Vendimi i vendimit SCOTUS që vendos si strukturë CFPB jokushtetuese subtitles

SUSAN: Pozicioni i bukur për t'u futur. STUART: E thënë mirë. FALEMINDERIT. E PARA KEMI L NEWND BT E BARNAVE NGA GJYKATA SUPREME. FINANCIARE E KONSUMATORIT ZYRA E MBROJTJES ISHTE QENE E DEKLARUAR E PAKONSTITUCIONALE. DUA T BR HYRNI GJYQSIN ND INTR KJO. DUHET, JEMI E DREJT IN N IN TAY GJUJ MENDONI K JTO GJYKIM NGA THE SUPREMES MUND T ME NDIKOJN TH Q TH SI PRESIDENTI KA DREJT TO T TO - DHE FUQIA P TOR ZJARR KRYETARI I REZERVIMIT FEDERAL? QAT MUND T SHIHTI? >> MIR, PO DHE NESE MUND T BNI MODIFY PIGHR T DUHET ATFAR DUHET SAID, HYRJE KIST SE SEGMENT, MBROJTJA E PRODUKTEVE TS KONSUMIT ZYRA NUK BESHT DEKLARUAR Jokushtetues. HSHT DETERMINUAR NAT KA STATUTI, PORTIONI I STATUTI QAT INSULATON DREJTORI I ZYRAS NGA QENI FIRAR P FORR DO ARSYE POR SHKA SHT E PAVARUR. Pra, AGJENCIA NDODHET. TRUMP PRESIDENT MUND Zjarri KRYETARI I AGJENCIS,, PRESIDENTI BANESA, WHOEVER SUKSESE TRUMP PRESIDENT, MUND zjarr KU JANE N TH KTU. SO në një interesant shumë të vërtetë VENDIM, GJYKATA SUPREME E SHENJT NUK MUND T HA KEMI DETYR IN N IN QEVERISJE QAT ALSHT AL I huaj në KUSHTETUTA DHE N WESE KRIJOJN. NJ. AGJENCIA E PAVARUR DHE PRESIDENTI I SHTETEVE T UN BASHKUARA, KUSH ISSHT thjesht Ekzekutiv DEKA, NUK MUND T IN INFLUENC ITS TI, QE Bën që gjërat e huaja tek CONSTITUTION. UAU. Merrni atë gjuhë dhe zbatoni atë TE REZERVA FEDERALE OSE PJESA E ZYRS OSE ANDO PAVARUR AGJENCIA, DHE MUND PRESIDENTI Zjarri DUHET RRETH NDONJE T HE DUHET DHE DISA DUHET N IN K THTU KUSH MARRDHNI ME TIJ. STUART: WHFAR' RSHTR SHKAKTUAR ME QE? >> asgjë. Asgjë. JO VETM NUK KA NDONJE SHKRUAR ME TI, POR NADSE LEXONI CON CONCURRENTET NGA DREJTSIT THOMA DHE GORSUCH, JANE SUGJESHESTM KJO AGJENCA T PAVARUR DUHET T BE JET BE PA PAVARUR. NUK DUHET N THE QEVERISJE DUHET Jini të PAVARUR. EDO GJITHA N THE EKZEKUTIVE DEKA DUHET T BE NNTOHET N THE PRESIDENT. Kjo është Direktiva që kjo GJYKATA E MUND T BE BNI N. STUART: QAT DUHET T QU SHENI A NDRYSHOJN,, NUK DO TANI, N IFSE AKTUAJ ISHTE QE FARA. Q DUHET T RE JET RE VET DUHET. Kjo është një revolucion. >> MIR, DUHET. VEMREJTJE, K ALLTU T ALL GJITHA KEDSHILLA ME MBROJTJA E MJEDISIT AGJENCIA IMPOZIMI DRACONIAN RREGULLAT E RREZIKUT N O OBAMA VITET DHE GJYKATA SUPREME T IN INVALIDUAR T AND DREJT DHE SHENJET TONA Në anën tjetër të AISI POLITIK YELLED DHE SHKRUAR DHE ZELLED DHE SHKRUAR, NUK MUND TI KENI TUST BESON MJEDISI POLITIKIANS. Ne i besojmë qeverisë së plotë POLITIKICS. KUSHTETUESI ENT QEVERISJE POLITIKAVE. STUART: JUI GJITHA GJITHA FITUAR ME KUSHTETUES. JUI GJITHMON MIR N AT KT. RRETH FARMIT, GJYQS.

