublinks" start="1870.4" dur="4.2"> Naon anu ngaleutikan atanapi ningkat nyaéta perhatosan anjeun, </text>
<text sub="clublinks" start="1874.6" dur="1.866"> kumaha perhatian anjeun. </text>
<text sub="clublinks" start="1876.466" dur="1"> Upami anjeun fokus, </text>
<text sub="clublinks" start="1877.466" dur="2.867"> naha anjeun digagas atanapi henteu - </text>
<text sub="clublinks" start="1880.333" dur="1.333"> anjeun terang, kadang urang mikir </text>
<text sub="clublinks" start="1881.666" dur="1.334"> anu ngan ukur ngagagas tiasa nguping - </text>
<text sub="clublinks" start="1883" dur="2.466"> éta henteu aya hubunganana sareng éta. </text>
<text sub="clublinks" start="1885.466" dur="3.534"> Anjeun bakal nguping Sabd </text>
<text sub="clublinks" start="1889" dur="3.6"> saat anjeun fokus, </text>
<text sub="clublinks" start="1892.6" dur="1.6"> sanajan anjeun henteu digagas. </text>
<text sub="clublinks" start="1894.2" dur="3.8"> Nanging, inisiasi ngajarkeun urang kumaha ngarahkeunnana. </text>
<text sub="clublinks" start="1898" dur="1.8"> Nalika anjeun henteu digagas, anjeun bakal ngomong sorangan </text>
<text sub="clublinks" start="1899.8" dur="1.6"> naon aheng sora kuring ngadenge. </text>
<text sub="clublinks" start="1901.4" dur="2.533"> Atanapi anjeun angkat ka dokter sareng ngadu'a </text>
<text sub="clublinks" start="1903.933" dur="2.733"> yén anjeun ngagaduhan masalah nguping. </text>
<text sub="clublinks" start="1906.666" dur="4.534"> Sareng inisiasi ngabantosan urang ngartos </text>
<text sub="clublinks" start="1911.2" dur="1.4"> janten perhatosan </text>
<text sub="clublinks" start="1912.6" dur="5.133"> ngahargaan kaayaan urang aya. </text>
<text sub="clublinks" start="1917.733" dur="1.067"> Tapi tungtungna, </text>
<text sub="clublinks" start="1918.8" dur="2.466"> upami anjeun henteu konsentrasi cekap </text>
<text sub="clublinks" start="1921.266" dur="2.4"> maka naon anu anjeun bakal ngahontal ku tapa anjeun? </text>
<text sub="clublinks" start="1923.666" dur="1.134"> Nya sapertos, </text>
<text sub="clublinks" start="1924.8" dur="4.866"> nalika murangkalih angkat ka sakola tapi henteu diajar. </text>
<text sub="clublinks" start="1929.666" dur="2.067"> Janten kuring tiasa sakola unggal dinten, </text>
<text sub="clublinks" start="1931.733" dur="5.2"> tapi upami kuring henteu diajar nanaon, naha kuring bakal lulus ujian? </text>
<text sub="clublinks" start="1936.933" dur="2.6"> JEUNG… </text>
<text sub="clublinks" start="1939.533" dur="1.467"> Abdi nyarios sesah kanggo nyarios </text>
<text sub="clublinks" start="1941" dur="3.133"> yén batur tapa rutin, </text>
<text sub="clublinks" start="1944.133" dur="3.867"> sareng dina waktos anu sami henteu nguping Sora. </text>
<text sub="clublinks" start="1948" dur="2"> Anjeun terang, urang ngagaduhan ideu urang sorangan, </text>
<text sub="clublinks" start="1950" dur="2.533"> naon sorana kedahna. </text>
<text sub="clublinks" start="1952.533" dur="0.867"> Sareng kitu batur ngawartosan urang </text>
<text sub="clublinks" start="1953.4" dur="2"> anjeun bakal ngadangu sora anu mirip sareng ieu, </text>
<text sub="clublinks" start="1955.4" dur="2.4"> mirip, teu persis. </text>
<text sub="clublinks" start="1957.8" dur="1"> Sora sapertos kieu. </text>
<text sub="clublinks" start="1958.8" dur="3.066"> Sareng ayeuna, gumantung kana kesan anu dipikagaduh ku pikiran anjeun, </text>
<text sub="clublinks" start="1961.866" dur="0.867"> upami anjeun jalma ti dunya barat, </text>
<text sub="clublinks" start="1962.733" dur="1.867"> anjeun bakal ngadangukeun sababaraha alat musik di beulah kulon; </text>
<text sub="clublinks" start="1964.6" dur="2.666"> Upami anjeun India, anjeun bakal ngadangukeun alat India. </text>
<text sub="clublinks" start="1967.266" dur="2"> Sorana aya didinya. </text>
<text sub="clublinks" start="1969.266" dur="2.6"> Sareng dina sababaraha tahap dina hirupna, </text>
<text sub="clublinks" start="1971.866" dur="3.8"> masing-masing urang ngupingkeunana. </text>
<text sub="clublinks" start="1975.666" dur="0.734"> Abdi bakal... </text>
<text sub="clublinks" start="1976.4" dur="2.533"> Abdi tiasa nyarios saratus persén </text>
<text sub="clublinks" start="1978.933" dur="1.467"> bilih teu aya sasaha </text>
<text sub="clublinks" start="1980.4" dur="2"> anu bakal aya dina awak manusa, </text>
<text sub="clublinks" start="1982.4" dur="3.733"> sareng anjeunna henteu badé nguping Sora. </text>
<text sub="clublinks" start="1986.133" dur="2.733"> Tapi urang moal terang anjeunna, </text>
<text sub="clublinks" start="1988.866" dur="1.467"> atanapi urang henteu merhatoskeun anjeunna, </text>
<text sub="clublinks" start="1990.333" dur="2.467"> atanapi urang henteu terang naon éta. </text>
<text sub="clublinks" start="1992.8" dur="4.333"> Janten anjeun nembé ngalangkungan éta tanpa ngahargaan. </text>
<text sub="clublinks" start="1997.133" dur="1.2"> Hatur nuhun, Baba Ji. </text>