Vendimi i vendimit SCOTUS që vendos si strukturë CFPB jokushtetuese

View online
< ?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><>
<text sub="clublinks" start="0.792" dur="1.955"> SUSAN: Pozicioni i bukur për t'u futur. </text>
<text sub="clublinks" start="2.748" dur="0.908"> STUART: E thënë mirë. </text>
<text sub="clublinks" start="3.69" dur="0.572"> FALEMINDERIT. </text>
<text sub="clublinks" start="4.263" dur="1.582"> E PARA KEMI L NEWND BT E BARNAVE </text>
<text sub="clublinks" start="5.846" dur="2.106"> NGA GJYKATA SUPREME. </text>
<text sub="clublinks" start="7.986" dur="1.194"> FINANCIARE E KONSUMATORIT </text>
<text sub="clublinks" start="9.181" dur="1.17"> ZYRA E MBROJTJES ISHTE QENE </text>
<text sub="clublinks" start="10.352" dur="1.561"> E DEKLARUAR E PAKONSTITUCIONALE. </text>
<text sub="clublinks" start="11.914" dur="3.486"> DUA T BR HYRNI GJYQSIN ND INTR </text>
<text sub="clublinks" start="15.401" dur="0.48"> KJO. </text>
<text sub="clublinks" start="15.916" dur="3.015"> DUHET, JEMI E DREJT IN N IN TAY GJUJ </text>
<text sub="clublinks" start="18.965" dur="1.537"> MENDONI K JTO GJYKIM NGA THE </text>
<text sub="clublinks" start="20.536" dur="1.187"> SUPREMES MUND T ME NDIKOJN TH Q TH SI </text>
<text sub="clublinks" start="21.757" dur="1.934"> PRESIDENTI KA DREJT TO T TO - </text>
<text sub="clublinks" start="23.692" dur="1.684"> DHE FUQIA P TOR ZJARR </text>
<text sub="clublinks" start="25.41" dur="2.875"> KRYETARI I REZERVIMIT FEDERAL? </text>
<text sub="clublinks" start="28.319" dur="2.248"> QAT MUND T SHIHTI? </text>
<text sub="clublinks" start="30.602" dur="2.445"> >> MIR, PO DHE NESE MUND T BNI </text>
<text sub="clublinks" start="33.082" dur="2.014"> MODIFY PIGHR T DUHET ATFAR DUHET </text>
<text sub="clublinks" start="35.097" dur="1.938"> SAID, HYRJE KIST SE SEGMENT, </text>
<text sub="clublinks" start="37.036" dur="2.136"> MBROJTJA E PRODUKTEVE TS KONSUMIT </text>
<text sub="clublinks" start="39.173" dur="2.12"> ZYRA NUK BESHT DEKLARUAR </text>
<text sub="clublinks" start="41.327" dur="0.412"> Jokushtetues. </text>
<text sub="clublinks" start="41.773" dur="2.474"> HSHT DETERMINUAR NAT KA </text>
<text sub="clublinks" start="44.248" dur="2.261"> STATUTI, PORTIONI I </text>
<text sub="clublinks" start="46.51" dur="1.48"> STATUTI QAT INSULATON </text>
<text sub="clublinks" start="47.991" dur="1.641"> DREJTORI I ZYRAS NGA </text>
<text sub="clublinks" start="49.633" dur="3.824"> QENI FIRAR P FORR DO ARSYE POR </text>
<text sub="clublinks" start="53.491" dur="1.265"> SHKA SHT E PAVARUR. </text>
<text sub="clublinks" start="54.757" dur="2.565"> Pra, AGJENCIA NDODHET. </text>
<text sub="clublinks" start="57.323" dur="2.091"> TRUMP PRESIDENT MUND Zjarri </text>
<text sub="clublinks" start="59.449" dur="1.445"> KRYETARI I AGJENCIS,, PRESIDENTI </text>
<text sub="clublinks" start="60.895" dur="0.66"> BANESA, WHOEVER SUKSESE </text>
<text sub="clublinks" start="61.556" dur="1.848"> TRUMP PRESIDENT, MUND zjarr </text>
<text sub="clublinks" start="63.405" dur="1.497"> KU JANE N TH KTU. </text>
<text sub="clublinks" start="64.903" dur="2.342"> SO në një interesant shumë të vërtetë </text>
<text sub="clublinks" start="67.28" dur="2.21"> VENDIM, GJYKATA SUPREME E SHENJT </text>
<text sub="clublinks" start="69.492" dur="3.165"> NUK MUND T HA KEMI DETYR IN N IN </text>
<text sub="clublinks" start="72.659" dur="2.9"> QEVERISJE QAT ALSHT AL I huaj në </text>
<text sub="clublinks" start="75.594" dur="1.755"> KUSHTETUTA DHE N WESE KRIJOJN. NJ. </text>
<text sub="clublinks" start="77.383" dur="1.626"> AGJENCIA E PAVARUR DHE </text>
<text sub="clublinks" start="79.01" dur="2.404"> PRESIDENTI I SHTETEVE T UN BASHKUARA, </text>
<text sub="clublinks" start="81.448" dur="2.002"> KUSH ISSHT thjesht Ekzekutiv </text>
<text sub="clublinks" start="83.451" dur="1.989"> DEKA, NUK MUND T IN INFLUENC ITS TI, QE </text>
<text sub="clublinks" start="85.474" dur="1.487"> Bën që gjërat e huaja tek </text>
<text sub="clublinks" start="86.995" dur="0.751"> CONSTITUTION. </text>
<text sub="clublinks" start="87.747" dur="0.418"> UAU. </text>
<text sub="clublinks" start="88.166" dur="2.25"> Merrni atë gjuhë dhe zbatoni atë </text>
<text sub="clublinks" start="90.451" dur="2.538"> TE REZERVA FEDERALE OSE </text>
<text sub="clublinks" start="92.99" dur="2.315"> PJESA E ZYRS OSE ANDO PAVARUR </text>
<text sub="clublinks" start="95.306" dur="2.35"> AGJENCIA, DHE MUND PRESIDENTI </text>
<text sub="clublinks" start="97.657" dur="1.428"> Zjarri DUHET RRETH NDONJE T HE DUHET </text>
<text sub="clublinks" start="99.12" dur="1.691"> DHE DISA DUHET N IN K THTU KUSH </text>
<text sub="clublinks" start="100.813" dur="2.869"> MARRDHNI ME TIJ. </text>
<text sub="clublinks" start="103.683" dur="3.298"> STUART: WHFAR' RSHTR SHKAKTUAR ME QE? </text>
<text sub="clublinks" start="106.983" dur="0.793"> >> asgjë. </text>
<text sub="clublinks" start="107.778" dur="0.323"> Asgjë. </text>
<text sub="clublinks" start="108.102" dur="4.368"> JO VETM NUK KA NDONJE SHKRUAR </text>
<text sub="clublinks" start="112.471" dur="3.444"> ME TI, POR NADSE LEXONI CON </text>
<text sub="clublinks" start="115.949" dur="1.671"> CONCURRENTET NGA DREJTSIT THOMA </text>
<text sub="clublinks" start="117.621" dur="1.358"> DHE GORSUCH, JANE SUGJESHESTM </text>
<text sub="clublinks" start="118.98" dur="0.76"> KJO AGJENCA T PAVARUR </text>
<text sub="clublinks" start="119.774" dur="0.811"> DUHET T BE JET BE PA PAVARUR. </text>
<text sub="clublinks" start="120.619" dur="1.247"> NUK DUHET N THE QEVERISJE DUHET </text>
<text sub="clublinks" start="121.901" dur="0.877"> Jini të PAVARUR. </text>
<text sub="clublinks" start="122.78" dur="2.217"> EDO GJITHA N THE EKZEKUTIVE </text>
<text sub="clublinks" start="124.998" dur="1.84"> DEKA DUHET T BE NNTOHET N THE </text>
<text sub="clublinks" start="126.872" dur="0.297"> PRESIDENT. </text>
<text sub="clublinks" start="127.17" dur="1.128"> Kjo është Direktiva që kjo </text>
<text sub="clublinks" start="128.332" dur="1.332"> GJYKATA E MUND T BE BNI N. </text>
<text sub="clublinks" start="129.666" dur="1.505"> STUART: QAT DUHET T QU SHENI A </text>
<text sub="clublinks" start="131.173" dur="1.019"> NDRYSHOJN,, NUK DO TANI, N IFSE </text>
<text sub="clublinks" start="132.193" dur="0.668"> AKTUAJ ISHTE QE FARA. </text>
<text sub="clublinks" start="132.896" dur="1.766"> Q DUHET T RE JET RE VET DUHET. </text>
<text sub="clublinks" start="134.663" dur="1.044"> Kjo është një revolucion. </text>
<text sub="clublinks" start="135.708" dur="1.927"> >> MIR, DUHET. </text>
<text sub="clublinks" start="137.669" dur="2.723"> VEMREJTJE, K ALLTU T ALL GJITHA KEDSHILLA ME </text>
<text sub="clublinks" start="140.393" dur="1.934"> MBROJTJA E MJEDISIT </text>
<text sub="clublinks" start="142.361" dur="1.231"> AGJENCIA IMPOZIMI DRACONIAN </text>
<text sub="clublinks" start="143.626" dur="2.648"> RREGULLAT E RREZIKUT N O OBAMA </text>
<text sub="clublinks" start="146.308" dur="1.527"> VITET DHE GJYKATA SUPREME </text>
<text sub="clublinks" start="147.836" dur="1.134"> T IN INVALIDUAR T AND DREJT DHE SHENJET TONA </text>
<text sub="clublinks" start="149.004" dur="1.502"> Në anën tjetër të </text>
<text sub="clublinks" start="150.541" dur="0.886"> AISI POLITIK YELLED DHE </text>
<text sub="clublinks" start="151.46" dur="1.494"> SHKRUAR DHE ZELLED DHE </text>
<text sub="clublinks" start="152.955" dur="1.718"> SHKRUAR, NUK MUND TI KENI TUST BESON </text>
<text sub="clublinks" start="154.675" dur="1.226"> MJEDISI POLITIKIANS. </text>
<text sub="clublinks" start="155.902" dur="1.764"> Ne i besojmë qeverisë së plotë </text>
<text sub="clublinks" start="157.7" dur="0.763"> POLITIKICS. </text>
<text sub="clublinks" start="158.497" dur="1.671"> KUSHTETUESI ENT </text>
<text sub="clublinks" start="160.169" dur="1.313"> QEVERISJE POLITIKAVE. </text>
<text sub="clublinks" start="161.517" dur="1.497"> STUART: JUI GJITHA GJITHA FITUAR </text>
<text sub="clublinks" start="163.049" dur="1.573"> ME KUSHTETUES. </text>
<text sub="clublinks" start="164.623" dur="2.931"> JUI GJITHMON MIR N AT KT. </text>
<text sub="clublinks" start="167.588" dur="0.381"> RRETH FARMIT, GJYQS. </text>